Σάββατο 16 Οκτωβρίου 2010

Οι «κόκκινοι» θρύλοι διδάσκουν

Το ένδοξο παρελθόν της Λίβερπουλ συνάντησε το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου στις εγκαταστάσεις της Βάρης. Μία πλειάδα ποδοσφαιριστών-θρύλων των «κόκκινων» επισκέφτηκαν τις ακαδημίες «Fous de Foot», δίδαξαν τα μυστικά της μπάλας σε μικρά παιδιά κι έπαιξαν μαζί τους δίνοντας ραντεβού για ένα φιλικό το μεσημέρι της Κυριακής στο γήπεδο του Μανδραϊκού (14:30).

Ο Τζίμι Κέις, ο Άλαν Κένεντι, ο Ρομπ Τζόουνς, ο Μίκι Τόμας, ο Γκάρι Γκιλέσπι, ο Τζέισον ΜακΑτίερ, ο Ντον Χάτσινσον, ο Μαρκ Γουόλτερς, ο Μπομπ Μπόλντερ, ο Φιλ Μπαμπ, ο Τζέιμς Κάρτερ, ο Τζον Ντέρνιν, ο Χάουαρντ Γκέιλ και ο Στιούαρτ Μπάρλοου ήταν οι επίτιμοι προσκεκλημένοι των υπευθύνων των ακαδημιών.

Ο Άλαν Κένεντι, που κατέκτησε δύο Κύπελλα Πρωταθλητριών και έξι πρωταθλήματα με τη Λίβερπουλ, μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο. «Υπήρξα προπονητής για καιρό και απολαμβάνω να προπονώ τα παιδιά εδώ στην Ελλάδα. Ο καιρός είναι εξαιρετικός και περιμένουμε αύριο πολύ κόσμο, γιατί ξέρουμε πως υπάρχουν πολλοί φίλοι της Λίβερπουλ στην Ελλάδα», δήλωσε και πρόσθεσε: «Είναι δύσκολο να δώσεις συμβουλές σε τόσο μικρά παιδιά. Αυτό που τους λέω είναι να δουλεύουν σκληρά, να ακούνε τους προπονητές του και να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο. Η Λίβερπουλ έχει ήδη έναν Έλληνα, τον Σωτήρη Κυργιάκο που τα πάει πολύ καλά και ελπίζουμε στο μέλλον κι άλλοι Έλληνες να φορέσουν τη φανέλα της».

Οι διοικητικές εξελίξεις στη Λίβερπουλ δεν θα μπορούσαν να μείνουν ασχολίαστες από τον Άλαν Κένεντι. Μιλώντας για την αλλαγή ιδιοκτήτη με την έλευση του Τζον Χένρι, είπε: «Ελπίζουμε το μέλλον να είναι καλύτερο. Δεν γνωρίζουμε τον κύριο Χένρι, αλλά είναι ένας πολύ μεγάλος επιχειρηματίας και αισιοδοξούμε. Υπομείναμε πολλά τα τελευταία χρόνια εκτός γηπέδων και τώρα που έχουμε νέους ιδιοκτήτες πιστεύω πως βαδίζουμε στο σωστό δρόμο. Αυτό που έχει σημασία είναι να επιστρέψουμε στις επιτυχίες αρχής γενομένης από το ντέρμπι της Κυριακής με την Έβερτον».

Ο υπεύθυνος των ακαδημιών και παλιός τερματοφύλακας της Γουέστ Χαμ, Άλαν Μπράουν, που συνέβαλε στην έλευση των μεγάλων ονομάτων της Λίβερπουλ στην Ελλάδα, ανέφερε: «Υπάρχουν πολλά ταλέντα και εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Αυτό που θέλουμε να διδάξουμε στα παιδιά είναι να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο και να μαθαίνουν ταυτόχρονα. Οι παλαίμαχοι της Λίβερπουλ που έχουν έρθει είναι πραγματικοί θρύλοι και είναι μεγάλη υπόθεση ότι βρίσκονται εδώ και ο κόσμος μπορεί να τους δει από κοντά».

Ο υπεύθυνος των εγκαταστάσεων της Βάρης, Γιάννης Γερμανάκος, τόνισε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμαι αυτά τα μεγαθήρια της Λίβερπουλ, που είναι όμως τόσο απλοί άνθρωποι. Τα παιδιά των ακαδημιών διασκέδασαν μαζί τους, έπαιξαν μπάλα γιατί το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση πάνω από όλα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: