Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

Σάντος: «Ομάδα με… μέταλλο»!

Στο χαρακτήρα που έδειξε η Εθνική ομάδα στο παιχνίδι με το Ισραήλ 2-1 στάθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος εκθείασε την αντίδραση των παικτών του μετά την ισοφάριση και τη χαρακτήρισε ως τον κύριο λόγο της μεγάλης νίκης.

«Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για μας. Στα πρώτα δέκα λεπτά δεν μπήκαμε καλά στο γήπεδο και κάναμε λάθη στην κυκλοφορία. Από ‘κει και πέρα, όμως, ανεβάσαμε την απόδοσή μας και ελέγξαμε το ρυθμό του παιχνιδιού», ανέφερε αρχικά ο Σάντος και συνέχισε:

«Καταφέραμε να πετύχουμε το γκολ σε μια από τις αρκετές ευκαιρίες που είχαμε. Στο β’ ημίχρονο μπήκαμε σχετικά καλά, αλλά οι Ισραηλινοί ανέβασαν στη συνέχεια την απόδοσή τους.

Κάναμε κάποια αχρείαστα λάθη και τους επιτρέψαμε να έρθουν κοντά στα καρέ μας. Διαθέτουν 3-4 γρήγορους ποδοσφαιριστές και κατάφεραν να σκοράρουν σε μια στιγμή δικής μας αδράνειας. Από ‘κει και πέρα, όμως, δείξαμε ότι είμαστε μια ομάδα με "μέταλλο", αφού μπορέσαμε να απαντήσουμε πολύ γρήγορα με το δεύτερο γκολ.

Αντιστρέψαμε το τρίγωνο των χαφ από «2-1» σε «1-2» και μπορέσαμε έτσι βγάλουμε τις καλές ευκαιρίες του Βύντρα και του Φετφατζίδη. Το Ισραήλ, έπειτα, ανέβασε παίκτες μπροστά, τα ρίσκαρε όλα και μας δημιούργησε κάποια προβλήματα. Οι παίκτες μου, όμως, αντέδρασαν καλά και πήραν τελικά μια σημαντική και δίκαιη νίκη»
.

Στη συνέχεια ο Σάντος απάντησε σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων:

Για το αν το αποτέλεσμα αυτό βγάζει νοκ-άουτ το Ισραήλ από το παιχνίδι της πρόκρισης: «Μένουν ακόμα έξι παιχνίδια και δεν έχει τελειώσει τίποτα. Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κανέναν από τις πιθανότητες, αλλά εμείς κοιτάμε τη δουλειά μας».

Για το αν εξεπλάγη από την τόσο καλή απόδοση του Σαλπιγγίδη: «Δε βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Ξέραμε ότι η άμυνα ήταν ένα από τα αδύνατα σημεία του Ισραήλ και είχαμε προετοιμαστεί γι’ αυτό. Ο αντίπαλος μας, άλλωστε, αγωνιζόταν με τον ίδιο τρόπο εντός κι εκτός έδρας και γνωρίζαμε ότι μπορούμε να το εκμεταλλευτούμε αυτό».

Για τον τραυματισμό του Νίνη: «Δεν γνωρίζουμε ακόμα ακριβώς τι έχει. Είναι σίγουρο, πάντως, ότι δέχθηκε ένα δυνατό χτύπημα και ότι το πρήξιμο στο πόδι του είναι εμφανές. Ελπίζουμε να γίνει γρήγορα καλά και να μην είναι κάτι σοβαρό, όπως στην περίπτωση του Τζιόλη. Παρεμπιπτόντως, θα θέλαμε να αφιερώσουμε τη σημερινή νίκη στον Αλέξανδρο, που μας παρακολούθησε από το κρεβάτι του ξενοδοχείου».

Για το πού θα εστιάσει ενόψει της συνέχειας: «Έχουμε αρκετά πράγματα να κάνουμε ακόμα. Υπάρχουν νέοι παίκτες -και σε ηλικία και σε εμφανίσεις. Οι νέοι πρέπει να ενσωματωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για τον Φετφατζίδη: «Δεν δίστασα να τον χρησιμοποιήσω. Όποιος έχει ταλέντο, το έχει. Εκτός από ταλέντο, όμως, έχει και προσωπικότητα σπάνια για την ηλικία του -και αυτό είναι το σπουδαιότερο χαρακτηριστικό του. Ακόμα δεν είναι μεγάλος ποδοσφαιριστής, αλλά έχει όλα τα στοιχεία να γίνει. Το μέλλον της Εθνικής πρέπει να στηριχθεί σε τέτοια παιδιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: