Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας!

Το μόνο σίγουρο είναι πως θα περάσει… ισπανική ομάδα. Γιατί μετά το 1-1 στο «Καμπ Νου», τα πάντα είναι ανοικτά για τον αποψινό επαναληπτικό προημιτελικό ανάμεσα σε Ατλέτικο και Μπαρτσελόνα.

Στο τέλος θα μείνει μόνο ένας
Κάνοντας ένα… διάλειμμα από τη μάχη στήθος με στήθος που δίνουν στο ισπανικό πρωτάθλημα, Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα μονομαχούν απόψε (21:45) στο «Βιθέντε Καλντερόν» για τα προημιτελικά του Champions League.

Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε εντυπωσιάζει με τη σταθερότητά της και κρατά με επιτυχία δύο μεγάλα καρπούζια στην ίδια μασχάλη, παραμένοντας πρωτοπόρος στην Primera Division μετά το 1-0 επί της Βιγιαρεάλ το Σάββατο. Το 1-1 στο «Καμπ Νου» δίνει στους γηπεδούχους ένα ισχνό προβάδισμα, το οποίο θέλουν να μετατρέψουν σε πρόκριση με όπλο την έδρα τους, όπου μετρούν 16 νίκες στα τελευταία 17 παιχνίδια τους στην Ευρώπη. Αμφίβολοι με προβλήματα τραυματισμών είναι οι Ντιέγκο Κόστα και Αρντά Τουράν.

Η Μπαρτσελόνα παραμένει «βδέλλα» στους πρωτοπόρους μετά το 3-1 επί της Μπέτις. Το 1-1 του πρώτου αγώνα υποχρεώνει την ομάδα του Χεράρδο Μαρτίνο να αναζητήσει τουλάχιστον ένα γκολ. Ο Αργεντινός τεχνικός δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Ζεράρ Πικέ, ενώ και ο Κάρλες Πουγιόλ που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή δεν είναι ιατρικά έτοιμος.

Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Χάουαρντ Γουέμπ. Ο 42χρονος ρέφερι από την Αγγλία είχε σφυρίξει τους Μαδριλένους με την Πόρτο για τους «16» το 2009 (2-2) εντός έδρας και φέτος εκτός έδρας για τους ομίλους (1-2). Στο δρόμο της Μπαρτσελόνα έχει βρεθεί δις στους ομίλους με ισάριθμες εκτός έδρας νίκες, το 2008 με τη Σαχτάρ (1-2) και το 2009 με τη Ντιναμό Κιέβου (1-2).

Η προϊστορία

Οι δύο ομάδες συναντήθηκαν φέτος για πρώτη φορά σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Με γηπεδούχο την Ατλέτικο, οι Μαδριλένοι έχουν 50 νίκες, 23 ισοπαλίες και 33 ήττες απέναντι στην Μπαρτσελόνα. Σε έντεκα περιπτώσεις που σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε πάρει ισοπαλία εκτός έδρας, η ομάδα της πρωτεύουσας έχει προκριθεί εννιά φορές, ενώ μετά από σκορ 1-1 μετρά έξι προκρίσεις σε επτά περιπτώσεις. Για τους Καταλανούς είναι η δέκατη φορά που έχουν έρθει ισόπαλοι στην έδρα τους σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης και έχουν προκριθεί πέντε από αυτές τις περιπτώσεις, ενώ ειδικότερα μετά από 1-1 στο «Καμπ Νου» έχουν τρεις προκρίσεις και δύο αποκλεισμούς. Οι «μπλαουγκράνα» επιδιώκουν να επεκτείνουν το σερί παρουσιών τους στα ημιτελικά της διοργάνωσης για έβδομη φορά, αριθμό που αποτελεί ρεκόρ, ενώ οι «ροχιμπλάνκος» που βρίσκονται στα προημιτελικά για πρώτη φορά μετά το 1997 επιζητούν την παρουσία τους σε ημιτελικό μετά το 1974. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: