Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Πάτησε κορυφή η Μίλαν

Στην πρώτη θέση του ιταλικού πρωταθλήματος πέρασε η Μίλαν, επικρατώντας 3-1 της Κιέβο, για την έβδομη αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «ροσονέρι» ο Πάτο, ο οποίος σημείωσε δύο τέρματα (18’ και 30’), με τον Ιμπραΐμοβιτς να μειώνει στο 70’ με αυτογκόλ. Ο Ρομπίνιο διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 93'. Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος έμεινε για άλλη μία φορά εκτός αποστολής από τον Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Θύμισε ομάδα η Ρόμα

Τη δεύτερή της νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε η Ρόμα, επικρατώντας 2-1 της Τζένοα για την έβδομη αγωνιστική της Serie A. Οι «ροσονέρι» απέδωσαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο θυμίζοντας την ομάδα που σάρωνε την περσινή σεζόν. Με το «τρίποντο» αυτό οι γηπεδούχοι έφτασαν τους οκτώ, όσους και η σημερινή τους αντίπαλος, σκαρφαλώνοντας στην έβδομη θέση.

Το σκορ για τους Ρωμαίους «άνοιξε» ο Μποριέλο στο 34’ με προβολή, ύστερα από συρτή σέντρα του Τότι, ενώ το 2-0 έκανε στο 53’ ο Μπρίγκι, με πλασέ. Ο Ρούντολφ στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

ΡΟΜΑ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Λόμποντ, Ρίισε, Ζουάν, Μπουρδίσο, Κασέτι, Πισάρο (79’ Σιμπλίσιο), Μπρίγκι, Περότα, Ταντέι, Τότι, Μποριέλο

ΤΖΕΝΟΑ (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι): Εντουάρντο, Τσίκο, Ρανόκια (55’ Σκούλι), Νταϊνέλι, Μιλανέτο, Κάρχα, Ρόσι, Κρισίτο, Μέστο (63’ Ραφίνια), Παλάσιο (46’ Ρούντολφ), Τόνι


Το υπόλοιπο πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:

Κυριακή 17/10

Κάλιαρι – Ίντερ (13:00)

Η πρωταθλήτρια Ίντερ αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Κάλιαρι και θέλει να επιστρέψει στις νίκες μετά την «λευκή ισοπαλία» με τον Γιουβέντους. Ο Ράφα Μπενίτεθ έχει πολλές απουσίες να αντιμετωπίσει καθώς δεν υπολογίζει τους τραυματίες, Μότα, Κόρντομπα, Μιλίτο, Καμπιάσο, Μαριγκά, Σουάζο και Πάντεφ. Από την άλλη πλευρά η Κάλιαρι δεν έχει καμία απουσία.
Σαμπντόρια - Φιορεντίνα (16:00)

Η Σαμπντόρια υποδέχεται την Φιορεντίνα σε ένα από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι έχουν μόνο μια απουσία, αυτή του Γκασταντέλο, πράγμα που σημαίνει πως θα έχουν τα βασικά τους όπλα στην φαρέτρα τους. Από την άλλη η Φιορεντίνα μετά την ήττα από την Παλέρμο, θέλει να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα. Οι Γιόβετιτς, Ντ’ Αγκοστίνο και Μπολάτι θα είναι εκτός λόγω τραυματισμού, ενώ οι Μούτου και Μοντολίβο είναι τιμωρημένοι.

Παλέρμο - Μπολόνια

Η Παλέρμο μετά την εκπληκτική εμφάνιση με την Φιορεντίνα και τη νίκη στο Αρτέμιο Φράνκι θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό και κόντρα στην Μπολόνια. Λιβεράνι και Ριγκόνι είναι τραυματίες ενώ ο Καροτζιέρι είναι τιμωρημένος. Από την άλλη η Μπολόνια, με τον Βαγγέλη Μόρα πιθανότατα στον πάγκο, ψάχνει τη νίκη μετά την ισοπαλία με την Σαμπντόρια. Δεν έχει στη διάθεσή της τον Μορλέο, ο οποίος είναι τιμωρημένος.

Γιουβέντους – Λέτσε

Στο Τορίνο η Γιουβέντους υποδέχεται την Λέτσε και θέλει τη νίκη για να συνεχίσει τα καλά αποτελέσματα μετά την ισοπαλία με την Ίντερ. Οι «μπιανκονέρι» δεν έχουν στη διάθεσή τους, τους Μπουφόν, Τραορέ και Ρινάουντο, ενώ από την άλλη πλευρά οι Σεβαντόν και Ρεγκίνιουσεν θα είναι εκτός για την Λέτσε.

Τσεζένα – Πάρμα

Η έκπληξη της φετινής σεζόν, Τσεζένα υποδέχεται την Πάρμα. Αμφότερες οι ομάδες προέρχονται από ήττες και πλέον σε αυτό το παιχνίδι ψάχνουν τη νίκη για να μπουν στον «σωστό» δρόμο. Για τους γηπεδούχους εκτός θα είναι ο Μπουντάν, ενώ εκτός αποστολής θα είναι ο Παναγιώτης Ταχτσίδης. Στην άλλη πλευρά εκτός θα είναι οι Γκαλόπα, Τζιοβίνκο και Παλόσκι.

Κατάνια – Νάπολι

Η Νάπολι μετά την νίκη επί της Ρόμα θέλει να κερδίσει ακόμα τρεις βαθμούς κόντρα στην Κατάνια. Οι Ναπολιτάνοι θα στερηθούν τις υπηρεσίες των Λουκαρέλι και Αρονίκα. Από την άλλη πλευρά η Κατάνια μετά την ήττα από την Λέτσε με σκορ 1-0.

Μπρέσια – Ουντινέζε

Η Μπρέσια, μετά την ήττα από την Λάτσιο, θέλει τη νίκη για να ανέβει στη βαθμολογία. Ο Παναγιώτης Κονέ θα είναι για ακόμα ένα παιχνίδι στο αρχικό σχήμα, όπως και ο Χετεμάι. Εκτός θα είναι Ζόμπολι, Μπεράντι, Νταλαμάνο και Νταπρέλα. Από την άλλη πλευρά η Ουντινέζε προέρχεται από την νίκη επί της Τσεζένα και θέλει να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό. Εκτός θα είναι οι Ντομίτζι και Φερονέτι.

Μπάρι – Λάτσιο (21:45)

Το παιχνίδι που ρίχνει την αυλαία της αγωνιστικής είναι αυτό ανάμεσα στην Μπάρι και την Λάτσιο. Οι γηπεδούχοι, μετά την ήττα από την Τζένοα θέλουν κόντρα στην Λάτσιο να κάνουν μια καινούργια αρχή. Εκτός θα είναι Ράτζι, ο οποίος είναι τραυματίας. Από την άλλη πλευρά οι Λατσιάλι μετά την νίκη επί της Μπρέσια ψάχνει μια ακόμα που θα την φέρει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Εκτός θα είναι οι Μεγκνί, Ματουζάλεμ και Καβάντα.

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής:

Μίλαν – Κιέβο 3-1
(18’,30’ Πάτο, 90+3' Ρομπίνιο-70’ αυτ. Ιμπραΐμοβιτς)

Ρόμα – Τζένοα 2-1
(34’ Μποριέλο, 53’ Μπρίγκι-79’ Ρούντολφ)

Σαμπντόρια - Φιορεντίνα
Παλέρμο - Μπολόνια
Γιουβέντους – Λέτσε
Τσεζένα – Πάρμα
Κατάνια – Νάπολι
Κάλιαρι – Ίντερ
Μπρέσια – Ουντινέζε
Μπάρι – Λάτσιο

Η επόμενη αγωνιστική:

Σάββατο 23/10

Φιορεντίνα – Μπάρι (16:00)

Κυριακή 24/10

Πάρμα – Ρόμα (13:30)
Μπολόνια – Γιουβέντους (16:00)
Κιέβο – Τσεζένα
Τζένοα – Κατάνια
Λάτσιο – Κάλιαρι
Λέτσε – Μπρέσια
Ουντινέζε – Παλέρμο
Ίντερ – Σαμπντόρια

Δευτέρα 25/10
Νάπολι – Μίλαν (21:45)

Δερμιτζάκης: «Μπορούσαμε την ισοπαλία»

Στις ευκαιρίες που έχασε ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο μέρος στάθηκε ο Παύλος Δερμιτζάκης στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Ο προπονητής του «δικέφαλου του βορρά» τόνισε πως η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο είχε τον πλήρη έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να είχε πάρει το βαθμό της ισοπαλίας.

«Παρουσιάσαμε δύο διαφορετικά πρόσωπα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν ήμασταν καλοί και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ. Στο δεύτερο μέρος όμως είχαμε τον πλήρη έλεγχο του ματς, καθώς ο Παναθηναϊκός φυσιολογικά γύρισε πίσω. Κάναμε τις ευκαιρίες με τις οποίες θα μπορούσαμε ένα πάρουμε την ισοπαλία, αλλά δεν τα καταφέραμε. Τώρα συγκεντρωνόμαστε στο επόμενο παιχνίδι το οποίο πρέπει να πάρουμε για αν μπορέσουμε να ανακάμψουμε αγωνιστικά και βαθμολογικά», δήλωσε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ.

Κάθε λεπτό και γκολ!

Σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή της βαθμολογίας του κυπριακού πρωταθλήματος παρέμεινε η ΑΕΚ Λάρνακας. Η ομάδα του Κιτίου νίκησε με 3-2 τον ΑΠΟΠ σε ένας ματς όπου σημειώθηκαν τρία γκολ σε τρία λέπτα (72’-74’), έχοντας έτσι συγκλονιστικές ανατροπές. Η ΑΕΚ έτσι συνεχίζει να καταδιώκει την Ανόρθωση (έχει 13 πλέον βαθμούς), η οποία βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα με 15 βαθμούς.

Το σόου του Γκρέγκορ Φαν Ντάικ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ, ήταν αυτό που οδήγησε τους γηπεδούχους στη νίκη. Ο Ολλανδός μέσος έκανε το 1-0 στο 15’ και πέτυχε το 2-0 με πέναλτι στο 26’. Το ματς όμως πήρε συγκλονιστική τροπή όταν αφού ο Ματού μείωσε στο 72’ με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και στο αμέσως επόμενο λεπτό, ο Αλέκου ισοφάρισε σε 2-2. Ένα λεπτό όμως αργότερα (!) ο Φαν Ντάικ έκανε το 3-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΠΟΠ Κινύρας 3-2
(15’, 26’, 74’Φαν Ντάικ-72’ Ματού, 73’ Αλέκου)

Στο άλλο ματς που διεξήχθη την ίδια ώρα (19:00),ΑΕ Πάφου και ΑΕΛ έμειναν στο 2-2, ένα αποτέλεσμα που δεν ευνοεί καμία από τις δύο ομάδες οι οποίες βρίσκονται χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα. Ο Φρέντι έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους φιλοξενούμενους , όμως οι γηπεδούχοι πήραν τον βαθμό της ισοπαλίας με γκολ των Ιβάνοφ (69’) και Ευθυμίου (83’).

ΑΕ Πάφου-ΑΕΛ 2-2
(69’ Ιβάνοφ, 83’ Ευθυμίου-43’ πεν. Φρέντι, 51’ Φρέντι)

ΑΕΠ: Παβλόφ, Μοδέστε, Μπούις, Κρούιτς, Σολάρι, Γιοβάνοβιτς (63' Μάρκες), Πούριε (57' Ιβανόφ), Ντιάγκο, Δημητρίου (80' Ευθυμίου), Καρέιρα, Σάντα Μαρία.

ΑΕΛ: Καϊρίνο, Τζούνιορ, Ντικουμάνα, Πάρπα, Φρέντι, Γαρπόζη, Νικολάου, Κέρκεζ, Ράσιακ (63' Γκονζάλες), Ουόν, Βάργκας (76' Ζε Βιτόρ).

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Πανίκος Καϊλής (Μ. Σωτηρίου, Χ. Σπανός)

Τα αποτελέσματα των αγώνων του Σαββάτου για την 6η αγωνιστική

Ανόρθωση-Ερμής 4-0
(45’ αυτ. Μαρτορέλ, 52’ Λίτσιο, 74’ Ράμος, 87’ Καφού

ΑΕ Πάφου-ΑΕΛ 2-2
(69’ Ιβάνοφ, 83’ Ευθυμίου-43’ πεν. Φρέντι, 51’ Φρέντι)

ΑΕΚ Λάρνακας-ΑΠΟΠ Κινύρας 3-2
(15’, 26’, 74’Φαν Ντάικ-72’ Ματού, 73’ Αλέκου)

Η υπόλοιπη αγωνιστική

17/6
Απόλλων Λεμεσού-ΑΠΟΕΛ
Δόξα Κατοκωπιάς-Ένωση Παραλιμνίου
Εθνικός Άχνας-Άλκη

18/6
Ομόνοια-Ολυμπιακός Λευκωσίας

Κρέσιτς: «Δεν με νοιάζει η εικόνα, μόνο τα αποτελέσματα»

Στο κακό πρόσωπο που έδειξε στο πρώτο ημίχρονο απέδωσε την ήττα από τον Παναθηναϊκό ο Ντάριο Κρέσιτς, μετά το τέλος της αναμέτρησης. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ στάθηκε στο κλίμα που υπάρχει στο σύλλογο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ την ερχόμενη Πέμπτη.

«Σεβαστήκαμε πολύ τον αντίπαλό και δεν παίξαμε καλά στο πρώτο μέρος, όταν και δεχθήκαμε ένα γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε ότι μπορούμε και εμείς να παίξουμε μπάλα, αλλά δεν καταφέραμε τελικά να κάνουμε κάτι καλύτερο».

Για το τι έφταιξε για την ήττα πρόσθεσε: «Δεν μπορώ να ξέρω τι δεν πήγε καλά, πρέπει να ξαναδούμε το ματς, να δούμε τα λάθη μας και να τα διορθώσουμε ενόψει της συνέχειας», ενώ αναφερόμενος στο κλίμα που επικρατεί στα αποδυτήρια τόνισε: «Κακή ψυχολογία υπάρχει από τα αποτελέσματα, μας επηρεάζει η ήττα, είναι λογικό, αλλά αν καταφέρουμε και γυρίσουμε το υπάρχον κλίμα θα πάμε ψηλά».

Ερωτηθείς για τον αγώνα με τη Βιγιαρεάλ για το Europa League υπογράμμισε: «Χρειάζεται να ανακάμψουμε, μέσα από τις προπονήσεις για να πάμε σε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι και να πάρουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο που δείχνει η ομάδα αλλά τα αποτελέσματα, τα οποία πρέπει να διορθώσουμε».

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ

Τη δική του παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ δημιουργεί ο Λουκάς Βύντρα. Χάρη σε δικό του γκολ (20'), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο του «δικεφάλου» του βορρά και ξεπέρασε έναν σημαντικό... σκόπελο, παρά το γεγονός ότι η απόδοσή του κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Πολύ μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι. Ξανά μακριά από τον καλό της εαυτό η ομάδα του Δερμιτζάκη.

Οι πολλές απουσίες βασικών παικτών του (Λέτο, Νίνης, Γκοβού) ανάγκασαν τον Νίκο Νιόπλια να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές, με σημαντικότερη αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που λόγω τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί ξανά φέτος. Αναφορικά με την "πράσινη" άμυνα δεν άλλαξε κάτι με τους Σπυρόπουλο, Βύντρα στα άκρα και τους Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης ήταν τα αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τους σε ρόλ επιτελικού μέσου ο Καραγκούνης. Λουίς Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλος στα άκρα της επίθεσης, στην κορυφή της οποίας ήταν ο Σισέ.

Στην απέναντι πλευρά, ο Παύλος Δερμιτζάκης με το γνώριμο σύστημα 4-2-3-1 είχε πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Ιβιτς (κέντρο) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Αμυντικά χαφ οι γνωστοί Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο ενώ την άμυνα συνέθεταν οι πουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς και ο αρχηγός του "δικέφαλου του Βορρά", Πάμπλο Κοντρέρας.

Πίεση από το ξεκίνημα...
Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του ΠΑΟΚ, όμως ο Κρέσιτς απέκρουσε τις προσπάθεις των Κατσουράνη (3'), Καραγκούνη (12') και Σισέ (19'). Μάλιστα ο Γάλλος είχε άλλη μία προσπάθεια για γκολ και συγκεκριμένα στο 17' όταν έπιασε κεφαλιά η μπάλα βρήκε στον Μαλεζά και στην συνέχεια στο δοκάρι, για να καταλήξει κόρνερ.

Οβιδα του Λουκά!
Η πίεση των «πρασίνων» είχε αποτέλεσμα στο 20ο λεπτό, όταν ο Λουκάς Βύντρα έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπολύοντας έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κρέσιτς που έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το γκολ.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει και τον Σισέ να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ που έπιασε στο 28ο λεπτό, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κρέσιτς. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν μετά το 25' αλλά οι προσπάθειες που επιχείρησαν για να φτάσουν στην ισοφάριση δεν καρποφόρησαν. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, σημειώθηκε στο 44' όταν ο Σισέ σούταρε και ο Κρέσιτς απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια.

Επεφτε ο ρυθμός όσο περνούσε η ώρα...
Στο 61' και μετά από φάση διαρκείας, ο Σισέ δεν μπόρεσε να σκοράρει και στην εξέλιξη κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, που εκτέλεσε ο Γκαρσία, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στο 69ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Ελ Ζαρ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο έξω από την εστία του Τζόρβα, που είχε πέσει ακολουθώντας την πορεία της. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, αλλά ο Τζόρβας απομάκρυνε με υπερένταση την μπάλα από το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Τζόρβα και έφτασαν στο πολύτιμο «τρίποντο» παραμονές του αγώνα με την Ρούμπιν Καζάν για το Τσάμπιονς λιγκ. Εξαίρεση που λίγο έλειψε να αλλάξει την εικόνα, ήταν η φάση του 86ου λεπτού, όταν ο Ελ Ζαρ έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Φωτάκης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας απομάκρυνε ενστικτωδώς σε κόρνερ, διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, που «γλίτωσε» το 2-0 όταν στο 85' ο Κρέσιτς έκανε έξοδο και έδιωξε με τα πόδια την μπάλα από το πλασέ του Σισέ, παραμένει στις τελευταίες θέσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (66' Μαρίνος), Λουίς Γκαρσία (78' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (59' Σιμάο), Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πλεσί, Μαυρίας

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (68' Φωτάκης), Βιτόλο, Ίβιτς (79' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (69' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς
Στον πάγκο: Χαλκιάς, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ, Ζουέλα

Νίκησε χωρίς να φορτσάρει η Ατλέτικο

Χωρίς τον Κουν Αγουέρο και με τον Ντιέγκο Φορλάν να αγωνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο σαν αλλαγή, η Ατλέτικο Μαδρίτης-παίζοντας όσο χρειαζόταν- δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 2-0 της Χετάφε στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στην 7η αγωνιστική της Primera Division.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους «ροχιμπλάνκος», με «δράστες» τους Σιμάο και Ντιέγκο Κόστα, που με τη νίκη τους αυτή, έπιασαν προσωρινά την Μπαρτσελόνα στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι με έξι κίτρινες κάρτες, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, διεκδικώντας τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν την κατοχή της μπάλας και περισσότερες τελικές από τους παίκτες του Κίκε Φλόρες, δεν ήταν όμως το ίδιο αποτελεσματικοί.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Σιμάο στο 38’ και στο 73’ ο Ντιέγκο Κόστα «κλείδωσε» τη νίκη για την Ατλέτικο.

Οι δύο ομάδες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, εκεί όπου η Ατλέτικο υποδέχεται την Ρόζενμποργκ, ενώ οι παίκτες του Μίτσελ έχουν δύσκολη αποστολή στην Γερμανία κόντρα στην Στουτγκάρδη.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 2-0
(38’ Σιμάο, 73’ Ντιέγκο Κόστα)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια (21:00)
Το απόλυτο ντέρμπι και αναμφίβολα το καλύτερο ματς της αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος καλείται να δείξει απέναντι στην πρωταθλήτρια ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα από το δίδυμο των «αιωνίων» (‘Μπάρτσα’- Ρεάλ). Οι «νυχτερίδες» είναι αήττητες μέχρι στιγμής (με 5 νίκες και ένα «Χ») και θα πρέπει να πραγματοποιήσουν το καλύτερό τους παιχνίδι στο Καμπ Νου δίχως τους Χοακίν και Ντομίνγκεζ που είναι τραυματίες. Από την άλλη, «κομβικής» σημασίας είναι το παιχνίδι για την παρέα του Μέσι. Με δύο «στραβοπατήματα» εντός, οι «μπλαουγκράνα» ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μείνουν ακόμα πιο πίσω από την κορυφή. «Πονοκέφαλος» για τον Γκουαρντιόλα ο απόντας Τσάβι.

Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)
Την ανοδική της πορεία θέλει να συνεχίσει η Ρεάλ Μαδρίτης και αυτή την εβδομάδα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να εκμεταλλευτεί το ντέρμπι που θα γίνεται στο Καμπ Νου και να προσπεράσει τη Βαλένθια στη βαθμολογία, ή να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα. Εκτός δράσης για τους «μερένχες» οι Γκάγκο, Κακά, Αλμπιόλ, παίκτες που ούτως ή άλλως, δεν βρίσκονται στα αρχικά πλάνα του «εκλεκτού». Τη δυναμική που παίρνει από την έδρα της θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Μάλαγα, συν το γεγονός ότι η Ρεάλ εκτός έδρας (1 νίκη, δυο ισοπαλίες) δεν είναι η Ρεάλ του «Μπερναμπέου»! Τιμωρημένος ο φορ Ελισέου.

Κυριακή 17/10/2010

Λα Κορούνια - Οσασούνα (18:00)
Έξι γκολ είναι πολλά! Ακόμα κι αν προέρχονται από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Γι’ αυτό ο πληγωμένος εγωισμός της Λα Κορούνια θα παίξει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι με την Οσασούνα στο «Ριαθόρ». Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει! «Στόχος είναι η σωτηρία» είπε ο κόουτς Λοτίνα και η ομάδα της Γαλικίας θέλει να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας δίχως τη βοήθεια του Κούκα. Μία κρύο, μία ζέστη για την Οσασούνα που βρίσκεται και εκείνη χαμηλά (στη 15η θέση). Αμφίβολοι οι Παντιάνι και Χοσέτσο.

Λεβάντε - Σοσιεδάδ (18:00)
Να διατηρήσει το αήττητο των τριών τελευταίων της αγώνων θέλει η Λεβάντε με αντίπαλο τη Σοσιεδάδ. Βέβαια, αυτό θα είναι πιο δύσκολο αυτή τη φορά που οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Γκονζάλες (έξι μήνες στα… πιτς), Βάντο, Πέρες, Παγιαρδό και Ιμπόρα. Ανάσανε η Σοσιεδάδ μετά τη νίκη επί της Εσπανιόλ, αλλά θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες. Τι κι αν λείπουν οι Γκρίεζμαν, Σουτίλ; Ο αντίπαλος δεν τρομάζει!

Μαγιόρκα - Εσπανιόλ (18:00)
Ναι μεν δεν δείχνει το ίδιο δυνατή με πέρυσι, αλλά η Μαγιόρκα έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής και ατενίζει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον! Βέβαια, για να έχει ουσία ο πόντος στη Βαρκελώνη, πρέπει να έρθει η νίκη απέναντι στην «ανεμική» Εσπανιόλ. Δίχως αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί η ομάδα του Λάουντρουπ, την ώρα που ο Μαουρίσιο Ποκετίνο θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή τον (βασικό) Οσβάλντο. Καθαρά ομάδα έδρας η Εσπανιόλ που έχει 3/3 εντός, αλλά και 3 αποτυχίες εκτός.

Σανταντέρ - Αλμερία (18:00)
Από το κακό στο χειρότερο η Σανταντέρ με την καρέκλα του κόουτς, Πορτουγκάλ, να «τρίζει» επικίνδυνα σε περίπτωση που δεν έρθει η νίκη με την Αλμερία. Μόλις μια νίκη μέχρι στιγμής για τους γηπεδούχους, που πλέον πρέπει να λογαριάζουν δίχως τον Σεράνο και φυσικά, τον δικό μας, Αλέξανδρο Τζιόλη. Έξι βαθμούς σε έξι αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει η Αλμερία, που αν θέλει να επιτύχει κάτι καλύτερο, ευκαιρίες σαν τη σημερινή δεν πρέπει να τις αφήνει να πάνε χαμένες. Εκτός λόγω τραυματισμών οι Νιέτο, Πεγεράνο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σαραγόσα (20:00)
Οι ήττες από Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, μπορούν να χαρακτηριστούν «εντός προγράμματος» για την Μπιλμπάο. Εντός προγράμματος όμως, πρέπει να θεωρούνται και οι νίκες απέναντι σε ομάδες όπως η Σαραγόσα. Ομάδες δηλαδή, που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας και δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό! Αντίπαλος για τους Βάσκους και η παράδοση αφού μετρούν 3 συνεχόμενες ισοπαλίες με τη Σαραγόσα στο «Σαν Μαμές». Η κακή κατάσταση των φιλοξενούμενων από την άλλη, μαρτυράτε και από τη φιλική ήττα από την Ουέσκα κατά τη διάρκεια της διακοπής. Τιμωρημένος ο Γιάροσικ για τη Σαραγόσα.

Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (22:00)
Η βελτίωση της άμυνάς της κρίνεται επιτακτική, αν θέλει να μη γνωρίσει την ήττα από τη Σεβίλλη. Ο λόγος για τη Σπόρτινγκ Χιχόν που μόνο σε ένα ματς έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν πίσω, εξ’ ου και η μία μόνο νίκη σε έξι αγώνες. Ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, αφού θα απουσιάσουν οι μπακ Μποτία και Κανέγια. Από την άλλη, οι Ανδαλουσιανοί δείχνουν αναγεννημένοι με τον Γκεγκόριο Μανθάνο στο «τιμόνι» τους. Δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Νάβας, ακόμα πιο δύσκολη του Ντιέγκο Καπέλ, αλλά δύσκολα δεν θα βρει (επιθετικά) λύσεις η Σεβίλλη.

Δευτέρα 18/10/2010

Χέρκουλες - Βιγιαρεάλ (22:00)
Ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος η Χέρκουλες μέχρι στιγμής. Βρίσκεται στη 12η θέση της λίγκας, έχοντας παίξει με δύσκολους αντιπάλους και θα μπορούσε να ήταν ακόμα ψηλότερα αν δεν έχανε από τη Χετάφε. Απρόβλεπτη στο παιχνίδι της, δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Ακουιλάρ (χαφ) λόγω καρτών. Κι αν η Χέρκουλες είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, η Βιγιαρεάλ δείχνει πραγματικά ασταμάτητη. Θυμίζει το «κίτρινο υποβρύχιο» επί εποχής Πελεγκρίνι που «βούλιαζε» τα πάντα στο διάβα του. Νιλμάρ και Ρόσι έχουν ερωτική σχέση με τα δίχτυα και οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Βιγιαρεάλ. Μένει να δούμε αν επηρεάστηκε από τη διακοπή και το σερί των πέντε συνεχόμενων επιτυχιών της λάβει απότομα τέλος.

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Βαλένθια - Μαγιόρκα
Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε - Σπόρτινγκ Χιχόν
Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Αλμερία - Χέρκουλες
Ρεάλ Μαδρίτης - Σανταντέρ
Οσασούνα - Μάλαγα
Σοσιεδάδ - Λα Κορούνια
Εσπανιόλ - Λεβάντε

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Ξάνθη

Ο Ολυμπιακός πέρασε εύκολα από την Ξάνθη, όπου επικράτησε με 3-0 της τοπικής Skoda. Οι "ερυθρόλευκοι" με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους, παρέμειναν μόνοι πρώτοι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα της Super League.

Ο Ριέρα στο 16' άνοιξε το σκορ, ο Τοροσίδης στο 53' διπλασίασε τα γκολ των "ερυθρολεύκων" και ο Φετφατζίδης στο 75' έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το δοκάρι που είχε ο Κατόνγκο στο 51' λίγα δευτερόλεπτα πριν γίνει το 0-2 από τον Τοροσίδη και "τελειώσει" το ματς...

Γήπεδο: ΑΚ Πηγαδιών
Διαιτητής: Ηλίας Σπάθας (Πειραιά)SKODA ΞΑΝΘΗ (Γιώργος Παράσχος): Γκσπούρνινγκ, Μπέρτος (57' Κομεσίδης), Τζάγκι, Γκλέισον, Βάλλας, Μπόατενγκ, Στρμπα (35' Μαρσελίνιο), Φλίσκας, Στιούαρτ (65' Μπούγκα), Κατόνγκο, Πόι.
Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Αντεφέμι, Βασιλακάκης, Σταθάκης
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Τοροσίδης, Μπράβο, Αβρ. Παπαδόπουλος, Μέλμπεργκ, Ντουντού, Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ (55' Φετφατζίδης), Ριέρα (65' Χολέμπας), Φουστέρ, Μιραλάς (85' Πάντελιτς)
Στον πάγκο: Νικοπολίδης, Μοντέστο, Γ. Παπαδόπουλος, Νέμεθ

‘Εχασε την ευκαιρία η Τσέλσι

Τη διαφορά από τους διώκτες της στους επτά βαθμούς θα μπορούσε να στείλει η Τσέλσι, η οποία ωστόσο δεν κατάφερε να επικρατήσει εκτός έδρας της Άστον Βίλα, μένοντας στο 0-0, στο πλαίσιο της όγδοης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Με τον βαθμό αυτό η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι έφτασε τους 19, «ανοίγοντας» την ψαλίδα από τη δεύτερη θέση στους πέντε.

Οι Λονδρέζοι σπατάλησαν ένα ημίχρονο μέχρι απειλήσουν ουσιαστικά την αντίπαλη εστία και σε αυτό βοήθησε η είσοδος του Ζιρκόφ στη θέση του αρνητική Κακουτά. Στο 77’ ο Ιβάνοβιτς σημάδεψε το δοκάρι του εξαιρετικού Φρίντελ, όπως και ο Ανελκά στο 89’. Ένα δοκάρι είχαν και οι γηπεδούχοι με τον Κλαρκ στο 79’.

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ (Ζεράρ Ουγιέ): Φρίντελ, Γουόρνοκ, Νταν (13’ Κλαρκ), Κόλινς, Μπεγιέ, Πετρόφ, Ρέο-Κόκερ, Ντάουνινγκ, Γιάνγκ, Άιρλαντ (84’ Άιρλαντ), Κάριου (74’ Ντελφουνέσο)

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Φερέιρα (76’ Μποσίνγκουα), Ιβάνοβιτς, Τέρι, Κόουλ, Μίκελ, Ραμίρες (76’ ΜακΊκραν), Εσιέν, Κακουτά (46’ Ζιρκόφ), Μαλουντά, Ανελκά

Euro και τέλος για Καπέλο

Την πρόθεσή του να εγκαταλείψει την προπονητική του καριέρα μετά το Euro του 2012, αποκάλυψε ο Φάμπιο Καπέλο, θεωρώντας ότι έφτασε το πλήρωμα του χρόνου.Μετά από μια καριέρα με πολλές διακρίσεις και πολλά τρόπαια σε Μίλαν, Ρεάλ Μαδρίτης, Ρόμα και Γιουβέντους, ο προπονητής της Εθνικής Αγγλίας, Φάμπιο Καπέλο, θεωρεί πως το τέλος της καριέρας του φτάνει στο τέλος. Ο Ιταλός τεχνικός αποκάλυψε στην Gazzetta dello Sport ότι η διοργάνωση του Euro 2012 θα είναι η τελευταία του προπονητική εμπειρία, αφού πιστεύει ότι η ηλικία του είναι απαγορευτική για να συνεχίσει.

«Δυστυχώς είμαι πια μεγάλος. Αυτή θα είναι η τελευταία μου περιπέτεια στα γήπεδα», είπε ο 64χρονος Καπέλο.

Μαραντόνα: "Δεν έχω την ευκαιρία να επιστρέψω"

Ο ομοσπονδιακός εκλέκτορας της εθνικής Αργεντινής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής, Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, δήλωσε σαφώς ότι δεν έχει, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, καμία πιθανότητα να επιστρέψει για να οδηγήσει εκ νέου την "αλμπισελέστε".

"Δεν έχω την ευκαιρία να επιστρέψω. Θα πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα πριν συμβεί αυτό, ίσως όταν δεν θα είναι πρόεδρος στην ομοσπονδία ο Χούλιο Γκροντόνα και τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων ο Κάρλος Μπιλάρδο" υπογράμμισε ο Μαραντόνα μιλώντας στο κανάλι "Telefe" του Μπουένος Αιρες, λίγες ημέρες μετά την παραδοχή ότι "θα έδινε τη ζωή του" για να επιστρέψει στον πάγκο της Αργεντινής.

Ο "Ντιεγκίτο" άφησε πάντως αιχμές και για κάποιους από τους διεθνείς, αφού όπως είπε δεν τον στήριξαν μετά την απομάκρυνσή του από τη θέση του ομοσπονδιακού προπονητή.

Δεν προπονήθηκε ο Μάρα

Με μια προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Ηρακλή για τον αγώνα προς τον Πανσερραϊκό, αύριο στο Καυταντζόγλειο στάδιο. Ο Μπογκντάν Μάρα δεν προπονήθηκε, για προληπτικούς λόγους, καθώς αισθάνεται επιβάρυνση στο γαστροκνήμιο (γάμπα). Υπολογίζεται πως την Κυριακή θα είναι κανονικά στην διάθεση του προπονητή του.

Ο Μανώλης Παπαστεριανός που συνέχισε με θεραπεία και γυμναστήριο, ο Στέλιος Ηλιάδης με εντατικό πρόγραμμα, ο Αμπραχαμ Αλετσένου ήρθε σε επαφή με μπάλα στο ατομικό πρόγραμμα, ο Απόστολος Βέλλιος επιστρέφει την Δευτέρα και ο τιμωρημένος Σεμπαστιάν «Πίτου» Γκαρσία, συνθέτουν το σύνολο των αναγκαστικών απουσιών.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε 20 ποδοσφαιριστές για την αποστολή, η οποία, το απόγευμα, σήμερα, θα συγκεντρωθεί σε ξενοδοχείο, για διανυκτέρευση. Οι 20, είναι οι εξής:

Ελευθερόπουλος, Μπαντής, Κατσαμπής, Κυριαζής, Κατσικάς, Κανακούδης, Λίμα, Χοσέμι, Αραμπατζής, Σαρακατσάνος, Σζοτ, Μάρα, Καρλίνιος, Ρομάν, Βουτσιάς, Ντάνι, Κομπαγιάσι, Γιάκομπ, Σίσιτς, Σολτάνι.

Νίκη της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης

Με νίκη συνέχισε τις υποχρεώσεις της στο ρωσικό πρωτάθλημα η Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, καθώς επικράτησε στην ρωσική μεγαλούπολη της Αμκαρ με 2-0. Τα τέρματα για την αντίπαλο της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, πέτυχαν οι Κερζάκοφ (49') και Σιρόκοφ (64' πέναλτι).

Νίκη της Ρούμπιν Καζάν

Η Ρούμπιν Καζάν θα έρθει στην Αθήνα με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία για την αναμέτρηση του Τσάμπιονς λιγκ με τον Παναθηναϊκό, καθώς σε αγώνα για το ρωσικό πρωτάθλημα, επικράτησε 2-1 της Ροστόφ. Τα τέρματα των γηπεδούχων πέτυχαν οι Νάτσο (10`) και Μάρτινς (12`), ενώ οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν στο 5ο λεπτό με τον Παβλένκο.

Σούπερ "γκέλα" για την Γιουνάιτεντ!

Απρόσμενη "γκέλα" για την Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ". Οι "κόκκινοι διάβολοι", αν και προηγήθηκαν με 2-0 δεν κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα τους και παραχώρησαν ισοπαλία 2-2 στην Γούστ Μπρομ. Στη 2η θέση "σκαρφάλωσε" η Αρσεναλ επικρατώντας 2-1 της Μπέρμιγχαμ, όπως και η Τότεναμ που έφυγε με το "διπλό" (1-2) στην έδρα της Φούλαμ.

Μέχρι σήμερα η "Αλμπιον" είχε μόνο ένα θετικό αποτέλεσμα στο "Ολντ Τράφορντ" τα τελευταία 30 χρόνια, την ισοπαλία 1-1 του 2005, στην οποία πέτυχε και το μοναδικό της γκολ από το 1981! Οι «μπέμπηδες» προηγήθηκαν με γκολ των Ερνάντες (5΄) και Νανι (25΄), αλλά μέσα σε 5 λεπτά στην επανάληψη, η Γουέστ Μπρομ ισοφάρισε, με γκολ του Τσόγι στο 55΄ κι ενώ μοιραίος είχε αποδειχτεί ο Εβρά στο 50΄ που πέτυχε... αυτογκόλ.

Οι «κανονιέρηδες» νίκησαν 2-1 την Μπέρμιγχαμ, με τον Νασρι στο 41΄ να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και τον Σαμακ στο 47΄ να διαμορφώνει το τελικό σκορ, μετά την ισοφάριση των φιλοξενούμενων στο 33΄ από τον Ζίγκιτς. Την κόκκινη κάρτα του διαιτητή αντίκρυσε στο 90΄ ο Ουίλσιρ για την ομάδα του Λονδίνου που δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας από την Μπέρμιγχαμ εδώ και 53 χρόνια.

Με τους τρεις βαθμούς «απέδρασε» η Τότεναμ από την έδρα της Φούλαμ στο ντέρμπι του Λονδίνου, 2-1, χάρη στα γκολ των Παβλιουτσένκο (31΄) και Χάντλστοουν (64΄). Ο Καμαρά στο 30΄ είχε ανοίξει το σκορ για τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν τη θετική γι' αυτούς εντός έδρας παράδοση με τα «σπιρούνια» (5 ήττες, 3 ισοπαλίες τα τελευταία οκτώ χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ).

Ισόπαλο, 1-1, έληξε το ντέρμπι ουραγών, Γουλβς-Γουέστ Χαμ, ενώ πολύτιμο «τρίποντο» πέτυχε η Μπόλτον, 2-1, επί της Στόουκ Σίτι, με τον Κλάσνιτς να χαρίζει στο 90΄ τη νίκη στους γηπεδούχους και εν συνεχεία ν' αποβάλλεται με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής



  • Νιούκαστλ-Γουίγκαν 2-2
    (72' Αμπεόμπι, 93' Κολοτσίνι - 22', 33' Ν'Ζόμπια)


  • Aρσεναλ-Μπέρμιγχαμ 2-1
    (41'πεν. Νασρί, 47' Σαμάκ - 33' Ζίγκιτς)


  • Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Γουέστ Μπρομ 2-2
    (5' Ερνάντες, 25' Νάνι - 50'αυτ. Εβρά, 55' Τσογί)


  • Μπόλτον-Στόουκ 2-1
    (22' Λι, 92' Κλάσνιτς - 48' Ντέλαπ)


  • Φούλαμ-Τότεναμ 1-2
    (30' Καμαρά - 31' Παβλιουτσένκο, 63' Χάντλστοουν)


  • Γουλβς-Γούεστ Χαμ 1-1
    (10' Τζάρβις - 53'πεν. Νομπλ)

    19:30 Aστον Βίλα-Τσέλσι

    Κυριακή 17 Οκτωβρίου
    Έβερτον-Λίβερπουλ
    Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Σίτι
    Μπλάκμπερν-Σάντερλαντ

  • Εργο... Λεάλ!

    Στον… βυθό του βαθμολογικού πίνακα άφησε ο Εργοτέλης τον Πανιώνιο, επικρατώντας 1-0 στη Νεά Σμύρνη. Η ομάδα του Μίκαελ Στόρε πίεσε, πραγματοποίησε πολλές ευκαιρίες, αλλά τα «θαλάσσωνε» στην τελική προσπάθεια. Οι Κρητικοί, οι οποίοι πήραν την πρώτη τους νίκη στην «πλατεία», χτύπησαν στο 40’, με τον Λεάλ να δείχνει στους επιθετικούς των «κυανέρυθρων» τον… τρόπο! Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣ
    Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς (Αθήνας)

    Πανιώνιος (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Μανιάτης, Σιόβας, Λάτκα, Βάρο, Φουνγκβάγιο (80' Γουνδουλάκης), Κουμορτζί, Κούρντι (45' Πούπο), Ριέρα, Μπάλαμπαν (65' Σαλαλί), Βαζ Τε.
    Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Ρουμπάκης, Χίμπλινγκερ, Σασιασβίλι, Φραγκουλάκης, Βίσιο, Μπέτο (90' Σαρρής), Ολίσε, Λεάλ (82' Ορφανός), Ρομάνο (90' Καρέλης), Μπούντιμιρ.

    Με αντεπίθεση ο Πανιώνιος 79-72 το Περιστέρι

    Σπουδαίος ο Πανιώνιος επικράτησε 79-72 του Περιστερίου, σε φιλικό αγώνα που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό της Τζον Κένεντι.Οι Περιστεριώτες που είχαν το προβάδισμα στο σκορ αλλά δέχτηκαν σερί 36-13(!) στα τελευταία 12΄, από τον Πανιώνιο και έχασαν κατά κράτος.

    Το Περιστέρι ξεκίνησε καλά (9-2) την αναμέτρηση και με επιθετικό εκφραστή τον Σκοτ γρήγορα πήρε διψήφια διαφορά (17-6 στο 7’). Με πολλά σχήματα, καλή άμυνα και επιλογές οι γηπεδούχοι, ξέφυγαν 37-21 στο 18’.

    Στα επόμενα επτά λεπτά ο Πανιώνιος έπαιξε καλύτερη άμυνα πήρε σκορ από Μπατή και Ελονού και με επιμέρους 9-21 μείωσε 46-42 στο 25΄.

    Το Περιστέρι ξεκόλλησε με δυο συνεχόμενα τρίποντα (Β. Μάντζαρης και Σκοτ), και με σερί 13-1 έφτασε να προηγείται πάλι με 16 (59-43 στο 28’). Η τρίτη περίοδος αποδείχθηκε ισορροπημένη αλλά στα τελευταία λεπτά το Περιστέρι προηγήθηκε με 62-50.

    Ακολούθησε το μεγάλο σερί του Πανιωνίου, ο οποίος πέρασε μπροστά (66-67) στο 36’ από τρίποντο του Γιαννόπουλου ενώ στη συνέχεια ξέφυγαν με 66-73 και ανέβασαν τη διαφορά στο +8 στο 39’ (67-75).

    Τα δεκάλεπτα: 22-14, 41-29, 62-50, 72-79


    ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Πεδουλάκης): Β. Μάντζαρης 8 (1), Κινγκ 3, Παπανικολάου 13 (1), Α. Μάντζαρης 2, Σκοτ 22 (5), Τσιάκος 6, Σένσλι 4, Λούμπι 4, Μότσνικ 10 (1).

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μάρκοβιτς): Μακ Λίοντ 8, Αθανασούλας 3 (1), Ελονού 7, Γιαννόπουλος 13 (2), Αθηναϊου 3 (1), Μπατής 18 (2), Γιάνκοβιτς 6, Ιωάννου 7 (1), Σαρικόπουλος 12.

    * Ο Τζούλιαν Σένσλι, επέστρεψε από τις ΗΠΑ που είχε άδεια και τέθηκε στη διάθεση του Πεδουλάκη.

    Καλύτερη η Καβάλα, 72-64 τον ΠΑΟΚ

    Με ηγέτη τον Παλάσιο (20 πόντους), η Καβάλα νίκησε 72-64 τον ΠΑΟΚ σε φιλικό στην Πυλαία.Ο «Δικέφαλος» παρουσιάστηκε κακός, με πολλά λάθη στην επίθεση και αδυναμίες στην άμυνα. Ο Τζάστιν Γκρέι ήταν ο πρώτος σκόρερ των γηπεδούχων.

    Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 14-23 στο δεκάλεπτο πριν ένα 9-0 φέρει τον ΠΑΟΚ στα ίσια (23-23). Η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη ξαναπήρε το προβάδισμα και έκλεισε το ημίχρονο στο 32-37.

    Στο τρίτο δεκάλεπτο πήρε διψήφια διαφορά (32-43) αλλά ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 48-51 στο 30’. Στο 37’ το ματς ήταν στον πόντο (60-61) αλλά τα λάθη των γηπεδούχων επέτρεψαν στην Καβάλα να ξεφύγει με 62-70 στο 39’ και να «καθαρίσει» το ματς.

    Τα δεκάλεπτα: 14-23, 32-37, 48-51, 64-72.

    ΠΑΟΚ: Γκρέι 19(2), Μακ Γκραθ 11(2), Παπαδόπουλος 8, Μάρσαλ 6, Γκετσέφσκι 4, Γιαννακίδης 4, Αποστολίδης 2, Σιμς 7(1), Καλαμπάκας, Αράπης, Καλλές 2.

    ΚΑΒΑΛΑ: Στρναντ 9(3), Σίμονς 12, Σίμτσακ 1, Παλάσιο 20(3), Χαφ 9(1), Γιόροβιτς 13(2), Στεφανίδης 2, Καραποστόλου 3(1), Γεωργάκης 3, Κοστόφ, Παπανικολάου.

    Απογοητευμένος από την απεργία εμφανίστηκε ο Δημητρης Πρίφτης. Ο προπονητής της Καβάλας σχολίασε για τη νίκη:

    «Το αποτέλεσμα δεν παίζει ρόλο αν δε το χρησιμοποιήσεις σωστά. Μπορείς έτσι να παγιδευτείς πνευματικά μόνος σου. Παίζουμε ικανοποιητικά, έχουμε περιθώρια βελτίωσης. Στην πράξη, όταν θα μετράνε τα παιχνίδια, θα δούμε τι κάνουμε,» δήλωσε, με την ολοκλήρωση του αγώνα, ο Δημήτρης Πρίφτης, ο οποίος ομολόγησε πως την Παρασκευή (15/10), με την οριστικοποίηση πως δε θα αρχίσει το πρωτάθλημα: «Το κρατήσαμε όσο μπορούσαμε κρυφό από τους ξένους. Όταν μαθεύτηκε το ζήτημα, υπήρξε απογοήτευση και απορίες για το γιατί δεν ξεκινούν οι επίσημοι αγώνες».

    Μαρκόπουλος: Έχουμε μπουχτίσει

    «Ευτυχώς που δεν ήταν το σημερινό επίσημο παιχνίδι, γιατί παρουσιάσαμε στο γήπεδο προβλήματα. Δεν ήταν έτοιμοι οι παίκτες, όπως θέλουμε να είναι. Θα αναλύσουμε τον αγώνα και θα δούμε που υστερούμε και τι χρειάζεται να κάνουμε για να βελτιωθούμε. Δεν είχαν καθαρό μυαλό τα παιδιά για να δώσουν κατευθυντήριες γραμμές στο κορμί τους. Έχουμε δικαιολογία ότι αρχίσαμε πολύ νωρίς την προετοιμασία, γιατί είχαμε το πρώτο ευρωπαϊκό, που δεν το δώσαμε τελικά. Ίσως είναι το μπούχτισμα του ξεκινάμε, δεν ξεκινάμε τα επίσημα που επηρεάζει κάπως,» τόνισε, με τη σειρά του, ο Σούλης Μαρκόπουλος, ο οποίος έδωσε για την Κυριακή (17/10) ρεπό στους παίκτες του.

    Χέσκεϊ... όπως Ντρογκμπά

    Με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά παρομοίασε τον Εμίλ Χέσκεϊ ο προπονητής του δεύτερου στην Άστον Βίλα, Ζεράρ Ουγιέ. Τι είπε για τις ομοιότητες αλλά και τις διαφορές των δύο παικτών. Ο Γάλλος τεχνικός σημείωσε για τον Αγγλο στράικερ μιλώντας στα βρετανικά ΜΜΕ, ο 63χρονος προπονητής εξήρε τον Εμίλ Χέσκεϊ, για τον οποίο δήλωσε πως είναι το ίδιο καλός με τον 33χρονο άσο της Τσέλσι Ντιντιέ Ντρογκμπά.

    «Είδα τον Ντρογκμπά εναντίον της Τσέλσι και έχω να πω πως έχουμε και εμείς έναν παίκτη ίδιας αξίας. Ο Εμίλ είναι δυνατός, γρήγορος και με τεχνική. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πιστέψει στον εαυτό του. Αυτά που κάνει στις προπονήσεις είναι απίστευτα, όμως καμιά φορά ξεχνάει πόσο καλός είναι!

    Ο Ντρογκμπά κάνει πολλές δουλειές στο γήπεδο, όμως και ο Εμίλ έχει τη δυνατότητα να κάνει τα ίδια πράγματα. Η διαφορά είναι πως έχει επιλέξει να μην το δείχνει. Όταν το κάνει όμως είναι ένας από τους λίγους παίκτες που θες να έχεις στην ομάδα σου».

    Με Γκιάρο κόντρα στην ΑΕΚ

    Παρόντος του Ρονάλντο Γκιάρο που συμπεριλήφθηκε στην αποστολή θα αγωνιστεί ο Άρης κόντρα στην ΑΕΚ στο αυριανό ντέρμπι του «Κλεάνθης Βικελίδης». Εκτός ο Κάρλος Ρουίς.
    Ο Βραζιλιάνος μπακ γυμνάστηκε κανονικά και συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Έκτορ Ραούλ Κούπερ για το ματς με την «Ένωση». Στον αντίποδα, ο Κάρλος Ρουΐς δεν κατάφερε να ξεπεράσει το διάστρεμμα που έχει από το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

    Αναλυτικά η αποστολή:
    Σηφάκης, Χουάνμα, Μίσελ, Ρονάλντο, Νέτο, Βανγκέλι, Λαζαρίδης, Κουλουχέρης, Φατί, Μενδρινός, Τόχα, Πορτίγια, Χαβίτο, Κάλβο, Κόκε, Τσέζαρεκ, Οριόλ, Τσεζνάουσκις.

    Εκτός αποστολής έμειναν οι: Πρίττας, Ναφτί, Ρουίζ , Βελλίδης, Αγτζίδης, Καζναφέρης, Φαμπιάνο, Κατίδης, Οικονομόπουλος, Αραβίδης, Παπαζαχαρίας, Μπουγαίδης.

    Χωρίς άγχος ο Θρασύβουλος, 4-1 τη Δόξα Δράμας στη Φυλή

    Θριαμβευτική νίκη με 4-1 πήρε ο Θρασύβουλος στην πρεμιέρα της έκτης αγωνιστικής τής Φούτμπολ Λίγκας, στην εντός έδρας αναμέτρησης εναντίον τής Δόξας Δράμας.Οι παίκτες τού Αντώνη Μανίκα προηγήθηκαν στο 40ο λεπτό, μετά από σουτ του… αειθαλούς Γιώργου Ζαχαρόπουλου (1-0), ενώ μόλις ένα λεπτό αργότερα ο Γελαδάρης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα τής… ομάδας του, διαμορφώνοντας άθελά του το σκορ τού πρώτου ημιχρόνου (2-0).

    Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου τής Φυλής και στο 54΄ ο Φρίνμποργκ ανέβασε τον δείκτη τού σκορ στο 3-0! Το μόνο που κατάφεραν οι παίκτες τού Μιχάλη Γρηγορίου ήταν να μειώσουν με κεφαλιά τού Μαρκόφσκι στο 62ο λεπτό, ωστόσο ο Θρασύβουλος δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

    Ο Μουστογιάννης στις καθυστερήσεις τής αναμέτρησης σκόραρε το πρώτο του τέρμα στο παιχνίδι, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα σε 4-1!

    Μπήκε στην τριάδα

    Μετά από αυτή τη νίκη οι ‘πράσινοι’ βρέθηκαν στην τρίτη θέση τού βαθμολογικού πίνακα (με 11 πόντους), τουλάχιστον μέχρι την έναρξη των αυριανών αναμετρήσεων, σε αντίθεση με τους ‘μαυραετούς’ που παρέμειναν στους δέκα βαθμούς.

    Οι συνθέσεις:

    Θρασύβουλος: Σιδεράκης, Κολοτούρος, Ζώνας, Παπαθανασίου, Μουστόγιαννης, Κατσίκης (69' Ντελγκάδο), Κακαράς, Παληγεώργος, Φρίμπονγκ (79' Πεκέ), Λανγκλέ (46' Mίχος), Ζαχαρόπουλος.

    Δόξα Δράμας: Σουλογάνης, Χατζηζήσης, Γελαδάρης, Χλωρός (74' Μπαξεβανίδης), Μαρκόφσκι, Λίμα (46' Άγγος), Μοσχάκης, Ρούτσης, Καρακώστας, Βέρτζος, Χατζηπαντελίδης (46' Καπέλ).

    ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ανούσος (Λακωνίας)
    ΒΟΗΘΟΙ: Παλαμίδας (Λακωνίας), Πετρόπουλος (Αρκαδίας)
    ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζώνας, Παπαθανασίου

    Στα 79 εκ. ευρώ οι απώλειες, στα 430 εκ. ευρώ τα χρέη

    Δύσκολοι- οικονομικοί – καιροί για την Μπαρτσελόνα, καθώς οι πρωταθλητές Ισπανίας ανακοίνωσαν πως την περσινή σεζόν οι απώλειες κυμάνθηκαν στα 79 εκ. ευρώ, ενώ τα χρέη ανέρχονται στα 430 εκ. ευρώ.«Ξέρουμε πως η αλήθεια είναι ο μόνος δρόμος για να πάμε μπροστά. Κατανοούμε πως πρέπει να προχωρήσουμε και σύντομα τα νούμερα θα ανακάμψουν», τόνισε ο πρόεδρος της «Μπάρτσα», Σάντρο Ροσέλ., τονίζοντας πως καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να μειωθεί το χρέος.

    «Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Έχουμε ήδη εξασφαλίσει ένα τραπεζικό δάνειο ύψους 155 εκ. ευρώ, που μας δίνει μια οικονομική δύναμη και μας εγγυάται τις πληρωμές. Σύντομα θα πάνε όλα καλύτερα», πρόσθεσε.

    Χικς: «Για όλα φταίει ο Μπενίτεθ»

    Στον Ράφα Μπενίτεθ χρέωσε τις αποτυχίες της Λίβερπουλ επί των ημερών του ο πρώην πλέον ιδιοκτήτης του συλλόγου - μαζί με τον Τζορτζ Τζίλετ- Τομ Χικς.Ο Αμερικανός επιχειρηματίας τα… «φόρτωσε» στον προηγούμενο προπονητή της ομάδας, ενώ υπεραμύνθηκε τον εαυτό του και τον συνέταιρο του λέγοντας ότι δαπάνησαν τεράστια ποσά για την ομάδα.

    «Ξοδέψαμε 300 εκ.λίρες για παίκτες, 150 καθαρά. Νομίζω ότι είναι το δεύτερο ή τρίτο στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Αυτό ποτέ δεν το έγραψε ο Τύπος», ανέφερε αρχικά ο Χικς.

    Στη συνέχεια, εκτόξευσε κατηγορίες εναντίον του Ράφα Μπενίτεθ. «Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στο οποίο ο Αλεξ Φέργκιουσον είπε ότι ο Ράφα είχε πιο πολλά λεφτά να ξοδέψει από ότι όλοι οι υπόλοιποι, απλά πήρε τους κακούς παίκτες.

    Ο Ράφα έχασε την ομάδα. Δεν τερματίσαμε πρώτοι και γι` αυτό δεν φταίνε οι ιδιοκτήτες, δώσαμε λεφτά. Ο Ράφα ευθύνεται για τα αποτελέσματα».

    Τέλος,ο Χικς αναφερόμενος στην «απώλεια» της Λίβερπουλ σχολίασε πικραμένος. «Πλήγωσε ανεπανόρθωτα την οικογένεια μου. Μας εξαπάτησαν για να πάρουν ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο. Είμαι πολύ θυμωμένος».

    Οριστικό: στην Ευρώπη το Μουντιάλ 2018, στην Αμερική το 2022

    Νέα δεδομένα δημιουργούνται στη μάχη για την ανάληψη του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου του 2018 και του 2022. Κι αυτό, καθώς οριστικοποιείται πλέον πως η πρώτη διοργάνωση έρχεται στην Ευρώπη, ενώ η δεύτερη καταλήγει στην Αμερική.Βάσει των κανονισμών της FIFA, μία ήπειρος δεν μπορεί να διοργανώσει διαδοχικά Μουντιάλ. Υπό αυτόν τον όρο, η Αγγλία απέσυρε την υποψηφιότητά της για το 2022, αφού πρώτα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ ότι επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στο τουρνουά του 2022. Ο γενικός γραμματέας της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Τζερόμ Βάλκε μάλιστα, το είπε απερίφραστα: «Η ανακοίνωση των ΗΠΑ ότι επικεντρώνεται αποκλειστικά στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022 είναι μία γενναία χειρονομία η οποία εκτιμάται ιδιαιτέρως από τη FIFA»!

    Αυτό σημαίνει πως μετά το 2014 και τη Βραζιλία το Μουντιάλ θα διοργανωθεί στα μέρη μας. Για το 2018, πέραν της Αγγλίας, υποψήφιες είναι και η Ρωσία, Βέλγιο/Ολλανδία, Ισπανία/Πορτογαλία. Η τελική επιλογή της FIFA θα γίνει στο συνέδριο που έχει οριστεί για τις 28 και 29 Οκτωβρίου στη Ζυρίχη.

    Η ευκαιρία του Σακελλαρίου

    Ο σοβαρός τραυματισμός των Λίνο και Σαβίνι σε συνδυασμό με την κακή κατάσταση του Μπουσαϊντί, δίνει την ευκαιρία στον Σακελλαρίου να πάρει φανέλα βασικού στο ματς του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό και να καθιερωθεί στο αριστερό άκρο της άμυνας.Το παιχνίδι του ΠΑΟΚ με τον Παναθηναϊκό έχει πολλαπλό ενδιαφέρον για τον Δικέφαλου του Βορρά, αφού η ομάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά στην βαθμολογία και χρειάζεται τους βαθμούς, ενώ ένα παιχνίδι εναντίον των πράσινων πάντα έχει να κάνει και με το πρεστίζ.Τα προβλήματα ωστόσο για τον Παύλο Δερμιτζάκη δεν θα λείψουν, αφού ο Δικέφαλος είναι πληγωμένος στα... φτερά της άμυνας. Λίνο και Σαβίνι είναι νοκ άουτ εξαιτίας τραυματισμού, ενώ ο Μπουσαϊντί πρόσφατα μπήκε στις προπονήσεις και δεν είναι έτοιμος να ξεκινήσει.

    Έτσι λοιπόν ο Δερμιτζάκης θα ξεκινήσει με τον Σνάουτσνερ στο δεξί άκρο και τον νεαρό Σακελλαρίου αριστερά. Ο 22χρονος αμυντικός πραγματοποίησε καλή εμφάνιση με τον Άρη, παρά την ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0. Είναι φανερό πως ο Σακελλαρίου έχει μία μεγάλη ευκαιρία να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα του ΠΑΟΚ, αν και θα πέσει κατευθείαν στα βαθιά.

    Από εκεί και πέρα Γκαρσία και Βιτόλο δεν αλλάζουν στο κέντρο, όπως και οι Κοντρέρας, Μαλεζάς στην άμυνα, ενώ "μάχη" θα γίνει στα δεξιά, με τους Σαλπιγγίδη και Ελ Ζαρ να διεκδικούν μια θέση. Ο Βιεϊρίνια θα ξεκινήσει στα αριστερά, ενώ ο Ίβιτς θα παίξει πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς.

    Τέλος εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως ο Παπάζογλου έμεινε εκτός αποστολής. Στη θέση του προτιμήθηκε ο Φιλομένο.

    Στο χειρουργείο ο Σαβίνι

    Τελικά ο Ιταλός αμυντικό δύσκολα θα γλυτώσει την εγχείρηση, μετά τον τραυματισμό που υπέστη σε προπόνηση πριν λίγες ημέρες. Μέσα στην εβδομάδα θα ταξιδέψει στην πατρίδα του, όπου και θα τον εξετάσει ειδικός γιατρός.

    Παρόλα αυτά οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ του τόνισαν πως το χειρουργείο είναι η μόνη λύση για να αντιμετωπίσει μια και καλά το πρόβλημα του.

    Ετοιμάζει ιστοσελίδα ο «Βάσια»

    Επτά χρόνια συμπληρώθηκαν χθες από την ημέρα που ο Βασίλης Χατζηπαναγής αναδείχθηκε κορυφαίος ποδοσφαιριστής των τελευταίων 50 ετών με τον ίδιο να ετοιμάζει την δική του ιστοσελίδα.Ο «Νουρέγιεφ» του ελληνικού ποδοσφαίρου ετοιμάζει την δική του ιστοσελίδα η οποία θα είναι έτοιμη σε λίγο καιρό και οι θαυμαστές του θα μπορούν να μάθουν τα πάντα για τον ίδιο αλλά και να διαβάζουν τις απόψεις του για το ποδόσφαιρο.

    Μουρίνιο: «Αφήστε ήσυχο τον Ρονάλντο»

    Ικανοποιημένος από τις τελευταίες εμφανίσεις του Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος σε τρία ματς έχει πετύχει τέσσερα γκολ, εμφανίστηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο. Ο τεχνικός της Ρεάλ Μαδρίτης ζήτησε από τους δημοσιογράφους να μην ασκούν κριτική στον Πορτογάλο, ο οποίος προσπαθεί σκληρά για την ομάδα του.

    Ο Μουρίνιο μίλησε…

    για τη Μάλαγα, την οποία η «βασίλισσα» θα αντιμετωπίσει απόψε (23:00, ΣΚΑΪ): «Η Μάλαγα είναι δύσκολη αντίπαλος στην έδρα της και έχει ήδη παίξει με τη Βιγιαρεάλ, τη Σεβίλλη και τη Βαλένθια, οι οποίες τη νίκησαν - παρότι έπρεπε να πάρει εκείνη κάτι καλύτερο από αυτούς τους αγώνες. Έχουν έναν έμπειρο προπονητή (Ζεσουάλδο Φερέιρα), ο οποίος ξέρεις να οργανώνει τις ομάδες του και να παίζουν καλά. Είναι διαφορετικές από τους αντίπαλους που έχουν παίξει μέχρι σήμερα».

    για τον Ρονάλντο: «Στα τελευταία παιχνίδια έχει σκοράρει με όλους τους τρόπους: με το κεφάλι, με το δεξί με από εκτέλεση φάουλ και το αριστερό. Φαίνεται ότι έχει αλλάξει η… τύχη του, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο. Αφήστε τον ήσυχο ό,τι και αν κάνει. Είναι χαρούμενος και δεν είναι εύκολο να του πηγαίνουν τα πράγματα καλά».

    για τις εκτός έδρας εμφανίσεις της ομάδας: «Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι η νίκη. Πάντως, οι παίκτες δείχνουν πιο άνετοι και αρχίσουν να καταλαβαίνουν πως πρέπει αν προετοιμάζονται για τέτοια παιχνίδια».

    Οι «κόκκινοι» θρύλοι διδάσκουν

    Το ένδοξο παρελθόν της Λίβερπουλ συνάντησε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις της Βάρης. Μία πλειάδα ποδοσφαιριστών-θρύλων των «κόκκινων» επισκέφτηκαν τις ακαδημίες «Fous de Foot», δίδαξαν τα μυστικά της μπάλας σε μικρά παιδιά κι έπαιξαν μαζί τους δίνοντας ραντεβού για ένα φιλικό το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του Μανδραϊκού (14:30).

    Ο Τζίμι Κέις, ο Άλαν Κένεντι, ο Ρομπ Τζόουνς, ο Μίκι Τόμας, ο Γκάρι Γκιλέσπι, ο Τζέισον ΜακΑτίερ, ο Ντον Χάτσινσον, ο Μαρκ Γουόλτερς, ο Μπομπ Μπόλντερ, ο Φιλ Μπαμπ, ο Τζέιμς Κάρτερ, ο Τζον Ντέρνιν, ο Χάουαρντ Γκέιλ και ο Στιούαρτ Μπάρλοου ήταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι των υπευθύνων των ακαδημιών.

    Ο Άλαν Κένεντι, που κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και έξι πρωταθλήματα με τη Λίβερπουλ, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Υπήρξα προπονητής για καιρό και απολαμβάνω να προπονώ τα παιδιά εδώ στην Ελλάδα. Ο καιρός είναι εξαιρετικός και περιμένουμε αύριο πολύ κόσμο, γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν πολλοί φίλοι της Λίβερπουλ στην Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να δώσεις συμβουλές σε τόσο μικρά παιδιά. Αυτό που τους λέω είναι να δουλεύουν σκληρά, να ακούνε τους προπονητές του και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Η Λίβερπουλ έχει ήδη έναν Έλληνα, τον Σωτήρη Κυργιάκο που τα πάει πολύ καλά και ελπίζουμε στο μέλλον κι άλλοι Έλληνες να φορέσουν τη φανέλα της».

    Οι διοικητικές εξελίξεις στη Λίβερπουλ δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από τον Άλαν Κένεντι. Μιλώντας για την αλλαγή ιδιοκτήτη με την έλευση του Τζον Χένρι, είπε: «Ελπίζουμε το μέλλον να είναι καλύτερο. Δεν γνωρίζουμε τον κύριο Χένρι, αλλά είναι ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας και αισιοδοξούμε. Υπομείναμε πολλά τα τελευταία χρόνια εκτός γηπέδων και τώρα που έχουμε νέους ιδιοκτήτες πιστεύω πως βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Αυτό που έχει σημασία είναι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με την Έβερτον».

    Ο υπεύθυνος των ακαδημιών και παλιός τερματοφύλακας της Γουέστ Χαμ, Άλαν Μπράουν, που συνέβαλε στην έλευση των μεγάλων ονομάτων της Λίβερπουλ στην Ελλάδα, ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά ταλέντα και εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Αυτό που θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά είναι να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και να μαθαίνουν ταυτόχρονα. Οι παλαίμαχοι της Λίβερπουλ που έχουν έρθει είναι πραγματικοί θρύλοι και είναι μεγάλη υπόθεση ότι βρίσκονται εδώ και ο κόσμος μπορεί να τους δει από κοντά».

    Ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων της Βάρης, Γιάννης Γερμανάκος, τόνισε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμαι αυτά τα μεγαθήρια της Λίβερπουλ, που είναι όμως τόσο απλοί άνθρωποι. Τα παιδιά των ακαδημιών διασκέδασαν μαζί τους, έπαιξαν μπάλα γιατί το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση πάνω από όλα».

    Ρέντναπ: «Δεν αγαπάνε τη Λίβερπουλ οι νέοι ιδιοκτήτες»

    Επιφυλακτικός στο θέμα των νέων ιδιοκτητών της ομάδας παρουσιάστηκε ο Χάρι Ρέντναπ σε δηλώσεις του στη «Telegraph». Ο προπονητής της Τότεναμ φοβάται τους κινδύνους που κρύβονται σε τέτοιες περιπτώσεις με ανθρώπους που δεν αγαπάνε πραγματικά τον σύλλογο που αγοράζουν.

    Ο τεχνικός των «σπιρουνιών» τονίζει ότι στόχος των νέων αφεντικών είναι η κερδοφορία, αφού δεν ήταν φίλαθλοι της ομάδας από παιδιά: «Οι νέοι ιδιοκτήτες δεν αγόρασαν την ομάδα επειδή την αγαπάνε. Δεν νομίζω όταν ήταν παιδιά να έβλεπαν αγώνες της Λίβερπουλ, ούτε νομίζω να είχαν παπλωματοθήκες και μαξιλαροθήκες με το σήμα του συλλόγου. Βλέπουν την Λίβερπουλ σαν μία ομάδα από την οποία μπορούν να βγάλουν κέρδος. Είναι λυπηρό αυτό».

    Πάντως στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι κάποιες φορές, υπάρχει και θετικό αποτέλεσμα από ξένες ιδιοκτησίες: «Υπάρχουν φυσικά και ομάδες όπως η Τσέλσι. Ο Αμπράμοβιτς έκανε φανταστική δουλειά. Τους ανέβασε σε άλλο επίπεδο. Ζει για το ποδόσφαιρο και είναι πάντα κοντά τους».

    Και η κόντρα καλά κρατεί

    Δριμεία επίθεση εναντίον του Ντιέγκο Μαραντόνα εξαπέλυσε για ακόμη μία φορά ο Πελέ, συντηρώντας τη χρόνια αντιπαράθεση που σοβεί μεταξύ των δύο μεγαλύτερων ποδοσφαιριστών που ανέδειξε έως τώρα ο πλανήτης. Το "μαύρο διαμάντι" χρησιμοποίησε βαρείς χαρακτηρισμούς για τον άλλοτε "πίμπε ντ' όρο", εστιάζοντας στην πολυτάραχη ζωή του Μαραντόνα.

    "Υπήρξε ένας μεγάλος παίκτης αλλά κι ένα κακό παράδειγμα για τους νέους" δήλωσε ο Πελέ. "Είχε την ευκαιρία να δεχθεί ένα δώρο από τον Θεό κι αυτό ήταν να μάθει να παίζει ποδόσφαιρο. Εν τούτοις, παρά την έκλυτη ζωή του υπάρχει ακόμα κόσμος πρόθυμος να του δώσει μια θέση εργασίας. Αν είχαν λίγη έστω συνείδηση δεν θα έπρεπε να το κάνουν πια, τουλάχιστον όσο ο Μαραντόνα δεν αλλάζει" κατέληξε.

    Δομάζος: "Εκανε λάθος ο Νιόπλιας"

    Την άποψη του ότι ο Νίκος Νιόπλιας δεν έκανε καλά που ανακάλεσε την παραίτηση του, εξέφρασε ο Μίμης Δομάζος. Ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκό μιλώντας στην εφημερίδα "Αποψη" τόνισε πως πλέον ο τεχνικός των "πρασίνων" θα είναι σε διαρκή αμφισβήτηση. Επίσης αναφέρθηκε στον Γκοβού και την αγωνιστική εικόνα των νταμπλούχων.

    Κύριε Δομάζο, θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας για τα νυχτοπερπατήματα του Γκοβού και τα σχόλια που ακούγονται. Ποια είναι η γνώμη σας;

    "Θεωρώ υπερβολικά όλα όσα ακούστηκαν για τον Γκοβού και για το ξενύχτι του. Σύμφωνοι, ο παίκτης διασκέδασε σε μπαρ μέχρι τα ξημερώματα και ήπιε κάποια ποτά. Αλλά, αν το έκανε καθώς βρισκόταν σε άδεια, δεν καταλαβαίνω που υπάρχει πρόβλημα. Όλοι οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και ειδικά παίκτες όπως είναι ο Γκοβού, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να κάνουν, να πιουν, στα μέρη που θα πάνε να διασκεδάσουν και το ωράριο που θα ακολουθήσουν. Διότι, εφόσον μέσα στο γήπεδο είναι όπως πρέπει και δεν έχουν επηρεαστεί τότε δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και φέτος, ο Γκοβού, μέχρι τώρα, είναι από τους καλύτερους παίκτες του Παναθηναϊκού. Πιστεύω ότι οι παίκτες είναι επαγγελματίες και ξέρουν καλά οι ίδιοι τι πρέπει να κάνουν".

    Αναφορικά με την τιμωρία που επιβλήθηκε στον Παναθηναϊκό και το γεγονός ότι το αποψινό ματς με τον ΠΑΟΚ θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών, ποια είναι η άποψή σας;

    "Θεωρώ υπερβολική την τιμωρία του Παναθηναϊκού. Δεν είναι ωραίο για τους παίκτες να παίζουν μπροστά σε άδειες κερκίδες. Πιστεύω ότι η καλύτερη λύση ήταν να επιβληθεί κάποιο πρόστιμο. Έτσι και αλλιώς, θεωρώ ότι αυτές οι ποινές δεν βοηθούν στην καταπολέμηση της βίας, όπως έχει φανεί μέχρι τώρα. Στο μόνο πράγμα που κάνουν ζημιά είναι στο ποδόσφαιρο".

    Θα θέλαμε να μας κάνετε και το σχόλιό σας για τον Νίκο Νιόπλια και για το θέμα της παραίτησής του;

    "Πιστεύω ότι ο Νιόπλιας έκανε λάθος που δεν επέμεινε στην παραίτησή του. Διότι, όταν παραιτείσαι και μετά αλλάζεις την απόφασή σου για οποιοδήποτε λόγο, είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα σε 'φάνε'. Έπρεπε να επιμείνει στην παραίτησή του από την στιγμή που το ανακοίνωσε επίσημα στην συνέντευξη Τύπου. Πλέον, θα βρίσκεται σε διαρκή αμφισβήτηση και θα έχει μία μόνιμη πίεση και ένα μόνιμο άγχος".

    Την αγωνιστική εικόνα του Παναθηναϊκού πώς την κρίνετε;

    "Ο Παναθηναϊκός δεν αποδίδει καθόλου καλό ποδόσφαιρο στα τελευταία παιχνίδια. Και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απειθαρχία που έχουν οι παίκτες μέσα στο παιχνίδι. Δεν κρατάνε τις θέσεις τους, δεν συνεννοούνται όπως θα �πρεπε και πολλές φορές δεν συνεργάζονται σωστά. Αυτά πληρώνει ο Παναθηναϊκός και αυτό είναι το κομμάτι που πρέπει να βελτιώσει άμεσα".

    Ποιο είναι το σχόλιό σας για την αγωνιστική εικόνα του Μπουμσόνγκ;

    "Ο Παναθηναϊκός έψαχνε από την περυσινή σεζόν να αποκτήσει ένα στόπερ, ένα "Ηummer", από το πρώτο ράφι. Ο Μπουμσόνγκ είναι πολύ καλή περίπτωση, αλλά από το δεύτερο ράφι. Είναι καλός, αλλά δεν αποφεύγει τις γκέλες. Πρέπει να γίνει περισσότερο προσεκτικός και να βρει καλύτερη χημεία με τον στόπερ που παίζει μαζί. Είναι μια καλή λύση ο Μπουμόνγκ, αλλά ο Παναθηναϊκός, πιστεύω, θα μπορούσε να πάρει κάτι καλύτερο, ώστε να "καθαρίσει" μια και καλή το πρόβλημα που έχει με την άμυνα".

    Ο Παναθηναϊκός μπορεί να ανέβει και πάλι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα;

    "Φυσικά. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ καλή ομάδα. Αν βελτιώσει τα στοιχεία που είπαμε, θα έχει πολλές πιθανότητες. ’λλωστε, έρχονται και τα ντέρμπι τώρα και θα πρέπει να αποδείξει ότι είναι έτοιμος να υπερασπιστεί τα κεκτημένα του".

    Την Τετάρτη είναι και το ματς κόντρα στην Καζάν για το Τσάμπιονς Λιγκ. Πώς το βλέπετε;

    "Είναι ένα ματς όπως είναι όλα στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελικός. Η ομάδα έχει ξεκινήσει με δύο ήττες αλλά ακόμα δεν έχει κριθεί τίποτα. Με νίκη επί της Καζάν αναπτερώνει τις ελπίδες του. Είναι πολύ σημαντικό ματς και πρέπει να το κερδίσει".

    Στη σέντρα η Σούπερ Λιγκ

    Μετά τη διακοπή για τις υποχρεώσεις της Εθνικής μας ομάδας, οι ομάδες της Σούπερ Λιγκ μπαίνουν ξανά στο μαραθώνιο του πρωταθλήματος. Η αυλαία της 6ης αγωνιστικής ανοίξει στη Νέα Σμύρνη στις 17:15 (Novasports2) με τον Πανιώνιο να υποδέχεται τον Εργοτέλη. Στις 19:30 ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται στην Ξάνθη, ενώ την ίδια ώρα στο άδειο, λόγω τιμωρίας ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί τον ΠΑΟΚ (Novasports1).

    «Έχουμε ένα ευρώ για μεταγραφές»

    Αποκαλυπτικός για τα οικονομικά δεδομένα της Μαγιόρκα εμφανίστηκε ο Λορένσο Σέρα Φερέρ ο οποίος τόνισε πως η ομάδα του διαθέτει το ποσό του ενός ευρώ για μεταγραφές. «Μας έχει μείνει μόλις ένα ευρώ στα ταμεία του συλλόγου, όμως τα δικαστήρια δεν μας αφήνουν ούτε καν αυτό να χρησιμοποιήσουμε. Βάλαμε 19 εκ. ευρώ το καλοκαίρι, όμως η αγορά είναι σκληρή και τα πράγματα δύσκολα λόγω της γενικής κατάστασης που υπάρχει.

    Είμαστε σε μια βάρκα που μπάζει νερά από παντού και το να βγάλεις έξω το νερό δεν είναι εύκολο. Πρέπει όλοι μαζί να σπρώξουμε για να βγάλουμε την βάρκα στην στεριά».

    Λέει και ψέματα ο Βενγκέρ...

    Σε μια ξαφνική κρίση ειλικρίνειας ο Αρσέν Βενγκέρ παραδέχθηκε πως πολλές φορές λέει ψέματα στους εκπροσώπους του Τύπου προκειμένου να προφυλάξει τους παίκτες του. Και φυσικά έχει ήσυχη την συνείδηση του μετά αφού ότι κάνει το κάνει για το καλό της ομάδας.

    Η αποκάλυψη του Αλσατού τεχνικού έρχεται μετά τους ισχυρισμούς του σερ Άλεξ Φέργκιουσον για την κατάσταση του Γουέιν Ρούνεϊ και την απουσία του διεθνή Άγγλου επιθετικού για διάστημα αρκετών εβδομάδων. Σαν αιτιολογία ο προπονητής του ανέφερε τον τραυματισμένο του αστράγαλο αλλά αυτό σύμφωνα με τον ίδιο τον 25χρονο στράικερ δεν υφίσταται.

    Αυτή την τακτική χρησιμοποιεί πολλές φορές και ο Βενγκέρ. «Εξαπατά» τα Μέσα θέλοντας έτσι να προφυλάξει τους παίκτες του, ενώ πάντα τους ενημερώνει προτού προβεί σε δηλώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

    «Αν με ρωτάτε αν έχω πει ψέματα στο Τύπο για να προστατεύσω ένα παίκτη τότε σας απαντώ πως το έχω πράξει. Μπορεί να αισθάνθηκα άνετα μετά αλλά έχω καθαρή την συνείδηση μου. Είναι για καλό σκοπό. Αν ρωτήσετε τους ποδοσφαιριστές θα σας πουν πως θέλουν να παίζουν κάθε τρεις μέρες. Αν κάνετε την ίδια ερώτηση και στους προπονητές δε νομίζω να συμφωνήσουν με αυτό, θα προτιμήσουν να ξεκουράσουν κάποιους. Κοιτώντας τα αποτελέσματα της Prozone θα παρατηρήσετε πως οι παίκτες δεν χάνουν την ταχύτητα τους ούτε κάνουν λιγότερα χιλιόμετρα αν παίξουν αγώνα τρεις μέρες μετά τον τελευταίο τους. Αυτό που επηρεάζεται είναι το μυαλό και η πνευματική διαύγεια, αυτό είναι που μεταβάλλεται», παρατήρησε ο 60χρονος τεχνικός των «κανονιέρηδων».

    Και για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις όμοιες με αυτή που προκλήθηκε στην Γιουνάιτεντ στην περίπτωση του Ρούνεϊ ο Βενγκέρ τόνισε πως: «Δεν πρόκειται να σας δώσω παραδείγματα αλλά όταν ψεύδομαι στο Τύπο συνεννοούμαι πρώτα με τον παίκτη που θα αναφερθώ και του εξηγώ τι πρόκειται να δηλώσω ώστε να ξέρει από πρώτο χέρι τα λεγόμενα μου και να μην βρεθεί προ εκπλήξεως».

    Επιστρέφει ο Ενσαλίβα!

    Τη φανέλα του Πανιωνίου ετοιμάζεται να φορέσει και πάλι ο Ταμαντανί Ενσαλίβα. Ο Καναδός (με καταγωγή από το Μαλάουι) μεσοαμυντικός έρχεται στην Αθήνα για να αρχίσει προπονήσεις με τους «κυανέρυθρους», να περάσει από το μικροσκόπιο του Μίκαελ Στόρε και αν πείσει να υπογράψει συμβόλαιο, χωρίς ωστόσο να έχει δικαίωμα συμμετοχής μέχρι τον Ιανουάριο.

    Ο 28χρονος άσος είχε αγωνιστεί τη σεζόν 2006/07 στον Πανιώνιο κι εν συνεχεία μετακόμισε στην ΑΕΚ (που έκανε χρήση της ρήτρας στο συμβόλαιό του). Από την «Ένωση» αποχώρησε την περασμένη άνοιξη και μετακόμισε στη Λίλεστρομ. Προ μηνών δοκιμάστηκε στην Μπέτις και έλαβε μέρος σε πολλές προπονήσεις, ωστόσο δεν υπέγραψε λόγω οικονομικής ασυμφωνίας κι έκτοτε είναι ελεύθερος.

    Φωτο Ημερας

    Ενα βραβείο σκέτη... ζάχαρη

    Tenorio-Στοίχημα...Καλοπληρωμένα διπλά με σχετική φόρμα ..

    Επιμέλεια-Tenorio.


    Xαιρετώ όλα τα φιλαράκια.

    Το περασμένο Σαββατοκύριακο σταθήκαμε γενικώς άτυχοι, καθώς μας κάθησαν στην ισοπαλία αρκετά παιχνίδια στο 90, κυρίως την Κυριακή.Το Σάββατο δε ,φάγαμε την κουτουλιά στο 93 από την Guadalajara.Συμπαθητικό μού φένεται το πρόγραμμα τού διημέρου, ελπίζω να είναι ακόμη πιό συμπαθητικά όταν καί τελειώσουν αισίως υπέρ μας οι αγώνες.Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την προσέγγισει των αγώνων, υπομονή να έχουμε καί θάρθουν τα καλύτερα.Κρατάμε την καλή εμφάνιση όχι όμως καί το αποτέλεσμα.

    Πάμε ευθύς αμέσως στα φρέσκα να δούμε τι υπάρχει.



    Angelholms  - Norrkoping   (2)

    Τάσεις αυτοκτονείας δείχνει να έχει η φιλοξενούμενη Norrkoping, μόλις 2 αγωνιστικές πρίν το φινάλε.Βρίσκεται στην πρώτη θέση με 52 βαθμούς, ενώ την ακολουθούν σε απόσταση αναπνοής οι Syrianska καί Sundtzval , με 50 καί 49 βαθμούς αντίστοιχα.Αν θυμάμαι καλά καί δεν πρέπει να κάνω λάθος, η Norrköping είναι από την αρχή της σαιζόν πρωτοπόρος.

    Η Angelholms, βρίσκεται 4 βαθμούς μακριά από την 13 θέση, η οποία οδηγεί σε μπαράζ παραμονής.Δεν τίθετα θέμα κινδύνου γιά απευθείας υποβιβασμό, καθώς εχει πολύ μεγάλη διαφορά από την ομάδα πού πέφτει.Δεν είναι σε καθόλου καλή κατάσταση, αφού μετρά μόλις 1 νίκη στα τελευταία 12 παιχνίδια, ενώ εντός έδρας έχει να κάνει νίκη, κοντά στον 1 μήνα.Την περασμένη αγωνιστική κατάφερε καί ηττήθηκε απο μία πολύ κακή ομάδα, όπως είναι η Trohalltan, η οποία διαθέτει τα χειρότερα στατιστικά από όλες της ομάδες της κατηγορίας.

    Παρά, το ότι δεν είναι σε καλή κατάσταση η Norrköping , δεν παύει να παραμένει μία καλή ομάδα, γιά του λόγου το αληθές ότι είναι καί πρώτη.Θεωρώ πως δίκαια είναι το φαβορί τού αγώνα καθώς διαθέτει πολύ πιό ανώτερο σύνολο από την αντιπαλό της.Μην ξεχνάμε ότι η Norrköping είναι ένα από τα πουλέν της στήλης φέτος, καθώς την έχουμε πιστέψει από την αρχή γιά την άνοδο.

    Θα επιλέξω το διπλό της Norrkoping σε απόδοση (2.30)


    Villareal - Celta   (2)

    Σε φούλ φόρμα βρίσκεται η Celta καί δεν καταλαβαίνει τίποτα.Μετά την ήττα τις πρεμιέρας, μετρά πλέον 6 σερί νίκες, με εντυπωσιακό επιθετικό απολογισμό.Καθώς έχει φιλοδωρήσει τα αντίπαλα δίχτυα μέ 15 γκόλ. σε 7 παιχνίδια.Ενώ καί αμυντικά η συμπεριφορά της κρίνεται αρκετά καλή, κυρίως στα τελευταία παιχνίδια, όπου δέχεται δύσκολα τέρμα., μόλις 1 σε 4 μάτς.

    Πολλά τα αγωνιστικά προβλήματα στην Villareal B, σχεδόν σε όλους τούς τομείς παρουσιάζει πρόβλημα.Σε καμία μα καμία περίπτωση, δεν θυμήζει την περσινή καλή ομάδα.

    Επιλογή το διπλό της φορμαρισμένης Celta σε απόδοση (2.45)


    Lask - Neustadt   (2)

    Στο πάτο της βαθμολογίας η LASK, με 1 νίκη σε 10 παιχνίδια.Εντός έδρας σε 5 αγώνες μετρά 1 νίκη καί 4 ήττες.Διαθέτει την χειρότερη άμυνα καί επίθεση της κατηγορίας.Γενικά το κλίμα στην ομάδα είναι κακό, με τούς φιλάθλους να ζητούν την απομάκρυνση τού προπονητή.

    Σε πολύ καλή κατάσταση η Neustadt σε σχέση με την LASK.Σε ουδέτερο γήπεδο η αναμέτρηση , θεωρώ πως έχει τα φόντα να περάσει με νίκη.

    Το διπλό της Neustadt είναι στις επολογές μου σε απόδοση (2.45)



    Gimnasia de la plata - Arsenal de Sarandi   (2)

    Xωρίς να εντυπωσιάζει σε μεγάλο βαθμό με την αποδοσή της η Arsenal , εν τούτοις τα καταφέρνει μιά χαρά ως τώρα.Παρουσιάζεται δυνατή στα εκτός έδρας παιχνίδια, καθώς σε 4 αναμετρήσεις μετρά 3 νίκες.Είναι λιγάκι δυσκοίλια τελευταία στο γκόλ, αλλά η αμυνά της είναι γιά σεμινάριο, κρατά την εστία της ανέπαφη γιά 4 σερί μάτς, καί γενικώς στα μετόπισθεν είναι πολύ σοβαρή.

    Θετικός ο βαθμός πού απέσπασε η Gimnasia την περασμένη αγωνιστική με αντίπαλο την River Plate,αλλά γλύτωσε από τού χάρου τα δόντια, καθώς η River είχε 3 δοκάρια στο 15ο λεπτό παρακαλώ ! Η Gimnasia διαθέτει αυτή την στιγμή, την χειρότερη επίθεση τού πρωταθλήματος με μόλις 5 γκόλ ενεργητικό.

    Σε καλύτερη κατάσταση είναι η Arsenal, θα πάω με το διπλό σε απόδοση (2.50)



    Colon de santa fe - Estudiantes   (2)

    Aκόμη ρεύεται την 6άρα πού άρπαξε η Colon την περασμένη αγωνιστική , πραγματικός εφιάλτης ο αγώνας αφού η αντιπαλός της η Velez , την έκανε πού λέμε κουδούνια.

    Σε πολύ καλή κατάσταση η Estudiantes, η οποία οδηγεί την κούρσα με 25 βαθμούς.Μετρά μόλις 1 ήττα σε 10 παιχνίδια, καί διαθέτει την καλύτερη άμυνα με 3 μόλις γκόλ παθητικό.Βάση της εικόνας πού παρουσιάζει η αμυνά της, θα πρέπει κανείς να κάνει αίτηση γιά να της βάλεις γκόλ.

    Με, η χωρίς Veron , η Estudiantes έχει σαφές προβάδισμα γιά την νίκη.


    Θα επιλέξω το διπλό της πρωτοπόρου Estudiantes σε απόδοση (2.50)


    Στή σούμα σε σύστημα με ζητούμενα : Norrkoping - Celta - Neustadt - Arsenal de sarandi - Estudiantes.


    Kαλά να περνάτε, τα σέβη μου ...

    Η Ευρώπη παίζει μπάλα

    Επιστροφή στη δράση για τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα μετά τη διακοπή για τα προκριματικά του Euro 2012. Λίγες ημέρες πριν την επανέναρξη των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων των συλλόγων το παιχνίδι που “κλέβει την παράσταση” είναι αυτό ανάμεσα σε Έβερτον και Λίβερπουλ. Σημαντική μονομαχία και αυτή που θα λάβει χώρα στο “Καμπ Νου” με αντιπάλους την Μπαρτσελόνα και τη Βαλένθια.
    Στην Premiership (8η αγ.) το Μέρσεϊσαϊντ περιμένει με αγωνία το ντέρμπι της πόλης. Οι δύο ομάδες της πόλης βρίσκονται χαμηλά στη βαθμολογία, με την Έβερτον 17η και τη Λίβερπουλ 18η. Οι γηπεδούχοι μπορούν να ισχυρίζονται ότι βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, αφού τόσες ημέρες είχαν να ασχοληθούν με το αγωνιστικό κομμάτι, αν και ο Ντέιβιντ Μόγες δεν μπορεί παρά να προβληματίζεται με τη βαθμολογική θέση της ομάδας του, αλλά και την απώλεια της τελευταίας στιγμής του Φελαϊνί.

    Στο αντίπαλο στρατόπεδο κυριαρχεί η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος, η οποία έχει συγκεντρώσει και το ενδιαφέρον των οπαδών των “κόκκινων”. Στο αγωνιστικό κομμάτι οι απώλειες των Κάουτ, Άγκερ προσθέτουν προβλήματα στον Χόγκτσον και ευτυχώς που επιστρέφει ο Τόρες.
    Η πρωτοπόρος Τσέλσι θα δοκιμαστεί στην έδρα της Άστον Βίλα, με τον Τέρι επιστρέφει τελικά στη δράση, αλλά τους Λάμπαρντ, Ντρογκμπά να μένουν εκτός. Ο Αντσελότι μετρά συνεχώς απουσίες, αφού δεν υπολογίζει τον Μπεναγιούν για τους επόμενους έξι μήνες. Μέσα σε μία διαρκή φημολογία περί κακής σχέσης του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον με τον Γουέιν Ρούνεϊ η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποδέχεται τη Γουέστ Μπρόμιτς. Στην έδρα της επιστρέφει η Άρσεναλ για να διορθώσει τα λάθη των τελευταίων αγωνιστικών. Λονδρέζικο ντέρμπι (με αντίπαλο τη Φούλαμ) περιμένει την Τότεναμ.
    Στην Primera Division (7η αγ.) η Μπαρτσελόνα στοχεύει να σταματήσει τη ξέφρενη πορεία της Βαλένθια στο πρωτάθλημα. Οι Καταλανοί υποδέχονται τις “νυχτερίδες” με στόχο να της φθάσουν στην πρώτη θέση και να διορθώσουν τα εντός έδρας κακώς κείμενα (1 νίκη σε 3 αγώνες). Από τον αγώνα αναμένεται να απουσιάσουν οι Τσάβι, Χοακίν, αμφότεροι σημαντικές απουσίες για τις δύο ομάδες. Στην Ανδαλουσία ταξιδεύει η Ρεάλ Μαδρίτης με στόχο να συνεχίσει το νικηφόρο σερί της. Η “βασίλισσα” δεν τα καταφέρνει καλά εκτός, αλλά κοντράρεται με μία ομάδα που έχει χάσει και τα τρία εντός έδρας εφετινά παιχνίδια της. Με βλέψεις κορυφής και λίγες ημέρες πριν το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ για το Europa League η Βιγιαρεάλ θα δοκιμαστεί στην έδρα της Χέρκουλες. Μαδριλένικο ντέρμπι για την Ατλέτικο, χωρίς τον Αγουέρο υποδέχεται τη Χετάφε.
    Στη Serie A (7η αγ.) η πρωτιά της Λάτσιο θα δοκιμαστεί στο τελευταίο παιχνίδι της αγωνιστικής. Οι “αετοί” θα κατέβουν στο Μπάρι με τον Έντι Ρέχα να θέλει να συνδυάσει με τρίποντο τα 65α γενέθλιά του. Από νωρίς θα μπει στα βάσανα η Ίντερ. Οι πρωταθλητές παίζουν στη 13:30 του μεσημεριού της Κυριακής με την Κάλιαρι στη Σαρδηνία και εκτός του δύσκολου του ωραρίου γνωρίζουν πως τους περιμένει μία αρκετά ικανή ομάδα. Ο Ράφα Μπενίτεθ έχασε με τραυματισμό τους Μιλίτο, Καμπιάσο και τα πλάνα του για τον αγώνα παραμένουν στον αέρα.

    Μία ημέρα πριν η Μίλαν υποδέχεται την Κιένο και ο Μαξ Αλέγκρι σκέφτεται να ξεκουράσει τον Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς για να είναι απόλυτα έτοιμος ενόψει Ρεάλ Μαδρίτης. Με τη Λέτσε θα κοντραριστεί η Γιουβέντους σε ένα ζευγάρι που έχει σκοράρει 25 φορές στις τελευταίες μεταξύ τους συναντήσεις. Από την προτελευταία θέση θέλει να ξεφύγει η Ρόμα, ωστόσο θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει το εμπόδιο της αξιόμαχης Τζένοα.
    Στην Bundesliga (8η αγ.) η Μάιντζ αγγίζει το εκπληκτικό ρεκόρ των 8 συνεχόμενων νικών και είναι στο χέρι του Αμβούργου αν θα της επιτρέψει να το πραγματοποιήσει. Η πρωτοπόρος δεν αντιμετωπίζει κανένα αγωνιστικό πρόβλημα, σε αντίθεση με το Αμβούργο που δεν σταματά να μετρά προβλήματα. Η εκπληκτική Ντόρτμουντ άντεξε στην ισοφάριση της Κολωνίας με τον Ποντόλσκι και στο 92' πήρε το παιχνίδι με 1-2 φθάνοντας στην κορυφή.
    Το Ανόβερο θα επισκεφθεί την “Αλιάντζ Αρίνα” όντας πάνω από την Μπάγερν στη βαθμολογία, αλλά η ομάδα του Μονάχου αναζητά εδώ και καιρό την ευκαιρία να ξεσπάσει. Εντελώς ανέλπιστα Σάλκε και Στουτγάρδη θα παίξουν με στόχο την αποφυγή της τελευταίας θέσης στη βαθμολογίας.  Οι φιλοξενούμενοι έδιωξαν τον Γκρος και θα πάνε με υπηρεσιακό προπονητή. Στο βάθος Άρης για τη Λεβερκούζεν (έξω οι Μπάλακ, Κίσλινγκ, Κάστρο, Αουγκούστο), η οποία θα πρέπει πρώτα να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός μίνι ντέρμπι με τη Βόλφσμπουργκ.
    Στη Ligue 1 (8η αγ.) το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στο “Ζερλάν”. Η Λιόν δυσκολεύεται παραδοσιακά με αντίπαλο τη Λιλ, αλλά περιθώρια για άλλες απώλειες δεν υπάρχουν για την ομάδα του Πιέλ. Η πρώην ομάδα του ταξιδεύει στο Ροδανό με στόχο να κάνει τη ζημιά και να παραμείνει στην τριάδα.

    Η αήττητη και εκπληκτική Ρεν έχει υποθετικά εύκολο έργο με αντίπαλο την προτελευταία Λανς, αλλά οι γηπεδούχοι “καίγονται” για βαθμούς. Στο γαλλικό Νότο (σ.σ Νίκαια) η Σεντ Ετιέν θέλει να διατηρήσει την καλή της εικόνα και παράλληλα μία θέση στην πρώτη τριάδα. Μίνι ντέρμπι στο “Αμπέ Ντεσάμπ” με Οσέρ και Μπορντό να έχουν αφήσει πίσω τα μεγαλεία των προηγούμενων χρόνων. Κρίσιμη αναμέτρηση για τη Μαρσέιγ το εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Καέν.
    Στην Scottish Premiership (8η αγ.) μία εβδομάδα απέμεινε για το πρώτο ντέρμπι ανάμεσα σε Σέλτικ και Ρέιντζερς, αλλά οι δύο ομάδες θα πρέπει πρώτα να διατηρήσουν το απόλυτο με αντίπαλο τους διεκδικητές της 3ης θέσης.

    Οι πρωταθλητές υποδέχονται τη Μάδεργουελ και θέλουν να...καθαρίσουν νωρίς γιατί τους περιμένει και αγώνας Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια. Στον αντίποδα οι Καθολικοί φιλοξενούνται στην έδρα της Νταντί Γιουνάιτεντ. Η τελευταία ανεβαίνει διαρκώς, ωστόσο υπάρχει μία διαρκής φημολογία για αλλαγή στο ιδιοκτησιακό της καθεστώς.
    Στην Eredivisie (9η αγ.) η πρωτιά της Αϊντχόφεν είναι απίθανο να απειληθεί από την ουραγό Βίλεμ. Με τα βλέμματα όλης της Ευρώπης στραμμένα στον Ιμπραϊμ Αφελάι η PSV λογικά θα φθάσει στην 6η εφετινή της επιτυχία. Την ίδια ώρα ο Άγιαξ φιλοξενεί την Μπρέντα και γνωρίζει εξ' αρχής πως θα έχει δύσκολο έργο απέναντι στην 6η ομάδα του πρωταθλήματος.

    Η απρόσμενη εντός έδρας ήττα από την Ουτρέχτη έχει...στριμώξει τον Αίαντα. Η πρωταθλήτρια Τβέντε κάλυψε το χαμένο έδαφος των πρώτων αγωνιστικών, ωστόσο τώρα αντιμετωπίζει τη Φέγενορντ σε ένα πολύ σοβαρό τεστ. Η ομάδα του Ρότερνταμ βρίσκεται μόλις δύο πόντους πάνω από τη διακεκαυμένη ζώνη, αλλά η ιστορία της επιτρέπει να ονειρεύεται ανάταση στο παιχνίδι με τους “Tukkers”.
    Στην Jupiler League (11η αγ.) η Γκενκ γνωρίζει ότι αν ξεπεράσει με επιτυχία και το εμπόδιο της Σταντάρ Λιέγης τότε ο τίτλος θα αρχίσει να πλησιάζει ακόμα πιο κοντά στα χέρια του Φράνκι Βερκότερεν και των παικτών του. Η πρωταθλήτρια του 2009 έχει βελτιώσει την εικόνα της (σε σχέση με πέρυσι) και δικαιούνται να μιλά για επιστροφή στο θρόνο. Η Άντερλεχτ θα προσπαθήσει αρχικά να ξεπεράσει το σοκ του διασυρμού της στη Λιέγη, αλλά θα χρειαστεί να προσέξει αρκετά απέναντι στη Σερκλ Μπριζ.

    Η τελευταία είναι αήττητη στην έδρα της και μάλιστα σκοράρει εύκολα. Η Γάνδη θα περιμένει τα υπόλοιπα αποτελέσματα και ελπίζει ότι με τρίποντο επί της Κόρτραϊκ θα μπορέσει να μπει στην τριάδα, ενώ η Μπριζ δυσκολεύτηκε στο τέλος, αλλά έφθασε σε νίκη (2-3) μέσα στην έδρα της Ζούλτε Βάρεγκεμ χάρη σε δύο γκολ του Βάργκας και ένα του Κουεμάχα.

    Τζον Χένρι: ο "μεσσίας" των Reds

    Οι εκατομμύρια ανά τον κόσμο οπαδοί της Λίβερπουλ μπορούν πλέον -μετά από μια παρατεταμένη περίοδο αγωνίας για το μέλλον και αγανάκτησης για το παρόν του θρυλικού συλλόγου- να ονειρεύονται τις καλύτερες μέρες. Ο νέος ιδιοκτήτης των "κόκκινων" Τζον Γ. Χένρι δεν φαντάζει απλώς "Μεσσίας" στο Ανφιλντ. Είναι, αν σκεφτεί κανείς ότι η Λίβερπουλ είχε φτάσει στο χείλος του γκρεμού όταν ο Αμερικανός επιχειρηματίας της έτεινε τη χείρα βοηθείας.

    Ο Τζον Γ. Χένρι, ιδιοκτήτης της εταιρίας NESV που αποτελεί τη «βιτρίνα» στο ιστορικό deal με την Λίβερπουλ, είναι ένας 61χρονος αυτοδημιούργητος Αμερικανός επιχειρηματίας από το Ιλινόις. Απόφοιτος φιλοσοφικής σχολής και πρώην μέλος δύο "ροκ εντ ρολ" μπαντών. Γιος αγροτών που ξεκίνησε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες με το εμπόριο καλαμποκιού και φασολιών, έφτιαξε την περιουσία του με επενδυτικά κεφάλαια και εν συνεχεία δραστηριοποιήθηκε στον χώρο των σπορ, τόσο στο μπέιζμπολ όσο και το μηχανοκίνητο αθλητισμό (NASCAR).Αρχικά, ασχολήθηκε με ομάδες μπέιζμπολ μικρότερων κατηγοριών αγοράζοντας και πουλώντας μετοχές τους (το 1989). Το όνομά του, ωστόσο, ακούστηκε ηχηρά στο χώρο του αθλητισμού το 1991, όταν εκδήλωσε ενδιαφέρον για την αγορά των New York Yankees, κορυφαίας (και σήμερα) ομάδας του μπέιζμπολ.
    Το 1999 ο Χένρι δαπάνησε 158 εκ. δολάρια προκειμένου να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών των Florida Marlins (επίσης ομάδα μπέιζμπολ), για να φτάσουμε στο 2002 οπότε και αγόρασε τους Red Sox της Βοστόνης.

    Θεός στα μάτια των Βοστονέζων

    Το 2004, όντας δύο μόλις χρόνια αφεντικό των Red Sox, κατάφερε να γράψει το όνομα του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της ομάδας της Βοστόνης, οδηγώντας την -86 χρόνια μετά- ξανά σε έναν τίτλο (World Series Championship). Το γεγονός αυτό, όπως αναμενόταν, τον απογείωσε στη συνείδηση των οπαδών της ομάδας. Το επίτευγμα του, μάλιστα, ενέπνευσε γνωστή εταιρία αθλητικών ειδών να γυρίσει ένα διαφημιστικό το οποίο κάνει τους φίλους των Red Sox να δακρύζουν από συγκίνηση. Το 2007 οι Red Sox επανέλαβαν το κατόρθωμά τους. Τι εστί NESV

    Η NESV δημιουργήθηκε το 2002 και σήμερα έχει στην ιδιοκτησία της τους Red Sox και το 80% της New England Sports Network, εταιρίας που κατέχει τους Boston Bruins (ομάδα χόκεϊ του NHL), το πάρκο Fenway και διάφορες άλλες εταιρίες μάρκετινγκ και real estate γύρω από το συγκεκριμένο πάρκο.

    To 2009 ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της γαλλικής Μαρσέιγ, ωστόσο οι διαπραγματεύσεις οδηγηθήκαν σε ναυάγιο.

    Χένρι και μηχανοκίνητος αθλητισμός

    Το 2007 η Fenway Sports Group του Τζον Γ. Χένρι αγόρασε το 50% της ομάδας Roush Fenway Racing του πρωταθλήματος NASCAR και με οδηγό τον Matt Kenseth κέρδισε -την ίδια χρονιά- τον τίτλο “Auto Club 500” στην  πίστα της California, ενώ το 2009 κατέκτησε τον πρώτο τίτλο “Daytona 500”.

    Καν' το όπως οι SoxΤο παράδειγμα των Red Sox, οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα 86 χρόνια μετά την τελευταία τους φορά με τον Τζον Χενρι στο τιμόνι τους, δεν μπορεί παρά να κάνει τους φίλους της Λίβερπουλ να αισιοδοξούν πως κάτι αντίστοιχο ενδεχομένως να συμβεί και με την ομάδα τους.
    Η λέξη τίτλος στην Premiership τείνει να σβηστεί από το ποδοσφαιρικό λεξικό των "reds", αφού η τελευταία φορά που γιόρτασαν στο Ανφιλντ ήταν τη σεζόν 1989-90. Κι αν φέτος η μέχρι τώρα βαθμολογική συγκομιδή κάνει απαγορευτικά τα όνειρα, μια ακόμη σεζόν αναμονής, αντέχεται… Ποτέ άλλωστε δεν είναι αργά για μια ομάδα που... never walks alone..

    Μόγες: «Καλή προοπτική το κοινό γήπεδο»

    Ο Ντέιβιντ Μόγες πιστεύει πως η Έβερτον και η «άσπονδη» γειτόνισσα της Λίβερπουλ μπορούν να συνυπάρξουν σε ένα γήπεδο. Αρκεί βέβαια αυτό να εξυπηρετεί τις ανάγκες και των δύο ομάδων και να έχει τις προδιαγραφές που επιτάσσει η UEFA.

    Σύμφωνα με τον προπονητή των «ζαχαρωτών» αυτή η πρόταση αξίζει να της δείξουν την κατάλληλη προσοχή αφού έχει προοπτική. Αρκεί να δείξουν καλή θέληση και οι δύο σύλλογοι.

    «Αν ρωτήσετε τον κόσμο εδώ στην πόλη είμαι σίγουρος ότι η πλειοψηφία δεν θα συμφωνήσει με την εν λόγω πρόταση. Κανείς δεν θα το ήθελε πραγματικά. Ποιος επιθυμεί εξάλλου να συγκατοικήσει με τον γείτονα του; Αλλά από την δική μας οπτική είναι ανάγκη από κάτι καινούριο προκειμένου να εξελιχθούμε σαν οργανισμός Στο Γκούντισον περιοριζόμαστε. Μπορεί να αποφέρει μόνο συγκεκριμένα έσοδα. Δεν ξέρω βέβαια τι λέει η Λίβερπουλ σχετικά», δήλωσε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Έβερτον.

    Μοντέστο: «Ήθελε να έρθει ο Γκατούζο»

    Ο Τζενάρο Γκατούζο ήθελε να έρθει στον Ολυμπιακό, όπως δήλωσε ο Φρανσουά Μοντέστο στην εφημερίδα «Εξέδρα». «Ήθελε να έρθει. Μου το είπε ότι, αν ήταν να φύγει από την Μίλαν, θα το έκανε μόνο για τον Ολυμπιακό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Γάλλος στόπερ. «Στη Μονακό είδα πολλούς νεαρούς παίκτες με μεγάλο ταλέντο, οι οποίοι ανέβηκαν γρήγορα και έπεσαν εξίσου γρήγορα», το σχόλιό του για τον Φετφατζίδη.

    Αναλυτικά όσα δήλωσε

    Υπάρχει κάποιος παίκτης στον Ολυμπιακό που σου έχει κάνει μεγάλη εντύπωση:

    «Ο Ιμπαγάσα. Φοβερός τεχνίτης. Είμαστε μαζί στο ξενοδοχείο, τον βλέπω καθημερινά στις πάσες και διαβάζει τέλεια το παιχνίδι. Είναι απόλαυση να τον παρακολουθείς. Παίζει με τη μία και κανείς δεν μπορεί να του πάρει την μπάλα. Όταν έχεις έναν τέτοιο συμπαίκτη, ξέρεις ότι θα πάρεις την μπάλα εκεί που θέλεις.

    Με ή χωρίς αυτόν δεν είναι το ίδιο. Κάθε μεγάλη ομάδα χρειάζεται έναν παίκτη που να κάνει τη διαφορά. Στη Μίλαν έχουν τον Πίρλο, Στην Μπαρτσελόνα τον Τσάβι. Στον Ολυμπιακό έχουμε τον Ιμπαγάσα
    ».

    Ο Φετφατζίδης;

    «Διαθέτει μεγάλη ποιότητα, αλλά ακόμα είναι μικρός. Είναι μόλις η πρώτη του χρονιά με την επαγγελματική ομάδα και πρέπει να προστατευτεί. Δεν πρέπει να... καεί. Στη Μονακό είδα πολλούς νεαρούς παίκτες με μεγάλο ταλέντο, οι οποίοι ανέβηκαν γρήγορα και έπεσαν εξίσου γρήγορα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως τώρα μόλις ξεκίνησε.

    Πρέπει να προχωρήσει σιγά, σιγά, να αγωνιστεί σε μεγάλα ματς. Πιστεύω, αν είναι σοβαρός, όπως τώρα, σε δυο-τρία χρόνια θα ακούμε συνέχεια γι' αυτόν
    ».

    Έχεις επαφές με τους Γάλλους του Παναθηναϊκού;

    «Όχι. Είναι όλοι τους καλά παιδιά, γνωριζόμαστε, έχουμε παίξει αντίπαλοι. Περισσότερο με τον Γκοβού από ότι με τον Σισέ, καθώς ο Τζιμπρίλ έπαιζε πολλά χρόνια εκτός Γαλλίας. Το ίδιο ισχύει με τον Μπουμσόνγκ. Πιο καλά ξέρω τον Καντέ, καθώς έπαιζε στη Νις, εγώ στη Μονακό και ήταν ντέρμπι το μεταξύ μας ματς».

    Όχι σαν τα ελληνικά ντέρμπι...

    «Εννοείται. Είναι πολύ σημαντικό ματς, αλλά δεν έχει καμία σχέση με την καυτή ατμόσφαιρα εδώ. Πλέον πολλοί Γάλλοι έρχονται να παίξουν μπάλα στην Ελλάδα, επειδή είναι χαρούμενοι. Αν με πάρει κάποιος παίκτης να με ρωτήσει πως είναι εδώ, δεν μπορώ παρά να του πω καλά λόγια.

    Όταν ο Γκατούζο μου τηλεφώνησε για να με ρωτήσει σχετικά, του είπα: " Έλα! Καλό γήπεδο, καλό προπονητικό κέντρο, εξαιρετικό κοινό, καλός σύλλογος. Έχεις τα πάντα για να είσαι καλά. Εσύ αποφασίζεις". Ήθελε να έρθει. Μου το είπε ότι, αν ήταν να φύγει από την Μίλαν, θα το έκανε μόνο για τον Ολυμπιακό. Τι έγινε μετά δεν το γνωρίζω
    ».

    Γκερέιρο: «Ήθελαν να με κάνουν να φύγω, αλλά…»

    Αιχμές κατά της διοίκησης της ΑΕΚ άφησε ο Ρότζερ Γκερέιρο με δηλώσεις του στον πολωνικό Τύπο, ισχυριζόμενος πως στόχος της ήταν να τον ωθήσει στην έξοδο βάζοντάς τον να προπονείται μόνος του. Ο Βραζιλιάνος μέσος παρέμεινε στο ρόστερ της «Ένωσης» και αισιοδοξεί πως υπό τις οδηγίες του Μανόλο Χιμένεθ θα καθιερωθεί και θα επιστρέψει στην εθνική Πολωνίας.

    Για τον μέχρι πρότινος παραγκωνισμό του ανέφερε: «Η απόφαση αυτή ήταν της διοίκησης και λήφθηκε λόγω των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου και του υψηλού συμβολαίου μου. Το έκαναν αυτό ελπίζοντας να φύγω από την ΑΕΚ, αλλά στο τέλος έμεινα στην Αθήνα. Δεν θα έφευγα για οποιοδήποτε ποσό. Υπήρχε πρόταση από το Ανόβερο, αλλά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενα και δεν ήθελα να αγωνιστώ στην Κύπρο, την Ουκρανία ή σε κάποιο άλλο λιγότερο σημαντικό πρωτάθλημα», δήλωσε ο 28χρονος άσος και πρόσθεσε: «Ελπίζω σε καλύτερες μέρες με το νέο προπονητή. Αυτό που έζησα πέρυσι ήταν πρωτόγνωρο για μένα. Υπήρχε πρόβλημα με τις πληρωμές στην ομάδα, μία ασθένεια με κράτησε εκτός δράσης για δύο μήνες και γενικότερα ήταν μια δύσκολη χρονιά για μένα».

    Ο πολιτογραφημένος Πολωνός ποδοσφαιριστής στοχεύει πλέον σε… διπλή καθιέρωση. «Θέλω να επιστρέψω στην ομάδα και στη συνέχεια στην εθνική Πολωνίας. Είναι πολύ σημαντικό αυτό για μένα. Αν είμαι σε καλή κατάσταση, έχω την ευκαιρία να επιστρέψω στην ομάδα. Όταν αγωνιζόμουν η εθνική πήγαινε καλά κι όποτε φορούσα τη φανέλα με το εθνόσημο έδινα τα πάντα και είχα καλή απόδοση. Πρώτο όμως θέλω να παίξω καλά στην ΑΕΚ για να κερδίσω την προσοχή του προπονητή. Δεν έχω μιλήσει με τον ομοσπονδιακό τεχνικό (Σμούντα) παρά μόνο μία φορά πριν από χρόνια. Θα δουλέψω σκληρά για να ξανακληθώ στην εθνική ομάδα», τόνισε.

    Κάρατζιτς: «Οι Ιταλοί φταίνε…»!

    Η Ιταλία είναι υπεύθυνη για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο «Λουίτζις Φεράρις», όπως δήλωσε ο Τόμισλαβ Κάρατζιτς. Ο πρόεδρος της σερβικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας τόνισε πως οι Ιταλοί έπρεπε να διασφαλίσουν την κανονική διεξαγωγή του αγώνα. Επίσης, αποκάλυψε πως θα ζητήσει από την UEFA την επανάληψη της αναμέτρησης!

    «Οι γηπεδούχοι είναι υπεύθυνοι για την οργάνωση. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, αυτός που φιλοξενεί ένα γεγονός θα πρέπει να κάνει το καλύτερο δυνατό για να εμποδίσει επεισόδια. Εμείς κάναμε αυτό που οφείλαμε να κάνουμε, επιστήσαμε στους Ιταλούς την προσοχή για τον φόβο των επεισοδίων», τόνισε ο Κάρατζιτς και πρόσθεσε:

    «Οι ιταλικές αρχές δεν έκαναν το παραμικρό για να αποτρέψουν τα γεγονότα παρά τις δικές μας προειδοποιήσεις. Δεν έκαναν τίποτα, και ενώ είχαν δει τα επεισόδια που είχαν λάβει χώρα την παραμονή της αναμέτρησης. Είναι αβάσιμες οι κριτικές που έγιναν για απουσία προληπτικού ελέγχου στο Βελιγράδι, κατά την αναχώρηση των οπαδών μας για τη Γένοβα. Οποιοσδήποτε έχει στην κατοχή ένα διαβατήριο, έχει το δικαίωμα να αποκτήσει εισιτήριο και να ταξιδέψει. Στην προκειμένη περίπτωση, για να παρακολουθήσει έναν ποδοσφαιρικό αγώνα. Θα μιλήσουμε με τον Πλατινί στις 18 Οκτωβρίου, θα ψάξουμε την καλύτερη λύση. Η πιο τίμια λύση θα ήταν να ξαναπαιχτεί το παιχνίδι, αλλά αυτή τη στιγμή αυτό είναι μόνο δική μας επιθυμία».

    Από την πλευρά τους, οι Ιταλοί ενημερώθηκαν για την πρόθεση της σερβικής ομοσπονδίας και απάντησαν μέσω επίσημης ανακοίνωσης: «Η Figc (ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία) παρακολουθεί με ηρεμία τις όποιες εξελίξεις όσον αφορά στην μελέτη της υπόθεσης από την UEFA και πρόθεσή της είναι να συνεχίσει να διατηρεί μία υπεύθυνη συμπεριφορά ακόμα και σε δηλώσεις, όπως έκανε το βράδυ της 12ης Οκτωβρίου αλλά και τις ημέρες που ακολούθησαν».