Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Μια κλάση παραπάνω…!!

Έδειξε την αξία της κόντρα στη Μ. Βρετανία την Πέμπτη η Γαλλία.

Μια κλάση παραπάνω…
Οι «τρικολόρ» σάρωσαν με 88-65 τους αντιπάλους τους, στο πλαίσιο της δεύτερης αγωνιστικής του πρώτου ομίλου του Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, παίρνοντας την πρώτη τους νίκη, μετά το «στραπάτσο» της πρεμιέρας από τη Γερμανία.

Αντίθετα, οι Βρετανοί έμειναν στη μεγάλη νίκη της Τετάρτης κόντρα στο Ισραήλ, όμως παραμένει ανοιχτή η υπόθεση πρόκρισή τους στη δεύτερη φάση.

Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ δυσκολεύτηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο, όμως, στη συνέχεια, έκαναν ότι ήθελαν, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, και έφτασαν άνετα στο ρζ φύλλο.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μπατούμ με 17 και Πάρκερ με 16 πόντους, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Κλαρκ με 16 πόντους.

Οι Γάλλοι ξεκίνησαν «φουριόζοι» και κατάφεραν να προηγηθούν με +8 στο πρώτο εξάλεπτο, έχοντας πλουραλισμό στην επίθεση και σωστή καθοδήγηση από τον Πάρκερ. Ο Ζελαμπάλ με προσωπικές ενέργειες έφερε το +12 για τους φιναλίστ της περασμένης διοργάνωσης και ο Λαβέρν στο +9, με τους παίκτες του Βενσάν Κολέ να έχουν πολύ καλά ποσοστά στα δίποντα και τους Βρετανούς να τα περιμένον όλα από τα τρίποντα. Οι Καχουντί και Πάρκερ έφεραν το +13 και το +15 για τους Γάλλους, που «έκλεισαν» το πρώτο δεκάλεπτο στο +12.

Στο πρώτο δίλεπτο της δεύτερης περιόδου, οι Γάλλοι προηγήθηκαν με+12, όμως δέχτηκαν ένα 7-0 σερί και βρέθηκαν στο +5, χάρη στον Χέσον και τα πολλά τρίποντα. Με νέο σερί, οι Βρετανοί μείωσαν στο -3 με τον Κλαρκ. Ο Πάρκερ έκανε το 35-28 για τους «τρικολόρ» και, με τον γκαρντ των Σπερς να ηγείται, οι παίκτες του Κολέ κρατούσαν μια διαφορά στο +4 με +6. Ο Ντιαό και ο Αζινκά την έφεραν στο +8 και στο +10 αντίστοιχα για να τη φέρει ο Βαν Οοστρουμ στο -8 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Μέτα το πρώτο τρίλεπτο της τρίτης περιόδου, οι Γάλλοι άρχισαν να παίζουν μόνοι τους και έφτασαν καταρχήν στο +15 και, στη συνέχεια, στο +17 και +19, έχοντας τη σαφή υπεροχή στα δίποντα και στις βολές. Η διαφορά άρχισε να ανεβοκατεβαίνει μεταξύ του +18 και +21, με τον Ντε Κολό να τη φτάνει στο +23, εκμεταλλευόμενος τον επιθετικό πλουραλισμό των «τρικολόρ», την ώρα που οι Βρετανοί σκόραραν μόνο από το τρίποντο και τα περίμεναν όλα επιθετικά από τον Κλαρκ. Με όλα αυτά, το τριαντάλεπτο ολοκληρώθηκε στον 48-71.

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, οι Γάλλοι διατηρούσαν τη διαφορά στο +20 με +21, με τους Βρετανούς να τη φέρνουν στο +17 σε δυο περιπτώσεις, σκοράροντας περισσότερο από το τρίποντο. Ο Βαν Οοστρουμ την έφερε στο -15, όμως οι Ντε Κολό και Ζελαμπάλ την έφεραν ξανά στο +20 και +21 αντίστοιχα, ο Ντιό στο +23 και ο Αζινκά στο +25, με τον Βαν Οοστρουμ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα.



Τα δεκάλεπτα: 14-26, 37-45, 48-71, 65-88

Μ. ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Ρόμπινσον 7, Βαν Οοστρουμ 13, Σάλιβαν 2, Μάρεϊ 3, Χέσον 8, Φρέιζερ 2, Κλαρκ 16, Αντεγκμπόγιε 3, Μπόατενγκ 6, Τζόνσον 5

ΓΑΛΛΙΑ: Λοβέρν 4, Μπατούμ 17, Ντιό 6, Πετρό 4, Καχουντί 3, Πάρκερ 16, Πιετρούς 2, Ντε Κολό 11, Ντιαό 4, Αζινκά 10, Ζελαμπάλ 11


ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ:

Ουκρανία 4

Βέλγιο 3

Γερμανία 3

Μ. Βρετανία 3

Γαλλία 3

Ισραήλ 2Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: