Τρίτη 6 Μαΐου 2014

«Στερείστε… ευφυΐας»

Τον «χαρτοπόλεμο» με την ΕΠΟ συνέχισε ο ΠΑΟΚ! Με νέα ανακοίνωση, ο «δικέφαλος του Βορρά» απαντά στην προηγούμενη της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και συμπεραίνει ότι η διοίκησή της… στερείται ευφυΐας.

«Στερείστε… ευφυΐας»
Την αντιπαράθεση με την ΕΠΟ -με αφορμή την απόρριψη της έφεσής του για την ποινή των επεισοδίων με τον Ολυμπιακό- συνέχισε ο ΠΑΟΚ.

Ο «δικέφαλος του Βορρά» απάντησε στην… απάντηση της ομοσπονδίας και κρίνοντας ότι δεν έγινε κατανοητή η ειρωνεία της φράσης «ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα», συμπεραίνει ότι η διοίκησή της στερείται ευφυΐας.

Δεν παραλείπει, δε, ν’ αναφερθεί και στην κατηγορία ότι προσέβαλε τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων, αφήνοντας αιχμές για τη νομιμότητα της συμμετοχής του Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου σε αυτή.


Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ

«Η αντίληψη της πραγματικότητας απαιτεί ευφυΐα. Την οποία προφανώς στερείται η διοίκηση της ΕΠΟ.

Ο… εγκέφαλος που συνέταξε την ανακοίνωση απάντησης στον ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να διακρίνει την ειρωνεία που κρύβεται πίσω από τον χαρακτηρισμό «ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα». Η αμήχανη στιγμή που απαντάς σε κάτι άλλο από αυτό που σου λένε…

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν έχει πρόθεση να προσβάλλει τα μέλη της Επιτροπής Εφέσεων. Η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων θεωρούμε ότι προσβάλει τις αρχές της αθλητικής δικαιοσύνης.

Όσον αφορά την υπόδειξη της ΕΠΟ για τη δήθεν προσβολή στον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, καλούμε την Ομοσπονδία να ενημερώσει την κοινή γνώμη για τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους για το νόμιμο ή μη της συμμετοχής του στην Επιτροπή Εφέσεων.

Αν πραγματικά η ΕΠΟ επιθυμεί ανεξάρτητη αθλητική δικαιοσύνη δεν έχει παρά να αποδεχτεί την πρόταση που της κατέθεσε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για συγκρότηση των Πειθαρχικών Επιτροπών από τακτικούς δικαστές σύμφωνα με το νόμο»
.

Το όνειρο σταμάτησε στο… τρίτο!

Ο Άρης παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο στο ΣΕΦ, αλλά ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο 3ο δεκάλεπτο, ήταν αρκετό για το 77-44 και το «ερυθρόλευκο» 1-0 στα προημιτελικά της Basket League.

Το όνειρο σταμάτησε στο… τρίτο
Ένα δεκάλεπτο προσεκτικής άμυνας, ευστοχίας και ενέργειας ήταν αρκετό για να καταβάλει ο Ολυμπιακός την σθεναρή στο πρώτο ημίχρονο αντίσταση του Άρη και να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να προκριθεί στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι», επικράτησαν 77-44 των «κίτρινων» στο ΣΕΦ με κορυφαίους τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Κόλινς και πάνε τη Πέμπτη στο «Nick Galis Hall» για τη δεύτερη νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο.

Για τους «κίτρινους» που στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο παρκέ και σε δύο μέρες θα επιχειρήσουν να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να οδηγήσουν τη σειρά σε τρίτο ματς το Σάββατο, ξεχώρισε ο Πελεκάνος, ενώ καλός οργανωτικά ήταν ο Μποχορίδης.

Ο αγώνας:

Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή του αγώνα και με τον Πελεκάνο να σκοράρει από μέση και μακρινή απόσταση, προηγήθηκε 12-10 στο 6΄. Σε ένα γενικότερα «στείρο» επιθετικά στο πρώτο μέρος παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά λάθη, ήταν εγκλωβισμένος στην άμυνα της ομάδας του Μίνιτς και μόνο όταν έτρεχε στον αιφνιδιασμό έβρισκε λύσεις. Ένα ξέσπασμα των παικτών του Μπαρτζώκα, με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη, Κόλινς και Πρίντεζη και δύο καλές άμυνες του Ντάνστον στο low post, έφεραν τη διαφορά στο +6 (20-14) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Άρης προσπαθούσε συνεχώς να περάσει τη μπάλα στο «ζωγραφιστό», αλλά έβρισκε αντίσταση στην άμυνα του Ολυμπιακού, που έπαιρνε πλέον σκορ από τον Μάντζαρη, για το 27-19 του 16΄. Παρόλα αυτά, οι «κίτρινοι», συνέχισαν να βάζουν προβλήματα στους γηπεδούχους με την άμυνά τους και χάρη στην άρτια οργάνωση και τα καλάθια του Μποχορίδη, παρέμεναν σε απόσταση… αναπνοής (30-25 στο 18΄). Η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και την ανάπαυλα (33-27), αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν άστοχοι (12/31 σουτ) και δεν είχαν βρει σε κανένα σημείο του ματς ρυθμό.

Πολύ πιο ευδιάθετος στην άμυνα και με προσανατολισμό να τρέξει στο «ανοικτό» γήπεδο μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Σπανούλης και Κόλινς ανέλαβαν το εκτελεστικό κομμάτι και ο Παπαπέτρου την εισροή… ενέργειας , με αποτέλεσμα το 43-29 του 23΄, με το +14 να είναι μέχρι εκείνη τη στιγμή η μεγαλύτερη διαφορά για τους γηπεδούχους. Ο Άρης δε μπορούσε να σκοράρει ούτε με… αίτηση, αφού η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν πολύ πιεστική και έδινε ώθηση στους «ερυθρόλευκους» επιθετικά. Με ένα… τρελό τρίποντο του πολύ καλού για ένα ακόμα ματς, Κόλινς, η διαφορά πήγε στους 22, (53-31, 3΄.30΄΄ πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου).

Οι «ερυθρόλευκοι», είχαν βελτιώσει εν τω μεταξύ αισθητά τα ποσοστά τους στα σουτ και πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα (κάρφωμα επιπέδου ΝΒΑ από Παπαπέτρου) , με αποτέλεσμα το +28 (63-35), δέκα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα που είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ποιότητα του αγώνα έπεσε ξανά, αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν, ο Άρης συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις προς το αντίπαλο καλάθι (17 πόντοι σε όλο το 2ο μέρος) και το 1-0… γράφτηκε με το τελικό 77-44.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-27, 63-35, 77-44.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 7, Σπανούλης 18 (3), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 4, Κόλινς 13 (2), Σίμονς, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς Λοτζέσκι.
Άρης (Μίνιτς): Μποχορίδης 8, Πελεκάνος 12 (2), Γκίκας, Ασημακόπουλος, Πουλιανίτης, Χαρίσης 4, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 12 (2), Σαρικόπουλος 6, Μούρτος 2, Χαντ, Τσακαλέρης.

Διαιτητές: Πιλοίδης, Γκούμας, Μητσόπουλος.
Θεατές: 1000 Πηγή: sport-fm.gr

«Πέφτει σε αντιφάσεις ο ΠΑΟΚ»

Την απάντηση της ΕΠΟ έφερε η «σκληρή» ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Η ελληνική ομοσπονδία υποστηρίζει πως οι Θεσσαλονικείς πέφτουν σε αντιφάσεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα λεγόμενά τους.

«Πέφτει σε αντιφάσεις ο ΠΑΟΚ»
Δεν άφησε ασχολίαστη την τελευταία ανακοίνωση του ΠΑΟΚ η ΕΠΟ. Η ελληνική ομοσπονδία αφού χαρακτηρίζει προβλέψιμο το «σκληρό» ύφος των όσων αναφέρονται απ' τους Θεσσαλονικείς, στη συνέχεια τους «κατηγορεί» πως πέφτουν σε αντιφάσεις, προσπαθώντας να δικαιολογήσουν τα λεγόμενά τους.

Κάνει εκ νέου σαφές πως δεν επεμβαίνει ποτέ στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης (απατώντας στο αν έχει συμμετοχή στην αφαίρεση βαθμών του συλλόγου).

Η ανακοίνωση της ΕΠΟ:

«Η ανακοίνωση που εξέδωσε εντός της ημέρας η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προστέθηκε σε μία σειρά ανακοινώσεών της με ανάλογο περιεχόμενο, με αποτέλεσμα η τελευταία να καθίσταται προβλέψιμη.

Μοναδικός στόχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είναι να πλήξει με κάθε τρόπο τη διοίκηση της ΕΠΟ και, στην προκειμένη περίπτωση, επιχειρεί να τη συνδέσει με την απόφαση που έλαβε η Επιτροπή Εφέσεων. Ωστόσο, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πέφτει σε αντιφάσεις στη σημερινή της ανακοίνωση. Ας καταλήξει: έχει η ΕΠΟ «τη θεσμική βούληση να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ» ή διαλύθηκε «το όποιο ψήγμα λογικής (αν) έχει απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα»; Δηλαδή, είναι ανεξάρτητο το ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα ή χειραγωγείται, όπως ισχυρίζεται η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, από τη διοίκηση της Ομοσπονδίας;

Αν καταλήξει στη δεύτερη εκδοχή, είναι χρήσιμο να πληροφορηθεί (εκ νέου) η κοινή γνώμη ότι οι πειθαρχικές επιτροπές έχουν ανεξάρτητο χαρακτήρα και πως η διοίκηση της ΕΠΟ δεν επενέβαινε, δεν επεμβαίνει και δεν πρόκειται να επέμβει στη διαδικασία απονομής δικαιοσύνης.

Εχει αποδειχτεί ότι η καθ’ έξιν επιτιθέμενη στη διοίκηση της ΕΠΟ ΠΑΕ ΠΑΟΚ, προφανώς και δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλλει δημόσια την Ομοσπονδία. Αποδίδοντάς της, όμως, μέχρι και την κατηγορία ότι κατευθύνει αποφάσεις, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδεικνύει ότι δεν έχει κανέναν ενδοιασμό να προσβάλλει εν ενεργεία αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου (Πρόεδρος Επιτροπής Εφέσεων), Επίτιμο Αντιεισαγγελέα Αρείου Πάγου, Επίτιμη Εφέτη και Αντιεισαγγελέα Εφετών (Μέλη Επιτροπής Εφέσεων)».

«Καμπάνα» στον Ινσαουράλδε για την μπουνιά!

Με τρεις αγωνιστικές τιμώρησε τον Χουάν Ινσαουράλδε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την μπουνιά στον Γιώργο Κουτρουμπή.

«Καμπάνα» στον Ινσαουράλδε για την μπουνιά
Την προβλεπόμενη ποινή βάσει του ΚΑΠ επέβαλλε η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας στον Χουάν Ινσαουράλδε. Ο Αργεντινός αμυντικός του ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές λόγω της μπουνιάς στον Γιώργο Κουτρουμπή, μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό μέσα στη φισούνα.

Αυτό πρακτικά σημαίνει πως ο άσος του «Δικεφάλου του βορρά» δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στα δύο προσεχή παιχνίδια των πλέι οφ με τον Ατρόμητο, καθώς και σε αυτό με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Θα επανέλθει στη δράση στο ματς -κεκλεισμένων των θυρών- στην Τούμπα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της έκτης αγωνιστικής.Πηγή: sport-fm.gr

Αισιοδοξία στον Άρη!!

Θετικά ήταν τα συμπεράσματα που βγήκαν σχετικά με το μέλλον του Άρη από τη συζήτηση των μελών του νέου Δ.Σ της ΠΑΕ.

Αισιοδοξία στον Άρη
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Άρης ευχαρίστησε όλους εκείνους τους επιφανείς φίλους της ομάδας που έλαβαν μέρος στη συζήτηση αναφορικά με το μέλλον της ομάδας.

Επιπλέον, κάλεσε σε συστράτευση όσους επιθυμούν να συνεισφέρουν στην προσπάθεια για να σταθεί ο σύλλογος στα πόδια του αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά μετά τον υποβιβασμό αλλά και τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Η ανακοίνωση:

«Σε εξαιρετικό κλίμα διεξήχθη η χτεσινή συζήτηση των μελών του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΠΑΕ Άρης με επιφανείς παράγοντες του συλλόγου, όπως οι κ.κ. Δήμος Δασυγένης, Δημήτρης Παπαϊωάννου (εκπροσώπησε και τον Λάμπρο Γράντα), Νίκος Τσαρούχας, Λεωνίδας Μπακούρας, Τάσος Ορφανίδης και Στάθης Ρούσσος.

Η διοίκηση ανέπτυξε διεξοδικά το πλάνο οικονομικής εξυγίανσης και αγωνιστικής ανασυγκρότησης και οι παράγοντες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράστασή τους στα μέλη του νέου δ.σ. αλλά και τη βούλησή τους να συνδράμουν έμπρακτα την προσπάθειά τους για την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη του συλλόγου, σε όλα τα επίπεδα.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΕ Άρης, πήραν μέρος επίσης οι οικονομολόγοι- συνεργάτες της ΠΑΕ- Δημήτρης και Άγγελος Καμπούρης και οι Δημήτρης Σαμαράς, Δημήτρης Τσάμης, από την τεχνική εταιρεία «Σαμαράς και συνεργάτες», οι οποίοι θα έχουν άμεση εμπλοκή στο πρότζεκτ εμπορικής εκμετάλλευσης του Κλεάνθης Βικελίδης, που αποτελεί το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Άρη.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ακόμη οι γνωστοί νομικοί Χρήστος Γρόλλιος και Αργύρης Αργυριάδης, που επίσης έθεσαν εαυτούς στη διάθεση της ομάδας.

Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά όλους όσοι ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό στην έκκλησή της για συστράτευση και προτίθεται να συνεχίσει τις επαφές με παράγοντες του συλλόγου που μπορούν να προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες σ’ αυτήν την εξαιρετικά κρίσιμη, για τον σύλλογο, συγκυρία».

«Νομικό ολίσθημα»

Έκπληκτος από την τιμωρία και την απόρριψη της έφεσης του ΠΑΟΚ από τις αρμόδιες επιτροπές της ΕΠΟ δήλωσε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος. «Είναι ολίσθημα», τόνισε.

«Νομικό ολίσθημα»
Για «εγκλωβισμό» της πειθαρχικής επιτροπής, αλλά και της επιτροπής εφέσεων της ΕΠΟ στο κλίμα που επικράτησε μετά τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού έκανε λόγο ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Ο έγκριτος δικηγόρος, συνεργάτης του Ιβάν Σαββίδη σε νομικά θέματα, χαρακτήρισε ολίσθημα την πρωτόδικη ποινή και την απόρριψη της έφεσης τονίζοντας πως δεν προκύπτει από κανένα επίσημο έγγραφο ότι υπήρξαν σωματικές βλάβες.

«Έχω μείνει κατάπληκτος. Και η εισηγήτρια και ο πρόεδρος της δευτεροβάθμιας επιτροπής είναι πολύ καλοί δικαστές. Έχω την εντύπωση πως εγκλωβίστηκαν στο κλίμα μετά τα επεισόδια. Υιοθετούν σαν πραγματικά κάποια γεγονότα που δεν προκύπτουν από κανένα στοιχείο. Τόσο η έκθεση του παρατηρητή, όσο και το φύλλο αγώνα δεν μιλούν για σωματικές βλάβες. Η βιαιοπραγία δεν τεκμηριώνει και σωματική βλάβη. Αν σε χαστουκίσω δεν υπάρχει σωματική βλάβη. Όταν αναγράφεται στο φύλλο αγώνα ‘χωρίς τραυματισμό’, δεν μπορεί αυτό να αγνοείται και να μεταμορφώνεται σε σωματική βλάβη», δήλωσε.

«Οι επιτροπές αυτές έχουν υποτίθεται ανεξαρτησία, αλλά εδώ πιστεύω πως υπερέβησαν και ένα υλικό α’ μορφής μεταμορφώθηκε και μετονομάστηκε σε υλικό β’ μορφής. Νομίζω πως ήταν ένα νομικό ολίσθημα και της πρώτης απόφασης και της δευτεροβάθμιας», πρόσθεσε.

Όσο για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα βίας, ο κ. Λυκουρέζος τόνισε: «Όταν ήμουν πρόεδρος στην ΕΠΑΕ, είχε γίνει μια μεγάλη σύσκεψη στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ήταν όλοι παρόντες και υποτίθεται πως είχε αποφασιστεί να ληφθούν μέτρα για τον εντοπισμό και την τιμωρία των ταραξιών. Από τότε έχουν περάσει εννιά χρόνια και δεν έχει γίνει τίποτα. Αν δεν υπάρχει βούληση, η οποία τουλάχιστον δεν έχει αποτυπωθεί με συγκεκριμένες ενέργειες, και περιοριζόμαστε στο να καταδικάζουμε τα επεισόδια, δεν θεραπεύεται αυτή η κατάσταση».

«Καταστρατηγεί τους κανονισμούς της η ΕΠΟ»

Για μια τιμωρία η οποία καταστρατηγεί τους κανονισμούς της ΕΠΟ κάνει λόγο η ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την αφαίρεση βαθμών από τη βαθμολογία των πλέι-οφ.

«Καταστρατηγεί τους κανονισμούς της η ΕΠΟ»
Άμεσα απάντησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση που κατέθεσε και να επιβάλει την αφαίρεση βαθμών από τη βαθμολογία των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο «Δικέφαλος του Βορρά» επισημαίνει ότι η απόφαση αυτή αποδεικνύει τη θέληση της ΕΠΟ για μια παραδειγματική τιμωρία η οποία όμως καταστρατηγεί τους δικούς της κανονισμούς και προσθέτει…

«Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Offs αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας».

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

«Η απόφαση της επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ να απορρίψει την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και να τιμωρήσει την ομάδα μας με ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα Play Offs διαλύει το όποιο ψήγμα λογικής (αν) είχε απομείνει στο ανεξάρτητο ποδοσφαιρικό δικαιοδοτικό σύστημα.

Η σημερινή απόφαση αναδεικνύει εμφανώς τη θεσμική βούληση της διοίκησης της ΕΠΟ να τιμωρήσει παραδειγματικά τον ΠΑΟΚ καταστρατηγώντας τους δικούς της κανονισμούς, εφευρίσκοντας σωματικές βλάβες που όχι μόνο δεν υπήρξαν ποτέ, αλλά και δεν καταγράφηκαν από κανέναν αξιωματούχο του αγώνα. Η, δε, αφαίρεση βαθμών από τα Play Offs αντιτίθεται σε κάθε έννοια της αρχής της αναλογικότητας.

Η σημερινή απόφαση ολοκληρώνει (;) «ιδανικά» μια σεζόν στην οποία η διοίκηση της ΕΠΟ αποδεικνύει με κάθε δυνατό τρόπο πως αδυνατεί να διαχειριστεί το οτιδήποτε. Πόσω μάλλον να ηγηθεί του ελληνικού ποδοσφαίρου»

Αγγελία για πρόεδρο ο ΠΑΟΚ!!

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδης, έχει βάλει αγγελία για πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή μέσω συνεργαζόμενης εταιρείας!

Αγγελία για πρόεδρο ο ΠΑΟΚ!
Έναν διαφορετικό και πρωτότυπο για τα ποδοσφαιρικά δεδομένα τρόπο για να βρει τον νέο πρόεδρο και εμπορικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, έχει επιλέξει ο Ιβάν Σαββίδης. Ο μεγαλομέτοχος του δικεφάλου του βορρά, έβαλε αγγελία για να βρει τους κατάλληλους ανθρώπους για τις δύο αυτές θέσεις.

Συγκεκριμένα, στο «www.sportsrecruitment.com» δημοσιεύεται αγγελία ομάδας (δεν αποκαλύπτει ποια είναι) του Γιουρόπα Λιγκ, που αναζητά ανθρώπους σε αυτά τα δύο πόστα. Αυτή επιβεβαιώθηκε πως είναι ο ΠΑΟΚ και η κίνηση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με την «Sportfive», αλλά και της γενικότερης προσπάθειάς της ομάδας να αναπτυχθεί ως σύλλογος. Η συλλογή… βιογραφικών θα γίνεται μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στη συνέχεια θα αποφασίστουν ποιες θα είναι οι τελικές τους προτάσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Μείον τρεις στα play offs ο ΠΑΟΚ!!

Απόφαση-κόλαφος για τον ΠΑΟΚ από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ. Όχι απλώς απορρίφθηκε η έφεση για την αρχική τιμωρία, αλλά οι τρεις βαθμοί αφαιρούνται από τη βαθμολογία του στα play offs!

Μείον τρεις στα play offs ο ΠΑΟΚ!
Μπούμερανγκ γύρισε στον ΠΑΟΚ η έφεση που κατέθεσαν κατά της ποινής που πρωτοδίκως είχε επιβληθεί για τα επεισόδια στον επαναληπτικό ημιτελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Όχι απλώς έμειναν η ποινή των δύο αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών και του προστίμου 50.000 ευρώ, αλλά αποφασίστηκε πως η ποινή αφαίρεσης βαθμών-που επίσης διατηρείται-να εφαρμοστεί στα play offs.

Αυτό σημαίνει πως ο «Δικέφαλος του Βορρά» από τους τέσσερις βαθμούς πηγαίνει στον… έναν και είναι τελευταίος στη διαδικασία. Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έχουν από τέσσερις βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος τρεις. Παράλληλα θα δώσει χωρίς κόσμο τους αγώνες με Ατρόμητο και Παναθηναϊκό στην Τούμπα.

Κι όλα αυτά, ενώ εκκρεμούν οι ποινές για τα επεισόδια στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά και το πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον Παναθηναϊκό...

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ με την υπ΄αριθμ. 45/6-5-2014 απόφασή της δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ΄ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κατά της υπ΄ αριθμ. 203/30-4-2014 απόφασης της ΠΕ/EΠΟ.

Συμπληρώνει την πρωτοβάθμια απόφαση της ΠΕ/ΕΠΟ κατά την υπό στοιχείο Γ΄ διάταξη του διατακτικού της από «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ) τρεις (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα» στο «…αφαιρεί από αυτή (ΠΑΕ ΠΑΟΚ ) τρείς (3) βαθμούς από τον βαθμολογικό πίνακα που συντάχθηκε, για την κατάταξη των ομάδων που έχουν το δικαίωμα να λάβουν μέρος στις διεθνείς διοργανώσεις χρονικής περιόδου 2013-2014
».

«Πράσινες» ευχές για Διαμαντίδη!! (video)

Τις δικές της ευχές στον Δημήτρη Διαμαντίδη, που κλείνει σήμερα τα 34, έδωσε μέσω του λογαριασμού της στο facebook η ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Το βίντεο-αφιέρωμα στον αρχηγό…

«Πράσινες» ευχές για Διαμαντίδη (video)
Γενέθλια έχει σήμερα ο Δημήτρης Διαμαντίδης, που κλείνει τα 34 του χρόνια και η ΚΑΕ Παναθηναϊκός του ευχήθηκε μέσω των λογαριασμών της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία έχουν κατακλυστεί από ευχές πολλών φίλων της ομάδας προς τον αρχηγό του «τριφυλλιού».

«Χρόνια πολλά αρχηγέ! Να τα εκατοστήσεις! Υγεία και πολλές πράσινες επιτυχίες!», αναφέρει το σχετικό ποστάρισμα, που συνοδεύεται από ένα βίντεο-αφιέρωμα με τις μεγάλες στιγμές του «3D» στα δέκα χρόνια που φοράει την «πράσινη» φανέλα.


Πηγή: sport-fm.gr

Η «ασπρόμαυρη» αλληλεγγύη των τερματοφυλάκων!!

Στο πλευρό του 16χρονου Θεοχάρη Κωνσταντινίδη, ο οποίος έχει διακομιστεί Ιπποκράτειο Νοσοκομείο λόγω ενός σοβαρού σοβαρού τραυματισμού στο μέτωπο, βρέθηκαν οι τρεις τερματοφύλακες του ΠΑΟΚ.

Η «ασπρόμαυρη» αλληλεγγύη των τερματοφυλάκων
Την τοπική κοινωνία των Σερρών έχει σοκάρει η είδηση του σοβαρού τραυματισμού του 16χρονου Θεοχάρη Κωνσταντινίδη.

Ο νεαρός τερματοφύλακας έχει διακομιστεί στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, αφού έχει υποστεί με κάταγμα στο μέτωπο και αναμένεται να περάσει την πόρτα του χειρουργείου τις επόμενες μέρες.

Ο προπονητής τερματοφυλάκων Δημήτρη Μούσιαρη (ο οποίος στο παρελθόν αντιμετώπισε ανάλογο σοβαρό τραυματισμό), όταν πληροφορήθηκε για τη δυσάρεστη είδηση είπε στους Παναγιώτη Γλύκο, Μίκαελ Γκσπούρνινγκ και Αστέριο Γιακουμή να δώσουν δύναμη στον μικρό ποδοσφαιριστή. Και οι τέσσερις του ευχήθηκαν ταχεία ανάρρωση και του έδωσαν «ασπρόμαυρα» δώρα.

Ο Χάρης τους είπε για τον τραυματισμό του και τους αφηγήθηκε πως αισθάνθηκε όταν ο προπονητής του τον ενημέρωσε πως εκείνος θα ήταν ο βασικός τερματοφύλακας – για πρώτη φορά στη σεζόν – της Αναγέννησης Πετριτσίου.

Μάλιστα, ο 16χρονος γκολκίπερ δεν είχε νικηθεί μέχρι να δεχθεί το ακούσιο χτύπημα αντιπάλου του, την ώρα που έπεσε στα πόδια του για να μην δεχθεί το γκολ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ευχήθηκε με τη σειρά της περαστικά και γρήγορα όλη αυτή η περιπέτεια να αποτελέσει παρελθόν για τον μικρό Χάρη. Πηγή: sport-fm.gr

Πυρά «Super 3» κατά Σκόρδα!!

Σκληρή ανακοίνωση κατά του Λάμπρου Σκόρδα, εξαπέλυσε ο «Super 3», με αφορμή τις μηνύσεις που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ και εναντίον του συνδέσμου!

Πυρά «Super 3» κατά Σκόρδα
Ο Λάμπρος Σκόρδας έχει ανοίξει «πόλεμο» με όλη την… οικογένεια του Άρη και μεταξύ αυτών είναι και οι οργανωμένοι οπαδοί. Ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ κατέθεσε μηνύσεις και σε βάρος του συνδέσμου «Super 3», ο οποίος απάντησε με σκληρή ανακοίνωση.

Μεταξύ άλλων τον αποκαλεί πρώην διαχειριστή, ο οποίος έχει δεύτερη φύση του τη διχόνοια, τον διχασμό και την προπαγάνδα και καλεί όποιον ασχοληθεί στο μέλλον με την ομάδα, να τον θεωρήσει θλιβερό και μίζερο παρελθόν...

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

«Μέσα στο γενικότερο κλίμα καταστροφής και διάλυσης, που ορισμένοι πολύ έντεχνα έχουν καλλιεργήσει στον ΑΡΗ τα τελευταία χρόνια, βρίσκουν πρόσφορο χρόνο και χώρο ύπαρξης και ορισμένοι απίθανοι τύποι, που έχουν το θράσος να πράττουν και να μιλάνε, όπως φυσικά και ο πρώην διαχειριστής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ... O εν λόγω «κύριος» λοιπόν που συνέδεσε το όνομά του με δύο υποβιβασμούς της ΑΡΕΙΑΝΑΡΑΣ, ο άνθρωπος που -κατά δική του δήλωση-ζημίωσε την αγαπημένη μας ομάδα με κάποια εκατομμύρια ευρώ, ο άνθρωπος, που η διχόνοια, ο διχασμός και η προπαγάνδα έχουν γίνει η δεύτερη φύση του, ο άνθρωπος που ακόμα και σήμερα, που ο ΑΡΗΣ χαροπαλεύει, χρησιμοποιεί κάθε ένδικο μέσο προκειμένου να παραμείνει γαντζωμένος στην καρέκλα της ΠΑΕ, έχει τώρα τα μούτρα και την τσίπα να καταθέτει και μηνύσεις εναντίον του μεγαλύτερου οπαδικού κινήματος της χώρας, του SUPER 3.

Πραγματικά απίστευτα φαινόμενα, που ούτε η πιο νοσηρή και ανώμαλη φαντασία δεν μπορεί να συλλάβει... Παγκόσμια πρωτοτυπία λοιπόν, πρώην διαχειριστές (και όχι φυσικά ιδιοκτήτες ή επενδυτές) να κινούνται νομικά εναντίον των οπαδών, που σε κάθε πολιτισμένη ποδοσφαιρικά κοινωνία, αποτελούν τη βάση της ομάδας, την καρδιά και την ψυχή της...

Ενημερώνουμε λοιπόν τον πρώην διαχειριστή και κατά φαντασίαν ιδιοκτήτη, ότι τα έργα και οι ημέρες του στην προεδρία της ΠΑΕ είναι γνωστά (τα αποτελέσματα μιλάνε μόνα τους) και ότι η αλήθεια είναι μία και απαράλλαχτη είτε κάνει μία είτε τριακόσιες μηνύσεις... Παραδίδουμε τον γραφικό πρώην διαχειριστή στην κρίση του αλάνθαστου Αρειανού ενστίκτου και εμείς συνεχίζουμε πιο λυσσασμένα από ποτέ τον αγώνα μας να ξαναδούμε τον ΑΡΗ μας εκεί που ανήκει, εκεί που του αξίζει...

ΥΓ. Αν ψάχνεις για κωλοτούμπες λάθος πόρτα χτύπησες...

ΥΓ1. Στα 100 χρόνια ιστορίας του ΑΡΗ και στα 26 χρόνια ιστορίας του Συνδέσμου μάθαμε να δεχόμαστε μηνύσεις μόνο από τους δικομανείς «συμπολίτες»... τελικά είσαι ίδιος...

ΥΓ2. Απαιτούμε από όσους ασχοληθούν στο μέλλον με τον ΑΡΗ να τον θεωρήσουν ένα θλιβερό και μίζερο παρελθόν...

ΑΡΗΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-SUPER 3».

Ο Ίβιτς για το «αύριο» του ΠΑΟΚ!

Την ανάδειξη και άλλων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών έχουν ως στόχο στον ΠΑΟΚ, όπως τόνισε ο προπονητής της Κ-20 του συλλόγου, Βλάνταν Ίβιτς, στη SportDay.

Ο Ίβιτς για το «αύριο» του ΠΑΟΚ
Τέσσερις ήταν φέτος οι ποδοσφαιριστές (Κουλούρης, Σαββίδης, Πόζογλου και Κιόσσε) που κατάφεραν να πάρουν συμμετοχές στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ από τους Νέους, οι οποίοι κατέκτησαν το πρωτάθλημα Κ-20 στη Σούπερ Λίγκα, και στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο έχουν ως στόχο να αναδείξουν και άλλους ταλαντούχους παίκτες.

Αυτό δήλωσε στη SportDay και ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας των… μικρών Θεσσαλονικέων, Βλάνταν Ίβιτς, ο οποίος αποκάλυψε τους επόμενους νεαρούς άσους που βρίσκονται προ των πυλών της Ανδρών.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σερβοέλληνας τεχνικός στη SportDay

Για τα παιδιά που κατάφεραν να παίξουν ήδη από φέτος στην πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ:

«Πρωταρχικός μας στόχος ήταν να ανέβουν παιδιά στην πρώτη ομάδα, όπως συνέβη με τους Κουλούρη, Πόζογλου, Σαββίδη και Κιόσσε, ενώ μπορούσε να γίνει αυτό και με άλλους 2-3 παίκτες. Μετά στοχεύσαμε και στον τίτλο. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν αυτοί οι παίκτες πώς πρέπει να συμπεριφερθούν υπό πίεση, αλλά κι ότι στον ΠΑΟΚ στοχεύουμε πάντα στην κορυφή. Αν μάθουν να ξεπερνούν την πίεση από μικροί, θα είναι πιο εύκολο για αυτούς στη συνέχεια».

Για τη συμβουλή που τους έχει δώσει:

«Τους έχουμε περάσει στο μυαλό ότι πρέπει να αρπάζουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται και να μην πηγαίνουν χαμένες».

Για τους επόμενους που περιμένουν να προβιβαστούν στην πρώτη ομάδα:

«Ο Πολύζος είναι ο αρχηγός μας και παίζει ως αμυντικό χαφ, έχει αρκετά τρεξίματα μέσα στο γήπεδο και δίνει ρυθμό στην ομάδα. Επίσης ο επιθετικός Βασίλης Παπαδόπουλος πέτυχε κοντά στα 17 γκολ φέτος. Ηταν μεγάλη η προσφορά του. Σχετικά με τον Δεληγιαννίδη είναι ένας ποδοσφαιριστής που παίζει σε πολλές θέσεις, άμυνα, μεσοεπιθετικά... Θα έχει λαμπρό μέλλον. Ο στόπερ, Αχιλλέας Πούγγουρας, έπαιξε φέτος με μεγάλη επιτυχία κι ως αριστερός μπακ όταν τραυματίστηκε ο συμπαίκτης του, ενώ μεγάλη ήταν η συνεισφορά και του τερματοφύλακά μας, Ραφαήλ Σοϊλεμέζογλου».

Καρύδας: «Ιστορική στιγμή»

Αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και ιστορικό επίτευγμα χαρακτήρισε ο ήρωας του Κοροίβου, Σάκης Καρύδας, την άνοδο της ομάδας της Αμαλιάδας στην Α1 μιλώντας στη SportDay.

Καρύδας: «Ιστορική στιγμή»
Ο άνθρωπος που με τρίποντο λίγο πριν το τέλος του «τελικού» με την Καβάλα χάρισε στον Κόροιβο την άνοδο στην Α1 για πρώτη φορά στην ιστορία του, ο Σάκης Καρύδας, μίλησε για αυτή τη μεγάλη επιτυχία στη SportDay.

«Ήταν συνολική η προσπάθεια. Όλα τα παιδιά έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και απλά έτυχε να βάλω εγώ το νικητήριο τρίποντο. Είναι μία ιστορική στιγμή όχι μόνο για την πόλη αλλά για ολόκληρο τον νομό. Ο κόσμος αγκάλιασε την προσπάθειά μας από την αρχή και ειδικά στο παιχνίδι με την Καβάλα, στο γήπεδο θα υπήρχαν και 5.000 φίλαθλοι αν χωρούσαν», τόνισε ο 34χρονος γκαρντ.

«Η περσινή πορεία μάς άνοιξε την όρεξη. Ξέραμε ότι έχουμε καλή ομάδα με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες και το μόνο που έμενε ήταν να βρούμε χημεία. Κοιτούσαμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και προχωρούσαμε βήμα-βήμα», ανέφερε για την πορεία προς την άνοδο, ενώ στάθηκε στη συμβολή του προπονητή, Βασίλη Νιπεργιάλη. «Είναι ένας καταπληκτικός άνθρωπος και εξαιρετικός προπονητής που έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Δεν μιλάμε για κάποιον που έχει βάλει ένα λιθαράκι, αλλά πολύ περισσότερα για τη συγκεκριμένη επιτυχία».

Όσο για το μέλλον, είπε: «Το συμβόλαιό μου λήγει το καλοκαίρι. Υπάρχει αμοιβαίος σεβασμός με τους ανθρώπους της ομάδας και είναι πιθανό να συνεχίσουμε μαζί. Προς το παρόν γιορτάζουμε και θα δούμε στην πορεία τι μέλλει γενέσθαι».

Δείτε το τρίποντο που πέτυχε 3’’ πριν το τέλος του αγώνα με την Καβάλα και διαμόρφωσε το 58-57.


Πηγή: sport-fm.gr

Η ώρα της αλήθειας!!

Τα ψέματα τελείωσαν, αρχίζουν τα play offs. Ολυμπιακός-Άρης, Πανιώνιος-ΚΑΟΔ, Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας και ΠΑΟΚ-Νέα Κηφισιά κατά σειρά το σημερινό πρόγραμμα.

Η ώρα της αλήθειας
Οι Αμερικανοί λένε πως τα παιχνίδια της κανονικής περιόδου είναι απλώς το «ζέσταμα» μέχρι τα play offs. Όπως και να’ χει, το πρωτάθλημα μπαίνει στην τελική ευθεία από σήμερα με την έναρξη ου πρώτου γύρου των play offs, όπου η πρόκριση θα κριθεί στις δύο νίκες.

Η αυλαία ανοίγει στις 16:05 με τον Ολυμπιακό να φιλοξενεί τον Άρη στο ΣΕΦ χωρίς τον Γκιόργκι Σερμαντίνι, που ταλαιπωρείται από μια κάκωση στο γόνατο. Οι «κίτρινοι» δεν έχουν αγωνιστικά προβλήματα, αλλά γνωρίζουν πως το έργο τους είναι πολύ δύσκολο απέναντι σε έναν αντίπαλο που μετρά 21 σερί νίκες απέναντί τους κι έχουν να τον κερδίσουν από το 2007.

Ο Παναθηναϊκός πάνοπλος, με εξαίρεση τον Μπατίστ που δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Α1, φιλοξενεί στο ΟΑΚΑ (19:15) τον Απόλλωνα τρεις μόλις μέρες μετά τη συνάντησή τους στην Πάτρα. Οι Αργυρόπουλος, Πελεκούδας και Ζαφείρης είναι εκτός για τους Αχαιούς, που δεν έχουν κερδίσει ποτέ τους «πράσινους» εκτός έδρας μετρώντας συνολικά 16 σερί ήττες και η πιο πρόσφατη νίκη τους ήταν τη σεζόν 1996/97.

Σαφώς πιο αμφίρροπα είναι τα άλλα δύο ζευγάρια. Ο Πανιώνιος φιλοξενεί στη Νέα Σμύρνη τον πρωτάρη στα play offs ΚΑΟΔ (18:00) απέναντι στον οποίο μετρά τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς σαν γηπεδούχος. Πάντως η ομάδα του παλιόφιλου Νέναντ Μάρκοβιτς είχε κερδίσει τους «κυανέρυθρους» στον πρώτο γύρο στη Δράμα.

Στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της ημέρας ο ΠΑΟΚ υποδέχεται τη Νέα Κηφισιά (20:00), που στην παρθενική της εμφάνιση στην Α1 τερμάτισε πέμπτη. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» τα βρήκε σκούρα στην κανονική περίοδο από τους νεοφώτιστους, καθώς έχασε στο Ζηρίνειο με 95-86 και κέρδισε στην Πυλαία στην παράταση με 92-83.

Τα δεύτερα παιχνίδια σε όλες τις σειρές θα γίνουν την Πέμπτη, ενώ αν χρειαστεί και τρίτα ματς για την πρόκριση, έχουν προγραμματιστεί για το Σάββατο.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

16:05 Ολυμπιακός-Άρης (ΝΕΡΙΤ)
18:00 Πανιώνιος-ΚΑΟΔ (Novasports 3)
19:15 Παναθηναϊκός-Απόλλων Πάτρας (ΝΕΡΙΤ)
20:00 ΠΑΟΚ-ΑΕ Ν. Κηφισιάς (Novasports 2)
Πηγή: sport-fm.gr

Αλλάζει χέρια ο Απόλλων!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να ολοκληρωθεί η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ του Απόλλωνα Σμύρνης από τον κ. Βελλή στον κ. Μονεμβασιώτη.

Αλλάζει χέρια ο Απόλλων
Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο να τελειώσει και σήμερα η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της ΠΑΕ του Απόλλωνα Σμύρνης στον Παναγιώτη Μονεμβασιώτη.

Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες που θέλουν τον υποψήφιο να έχει συμφωνήσει με τον Ερασιτέχνη, ο οποίος έχει οριστεί ως «θεματοφύλακα» των μετοχών του Σταμάτη Βελλή.

Οι όποιες ενστάσεις υπήρχαν φαίνεται πως έχουν ξεπεραστεί και θεωρείται πως είναι θέμα χρόνου να αναλάβει ο κ. Μονεμβασιώτης τη διοίκηση του συλλόγου, ενώ στο μυαλό του έχει ήδη τους ανθρώπους που σκοπεύει να αναθέσει τη διοίκηση του Απόλλωνα. Πηγή: sport-fm.gr

Προχωρά για Κουρμπέλη, «τσεκάρει» Κοροβέση!

Επαφή με τον Δημήτρη Κουρμπέλη είχε η ΑΕΚ, με τον 21χρονο αμυντικό να εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο μεταγραφής. Την περίπτωση του Νίκου Κοροβέση εξετάζουν οι «κιτρινόμαυροι».

Προχωρά για Κουρμπέλη, «τσεκάρει» Κοροβέση
Η ΑΕΚ δεν σταματά στις έντεκα μεταγραφές και συνεχίζει. Πέρα από το προγραμματισμένο μέσα στο Μάιο ταξίδι του Νίκου Λυμπερόπουλου στην Αργεντινή για παρακολούθηση στόχων και επαφές μαζί τους, το βλέμμα παραμένει πάντα και στην ελληνική αγορά.

Όπως αναφέρει η SportDay, προ ημερών υπήρξε επαφή με τον Δημήτρη Κουρμπέλη και ο 21χρονος αμυντικός του Αστέρα Τρίπολης επιβεβαίωσε πως είναι απόλυτα θετικός στο ενδεχόμενο μετακίνησης στην «Ένωση». Θα πρέπει, ωστόσο, να υπάρξει συμφωνία και με τους Αρκάδες, με τους οποίους θα υπάρξει σύντομα επικοινωνία.

Εξάλλου, οι «κιτρινόμαυροι» εξετάζουν με ενδιαφέρον την περίπτωση του Νίκου Κοροβέση. Ο 23χρονος αριστερός μπακ-χαφ θεωρείται το… ανάλογο του Μιχάλη Μπακάκη από την άλλη πλευρά του γηπέδου. Πέρσι έκανε εξαιρετική σεζόν, αλλά φέτος μάλλον παρασύρθηκε στη γενική μετριότητα του ΠΑΣ. Πάντως δεν πρόκειται για απλή περίπτωση, καθώς πριν από έντεκα μήνες υπέγραψε νέο συμβόλαιο μέχρι το 2017, πράγμα που σημαίνει πως η ΑΕΚ θα πρέπει να τα βρει με τους Γιαννιώτες.

Σήμερα η απόφαση για τον αγώνα

Μέσα στη μέρα αναμένεται να γίνει γνωστό πού θα γίνει ο αγώνας της ΑΕΚ με τον Περαμαϊκό. Το γήπεδο της Προοδευτικής δεν είναι διαθέσιμο υπό το φόβο επεισοδίων, ενώ αυτό του Περάματος χωρά μόλις 600 θεατές και είναι ακατάλληλο για να φιλοξενήσει οπαδούς άλλης ομάδας. Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το παιχνίδι να γίνει χωρίς κόσμο.

Εκτός πλάνων για το προσεχές παιχνίδι πέραν του Μπρέτσεβιτς είναι και ο Ντακόλ, που θα υποβληθεί σε επέμβαση στον ώμο. Θέση ακόμη και στο βασικό σχήμα διεκδικεί ο Θαναηλάκης, που δεν έχει κάνει ακόμη ντεμπούτο. Πηγή: sport-fm.gr

Αρέσει ο Κόρμπος στην Τρίπολη!

Την περίπτωση του Παναγιώτη Κόρμπου, εφόσον αποχωρήσει ο Εντό, εξετάζουν «ζεστά» στον Αστέρα Τρίπολης, όπως γράφει σήμερα η SportDay.

Αρέσει ο Κόρμπος στην Τρίπολη
Τακτική στην ενίσχυση του ρόστερ του αναμένεται να αλλάξει ο Αστέρας Τρίπολης στην ερχόμενη μεταγραφική περίοδο.

Δηλαδή, οι Αρκάδες αναμένεται να αποκτήσουν αρκετούς παίκτες που έχουν δείξει τι αξίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και δεν θα προτιμήσουν να ρισκάρουν με διάφορους ποδοσφαιριστές από το εξωτερικό.

Άλλωστε, στόχος της ομάδας είναι το όσο δυνατό καλύτερο «δέσιμό» της μέχρι να ξεκινήσουν οι επίσημες υποχρεώσεις στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως γράφει η SportDay, εφόσον αποχωρήσει ο Εντό – που φέρεται να έχει ήδη προτάσεις στα χέρια του – τότε ο πιθανότερος αντικαταστάτης του θα είναι ο Παναγιώτης Κόρμπος, ο οποίος μένει ελεύθερος από τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Τη φετινή σεζόν ο έμπειρος αμυντικός χαφ έπαιξε σε 32 αγώνες με την «ελαφρά ταξιαρχία», έχοντας πετύχει 6 γκολ και μοιράσει 2 ασίστ στους συμπαίκτες του.

Στα καθαρά αγωνιστικά, εν όψει της τρίτης αγωνιστικής των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας, η χθεσινή προπόνηση ήταν σε χαλαρούς ρυθμούς και η ατμόσφαιρα πολύ καλή. Για το ματς με τον Παναθηναϊκό ο κ. Βεργέτης δεν υπολογίζει τους τιμωρημένους – λόγω καρτών – Ντε Μπλάσις και Εντό. Αντίθετα, στη διάθεση του Έλληνα κόουτς τίθεται ξανά ο Γκοϊάν. Πηγή: sport-fm.gr

«ΟΚ» από ΓΓΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ!

Η ΓΓΑ ενέκρινε την καταλληλότητα λειτουργίας του νέου γηπέδου της ΑΕΚ. Σημαντικό βήμα για την έναρξη της ανέγερσης της «Αγια-Σοφιάς», αλλά υπαρκτός ο κίνδυνος καθυστέρησης λόγω Βουλής.

«ΟΚ» από ΓΓΑ για το γήπεδο της ΑΕΚ
Οι άνθρωποι της ΑΕΚ έχουν κάνει ό,τι περνά από το χέρι τους για να αρχίσουν το ταχύτερο δυνατό τα έργα κατασκευής του νέου γηπέδου της ομάδας. Ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση είναι η έγκριση από πλευράς της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της του σχεδίου της «Αγια-Σοφιάς», καθώς και η έγκριση για την καταλληλότητα λειτουργίας του γηπέδου.

Το τρισέλιδο έγγραφο που παρέλαβαν χθες οι «κιτρινόμαυροι» αναφέρει πως η ΓΓΑ συμφωνεί απόλυτα με τη μελέτη της «Δικέφαλος 1924» και πως η ΑΕΚ μπορεί να εξασφαλίσει την οικοδομική άδεια μόλις ψηφιστεί το σχέδιο νόμου.

Όλα θα ήταν ιδανικά, αν δεν υπήρχε καθυστέρηση στη νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής για να προχωρήσει η ΑΕΚ στην έκδοση αδειών. Το ελληνικό κοινοβούλιο θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών και δεν είναι πολλές οι πιθανότητες να ψηφιστεί το νομοσχέδιο για το Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας (επί του συνόλου και των άρθρων), παρότι η διαδικασία διαρκεί μόλις δύο μέρες.

Οι άνθρωποι της «Ένωσης» καταβάλλουν προσπάθειες για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο πριν κλείσει η Βουλή, αλλά αν αυτό δεν συμβεί οι εξελίξεις θα μετατεθούν για τις αρχές Ιουνίου και θα υπάρξει καθυστέρηση στην έναρξη των εργασιών, που οι «κιτρινόμαυροι» υπολόγιζαν για το Μάιο. Πηγή: sport-fm.gr

Προβληματίζει ο Ινσαουραλδε!!

Η συμπεριφορά του Χουάν Ινσαουραλδε βάζει σε σκέψεις τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ για το αν πρέπει να προχωρήσουν για την απόκτησή του. Τετ-α-τετ με τον Γεωργιάδη είχε ο Αργεντινός αμυντικός.

Προβληματίζει ο Ινσαουραλδε
Μόνος του τίθεται εκτός ομάδας ο Χουάν Ινσαουράλδε, καθώς έκανε ακόμη ένα (το δεύτερο) μεγάλο λάθος.

Η μπουνιά του Αργεντινού αμυντικού στον Κουτρουμπή μετά το τέλος του αγώνα με τον Παναθηναϊκό καταγράφηκε από τον κ. Παππά, και παρότι δεν αντίκρισε την κόκκινη κάρτα αναμένεται να απουσιάσει από τους επόμενους τρεις αγώνες του ΠΑΟΚ στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Χθες ο Γιώργος Γεωργιάδης επέλεξε να μιλήσει με τον 30χρονου παίκτη και να του εξηγήσει το λάθος του.

Μάλιστα, στον «Δικέφαλο του Βορρά» παρουσιάζονται αποφασισμένοι να τιμωρήσουν και με πρόστιμο τον Ινσαουράλδε, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός, και πλέον οι ιθύνοντες του συλλόγου έχουν μπει σε σκέψεις για το αν πρέπει να κινηθούν για την απόκτησή του, καθώς έχει παραχωρηθεί με τη μορφή δανεισμού από τη Σπαρτάκ Μόσχας.

Εκτός από τον Αργεντινό, ο Γεωργιάδης μίλησε σε ολόκληρη την ομάδα για την εικόνα που είχε στη Λεωφόρο: «Αποδείξατε ότι μπορείτε να καταφέρετε πολλά. Αν το πιστέψετε, ο ΠΑΟΚ θα τερματίσει πρώτος στα πλέι οφ. Από εσάς εξαρτάται…».

Οι Θεσσαλονικείς στρέφουν το ενδιαφέρον τους στην εντός έδρας αναμέτρηση με τον Ατρόμητο, κόντρα στον οποίο δεν θα έχουν τη στήριξη του κόσμου τους.

Τα προβλήματα δεν λείπουν και σε αυτό το ματς για τους «ασπρόμαυρους», καθώς είναι εκτός ο Κατσουράνης και ο Μαντσούρο, όπως και οι Λούκας, Χούσαν.

Με ενοχλήσεις σε διάφορα σημεία επέστρεψαν Νάτχο, Σκόνδρας και Λάζαρ. Από την πλευρά του, ο Τζαβέλλας αισθάνεται ενοχλήσεις στον προσαγωγό και ακολουθεί συντηρητικό πρόγραμμα.
Πηγή: sport-fm.gr

Πολ-υβόλο στην Οκλαχόμα!

Ο Κρις Πολ είχε 8/9 τρίποντα και 32 πόντους οδηγώντας τους Κλίπερς στη νίκη με 122-105 επί της Θάντερ στην Οκλαχόμα και το γρήγορο break στα ημιτελικά της Δύσης.

Πολ-υβόλο στην Οκλαχόμα
Ότι είναι εξαιρετικός οργανωτής και σκόρερ, ήταν γνωστό πάντα. Όμως ο Κρις Πολ ήταν απρόσμενα «καυτός» στον πρώτο αγώνα της σειράς των ημιτελικών της Δύσης απέναντι στη Θάντερ. Έχοντας 32 πόντους με 8/9 τρίποντα κι ευστοχώντας στις πρώτες του οκτώ προσπάθειες πίσω από τα 7,25μ., ο «CP3» οδήγησε τους Κλίπερς σε άνετη νίκη με 122-105 στην Οκλαχόμα. Σημειώνεται πως ουδέποτε είχε πετύχει πάνω από πέντε τρίποντα σε έναν αγώνα ΝΒΑ…

Η ομάδα του Ντοκ Ρίβερς ξέφυγε στο σκορ από την πρώτη περίοδο με τη διαφορά να μεγαλώνει διαρκώς μέχρι και το τρίτο δωδεκάλεπτο, προτού η φυσιολογική χαλάρωση στο φινάλε σώσει την αξιοπρέπεια των γηπεδούχων. Για τους τελευταίους ο Ράσελ Γουέστμπρουκ είχε 29 και ο Κέβιν Ντουράντ 25 πόντους, αλλά δεν έφταναν για να αποτρέψουν την πιο βαριά ήττα τους για τα play offs από τη στιγμή που μετακόμισαν στην Οκλαχόμα.

Το δεύτερο παιχνίδι της σειράς θα γίνει και πάλι στην έδρα της Θάντερ, τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δωδεκάλεπτα: 25-39, 52-69, 78-104, 105-122.

Θάντερ (Μπρουκς): Γουέστμπρουκ 29, Ντουράντ 25, Ιμπάκα 12, Λαμπ 8, Τζόουνς 8, Σεφολόσα 5, Φίσερ 4, Κόλισον 4, Τζάκσον 4, Πέρκινς 3, Μπάτλερ 3, Άνταμς.

Κλίπερς (Ρίβερς): Πολ 32 (10 ασίστ), Γκρίφιν 23, Κρόφορντ 17, Ρέντικ 12, Μπαρνς 10, Τζόρνταν 7, Ντέιβις 6, Γκρέιντζερ 5, Κόλισον 5, Ντάντλεϊ 3, Μπούλοκ 2, Γκριν, Χόλινς. Πηγή: sport-fm.gr

Κούρσα για τρεις στην Εθνική!

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις της ΕΠΟ με τον Χουάντε Ράμος για να αναλάβει ο Ισπανός την τεχνική ηγεσία της Εθνικής. Σε πρώτο πλάνο παραμένουν ο προσιτός, Μάρκο Ταρντέλι και ο ακριβός, Μάρτιν Γιολ.

Κούρσα για τρεις στην Εθνική
Το τοπίο γύρω από τον αντικαταστάτη του Φερνάντο Σάντος δείχνει να ξεκαθαρίζει καθώς τρεις είναι οι βασικοί υποψήφιοι για τον πάγκο της «γαλανόλευκης». Προτάσεις υποψήφιων προπονητών για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μπορεί να καταφτάνουν καθημερινά στην ομοσπονδία με τελευταία αυτή του Λόταρ Ματέους, ωστόσο δύσκολα θα ανατραπούν τα τωρινά δεδομένα. Έτσι λοιπόν, ένας εκ των Χουάντε Ράμος, Μάρκο Ταρντέλι και Μάρτιν Γιολ θα είναι πιθανότατα ο νέος ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συζητήσεις του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή με τον Χουάντε Ράμος. Ο προπονητής της Ντνίπρο Ντνιπροπετρόφσκ, έχει ρίξει τις απαιτήσεις του, αλλά παραμένει αρκετά μεγάλο το πριμ που ζητάει για την πρόκριση στο Euro της Γαλλίας.

Την ίδια στιγμή, η ομοσπονδία έχει προτείνει στον 59χρονο Ισπανό διετές συμβόλαιο με πάγιες αποδοχές περίπου 800.000 ευρώ συν μπόνους πρόκρισης στα γήπεδα της Γαλλίας, της τάξεως των 700.000 ευρώ. Οι δύο πλευρές φαίνεται να τα βρίσκουν στο ετήσιο συμβόλαιο, όμως υπάρχει απόσταση στο πριμ. Δεν αποκλείεται, πάντως, μέχρι το τέλος της εβδομάδας να υπάρξει εξέλιξη σχετικά με τον Χουάντε Ράμος, το όνομα του οποίου έχει μπει για τα καλά στην κορυφή της λίστας.

Όσον αφορά τον Μάρκο Ταρντέλι, ο Ιταλός τα έχει βρει στο οικονομικό με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή και περιμένει στο ακουστικό του ειδοποίηση ούτως ώστε να έρθει στην Αθήνα και να υπογράψει. Εξάλλου, υπάρχει προφορική συμφωνία της ομοσπονδίας με τον πρώην συνεργάτη του Τζιοβάνι Τραπατόνι στην Ιρλανδία και έτσι η περίπτωση του παραμένει στο επίκεντρο.

Στην υπόθεση του Μάρτιν Γιολ, αφενός υπάρχει διαφορά στο οικονομικό με τον Ολλανδό να αξιώνει περίπου 1 εκατ. ευρώ ετησίως, αφετέρου παρατηρείται μια επιφυλακτικότητα εκ μέρους της ΕΠΟ για την αγωνιστική φιλοσοφία που θέλει να περάσει ο πρώην τεχνικός της Φούλαμ.
Πηγή: sport-fm.gr

Άλλος Παναθηναϊκός!

Φρεσκάρει την ενδεκάδα του Παναθηναϊκού ο Γιάννης Αναστασίου για το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Ποιοι παίκτες επιστρέφουν και ποιοι ίσως μείνουν εκτός.

Άλλος Παναθηναϊκός
Είναι αλήθεια πως ο Παναθηναϊκός δεν παρουσιάζεται στα δύο πρώτα παιχνίδια των play offs το ίδιο καλός όσο στο φινάλε της σεζόν και τον τελικό του Κυπέλλου, εξ ου και οι ισοπαλίες με Ατρόμητο και ΠΑΟΚ. Η κόπωση ορισμένων παικτών είναι εμφανής και το πρόγραμμα του μίνι πρωταθλήματος με τα διαδοχικά παιχνίδια δεν βοηθά.

Ο Γιάννης Αναστασίου έχει διαγνώσει το πρόβλημα και προτίθεται να φρεσκάρει την ομάδα του για το κρίσιμο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Αστέρα στην Τρίπολη. Δύο αλλαγές θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένες, με τον Νάνο και τον Αμπέντ να επιστρέφουν στο βασικό σχήμα έχοντας ξεπεράσει τις ενοχλήσεις σε αστράγαλο και λεκάνη αντίστοιχα. Ο μεν Ισπανός θα πάρει τη θέση του Χουχούμη στο αριστερό άκρο της άμυνας, ο δε Αλγερινός θα παίξει αντί του Πέτριτς προσφέροντας περισσότερα τρεξίματα στο χώρο του κέντρου και της επίθεσης.

Δεν αποκλείεται να υπάρξουν κι άλλες αλλαγές. Κουρασμένοι δείχνουν οι Ζέκα, Μέντες, Πράνιτς και Μπεργκ, με τους Λαγό και Κλωναρίδη να είναι αρκετά πιθανό να αγωνιστούν αυτή τη φορά από την αρχή. Αντίθετα, δύσκολα φαίνεται πως θα υπάρξει κάποια τροποποίηση-πλην της επανόδου του Νάνο-στην άμυνα. Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής και Σίλντενφελντ αναμένεται να παραμείνουν στις θέσεις τους για τον επιπλέον λόγο ότι οι Αρκάδες είναι καλοί στο ψηλό παιχνίδι.

Η προετοιμασία ολοκληρώνεται το μεσημέρι με προπόνηση και εν συνεχεία θα ανακοινωθεί η αποστολή.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν… δεσμεύεται!!

Παρότι η Τίγκρες εξακολουθεί να υποστηρίζει πως ο Πουλίδο δεν είναι ελεύθερος, η πλευρά του Μεξικανού χαφ επιμένει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Τι περιμένουν στον Ολυμπιακό για να κλείσει η μεταγραφή.

Δεν… δεσμεύεται
Σε πρώτη θέση στη (μεταγραφική) επικαιρότητα του Ολυμπιακού παραμένει η υπόθεση του Αλαν Πουλίδο.

Ο λόγος είναι ότι η Τίγκρες, η οποία διαπιστώνοντας ότι δεν καταφέρνει να κρατήσει τον Μεξικανό μέσο ή να αποκομίσει κέρδος από την πώλησή του, υποστηρίζει ότι δεν είναι ελεύθερος και υπάρχει ρήτρα στο συμβόλαιο που είχαν υπογράψει (λήγει το καλοκαίρι του 2016) και ξεπερνά τα 8 εκατ. ευρώ.

Αυτή είναι μία συνηθισμένη τακτική των συλλόγων του Μεξικό και την έχουν ζήσει στο… πετσί τους οι Πειραιώτες σε άλλες υποθέσεις ποδοσφαιριστών.

Το θέμα, όμως, είναι ότι οι πρωταθλητές Ελλάδας έχουν συμφωνήσει σε όλα με την πλευρά του 23χρονου παίκτη, ο οποίος αναμένεται να υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας και οι ετήσιες απολαβές του θα αγγίξουν το 1 εκατ. ευρώ.

Πλέον έχουν απομείνει τα τυπικά για την ολοκλήρωση της συμφωνίας των δύο πλευρών και οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται εν αναμονή της αποστολής του εγγράφου που φέρει πάνω την υπογραφή του Πουλίδο.

Εφόσον ολοκληρωθεί και αυτό το κομμάτι, τότε ο Πουλίδο θα γίνει και επίσημα παίκτης του Ολυμπιακού.. Πηγή: sport-fm.gr

«Μαγεία» και στην Ιντιανάπολις!

Οι Ουίζαρντς έκλεψαν με το «καλημέρα» το πλεονέκτημα έδρας των Πέισερς νικώντας τους στην Ιντιανάπολις με 102-96 για τα ημιτελικά της Ανατολής.

«Μαγεία» και στην Ιντιανάπολις
Πέρασαν 32 χρόνια για να κερδίσουν οι Ουίζαρντς σε πρώτο παιχνίδι δευτέρου γύρου των play offs. Η αναμονή έλαβε τέλος, καθώς επικράτησαν 102-96 των Πέισερς κι «έσπασαν» την έδρα των αντιπάλων ανοίγοντας το σκορ στα ημιτελικά της Ανατολής.

Ο Μπράντλεϊ Μπιλ πέτυχε 14 από τους 25 πόντους του στην τελευταία περίοδο και η άμυνα της ομάδας αντιστάθηκε στην ομάδα με το κορυφαίο ρεκόρ της Ανατολής με αποτέλεσμα οι «μάγοι» να μετρούν τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς εκτός έδρας σε αυτά τα play offs και να κερδίζουν στην Ιντιανάπολις για πρώτη φορά από τις 18 Απριλίου του 2007.

Οι Πέισερς, που έχασαν τη μάχη των ριμπάουντ κατά κράτος (35-53), φιλοξενούν το δεύτερο παιχνίδι της σειράς τα ξημερώματα της Πέμπτης.

Δωδεκάλεπτα: 15-28, 43-56, 62-69, 96-102.

Πέισερς (Φόγκελ): Τζορτζ 18, Χιλ 18, Γουέστ 15 (12 ριμπ.), Στίβενσον 12, Σκόλα 12, Γουότσον 9, Τέρνερ 7, Κόουπλαντ 3, Μαϊνμί 2, Χίμπερτ 2.

Ουίζαρντς (Γουίτμαν): Μπιλ 25, Αρίζα 22, Νενέ 15, Γουόλ 13, Γκορτάτ 12 (15 ριμπ.), Γκούντεν 12 (13 ριμπ.), Μίλερ 3, Μπούκερ, Γουέμπστερ, Τεμπλ. Πηγή: sport-fm.gr

Σιγά μην το’ χανε!

Σήκωσε την Ευρωλίγκα σε τόσα γήπεδα, στην έδρα του θα το’ χανε; Σαν σήμερα πριν από 7 χρόνια ο Παναθηναϊκός κατακτούσε το τέταρτο ευρωπαϊκό νικώντας με 93-91 την ΤΣΣΚΑ. Το www.sport-fm.gr θυμίζει.

Σιγά μην το’ χανε
Το είχε σηκώσει στο Παρίσι με δραματικό τρόπο (νικώντας την Μπαρτσελόνα). Το έκανε ξανά στη Θεσσαλονίκη (απέναντι στη Μακάμπι). Τα κατάφερε μέχρι και στο «σπίτι» του αντιπάλου (κόντρα στην Μπολόνια). Ε, δεν θα μπορούσε να μην σηκώσει την Ευρωλίγκα μέσα στο σπίτι του ο Παναθηναϊκός…

inner

Σαν σήμερα πριν από επτά χρόνια οι «πράσινοι» νικούσαν 93-91 την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ και στέφονταν πρωταθλητές Ευρώπης για τέταρτη φορά στην ιστορία τους.

inner

Το εμπόδιο της Τάου στον ημιτελικό δεν αποδείχτηκε πολύ ψηλό (67-53), αλλά αυτό της ΤΣΣΚΑ στον τελικό ήταν. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς είχε τον έλεγχο σε όλη τη διάρκεια του αγώνα παρά το εκπληκτικό παιχνίδι του Θοδωρή Παπαλουκά. Υπό το βλέμμα του Νίκου Γκάλη και του Στόγιαν Βράνκοβιτς, ο Παναθηναϊκός έγινε τετράστερος, με τον Δημήτρη Διαμαντίδη ανήμερα των 27ων γενεθλίων του να αναδεικνύεται MVP του Final Four.

inner

Δεκάλεπτα: 18-17, 46-36, 65-57, 93-91

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Διαμαντίδης 15 (2/2δ, 2/2τρ, 3ασ), Βούγιανιτς 12 (9/9β), Χατζηβρέττας 10, Μπατίστ 12 (6/9δ), Σισκάουσκας 20 (4/4δ, 0/5τρ, 12/17β, 5ασ), Ντικούδης 2, Ντελκ, Μπετσίροβιτς 6, Τσαρτσαρής, Αλβέρτης, Τομάσεβιτς 16 (6/9δ)

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Μεσίνα): Σμόντις 18 (3/7σ, 11/11β), Πασούτιν, Παπαλουκάς 23 (9/10δ, 5/6β, 1ρ, 3λ, 8ασ), Άντερσεν 4, Χόλντεν 11(4/6σ), Ντε Σπίγκελ 6, Σαβρασένκο 4, Λάνγκντον 16 (3/5δ, 3/6τρ), Τόρες 9.



Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Σώθηκε η Τίγκρε! (video)



Χάρη σε 2-1 της Τίγκρε σε βάρος της Μπελγκράνο στη 17η αγωνιστική του Final της Αργεντινής, οι «πρωτευουσιάνοι» ουσιαστικά διασφάλισαν την παραμονή τους στην πρώτη κατηγορία.
Απαιτείται πλέον απίθανος συνδυασμός αποτελεσμάτων για τον υποβιβασμό, ενώ απόψε ξεκίνησαν δυναμικά και κέρδισαν πέναλτι, το οποίο έχασε ο Αριέλ Ναχουελπάν στο 10ο λεπτό, αλλά στο 25ο άνοιξε το σκορ ο Κέβιν Ιταμπέλ. Οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 27ο με τον Σέζαρ Περέιρα, αλλά στο 49ο αποβλήθηκε ο Χουάν Κουιρόγκα με απευθείας κόκκινη και στο 86ο ο Ματίας Πέρεζ Γκαρσία πέτυχε το νικητήριο γκολ, ενώ στις καθυστερήσεις αντίκρισε δεύτερη κίτρινη ο Γκιγιέρμο Φαρέ, οπότε οι ηττημένοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με εννέα παίκτες.
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
17
31
Ρίβερ Πλέιτ
17
31
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
17
29
Γοδόι Κρουζ
17
29
Σαν Λορένζο
17
27
Κολόν Σάντα Φε
17
27
Λανούς
17
27
Μπόκα Τζούνιορς
17
26
Βελέζ Σάρσφιλντ
17
24
Ολίμπο
17
24
Ροζάριο Σεντράλ
17
24
Νιούελς Ολντ Μπόις
17
21
Κίλμες
17
21
Τίγκρε
17
20
Μπελγκράνο
17
18
Άρσεναλ Σαραντί
17
17
Ρασίνγκ Κλουμπ
17
16
Ατλέτικο Ραφαέλα
17
16
Αρχεντίνος Τζούνιορς
17
15
Ολ Μπόις
17
14
-Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Χιμνάσια Λα Πλάτα
36
57
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
36
56
Μπόκα Τζούνιορς
36
55
Γοδόι Κρουζ
36
53
Ρίβερ Πλέιτ
36
52
Ροζάριο Σεντράλ
36
50
Μπελγκράνο
36
47
Ολίμπο
36
47
Τίγκρε
36
45
Ατλέτικο Ραφαέλα
36
45
Κίλμες
36
42
Αρχεντίνος Τζούνιορς
36
40
Ολ Μπόις
36
36
Κολόν Σάντα Φε
36
33
Ρασίνγκ Κλουμπ
36
32
-Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν μαζί με τη Λανούς και τη Σαν Λορένζο.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Μπόκα Τζούνιορς
1.63
Λανούς
1.61
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.61
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.58
Ρίβερ Πλέιτ
1.57
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.55
Άρσεναλ Σαραντί
1.51
Σαν Λορένζο
1.45
Μπελγκράνο
1.44
Ροζάριο Σεντράλ
1.39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.38
Ολίμπο
1.31
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.29
Τίγκρε
1.27
Γοδόι Κρουζ
1.25
Κίλμες
1.24
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.23
Ολ Μπόις
1.17
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.13
-Οι τελευταίες τρεις ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.






Πηγή:onsports.gr

Όταν η ιστορία επαναλαμβάνεται... αντιστρόφως!

Ο Δημοσθένης Γεωργακόπουλος γυρίζει το χρόνο πίσω και θυμάται ένα ακόμη 3-0, που μετετράπη σε 3-3. Τότε όμως αυτή που πανηγύριζε ήταν η Λίβερπουλ.
Κωνσταντινούπολη, 25 Μαΐου 2005. Το μέρος όπου γράφτηκε το πιο τρελό σενάριο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ. Ένας τελικός που έστειλε στο... ψυχιατρείο τους φίλους της Μίλαν. Δεν είναι λίγο να νικάς με 3-0 στο ημίχρονο και στο τέλος να βλέπεις τον Τζέραρντ να σηκώνει την κούπα με τα μεγάλα «αφτιά». Μέσα σε έξι λεπτά, η Λίβερπουλ έφερε το ματς στα ίσια, με τη συνέχεια να είναι γνωστή. 3-3 σε κανονική διάρκεια και παράταση και στα πέναλτι το τρόπαιο βάφτηκε κόκκινο.
Εννέα χρόνια μετά (παρά 20 μέρες) η ιστορία επαναλαμβάνεται... αντιστρόφως. Και μέσα σε εννέα (!) λεπτά μάλιστα. Γιατί τόσο χρειάστηκε η Κρίσταλ Πάλας για να κάνει σμπαράλια τα όνειρα της Λίβερπουλ για το πρωτάθλημα, έπειτα από 24 χρόνια.
Αυτή τη φορά ο Τζέραρντ βρίσκεται στην άλλη όχθη του ποταμού και κατάλαβε πως ένιωσαν οι «ροσονέρο» συνάδελφοί του στο Ολυμπιακό Στάδιο της Κωνσταντινούπολης το 2005. Γιατί εκτός από τη ζωή, κύκλους κάνει και το ποδόσφαιρο (χωρίς καμία δόση ειρωνείας ή εμπάθειας).
Τότε ο αρχηγός της Λίβερπουλ πανηγύριζε σαν μικρό παιδί την ανατροπή του αιώνα, τώρα όμως βρίσκεται στο καναβάτσο μαζί με τους συμπαίκτες του. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Από 3-0, 3-3.
Όνειρο το 2005, εφιάλτης το 2014.
Γιατί κάθε νόμισμα έχει δύο όψεις. Και οι φίλοι της Λίβερπουλ το έμαθαν με τον πιο σκληρό τρόπο.
Πηγή: gazzetta.gr

Μέχρι εκεί μπορούμε...!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για το... πείραμα που απέτυχε, για τον Παναθηναϊκό που δεν είχε να κερδίσει τίποτα και για τα «οπαδικά σύνορα» που ξανακλείνουν! Στον φετινό Παναθηναϊκό αρέσκονται και δικαίως να κερδίζουν... πόντους θαυμασμού από όλη την φίλαθλη Ελλάδα, ανεξαρτήτως συλλογικών προτιμήσεων. Το πέτυχαν άλλωστε πολλές φορές φέτος. Το πέτυχαν όταν έπαιξαν καταπληκτικό ποδόσφαιρο κερδίζοντας 0-3 μέσα στο Καραϊσκάκη τον Ολυμπιακό κρατώντας δικό τους το αήττητο ρεκόρ, το πέτυχαν όταν έβαλαν σε ένα καλούπι τα οικονομικά τους και πήραν την άδεια, το πέτυχαν όταν... πάτησαν στον τελικό του κυπέλλου τον ΠΑΟΚ, το πέτυχαν γενικότερα με τον τρόπο που δούλεψε το δίδυμο Αναστασίου-Νταμπίζας και την ομάδα που παρουσίασαν στην μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς.
Τα μπράβο ήταν πολλά και τα... γκολ θεαματικά αν θέλουμε να μιλήσουμε με καθαρά ποδοσφαιρικούς όρους. Όλη αυτή η «υγεία» (σ.σ πολυφορεμένη λέξη αλλά αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο την πραγματικότητα) που βγάζει με την λειτουργία του το ποδοσφαιρικό τμήμα, στον Παναθηναϊκό θέλησαν να την... ανοίξουν λίγο περισσότερο.
Θέλησαν να πετύχουν ένα ακόμη θεματικό γκολ συμμετέχοντας ενεργά στο θέμα της μετακίνησης των οπαδών. Επιθυμία προσωπική του Γιάννη Αλαφούζου ήταν να πρωτοστατήσει σε κάτι τέτοιο, έχοντας και σύμμαχο τον Ιβάν Σαββίδη. Να δείξει ότι μπορεί να γίνει ξανά η αρχή, ώστε και στα Ελληνικά γήπεδα να γίνεται το αυτονόητο. Να μπορεί ο φίλαθλος της φιλοξενούμενης ομάδας να την δει από κοντά. Να κάνει μια εκδρομή σε εκτός έδρας ματς...
Δυστυχώς ακόμη κι εν έτει 2014 το εγχείρημα φάνηκε πολύ φιλόδοξο για να πάρει σάρκα και οστά. Το παραδέχτηκε άλλωστε, προς τιμήν του και ο ίδιος ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού με δήλωση του, τονίζοντας μάλιστα πως δεν πρόκειται να επανέλθει δείχνοντας την απογοήτευση του! H συγγνώμη που ζήτησε ακόμη κι από τους ίδιους τους παίκτες και τον Αναστασίου σημειολογικά λέει πολλά. Ακόμη και για το πως ο ίδιος κάποια πράγματα τα... ζύγισε λάθος.
Τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στην Λεωφόρο, με ευθύνη μερίδας οπαδών και των δύο ομάδων (το ότι την... σέντρα την έκανε ο φίλος του ΠΑΟΚ που πέταξε την φωτοβολίδα δεν απαλλάσσει κανέναν από την συνέχεια) κι εξίσου μεγάλης ευθύνης από την αστυνομία, είναι ξεκάθαρο πλέον πως βάζουν φρένο στα όποια... όνειρα για να ανοίξουν τα «οπαδικά σύνορα»! Ειδικά όταν μιλάμε για ματς μεταξύ ομάδων πρώτης γραμμής.
Δυστυχώς το... αυτογκόλ μπήκε με εξίσου θεαματικό τρόπο όσο και τα παραπάνω γκολ. Ειδικά για την φετινή χρονιά είναι αυτονόητο ότι ο Παναθηναϊκός δεν είχε κάτι να κερδίσει. Έτσι κι αλλιώς το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην Τούμπα, λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ θα γίνει χωρίς κόσμο, άρα και χωρίς φίλους του «τριφυλλιού». Ούτε... καμιά αστυνομία θα μπορούσε να υποσχεθεί ότι του χρόνου ακόμη κι αν «δεν άνοιγε μύτη» στην Λεωφόρο θα έλεγε «ναι» στο... ταξίδι Λεωφόρος-Τούμπα επειδή δόθηκε «πράσινο φως» φέτος. Απλά οι «πράσινοι» μια αρχή ήθελαν να κάνουν για να κερδίσουν ένα ακόμη μπράβο από όλους.
Τελικά έμπλεξαν καθώς είναι βέβαιο ότι ο Παναθηναϊκός θα τιμωρηθεί με μια ποινή που πιθανότατα θα... κουβαλήσει και στο νέο πρωτάθλημα, ενώ και το πρόστιμο που θα επιβληθεί σίγουρα θα «πονέσει». Μάλιστα σε εποχές που στο «τριφύλλι» ήδη κυκλοφόρησαν από νωρίς τα διαρκείας για να έχουν έσοδα. Για το κεφάλαιο αστυνομία είναι αστείο να καθίσουμε και να αποδώσουμε ευθύνες.
Άλλωστε δεν μπορεί να βρεθεί ούτε ένας, από έναν απλό αστυνομικό, μέχρι τον αρχηγό του σώματος που να επιθυμεί μετακίνηση οπαδών για ευνόητους λόγους που έχουν να κάνουν και με την ψυχική τους ηρεμία. Όταν για παράδειγμα την χρονιά που πέρασε έβαζαν... φρένο σε μετακίνηση για το Λεβαδειακός-Παναιτωλικός, καταλαβαίνει κανείς πόσο βουνό τους φαίνονται τα ματς υψηλού κινδύνου. Άρα όποιος κάνει λόγο για ελλειπή μέτρα ασφαλείας το βράδυ της Κυριακής, ας το πάει κι ένα βήμα παρακάτω! Το βέβαιο είναι ότι το πείραμα απέτυχε.
Εξάλλου το... ζόρι Ευρώπη δεν μπορούμε να γίνουμε και ούτε θα γίνουμε. Ως τότε τα ντέρμπι του Ελληνικού πρωταθλήματος (όσα απέμειναν χωρίς ΑΕΚ και Άρη) θα τα βλέπουν οι γηπεδούχοι από τις εξέδρες και οι φιλοξενούμενοι από την τηλεόραση και όσο αφορά τις εκδρομές θα αρκούμαστε σε κανέναν τελικό κυπέλλου (που δεν γίνεται κι αλλιώς) ή σε... εξορμήσεις των μεγάλων σε Τρίπολη, Λιβαδειά και Κομοτηνή. Μέχρι εκεί μπορούμε...
Πηγή: gazzetta.gr

Και Ντιόπ και Μαρικά για Λιμάνι!!

Ο Πάπε Ντιόπ συνεχίζει να συνδέεται έντονα με τον Ολυμπιακό για τη νέα σεζόν, όπως και ο Τόμας Ινς. Σενάρια και για τον Σιπριάν Μαρικά αλλά και για... Κώστα Μήτρογλου.
Ο Πάπε ή Παπακουλί Ντιόπ της Λεβάντε εξακολουθεί να βρίσκεται στα πλάνα των πρωταθλητών για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Εκτός από τον Πουλίδο (με την πλευρά του οποίου ο Ολυμπιακός είναι σε καθημερινή επαφή έχοντας σχεδόν... δέσει τον παίκτη) είναι μία ακόμα... επιβεβαιώμενη περίπτωση για τον Ολυμπιακό για την θέση του αμυντικού χαφ και για την οποία γίνονται ενέργειες με τους Ισπανούς να δίνουν σαφείς πιθανότητες απόκτησης του παίκτη από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα όμως στο Λιμάνι δεν έχουν σταματήσει οι επαφές και οι αναζητήσεις και για παίκτες για άλλες θέσεις, όπως εκείνη του φορ. Πέραν του Γκρατσιάνο Πελέ στην... επιφάνεια βγαίνουν και άλλα ονόματα όπως του Σιπριάν Μαρικά, του διεθνούς Ρουμάνου φορ της Χετάφε ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και για τον οποίο υφίστανται σενάρια και πληροφορίες για τους ερυθρόλευκους. Ο Μαρικά προστίθεται στην λίστα των Ρουμάνων που είναι στο «κόκκινο» στόχαστρο, καθώς έχει προηγηθεί ο Κρίστι ή Κριστιάν Τανάσε.
Επίσης από το ερυθρόλευκο πλάνο δεν έχει φύγει το όνομα του Τόμας Ινς, γιου του Πολ Ινς. Ο νεαρός Άγγλος συνεχίζει να απασχολεί. Οι Πειραιώτες δεν έχουν πάψει να ψάχνουν και να συζητούν για διάφορες υποθέσεις έτσι ώστε οι επόμενες προσθήκες να γίνουν το συντομότερο δυνατόν. Από ονόματα βέβαια υπάρχουν και άλλα όπως των Σκόκο και Λεόν. Επιπροσθέτως πάντως τις τελευταίες ώρες έχει διαρρεύσει πληροφορία για επικείμενο μεγάλο... μπαμ από τον Ολυμπιακό. Τέλος αναφορικά με τα όσα έχουν προκύψει για περίπτωσης επιστροφής του Κώστα Μήτρογλου με δανεισμό (υπάρχουν ήδη αρκετά σενάρια και πληροφορίες περί πιθανής επανόδου του) από την Φούλαμ αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα δύσκολο και ίσως και απίθανο να συμβεί για πολλούς και διάφορους λόγους. Εξάλλου ο Μητρογκόλ δεν θα έφευγε για το εξωτερικό εάν δεν ήθελε να μείνει εκεί για να παίξει ποδόσφαιρο και να ξεχωρίσει για τα καλά...
Πηγή: gazzetta.gr

Οι «4» με το μάτι του ουδέτερου!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια των πλέι οφς κι επικεντρώνεται σε κάποια πράγματα. 
Δύο αγωνιστικές έχουμε ήδη στα πλέϊ οφς και επειδή τα έχω παρακολουθήσει όλα τα παιχνίδια, έχω κάποιες διαπιστώσεις, έτσι σαν «τρίτος», σαν ουδέτερος, να το πω πιο σωστά.
Ο Παναθηναϊκός και στα δύο παιχνίδια του προηγήθηκε, αλλά και στα δύο ισοφαρίστηκε... Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ και στα δύο παιχνίδια του βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά και στα δύο ισοφάρισε. Μήπως αυτό δείχνει ένα χαρακτήρα που βγάζει ο ΠΑΟΚ, αλλά και μία κόπωση, ψυχολογική και σωματική, από πλευράς ΠΑΟ; Θα φανεί προσεχώς αν είναι συγκυριακό. Γιατί ο ΠΑΟΚ έδειξε χθες έλλειμμα ψυχολογίας όταν έφαγε το γκολ στο 20’. Ενώ μέχρι τότε είχε μπει σούπερ, μετά, με το που δέχθηκε το γκολ, από το 20’ έως το 75’, δεν μπήκε καν στην περιοχή του Καπίνο.
Ο Πέτριτς είχε φανεί από το Περιστέρι, παρά τα γκολ που είχε χάσει, ότι μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός στα πλέϊ οφς για τον Παναθηναϊκό. Προχθές που βγήκε, σε συνδυασμό και με την έξοδο λίγο μετά του Μέντεζ, οι πράσινοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν ούτε μισό λεπτό την μπάλα, με συνύπαρξη των Ατζαγκούν και Λαγού στον άξονα. Ήταν σα να…προσκαλούσε ο Παναθηναϊκός τον ΠΑΟΚ να πάρει το παιχνίδι στα πόδια του, ειδικά με τη μετάθεση του Νάτκο στον άξονα, από δεξί χαφ που ξεκίνησε. Ο μεν ΠΑΟΚ γέμιζε την ομάδα με κυνηγούς, ο δε ΠΑΟ άδειαζε την ομάδα του από κυνηγούς.
Ο Αστέρας και  στα δύο παιχνίδια του προηγήθηκε με τον Μπαράλες, με…άχαρα γκολ (ένα από λάθος του Σκόνδρα κι ένα από λάθος του Τζέναμο). Κυνική ομάδα, δεν σου αρέσει να την βλέπεις, αλλά έχει φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα: Χ έξω, νίκη μέσα! Όμως δεν ξέρω πόσο μπορεί να συνεχιστεί αυτό το πράγμα: και στα δύο παιχνίδια του σώθηκε στο τελευταίο λεπτό από τον…ατζούμπαλο, αλλά πραγματικά αποτελεσματικό γκολκίπερ Χερνάντεζ-στην Τούμπα είχε τριπλή (!) σωτήρια επέμβαση στο 90’ και χθες σωτήρια απόκρουση στο τετ α τετ με τον Δ. Παπαδόπουλο στο 95’!
Μέσα στην Τρίπολη ο Αστέρας φέτος έχει κερδίσει και Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ και ΠΑΟ και Ατρόμητο! Πόσο εύκολο θα είναι να κερδίσει τον ΠΑΟΚ και τον ΠΑΟ και δεύτερη φορά;-άλλωστε τον Ολυμπιακό και τον Ατρόμητο τους κέρδισε στο δεύτερο παιχνίδι που τους έπαιξε μέσα στην Τρίπολη κι ενώ στο πρώτο είχε ήττα (στο κύπελλο) και ισοπαλία αντίστοιχα.
Ο Ατρόμητος μάλλον πρέπει να ρισκάρει λίγο παραπάνω, αν θέλει να κάνει το κάτι παραπάνω. Και σίγουρα να αρχίσει να εκμεταλλεύεται πιο πολύ τις ευκαιρίες του. Στην Τρίπολη μπορούσε αρκετά εύκολα να πάρει το Χ, αλλά του κόστισε το γκολ που έχασε από τα αποδυτήρια ο Ούμπιντες.
Ο Γλύκος έχει σοβαρό θέμα με την μπάλα στα πόδια. Κι ο σύγχρονος γκολκίπερ πρέπει να ξέρει λίγο μπάλα. Ειδάλλως, εύκολα μπορεί να γίνει επικίνδυνος για την εστία του. Το πιο μεγάλο θέμα του ΠΑΟΚ, όμως, είναι τα στημένα όταν παίζει με ΠΑΟ, που έχει στην περιοχή τρεις ψηλούς αμυντικούς, αλλά και τους Μπεργκ, Πέτρις και Καρέλλη. Ο δε ΠΑΟΚ έχει πολύ πιο κοντή ομάδα, αλτικοί είναι μόνο οι δύο στόπερ κι ο Αθανασιάδης, με συνέπεια να πρέπει ο Λίνο να μαρκάρει τον 1μ91 Σίντεφελντ-κι είδαμε πως μπήκε το γκολ, από το δοκάρι του Κροάτη. Πραγματικά, όμως, είναι…εκνευριστικό, φαντάζομαι, για τους ΠΑΟΚτζήδες να βλέπουν στα τρία τελευταία παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, να δέχονται πέντε γκολ από κόρνερ και φάουλ! Και να μην γίνεται μάθημα το πάθημα στην ομάδα τους, στους προπονητές και στους παίκτες.
Βέβαια, το πιο σημαντικό από τις δύο πρώτες αγωνιστικές είναι ότι και τα τέσσερα παιχνίδια ήταν εντελώς αμφίρροπα, παίχτηκαν στο γκολ (το ένα) η, έληξαν ισόπαλα (τα τρία από τα τέσσερα) και περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί αυτό το τέμπο, οπότε θα γίνει χαμός ως το τέλος η, αν θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει το τοπίο.
Πηγή: gazzetta.gr

Βρήκε μπροστά του το πικάρισμα!!

O Σταύρος Κόλκας με αφορμή όσα έγιναν στη Λεωφόρο, γράφει για μία χρονιά που θέλει να φύγει και να μην ξαναγυρίσει!
Το μόνο πράγμα που κυκλοφορεί στο μυαλό μου από εχθές που ήμουν στη Λεωφόρο, είναι να φύγει η χρονιά αυτή και να μη ξαναγυρίσει. Και αυτό γιατί στην ατζέντα της κουβέντας, της όποια κουβέντας, σπάνια υπάρχει ποδόσφαιρο.
Ο ΠΑΟΚ έφυγε με την ισοπαλία από τη Λεωφόρο και αν σκεφτεί κανείς πως στα προηγούμενα τρία εκτός έδρας παιχνίδια στα πλέι οφς είχε χάσει, τότε μπορείς να το βαφτίσεις και επιτυχία. Αν διώξεις από το μυαλό σου όλα όσα βαραίνουν τον ΠΑΟΚ, η ισοπαλία αυτή του δίνει ένα προβάδισμα και κυρίως ψυχολογικό γιατί ο Παναθηναϊκός φαινόταν να του έχει πάρει τον αέρα. Όμως στη Λεωφόρο χθες, ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ούτε καλύτερός του, ούτε άξιζε τη νίκη.
Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο διαβασμένος αυτή τη φορά, ξεκίνησε καλύτερα όμως έπρεπε πάλι να κυνηγήσει το σκορ μετά από μία στημένη φάση. Η έκτη στημένη μπάλα που έφερε γκολ για τον Παναθηναϊκό στους φετινούς αγώνες με τον ΠΑΟΚ. Γεγονός  που σε επίπεδο ψυχολογικό θα μπορούσε να κρίνει την αναμέτρηση. Η ομάδα έχασε χρόνο, όμως όταν συνήλθε, εκμεταλλεύτηκε με καλό κοουτσάρισμα του ΓΧ το κακό του Αναστασίου που προσπάθησε να κλειδώσει άγαρμπα το παιχνίδι και ισοφάρισε.
Πρωταγωνιστής του ΠΑΟΚ ήταν ο Σάλπι, που ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε σε όλες τις φάσεις. Είναι το κάρμα που έδωσε η κερκίδα του Παναθηναϊκού αποθεώνοντάς τον, μάλλον για να πικάρουν τον ΠΑΟΚ για την κρίση που υπάρχει μέσα του, μεταξύ του παίκτη και των οπαδών του.
Όταν επιδιώκεις τέτοιο πικάρισμα, να γνωρίζεις πως ενδέχεται να σου γυρίσει μπούμερανγκ. Όπως και έγινε. Ο Σάλπι πρωταγωνιστεί στο τετ α τετ του 68 που το χάνει, πρωταγωνιστεί στο ριμπάουντ της κεφαλιάς του Ινσαουράλδε που έσπρωξε τη μπάλα προς τα δίχτυα και ανακαλύφθηκε φάουλ, ήταν ο σκόρερ στην εξαιρετική ομαδική προσπάθεια της ομάδας και ήταν ο παίκτης που πρόλαβε το τετ α τετ του Κλωναρίδη καλύπτοντας με σπριντ τον χώρο που είχε μείνει κενός από το λάθος της ομάδας από τα αριστερά.
Ο Σαλπιγγίδης σκόραρε στη Λεωφόρο, έδωσε αναπνοή στον ΠΑΟΚ και στον εαυτό του. Και μείωσε την λειψανδρία του ρόστερ μιας και πολλοί αυτοί την περίοδο έχουν …ενοχλήσεις και δείχνουν λιγόψυχοι. Και στο τέλος, αυτοί που θα την πληρώσουν πετύχει δεν πετύχει η ομάδα την πρωτιά, δεν είναι αυτοί που παίζουν, αλλά αυτοί που δεν παίζουν.
Σε γενικές γραμμές ο ΠΑΟΚ αν είχε στην πρώτη ώρα του αγώνα καλύτερους τους Βούκιτς και Νάτχο, ίσως να ήταν τα πράγματα πιο εύκολα για αυτόν. Ο Ισραηλινός ανέβηκε βέβαια μετά το 60΄όταν και πήγε στη φυσική του θέση. Πάντως κορυφαίος του ΠΑΟΚ ήταν ο Μιγκέλ Βίτορ ο οποίος κατάπιε τον Μπεργκ αντιδρώντας ουσιαστικά στο κάζο του τελικού.
Τώρα ο Γεωργιάδης βέβαια πρέπει να αντιμετωπίσει το πρώτο του μεγάλο πλήγμα. Την απουσία του Ινσαουράλδε ο οποίος χτύπησε τον Κουτρουμπή στη φισούνα και γράφτηκε το θέμα ως έχει στο φύλλο αγώνα.
Επειδή ήταν αργά και έπρεπε να φύγω για το αεροδρόμιο, δεν είδα βέβαια αν γράφτηκε τίποτα για τον Κουτρουμπή ούτε άκουσα τον προπονητή του ΠΑΟΚ να ωρύεται στη συνέντευξη Τύπου για τις προκλήσεις του στόπερ του Παναθηναϊκού που έδειχνε τέσσερα στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Τον Αναστασίου τον άκουσα να λέει για τον παίκτη του ΠΑΟΚ που έκανε κάτι στα αποδυτήρια που πρέπει να το γράψει ο διαιτητής στο φύλλο αγώνα. Όπως έμαθα για τις πιέσεις που ασκήθηκαν για να γραφτεί χτύπημα και όχι απώθηση. Κάτι που συμβαίνει σε εννέα από τις δέκα ανάλογες περιπτώσεις. Ο Αναστασίου βέβαια κοιτάει να βρει πλεονέκτημα μέσα από τη χθεσινή του χασούρα, αλλά ο τρόπος που το κάνει δίνει και το στίγμα του χαρακτήρα του. Και εδώ θα είμαστε για να τον κρίνουμε όταν θα έρθουνε δύσκολες στιγμές για την ομάδα του.
Για τον Ινσαουράλδε που έκανε ότι έκανε, στο χρονικό σημείο που το έκανε, αφήνοντας την ομάδα με ένα πολύ σημαντικό κενό αφού στόπερ δεν υπάρχουν στον ΠΑΟΚ, ότι και να πεις ή να γράψεις είναι λίγο. Όταν κρίνω κάποιον, θέλω να μπαίνω στη θέση του και πραγματικά έχω φτάσει και εγώ στο σημείο να θέλω να δώσω σε κάποιον μια μπουνιά. Δεκάδες φορές. Όμως δεν το κάνω γιατί πολλοί λόγοι με οδηγούν στο να αντιληφθώ το λάθος. Για τον Ινσαουράλδε, προφανώς δεν υπάρχουν αυτοί οι λόγοι, με αποτέλεσμα ο Γεωργιάδης αυτή τη στιγμή να πρέπει να ετοιμάσει μία ομάδα που έχει έναν κανονικό στόπερ, έναν φοβικό, τον Κατσουράνη που είναι τραυματίας και μάλλον δεν μπορεί και πάμε στις λύσεις Σκόνδρα και Τζαβέλλα με τον δεύτερο να πρέπει να δώσει ανάσες και στον Λίνο που δεν μπορεί να πάρει σερί τα πλέι οφς.
Η τιμωρία της Λίγκας, μάλλον θα πρέπει να συνδυαστεί και με αυτή του ΠΑΟΚ.
Και πάμε στα επεισόδια. Απογοήτευση γιατί πίστεψα για λίγο πως μπορούμε να δούμε μία εικόνα οπαδών των δύο μεγάλων ομάδων στο ίδιο γήπεδο. Τελικά δεν μπορούμε και το γιατί φάνηκε σε όλες τις εκδοχές του.
Όσο για τους λόγους που συμβαίνει αυτό, ας μη κάνω καμία κοινωνιολογική ανάλυση και σκίσει κανείς τα πτυχία του. Ολόκληρη επιστήμη είναι άλλωστε.
Αυτό που σίγουρα συμβαίνει πάντως, είναι πως για να αλλάξουν τα δεδομένα, θα πρέπει ο οργανισμός ΠΑΟΚ να βγάλει υγεία. Και αυτό ξεκινά από την ηγεσία και τα στελέχη της. Ο ΠΑΟΚ πρέπει να φτιάξει τη δομή του, να δυναμώσει τα στελέχη του – αυτά που υπάρχουν ή αυτά που θα έρθουν – και να μη δείχνει μία εικόνα αδυναμίας που επιτρέπει στον καθένα να κάνει ότι γουστάρει.
Και το καλοκαίρι πλησιάζει. Είναι μία ακόμη ευκαιρία για τους πάντες να στήσουν μία δομή που θα πείθει.
Πηγή: gazzetta.gr

Μέχρι και στην Ταϊλάνδη;

"Σειρήνες" από την εξωτική χώρα καλούν διεθνή Έλληνα παίκτη να αγωνιστεί σε ομάδα της Λίγκας της και το "ψηστήρι" έχει αναλάβει ένας πολύ γνωστός... Διαβάστε το ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ρεπορτάζ του Sportdog! Super θεματάρα σας έχει και πάλι ο Sportdog Penalty για Έλληνα διεθνή που είναι μάλιστα και στην επικαιρότητα!
Θα φύγει ή δεν θα φύγει λοιπόν;;
Λοιπόν, μέχρι τη μακρινή Ταϊλάνδη έφτασε η...χάρη του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, με την πρωταθλήτρια της χώρας να ονειρεύεται να τον κάνει...δικό της!!!
Πίσω από το ενδιαφέρον της Μπουριράμ Γιουνάϊτεντ βρίσκεται ο... Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, που εδώ και λίγο καιρό, συγκεκριμένα από τις 11 Απριλίου, έχει αναλάβει κόουτς και τεχ.διευθυντής μαζί!
Η Μπουριράμ( που παίζει και στο ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ) επέστρεψε στις νίκες με τον Μπάντοβιτς, ο οποίος ήδη σχεδιάζει την νέα ομάδα και θέλει μαζί του τον "Σαλπι"
Ο πρώην τεχνικός του Ολυμπιακού ποντάρει στο οτι είναι ξανά με το ένα πόδι εκτός ΠΑΟΚ και στα πολλά λεφτά που μπορεί να του προσφέρει η Μπουριράμ η οποία, παρακαλώ. διαθέτει υπερσύγρονο γήπεδο.
Ρε λέτε;
Πηγή: sportdog.gr

Είναι ακόμα φαβορί ο Παναθηναϊκός;

«Ντου από Παντού» για την επόμενη μέρα των αγώνων στα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας. Όταν ξεκίνησαν οι αγώνες στα πλέι οφ, ο Παναθηναϊκός έμπαινε σαν φαβορί. Καλύτερη μπάλα έπαιζε στο συγκεκριμένο τάιμινγκ, είχε ηθικό, στον τελικό είχε νικήσει με ευρύ σκορ τον ΠΑΟΚ, ενώ ο δικέφαλος αντιμετώπιζε πια αρκετά προβλήματα, αγωνιστικά και μη.
Από την στιγμή, λοιπόν, που ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να μπει με βαθμολογικό προβάδισμα στα πλέι οφ, όλα έδειχναν ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει τον πρώτο λόγο.
Αλώβητος
Μετά από τις δυο πρώτες αγωνιστικές η κατάσταση μάλλον δεν είναι η ίδια. Οι τέσσερις ομάδες είναι ακόμα πιο κοντά βαθμολογικά, η μάχη μοιάζει περισσότερο αμφίρροπη, ενώ ο ΠΑΟΚ έφυγε αλώβητος από την Λεωφόρο και ποντάρει πλέον στην ρεβάνς της Τούμπας.
Ξανά στο παιχνίδι
Ο δικέφαλος, δηλαδή, μ’ αυτό το γκολ του Σαλπιγγίδη αναθάρρησε για τα καλά και είναι ξανά μέσα στο παιχνίδι, διεκδικώντας το εισιτήριο του τσάμπιονς λιγκ στα ίσια.
Με τον σφιχτό Αστέρα
Ο Παναθηναϊκός με τις δυο ισοπαλίες στο ξεκίνημα, δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το μομέντουμ, ενώ τώρα έχει να δώσει δυο δύσκολα ματς με τον σφιχτό Αστέρα. Μην ξεχνάμε ότι στην Τρίπολη έχασαν οι πράσινοι για το πρωτάθλημα.
Θα δείξει ότι συνέρχεται;
Για τον ΠΑΟΚ το πλέον καθοριστικό παιχνίδι θα είναι με τον Ατρόμητο στην Τούμπα την 3η αγωνιστική. Κερδίζει; Δείχνει ότι συνέρχεται οριστικά και πάει φουλ για πρωτιά πλέον. Ξαναπαίρνει κεφάλι στην κούρσα. Γκελάρει; Κάνει πισωγύρισμα.
Μπερδεύτηκαν
Όπως και να έχει, δηλαδή, πολλά θα κριθούν στην αγωνιστική της Τετάρτης. Ωστόσο, αντί να ξεκαθαρίσουν κάπως τα πράγματα μετά τις δυο πρώτες αγωνιστικές, μάλλον έχουν μπερδευτεί περισσότερο.Πηγή: sportdog.gr

Ντροπή...,ντροπή...,ντροπή...,ντροπή...!

Ο αποδυτηριάκιας σχολιάζει τις χτεσινές δηλώσεις του Γιάννη Αναστασίου και τους δύο προέδρους, τον Γιάννη Αλαφούζο και τον Ιβάν Σαββίδη...
Τα είπε όλα ο ολλανδοαναθρεμένος ποδοσφαιρικά προπονητής του Παναθηναϊκού κύριος Γιάννης Αναστασίου. «Ντροπή!». Κάποτε ήταν πολύ βαρειά κουβέντα αυτή. Ο Αναστασίου δεν είπε απλά «Ντροπή!», είπε «Ντροπή μας!». Όλοι φταίμε, δηλαδή. Όλοι έχουμε βάλει το χεράκι μας. Όλοι, λίγο πολύ, έχουμε κάνει τα στραβά μάτια στη ντροπή της εξέδρας.
«Σα χώρα δεν έχουμε τον πολιτισμό να δεχθούμε τους οπαδούς της αντίπαλης ομάδας» είπε ο Αναστασίου. Μπράβο στο παλληκάρι. «Ντροπή μας να μη μπορούμε να ευχαριστηθούμε ένα παιχνίδι». Ξανά μανά μπράβο του.
«Όλα όσα έγιναν στην αρχή του παιχνιδιού είναι ντροπή για όλους. Θα πρέπει να ντρεπόμαστε όλοι σαν κοινωνία γι’αυτό που έγινε». Αυτά είπε ο προπονητής και η σκέψη μου πήγε στους δυο προέδρους. Τον Ιβάν Σαββίδη που με την παλαιστινιακού τύπου μαντήλα γύρω από το λαιμό του σουλατσάριζε στο αγωνιστικό χώρο δίπλα σε μια νεαρά παντελονάτη σέξυ κυρία. Όπως βόλτες πάνω-κάτω έκοβε, αυτός χωρίς την προστασία μπράβων, και ο Γιάννης Αλαφούζος, αυτή τη φορά ξεσκούφωτος.
Δεν καταλαβαίνω γιατί σκάνε μύτη μπροστά στις κάμερες σα να είναι οι αρχηγοί των ινδιάνων Αλαφούζος και Σαββίδης, όταν δεν είναι σε θέση να επιβληθούν στην αλητεία της εξέδρας. Και του χρόνου. Ε, όχι και του χρόνου, σε λίγο πάλι μαζύ, αγκαλιά στην Τούμπα.

ΣΑΒΒΙΔΗΣ, η ρώσικη αρκούδα που πέφτει σε λήθαργο δυο χρόνια, γράφει ο apodytiriakias.gr

Πανηγυρίζει ο παοκτσήδικος τύπος. Ήρθε η ώρα των έργων! Φοβερά πράγματα. Ο Ιβάν, λένε, τα αλλάζει όλα! Κι αντί να δείχνουν τη θλίψη τους οι πασαλιψατέρ δεν κρύβουν τη χαρά τους. Το αφεντικό τα αλλάζει όλα. Μετά από δύο χρόνια, ρε;
Αυτό είναι το θέμα. Ότι ο Σαββίδης ξύπνησε μετά από δύο χρόνια, όχι ότι κοιμόταν, ότι βρισκόταν σε λήθαργο, ότι είχε ξεχαστεί δύο ολόκληρες σαιζόν. Μοναδική αρκούδα από Ρωσία ότι για δύο σερί χειμώνες πέφτει σε λήθαργο ο Ιβάν Σαββίδης.
Τέλος πάντων, κάλλιο αργά που λένε. Τι, όμως, είναι αυτά που θα αλλάξει στον ΠΑΟΚ; Αυτά που βρήκε. Επί της ουσίας, πέρα από την τοποθέτηση δυο-τριών προσώπων ο μεγαλομέτοχος δεν τάραξε ούτε τα ρηχά νερά στον ΠΑΟΚ. Να το πούμε πιο σωστά, δεν ασχολήθηκε με τον άρρωστο γίγαντα που λέγεται ΠΑΟΚ. Θα το κάνει τώρα. Αναμένομεν.

Πηγή: sportdog.gr