Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Συνέλαβαν τον Σέρβο χούλιγκαν

Η ιταλική αστυνομία, αναγνώρισε και συνέλαβε τον΄Ιβαν Μπογντάνοβ, αρχηγό των σέρβων χούλιγκαν που ευθύνονται για τις ταραχές που ξέσπασαν χθες βράδυ στην Γένοβα, χάρη σε ένα τατουάζ. Σύμφωνα με τα δελτία ειδήσεων, πρόκειται για τατουάζ που ο τριαντάχρονος σέρβος χούλιγκαν, φέρει στον αριστερό αντίχειρα, με τον αριθμό "1389" .

Πρόκειται για το έτος κατά το οποίο οι σέρβοι, είχαν συγκρουσθεί με τους οθωμανούς, στην μεγάλη μάχη του Κοσόβου. Οι χθεσινές, συγκρούσεις, ως γνωστόν, οδήγησαν στην ακύρωση του ποδοσφαιρικού αγώνα της Ιταλίας με τη Σερβία. O Mπογκντάνοβ είχε προσπαθήσει να κρυφτεί μέσα στην μηχανή ενός από τα πούλμαν που θα έπρεπε να μεταφέρουν τους χούλιγκαν στο Βελιγράδι. Όταν η αστυνομία τον εντόπισε, αρνήθηκε να παραδώσει διαβατήριο ή ταυτότητα, και άφησε να εννοηθεί ότι δεν μιλά καμία ξένη γλώσσα. Ο αρχηγός των χούλιγκαν, οδηγήθηκε στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί βεβαίωσαν ότι παρουσιάζει μόνο μια ελαφρά θλάση στο αριστερό χέρι και στην συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές του Μαράσσι.

Συνολικά, συνελήφθησαν 17 σέρβοι χούλιγκαν, τριάντα πέντε θα πρέπει να απολογηθούν στην ιταλική δικαιοσύνη, ενώ οι τραυματίες είναι δεκαέξι, μεταξύ των οποίων και δύο καραμπινιέροι. Ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Φράνκο Φραττίνι, έκανε γνωστό ότι η κυβέρνηση του Βελιγραδίου, εξέφρασε επίσημα την λύπη της και την καταδίκη της, για τα χθεσινά γεγονότα, για τα οποία ευθύνονται υπερεθνικιστές και βίαιοι φίλαθλοι προερχόμενοι από το Βελιγράδι.

Οι χούλιγκαν, συγκρούσθηκαν με την αστυνομία , αρχικά, χθες το απόγευμα, προκαλώντας σοβαρές ζημιές στο κέντρο της Γένοβας. Στην συνέχεια, προσπάθησαν να ρίξουν το μεταλλικό δίκτυ που τους χώριζε από τους υπόλοιπους τομείς του σταδίου και κατάφεραν να πετύχουν την ακύρωση του μάτς. Μετά την αποχώρηση όλων των φιλάθλων, αλλά και των ποδοσφαιριστών, επεδίωξαν και πάλι την σύγκρουση με αστυνομία και καραμπινιέρους, έξω από το στάδιο Λουίτζι Φερράρις .

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, αλλά και πηγές της αστυνομίας, υπογραμμίζουν ότι υπήρξε ο κίνδυνος να επαναληφθούν τραγικές σκηνές σαν και εκείνες του σταδίου Χεϊζέλ των Βρυξελλών, του 1985. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ρώμης, υπογραμμίζει ότι "από ιταλικής πλευράς, δεν υπάρχει κάποια ευθύνη για τα όσα συνέβησαν". Σε δήλωσή του, όμως, στο πρακτορείο ειδήσεων ’νσα, εκπρόσωπος της ΟΥΕΦΑ, υπογραμμίζει ότι " εκτός από την ευθύνη όσων προκαλούν τα επεισόδια, οι κανονισμοί της ΟΥΕΦΑ αναφέρονται και σε εκείνες των διοργανωτών του κάθε αγώνα, που πρέπει να εγγυώνται την ασφάλεια μέσα στο στάδιο, όπως και την ομαλή διεξαγωγή του ματς".

Αποκλεισμός για την γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ

Δεν τα κατάφερε η γυναικεία ομάδα του ΠΑΟΚ η οποία ηττήθηκε από τη Νόιλενμπαχ 3-0 στην Βιέννη και αποκλείστηκε από το Τσάμπιονς Λιγκ. Οι Αυστριακές ήταν ανώτερες, με τον δικέφαλο να παλεύει κυρίως στο τελευταίο 20λεπτο για να μειώσει στο σκορ. Δεν τα κατάφερε όμως και έτσι εμπιστρέφει με την… εμπειρία της διοργάνωσης.
11΄ Η Μπούργκερ με ψηλοκρεμαστό σουτ κάνει το 1-0.
19΄ Οι Αυστριακές σκοράρουν για δεύτερη φορά. H Μπούργκερ θα εκμεταλλευτεί μπέρδεμα στην άμυνα του ΠΑΟΚ για το 2-0.
26΄ Σουτ της Παντελιάδου λίγο άουτ.
43΄ Τρίτο γκολ της Μπούργκερ που ελαχιστοποιεί όπως όλα δείχνουν τις ελπίδες πρόκρισης του δικεφάλου.
49΄ Πέναλτι κερδίζει η Νόιλενγκμπαχ με τη Νοβότνι να το στέλνει ψηλά άουτ.
76΄ Η κ. Πιρί αποβάλλει δίκαια την Τας που χτυπάει δύο παίκτριες του ΠΑΟΚ και παίρνει κόκκινη κάρτα.
Διαιτητής: Πιρί (Σκωτία)
ΝΟΪΛΕΝΓΚΜΠΑΧ: Άμπιραλ, Μπελ, Χίκμαν, Μπιρόοβα, Ρουίς, Μπούργκερ, Έντνερ, Νοβότνι, Τας, Μπρανκάο, Γκστέτνερ.
ΠΑΟΚ: Χαραλαμπίδου, Αδαμάκη, Βλασιάδου, Χατζηγιαννίδου, Ντιμιτρίγεβιτς, Παντελιάδου, Γκατζογιάννη, Σπύρου, Τσελέκογλου, Μουρατίδου, Τσουκαλά.

Κόντρα για Φαν Μπόμελ

Δε θα σταματήσει να υφίσταται η κόντρα της Μπάγερν με την ολλανδική ομοσπονδία ποδοσφαίρου. Μετά την ιστορία με τον Αριεν Ρόμπεν, προέκυψε νέα φασαρία για τη συμμετοχή του Μαρκ Φαν Μπόμελ στα δυο ματς των φιναλίστ του Παγκοσμίου Κυπέλλου με τις Μολδαβία και Σουηδία για τα προκριματικά του EURO 2012. Ειδικά, η παρουσία του διεθνούς μέσου των Βαυαρών στο ματς της Τετάρτης με τους Σκανδιναβούς, ενώ ήταν γνωστό πως αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού στο γόνατο, επιδείνωσε την κατάσταση, αφού ο 29χρονος άσος θα χάσει τα ματς με την Κλουζ και το Ανόβερο για Τσάμπιονς Λιγκ και Bundesliga αντίστοιχα.

«Δυστυχώς, συνέβη αυτό που φοβόμασταν. Η υπεύθυνη στάση της ολλανδικής ομοσπονδίας θα ήταν να είχε επιστρέψει χθες ο Φαν Μπόμελ στο Μόναχο για εξετάσεις», τόνισε ο Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, συμπληρώνοντας πως: «Αντί για αυτό, φάνηκε πως η ομοσπονδία ενδιαφέρεται μόνο για το δικό της συμφέρον και θέτει σε κίνδυνο ακόμη και την υγεία των παικτών». Οπότε, αναμένεται να κινηθούν οι φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ νομικά κατά της «οράνιε» ομοσπονδίας.

Ο Φαν Μπόμελ είχε τραυματιστεί την Παρασκευή στον αγώνα με τη Μολδαβία και οι Γερμανοί ζήτησαν να επιστρέψει στο Μόναχο για εξετάσεις, κάτι που δεν έγινε.

Μέσα ο Τόρες, εξω ο Κάιτ

Μια καλή και μια κακή είδηση πληροφορήθηκε ο Ρόι Χότζσον και οι οπαδοί της Λίβερπουλ. Ο Φερνάντο Τόρες "έβγαλε" χωρίς προβλήματα την προπόνηση κι αυτό αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες συμμετοχής του στο ντέρμπι με την Εβερτον, την Κυριακή στο "Γκούντισον Παρκ". Ακόμα, όμως, κι αν παίξει ο Ισπανός, οι "κόκκινοι" θα στερηθούν έναν από τους πολυτιμότερους παίκτες τους, τον Ντιρκ Κάιτ, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα Ολλανδία-Δανία (4-1).

Ο επιθετικός των "Οράνιε" χτύπησε σοβαρά στον αστράγαλο στο 28ο λεπτό και διακομίσθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά έως τώρα δεν έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα των εξετάσεων. Ο προπονητής της Ολλανδίας, Μπερτ Φαν Μάρβαϊκ, παραδέχθηκε ότι "...δείχνει αρκετά σοβαρό", αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Κάιτ δεν προλαβαίνει το ματς της Κυριακής.

Ενα ντέρμπι του Μέρσεϊσαϊντ που διεξάγεται υπό... περίεργες συνθήκες, καθώς για πρώτη φορά βρίσκει τις δύο μεγάλες αντιπάλους στη ζώνη του υποβιβασμού. Για το νικητή, τη Δευτέρα θα ξημερώσει μια καλύτερη ημέρα. Για τον ηττημένο η κατάσταση θα γίνει μη αναστρέψιμη και η χρονιά χαμένη.

Περίπατος του Ολυμπιακού στη Λαμία

Επίδειξη δύναμης έκανε ο Ολυμπιακός, ο οποίος συνέτριψε στη Λαμία τον Πανελλήνιο με 85-57 και πέρασε εύκολα στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος, εκεί όπου τον περιμένει ο ΠΑΟΚ. Οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν στην άμυνα και "χτύπησαν" κοντά στη ρακέτα. Ανέτοιμοι οι "Ολυμπιονίκες".

Παρουσιάζοντας διάρκεια σε άμυνα και επίθεση μέχρι το σφύριγμα της λήξης και με το δίδυμο Σπανούλη-Μαυροκεφαλίδη να... οργιάζει, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα απέναντι στο σύνολο του Θανάση Σκουρτόπουλου, το οποίο έδειξε (29 λάθη) ότι χρειάζεται δουλειά, προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα που θέλει ο Ελληνας τεχνικός.

Η ομάδα του Ντούσαν Ιβκοβιτς πήρε από τα πρώτα λεπτά του αγώνα κεφάλι στο σκορ και δεν απειλήθηκε μέχρι τη λήξη. Ωστόσο, η άνετη -όπως προμηνυόταν- νίκη της πήρε... δυσάρεστες για τον Πανελλήνιο διαστάσεις στην τρίτη περίοδο, όταν οι "ερυθρόλευκοι" βρήκαν τις λύσεις απέναντι στην άμυνα ζώνης των "Ολυμπιονικών" και εκτόξευσαν τη διαφορά στο +23 (58-36) και στο +27 με τη λήξη της τρίτης περιόδου (66-39). Στον... επίλογο της αναμέτρησης ο Ντούσαν Ιβκοβιτς ξεκούρασε τους βασικούς και έδωσε χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες. Το τελικό 85-57 βρήκε τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι βρέθηκαν στο κλειστό της Λαμίας, να χειροκροτούν το σαρωτικό πέρασμα της ομάδας τους.

Τα δεκάλεπτα: 11-20, 27-37, 39-66, 57-85

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπήτης, Μάνος, Παναγιώτου

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ (Θανάσης Σκουρτόπουλος) : Ξανθόπουλος 2, Παπαμακάριος 5 (1), Μπέιλι 14 (2), Οστοϊτς 9, Μπάιαρς 9, Κράμπενχοφτ 8 (1), Κομποδιέτας, Καραθανάσης, Σκλάβος, Τσακαρέλης, Μπράουν 10.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ντούσαν Ιβκοβιτς) : Παπαλουκάς 3, Νεστέροβιτς 6, Λούκας 2, Σπανούλης 15 (1), Παπανικολάου 9 (1), Μπουρούσης 6, Κέσελι 9 (1), Ερτσεγκ, Μαυροκεφαλίδης 20, Τεόντοσιτς 9, Κατσιβέλης, Νίλσεν 6.

Πέρασε εύκολα από τη Ρόδο ο Παναθηναϊκός

Ανετη πρόκριση στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας πήρε ο Παναθηναϊκός. Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέρασαν εύκολα από το "Βενετόκλειο", όπου έκαμψαν την αντίσταση του Κολοσσού Ρόδου με 84-62, σε αγώνα για την προημιτελική φάση του θεσμού.

Οι "πράσινοι" θα αντιμετωπίσουν (29/12) στους "4" τον Αρη, ο οποίος πήρε χωρίς αγώνα την πρόκριση, καθώς το Μαρούσι δήλωσε αδυναμία συμμετοχής.

Ο Κολοσσός αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό στο πρώτο δεκάλεπτο, αλλά οι πρωταθλητές Ελλάδας απέδειξαν από το πρώτο φετινό επίσημο παιχνίδι τη δυναμική τους και φρόντισαν να "μαζέψουν" τη διαφορά και να "καθαρίσουν" την αναμέτρηση από το δεύτερο κι όλας δεκάλεπτο. Μετά το 13-3 που προηγήθηκε στο 5ο λεπτό ο Κολοσσός, οι "πράσινοι", με πρωταγωνιστές τους Νίκολας και Μπατίστ, έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 21-7 και έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο +4 (24-20). Στη δεύτερη περίοδο ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε την κυριαρχία του στα ριμπάουντ και κυρίως στα επιθετικά (11 έναντι 5 των γηπεδούχων) και, με τον Νίκολας να εκτελεί από το τρίποντο και τον Μπατίστ να μην έχει αντίπαλο κάτω από τα καλάθια, οι φιλοξενούμενοι έτρεξαν ένα επιμέρους σκορ 26-14, πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια με προβάδισμα 16 πόντων (50-34) και ουσιαστικά "κλείδωσαν" την υπόθεση-νίκη. Τυπικής διαδικασίας ήταν το δεύτερο ημίχρονο, με τον Παναθηναϊκό να ολοκληρώνει τον αγώνα με τρεις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Μπατίστ, Σάτο, Νίκολας) και τον Διαμαντίδη να μοιράζει 9 ασίστ. Το τελικό 84-62 βρήκε τους "πράσινους" να πανηγυρίζουν μία άνετη νίκη απέναντι στον Κολοσσό, ο οποίος προσπαθούσε μάταια με τον Τσάμη (15π.) να "ρίξει" τη διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 20-24, 34-50, 46-69, 62-84

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Γκούμας, Ψαριανός, Διαμαντής

ΚΟΛΟΣΣΟΣ ΡΟΔΟΥ (Γιάννης Σφαιρόπουλος) : Καλάθης 9, Καυκής 5 (1), Αυγενικός, Τζόρνταν 5, Ιβάνοβιτς 3 (1), Μανωλόπουλος, Ασημακόπουλος 6 (2), Φορντ 7, Χαρίσης 2, Τσάμης 15 (2), Παππάς 1, Πίτερσον 9 (1).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς) : Καϊμακόγλου 2, Τέπιτς 4, Μάριτς 7, Περπέρογλου 2, Μπατίστ 19, Φώτσης 2, Σάτο 17 (1), Νίκολας 18 (3), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 6 (1), Βουγιούκας, Καλάθης 4.

Στα ημιτελικά ο ΠΑΟΚ

Την πρόκριση του στα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε στην Πυλαία ο ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 74-58 του Ικαρου Καλλιθέας, σε αγώνα για τα προημιτελικά του θεσμού, και πλέον περιμένουν στους "4" το νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος-Ολυμπιακός.

Ο Ικαρος, ο οποίος κατά διαστήματα είχε προβλήματα στην οργάνωση, εκμεταλλευτηκε στα πρώτα λεπτά του αγώνα τη νευρικότητα του ΠΑΟΚ και μπόρεσε γρήγορα να προηγηθεί με 7-0. Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση (9-9), αλλά οι "νεοφώτιστοι" με επιμέρους σκορ 12-1 και μεγάλο πρωταγωνιστή τον Καλαμπόκη ξέφυγαν με +11 (21-10), για να μειώσει ο Μάρσαλ στη λήξη του πρώτου δεκαλέπτου στο -7 (27-20). Μάρσαλ και Παπαδόπουλος ανέλαβαν το επιθετικό κομμάτι, τη στιγμή που «έδεσε» η άμυνα του ΠΑΟΚ. Μετά το 27-27 και με επιμέρους σκορ 12-10 στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +2 (39-37).

Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο μέρος της τρίτης περιόδου απέναντι σε έναν Ικαρο, που "έβλεπε" τις επιθετικές λύσεις του να έχουν εγκλωβιστεί. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σερί 6-0 των φιλοξενούμενων, οι οποίοι "μάζεψαν" τη διαφορά στο -5 (56-51). Περίπου οκτώ λεπτά πριν από τη λήξη ο Ικαρος, με μόνιμη απειλή στην επίθεση τον Καλαμπόκη, πλησίασε στο -4 (58-54), αλλά μέχρι εκεί. Ο ΠΑΟΚ, με εξαιρετική άμυνα και τον Παπαδόπουλο να έχει... κέφια, δεν κοίταξε πίσω και, χωρίς να απειληθεί, έφτασε άνετα στο τελικό 74-58.

Τα δεκάλεπτα: 20-27, 39-37, 56-51, 74-58

Διαιτητές: Αφεντουλίδης, Μητσόπουλος, Σταματόπουλος

ΠΑΟΚ (Σούλης Μαρκόπουλος): Μάρσαλ 24 (2), Αράπης, ΜακΓκραθ 8, Αποστολίδης, Δέδας 4, Σιμς 6, Γκρέι 8, Παπαδόπουλος 18, Γιαννακίδης, Καλλές, Γκετσέφσκι 6.
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Αρης Λυκογιάννης): Τουτζιαράκης 3, Αγαδάκος 2, Κράσιτς, Καράμπουλας 2, Πολυτάρχου 4, Τόμπσον 13, Καλαμπόκης 16 (2), Κάρολ 11 (1), Μακ’λαρνι 4, Κερασοβίτης 1, Κατούφας, Πετροδημόπουλος 2.

Ο νέος σκάουτερ του ΠΑΟΚ

H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε σήμερα τον νέο σκάουτερ του συλλόγου. Ο Αντώνης Λεμονάκης θα είναι ο αντικαταστάτης του Γιώργου Καραγιάννη στην συγκεκριμένη θέση. ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει:φέρει:

"Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι τη θέση του scouter της ομάδας, ανέλαβε ο Αντώνης Λεμονάκης, κάτοχος του πτυχίου προπονητικής UEFA Pro, με ειδικότητα στην ανάλυση αγώνων".

Χαβίτο: «Να σπάσουμε και αυτή την παράδοση»

Το βραβείο του πολυτιμότερου ποδοσφαιριστή της 5ης αγωνιστικής έλαβε σήμερα ο Χαβίτο. Ο Αγαπητός Αμπελάς ήταν αυτός που έκανε την βράβευση. Ο Αμπελάς ευχήθηκε στον Χαβίτο να είναι γερός και να συνεχίζει να βάζει κρίσιμα γκολ ενώ ο Ισπανός από την πλευρά του τόνισε: «Πάντα προσπαθώ για το καλύτερο και δίνω το μέγιστο στον αγωνιστικό χώρο. Φέτος τα πράγματα μου πάνε πολύ καλά κι ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι. Αφιερώνω το βραβείο στην οικογένειά μου που με στηρίζει, αλλά και σε ολόκληρη την οικογένεια του Άρη και κυρίως στον κόσμο του Άρη που είναι δίπλα μου στα εύκολα και στα δύσκολα. Και φυσικά στους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα ήμουν τώρα εδώ». Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τόνισε: «Μακάρι να σπάσουμε και την παράδοση απέναντι στην ΑΕΚ. Ελπίζουμε να μας βγει το παιχνίδι, να πάνε όλα καλά, γιατί είναι πολύ σημαντικό να πάρουμε τους βαθμούς, από τη στιγμή μάλιστα που παίζουμε στην έδρα μας».
Τέλος, ο Χαβίτο αναφέρθηκε και στο όνειρο κατάκτησης ενός τίτλου. «Ας ελπίσουμε ότι θα τα καταφέρουμε στο τέλος. Γι’ αυτό δουλεύουμε από την αρχή της χρονιάς. Ξέρουμε ότι η ομάδα έχει μείνει πολλά χρόνια μακριά από τους τίτλους, ελπίζουμε ότι φέτος θα τα καταφέρουμε, αλλά η φιλοσοφία μας είναι ότι πάμε βήμα-βήμα και στο τέλος θα δούμε».

Γιάκομπ: «Έμεινα και για τους φιλάθλους»

Συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Super League παραχώρησε σήμερα ο Βίκτορας Γιάκομπ.
Η συνέντευξη του Βίκτορα Γιάκομπ στην Superleague
Τι συμβουλεύεις τον κόσμο του Ηρακλή και τι του υπόσχεσαι;
«Ένας σημαντικός λόγος που έμεινα στην ομάδα είναι οι φίλαθλοι. Αγαπάνε την ομάδα ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα και πραγματικά δείχνουν αυτή την αγάπη τους. Το εκτιμάω πάρα πολύ αυτό. Τους ζητάω να είναι συνέχεια δίπλα μας όπως γίνεται στις πρώτες αγωνιστικές γιατί το έχουμε ανάγκη πάρα πολύ. Το μόνο που υπόσχομαι, είναι ότι θα δώσουμε την ψυχή μας στο γήπεδο για την επίτευξη των στόχων μας».
Θεωρείς ότι το Καυτανζόγλειο μπορεί να γίνει «καυτή έδρα» ή είναι ένα «αχανές» στάδιο;
«Είναι το σπίτι μας και πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα. Πρέπει όποιος περνάει από εδώ να το φοβάται. Είναι το σπίτι και η έδρα μας, ανεξάρτητα από τον αντίπαλο που υποδεχόμαστε».
Ο κόσμος του Ηρακλή θέλει να βλέπει το ίδιο πάθος από τους ποδοσφαιριστές σε κάθε αγώνα. Σε ερώτησή τους τονίζουν ότι, «ακόμα και την Μπαρτσελόνα να κερδίσουμε, στον επόμενο αγώνα δεν θέλουμε να δούμε χαλαρότητα». Συμμερίζεσαι αυτή την άποψη;
«Συμφωνώ απόλυτα. Έχω αυτή την αντίληψη, το θεωρώ πολύ φυσιολογικό αυτό που σκέφτονται για την ομάδα και με ευχαριστεί. Υπάρχουν φορές που δεν κερδίζουμε αλλά πρέπει να δείξουμε στον κόσμο ότι έχουμε παλέψει μέσα στο παιχνίδι».
Οι φίλαθλοι του Ηρακλή περιμένουν πολλά γκολ από εσένα. Σε τέσσερα παιχνίδια δεν έχεις καταφέρει να σκοράρεις. Υπάρχει κάποιο άγχος;
«Είναι λογικό να περιμένουν γκολ από μένα και από τη θέση του επιθετικού που αγωνίζομαι. Έχουν στα μάτια τους την εικόνα που έδειξα την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Και εγώ θέλω να σκοράρω αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι ναι κερδίζει η ομάδα. Δεν έχω κανένα άγχος και πίεση όσο η ομάδα πάει καλά σε όλους τους τομείς. Αλλά μέσα μου υπάρχει η θέληση να πετύχω περισσότερα γκολ από πέρυσι».
Λόγω του οξύθυμου χαρακτήρα σου, πιστεύεις ότι μία από τις «τακτικές» των αντιπάλων σου είναι να σε εκνευρίζουν κατά τη διάρκεια του αγώνα για να δέχεσαι εύκολα την κίτρινη κάρτα;
«Αποδείχτηκε στις πρώτες αγωνιστικές ότι δεν έχω πάρει εγώ τις κάρτες αλλά οι αντίπαλοι που το επιδίωξαν. Στις προκλήσεις ξέρω να συζητάω όμορφα και ωραία για τα θέματα του ποδοσφαίρου»
Ο Ηρακλής πραγματοποίησε πολύ καλό ξεκίνημα και μετά το πέρας της 3η αγωνιστικής βρέθηκε στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Υπήρξε κάποια πίεση-άγχος και η ομάδα δεν απέδωσε στους επόμενους δύο αγώνες;
«Δε νομίζω ότι ήταν η πίεση, με την Καβάλα για παράδειγμα είδε όλος ο κόσμος ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Το αποτέλεσμα όμως προήλθε όμως καθαρά λόγω ατυχίας. Στόχος μας είναι ανεξάρτητα του αντιπάλου, να τον κερδίζουμε».
Ποιοι είναι οι προσωπικοί και ποιοι οι ομαδικοί στόχοι για την φετινή περίοδο;
«Πριν το πρωτάθλημα δεν έχω κάποιον προσωπικό στόχο. Οι στόχοι είναι σε κάθε παιχνίδι να μπαίνω, να κερδίζω και να συνδυάζεται με γκολ. Ο στόχος της ομάδας μας είναι να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται».
Περιέγραψέ μας ένα 24ώρο σου.
«Το πρωί ξυπνάω, πηγαίνω στην προπόνηση, ακολουθεί το γεύμα, μετά η ξεκούραση. Κάποιες μέρες που έχω βάλει έξτρα πρόγραμμα, κάνω προπόνηση ή γυμναστήριο και το βράδυ βρίσκομαι στο σπίτι με παρέα ή κάποιους φίλους. Είναι πολύ απλό και ποδοσφαιρικό το πρόγραμμά μου».
Κεφάλαιο εθνική ομάδα. Ένα από τα όνειρά σου είναι να αγωνιστείς με την Εθνική Ρουμανίας;
« Την ίδια ερώτηση μου έκαναν στο πρόσφατο ταξίδι μου στη Ρουμανία. Μου γίνεται αυτή η ερώτηση τα τελευταία χρόνια. Είναι ένα θέμα που με έχει κουράσει και δεν θέλω να το αναλύσω. Για μένα προτεραιότητα έχει να είμαι καλά στην υγεία μου και να βοηθήσω τον Ηρακλή».
Έχεις μετανιώσει για κάτι στην ποδοσφαιρική σου καριέρα;
«Ποτέ δεν μετανιώνω για μια απόφαση που παίρνω εγώ. Δεν μου αρέσει να αποφασίζουν οι άλλοι για μένα. Δεν έχω μετανιώσει για καμία απόφαση έως σήμερα».
Έκανες το ποδοσφαιρικό σου ντεμπούτο την περίοδο 1999-2000 με αντίπαλο την Αρτζ Πιτέστι σε έναν αγώνα που ηττήθηκε η ομάδα σου με 3-1. Θυμάσαι κάτι από αυτό τον αγώνα; Τα πρώτα σου συναισθήματα;
«Ήταν μια στιγμή συγκίνησης γιατί ήταν το πρώτο μου παιχνίδι. Άσχετα της ήττας, αλλά για μένα υπήρχε μια ικανοποίηση και χαρά. Στο δεύτερο παιχνίδι σκόραρα».
Θέλεις να στείλεις κάποιο μήνυμα στη φίλαθλη κοινή γνώμη, εκτός των φιλάθλων του Ηρακλή;
«Σε αυτό που έχω διακρίνει στους φιλάθλους του ελληνικού πρωταθλήματος είναι ότι είναι φανατικοί. Αυτό παράλληλα είναι και καλό αλλά και ορισμένες φορές και κακό. Είναι σημαντικό γιατί στηρίζουν τις ομάδες τους. Απλά όσο μπορούν περισσότερο να σκεφτούν να προστατεύσουν το ποδόσφαιρο και να μην υπάρχει βία. Το μήνυμα θα ήταν να μείνουν στην υποστήριξη των ομάδα και αν το καταφέρουν θα είναι οι καλύτεροι της Ευρώπης».
Θα ήθελες να ολοκληρώσεις την καριέρα σου στον Ηρακλή;
«Γιατί όχι. Αγαπάω την ομάδα και γι’ αυτό με όλες τις δυσκολίες εγώ αποφάσισα να μείνω σε αυτή. Είναι ένα θέμα που δεν το σκέφτομαι καθόλου γιατί έχω πολλά χρόνια να παίξω ποδόσφαιρο και να προσφέρω».
Πως προετοιμάζεστε για τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό; Υπάρχει άγχος για θετικό αποτέλεσμα;
«Είναι όπως όλα τα παιχνίδια, έτσι και γι’ αυτό προετοιμαζόμαστε για τη νίκη. Για εμάς ένας λόγος παραπάνω είναι το γεγονός ότι αγωνιζόμαστε στην έδρα μας».
Αγαπημένο…
Φαγητό: Μακαρόνια
Χρώμα: Μπλε
Αυτοκίνητο: AUDI
TV-Show: Heroes
Χόμπι: Ίντερνετ, Pro Evolution, η τεχνολογία γενικότερα
Τραγούδι: Club music

Πρόβλημα με Ρονάλντο Γκιάρο

Ένα ακόμη πρόβλημα φαίνεται πως έχει να αντιμετωπίσει ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ενόψει του αγώνα με την ΑΕΚ. Ο Ρονάλντο Γκιάρο δεν ολοκλήρωσε την σημερινή προπόνηση καθώς ένιωσε έντονες ενοχλήσεις. Αύριο θα φανεί αν θα μπορέσει να ενισχύσει την ομάδα του στο Κυριακάτικο παιχνίδι με την Ένωση. Θυμίζουμε ότι εκτός μάχης έχουν τεθεί ήδη οι Πρίττας και Ναφτί ενώ εξαιρετικά αμφίβολη είναι η παρουσία του Κάρλος Ρουίζ που ακολουθεί ατομικό πρόγραμμα.

Οριστικά χωρίς κόσμο με ΠΑΟΚ

Χωρίς την παρουσία οπαδών του θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ ο Παναθηναϊκός, αφού απορρίφθηκε η έφεση την οποία είχαν υποβάλλει οι «πράσινοι».

Η Επιτροπή Εφέσεων δεν έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της ΠΑΕ ότι δεν φέρει αντικειμενική ευθύνη για τα επεισόδια στο ματς με την Καβάλα και διατήρησε την ποινή που είχε επιβληθεί αρχικά για μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και 45.000 ευρώ πρόστιμο.

Σκέφτεται… ισπανικά ο Ρούνεϊ

Οι διαπραγματεύσεις του Γουέιν Ρούνεϊ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την επέκταση του συμβολαίου του έχουν προσωρινά παγώσει, παρόλο που οι δύο πλευρές το καλοκαίρι είχαν έρθει σε προφορική συμφωνία. Τώρα όμως σύμφωνα με την «AS» στο μυαλό του Άγγλου διεθνή στριφογυρίζει η Primera Division.

Ο 24χρονος επιθετικός έχει συμβόλαιο με τους «κόκκινους διαβόλους» για ακόμη 1,5 χρόνο και πρόσφατα είχαν δώσει τα χέρια σε ραντεβού για νέο συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές κοντά στις 140.000 λίρες την εβδομάδα. Υπογραφές όμως δεν έχουν μπει ακόμη, οπότε τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο.

Σε αντίθεση πάντως με την «AS», τα αγγλικά δημοσιεύματα πιστεύουν ότι ο λόγος της καθυστέρησης δεν είναι άλλος από την πολιτική των Γκλέιζερ, που βρίσκονται στο τιμόνι του συλλόγου και θέλουν οι διαπραγματεύσεις να οριστικοποιούνται μόνο όταν ο ποδοσφαιριστής βρίσκεται στον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου του. Κρίνουν έτσι ότι κανένα πρόβλημα δεν έχει προκύψει στη συμφωνία, η οποία αναμένεται να επισφραγιστεί και επίσημα με υπογραφές το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Γιώργος Φοιρός για όλους και για όλα .

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη Γιώργος Φοιρός φιλοξενήθηκε στο «Τρίτο ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis» και αναφέρθηκε αρχικά στην Εθνική ομάδα, όπου ξεχώρισε την παρουσία του νεαρού Φετφατζίδη. Στη συνέχεια δεν παρέλειψε να κάνει το δικό του σχόλιο για τις τρεις ομάδες της Θεσσαλονίκης, ενώ σχολίασε και την πρόωρη αποχώρηση του από την ομάδα του Λεβαδειακού.
Για την Εθνική ομάδα τόνισε: «Ήταν μεγάλη επιτυχία που σε δύο συνεχόμενα παιχνίδια η Εθνική κατάφερε να πάρει δύο νίκες και να φτάσει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Θεωρώ ότι η Κροατία είναι μια πολύ καλή ομάδα στον όμιλο, όμως χαρακτηρίζεται από την επιπολαιότητα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτεί η Ελλάδα. Πέρυσι στο τουρνουά Μακεδονία είχε παίξει ο Φετφατζίδης και ήδη ξεχώριζε μεταξύ των παιδιών της ηλικίας του. Πιστεύω όμως ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και δεν ξέρω κατά πόσο θα επηρεαστεί, μιας και αυτό είναι το κακό στην Ελλάδα».
Σχολιάζοντας την ομάδα του Άρη ανέφερε: «Ο Άρης είναι μια σοβαρή και πειθαρχημένη ομάδα, από την οποία πρέπει να ξέρεις τι να περιμένεις όταν μπει στον αγωνιστικό χώρο. Οι παίκτες τρέχουν πάρα πολύ, αμύνονται σοβαρά και πειθαρχημένα, δείχνοντας ότι ξέρουν τι θέλουν. Φυσικά και ο Κούπερ έχει τεράστια συμμετοχή σαν προπονητής σ’ αυτή την επιτυχία. Άλλωστε πέρυσι στο ξεκίνημα ο Άρης δεν είχε προπονητή, είχε ένα μάνατζερ στον πάγκο, με το που ήρθε ο Κούπερ οι παίκτες έγιναν ομάδα.
Για τον ΠΑΟΚ σχολίασε: «Το ένα πρόβλημα φέρνει το άλλο, αλλά σιγά-σιγά θα ξεπεραστούν τα προβλήματα για τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε διαθέτει ένα εξαιρετικό τιμ, με τον Καρύδα γυμναστή που είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, αλλά και τον Παύλο Δερμιτζάκη που τον είχα παίκτη πριν από μερικά χρόνια. Ο Αϊβαλιώτης είναι ένας εξαιρετικός προπονητής τερματοφυλάκων, ίσως είναι ο καλύτερος αυτή την εποχή στην Ελλάδα. Πιστεύω ότι γνωρίζουν τι θα κάνουν για να βελτιώσουν την ομάδα».
Αναφορικά με την ομάδα του Ηρακλή υπογράμμισε: «Το ξεκίνημα του αποτέλεσε ευχάριστη έκπληξη στο φετινό πρωτάθλημα. Τώρα έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι απέναντι στον Πανσερραϊκό, γιατί ο αντίπαλος θα κλειστεί και ο Ηρακλής θα πρέπει να διασπάσει την κλειστή άμυνα».
Για την πρόωρη αποχώρηση του από την ομάδα του Λεβαδειακού τόνισε: «Αποτέλεσε μια περίπτωση που ο προπονητής δεν ταίριαξε με τη χημεία της ομάδας, των παικτών δηλαδή με τον προπονητή. Προσωπικά έδωσα και την ψυχή μου σ’ αυτή την ομάδα, προσπάθησα περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αλλά τίποτα δεν έβγαινε. Θεώρησα πολύ καλό στο ξεκίνημα να αποχωρήσω, παρά να υπάρξουν περισσότερα προβλήματα στη συνέχεια. Έφυγα σαν φίλος όμως και μάλιστα ο κ. Κομπότης δεν ήθελε να αποχωρήσω».

SUPERLEAGUE: Κάκος στο «Βικελίδης», Τριτσώνης στο ΟΑΚΑ

Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρας είναι ο διαιτητής που ορίστηκε να διευθύνει το ντέρμπι του Άρη με την ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ενώ το έτερο μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ θα διευθύνει ο Σταύρος Τριτσώνης του συνδέσμου Αθηνών. Στην αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Πανσερραϊκό στο Καυτανζόγλειο θα «σφυρίξει» ο Δημήτρης Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών. Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων της 6ης αγωνιστικής:
Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ 17:15 NOVA
Διαιτητής: Παππάς Ανδρέας (Αθηνών)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΠΑΟΚ ΟΑΚΑ 19:30 NOVA
Διαιτητής: Τριτσώνης Σταύρος (Αθηνών)
ΞΑΝΘΗ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΗΓΑΔΙΑ 19:30 NET
Διαιτητής: Σπάθας Ηλίας (Πειραιά)
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΛΥΜΠ. ΒΟΛΟΥ ΔΗΜΟΤ. ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ 16:00 NOVA
Διαιτητής: Τσινιάρης Μιχαήλ (Αθηνών)
ΚΕΡΚΥΡΑ – ΚΑΒΑΛΑ Ε.Α.Κ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ 16:00 NOVA
Διαιτητής: Βοσκάκης Μιχαήλ (Ρεθύμνου)
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ 18:15 NOVA
Διαιτητής: Θάνος Δημήτριος (Γρεβενών)
ΛΑΡΙΣΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΑΛΚΑΖΑΡ 18:15 NOVA
Διαιτητής: Λαμπρόπουλος Μάριος (Ηλείας)
ΑΡΗΣ – ΑΕΚ ΚΛ.ΒΙΚΕΛΙΔΗΣ 20:30 NOVA
Διαιτητής: Κάκος Αναστάσιος (Κέρκυρας)

Κατσουράνης: "Σπάνιο φαινόμενο ο Φετφατζίδης"

Ο Κώστας Κατσουράνης υποκλίθηκε στο ταλέντο του Γιάννη Φετφατζίδη, κάνοντας λόγο για... σπάνιο φαινόμενο. "Εχει πολύ μυαλό μέσα και έξω από το γήπεδο", τόνισε μεταξύ άλλων στον "Sentra 103,3" και αναφέρθηκε στη μάχη της πρόκρισης που δίνει η Εθνική για το Euro 2012...

"Σε αυτή την ομάδα δημιουργήθηκαν σημαντικές απουσίες από το προηγούμενο παιχνίδι. Τα νέα παιδιά που έρχονται τα ξέραμε, εκτός από τον Γιαννάκη, που είναι κατά τη γνώμη μου κάτι συγκλονιστικό. Εγώ δεν τον ήξερα, τον έζησα από κοντά αυτές τις μέρες. Είναι κάτι σπάνιο, η Ελλάδα έχει να βγάλει τόσα χρόνια κάτι ανάλογο και για μένα το ακόμη πιο σπάνιο είναι το πόσο σοβαρός είναι και πόσο μυαλό έχει μέσα και έξω από το γήπεδο".

Για την ποιότητα που βγάζει η Εθνική και την πρόκριση στα τελικά του Euro2012: «Θα κυνηγήσουμε την πρώτη θέση μέχρι τέλους και θα δούμε. Νομίζω μία από τις δυο θέσεις, η δεύτερη οδηγεί στα μπαράζ, θα την πάρουμε».

Για το αν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με την προηγούμενη Εθνική ομάδα:
«Δεν είμαι ο αρμόδιος να μιλήσω, νομίζω ότι ο κάθε προπονητής έχει τα δικά του πιστεύω, τις δικές του αρχές, οι προπονητές συνήθως διαφέρουν. Αυτός ο προπονητής προσπαθεί να περάσει τη δική του φιλοσοφία, η οποία και είναι λίγο-πολύ γνωστή».

Για το τι κρατά και τι πετά κανείς από αυτή την Εθνική: Σε γενικές γραμμές προσπαθούμε να γίνουμε ακόμη πιο πολύ ομάδα, όταν καταφέρουμε όλοι μαζί να αμυνθούμε θα είμαστε ακόμη καλύτεροι ενώ όταν παίξουμε ακόμη πιο καλά επιθετικά θα κάνουμε και περισσότερες φάσεις».

Για τα πέναλτι στο παιχνίδι με το Ισραήλ: «Δε νομίζω πως ήταν πέναλτι. Η φάση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καθαρή. Η πρώτη φάση που έχουμε επαφή, υπάρχει πέναλτι τη στιγμή της επαφής, η επαφή όμως δεν ήταν για να ρίξει τον παίκτη. Κατάλαβα πως θα τον βρω και έτσι έκοψα τη φορά του ποδιού μου, απλά για να τον σταματήσω. Εκανε θέατρο. Μποερούσε να δώσει πέναλτι τη στιγμή της επαφής. Αλλά η επαφή δεν ήταν δυνατή, γιατί δεν έβαλα δύναμη, θεώρησα καλύτερο να τραβήξω το πόδι μου, αυτός πάτησε τα πόδια του σωστά και έπεσε με θέατρο».

Για το αν υπάρχουν νέα παιδιά να βοηθήσουν: «Είναι θέμα προπονητή, αλλά έχει φανεί πως όποιος μπορεί να έρχεται στην ομάδα και να παίζει».

Για την εικόνα της Εθνικής στο εξωτερικό: «Στους Ευρωπαίους φιλάθλους η ομάδα έχει καταξιωθεί ήδη. Με όσα έχει πετύχει νομίζω πως τη σέβονται».

Για τον Τζιόλη: «Θέλω να αφιερώσω τη νίκη στον Αλέξανδρο, όλοι την αφιερώσαμε. Να γυρίσει δυνατός, ήταν μια δύσκολη στιγμή για κάθε ποδοσφαιριστή».

«Οι Ελληνες δεν έχουν χρήματα, όμως τα μπαρ είναι γεμάτα»!

Επίθεση στον Ηρακλή εξαπέλυσε ο Γίρι Κρέιτσι, μιλώντας στην ιστοσελίδα «tyden.cz». «Προσπάθησαν να με πείσουν να λύσω το συμβόλαιό μου, να μου πουν ότι δεν ισχύει», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Τσέχος αμυντικός. «Εζησα μια εμπειρία και τώρα θέλω να γυρίσω στο ποδόσφαιρο», πρόσθεσε.

Αναλυτικά όσα δήλωσε

«Ολα ξεκίνησαν στης προετοιμασία στην Ιταλία και τη διακοπή του φιλικού με την Κατάνια. Τότε τα ιταλικά ΜΜΕ έγραψαν ότι ο Ηρακλής είναι μια σκληρή ομάδα, με αποτέλεσμα να μη θέλει κανένας να παίξει φιλικό μαζί μας. Αυτό δημιούργησε προβλήματα με τον προπονητή. Μετά προέκυψε και πρόβλημα με το ξενοδοχείο, το οποίο η διοίκηση δεν ήθελε να πληρώσει. Για το λόγο αυτόν επινόησε και ένα σχέδιο το οποίο προέβλεπε να πάμε να παίξουμε ένα φιλικό και να μη γυρίσουμε ποτέ ξανά!

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τραυματίστηκα και έμεινα για τρεις εβδομάδες εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων επειδή όταν οι υπόλοιπες ομάδες έμπαιναν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους ο Ηρακλής είχε ήδη βεβαρημένο πρόγραμμα. Το χειρότερο, όμως, δεν ήταν αυτό. Το χειρότερο θα το μάθαινα αργότερα, καθώς δύο μέρες προτού ολοκληρωθεί η θεραπεία μου, ο νέος προπονητής μου είπε ότι δεν με υπολογίζει και πως θα ήταν καλύτερα να φύγω. Αποφάσισα να μην τα παρατήσω και συνέχισα
», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε:

«Επειτα όμως προσπάθησαν να με πείσουν να λύσω το συμβόλαιό μου, να μου πουν ότι δεν ισχύει κ.τ.λ., ενώ σε μια κατ' ιδίαν συζήτηση που είχα με τον πρόεδρο μου είπε ''δεν έχω πρόβλημα με σένα, αλλά με τους ανθρώπους γύρω σου''. Οταν γύρισα στις προπονήσεις έγινε ένα οικογενειακό διπλό ανάμεσα στους αναπληρωματικούς και τους παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί στο προηγούμενο παιχνίδι. Δεν έπαιξα καθόλου, ούτε ένα λεπτό. Δεν πήρα ούτε μία ευκαιρία για να πείσω τον προπονητή μου. Αργότερα κατάλαβα ότι και το συμβόλαιό μου ήταν στον 'αέρα'. Προσπάθησα να συμφωνήσω σε ένα ποσό, αλλά επειδή φάνηκαν και σε αυτό ασυνεπείς σταμάτησα να εργάζομαι στο σύλλογο. Εζησα μια εμπειρία και τώρα θέλω να γυρίσω στο ποδόσφαιρο».

Καταλήγοντας, ο Κρέιτσι τόνισε: «Συνεχώς ακούμε πως οι Ελληνες δεν έχουν χρήματα. Ωστόσο, αν βγείτε μια βόλτα το βράδυ, θα διαπιστώσετε πως όλα τα μπαρ είναι γεμάτα. Και είναι εκπληκτικό, γιατί μια μικρή μπίρα κοστίζει δέκα ευρώ! Δεν θέλω να τους ρίξω όμως όλους σε ένα σάκο. Το τελευταίο διάστημα δούλευα με έναν προσωπικό γυμναστή που μου έμαθε πράγματα για το ποδόσφαιρο και η μητέρα του μου ετοίμαζε κάθε μέρα ένα πιάτο ζεστό φαί επειδή με λυπήθηκε».

«Ισχυροί» Άρης και Πανελλήνιος, στο 3ο γκρουπ ο ΠΑΟΚ

Στους ισχυρούς, μία μέρα πριν από την κλήρωση της φάσης των ομίλων του EuroCup, που θα διεξαχθεί στη Βαρκελώνη, συμπεριλήφθηκαν Άρης και Πανελλήνιος, όπως ανακοινώθηκε σήμερα. Στο τρίτο γκρουπ δυναμικότητας από τις 32 ομάδες, που θα λάβουν μέρος, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Η πρεμιέρα των έξι αγώνων κάθε ενός από τους οχτώ ομίλους, που θα δημιουργηθούν, θα γίνει στις 16 Νοεμβρίου.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας:

1ο γκρουπ: Ούνιξ Καζάν, Άλμπα Βερολίνου, Άρης, Μπενετόν Τρεβίζο, Γκραν Κανάρια, Πανελλήνιος, Χέμοφαρμ, Καχασόλ.

2ο γκρουπ: Εστουντιάντες, Κράσνιε Κρίλια, Νίμπουρκ, Γαλατάσαραϊ, Αζόβμας, Μπουντιβέλνικ, Μπεσίκτας, Λε Μαν.

3ο γκρουπ: Χάποελ Ιερουσαλήμ, Χάποελ Γκαλίλ Γκιλμπόα, ΠΑΟΚ, Βιλερμπάν, Μπάνβιτ, Σιαουλιάι, Καζέρτα, Καντού.

4ο γκρουπ: Ανβίλ, Μπουντούτσνοστ, Ροάν, Τσεντεβίτα, VEF Ρίγα, Όλντενμπουργκ, Γκέτινγκεν, Γκρόνινγκεν.

«Ολα καλά στον Ηρακλή»

Ο Ισπανός Χοσέμι είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Ηρακλή. Ο 31χρονος αμυντικός, μίλησε για την πρώην του ομάδα την Λίβερπουλ, αλλά και την κατάσταση που βρήκε στην Ελλάδα. Ο Χοσέμι μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα»:


Μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους με τον Ηρακλή;

«Νιώθω ότι είναι νωρίς ακόμα για να πούμε τι μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα. Το θέμα είναι να δουλεύουμε συνεχώς με περισσότερη διάθεση και να προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τα λάθη μας».

- Το λες αυτό γιατί η απόδοση της ομάδας στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν με την Καβάλα και την Κέρκυρα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή;

«Συμφωνώ ότι δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά το ίδιο θα έλεγα ακόμα κι αν είχαμε κάνει καλύτερα παιχνίδια. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Οταν μια ομάδα που έχει αρκετά νέα πρόσωπα βρίσκεται στην αρχή της, χρειάζεται τον χρόνο της».

- Ποια είναι τα σημεία στα οποία εντοπίζεις ότι ο Ηρακλής χρειάζεται δουλειά;

«Αμυντικά έχουμε βρει σταθερότητα και νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Στον επιθετικό τομέα πρέπει να προσέξουμε λίγο περισσότερο όπως και στην κυκλοφορία της μπάλας, στην οποία πρέπει να συμμετέχει όλη η ομάδα ώστε και οι επιθετικοί μας να βρίσκουν τις ευκαιρίες που θέλουν για τα γκολ».

- Το... σίριαλ της μεταγραφής σου κράτησε αρκετά μέχρι να ανακοινωθεί και επισήμως η απόκτησή σου από τον Ηρακλή. Και μάλιστα με τριετές συμβόλαιο, το οποίο δείχνει και μια προοπτική στην επιλογή σου…

«Από τη στιγμή που είδα ότι ο Ηρακλής ενδιαφερόταν πολύ για εμένα, προσέγγισα κι εγώ διαφορετικά την υπόθεση. Εκτίμησα πολύ και το ενδιαφέρον αλλά και την πρόταση του Ηρακλή. Στην Ελλάδα νομίζουν ότι εκτιμούν αρκετά την εμπειρία που έχει ένας παίκτης που βρίσκεται στη δική μου ηλικία».

- Κεντρικός αμυντικός ή πλάγιος μπακ;

«Προτιμώ να παίζω στο κέντρο της άμυνας. Από την άλλη, βέβαια, αν ο προπονητής μού πει να παίξω στα πλάγια, θα το κάνω. Ως πλάγιος μπακ δεν νομίζω ότι έχω τα ανεβοκατεβάσματα για να βοηθήσω επιθετικά την ομάδα μου. Η προσήλωσή μου είναι στα αμυντικά μου καθήκοντα».

- Εχεις παίξει στη Λίβερπουλ με την οποία κατέκτησες και το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν περάσει από τον αγγλικό σύλλογο.
Υπάρχει κάποια εξήγηση γι' αυτό;


«Μπα, περισσότερο σύμπτωση μου φαίνεται, όχι κάτι άλλο».

- Δέθηκες με τη Λίβερπουλ;

«Ναι. Αυτά που έζησα εκεί δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν. Πάντοτε ενδιαφέρομαι γι' αυτήν την ομάδα και θέλω να μαθαίνω τι γίνεται».

- Τώρα με τα προβλήματα που υπάρχουν;

«Ελπίζω να βρει τον δρόμο της και να έρθουν καλύτερες μέρες για να γίνει και πιο δυνατή».

- Μέχρι στιγμής τι εισπράττεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο; Από τη συμπεριφορά του κόσμου γενικότερα;

«Είναι υπέροχο να βλέπεις στην εξέδρα τους φίλους των ομάδων -και αυτό συμβαίνει και με τους δικούς μας φιλάθλους- να τραγουδούν και να φτιάχνουν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

- Ηταν εύκολη η απόφαση να αποχωρήσεις από τη Μαγιόρκα; Να αφήσεις και το ισπανικό πρωτάθλημα;

«Θα πω και πάλι ότι μέτρησε πολύ το ενδιαφέρον του Ηρακλή και ο τρόπος που αυτό εκδηλώθηκε. Από την άλλη, τη δεδομένη χρονική στιγμή στη Μαγιόρκα δεν με υπολόγιζαν κι ας είχα άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο. Δεν ξέρω τι γίνεται με άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά εγώ δεν μπορώ να μένω κάπου που δεν με υπολογίζουν».

- Είχες όμως να πάρεις μια απόφαση σχετικά και με την οικογένειά σου…

«Δεν θα κρύψω ότι η ζωή στη Μαγιόρκα ήταν καλή και για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου. Από τη στιγμή όμως που οι επαγγελματικές συνθήκες δεν ήταν όπως ήθελα, ήταν δύσκολο. Δεν θέλω απλώς να ανήκω σε ένα σύλλογο. Θέλω να ανήκω κάπου που να συμμετέχω στην προσπάθεια».

- Τι θα έλεγες λοιπόν για την επιλογή που έκανες να έρθεις στον Ηρακλή;

«Είναι όλα καλά. Ηθελα να είμαι σε μια ομάδα στην οποία να νιώθω καλά και οι συνθήκες τριγύρω να είναι καλές και για την οικογένειά μου. Αυτό συμβαίνει».

- Είπες ότι είσαι άνθρωπος της δουλειάς. Στον Ηρακλή γίνεται αυτό;

«Ναι. Στις προπονήσεις δουλεύουμε και αυτό γιατί έχουμε καταλάβει όλοι ότι από τη στιγμή που είμαστε καινούργια ομάδα, έχουμε επιπλέον λόγο για να κάνουμε κάτι τέτοιο».

- Ο Ηρακλής πάντως χρειάζεται να βρει την αγωνιστική του ισορροπία και το δέσιμο στις γραμμές.
«Ναι. Το ξαναλέω, είναι αρχή ακόμα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς θα φανούν από το επόμενο παιχνίδι κιόλας. Την προηγούμενη αγωνιστική όμως με την Κέρκυρα δεν ήμασταν καλοί και από τη στιγμή που συνέβη αυτό, ήταν σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα».

Λατρεία για το πάντελ!

Ο Χοσέμι ζει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη γυναίκα του Βανέσα και την κόρη τους Μάρθα. Στην Ισπανία έχει έναν παιδότοπο και ένα εστιατόριο. Είναι γενικώς αθλητικός τύπος. Δεν θα ήταν δύσκολο να μαντέψει κάποιος ότι τα χόμπι του έχουν να κάνουν με τα σπορ. Το δύσκολο όμως θα ήταν να βρεις με ποια σπορ του αρέσει να ασχολείται. Ο 31χρονος Ισπανός είναι λάτρης του πάντελ. Ισως στην Ελλάδα να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά είναι ένα σπορ διαδεδομένο σε Αργεντινή, Ισπανία και Μεξικό όπως και σε άλλες λατινικές χώρες.

Το πάντελ μοιάζει με το τένις και το σκουός. Στο γήπεδο (που είναι περίπου το 1/3 σε διαστάσεις από το γήπεδο του τένις) παίζουν αντίπαλοι ανά δυάδες. Υπάρχει δίχτυ στη μέση που τους χωρίζει και οι πόντοι μετρούν όπως και στο τένις. Με το σκουός μοιάζει στο ότι το γήπεδο περιβάλλεται από τοίχους και όταν η μπάλα χτυπήσει σε αυτούς, το παιχνίδι παίζεται κανονικά. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες (διαφορετικές από αυτές του τένις) και μπαλάκια (σαν του τένις).

Ο Μπάγεβιτς στην Ομόνοια!

Τελικά δεν έμεινε πολύ καιρό χωρίς δουλειά ο Ντούσαν Μπάγεβιτς καθώς ανακοινώθηκε η συμφωνία του με την Ομόνοια. Στην Κύπρο πάνε και οι συνεργάτες του Γεωργαμλής και Μπουρουτζίκας! Την πρόσληψη του Ντούσαν Μπαγεβιτς ως του νέου προπονητή της ομάδας, ανακοίνωσε πριν από μερικά λεπτά η Ομόνοια.

"Ευχαριστημένος από τον Μπενζεμά ο Μουρίνιο"

Για την πορεία του Καρίμ Μπενζεμά τη φετινή σεζόν στη Ρεάλ Μαδρίτης μίλησε ο Μιγκέλ Παρντέθα στον ισπανικό Τύπο. Ο αθλητικός διευθυντής της "βασίλισσας" τόνισε ότι ο Ζοσέ Μουρίνιο πιστεύει πολύ στον 23χρονο επιθετικό, ο οποίος θέλει χρόνο για να δείξει τις πραγματικές ικανότητές του.

"Ο προπονητής μας είπε ότι σε γενικές γραμμές είναι ευχαριστημένος από τη δουλειά που κάνει ο Μπενζεμά και πως είναι σίγουρος ότι έχει ακόμη πολύ περισσότερα να δώσει. Χρειάζεται λίγο υπομονή, καθώς ο Ζοσέ τον πιστεύει τον παίκτη και δεν έχουμε σκοπό να τον πουλήσουμε. Θα του δώσουμε τον χρόνο που χρειάζεται και είμαστε σίγουροι ότι θα θριαμβεύσει στη Μαδρίτη", είπε.

Ο Βίγια ξεπέρασε τον Ραούλ

Ο Νταβίντ Βίγια έβαλε το όνομα του στην ιστορία του ισπανικού ποδοσφαίρου, καθώς από την Τρίτη το βράδυ είναι ο πρώτος σκόρερ της εθνικής ομάδας της χώρας του. Ο Βίγια, που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα στο ματς με τη Σκοτία (3-2), έχει σκοράρει 44 φορές με την εθνική Ισπανίας σε 69 συμμετοχές και ξεπέρασε το ρεκόρ του Ραούλ, που είχε πετύχει 44 γκολ σε 102 συμμετοχές.

Ο 29χρονος φορ της Μπαρτσελόνα έκανε ντεμπούτο με τους «φούριας ρόχας» στις 9 Φεβρουαρίου του 2005 στο 5-0 επί του Σαν Μαρίνο για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2006, ενώ πέτυχε το πρώτο του γκολ στις 16 Νοεμβρίου του 2005 κόντρα στη Σλοβακία.

"Η Σερβία κοκκινίζει από ντροπή"

"Η Σερβία κοκκινίζει από ντροπή", γράφει στο σημερινό της πρωτοσέλιδο η εφημερίδα "Βέτσερνιε Νόβοστι" του Βελιγραδίου, με αφορμή τα σοβαρά επεισόδια στη Γένοβα, στην ποδοσφαιρική συνάντηση της Ιταλίας με τη Σερβία για τον 3ο όμιλο των προκριματικών του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του 2012.

Πριν από τον αγώνα, οι Σέρβοι οπαδοί έδειξαν τις άγριες διαθέσεις τους, όταν επιτέθηκαν στο πούλμαν της ομάδας τους και μετέφεραν το κλίμα αυτό κι εντός γηπέδου, όπου επικράτησε χάος, με αποτέλεσμα οπαδοί να συγκρούονται με αστυνομικούς και ο αγώνας να διακοπεί.

Το "κόκκινο πανί" για τους χούλιγκαν ήταν ο τερματοφύλακας της Σερβίας, Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς. Μια μερίδα οπαδών του Ερυθρού Αστέρα πνέει μένεα κατά του Στοΐκοβιτς, πρώην τερματοφύλακα της ομάδας, επειδή "τόλμησε", όπως λένε, να πάρει μεταγραφή στην Παρτιζάν, τον "αιώνιο εχθρό" της ομάδας τους.

Ο όρος "φρίκη" κυριαρχεί στα δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου του Βελιγραδίου, όπου υπάρχουν εκτενείς αναφορές στα χθεσινά επεισόδια, που αμαύρωσαν την εικόνα του σερβικού ποδοσφαίρου.

Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της "Πολίτικα", που γράφει: "Το μεγαλύτερο όνειδος του σερβικού αθλητισμού".

Κι ενώ αθλητικογράφοι και σχολιαστές του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης καταδίκαζαν με τον πλέον απόλυτο τρόπο τα επεισόδια, ο πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, Τόμισλαβ Κάρατζιτς, ο οποίος και ο ίδιος βρίσκεται σε "πόλεμο" με τους οπαδούς", δήλωνε χαρακτηριστικά: "Ξέραμε ότι επρόκειτο να έρθει κάτι τέτοιο".

Μετά τη διακοπή του αγώνα, ο κ. Κάρατζιτς δήλωσε στους δημοσιογράφους: "Είχαμε πληροφορίες πως κάτι τέτοιο επρόκειτο να συμβεί και είχαμε προειδοποιήσει τους Ιταλούς [�] Αυτή δεν ήταν απλά μια επίθεση στην ομάδα μας, αλλά στο ίδιο το κράτος. Νομίζω πως αυτό είναι το υπόβαθρο αυτού του συμβάντος. Είναι φρικτό".

Σχολιαστές στο Βελιγράδι επισημαίνουν πως πρόκειται για τη δεύτερη φορά, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, που η Σερβία βρίσκεται στα πρωτοσέλιδα του ευρωπαϊκού- και όχι μόνο- Τύπου, για κάποιο αρνητικό γεγονός.

Πριν από λίγες ημέρες, στα πρωτοσέλιδα και τα δελτία ειδήσεων κυριαρχούσαν οι συγκρούσεις της σερβικής αστυνομίας με εξτρεμιστές, που αντιδρούσαν στην Πορεία Υπερηφάνειας- Belgrade Pride. Μάλιστα, όπως έγραψε ο σερβικός Τύπος, μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στα επεισόδια στην Πορεία Υπερηφάνειας ήταν και οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων.

Για τα αυξανόμενα κρούσματα βίας που προέρχονται από το χώρο του ποδοσφαίρου είχε προειδοποιήσει κι ένας από τους θρύλους του σερβικού ποδοσφαίρου, ο Σάβο Μιλόσεβιτς, ο οποίος, όπως αναφέρει σε σχετικό τηλεγράφημά του το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA, είχε πει πως η Σερβία δεν κάνει αρκετά πράγματα ώστε να αποτρέψει την αθλητική βία.

"Ήταν ντροπή (τα επεισόδια), αλλά και η επίθεση στο Στοΐκοβιτς αποτελεί σοβαρή ένδειξη για το τι είναι ικανοί να κάνουν", δήλωσε ο Σάβο Μιλόσεβις στον τηλεοπτικό σταθμό Β92 του Βελιγραδίου.

Τα χθεσινά επεισόδια δεν είναι, ωστόσο, σε καμία περίπτωση τα μοναδικά ή ακόμη και τα χειρότερης μορφής συμβάντα, που σχετίζονται με το χουλιγκανισμό στη Σερβία.

Πριν από έναν χρόνο, η διεθνής κοινή γνώμη είχε συγκλονιστεί, όταν οπαδός της γαλλικής ομάδας Τουλούζ ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου, στο κέντρο του Βελιγραδίου, από οπαδούς της Παρτιζάν.

Το 2008, οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα εισέβαλαν στο γήπεδο, κατά τη διάρκεια προπόνησης της ομάδας και επιτέθηκαν κατά του παίκτη Όγκνιεν Κόρομαν, ενώ αρκετά χρόνια πριν, το 1999, οπαδός είχε ρίξει φωτοβολία στο γήπεδο της Παρτιζάν, από την οποία βρήκε τραγικό θάνατο ένας έφηβος.

Μετά τα τελευταία αυτά επεισόδια βίας, η υπουργός Αθλητισμού της Σερβίας, Σνέζανα Σάμαρτζιτς- Μάρκοβιτς δήλωσε πως είναι επιτακτική η ανάγκη να αλλάξουν ορισμένα πράγμα.

"Μια ομάδα ανθρώπων, που αυτοαποκαλούνται οπαδοί της Σερβίας (της σερβικής εθνικής ομάδας) ντρόπιασαν τους εαυτούς τους και την ίδια τη χώρα", τόνισε η υπουργός και πρόσθεσε πως θα πρέπει άμεσα να ληφθούν μέτρα ώστε να παταχθεί αυτή η μορφή βίας και να σταματήσουν επεισόδια αυτού του είδους στα γήπεδα.

Μπαράζ συλλήψεων
Στο μεταξύ, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα του ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Β92 του Βελιγραδίου, η ιταλική αστυνομία προχώρησε σε 35 προσαγωγές χθες το βράδυ, οι 16 εκ των οποίων εξελίχθηκαν σε συλλήψεις.

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι κι ένας άνδρας, ο οποίος φέρεται ως ο οργανωτής των επεισοδίων. Ο συλληφθείς λέγεται πως είναι 29 ετών, άνεργος κι ένας από τους αρχηγούς των συνδέσμων φιλάθλων του Ερυθρού Αστέρα.

Ο 29χρονος έχει στο παρελθόν απασχολήσει τις σερβικές αρχές για βίαιη συμπεριφορά, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και άλλα αδικήματα.

Από τη σερβική αστυνομία διαβεβαιώνουν ότι θα ληφθούν μέτρα κατά των χούλιγκαν, που προκάλεσαν τα εκτεταμένα επεισόδια στη Γένοβα κι επισημαίνουν πως τα άτομα αυτά είναι γνωστά για τη δράση τους.


Πηγή, ΑΠΕ

"Κρίμα να μας έπαιρναν ψεύτες"

Επειτα από ένα διάστημα γεμάτο αβεβαιότητα, ο Βασίλης Κωνσταντίνου ανέλαβε ως ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ Αμαρουσίου, ξεκινώντας την προσπάθεια... σωτηρίας, και μίλησε στον "Sentra 103,3" για την επόμενη μέρα.

«Το πρόεδρος, εμένα τουλάχιστον, δεν με απασχολεί και δεν με ενδιαφέρει. Το να είσαι πρόεδρος και να βάζεις χρήματα, αυτό σημαίνει ότι είσαι ιδιοκτήτης και πρόεδρος...», τόνισε αρχικά, πριν εξηγήσει: «Το να είσαι ένας άνθρωπος που ήρθες μαζί με κάποιους άλλους φίλους σου, όπως είναι ο Κώστας Κουτσούκος, όπως είναι ο δήμαρχος του Αμαρουσίου ο Γιώργος Πατούλης, ο Αρης ο Βωβός, απλώς να συμμετέχεις μαζί τους για να μπορέσεις να φέρεις το Μαρούσι εκεί που ανήκει, που μέχρι πέρυσι ήταν τρίτο...

Εγώ προσωπικά που έχω γευτεί τόσες χαρές από το ελληνικό ποδόσφαιρο, από τον Παναθηναϊκό, από την Εθνική, και ούτω καθεξής, προχθές στη συνέντευξη στην Αίγλη πραγματικά εντυπωσιάστηκα, ανατρίχιασα όταν είδα Ομπράντοβιτς και μετά Αλεξανδρή, να είναι κατά σειρά προτεραιότητας το Μαρούσι τρίτο.

Και λέω είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια να δοθεί σε ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση, που ήταν ψεύτες, που φτάσανε το Μαρούσι σε σημείο να χλευάζεται από τον οποιονδήποτε...».

Οσο για τις πρώτες δουλειές του στο νέο πόστο; Επανέλαβε ότι «πήρα χλωρίνη και είμαι έτοιμος το μεσημέρι να πάω να απολυμάνω τα γραφεία και τα μέρη που παραβρέθηκαν αυτοί οι άνθρωποι για λίγες ώρες».

Σχολιάζοντας την εμπλοκή του με την ομάδα των βορείων προαστίων τόνισε: «Το Μαρούσι το παρακολουθούσα, μένω στο Μαρούσι, είμαι γέννημα-θρέμμα της περιοχής, έχω παίξει στο Μαρούσι... Είπαμε να σώσουμε την ομάδα, αλλά όχι μόνοι μας. Είμαστε μια παρέα, πέντε άτομα...

Ο Κώστας Κουτσούκος, ο Νίκος Πέππας, ο Σπύρος Σταθούλης και ο Παναγιώτης Τζελάλης. Ο Αρης ο Βωβος συνεχίζει, έχει κάποια προβλήματα και δεν θέλει να είναι ενεργό μέλος, αλλά πληρώνει κάθε μήνα 12.500 το δάνειο και ο Γιώργος ο Πατούλης που έβαλε τα σπίτια του μπροστά για να βρει την εγγυητική, τα 65.000 που μαζέψαμε όλοι με πρώτο εκείνον, μπήκαμε για να λάβουμε μέρος στο πρωτάθλημα.

Οσο για το αν θα σωθεί η παρτίδα; «Πήραμε τον Αλεξανδρή που ξέρει την ομάδα και έχει δεσμούς, αλλά και την αποδοχή κόσμου και των κατοίκων του Αμαρουσίου.

Να έχουμε τα έσοδα, θα κινηθούμε από τα έσοδα του ΟΠΑΠ, τα τηλεοπτικά και από εκεί και πέρα με τις προσπάθειες των ανθρώπων που αναφέραμε, με τα διαρκείας που θα βγάλουμε να πουλήσουμε στον δήμο, στις επιχειρήσεις.

Πιστεύω να μας βοηθήσουν και μεγαλοεπιχειρηματίες που είναι στο Μαρούσι, παίρνοντας ένα αριθμό εισιτηρίων διαρκείας για να κρατήσουμε το Μαρούσι στη Α1 και του χρόνου μας υποσχέθηκε ο Αρης Βωβός και ο Πατούλης πολλά περισσότερα πράγματα για τη συνέχεια».

Λεμονής: "Γίνεται λάθος με τον Φετφατζίδη"

Ο Τάκης Λεμονής μίλησε, στο ραδιοφωνικό σταθμό "NOVAΣΠΟΡ FM 94.6", για τον Γιάννη Φετφατζίδη και χαρακτήρισε μεγάλο λάθος τη μεγάλη προβολή, που τυγχάνει ο νεαρός από τα ΜΜΕ.

«Δυστυχώς γίνεται μεγάλο λάθος αυτή τη στιγμή. Ναι μεν, έχει καταπληκτικά χαρακτηριστικά σαν ποδοσφαιριστής και κάνει καταπληκτικά πράγματα. Αλλά γιατί όμως να τον ονομάζουμε Μέσι και να βάζουμε τόσο ψηλά τον πήχη; Έχει ώριμο παιχνίδι, και ξέρει πότε θα χρησιμοποιήσει την ντρίμπλα και πότε όχι. Πιστεύω όμως ότι είναι λάθος η προβολή αυτή. Είναι ένα παιδί που θα βλέπει σήμερα τα πρωτοσέλιδα και θα αντιλαμβάνεται τη μεγάλη διαφορά με πέρσι. Σε κάποια κακή στιγμή θα γράψουν ότι πήραν τα μυαλά του αέρα και θα του κάνει κακό».

-Για τον τρόπο παιχνιδιού της εθνικής και εάν μπορούν να γίνουν συγκρίσεις με αυτό της εποχής Ρεχάγκελ: «Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε συγκρίσεις στον τρόπο παιχνιδιού. Αυτό που μετρούσε και μετράει είναι να κάνεις νίκες. Αυτό είναι το ζητούμενο. Ένα πράγμα πρέπει να επισημάνουμε. Ο τρόπος παιχνιδιού και οι φιλοσοφία δεν διαφέρουν πάρα πολύ, ανάμεσα στον Ρεχάγκελ και στον Σάντος. Ο Σάντος είναι ένας προπονητής του οποίου οι ομάδες δεν είναι επιθετικές. Στην εθνική αυτό της πάει ειδικά όταν πηγαίνει σε μεγάλες διοργανώσεις. Το θέμα είναι το πόσο θα μπορούμε να περάσουμε τα εμπόδια με τις θεωρητικά μικρότερες ομάδες».

Xέρσι: "Ακόμα περιμένω να πληρωθώ"!

Συνέντευξη στην εφημερίδα της πατρίδας του "Αλγκεμεν Ντάγκμπλαντ" παραχώρησε ο Γιουσούφ Χέρσι. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ δεν είχε να πει καλά λόγια για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το πέρασμα του από την Ένωση, κάνοντας λόγο για πληρωμές μισθών που αργούσαν πάρα πολύ...

"Στην πραγματικότητα προτιμούσα να μείνω στην ΑΕΚ. Κάποια στιγμή όμως έπρεπε να φύγω γιατί τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Για παράδειγμα οι πληρωμές που πάντα αργούσαν. Εντάξει, ήξερα πως κάτι τέτοιο στην Ελλάδα μπορεί να συμβεί. Όμως το να αργείς να πάρεις τον μισθό σου τόσο πολύ ούτε μπορούσα να το φανταστώ. Ακόμα και σήμερα δεν έχω πάρει σχεδόν τίποτα, αν και περιμένω ότι θα πληρωθώ.

Στην αρχή δεν ήταν και τόσο άσχημα στην Ελλάδα. Μέχρι που άρχισα να παίζω σε κάποια γήπεδα που καλύτερα να μην έπεφτες κάτω. Και μετά οι διαιτητές. Δεν λέω ότι δωροδοκούνταν. Αλλά πραγματικά ήταν τελείως ανέτοιμοι πολλές φορές για την δουλειά τους. Μου το έλεγαν και οι Έλληνες αυτό. Είναι μια όμορφη χώρα για να πας για διακοπές, αλλά όχι για να παίξεις ποδόσφαιρο"
, ήταν τα λόγια του Χέρσι.

Στα... χέρια του Μαρινάκη η "Θρύλος Α.Ε."

Στα... χέρια του Βαγγέλη Μαρινάκη περνάει και η "Θρύλος Α.Ε.", όπως συμφωνήθηκε στη συνάντηση του μεγαλομετόχου του Ολυμπιακού με τον Σωκράτη Κόκκαλη την Τρίτη. H συγκεκριμένη εταιρεία έχει την εκμετάλλευση των εγκαταστάσεων του Ρέντη, δίνοντας ένα μεγάλο ενοίκιο στον Ερασιτέχνη.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα "SportDay", o Κόκκαλης επέστρεψε την Τρίτη από τις ΗΠΑ και αμέσως μετά πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ, όπου συναντήθηκε με τον Μαρινάκη. Η επίσημη ενημέρωση από τον σύλλογο ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την ομάδα ενώ παρουσιάστηκαν ικανοποιημένοι από την πορεία της. Μάλιστα, προχωράει η διαδικασία της μετάβασης του 50% της "Καραϊσκάκης Α.Ε.", κάτι που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2010.

Εκτός του ποδοσφαιρικού τμήματος, οι δύο άνδρες συζήτησαν για το... τέλμα που έχει φτάσει ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός αλλά και τη βοήθεια που μπορούν να προσφέρουν οι ίδιοι.

Κακά: «Τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι…»

Τις φήμες που τον θέλουν να αποχωρεί τον ερχόμενο Ιανουάριο από τη Ρεάλ Μαδρίτης διέψευσε ο Κακά, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «Marca».

Τις τελευταίες μέρες φημολογείται ότι ο Βραζιλιάνος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στο «στόχαστρο» της Τσέλσι και της Μίλαν, όμως εκείνος τόνισε πως θέλει να μείνει στο ρόστερ της «βασίλισσας» τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι.

«Όταν αποθεραπευτώ από τον τραυματισμό μου θα αγωνιστώ στην Ρεάλ Μαδρίτης. Η παραμονή μου στην Ρεάλ είναι διασφαλισμένη έως το επόμενο καλοκαίρι. Το τι θα συμβεί μετά μόνο ο Θεός ξέρει», τόνισε ο 28χρονος παίκτης και πρόσθεσε: «Έχει περάσει καιρός από το τότε που αγωνίστηκα ξανά και ο στόχος μου είναι να επιστρέψω τον Δεκέμβριο».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να επιστρέψει στη Μίλαν, απάντησε: «Αυτό δεν είναι δικό μου πρόβλημα».

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Με φόντο τα ημιτελικά

Eν μέσω γενικής αναταραχής υπάρχει και παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ στην επίσημη πρεμιέρα του αντιμετωπίζει τον Ίκαρο Καλλιθέας για τα προημιτελικά του κυπέλλου. Το παιχνίδι (16.30) είναι μονό (δεν υπάρχει επαναληπτικός), δεν είναι τηλεοπτικό και είναι μια καλή ευκαιρία για τον κόσμο να στηρίξερι την προσπάθεια πρόκρισης στα ημιτελικά όπου σε διπλά παιχνίδια (29/12 στο Παλατάκι) ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Πανελλήνιος Ολυμπιακός. Το σημερινό παιχνίδι δεν είναι εύκολο. Ο Ίκαρος δεν έχει να χάσει τίποτε, θα παίξει χωρίς άγχος, ενώ και το ρόστερ του είναι αρκετά καλό. Άλλωστε πέρασε στους «οκτώ» αποκλείοντας εκτός έδρας τον Πανιώνιο και αυτό λέει πολλά. Το ματς θα χρειαστεί από όλους υπομονή. Ο ΠΑΟΚ είναι δεδομένο ότι θα έχει περισσότερο άγχος, αφού θεωρητικά αυτός είναι το φαβορί και λόγω ονόματος και λόγω έδρας. Πάντως αν η τελευταία παρουσία στην διαδικασία των φιλικών, στο ΣΕΦ με τον Ολυμπιακό, αποτελέσει βάση για σήμερα, τότε ναι, ο «Δικέφαλος» θα μπορέσει να κτίσει μια καλή εμφάνιση και φυσικά την πρόκριση. Και τώρα που οι ομάδες είναι ακόμα ανέτοιμες αυτό που μετρά θα είναι η νίκη και το πέρασμα στους τέσσερις ώστε να παραμείνει ζωντανό το κίνητρο και των παικτών αλλά και του κόσμου.

Έρχονται… sold out!

Από χθες και μέχρι την Κυριακή οι φίλοι του Άρη θα… παίζουν σε διπλό ταμπλό και με μία επίσκεψη στο Κλεάνθης Βικελίδης θα προμηθεύονται εισιτήρια για δύο διαφορετικούς, αλλά το ίδιο σημαντικούς, αγώνες, είτε από το Megastore (για Λεβερκούζεν), είτε από τα εκδοτήρια (για ΑΕΚ).
Την περασμένη Παρασκευή κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια για το Ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Λεβερκούζεν, ενώ από χθες στο κατάστημα της ΠΑΕ(κάτω από την Θύρα 2) βρίσκονται και τα εισιτήρια για τον αγώνα της Κυριακής με την ΑΕΚ.
Οι άνθρωποι της ομάδας είναι αισιόδοξοι ότι ο κόσμος θα δείξει μεγάλη διάθεση και όσο οι μέρες περνούν τόσο ο αριθμός πώλησης θα αυξάνεται. Μάλιστα δεν είναι και λίγοι αυτοί που κάνουν λόγο για δύο sold out σε διάστημα πέντε ημερών!
Άλλωστε, όταν υπάρχει τόσος ενθουσιασμός από τη νίκη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επί του ΠΑΟΚ, και των καλών εμφανίσεων της ομάδας του Κούπερ, τότε είναι φυσιολογικό να γίνεται λόγος για ένα κατάμεστο γήπεδο το βράδυ της Κυριακής, αρχικά και ένα «καυτό» Βικελίδης την Πέμπτη με την Λεβερκούζεν.
Οι τιμές εισιτηρίων με ΑΕΚ και Λεβερκούζεν
Τα εισιτήρια του ντέρμπι της Κυριακής διατίθενται στον κόσμο της ομάδας από τα εκδοτήρια του Κλεάνθης Βικελίδης (κάτω από την Θύρα 2) από τις 9:30 έως τις 20:30. Οι τιμές είναι οι: για τις Θύρες 1 και 3 είναι 20 ευρώ, για τις θύρες 2 και 6 κοστίζουν 30 ευρώ, για την θύρα 9 η τιμή τους είναι 35 ευρώ και για τη Θύρα 7 κοστίζουν 50 ευρώ.
Όσο για τις τιμές των Ευρωπαϊκών εισιτηρίων, υπενθυμίζουμε ότι είναι οι εξής: για τις Θύρες 1 και 3 είναι 20 ευρώ, για τις Θύρες 2 και 6 κοστίζουν 35 ευρώ, για την θύρα 9 η τιμή είναι 40 ευρώ και για τη Θύρα 7 κοστίζουν 60 ευρώ.

Φωτο Ημερας

Ελλαδάρα... και κόντρα στο Ισραήλ!

Χάνει τον ΠΑΟΚ και το… συμβόλαιό του!

Ενοχλήσεις στον δικέφαλο επικαλέσθηκε ο Σίντνεϊ Γκοβού με αποτέλεσμα να μην προπονηθεί και να είναι εξαιρετικά δύσκολη η συμμετοχή του στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ. Στην ΠΑΕ πιστεύουν ότι πρόκειται για αντίδραση του παίκτη στον… ντόρο που έχει δημιουργηθεί μετά από το νέο του πειθαρχικό παραστράτημα.

Ο Γάλλος όταν έφτασε στην Παιανία ενημέρωσε ότι νιώθει ενοχλήσεις στο πόδι του με αποτέλεσμα να κατευθυνθεί προς τα ιατρεία για να εξετασθεί. Ο ιατρός του Παναθηναϊκού δεν του επέτρεψε να προπονηθεί από την στιγμή που πονά.

Το κακό είναι ότι στην ΠΑΕ έχουν διαπιστώσει ότι ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είναι αρκετά δυσαρεστημένος από την διάσταση που έχει πάρει το νέο του πειθαρχικό παράπτωμα και πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αντίδραση του στο πρόστιμο που πρόκειται να του επιβληθεί.

Ο Νικόλας Πατέρας είναι εξοργισμένος από την συμπεριφορά και την εξωγηπεδική ζωή του Σίντνεϊ Γκοβού, ειδικά όταν έχουν προηγηθεί όμοια περιστατικά και συζητήσεις με τον Κώστα Αντωνίου για να προσέξει περισσότερο.

Το σίγουρο είναι ότι εάν ο Γκοβού συνεχίσει την συμπεριφορά του αυτή, τότε, μέλλον στον Παναθηναϊκό για αυτόν δεν υπάρχει. Πρέπει να θεωρείται αρκετά πιθανό να… χάσει του συμβόλαιό του καθώς οι πράσινοι θα στραφούν εναντίον για να λύσουν τη συνεργασία τους μαζί του.

Φυσικά, όλα αυτά μπορούν να σταματήσουν και ο Γκοβού να παραμείνει στην ομάδα, χωρίς να δοθεί συνέχεια στο θέμα που έχει προκύψει. Για να συμβεί αυτό θα πρέπει ο Γάλλος να αλλάξει στάση και η συμπεριφορά του να γίνει περισσότερο επαγγελματική.

Δεν παίζουν Νίνης και Λέτο

Νέο πρόβλημα προέκυψε στον Παναθηναϊκό με τον Σωτήρη Νίνη. Ο διεθνής μέσος, τραυματίστηκε και αποχώρησε με φορείο στο 13' της αναμέτρησης Ελλάδα-Ισραήλ μετά από σύγκρουση με τον Γκέρσον. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε έδειξαν ότι έχει υποστεί ένα αιμάτωμα στο μετατάρσιο που θα τον κρατήσει μία εβδομάδα εκτός γηπέδων.

Ο Νίκος Νιόπλιας πολύ δύσκολα θα έχει στη διάθεσή του τον Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπωρούν και ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα.

Για τον Λέτο πάντως, καθοριστική θα είναι η προπόνηση της Τετάρτης, που θα γίνει προσπάθεια να εξαντληθούν και οι τελευταίες ελπίδες, ώστε να παίξει με τον ΠΑΟΚ. Ο Νίκος Νιόπλιας ελπίζει να μην υπάρξει άλλη κακοτυχία, αφού είναι πιθανό να μην έχει στη διάθεσή του ούτε τους Σαριέγκι και Γκοβού, οπότε αρχίζει να καθίσταται δύσκολη η υπόθεση «ενδεκάδα».

Φερναντέζ: «Κρίμα για τους παίκτες μου»!

Απογοητευμένος από την ήττα και πεπεισμένος πως εκείνη δεν άξιζε στους παίκτες του παρουσιάστηκε μετά το παιχνίδι με την Ελλάδα 2-1 ο Λουί Φερναντέζ.

Ο τεχνικός του Ισραήλ δεν θέλησε να σχολιάσει τις αποφάσεις του διαιτητή και προτίμησε να εκφράσει τη βεβαιότητά πως η ομάδα του παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης.

«Δε χάθηκε η πρόκριση για μας. Είμαι απογοητευμένος, όμως, για τους παίκτες μου, διότι δεν άξιζαν αυτή την ήττα. Είχαμε ελλείψεις -αφού ήρθαμε εδώ χωρίς τέσσερις παίκτες- αλλά το τουρνουά δεν τελείωσε για μας», ανέφερε ο Φερναντέζ και συνέχισε:

«Καλύτερα να μη σχολιάσω τις διαιτητικές αποφάσεις. Είμαι εδώ για να σχολιάσω την ομάδα μου και όχι τον διαιτητή. Το Ισραήλ έκανε μια καλή εμφάνιση, είναι νέα ομάδα και προετοιμάζει το μέλλον -όπως, άλλωστε και η Ελλάδα. Η σημερινή μας αντίπαλος ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 2004 και είναι μια “ποδοσφαιρική” χώρα -σε αντίθεση με το Ισραήλ, όπου τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα».

Αφού τόνισε, δε, πως «σε αγώνες όπως ο σημερινός -αλλά και με την Κροατία- φάνηκε η έλλειψη εμπειρίας και πόσο στερηθήκαμε παίκτες, όπως ο Μπεν Χαΐμ και ο Μπεναγιούν», τόνισε:

«Οι νέοι παίκτες, όμως, έδειξαν θετικά στοιχεία και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί τους. Το αποτέλεσμα δεν είναι καλό για μας, αλλά μας βοήθησε να βγάλουμε συμπεράσματα. Παρακολούθησε κάποιους νέους παίκτες και αν με αφήσετε να δουλέψω (σ.σ. απευθυνόμενος προς τους Ισραηλινούς δημοσιογράφους), θα δείξω έργο.

Το μόνο που με στενοχώρησε σήμερα ήταν πως λυπήθηκαν οι παίκτες μου, αλλά και το ότι υπήρξαν αποδοκιμασίες στον εθνικό ύμνο του Ισραήλ -κάτι που θεωρώ ασέβεια. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μου, ξέρω πως έχει ταλέντο και είμαι σίγουρος ότι θα βρούμε τις λύσεις»
.

Σάντος: «Ομάδα με… μέταλλο»!

Στο χαρακτήρα που έδειξε η Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με το Ισραήλ 2-1 στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος εκθείασε την αντίδραση των παικτών του μετά την ισοφάριση και τη χαρακτήρισε ως τον κύριο λόγο της μεγάλης νίκης.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Στα πρώτα δέκα λεπτά δεν μπήκαμε καλά στο γήπεδο και κάναμε λάθη στην κυκλοφορία. Από ‘κει και πέρα, όμως, ανεβάσαμε την απόδοσή μας και ελέγξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού», ανέφερε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε:

«Καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ σε μια από τις αρκετές ευκαιρίες που είχαμε. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε σχετικά καλά, αλλά οι Ισραηλινοί ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοσή τους.

Κάναμε κάποια αχρείαστα λάθη και τους επιτρέψαμε να έρθουν κοντά στα καρέ μας. Διαθέτουν 3-4 γρήγορους ποδοσφαιριστές και κατάφεραν να σκοράρουν σε μια στιγμή δικής μας αδράνειας. Από ‘κει και πέρα, όμως, δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα με "μέταλλο", αφού μπορέσαμε να απαντήσουμε πολύ γρήγορα με το δεύτερο γκολ.

Αντιστρέψαμε το τρίγωνο των χαφ από «2-1» σε «1-2» και μπορέσαμε έτσι βγάλουμε τις καλές ευκαιρίες του Βύντρα και του Φετφατζίδη. Το Ισραήλ, έπειτα, ανέβασε παίκτες μπροστά, τα ρίσκαρε όλα και μας δημιούργησε κάποια προβλήματα. Οι παίκτες μου, όμως, αντέδρασαν καλά και πήραν τελικά μια σημαντική και δίκαιη νίκη»
.

Στη συνέχεια ο Σάντος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν το αποτέλεσμα αυτό βγάζει νοκ-άουτ το Ισραήλ από το παιχνίδι της πρόκρισης: «Μένουν ακόμα έξι παιχνίδια και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν από τις πιθανότητες, αλλά εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας».

Για το αν εξεπλάγη από την τόσο καλή απόδοση του Σαλπιγγίδη: «Δε βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ξέραμε ότι η άμυνα ήταν ένα από τα αδύνατα σημεία του Ισραήλ και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Ο αντίπαλος μας, άλλωστε, αγωνιζόταν με τον ίδιο τρόπο εντός κι εκτός έδρας και γνωρίζαμε ότι μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό».

Για τον τραυματισμό του Νίνη: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα ακριβώς τι έχει. Είναι σίγουρο, πάντως, ότι δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα και ότι το πρήξιμο στο πόδι του είναι εμφανές. Ελπίζουμε να γίνει γρήγορα καλά και να μην είναι κάτι σοβαρό, όπως στην περίπτωση του Τζιόλη. Παρεμπιπτόντως, θα θέλαμε να αφιερώσουμε τη σημερινή νίκη στον Αλέξανδρο, που μας παρακολούθησε από το κρεβάτι του ξενοδοχείου».

Για το πού θα εστιάσει ενόψει της συνέχειας: «Έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε ακόμα. Υπάρχουν νέοι παίκτες -και σε ηλικία και σε εμφανίσεις. Οι νέοι πρέπει να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για τον Φετφατζίδη: «Δεν δίστασα να τον χρησιμοποιήσω. Όποιος έχει ταλέντο, το έχει. Εκτός από ταλέντο, όμως, έχει και προσωπικότητα σπάνια για την ηλικία του -και αυτό είναι το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του. Ακόμα δεν είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά έχει όλα τα στοιχεία να γίνει. Το μέλλον της Εθνικής πρέπει να στηριχθεί σε τέτοια παιδιά».

Σοβαρά επεισόδια και διακοπή στο Ιταλία -Σερβία

Τη διακοπή του αγώνα Ιταλία – Σερβία, για τον 3ο όμιλο της προκριματικής φάσης του Euro 2012, αποφάσισε η UEFA λόγω των σοβαρών επεισοδίων που δημιούργησαν οι Σέρβοι εκδρομείς πριν από την έναρξη.
Το χρονικό

Σέρβοι οπαδοί επιτέθηκαν με καπνογόνα και άλλα αντικείμενα στο πούλμαν που μετέφερε την αποστολή της εθνικής ομάδας της χώρας τους, εκφράζοντας με αυτό τον ακραίο τρόπο τη διαμαρτυρία τους για την εντός έδρας ήττα από την Εσθονία την προηγούμενη Παρασκευή!
Ένα από τα αντικείμενα τραυμάτισε ελαφρά τον τερματοφύλακα, Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς. Τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μέσα στο γήπεδο (το "Λουίτζι Φεράρις" της Γένοβας), με τους αφιονισμένους οπαδούς των φιλοξενούμενων να σκαρφαλώνουν στα πλέξιγκλας και να εκτοξεύουν κάθε είδους αντικείμενο τόσο προς τον αγωνιστικό χώρο όσο και προς την κερκίδα των Ιταλών φιλάθλων. Κάποιοι μάλιστα εξ αυτών μπήκαν στο γήπεδο, με τους καραμπινιέρους να επεμβαίνουν για να τους αναχαιτίσουν.

Προς στιγμή η κατάσταση φάνηκε να εκτονώνεται κάπως και οι ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο ο διαιτητής (ο Σκοτσέζος Τόμσον) διέταξε να επιστρέψουν στα αποδυτήρια ώσπου να αποκατασταθεί πλήρως η τάξη. Εν τέλει, το παιχνίδι άρχισε με 35 λεπτά καθυστέρηση, για να διακοπεί οριστικά μετά την παρέλευση μόλις 6 λεπτών όταν οι ταραξίες ανέλαβαν εκ νέου δράση.
Το λόγο πλέον έχει η πειθαρχική επιτροπή της UEFA, που θα αποφανθεί για την τύχη του αγώνα και θα επιβάλλει τις αρμόζουσες ποινές.

Όχι Ολυμπιακού για 1.000 εισιτήρια

Αρνητική ήταν η απάντηση της ΠΑΕ Ολυμπιακός στην ΠΑΕ Άρης και στο αίτημά της για την χορήγηση 1.000 εισιτηρίων για το παιχνίδι της 7 αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Super League στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης".Αυτό σημαίνει πως το σύνολο του Έκτορ Ραούλ Κούπερ θα αγωνιστεί χωρίς την συμπαράσταση των φιλάθλων του κόντρα στους "ερυθρόλευκους" του Ερνέστο Βαλβέρδε κάτι που θα ισχύσει και για το παιχνίδι του Β΄ γύρου στο "Κλεάνθης Βικελίδης".Κι όσο για το αγωνιστικό κομμάτι; Με μία πρωινή προπόνηση συνεχίστηκε σήμερα η προετοιμασία του Άρη για το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο "Κλεάνθης Βικελίδης" (17/10, 20:30).

Ο Αργεντινός τεχνικός του Άρη αναμένει να έχει στην διάθεσή του μετά τον Ντεϊβίντας Τσεζνάουσκις και τους υπόλοιπους διεθνείς του και πιο συγκεκριμένα τους Μιχάλη Σηφάκη, Κρίστι Βανγκέλι και Μεντί Ναφτί.

Από εκεί και πέρα ο Κούπερ φαίνεται διατεθειμένος να περιμένει μέχρι και την τελευταία στιγμή να δει κατά πόσο μπορεί να υπολογίζει ή όχι στον Κάρλος Ρουίζ με τον διεθνή επιθετικό από την Γουατεμάλα να καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δώσει το παρών την Κυριακή απέναντι στην ΑΕΚ.

Τα υπόλοιπα «λιοντάρια» τι έκαναν;

Τα «τρία λιοντάρια» είχαν σημαντικές απουσίες (Τέρι, Μπεντ), αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για το ότι δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη κόντρα στο Μαυροβούνιο (0-0 στο «Γουέμπλεϊ»).

Οι φιλοξενούμενοι αγωνίστηκαν χωρίς τον Βούτσινιτς και παρ’ όλα αυτά πήραν έναν σημαντικό βαθμό που τους διατηρεί αήττητους στην πρώτη θέση του έβδομου ομίλου.

Με σκορ 4-1 επικράτησε η Ελβετία της Ουαλίας στο άλλο ματς του ομίλου.

Οι Άγγλοι είχαν την υπεροχή, την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, όμως δεν πίεσαν και δεν απείλησαν με αξιώσεις την εστία των φιλοξενούμενων, προκειμένου να ανοίξουν το σκορ.

Στο άλλο ματς που διεξήχθη νωρίτερα, οι Ελβετοί άνοιξαν το σκορ με τον Στόκερ στο 8’, ενώ ακολούθησε η ισοφάριση από τον Γκάρεθ Μπέιλ στο 13’. Στη συνέχεια ακολούθησαν τρία γκολ από τους γηπεδούχους. Στο 21’ ο Στρέλερ σημείωσε το 2-1, στο 82’ ο Ινλέρ το 3-1 και, τέλος, ένα λεπτό πριν τη λήξη και πάλι ο Στόκερ σκόραρε γράφοντας το τελικό 4-1.

Η βαθμολογία:

Μαυροβούνιο 10
Αγγλία 7
Βουλγαρία 3
Ελβετία 3
Ουαλία 0

Σηφάκης: Δεν καταλαβαίνω γιατί ο κόσμος δεν είναι κοντά στην ομάδα

Ικανοποιημένος από τη νίκη της Ελλάδος κόντρα στο Ισραήλ εμφανίστηκε ο Μιχάλης Σηφάκης, ο οποίος όμως στάθηκε στη μικρή προσέλευση των φιλάθλων στο «Γ. Καραϊσκάκης».Αρχικά όσον αφορά το ματς σημείωσε: «Είχαμε στόχο τους έξι βαθμούς και στ δύο ματς. Καταφέραμε να μπούμε στο παιχνίδι της πρόκρισης. Σήμερα ήμασταν καλοί, κάναμε φάσεις και μπορούσαμε να πετύχουμε και άλλα γκολ.Στο δεύτερο ημίχρονο για 15-20 λεπτά δεν ήμασταν καλοί, αλλά ευτυχώς το γκολ μας ξύπνησε. Προηγηθήκαμε και μετά τα πράγματα ήταν πιο εύκολα».

Για τον τρόπο που αντέδρασε η ομάδα μετά το 1-1: «Η ομάδα αντέδρασε πολύ καλά μετά την ισοφάριση και ευτυχήσαμε να σκοράρουμε γρήγορα και μετά μας λύθηκαν τα πόδια. Θεωρώ το 2-1 δίκαιο αποτέλεσμα».

Για την συνέχεια σημείωσε: «Η ομάδα θέλει και πρέπει να κυνηγήσει την πρώτη θέση. Αυτό θέλουμε όλοι μας».

Τέλος, εξέφρασε και το παράπονό του για τον κόσμο: «Με βάση τις εμφανίσεις μας θεωρώ πως ο κόσμος είναι λίγος. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο κόσμος δεν είναι κοντά στην ομάδα».

Oριστική διακοπή στο Ιταλία-Σερβία

Διεκόπη οριστικά η αναμέτρηση Ιταλία-Σερβία στη Γένοβα για τους προκριματικούς του EURO 2012. Μετά τα επεισόδια που είχαν ως αποτέλεσμα την κατά 35 λεπτά καθυστέρηση στην έναρξη, ο αγώνας ξεκίνησε κανονικά αλλά διεκόπη μόλις στο 6ο λεπτό, αφού υπήρξε αναζωπύρωση της έντασης ανάμεσα στους 1.600 οπαδούς της Σερβίας και τους φίλους των γηπεδούχων.

Βρήκε το δρόμο, 29 ματς μετά

Δύο χρόνια κι 6,5 μήνες είχε να σκοράρει με την Εθνική ομάδα ο Γιώργος Καραγκούνης. Ήταν 28 Μαρτίου του 2008, όταν ο 33χρονος-πλέον-μέσος είχε πετύχει τα δύο γκολ με ισάριθμες εκτελέσεις φάουλ στη φιλική νίκη επί της Πορτογαλίας με 2-1 στο Ντίσελντορφ. Έκτοτε πέρασαν 29 αγώνες δίχως να βρει δίχτυα ο «τυπάρας», ο οποίος έκανε ντεμπούτο με το εθνόσημο στις 20 Αυγούστου του 1999 και πλέον μετρά 7 γκολ με το εθνόσημο.

Τα γκολ του Γιώργου Καραγκούνη με την Εθνική

05/09/2001: Φινλανδία-Ελλάδα 5-1 (Φιλικό)
13/02/2002: Ελλάδα-Σουηδία 2-2 (Φιλικό)
12/06/2004: Πορτογαλία-Ελλάδα 1-2 (Euro 2004)
30/03/2005: Ελλάδα-Αλβανία 2-0 (Προκριματικά Μουντιάλ 2006)
28/03/2008: Ελλάδα-Πορτογαλία 2-1 (Φιλικό)
12/10/2010: Ελλάδα-Ισραήλ 2-1 (Προκριματικά Euro 2012)

Με «σβηστές μηχανές» οι Γάλλοι

Η Γαλλία νίκησε 2-0 Λουξεμβούργο και επανήλθε έτσι στην κορυφή του 4ου ομίλου των προκριματικών του EURO 2012, όπου έμεινε για λίγη ώρα η Λευκορωσία μετά και την νίκη με σκορ 2-0 επί της Αλβανίας.

Ο Μπενζεμά (22’) και ο Γκουρκίφ (76’) πέτυχαν τα γκολ των «τρικολόρ» του Λοράν Μπλαν. Με αριθμητικό πλεονέκτημα ολοκλήρωσε το παιχνίδι η ομάδα του Λοράν Μπλαν, αφού ο Πέτερς τον φιλοξενούμενων, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στο 54’.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, ο Ροντιόνοφ άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό για τους Λευκορώσους, αποβάλλοντας το άγχος από τα πόδια του ίδιου και των συμπαικτών του, για να καθαρίσει το ματς ο Κρίβετς στο 77’, πετυχαίνοντας το δεύτερο τέρμα της ομάδας του. Με δέκα παίκτες τελείωσαν την αναμέτρηση οι Αλβανοί, λόγω αποβολής του Νταλκού στις καθυστερήσεις.

Η βαθμολογία (σε τέσσερις αγώνες):

Γαλλία 9
Λευκορωσία 8
Αλβανία 5
Βοσνία-Ερζεγοβίνη 4 *
Ρουμανία 2 *
Λουξεμβούργο 1

* Έχουν δώσει τρία παιχνίδια.