Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 του ΠΑΟΚ

Τη δική του παράδοση απέναντι στον ΠΑΟΚ δημιουργεί ο Λουκάς Βύντρα. Χάρη σε δικό του γκολ (20'), ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 1-0 στο άδειο Ολυμπιακό Στάδιο του «δικεφάλου» του βορρά και ξεπέρασε έναν σημαντικό... σκόπελο, παρά το γεγονός ότι η απόδοσή του κυμάνθηκε σε χαμηλά επίπεδα. Πολύ μέτριο ποιοτικά το παιχνίδι. Ξανά μακριά από τον καλό της εαυτό η ομάδα του Δερμιτζάκη.

Οι πολλές απουσίες βασικών παικτών του (Λέτο, Νίνης, Γκοβού) ανάγκασαν τον Νίκο Νιόπλια να πραγματοποιήσει κάποιες αλλαγές, με σημαντικότερη αυτή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, που λόγω τραυματισμού δεν είχε αγωνιστεί ξανά φέτος. Αναφορικά με την "πράσινη" άμυνα δεν άλλαξε κάτι με τους Σπυρόπουλο, Βύντρα στα άκρα και τους Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ στο κέντρο. Στη μεσαία γραμμή οι Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κατσουράνης ήταν τα αμυντικά χαφ και πιο μπροστά τους σε ρόλ επιτελικού μέσου ο Καραγκούνης. Λουίς Γκαρσία και Χριστοδουλόπουλος στα άκρα της επίθεσης, στην κορυφή της οποίας ήταν ο Σισέ.

Στην απέναντι πλευρά, ο Παύλος Δερμιτζάκης με το γνώριμο σύστημα 4-2-3-1 είχε πίσω από τον προωθημένο Μουσλίμοβιτς τους Σαλπιγγίδη (δεξιά), Ιβιτς (κέντρο) και Βιεϊρίνια (αριστερά). Αμυντικά χαφ οι γνωστοί Πάμπλο Γκαρσία και Βιτόλο ενώ την άμυνα συνέθεταν οι πουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς και ο αρχηγός του "δικέφαλου του Βορρά", Πάμπλο Κοντρέρας.

Πίεση από το ξεκίνημα...
Οι παίκτες του Νίκου Νιόπλια πήραν από τα πρώτα λεπτά τον έλεγχο στον χώρο της μεσαίας γραμμής και απείλησαν σε αρκετές περιπτώσεις την εστία του ΠΑΟΚ, όμως ο Κρέσιτς απέκρουσε τις προσπάθεις των Κατσουράνη (3'), Καραγκούνη (12') και Σισέ (19'). Μάλιστα ο Γάλλος είχε άλλη μία προσπάθεια για γκολ και συγκεκριμένα στο 17' όταν έπιασε κεφαλιά η μπάλα βρήκε στον Μαλεζά και στην συνέχεια στο δοκάρι, για να καταλήξει κόρνερ.

Οβιδα του Λουκά!
Η πίεση των «πρασίνων» είχε αποτέλεσμα στο 20ο λεπτό, όταν ο Λουκάς Βύντρα έγινε αποδέκτης της μπάλας αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή και εξαπολύοντας έναν «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνία του Κρέσιτς που έπεσε σωστά, αλλά δεν μπόρεσε να αποσωβήσει το γκολ.

Στην συνέχεια, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τον Παναθηναϊκό να ελέγχει και τον Σισέ να φτάνει κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά το σουτ που έπιασε στο 28ο λεπτό, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Κρέσιτς. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν μετά το 25' αλλά οι προσπάθειες που επιχείρησαν για να φτάσουν στην ισοφάριση δεν καρποφόρησαν. Η τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, σημειώθηκε στο 44' όταν ο Σισέ σούταρε και ο Κρέσιτς απομάκρυνε την μπάλα με τα πόδια.

Επεφτε ο ρυθμός όσο περνούσε η ώρα...
Στο 61' και μετά από φάση διαρκείας, ο Σισέ δεν μπόρεσε να σκοράρει και στην εξέλιξη κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή, που εκτέλεσε ο Γκαρσία, στέλνοντας την μπάλα ψηλά πάνω από την εστία του Κρέσιτς. Ο ΠΑΟΚ «απάντησε» στο 69ο λεπτό, όταν το δυνατό σουτ που εξαπέλυσε ο Ελ Ζαρ έξω από την περιοχή, έστειλε την μπάλα να φύγει λίγο έξω από την εστία του Τζόρβα, που είχε πέσει ακολουθώντας την πορεία της. Επτά λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και πάλι, αλλά ο Τζόρβας απομάκρυνε με υπερένταση την μπάλα από το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατάφεραν να κρατήσουν τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ μακριά από την εστία του Τζόρβα και έφτασαν στο πολύτιμο «τρίποντο» παραμονές του αγώνα με την Ρούμπιν Καζάν για το Τσάμπιονς λιγκ. Εξαίρεση που λίγο έλειψε να αλλάξει την εικόνα, ήταν η φάση του 86ου λεπτού, όταν ο Ελ Ζαρ έκανε σέντρα από τα δεξιά, ο Φωτάκης έπιασε καρφωτή κεφαλιά, αλλά ο Τζόρβας απομάκρυνε ενστικτωδώς σε κόρνερ, διατηρώντας το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Οσον αφορά στον ΠΑΟΚ, που «γλίτωσε» το 2-0 όταν στο 85' ο Κρέσιτς έκανε έξοδο και έδιωξε με τα πόδια την μπάλα από το πλασέ του Σισέ, παραμένει στις τελευταίες θέσεις και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις τις επόμενες ημέρες.Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Γήπεδο: "Σπύρος Λούης", ΟΑΚΑ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Ζιλμπέρτο, Κατσουράνης, Καραγκούνης (66' Μαρίνος), Λουίς Γκαρσία (78' Δημούτσος), Χριστοδουλόπουλος (59' Σιμάο), Σισέ
Στον πάγκο: Καρνέζης, Σεϊταρίδης, Πλεσί, Μαυρίας

ΠΑΟΚ (Παύλος Δερμιτζάκης): Κρέσιτς, Μπουσαϊντί, Σακελλαρίου, Μαλεζάς, Κοντρέρας, Γκαρσία (68' Φωτάκης), Βιτόλο, Ίβιτς (79' Φιλομένο), Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδης (69' Ελ Ζαρ), Μουσλίμοβιτς
Στον πάγκο: Χαλκιάς, Κουτσιανικούλης, Σνάουτσνερ, Ζουέλα

Δεν υπάρχουν σχόλια: