Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Δύο τα μεγαθήρια, μία η θέση!

Χώρος δεν υπάρχει παρά μόνο για έναν στο ζευγάρι της Μπάγερν με τη Μαν. Γιουνάιτεντ, που μονομαχούν απόψε στο Μόναχο στη ρεβάνς του 1-1 του «Ολντ Τράφορντ» για τα προημιτελικά του Champions League.

Δύο τα μεγαθήρια, μία η θέση
Η μία διανύει μία εξαιρετική σεζόν, έχει κατακτήσει ήδη τον τίτλο στην Bundesliga και διατηρεί ζωντανό το όνειρο του δεύτερου σερί τρεμπλ, αλλά εσχάτως… παραπατά. Η άλλη διανύει μία εφιαλτική περίοδο, βρίσκεται εκτός διεκδίκησης κάθε εγχώριας κούπας και πασχίζει για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά τελευταία παρουσιάζεται αισθητά βελτιωμένη. Και οι δύο είναι ομάδες με τεράστια παράδοση και ιστορία, αλλά μόνο μία από τις Μπάγερν και Μαν. Γιουνάιτεντ θα επιβιώσει και θα βρεθεί στα ημιτελικά του Champions League μετά τον αποψινό επαναληπτικό του 1-1 στο «Ολντ Τράφορντ».

Η Μπάγερν μετρά τρία σερί ματς χωρίς νίκη και μάλιστα το Σάββατο γνώρισε την ήττα στην Bundesliga για πρώτη φορά μετά από 53 αγωνιστικές (1-0 από την Άουγκσμπουργκ), αν και έχει εξασφαλίσει προ πολλού το πρωτάθλημα. Παράλληλα ο Πεπ Γκουαρντιόλα έχει πολλά προβλήματα, αφού εκτός πλάνων είναι οκτώ παίκτες: οι τιμωρημένοι Σβαϊνστάιγκερ και Μαρτίνεθ, καθώς και οι τραυματίες Τιάγκο, Σακίρι, Κοντέντο, Στάρκε, Ρέντερ και Μπαντστούμπερ.

Η Γιουνάιτεντ δείχνει να βρίσκεται σε καλό «φεγγάρι». Προέρχεται από επιβλητική νίκη με 4-0 επί της Νιούκαστλ εκτός έδρας και δίνει μάχη για να προλάβει το Europa League, διατηρώντας και κάποιες ελπίδες για το Champions League. Εκτός πλάνων του Ντέιβιντ Μόγες είναι σίγουρα οι Ρόμπιν Φαν Πέρσι, Μαρουάν Φελαϊνί και Ράφαελ λόγω τραυματισμού και ο Χουάν Μάτα που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής, ενώ ο Γουέιν Ρούνεϊ παρά τον τραυματισμό του αναμένεται να παίξει.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Σουηδός Γιόνας Έρικσον. Το 2013 ήταν διαιτητής στον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ μεταξύ των Βαυαρών και της Τσέλσι (5-4 στα πέναλτι) και το 2007 ήταν στο 1-1 με την Μπράγκα στην Πορτογαλία για τους ομίλους. Ποτέ δεν έχει διευθύνει αγώνα της Μαν. Γιουνάιτεντ.

Η προϊστορία

Πέρα από τον αξέχαστο τελικό του 1999, όταν η Γιουνάιτεντ με τα γκολ των Σέρινγχαμ και Σόλσκιερ είχε κάνει τη μεγάλη ανατροπή στο φινάλε και είχε κατακτήσει τον τίτλο με 2-1, οι δύο ομάδες είχαν συναντηθεί στα προημιτελικά άλλες δύο φορές: Τη σεζόν 2009/10, η Μπάγερν είχε πάρει την πρόκριση, καθώς στο πρώτο ματς στο Μόναχο είχε επικρατήσει 2-1, ενώ στον επαναληπτικό ηττήθηκε με 3-2. Την περίοδο 2000/01 οι Βαυαροί είχαν επίσης χαμογελάσει και μάλιστα με δύο νίκες (0-1 και 2-1). Για τη φάση των ομίλων το 1998 και το 2001 οι αγώνες στο Μόναχο δεν είχαν νικητή (2-2 και 1-1 αντίστοιχα).

Η Μπάγερν ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες έχει 10 νίκες, 6 ισοπαλίες και 3 ήττες. Παράλληλα έχει προκριθεί στις 16 από τις 18 περιπτώσεις που σε πρώτο ματς ευρωπαϊκής διοργάνωσης είχε πάρει ισοπαλία εκτός έδρας. Ειδικότερα μετά από 1-1 έχουν 11/11 προκρίσεις στο Μόναχο. Η Μαν. Γιουνάιτεντ επί γερμανικού εδάφους έχει 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες, ενώ έχει περάσει έξι φορές από τις έντεκα που είχε έρθει ισόπαλη στο πρώτο ματς στο γήπεδό της. Μετά από 1-1 στο Μάντσεστερ έχει πάρει την πρόκριση τρεις φορές κι έχει αποκλειστεί δύο. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: