Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Με στιλ στον τελικό η Μίλαν!!


Με στιλ στον τελικό η Μίλαν

Η Μίλαν καθάρισε εύκολα την Αλεσάντρια (5-0), πέρασε στον τελικό του Κυπέλλου με συνολικό σκορ 6-0 και περιμένει τον αντίπαλό της (λογικά η Γιουβέντους) για να διεκδικήσει τον τίτλο 13(!) χρόνια μετά.

Την ευκαιρία να διεκδικήσει την έκτη κούπα της ιστορίας της θα έχει η Μίλαν έπειτα από 13 χρόνια, καθώς επικράτησε 5-0 της Αλεσάντρια στον επαναληπτικό ημιτελικό του Κυπέλλου Ιταλίας και με συνολικό σκορ 6-0, προκρίθηκε στον τελικό. Ντοπιέτα από Μενέζ και Ρομανιόλι, σκόραρε και ο Μπαλοτέλι.

Η Αλεσάντρια, ομάδα της τρίτης κατηγορίας που είχε τη συμπαράσταση 13 χιλιάδων οπαδών της στο Σαν Σίρο, λίγο έλειψε να ξαφνιάσει τη Μίλαν. Αφού, λοιπόν, ο Χόντα στο 7’ δεν κατάφερε να σκοράρει σε κενή εστία για τους «ροσονέρι», ένα λεπτό αργότερα ο Φισνάλερ δεν κατάφερε να νικήσει τον Αμπιάτι από θέση τετ-α-τετ. Στο 13’ δε, είχε και δεύτερη ευκαιρία να προηγηθεί αλλά ο τερματοφύλακας της Μίλαν νίκησε και τον Τσέλιακ.

Οι γηπεδούχοι μόλις σοβαρεύτηκαν, δεν δυσκολεύτηκαν να καθαρίσουν το ματς μέσα σε ένα εικοσάλεπτο. Η διαφορά, κυρίως, στην ποιότητα ούτως ή άλλως ήταν χαώδης. Αρχικά, στο 20’, ο Χόντα με πολύ ωραία μπαλιά έβγαλε τον Μενέζ σε θέση τετ-α-τετ, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ και τέσσερα λεπτά μετά, ο Μενέζ πήρε την πρώτη κεφαλιά μετά το κόρνερ του Χόντα και ο Ρομανιόλι δεν αστόχησε εξ επαφής. Το 3-0 έκανε στο 39’ και πάλι ο Μενέζ, έπειτα από ασίστ του Πόλι, το τελικό 4-0 έκανε με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα ο Ρομανιόλι (80’) και ο Μπαλοτέλι στο 90ο λεπτό, διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Πλέον, η Μίλαν περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στην Ίντερ και την Γιουβέντους για να μάθει τον αντίπαλό της στον τελικό. Όχι, βέβαια, ότι δεν τον ξέρει ήδη, αφού οι «μπιανκονέρι» είχαν επικρατήσει με 3-0 στο πρώτο ματς και μόνο με «θαύμα» θα αποκλειστούν.

Τα γκολ της αναμέτρησης



Ημιτελικά Κυπέλλου Ιταλίας

Πρώτα ματς

Αλεσάντρια-Μίλαν 0-1
(43’ Μπαλοτέλι πέν.)

Γιουβέντους-Ίντερ 3-0
(36’ πέν, 63’ Μοράτα, 83’ Ντιμπάλα)

Επαναληπτικοί
Μίλαν-Αλεσάντρια 4-0
(20’, 39’ Μενέζ, 24’, 80’ Ρομανιόλι, 90’ Μπαλοτέλι)

Τετάρτη 2/3
Ίντερ-Γιουβέντους (21:45) *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: