Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Αρνητική εξέλιξη με Κούπερ, σκέψεις για Άντιτς!!


Η προσπάθεια για συμφωνία με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ δείχνει να καταλήγει αρνητικά για τον Άρη μετά και τις αυξημένες απαιτήσεις του Αργεντινού προπονητή, τις οποίες οι κιτρινόμαυροι δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν.
cooperΟι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι η πλευρά Κούπερ ζήτησε συμβόλαιο που άγγιζε τις 680.000 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου και του προπονητικού επιτελείου, ποσό το οποίο μαζί την Εφορία θα έφτανε κοντά στο ένα εκατομμύριο ευρώ.
Παράλληλα, το όνομα που έρχεται στο προσκήνιο είναι αυτό του Ράντομιρ Άντιτς. Ο Σέρβος προπονητής, με θητεία σε Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα δεσμεύεται αυτήν τη περίοδο με συμβόλαιο από την κινεζική Σαντονγκ Λουνέγκ Ταισάν, το οποίο ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2014 και για να προκύψει συμφωνία θα πρέπει να καταβληθεί η ρήτρα αποδέσμευσης.


Πηγή: arenafm.gr

Χρυσή Αυγή κατά «Θύρας 4»

Ανακοίνωση εξέδωσε η «Χρυσή Αυγή» μέσω της οποίας απαντάει στην ανακοίνωση της «Θύρας 4» σχετικά με το θέμα του Έργκους Κάτσε.
Αναλυτικά το κείμενο:
xrisi«Η απαράδεκτη ενέργεια του αλβανού ποδοσφαιριστή του ΠΑΟΚ Κάτσε προκάλεσε την αγανακτισμένη οργή και αγανάκτηση των οπαδών του ΠΑΟΚ, κάτι άλλωστε που φάνηκε και από τα αμέτρητα μηνύματα που διαβάστηκαν στο διαδίκτυο και ακούστηκαν στα ραδιόφωνα.
Επειδή, όμως, κάθε κανόνας έχει και κάποια εξαίρεση βρέθηκαν και κάποιοι οι οποίοι, με την όλη τους στάση, προκάλεσαν αηδία και αποτροπιασμό, πολύ περισσότερο από την φωτογραφία του αλβανού. Ο λόγος για κάποιον σύνδεσμο οπαδών του ΠΑΟΚ «Θύρα 4», ο οποίος έβγαλε μια ανακοίνωση εντελώς εμετική. Πριν τη σχολιάσουμε – και επειδή γνωρίζουμε πολύ καλά από ποδοσφαιρικά δρώμενα – είναι απαραίτητο να θέσουμε κάποια πράγματα στην σωστή τους βάση. Όταν ομιλούμε για την «Θύρα 4» δεν αναφερόμαστε στην ομώνυμη θύρα του γηπέδου της Τούμπας, χωρητικότητας αρκετών χιλιάδων θέσεων. Ομιλούμε απλώς για ΕΝΑΝ σύνδεσμο οπαδών, με μερικές δεκάδες μέλη, τα οποία θα πρέπει να διευκρινίσουν αν συμφωνούν με τις κατά καιρούς κατάπτυστες ανακοινώσεις της ηγεσίας του συνδέσμου αυτού πάνω στα εθνικά θέματα.
Η Θύρα 4 και 4α φιλοξενεί αρκετούς συνδέσμους του ΠΑΟΚ, ανάμεσά τους και τον συγκεκριμένο σύνδεσμο. Μάλιστα, η «δυναμική» του συγκεκριμένου συνδέσμου είναι τέτοια,  ώστε όταν πριν από μερικά χρόνια επιχείρησαν να σηκώσουν τουρκική (!) σημαία σε αγώνα καλαθοσφαίρισης ΠΑΟΚ – Άρης, υποτίθεται «για να την μπουν» στους Αρειανούς, ο σβέρκος τους… κοκκίνισε από τις «φιλικές» συμβουλές άλλων συνδεσμιτών του ΠΑΟΚ. Αυτά, για να γνωρίζουν οι συγκεκριμένοι γελοίοι ότι γνωρίζουμε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις… Σε ότι αφορά την ανακοίνωση, η Θύρα 4, αφού αρχικά υποτίθεται ότι κάνει κριτική στον Κάτσε, στη συνέχεια δείχνει όχι μόνο το κατάπτυστο ανθελληνικό της πρόσωπο αλλά και ότι στην ουσία «φτύνει» πάνω στην ιστορία του ΠΑΟΚ.
Επιτίθεται στην ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ με εκφράσεις όπως «πρωτοφανή έφοδο του κρετινισμού», «αποθέωση της βλακείας», «γελοίο κείμενο», τις οποίες φυσικά και επιστρέφουμε στον δυστυχισμένο και κομπλεξικό συντάκτη του κειμένου. Χαρακτηρίζει τις συνεχείς προκλήσεις των αλβανών, τόσο στην Βόρειο Ήπειρο όσο και με τους «τσάμηδες» ως «φανταστικός αλβανικός κίνδυνος»! Γίνονται, όμως, ακόμη πιο γελοίοι, κατάπτυστοι, ανιστόρητοι, αντιΠΑΟΚτσήδες και πάνω απ΄όλα ανθέλληνες όταν, λίγο παρακάτω, λένε τα εξής: «Ο ΠΑΟΚ είναι ένας σύλλογος περήφανων μεταναστών, από αυτών που ήρθαν σφαγμένοι και κυνηγημένοι σαν Έλληνες από την Τουρκία και όταν ήρθαν στην Ελλάδα τους φέρθηκαν σαν σκουπίδια, αντιμετωπίζοντάς τους σαν Τούρκους».
Ο ΠΑΟΚ είναι ένας Ένδοξος  Σύλλογος ΕΛΛΗΝΩΝ Προσφύγων και όχι «μεταναστών», όπως πονηρά και χυδαία τους χαρακτηρίζετε. Δεν έφυγαν από τον Τόπο τους προς εύρεση εργασίας, αλλά ξεριζώθηκαν κυνηγημένοι, όσοι γλυτώσαν, από τις ορδές των τούρκων δολοφόνων. Ήρθαν ως Έλληνες και όχι ΣΑΝ Έλληνες, όπως ύπουλα υπονοείτε. Αν εσείς έχετε συμπλέγματα κατωτερότητας, ψυχολογικά προβλήματα και κρίση εθνικής συνείδησης, αυτό σίγουρα δεν αφορά σε καμιά περίπτωση τους Κωνσταντινουπολίτες, Ποντίους και Μικρασιάτες αδερφούς μας, μέρος των οποίων συνετέλεσαν και στην δημιουργία του ΠΑΟΚ.
Επειδή, μάλιστα, λίγο πιο κάτω, με δήθεν μάγκικο ύφος γράφετε «Μαθήματα δεν δεχόμαστε από κανέναν, ιδιαίτερα από άτομα που επιδιώκουν να καλύψουν την πολιτική γύμνια τους με την συστηματική ενασχόληση με μ…ς» και επειδή η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ δεν είναι ένας Πολιτικός Φορέας που κινείται στα όρια του καθωσπρεπισμού και του «σαβουάρ βιβρ» σας απαντούμε αναλόγως: Μαθήματα Ιστορίας, Αθλητισμού και Πολιτικής Αγωγής δεν δεχόμαστε από κανέναν, ιδιαίτερα από φουκαράδες που επιδιώκουν να καλύψουν το πεσμένο τους ηθικό. Το «νταβατζιλίκι» σας στον κόσμο του «Δικεφάλου του Βορρά» αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, απόδειξη αυτού η διάθεσή του απέναντι στον Κάτσε, η οποία είναι διαμετρικά αντίθετη από την δική σας. Το ότι έχετε άκρες με δημοσιογράφους και «παίζετε καλά» το επικοινωνιακό παιχνίδι, προσπαθώντας να δείξετε ότι η δική σας αναιμική και τσιριχτή φωνούλα εκφράζει όλους τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ, δεν αλλάζει την θλιβερή για εσάς πραγματικότητα: ότι, δηλαδή, είστε ανύπαρκτοι και χρησιμοποιείτε τον ΠΑΟΚ για να περνάτε διεστραμμένες απόψεις οι οποίες, συν τοις άλλοις, δρουν και εναντίον του Συλλόγου αυτού.
Τελειώνοντας με αυτούς τους φαιδρούς καρπαζοεισπράκτορες (και μάλιστα με θύτες άλλους οπαδούς του ΠΑΟΚ) και αφού τους εκφράσουμε τα συλλυπητήρια που πριν από 3 χρόνια ο ΠΑΟΚ στην Κωνσταντινούπολη (μήπως την θέλετε ως “Ιστανμπούλ”)  όχι μόνο απέκλεισε την Φενερμπαχτσέ αλλά οι ΠΑΟΚτσήδες “περιποιήθηκαν” τα «ταξικά σας αδέρφια», δυο λόγια για τα όσα ακούστηκαν περί «ενοχλήσεως» του επίσημου ΠΑΟΚ για τα όσα γράψαμε για τον Κάτσε. Στον καιρό του επαγγελματικού ποδοσφαίρου κάθε ΠΑΕ αντιμετωπίζει, δυστυχώς, κάθε Αθλητικό Σύλλογο πρώτα ως επιχείρηση και μετά (ή και καθόλου) ως Ιδέα για χιλιάδες ανθρώπους. Αν, λοιπόν, θεωρούν ότι η προσβολή προς το DNA του ΠΑΟΚ και κατ΄ επέκταση στην Ελλάδα που έκανε με την πράξη του ο Κάτσε είναι λιγότερης αξίας από το όποιο συμβόλαιό του, με γεια τους και χαρά τους. Αν το Χρήμα βρίσκεται πάνω από την Ιστορία ενός Ένδοξου Συλλόγου, δημιουργήματος ΕΛΛΗΝΩΝ Προσφύγων (και όχι αφγανών, πακιστανών, αλβανών μεταναστών) ας το δηλώσουν και στους πραγματικούς οπαδούς του ΠΑΟΚ  που νιώθουν υπερήφανοι για την αθλητική επιλογή τους, πολύ περισσότερο όμως για το γεγονός ότι είναι Έλληνες το Γένος! Ο καθένας κρίνεται από τις πράξεις του.
ΥΓ.: Το πόσο «ανυποψίαστος» ήταν ο Κάτσε για την ανθελληνική αυτή ενέργεια φαίνεται και από δημοσιεύματα του αλβανικού τύπου, τα οποία δίνουν νέα διάσταση στο για ποιον λόγο ανέβασε ο ίδιος την φωτογραφία στο διαδίκτυο την συγκεκριμένη ημερομηνία (4 Σεπτεμβρίου). Σύμφωνα μ΄αυτά, αποτελούν έναν «φόρο τιμής» στον αλβανό Παλούσι Γκραμούζ, ο οποίος στις 4 Σεπτεμβρίου 2004 και μετά από τον ποδοσφαιρικό αγώνα αλβανίας – Ελλάδος έπεσε νεκρός στην  Ζάκυνθο, ύστερα  από συμπλοκές με Έλληνες. Σύμφωνα, λοιπόν, με την διάσταση που δίνεται από κάποια αλβανικά ΜΜΕ, η φωτογραφία του Κάτσε με το μπλουζάκι του UCK «ανέβηκε»  στο διαδίκτυο προκειμένου να  αποτίσει φόρο τιμής στον Παλούσι. Όταν οι ίδιοι οι αλβανοί υποστηρίζουν κάτι τέτοιο ότι κι αν προσθέσουμε από την δική μας μεριά είναι περιττό…».

Τούμπα 54άρων ετών!! (Pics)


Σαν σήμερα, πριν από 54 χρόνια η Τούμπα φόραγε τα γιορτινά της για τα εγκαίνια της και το arenafm.gr σας παρουσιάζει την ιστορία της κατασκευής της θρυλικής έδρας του ΠΑΟΚ.
No 366883Το Γήπεδο της Τούμπας αποτελεί την έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας του ΠΑΟΚ. Δεν είναι ιδιοκτησία της ΠΑΕ, αλλά του ερασιτέχνη Α.Σ. ΠΑΟΚ.
Το γήπεδο ξεκίνησε να κατασκευάζεται το 1958 και ολοκληρώθηκε το 1959. Αρωγοί στην ανέγερσή του υπήρξαν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού (κατέλαβε το ποσό του 1.100.000 δραχμών)  και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ο χώρος ανήκε στο Ταμείο Εθνικής Άμυνας), καθώς το παλιό γήπεδο του «Δικεφάλου» στην περιοχή Σιντριβανιού στο κέντρο της πόλης απαλλοτριώθηκε με σκοπό την ανέγερση της Θεολογικής Σχολής, μιας και η ευρύτερη περιοχή παραχωρήθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Αρχιτέκτονας του έργου ήταν ο Μηνάς Τρεμπέλας και πολτικός μηχανικός ο Αντώνης Τριγλιανός.
Σημαντική για την ανέγερσή του υπήρξε η συνεισφορά και των ίδιων των οπαδών της ομάδας, οι οποίοι κλήθηκαν δύο φορές να συνδράμουν οικονομικά, μέσω του «Λαχείου υπέρ ανεγέρσεως του νέου σταδίου του ΠΑΟΚ» που εξέδωσε η διοίκηση του συλλόγου, ενώ ορισμένοι φίλοι του ΠΑΟΚ εργάστηκαν αφιλοκερδώς με προσωπική εργασία κατά τη διαδικασία της ανέγερσης. Νωρίτερα, και όσο ακόμα ο ΠΑΟΚ αγωνιζόταν στο παλιό του γήπεδο, το 15% των εισπράξεων κάθε αγώνα πήγαιναν στο ταμείο της επιτροπής του νέου γηπέδου.
Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά την αποπεράτωση του έργου, ο ΠΑΟΚ άρχισε την πώληση αριθμημένων εισιτηρίων διαρκείας για όλους τους αγώνες της χρονιάς (με κόστος 200 δραχμές), όμως ο κάτοχος της μόνιμης θέσης δεν απαλλασσόταν από την καταβολή αντιτίμου για κάθε αγώνα ξεχωριστά. Τελικά ο ΠΑΟΚ αποπλήρωσε το χρέος που του αναλογούσε 10 χρόνια αργότερα (1969), καθώς το αντίτιμο που ορίστηκε πληρώθηκε σε 20 εξαμηνιαίες δόσεις των 75.000 δραχμών.
Τα εγκαίνια του γηπέδου της Τούμπας έγιναν στις 6 Σεπτεμβρίου 1959 και στον πρώτο φιλικό αγώνα που ακολούθησε, ο ΠΑΟΚ νίκησε με σκορ 1–0 την ΑΕΚ. Η αρχική του χωρητικότητα ήταν 20.000 θέσεων, ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια σταδιακά η χωρητικότητα αυξήθηκε ξεπερνώντας τις 45.000 θέσεις. Ήταν ένα από τα μεγαλύτερα γήπεδα της Ελλάδας μέχρι το 1982, όταν και κατασκευάστηκε το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας. Το γήπεδο είχε εξ αρχής χόρτο, σε μία εποχή όπου τα περισσότερα ελληνικά γήπεδα ήταν ακόμη χωμάτινα.
Η πρώτη φορά που έσπασε το φράγμα των 20 χιλιάδων εισιτηρίων (20.131) έγινε σε έναν αγώνα με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στις 28 Απιρλίου 1963 (σκορ 1–1), ενώ με τη συνεχή επέκταση των κερκίδων έσπασε το φράγμα των 30 χιλιάδων εισιτηρίων (31.504) σε αγώνα με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στις 19 Μαρτίου 1967 (σκορ 2–0).
Το 1970 το γήπεδο της Τούμπας απέκτησε ηλεκτροφωτισμό καθώς τοποθετήθηκαν τέσσερις προβολείς στον εξωτερικό του χώρο, έχοντας τη δυνατότητα διεξαγωγής νυχτερινών αγώνων. Ο πρώτος αγώνας που διεξήχθη υπό το φως των προβολέων έγινε στις 20 Μαϊου 1970, με αντίπαλο την πρωταθλήτρια πρωταθλήτρια Ευρώπης της προηγούμενης χρονιάς, Μίλαν, (αποτέλεσμα 0–0). Στις 22 Μαρτίου του 1980, τμήμα της θύρας 8 του γηπέδου κατέρρευσε, ως αποτέλεσμα βλάβης που είχε υποστεί η κερκίδα από τον ισχυρό σεισμό 6,5 βαθμών ρίχτερ που είχε πλήξει τη Θεσσαλονίκη ενάμιση χρόνο νωρίτερα (20 Ιουνίου 1978). Το γήπεδο έκλεισε και ο ΠΑΟΚ χρησιμοποίησε ως έδρα αρχικά το Καυτανζόλειο Στάδιο και στη συνέχεια το γήπεδο Χαριλάου, για να επιστρέψει στη φυσική του έδρα ένα χρόνο αργότερα.
Το καλοκαίρι του 1985 τοποθετήθηκε στις θύρες 1, 2 και 3 σκέπαστρο ενώ κατασκευάστηκαν νέα δημοσιογραφικά θεωρεία. Το καλοκαίρι του 1988 τοποθετήθηκαν σε όλες τις κερκίδες πλαστικά καθίσματα σύμφωνα με τις επιταγές που όρισε η ΟΥΕΦΑ ρίχνοντας τη χωρητικότητα στις 32.000 θέσεις, ενώ σε συνδυασμό με τα πρόσθετα μέτρα ασφαλείας που κρίθηκαν αναγκαία, η χωρητικότητα του γηπέδου έπεσε στις 28.703 θέσεις.
Το καλοκαίρι του 2004 και με αφορμή την τέλεση των Ολυμπιακών Αγώνων (το γήπεδο ήταν προπονητήριο των ποδοσφαιρικών ομάδων που μετείχαν στη διοργάνωση) έγινε μια σημαντική ανακαίνιση, με σπουδαιότερη την κατασκευή νέου σκεπάστρου και τη δημιουργία κτηρίου γραφείων.







Πηγή: arenafm.gr

“Διώξτε τον από το σύλλογο”

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο ιστορικός σύνδεσμος του ΠΑΟΚ «Νεάπολη Μπέλλος» μέσω της οποίας ζητάει την άμεση απομάκρυνση του Έργκους Κάτσε από την ποδοσφαιρική ομάδα.
 Συγκεκριμένα αναφέρει:
NEAPOLI+MPELLOS
“Η κίνηση του παίκτη του Π.Α.Ο.Κ., που για εμάς είναι ΑΚΑΤΟΝΟΜΑΣΤΟΣ, με την ανάρτηση του στο ίντερνετ με την μπλούζα του UCK προσβάλει την ιστορία του Π.Α.Ο.Κ. και των οπαδών του.
Εμείς είμαστε περήφανοι για την ομάδα,το έμβλημα και την ιστορία της και αν και η διοίκηση του συλλόγου αισθάνεται τα ίδια με εμάς θα έπρεπε ΝΑ ΕΧΕΙ ΔΙΩΞΕΙ ΗΔΗ αυτό το ΤΣΟΥΤΣΕΚΙ με κλωτσιές από τον σύλλογο.
Υ.Γ. ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΟΥΝ ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΑΙΧΤΕΣ ΟΥΤΕ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥ”.

«Θέλει προπονητή-καμικάζι»


Ο Γιάννης Μιχαλήτσος μίλησε στον Arena FM 89,4 για το θέμα της νέας αλλαγής προπονητή στον Άρη, λέγοντας πως δεν θα έκανε το λάθος να ξανά αναλάβει την ομάδα σε μια τέτοια κατάσταση και τόνισε πως η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται ένα προπονητή ειδικών αποστολών.
Αναλυτικά όσα είπε:
mixalitsos1«Είναι σημαντικό πότε αναλαμβάνεις. Δεν είναι αποστολή… Είναι να πας να πεθάνεις… Είναι «καμικάζι» όχι στρατιώτης… Εγώ δεν έχω πάει σε κατάσταση νορμάλ… Ήταν το χάος και ήταν λάθος δικό μου και κανενός άλλου. Δεν το επεδίωκα και ενώ είμαι προπονητής πρότεινα άλλους προπονητές. Για να γίνεις αποδεκτός δεν πρέπει να έχεις την αμφισβήτηση των άλλων. Αυτή τη στιγμή είναι μια περίπτωση όπως αυτές που πήγαινα εγώ», είπε αρχικά και πρόσθεσε:
«Τώρα αν έρθει ένας προπονητής που έχει καταλάβει ποιοι πρέπει να παίζουν καλώς γιατί εγώ δεν έχω καταλάβει. Δεν μπορεί να βγάλεις κάποιος άκρη ποιοι είναι καλοί και ποιοι κακοί. Τα φιλικά είναι για τους προπονητές και ο κόσμος έβγαλε λάθος συμπεράσματα επειδή πήγαινε καλά. Η ομάδα δεν έχει αρχή, ούτε μέση, ούτε τέλος. Αυτό είναι το χειρότερο… Όχι οι τρεις ήττες. Αυτός που θα έρθει θα θέλει χρόνο να καταλάβει τι γίνεται».
Για τις μεταγραφές που έγιναν: «Αν είσαι προπονητής και κάνεις αυτές τις μεταγραφές εσύ θα φας το βάρος. Όταν είσαι στην ομάδα προπονητής θα πρέπει να ξέρεις τι επιλογές κάνεις. Για να μην τους βάζεις πάει να πει ότι στην προπόνηση δεν δίνουν τίποτα».
Για τον Κούπερ: «Είναι μια περίπτωση που θα βοηθήσει από την έννοια του ότι δεν θα υπάρχει αμφισβήτηση λόγω σεβασμού. Με οποιονδήποτε Έλληνα θα αρχίσουν να λένε: Ποιος είναι αυτός… Μπορούσατε καλύτερο… κλπ. Τον πιστεύω τον Αναστόπουλο από τους Έλληνες. Πέρσι είχα προτείνει κάποιον άλλον».
Για το βάρος της γνώμης του: «Δεν ήμουν τεχνικός διευθυντής. Ήμουν ο «δες και να μας λες»… όχι να αποφασίζω. Εγώ έλεγα τη γνώμη μου αλλά δεν ερχόταν εκείνος ο προπονητής. Οι ξένοι παίκτες πέρσι ήταν καλύτεροι από τους αντίστοιχους φετινούς».
Για τον Κοέλιο σε σχέση με τον Έλσνερ: «Πέντε προπονητές που πέρασαν πέρσι κανείς δεν τον έβαλε στον πάγκο. Αυτό σημαίνει ήταν υπερπολύτιμος. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να φύγει αυτός και να έρθει άλλος που δεν κάνει κιόλας…».
Για το αν θα αναλάμβανε τώρα την ομάδα: «Όχι! σε καμία περίπτωση δεν θα αναλάμβανα. Έκανα το λάθος να έρχομαι σε τέτοιες καταστάσεις και δεν αναγνωριζόταν. Κατηγορήθηκα πως ήμουν δειλός και μετά σε δύσκολες καταστάσεις και με την πρώτη στραβή ερχόμουν και δημιουργούταν μια ομάδα με ένα καλό κορμό αλλά δεν το αναγνώριζαν. Αυτά δεν τα σκέφτεται κάποιος. Να δημιουργηθεί ένας κορμός και να παίζουν οι καλύτεροι».
Για το αν θα αλλάξει η εικόνα της ομάδας με την επιστροφή Αγκάνθο: «Πιστεύω είναι μεγάλη προσωπικότητα. Πέρσι χωρίς προπόνηση έβαλε το γκολ με την ΑΕΚ και ο Άρης πήρε ισοπαλία χωρίς να περάσει το κέντρο. Εκείνη τη στιγμή ήθελες έμπειρο παίκτη να βάλει το γκολ σε λίγες ευκαιρίες. Αν έχεις στήσει την ομάδα καλά λες μπορώ να τα βγάλω περά και αλλιώς, αλλά…».
Για την επόμενη μέρα: «Με ανησυχεί… Μπορεί να γίνει καλύτερη ομάδα. Ο επόμενος που θα έρθει δεν μπορεί να βγάλει άκρη ποιοι είναι καλοί και ποιοι κακοί. Ούτε μάγος δεν μπορεί να το καταλάβει. Δεν υπάρχει καμία βάση. Πρέπει να πάρεις το μάξιμουμ από αυτούς που παίζουν γιατί δεν έχεις το περιθώριο να κάνεις χάρες, αλλά να παίζουν οι καλύτεροι. Είναι ένα πρόβλημα μεγάλο».
Για τον επόμενο προπονητή και τον Γιάννη Χατζηνικολάου: «Υπάρχουν δύο-τρεις Έλληνες που πιστεύω και που δεν είναι τώρα σε κάποια ομάδα. Δεν μιλάμε για προπονητές που είναι ήδη σε κάποια ομάδα. Είναι έλεος να μαλώνει ο Άρης και ο Ηρακλής, γιατί δεν είναι και κάποιος προπονητής που έχει κάνει πράγματα και θαύματα… Θα έσωζε ο Χατζηνικολάου πέρσι την ομάδα; Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά…».

Πηγή: arenafm.gr

Καλαϊτζίδης στο Metropolis: «Έλληνας ο πιο κατάλληλος»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε ο προπονητής Δημήτρης Καλαϊτζίδης για το θέμα προπονητή, καταθέτοντας την άποψή του πάνω στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί τη δεδομένη στιγμή τους «κίτρινους».

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον προπονητή που χρειάζεται, κατά τη γνώμη του, ο Άρης: «Οι αρμοδιότεροι να δώσουν αυτήν την απάντηση είναι οι παράγοντες του Άρη, οι οποίοι και θα κριθούν από αυτή. Στη δουλειά που κάνουμε δεν φτάνει μόνο η ικανότητα του καθενός. Το πόσο παραγωγικός θα είσαι εξαρτάται και από άλλους παράγοντες, όπως οι συνθήκες που επικρατούν σε μια ομάδα. Το αν θα είναι Έλληνας ή ξένος από μόνο του δεν λέει τίποτα. Υπάρχουν αξιόλογοι Έλληνες προπονητές, υπάρχουν και ξένοι που δεν έδειξαν τίποτα. Το βασικό είναι να γνωρίζει τις συνθήκες που θα εργαστεί, το περιβάλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου και να έχει γνώση των αντιπάλων του Άρη. Γνώμη μου είναι πως πιο κατάλληλος τη δεδομένη στιγμή είναι ένας Έλληνας».

Για την παρουσία του Άρη στο πρωτάθλημα: «Είναι εμφανώς κατώτερη των προσδοκιών, αφού στελεχιακά είναι καλύτερος από πέρσι. Είναι νωρίς για να αξιολογηθεί, αφού δεν έχουμε καλύψει ούτε καν το 1/3 του πρωταθλήματος, ωστόσο μέχρι στιγμής μαζί με τον Λεβαδειακό είναι οι αρνητικές εκπλήξεις της Σούπερ Λίγκας». Πηγή: metrosport.gr

Μουστακίδης στο Metropolis: «Ο Άρης θέλει προπονητή με κύρος»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» μίλησε για τις εξελίξεις στον Άρη, ο παλαίμαχος άσος των «κιτρίνων», Μπάμπης Μουστακίδης.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για το νέο προπονητή που θέλουν οι «κίτρινοι»: «Το θέμα δεν είναι αν θα πάρεις έναν προπονητική όνομα ή με προοπτική. Το θέμα να δημιουργήσεις από την αρχή ένα πλάνο και έναν σχεδιασμό τα οποία να είσαι σε θέση να τα στηρίξεις ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Όμως στην Ελλάδα, όλα εξαρτώνται από τα αποτελέσματα, και με ένα άσχημο αποτέλεσμα όλα καταρρέουν. Στη δεδομένη στιγμή, πιστεύω πως ο Άρης θέλει έναν προπονητή με μεγάλη δυναμική για να προσδώσει κύρος και να συσπειρώσει τον κόσμο. Όλες οι άλλες λύσεις θα είναι προσωρινές και θα κυνηγάμε πάλι το αποτέλεσμα και αν και πάλι δεν έρθουν τα επιθυμητά αποτελέσματα θα ψάχνουμε και πάλι προπονητή. Ο Άρης θέλει έναν τεχνικό, ο οποίος δεν θα καταξιωθεί από την ομάδα, αλλά θα δώσει ελπίδα στον κόσμο ότι έχουμε έναν καλό καπετάνιο και προσπαθούμε να βελτιώσουμε τις αδυναμίες μας».

Για την εικόνα του Άρη έως τώρα: «Είχα την εντύπωση πως θα δούμε κάτι καλύτερο. Σίγουρα υπάρχουν διαφορές σε σχέση με πέρσι όσον αφορά το ρόστερ. Ωστόσο, η περσινή ομάδα απέκτησε κάποιες εμπειρίες και περιμέναμε να δούμε κάτι καλό. Έπειτα δεν έπιασαν και κάποιες μεταγραφές. Αυτό που είδαμε σε ορισμένα φιλικά δεν φαίνεται να έχει συνέχεια στο πρωτάθλημα, η ομάδα έχει μηδέν βαθμούς και αυτό προβληματίζει». Πηγή: metrosport.gr

Η ΚΜΑ για το περίπτερο στη ΔΕΘ!

Ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει τον κόσμο του Άρη για τις ώρες λειτουργίας του περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης αλλά και για τον χώρο που θα βρίσκεται εξέδωσε η Κοινωνία Μελών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Κοινωνία Μελών Άρη ενημερώνει τους φιλάθλους του Άρη ότι από αύριο, Σάββατο 7/9 και για όλη τη διάρκεια της 78ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (μέχρι και την Κυριακή 15/9), θα μπορούν να επισκέπτονται τον εκθεσιακό χώρο του Άρη κατά τις ώρες λειτουργία της ΔΕΘ και συγκεκριμένα:

- Σάββατο 7/9, από ώρα 12:00 μέχρι ώρα 00:00
- Κυριακή 8/9, από ώρα 10:00 μέχρι ώρα 22:00
- Δευτέρα 9/9 μέχρι και Παρασκευή 13/9, από ώρα 16:00 μέχρι ώρα 22:00
- Σάββατο 14/9, από ώρα 10:00 μέχρι ώρα 22:00
- Κυριακή 15/9, από ώρα 10:00 μέχρι ώρα 22:00.


Το περίπτερο του Άρη βρίσκεται ακριβώς δίπλα στον πύργο του ΟΤΕ, στην είσοδο της ΔΕΘ απέναντι από τη ΧΑΝΘ και όλοι οι επισκέπτες του περιπτέρου θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε παράλληλες καθημερινές εκδηλώσεις».

Ακόμη ένα βήμα για το Βέλγιο!!

Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ βρίσκεται το Βέλγιο μετά τη νίκη με σκορ 76-71 κόντρα στη Μεγάλη Βρετανία σε ματς για τον 3ο όμιλο.

Ακόμη ένα βήμα για το Βέλγιο
Πολύ κοντά στην έκπληξη είναι το Βέλγιο αφού μετά και τη χθεσινή επικράτηση απέναντι στη Γερμανία υπερτερεί σε περίπτωση ισοβαθμίας.

Οι Βέλγοι ξεκίνησαν πιο δυνατά και για 18 λεπτά βρίσκονταν συνεχώς μπροστά στο σκορ, μέχρι να έρθει η απάντηση των Βρετανών από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να μετατραπεί σε ντέρμπι.

Πέντε λεπτά πριν το τέλος, οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες (64-64), όμως η ευστοχία του Μορς έγειρε οριστικά τη ζυγαριά υπέρ του Βελγίου που κανείς δεν υπολόγιζε στην αρχή της διοργάνωσης και τώρα ετοιμάζει βαλίτσες για την επόμενη φάση.

Τα δεκάλεπτα: 23-19, 33-38, 55-55, 76-71.

ΒΕΛΓΙΟ: Μορς 16, Φαν Ρόσομ 12, Μπέγκιν 7, Ερβελ 10 (10 ριμπ), Μουγιά 6, Μουκούμπου 13, Ντε Ζέου 2, Μασότ 15.

ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ακχάρα 12, Λόρενς 11, Φαν Όστρουμ 6, Σάλιβαν 4, Χεσον 12, Κλαρκ 19, Μπόατενγκ 2, Τζόνσον 5.

Η βαθμολογία του ομίλου

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 6 (3)
ΒΕΛΓΙΟ 5 (3)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4 (3)
Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 4 (3)
ΓΑΛΛΙΑ 3 (2)
ΙΣΡΑΗΛ 2 (2)
Πηγή: sport-fm.gr

Διπλασίασε τις νίκες της η «Λιέτουβα»

Τις δύο νίκες στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας έφτασε η Λιθουανία, αναγκάζοντας παράλληλα τη Λετονία στην πρώτη της ήττα. Η «Λιέτουβα» επικράτησε με 67-59, για την τρίτη αγωνιστική του Β’ ομίλου.

Διπλασίασε τις νίκες της η «Λιέτουβα»
Σημαντικό βήμα πρόκρισης για τη Λιθουανία που για την τρίτη αγωνιστική του Β΄ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας επικράτησε της Λετονίας με 67-59. Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη ήττα για τους Λετονούς στο τουρνουά.

Βαλανσιούνας και Μοτεγιούνας οι κορυφαίοι των νικητών.

Επόμενος αντίπαλος για τους Λιθουανούς το Μαυροβούνιο, την Κυριακή στις 22:00.

Το ματς



Κοινές… πορείες για τις δύο ομάδες στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου ώσπου η Λιθουανία έκανε προς το τέλος το ξέσπασμά της για το 17-22. Στη δεύτερη περίοδο μείωσαν οι Λετονοί σε 21-22 όμως μένοντας στη συνέχεια σχεδόν για τέσσερα λεπτά άποντοι έδωσαν την ευκαιρία στη «λιέτουβα» με πρωταγωνιστή τον Μοτεγιούνας και σερί 9-0 να φτάσει στο +10 (21-31) και λίγο αργότερα στη μεγαλύτερη διαφορά της στο ματς, στο +13 (25-38). Με επιμέρους 6-1 απάντησε η ομάδα του Άιναρς Μπεκάτσκις μειώνοντας στο ημίχρονο σε 31-39.

Η ανάπαυλα δεν έκανε καλό στους παίκτες του Γιόνας Καζλάουσκας οι όποιοι έδειξαν να χάνουν το ρυθμός του και με επιμέρους 14-6 που δέχθηκαν έδωσαν την ευκαιρία στη Λετονία να ισοφαρίσει σε 45-45. Στην συνέχεια όμως «ξύπνησαν» τρέχοντας σερί 7-0 για το 45-52. Στην τελευταία περίοδο οι Λετονοί έκαναν την τελευταία τους προσπάθεια να ξαναμπούν στο ματς, πλησίασαν σε 50-54, όμως κάπου εκεί η Λιθουανία πάτησε «γκάζι» και έφτασε εύκολα στο τελικό 59-67.

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 31-39, 45-52, 59-67

Λετονία (Άιναρς Μπεκάτσκις): Μπλουμς 11, Στρέλνιεκς 7 (6 ριμπάουντ), Μπέρζινς 4, Μπέρτανς 4, Γιανιτσένοκς 11, Σκέλε 1, Κούκσικς 13, Μέγερις 2, Μπέρζινς, Φρεϊμάνις 3, Μέιερς 2, Σελάκοφς 1

Λιθουανία (Γιόνας Καζλάουσκας): Μοτεγιούνας 9 (6 ριμπάουντ), Καλνιέτις 9 (6 ασίστ), Κουζμίνσκας 2, Ντ. Λαβρίνοβιτς 9, Ματσιούλις 9, Ντελινινκάιτις 9, Σεϊμπούτις 2, Κλέιζα 7, Κσ. Λαβρίνοβιτς, Πότσιους, Βαλαντσιούνας 11 (10 ριμπάουντ), ΓιαβτόκαςΠηγή: sport-fm.gr

«Κηδεία» στην Τσεχία!

Την έκπληξη της ημέρας έκανε η Αρμενία, καθώς επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Τσεχίας, με… ήρωα τον Γκχατζαριάν που σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης.

«Κηδεία» στην Τσεχία
Αυτό κι αν ήταν… κηδεία για την Τσεχία, η οποία υποδέχτηκε την Αρμενία στην έδρα της και δεν κατάφερε να πάρει ούτε τον βαθμό της ισοπαλίας.

Οι Αρμένιοι με… ήρωα της τελευταίας στιγμής τον Γκχατζαριάν, που σκόραρε στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, επικράτησαν 2-1 και πλέον ελπίζουν σε πρόκριση από τον 2ο όμιλο των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Στον αντίποδα οι Τσέχοι δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη που θα τους έφερνε πιο κοντά στο να εδραιωθούν στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι Αρμένιοι άνοιξαν το σκορ στο 31’ με τον Μκρτσιάν και πήγαν στην ανάπαυλα με το υπέρ τους 1-0. Στο δεύτερο ημίχρονο οι Τσέχοι πίεσαν και με τον Ροζίτσκι στο 70’ έφεραν το παιχνίδι στα ίσια. Και ενώ όλα έδειχναν ισοπαλία, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γκχατζαριάν χάρισε μία πολύ μεγάλη νίκη στους Αρμένιους.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Τσεχία-Αρμενία 1-1
(70’ Ροζίτσκι- 31’ Μκρτσιάν, 90+2’ Γκχατζαριάν)
Μάλτα-Δανία (21:00)
Ιταλία-Βουλγαρία (21:45)

Βαθμολογία 2ου Ομίλου

Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

Ιταλία 6 (12-4) 14
Βουλγαρία 6 (11-4) 10
Αρμενία 7 (8-9) 9
Τσεχία 7 (7-6) 9
Δανία 6 (6-9) 6
Μάλτα 6 (2-14) 3

Επόμενη αγωνιστική (10/09)

Αρμενία-Δανία (19:00)
Μάλτα-Βουλγαρία (21:00)
Ιταλία-Τσεχία (21:45)Πηγή: sport-fm.gr

Σιγά μην κολλούσε!!

Όπως αναμενόταν, η Ρωσία ξεπέρασε εύκολα το (χαμηλό) εμπόδιο του Λουξεμβούργο, νίκησε 3-0 και πέρασε στην κορυφή του 6ου ομίλου των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Δείτε τα γκολ.

Σιγά μην κολλούσε!
Οι γηπεδούχοι μάλιστα, δεν χρειάστηκε να περάσει ούτε ένα λεπτό προκειμένου να διώξουν το (όποιο) άγχος, αφού με τη σέντρα ο Κοκόριν άνοιξε το σκορ.

Ο ίδιος ποδοσφαιριστής διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του στο 36’, ενώ ο Κερζάκοφ με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Οι Ρώσοι είναι πλέον στην πρώτη θέση και θα προσπαθήσουν να παραμείνουν μέχρι τέλους εκεί αφήνοντας τους Πορτογάλους να παλέψουν στα μπαράζ.



Russia - Luxembourg 4-1 Highlights από greekgoalsellas

Το πρόγραμμα:

Ρωσία-Λουξεμβούργο 3-0
(1’, 36’ Κοκόριν, 60’ Κερζάκοφ)

Β. Ιρλανδία-Πορτογαλία (21:45)
Ισραήλ-Αζερμπαϊτζάν (07/09, 20:45)

Βαθμολογία

Ομάδα Αγώνες (Γκολ) Βαθμοί

Ρωσία 7 (11-2) 15
Πορτογαλία 7 (12-6) 14
Ισραήλ 6 (15-8) 11
Β. Ιρλανδία 6 (4-7) 6
Αζερμπαϊτζάν 7 (3-9) 4
Λουξεμβούργο 7 (3-16) 3

Επόμενη αγωνιστική (10/09)

Ρωσία-Ισραήλ (18:00)
Λουξεμβούργο-Β. Ιρλανδία (21:15)
Πηγή: sport-fm.gr

Eπεισόδια πριν από το Ρουμανία-Ουγγαρία!!

Σε δύο συλλήψεις έχει προχωρήσει ήδη η αστυνομία στο Βουκουρέστι, μερικές ώρες πριν την έναρξη του αγώνα της Ρουμανίας με την Ουγγαρία


Eπεισόδια πριν από το Ρουμανία-Ουγγαρία
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν οι Ούγγροι οπαδοί, περίπου 1200 τον αριθμό, άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα για την Τρανσυλβανία και πολλά υβριστικά συνθήματα για την Ρουμανία. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα την εκκίνηση συμπλοκών με την Αστυνομία που έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Η ένταση συνεχίστηκε και κατά την μεταφορά των Μαγυάρων χούλιγκανς στο γήπεδο όπου έγιναν δύο συλλήψεις. Πηγή: sport-fm.gr

Νικοπολίδης: «Ρεαλιστικός στόχος για την Εθνική τα μπαράζ»

Για τον Αντώνη Νικοπολίδη, ο ρεαλιστικός στόχος της Εθνικής μας ομάδα για να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο είναι τα μπαράζ, όπως τόνισε μιλώντας στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6.

Νικοπολίδης: «Ρεαλιστικός στόχος για την Εθνική τα μπαράζ»
Τα μπαράζ θα πρέπει να είναι ο ρεαλιστικός στόχος της Εθνικής μας ομάδας, ώστε να πάρει την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Αντώνης Νικοπολίδης στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6. Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής τόνισε ότι οι παίκτες της Ελλάδας θα πρέπει να μην υποτιμήσουν το Λιχτενστάιν, για να πάρουν τη νίκη.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νικοπολίδης στον Βασίλη Σαμπράκο και στο NovaΣΠΟΡ FM 94.6:

«Το μεγαλύτερο θέμα για την Εθνική είναι ο εαυτός της όταν παίζει με έναν υποδεέστερο αντίπαλο. Ωστόσο, κανένας αντίπαλος δεν είναι εύκολος και τα παιδιά θα πρέπει να το έχουν υπόψιν τους αυτό και να προσέξουν. Από εκεί και πέρα μπορούμε να πάρουμε τη νίκη και αν καταφέρουμε να πετύχουμε και ένα μεγάλο σκορ θα είναι καλό, ώστε να μας βοηθήσει σε περίπτωση ισοβαθμίας. Το θέμα είναι ότι ο ρεαλιστικός μας στόχος είναι τα μπαράζ, καθώς μου φαίνεται δύσκολο η Βοσνία να μας κάνει δύο… δώρα μέσα σε τόσο μικρό διάστημα τεσσάρων αγώνων. Από εκεί πιστεύω να καταφέρουμε να προκριθούμε», ήταν αρχικά τα λόγια του.

Για τη προσέγγιση που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες για αυτόν τον αγώνα: «Το σημαντικό είναι να μην υποτιμήσουμε τον αντίπαλο, καθώς είδαμε ότι και το Λιχτενστάιν, όσο αδύναμη ομάδα κι αν είναι έχει δείξει ότι τουλάχιστον ξέρει να παίζει. Το σημαντικό είναι να πετύχουμε ένα γρήγορο γκολ και τότε τα πράγματα θα γίνουν πολύ πιο εύκολα».

Για τα νέα παιδιά που μπαίνουν στην Εθνική: «Είναι πάρα πολλά παιδιά με εμπειρία, που μπορούν και αγωνίζονται στην Εθνική. Άλλωστε έχουν δείξει ότι μπορούν να πάρουν την ομάδα στις πλάτες τους και να προσφέρουν. Επομένως δεν γίνεται λόγος καν για το αν μπορούν να οδηγήσουν την Εθνική ψηλά».

Για τον Ερνέστο Βαλβέρδε που τον παρακολούθησε στην Ισπανία, αλλά και τι θα ήθελε να φέρει στην Ελλάδα από αυτά που είδε: «Η ποιότητα του ποδοσφαίρου εκεί είναι καλύτερη οπότε μπορεί να βάλει και άλλα στοιχεία στην προπόνηση που κάνει. Ωστόσο, η φιλοσοφία του παραμένει ακριβώς η ίδια με αυτή που είχε στον Ολυμπιακό. Αν θα μπορούσα να φέρω κάτι από την Ισπανία, είναι η νοοτροπία που έχουν και ο τρόπος με τον οποίο δουλεύουν στις ακαδημίες. Οι άνθρωποι εκεί έχουν όρεξη για το ποδόσφαιρο και αυτό καταφέρνουν και το βγάζουν στο γήπεδο».

Αν δεν νικήσουμε, μην κάνουμε καν κουβέντα...!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος σχολιάζει πως δεν υπάρχει πια παιχνίδι στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που το έχεις κερδίσει πριν καν αρχίσει!

Αν δεν νικήσουμε, μην κάνουμε καν κουβέντα...
Hμουν ακόμη αμούστακο παιδί σ' αυτή τη δουλειά, όταν άκουσα για πρώτη φορά τη ρήση από το στόμα του αείμνηστου Αλκέτα Παναγούλια, ότι υπάρχουν παιχνίδια στο ποδόσφαιρο που είναι αυτονόητο πως οφείλεις να τα κερδίσεις, αλλά δεν έχει καμία σημασία όταν συμβαίνει, αντίθετα με το όταν αποτύχεις, γιατί τότε πέφτουν όλοι να σε φάνε!

Ο Αλκέτας το έλεγε για το ματς στο Λουξεμβούργο, τον Οκτώβριο του 1982 όταν η Εθνική μας ξεκινούσε τον όμιλο που οδηγούσε στο Euro του 1984 και τελικά νίκησε 2-0, αλλά με κάκιστη απόδοση και αφού ο Νίκος Σαργάνης έκανε μία από τις κορυφαίες αποκρούσεις της καριέρας του στο 0-0.

Αυτά τα ματς όπως το αποψινό στο Λιχτενστάιν είναι ο ορισμός της πεπονόφλουδας. Μία μετριότατη εθνική ομάδα, ενός κρατιδίου μόλις 160 τετραγωνικών χιλιομέτρων που βγάζει καλούς σκιέρ αλλά φυσικά η σχέση του με το ποδόσφαιρο είναι επιδερμική, δεν μπορεί να αποτελεί απειλή για εμάς.

Προσοχή όμως, η ίδια ομάδα που διαλύθηκε με 8-1 εδώ στο Βαντούζ από τη Βοσνία έχασε με πάρα πολλή δυσκολία με 3-2 από την Κροατία πρόσφατα με γκολ του Εντουάρντο στο 86'. Η Πορτογαλία που τους υποτίμησε το 2004 είδε το εύκολο υπέρ της 2-0 να γίνεται 2-2.

Η Ιρλανδία του Τζάκι Τσάρλτον, στα ντουζένια της το 1995, έχασε μία σίγουρη πρόκριση στο Euro της Αγγλίας, επειδή έμεινε στο 0-0 στο Βαντούζ σε ένα ματς που της αρκούσε νίκη με μισό γκολ.

Η Εθνική μας μία φορά επισκέφτηκε το γήπεδο που θα γίνει απόψε το ματς, το «Ράιν Παρκ» σε μία βροχερή νύχτα τον Ιούνιο του 2004 λίγο πριν αρχίσει το ταξίδι στο όνειρο στην Πορτογαλία.

Είχαμε νικήσει με 2-0 με τέρματα του Βρύζα και του Χαριστέα και υπήρχε γκρίνια! Το ότι οι αντίπαλοι μας κλοτσούσαν ασταμάτητα και οι παίκτες μας λογικά είχαν το μυαλό τους στο Euro που ξεκινούσε. Παρ' όλα αυτά ήταν μία υπενθύμιση σε όλους πως δεν υπάρχει ματς πια στο σύγχρονο ποδόσφαιρο που το έχεις κερδίσει πριν καν αρχίσει!

Αν σου πάνε καλά τα πράγματα και προηγηθείς νωρίς, τότε όλα παίρνουν τον δρόμο τους. Ομως πάντα υπάρχει η περίπτωση κάτι να αρχίσει στραβά και τότε θέλει πολλή ηρεμία και αυτοσυγκέντρωση. Εννοείται πως τέτοια ματς όταν γίνεται η κλήρωση τα υπολογίζεις ως δεδομένους τρεις πόντους και φυσικά είναι αυτοκτονία να μη συμβεί.

Οποιος όμως υποτίμησε αυτού του είδους τους αντιπάλους το πλήρωσε ακριβά και δεν υπάρχει περιθώριο για την παραμικρή γκέλα από εδώ και μπρος, έστω κι αν απέναντί μας έχουμε εθνική ομάδα που είναι η μοναδική στον κόσμο που έχει χάσει από το Σαν Μαρίνο.

Στη χώρα λοιπόν με το μικρότερο ποσοστό ανεργίας στην Ευρώπη (μόλις 1,5%) και με το μεγαλύτερο κατά κεφαλήν εισόδημα, η Εθνική μας ομάδα οφείλει και να νικήσει, και να κάνει μία απέλπιδα προσπάθεια μήπως και πετύχει αρκετά γκολ που μπορεί υπό συνθήκες να αλλάξουν τη ροή του ομίλου.

Φυσικά οι Βόσνιοι έχουν πάντα το πλεονέκτημα, αφού η διαφορά των τερμάτων τους είναι τεράστια, αλλά επειδή ποδόσφαιρο είναι και μία ήττα μπορεί να κάνουν (πιο πιθανό σενάριο από δύο ισοπαλίες) καλό είναι να εξαντλήσουμε τις δικές μας ελπίδες.

Ο,τι και να γίνει πάντως, η νίκη είναι μονόδρομος και θα είναι έκπληξη πρώτου μεγέθους αν δεν έρθει. Αν δηλαδή δεν μπορέσουμε να νικήσουμε το Λιχτενστάιν, τότε ας μην κάνουμε κουβέντα για πρόκριση! Η εικόνα της ομάδας όμως θα είναι καθοριστική για το επόμενο ματς της Τρίτης με τους πάντα επικίνδυνους Λετονούς στο Νέο Φάληρο.Πηγή: sport-fm.gr

Ποιος είναι ο επόμενος που θα "φάει" ο Στέφενς;

Μία-μία "ξηλώνει" τις μεταγραφές που "φορτώθηκε" στον ΠΑΟΚ ο Χουμπ Στέφενς. Ποιοι είναι τελειωμένοι και ποιος μπορεί να ακολουθεί; Ο σκύλος είναι παντού και μυρίζεται τα πάντα... Είναι γνωστό ότι ο Ολλανδός τεχνικός δεν είχε παρέμβαση στις κινήσεις που έγιναν φέτος το καλοκαίρι από τον Δικέφαλο. Δεν ζήτησε συγκεκριμένους παίκτες και, πολύ περισσότερο, δεν έθεσε κάποιου είδους βέτο προκειμένου να αποκτηθεί ο ένας ή ο άλλος...
Με αποτέλεσμα να γίνουν αρκετές κινήσεις που στην ουσία δεν είχαν τη "σφραγίδα" του. Απλώς ο Στέφενς κλήθηκε να αξιοποιήσει το υλικό που άλλοι έφεραν στην ομάδα. Ίσως γι΄ αυτό ...αποψιλώνει τόσο εύκολα παίκτες από το ρόστερ του ΠΑΟΚ.
Με τους Νίκο Σπυρόπουλο και Ιγνάθιο Λόπεθ να αποτελούν ήδη "ξένο σώμα" για την ομάδα, πριν αρχίσει καλά-καλά τις αγωνιστικές υποχρεώσεις. Δύο παίκτες που αποκτήθηκαν φέτος το καλοκαίρι... Αλλά και δύο ποδοσφαιριστές που ο Στέφενς, για να είμαστε δίκαιοι, δεν ζήτησε ποτέ να έρθουν στον ΠΑΟΚ.
Τι μένει τώρα; Να δούμε ποιος θα πάρει σειρά! Γιατί ο Ολλανδός έχει πάρει φόρα και, όπως έχει αποδείξει κι άλλες φορές στο παρελθόν, σε προηγούμενες ομάδες του, δεν μασάει από τίποτα.
Στα αυτιά του σκύλου, από Θεσσαλονίκη μεριά, έφτασε ότι ετοιμάζεται κι άλλος ποδοσφαιριστής από το ρόστερ του Δικέφαλου, να μπει στο ...ψυγείο. Κάντε λίγη υπομονή και θα γίνει σύντομα γνωστό ποιος είναι...
Πηγή: sportdog.gr

Δικό μας θέμα!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει στον sportdog για τον πανικό που προκάλεσε ο Κάτσε και εξηγεί γιατί το θέμα αυτό αφορά μόνο τον ΠΑΟΚ. Η Χρυσή Αυγή, ο Αντετοκούμπο και οι πρόγονοι της Πόλης. Ήταν από τα θέματα που ήθελα να ασχοληθώ όταν θα καθόταν κάπου η μπίλια. Όταν θα κατέληγε κάπου η παράνοια και θα είχαμε μία εικόνα του τι συμβαίνει. Ο Εργκούς Κάτσε, το καλύτερο προϊόν των ακαδημιών μας στη …τρέχουσα φουρνιά, κινδυνεύει να τελειώσει πολύ πρόωρα την καριέρα του στον ΠΑΟΚ και ίσως εντός των συνόρων.
Δεν θα μπω στη διαδικασία να πω πως δεν έκανε λάθος ή πως δεν το ήξερε. Είναι ξεκάθαρο πως "έφαγε" από τη γελοία προπαγάνδα φανατικών, είναι ξεκάθαρο πως διάλεξε έναν κύκλο ανθρώπων που ήθελαν να τον εκμεταλλευτούν. Στη ζωή όλων μας, ότι μαλακία κάναμε τη βρήκαμε μπροστά μας και κάτι ανάλογο θα συμβεί με τον μικρό.
Αμορφωσιά, δύσκολη παιδική ηλικία, ξαφνική παρουσία στην πρώτη γραμμή προβολής, όταν προσθέσεις όλα αυτά αντιλαμβάνεσαι πως δεν είναι μία εύκολα διαχειρίσιμη κατάσταση.
Θεωρώ το θέμα αυτό, εσωτερικό του ΠΑΟΚ. Αυτός πρέπει να το λύσει γιατί απλούστατα πρόκειται για ένα παιδί που ο ίδιος δημιούργησε. Στις ακαδημίες του γαλουχήθηκε και κάπου εκεί έχασε κάποιες από τις βάσεις που θα μπορούσε να έχει αποκτήσει έτσι ώστε να θωρακιστεί απέναντι στη βλακεία.
Αυτό που με εκνεύρισε πραγματικά πλην του παίκτη, είναι οι αντιδράσεις των άλλων. Και κυρίως των πολιτικών κομμάτων που ασχολήθηκαν με την υπόθεση. Το να μου κάνει υποδείξεις η Χρυσή Αυγή και να αναφέρεται στο DNA μας, αποτελεί προσβολή πρώτου βαθμού. Όπως και οποιοδήποτε κόμμα εμπλακεί σε εσωτερικό μου θέμα.
Να ενημερώσω λοιπόν τους επικοινωνιολόγους του συγκεκριμένου κόμματος, πως ο παίκτης περίμενε μία υπουργική απόφαση για να γίνει Έλληνας περίπου έναν χρόνο. Υπήρχαν εισηγήσεις από τους ομοσπονδιακούς τεχνικούς, υπήρχαν κινήσεις από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όμως η ελληνική κυβέρνηση δεν έδωσε εντολή για την ελληνοποίηση του Κάτσε γιατί ξαφνικά θυμήθηκε τους τύπους. Ξέχασε την παράγραφο του κοινού συμφέροντος – συμβαίνει συχνά για έναν αθλητή – και άφησε τον παίκτη να πάει στην Αλβανία. Κάτι που δεν έγινε με τον αθλητή που δεν μπορώ να γράψω γιατί δυσκολεύομαι, από τη Νιγηρία.
Θυμίζω επίσης πως την ώρα που η ΕΠΟ και η κυβέρνησή μας το σκεφτόντουσαν, οι γείτονες την έπεφταν στον παίκτη χαρακτηρίζοντάς τον προδότη, τον απειλούσαν σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης και του τον επισκέπτονταν στη Θεσσαλονίκη για να τον πείσουν να πάει εκεί.
Και επειδή έγινε αναφορά στο DNA μας, τους ενημερώνω πως αυτό διαθέτει όλες τις τάσεις. Γύρω από τη σημαία του ΠΑΟΚ μεγαλώσαμε μαζί σκυλάδες, μεταλάδες, αναρχικοί, εθνοσοσιαλιστές, άντρες, γυναίκες, μορφωμένοι, τελειωμένοι. Είναι μαγεία να μπορείς να το ζεις αυτό, ενημερωτικά. Θα μπορούσα να μεταφέρω εικόνες, αλλά δε χρειάζεται. Τις έχουν αυτοί που της έζησαν.
Επειδή λοιπόν εμείς δεν είμαστε γιαγιάδες στον Αγ. Παντελεήμονα να μας περνάτε τους δρόμους, θα ήταν καλό να γίνεται λίγο πιο προσεκτικοί. Και το ίδιο ισχύει για όλα τα κόμματά μας, αυτές τις παρωδίες που προσπαθούν με το μυαλό τους να σώσουν τη χώρα.
Τέλος, διακρίνω μία εσωτερική ένταση στον σύλλογο η οποία με αφορμή την υπόθεση Κάτσε μπορεί να εκτραχυνθεί. Αυτό που έχω να επαναλάβω είναι πως στον ΠΑΟΚ όλες οι τάσεις συνυπάρχουν. Και θα πρέπει να συνεχίσουν να συνυπάρχουν. Όταν οι πρόγονοί μας εκδιώχθηκαν από την Πόλη, δε νομίζω να σφάζανε μόνο τους φτωχούς ή μόνο τους πλούσιους, ούτε μόνο τους δεξιούς και όχι τους αριστερούς. Αυτά…
Πηγή: sportdog.gr

«Ο Κάτσε μου είπε γιατί φόρεσε την φανέλα»

Ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας αποκάλυψε την συνομιλία που είχε με τον Έργκους Κάτσε για την μπλούζα του UCK που προκάλεσε... σάλο και εξήγησε για ποιον λόγο προέβη σε αυτή την κίνηση ο νεαρός άσος του ΠΑΟΚ.
Ο προπονητής της Εθνικής Αλβανίας Τζιάνι Ντε Mπιάσι, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arenafm για το θέμα που έχει δημιουργηθεί με την φωτογραφία του Έργκους Κάτσε, λέγοντας αρχικά τα εξής:
«Ξέρω τα πάντα για το θέμα, απλά θέλω να σας διαβεβαίωσε ότι δεν ήξερε την πολιτική σημασία της φανέλας που φόρεσε, δεν ήθελε να δημιουργήσει πολιτικό πρόβλημα και πραγματικά επειδή μίλησα με τον παίκτη δεν ήξερε τίποτα για την οργάνωση και γενικότερα για το θέμα.
Είναι πάρα πολύ στενοχωρημένος για όλο αυτό που προκάλεσε. Είναι πολύ ευχαριστημένος που βρίσκεται στον ΠΑΟΚ και δεν ήξερε ότι θα δημιουργήσει τόσο μεγάλο πρόβλημα με αυτήν την μπλούζα η οποία ξανά λέω ότι δεν ήξερε τι σήμαινε. Ο Κάτσε ζει πολλά χρόνια στην Ελλάδα, και δεν ξέρει πολλά πράγματα που γίνονται στην Αλβανία, όπως δεν ήξερα και εγώ για αυτήν την οργάνωση. Την μπλούζα την έβαλε γιατί παίζει με την εθνική Αλβανίας και ήθελε να βάλει μια μπλούζα με τον χαρακτηριστικό αετό που είναι το έμβλημα της χώρας.
Δεν ξέρω αν φοβάται, είναι ένα παιδί 20 χρονών, πρέπει να του δώσουν την δυνατότητα να εξηγήσει όλα αυτά που σας είπα. Ήταν μια αψυχολόγητη ενέργεια με την οποία δεν νιώθει καθόλου καλά. Είναι ένα μικρό παιδί πρέπει να τον συγχωρέσουν και να του δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία, κανένας δεν είναι αναμάρτητος. Για μια επιπολαιότητα δεν πρέπει να τον σταυρώσουν, δεν είχε την πρόθεση και δεν ήξερε την πολιτική σημασία της μπλούζας που φορούσε».
Για το παιχνίδι με την Σλοβενία και αν θα είναι βασικός ο Κάτσε:» Παίζουμε με μια ομάδα η οποία θέλει να ανακάμψει αλλά εμείς πάμε να κερδίσουμε , ο Έργους είναι κανονικά στην ενδεκάδα».

Από ..."μπαμ" σε "μπαμ" ο Τσάκας στην Καβάλα!

Ποιον ποδοσφαιριστή από την Ισπανία θα φέρει στην Ελλάδα ο Βλάσης, εάν δεν βγει η περίπτωση Γκονζάλες και πού κολλάει το θέμα με τον πρώην παίκτη του Παναθηναϊκού; Ο Έκι Γκονζάλες, που σταμάτησε το 2012 το ποδόσφαιρο αλλά ο Βλάσης Τσάκας θέλει να τον φέρει στην Καβάλα, θεωρεί πως μπορεί να παίξει ένα ποιοτικό ημίχρονο.
Βέβαια, ακόμη και έτσι, ο Έκι ζήτησε ένα σεβαστό ποσό για να επιστρέψει στην ενεργό δράση και στην Ελλάδα και, ήδη, προέκυψε οικονομική διαφορά με την Καβάλα.
Ο Τσάκας, πάντως, που εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος επενδυτή από τη Γερμανία, έχει έτοιμο για την Καβάλα τον "αντι-Εκι". Και είναι εξίσου "δυνατό" όνομα...
Πρόκειται για τον 36χρονο Μποδίπο, φορ με καριέρα στη Λα Κορούνια (και όχι μόνο), που πέρσι στο δεύτερο μισό έπαιξε στη Χέρεθ και τώρα είναι ελεύθερος...
Θα τα ...σαρώσει όλα ο Βλάσης στην Καβάλα. Όπως έκανε και στον Παναθηναϊκό ένα πράγμα...

Πηγή: sportdog.gr

Βέλγιο: Δείτε τον σωσία του Φελαϊνί!! (video)

Τους σωσίες τους είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν οι παίκτες του Βελγίου στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους για τα παιχνίδια των προκριματικών του παγκοσμίου Κυπέλλου.
Οι άσοι του Βελγίου προετοιμάζονται για τους αγώνες με Σκωτία και Κροατία και είδαν από κοντά τους σωσίες τους. Πιο εντυπωσιακός λόγω και της αφάνας είναι αυτός του Μαρουάν Φελαϊνί αν και αυτός που φέρνει περισσότερο σε ποδοσφαιριστή της ομάδας είναι αυτός του Κέβιν Ντε Μπρούιν της Τσέλσι.
Δείτε το βίντεο:




Πηγή: onsports.gr

Η χαλάρωση συγχωρείται, ο πανικός όχι...!

Ο Σπύρος Καβαλιεράτος γράφει από τη Σλοβενία για την εικόνα της Εθνικής στο ματς με τη Ρωσία, το απολαυστικό μπάσκετ, τα κενά διαστήματα, τη χαλάρωση αλλά και τα... σημάδια πανικού.

Η μία αλήθεια είναι ότι η Εθνική έπαιξε κατά διαστήματα απολαυστικό μπάσκετ απέναντι στη Ρωσία. Η άλλη αλήθεια είναι ότι η ελληνική ομάδα είχε κενά διαστήματα και στα δύο ημίχρονα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει όνομα και φήμη, αλλά δεν θα είναι έκπληξη αν τελικά μείνει έξω από την επόμενη φάση.
Ηταν θέμα χαλάρωσης η εικόνα των τελευταίων λεπτών; Μπορεί. Μήπως όμως δεν ήταν μόνο χαλάρωση; Γιατί η Εθνική έδειξε και σημάδια πανικού, ειδικά όταν αντιλήφθηκε πως δεν πρόκειται να επιστρέψει στο παρκέ ο φυσικός της ηγέτης, ο Βασίλης Σπανούλης.
Ηταν ένας κακός συνδυασμός όλα όσα έγιναν στα τελευταία λεπτά, γι αυτό και από τους 22 πόντους, η διαφορά έπεσε στους 8. Πίεσε η Ρωσία, έγιναν λάθη σε άμυνα και επίθεση, γενικά η Εθνική φάνηκε να μην πατά γερά στο παρκέ. Προφανώς αν υπήρχε ο Σπανούλης στο γήπεδο όλα θα ήταν πιο εύκολα, αλλά μια ομάδα όπως η Ελλάδα, δεν γίνεται να εξαρτάται από έναν μόνο παίκτη. Οσο σπουδαίος κι αν είναι.
Χρειάζεται, λοιπόν, ηρεμία και σωστή αντιμετώπιση της κατάστασης, ακόμα κι αν κάτι πηγαίνει στραβά. Αν επικρατεί... πανικός σε ματς της πρώτης φάσης που η διαφορά έχει φτάσει στους 22 πόντους, τι ακριβώς θα συμβεί σε παιχνίδι που θα κρίνει θέση ή πρόκριση; Τι θα γίνει στα χιαστί ματς;
Εννοείται πως έκανε καλό στην Εθνική αυτό που συνέβη στο τέλος. Ηταν ένα χρήσιμο μάθημα, που μάλιστα δεν είχε κανένα απολύτως κόστος. Λογικά η διαφορά δεν πρόκειται να παίξει ρόλο απέναντι στη Ρωσία, απλά πρέπει όλοι να έχουν στο μυαλό τους πως και ο κάθε πόντος είναι σημαντικός σε μια τέτοια διοργάνωση. Ειδικά στο παιχνίδια που ακολουθούν, με Τουρκία, Ιταλία και Φινλανδία. Τα αποτελέσματα μεταφέρονται στην επόμενη και το παραμικρό λάθος κοστίζει.
Δεν είχε όμως μόνο αρνητικά η Εθνική στο παιχνίδι με τη Ρωσία. Αντίθετα είχε μπόλικα θετικά, με πολλούς παίκτες να έχουν θετική παρουσία. Συνάμα, υπήρχαν διαστήματα που η Ελλάδα "έπνιξε" τον αντίπαλό της με την άμυνα, δείγμα της διάθεσης που υπάρχει γι αυτό το κομμάτι του παιχνιδιού.
Κορυφαίος της Εθνικής ήταν ο Στράτος Περπέρογλου. Παρότι το δείγμα που υπάρχει μέχρι τώρα στο Ευρωμπάσκετ είναι μικρό, ο "Πέρπε" παρουσιάσει έναν εαυτό , που δεν είχε ξαναδείξει στην Εθνική. Εχει καθαρό μυαλό, παίρνει τις σωστές αποφάσεις, βοηθάει σε άμυνα και επίθεση, έρχεται από τον πάγκο και προσφέρει σιγουριά. Εξαιρετική δουλειά έκανε και το έτερο 3αρι, ο Κώστας Παπανικολάου, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο. Πολύ καλή παρουσία είχαν και τα τρία 4αρια, οι Πρίντεζης, Καϊμακόγλου και Φώτσης, με τον φόργουορντ του Παναθηναϊκού να έχει την μικρότερη παρουσία, αλλά ουσιαστικά να αλλάζει τη ροή του αγώνα στα 2:39 που έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο.
Φώτσης και Μπουρούσης αγωνίστηκαν λιγότερο απ' ό,τι τους αναλογούσε με βάση την παρουσία τους στο ματς, η ουσία όμως είναι ότι βοήθησαν πάρα πολύ ώστε να έλθει η νίκη. Κι αν για τον Φώτση υπάρχει εξήγηση ως προς τη μικρή συμμετοχή λόγω της θετικής παρουσίας και των υπόλοιπων πάουερ φόρτγουορντ, δεν συμβαίνει ακριβώς το ίδιο και με τον Μπουρούση. Διότι μέχρι τώρα βοηθάει την Εθνική περισσότερο από τον Μαυροκεφαλίδη, που "ξύπνησε" μόνο στο τέταρτό του ημίχρονο στο Ευρωμπάσκετ. Τουλάχιστον ξύπνησε για τα καλά. Στη θέση "5" χρειάζεται ίσως καλύτερη διαχείριση από τον Τρινκιέρι, ώστε το αποτέλεσμα να είναι το ιδανικό.
Αυτό που επίσης χρειάζεται η Εθνική είναι μεγαλύτερη σταθερότητα από τους Ζήση και Σλούκα. Είχαν καλές στιγμές, αλλά έκαναν και λάθη που δεν ταιριάζουν με την αξία τους. Τίποτα δεν κόστισε απέναντι στην Ρωσία, αλλά όσο προχωράει το τουρνουά, οι δυο τους πρέπει να εμπνέουν περισσότερη σιγουριά. Διότι απλά έχουν αποδείξει ότι δεν χρειάζονται τον Σπανούλη δίπλα τους για να κάνουν τη δουλειά.
Πάμε παρακάτω, λοιπόν. Το ρεπό της Παρασκευής είναι το καλύτερο δώρο, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Σπανούλη. Η Εθνική έχει κάνει το 2 στα 2, προχωράει σε βήμα ταχύ, αλλά ακόμα δεν έχει πετύχει ούτε το μίνιμουμ. Τα τρία ματς που ακολουθούν θα καθορίσουν πολλά για την πορεία της ομάδας στο Ευρωμπάσκετ και όσο περνάει ο καιρός, τα περιθώρια λιγοστεύουν. Κι αν η χαλάρωση συγχωρείται όταν η ομάδα παίρνει μεγάλη διαφορά, δεν ισχύει το ίδιο και με τον πανικό. Διότι η Εθνική έχει δείξει πως όταν συγκεντρώνεται στο πλάνο και στο στόχο της "καθαρίζει" τα παιχνίδια, αλλά αν φτάσει στο σημείο να μην ελέγχει την κατάσταση, τότε μπορεί να βρεθεί στο καναβάτσο δίχως να το καταλάβει.
ΥΓ.: Η Γερμανία νίκησε τη Γαλλία και έχασε από το Βέλγιο. Αν μπορεί να δώσει εξήγηση κανείς στην ήττα των τρικολόρ στην πρεμιέρα, ας το κάνει μήπως και καταλάβουμε. Γιατί η Γερμανία παραμένει μία από τις χειρότερες ομάδες στο Ευρωμπάσκετ.

Πηγή: gazzetta.gr

Ο Σπανούλης δεν αντικαθίσταται!!

Ο Θανάσης Ασπρούλιας γράφει από τη Σλοβενία για τον τραυματισμό του Βασίλη Σπανούλη και το κενό του που είναι δυσαναπλήρωτο στην Εθνική Ομάδα.
Η συζήτηση για τον τέταρτο γκαρντ που δεν πήρε ο Τρινκιέρι ξεκίνησε και πάλι μετά την άτυχη στιγμή του τραυματισμού που είχε ο Βασίλης Σπανούλης στον αγώνα με τη Ρωσία. Συζητήσεις επί συζητήσεων και αναλύσεις επί αναλύσεων για την επιλογή του Τρινκιέρι να μην πάρει τέταρτο γκαρντ στη Σλοβενία, συζητήσεις που εν προκειμένω (κι από τη στιγμή η τύχη φρόντισε να παίξει και πάλι τόμπολα στην πλάτη της Εθνικής) κατ'εμέ είναι ανεδαφικές και άκυρες. Ο Σπανούλης τραυματίστηκε. Τελεία! Και παύλα! Όχι τέσσερα, αλλά δεκατέσσερα γκαρντ να είχε ο Τρινκιέρι μαζί του στη Σλοβενία. Όχι τον Κατσίβελη, αλλά και τον .Ρούμπιο να γυρνούσε και να έβλεπε κάποια στιγμή στον πάγκο του ο Ιταλός, το κενό που (χτυπάω ξύλο) θα υπήρχε ενδεχόμενο να αφήσει ο Σπανούλης για ένα ή περισσότερα ματς σε αυτή την ομάδα δε θα μπορούσε με τίποτα να καλυφθεί. Από κανέναν! Αρα είναι τελείως αβάσιμο να γίνεται κουβέντα για τον αριθμό των γκαρντ που κάλεσε ο Τρινκιέρι στο ρόστερ του. Ο Σπανούλης σε αυτή την ομάδα δεν αντικαθίσταται. Εκτός από έναν που έχω στο μυαλό μου. Το όνομά του είναι Μάικλ Τζόρνταν. Ισως θα μπορούσε ο Ιταλός να του αφαιρέσει κάποια χρόνια, να τον ρετουσάρει, να του βγάλει κι ένα διαβατήριο εξπρές για να παίξει.
Μετά από δύο αγωνιστικές και με αφορμή την άτυχη στιγμή του Σπανούλη, έχοντας πλέον μία εικόνα της Ελλάδας στο Ευρωμπάσκετ, ποιον από τους παίκτες που έχει ταξιδέψει στη Σλοβενία θα αφήνατε απ'εξω για να έρθει ένα τέταρτο γκαρντ; Μέχρι στιγμής ο Τρινκιερι δικαιώνεται απόλυτα για τις επιλογές και κυρίως με την εμπιστοσύνη που έχει δείξει στον Στράτο Περπέρογλου. Ο ίδιος ο Ιταλός ουσιαστικά αποκάλυψε ότι το δίλημμά του μέχρι και την τελευταία στιγμή, ήταν Περπέρογλου ή Κατσίβελης. Στο Κόπερ ο Περπέρογλου είναι και στα δύο ματς (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) αν όχι ο καλύτερος, αλλά από τους καλύτερους παίκτες μίας Εθνικής, που μέχρι τώρα παίζει ακριβώς αυτό που πρέπει και με τον τρόπο που πρέπει για να ξεπερνάει τα εμπόδια. Χαμηλότερα (Σουηδία) ή λίγο ψηλότερα (Ρωσία).
Πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό έχει διαδραματίσει  τρίτος πόλος των γκαρντ, ο Κώστας Σλούκας για τον οποίο ο Τρινκιέρι .κάνει το σταυρό του να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, προσφέροντας διπλό καλό στην Εθνική. Αφενός δεν είναι λύση ανάγκης, μπαίνει στο παρκέ γιατί μπορεί να προσφέρει κι επίσης δίνει το περιθώριο στον Ιταλό να ξεκουράζει τους βασικούς γκαρντ. Για ακόμα μία φορά κόντρα στους Ρώσους ο Σλούκας ήταν ανάμεσα στους παίκτες με τον περισσότερο χρόνο συμμετοχής κι επί της δικής του παρουσίας το γήπεδο, το μόνο αρνητικό που συνέβη ήταν το τρίτο φάουλ του Γιάννη Μπουρούση που σε μία περιστροφή άργησε ο Σλούκας να σταματήσει τη φάση καθώς έπρεπε να μαρκάρει τον Σοκόλοφ, δεν έκανε φάουλ με αποτέλεσμα να το χρεωθεί ο Μπουρούσης που έτρεξε και πάλι πίσω για να καλύψει.
Αυτό που κάνει σπουδαία εντύπωση μέχρι στιγμής, σε δυο ματς που στην αρχή τους δεν ήθελε και πάλι να στραβώσουν για τα καλά, ήταν η τρομερή ψυχραιμία που επέδειξε η Ελλάδα στη λειτουργία της. Παρέμεινε πιστή στο αμυντικό πλάνο της παρότι από τύχη κάποιες φορές, αλλά τις περισσότερες από έλλειψη συγκέντρωσης δε δούλεψε και ήρθε η ώρα που ο μηχανισμός δούλεψε άριστα, ενώ στην επίθεση, έπαιξε με αξιοζήλευτη υπομονή και σύνεση. Δεν την έπιασε πανικός όταν ο Ρώσοι ξέφυγαν με 7 πόντους, δεν αγχώθηκε, αναζήτησε το μις ματς, επέμεινε στην επιλογή του λόου ποστ παιχνιδιού και σιγά σιγά, χάρη και στα πολύτιμα δύο τρίποντα από τον Σπανούλη, το μομέντουμ άλλαξε. Κι εν συνεχεία η Ελλάδα κυριάρχησε. Είχε πέντε παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, έδειξε τεράστια ικανότητα στο σκοράρισμα, αλλά και ο Τρινκιέρι την ικανότητα να βρει το κατάλληλο σχήμα με χημεία σε άμυνα κι επίθεση.
Πηγή: gazzetta.gr

Μαρινάκης, Μελισσανίδης βγάλανε τα μπαζούκας!!

Ενωρίτερα του αναμενόμενου ξέσπασε η κόντρα με Ολυμπιακό επειδή «ελέγχει» τον ΟΠΑΠ η ΑΕΚ, γράφει ο Αποδυτηριάκιας
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης δεν είναι ο τύπος που θα σκύψει το κεφάλι και θα πει Δεν παίζω. Δεν θα κάνει το κορόϊδο, ότι δεν άκουσε, ότι δεν κατάλαβε και θα αποφύγει τη σύγκρουση. Όχι.
Ο εφοπλιστής, σου λέει, έχω βάρος. Είμαι αυτός που είμαι. Και ο άλλος, όποιος κι αν είναι ο άλλος, θα το μάθει, αν δεν το ξέρει, ποιος είμαι εγώ, η Βαγγέλα με τα 60 καράβια και τις δυο εισηγμένες εταιρείες στη Wall Street. Που τα έφτιαξα μόνος μου, με την αξία μου.
Προχθές στη Σούπερ Λίγκα ο άνθρωπος του Μαρινάκη, ο Βρέντζος, εκπρόσωπος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, την έρριξε κανονικά. Κύριοι συνάδελφοι, ο Μελισσανίδης, θα σας πηδήξει όλους. Όλες τις ΠΑΕ.
Όχι, δεν το είπε έτσι ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός. Δεν ανέφερε καν το όνομα Μελισσανίδης. Είπε ότι ο ΟΠΑΠ έδωσε 2,3 εκ. για τη φανέλλα της ΑΕΚ, δηλαδή μιας ομάδας Γ’ εθνικής και στον Ολυμπιακό, τον πρωταθλητή, τη μεγαλύτερη και δημοφιλέστερη ομάδα, μας έδωσαν λιγώτερα λεφτά.
Φοβερά πράγματα. Και μας τα έδωσαν τα 2 εκ. «εκβιαστικά», σχολίασε το δεξί χέρι του Μαρινάκη. «Αυτά είναι και άμα θέτε μην υπογράφετε». Κι εμείς, σαν Ολυμπιακός, υπογράψαμε, παραδέχθηκε ο Βρέντζος.
Το θέμα δεν συζητήθηκε στο συμβούλιο της Σούπερ Λίγκα. Παρ’ ότι οι περισσότερες ΠΑΕ είναι με τον Μαρινάκη, όχι με τον Μελισσανίδη. Στο επόμενο συμβούλιο θα δούμε αν θα ειπωθούν κανονικά αυτά που ακούστηκαν στους διαδρόμους της Σούπερ Λίγκα, οι υπαινιγμοί για τον πρωθυπουργό Σαμαρά και τον Μελισσανίδη.
Προς το παρόν στο χώρο κυριαρχεί ο Μαρινάκης. Και όπως φαίνεται δεν θα ανεχθεί να τον αμφισβητήσει κανένας

 Θα κλάσει μαλλί η Παράγκα στην ΑΕΚ του Μελισσανίδη όταν επιστρέψει στη Σούπερ Λίγκα, γράφει ο apodytiriakias.gr
 
Κατ’ αρχήν ο Μελισσανίδης ακόμα δεν «μπήκε» στον ΟΠΑΠ. Ακόμα το μαγαζί το διοικεί το κράτος. Αυτά τα σάπια μη μας τα λέτε εμάς, σου λένε από τον Ολυμπιακό. Τυπικά παραμένει ακόμα υπό κρατικό έλεγχο ο ΟΠΑΠ, ουσιαστικά κουμάντο έχει αρχίσει να κάνε το νέο αφεντικό.
«Υψηλό τιμολόγιο» έχουν οι ομάδες με πολύ κόσμο, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης και όλες οι άλλες από 2-3 κατοστάρικα παίρνουν από τον ΟΠΑΠ. Και σου λέει η πλευρά Μαρινάκη, και έχει δίκαιο, γιατί να παίρνω λιγώτερα από την ΑΕΚ της Γ΄ εθνικής. Γιατί ο Ατρόμητος π.χ. να παίρνει 150 χιλιάρικα και η ΑΕΚ 2,3 εκ.
Γι’ αυτό αρνήθηκαν τρεις σύμβουλοι του ΟΠΑΠ να υπογράψουν τη χορηγία της ΑΕΚ. Αυτά ισχυρίζεται ο Βρέντζος.
Τι λέει ο αποδυτηριάκιας. Αυτό που έχει πει από την πρώτη στιγμή. Εδώ και δυο μήνες. Το μάνατζμεντ στον ΟΠΑΠ θα το κάνει ο Τσέχος συνέταιρος του Μελισσανίδη, όχι το αφεντικό της ΑΕΚ. Και ο Τσέχος παίζει παγκόσμια, από Ρώσους ολιγάρχες μέχρι Κινέζους νεοπλουτοκράτες.
Με Μελισσανίδη στην ΑΕΚ τελειώνει οριστικά κάθε υποψία Παράγκας και υπολειμμάτων της. Μαχαίρι. Είναι αδιανόητο κοράκι και πονηρός παράγων διαιτησίας να ανήκει πια σε συμμορία παραδιαιτητική όταν επιστρέφει η ΑΕΚ στο μεγάλο πρωτάθλημα. Θα ξεπατσαβουριαστεί ο χώρος.
 
Πηγή: gazzetta.gr

Κόπα Σουνταμερικάνα: Στους «16» η Ρίβερ Πλέιτ!! (video)

Παραχώρησε μεν εντός έδρας 0-0, αλλά η Ρίβερ Πλέιτ προκρίθηκε σε βάρος της Σαν Λορένζο στον επόμενο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα.
Άλλωστε, οι «μιλονάριος» είχαν κερδίσει με 1-0 στο πρώτο ματς της σειράς, που έγινε στο γήπεδο της Σαν Λορένζο. Στην προκειμένη, μάλιστα, η Ρίβερ αγωνίστηκε παθητικά επικεντρώνοντας στην άμυνα και πέτυχε τον στόχο της, οπότε θα διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά απέναντι στη Λίγκα Ντε Λόχα.
Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες εξαιτίας αποβολής του Πάμπλο Αλβαράντο στο 89ο λεπτό. Άλλωστε, ο 27χρονος αμυντικός χτύπησε αψυχολόγητα τον Κάρλος Καρμπονέρο, σε μία από τις τελευταίες φάσεις του αγώνα.
Παρακάτω όλα τα ζευγάρια της φάσης των «16»:
Κοριτίμπα (Βραζιλία)-Ιτάγκουι (Κολομβία)
Λιμπερτάδ (Παραγουάη)-Σπορτ Ρεσίφε (Βραζιλία)
Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία)-Μπαΐα (Βραζιλία)
Σάο Πάολο (Βραζιλία)-Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα (Χιλή)
Λα Εκιδάδ (Κολομβία)-Βελέζ Σάρσφιλντ (Αργεντινή)
Πόντε Πρέτα (Βραζιλία)-Ντεπορτίβο Πάστο (Κολομβία)
Λανούς (Αργεντινή)-Ουνιβερσιδάδ Χιλής (Χιλή)
Λίγκα Ντε Λόχα (Εκουαδόρ)-Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή)



Πηγή: onsports.gr

Brasileiro: Προβληματικό «τρίποντο» για Μποταφόγκο!! (videos)

Ο τερματοφύλακας, Ρενάν, αποβλήθηκε και ο Κλάρενς Ζέεντορφ συμπλήρωσε κίτρινες, αλλά η Μποταφόγκο επικράτησε με 3-1 της Κοριτίμπα.
Οι δύο παραπάνω ποδοσφαιριστές θα απουσιάσουν από το εκτός έδρας ματς με την Κρισιούμα, ενώ ο 24χρονος τερματοφύλακας άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες από το 54ο λεπτό. Ακολούθησε εύστοχο πέναλτι του 35χρονου Άλεξ, αλλά το σκορ ήταν ήδη 3-0 λόγω γκολ του Ραφαέλ Μάρκες Μαριάνο στο 13ο λεπτό και δύο γκολ του…. χορευταρά Χίουρι στο 40ό και στο 49ο. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με δέκα παίκτες στο 84ο λεπτό, όταν αποβλήθηκε ο Μαϊκόν εξαιτίας δεύτερης κίτρινης.
Ακόμα, οι Σάο Πάολο και Ναούτικο έδωσαν δεύτερο ματς σε διάστημα τριών ημερών, ώστε να καλύψουν χρωστούμενα, αλλά την… πλήρωσαν με εντός έδρας ήττα και έμειναν στην καταδικαστική τετράδα του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Συγκεκριμένα, από την έδρα των «τρικολόρ» πέρασε η Κρισιούμα με 2-1, αλλά ο Ροζέριο Σένι της Σάο Πάολο έχασε πέναλτι, ο Αλοϊσιο μείωσε στο 69ο λεπτό και οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ισοφάριση, ενώ η ουραγός Ναούτικο έχασε με 3-0 από τη Βάσκο εξαιτίας δύο γκολ του Μαρλόνε και ένα του Βίλι.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μποταφόγκο-Κοριτίμπα 3-1
Ναούτικο-Βάσκο 0-3
Σάο Πάολο-Κρισιούμα 1-2
Και η βαθμολογία του Brasileiro:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
18
37
Ατλέτικο Παραναένσε
18
33
Μποταφόγκο
18
33
Γκρέμιο
18
31
Κορίνθιανς
18
29
Ιντερνασιονάλ
17
27
Γκοΐας
18
26
Κοριτίμπα
18
25
Κρισιούμα
18
23
Βάσκο Ντα Γκάμα
18
23
Μπαΐα
18
23
Βιτόρια
18
22
Σάντος
16
22
Φλαμένγκο
18
22
Ατλέτικο Μινέιρο
17
21
Φλουμινένσε
18
19
Πορτουγκέζα
18
19
Σάο Πάολο
18
18
Πόντε Πρέτα
17
15
Ναούτικο
17
8
Σημείωση: Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες και οι τέσσερις τελευταίοι υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Σοβαρές καταγγελίες για τη μεταγραφή του Μπέιλ!!

Καταγγελία για τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ έκανε ο Ολλανδός πολιτικός, Γκερτ Βίλντερς, λέγοντας πως το ποσό της πληρώθηκε από ισπανική τράπεζα που σώθηκε οικονομικά από την Ε.Ε!

Σοβαρές καταγγελίες για τη μεταγραφή του Μπέιλ
Σε σοβαρές καταγγελίες για τη μεταγραφή του Γκάρεθ Μπέιλ στη Ρεάλ Μαδρίτης προέβη ο Ολλανδός πολιτικός και αρχηγός του κόμματος της Ελευθερίας, Γκερτ Βίλντερς.

Ο 49χρονος ανέφερε πως η ισπανική ομάδα ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του Ουαλού σταρ με 101 εκατομμύρια ευρώ που πήρε ως δάνειο από την ισπανική τράπεζα «Bankia», η οποία θεωρητικά δεν θα ήταν σε θέση να καλύψει το ποσό αφού στηρίχθηκε οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση με 19 δισεκατομμύρια για να μην χρεοκοπήσει το περασμένο καλοκαίρι.

Θέλοντας να διασφαλίσει πως η Ρεάλ απέκτησε τον Μπέιλ χωρίς χρήματα που επιβαρύνουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, τη στιγμή που οι Κάτω Χώρες πασχίζουν για να βρουν 6 δις. ευρώ, ο Βίλντερς ετοιμάζεται να καταθέσει επίσημο έγγραφο στην Κομισιόν, ώστε να διερευνήσει το θέμα.

Από την πλευρά της η «Bankia» αρνήθηκε την ανάμειξή της, με εκπρόσωπό της να λέει πως δεν έχει έρθει καν σε επαφή με τη «βασίλισσα»
Πηγή: sport-fm.gr

«Ζωντανή» η Βοσνία!!

Τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ διατήρησε η Βοσνία επικρατώντας του Μαυροβουνίου με 76-70 για την τρίτη αγωνιστική του Β΄ ομίλου της διοργάνωσης.

«Ζωντανή» η Βοσνία
«Ζωντανή» στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ έμεινε η Βοσνία πετυχαίνοντας την πρώτη της νίκη στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Άτσο Πέτροβιτς παρότι βρέθηκε να χάνει στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου με 10 πόντους από το Μαυροβούνιο, τελικά επικράτησε με 76-70 για την τρίτη αγωνιστική του Β' ομίλου, έχοντας ως κορυφαίους τους Τελέτοβιτς, Γκόρντιτς και Τζέντοβιτς.

Το ματς



Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτου με το Μαυροβούνιο να παίρνει μικρό προβάδισμα τεσσάρων πόντων στο φινάλε, 17-13. Με σερί 7-0 για το 17-20 απάντησε στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου η Βοσνία, αλλά οι παίκτες του Παβίτσεβιτς κατάφεραν να ξαναπάρουν κεφάλι, 30-24, στο ημίχρονο.

Στο δεύτερο μέρος οι Μαυροβούνιοι συνέχισαν να ανεβάζουν στροφές και παρά το ότι η ομάδα του Πέτροβιτς πλησίασε στο καλάθι (39-37) με επιμέρους 14-4 βρέθηκαν στο +12 (53-41) και ολοκλήρωσαν το δεκάλεπτο με διψήφιο προβάδισμα, 59-49. Όμως η Βοσνία δεν είχε πει την τελευταία της λέξη. Με καλή άμυνα κατάφερε όχι μόνο να ροκανίσει τη διαφορά αλλά 3’56’’ πριν το τέλος να περάσει μπροστά, 65-66. Και με το μομέντουμ να είναι στη μεριά της μπήκε στο τελευταίο λεπτό με προβάδισμα πέντε πόντων 67-72 και έφτασε τελικά στη νίκη με 70-76.

Τα δεκάλεπτα: 17-13, 37-34, 59-49, 70-76

Μαυροβούνιο (Λούκα Παβίτσεβιτς): Βούτσεβιτς 6, Ντάσιτς, Ντούμπλιεβιτς 16 (6 ριμπάουντ), Ράις 13, Ιβάνοβιτς 5, Σε. Σέχοβιτς 6 (6 ριμπάουντ), Μπάκιτς, Α. Πόποβιτς 9, Μ. Πόποβιτς, Σου. Σέχοβιτς 5 (14 ριμπάουντ), Μπιέλιτσα 6, Σέκουλιτς 4

Βοσνία/Ερζεγοβίνη (Άτσο Πέτροβιτς): Τελέτοβιτς 18 (11 ριμπάουντ), Τζέντοβιτς 13, Ράιτ 2 (9 ριμπάουντ), Γκόρντιτς 17 (6 ριμπάουντ), Πάσαλιτς, Σούταλο 13, Πέρσιτς, Μάσιτς, Μπάβτσιτς, Κικάνοβιτς 9 (6 ριμπάουντ), Σινάνοβιτς, Στιπάνοβιτς 4 Πηγή: sport-fm.gr

Νίκη-πρόκριση για Ουκρανία!

Βαλίτσες για την επόμενη φάση του Ευρωμπάσκετ ετοιμάζει ουσιαστικά η Ουκρανία η οποία νίκησε 88-83 τη Γερμανία και στρογγυλοκάθεται στην κορυφή του 3ου ομίλου.

Νίκη-πρόκριση για Ουκρανία
Με τον Γκλαντίρ σε μεγάλη μέρα να τελειώνει το ματς με 25 πόντους και τους Γερμανούς να μην έχουν απάντηση, οι Ουκρανοί κατάφεραν να φτάσουν στην τρίτη σερί νίκη στον όμιλο την οποία ουσιαστικά οφείλουν στο πολύ καλό δεύτερο δεκάλεπτο, όταν και έκαναν ένα επί μέρους σκορ 24-14.

Άξιοι συμπαραστάτες τους Γκλαντίρ αποδείχτηκαν οι Τζέτερ (19 πόντοι) και Νατιάζκο (16 πόντοι), ενώ από τους Γερμανούς κορυφαίος ήταν ο Σάφαρτσικ με 22 πόντους και 11 ασίστ.

Τα δεκάλεπτα: 16-15, 30-39, 57-64, 83-88.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Γκίφεϊ 16, Γκούντερ 5, Τσβίνερ 8, Σάφαρτσικ 22 (4 ριμπ, 11 ασίστ), Στάιγκερ 3, Πλάις 3 (11 ριμπ), Μπέντσινγκ 18 (5 ριμπ).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ: Πουστοζβόνοφ 3, Τζέτερ 19 (5 ριμπ, 6 ασίστ), Μίσουλα 5, Γκλαντίρ 25, Λίποβι 2, Νατιάζκο 16 (ριμπ), Ζαμπιρτσένκο 4, Ζαϊτσεφ 6 (7 ριμπ), Κραφτσοφ 8.

Η βαθμολογία του ομίλου (σε παρένθεση οι αγώνες που έχει δώσει κάθε ομάδα)

ΟΥΚΡΑΝΙΑ 6 (3)
ΓΕΡΜΑΝΙΑ 4 (3)
Μ.ΒΡΕΤΑΝΙΑ 3 (2)
ΓΑΛΛΙΑ 3 (2)
ΒΕΛΓΙΟ 3 (2)
ΙΣΡΑΗΛ 2 (2) Πηγή: sport-fm.gr