Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Μην αδικείτε τον Ολυμπιακό!!

«Ντου από Παντού» για Ολυμπιακό, Μάντσεστερ, Παρί, Ρεάλ Μαδρίτης, τσάμπιονς λιγκ και μερικές συγκρίσεις που καλό είναι να γίνονται πότε - πότε… Για σταθείτε λίγο, ρε παιδιά. Μήπως μερικές φορές είμαστε άδικοι με τις ελληνικές ομάδες; Και μπορεί να το γράφω τώρα με αφορμή τον Ολυμπιακό, όμως το ίδιο θα έλεγα αν στην θέση των ερυθρόλευκων ήταν ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ, η ΑΕΚ, η οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Να είστε σίγουροι γι’ αυτό.
Με τόσες ευκαιρίες
Πάει ο Ολυμπιακός στο Όλντ Τράφορντ και δεν μπορεί να υπερασπιστεί τελικά το 2-0 του α’ αγώνα. Πάλεψε, όμως. Προσπάθησε, έτρεξε, έχασε τόσες ευκαιρίες να βάλει ένα γκολ, έπαιξε στα ίσια κι όχι κατενάτσιο. Αλλά τελικά ηττήθηκε με 3-0. Από μια ομάδα που ακόμα και στην καλύτερη κατάσταση να μην ήταν φέτος, έχει πάρει τρία τσάμπιονς λιγκ/πρωταθλητριών. Και μόνο ότι έπρεπε να κάνει ο Φαν Πέρσι την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, τα λέει όλα. Άσε τον Ρούνεϊ που έκανε ακόμα και τάκλιν σαν ακραίο μπακ.
Με την αφρόκρεμα
Και πολλοί έπεσαν να τον φάνε τον Ολυμπιακό επειδή αποκλείστηκε. Και ξαναλέω. Για σταθείτε λίγο, ρε παιδιά.
Αν, δηλαδή, είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα που ο Ολυμπιακός δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί το 2-0 απέναντι στην Γιουνάιτεντ, τότε τι έπρεπε να κάνει η Παρί Σεν Ζερμέν με τη νίλα που έπαθε χθες; Ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει οι Άραβες.
Η Παρί έχει ξοδέψει έναν προϋπολογισμό κράτους για να φτιάξει ομάδα. Έχει αγοράσει την αφρόκρεμα από παικταράδες. Κερδίζει 3-1 το πρώτο ματς και πάει και τρώει εύκολα δυο γκολάκια από την Τσέλσι. Λέω εύκολα, επειδή στοιχειωδώς εύστοχη να ήταν η Τσέλσι έπρεπε να βάλει δυο, τρία ακόμα. Για πέντε ήταν η Παρί. Κι ας έβαζε κι αυτή ένα. Βάσει όσων είδαμε, λέω. Μην ξεχνάμε και τα δυο δοκάρια.
Κι αν θέλουμε να τα λέμε όλα, η Τσέλσι δεν είναι Μάντσεστερ. Ούτε σαν ιστορία, ούτε σαν φανέλα, ούτε σαν τίτλους.
Την διέλυσε
Ή μήπως η Ρεάλ ήταν καλύτερη χθες; Έπρεπε ή δεν έπρεπε να αποκλειστεί; Και η Ρεάλ δεν πήγε να υπερασπιστεί το 2-0, αλλά το 3-0 του αγώνα. Κι όμως, η Ντόρτμουντ την διέλυσε. Στο β’ ημίχρονο έχασε ευκαιρίες για τουλάχιστον δυο, τρία γκολ ακόμα. Και ο Ρονάλντο είχε ανεβάσει πίεση με όσα έβλεπε από τον πάγκο.
Μήπως η Ντόρτμουντ έχει κατακτήσει περισσότερα τσάμπιονς λιγκ από την Μάντσεστερ; Μήπως κι αυτή φέτος πετάει; Είκοσι βαθμούς πίσω από την Μπάγερν είναι στο πρωτάθλημα η Ντόρτμουντ. Και μπορεί να μην πάρει ούτε την 2η θέση στο τέλος. Άσε που έχασε τον Γκέτσε σε σχέση με πέρυσι, άσε τους τραυματισμούς.
Άτυχη ήταν
Η Ρεάλ, λοιπόν, των εννιά τσάμπιονς λιγκ και η ζάπλουτη Παρί που θέλει ακόμα και τον Μέσι τα βρήκαν σκούρα με το 3-0 και το 3-1 των α’ αγώνων. Η Ρεάλ πέρασε επειδή ήταν άτυχη η Ντόρτμουντ για να βάλει ένα γκολ ακόμα, ενώ η Παρί έμεινε έξω.
Οι απουσίες
Και θα πει κάποιος «ναι, αλλά η Ρεάλ δεν είχε Κριστιάνο και η Παρί Ιμπραϊμοβιτς». Όλοι στέκονται στις απουσίες.
Κι εγώ με την σειρά μου θα ρωτήσω. Ο Ολυμπιακός πήγε στο Όλντ Τράφορντ πλήρης; Είχε τον Μήτρογλου σε φόρμα όπως στον α’ γύρο; Όχι. Πρώτον ο Μήτρογλου είναι ακόμα και τώρα τραυματίας, άρα δεν θα έπαιζε αν ήταν στον Ολυμπιακό μέχρι σήμερα, και δεύτερον έχει πάει στην Φούλαμ. Μήπως, όμως, ήταν διαθέσιμος ο Ολαϊτάν; Όχι. Εκτός αποστολής ήταν κι αυτός.
Και σε ένα τέτοιο παιχνίδι ο Ολυμπιακός κατέβηκε αναγκαστικά με σέντερ φορ ένα δεξί εξτρέμ, τον Κάμπελ. Και μετά μπήκε αλλαγή ο Βαλντές που προερχόταν από τραυματισμό και ήταν ανέτοιμος.
Άδικοι
Ακόμα και η Μπάγερν που ζορίστηκε στο α’ ματς, έπαιξε απέναντι σε μια Μάντσεστερ χωρίς τον Νο1 γκολτζή της, τον Φαν Πέρσι. Έναν εκ των δέκα κορυφαίων επιθετικών στον κόσμο. Απόψε δεν έχει αρχίσει ακόμα ο επαναληπτικός την ώρα που γράφω. Και 10-0 να ήρθε, όμως, πάλι μερικά πράγματα δεν αλλάζουν.
Η καραμέλα
Θέλω να πω ότι μερικές φορές γινόμαστε άδικοι απέναντι στους ελληνικούς συλλόγους. Και το ίδιο που συνέβη τώρα για τον Ολυμπιακό, έχει γίνει τόσες φορές και γι’ άλλες ομάδες μας σε παρόμοιες περιπτώσεις. Το ότι οι ερυθρόλευκοι έκαναν και λάθη κι αποκλείστηκαν, δεν το αμφισβητεί κανείς. Εδώ, όμως, η Ρεάλ και η Παρί παραλίγο να πάθουν τρισχειρότερα χθες.
Και η μόνη καραμέλα που πιπιλάνε όλοι είναι οι απουσίες Κριστιάνο, Ζλάταν. Λες και ο Ολυμπιακός πήγε υπερπλήρης στην ρεβάνς. Ή λες και η Μάντσεστερ δεν είναι από τις τέσσερις – πέντε πιο βαριές φανέλες της Ευρώπης. Ή λες και οι άλλοι ποδοσφαιριστές μιας Ρεάλ ή Παρί είναι τίποτα παιδάκια κι όχι οι πιο ακριβοπληρωμένοι παικταράδες του κόσμου. Κάτι Μπέιλ, Μπενζεμά, Ράμος, Καβάνι και Λαβέτσι που χθες ήταν εξαφανισμένοι και είχαν πάθει το μπλακ άουτ της ζωής τους.Πηγή: sportdog.gr

«Όρμησε» στα πλέι οφ!

Πρώτο βήμα… θετικό για τον Ηρακλή Ψαχνών που επικράτησε 1-0 του ΑΟΧ στα Χανιά και μπήκε με φόρα στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ ανόδου.

«Όρμησε» στα πλέι οφ
Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε την πορεία του στα πλέι οφ ανόδου της Football League ο Ηρακλής Ψαχνών, που επικράτησε 1-0 του ΑΟΧ στην πρεμιέρα.

Ένα γκολ του Τσιμότζι στο 76’ «καθάρισε» το παιχνίδι για τον σύλλογο των Ψαχνών, που πήρε το πρώτο τρίποντο και ανέβηκε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας πίσω από Ολυμπιακό Βόλου και Κέρκυρα.

Το πρώτο ημίχρονο κύλησε χωρίς ιδιαίτερες φάσεις, με τις δύο ομάδες να μην βρίσκουν διαδρόμους για την αντίπαλη εστία, με μια μόλις καλή φάση για τους γηπεδούχους.

Ο ΑΟΧ έψαξε το γκολ απ’ την αρχή του δευτέρου ημιχρόνου με τον Βασιλόγιαννη, ενώ ο Μπουμάλ απείλησε στην αμέσως επόμενη φάση. Το γκολ ήρθε τελικά στο 76’ με τον Μπουμάλ να τροφοδοτεί τον Τσιμότζι, ο οποίος με ωραίο σουτ έδωσε τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του.


Η πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ

Τρίτη 08/04

Κέρκυρα – Ολυμπιακός Βόλου 1-2
(39’ Σουάνης – 6’ Καπετάνος, 9’ Γκούρμα)

Τετάρτη 09/04

Χανιά – Ηρακλής Ψαχνών 0-1
(76’ Τσιμότζι)

Ηρακλής – Φωστήρας (18:00)
Νίκη Βόλου – Αιγινιακός (18:00)

H επόμενη αγωνιστική (2η):
Κυριακή 13/4
Κέρκυρα - Χανιά (15.00)
Αιγινιακός - Φωστήρας (15.00)
Ηρακλής Ψαχνών - Ηρακλής (18.00)
Ολυμπιακός Βόλου – Νίκη Βόλου (20.30)

Η βαθμολογία:

1. Ολυμπιακός Βόλου 9*
2. Κέρκυρα 6*
7. Ηρακλής Ψαχνών 3*
3. Νίκη Βόλου 2
4. Χανιά 1*
5. Αιγινιακός 0
6. Ηρακλής 0
8. Φωστήρας 0

*Ματς περισσότεροΠηγή: sport-fm.gr

Στέλνουν τον βοηθό του Γεωργιάδη στη Γκάνα!

Τον βοηθό του Γιώργου Γεωργιάδη, Γιώτη Σταματόπουλο , στη Γκάνα και πιο συγκεκριμένα στη Φόμπιανς στέλνουν δημοσιεύματα από τον Αγγλικό Τύπο.

Στέλνουν τον βοηθό του Γεωργιάδη στη Γκάνα
Την προοπτική απόκτησης του Γιώτη Σταματόπουλο εξετάζουν από την Γκάνα.

Ο βοηθός του Γιώργου Γεωργιάδη στον ΠΑΟΚ φέρεται να έχει δεχθεί πρόταση συνεργασίας από την Φόμπιανς για έξι μήνες σύμφωνα με την ιστοσελίδα «Goal».

Επίσης ο 41χρονος τεχνικός φέρεται να είναι ακόμα πιο κοντά στη συνεργασία καθώς ο νυν προπονητής της ομάδας, Μοχάμεντ Πόλο, βρίσκεται κάτω από πίεση από τα τελευταία άτυχα αποτελέσματα.Πηγή: sport-fm.gr

Νάτχο και Γκονσάλβες τα βραβεία!!

Ο Νάτχο και ο Γκονσάλβες πήραν τα βραβεία της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Νάτχο και Γκονσάλβες τα βραβεία!
Ο Νάτχο και ο Γκονσάλβες πήραν τα βραβεία της 33ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο άσος του ΠΑΟΚ αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης για την προσφορά του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα ενώ αυτός της Βέροιας για το τέρμα που πέτυχε στο ματς με τον Πανιώνιο το οποίο και έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.

Αναλυτικά αναφέρει…

Η Super League ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και η NOVA, ανακοινώνουν τα αποτελέσματα των υπηρεσιών MVP και Best Goal για την 33η αγωνιστική της Super League ΟΠΑΠ:

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP

Μπίμπαρς Νάτχο (ΠΑΟΚ) 73,49%
Γιώργος Δεληζήσης (Απόλλων) 19,91%
Νταβίντ Τόρες (Πλατανιάς) 6,60%

• τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal

Ισμαελ Γκονσάλβες (Βέροια) 72,80%
Μαρσέλο Αλβες (Καλλονή) 17,88%
Εμμάνουελ Κονέ (Λεβαδειακός) 9,32%

«Φοράτε φανέλα που θέλει…»!

Ποιος είδε τον Τραϊανό Δέλλα και δεν φοβήθηκε κατά τη διάρκεια του ημιχρόνου της ΑΕΚ στην έδρα του ΠΑΟ Κρουσσώνα. Ο 37χρονος προπονητής ξέσπασε: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αυτή η φανέλα είναι βαριά»!

«Φοράτε φανέλα που θέλει…»!
Στα όριά του έφτασε ο Τραϊανός Δέλλας από την εικόνα των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΟ Κρουσσώνα.

Ο Έλληνας προπονητής έχει κουραστεί να κάνει παρατηρήσεις στους παίκτες για τα αυτονόητα και στην ανάπαυλα της 24ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής ξέσπασε κατά πάντων, έχοντας πρώτα αναποδογυρίσει το κρεβάτι που χρησιμοποιείται για αποθεραπεία!

«Δεν θέλω να σας πω ούτε για τακτική, ούτε για τίποτε. Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Αυτή η φανέλα είναι βαριά και θέλει αρχ… για να την φοράει κάποιος. Θα πρέπει να την ματώνετε σε κάθε ματς. Και εσείς δεν το κάνετε. Δεν χρειάζεται να σας πω τίποτα. Το μόνο που θα σας πω είναι όποιος έχει αρχ…, να μπει στο δεύτερο ημίχρονο και να παίξει. Αυτό μόνο χρειάζεται. Τίποτε άλλο. Αφού δεν καταλαβαίνετε πως κανένας δεν θα είναι εδώ του χρόνου, δεν έχω να σας πω τίποτα», τους είπε μεταξύ άλλων και οι φωνές του ακούστηκαν μέχρι την άλλη άκρη της Κρήτης.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι δεν δόθηκε συνέχεια από την πλευρά του Δέλλα στη χθεσινή προπόνηση, την πρώτη μετά το παιχνίδι και προτίμησε να μην τους μιλήσει καθόλου. Πηγή: sport-fm.gr

Χωρίς κόσμο στα Πηγάδια!!

Απειλητικά τηλεφωνήματα που δέχθηκαν οι υπεύθυνοι της Skoda Ξάνθης την υποχρέωσαν ¬–τελικά- να μην χορηγήσει εισιτήρια στον Παναθηναϊκό.

Χωρίς κόσμο στα Πηγάδια!
Τελικά ο Παναθηναϊκός δεν θα έχει την συμπαράσταση των οπαδών του στα Πηγάδια καθώς «απειλητικά τηλεφωνήματα» που δέχθηκε η Skoda Ξάνθη την υποχρέωσαν να μην χορηγήσει εισιτήρια όπως είναι αρχικά συμφωνηθεί.

Η ακριτική ΠΑΕ ενημέρωσε τους πράσινους για την σχετική απόφαση που έλαβε με επιστολή που έλαβε…

«Μετά τη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων της Κυριακής (6/4/2014) και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα το μεσημέρι και μετά η Skoda Ξάνθη έλαβε δεκάδες απειλητικά τηλεφωνήματα με φρασεολογία περίπου την ίδια «η Ξάνθη θα πέσει στη Β’ Εθνική με οποιονδήποτε τρόπο, έστω κι αν χρειαστεί να δημιουργηθούν παρατράγουδα στο γήπεδό της», αναφέρει αυτή και συνεχίζει:

«Σίγουροι εκ των προτέρων για την κατανόησή σας σε αυτή τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο έχουμε την ηθική υποχρέωση να ζητήσουμε μια συγνώμη από τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού, που χωρίς να το θέλουμε τους στερούμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στη Β. Ελλάδα την αγαπημένη τους ομάδα», καταλήγει. Πηγή: sport-fm.gr

«Από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε πόλεμο»

Ανακοίνωση με την οποία αναφέρονται στην προσπάθεια ένταξης του Άρη στο «άρθρο 99» και τα… εμπόδια που αντιμετώπισαν εξέδωσαν οι νομικοί του συλλόγου.

«Από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε πόλεμο»
Πόλεμο μέσα και έξω από τον Άρη δέχθηκε ο σύλλογος, στην προσπάθειά του να βρει λύση μέσω του «άρθρου 99», σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι δύο νομικοί της ΠΑΕ, Αργύρης Αργυριάδης και Σπύρος Χριστοφορίδης, όπως και ο Ηλίας Σταθάς που βοήθησε ανεπίσημα σε αυτές τις ενέργειες.

Αναλυτικά η δήλωσή τους

Δε θα μπαίναμε ποτέ στη διαδικασία να προβούμε σε αυτήν τη δήλωση εάν νιώθαμε ότι το άγχος, οι ώρες που καταναλώσαμε συζητώντας, οι διαφωνίες μας και οι συμφωνίες μας, έγιναν σεβαστές και κατανοητές από τους ανθρώπους που ενδιαφέρονται διοικητικά για τον Άρη Θεσσαλονίκης.

Και οι τρεις, επίσημα οι δύο και ανεπίσημα ο τρίτος από εμάς, ενώσαμε τις γνώσεις μας με ένα στόχο: να μπορέσουμε να εξυγιάνουμε μια πολύ άρρωστη εταιρία. Από την πρώτη στιγμή δεχθήκαμε πόλεμο. Πόλεμο από εχθρούς, αλλά και από φίλους. Άλλοι έλεγαν ότι κινηθήκαμε κάποτε εναντίον του Άρη, άλλοι ότι ένας από εμάς δεν είναι Άρης και άλλοι ότι μας καθοδηγούν αυτοί που θέλουν το κακό του Άρη. Φτάσανε, μάλιστα, σε σημείο να προτρέχουν και να πουν ότι έχουμε και αγαπημένους δημοσιογράφους που κάνουμε δηλώσεις, ότι επιλέγουμε διαύλους επικοινωνίας και ότι αρνούμαστε την κριτική.

Σε όλα αυτά απαντάμε ότι δαπανήσαμε πάρα πολλές ώρες συζητώντας για το γιατί η ίδια η οικογένεια του Άρη δε βοηθάει τον Άρη. Πριν κάνει ένας δικηγόρος τη νομική εργασία, ψυχολογεί τη δυνατότητα και τη θέληση του πελάτη του να διεκδικήσει με ειλικρίνεια τον στόχο του. Αυτό δεν το είδαμε. Και για αυτούς που θα πουν ότι αφού δεν το βλέπατε γιατί δεν το είπατε, η απάντηση είναι πολύ απλή: δεν επιλέξαμε ποτέ να γίνουμε εμείς και η άποψή μας όπλο – επιχείρημα δελφίνων για θέσεις του Άρη. Επιλέξαμε να ενώσουμε τη γνώση και την εμπειρία μας προς όφελος του Άρη.

Δεν μας προβλημάτισε καμία αλλαγή διοίκησης, δεν επιδιώξαμε τέτοιους ρόλους. Να ισχυριστούμε δηλαδή ότι εμείς συμφωνήσαμε με την τάδε διοίκηση, αλλά αφού άλλαξε παραιτούμαστε. Επιδιώξαμε να καταστήσουμε γνωστά και κατανοητά τα νομικά θέματα του Άρη απέναντι σε όλους και πρωτίστως στον κόσμο του που αποτελεί το μόνο αρωγό και βασικό μέτοχό του. Αντί στήριξης αντιμετωπίσαμε τη δημόσια αμφισβήτηση με αποκορύφωμα τη δικάσιμο για το άνοιγμα της διαδικασίας εξυγίανσης, όπου η νέα (φευ) διοίκηση αρνούνταν να εγκρίνει το περιεχόμενο της αίτησης με αποτέλεσμα να θέτει εν κινδύνω την όλη διαδικασία. Ανομολόγητοι πόθοι και ποικιλώνυμες Κασσάνδρες διαψεύστηκαν και συμβλήθηκαν στη διαδικασία εξυγίανσης τόσο το Δημόσιο όσο και το ΙΚΑ. Επίσης, συμβλήθηκαν περίπου 100 πιστωτές κουρεύοντας απαιτήσεις περίπου 6.000.000€. Ένα κεκτημένο που χρησιμοποιήθηκε μόνον για να βελτιώσει τα οικονομικά στοιχεία, όπως αποτυπώνονται στον ισολογισμό και όχι ως μια ευκαιρία για περαιτέρω διαπραγμάτευση με τους πιστωτές και ουσιαστική επίλυση του προβλήματος χρέους που αντιμετωπίζει ο Άρης.

Περισσότερες από μία φορά αποφασίσαμε να παραιτηθούμε. Τι μας κράτησε; Η ελπίδα του ότι, αφού τους τα εξηγούμε τόσο απλά, δεν μπορεί, κάποιος θα καταλάβει. Και, όμως, δεν έγινε. Στο δικαστήριο της 25ης Οκτωβρίου 2013 άγχος είχαμε μόνο εμείς. Κανένας άλλος από τους παρόντες, αλλά και από τους αντιπολιτευόμενους απόντες. Άγχος ποιοτικό και γνήσιο γιατί δε βλέπαμε πρόσωπα, βλέπαμε τον Άρη Θεσσαλονίκης ως αιτούντα. Όταν τελείωσε η συζήτηση της υπόθεσης, κανένας από εμάς δεν έδωσε στον άλλο φρούδες ελπίδες. Ξέραμε καλά πού πονάμε και ξέραμε καλά ότι ο εντολέας μας δεν μας είχε δώσει το δικαίωμα να αποδείξουμε τη βιωσιμότητά του. Δεν είμαστε μάγοι, είμαστε επιστήμονες και όχι αλχημιστές.

Σε αυτή τη δήλωση δεν θα αποδώσουμε ονομαστικά ευθύνες. Δεν είναι ο σκοπός της αυτός. Σκοπός μας είναι να καταδείξουμε ότι ακόμα και στην ύστατη προσπάθεια να γίνει κάτι καλό, ο Άρης Θεσσαλονίκης δεν ήταν ενωμένος. Και δεν ήταν ενωμένος γιατί είναι πια προφανές ότι δεν συμφέρει ο ενωμένος Άρης. Υπάρχουν άνθρωποι που επιβιώνουν από τη διχόνοια. Αλλά αυτό δεν είναι νομική εργασία για να τελειώσει. Είναι θέμα παιδείας και αντίληψης.

Στον Άρη Θεσσαλονίκης περισσεύει η άποψη, αλλά θνήσκει η συναντίληψη ενός κοινού στόχου. Ενός στόχου που έχει αφετηρία κάτι πολύ απλό: «Είμαι μεγάλο σωματείο και πρέπει να λειτουργώ ανάλογα σε όλα τα επίπεδα και προς όφελός μου.»

Θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτή τη δήλωση μακροσκελέστατη. Δε θα γίνει. Διότι πολύ απλά δεν θα γίνουμε συμμέτοχοι στην διελκυστίνδα της απόδοσης ευθυνών. Είμαστε νομικοί, όχι παράγοντες και όχι δημαγωγοί.

Ένα μόνο λέμε στον κόσμο του Άρη: Τα γραφεία μας και τα τηλέφωνά είναι ανοικτά προς όλους όσοι ενδιαφέρονται να μάθουν, να προβληματιστούν και να αντιληφθούν. Το αλάθητο του Πάπα και τη Ιερά Εξέταση την αποδίδουμε και τη χαρίζουμε σε όποιον αγαπά τον Μεσαίωνα. Μόνον ένα πράγμα θέλουμε να καταστήσουμε ξεκάθαρο: εάν μέσα σε ένα μήνα από σήμερα δεν έχουν δρομολογηθεί στέρεες λύσεις για την επόμενη ημέρα, ποδόσφαιρο και ερασιτέχνης θα αντιμετωπίσουν μια κρίση που ουδείς μπορεί σήμερα να αντιληφθεί. Και είναι κρίμα, γιατί Άρη μου … γίνεται αλλιώς!


Με ειλικρίνεια,
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΙΑΔΗΣ
ΣΠΥΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ
ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΘΑΣ

Παρελθόν ο Μπικέι από Παναιτωλικό!

Δεν πρόκειται να φορέσει ξανά τη φανέλα του Παναιτωλικού ο Αντρέ Μπικέι.

Παρελθόν ο Μπικέι από Παναιτωλικό
Δεν πρόκειται να φορέσει ξανά τη φανέλα του Παναιτωλικού ο Αντρέ Μπικέι.

Σύμφωνα με πληροφορίες μπήκε ένα τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών μετά από κοινή απόφαση και των δύο πλευρών.

Ως λόγος για την εξέλιξη αυτή φαίνεται να είναι ένα σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα.

Η λύση του συμβολαίου του Μπικέι δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και μέσα στην ημέρα, με σχετική ανάρτηση στην ιστοσελίδα της ομάδας. Πηγή: sport-fm.gr

«Θα μείνει στην Μπάγερν ο Κρόος»

Στη διάψευση των δημοσιευμάτων που θέλουν τον Τόνι Κρόος να αφήνει την Μπάγερν Μονάχου για να παίξει στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προχώρησε ο μάνατζερ του διεθνούς φόρ.

«Θα μείνει στην Μπάγερν ο Κρόος»
Τις τελευταίες ώρες είχε αναπτυχθεί έντονη φημολογία στην Αγγλία ότι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα αποκτήσει τον Τόνι Κρόος, ο οποίος θα αποχωρήσει το καλοκαίρι από την Μπάγερν Μονάχου.

Ωστόσο, ο μάνατζερ του Γερμανού μέσου ήρθε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους με δηλώσεις που έκανε στη εφημερίδα «Bild».

«Εδώ και αρκετούς μήνες έχουμε ακούσει κάθε είδους φήμες και δεν θέλαμε να τις σχολιάσουμε. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο Τόνι (Κρόος) θα μείνει στη Μπάγερν τουλάχιστον μέχρι το 2015 (όταν και λήγει το συμβόλαιό του)», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βόλκερ Στρουθ.

Μπορεί οι φήμες να κάνουν λόγο για μπάσιμο της Γιουνάιτεντ, όμως στη Γερμανία αναφέρουν ότι ο 24χρονος άσος είναι κοντά σε συμφωνία με τους Βαυαρούς για την ανανέωση της συνεργασίας τους με βελτιωμένες αποδοχές.
Πηγή: sport-fm.gr

Μπλαν: «Έπαιξε ρόλο η εμπειρία»

Μπλαν: «Έπαιξε ρόλο η εμπειρία»Η μεγαλύτερη εμπειρία της Τσέλσι στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ήταν το στοιχείο το οποίο και της έδωσε την πρόκριση έναντι στην ομάδα του επεσήμανε ο Λοράν Μπλαν.

«Κατά τη γνώμη μου η διαφορά δεν ήταν μεγάλη. Θα μπορούσαμε να έχουμε περάσει αλλά δυστυχώς για εμάς αυτή που το κατάφερε ήταν η Τσέλσι», τόνισε –αρχικά- ο προπονητής της Παρί Σεν Ζερμέν και συνέχισε:

«Κατά τη γνώμη μου οι δύο ομάδες ήταν πολύ κοντά. Μετά από τα δύο παιχνίδια που δώσαμε αντιλαμβανόμαστε ότι υπάρχουν μικρές διαφορές στις δύο ομάδες αλλά δυστυχώς η Τσέλσι ήταν αυτή που έχει την εμπειρία συμμετοχής σε μια τόσο πολύ μεγάλη διοργάνωση κάτι που γέρνει υπέρ της τη διαφορά», τόνισε.

«Ειρωνικό για εμάς αλλά ξεκινήσαμε καλύτερα στο δεύτερο μέρος παρά στο πρώτο. Στα πρώτα 25 λεπτά ήμασταν αρκετά καλοί, δεχθήκαμε ένα γκολ από ένα πλάγιο το οποίο μας έβαλε σε μεγάλους μπελάδες και έδωσε αυτοπεποίθηση στην Τσέλσι. Στο δεύτερο μέρος προσπάθησαν να ασκήσουν περισσότερη πίεση. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε», ανέφερε ο Λοράν Μπλαν.Πηγή: sport-fm.gr

Σάντος: «Δεν μπορούσα να παραμερίσω την επιθυμία μου»

Για πολλοστή φορά ο Φερνάντο Σάντος εξήγησε τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να μην παραμείνει στον πάγκο της Ελλάδας μετά το Μουντιάλ, αποκαλύπτοντας ότι ήδη έχει κάνει επαφές για το μέλλον του.

Σάντος: «Δεν μπορούσα να παραμερίσω την επιθυμία μου»
Ιδανική θα ήταν η συνέχιση της συνεργασίας του Φερνάντο Σάντος με την Εθνική Ελλάδας, όμως – όπως δήλωσε και ο Πορτογάλος τεχνικός – δεν μπορούσε να βάλει στην άκρη την επιθυμία του να εργαστεί ξανά σε κάποιον σύλλογο.

Από εκεί και πέρα, ο ομοσπονδιακός προπονητής τόνισε σε πορτογαλικό κανάλι πως ήδη έχει έρθει σε επαφή με κάποιες ομάδες, όμως δεν βιάζεται ακόμα να αποφασίσει για το μέλλον του.

«Μου αρέσει πολύ η Εθνική Ελλάδας. Μου αρέσουν πολύ οι Έλληνες και τους αρέσω επίσης. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι είναι ο τέλειος γάμος. Δεν μπορώ, όμως, να συμφιλιωθώ με το συναισθηματικό δέσιμο με την Ελλάδα, και να παραμερίσω την επιθυμία να προπονήσω κάποιο σύλλογο», ήταν το σχόλιο του 60χρονου κόουτς στην εκπομπή του RTP για την εμπειρία του στον πάγκο της «γαλανόλευκης».

Στη συνέχεια, ο Σάντος αποκάλυψε πως ήδη έχει έρθει σε επαφή με κάποιες ομάδες, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιστρέψει στην πατρίδα του (φήμες τον θέλουν να έχει μιλήσει με την Πόρτο):

«Έχω αρχίσει κάποιες επαφές, αλλά ακόμη δεν βιάζομαι. Αυτή την στιγμή δεν ξέρω ποια θα είναι η απόφασή μου, θέλω να την σκεφτώ καλά και σίγουρα θα είναι μετά το Μουντιάλ. Εάν το πορτογαλικό πρωτάθλημα είναι ελκυστικό για τους προπονητές που δεν είναι Πορτογάλοι, θα είναι επίσης και για τους Πορτογάλους».

Καταλήγοντας, ο Πορτογάλος αναφέρθηκε στο δυνατό σημείο της Ελλάδας εν όψει του Μουντιάλ στη Βραζιλία: «Το πιο δυνατό σημείο της Ελλάδας, είναι οι κεντρικοί της αμυντικοί. Έχω επτά ή οκτώ που μπορούν να παίξουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο, αλλά θα πάρω μόνο τρεις γιατί υπάρχουν και παίκτες σαν τον Κατσουράνη, που μπορούν να παίξουν σε περισσότερες θέσεις από μια και χρειάζομαι περισσότερους παίκτες στο κέντρο». Πηγή: sport-fm.gr

Υπερήφανος για τους παίκτες του ο Κλοπ!!

Μπορεί η Ντόρτμουντ να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του.

Υπερήφανος για τους παίκτες του ο Κλοπ!
Μπορεί η Ντόρτμουντ να αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε υπερήφανος για τους παίκτες του.

Μάλιστα, ο Γερμανός τεχνικός ανέφερε ως παράδειγμα τι του μετέφερε ένας από αυτούς αμέσως μετά τη λήξη…

«Όταν έδωσα τα χέρια με τον Σούμποτιτς μετά το παιχνίδι, μου είπε το πόσο χαρούμενος και υπερήφανος είναι που ανήκει σε αυτή την ομάδα… Έτσι ακριβώς αισθάνομαι κι εγώ», ήταν τα πρώτα λόγια του Κλοπ και συνέχισε:

«Απλώς πρέπει να βγάλετε ένα βίντεο και να το δώσετε σε όλες τις ομάδες που έχουν χάσει 3-0 στο πρώτο παιχνίδι. Οι παίκτες μου ήθελαν να περάσουν στην επόμενη φάση. Μπορεί να μην μπορέσαμε να το δείξουμε αυτό στο πρώτο παιχνίδι στη Μαδρίτη αλλά σήμερα ήμασταν σε θέση να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο 100%. Ήμαστα ξεκάθαρα η καλύτερη ομάδα σήμερα. Η εμφάνισή μας ήταν τόσο καλή που δεν έχω να κάνω καμία παρατήρησε σε κανέναν», τόνισε ο Κλοπ και κατέληξε…

«Η ατμόσφαιρα στο γήπεδο ήταν καταπληκτική. Και φυσικά μπορούσαμε να έχουμε σκοράρει και άλλα τέρματα και να έχουμε προσφέρει στους οπαδούς μια εκπληκτική νύχτα».Πηγή: sport-fm.gr

Μουρίνιο: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου»

Τα εύσημα στους παίκτες της Τσέλσι για τη μεγάλη ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν και την πρόκριση στους «4» του Champions League απένειμε ο Ζοσέ Μουρίνιο, μιλώντας μετά το τέλος του χθεσινού ματς.

Μουρίνιο: «Είμαι υπερήφανος για τους παίκτες μου»
Ιδιαίτερα χαρούμενος για τη νίκη – πρόκριση (2-0) της Τσέλσι επί της Παρί Σεν Ζερμέν παρουσιάστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος δήλωσε περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του.

Οι Λονδρέζοι κατάφεραν, λόγω του εκτός έδρας γκολ (3-1 είχε έρθει το ματς στο Παρίσι) να περάσουν στα ημιτελικά του Champions League και ο Πορτογάλος τεχνικός εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο 51χρονος προπονητής στη συνέντευξη Τύπου

«Οι παίκτες μου ακολούθησαν το πλάνο, την φιλοδοξία μας. Είμαι χαρούμενος με το αποτέλεσμα γιατί πήραμε το σκορ που θέλαμε. Αν για κάποιο λόγο δεν βάζαμε το δεύτερο γκολ ή δεχόμασταν γκολ στο τελευταίο λεπτό και πάλι θα ήμουν υπερήφανος για τα παιδιά.

Είναι μία πολύ καλή νίκη αλλά μετά από τόσους ημιτελικούς με την Τσέλσι (σ.σ ο 7ος τα τελευταία 11 χρόνια) δεν είναι κάτι ξεχωριστό. Ήταν δύσκολο να ανατρέψουμε το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα.

Κάναμε πολλά για να πετύχουμε γκολ νωρίς αλλά δεν το καταφέραμε. Ο τρόπος που έπαιξε η Παρί με τον τρόπο που έλεγαν ότι θα παίξουν πριν το ματς δεν είχε καμία σχέση. Κυνήγησαν τις αντεπιθέσεις και μας δυσκόλεψαν.

Δοκιμάσαμε διαφορετικές τακτικές στην προπόνηση και οι παίκτες μου ήξεραν τι να κάνουν. Αξίζαμε την πρόκριση. Το πιστεύαμε. Εϊναι μέρος της ταυτότητας αυτής της ομάδας. Στο τέλος ρισκάραμε. Στη Γαλλία η Παρί κυριάρχησε και το στυλ του γαλλικού ποδοσφαίρου δεν έχει να κάνει σε τίποτα με τον τρόπο που προσεγγίσαμε το παιχνίδι απόψε.

Οι παίκτες ήξεραν τι χρειαζόμασταν να κάνουμε και είχαμε μία στιγμή τύχης που χρειάζεται μία ομάδα. Όλοι οι παίκτες έδωσαν τα πάντα. Οι αμυντικοί μου ήταν εξαιρετικοί και οι μέσοι δούλεψαν σκληρά.

Ο Νταβίντ Λουίζ ήταν ένα τέρας. Στην επίθεση ορισμένοι παίκτες προσπάθησαν να δημιουργήσουν με την ποιότητα τους και άλλοι με την φυσική τους δύναμη. Οι Τόρες και Μπα βοήθησαν όταν μπήκαν στο παιχνίδι.

Είμαι χαρούμενος με τον Μπα. Εϊναι καλός επιθετικός και ομαδικός. Στο Παρίσι δημιούργησε πολλά προβλήματα και είμαι χαρούμενος που πέτυχε το γκολ της νίκης
». Πηγή: sport-fm.gr

Αντσελότι: «Υποφέραμε»

Ο Κάρλο Αντσελότι παραδέχθηκε ότι η ομάδα του πέρασε δύσκολες στιγμές χθες το βράδυ στην Γερμανία απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Αντσελότι: «Υποφέραμε»
Ο Κάρλο Αντσελότι παραδέχθηκε ότι η ομάδα του πέρασε δύσκολες στιγμές χθες το βράδυ στην Γερμανία απέναντι στην Ντόρτμουντ.

««Ήταν μια βραδιά στην οποία υποφέραμε αλλά στο τέλος της ήμασταν εμείς οι χαρούμενοι καθώς εμείς προκριθήκαμε στα ημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ», τόνισε ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης για τον χθεσινό επαναληπτικό και συνέχισε:

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Στο πρώτο μέρος δώσαμε πολλές φορές εύκολα τη μπάλα. Στο δεύτερο βελτιωθήκαμε. Χρειάστηκε να ανέβουμε ψυχολογικά και να αλλάξουμε κάποια πράγματα για να συμβεί αυτό. Για εμένα το κλειδί στο παιχνίδι ήταν το πέναλτι που χάσαμε», ανέφερε.

Τέλος ο Ιταλός τεχνικός αναφέρθηκε στην απουσία του Κριστιάνο Ρονάλντο…

«Ο Κριστιάνο ήταν καλά αλλά επιλέξαμε να μην τον χρησιμοποιήσουμε. Έτσι θα είναι απόλυτα έτοιμος για τους δύο ημιτελικούς», κατέληξε. Πηγή: sport-fm.gr

Βρήκαν τον μάστορά τους!

Οι Νετς κέρδισαν για τέταρτη φορά φέτος το Μαϊάμι, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 88-87, με τον Λεμπρόν Τζέιμς να φωνάζει για την τελευταία φάση. Τέλος στο σερί του Ντουράντ, δέκατος σκόρερ ο Ντιρκ.

Βρήκαν τον μάστορά τους
Το κουμπί των πρωταθλητών βρήκαν οι Νετς. Η ομάδα του Μπρούκλιν επικράτησε στο Μαϊάμι με 88-87 και ολοκλήρωσε την κανονική περίοδο με τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς ανάμεσά τους. Πάντως οι γηπεδούχοι δικαιολογημένα φωνάζουν για την τελευταία φάση του αγώνα, καθώς στην προσπάθεια του Λεμπρόν Τζέιμς για κάρφωμα φάνηκε πως του χτύπησε το χέρι.

Οι Τίμπεργουλβς παρά τις απουσίες των Πέκοβιτς, Μάρτιν, Μπάντιντζερ και Μουχάμαντ, συνέτριψαν 110-91 τους Σπερς με 23 πόντους και 7 ασίστ του Ρίκι Ρούμπιο. Οι Τεξανοί, που έχασαν για μόλις δεύτερη φορά σε 22 ματς, έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Τόνι Πάρκερ.

Η Θάντερ πέρασε με 107-92 από το Σακραμέντο, με τον Κέβιν Ντουράντ να μένει στους 23 πόντους και να βλέπει το σερί του με 25+ να σταματά στα 41 παιχνίδια.

Οι Μάβερικς έφτασαν τις πέντε σερί νίκες και παραμένουν έβδομοι στη Δύση μετά το 95-83 στη Γιούτα. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 21 πόντους και μπήκε στη δεκάδα των κορυφαίων σκόρερ όλων των εποχών στο ΝΒΑ ξεπερνώντας τον Όσκαρ Ρόμπερτσον. Πλέον έχει 26.714 πόντους και επόμενος στόχος του είναι ο ένατος Χακίμ Ολάζουον με 26.946.

Οι Χοκς έχασαν την ευκαιρία να ξεφύγουν κι άλλο από τους Νικς στη μάχη για την όγδοη θέση στην Ανατολή καθώς ηττήθηκαν με 102-95 στην Ατλάντα από τους Πίστονς. Η Ατλάντα με πέντε ματς να της απομένουν έχει προβάδισμα ενάμιση αγώνα έναντι των Νεοϋορκέζων για το τελευταίο εισιτήριο των play offs.

Τέλος, οι Λέικερς έφτασαν τις 53 ήττες, αρνητικό τους ρεκόρ από τη σεζόν 1960/61 όταν μετακόμισαν στο Λος Άντζελες, καθώς έχασαν στο «Staples Center» από τους Ρόκετς με 145-130. Ο Τζέιμς Χάρντεν και ο Τέρενς Τζόουνς είχαν από 33 πόντους για το Χιούστον, που κέρδισε τους «λιμνανθρώπους» τρεις φορές σε μια σεζόν για πρώτη φορά από την περίοδο 1996/97.

Αναλυτικά:

Ατλάντα Χοκς-Ντιτρόιτ Πίστονς 95-102 Μίλσαπ 24 (12 ριμπ.), Τιγκ 15, Άντιτς 13, Κόρβερ 12, Μακ 10-Στάκεϊ 29, Μονρό 21 (13 ριμπ.), Ντράμοντ 19 (17 ριμπ.), Σίβα 10.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Σαν Αντόνιο Σπερς 110-91 Ρούμπιο 23, Λοβ 19 (12 ριμπ.), Μπρούερ 14, Ντιένγκ 12 (14 ριμπ.), Εμπά α Μουτ 11, Τουριάφ 10-Ντιαό 13, Τζόζεφ 13, Λέοναρντ 11, Μπόνερ 11, Ντάνκαν 10.

Μαϊάμι Χιτ-Μπρούκλιν Νετς 87-88 Τζέιμς 29 (10 ριμπ.), Μπος 12, Κόουλ 10, Λιούις 9-Τζόνσον 19, Θόρντον 16, Πιρς 14, Τελέτοβιτς 11.

Γιούτα Τζαζ-Ντάλας Μάβερικς 83-95 Φέιβορς 19, Καντέρ 15 (19 ριμπ.), Τζέφερσον 15, Χέιγουορντ 11, Μπερκς 10-Νοβίτσκι 21, Έλις 16, Κάρτερ 13, Μάριον 10, Ντάλεμπερτ 10, Καλντερόν 10.

Σακραμέντο Κινγκς-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 92-107 Κάζινς 24 (14 ριμπ.), Άουτλο 24, Τόμπσον 11, Μάκλεμορ 11-Ντουράντ 23, Μπάτλερ 23, Ιμπάκα 19, Τζάκσον 13, Λαμπ 10.

Λος Άντζελες Λέικερς-Χιούστον Ρόκετς 130-145 Γιανγκ 32, Μικς 30, Κέλι 18, Φάρμαρ 15, Χιλ 12, Τζόνσον 11-Χάρντεν 33 (12 ασίστ), Τζόουνς 33, Πάρσονς 19, Κανάαν 15, Μοτιεγιούνας 13 (15 ριμπ.), Ασίκ 10 (15 ριμπ.).

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Θέλει Τανάσε ο Ολυμπιακός»

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Κρίστιαν Τανάσε αποκαλύπτουν οι Ρουμάνοι, με τον προπονητή την Στεάουα να υποστηρίζει ότι η ελληνική ομάδα είναι καλός προορισμός για τον 27χρονο άσο.

«Θέλει Τανάσε ο Ολυμπιακός»
Στο μεταγραφικό στόχαστρο του Ολυμπιακού φέρεται να βρίσκεται ο Κρίστιαν Τανάσε, όπως αναφέρει ο ρουμανικός Τύπος.

Ο 27χρονος μεσοεπιθετικός αγωνίζεται τα τελευταίο πέντε χρόνια στη Στεάουα Βουκουρεστίου και, σύμφωνα με τους Ρουμάνους, φαίνεται πως έφτασε το πλήρωμα του χρόνου να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του.

Σύμφωνα με το «digisport», άνθρωπος των Πειραιωτών θα μεταβεί στη Ρουμανία για να παρακολουθήσει από κοντά τον διεθνή άσο, ενώ άλλα ρεπορτάζ υποστηρίζουν πως δεν θα πάει απλά να τον δει, αλλά για να τον κλείσει.

Από την πλευρά του, ο προπονητής της ομάδας, Λόρενς Ρέγκεκαμπφ, δήλωσε: «O Ολυμπιακός θα ήταν ένας καλός προορισμός για τον Τανάσε. Είναι μια ομάδα που έπαιξε άνοιξη στο Champions League, έκανε πολύ καλά παιχνίδια. Για κάθε σύλλογο θα είναι δύσκολο να πάρει παίκτες από την Στεάουα. Ή αν το καταφέρουν θα υποχρεωθούν να πληρώσουν ένα πολύ σημαντικό ποσό. Ίσως κάπου στα 5-6-7-8 εκατομμύρια ευρώ αξίζει ο Τανάσε. Ο ιδιοκτήτης θα διαπραγματευθεί. Σήμερα του μίλησα και μου είπε πως δεν υπάρχουν προκαθορισμένες απαιτήσεις για κανέναν παίκτη».

Στη συνέχεια, ο 38χρονος τεχνικός πρόσθεσε: «Ο Τανάσε είναι ένας πολύ καλός παίκτης που έχει βελτιωθεί σημαντικά τελευταία. Είναι σε μια ηλικία που μπορείς να δεις πως είναι ένας ώριμος ποδοσφαιριστής. Ομάδες που αναζητούν μεγάλα αποτελέσματα θέλουν έναν τέτοιο παίκτη. Δεν ψάχνουμε να πουλήσουμε ποδοσφαιριστές. Όλα εξαρτώνται από την προσφορά που μπορεί να έρθει. Ο ιδιοκτήτης δεν θέλει να κρατήσει κανέναν με το ζόρι. Αν υπάρξουν καλές συμφωνίες, τους αφήνει να φύγουν».

Ο Τάνασε είναι από το 2009 στη Στεάουα, στην οποία μετρά 126 συμμετοχές και έχει πετύχει 16 γκολ. Επίσης, είναι 36 φορές διεθνής, έχοντας μάλιστα σκοράρει και 6 φορές.

Δείτε το σχετικό βίντεο



Πηγή: sport-fm.gr

Δεν χάνει ούτε σε… προπόνηση!

Mercedes και στις… δοκιμές. Στην πίστα του Μπαχρέιν ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν πρώτος στις δοκιμές που καθιερώνονται φέτος μετά από συγκεκριμένους αγώνες στη Formula 1.

Δεν χάνει ούτε σε… προπόνηση
Η κυριαρχία της Mercedes δεν έχει φανεί μόνο στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν στη Formula 1 ή στις κατατακτήριες, αλλά ακόμη και στις δοκιμές.

Στην πρώτη περίοδο από τις τέσσερις που θα γίνουν φέτος μετά από αγώνες του πρωταθλήματος με στόχο να δοθεί η δυνατότητα στις ομάδες να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα και να επιφέρουν τροποποιήσεις στα μονοθέσιά τους, ο Νίκο Ρόσμπεργκ ήταν ο γρηγορότερος αφήνοντας πίσω του τον Νίκο Χούλκενμπεργκ με Force India και τρίτο τον Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari. Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull ήταν μόλις έβδομος, ενώ ο Παστόρ Μαλδονάδο με Lotus δέκατος.

Κάθε ομάδα εκπροσωπήθηκε από έναν πιλότο, ενώ η Caterham αφιέρωσε τη διαδικασία σε δοκιμές ελαστικών της Pirelli, όπως θα συμβεί εναλλάξ και για τις υπόλοιπες ομάδες στις επόμενες δοκιμές. Την Τετάρτη ολοκληρώνεται η διαδικασία της πρώτης-μεσούσης της σεζόν-δοκιμής στο Μπαχρέιν.

Η κατάταξη:

1. Νίκο Ρόσμπεργκ, Mercedes, 1:35.697, 121 γύροι
2. Νίκο Χούλκενμπεργκ, Force India, 1:36.064, 69
3. Φερνάντο Αλόνσο, Ferrari, 1:36.626, 69
4. Κέβιν Μάγκνουσεν, McLaren, 1:36.634, 102
5. Βαλτέρι Μπότας, Williams, 1:37.305, 28
6. Μαξ Τσίλτον, Marussia, 1:37.678, 60
7. Ντάνιελ Ρικιάρντο, Red Bull, 1:38.326, 91
8. Σεργκέι Σιρότκιν, Sauber, 1:39.023, 76
9. Ρόμπιν Φράινς, Caterham, 1:40.027, 63
10. Παστόρ Μαλδονάδο, Lotus, 1:40.183, 16
11. Ντάνιελ Κβίατ, Toro Rosso, 1:40.452, 67
Πηγή: sport-fm.gr

Απορρίφθηκε αίτημα της Φενέρ για επανάληψη του αγώνα με Αρμάνι!

Ένσταση, που απορρίφθηκε από την Ευρωλίγκα τελικά, είχε καταθέσει η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ για παράβαση κανονισμών στον αγώνα με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, ζητώντας επανάληψη του ματς.

Απορρίφθηκε αίτημα της Φενέρ για επανάληψη του αγώνα με Αρμάνι
Στο κενό έπεσε η απέλπιδα προσπάθεια της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να κερδίσει τον αγώνα με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Η τουρκική ομάδα είχε καταθέσει ένσταση για παράβαση κανονισμών στο συγκεκριμένο παιχνίδι αναφέροντας πως οι Ιταλοί εκτέλεσαν μία αντί για δύο βολές μετά την αποβολή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και δύο αντί για μία μετά την αποβολή του βοηθού του, Μιρσάντ Τουρκσάν.

Η «Φενέρ» ζητούσε επανάληψη του αγώνα, αλλά η Ευρωλίγκα απέρριψε την ένσταση και το αποτέλεσμα του αγώνα μένει ως έχει.
Πηγή: sport-fm.gr

Σε απολογία έξι ΠΑΕ!

Οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Καλλονή και Απόλλων κλήθηκαν σε απολογία την Πέμπτη από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας.

Σε απολογία έξι ΠΑΕ
Με πρόστιμο κινδυνεύουν οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Καλλονή και Απόλλων, που κλήθηκαν για την Πέμπτη σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για «μικροεπεισόδια» στα παιχνίδια της Κυριακής.

Αναλυτικά:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 10-04-2014 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 33η Αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ AEΛ Καλλονής: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΕ Πανθρακικός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Απόλλων: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Απόλλων-ΠΑΕ Εργοτέλης.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ ΟΦΗ, Ι. Φασομυτάκη (διαπιστευμένο): Για τη συμπεριφορά του κ. Φασομυτάκη καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναθηναϊκός-ΠΑΕ Λεβαδειακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα-ΠΑΕ Ολυμπιακός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η κάτωθι κλήση αφορά το πρωτάθλημα υποδομών Κ20, 33η αγωνιστική

Α) ΠΑΣ Γιάννινα (Κ20): Για τη συμπεριφορά φιλάθλου της στον αγώνα των ομάδων ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π. Κ. ΕΠΟ
».

Η Ξάνθη και ο... ήρωας του 1821!!

Ήρωα της... ελληνικής επανάστασης του 1821 χαρακτηρίζει τον βοηθό Καρατζίκα η Ξάνθη και τον προτρέπει να μην χορεύει ταγκό (απ’ τη χαρά του), διαμαρτυρόμενη για το πέναλτι που υπέδειξε υπέρ του ΟΦΗ!

Η Ξάνθη και ο... ήρωας του 1821!
Νέα... εντυπωσιακή ανακοίνωση απ’ την Ξάνθη! Έστω κι αν πέρασαν αρκετές ώρες (σε σχέση με προηγούμενες περιπτώσεις) απ’ το ματς με τον ΟΦΗ, οι ακρίτες διαμαρτυρήθηκαν επισήμως για το πέναλτι που καταλόγισε ο επόπτης Καρατζίκας στο 86’ υπέρ των Κρητικών που διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Η διοίκηση του ξανθιώτικου συλλόγου χαρακτηρίζει τον βοηθό του Καλογερόπουλου «ήρωα του 1821» και τον... προτρέπει να είναι πιο εγκρατής σε άλλες περιπτώσεις καθώς «μόνο ταγκό δεν χόρευε όταν έδινε το πέναλτι»!

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

ΚΑΡΑΤΖΙΚΑΣ – ΗΡΩΑΣ ΤΟΥ 1821

Σαν άλλος Παλαιών Πατρών Γερμανός στο 86’ αδράζοντας με θυμό, σθένος και αυταπάρνησητη σημαία του και τρέχοντας δεξιά κι αριστερά δίνει το αμφισβητούμενο πέναλτι. Σε ένα ματς που κρινόντουσαν πολλά, έδωσε το πέναλτι αυτό στο 86’, ο νεότερος ήρωας της ελληνικής ιστορίας, όταν εκατοντάδες ίδιες φάσεις σ’ αυτό το πρωτάθλημα της Superleague έχουν χαρακτηριστεί ακούσιο, είχε γυρισμένη πλάτη, μάζευε το χέρι, κοιτούσε αλλού κι άλλα πολλά και κανένας δεν ασχολήθηκε.

Σημ. 1: Έχουμε δει στο ποδόσφαιρο πολλά πέναλτι να δίνονται από τους επόπτες. Αλλά οι «εμφατικές» κινήσεις, μετακινήσεις και ο χαρακτηριστικός τρόπος που υπεδείχθη το συγκεκριμένο πέναλτι από τον Καρατζίκα, έμοιαζαν να έχουν το ίδιο πάθος με το πάθος και την αυταπάρνηση που έδειχναν οι παίκτες του ΟΦΗ για να κερδίσουν το παιχνίδι, όπως ήταν και υποχρέωσή τους. Γνώμη μας είναι ότι ο κ. Καρατζίκας στις επόμενες αποφάσεις πέναλτι που θα υποδεικνύει θα πρέπει να είναι σεμνός, εγκρατής και σοβαρός στις κινήσεις και υποδείξεις του προκειμένου να μην υπάρχουν τέτοιες εικόνες σαν αυτές που είδαμε την Κυριακή.

ΜΟΝΟ ΤΑΓΚΟ ΔΕΝ ΧΟΡΕΥΕ ΟΤΑΝ ΕΔΙΝΕ ΤΟ ΠΕΝΑΛΤΙ.

Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει.

Σημ. 2: Ο «ήμαρτον» κ. Γεωργίου χθες στην εκπομπή του στο Action24, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φαίνεται ότι έχουν βάλει την Ξάνθη στο σημάδι.» Εμείς απαντάμε: «Τι είναι αυτά που λέτε κ. Γεωργίου; Αποκλείεται.»

Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας!

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσει… ισπανική ομάδα. Γιατί μετά το 1-1 στο «Καμπ Νου», τα πάντα είναι ανοικτά για τον αποψινό επαναληπτικό προημιτελικό ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα.

Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας
Κάνοντας ένα… διάλειμμα από τη μάχη στήθος με στήθος που δίνουν στο ισπανικό πρωτάθλημα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα μονομαχούν απόψε (21:45) στο «Βιθέντε Καλντερόν» για τα προημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε εντυπωσιάζει με τη σταθερότητά της και κρατά με επιτυχία δύο μεγάλα καρπούζια στην ίδια μασχάλη, παραμένοντας πρωτοπόρος στην Primera Division μετά το 1-0 επί της Βιγιαρεάλ το Σάββατο. Το 1-1 στο «Καμπ Νου» δίνει στους γηπεδούχους ένα ισχνό προβάδισμα, το οποίο θέλουν να μετατρέψουν σε πρόκριση με όπλο την έδρα τους, όπου μετρούν 16 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια τους στην Ευρώπη. Αμφίβολοι με προβλήματα τραυματισμών είναι οι Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν.

Η Μπαρτσελόνα παραμένει «βδέλλα» στους πρωτοπόρους μετά το 3-1 επί της Μπέτις. Το 1-1 του πρώτου αγώνα υποχρεώνει την ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο να αναζητήσει τουλάχιστον ένα γκολ. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ζεράρ Πικέ, ενώ και ο Κάρλες Πουγιόλ που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δεν είναι ιατρικά έτοιμος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Χάουαρντ Γουέμπ. Ο 42χρονος ρέφερι από την Αγγλία είχε σφυρίξει τους Μαδριλένους με την Πόρτο για τους «16» το 2009 (2-2) εντός έδρας και φέτος εκτός έδρας για τους ομίλους (1-2). Στο δρόμο της Μπαρτσελόνα έχει βρεθεί δις στους ομίλους με ισάριθμες εκτός έδρας νίκες, το 2008 με τη Σαχτάρ (1-2) και το 2009 με τη Ντιναμό Κιέβου (1-2).

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με γηπεδούχο την Ατλέτικο, οι Μαδριλένοι έχουν 50 νίκες, 23 ισοπαλίες και 33 ήττες απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε έντεκα περιπτώσεις που σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε πάρει ισοπαλία εκτός έδρας, η ομάδα της πρωτεύουσας έχει προκριθεί εννιά φορές, ενώ μετά από σκορ 1-1 μετρά έξι προκρίσεις σε επτά περιπτώσεις. Για τους Καταλανούς είναι η δέκατη φορά που έχουν έρθει ισόπαλοι στην έδρα τους σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχουν προκριθεί πέντε από αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ειδικότερα μετά από 1-1 στο «Καμπ Νου» έχουν τρεις προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς. Οι «μπλαουγκράνα» επιδιώκουν να επεκτείνουν το σερί παρουσιών τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης για έβδομη φορά, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» που βρίσκονται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1997 επιζητούν την παρουσία τους σε ημιτελικό μετά το 1974. Πηγή: sport-fm.gr

Μαρτίνο: «Να βρούμε τον τρόπο να νικήσουμε»

Να βρει η Μπαρτσελόνα τον τρόπο για να νικήσει την Ατλέτικο Μαδρίτης, της οποίας δεν έχει επικρατήσει φέτος θέλει την Τετάρτη ο Τάτα Μαρτίνο, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.

Μαρτίνο: «Να βρούμε τον τρόπο να νικήσουμε»
Τον τρόπο που θα νικήσει η Μπαρτσελόνα την Ατλέτικο Μαδρίτης επιθυμεί να βρει, στην αναμέτρηση της Τετάρτης για τα προημιτελικά του Champions League, ο Τάτα Μαρτίνο, όπως υποστήριξε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.

Συν τοις άλλοις, μίλησε για το ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Ντιέγκο Κόστα στο αρχικό σχήμα των «ροχιμπλάνκος» και το κατά πόσο έχουν προετοιμαστεί γι' αυτό, ενώ θεωρεί πως αν η ομάδα του καταφέρει να σκοράρει πρώτη, τα πράγματα θα είναι πολύ διαφορετικά, διότι η Ατλέτικο είναι ένα σύνολο που αγωνίζεται καλύτερα στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Δεν μου αρέσει να κάνω προβλέψεις. Εμείς θα δώσουμε τα πάντα για τη νίκη, παίζοντας με μία ομάδα που έχει πολύ διαφορετικό στυλ παιχνιδιού από εμάς και δεν έχουμε νικήσει φέτος. Πρέπει να βρούμε ένα τρόπο για να νικήσουμε, αλλά η Ατλέτικο δεν είναι ένας αντίπαλος που θα μας επιτρέψει να πάρουμε τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Εμείς προετοιμαζόμαστε στο ενδεχόμενο να αγωνιστεί ο Ντιέγκο Κόστα, οπότε αν παίξει δεν θα είναι έκπληξη για εμάς. Το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο, αλλά αν καταφέρουμε να σκοράρουμε πρώτοι πιστεύω ότι θα είναι πολύ διαφορετικό ματς γιατί η Ατλέτικο έχει την τάση να είναι καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο. Και η μόνη διαφορά στο παιχνίδι με την Ρεάλ με εκείνο της προηγούμενης εβδομάδας είναι ότι στο πρώτο νικήσαμε.

Από κει και πέρα, για τον Μέσι έχω να πω ότι είναι λογικό για έναν παίκτη τόσο μεγάλου επιπέδου κάθε φορά που δεν παίζει καλά να τραβάει την προσοχή».
Πηγή: sport-fm.gr

«Κουβέντα» με Πετράκη!

Απόλυτα ικανοποιημένοι είναι οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα από την παρουσία του Γιάννη Πετράκη στον πάγκο της ομάδας. Ραντεβού με τον έμπειρο τεχνικός τις επόμενες μέρες για επέκταση της συνεργασίας.

«Κουβέντα» με Πετράκη
Το ενδεχόμενο να συνεχίσουν την συνεργασία τους με τον Γιάννη Πετράκη σκέφτονται οι άνθρωποι του ΠΑΣ Γιάννινα. Στην ομάδα των Ιωαννίνων δεν κρύβουν την ικανοποίησή τους για την εικόνα της ομάδας από τη στιγμή που ανέλαβε ο έμπειρος τεχνικός, αντικαθιστώντας τον Σάκη Τσιώλη.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να υπάρξει επαφή ανάμεσα στις δύο πλευρές προκειμένου να συζητηθεί το ενδεχόμενο επέκτασης της συνεργασίας τους. Το συμβόλαιο του Πετράκη με τον «Άγιαξ της Ηπείρου» λήγει στο φινάλε της σεζόν και όλα δείχνουν, πως θα βρεθεί στο τιμόνι της ομάδας και την επόμενη αγωνιστική περίοδο.
Πηγή: sport-fm.gr

Δύο τα μεγαθήρια, μία η θέση!

Χώρος δεν υπάρχει παρά μόνο για έναν στο ζευγάρι της Μπάγερν με τη Μαν. Γιουνάιτεντ, που μονομαχούν απόψε στο Μόναχο στη ρεβάνς του 1-1 του «Ολντ Τράφορντ» για τα προημιτελικά του Champions League.

Δύο τα μεγαθήρια, μία η θέση
Η μία διανύει μία εξαιρετική σεζόν, έχει κατακτήσει ήδη τον τίτλο στην Bundesliga και διατηρεί ζωντανό το όνειρο του δεύτερου σερί τρεμπλ, αλλά εσχάτως… παραπατά. Η άλλη διανύει μία εφιαλτική περίοδο, βρίσκεται εκτός διεκδίκησης κάθε εγχώριας κούπας και πασχίζει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά τελευταία παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένη. Και οι δύο είναι ομάδες με τεράστια παράδοση και ιστορία, αλλά μόνο μία από τις Μπάγερν και Μαν. Γιουνάιτεντ θα επιβιώσει και θα βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League μετά τον αποψινό επαναληπτικό του 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Μπάγερν μετρά τρία σερί ματς χωρίς νίκη και μάλιστα το Σάββατο γνώρισε την ήττα στην Bundesliga για πρώτη φορά μετά από 53 αγωνιστικές (1-0 από την Άουγκσμπουργκ), αν και έχει εξασφαλίσει προ πολλού το πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει πολλά προβλήματα, αφού εκτός πλάνων είναι οκτώ παίκτες: οι τιμωρημένοι Σβαϊνστάιγκερ και Μαρτίνεθ, καθώς και οι τραυματίες Τιάγκο, Σακίρι, Κοντέντο, Στάρκε, Ρέντερ και Μπαντστούμπερ.

Η Γιουνάιτεντ δείχνει να βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι». Προέρχεται από επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Νιούκαστλ εκτός έδρας και δίνει μάχη για να προλάβει το Europa League, διατηρώντας και κάποιες ελπίδες για το Champions League. Εκτός πλάνων του Ντέιβιντ Μόγες είναι σίγουρα οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Μαρουάν Φελαϊνί και Ράφαελ λόγω τραυματισμού και ο Χουάν Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ παρά τον τραυματισμό του αναμένεται να παίξει.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον. Το 2013 ήταν διαιτητής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μεταξύ των Βαυαρών και της Τσέλσι (5-4 στα πέναλτι) και το 2007 ήταν στο 1-1 με την Μπράγκα στην Πορτογαλία για τους ομίλους. Ποτέ δεν έχει διευθύνει αγώνα της Μαν. Γιουνάιτεντ.

Η προϊστορία

Πέρα από τον αξέχαστο τελικό του 1999, όταν η Γιουνάιτεντ με τα γκολ των Σέρινγχαμ και Σόλσκιερ είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και είχε κατακτήσει τον τίτλο με 2-1, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά άλλες δύο φορές: Τη σεζόν 2009/10, η Μπάγερν είχε πάρει την πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς στο Μόναχο είχε επικρατήσει 2-1, ενώ στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 3-2. Την περίοδο 2000/01 οι Βαυαροί είχαν επίσης χαμογελάσει και μάλιστα με δύο νίκες (0-1 και 2-1). Για τη φάση των ομίλων το 1998 και το 2001 οι αγώνες στο Μόναχο δεν είχαν νικητή (2-2 και 1-1 αντίστοιχα).

Η Μπάγερν ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες. Παράλληλα έχει προκριθεί στις 16 από τις 18 περιπτώσεις που σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε πάρει ισοπαλία εκτός έδρας. Ειδικότερα μετά από 1-1 έχουν 11/11 προκρίσεις στο Μόναχο. Η Μαν. Γιουνάιτεντ επί γερμανικού εδάφους έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ έχει περάσει έξι φορές από τις έντεκα που είχε έρθει ισόπαλη στο πρώτο ματς στο γήπεδό της. Μετά από 1-1 στο Μάντσεστερ έχει πάρει την πρόκριση τρεις φορές κι έχει αποκλειστεί δύο. Πηγή: sport-fm.gr

«Ερυθρόλευκο» αφεντικό!

Μήνυμα... Σούπερ Λίγκας έστειλε με το καλημέρα ο Ολυμπιακός Βόλου! Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν μεγάλο διπλό στο ντέρμπι κορυφής επί της άτυχης Κέρκυρας (2-1) και πάνε φουλ για άνοδο.

«Ερυθρόλευκο» αφεντικό
Αν η αρχή είναι το ήμισυ του παντός, τότε ο Ολυμπιακός Βόλου έκανε... ήδη τη δουλειά του. Στην πρεμιέρα των πλέι οφ στη Football League και στο ντέμρπι των δύο πρωτοπόρων, οι Βολιώτες απέδρασαν απ’ την Κέρκυρα με σκορ 2-1 κόντρα στην τοπική ομάδα κι έδειξαν πως τίποτα δεν τους σταματά για την άνοδό τους στα... σαλόνια.

Οι φιλοξενούμενοι αιφνιδίασαν τους αντιπάλους τους και μόλις στο πρώτο δεκάλεπτο προηγούνταν με δύο γκολ, χάρη στα τέρματα των Καπετάνου και Γκούρμα. Η συνέχεια άνηκε ολοκληρωτικά στους Φαίακες που αν και αρχικά είχαν δοκάρι με τον Καραδέμητρο, στο 39’ ο Σουάνης μείωσε το σκορ και έδωσε νέο ενδιαφέρον.

Η τύχη, όμως, δεν ήταν με το μέρος των νησιωτών. Διότι παρά την πίεσή τους, παρά τις αρκετές χαμένες ευκαιρίες, οι δύο πιο κλασικές τους στο δεύτερο μέρος σταμάτησαν ξανά στο δοκάρι του Ολυμπιακού! Τόσο ο Σουάνης, όσο κι ο Μπαλντοβαλίεφ δεν μπόρεσαν να αλλάξουν την εις βάρος της ομάδας τους κατάσταση, σημαδεύοντας στο... σίδερο της αντίπαλης εστίας, κάτι που δεν άλλαξε το 1-2, με την ομάδα του Κοκότοβιτς να παίρνει το τρίποντο και να ξεκινά εντυπωσιακά το νέο... μίνι πρωτάθλημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Γκουαρντιόλα: «Είναι επικίνδυνο το σκορ του πρώτου αγώνα»

Επικίνδυνο χαρακτήρισε το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1) ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην συνέντευξη Τύπου, ενόψει του επαναληπτικού ματς ανάμεσα στην Μπάγερν Μονάχου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Γερμανία.

Γκουαρντιόλα: «Είναι επικίνδυνο το σκορ του πρώτου αγώνα»
Δεν θέλει εφησυχασμό ο Πεπ Γκουαρντιόλα ενόψει του επαναληπτικού αγώνα της Μπάγερν Μονάχου με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, για τα προημιτελικά του Champions League, διότι, όπως είπε, το σκορ του πρώτου παιχνιδιού είναι πολύ επικίνδυνο (1-1).

Από κει και πέρα, χαρακτήρισε τους «κόκκινους διαβόλους» έναν τεράστιο σύλλογο, αλλά εμφανίστηκε σίγουρος για το τι πρέπει να κάνουν οι παίκτες του προκειμένου να περάσουν στην επόμενη φάση του θεσμού.

Τέλος, θεωρεί πως δεν πρέπει να κάνουν τα λάθη της πρώτης αναμέτρησης, διότι, όπως σχολίασε, τα λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται.

Αναλυτικά τα όσα είπε στην συνέντευξη Τύπου:

«Είναι επικίνδυνο το σκορ του πρώτου αγώνα. Δεν νικήσαμε στην Αγγλία, αλλά θα κάνουμε τα πάντα για να το πετύχουμε τώρα. Είναι πολύ διαφορετικό να αγωνίζεσαι στην Bundesliga, την οποία έχουμε ήδη κατακτήσει και χάσαμε από την Άουγκσμπουργκ την προηγούμενη αγωνιστική και είμαι δυσαρεστημένος.

Ξέρω και έχω μιλήσει με τους παίκτες για το τρόπο που θα παίξουν. Θα περιμένουν να χάσουμε την μπάλα και να βγουν στην αντεπίθεση γι΄αυτό και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Δεν πρέπει να αφήσουμε να συμβεί ό,τι και στο Μάντσεστερ.

Δεν έχω αμφιβολία για το πώς θα παίξουμε αύριο, αλλά έχω να επιλέξω από ένα σύνολο 14 ποδοσφαιριστών και το μόνο που ακόμα δεν ξέρω είναι το πού θα αγωνιστεί ο Λαμ, διότι θα εξαρτηθεί και από την κατάσταση των άλλων παικτών.

Σε αυτό το σημείο που έχουμε φτάσει δεν μπορείς να κάνεις λάθη διότι κοστίζουν. Παίζουμε στην έδρα μας μπροστά στον κόσμο μας και πρέπει να νικήσουμε, αλλά η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι μια πολύ μεγάλη ομάδα και αυτό δεν πρέπει κανείς να το λησμονά».
Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλη εβδομάδα από… τώρα στον ΠΑΟΚ!

Στις προπονήσεις επιστρέφουν την Τετάρτη οι παίκτες του ΠΑΟΚ και ξεκινούν την προετοιμασία τους ενόψει Λεβαδειακού. Το μυαλό στη μεγάλη ρεβάνς του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, «ανάσες» από Γεωργιάδη.

Μεγάλη εβδομάδα από… τώρα στον ΠΑΟΚ
Μετά από το ρεπό της Τρίτης, στον ΠΑΟΚ θα ξεκινήσουν την Τετάρτη την προετοιμασία τους ενόψει της αναμέτρησης απέναντι στον Λεβαδειακό, για την τελευταία αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Ο Γιώργος Γεωργιάδης περιμένει να δει την κατάσταση των παικτών του στις εγκαταστάσεις της Νέας Μεσημβρίας και παράλληλα αναμένεται να ξεκινήσει από τώρα τον αγωνιστικό σχεδιασμό του για τον επαναληπτικό του Κυπέλλου απέναντι στον Ολυμπιακό. Ο τεχνικός του «δικέφαλου του Βορρά» αναμένεται να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες του, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει σε καμία περίπτωση το ενδεχόμενο κάποιου τραυματισμού που θα του κοστίσει στον δεύτερο ημιτελικό.

Σε κανονικό ρυθμό προπονήσεων αναμένεται να επιστρέψουν το απόγευμα της Τετάρτης οι Κατσουράνης και Αθανασιάδης, οι οποίοι έλειπαν από την προπόνηση της Δευτέρας λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική. Παράλληλα, οι Στοχ και Χούσεν, που στην τελευταία προπόνηση ακολούθησαν ατομικό, θα δοκιμάσουν να επιστρέψουν σε φουλ αγωνιστικούς ρυθμούς.Πηγή: sport-fm.gr

«Καμπάνα» για Ντέστρο!! (video)

Με ποινή τριών αγωνιστικών τιμωρήθηκε ο ποδοσφαιριστής της Ρόμα, Ματία Ντέστρο, για το εκτός φάσης χτύπημα στον παίκτη της Κάλιαρι, Νταβίντε Αστόρι.

«Καμπάνα» για Ντέστρο! (video)
Εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων της Ρόμα για τρεις αγώνες θα μείνει ο Ματία Ντέστρο.

Ο 23χρονος επιθετικός τιμωρήθηκε από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Ιταλίας για το εκτός φάσης χτύπημα στον Νταβίντε Αστόρι.

Ο Ιταλός συμπαίκτης του Τοροσίδη ήταν ο πρωταγωνιστής στο παιχνίδι με την Κάλιαρι καθώς πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του στον αγώνα.

Τέλος, ο νεαρός άσος των «τζιαλορόσι» θα χάσει τα ματς με Αταλάντα, Φιορεντία και το μεγάλο ντέρμπι με την Μίλαν.


Πηγή: sport-fm.gr

Δάγκωσαν οι Χάσκις!!

Το πρωτάθλημα στο NCAA για τέταρτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε το Κονέκτικατ νικώντας στον τελικό του Κεντάκι με 60-54.

Δάγκωσαν οι Χάσκις
Το πανεπιστήμιο του Κονέκτικατ κατέκτησε τον τίτλο στο NCAA νικώντας 60-54 το Κεντάκι στον μεγάλο τελικό του Final Four που φιλοξενήθηκε στο «AT&T Stadium» του Τέξας (έδρα των Ντάλας Κάουμποϊς).

Οι Χάσκις, που έφτασαν στον τέταρτο τίτλο στην ιστορία τους (1999, 2004, 2011 οι προηγούμενοι) είχαν εξ αρχής το προβάδισμα και παρότι οι Γουάιλντκατς πλησίασαν στον πόντο δεν κατάφεραν να πανηγυρίσουν το πρωτάθλημα για δέκατη φορά (1948, 1949, 1951, 1958, 1978, 1996, 1998, 2012).

Ο τεταρτοετής Σαμπάζ Ναπίερ, που κατακτά το δεύτερο πρωτάθλημα στο κολέγιο, ήταν ο κορυφαίος για την ομάδα του Κέβιν Όλι με 22 πόντους και κάποια καθοριστικά σουτ που εξουδετέρωσαν τα αμυντικά συστήματα του Τζον Καλιπάρι. Το μεγάλο αστέρι του Κεντάκι, Τζούλιους Ραντλ, έμεινε στους 10 πόντους.

Κονέκτικατ: Ναπίερ 22, Μπόουτραϊτ 14, Γκίφεϊ 10, Ντάνιελς 8, Κρόμα 4, Σάμιουελ 2, Νόλαν, Μπρίμα.

Κεντάκι: Γιανγκ 20, Ραντλ 10, Άντριου Χάρισον 8, Άαρον Χάρισον 7, Τζόνσον 5, Πόιθρες 4, Λι, Χόκινς.Πηγή: sport-fm.gr

Αναλύοντας τον Ολυμπιακό!

Με πολύ βίντεο και χωρίς απουσίες άρχισε η προετοιμασία του Παναθηναϊκού για τον «εμφύλιο» με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Πέμπτη.

Αναλύοντας τον Ολυμπιακό
Διπλή προπόνηση περιλάμβανε η έναρξη της προετοιμασίας για τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ την Πέμπτη (21:45). Οι «πράσινοι» ουδόλως αδιαφορούν για το συγκεκριμένο παιχνίδι και θα παίξουν με στόχο τη νίκη, δίχως να κοιτάζουν ποιος θα είναι ο αντίπαλός τους στα προημιτελικά, αν και γνωρίζουν πως ο νικητής πιθανότατα θα βρει στο δρόμο του την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο ηττημένος τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι συνεργάτες του ανέλυσαν διεξοδικά στους παίκτες του «τριφυλλιού» τον αντίπαλο, ενώ το ευχάριστο είναι πως δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα και όλοι είναι ετοιμοπόλεμοι. Πηγή: sport-fm.gr

Σιμεόνε: «Ένα από τα μεγαλύτερα ματς στο Champions League»

Ως ένα από τα μεγαλύτερα παιχνίδια στο Champions League χαρακτήρισε το ματς ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα ο Ντιέγκο Σιμεόνε με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.

Σιμεόνε: «Ένα από τα μεγαλύτερα ματς στο Champions League»
Η αναμέτρηση ανάμεσα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και την Μπαρτσελόνα είναι ένα από τα μεγαλύτερα ματς στο Champions League, όπως υποστήριξε ο Ντιέγκο Σιμεόνε στη συνέντευξη Τύπου μια μέρα πριν το μεγάλο παιχνίδι στο «Βιθέντε Καλντερόν».

Επιπλέον, ο τεχνικός των «Ροχιμπλάνκος» υποσχέθηκε πως θα κάνουν τα πάντα για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις δυσκολίες του παιχνιδιού, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αρχισκόρερ της ομάδας, Ντιέγκο Κόστα, για τον οποίο είπε πως αν δεν είναι 100% έτοιμος δεν θα ξεκινήσει στο βασικό σχήμα και τη θέση του θα πάρει ο Άντριαν Λόπεζ.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη συνέντευξη Τύπου:

«Υπάρχουν κάποια γήπεδα που μπορούν να σου δώσουν τεράστια ώθηση και το «Βιθέντε Καλντερόν είναι ένα από αυτά. Είμαι βέβαιος πως θα μας βοηθήσει ο κόσμος και εμείς θα προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι, το οποίο είναι ένα από τα μεγαλύτερα στο Champions League.

Το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν παίζει τόσο μεγάλο, διότι η Μπαρτσελόνα είναι μια ομάδα που παίζει πάντα επιθετικά και αυτό το είδαμε και στο ματς με την Ρεάλ που έβαλαν τέσσερα γκολ. Έχουν συνηθήσει να παίζουν σε τόσο υψηλού επιπέδου παιχνίδια.

Όσο για τον Ντιέγκο Κόστα, αν δεν είναι στο 100% θα είναι στον πάγκο και θα στην ενδεκάδα θα ξεκινήσει ο Άντριαν Λόπεζ, ο οποίος ξέρω ότι θα δώσει τα πάντα.

Στα τελευταία παιχνίδια κάνουμε ένα rotation, διότι είναι αναγκαίο, αλλά έχουμε δουλέψει πολύ στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης και νομίζω πως δεν θα έχουμε κανένα πρόβλημα».
Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα ο Περπέρογλου, έξω ο Πρίντεζης!

Ο Στράτος Περπέρογλου θα είναι στη διάθεση του Γιώργου Μπαρτζώκα για τον αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ, όχι όμως και ο Γιώργος Πρίντεζης. Συστάσεις από την ΚΑΕ στον κόσμο.

Μέσα ο Περπέρογλου, έξω ο Πρίντεζης
Για δεύτερη συνεχή μέρα ο Στράτος Περπέρογλου προπονήθηκε χωρίς πρόβλημα και όλα δείχνουν πως θα βρίσκεται στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού για τον «εμφύλιο» της Πέμπτης απέναντι στον Παναθηναϊκό για την τελευταία αγωνιστική του Top 16.

Αντίθετα, ο Γιώργος Πρίντεζης δεν έχει καταφέρει ακόμη να μπει στο κανονικό πρόγραμμα και δεν πρόκειται να πιεστεί για να προλάβει, καθώς ακολουθούν τα πιο κρίσιμα ματς για τα play offs της Ευρωλίγκας. Έτσι ο Ντάνστον θα αγωνιστεί ξανά για αρκετή ώρα στο «4» και θα μοιραστεί την ευθύνη της θέσης με τον Πέτγουεϊ.

Στο μεταξύ, από την ΚΑΕ Ολυμπιακός αναμένονται συστάσεις προς τους φιλάθλους που θα βρεθούν την Πέμπτη στις κερκίδες του ΣΕΦ. Τα εισιτήρια έχουν εξαντληθεί από τη Δευτέρα (μέσα σε πεντέμισι ώρες από τη στιγμή που κυκλοφόρησαν) και το γήπεδο θα είναι κατάμεστο, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» δεν θέλουν καν να σκέφτονται πως μπορεί να υπάρξουν παρατράγουδα που θα επιφέρουν τιμωρία της έδρας εν όψει των προημιτελικών. Μην ξεχνάμε πως οι πρωταθλητές Ευρώπης είναι υπότροποι, καθώς για επεισόδια στον αγώνα με τη Γαλατάσαραϊ μετά το επεισόδιο του Μπέγκιτς με τον Μενσά-Μπονσού είχαν τιμωρηθεί με μία αγωνιστική.Πηγή: sport-fm.gr

«Βλέπει» Μόζντζεν ο Παναθηναϊκός!

Τον 23χρονο δεξιό μπακ της Λεχ Πόζναν, Ματέους Μόζντζεν «τσέκαρε» ο Νίκος Νταμπίζας σε ταξίδι που έκανε στην Πολωνία. Εξακολουθεί να αρέσει ο Γκάλο, «έλαμψε» ο Γιαννιτσάνης στο φιλικό με τον Ηλυσιακό.

«Βλέπει» Μόζντζεν ο Παναθηναϊκός
Την προεργασία για την ενίσχυση του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι έχει ξεκινήσει ο Νίκος Νταμπίζας. Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, ο τεχνικός διευθυντής κάνει ταξίδια ανά την Ευρώπη. Σε ένα εξ’ αυτών, στην Πολωνία, τσέκαρε και σημείωσε αρκετά πράγματα στο μπλοκάκι του για τον Ματέους Μόζντζεν.

Πρόκειται για τον 23χρονο δεξί μπακ της Λεχ Πόζναν, τον οποίο ο Νταμπίζας παρακολούθησε στο παιχνίδι με τη Λέγκια Βαρσοβίας για το πρωτάθλημα και φαίνεται σε πρώτη φάση να άφησε αρκετά καλές εντυπώσεις. Ο Πολωνός άσος αγωνίζεται στην εν λόγω ομάδα απ’ το 2009, είναι διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της χώρας του και φυσικά έχει «γεμάτες» χρονιές. Φέτος μετράει 26 συμμετοχές, ενώ έχει σκοράρει δις.

Το συμβόλαιό του με την Λεχ Πόζναν ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι και φαίνεται έτοιμος να κάνει το μεγάλο άλμα στην καριέρα του, κάτι που είχε δηλώσει και στο πρόσφατο παρελθόν.

Οι «πράσινοι» πάντως δεν βιάζονται να καλύψουν την θέση στο δεξί άκρο της άμυνας. Πολύ ψηλά στη λίστα παραμένει ο Γκάλο που κάνει εξαιρετική σεζόν ως δανεικός απ’ την Μπράγκα στον Παναιτωλικό και φαίνεται πως αποτελεί τον «εκλεκτό». Στο θέμα αυτό υπάρχει αναμονή, καθώς στον Παναθηναϊκό περιμένουν με τον καιρό ο πορτογαλικός σύλλογος να ρίξει κι άλλο τις απαιτήσεις του, προκειμένου να είναι πιο πρόσφορο το έδαφος για μια πρόταση.

Φιλικό με... λάμψη Γιαννιτσάνη

Τη φιλική νίκη με σκορ 2-0 πήρε ο Παναθηναϊκός κόντρα στον Ηλυσιακό, στο Κορωπί. Σκόρερ και των δύο τερμάτων ήταν ο μικρός Γιαννιτσάνης, που προ ημερών είχε κάνει το ντεμπούτο του στη Σούπερ Λίγκα με την πράσινη φανέλα. Ο Γιάννης Αναστασίου έδωσε χρόνο συμμετοχής σε νεαρά παιδιά απ’ τις ακαδημίες, καθώς και στους Ζέκα, Σίλντενφελντ που δεν είχαν παίξει με τον Λεβαδειακό, λόγω τιμωρίας. Χρόνο συμμετοχής πήρε και ο Τούντορ.

Η σύνθεση του τριφυλλιού: οι Κοτσόλης, Μαρινάκης, Σίλντεφελντ, Ρισβάνης, Χουχούμης, Ζέκα, Δώνης, Τούντορ, Μουζακίτης, Γιαννιτσάνης και Αποστολόπουλος. Έπαιξαν και οι Κάσσας, Μυρθιανός, Αγγελόπουλος, Μπαλμπόα και Αναστασόπουλος.

Η προπόνηση όσων δεν συμμετείχαν στο φιλικό διεξήχθη κανονικά, χωρίς απρόοπτα. Τα προβλήματα που παραμένουν είναι δύο, με τους Ντίνα και Μπαϊράμι να συνεχίζουν τα ατομικά τους προγράμματα, αφού δεν έχουν ξεπεράσει ακόμα τα προβλήματά τους.Πηγή: sport-fm.gr

Κατάθεση με λυγμούς από Πιστόριους! (video)

Δακρυσμένος και με σπασμένη φωνή, ο Όσκαρ Πιστόριους περιέγραψε ενώπιον του δικαστηρίου αλλά και της οικογένειας του θύματος λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ.

Κατάθεση με λυγμούς από Πιστόριους (video)
Συγκλονιστικές στιγμές στο δικαστήριο της Πρετόρια, όπου ο Όσκαρ Πιστόριους κλήθηκε να περιγράψει ενώπιον του δικαστηρίου, αλλά και της οικογένειας του θύματος λεπτό προς λεπτό τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Η σύντροφος του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη έπεσε νεκρή από το όπλο του στις 14 Φεβρουαρίου του 2013, με τον ίδιο να ισχυρίζεται πως επρόκειτο για τραγικό ατύχημα και τον εισαγγελέα να ζητεί την τιμωρία του για φόνο εκ προμελέτης.

Ο Πιστόριους ανέφερε με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια πως εκείνο το βράδυ άκουσε έναν θόρυβο από το μπάνιο και νόμιζε πως ήταν διαρρήκτης. Είπε πως πήγε να πάρει το όπλο του και είπε στη σύντροφό του να κατέβει για να τηλεφωνήσει στην αστυνομία. Όταν άκουσε κάποιον στο μπάνιο, πυροβόλησε την πόρτα και όταν την άνοιξε είδε πως είχε πυροβολήσει τη Ρίβα Στίνκαμπ. «Όταν είδα τη Ρίβα πεσμένη άρχισα να κλαίω, δεν ξέρω για πόση ώρα. Δεν ανέπνεε», δήλωσε προτού ξεσπάσει σε λυγμούς αναγκάζοντας την έδρα να διακόψει τη δίκη.

Εφόσον κριθεί ένοχος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, θα τιμωρηθεί με ισόβια και μίνιμουμ 25 χρόνια στη φυλακή, ενώ εφόσον καταδικαστεί για ανθρωποκτονία εξ αμελείας θα τιμωρηθεί με ποινή φυλάκισης 6 έως 15 ετών.

Δείτε το βίντεο της κατάθεσης όπου ακούγεται η φωνή του Πιστόριους:



Πηγή: sport-fm.gr

Μόγες: «Στόχος να φτάσουμε στον τελικό»

Αποφασισμένοι είναι άπαντες στο στρατόπεδο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να αποκλείσουν την Μπάγερν Μονάχου και να φτάσουν στον τελικό του Champions League, όπως υποστήριξε ο Ντέβιντ Μόγες.

Μόγες: «Στόχος να φτάσουμε στον τελικό»
Στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι να αποκλείσει την Μπάγερν Μονάχου και να φτάσει στον τελικό του Champions League, όπως υποστήριξε ο Ντέιβιντ Μόγες με δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου.

Παράλληλα, ο Σκωτσέζος τεχνικός αναφέρθηκε στον Γουέιν Ρούνεϊ και στην ένεση που έκανε προκειμένου να είναι 100% έτοιμος για να αγωνιστεί, ενώ υποσχέθηκε πως θα κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να νικήσουν τους Γερμανούς, για τους οποίους μίλησε με τα καλύτερα λόγια.

Αναλυτικά τα όσα σχολίασε στη συνέντευξη Τύπου:

«Οι παίκτες είναι συγκεντρωμένοι στο ματς και θα κάνουμε τα πάντα για παρουσιαστούμε καλύτεροι από το πρώτο παιχνίδι. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα, αλλά εμείς θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να πάμε στο τελικό.

θα προσπαθήσουμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και οι παίκτες είναι κατάλληλα προετοιμασμένοι για την αναμέτρηση. Είναι σαν ένα παιχνίδι Κυπέλλου και πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό στο δεύτερο μισό. Πρέπει να δείξουμε το πνεύμα που δείξαμε στο πρώτο παιχνίδι και να υπερασπιστούμε την παρουσία μας στο θεσμό, η οποία είναι πολύ καλή.

Ο Γουέιν Ρούνεϊ έκανε ένεση για να παίξει, αλλά το ήθελε πολύ και ο ίδιος. Ήταν αποφασισμένος να αγωνιστεί και θα είμαστε τρελοί αν του επιχειρούσαμε να του στερήσουμε αυτήν την ευκαιρία».
Πηγή: sport-fm.gr

Βαριά «καμπάνα» για Σχορτσανίτη!!

Σκληρή τιμωρία αναμένεται για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη από την ισραηλινή λίγκα για την επίθεσή του σε οπαδούς της Χάποελ. Στηρίζει η Μακάμπι με ανακοίνωση τον παίκτη, τι δηλώνει ο ίδιος.

Βαριά «καμπάνα» για Σχορτσανίτη
Πρώτο θέμα στο Ισραήλ παραμένει η επίθεση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη σε οπαδούς της Χάποελ στο ντέρμπι του Τελ Αβίβ.

Φαίνεται πως ο σέντερ της Μακάμπι δεν θα αποφύγει την τιμωρία, καθώς σύμφωνα με τα ΜΜΕ της χώρας αναμένεται να του επιβληθούν οκτώ αγωνιστικές αποκλεισμού, πρόστιμο 12.000 δολαρίων. Αυτή τουλάχιστον είναι η εισήγηση της λίγκας στην αρμόδια επιτροπή, αν και η Χάποελ ζητούσε «εξόντωση» του παίκτη και να μην ξαναπαίξει στο Ισραήλ! Όλα αυτά παρότι υπάρχουν ισχυρά ελαφρυντικά, όπως το γεγονός ότι τον έβριζαν και του φώναζαν μέχρι και «θα βιάσουμε τα παιδιά σου» (!), ενώ από το βίντεο δεν προκύπτει κανένας τραυματισμός… άμαχου πληθυσμού από το ξέσπασμά του.

«Δεν αφήνω κανέναν να συμπεριφέρεται έτσι…»

Ο «Σόφο» με τη σειρά του στην απολογία του τόνισε: «Στην καριέρα μου έχω αγωνιστεί πολλές φορές σε εχθρικές έδρες, αλλά είναι η πρώτη φορά που έχασα την ψυχραιμία μου και ξέσπασα. Έχω αγωνιστεί απέναντι σε οπαδούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, που είναι πολύ ένθερμοί, κι έχω ακούσει σχεδόν τα πάντα στο παρελθόν, αλλά ουδέποτε με έβρισαν όπως οι οπαδοί της Χάποελ. Έβριζαν εμένα, τη μητέρα μου, τη σύζυγό μου. Όταν έβρισαν και τα παιδιά μου, έχασα τον έλεγχο. Αντιλαμβάνομαι πως ένας επαγγελματίας που εκπροσωπεί τη χώρα του και μία σεβαστή ομάδα σαν τη Μακάμπι δεν πρέπει να αντιδρά έτσι κι αισθάνομαι άσχημα γι’ αυτό και ξέρω πως άφησα ένα άσχημο στίγμα στη μεγάλη νίκη της ομάδας μου στο ντέρμπι. Όμως αγαπώ την οικογένειά μου και δεν αφήνω κανέναν να τους συμπεριφέρεται έτσι όπως έγινε τη Δευτέρα. Πρέπει να υπάρχει ένα όριο στη συμπεριφορά των οπαδών. Πρέπει να είσαι ψυχικά άρρωστος για να λες τέτοια πράγματα κατά της οικογένειας κάποιου».

Στο πλευρό του η ομάδα

Από την πρώτη στιγμή η Μακάμπι Τελ Αβίβ στάθηκε στο πλευρό του Σχορτσανίτη κατανοώντας το ξέσπασμά του και καθιστώντας σαφές πως δεν προτίθεται να τον τιμωρήσει. Μάλιστα τοποθετήθηκε επί του θέματος και με ανακοίνωση.

«Η Μακάμπι Τελ Αβίβ απορρίπτει κάθε είδους βία, σωματική ή λεκτική η οποία πολλές φορές είναι πιο ακραία κι επώδυνη, και ξεκαθαρίζει πως αυτά τα πράγματα δεν έχουν θέση στα γήπεδα. Περιμένουμε από τους παίκτες, ακόμα και στις πιο ακραίες καταστάσεις, να βρίσκουν τη δύναμη του μυαλού έτσι ώστε να συγκρατούνται.

Η Μακάμπι θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα για το πειθαρχικό παράπτωμα, θα μάθετε λεπτομέρειες στη συνέχεια όπως και τις αποφάσεις που θα γνωστοποιηθούν αργότερα. Πρέπει όμως να γνωρίζετε πώς έχει το περιστατικό που συνέβη στο τέλος του ντέρμπι, όταν ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης ήταν στη φυσούνα που οδηγεί στα αποδυτήρια. Είναι ένας χώρος όπου απαγορεύεται να βρίσκονται οπαδοί και πρέπει να προστατεύονται οι παίκτες. Ένας οπαδός της Χάποελ Τελ Αβίβ, κρεμόταν από τις κερκίδες μέσα στη φυσούνα, έφτυσε τον Σχορτσανίτη, τον έβρισε με χυδαίες εκφράσεις και ρατσιστικά σχόλια, καταλήγοντας στο τέλος με τη φράση ‘θα βιάσω την κόρη σου και τον γιο σου’!

Αντίθετα με όσα αναφέρονται για τραυματισμό στο φινάλε του επεισοδίου, δεν έγινε τίποτα και δεν χτύπησε κανείς. Αντίθετα με όσα γράφτηκαν για ‘ποδοπάτημα παιδιών στη διάρκεια του επεισοδίου’, μπορεί κανείς να δει από το βίντεο πως δεν έχει πειραχθεί κανένα παιδί στις εξέδρες. Οι άνδρες ασφαλείας σταμάτησαν το περιστατικό και δεν χτύπησε κανείς.

Κανένας οπαδός της Χάποελ δεν έχει το δικαίωμα να έρχεται σε σωματική επαφή με αντίπαλους παίκτες, να τους απειλεί, να τους φτύνει και να τους βρίζει. Να τραγουδά υβριστικά συνθήματα και να βλασφημεί εναντίον του προέδρου μας, Σιμόν Μιζράχι, να αποδοκιμάζει όλο το τεχνικό τιμ και να γιουχάρει στη διάρκεια του εθνικού ύμνου. Είναι το μοναδικό γήπεδο στο οποίο πηγαίνουμε συνοδεία αστυνομίας για να προστατέψουμε τους παίκτες μας. Ως πότε;
». Πηγή: sport-fm.gr

Η επιστροφή του Αντριάνο!! (videos)

Χρειάστηκε να περάσουν δυο ολόκληρα χρόνια για να βρει ξανά τον εαυτό του και να καταφέρει να σκοράρει ο Αντριάνο!
Ο Βραζιλιάνος στράικερ που έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις στην Ευρώπη με τη φανέλα της Ίντερ και που είχε κερδίσει το προσωνύμιο «Αυτοκράτορας», κατά το παρελθόν, τα τελευταία χρόνια είχε φτάσει σε τραγικό σημείο. Η κάκιστη εξωγηπεδική ζωή, τα παραπανίσια κιλά και οι μέτριες επιδόσεις του εντός αγωνιστικών χώρων, ήταν το μόνο θέμα που τον αφορούσε και μπορούσε να απασχολήσει τον Τύπο.
Ο Αντριάνο, όμως, απέδειξε πως πέρα από τεράστιος ποδοσφαιριστής είναι και τεράστιος μαχητής. Ο Βραζιλιάνος φορ επέστρεψε για τα καλά, δείχνοντας σε εξαιρετική σωματική και φυσική κατάσταση, σκόραρε στη νίκη της Ατλέτικο Παραναένσε επί της Στρόνγκεστ στη Βολιβία και φώναξε δυναμικά «παρών»!





Πηγή: onsports.gr

Κόπα Λιμπερταδόρες: Τα… χρειάστηκε η Λανούς (videos)

«Λευκή» ισοπαλία σε επεισοδιακό εκτός έδρας αγώνα με την Ο’ Χίγκινς πήρε η Λανούς και προκρίθηκε στους «16» του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Ζήτησε πέναλτι, αλλά αρκέστηκε σε αποβολή με δεύτερη κίτρινη κάρτα του Σαντιάγκο Σίλβα στο 86ο λεπτό, ενώ στο 88ο ακολούθησε το παράδειγμα του 33χρονου στράικερ ο Πάμπλο Χερνάντεζ των γηπεδούχων που αποκλείστηκαν λόγω του 4-2 της Σέρο Πορτένιο επί της Ντεπορτίβο Κάλι στο άλλο ματς του τρίτου γκρουπ. Οι Ουρουγουανοί έμειναν πίσω στο 12ο λεπτό λόγω γκολ του Κρίστιαν Μαρούγκο, αλλά στο 37ο ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Λουίς Παγάρες και στο 45ο ο Ντάνιελ Γκουίζα ολοκλήρωσε την ανατροπή, ενώ με πέναλτι του Ζούλιο Ντος Σάντος στο 80ό πήραν τη νίκη, αφού στο 62ο ισοφάρισε σε 2-2 ο Κάρλος Μουρίγιο των Κολομβιανών, που έμεινε και με δέκα παίκτες λόγω δεύτερης κίτρινης στον Αντρές Πέρεζ στη φάση του πέναλτι.
Νωρίτερα ολοκληρώθηκε ο πρώτος όμιλος της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής με τη Δε Στρόνγκεστ να κερδίζει την Ατλέτικο Παραναένσε με 2-1 και να περνά στους «16», καθώς προηγήθηκε με αυτογκόλ του Μάνοελ στο 38ο λεπτό και στο 55ο ο Νέλβιν Σολίζ απάντησε με ψύχραιμο πλασέ σε προσωρινή ισοφάριση του 32χρονου Αντριάνο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αποκλείοντας παράλληλα τους Βραζιλιάνους. Τέλος, στο άλλο ματς του γκρουπ, η Βελέζ παρατάχθηκε με πλειάδα αναπληρωματικών, αλλά πρόσθεσε τρεις βαθμούς στη συγκομιδή της με 1-0 επί της Ουνιβερσιτάριο χάρη σε τέρμα του Ρομπέρτο Νάνι στο 52ο λεπτό.
Παρακάτω όλοι οι όμιλοι του Κόπα Λιμπερταδόρες:
Πρώτος Όμιλος
Δε Στρόνγκεστ-Ατλέτικο Παρανάενσε 2-1
Βελέζ-Ουνιβερσιτάριο 1-0
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΒΕΛΕΖ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 15, ΔΕ ΣΤΡΟΝΓΚΕΣΤ (ΒΟΛΙΒΙΑ) 10, Ατλέτικο Παραναένσε (Βραζιλία) 9, Ουνιβερσιτάριο (Περού) 1.
Δεύτερος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΟΥΝΙΟΝ ΕΣΠΑΝΙΟΛΑ (ΧΙΛΗ) 9 (5 αγ.), Μποταφόγκο 7 (Βραζιλία) (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Ντε Βάλε (Εκουαδόρ) 5 (5 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 5 (5 αγ.).
Τρίτος Όμιλος
Σέρο Πορτένιο-Ντεπορτίβο Κάλι 3-2
Ο’ Χίγκινς-Λανούς 0-0
ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΕΡΟ ΠΟΡΤΕΝΙΟ (ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ) 10, ΛΑΝΟΥΣ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 8, Ο’ Χίγκινς (Χιλή) 7, Ντεπορτίβο Κάλι (Κολομβία) 7.
Τέταρτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΙΝΕΪΡΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 9 (5 αγ.), Σαμόρα (Βενεζουέλα) 7 (5 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 5 (5 αγ.), Κλουμπ Νασιονάλ (Παραγουάη) 5 (5 αγ.).
Πέμπτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Ντεφενσόρ (Ουρουγουάη) 10 (5 αγ.), Ουνιβερσιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 9 (5 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 7 (5 αγ.), Ρεάλ Γκαρκιλάσο (Περού) 3 (5 αγ.).
Έκτος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΓΚΡΕΜΙΟ (ΒΡΑΖΙΛΙΑ) 11 (5 αγ.), Νιούελς Ολντ Μπόις (Αργεντινή) 8 (5 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 7 (5 αγ.), Νασιονάλ Μοντεβιδέο (Ουρουγουάη) 1 (5 αγ.).
Έβδομος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: Μπολιβάρ (Βολιβία) 8 (5 αγ.), Λεόν (Μεξικό) 7 (5 αγ.), Φλαμένγκο (Βραζιλία) 7 (5 αγ.), Εμελέκ (Εκουαδόρ) 6 (5 αγ.).
Όγδοος Όμιλος
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: ΣΑΝΤΟΣ ΛΑΓΚΟΥΝΑ (ΜΕΞΙΚΟ) 13 (5 αγ.), ΑΡΣΕΝΑΛ ΣΑΡΑΝΤΙ (ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ) 9 (5 αγ.), Πενιαρόλ (Ουρουγουάη) 4 (5 αγ.), Ντεπορτίβο Ανσοατέγκι (Βενεζουέλα) 2 (5 αγ.).









Πηγή: onsports.gr

Αργεντινή: «Δολοφονική» Χιμνάσια! (videos)

Με εκτός έδρας 2-0 της Χιμνάσια Λα Πλάτα σε βάρος της Ολίμπο ολοκληρώθηκε η 12η αγωνιστική του Final της Αργεντινής.
Το παιχνίδι επρόκειτο να διεξαχθεί χθες, αλλά αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του αγωνιστικού χώρου έπειτα από βροχόπτωση, ενώ σήμερα οι δύο ομάδες αρκέστηκαν σε 0-0 στο πρώτο 45λεπτο. Στο 48ο λεπτό, όμως, ο Άλβαρο Φερνάντεζ άνοιξε το σκορ για τη Χιμνάσια και στο 91ο ο Μαξιμιλιάνο Εντουάρντο Μέζα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, τη στιγμή που οι γηπεδούχοι είχαν ανοιχτεί για την ισοφάριση και την αποφυγή… επικίνδυνης πτώσης στην τριετή κατάταξη.
Παρακάτω οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σαν Λορένζο
12
21
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
12
21
Κολόν Σάντα Φε
12
21
Βελέζ Σάρσφιλντ
12
20
Ρίβερ Πλέιτ
12
20
Γοδόι Κρουζ
12
19
Λανούς
12
19
Χιμνάσια Λα Πλάτα
12
18
Ροζάριο Σεντράλ
12
18
Μπόκα Τζούνιορς
12
15
Ατλέτικο Ραφαέλα
12
15
Μπελγκράνο
12
15
Ολίμπο
12
15
Νιούελς Ολντ Μπόις
12
14
Τίγκρε
12
13
Ολ Μπόις
12
13
Ρασίνγκ Κλουμπ
12
12
Αρχεντίνος Τζούνιορς
12
12
Κίλμες
12
12
Άρσεναλ Σαραντί
12
10
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια τηςInicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
31
48
Μπελγκράνο
31
44
Μπόκα Τζούνιορς
31
44
Χιμνάσια Λα Πλάτα
31
44
Ατλέτικο Ραφαέλα
31
44
Ροζάριο Σεντράλ
31
44
Γοδόι Κρουζ
31
43
Ρίβερ Πλέιτ
31
41
Τίγκρε
31
38
Ολίμπο
31
38
Αρχεντίνος Τζούνιορς
31
37
Ολ Μπόις
31
35
Κίλμες
31
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
31
28
Κολόν Σάντα Φε
31
27
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Λανούς
1.61
Μπόκα Τζούνιορς
1.60
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.56
Ρίβερ Πλέιτ
1.52
Άρσεναλ Σαραντί
1.51
Μπελγκράνο
1.48
Σαν Λορένζο
1.46
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.42
Ροζάριο Σεντράλ
1.42
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.36
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.31
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.28
Τίγκρε
1.26
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ολίμπο
1.23
Ολ Μπόις
1.22
Γοδόι Κρουζ
1.22
Κίλμες
1.20
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.15
-Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.






Πηγή: onsports.gr