Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015

Όταν μιλάει ο αρχηγός!!


Όταν μιλάει ο αρχηγός

Τον πήρε στις πλάτες του. Στην επιστροφή στην ενδεκάδα, ο Αθανασιάδης δέχτηκε τα… κεράσματα των Μακ-Ροντρίγκες κι ο ΠΑΟΚ έφυγε με το τρίποντο απ’ την έδρα της Καλλονής, 3-1. Το τρίτο γκολ ο Μυστακίδης


Με την «σφραγίδα» του Στέφανου Αθανασιάδη επέστρεψε στις νίκες ο ΠΑΟΚ. Μετά από τρεις σερί αποτυχημένες προσπάθειες, ο «δικέφαλος του Βορρά» χάρη σε δύο γκολ του αρχηγού του έφυγε με τη νίκη από την Λέσβο και την έδρα της μαχητικότατης Καλλονής, 3-1.

Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονο. Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν δυνατά, πρέσαραν και βρήκαν νωρίς-νωρίς δίχτυα με τον Αθανασιάδη μόλις στο 7ο λεπτό. Από το 30’ κι έπειτα, πήρε τα ηνία η ομάδα της Λέσβου, που βρήκε απάντηση σε καθοριστικό σημείο (41’), χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μανούσου, έπειτα από παράβαση (σωστή) του Σκόνδρα.

Η προβληματική εικόνα συνεχίστηκε για τον «δικέφαλο του Βορρά» και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Η είσοδος των Μυστακίδη και Γκολάσα βοήθησε την ομάδα του Τούντορ, που πήρε ανάσες στην άμυνα και χάρη στην ατομική ενέργεια του Μακ έφτασε και στο δεύτερο γκολ, ξανά με τον Κλάους (76’). Η χαριστική βολή για τους γηπεδούχους ήρθε στο 90’ από τον Μυστακίδη. Με δέκα ολοκλήρωσε το ματς η Καλλονή, λόγω αποβολής του Κεϊτά στις καθυστερήσεις.

Το ματς:


Με γκολ από τα αποδυτήρια ξεκίνησε το ματς για τον ΠΑΟΚ στην Λέσβο. Το πρέσινγκ και από τις δύο πλευρές «άνοιξε» τις άμυνες, ευνοώντας του φιλοξενούμενους που βρήκαν δίχτυα με τον Αθανασιάδη (7’) έπειτα από ασίστ του Ροντρίγκες. Με το προβάδισμα στην… τσέπη από νωρίς, οι παίκτες του Τούντορ έδειχναν λυμένοι και κρατούσαν σε εγρήγορση τον Δαύκου και τους συμπαίκτες του.

Ενώ το ματς έδειχνε κομμένο και ραμμένο στα μέτρα του «δικέφαλου του Βορρά», η κίνηση του Θεοδωρίδη, που ανέβασε τις γραμμές της ομάδας του άλλαξε τα δεδομένα. Οι γηπεδούχοι μετέφεραν το παιχνίδι στην αντίπαλη περιοχή, βγάζοντας πολλές τελικές. Μια-δυο-τρεις και το λάθος έγινε με τον Σκόνδρα να ανατρέπει τον Μπαργκάν στην περιοχή και τον Μανούσο να νικάει τον Γλύκο από την «άσπρη βούλα», με τις δύο ομάδες να μπαίνουν ισόπαλες στα αποδυτήρια (1-1).

Το ίδιο ζωηρή μπήκε η Καλλονή και στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Με ατομικές ενέργειες και σουτ, κυρίως έξω από την περιοχή, οι γηπεδούχοι ζόρισαν αρκετά τον ΠΑΟΚ, που δεν κυκλοφορούσε με τίποτα την μπάλα και θα μπορούσε να είχε βρεθεί και πίσω στο σκορ. Η είσοδος των Μυστακίδη-Γκολάσα στο ματς, φρέσκαραν την ομάδα του Τούντορ που πήρε ανάσες και βγήκε μετά από ώρα από το δικό της μισό.

Ο Κροάτης τεχνικός έριξε το βάρος στην αριστερή πτέρυγα της επίθεσης και ο Μακ τον έβγαλε «ασπροπρόσωπο», καθώς με ατομική ενέργεια στο 76ο λεπτό σέρβιρε στον Αθανασιάδη το 2-1. Από εκεί και πέρα έγιναν όλα εύκολα για τους Θεσσαλονικείς. Η ομάδα του Θεοδωρίδη ξέμεινε από δυνάμεις κι από κουράγιο, ενώ ο «δικέφαλος» κράτησε –σωστά- ψηλά τις γραμμές του. Το τρίποντο «σφραγίστηκε» στο τέλος με τον Μυστακίδη (90’) να κάνει το 3-1, ενώ η Καλλονή έμεινε με δέκα λίγο πριν την… εκπνοή, λόγω αποβολής του Κεϊτά.

Οι συνθέσεις:


Καλλονή (Θαλής Θεοδωρίδης): Δαύκου, Τσαμπούρης, Αντέτζο, Αναστασιάδης, Γιορέντε (86' Χιντασέλι), Καλτσάς (89' Γιούκαρης), Κεϊτά, Μπαργκάν, Γεωργίου, Σάμπα (80' Μάρκοβιτς), Μανούσος

Στον πάγκο: Μάλλης, Κλαντρούμπσκι, Σπυρόπουλος, Βαλιός

ΠΑΟΚ (Ιγκόρ Τούντορ): Γλύκος, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Σκόνδρας, Κάτσε, Τζιόλης, Λέοβατς (59’ Μυστακίδης), Ροντρίγκες, Πέλκας, Μακ (80' Κωνσταντινίδης), Αθανασιάδης

Στον πάγκο: Όλσεν, Γκολάσα, Ζαΐρο, Τσίμιροτ, Σάμπο

Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε την υπογραφή με Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός!


Ανακοίνωσε την υπογραφή με Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός

Την υπογραφή του δεκαετούς συμβολαίου με την Ευρωλίγκα «κατόπιν αναλυτικής εξέτασης όλων των όρων της σύμβασης και με δεδομένη την έλλειψη πρότασης για άλλη διοργάνωση», ανακοίνωσε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός προστέθηκε τελευταίος στην παρέα των «11» που θα αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της νέας Ευρωλίγκας. Οι «πράσινοι» είχαν εξ αρχής πρόταση για δεκαετές συμβόλαιο, αλλά αρχικά είχαν ενστάσεις που όμως εξαλείφθηκαν μετά τη μελέτη της προτεινόμενης σύμβασης.

Την… ενδεκάδα της Ευρωλίγκας συνθέτουν Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Εφές, ΤΣΣΚΑ, Αρμάνι, Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Λαμποράλ Κούτσα, Μακάμπι, Ρεάλ και Ζαλγκίρις.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Μετά την πάροδο 20 ημερών, οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, κ.κ. Μάνος Παπαδόπουλος και Παναγιώτης Μπαλτάκος βρέθηκαν στη Βαρκελώνη προκειμένου να μελετήσουν όλες τις λεπτομέρειες που αφορούν στην προτεινόμενη 10ετή σύμβαση από πλευράς της Ευρωλίγκας.

Κατόπιν αναλυτικής εξέτασης όλων των όρων της σύμβασης και με δεδομένη την έλλειψη πρότασης για άλλη διοργάνωση, οι εκπρόσωποι της ΚΑΕ Παναθηναϊκός αποφάσισαν να αποδεχτούν και να υπογράψουν το συμβόλαιο 10ετούς διάρκειας με την Ευρωλίγκα
».

Οι διαιτητές του Κυπέλλου!!


Οι διαιτητές του Κυπέλλου

Η 2η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδος θα διεξαχθεί το τριήμερο 1-3 Δεκεμβρίου, με την ΕΠΟ να ανακοινώνει τους διαιτητές των αυριανών παιχνιδιών.

Αναλυτικά οι διαιτητές των παιχνιδιών της Τρίτης (1/12)

1ος όμιλος

15.00 Αχαρναϊκός - ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (Ξάνθης)
Βοηθοί: Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας), Ιορδάνης Απτοσόγλου (Αθηνών)

19.30 Ηρακλής - Αναγέννηση Καρδίτσας
Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)
Βοηθοί: Νίκος Κωτούλας (Σερρών), Ραϊνχαρτ Μπουξμπάουμ (Ανατολική Αττική)


2ος όμιλος

17.15 Πανιώνιος - Ζάκυνθος
Διαιτητής: Σπυρίδων Σταθόπουλος (Δυτική Αττική)
Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπίλια (Δυτική Αττική), Βασίλης Λάμπρου (Ανατολή Αττική)


3ος όμιλος

15.00 Πανθρακικός - Ολυμπιακός Βόλου
Διαιτητής: Δημήτρης Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Ημαθίας), Νίκος Καραϊσαρίδης (Ημαθίας)


6ος όμιλος

17.15 Λαμία - Ατρόμητος
Διαιτητής: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Γιάννης Κουράκης (Ηρακλείου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος στα σενάρια περί απουσίας Αλόνσο!!


Τέλος στα σενάρια περί απουσίας Αλόνσο

Στη McLaren έσπευσαν να… μαζέψουν τη φημολογία πως ο Φερνάντο Αλόνσο μπορεί να απέχει από το πρωτάθλημα του 2016.

Κανονικά με τη McLaren θα τρέξει στο πρωτάθλημα του 2016 ο Φερνάντο Αλόνσο. Μια δήλωση του εκτελεστικού διευθυντή της ομάδας, Ρον Ντένις, προκάλεσε… σούσουρο πως ο Ισπανός πιλότος θα κάνει ένα διάλειμμα από τη Formula 1, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο άμεσα ενδιαφερόμενος διέψευσαν πως τίθεται τέτοιο ζήτημα.

«Ο Φερνάντο θα τρέχει με μας και του χρόνου. Το είπε σε όλους στην ομάδα. Το θέμα προέκυψε όταν κάποιος με ρώτησε αν θα μπορούσε να πάρει άδεια για να λείψει από το επόμενο πρωτάθλημα και εγώ απάντησα πως όλα είναι πιθανά, αλλά κατέληξα λέγοντας πως Αλόνσο και Μπάτον θα είναι οι πιλότοι μας για το 2016. Είναι σαφές», τόνισε ο Ντένις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γιατζόγλου έπαθε… Πόποβιτς!! (video)


Ο Γιατζόγλου έπαθε… Πόποβιτς (video)

Με τρόπο που θυμίζει… Γκρεγκ Πόποβιτς απάντησε ο Στιβ Γιατζόγλου σε ερώτηση αμέσως μετά την ήττα της Καβάλας από τον Ολυμπιακό.

Κάθε δήλωση του Στιβ Γιατζόγλου είναι είδηση. Αυτή τη φορά ο προπονητής της Καβάλας δεν έκανε εξαίρεση και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό θύμισε… Γκρεγκ Πόποβιτς, στην έφεση που έχει ο κόουτς των Σπερς να «κομπλάρει» τους ρεπόρτερ με τις απαντήσεις του.

«Ξέρω ότι θα με ρωτήσεις αν είμαι ικανοποιημένος. Όταν χάνω, δεν είμαι ποτέ ικανοποιημένος. Παρακάτω… Άλλη ερώτηση», τόνισε.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Γιούβε, Ίντερ, Μίλαν «βλέπουν» Κράμαριτς!!


Γιούβε, Ίντερ, Μίλαν «βλέπουν» Κράμαριτς

Ο Κροάτης επιθετικός φαίνεται να αποχωρεί τον Ιανουάριο από την Λέστερ και ήδη πολλές ιταλικές ομάδες έχουν δείξει το ενδιαφέρον τους.

Με μόλις μία συμμετοχή (12 λεπτών!) με την φανέλα της Λέστερ στο φετινό πρωτάθλημα, το μέλλον του Αντρέι Κράμαριτς δεν δείχνει ιδιαίτερα φωτεινό στην Πρέμιερ Λιγκ. Γι’ αυτό και οι φήμες περί αποχώρησής του τον Ιανουάριο όλο και φουντώνουν.

Σύμφωνα με την Gazzeta Dello Sport, οι Γιουβέντους, Ίντερ και Μίλαν έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους για την απόκτησή του. Στον χορό των προσφορών μπορεί να μπει και η Μπολόνια, η οποία το καλοκαίρι που μας πέρασε είχε κάνει τις πρώτες επαφές με την Λέστερ για την απόκτηση του παίκτη.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η απαξιωτική απάντηση του Χάουαρντ για τον Κόμπι!!


Η απαξιωτική απάντηση του Χάουαρντ για τον Κόμπι

Ο Ντουάιτ Χάουαρντ έδειξε μικροψυχία και αρνήθηκε να σχολιάσει την ανακοίνωση του «αντίο» από τον Κόμπι Μπράιαντ.

Ότι οι σχέσεις του Κόμπι Μπράιαντ με τον Ντουάιτ Χάουαρντ δεν είναι καθόλου καλές μετά την περιπετειώδη συνεργασία τους τη σεζόν 2012/13, είναι γνωστό σε όλους όσοι ασχολούνται με τα του ΝΒΑ. Ο πρώτος τον επέκρινε δημόσια για την αγωνιστική και μη συμπεριφορά του, καθώς ο δεύτερος δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί και να δικαιώσει τις μεγάλες προσδοκίες.

Όμως ο «σούπερμαν» το… τερμάτισε. Κληθείς μετά τη νίκη των Ρόκετς στη Νέα Υόρκη να σχολιάσει την ανακοίνωση του 37χρονου σταρ των Λέικερς να αποσυρθεί, ο σέντερ του Χιούστον έδειξε μικροψυχία. «Αααα... ας πάμε στην επόμενη ερώτηση», είπε, αρνούμενος να κάνει έστω και ένα σχόλιο για τη μεγάλη είδηση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ρονάλντο για... κλάματα!! (video)


Ρονάλντο για... κλάματα (video)

Όχι, αυτή την φορά δεν έκλαψε ο Κριστιάνο Ρονάλντο αλλά ένας θαυμαστής του, ο οποίος στη θέα του ινδάλματος του, έβαλε τα κλάματα από συγκίνηση.

Τα κλάματα στη θέα του ινδάλματος του, έβαλε ένας πιτσιρικάς που συγκινήθηκε όταν είδε στο αεροδρόμιο τον Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ο πιτσιρικάς που δεν μπόρεσε να κρατήσει τα δάκρυα του κατάφερε εκτός από το αυτόγραφο για το οποίο περίμενε, να πάρει και μια αγκαλιά από τον Πορτογάλο άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, που προσπάθησε να παρηγορήσει τον θαυμαστή του.

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ξεπέρασαν ρεκόρ της Ρεάλ από το ’10 οι «MSN»

Το ρεκόρ με τα περισσότερα γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος στην Ισπανία έσπασαν οι «MSN» της Μπαρτσελόνα, ξεπερνώντας το αντίστοιχο επίτευγμα της Ρεάλ Μαδρίτης από το 2010.

Ξεπέρασαν ρεκόρ της Ρεάλ από το ’10 οι «MSN»Και να φανταστεί κανείς πως ο Λιονέλ Μέσι ήταν εκτός δράσης δύο μήνες.

Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα μαζί με τους Νεϊμάρ και Σουάρες έφτασαν τα 84 γκολ σε ένα ημερολογιακό έτος στο σαββατιάτικο παιχνίδι με την Εσπανιόλ, ξεπερνώντας το αντίστοιχο ρεκόρ που είχαν από το 2010 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Καρίμ Μπενζεμά και ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Μένει ακόμα ένας μήνας για να κλείσει η χρονιά, όποτε η τριάδα-φωτιά των «μπλαουγκράνα» μπορεί να διευρύνει τη συγκεκριμένη επίδοση.

Δείτε το σχετικό γράφημα

inner *Πηγή: sport-fm.gr*

Η Ρωσία κλείνει τα ποδοσφαιρικά σύνορά της στους Τούρκους!!


Η Ρωσία κλείνει τα ποδοσφαιρικά σύνορά της στους Τούρκους

Με τιμωρία απειλείται όποια ρωσική ομάδα αποκτήσει Τούρκους παίκτες στην χειμερινή μεταγραφική περίοδο, εξαιτίας της κατάρριψης του πολεμικού αεροσκάφους.

Η κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Τουρκία, πριν από λίγες ημέρες, έφερε σε ρήξη τις σχέσεις των δύο χωρών, όχι μόνο σε πολιτικό αλλά όπως φαίνεται και σε αθλητικό επίπεδο.

Το Υπουργείο αθλητισμού αποφάσισε να απαγορεύσει οποιαδήποτε μεταγραφή Τούρκου ποδοσφαιριστή τον Ιανουάριο από τις ρωσικές ομάδες. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος υπουργός, Βίταλι Μούτκο: «Οι σύλλογοι έχουν ήδη λάβει το μήνυμα», αφήνοντας να εννοηθεί πως όποιος δεν συμμορφωθεί, θα υποστεί και τις συνέπειες.

Ξεκαθάρισε ωστόσο, πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα για όσους Τούρκους αγωνίζονται ήδη στο ρωσικό πρωτάθλημα, των οποίων τα συμβόλαια θα συνεχίσουν να ισχύουν, όπως και αυτά των κατασκευαστικών εταιρειών που εμπλέκονται στην ανέγερση γηπέδων εν όψει του Μουντιάλ του 2018.

Ο υπουργός Αθλητισμού συμβούλευσε επίσης όσες ρωσικές ομάδες είχαν σκοπό να μεταβούν στην Τουρκία για την χειμερινή τους προετοιμασία, να το ακυρώσουν και να στραφούν σε άλλες χώρες.

Τέλος, διευκρίνισε πως οι Ρώσοι αθλητές θα συμμετάσχουν κανονικά σε οποιαδήποτε διοργάνωση της Τουρκίας, λαμβάνοντας όμως τα υψηλότερα μέτρα προστασίας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Διδάσκει» άμυνα ο Χάρντεν!!


«Διδάσκει» άμυνα ο Χάρντεν

Ο Τζέιμς Χάρντεν για μια ακόμη φορά έδειξε πόσο δεν τον απασχολεί η άμυνα.

Ότι είναι σπουδαίος επιθετικός, καμία αμφιβολία. Όμως ο Τζέιμς Χάρντεν είναι ο χειρότερος αμυντικός στο ΝΒΑ. Πολύ απλά, δεν τον ενδιαφέρει καν να αμυνθεί.

Όπως έκανε και στη νίκη των Ρόκετς στη Νέα Υόρκη επί των Νικς, όπου προτίμησε να μιλά, παρά να μαρκάρει.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Αιχμηρός και με χιούμορ ο «Παπ» για το οφσάιντ!! (pic)


Αιχμηρός και με χιούμορ ο «Παπ» για το οφσάιντ (pic)

Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ανέβασε στο Instagram ένα σκίτσο του Χρήστου Ζωίδη για το οφσάιντ που καταλογίστηκε κακώς σε βάρος του στον αγώνα του Αστέρα με τον Ολυμπιακό.

Συνδυάζοντας χιούμορ, αλλά και αιχμή για τη διαιτησία, ο Δημήτρης Παπαδόπουλος σχολίασε τον λανθασμένο καταλογισμού του σε θέση οφσάιντ στον χθεσινό αγώνα του Αστέρα με τον Ολυμπιακό.

Ο «Παπ» ανέβασε στο Instagram το σκίτσο του Χρήστου Ζωίδη, που παρουσιάζει τον έμπειρο φορ να θεωρείται εκτεθειμένος λόγω μύτης. «Τι να κάνω, είναι ποντιακή!», έγραψε με αυτοσαρκαστική διάθεση ο Παπαδόπουλος.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι αστέρες του αθλητισμού είπαν «Je Suis Paris» (vid)


Οι αστέρες του αθλητισμού είπαν «Je Suis Paris» (vid)

Από τον Μπέκαμ στο Μο Φάρα και από τον Ναδάλ στον Κριστιάνο Ρονάλντο, οι μεγαλύτεροι σταρς του αθλητισμού έστειλαν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης για τα θύματα της τρομοκρατίας στο Παρίσι.

Τα μεγαλύτερα αστέρια του αθλητισμού όπως, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ο Λιονέλ Μέσι, ο Αντρέα Πίρλο, ο Νειμάρ, η Μαρία Σαράποβα, ο Ραφαέλ Ναδάλ, ο Ζλάταν Ιμπραίμοβιτς και πολλοί άλλοι, έστειλαν σε ένα βίντεο το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης στα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης, φωνάζοντας όλοι μαζί «Je Suis Paris»

Το video προβλήθηκε λίγο πριν από την έναρξη του πρώτου ποδοσφαιρικού αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και συμμετείχαν 52 αστέρες απ’ όλους τους χώρους του αθλητισμού.

Το παιχνίδι έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με ένοπλους αστυνομικούς να περιπολούν συνεχώς έξω από το γήπεδο.

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Πηγή: sport-fm.gr*

Μαζορέτες με… προφύλαξη!! (video)


Μαζορέτες με… προφύλαξη (video)

Η μασκότ των Ράπτορς δεν ήθελε να ξαναδεί αντίπαλη ομάδα να εμποδίζει το έργο των τσιρλίντερς και πήρε τα μέτρα του.

Προ ημερών, σε αγώνα των Ράπτορς με τους Καβαλίερς ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Λαβ και η παρέα τους «μπαστακώθηκαν» στο παρκέ και δεν το κούνησαν από εκεί ακόμη και την ώρα που οι μαζορέτες της ομάδας έκαναν το πρόγραμμά τους.

Η μασκότ της ομάδας του Τορόντο πήρε μέτρα στο παιχνίδι με τους Σανς και «περιέφραξε» τις τσιρλίντερ με την ειδική ταινία που χρησιμοποιεί η αστυνομία για σκηνές εγκλήματος.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούγιας: «Από ποιον απειλείται η ζωή μου»


Κούγιας: «Από ποιον απειλείται η ζωή μου»

Την εισαγγελέα διαφθοράς θα ενημερώσει σήμερα για τις απειλές που δέχθηκε για τη ζωή του ο Αλέξης Κούγιας, όπως γνωστοποιεί με ανακοίνωση της η ΑΕΛ.

Δεν πρόκειται να ασχοληθεί μέσω ανακοινώσεων με ανθρώπους που εμπλέκονται στην εγκληματική οργάνωση η Λάρισα, με τους «βυσσινί» να ξεκαθαρίζουν μέσω ανακοίνωσης, ότι δεν θέλουν να αποπροσανατολίσουν τους ποδοσφαιριστές από τον στόχο που δεν είναι άλλος από την κατάκτηση του πρωταθλήματος και η άνοδος στη Football League.

Ταυτόχρονα στην ανακοίνωση της η ΠΑΕ, ξεκαθαρίζει ότι δεν θα αφήσει την ομάδα απροστάτευτη, όπως συνέβη στο παρελθόν.

Επιπλέον η ΠΑΕ αναφέρει πως ο Αλέξης Κούγιας δέχθηκε απειλή για τη ζωή του και θα ενημερώσει για αυτό την εισαγγελέα διαφθοράς Ελένη Ράικου, την οποία θα συναντήσει εντός της ημέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ από σήμερα διακόπτει κάθε ανακοίνωση σε σχέση με τα όσα συμβαίνουν με ιδιοκτήτες ΠΑΕ, διοικούντες ΠΑΕ , μάνατζερς ποδοσφαιριστών και ποδοσφαιριστές οι οποίοι συμμετέχουν στην εγκληματική οργάνωση, που συνεχίζει να υφίσταται μαζί με επίορκους διαιτητές και μαζί με αυτούς που έχουν τη δυνατότητα να επηρεάζουν τους ορισμούς τους.

Αυτή την απόφαση πήραμε για να μην αποπροσανατολίσουμε τους ποδοσφαιριστές, τους προπονητές και τους οπαδούς μας από τον κύριο στόχο μας που είναι η κατάκτηση του Πρωταθλήματος της Football League και η άνοδος στη Super League, εκεί δηλαδή που είναι η φυσική μας θέση.

Η ΠΑΕ ΑΕΛ δε θα αφήσει την ιστορική μας ομάδα απροστάτευτη, όπως έγινε στο παρελθόν και η ομάδα που κατέκτησε το Κύπελλο Ελλάδας το 2007 διαλύθηκε από την τότε εγκληματική οργάνωση και οδηγήθηκε στην κατάρρευση.

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΛ κ. Αλέξης Κούγιας σήμερα θα συναντήσει την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Ελένη Ράικου, την οποία θα ενημερώσει αφενός μεν για όσα συμβαίνουν και πάλι στο ελληνικό ποδόσφαιρο και ειδικά στο πρωτάθλημα της Football League, αλλά κυρίως θα ενημερώσει για τον εκβιασμό που δέχθηκε με απειλή κατά της ζωή του από γνωστό κακοποιό, αν δεν σταματήσει την προσπάθεια της ΠΑΕ ΑΕΛ για την αποκάλυψη της δραστηριότητας της εγκληματικής οργάνωσης, ο οποίος ζει στην Κρήτη και στην Αθήνα και στο παρελθόν είχε σχέση με την ομάδα του ΟΦΗ και τώρα έχει πολύ στενή σχέση με την ομάδα των Χανίων. Η εκβίαση έγινε αμέσως μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΛ και έχει καταγραφεί στο κινητό του κ. Κούγια.

Αμέσως μετά την ενημέρωση της κας Ράικου ο κ. Κούγιας θα καταθέσει έγγραφο στον Πρόεδρο της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού κ. Παπαλάκη και στη συνέχεια θα έχει προσωπική επαφή με τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Κοντονή.

Ενημέρωση για τα όσα συμβαίνουν σε βάρος της ΠΑΕ ΑΕΛ το τελευταίο χρονικό διάστημα θα κάνει ο κ. Κούγιας και στο Δήμαρχο Λαρισαίων κ. Καλογιάννη.

Γκασόλ και… γκολ!! (video)


Γκασόλ και… γκολ (video)

Ο Μαρκ Γκασόλ σκοράρει με όλους τους τρόπους. Ακόμη και με το κεφάλι, έστω κι αν η προσπάθειά του στη νίκη των Γκρίζλις επί των Σίξερς δεν μέτρησε. 











*Πηγή: sport-fm.gr*

«Έχει παίκτες πολεμιστές ο ΠΑΟΚ»


«Έχει παίκτες πολεμιστές ο ΠΑΟΚ»

Παρά τη δύσκολη αποστολή στην Πόλη κόντρα στην Μπεσίκτας, ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στον ΠΑΟΚ, Παντελής Μπούτσκος, δήλωσε βέβαιος πως η ομάδα του θα παλέψει.

Βέβαιος πως ο ΠΑΟΚ δεν θα παραδοθεί αμαχητί στην Μπεσίκτας και θα προσπαθήσει να εξαντλήσει τις πιθανότητες για νίκη στην Πόλη, που θα κρατήσει ζωντανό το όνειρο της πρόκρισης, δήλωσε ο Παντελής Μπούτσκος. Ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου στάθηκε στον έλεγχο του ρυθμού που είναι απαραίτητος απέναντι στην τουρκική ομάδα.

Αναλυτικά, όσα είπε στο paokbc.gr:

«Απομένουν τρεις αγωνιστικές ακόμη για τη λήξη της πρώτης φάσης του Eurocup και ταξιδεύουμε στην Κωνσταντινούπολη με στόχο την υπέρβαση κόντρα στην Μπεσίκτας. Μια υπέρβαση που προσπαθήσαμε πολύ να κάνουμε κόντρα στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης μέσα στο σπίτι μας αλλά είναι κάποιες φορές που ο αντίπαλος είναι σε σπουδαία μέρα και απλά πρέπει να παραδεχθείς την ήττα, να του δώσεις συγχαρητήρια και να πάρεις τα διδάγματα που θα σε κάνουν καλύτερο.

Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία πολύ ποιοτική ομάδα, που ειδικά στην έδρα της παίζει σε πολύ υψηλό ρυθμό το παιχνίδι, παράγοντας πολύ σκορ στον αιφνιδιασμό. Εμείς από την πλευρά μας οφείλουμε να κρατήσουμε χαμηλά τον ρυθμό, κάτι που θα επιτευχθεί κερδίζοντας τα αμυντικά μας ριμπάουντ και κυκλοφορώντας με υπομονή την μπάλα στην επίθεση μας, χωρίς λάθη, ψάχνοντας κάθε φορά την καλύτερη επιλογή.

Τα περιθώρια στενεύουν αλλά όταν κινδυνεύεις οφείλεις να αντιδράσεις και να δείξεις ποιος είσαι. Έχουμε παίκτες πολεμιστές, παίκτες με τη νοοτροπία του νικητή, που σε όποιο γήπεδο κι αν παίζουμε, η νίκη είναι ο μοναδικός μας στόχος. Αγώνα με αγώνα, προπόνηση με προπόνηση γινόμαστε καλύτεροι και βρίσκουμε την χημεία μας. Όσο κι αν κοστίζει αρχικά, ο καρπός της υπομονής είναι γλυκός και με σκληρή δουλειά κι επιμονή θα τα καταφέρουμε και πάλι
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οκάρο Γουάιτ: «Όλο και δυναμώνει η αγάπη για τον Άρη»


Οκάρο Γουάιτ: «Όλο και δυναμώνει η αγάπη για τον Άρη»

Ο Οκάρο Γουάιτ απέφυγε να δηλώσει μετά βεβαιότητας πως θα παραμείνει ΚΑΙ του χρόνου στον Άρη, ωστόσο δεν έκρυψε πως έχει αρχίσει να «δένεται» με την ομάδα.

Οι εμφανίσεις του με τον Άρη είναι μέχρι τώρα εντυπωσιακές και ο Οκάρο Γουάιτ δικαιώνει τον Δημήτρη Πρίφτη που τον επέλεξε. Ο Αμερικανός φόργουορντ, πάντως, δεν βιάζεται για νέο συμβόλαιο και παρότι δεν κρύβει πως θέλει να παίξει στο υψηλότερο επίπεδο, δηλώνει πως «δένεται» με τη νέα του ομάδα.

- Είναι αρκετά νωρίς, αλλά έχεις σκεφτεί να παραμείνεις στον Άρη και την επόμενη χρονιά; «Είναι δύσκολη ερώτηση! Τώρα είμαι συγκεντρωμένος στα παιχνίδια, έχουμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι και αυτό με ενδιαφέρει. Έχω μια αγάπη για τον Άρη που όλο και δυναμώνει…».

- Τι θα μετρήσει για να παραμείνεις στον Άρη; «Δεν είναι μόνο το οικονομικό, υπάρχουν πολλά πράγματα, αλλά είναι δύσκολο να πω. Είναι πολύ νωρίς ακόμα, βρισκόμαστε στην αρχή της χρονιάς και πραγματικά με ενδιαφέρει μόνο τι κάνουμε σαν ομάδα».

- Ποιος είναι ο προσωπικός σου στόχος; «Ποτέ δεν είχα προσωπικό στόχο από τότε που έγινα επαγγελματίας πέρα από το να βελτιώνομαι και να παρουσιάζω καλύτερη εικόνα στο γήπεδο».

- Το ΝΒΑ είναι όνειρο; «Είναι όνειρο, αλλά τώρα στην δεύτερη επαγγελματική μου χρονιά της καριέρας μου, δεν είμαι τόσο όσο ανήσυχος, όσο ήμουν όταν βρισκόμουν στο κολέγιο».

- Τι είναι αυτό που σου αρέσει στον Άρη; «Το περιβάλλον, οι φίλαθλοι. Είναι φανταστικοί, μας υποστηρίζουν εκπληκτικά. Όπου κι αν πάμε έχουμε φιλάθλους μαζί μας. Είναι το Νο1 για μένα…».

- Που αφιερώνεις τη νίκη επί της ΑΕΚ; «Στον Άρη, στην Θεσσαλονίκη, τους φιλάθλους μας…».

- Η μητέρα σου ενημερώνεται για όσα κάνεις; «Μιλάω μαζί της, καταλαβαίνει τι συμβαίνει, διαβάζει για μένα… Της στέλνω φωτογραφίες…».

- Ποια ήταν η καλύτερη συμβουλή της μητέρας σου; «Με εμπνέει στην αθλητική πλευρά… Πάντα με άφηνε να παίρνω τις αποφάσεις, ήθελε να έχω την δική μου επαγγελματική καριέρα και είναι πίσω μου πάντα…».

- Ποια είναι η μεγαλύτερη ανησυχία σου; «Να μπορέσω να ζω μια κανονική ζωή εγώ και η οικογένειά μου… Να φέρω τον εαυτό μου σε τέτοια θέση, που να καταφέρω αυτό ακριβώς».

Γκασόλ: «Σ’ ευχαριστώ, αδερφέ Κόμπι»


Γκασόλ: «Σ’ ευχαριστώ, αδερφέ Κόμπι»

Ο Πάου Γκασόλ αποχαιρέτησε τον Κόμπι Μπράιαντ με ένα ευχαριστώ για όσα έζησαν μαζί.

Ο ίδιος ο Κόμπι Μπράιαντ έχει ξεχωρίσει τον Πάου Γκασόλ ως έναν από τους καλύτερους συμπαίκτες που είχε ποτέ. Ο Ισπανός άσος των Μπουλς και άλλοτε συνοδοιπόρος του στους Λέικερς ευχαρίστησε δημόσια τον 37χρονο σταρ μετά τα όσα έζησαν μαζί.

«Ζήσαμε μαζί απίστευτες στιγμές μέσα κι έξω από τα γήπεδα. Σ’ ευχαριστώ για όλα, αδερφέ μου», έγραψε στο Twitter ο Γκασόλ, που ήταν συμπαίκτης του Κόμπι από το 2008 μέχρι το 2014 κατακτώντας μαζί δύο πρωταθλήματα (2009, 2010).





*Πηγή: sport-fm.gr*

«Μικρή ομάδα η Τσέλσι» (video)


«Μικρή ομάδα η Τσέλσι» (video)

Μέτωπο με την Τσέλσι φαίνεται πως άνοιξε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο, αφού ο προπονητής της Τότεναμ χαρακτήρισε μικρή ομάδα τους «μπλε».

Ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο δεν είναι από τους προπονητές που αρέσκονται να ανοίγουν μέτωπα και να ξεκινούν αντιπαραθέσεις, όμως κάτι τέτοιο δεν αποκλείεται να συμβεί μετά τις τελευταίες δηλώσεις του τεχνικού της Τότεναμ.

Ο προπονητής των «σπιρουνιών», μετά το ντέρμπι του Λονδίνου με την Τσέλσι, χαρακτήρισε «μικρή ομάδα» τους «μπλε», ικανοποιώντας τους φίλους της ομάδας του και ξεκινώντας «πόλεμο» με τους οπαδούς της ομάδας του Μουρίνιο.

Δείτε το σχετικό βίντεο
Ένα βίντεο που δημοσίευσε ο χρήστης Rob Harris (@robharrispix) στις



*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας «κόμπος» για τον Κόμπι!!


Ένας «κόμπος» για τον Κόμπι

Η ρήση «ο πρώτος είναι πρώτος, ο δεύτερος… τίποτα» ανήκει στους Αμερικανούς. Η διάψευσή της στον Κόμπι Μπράιαντ. Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης για τον καλύτερο «επίγειο» παίκτη.

Ο υπογράφων ΔΕΝ ήταν ποτέ μεγάλος θαυμαστής του Κόμπι Μπράιαντ. Η ανακοίνωση πως αποσύρεται στο τέλος της σεζόν ΔΕΝ ήταν ακριβώς είδηση, αλλά μάλλον το χρονικό μιας αναμενόμενης απόφασης, που του επέβαλε το σώμα του και η διατήρηση της υστεροφημίας του εκεί που της πρέπει. Όποιος όμως αγαπά το μπάσκετ ΔΕΝ μπορεί παρά να νιώθει έναν κόμπο στο στομάχι μετά το «αντίο» του. Τον αγαπάς, τον μισείς ή… αγαπάς να τον μισείς, ΔΕΝ μπορείς να παραγνωρίσεις πως έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του στη σύγχρονη εποχή. Και όπως όλα και όλοι στη ζωή, εκτιμάς καλύτερα την αξία τους όταν (καταλαβαίνεις ότι) τα χάνεις.

Ο Κόμπι ανήκει στην κατηγορία των παικτών/ανθρώπων που είχε fanatics, αλλά και haters, σαν αθλητής και προσωπικότητα. Σε κανέναν δεν ήταν αδιάφορος και όχι άδικα. Μπορείς να του προσάψεις πολλά. Ότι δεν ήταν ο καλύτερος συμπαίκτης, ότι κοιτούσε πρώτα το καλάθι θεωρούσε συχνά τους υπόλοιπους τέσσερις της ομάδας αναγκαίο κακό και απλό συμπλήρωμα, ότι έπαιζε για τους αριθμούς του κι όχι για το σκορ, ότι ήταν από τους λιγότερο coachable σταρ που έχουν περάσει από το ΝΒΑ, ότι ακόμη και στα «τελευταία» του αξίωνε τεράστια συμβόλαια αφήνοντας ψίχουλα στο salary cap για ένα ικανό supporting cast, ότι ήταν αλαζόνας, με κακή συμπεριφορά απέναντι σε οικείους και αλλότριους, ακόμη κι ότι σε κάποια από τα πέντε πρωταθλήματα που πήρε ήταν δεύτερο ή τρίτο βιολί.

Ακόμη κι αν τα παραπάνω, ωστόσο, έχουν μεγάλη ή μικρή δόση αλήθειας, δεν αρκούν για να τον απομυθοποιήσουν. Γιατί ο Κόμπι Μπράιαντ ακόμη και χωρίς να πασάρει «παρέσερνε» όλη την ομάδα με το work ethic και την απαράμιλλη ανταγωνιστικότητά του. Γιατί τις περισσότερες φορές ήταν ο παίκτης που απαιτούσαν οι περιστάσεις, η ομάδα του κι όχι το «εγώ» του, έστω κι αν αυτά τα δύο συνήθως συνέπιπταν. Γιατί οι περισσότεροι προπονητές θα προτιμούσαν έναν ανεξέλεγκτο ηγέτη με τις δικές του αρετές, παρά άβουλα και λιγότερο προικισμένα «στρατιωτάκια» στη δούλεψή τους. Γιατί η μετριοφροσύνη είναι για τους μέτριους και ο Κόμπι ΠΟΤΕ δεν ήταν τέτοιος. Και γιατί, ό,τι και να λένε, οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι και θα γράψουν πως ήταν πέντε φορές πρωταθλητής, 17 φορές All Star, πέντε πρώτος σκόρερ, τρεις MVP (μια σε κανονική περίοδο και δύο σε τελικούς), εννιά μέλος της καλύτερης αμυντικής πεντάδας (για όσους λένε πως δεν έπαιζε άμυνα), δύο και πιθανώς τρεις (αν κατέβει στο Ρίο) χρυσός ολυμπιονίκης και τρίτος σκόρερ όλων των εποχών.

Στο κάτω-κάτω, δεν είναι υπερβολή, ο Κόμπι Μπράιαντ είναι-όπως είπε ο μεγάλος Μάτζικ Τζόνσον, ό,τι πλησιέστερο στον Μάικλ Τζόρνταν. Κι ας παρουσιάστηκε στο ξεκίνημα της καριέρας του ως απλώς το ιμιτασιόν «προϊόν» που λάνσαρε το ΝΒΑ για να καλύψει το κενό που άφηνε ο Air. Η πορεία του απέδειξε πως ήταν ένας άξιος διάδοχος κι όχι κακέκτυπο. Από πλευράς χαρίσματος, επιθετικού «τάλαντου» και ηγετικών προσόντων είναι μάλλον ο δεύτερος πιο προικισμένος παίκτης όλων των εποχών. Και σε αντίθεση με όσα λένε στην Αμερική, ο δεύτερος ΔΕΝ είναι τίποτα. Καλό το second to nobody, αλλά όχι μικρό πράγμα το second to Jordan και-σε τελική ανάλυση-ίσως πρόκειται για τον άνθρωπο που έπαιξε καλύτερα το μπάσκετ στη γη. Γιατί ο κορυφαίος, πρώτον, μάλλον δεν ήταν άνθρωπος, και δεύτερον, σπανίως πατούσε και συχνότερα πετούσε.

Αντίο κι ευχαριστούμε Κόμπι! Θα μας λείψεις...*Πηγή: sport-fm.gr*

Να τελειώνουν σύντομα με την ανανέωση του Νεϊμάρ!!


Να τελειώνουν σύντομα με την ανανέωση του Νεϊμάρ

Τον Νεϊμάρ θέλουν να δέσουν για τα καλά στην Μπαρτσελόνα, με τους ανθρώπους των «μπλαουγκράνα» να έχουν θέσει ως πρωταρχικό στόχο, την όσο το δυνατόν συντομότερη ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη.

Κάτοικο Βαρκελώνης τουλάχιστον ως το 2021 θέλουν να κάνουν το Νεϊμάρ στη Μπαρτσελόνα, με τους «μπλαουγκράνα» να έχουν θέσει ως στόχο την όσο το δυνατόν πιο σύντομη ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη, που λήγει το καλοκαίρι του 2018.

Σύμφωνα με καταλανικά δημοσιεύματα, η Μπαρτσελόνα είναι διατεθειμένη να καταθέσει «γη και ύδωρ» στα πόδια του Βραζιλιάνου επιθετικού, τον οποίο σκοπεύει να χρυσώσει, κάνοντας τον, τον δεύτερο πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη στο σύλλογο, μετά τον Λιονέλ Μέσι.

Εκείνο που προέχει λοιπόν για την Μπάρτσα, είναι να τελειώσει το θέμα με την ανανέωση του συμβολαίου του παίκτη άμεσα, παρά το γεγονός πως ο Νεϊμάρ προσανατολίζεται στο να ξεκινήσει τη συγκεκριμένη κουβέντα, προς το τέλος της περιόδου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βέλλιος: «Είχα στερέψει από Ελλάδα στο εξωτερικό»


Βέλλιος: «Είχα στερέψει από Ελλάδα στο εξωτερικό»

Τους λόγους για τους οποίους επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ηρακλή εξήγησε ο Αποστόλης Βέλλιος, μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6. Τι είπε για τη νίκη του «Γηραιού» επί του Παναθηναϊκού.

«Ήθελα την οικογένειά μου, τους φίλους μου και ήθελα να νιώσω ξανά την Ελλάδα. Είχα στερέψει από αυτό», τόνισε ο Αποστόλης Βέλλιος στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και εξήγησε τον λόγο για τον οποίο επέστρεψε στον Ηρακλή.

Παράλληλα, ο 23χρονος φορ του «Γηραιού» μίλησε για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Καυτανζόγλειο, τονίζοντας πως η ομάδα του χρειαζόταν πολύ αυτό το αποτέλεσμα και της δίνει ψυχολογία εν όψει της συνέχειας.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Αποστόλης Βέλλιος στην εκπομπή «Pick & goal» με τον Αλέξη Σπυρόπουλο και τον Θανάση Ασπρούλια

Για την επιστροφή του στον Ηρακλή: «Η διαφορά είναι πως νιώθω πιο έτοιμος, επειδή έχω περάσει διάφορα στην καριέρα μου. Δικαιώνομαι για την επιλογή που έκανα το καλοκαίρι. Την αυτοπεποίθηση την πήρα από τη Δανία, όπου έπαιξε 20-25 ματς και φτάσαμε στον τελικό του Κυπέλλου και όταν ήρθα στην Ελλάδα ήμουν πιο έτοιμος σε σχέση με την προηγούμενη παρουσία μου στην ομάδα».

Για το κλίμα στις τάξεις των Θεσσαλονικέων: «Το όπλο του Ηρακλή ήταν και είναι πως έχουμε δέσει σαν ομάδα, είμαστε μία οικογένεια και είναι πολύ σημαντικό αυτό για έναν σύλλογο. Έχουμε δέσει όλα τα παιδιά, αγαπάμε ο ένας τον άλλον και αγαπάμε αυτό που κάνουμε».

Για την παρουσία του στην Έβερτον: «Ήταν μία χρονιά περίεργη για εμένα. Πήγα 18 – 19 ετών. Πρόλαβα να παίξω δύο – τρία χρόνια. Είχαμε μιλήσει με τον προπονητή, τον Ντέιβιντ Μόγες, που μου είπε ότι με πήραν για να μάθω την κουλτούρα της Αγγλίας. Στο επόμενο εξάμηνο πήγε όπως δεν το περίμενα, έπαιξα και μετά ήρθαν μεταγραφές και βγήκα στο περιθώριο. Όταν ήρθε ο Μαρτίνεθ άλλαξε τα πάντα και έφερε μία ενδεκάδα δικούς του παίκτες, και εγώ δεν ήμουν στα πλάνα του. Έχω κάνει και εγώ κάποια λάθη. Όσο πιο δύσκολες είναι οι συνθήκες, τόσο πιο δύσκολα γίνονται τα πράγματα για έναν παίκτη. Η Αγγλία είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα του κόσμου, πρέπει να έχεις υπομονή και υγεία».

Για την επιστροφή του Ηρακλή στη Σούπερ Λίγκα: «Έφυγα από μικρός, πέρασα πολλές δύσκολες ημέρες ο Ηρακλής. Δεν μπορώ να φανταστώ τι μπορούσε να συμβεί. Τώρα είμαστε εδώ και παλεύουμε για το καλύτερο. Η οικογένειά μου είναι Ηρακλής και μιλούσαμε για αυτό».

Για τον λόγο που επέστρεψε στην Ελλάδα: «Μπορούσα μετά την Έβερτον να πάω σε κάποια άλλη ομάδα, αλλά εγώ ήθελα να πάω σε μία χώρα του εξωτερικού – συγκεκριμένα τη Δανία – για να μπορέσω να παίξω και να πάρω τα πάνω μου. Δεν μπορούσα να μείνω άλλο στο εξωτερικό και σκεφτόμουν να κάνω το restart με την παρουσία μου στην Ελλάδα. Όλα ήταν θέμα τάιμινγκ. Ακόμα και στο Βέλγιο και τη Δανία που ήμουν μετά την προπόνηση πήγαινα στο σπίτι ξυπνούσα και κοιμόμουν. Ήθελα την οικογένειά μου, τους φίλους μου και ήθελα να νιώσω ξανά την Ελλάδα. Είχα στερέψει από αυτό. Τα όνειρα είναι μέσα στο μυαλό μου».

Για τη νίκη επί του Παναθηναϊκού: «Το θέλαμε πολύ. Το χρειαζόμασταν. Ήταν το παν για εμάς. Όλοι βοήθησαν οι παίκτες εντός και εκτός γηπέδου, ο κόσμος στην εξέδρα και πήραμε μία μεγάλη νίκη κόντρα σε μία σπουδαία ομάδα και μας δίνει ψυχολογία για τη συνέχεια».

Για το ενδιαφέρον των μεγάλων ελληνικών ομάδων και αν για αυτό επέστρεψε: «Πάντα υπήρχε ενδιαφέρον για εμένα, αλλά εγώ είχα εμμονή να παίξω στο εξωτερικό. Από τη στιγμή που ήρθε η Έβερτον, δεν το σκέφτηκα καν και κατάφερα να κάνω το όνειρό μου πραγματικότητα. Αλλά θα ήθελα τώρα να το κάνω».

Για τον πατέρα του, Κώστα, που έπαιζε και εκείνος στον Ηρακλή: «Είναι δημόσιος υπάλληλος και ασφαλιστής. Τώρα ασχολείται με τον μικρό μου αδερφό, 4,5 ετών. Μιλάμε μόνο για αυτό με τον πατέρα μου. Ήταν μαζί μου μία ζωή οι γονείς μου, ειδικά ο πατέρας μου ήταν κοντά μου. Μπορεί να έχω χάσει μία – δύο προπονήσεις επειδή δεν γινόταν να πάω».

Για τις διαφορές στη φιλοσοφία στην Ελλάδα και την Αγγλία: «Έχει τύχει στο παρελθόν να μου τραβούν τη φανέλα, αλλά σαν άνθρωπος δεν σκέφτηκα ποτέ να πέσω να πάρω πέναλτι. Δεν μου έχει τύχει να με διδάξουν κάτι τέτοιο στο εξωτερικό, είναι καθαρά θέμα του ποδοσφαιριστή αν θα κάνει κάτι τέτοιο».

Τέλος ο Νούνο από Βαλένθια!!


Τέλος ο Νούνο από Βαλένθια

Παραιτήθηκε ο Νούνο από τον πάγκο της Βαλένθια μετά την ήττα με 1-0 από τη Σεβίλλη, που έριξε τις «νυχτερίδες» στην ένατη θέση της La Liga.

Σε αναζήτηση προπονητή βρίσκεται η Βαλένθια. Ο Νούνο Εσπίριτο Σάντο υπέβαλε την παραίτησή του μετά την ήττα με 1-0 από τη Σεβίλλη, αποτέλεσμα που έριξε στην ένατη θέση της La Liga τις «νυχτερίδες», οι οποίες είναι με το ένα πόδι εκτός συνέχειας ΚΑΙ στο Champions League.

«Μίλησα πριν και μετά τον αγώνα με τη διοίκηση και συμφωνήσαμε πως η κατάσταση στην ομάδα δεν είναι καλή. Όλοι θέλουμε το καλύτερο για τη Βαλένθια. Αποφάσισα να παραιτηθώ. Ήταν τιμή για μένα να είμαι στον πάγκο αυτής της ομάδας», τόνισε ο Πορτογάλος προπονητής, που τον Ιούλιο του 2014 ανέλαβε τα ηνία της ομάδας και την περσινή σεζόν την οδήγησε στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας και τη συμμετοχή στο Champions League.

Όσο για το ποιος θα διαδεχτεί τον άλλοτε συνεργάτη του Ζεσουάλδο Φερέιρα στον Παναθηναϊκό; Μέχρι νεωτέρας στον πάγκο αναμένεται να κάθεται ο συνεργάτης του, Φιλ Νέβιλ, ενώ ήδη έχουν ακουστεί τα ονόματα των Φρανκ Ράικαρντ και Μίχαελ Λάουντρουπ για να πάρουν τη θέση.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οπαδός πλήρωσε 75 ευρώ για να... μην δει το Τότεναμ – Τσέλσι! (pic)


Οπαδός πλήρωσε 75 ευρώ για να... μην δει το Τότεναμ – Τσέλσι (pic)

Σίγουρα ένας οπαδός που βρέθηκε στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για το λονδρέζικο ντέρμπι ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσέλσι «κλαίει» τα λεφτά του. Διότι πλήρωσε 75 ευρώ για να βλέπει... το ντουβάρι.

«Πάω να δω το ντέρμπι» φαίνεται να είπε ένας άτυχος οπαδός στη γυναίκα του πριν αναχωρήσει για το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και το παιχνίδι ανάμεσα στην Τότεναμ και την Τσέλσι.

Έλα όμως που δεν το είδε τελικά το ματς, αφού η θέση του είχε θέα όχι το γήπεδο, αλλά το ντουβάρι, με αποτέλεσμα να κλαίει τα 75 ευρώ που πλήρωσε τάχα για να δει το ντέρμπι του Λονδίνου.

Δείτε τη θέα από τη θέση του οπαδού





*Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαιρετικός, αλλά χαμένος ο Όγκαστ!!


Εξαιρετικός, αλλά χαμένος ο Όγκαστ

Ένα ακόμη νταμπλ-νταμπλ από τον Ζακ Όγκαστ δεν αρκούσε στο Notre Dame που έχασε από το Alabama στο νήμα.

Συνεχίζει τις σπουδαίες εμφανίσεις στο NCAA ο Ζακ Όγκαστ. Ο 21χρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ, που σύντομα θα έχει στα χέρια του ελληνικό διαβατήριο, πρωταγωνίστησε στην ήττα του Notre Dame από το Alabama με 74-73 για το κολεγιακό πρωτάθλημα.

Ο ψηλός των Irish είχε 16 πόντους (4/9 βολές, 6/14 δίποντα) σε 39 λεπτά συμμετοχής. Ο Ρέτιν Ομπασοάν με λέι απ στα 6’’ πριν το τέλος υπέγραψε τη νίκη για το Alabama.


*Πηγή: sport-fm.gr*

Μουρίνιο: «Ο Ντιέγκο δεν μπορεί να με πληγώσει με μια σαλιάρα»


Μουρίνιο: «Ο Ντιέγκο δεν μπορεί να με πληγώσει με μια σαλιάρα»

Ο Ζοσέ Μουρίνιο τόνισε πως όχι μόνο δεν αδίκησε τον Ντιέγκο Κόστα αλλά πως είναι και από τους προνομιούχους της ομάδας.

Η στιγμή που ο Ντιέγκο Κόστα πετάει την προπονητική σαλιάρα στον Σοζέ Μουρίνιο έκανε τον γύρο του ποδοσφαιρικού κόσμου και επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά πως τα αποδυτήρια της Τσέλσι δεν είναι αυτό που λέμε «Μια ωραία ατμόσφαιρα».

Ο Ζοσέ Μουρίνιο όμως, ο οποίος δεν ήθελε να δώσει τόση έκταση στο γεγονός και να δείξει πως δεν τον ενόχλησε ιδιαίτερα η κίνησή του, τόνισε: «Αν θέλει να με πληγώσει, δεν μπορεί να το κάνει με μια σαλιάρα».

Μάλιστα, ο Πορτογάλος χαρακτήρισε και «τυχερό» τον Ισπανό ποδοσφαιριστή καθώς ήταν ο μόνος που δεν είχε «δει» πάγκο έως τώρα: «Ο αρχηγός Τζον Τέρι, ο Ιβάνοβιτς, ο Κάχιλ, ο Φάμπρεγας, ο Πέδρο, ο Χάζαρντ, όλοι έχουν περάσει από τον πάγκο. Ο Ντιέγκο υπήρξε προνομιούχος καθώς ήταν στη βασική ομάδα σε όλα τα προηγούμενα παιχνίδια».

Όπως όλα δείχνουν, το μεταξύ τους σίριαλ δεν θα τελειώσει εδώ, καθώς ερωτώμενος για το αν πρόκειται να τον χρησιμοποιήσει στο επόμενο ματς, ο Μουρίνιο απάντησε με το λακωνικό: «Δεν ξέρω».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάρτε στον Βενγκέρ ένα μπουφάν χωρίς... φερμουάρ!! (video)

Πάρτε στον Βενγκέρ ένα μπουφάν χωρίς... φερμουάρ (video)
Που θα πάει αυτό το πράγμα με τον Βενγκέρ και τα φερμουάρ; Ο Αλσατός είχε νέες περιπέτειες με το μπουφάν του στο ματς με τη Νόριτς και πλέον η ανάγκη για ένα τζάκετ χωρίς φερμουάρ είναι επιτακτική.

Λοιπόν στην Άρσεναλ υπάρχει θέμα με τα μπουφάν της ομάδας, η κατασκευή των οποίων είναι τέτοια ούτως ώστε να ταλαιπωρεί τον Αρσέν Βενγκέρ.

Ο Αλσατός τεχνικός είχε νέα προβλήματα με το φερμουάρ στο ματς των «κανονιέρηδων» με τη Νόριτς για το πρωτάθλημα και πλέον η ανάγκη για ένα παλτό με τα γνωστά «χρατς – χρουτς» είναι επιτακτική για να μην ταλαιπωρείται ο άνθρωπος.

Δείτε το σχετικό βίντεο


 

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Όντεν «ζει»!


Ο Όντεν «ζει»

Η καριέρα του στο ΝΒΑ καταστράφηκε από τραυματισμούς, αλλά ακόμη και με λαβωμένα γόνατα ο Γκρεγκ Όντεν περισσεύει στο κινεζικό πρωτάθλημα κι έκανε όργια στο ντεμπούτο.

Πριν οκτώ χρόνια ήταν το νούμερο ένα του ντραφτ και ο επόμενος μεγάλος σέντερ του ΝΒΑ. Αρκετά χειρουργεία αργότερα, ο Γκρεγκ Όντεν είδε την καριέρα του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου να καταστρέφεται και την Κίνα να αποτελεί το «καταφύγιό» του.

Στο ντεμπούτο του με τους Τζιανγκσού Ντράγκονς ο 27χρονος άσος, που δεν τα κατάφερε σε Μπλέιζερς και Χιτ, είχε 19 πόντους, 23 ριμπάουντ και 4 τάπες σε μόλις 17 λεπτά συμμετοχής.




*Πηγή: sport-fm.gr*

Μάτζικ: «Κόμπι, ό,τι πλησιέστερο στον Τζόρνταν»


Μάτζικ: «Κόμπι, ό,τι πλησιέστερο στον Τζόρνταν»

Ο Μάτζικ Τζόνσον ύμνησε τον Κόμπι Μπράιαντ λίγη ώρα μετά την ανακοίνωσή του πως αποσύρεται στο τέλος της σεζόν.

Ένας θρύλος των Λέικερς υποκλίθηκε σε έναν άλλο. Ο Μάτζικ Τζόνσον δεν ήταν φειδωλός στα σχόλιά του για τον Κόμπι Μπράιαντ όταν ανακοινώθηκε πως ο τελευταίος θα αποσυρθεί στο τέλος της σεζόν.

«Είναι ό,τι πλησιέστερο έχω δει στον Μάικλ Τζόρνταν. Θα μείνει στην ιστορία μάλλον ως ο δεύτερος καλύτερος σκόρερ από τους περιφερειακούς. Κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Η θέλησή του να νικά ήταν απίστευτη και έμενε στο γήπεδο για να δουλέψει περισσότερο από οποιονδήποτε. Όλη τη μέρα ασχολείτο με το μπάσκετ», τόνισε.

«Θα υποστήριζα οποιαδήποτε απόφαση κι αν έπαιρνε. Πιστεύω πως έκανε το σωστό, για να ξέρουν και οι Λέικερς πως πρέπει να πορευτούν χωρίς εκείνον. Χαίρομαι γι’ αυτόν γιατί φεύγει με τον τρόπο που ο ίδιος θέλει», πρόσθεσε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατσίβελης: «Μη μας πάρει από κάτω»


Κατσίβελης: «Μη μας πάρει από κάτω»

Κάλεσμα για ανασύνταξη κι αντίδραση μετά τις δύο σερί ήττες από Γαλατάσαραϊ και Άρη έστειλε στην ΑΕΚ ο Δημήτρης Κατσίβελης.

Οι διαδοχικές ήττες στο ΟΑΚΑ από Γαλατάσαραϊ και Άρη «πόνεσαν» την ΑΕΚ, αλλά δεν πρέπει να το βάλει κάτω, όπως τόνισε ο Δημήτρης Κατσίβελης μιλώντας στην «Ώρα για Σπορ».

Ο 25χρονος γκαρντ έστειλε μήνυμα ανασύνταξης και αντεπίθεσης, αρχής γενομένης από τον αγώνα με τη Νίζνι την Τρίτη στη Ρωσία.

«Πρέπει να αντιδράσουμε. Να αφήσουμε πίσω μας αυτή την ήττα, αλλά να δούμε πρώτα τι έφταιξε. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι, είναι ακόμη αρχή της σεζόν. Κάναμε μέχρι τώρα πολύ καλή πορεία και δεν πρέπει να μας πάρει από κάτω. Πρέπει να συνεχίσουμε και να φέρουμε τη νίκη από τη Ρωσία», τόνισε.

Όσο για το τι έφταιξε για την ήττα από τον Άρη; «Μας έλειπε η συγκέντρωση στην άμυνα. Μπήκαν πολλά φθηνά και εύκολα καλάθια, δεν ακολουθήσαμε την τακτική μας και δεν είχαμε μεγάλη ενέργεια», δήλωσε, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν ασχολείται με τη διαιτησία. «Δεν θέλω να σχολιάσω τα σφυρίγματα. Η δουλειά μας είναι το μπάσκετ και πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Δεν πρέπει να μας επηρεάζουν οι διαιτητές».

Τέλος, ευχαρίστησε τον κόσμο που πήγε μαζικά στο ΟΑΚΑ. «Ο κόσμος δεν σταμάτησε να μας βοηθά σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και τον ευχαριστούμε γι’ αυτό. Θα προσπαθήσουμε να τους ξαναδώσουμε χαρά», τόνισε.

Έρευνα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ζημιογόνες και αφερέγγυες οι ΠΑΕ»


Έρευνα για το Ελληνικό ποδόσφαιρο: «Ζημιογόνες και αφερέγγυες οι ΠΑΕ»

Ζημιογόνες, αφερέγγυες και απολύτως εξαρτώμενες από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, παρουσιάζει τις ελληνικές ΠΑΕ, έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης, με θέμα το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σε ενδιαφέροντα συμπεράσματα καταλήγει μια έρευνα του Πολυτεχνείου Κρήτης που έχει επίκεντρο μελέτης το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε μια εξέταση των ελληνικών ομάδων, υπό το πρίσμα κριτηρίων που επιβάλει η σύγχρονη οικονομική πραγματικότητα.

Στην έρευνα που διεξήχθη, με επικεφαλής τον καθηγητή Κωνσταντίνο Ζοπουνίδη και παρουσιάζει το sport-fm.gr, οι ελληνικές ΠΑΕ παρουσιάζονται ως ζημιογόνες και αφερέγγυες καθώς επίσης απολύτως εξαρτώμενες όσον αφορά τα οικονομικά, από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Η έρευνα είχε ως δείγμα μελέτης τις 11 ομάδες της Σούπερ Λίγκας που συμμετείχαν σταθερά στο πρωτάθλημα την περίοδο 2012-2014, εξετάζοντας τρεις κατηγορίες που αφορούν, τα αθλητικά, τα οικονομικά και τα χρηματοοικονομικά δεδομένα των ελληνικών ΠΑΕ.

Τα βασικά συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι ακαδημαϊκοί που διεξήγαγαν την συγκεκριμένη έρευνα, είναι ότι στο σύνολο τους οι ελληνικές ΠΑΕ δεν διατηρούν υγιείς χρηματοοικονομικούς δείκτες και ταυτόχρονα, με εξαίρεση τον Ολυμπιακό, αποδεικνύονται ζημιογόνες.

Επιπλέον, οι δείκτες φερεγγυότητας τους δεν είναι σε ικανοποιητικά επίπεδα με εξαίρεση την Ξάνθη, ενώ έκπληξη προκαλεί το γεγονός πως οι λεγόμενες «μεγάλες» ομάδες δεν εμφανίζονται στις πρώτες θέσεις κατάταξης των χρηματοοικονομικών.

Αναλυτικά η αξιολόγηση των ελληνικών ομάδων

Γενικά

Η αξιολόγηση μιας ποδοσφαιρικής ομάδας για το φίλαθλο κοινό είναι τις περισσότερες φορές ταυτισμένη με τα αποτελέσματα και την κατάταξη τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως η σύγχρονη πραγματικότητα επιβάλει την εξέταση μιας Π.Α.Ε υπό το πρίσμα διαφορετικών κριτηρίων, με άξονα μια πολυδιάστατη στόχευση.

Δεδομένα-Μεθοδολογία

Στόχος της συγκεκριμένης μελέτης, είναι η αξιολόγηση των Ελληνικών Π.Α.Ε. που συμμετείχαν σταθερά στο πρωτάθλημα της Superleague, κατά την περίοδο 2012-2014. Η αξιολόγηση, βασίζεται στη χρήση της πολυκριτήριας μεθόδου PROMETHEE II . Πιο συγκεκριμένα, εξετάζονται τρεις διαφορετικές κατηγορίες κριτηρίων.

1. Χρηματοοικονομικά
2. Οικονομικά
3. Αθλητικά

Δείγμα

Το δείγμα αποτελείται από 11 ομάδες της πρώτης εθνικής κατηγορίας (Superleague), οι οποίες είχαν συνεχή παρουσία και διαθέσιμα οικονομικά δεδομένα στο διάστημα της ανάλυσης (2012-2013-2014). Τα διαθέσιμα δεδομένα, αντλήθηκαν από πηγές όπως: ισολογισμοί των Π.Α.Ε., Superleague, ΟΠΑΠ, πληροφόρηση από τις Π.Α.Ε και δημοσιογραφικά άρθρα.

Οι (11) Π.Α.Ε του δείγματος

Άρης Θεσσαλονίκης
Ολυμπιακός Σ.Φ.Π
Α.Γ.Σ Αστέρας Τρίπολης
Ο.Φ.Η.
Α.Π.Σ Ατρόμητος Αθηνών
Παναθηναϊκός Α.Ο
Π.Α.Σ Γιάννινα
Πανιώνιος Γ.Σ.Σ
Α.Π.Ο Λεβαδειακός
Π.Α.Ο.Κ.
Α.Ο SKODA Ξάνθης

Κριτήρια Αξιολόγησης

Χρηματοοικονομικά

Καθαρό Περιθώριο Κέρδους,
Δείκτης Μόχλευσης
ROE Χρηματοοικονομική Αποδοτικότητα
ROA Βιομηχανική Αποδοτικότητα
ROS Περιθώριο Λειτουργικού Κέρδους
Συνολική Ικανότητα Δανεισμού
Μικτή Κερδοφορία Κεφαλαίου
Κεφάλαιο Κίνησης
Μακροπρόθεσμη Ικανότητα Δανεισμού

Οικονομικά

Χωρητικότητα Γηπέδου
Ποσοστό Πληρότητας / Αγώνα
Μέσος όρος Εισιτηρίων / Αγώνα
Συνολικά Εισιτήρια Διαρκείας
Μ.Ο. Εισιτηρίων Διαρκείας Ανταλλαγής
Ποσοστό Εισιτηρίων Διαρκείας Ανταλλαγής
Έσοδα Εισιτηρίων Διαρκείας
Ποσοστό Εσόδων Διαρκείας / Συνολικά Έσοδα Αγώνων
Συνολικά Έσοδα Χορηγιών
Έσοδα Χορηγίας ΟΠΑΠ
Ποσοστό Εσόδων Χορηγιών / Συνολικά Έσοδα Αγώνων
Ποσοστό Χορηγίας ΟΠΑΠ / Συνολικές Χορηγίες
Έσοδα Τηλεοπτικών Δικαιωμάτων
Ποσοστό Εσόδων Τηλεοπτικών / Συνολικά Έσοδα Αγώνων
Συνολικά Έσοδα Αγώνων

Αθλητικά

Τελική Κατάταξη Superleague (χωρίς play off)
Τελική Κατάταξη Κυπέλλου Ελλάδας
Σύνολο Βαθμών
Μ.Ο. Βαθμών / Αγώνα
Νίκες
Ισοπαλίες
Ήττες
Ενεργητικό Τερμάτων
Παθητικό Τερμάτων
Διαφορά Τερμάτων
Μ.Ο. Πάσες / Αγώνα
Εύστοχες Μεταβιβάσεις
Αριθμός Ξένων Παικτών
Αλλαγές Προπονητή

Αποτελέσματα

Οι παρακάτω πίνακες παρουσιάζουν την κατάταξη των εξεταζόμενων ομάδων (πέντε καλύτερες ανά κατηγορία) για τις τρείς διαστάσεις (χρηματοοικονομική, οικονομική και αθλητική):

inner

inner

Συμπεράσματα

Α) Συμπεράσματα Χρηματοοικονομικά Επιδόσεων

1.Οι Π.Α.Ε «παραβιάζουν» τις αρχές του management καθώς δεν διατηρούν υγιείς χρηματοοικονομικούς δείκτες.

2.Οι Π.Α.Ε στο σύνολο τους αποδεικνύονται ζημιογόνες, με δείκτες οικονομικής αποδοτικότητας σε μη ικανοποιητικά επίπεδα. Εξαίρεση αποτελεί οριακά ο πρωταθλητής Ελλάδος Ολυμπιακός.

3.Οι Π.Α.Ε στο σύνολο τους αποδεικνύονται αφερέγγυες, με δείκτες οικονομικής φερεγγυότητας σε μη ικανοποιητικά επίπεδα. Εξαίρεση αποτελεί με μεγάλη διαφορά η ομάδα της Ξάνθης.

4.Έκπληξη αποτελεί πως οι μεγάλες ομάδες, δεν βρίσκονται σταθερά στις πρώτες θέσεις της κατάταξης των χρηματοοικονομικών.

5.Το γεγονός της διάκρισης ομάδων μεσαίας δυναμικότητας στις χρηματοοικονομικές επιδόσεις αποτελεί φυσιολογική απόρροια των μεγάλων οικονομικών «ανοιγμάτων» των μεγάλων συλλόγων (πχ για μεταγραφές) και των χρεών και ελλειμμάτων που συσσωρεύουν ως επακόλουθο. Αυτό το φαινόμενο παρατηρείται και σε άλλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Β) Συμπεράσματα Οικονομικών Επιδόσεων

1.Οι μεγάλες αστικές ομάδες διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους στις οικονομικές επιδόσεις. Τα μεγάλης χωρητικότητας στάδια, καθώς και το ευρύ φίλαθλο κοινό στο οποίο και απευθύνονται, συντελούν σε αυξημένα εισιτήρια και εισιτήρια διαρκείας καθώς και πιο ισχυρές εμπορικές συμφωνίες (τηλεοπτικά και χορηγίες).

2.Η αγωνιστική αποδοτικότητα έχει να κάνει περισσότερο με το «αστικό» μέγεθος των οικονομικών εσόδων, τα οποία με τη σειρά τους σε ένα βαθμό επηρεάζονται από τις επιτυχίες της ομάδας οδηγώντας την σε άμεσα έσοδα (αλληλεπίδραση).

3.Το οικονομικό μέγεθος αποτελεί βασικό πλεονέκτημα, αλλά όχι αναγκαία ένα πλεονέκτημα, το οποίο μπορεί να υπερκεράσει τις αδυναμίες μιας ελλιπούς διοίκησης.

4.Αποδεικνύεται η οικονομική «εξάρτηση» των ελληνικών Π.Α.Ε από την μεγάλη χορηγία του Ο.Π.Α.Π και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Γ) Συμπεράσματα Αθλητικών Επιδόσεων

1.Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρίσκονται στις πρώτες θέσεις της κατάταξης με βάση τις αθλητικές επιδόσεις με μικρές αποκλίσεις ανάλογα με την απόδοση στο θεσμό του κυπέλλου και το ποδοσφαιρικό μοντέλο της ομάδας.
- επένδυση σε γηγενής παίκτες ή ξένους
- επιθετικογενές ή αμυντικογενές στυλ (Ενεργητικό – Παθητικό, Πάσες - Μεταβιβάσεις)

2.Ο Αριθμός Ξένων Παικτών αναδεικνύεται σημαντικός για τα αποτελέσματα και αποτελεί παράγοντα μεγάλης βαρύτητας στο ελληνικό πρωτάθλημα.

3.Η αθλητική επίδοση αποτυπώνετε έντονα στην ο Αριθμό Αλλαγής Προπονητή.

4.Παρατηρείται πως η καλή αμυντική απόδοση μέσω του Παθητικού Τερμάτων της ομάδας συμβάλει περισσότερο στην αγωνιστική αποδοτικότητα επιβεβαιώνοντας το αθλητικό γνωμικό πως «η άμυνα κερδίζει τα παιχνίδια».

Προοπτικές Εξέλιξης

Σε αυτό το σημείο μπορούμε να αναφερθούμε στις προτάσεις και επισημάνσεις της ανάλυσης μας, σύμφωνα με τις οποίες πιστεύουμε ότι θα δημιουργηθούν οι κατάλληλες μελλοντικές προοπτικές για μια υγιή ανάπτυξης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

1.Οι Π.Α.Ε είναι ανάγκη να επενδύσουνε στην οργάνωση, δημιουργώντας τις απαραίτητες βάσεις στις υποδομές των εγκαταστάσεων τους, και στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των ακαδημιών τους.

2.Είναι επίσης ανάγκη η στόχευση σε ένα συγκεκριμένο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης και φιλοσοφίας για κάθε ομάδα.

3.Η ικανότητα των Π.Α.Ε να δημιουργήσουν κέρδη μελλοντικά θα κριθεί από το βαθμό εκμετάλλευσης των επιπλέον εμπορικών δραστηριοτήτων τους. Σε αυτή τη λογική θα πρέπει να εξελίξουν τις δράσεις marketing τους και να μπορέσουν να προωθήσουν περισσότερα προϊόντα της ομάδας.

4.Παράλληλα, οι μεγαλύτερες ομάδες θα σταθούν στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι μόνο με ευρωπαϊκές επιτυχίες αλλά και περαιτέρω εμπορική ενίσχυση του brand name τους και σε άλλες αγορές, όπως κάλλιστα για παράδειγμα αυτή της Κύπρου.

5.Είναι πιο έντονη από ποτέ η ανάγκη στελέχωσης επιστημονικού προσωπικού στον ελληνικό αθλητισμό, στα πρότυπα ευρωπαϊκών μοντέλων, σε συνδυασμό με την χρήση τεχνολογικού εξοπλισμού υψηλή προπονητικής τεχνογνωσίας.

6.Σε αυτή την κατεύθυνση απαραίτητη είναι η και χρήση σύγχρονων εργαλείων διοίκησης και ανάλυσης δεδομένων, στη λογική και του συγκεκριμένου μοντέλου που παρουσιάζεται και στην παρούσα διπλωματική.

7.Είναι αναγκαίο να διευρύνουν το target group τους, καθιστώντας τα γήπεδα και τους αγώνες κατάλληλους για οικογένειες και παιδιά.

8.Μέσω προγραμμάτων κοινωνικής ενσωμάτωσης (ΕΚΕ) το ελληνικό ποδόσφαιρο οφείλει να χρησιμοποιηθεί ως μέσο για τη μείωση της εγκληματικότητας, και της αντικοινωνικής συμπεριφοράς καθώς και για την αύξηση της ενημερότητας σχετικά με τους κινδύνους που συνδέονται άμεσα με την μάστιγα της κατάχρησης ναρκωτικών και άλλων ουσιών.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «καυτός» Βάρντι και ο… χαλαρός Μέσι!! (videos)


Ο «καυτός» Βάρντι και ο… χαλαρός Μέσι! (videos)

Ο Τζέιμι Βάρντι έγραψε ιστορία στην Premier League, έχοντας σκοράρει σε έντεκα σερί παιχνίδια, αλλά απέχει πολύ ακόμη από το ΑΠΟΛΥΤΟ ρεκόρ του Λιονέλ Μέσι!

Το δεδομένο είναι το εξής: Ανεξάρτητα με το πως θα εξελιχθεί η σεζόν στην Premier League και το ποιος θα είναι ο πρωταθλητής στον φετινό μαραθώνιο, ένα από τα πρόσωπα (για να μην πω: ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ) της περιόδου 2015-16 είναι ο Τζέιμι Βάρντι.

Γράφει ο Τάσος Νικολόπουλος

Ο 28χρονος επιθετικός κάνει… παπάδες με την Λέστερ του Κλαούντιο Ρανιέρι και την οδηγεί σε μια από τις καλύτερες χρονιές της ιστορίας της. Μετά από 14 αγωνιστικές, οι «αλεπούδες» φιγουράρουν στην κορυφή της βαθμολογίας με συγκάτοικο την Μάντσεστερ Σίτι, ενώ ο ίδιος έχει στρογγυλοκαθίσει στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με 14 τέρματα.

Να ήταν μόνο αυτά; Από το απόγευμα του Σαββάτου έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Premier League, που σκοράρει σε 11 σερί παιχνίδια (13 γκολ συνολικά), καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Ρουντ Φαν Νίστελροϊ, που είχε σκοράρει σε 10 σερί αγώνες με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο τέλος της σεζόν 2002-03 και το ξεκίνημα της επόμενης. Πλέον, κυνηγάει το απόλυτο ρεκόρ στο Νησί, που κατέχει ο Τζίμι Νταν, που είχε σκοράρει σε 12 συνεχόμενα παιχνίδια με τη Σέφινλντ Γιουνάιτεντ τη σεζόν 1931-32.



Ποιος έχει, όμως, το ΑΠΟΛΥΤΟ ρεκόρ συνεχούς σκοραρίσματος σε αγώνες πρωταθλήματος; Αυτός είναι ο Λιονέλ Μέσι! Ο Αργεντινός σούπερ σταρ σκόραρε σε 21 συνεχόμενους αγώνες της Primera Division της σεζόν 2012-13, πετυχαίνοντας 33(!) τέρματα και οδήγησε τη Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τίτλου. Μια απίστευτη σεζόν για τον 28χρονο άσο, που σημείωσε συνολικά 60 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.



Το προηγούμενο ρεκόρ, που είχε γίνει προπολεμικά, ανήκε στον Πολωνό Τέοντορ Πέτερεκ, ο οποίος την περίοδο 1937-38 σημείωσε γκολ σε 16 σερί παιχνίδια και ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που η Ρουχ Χορζόφ πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Εκείνος αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με 21 τέρματα.

Μια ανάσα από την κατάρριψή του ρεκόρ έφτασε 32 χρόνια αργότερα ο Γκερντ Μίλερ. Ο Γερμανός επιθετικός σκόραρε στον ίδιο αριθμό αγώνων της Bundesliga (1969-70), έχοντας στο τέλος της σεζόν 38 γκολ. Όμως, παρά την εξαιρετική χρονιά που πραγματοποίησε ο ίδιος, εντούτοις, η Μπάγερν Μονάχου δεν κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια, καθώς η… σαλατιέρα κατέληξε στη Γκλάντμπαχ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μόνο ο Ολυμπιακός και η Παρί…!!


Μόνο ο Ολυμπιακός και η Παρί…

Στους δέκα βαθμούς αύξησε ο Ολυμπιακός τη διαφορά από τη δεύτερη θέση, κάτι που έχει γίνει μόνο στη Γαλλία με την Παρί Σεν Ζερμέν. Δείτε αναλυτικά τι συμβαίνει στα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Σε… περίπατο έχει μετατρέψει ο Ολυμπιακός το φετινό πρωτάθλημα, έχοντας αποκτήσει μετά τους αγώνες του Σαββατοκύριακου διαφορά δέκα βαθμών από τη δεύτερη στη Σούπερ Λίγκα, ΑΕΚ.

Αν κοιτάξουμε στα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης, μόνο στη Γαλλία με τη Παρί Σεν Ζερμέν συμβαίνει κάτι ανάλογο, αφού ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς έχουν ξεφύγει 13 βαθμούς από τη δεύτερη Καέν.

Το sport-fm.gr έψαξε και σας παρουσιάζει τι συμβαίνει στα κορυφαία πρωταθλήματα

Premier League

inner

Bundesliga

inner

Ligue 1

inner

Serie A

inner

Primera Division

inner

Eredivisie

inner

Βέλγιο

inner

Τουρκία

inner

Πορτογαλία

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο «Μήτσος» τα’ χει… 500!!!


Ο «Μήτσος» τα’ χει… 500!

Τις 500 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία φτάνει σήμερα στον αγώνα του Παναθηναϊκού με το Λαύριο και ο «Μήτσος» συνεχίζει να κατακτά… κάστρα.

Στην (εκτός απροόπτου) τελευταία σεζόν της καριέρας του, ο Δημήτρης Διαμαντίδης συνεχίζει να φορτώνει με παράσημα το πέτο του. Ο 35χρονος ηγέτης του Παναθηναϊκού στον αποψινό εκτός έδρας αγώνα με το Λαύριο συμπληρώνει 500 συμμετοχές στη μεγάλη κατηγορία. Και πέρα από τα εννιά πρωταθλήματα, σε αυτή τη διαδρομή των 17 σεζόν ο αρχηγός του «τριφυλλιού» έχει σαρώσει τις προσωπικές διακρίσεις.

Είναι τρίτος όλων των εποχών στην κατηγορία αυτή, πίσω μόνο από τον Νίκο Χατζή (551) και τον Νίκο Μπουντούρη (509). Ο «Μήτσος» είναι επίσης πρώτος σε ασίστ (2.051), κλεψίματα (753) και αμυντικά ριμπάουντ (1.545), δεύτερος σε συνολικά ριμπάουντ (1.877), τρίτος σε εύστοχα τρίποντα (601) και έκτος σκόρερ (4.395), εύστοχες βολές (1.086), εύστοχα τρίποντα (601) και τάπες (220), καθώς και 29ος σε εύστοχα δίποντα (753).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Οι αριθμοί του Καλλονή-ΠΑΟΚ!!


Οι αριθμοί του Καλλονή-ΠΑΟΚ

Ενδιαφέρουσες πληροφορίες για την προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με την Καλλονή στην έδρα των Νησιωτών παρουσιάζει η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της.

#4 συναντήσεις έχουν μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με την Καλλονή και έχουν συναντηθεί σε τρία διαφορετικά γήπεδα. Τα δύο ματς με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ έχουν γίνει στην Τούμπα (1 νίκη – 1 ισοπαλία), ενώ η Καλλονή έχει υποδεχθεί τον Δικέφαλο την πρώτη χρονιά στη Νέα Σμύρνη (2-5 o ΠΑΟΚ) και μια στην φορά στη Λέσβο (1-2 νίκη ΠΑΟΚ).

#5 γκολ είχε σημείωσε ο ΠΑΟΚ στην αναμέτρηση με γηπεδούχο την Καλλονή που έγινε στη Νέα Σμύρνη στις 15 Δεκεμβρίου 2013. Δύο γκολ σημείωσε ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης και από ένα οι Ολίσε, Λούκας, Βούκιτς. Για την ομάδα της Λέσβου είχαν σκοράρει οι Περόνε – Μανούσος. Η προηγούμενη φορά που είχε σημειώσει ο ΠΑΟΚ πέντε γκολ σε εκτός έδρας αναμέτρηση για το πρωτάθλημα ήταν στις 28 Μαϊου 2000 στο Τρίκαλα – ΠΑΟΚ 0-5 για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος εκείνης της σεζόν.

#3 γκολ είχε σημειώσει την περσινή σεζόν εναντίον της Καλλονής ο Φακούντο Περέιρα που ήταν και ο μοναδικός σκόρερ του Δικεφάλου στα δύο παιχνίδια κόντρα στην ομάδα της Μυτιλήνης. Σκόραρε τόσο στο 1-1 της Τούμπας για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος, όσο και στην έναρξη του δεύτερου γύρου, στο παιχνίδι που έγινε στο Δημοτικό Στάδιο Μυτιλήνης, όπου ο Δικέφαλος επικράτησε με 2-1.

#Η εκτός έδρας αναμέτρηση στο νησί, ήταν η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ αγωνίστηκε ως φιλοξενούμενος στο Δημοτικό γήπεδο της Μυτιλήνης σε επίσημο ματς, ενώ το έχει χρησιμοποιήσει και ο ίδιος για αγώνα που ήταν τιμωρημένη η έδρα του και υποδέχθηκε εκεί την Παναχαϊκή στις 23 Απριλίου 2000 (1-1).
*Πηγή: sport-fm.gr*

Eξαφανίζουν τα εισιτήρια για Άρσεναλ!! (pics)


Eξαφανίζουν τα εισιτήρια για Άρσεναλ! (pics)

Τεράστιες ουρές για ένα εισιτήριο για τον «τελικό» με την Άρσεναλ έχουν σχηματίσει από το πρωί της Δευτέρας οι οπαδοί του Ολυμπιακού. Δείτε τις φωτογραφίες.

Ανυπόμονοι για το παιχνίδι με την Άρσεναλ, στην τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Champions League, είναι οι οπαδοί του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας στο Καραϊσκάκη για να προμηθευτούν ένα εισιτήριο.

Οι οπαδοί των Πειραιωτών σχημάτισαν μεγάλες ουρές, περιμένοντας να φτάσει η στιγμή που θα δηλώσουν τα στοιχεία τους και να πάρουν ένα «μαγικό χαρτάκι» για τον… τελικό με τους Λονδρέζους στις 9 Δεκεμβρίου.

Δείτε φωτογραφίες

inner

inner

inner

Και την ανάρτηση της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ




*Πηγή: sport-fm.gr*