Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2010

«Ολα καλά στον Ηρακλή»

Ο Ισπανός Χοσέμι είναι αναμφισβήτητα μία από τις μεγαλύτερες μεταγραφές στην ιστορία του Ηρακλή. Ο 31χρονος αμυντικός, μίλησε για την πρώην του ομάδα την Λίβερπουλ, αλλά και την κατάσταση που βρήκε στην Ελλάδα. Ο Χοσέμι μίλησε στην εφημερίδα «Εξέδρα»:


Μπορούμε να μιλήσουμε για συγκεκριμένους στόχους με τον Ηρακλή;

«Νιώθω ότι είναι νωρίς ακόμα για να πούμε τι μπορούμε να πετύχουμε ως ομάδα. Το θέμα είναι να δουλεύουμε συνεχώς με περισσότερη διάθεση και να προσπαθούμε πάντα να βελτιώνουμε τα λάθη μας».

- Το λες αυτό γιατί η απόδοση της ομάδας στα δύο παιχνίδια που προηγήθηκαν με την Καβάλα και την Κέρκυρα δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή;

«Συμφωνώ ότι δεν παίξαμε πολύ καλά, αλλά το ίδιο θα έλεγα ακόμα κι αν είχαμε κάνει καλύτερα παιχνίδια. Η δουλειά δεν σταματάει ποτέ. Οταν μια ομάδα που έχει αρκετά νέα πρόσωπα βρίσκεται στην αρχή της, χρειάζεται τον χρόνο της».

- Ποια είναι τα σημεία στα οποία εντοπίζεις ότι ο Ηρακλής χρειάζεται δουλειά;

«Αμυντικά έχουμε βρει σταθερότητα και νομίζω ότι είμαστε σε καλό επίπεδο. Στον επιθετικό τομέα πρέπει να προσέξουμε λίγο περισσότερο όπως και στην κυκλοφορία της μπάλας, στην οποία πρέπει να συμμετέχει όλη η ομάδα ώστε και οι επιθετικοί μας να βρίσκουν τις ευκαιρίες που θέλουν για τα γκολ».

- Το... σίριαλ της μεταγραφής σου κράτησε αρκετά μέχρι να ανακοινωθεί και επισήμως η απόκτησή σου από τον Ηρακλή. Και μάλιστα με τριετές συμβόλαιο, το οποίο δείχνει και μια προοπτική στην επιλογή σου…

«Από τη στιγμή που είδα ότι ο Ηρακλής ενδιαφερόταν πολύ για εμένα, προσέγγισα κι εγώ διαφορετικά την υπόθεση. Εκτίμησα πολύ και το ενδιαφέρον αλλά και την πρόταση του Ηρακλή. Στην Ελλάδα νομίζουν ότι εκτιμούν αρκετά την εμπειρία που έχει ένας παίκτης που βρίσκεται στη δική μου ηλικία».

- Κεντρικός αμυντικός ή πλάγιος μπακ;

«Προτιμώ να παίζω στο κέντρο της άμυνας. Από την άλλη, βέβαια, αν ο προπονητής μού πει να παίξω στα πλάγια, θα το κάνω. Ως πλάγιος μπακ δεν νομίζω ότι έχω τα ανεβοκατεβάσματα για να βοηθήσω επιθετικά την ομάδα μου. Η προσήλωσή μου είναι στα αμυντικά μου καθήκοντα».

- Εχεις παίξει στη Λίβερπουλ με την οποία κατέκτησες και το Τσάμπιονς Λιγκ στον τελικό της Κωνσταντινούπολης. Το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχουν αρκετοί παίκτες που έχουν περάσει από τον αγγλικό σύλλογο.
Υπάρχει κάποια εξήγηση γι' αυτό;


«Μπα, περισσότερο σύμπτωση μου φαίνεται, όχι κάτι άλλο».

- Δέθηκες με τη Λίβερπουλ;

«Ναι. Αυτά που έζησα εκεί δεν είναι εύκολο να ξεχαστούν. Πάντοτε ενδιαφέρομαι γι' αυτήν την ομάδα και θέλω να μαθαίνω τι γίνεται».

- Τώρα με τα προβλήματα που υπάρχουν;

«Ελπίζω να βρει τον δρόμο της και να έρθουν καλύτερες μέρες για να γίνει και πιο δυνατή».

- Μέχρι στιγμής τι εισπράττεις από το ελληνικό ποδόσφαιρο; Από τη συμπεριφορά του κόσμου γενικότερα;

«Είναι υπέροχο να βλέπεις στην εξέδρα τους φίλους των ομάδων -και αυτό συμβαίνει και με τους δικούς μας φιλάθλους- να τραγουδούν και να φτιάχνουν μια πολύ ωραία ατμόσφαιρα».

- Ηταν εύκολη η απόφαση να αποχωρήσεις από τη Μαγιόρκα; Να αφήσεις και το ισπανικό πρωτάθλημα;

«Θα πω και πάλι ότι μέτρησε πολύ το ενδιαφέρον του Ηρακλή και ο τρόπος που αυτό εκδηλώθηκε. Από την άλλη, τη δεδομένη χρονική στιγμή στη Μαγιόρκα δεν με υπολόγιζαν κι ας είχα άλλο ένα χρόνο συμβόλαιο. Δεν ξέρω τι γίνεται με άλλους ποδοσφαιριστές, αλλά εγώ δεν μπορώ να μένω κάπου που δεν με υπολογίζουν».

- Είχες όμως να πάρεις μια απόφαση σχετικά και με την οικογένειά σου…

«Δεν θα κρύψω ότι η ζωή στη Μαγιόρκα ήταν καλή και για εμένα αλλά και για την οικογένειά μου. Από τη στιγμή όμως που οι επαγγελματικές συνθήκες δεν ήταν όπως ήθελα, ήταν δύσκολο. Δεν θέλω απλώς να ανήκω σε ένα σύλλογο. Θέλω να ανήκω κάπου που να συμμετέχω στην προσπάθεια».

- Τι θα έλεγες λοιπόν για την επιλογή που έκανες να έρθεις στον Ηρακλή;

«Είναι όλα καλά. Ηθελα να είμαι σε μια ομάδα στην οποία να νιώθω καλά και οι συνθήκες τριγύρω να είναι καλές και για την οικογένειά μου. Αυτό συμβαίνει».

- Είπες ότι είσαι άνθρωπος της δουλειάς. Στον Ηρακλή γίνεται αυτό;

«Ναι. Στις προπονήσεις δουλεύουμε και αυτό γιατί έχουμε καταλάβει όλοι ότι από τη στιγμή που είμαστε καινούργια ομάδα, έχουμε επιπλέον λόγο για να κάνουμε κάτι τέτοιο».

- Ο Ηρακλής πάντως χρειάζεται να βρει την αγωνιστική του ισορροπία και το δέσιμο στις γραμμές.
«Ναι. Το ξαναλέω, είναι αρχή ακόμα. Νομίζω ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς θα φανούν από το επόμενο παιχνίδι κιόλας. Την προηγούμενη αγωνιστική όμως με την Κέρκυρα δεν ήμασταν καλοί και από τη στιγμή που συνέβη αυτό, ήταν σημαντικό που κρατήσαμε το μηδέν στην άμυνα».

Λατρεία για το πάντελ!

Ο Χοσέμι ζει στη Θεσσαλονίκη μαζί με τη γυναίκα του Βανέσα και την κόρη τους Μάρθα. Στην Ισπανία έχει έναν παιδότοπο και ένα εστιατόριο. Είναι γενικώς αθλητικός τύπος. Δεν θα ήταν δύσκολο να μαντέψει κάποιος ότι τα χόμπι του έχουν να κάνουν με τα σπορ. Το δύσκολο όμως θα ήταν να βρεις με ποια σπορ του αρέσει να ασχολείται. Ο 31χρονος Ισπανός είναι λάτρης του πάντελ. Ισως στην Ελλάδα να μην είναι ευρέως γνωστό, αλλά είναι ένα σπορ διαδεδομένο σε Αργεντινή, Ισπανία και Μεξικό όπως και σε άλλες λατινικές χώρες.

Το πάντελ μοιάζει με το τένις και το σκουός. Στο γήπεδο (που είναι περίπου το 1/3 σε διαστάσεις από το γήπεδο του τένις) παίζουν αντίπαλοι ανά δυάδες. Υπάρχει δίχτυ στη μέση που τους χωρίζει και οι πόντοι μετρούν όπως και στο τένις. Με το σκουός μοιάζει στο ότι το γήπεδο περιβάλλεται από τοίχους και όταν η μπάλα χτυπήσει σε αυτούς, το παιχνίδι παίζεται κανονικά. Οι παίκτες χρησιμοποιούν ρακέτες (διαφορετικές από αυτές του τένις) και μπαλάκια (σαν του τένις).

Δεν υπάρχουν σχόλια: