Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Μία αγωνιστική στον Σουάρεζ

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-03/1278193053_suarez1_250x.jpgΜε ποινή μιας αγωνιστικής τιμώρησε τον επιθετικό της Ουρουγουάης, Λουίς Σουάρεζ, η πειθαρχική επιτροπή της FIFA για την αποβολή του στον αγώνα με την Γκάνα την Παρασκευή (02/07).

Συνεπώς, ο Σουάρεζ θα απουσιάσει από την αναμέτρηση με την Ολλανδία για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά θα δώσει κανονικά το παρών στον μεγάλο τελικό της 11ης Ιουλίου, αν η ομάδα του κερδίσει τους οράνιε, ή σε περίπτωση που η Σελέστε χάσει από την Ολλανδία, ο παίκτης θα είναι στη διάθεση του Οσκαρ Ταμπάρεθ για τον μικρό τελικό.

Να θυμίσουμε ότι ο ουρουγουανός επιθετικός σταμάτησε την μπάλα με το χέρι πάνω στη γραμμή του τέρματος, αποτρέποντας έτσι την Γκάνα να κάνει το 2-1 λίγο πριν το τέλος της παράτασης.

Τέλος για Λοδέιρο
Πρόωρο τέλος είχε το Παγκόσμιο Κύπελλο για τον ουρουγουανό μέσο, Νίκολας Λοδέιρο, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας, υπέστη κάταγμα στο δεξί πόδι και συνεπώς δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί ξανά στη διοργάνωση.



Μέλο: Θα μπορούσα να σπάσω το πόδι του Ρόμπεν αν το ήθελα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_T9UmFKHgvO.jpgΠερίοπτη θέση σε μια υποτιθέμενη λίστα με τους «κακούς losers» του παγκοσμίου ποδοσφαίρου, θα διεκδικούσε ο Φελίπε Μέλο μετά τις προκλητικές του δηλώσεις, στον απόηχο του αποκλεισμού της «σελεσάο».Ο μέσος της Γιουβέντους καταδίκασε την ομάδα του με την εμπλοκή του στην ισοφάριση της Ολλανδίας και την απερίσκεπτη ενέργεια που του κόστισε την αποβολή στο 73’, αλλά αντί να ζητήσει συγνώμη από τον Ρόμπεν, επιτέθηκε εναντίον του, κατηγορώντας τον για «θέατρο».

«Είναι διαφορετικά να αποβάλλεσαι για μια γροθιά ή μια φτυσιά από ότι για ένα φυσιολογικό μαρκάρισμα. Το μαρκάρισμα που μου έκανε ο Πέπε ήταν πολύ χειρότερο. Έχει να κάνει με την ερμηνεία που δίνει ο διαιτητής και πιστεύω πως ήταν πολύ σκληρός. Τώρα είναι σκληρό να τηλεφωνείς πίσω σπίτι σου και να ακούς τον γιο σου να κλαίει.

Ο Ρόμπεν συνέχισε να παίζει. Αν ήθελα να του κάνω κακό, θα έβγαινε από το γήπεδο. Έχω αρκετή δύναμη για να του σπάσω το πόδι. Όποτε τον ακούμπαγαν, πήδαγε και σωριαζόταν στο έδαφος. Απλά ήθελα να πάρω την μπάλα και να ξεκινήσω την αντεπίθεση μας», ανέφερε ο Μέλο, ξεχνώντας προφανώς πως πριν πατήσει τον παίκτη της Μπάγερν με τις τάπες, ο Ιάπωνας διαιτητής είχε σφυρίξει φάουλ υπέρ των «οράνιε».

Ο Βραζιλιάνος μέσος δεν ανησυχεί ιδιαίτερα για την κριτική που του ασκείται στην πατρίδα του και υπενθύμισε, προς υπεράσπιση του, την (φοβερή) ασίστ που έδωσε στο γκολ του Ρομπίνιο.

«Σε κάθε περίπτωση, είχα ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο και απόψε είχα ένα καλό πρώτο ημίχρονο και την ασίστ στο γκολ του Ρομπίνιο. Αν κερδίζαμε το Π.Κ, θα έδινε στον εαυτό μου «10 στα 10». Δεν το κάναμε, οπότε αξιολογώ τον εαυτό μου στο 6. Δεν με νοιάζει τι λέει ο κόσμος. Δεν φοβάμαι την κριτική. Όσοι καταλαβαίνουν από ποδόσφαιρο ξέρουν την δύναμη μου. Οι άλλοι δεν με ενδιαφέρουν».

«Ανανεώθηκαν» 12.325 διαρκείας

«Ανανεώθηκαν» 12.325 διαρκείας

Εκτόξευση παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες στις πωλήσεις των εισιτηρίων διαρκείας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, με αποτέλεσμα το κλείσιμο της σημερινής ημέρας να… ξεπερνάει το μισό των όσων θα διατεθούν για την φετινή σεζόν. Πιο συγκεκριμένα, από τα 21.000 διαρκείας που θα διατεθούν, ήδη έχουν κάτοχο τα 12.325, καθώς τόσοι ήταν αυτοί που ανανέωσαν την περσινή τους κάρτα. Σήμερα έληγε η προθεσμία όσων είχαν δικαίωμα να κάνουν κάτι τέτοιο και από την Δευτέρα πλέον όλοι θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν το εισιτήριο διαρκείας τους. Με βάση τα δεδομένα που δημιουργούνται και τις αισιόδοξες προβλέψεις που υπάρχουν, ο ΠΑΟΚ είναι πολύ πιθανό να εξαντλήσει τα εισιτήρια διαρκείας και η Τούμπα φυσικά να έχει σε κάθε παιχνίδι την γνωστή «πύρινη» εικόνα της.

Αναζητείται ο Ρέμος

Αναζητείται ο Ρέμος

Περίπου δυο μήνες ζωής συμπληρώνει η διοίκηση της ΠΑΕ και σε αυτό το διάστημα κατάφερε μαζί με τον κόσμο κατάφερε να κερδίσει την πρώτη μάχη. Αυτή της αδειοδότησης που ήταν ουσιαστικά μια μάχη επιβίωσης. Μπορεί να έγιναν κάποια λάθη από απειρία και λανθασμένους χειρισμούς αλλά ξεπεράστηκαν.
Τώρα η ομάδα βρισκεται μπροστά σε ένα σταυροδρόμι με την διοίκηση να καλείται να πάρει σοβαρές αποφάσεις. Να σχεδιάσει την ομάδα και να καταφέρει να πληρώσει τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές και να τακτοποιήσει και άλλες εκκρεμότητες οικονομικής φύσεως.
Θέληση και διάθεση υπάρχει αλλά αυτό δεν αρκεί για να μπορέσει η ομάδα να μπει σε σωστές βάσεις. Χρειάζονται .άμεσα χρήματα και τα πρώτα έσοδα αναμένεται να έρθουν το επόμενο δεκαήμερο και αυτά δεν θα είναι αρκετά. Θα χαθεί πολύτιμος χρόνος και ίσως να μην καταφέρει η ομάδα να μπει στον δρόμο που όλοι θέλουν για να γίνει ανταγωνιστική.
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να τοποθετηθεί ο Αντωνης Ρέμος που είναι και ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ. Οι δυσκολίες που υπάρχουν αφορούν παλιές οφειλές και αυτό δυσκολεύει την υπάρχουσα διοίκηση να έχει διαπραγματευτική δυνατότητα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑε εξακολουθει να απέχει από τον Ηρακλή και να έχει ρίξει μαύρη πέτρα πίσω του. Τουλάχιστον αυτό φαίνεται. Θα πρέπει να στείλει χρήματα για να πληρωθούν οι άμεσες υποχρεώσεις και να ξεκαθαρίσει πως θα λειτουργήσει στην νεα αγωνιστική περίοδο.
Παρά τις προσπάθειες που έγιναν για να επικοινωνήσουν μαζί του δεν σημειώθηκε κάποια πρόοδος ούτε ορίστηκε κάποιο ραντεβού. Αυτό θα πρέπει να γίνει το συντομότερο δυνατό γιατί η κατασταση μπορεί να εξελιχτεί όπως αυτή που αντιμετώπισε η ομάδα πριν από ένα μήνα. Αυτή την φορά θα πρέπει όλοι να προλάβουν καταστάσεις, πριν τους προλάβουν οι ίδιες καταστάσεις . Αυτή την φορά θα πρέπει όλα να γίνουν σωστά γιατί η ομάδα κινδυνεύει να βρεθεί στο ίδιο σημείο.

Villa España -Παραγουάη-Ισπανία 0-1

http://www.contra.gr/images/m/spain_villa_030710_m.jpgΤο παιχνίδι ήταν εντυπωσιακό στο δεύτερο ημίχρονο με τον Ίκερ Κασίγιας να αποκρούει εκτέλεση πέναλτι του Όσκαρ Καρντόσο και τον Χούστο Βιγιάρ να αποκρούσει εκτέλεση πέναλτι του Τσάμπι Αλόνσο.

Και το γκολ της αναμέτρησης ήταν περιπετειώδες, καθώς ο μετά την εντυπωσιακή προσπάθεια του Ινιέστα ο Πέδρο είχε δοκάρι, η μπάλα έφτασε στον Βίγια που πλάσaρε εκ νέου και η μπάλα πήγε στα δίχτυα αφού πρώτα χτύπησε και στα δύο κάθετα δοκάρια.
Με τον Νταβίντ Βίγια να λυτρώνει για ακόμα μία φορά την Ισπανία, οι "ρόχας" νίκησαν 1-0 την Παραγουάη και αντιμετωπίζουν στα ημιτελικά τη Γερμανία.

89ο λεπτό: Αντεπίθεση για την Ισπανία με τον Πέδρο στα δεξιά, σεντράρει συρτά για τον Βίγια που κοντρολάρει και σουτάρει χαμηλά, αλλά μπλοκάρει ο Βιγιάρ

88ο λεπτό: Ο Μπάριος σουτάρει, ο Κασίγιας αποκρούει, το ριμπάουντ ο Σάντα Κρους που βγαίνει τετ-α-τετ με τον Κασίγιας, αλλά ο Ισπανός τον νικάει

83ο λεπτό: ΓΚΟΛ! Εκπληκτική προσπάθεια του Ινιέστα που αποφεύγει δύο αντιπάλους και δίνει δεξιά στον Πέδρο, ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα αμαρκάριστος πλασάρει στο δοκάρι, στην επαναφορά η μπάλα φτάνει στον Βίγια που "ζυγίζει" το σουτ, η μπάλα βρίσκει και στα δύο κάθετα δοκάρια και καταλήγει στα δίχτυα

75ο λεπτό: Ξερό σουτ του Τσάβι, η μπάλα δίπλα από το δεξί δοκάρι του Βιγιάρ

63ο λεπτό: Ο Ινιέστα δοκιμάζει ένα φαλτσαριστό δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, διώχνει εντυπωσιακά ο Βιγιάρ

62ο λεπτό: Ο Κάσερες σπρώχνει τον Βίγια μέσα στην περιοχή και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Ο Αλόνσο το εκτελεί και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο διαιτητής αποφασίζει σωστά επανάληψη διότι είχαν μπει στην περιοχή αρκετοί Ισπανοί πριν την εκτέλεση. Στην επανάληψη ο Βιγιάρ πέφτει σωστά στην αριστερή πλευρά, διώχνει, και στην επαναφορά ανατρέπει τον Φάμπρεγκας, με τον διαιτητή να μην καταλογίζει νέο πέναλτι

58ο λεπτό: Ο Πικέ τραβά τον Καρντόσο από τη φανέλα και ο διαιτητής καταλογίζει πέναλτι. Ο Καρντόσο εκτελεί, αλλά ο Κασίγιας πέφτει σωστά στην αριστερή γωνία του και μπλοκάρει, αν και υπήρχαν Ισπανοί στην περιοχή πριν την εκτέλεση

43ο λεπτό: Ο Νέλσον Βαλντές γίνεται αποδέκτης μιας σέντρας, στοπάρει και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο βοηθός σηκώνει τη σημαία. Σε θέση οφσάιντ ήταν ο Οσκαρ Καρντόσο που ήταν κοντά στον συμπαίκτη του και επηρεάζε εμφανώς τη φάση

29ο λεπτό: Μακρινό βολέ του Τσάβι, η μπάλα μόλις πάνω από το δοκάρι του Βιγιάρ

1ο λεπτό: Ο Σαντάνα στα όρια της περιοχής της Ισπανίας, σουτάρει χαμηλά, μπλοκάρει ο Κασίγιας

Ήττα με 2-0 από Ρούμπιν Καζάν

http://www.sport24.gr/ast/cov/ar/aris1_2010_7_3_21_5_57_b.jpgΤην ήττα με 2-0 από τη Ρούμπιν Καζάν γνώρισε ο Άρης στο τέταρτο και τελευταίο φιλικό του επί αυστριακού εδάφους, το οποίο διεξήχθη στην περιοχή του Βάχλσεε, 40 λεπτά από το αθλητικό κέντρο του Κίτσμπουελ όπου προετοιμάζεται η αποστολή των "κιτρίνων".Η ομάδα του Έκτορ Ραούλ Κούπερ είχε ένα μετριότατο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να "τιμωρηθεί" δύο φορές από την πρωταθλήτρια Ρωσίας και κάτοχο του φετινού Σούπερ Καπ.

Το 1-0 για τη Ρούμπιν έγινε στο 14' από τον Καραντενίζ που δέχτηκε ωραία μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Άρη ενώ το 2-0 έγινε στο 36' από τον Μπουχάροφ που αξιοποίησε το πέναλτι που είχε κερδίσει ο Καραντενίζ από τον Οριόλ.

Από την πλευρά τους, οι παίκτες του Κούπερ είχαν δύο καλές στιγμές στο πρώτο 45άλεπτο: το σουτ του Οικονομόπουλου στο 23' από τα όρια της μεγάλης περιοχής που η μπάλα έφυγε άουτ ενώ στο 41' ο Νέτο εκτέλεσε φάουλ με τη μπάλα να φεύγει λίγο άουτ.

Όσον αφορά στο δεύτερο ημίχρονο, δεν είχε καθόλου ρυθμό καθώς οι δύο προπονητές επιδόθηκαν σε συνεχείς αλλαγές, με τον Άρη να φαίνεται πάντως ότι θέλει ακόμα δουλειά καθώς είναι πολύ βαριά τα πόδια των ποδοσφαιριστών του.

Οι καλύτερες στιγμές των "κιτρίνων" σε αυτό το διάστημα ήταν το σουτ του Κάλβο στο 52' έξω από την περιοχή (μπλόκαρε ο Ριζικόφ), το σουτ του Κόκε από πλάγια θέση στο 60' που έφυγε άουτ καθώς και το ωραίο μονοκόμματο σουτ του Χαβίτο στο 70' που απέκρουσε ο Ριζικόφ.

Στους διακριθέντες από πλευράς ελληνικής ομάδας περνούν οι Κάλβο (ο πιο δραστήριος) και Βελλίδης (πραγματοποίησε αρκετές καλές επεμβάσεις κρατώντας έτσι το σκορ στο 2-0 στο πρώτο μέρος), ενώ βάσει των όσων έδειξε ο υπό δοκιμήν Αρόγιο το πιθανότερο είναι να αποχαιρετήσει την ομάδα.

Στο συγκεκριμένο ματς δεν αγωνίστηκαν οι τραυματίες Τσεσνάουσκις (θλάση Α΄ βαθμού) και Βαγγέλη, ενώ το "παρών" στο φιλικό έδωσαν και φίλαθλοι του Άρη από τον Βόλο, την Βέροια, το Μόναχο αλλά και την Θεσσαλονίκη

Να σημειωθεί πως η Κυριακή είναι η τελευταία ημέρα παραμονής των Θεσσαλονικέων στην Αυστρία, με το επόμενο φιλικό να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Τρίτη στο ΓΣΠ (18:05) με την Ομόνοια.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρης: Βελλίδης, Νέτο, Μίτσελ, Οριόλ (46' Ρονάλντο), Λαζαρίδης (62' Κουλουχέρης), Οικονομόπουλος (46' Κατίδης), Μενδρινός (46' Αρόγιο), Κάλβο, Χαβίτο, Κόκε (72' Αραβίδης), Τσέζαρεκ (86' Μουδούρογλου)

Ρούμπιν Καζάν: Ριζικόφ, Καλεσίν, Νάβας, Νομπόα, Σέμακ, Σαλουκβάτζε, Μπαγιάκιν, Μπιστρόφ, Γκατσάεφ (61' Γκαλιάλιν), Καραντενίζ, Μπουχάροφ

Ρονάλντο Γκιάρο: "Τα πηγαίνουμε πολύ καλά"
Την άποψη ότι αυτή τη στιγμή χτίζεται η ομάδα και ότι οι παίκτες τα πηγαίνουν πολύ καλά, εξέφρασε με δηλώσεις του μετά το ματς με τη Ρούμπιν Καζάν ο Ρονάλντο Γκιάρο.

"Δεν θα σχολιάσω καθόλου για το αν ήταν δυνατό το φιλικό μας ή το αποτέλεσμά του. Εμείς δουλεύουμε στην ενδυνάμωσή μας αλλά και στην φυσική κατάσταση.

Χτίζεται η ομάδα και τα πηγαίνουμε πολύ καλά. Και όσοι ξέρουν από ποδόσφαιρο η σκληρή δουλειά μας κάνει να είμαστε κάπως σφιγμένοι.

Θα δούμε πλέον από εδώ και στο εξής το χτίσιμο της ομάδας",
τόνισε ο Βραζιλιάνος άσος των "κιτρίνων", ενώ σε ερώτηση για τα λάθη απάντησε:

"Είναι απολύτως φυσιολογικά τα λάθη μας. Τα πόδια μας είναι σφιγμένα. Γενικότερα δεν κάνουμε αυτά που θέλουμε και προσπαθούμε να βρεθούμε και με τα νεαρά παιδιά στο γήπεδο με ότι λάθη οι αδυναμίες παρουσιάσαμε να ήταν φυσιολογικές".

Για τον ίδιο και την απόδοσή του ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός είπε: "Λόγω της ηλικίας μου προσπαθώ να προσέχω τον εαυτό μου πάρα πολύ.

Στις 30 μέρες της διακοπής προσπάθησα να ακολουθήσω το πρόγραμμα που μας δόθηκε ώστε να ήμουν σε καλή κατάσταση στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και προσπαθώ να δουλεύω καλά σε καθημερινή βάση".

Ο Ροναλντίνιο στον Ολυμπιακό λόγω Μυκόνου!

http://www.sport24.gr/ast/cov/aa/aaa_2010_7_3_14_5_49_b.jpgΣύμφωνα με ιταλικό δημοσίευμα ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται τόσο για τον Καμορανέσι, όσο και για τον Ροναλντίνιο. Ο τελευταίος μάλιστα το σκέφτεται σοβαρά να έρθει στην Ελλάδα λόγω... Μυκόνου! ''Η ελληνική ομάδα τα τελευταία χρόνια στοχεύει σε καλές πορείες στο Champions League παίρνοντας σπουδαίους παίκτες σε μεγάλη ηλικία'', ξεκινάει το δημοσίευμα του ilmilanista.it σχετικά με το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τους Ροναλντίνιο και Καμορανέσι.

"Δεν είναι καθόλου επιστημονική φαντασία η μεταγραφή του Ρόνι στον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος συνομιλεί με τους Los Angeles Galaxy, όμως έχει πάντα στο μυαλό του και την περίπτωση να έρθει στην Ελλάδα", αναφέρουν οι Ιταλοί που πέταξαν στην συνέχεια και το καρφί τους:

"Η Αθήνα και η Μύκονος είναι πάντα στην καρδιά του Ροναλντίνιο, καθώς κανείς δεν ξεχνάει ότι πρωταγωνιστεί συχνά σε ξενύχτια!"

Στο τέλος το δημοσίευμα καταλήγει με την άποψη πως αν φύγει ο Βραζιλιάνος άσος, θα ανοίξει ο δρόμος για τις διαπραγματεύσεις με τον Ιάπωνα Χόντα και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τέβες:Πονάει αυτή η ήττα!

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_zY9NOaVv3.jpgΣτεναχώρια και δάκρυα στα αποδυτήρια της Αργεντινής για τον αποκλεισμό-διασυρμό από τους καλύτερους Γερμανούς. Ο Τέβες σε Αργεντίνικο κανάλι υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν δικαιολογίες για την ήττα.Η δήλωση του Τέβες:

«Πονάει αρκετά. Γνωρίζαμε ότι θα είναι μία δύσκολη αναμέτρηση επειδή δεν θα μας άφηναν να επιτεθούμε. Δεν σκοράραμε ούτε μία φορά, όπου δεν μπορούμε να αμφισβητήσουμε τη νίκη τους. Οταν δεν είσαι καλός επιστρέφεις σπίτι σου.».

Φραστικό επεισόδιο Μαραντόνα με φιλάθλους

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_DMcIh4Iyce.jpgΣοβαρό φραστικό επεισόδιο είχε ο Μαραντόνα με φιλάθλους της Αργεντινής που τον αποδοκίμασαν μετά τη λήξη του αγώνα.Ο «Ντιεγκίτο» έχασε την ψυχραιμία του και απάντησε με «γαλλικά» ενώ οι φίλαθλοι της «αλμπισελέστε» ανταπέδωσαν επίσης με υβριστικά συνθήματα.

Στη συνέχεια με αστυνομική συνοδεία πήγε στη συνέντευξη Τύπου στο στάδιο του Green Point του Κέιπ Τάουν όπου ανέλαβε αποκλειστικά τις ευθύνες της ήττας.

Όσον αφορά για την παραμονή του στον πάγκο υποστήριξε ότι θα το συζητήσει με τους παίκτες, την οικογένεια του και την ομοσπονδία και θα αποφασίσει.

Στη Θεσσαλονίκη ο Ζουέλα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/1ad03674df1e0ab28d64c6972c51b8a2_L.jpg?943912800?943912800?943912800Μετά τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη ο Φρανκ Ζουέλα είναι το δεύτερο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, απομένει η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ. Ο 27χρονος αμυντικός συμφώνησε να έρθει δανεικός για ένα χρόνο στην Τούμπα και μέχρι αύριο(4/7) θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.Μετά τον τραυματισμό του Λίνο ο Δικέφαλος του Βορρά κινήθηκε αστραπιαία φέρνοντας στην Θεσσαλονίκη τον Φράνκ Ζουέλα. Ο 27χρονος αμυντικός θα καλύψει το κενό Μίρκο Σαβίνι που θα μετατεθεί στην αριστερή πλευρά και ενδεχόμενός του Πάμπλο Κοντρέρας σε περίπτωση που δοθεί μεταγραφή ο Χιλιανός αμυντικός.Ο παίκτης από την Ανγκόλα έχει ξεκινήσει το ταξίδι από την Ρωσία στην Ελλάδα και στην συνέχεια στην Θεσσαλονίκη. Στον ΠΑΟΚ περιμένουν τον Ζουέλα μέχρι αύριο(4/7) και την Δευτέρα να κάνει την πρώτη του προπόνηση, αφού πρώτα περάσει από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας. Μάλιστα την Τετάρτη θα αναχωρήσει κανονικά μαζί με την αποστολή της ομάδας για την Γερμανία όπου θα γίνει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Λεβ: Παίξαμε σαν Πρωταθλητές!

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-03/1278186835_loew_250x.jpgΤέλεια χαρακτήρισε την απόδοση των παικτών του στην επιβλητική νίκη επί της Αργεντινής με 4-0 ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής Γερμανίας, Γίοακιμ Λεβ.

"Επαιξαν σαν πρωταθλητές. Σήμερα η ομάδα άγγιξε το τέλειο σε όλους τους τομείς. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτο γιατί η Αργεντινή είναι μια ομάδα πολύ δυνατή αμυντικά. Βάλαμε τόσα πολλά γκολ και αυτό δείχνει ότι έχουμε κορυφαία ποιότητα", δήλωσε ο γερμανός προπονητής μετά το τέλος του αγώνα.

O MVP του αγώνα με την Αργεντινή, Μπάστιαν Σβαϊνστάιγκερ, βλέπει την Ισπανία για αντίπαλο των Πάντσερ στον ημιτελικό: "Ο τρόπος με τον οποίο βλέπουμε ότι πανηγυρίζουν οι Γερμανοί στην πατρίδα μας μας κάνει να νιώθουμε ανατριχίλα. Ισως χρειαστεί να παίξουμε με την Ισπανία στον ημιτελικό την οποία θεωρώ την καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Ομως, και εμείς είμαστε αρκετά καλοί, πιστεύουμε στους εαυτούς μας".

Από την πλευρά του, ο άνθρωπος που άνοιξε τον χορό των τερμάτων για τη Γερμανία, Τόμας Μίλερ, δήλωσε: "Είναι παρανοϊκό να σκέφτεσαι ότι νικήσαμε 4-0 την Αργεντινή. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις λόγια για να σχολιάσεις ένα τέτοιο αποτέλεσμα".

Δάκρυα για την Αργεντινή



Την ίδια στιγμή, στην Αργεντινή κυριαρχεί η θλίψη και η απογοήτευση για την… εκκωφαντική έξοδο της «μπιανκοσελέστε» από τη συνέχεια του Μουντιάλ.

«Δάκρυα και θλίψη για την Αργεντινή. Και πάλι κόντρα στη Γερμανία δεν τα κατάφερε και αυτή τη φορά μάλιστα με πιο άσχημο τρόπο από ότι πριν 4 χρόνια. Ο Ντιέγκο δε βρήκε απαντήσεις στο γρήγορο γκολ του Μίλερ και ο Κλόζε ολοκλήρωσε το γερμανικό πάρτι», σημειώνει η «Ole».
«Θλίψη: Μείναμε εκτός διεκδίκησης της κούπας», υπογραμμίζει η «Cronica», ενώ η «Clarin» εστιάζει στο ότι «χάθηκε η ευκαιρία να επιστρέψουμε στα ημιτελικά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια».

Οι "Θεοί" και τα 20 χρόνια φαγούρας...

http://www.sport24.gr/ast/cov/GE/GERMANY_2010_7_3_19_23_3_b.jpgΟ θρίαβος της Γερμανίας με το εκκωφαντικό 4-0 επί της Αργεντινής είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Γιόακιμ Λεβ να γνωρίσουν την αποθέωση από τα γερμανικά ΜΜΕ μέσα από τους τίτλους που τους αφιέρωσαν, ενώ στον αντίποδα οι Αργεντινοί κάνουν λόγο για ισχυρό χτύπημα και στέκονται ιδιαίτερα στο 20 χρόνια που συμπλήρωσε η "αλμπισελέστε" μακριά από την τετράδα ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου.Όσον αφορά στους "ουδέτερους", τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά στις αναφορές στους τίτλους παίρνει ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο οποίος θεωρείται και ο βασικός υπεύθυνος για την εικόνα της ομάδας του.

Bild: "Γερμανοί Θεοί"

Kicker: "Ο εορτάζων Κλόζε εξουδετέρωσε την αλμπισελέστε"

Sport1.de: "Ιστορική ήττα για την Αργεντινή. 4-0: Η Αργεντινή πάει με θρίαμβο στους ημιτελικούς"

Bundesliga.de: "Συνεχίζουν την προέλαση τα παιδιά του Λεβ. Η Γερμανία περνάει στα ημιτελικά ύστερα από την κατεδάφιση με 4-0 της Γερμανίας στο Κέιπ Τάουν. Ένας νεαρός (Μίλερ) έκανε την αρχή και ένας βετεράνος (Κλόζε) σφράγισε το αποτέλεσμα".

La Nacion: "Η Αργεντινή ξεσκέπασε τις αδυναμίες της Αργεντινής και την πέταξε έξω από τη συνέχεια. Με τα τέρματα των Μίλερ, Φρίντριχ και Κλόζε (2) η Γερμανία είναι στα ημιτελικά, η "selección" δεν κατάφερε σε κανένα σημείο να γυρίσει το παιχνίδι. Εδώ και 20 χρόνια το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα δεν είναι μεταξύ των 4 καλύτερων ομάδων του Μουντιάλ".

Clarin: "Η Αργεντινή μένει εκτός συνέχειας δεχόμενο ένα πολύ ισχυρό χαστούκι. Οι Γερμανοί επικράτησαν με 4-0 και πήραν την πρόκριση με έξυπνο παιχνίδι. Η ομάδα δέχτηκε γκολ στο τρίτο λεπτό που έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα και δεν βρήκε ποτέ απαντήσεις. Η Αργεντινή έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στα ημιτελικά μετά από 20 χρόνια απουσίας".

Sportmediaset.it: "Ο Μαραντόνα στο γύψο. Πήρε μάθημα από τη Γερμανία"

Gazzetta.it: "Φανταστική η Γερμανία: 4-0! Ταπεινώθηκε η Αργεντινή του Μαραντόνα

Corrieredellosport.it: "Γερμανία, τί θέαμα! Η Αργεντινή επιστρέφει σπίτι"

Tuttosport: "Χρυσά πάντσερ: Η Γερμανία διαλύει την Αργεντινή και καλπάζει προς τα ημιτελικά".

Repubblica: "Η Γερμανία ταπεινώνει την Αργεντινή: Με 4 γκολ η ομάδα του Λεβ στέλνει σπίτι τον Μαραντόνα"

Fifa.com: "Ανεξέλεγκτη η Γερμανία κόντρα στη Γερμανία: η Γερμανία έκλεισε θέση στα ημιτελικά με θεαματικό τρόπο, νικώντας με το ηχηρό 4-0 την Αργεντινή στο Green Point του Κέιπ Τάουν".

BBC: "Η Αργεντινή έγινε κομμάτια από την ανελέητη Γερμανία: ο Μίροσλαβ Κλόζε σκόραρε δύο φορές για να ανέβει στη 2η θέση του πίνακα των σκόρερς στην ιστορία του Μουντιάλ, την ώρα που η Γερμανία διέλυε με 4-0 την Αργεντινή στον προημιτελικό του Κέιπ Τάουν.

Skysports.com: "Η Γερμανία τελειώνει το όνειρο του Ντιέγκο".

Sportinglife.com: "Άρχοντες του κουαρτέτου: Η Γερμανία πέτυχε τέσσερα γκολ για τρίτη φορά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο, νικώντας με 4-0 την Αργεντινή στον προημιτελικό".

Στο Σνάιντερ κατακυρώθηκε το γκολ της ισοφάρισης

http://www.contra.gr/images/m/sneider_030710_m.jpgΟ Γουέσλεϊ Σνάιντερ ήταν ο σκόρερ και των δύο τερμάτων της Ολλανδίας στη νίκη-πρόκριση με 2-1 απέναντι στη Βραζιλία για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.Η τεχνική επιτροπή της FIFA εξέτασε την περίπτωση του γκολ της ισοφάρισης των "οράνιε", το οποίο προήλθε από εκτέλεση φάουλ του μέσου της Ιντερ και άγγιγμα της μπάλας με το κεφάλι από τον Φελίπε Μέλο.

Αρχικώς η FIFA είχε χρεώσει το τέρμα στον Βραζιλιάνο μέσο ως αυτογκόλ, ωστόσο κατόπιν συνεδρίασης της ειδικής επιτροπής (FIFA Technical Study Group) αποφασίστηκε ότι η επιρροή του μέσου της Γιουβέντους ήταν ανεπαίσθητη.

Τούτου δοθέντος, ο Σνάιντερ έφτασε τα τέσσερα γκολ στη διοργάνωση κι έπιασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον Αργεντινό Γκονσάλο Ιγκουαΐν, τον Ισπανό Νταβίντ Βίγια και τον Σλοβάκο Ρόμπερτ Βίτεκ.

"Δεν σέβεται τον Μάικον η Ίντερ"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/maicon_2010_7_3_16_6_3_b.jpgΜε σκληρά λόγια μίλησε ο μάνατζερ του Ντάγκλας Μάικον, για τη διοίκηση της Ίντερ, λέγοντας ότι δε σέβεται τον πελάτη του.Ο αποκλεισμός της Βραζιλίας στα προημιτελικά του Παγκόσμιου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής από την Ολλανδία, γεγονός που κάνει τον Ντάγκλας Μάικον να ασχοληθεί με τη συνέχεια της καριέρας του.

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ είδε την περασμένη χρονιά τις μετοχές του να εκτοξεύονται στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, μετά την κατάκτηση του τρεμπλ με την Ίντερ του Ζοσέ Μουρίνιο.

Πλέον, ο "special one", καλείται να οδηγήσει τη Ρεάλ Μαδρίτης σε ανάλογες επιτυχίες και ένα από τα "όπλα" που θεωρεί αναγκαία για να πετύχει τους στόχους του είναι ο Μάικον.

Η επιθυμία του ίδιου του ποδοσφαιριστή είναι να συνεργαστεί και πάλι με τον τεχνικό των επιτυχιών, αλλά η Ίντερ δε δείχνει έτοιμη να παραχωρήσει τον παίκτη της.

Ο μάνατζερ του Βραζιλιάνου, Αντόνιο Καλιέντο, έκανε φραστική επίθεση στη διοίκηση των Μιλανέζων, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού προς το πρόσωπο του πελάτη του.

"Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν η Ίντερ έχει διευθυντές. Ξέρουμε ότι έχουν πολλά θέματα να λύσουν, αλλά είναι απίστευτο ότι δεν έχουν πέντε λεπτά για έναν σημαντικό παίκτη όπως ο Μάικον.

Είδα στις εφημερίδες ότι ο πρόεδρος, Μάσιμο Μοράτι, δεν θα αφήσει τον Μάικον να φύγει με λιγότερα από 35.000.000 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι προς πώληση. Θα ήθελα να δοθεί η ευκαιρία στον παίκτη να εκφράσει τον εαυτό του. Η Ίντερ δεν του δείχνει κανέναν σεβασμό
", είπε χαρακτηριστικά ο Καλιέντο στον τηλεοπτικό σταθμό "Italia 7 Gold".

Μαύρη μαγεία και Μουντιάλ!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ma/magia_2010_7_3_16_20_21_b.jpg

Η FIFA με απόφασής της απαγόρευσε κάθε είδους "μάγους" από τον πάγκο των ομάδων της Αφρικής, οι οποίοι καθόντουσαν δίπλα από τον προπονητή και προσπαθούσαν να επηρεάσουν το αποτέλεσμα. Κάποιοι ίσως και να το γνωρίζατε, όμως πολλοί από εσάς ίσως και να μην ξέρετε το φαινόμενο με τις Αφρικανικές ομάδες και τους μάγους που έχουν σε κάθε αποστολή, οι οποίοι αναλαμβάνουν τον ρόλο της "εξολόθρευσης" του αντιπάλου.

Μάλιστα αυτή η ιστορία είχε προχωρήσει τόσο πολύ, που οι μάγοι κάθονταν στον πάγκο των ομάδων και κάθε φορά που η μπάλα περνούσε από κοντά τους, έσκυβαν με σκοπό να την μαγέψουν!

Άλλοι προσπαθούσαν να "μπουν" στο μυαλό των αντιπάλων και των διαιτητών, με σκοπό να τους επηρεάσουν την κρίση υπέρ της ομάδας τους.

Όλα αυτά όμως αποτελούν παρελθόν, καθώς η ΦΙΦΑ με απόφαση της απαγόρευσε κάθε είδους "μάγους" κοντά στον πάγκο των ομάδων και τις αποστολές, κάτι που ενόχλησε τις Αφρικανικές ομοσπονδίες οι οποίες ωστόσο το αποδέχθηκαν.

Προ των πυλών της Τούμπας ο Ζουέλα

http://www.contra.gr/images/m/zuela_0307_m.jpgΔεν πρόκειται για τον Μάρκος Αντόνιο, τον Γκουστάβο ή κάποια από τα δεκάδες ονόματα που έχουν ντυθεί δια... μέσου του Τύπου στα ασπρόμαυρα, αλλά για μια υπαρκτή περίπτωση αυτή την φορά.

Ο 27χρονος Ανγκολέζος στόπερ, Φρανσίσκο Ζουέλα, ο οποίος έχει περάσει από την Ξάνθη και τον Ακράτητο και πέρυσι ανήκε στο ρόστερ της ρωσικής Αλάνια Βλαντικαφκάζ, βρίσκεται προ των πυλών της Τούμπας.

Ο Ζήσης Βρύζας έχει συμφωνήσει προφορικά με την ρωσική ομάδα η οποία έχει τα δικαιώματα του Ζουέλα (Κούμπαν Κράσνονταρ) και με τον ίδιο τον παίκτη, για μονοετή δανεισμό του, με ιδιαίτερα συμφέροντες όρους για τον δικέφαλο του βορρά, που αφορούν την ιδιοκτησία του 27χρονου Ανγκολέζου, παρότι η ρήτρα αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι θα είναι υψηλή (πάνω από 1 εκ. ευρώ), αλλά και διαπραγματεύσιμη. Οι αποδοχές του Ζουέλα θα κυμαίνονται γύρω στα 270.000 ευρώ.

Είναι στο χέρι του ΠΑΟΚ η επισημοποίηση της συμφωνίας, αφού ο Ζουέλα παντρεύτηκε πρόσφατα με το μοντέλο, Γωγώ Αποστολέλη και βρίσκεται στην Ελλάδα, έτοιμος να έρθει για τις υπογραφές στη Θεσσαλονίκη. Ο Ανγκολέζος στόπερ είναι εισήγηση του Βρύζα, ο οποίος τον είχε συμπαίκτη στη Ξάνθη και έκρινε ότι διαθέτει τα στοιχεία του δυναμισμού που θέλει ο Μάριο Μπερέτα για το κέντρο της άμυνας.

Η απόκτηση του Ζουέλα θα ματαιωθεί μόνο εάν προκύψει άμεσα μια πολύ καλύτερη περίπτωση στις μεταγραφικές αναζητήσεις του Βρύζα, κάτι που δεν συγκεντρώνει, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, πολλές πιθανότητες. Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η απόκτηση του 27χρονου Αφρικανού στόπερ δεν θα αναζητηθεί αριστερό μπακ, αφού θα καλύψει αυτή τη θέση ο Μίρκο Σαβίνι.

Παπαδόπουλος: «Θα συζητούσα για ΠΑΟΚ»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_kfczvxY64K.jpgΘετικός στο ενδεχόμενο να επιστρέψει στην Ελλάδα και να αγωνιστεί με τη φανέλα του ΠΑΟΚ εμφανίστηκε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος.Ο Έλληνας επιθετικός παραχώρησε δηλώσεις στη «Sportday» και σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι θα επέστρεφε στα πάτρια εδάφη αν είχε πρόταση από τους τρεις μεγάλους της Αθήνας ή από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο χαρακτήρισε βελτιωμένο και ανταγωνιστικό τα τελευταία χρόνια.

«Είμαι σε μια ηλικία που μπορώ να παίξω σε υψηλό επίπεδο και σε ομάδες που έχουν μεγάλους στόχους. Θα επέστρεφα στην Ελλάδα για τις ομάδες της Αθήνας αλλά και για τον ΠΑΟΚ. Τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μεγάλη βελτίωση και έχει γίνει ανταγωνιστική ομάδα. Αν υπήρχε πρόταση, σίγουρα θα το συζητούσα» δήλωσε συγκεκριμένα ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, ο οποίος τα τελευταία χρόνια «περιφέρθηκε» σε Ιταλία, Κροατία και Ισπανία.

Über Alles-Αργεντινή - Γερμανία 0-4

http://www.sport24.gr/ast/cov/ge/germany_2010_7_3_18_20_24_b.jpgΗ Γερμανία ταπείνωσε την Αργεντινή νικώντας την με 4-0 και προκρίθηκε στα ημιτελικά, όπου περιμένει αντίπαλο από το ζευγάρι της Παραγουάης με την Ισπανία.Ο Τόμας Μίλερ ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, καθώς πέτυχε το πρώτο γκολ, δημιούργησε το δεύτερο και γενικά ήταν ο κορυφαίος.

Ο μέσος της Μπάγερν όμως χάνει τον ημιτελικό, καθώς συμπλήρωσε κάρτες, είναι πλέον στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερς, ενώ το τέρμα του ήταν πιο γρήγορο στην διοργάνωση.

Φυσικά 4 γκολ έχει και ο Μίροσλαβ Κλόζε στο τουρνουά, καθώς πέτυχε το 2ο και το 4ο στο ματς, ενώ είναι πια πολύ κοντά σε ένα ιστορικό ρεκόρ.

Έχει πλέον 14 γκολ σε Μουντιάλ, φτάνοντας τον Γκερτ Μίλερ στην 2η θέση, ενώ απέχει μόλις ένα από τον Ρονάλντο που είναι στην κορυφή με 15.

Η Γερμανία φτάνει στα ημιτελικά για τρίτη συνεχόμενη φορά, είναι η πλέον σταθερή ομάδα σον πλανήτη, ενώ είναι η μόνη φυσικά που το επανέλαβε από τις 4 του 2006 (οι άλλες Ιταλία, Γαλλία και Πορτογαλία).

Από την άλλη, η Αργεντινή εξακολουθεί να απογοητεύει, καθώς έχει να φτάσει στα ημιτελικά εδώ και 20 χρόνια, από το 1990 στην Ιταλία. Γενικότερα έχει φτάσει στα ημιτελικά μόνο τέσσερις φορές, φτάνοντας και στις 4 στον τελικό (1930, 1978, 1986, 1990).

Αργεντινή - Γερμανία 0-4

Σκόρερ: 3' Τόμας Μίλερ, 68' και 89' Κλόζε, 74' Φρίντριχ
Γήπεδο: "Green Point", Κέιπ Τάουν
Διαιτητής: Ράβσαν Ιρμάτοβ (Ουζμπεκιστάν)

Το καλύτερο ξεκίνημα στο Μουντιάλ έκαναν οι Γερμανοί, πετυχαίνοντας το πιο γρήγορο γκολ στην διοργάνωση, με τον Τόμας Μίλερ στο 3'.

Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ εκτέλεσε το φάουλ από αριστερά και ο Τόμας Μίλερ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η άμυνα... πιάστηκε στον ύπνο, ενώ και ο Σέρχιο Ρομέρο είχε κακή τοποθέτηση και δεν μπορούσε να αντιδράσει.

Οι Γερμανοί ήταν κυρίαρχοι στα πρώτα λεπτά και η ομάδα του Μαραντόνα κατάφερε να κάνει την πρώτη της σχετικά καλή επιθετική ενέργεια στο 22', αλλά ο Νόιερ βγήκε και μπλόκαρε την μπάλα προ του Τέβες έπειτα από την κάθετη μπαλιά του Μέσι.

Η δεύτερη μεγάλη φάση στο ματς ήταν και αυτή για τα "πάντσερ", τα οποία λίγο έλειψε να διπλασιάσουν το προβάδισμά τους στο 24'. Ο Τόμας Μίλερ από δεξιά τροφοδότησε τον Κλόζε, ο οποίος πλάσαρε αμαρκάριστος μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε ψηλά άουτ.

Το φάουλ του Μέσι στο 31' ήταν άστοχο, ενώ δύο καλές ατομικές προσπάθειες από δεξιά είχαν ο Ντι Μαρία στο 33' και ο Ιγκουαΐν στο 35', αλλά σε αμφότερες μπλόκαρε ο Νόιερ.

Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου οι Γερμανοί είχαν τρία καλά σουτ με τους Ποντόλσκι, Μίλερ και Σβάινσταϊγκερ, ενώ ο Μέσι είχε το τελευταίο, επίσης άστοχο στις καθυστερήσεις.

Το δεύτερο ημίχρονο

Η Αργεντινή ξεκίνησε το δεύτερο μέρος προσπαθώντας να πιέσει και αφού ήταν μονίμως στην επίθεση έχασε καλή ευκαιρία στο 48' με το μακρινό σουτ του Άνχελ Ντι Μαρία να περνά λίγο άουτ.

Στο 54' ο Τέβες σούταρε από κοντά και η μπάλα χτύπησε στο πρόσωπο του Άρνε Φρίντριχ, στο 62' νέο σουτ του άσου της Σίτι μπλόκαρε ο Νόιερ, ενώ στο 64' ο Λαμ πρόλαβε με τάκλιν τον Ιγκουαΐν.

Το δεύτερο γκολ για τα "πάντσερ" ήρθε στο 68' με δημιουργό τον Τόμας Μίλερ, ο οποίος βρήκε εξαιρετικά τον Ποντόλσκι από αριστερά στην περιοχή και αυτός την κατάλληλη στιγμή στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε την πάσα στον Κλόζε για να σκοράρει ο τελευταίος σε κενό τέρμα.

Τα πάντα στο ματς τελείωσαν στο 74' με την ομάδα του Γιόακιμ Λεβ να φτάνει στο 3-0. Ο Μπάστιαν Σβάινσταϊγκερ αυτήν την φορά ήταν ο δημιουργός με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια από δεξιά μπήκε στην περιοχή και έδωσε στον Άρνε Φρίντριχ που από κοντά με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ρομέρο.

Το θρίαμβο της Γερμανίας ολοκλήρωσε ο Κλόζε με το το δέυτερο γκολ του στο 89' με κοντινό πλάσέ έπειτα από την σέντρα του Μεσούτ Εζίλ από αριστερά και ακολούθησε η κλασική του... τούμπα, πανηγυρισμό που έκανε στο Μουντιάλ του 2002 και του 2006.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Οταμέντι (70' Παστόρε), Ντεμιτσέλις, Μπουρντίσο, Χέινσε, Μαστσεράνο, Μάξι Ροντρίγκες, Ντι Μαρία (75' Αγκουέρο), Μέσι, Τέβες, Ντι Μαρία.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Φρίντριχ, Μέρτεσακερ, Ζερόμ Μπόατενγκ (72' Μάρσελ Γιάνσεν), Κεντίρα (77' Κρόος), Σβάινσταϊγκερ, Εζίλ, Τόμας Μίλερ, Ποντόλσκι, Κλόζε.

Τέλος από την εθνική Βραζιλίας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα


Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στο φιλικό με την Ιταλία Μετά από 93 εμφανίσεις και τρία γκολ με τη φανέλα της Βραζιλίας, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη «σελεσάο». Ο 34χρονος άσος του Παναθηναϊκού, μετά τον αποκλεισμό της Βραζιλίας από τη συνέχεια του Μουντιάλ, ανακοίνωσε πως η καριέρα του στο εθνικό συγκρότημα της χώρας του έφτασε στο τέλος της.

«Αποχωρώ από την εθνική ομάδα. Είμαι πολύ στενοχωρημένος από τον αποκλεισμό της ομάδας και νομίζω ότι είναι καιρός να πάρει κάποιος άλλος στη θέση μου, αφού είμαι ήδη 34 ετών», δήλωσε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Πρώτος «στόχος» ο Χούλιο Άρκα

Πρώτος «στόχος» ο Χούλιο Άρκα

Σαφώς και το «πάζλ» του νέου Άρη, χρειάζεται ακόμη αρκετά κομμάτια για να συμπληρωθεί. Μπορεί να έχουν γίνει οχτώ κινήσεις(Τσεσνάουσκις, Μενδρινός, Λαζαρίδης, Βελλίδης, Οριόλ, Μίσελ, Τσέζαρεκ, Παπαζαχαρίας), ωστόσο δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρέπει να καλυφθούν τα κενά που υπήρχαν ήδη από την περσινή περίοδο, αλλά και αυτά που δημιουργήθηκαν και θα δημιουργηθούν με τις αποδεσμεύσεις.
Παίρνοντας τα πράγματα με την σειρά, ο Χούλιο Άρκα είναι το φαβορί για την θέση του αμυντικού χαφ. Αν και στη περίπτωση του 29χρονου Αργεντινού οι απόψεις διίστανται, μιας και πέρα από αμυντικό χαφ μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά στην αριστερή πλευρά. Άρα σωστά γεννάται το ερώτημα…στη περίπτωση που θα αποκτηθεί θα χρησιμοποιηθεί ως «μπαλαντέρ»; Κάτι που σαφώς και δεν μπορεί να απαντηθεί την παρούσα φάση, καθώς δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση από του ιθύνοντες των «κίτρινων». Πάντως, ο μέσος της Μίντλεσμπρο βρίσκεται ψηλά στη λίστα και οι συζητήσεις με τον ίδιο και τον εκπρόσωπο του βαίνουν θετικά. «Αγκάθι» είναι το οικονομικό, καθώς για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή, είναι απαραίτητο να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις.
Από εκεί και πέρα, η περίπτωση του έτερου Αργεντινού μέσου που έχει προταθεί στον Άρη, του Ντούσερ, εξασθενεί μιας και το «κασέ» του είναι απαγορευτικό για τα δεδομένα του συλλόγου.

Ένας πρωτοκλασάτος…

Αναφορικά με τον επιθετικό, ο Έντι Τζόνσον παραμένει το φαβορί. Ωστόσο, ούτε χθες υπήρξε κάποια εξέλιξη. Στο ενδεχόμενο, που κάτι πάει στραβά και ο Αμερικανός δεν παραμείνει στον Άρη, τότε οι άνθρωποι των «κίτρινων» θα στραφούν σε άλλες περιπτώσεις. Το βέβαιο είναι ότι θα γίνουν προσπάθειες, ώστε να αποκτηθεί ένας ικανότατος στράικερ, ο όποιος θα προσδώσει ακόμη περισσότερη δύναμη στην επιθετική γραμμή. Κάτι που μπορεί να συμβεί με τον Τζόνσον, αλλά και με τις υπόλοιπες περιπτώσεις που έχουν στα «χέρια» τους οι ιθύνοντες του συλλόγου. Τέλος, στα πλάνα του Κούπερ και της διοίκησης, είναι να έρθει ακόμη ένας επιθετικός-μικρότερης εμβέλειας- καθώς ένα από τα «θέλω» του 55χρονου τεχνικού είναι να έχει πέντε ποδοσφαιριστές στο ρόστερ για την θέση του σέντερ-φορ(Κόκε, Τσέζαρεκ, Αραβίδης).

Κερδίζει έδαφος ο Φρασέρι

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Στίβι Φρασέρι στις προπονήσεις,αλλά και στα φιλικά που έχει αγωνιστεί επί Αυστριακού εδάφους, ίσως αναγκάσουν τους ανθρώπους του Άρη να αλλάξουν τα πλάνα τους. Δεν αποκλείεται δηλαδή ο νεαρός γκολκίπερ, να αποτελέσει τον τρίτο «πορτιέρο» πίσω από τον Σηφάκη και τον Βέλλιδη και να μην γίνει κίνηση για την απόκτηση και άλλου τερματοφύλακα.

Μπεναγιούν: "Πρόκληση η Τσέλσι"



Ο Μπεναγιούν στην προπόνηση του Ισραήλ Ενθουσιασμένος με τη νέα προοπτική που ανοίγεται στην καριέρα του εμφανίστηκε με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της Τσέλσι ο Γιόσι Μπεναγιούν. Ο Ισραηλινός είπε πως όλα είναι υπέροχα στην νέα του ομάδα και χαρακτήρισε πρόκληση το ότι θα φορέσει την "μπλε" φανέλα.

"Τα πάντα μοιάζουν υπέροχα. Είναι ένα φανταστικό προπονητικό κέντρο και μπορείτε να διαπιστώσετε ότι είναι μία από τις μεγαλύτερες ομάδες στον κόσμο, από τον τρόπο που σε αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι εδώ. Γνώρισα κάποιους από το προσωπικό. Αποτελεί πρόκληση για εμένα και είμαι έτοιμος για αυτό. Υπάρχουν πάρα πολύ καλοί παίκτες. Για μένα είναι η αρχή και πρέπει να δουλέψω πολύ και να αποδείξω ότι μπορώ να πετύχω κάτι σε αυτή την ομάδα. Το μόνο που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω να πάνε όλα καλά", τόνισε ο Ισραηλινός.

Για Ροναλντίνιο ο Ολυμπιακός (;)


Ό Ροναλντίνιο σε προσπάθεια του με τη φανέλα της Μίλαν.. Για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για τον Ροναλντίνιο κάνει λόγο ο ιταλικός Τύπος! Οπως γράφει η "Gazzetta dello Sport", οι "ερυθρόλευκοι" έχουν εξετάσει την περίπτωση του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού, ο οποίος βρίσκεται επίσης στο στόχαστρο της Μάντσεστερ Σίτι και των Λος Αντζελες Γκάλαξι.

Aνέλαβε το Περού ο Μαρκαριάν


Ο Σέρχιο Μαρκαριάν Ο Σέρτζιο Μαρκαριάν είναι ο νέος προπονητής στην εθνική ομάδα του Περού, όπως ανακοινώθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας. Ο 65χρονος τεχνικός που έχει εργασθεί στον Ιωνικό, τον Παναθηναϊκό και την εθνική Παραγουάης, έχει ως πρώτο στόχο μία ικανοποιητική παρουσία στο Κόπα Αμέρικα 2011 και στην συνέχεια, την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ 2014.

Παίκτης της Καβάλας ο Βαγέχο

http://www.sport24.gr/ast/cov/ja/javier_lopez_vallejo_b.jpgΣτην Καβάλα βρίσκεται από την Παρασκευή ο Λόπεθ Βαγέχο ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο την Κυριακή. Πολύ κοντά και σε άλλη μια μεταγραφή οι "Αργοναύτες". Παίκτης της Καβάλας θα πρέπει να θεωρείται από το Σάββατο το μεσημέρι ο 35χρονος τερματοφύλακας Λόπεθ Βαγέχο, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται από την Παρασκευή στην πόλη της Καβάλας.

Μάλιστα ο Βαγέχο πήρε μέρος και στην πρωινή προπόνηση, έτσι ώστε να γνωριστεί με τους νέους του συμπαίκτες. Ο 35χρονος πορτιέρο θα υπογράψει μονοετές συμβόλαιο και θα ανακοινωθεί την Κυριακή.

Στην Καβάλα βρίσκεται επίσης και ο Πιέρ Ντικρόκ, που επέστρεψε από τις διακοπές του.

Εκτός του Βαγέχο, δεν αποκλείεται μέσα στο επόμενο διήμερο οι άνθρωποι της Καβάλας να ανακοινώσουν και το τρίτο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας.

Εδώ να σημειώσουμε πως στις προπονήσεις πήρε μέρος και ο Αλεξάντροβιτς, ο οποίος είχε δοθεί δανεικός την περσινή σεζόν στον Εθνικό.

Η αποστολή της Καβάλας θα βρεθεί από τις 12 μέχρι και τις 25 Ιουλίου στο Καρπενήσι, όπου και θα δώσει τρία δυνατά φιλικά προετοιμασίας με ΑΕΛ, Ατρόμητο και Ολυμπιακό Βόλου.

Με τους παίκτες "τα έχει" ο Τύπος της Βραζιλίας

http://www.sport.gr/files/news/2010-07-03/1278124886_brazil1_250x.jpgΗ ήττα από την Ολλανδία και ο αποκλεισμός από την ημιτελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπως ήταν φυσιολογικό, δεν αντιμετωπίστηκε και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τον Τύπο της Βραζιλίας, με τις περισσότερες ιστοσελίδες να αποδίδουν τις ευθύνες στους ποδοσφαιριστές της Σελεσάο.

Η O Globo "τα έχει" με τα νεύρα των παικτών του Ντούνγκα, αναφέροντας πως η Βραζιλία ήταν μια ομάδα " ...διαλυμένη και ηττημένη λόγω των νεύρων".

Η Jornal do Brazil αναφέρεται στις δηλώσεις του Ζούλιο Σέζαρ μετά το τέλος του παιχνιδιού, στις οποίες παίρνει πάνω του την ευθύνη για το πρώτο γκολ των ολλανδών, όμως στον τίτλο της αναρωτιέται: "Και οι ευθύνες των άλλων;".

Η Diario di Pernambuco αναφέρει πως το παιχνίδι με τους Οράνιε ήταν " ...το τέλος ενός ονείρου", ενώ η Futebolinterior τονίζει: "Η πορτοκαλί μηχανή κατέστρεψε το όνειρο της Hexa (έκτος παγκόσμιος τίτλος)".


Τίτλοι τέλους για Κρόιφ

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/4ba1eb4a5ae02583aa79788623777901_L.jpg?1278138951?1278138951?1278138951Παρελθόν από την θέση του επίτιμου προέδρου της Μπαρτσελόνα αποτελεί ο Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος υπέβαλε την παραίτηση του λόγω των άσχημων σχέσεων με τον Σάντρο Ροσέλ. Διαψεύδει ο Ροσέλ.Ο «θρύλος» του Ολλανδικού ποδοσφαίρου σημείωσε για το γεγονός:

«Μετά το πρώτο ραντεβού με τη νέα διοίκηση κατάλαβα ότι μάλλον αποτελώ εμπόδιο στη νέα διοίκηση. Όλοι μου είπαν ότι είμαι πολύ σημαντικός για την ομάδα, αλλά εγώ προτιμάω να μην είμαι στη μέση».

Διαψεύδει ο Ροσέλ

«Ήμουν στο γραφείο μου, αλλά δεν εμφανίστηκε. Θα μιλήσουμε για το τι συνέβη, δεν μου αρέσει να απαντάω σε σενάρια. Ελπίζω πάντως να συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στην ομάδα αν του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του», ήταν τα λόγια του Ροσέλ για το θέμα.

Στη Βόλφσμπουργκ ο Φρίντριχ


Ο Αρνε Φρίντριχ Στη Βόλφσμπουργκ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Αρνε Φρίντριχ, ο οποίος συμφώνησε με την ομάδα του Στιβ ΜακΛάρεν. Ο 31χρονος αγωνιζόταν στη Χέρτα Βερολίνου, η οποία δεν κατάφερε να διατηρηθεί στην κατηγορία και έτσι φρόντισε να απαλλαχτεί από το συμβόλαιο του διεθνούς αμυντικού.

Η Βόλφσμπουργκ θα χρειαστεί να βγάλει από τα ταμεία της δύο εκατομμύρια ευρώ για να εντάξει στο δυναμικό της τον Φρίντριχ, ο οποίος θα υπογράψει στη νέα του ομάδα όταν θα επιστρέψει από τη Νότια Αφρική όπου βρίσκεται με την αποστολή της εθνικής ομάδα της Γερμανίας. Eχει φορέσει 76 φορές τη φανέλα των "πάντσερ".

Υπέγραψε και έρχεται ο Γκοβού!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5c4cf29f20f02cd69252c4c5a8411ab1_L.jpg?1278135103?1278135103?1278135103Η μεταγραφική βόμβα του Παναθηναϊκού έσκασε! , ο Γάλλος είπε το «ναι» και έρχεται το βράδυ στην Αθήνα στις 23:00 για να υπογράψει! Τέλος καλό, όλα καλά για τον Γάλλο επιθετικό που συμφώνησε σε όλα με τον Παναθηναϊκό και η μεταγραφή του είχε αίσιο τέλος.

Μάλιστα θα πετάξει από το Μαρόκο όπου βρίσκεται για διακοπές για την Αθήνα και στις 23:00 θα φτάσει στην Ελλάδα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο!!! Σίγουρα θα είναι πολλοί οι φίλοι του «τριφυλλιού» που θα πάνε στο αεροδρόμιο για να τον υποδεχθούν!

Η είδηση της μεταγραφής θα προκαλέσει σάλο στον κόσμο της ομάδας καθώς ο Γκοβού μαζί με τον Σισέ θα κάνει δίδυμο φωτιά στην επίθεση!

Κάλβο: «Σφραγίδα Κούπερ»! «Δεν στάθηκα στο ύψος μου στα πλέι οφ»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_dfiOYUgSlu.jpgΜε πολύ κολακευτικά λόγια μίλησε για τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ ο Τόνι Κάλβο, υποστηρίζοντας πως η επόμενη χρονιά του Άρη θα έχει τη σφραγίδα του Αργεντινού τεχνικού.

«Μπορώ να εξελιχθώ δίπλα του»

«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ένα διαφορετικό προπονητή, γιατί είναι η πρώτη προετοιμασία που κάνουμε μαζί του. Τώρα χτίζει την ομάδα ο ίδιος. Πιστεύω πως αυτή τη χρονιά θα δούμε την ομάδα του Κούπερ», είπε αρχικά στην εφημερίδα «Sportday» ο Ισπανός μεσοεπιθετικός και πρόσθεσε:

«Εμένα μου έμαθε να αγωνίζομαι με διαφορετικό τρόπο από τα αριστερά και να βγάζω καλύτερες σέντρες. Είμαι 23 ετών ακόμα και δίπλα στον Κούπερ μπορώ να εξελιχθώ».

«Δεν στάθηκα στο ύψος μου»

Επίσης, ο Κάλβο δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρεξήγηση με τον κόσμο της ομάδας, ζητώντας συγγνώμη: «Ήταν στενάχωρη η κατάσταση που βίωσα τις τελευταίες αγωνιστικές. Δεν στάθηκα στο ύψος μου στους αγώνες των πλέι οφ επειδή ακριβώς ήμουν σε κακή ψυχολογική κατάσταση».

Παράλληλα, μίλησε και για το επαγγελματικό του μέλλον: «Πρόταση για εμένα δεν έχει κατατεθεί στον Άρη. Έχω συμβόλαιο για δύο ακόμα χρόνια και θέλω να συνεχίσω να συνεργάζομαι με τον Κούπερ».

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2010-06-28/1277749054_ph_1232.jpgΚαλό του Μουντιάλ, αλλά... καλύτερο το Μαράκι (η Σαράποβα, ντε) με το άψογο στυλ. Εμείς τη στηρίζουμε, παρά την ήττα από τη Σερένα...

«Καρφιά» Μαραντόνα για τη διαιτησία

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_H1yFgaPnp2.jpg«Κλίμα» ενόψει της σημερινηςΟ Ντιεγκίτο, χαρακτήρισε «τρομερή» τη διαιτησία για τους αγώνες Γερμανίας-Αγγλίας και Ισπανίας-Πορτογαλίας αλλά άφησε έξω τη δική του ομάδα όσον αφορά το πρώτο γκολ που σημείωσε ο Τέβες με το Μεξικό!

«Ο Μπαλντάσι είναι πολύ κακός» είπε ο προπονητής της Αργεντινής για τον διαιτητή του Ισπανία Πορτογαλία, ενώ ήταν πιο σκληρός στην περίπτωση του Χόρχε Λαριόντα, ο οποίος δεν είδε γκολ στο σουτ του Λάμπαρντ. αναμέτρησης με την Γερμανία προσπάθησε να δημιουργήσει ο Μαραντόνα με αφορμή τη διαιτησία.

Στην Ομόνοια ο Λούα Λούα

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/649850fa48a7c56dc2a12bcefe5e0281_L.jpg?1278129365?1278129365?1278129365Την απόκτηση του Τρεζόρ Λομάνα Λούα Λούα ανακοίνωσε η Ομόνοια Λευκωσίας. Ο πρώην επιθετικός του Ολυμπιακού θα συνεχίσει την καριέρα του στην Κύπρο και θα συνεργαστεί ξανά με τον Τάκη Λεμονή.«Η Ομόνοια ανακοινώνει την απόκτηση του 29χρονου Κονγκολέζου επιθετικού Λομανά Τρεζόρ Λούα Λούα. Ο Λούα Λούα γεννήθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1980 και είναι 33 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα της χώρας του και έχει σκοράρει 18 φορές.

Έχει κάνει μεγάλη καριέρα στην Αγγλία με τις Κόλτσεστερ, Νιούκαστλ και Πόρτσμουθ, στο Κατάρ και φυσικά στον Ολυμπιακό Πειραιώς. Ο Λούα Λούα θα αγωνίζεται με τον αριθμό 32», αναφέρει η ανακοίνωση των «πρασίνων».

Συμπαίκτης με τον Σαμαρά ο Ντου-Ρι Τσα


Ο Ντου Ρι Τσα Ο Ντου-Ρι Τσα είχε την ευκαιρία να αντιμετωπίσει τον Γιώργο Σαμαρά στο παιχνίδι της Νότιας Αφρικής με την Εθνική μας. Πλέον θα είναι συμπαίκτες, καθώς ο διεθνής αμυντικός που είχε μείνει ελεύθερος από τη Φράιμπουργκ, συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στη Σέλτικ.

Ο 29χρονος μετά από χρόνια θητείας στην Μπουντεσλίγκα πήρε την απόφαση να φύγει από τη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε σε Μάιντς, Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, Φράιμπουργκ. Πλέον θα είναι κάτοικος Γλασκόβης, κάτι που τον χαροποιεί, "Χαίρομαι που θα παίξω στη Σέλτικ και θα ζήσω στη Γλασκόβη. Η Σέλτικ είναι ένας σπουδαίος σύλλογος και έχει καλές πιθανότητες να κατακτήσει τον τίτλο", τόνισε ο Ντου-Ρι Τσα.

Νέος τεχνικός διευθυντής ο Θουμπιθαρέτα


Νέα... καριέρα Την πρόσληψη του Αντονι Θουμπιθαρέτα στο πόστο του τεχνικού διευθυντή ανακοίνωσε η Μπαρτσελόνα. Ο παλαίμαχος γκολκίπερ της ομάδας παίρνει την θέση του Τσίκι Μπεγκιριστάιν, ο οποίος απολύθηκε πρόσφατα μετά την ανάληψη της προεδρίας από τον Σάντρο Ροσέλ αντί του Ζοάν Λαπόρτα.

Ο 48χρονος Θουμπιθαρέτα υπερασπίστηκε την εστία των Καταλανών από το 1986 έως το 2004, προερχόμενος από την Αθλέτικ Μπιλμπάο. Είναι ο κάτοχος του ρεκόρ με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της εθνικής Ισπανίας, συγκεκριμένα 126 φορές από το 1985 έως το 1998. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1998 και ανέλαβε την θέση του τεχνικού διεθυντή της Μπιλμπάο από το 2001 έως το 2004. Θα είναι άμεσος συνεργάτης του Γιόζεπ Γκουαρντιόλα, με τον οποίο υπήρξαν συμπαίκτες στη "Μπάρτσα" και την εθνική Ισπανίας.

Νωρίτερα, στη διάρκεια της ημέρας, οι "μπλαουγκράνα" είχαν ανακοινώσει την πώληση του Γιάγια Τουρέ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Και με τη βούλα Μπλαν


Ο Μπλαν στη συνέντευξη Τύπου Ο Λορέν Μπλαν είναι από την Παρασκευή και με τη βούλα ο νέος τεχνικός της εθνικής ομάδας της Γαλλίας. Η ομοσπονδία της χώρας ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την πρόσληψη του πρώην τεχνικού της Μπορντό, ο οποίος θα διαδεχθεί τον Ραϊμόν Ντομενέκ.

Η πρόσληψη του 44χρονου επικυρώθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της γαλλικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου που συνεδρίασε την Παρασκευή. Πλέον ο Μπλαν θα προσπαθήσει να μαζέψει τα αποδυτήρια των "τρικολόρ", εκεί όπου ο καθένας έκανε ό,τι ήθελε. Μεγάλα σκάνδαλα ξέσπασαν κατά τη θητεία του Ντομενέκ, η οποία ήταν από τις χειρότερες περιόδους στην ιστορία της εθνικής ομάδας.

To πρόσωπο της ημέρας: Γουέσλεϊ Σνάιντερ

http://www.sport24.gr/ast/cov/sn/sne_2010_7_3_8_28_21_b.jpgΗ Ολλανδία ξόρκισε τον βραζιλιάνικο... κακό της δαίμονα, πέρασε μετά από 12 χρόνια στα ημιτελικά και ονειρεύεται ξανά τον τελικό μετά το 1978 και το Μουντιάλ της Αργεντινής. Για να γίνουν όλα αυτά όμως χρειάστηκε να βάλει την υπογραφή του στο χθεσινό παιχνίδι ένας μεγάλος παίκτης, ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ!Στις ΗΠΑ το 1994 η Βραζιλία έκοψε στα προημιτελικά τον δρόμο των Οράνιε επικρατώντας με 3-2. Τέσσερα χρόνια αργότερα στη Γαλλία, ο αποκλεισμός από τη Σελεσάο ήταν πιο οδυνηρός, στα πέναλτι στον ημιτελικό.

Και το απόγευμα της Παρασκευής το κακό έδειχνε να τριτώνει. Η Βραζιλία ήταν μπροστά στο ημίχρονο με 1-0 και έμοιαζε να πατάτει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο Nelson Mandela Bay.

Ωστόσο στην επανάληψη ο Σνάιντερ πήρε την ομάδα του στα χέρια του (ή πιο σωστά στα πόδια του και στο κεφάλι του) και την οδήγησε σε μια εντυπωσιακή ανατροπή.

Πρώτα στο 53' έβγαλε μια σέντρα-μαχαιριά στην καρδιά της άμυνας της Σελεσάο που προκάλεσε σύγχυση ανάμεσα σε Ζούλιο Σέζαρ και Φελίπε Μέλο με τον τελευταίο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.

Ένα τέταρτο αργότερα ήταν η σειρά του ίδιου του Σνάιντερ να χριστεί σκόρερ, όταν με κοντινή κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον πορτιέρο της Σελεσάο και συμπαίκτη του στην Ιντερ.

Η ανατροπή έγινε και ο Ολλανδός μέσος έβαλε πλώρη να κατακτήσει και το Παγκόσμιο Κύπελλο μετά τη συλλογή κάθε διαθέσιμου φετινού τίτλου με τους νερατσούρι. Ιδανική χρονιά για το Σνάιντερ που έφυγε πέρσι το καλοκαίρι περίπου σαν αποτυχημένος από την Ρεάλ για να βρεθεί ένα χρόνο αργότερα στο απόγειο της καριέρας τους.

Μια ιδανική χρονιά που με την Ολλανδία μεταφράζεται σε αριθμούς σε 3 γκολ στη Ν. Αφρική (τα άλλα δύο με Ιαπωνία και Σλοβακία) και συνολικά με την πορτοκαλί φανέλα σε 17 τέρματα μετά από 66 συμμετοχές.

Για την ιστορία (ή μάλλον για τις... ενδιαφερόμενες), ο 26χρονος Σνάιντερ είναι παντρεμένος από το 2005 και έχει έναν 4χρονο γιο. Λέτε ο μικρός να πάρει το ταλέντο του πατέρα του και να ηγηθεί της Ολλανδίας στο Μουντιάλ του... 2030;

Παρουσίασε τη νέα φανέλα, ανακοίνωσε Μότα

http://www.contra.gr/images/m/delpiero_020710_m.jpgΗ νέα αγωνιστική περίοδος άρχισε για τη Γιουβέντους, η οποία την Παρασκευή (2/7) παρουσίασε τη νέα της φανέλα.Οι ποδοσφαιριστές πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις το πρωί και στη συνέχεια αντιπροσωπεία τους, προεξάρχοντος του Αλεσάντρο ντελ Πιέρο, έδωσαν το "παρών" στην εκδήλωση για την εμφάνιση των "μπιανκονέρι" της σεζόν 2010-11. Μαζί τους, η... νέα Γιουβέντους, ήτοι ο πρόεδρος Αντρέα Ανιέλι, ο εκτελεστικός διευθυντής Μπέπε Μαρότα και ο προπονητής Τζίτζι ντελ Νέρι.

"Η Γιουβέντους βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο, αλλά στόχος μας είναι να επιστρέψουμε στις νίκες άμεσα. Εργαζόμαστε με πνεύμα νικητή, αλλά στο γήπεδο πρέπει να αντιμετωπίσουμε τους ίδιους αντιπάλους: τις Ιντερ, Μίλαν, Ρόμα κυρίως. Στόχος μας είναι να ρίξουμε τον μέσο όρο ηλικίας της ομάδας και στοχεύουμε στην ιταλική αγορά, συγκρατώντας τα έξοδα", ήταν τα πρώτα λόγια του Μαρότα.

Ο ντελ Νέρι, από την πλευρά του, τόνισε: "Ελπίζω η Γιουβέντους μου να είναι όμορφη και νικήτρια, τόσο στον αγωνιστικό χώρο, όσο και εκτός γηπέδου. Εάν μείνει ο Ντιέγκο θα παίξουμε με 4-4-2 και θα παίζει πίσω από τον μοναδικό επιθετικό ή ως μέσος. Δεν με ενδιαφέρει πως έχουν δουλέψει οι προηγούμενοι προπονητές. Ο ντελ Πιέρο είναι ποδοσφαιριστής της ομάδας και τον υπολογίζω ως τέτοιο".

Οσο για τις μεταγραφές, σημείωσε: "Το Μουντιάλ άλλαξε τα δεδομένα και η αγορά είναι ανοιχτή μέχρι τις 31 Αυγούστου. Μέχρι τις 29 Ιουλίου πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Η επίθεσή μας είναι γεμάτη: Τρεζεγκέ, Αμάουρι, Ιακουίντα, ντελ Πιέρο και ο Ντιέγκο είναι μπροστά. Στο κέντρο είμαστε καλοί. Αριθμητικά και από άποψη ποιότητας για την επίθεση και το κέντρο είμαστε ήρεμοι".

Ανακοινώθηκε ο Μότα

Εν τω μεταξύ, η ενίσχυση του ρόστερ της "γηραιάς κυρίας" συνεχίζεται. Η συμφωνία του δεξιού μπακ είναι ίδια με αυτήν του Σιμόνε Πέπε. Η Ουντινέζε τον δανείζει για τη σεζόν 2010-11 έναντι 500.000 ευρώ και η Γιουβέντους το επόμενο καλοκαίρι θα καταβάλλει 5.000.000 ευρώ στην ομάδα του Φρίουλι εάν θέλει να κρατήσει τον 24χρονο Ιταλό, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Παραμένει ο Καπέλο στο τιμόνι της Αγγλίας


Ο Φάμπιο Καπέλο Οσοι πόνταραν στην απομάκρυνση του Φάμπιο Καπέλο από την τεχνική ηγεσία της Αγγλίας, έχασαν τα λεφτά τους, καθώς ο Ιταλός προπονητής θα παραμείνει στη θέση του και θα προσπαθήσει να οδηγήσει τα "λιοντάρια" στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012.

Η Αγγλία απογοήτευσε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και από φαβορί για την κατάκτηση έγινε σάκος του μποξ της Γερμανίας στη φάση των "16". Η FA την Παρασκευή θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια και στις φήμες, ανακοινώνοντας την παραμονή του Καπέλο.

"Ο Φάμπιο Καπέλο θα συνεχίσει ως προπονητής της Αγγλίας. Η απόφαση αυτή λήφθηκε ύστερα από συνάντηση και έγκριση του διοικητικού συμβουλίου", αναφέρει η ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Αγγλίας.

Στα ημιτελικά με… Loco

ΣΤΟΥΣ «4» Η ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΡΕΛΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΚΑΝΑ, ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ (1-1). Ο ΑΜΠΡΕΟΥ ΕΥΣΤΟΧΗΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, «ΜΟΙΡΑΙΟΣ» Ο ΓΚΙΑΝ. Στην ημιτελική φάση του Π.Κ. προκρίθηκε η Ουρουγουάη, ύστερα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι κόντρα στην Γκάνα που κρίθηκε στην διαδικασία των πέναλτι. Με 1-1 ολοκληρώθηκε η κανονική διάρκεια, όπως και η παράταση με τα γκολ των Μουντάρι και Φορλάν, ενώ ο Γκιαν αστόχησε σε πέναλτι στην τελευταία φάση του έξτρα χρόνου.

Ο Ντιέγκο Φορλάν και ο Σεμπάστιαν Αμπρέου δεν έκρυψαν στις δηλώσεις τους την περηφάνια τους για την πρόκριση της Εθνικής ομάδας της Ουρουγουάης στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Μουντιάλ ενώ ο πρώτος χαρακτήρισε την αποψινή βραδιά μία τρελή νύχτα. Ντιέγκο Φορλάν: «Τι νύχτα... Τι τρελή νύχτα ήταν αυτή Θεέ μου... Δεν περιγράφεται με λόγια αυτό που ζήσαμε. Είμαι περήφανος και ευτυχισμένος. Όταν πήγε να σουτάρει το πέναλτι ο Αμπρέου δεν αγχώθηκα καθόλου. Πλάκα κάνω. Η ψυχή μου το ξέρει πόσο αγχώθηκα. Ο κόσμος ήταν πραγματικά εντυπωσιακός».

Σεμπάστιαν Αμπρέου: «Είμαστε σε καλή αγωνιστική κατάσταση και έχουμε και καλή ψυχολογία. Είμαστε πλέον στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του κόσμου και είμαστε περήφανοι γι' αυτό».