Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Νίκησε χωρίς να φορτσάρει η Ατλέτικο

Χωρίς τον Κουν Αγουέρο και με τον Ντιέγκο Φορλάν να αγωνίζεται στο δεύτερο ημίχρονο σαν αλλαγή, η Ατλέτικο Μαδρίτης-παίζοντας όσο χρειαζόταν- δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει 2-0 της Χετάφε στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία στην 7η αγωνιστική της Primera Division.

Ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο για τους «ροχιμπλάνκος», με «δράστες» τους Σιμάο και Ντιέγκο Κόστα, που με τη νίκη τους αυτή, έπιασαν προσωρινά την Μπαρτσελόνα στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Σε ένα αρκετά δυνατό παιχνίδι με έξι κίτρινες κάρτες, οι δύο ομάδες μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι, διεκδικώντας τη νίκη.

Οι φιλοξενούμενοι, είχαν την κατοχή της μπάλας και περισσότερες τελικές από τους παίκτες του Κίκε Φλόρες, δεν ήταν όμως το ίδιο αποτελεσματικοί.

Το σκορ για τους γηπεδούχους άνοιξε ο Σιμάο στο 38’ και στο 73’ ο Ντιέγκο Κόστα «κλείδωσε» τη νίκη για την Ατλέτικο.

Οι δύο ομάδες στρέφουν πλέον την προσοχή τους στα ευρωπαϊκά τους παιχνίδια, εκεί όπου η Ατλέτικο υποδέχεται την Ρόζενμποργκ, ενώ οι παίκτες του Μίτσελ έχουν δύσκολη αποστολή στην Γερμανία κόντρα στην Στουτγκάρδη.

Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής

Ατλέτικο Μαδρίτης - Χετάφε 2-0
(38’ Σιμάο, 73’ Ντιέγκο Κόστα)

Μπαρτσελόνα - Βαλένθια (21:00)
Το απόλυτο ντέρμπι και αναμφίβολα το καλύτερο ματς της αγωνιστικής. Η πρωτοπόρος του ισπανικού πρωταθλήματος καλείται να δείξει απέναντι στην πρωταθλήτρια ότι διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πρωτάθλημα από το δίδυμο των «αιωνίων» (‘Μπάρτσα’- Ρεάλ). Οι «νυχτερίδες» είναι αήττητες μέχρι στιγμής (με 5 νίκες και ένα «Χ») και θα πρέπει να πραγματοποιήσουν το καλύτερό τους παιχνίδι στο Καμπ Νου δίχως τους Χοακίν και Ντομίνγκεζ που είναι τραυματίες. Από την άλλη, «κομβικής» σημασίας είναι το παιχνίδι για την παρέα του Μέσι. Με δύο «στραβοπατήματα» εντός, οι «μπλαουγκράνα» ούτε που θέλουν να σκέφτονται το ενδεχόμενο να μείνουν ακόμα πιο πίσω από την κορυφή. «Πονοκέφαλος» για τον Γκουαρντιόλα ο απόντας Τσάβι.

Μάλαγα - Ρεάλ Μαδρίτης (23:00)
Την ανοδική της πορεία θέλει να συνεχίσει η Ρεάλ Μαδρίτης και αυτή την εβδομάδα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο θέλει να εκμεταλλευτεί το ντέρμπι που θα γίνεται στο Καμπ Νου και να προσπεράσει τη Βαλένθια στη βαθμολογία, ή να αυξήσει ακόμα περισσότερο τη διαφορά από τη Μπαρτσελόνα. Εκτός δράσης για τους «μερένχες» οι Γκάγκο, Κακά, Αλμπιόλ, παίκτες που ούτως ή άλλως, δεν βρίσκονται στα αρχικά πλάνα του «εκλεκτού». Τη δυναμική που παίρνει από την έδρα της θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί η Μάλαγα, συν το γεγονός ότι η Ρεάλ εκτός έδρας (1 νίκη, δυο ισοπαλίες) δεν είναι η Ρεάλ του «Μπερναμπέου»! Τιμωρημένος ο φορ Ελισέου.

Κυριακή 17/10/2010

Λα Κορούνια - Οσασούνα (18:00)
Έξι γκολ είναι πολλά! Ακόμα κι αν προέρχονται από τη Ρεάλ Μαδρίτης! Γι’ αυτό ο πληγωμένος εγωισμός της Λα Κορούνια θα παίξει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι με την Οσασούνα στο «Ριαθόρ». Η πραγματικότητα όμως δεν αλλάζει! «Στόχος είναι η σωτηρία» είπε ο κόουτς Λοτίνα και η ομάδα της Γαλικίας θέλει να ξεφύγει από τον πάτο της βαθμολογίας δίχως τη βοήθεια του Κούκα. Μία κρύο, μία ζέστη για την Οσασούνα που βρίσκεται και εκείνη χαμηλά (στη 15η θέση). Αμφίβολοι οι Παντιάνι και Χοσέτσο.

Λεβάντε - Σοσιεδάδ (18:00)
Να διατηρήσει το αήττητο των τριών τελευταίων της αγώνων θέλει η Λεβάντε με αντίπαλο τη Σοσιεδάδ. Βέβαια, αυτό θα είναι πιο δύσκολο αυτή τη φορά που οι γηπεδούχοι δεν θα έχουν στη διάθεσή τους, τους Γκονζάλες (έξι μήνες στα… πιτς), Βάντο, Πέρες, Παγιαρδό και Ιμπόρα. Ανάσανε η Σοσιεδάδ μετά τη νίκη επί της Εσπανιόλ, αλλά θέλει να δώσει συνέχεια στις νίκες. Τι κι αν λείπουν οι Γκρίεζμαν, Σουτίλ; Ο αντίπαλος δεν τρομάζει!

Μαγιόρκα - Εσπανιόλ (18:00)
Ναι μεν δεν δείχνει το ίδιο δυνατή με πέρυσι, αλλά η Μαγιόρκα έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα μέχρι στιγμής και ατενίζει με ακόμα μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον! Βέβαια, για να έχει ουσία ο πόντος στη Βαρκελώνη, πρέπει να έρθει η νίκη απέναντι στην «ανεμική» Εσπανιόλ. Δίχως αγωνιστικά προβλήματα θα παραταχθεί η ομάδα του Λάουντρουπ, την ώρα που ο Μαουρίσιο Ποκετίνο θα περιμένει μέχρι την ύστατη στιγμή τον (βασικό) Οσβάλντο. Καθαρά ομάδα έδρας η Εσπανιόλ που έχει 3/3 εντός, αλλά και 3 αποτυχίες εκτός.

Σανταντέρ - Αλμερία (18:00)
Από το κακό στο χειρότερο η Σανταντέρ με την καρέκλα του κόουτς, Πορτουγκάλ, να «τρίζει» επικίνδυνα σε περίπτωση που δεν έρθει η νίκη με την Αλμερία. Μόλις μια νίκη μέχρι στιγμής για τους γηπεδούχους, που πλέον πρέπει να λογαριάζουν δίχως τον Σεράνο και φυσικά, τον δικό μας, Αλέξανδρο Τζιόλη. Έξι βαθμούς σε έξι αγωνιστικές έχει συγκεντρώσει η Αλμερία, που αν θέλει να επιτύχει κάτι καλύτερο, ευκαιρίες σαν τη σημερινή δεν πρέπει να τις αφήνει να πάνε χαμένες. Εκτός λόγω τραυματισμών οι Νιέτο, Πεγεράνο.

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Σαραγόσα (20:00)
Οι ήττες από Μπαρτσελόνα και Βαλένθια, μπορούν να χαρακτηριστούν «εντός προγράμματος» για την Μπιλμπάο. Εντός προγράμματος όμως, πρέπει να θεωρούνται και οι νίκες απέναντι σε ομάδες όπως η Σαραγόσα. Ομάδες δηλαδή, που βρίσκονται στην ουρά της βαθμολογίας και δείχνουν ότι δύσκολα θα αποφύγουν τον υποβιβασμό! Αντίπαλος για τους Βάσκους και η παράδοση αφού μετρούν 3 συνεχόμενες ισοπαλίες με τη Σαραγόσα στο «Σαν Μαμές». Η κακή κατάσταση των φιλοξενούμενων από την άλλη, μαρτυράτε και από τη φιλική ήττα από την Ουέσκα κατά τη διάρκεια της διακοπής. Τιμωρημένος ο Γιάροσικ για τη Σαραγόσα.

Σπόρτινγκ Χιχόν - Σεβίλλη (22:00)
Η βελτίωση της άμυνάς της κρίνεται επιτακτική, αν θέλει να μη γνωρίσει την ήττα από τη Σεβίλλη. Ο λόγος για τη Σπόρτινγκ Χιχόν που μόνο σε ένα ματς έχει καταφέρει να κρατήσει το μηδέν πίσω, εξ’ ου και η μία μόνο νίκη σε έξι αγώνες. Ακόμα δυσκολότερα τα πράγματα για τους γηπεδούχους, αφού θα απουσιάσουν οι μπακ Μποτία και Κανέγια. Από την άλλη, οι Ανδαλουσιανοί δείχνουν αναγεννημένοι με τον Γκεγκόριο Μανθάνο στο «τιμόνι» τους. Δύσκολη θεωρείται η συμμετοχή του Νάβας, ακόμα πιο δύσκολη του Ντιέγκο Καπέλ, αλλά δύσκολα δεν θα βρει (επιθετικά) λύσεις η Σεβίλλη.

Δευτέρα 18/10/2010

Χέρκουλες - Βιγιαρεάλ (22:00)
Ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος η Χέρκουλες μέχρι στιγμής. Βρίσκεται στη 12η θέση της λίγκας, έχοντας παίξει με δύσκολους αντιπάλους και θα μπορούσε να ήταν ακόμα ψηλότερα αν δεν έχανε από τη Χετάφε. Απρόβλεπτη στο παιχνίδι της, δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Ακουιλάρ (χαφ) λόγω καρτών. Κι αν η Χέρκουλες είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος, η Βιγιαρεάλ δείχνει πραγματικά ασταμάτητη. Θυμίζει το «κίτρινο υποβρύχιο» επί εποχής Πελεγκρίνι που «βούλιαζε» τα πάντα στο διάβα του. Νιλμάρ και Ρόσι έχουν ερωτική σχέση με τα δίχτυα και οδηγούν εκ του ασφαλούς τη Βιγιαρεάλ. Μένει να δούμε αν επηρεάστηκε από τη διακοπή και το σερί των πέντε συνεχόμενων επιτυχιών της λάβει απότομα τέλος.

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:

Βαλένθια - Μαγιόρκα
Σαραγόσα - Μπαρτσελόνα
Σεβίλλη - Αθλέτικ Μπιλμπάο
Χετάφε - Σπόρτινγκ Χιχόν
Βιγιαρεάλ - Ατλέτικο Μαδρίτης
Αλμερία - Χέρκουλες
Ρεάλ Μαδρίτης - Σανταντέρ
Οσασούνα - Μάλαγα
Σοσιεδάδ - Λα Κορούνια
Εσπανιόλ - Λεβάντε

Δεν υπάρχουν σχόλια: