Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Το όνειρο σταμάτησε στο… τρίτο!

Ο Άρης παρουσιάστηκε ανταγωνιστικός για ένα ημίχρονο στο ΣΕΦ, αλλά ένα ξέσπασμα του Ολυμπιακού στο 3ο δεκάλεπτο, ήταν αρκετό για το 77-44 και το «ερυθρόλευκο» 1-0 στα προημιτελικά της Basket League.

Το όνειρο σταμάτησε στο… τρίτο
Ένα δεκάλεπτο προσεκτικής άμυνας, ευστοχίας και ενέργειας ήταν αρκετό για να καταβάλει ο Ολυμπιακός την σθεναρή στο πρώτο ημίχρονο αντίσταση του Άρη και να κάνει το πρώτο από τα δύο βήματα που χρειάζονται για να προκριθεί στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League. Οι «ερυθρόλευκοι», επικράτησαν 77-44 των «κίτρινων» στο ΣΕΦ με κορυφαίους τους Σπανούλη, Πρίντεζη και Κόλινς και πάνε τη Πέμπτη στο «Nick Galis Hall» για τη δεύτερη νίκη που θα τους δώσει το εισιτήριο.

Για τους «κίτρινους» που στο δεύτερο ημίχρονο δεν εμφανίστηκαν ποτέ στο παρκέ και σε δύο μέρες θα επιχειρήσουν να ισοφαρίσουν σε 1-1 και να οδηγήσουν τη σειρά σε τρίτο ματς το Σάββατο, ξεχώρισε ο Πελεκάνος, ενώ καλός οργανωτικά ήταν ο Μποχορίδης.

Ο αγώνας:

Ο Άρης ήταν ανταγωνιστικός από την αρχή του αγώνα και με τον Πελεκάνο να σκοράρει από μέση και μακρινή απόσταση, προηγήθηκε 12-10 στο 6΄. Σε ένα γενικότερα «στείρο» επιθετικά στο πρώτο μέρος παιχνίδι, ο Ολυμπιακός έκανε αρκετά λάθη, ήταν εγκλωβισμένος στην άμυνα της ομάδας του Μίνιτς και μόνο όταν έτρεχε στον αιφνιδιασμό έβρισκε λύσεις. Ένα ξέσπασμα των παικτών του Μπαρτζώκα, με πρωταγωνιστές τους Σπανούλη, Κόλινς και Πρίντεζη και δύο καλές άμυνες του Ντάνστον στο low post, έφεραν τη διαφορά στο +6 (20-14) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Με την έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, ο Άρης προσπαθούσε συνεχώς να περάσει τη μπάλα στο «ζωγραφιστό», αλλά έβρισκε αντίσταση στην άμυνα του Ολυμπιακού, που έπαιρνε πλέον σκορ από τον Μάντζαρη, για το 27-19 του 16΄. Παρόλα αυτά, οι «κίτρινοι», συνέχισαν να βάζουν προβλήματα στους γηπεδούχους με την άμυνά τους και χάρη στην άρτια οργάνωση και τα καλάθια του Μποχορίδη, παρέμεναν σε απόσταση… αναπνοής (30-25 στο 18΄). Η διαφορά διατηρήθηκε σε αυτά τα επίπεδα μέχρι και την ανάπαυλα (33-27), αφού οι πρωταθλητές Ευρώπης ήταν άστοχοι (12/31 σουτ) και δεν είχαν βρει σε κανένα σημείο του ματς ρυθμό.

Πολύ πιο ευδιάθετος στην άμυνα και με προσανατολισμό να τρέξει στο «ανοικτό» γήπεδο μπήκε στο 3ο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός. Σπανούλης και Κόλινς ανέλαβαν το εκτελεστικό κομμάτι και ο Παπαπέτρου την εισροή… ενέργειας , με αποτέλεσμα το 43-29 του 23΄, με το +14 να είναι μέχρι εκείνη τη στιγμή η μεγαλύτερη διαφορά για τους γηπεδούχους. Ο Άρης δε μπορούσε να σκοράρει ούτε με… αίτηση, αφού η άμυνα των «ερυθρόλευκων» ήταν πολύ πιεστική και έδινε ώθηση στους «ερυθρόλευκους» επιθετικά. Με ένα… τρελό τρίποντο του πολύ καλού για ένα ακόμα ματς, Κόλινς, η διαφορά πήγε στους 22, (53-31, 3΄.30΄΄ πριν το τέλος του 3ου δεκαλέπτου).

Οι «ερυθρόλευκοι», είχαν βελτιώσει εν τω μεταξύ αισθητά τα ποσοστά τους στα σουτ και πρόσφεραν εξαιρετικό θέαμα (κάρφωμα επιπέδου ΝΒΑ από Παπαπέτρου) , με αποτέλεσμα το +28 (63-35), δέκα λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα που είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η ποιότητα του αγώνα έπεσε ξανά, αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα χαλάρωσαν, ο Άρης συνέχισε να μην βρίσκει λύσεις προς το αντίπαλο καλάθι (17 πόντοι σε όλο το 2ο μέρος) και το 1-0… γράφτηκε με το τελικό 77-44.

Τα δεκάλεπτα: 20-14, 33-27, 63-35, 77-44.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 3 (1), Ντάνστον 7, Σπανούλης 18 (3), Περπέρογλου, Παπαπέτρου 8, Σλούκας 4, Κόλινς 13 (2), Σίμονς, Πρίντεζης 16 (2), Μάντζαρης 8 (2), Καββαδάς Λοτζέσκι.
Άρης (Μίνιτς): Μποχορίδης 8, Πελεκάνος 12 (2), Γκίκας, Ασημακόπουλος, Πουλιανίτης, Χαρίσης 4, Λαρεντζάκης, Βεζένκοφ 12 (2), Σαρικόπουλος 6, Μούρτος 2, Χαντ, Τσακαλέρης.

Διαιτητές: Πιλοίδης, Γκούμας, Μητσόπουλος.
Θεατές: 1000 Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: