Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

«Αυτό το τσίρκο δεν είναι ο Άρης»

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε ο «Super 3» στηλιτεύοντας την αποκαρδιωτική εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του Άρη κόντρα στον Καμπανιακό . 

Αναλυτικά:

«Αυτό που είδαμε σήμερα ξεπερνά και τα όριά μας και τις αντοχές μας...
Αυτό το τσίρκο με τα κίτρινα, που έκοβε βόλτες μέσα στο γήπεδο, δεν είναι ο ΑΡΗΣ. Σας ορκιζόμαστε ότι είναι η πρώτη και τελευταία φορά, που προσπαθούμε να ανεχτούμε τέτοια εμφάνιση. Σεβαστείτε τη φανέλα που φοράτε και αυτόν τον τεράστιο χιλιοταλαιπωρημένο λαό, που μάχεται κόντρα σε όλους και σε όλα για να υπάρχει ΑΡΗΣ.
Υ.Γ Συνέλθετε πριν σας πάρει ο διάολος
Υ.Γ 1. Η καραμέλα των απλήρωτων παικτών δεν υπάρχει σήμερα που μιλάμε...
Υ.Γ 2. Ολοφάνερη η ανάγκη ενίσχυσης της ομάδας ΤΩΡΑ...»

Στέλνουν την πρόταση οι Ισπανοί!

Την ολοκληρωμένη τους πρόταση εμπλοκής στον Αρη προτίθενται να στείλουν σήμερα οι Ισπανοί επιχειρηματίες, που εξέφρασαν προ δυο εβδομάδων το επενδυτικό τους ενδιαφέρον για τους «κίτρινους».

Το προ ημερών ρεπορτάζ της «Μ» επιβεβαιώθηκε πλήρως, αφού ο Λουίς Ολιβερ παραδέχθηκε πως μαζί με τους συνεργάτες του βρέθηκε στο σπίτι του Χάρη Παπαγεωργίου την Παρασκευή. Αφού όμως η πρόταση τους (στην οποία συμφώνησε πλήρως ο πρώην πρόεδρος του ΑΣ) δεν τέθηκε υπόψη του ΔΣ του Ερασιτέχνη, έφυγαν για την Αθήνα και προτίθενται να «επιστρέψουν» σήμερα, αποστέλλοντας και την έγγραφη πρόταση τους. Πρόθεση τους μάλιστα είναι να τη δημοσιοποιήσουν και σε όλα τα ΜΜΕ, προκειμένου όλος ο κόσμος να γνωρίζει περί τίνος πρόκειται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Ισπανοί συσκέφθηκαν χθες το βράδυ στην Αθήνα και δεν έκρυβαν τον προβληματισμό τους για τη βαριά ήττα του Αρη, λέγοντας: «Απ’ ότι φαίνεται δεν υπάρχει υλικό που να εγγυάται την άνοδο. Θα πρέπει να κινηθούμε άμεσα για να μπορέσουμε να ενισχύσουμε την ομάδα με ποδοσφαιριστές έμπειρους και ικανούς».
*Πηγή: metrosport.gr*

«Ο Παναιτωλικός δεν θα παίξει μόνο άμυνα»

Ο Χουσείν Μουμίν είναι ένας από τους πιο κατάλληλους ανθρώπους για να αναλύσει τον αγώνα Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ.

Ο 27χρονος, πλέον, μέσος της Λαμίας έχει πάρει «μυρωδιά» τόσο από τα αποδυτήρια του Δικεφάλου, όσο και της ομάδας του Αγρινίου, γι' αυτό και του ζητήσαμε να μας καταθέσει την αποψή του για την σημερινή κόντρα με την οποία θα κλείσει η 4η αγωνιστική της Superleague.

Στον ΠΑΟΚ έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά ποδοσφαιρικά βήματα, έχοντας τρεις συμμετοχές με τον Δικέφαλο την σεζόν 2005-06, 18 παρουσίες την επόμενη περίοδο και άλλες επτά στο πρώτο μισό της σεζόν 2006-07, πριν μετακινηθεί στον Πανσερραϊκό. Εκεί έμεινε για ένα εξάμηνο και στη συνέχεια μετακόμισε στον Παναιτωλικό της Γ’ Εθνικής! Επαιξε στην ομάδα του Αγρινίου για έξι σεζόν, μετρώντας συνολικά 136 παρουσίες και στις τρεις πρώτες Εθνικές κατηγορίες.

«Θα είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι για τον ΠΑΟΚ. Ο Παναιτωλικός έχει πολύ δυνατή έδρα και μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε οποιονδήποτε αντίπαλο. Οσον αφορά το τακτικό κομμάτι, περιμένω πολύ ωραίο παιχνίδι, ανοιχτό ματς, που, ίσως, να οδηγήσει σε πολλά γκολ», είπε αρχικά στη «Μ» ο Μουμίν και συνέχισε: «Ο Παναιτωλικός δεν θα κάνει σε καμία περίπτωση μόνο άμυνα, γι’ αυτό είμαι σίγουρος. Θα γίνει θεαματικός αγώνας, θα το ευχαριστηθεί ο κόσμος. Αναμένω ανοιχτό παιχνίδι, ο Παναιτωλικός θα παίξει για να κερδίσει και από την άλλη, όπως είναι φυσιολογικό, και ο ΠΑΟΚ σαν μεγάλη ομάδα θα πάει στο Αγρίνιο μόνο για τη νίκη».

Ο 27χρονος μέσος τόνισε πως: «Γνωρίζω και τον προπονητή του Παναιτωλικού και τον αέρα που δίνει στην ομάδα η έδρα. Απέναντι σε όλες τις μεγάλες ομάδες έχει παίξει επιθετικά και αυτό θα κάνει και σήμερα».

Οσον αφορά τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων που, ίσως, να κάνουν την διαφορά, σχολίασε: «Από τον ΠΑΟΚ είναι σε μεγάλη φόρμα ο Κλάους, μπορεί με κάποιο προσωπικό γκολ ή να τελειώσει το ματς ή να το φέρει προς την ομάδα του. Εχει δείξει με την παρουσία του στο ξεκίνημα της σεζόν ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Από την πλευρά του Παναιτωλικού, ο Θεοδωρίδης είναι τρομερός παίκτης, εκτελεί τρομερά τις στημένες φάσεις και έχει τις δυνατότητες για να ξεχωρίσει και να ηγηθεί της προσπάθειας του Παναιτωλικού. Και οι δύο ομάδες έχουν ποιοτικούς παίκτες. Όμως… μπάλα είναι. Εγώ θεωρώ ότι το παιχνίδι θα το κερδίσει όποια ομάδα θα είναι πιο δυνατή στις προσωπικές μονομαχίες και θα έχει περισσότερο πάθος στο γήπεδο. Πιστεύω, δηλαδή, ότι θα κριθεί από την συνολική παρουσία των δύο ομάδων και όχι, τόσο, από την ατομική απόδοση κάποιων ποδοσφαιριστών» , ενώ καταλήγοντας για τον Μάκη Χάβο ανέφερε: «Εχει καταφέρει να ανεβάσει τον Παναιτωλικό κατηγορία. Είναι ένας προπονητής που έχει φιλοδοξίες, έχει κάνει καλή πορεία και δουλεύει πολύ».
*Πηγή: metrosport.gr*

Τα νούμερα του σημερινού αγώνα!!

No 809306
Στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση του Δικεφάλου, παρουσιάζει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ όπως σε κάθε αγώνα.
Όπως αναφέρει η ΠΑΕ:
Το paokfc.gr όπως πριν από κάθε αναμέτρηση του ΠΑΟΚ σας παρουσιάζει ενδιαφέροντα στοιχεία και στατιστικά από την παράδοση του Δικεφάλου. Διαβάστε τα facts & figures για τον αγώνα με τον Παναιτωλικό.
6 νίκες στις οκτώ αναμετρήσεις του με τον Παναιτωλικό εντός και εκτός έδρας έχει ο ΠΑΟΚ που γνώρισε την πρώτη του ήττα από την ομάδα του Αγρινίου στο περσινό πρωτάθλημα. Μέχρι τα δύο τελευταία ταξίδια του στο Αγρίνιο, ο ΠΑΟΚ είχε το απόλυτο και μάλιστα το 6-0-0 είχε συνοδευτεί με γκολ 15-3.
3 ήττες στις τρεις τελευταίες σεζόν είχε ο ΠΑΟΚ στην 2η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η τελευταία ήταν από τον Παναιτωλικό. Ο κύκλος έκλεισε με τη νίκη με 4-0 επί του Πλατανιά στα Χανιά αυτή τη σεζόν. Πριν το περσινό 2-0 στο Αγρίνιο είχε προηγηθεί η ήττα από τον Ατρόμητο με 1-0 την σεζόν 2012-13 και από τον Εργοτέλη με 2-1 το 2011-12.
1 αγώνα έδωσε Δευτέρα ο ΠΑΟΚ την περσινή σεζόν, ήταν στις 2 Δεκεμβρίου 2013 στα Γιάννινα, όπου επικράτησε με 2-0 του ΠΑΣ χάρη στα γκολ των Λούκας και Λάζαρ. Την σεζόν 2012-13 είχε αγωνιστεί πάλι Δευτέρα στα Γιάννινα, όπου επικράτησε με 3-1 του ΠΑΣ με δύο γκολ του Δημήτρη Σαλπιγγίδη και ένα του Στέφανου Αθανασιάδη. Μερικούς μήνες νωρίτερα είχε αγωνιστεί πάλι Δευτέρα στο Περιστέρι για την 2η αγωνιστική το πρωταθλήματος, όπου είχε ηττηθεί με 1-0 από τον Ατρόμητο.
1 γκολ στα δύο ματς που έχει αντιμετωπίσει ως ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ τον Παναιτωλικό έχει ο Άγγελος Αναστασίαδης. Την σεζόν 1975-76 σκόραρε στο 4-1 του Δικεφάλου μέσα στην Τούμπα με σουτ και έγραψε το τελικό 4-1. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων είχε γίνει εκείνη της σεζόν στο Αγρίνιο και ο τωρινός προπονητής του ΠΑΟΚ είχε μπει ως αλλαγή στη θέση του Παρίδη.
2 νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις με τον Παναιτωλικό έχει ο Άγγελος Αναστασιάδης τα τελευταία χρόνια ως προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα και του Πλατανιά. Την σεζόν 2011-12 επικράτησε της ομάδας του Αγρινίου με 1-0 εντός έδρας, ενώ με το ίδιο σκορ επικράτησε και ως προπονητής του Πλατανιά στις 6 Απριλίου 2014 μέσα στα Χανιά.
5 γκολ έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ στα τελευταία του τέσσερα ματς με τον Παναιτωλικό και κανείς από τους σκόρερ δεν αγωνίζεται πλέον στην ομάδα. Οι ΛούκαςΤσιρίλοΒιεϊρίνιαΠαπάζογλου και Γκονζάλβες είναι οι σκόρερ σε αυτά τα ματς.
*Πηγή: arenafm.gr*

Συμφώνησαν για μεταγραφές!!

192725
Ο Γιώργος Γαλανός και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης μίλησαν μετά την ήττα με 3-0 από τον Καμπανιακό.
Οι δύο άντρες αποφάσισαν ότι η ομάδα χρειάζεται 4-5 μεταγραφές οι οποίοι θα έρθουν βοηθήσουν τους “κιτρινόμαυρους” για να επιτευχθεί ο στόχος. Έτσι μέσα στο επόμενο 24ωρο αναμένεται να υπάρξει κινητικότητα προκειμένου να προχωρησουν σε συμφωνίες με ποδοσφαιριστες. Το αντιειμενικό πρόβλημα που υπάρχει είναι ο περιορισμός των διαθέσιμων ποδοσφαιριστών και το γεγονός ότι η ομάδα βρίσκεται στην Γ΄ Εθνική
*Πηγή: arenafm.gr*

Κορακάκης για την ώρα, πρώτη επιλογή ο Σα Πίντο!!

Ο Γιώργος Κορακάκης αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού προπονητή στον Ατρόμητο, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να βρίσκεται στην κορυφή των υποψήφιων τεχνικών να διαδεχθεί τον κ. Παράσχο στον «κυανόλευκο» πάγκο.

Κορακάκης για την ώρα, πρώτη επιλογή ο Σα Πίντο
Χρέη υπηρεσιακού προπονητή στον Ατρόμητο αναλαμβάνει μέχρι νεωτέρας ο Γιώργος Κορακάκης, όπως ανακοίνωσε η «κυανόλευκη» ΠΑΕ. Ο προπονητής της Κ20 του συλλόγου θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι κυπέλλου με τον Ηρακλή Ψαχνών για το Κύπελλο.

Από την πλευρά τους, οι Περιστεριώτες βρίσκονται σε επαφές με διάφορους προπονητές, με τον Ρικάρντο Σα Πίντο να είναι στην κορυφή της σχετικής λίστας για να διαδεχθεί τον Γιώργο Παράσχο.

Ο έμπειρος τεχνικός «πληρώνει» την κακή εικόνα που είχε η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως επίσης το γεγονός ότι οι παίκτες αντιδρούσαν σε κάθε απόφασή του (για παράδειγμα οι Ναπολεόνι και ο Ούμπιντες).

Έτσι η κατάσταση ήταν στα όριά της και ο Γιώργος Σπανός θέλησε να διατηρήσει «ζωντανά» τα αποδυτήρια και για αυτό τον λόγο αποφάσισε να απομακρύνει τον κ. Παράσχο. Μάλιστα, υπήρξε συνάντηση σε πολύ καλό κλίμα ανάμεσα στους δύο άνδρες.

Ο Ρικάρντο Σα Πίντο είναι ψηλά στις σκέψεις του Ατρομήτου, είναι ελεύθερος και – σύμφωνα με πληροφορίες από την Κρήτη – έχει υπάρξει μία επαφή και δεν τα έχουν βρει στο οικονομικό, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από την ΠΑΕ. Αυτή τη στιγμή παραμένει το «Νο1» για τον Ατρόμητο, καθώς υπάρχει θετική άποψη για το έργο του στον ΟΦΗ.

Από εκεί και πέρα, συζητείται και το έντονα το όνομα του Σάκη Τσιώλη και του Μαρίνου Ουζουνίδη. Στους υποψηφίους συγκαταλέγονται οι Τάκης Λεμονής, Δημήτρης Ελευθερόπουλος, Νίκος Νιόπλια και Νίκος Αναστόπουλος.*Πηγή: sport-fm.gr*

Βαράει διάλυση ο Πανιώνιος!

Η ΕΕΑ απέρριψε το αίτημα του Ηλία Λιανού για δεκαήμερη παράταση στην ΚΑΕ Πανιώνιος κι έτσι δεν θα συμμετέχει στο νέο πρωτάθλημα. Στη θέση του πιθανότατα η Καβάλα, προς Β’ Εθνική οι «κυανέρυθροι».

Βαράει διάλυση ο Πανιώνιος
Για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια το πρωτάθλημα της μεγάλης κατηγορίας θα διεξαχθεί χωρίς τον Πανιώνιο. Η μεγαλομέτοχος της ΚΑΕ, Ηλίας Λιανός, εμφανίστηκε μεν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού το μεσημέρι της Δευτέρας, ωστόσο με… άδεια χέρια.

Η δεκαήμερη παράταση που ζήτησε για να γίνει προσπάθεια να εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνταν για την εξασφάλιση συμμετοχής στην Α1, απορρίφθηκε κι έτσι τη θέση των «κυανέρυθρων» θα πάρει ως επιλαχούσα από την Α2 (μιας και ήταν τρίτη στο περασμένο πρωτάθλημα) η Καβάλα, εφόσον φυσικά παρουσιάσει πλήρη φάκελο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως παρέμβαση υπέρ του Πανιωνίου για να του δοθεί δεκαήμερη άδεια έκανε ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, αλλά αυτή έπεσε στο κενό, αν και η κίνησή του αυτή δεν ήχησε πολύ ευχάριστα στα αυτιά άλλων ομάδων που δεν είχαν την ίδια υποστήριξη.

Όσο για το μέλλον του συλλόγου της Νέας Σμύρνης, το πιθανότερο είναι να μην τον βρει στην Α2, αλλά στη Β’ Εθνική, ώστε να «καθαρίσει» από τα χρέη, όπως είχε επιλέξει να κάνει προ διετίας η ΑΕΚ.*Πηγή: sport-fm.gr*

Τζιόλης: «Είναι εμφανείς οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ»

Ως «μαέστρος» στη μεσαία γραμμή του ΠΑΟΚ λειτουργεί ο Αλέξανδρος Τζιόλης, ο οποίος αναφέρθηκε στα όσα έγιναν πέρσι την ομάδα και τη φετινή εικόνα που βγάζουν οι παίκτες με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Τζιόλης: «Είναι εμφανείς οι αλλαγές στον ΠΑΟΚ»
Για το νέο αγωνιστικά και ηλικιακά ΠΑΟΚ που χτίζεται αυτή την εποχή, για τους αγώνες με Ντιναμό Μίνσκ και Παναιτωλικό, αλλά και για τον χαμηλών τόνων χαρακτήρα του εντός κι εκτός γηπέδων μίλησε ο Αλέξανδρος Τζιόλης στο «ασπρόμαυρο» κανάλι στο YouTube.

Ο διεθνής μέσος επέστρεψε στην Τούμπα, πήρε και πάλι άμεσα τη φανέλα του βασικού από τον Αγγελο Αναστασιάδη και κατευθύνει τη μεσαία γραμμή της ομάδας όντας ένας από τους πρώτους ποδοσφαιριστές σε τρεξίματα και μεταβιβάσεις.

«Ξεκινήσαμε με το δεξί την πορεία μας στους ομίλους του Europa League, πήραμε ένα θετικό αποτέλεσμα. Μας έκανε όλους χαρούμενους. Σίγουρα όταν η ομάδα βάζει έξι γκολ, η προσοχή όλων επικεντρώνεται στους επιθετικούς, αλλά εγώ από την πλευρά του μου κάνω ό,τι κάνω πάντα και τη δουλειά που μου ζητείται», ανέφερε αρχικά ο 29χρονος χαφ και πρόσθεσε: «Σα χαρακτήρας είμαι ήρεμος. Στο γήπεδο προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου και έξω από το γήπεδο».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο γεγονός ότι έλειψε αρκετά από τη μεσαία γραμμή της ομάδας, λέγοντας: «Σίγουρα όταν εκτιμούν τη δουλειά σου, αυτό σε χαροποιεί και μου αρέσει αυτό. Δεν μπορώ να κρίνω εγώ αν λείπω ή βοηθάω την ομάδα. Προσπαθώ να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και ο κόσμος βλέπει ότι κάνω το καλύτερο μπορώ».

Καταλήγοντας, ο Τζιόλης μίλησε για το αρκετά νεανικό αγωνιστικά ρόστερ του ΠΑΟΚ: «Αυτό είναι εμφανές. Η ομάδα έχει αλλάξει αρκετά, έχουν φύγει αρκετοί παίκτες. Είναι μία νεαρή σε ηλικία ομάδα. Έχει θετικά και αρνητικά. Οι νεαροί παίκτες χρειάζονται χρόνο για να δέσουν με τους πιο παλιούς και θα υστερήσουν σε εμπειρία ή διαχείρισης παιχνιδιών. Ελπίζουμε να εξαλείψουμε αυτά, και να εκμεταλλευτούμε τον ενθουσιασμό, την άγνοια κινδύνου και να μπορέσουμε να βασιστούμε πάνω σε αυτά».

Δείτε το σχετικό βίντεο



*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος ο Παράσχος από Ατρόμητο!!

Παρελθόν από τον Ατρόμητο αποτελεί ο Γιώργος Παράσχος. Για λύση που «επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας», κάνει λόγο η διοίκηση. Ποια ονόματα «παίζουν» για τη διάδοχη κατάσταση.

Τέλος ο Παράσχος από Ατρόμητο!

«Ο προπονητής συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ κ. Γιώργο Σπανό παρουσία του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου με γνώμονα την εξεύρεση της λύσης που επιτάσσει το συμφέρον της ομάδας μας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΑΕ και συνεχίζει:

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος τον ευχαριστεί θερμά για όλα έχει προσφέρει στον Ατρόμητο!. Τόσο στα πρώτα χρόνια της επιστροφής μας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου όσο και τον τελευταίο 1,5 χρόνο που κράτησε με επιτυχία τα ηνία του ποδοσφαιρικού τμήματος. Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στην συνέχεια της πολύ σπουδαίας καριέρας του στα ελληνικά γήπεδα».

Πλέον αρχίζει η αναζήτηση προπονητή και ήδη ακούγονται τα ονόματα των Τάκη Λεμονή, Δημήτρη Ελευθερόπουλου, Σάκη Τσιώλη και Νίκου Νιόπλια. Στο ματς με τον Ηρακλή Ψαχνών για το Κύπελλο την Τρίτη θα υπάρχει υπηρεσιακός προπονητής στον πάγκο, ενώ μέχρι το Σάββατο και τον αγώνα με τον Ολυμπιακό αναμένεται να έχει βρεθεί μόνιμη λύση.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρτζώκας: «Δεν παίρνουμε παίκτη στη θέση ‘3’»

Απέκλεισε το ενδεχόμενο προσθήκης στη θέση «3» μετά τους τραυματισμούς των Ντάρντεν και Παπαπέτρου ο Γιώργος Μπαρτζώκας. Τι είπε για τα δυνατά τεστ του Ολυμπιακού στην Κωνσταντινούπολη.

Μπαρτζώκας: «Δεν παίρνουμε παίκτη στη θέση ‘3’»
Η αποστολή του Ολυμπιακού αναχώρησε το πρωί για την Κωνσταντινούπολη, όπου θα λάβει μέρος στο Gloria Cup αντιμετωπίζοντας την Τρίτη την Αναντολού Εφές του Ντούσαν Ίβκοβιτς και του Στράτου Περπέρογλου και την Πέμπτη τη Μάλαγα του Κώστα Βασιλειάδη, ενώ την Παρασκευή μία εκ των Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Ερυθρού Αστέρα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

«Πάμε να παίξουμε το πιο δύσκολο τουρνουά όλης της προετοιμασίας. Αν δούμε τους αντιπάλους θα καταλάβουμε πως δεν έχουν καμία σχέση με το επίπεδο των ομάδων που παίξαμε στην Ιταλία. Μετά θα ακολουθήσει το τουρνουά στο Ρέθυμνο και έπειτα από αυτό θα μπούμε στις επίσημες υποχρεώσεις για τη νέα σεζόν», δήλωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

«Είμαι ικανοποιημένος από τη δουλειά που γίνεται μέχρι στιγμής. Σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας προσπαθούμε να ενσωματώσουμε τους νέους παίκτες στη φιλοσοφία της ομάδας όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και ανταποκρίνονται θετικά», πρόσθεσε.

Παράλληλα απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο ενίσχυσης στη θέση «3» μετά τους τραυματισμούς των Ντάρντεν και Παπαπέτρου. «Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να πάρουμε παίκτη στο “3”, ο Ντάρντεν το πολύ σε έναν μήνα θα είναι έτοιμος. Δεν υπάρχει λόγος να πάρουμε άλλον παίκτη και θα περιμένουμε και τον Παπαπέτρου».

Ο Γιώργος Πρίντεζης με τη σειρά του είπε: «Σίγουρα είναι ένα τουρνουά με αντιπάλους επιπέδου Ευρωλίγκα. Είναι ένα πολύ σημαντικό τεστ για εμάς, αλλά τα φιλικά είναι πάντα φιλικά. Νομίζω είμαστε σε καλό επίπεδο, η φιλοσοφία ουσιαστικά είναι ίδια με πέρσι, έχουν αλλάξει ελάχιστα στοιχεία τα οποία πρέπει να κατανοήσουν και οι νέοι παίκτες. Πιστεύω σε αυτό το κομμάτι είμαστε σε καλό επίπεδο».

Για τη δική του φυσική κατάσταση και εάν κατάφερε να ξεκουραστεί από τις υποχρεώσεις του με την Εθνική, ο 29χρονος φόργουορντ απάντησε πως «ο κόουτς μου έδωσε τέσσερις ημέρες άδεια, όσο μπόρεσα να ξεκουραστώ αυτές τις ημέρες ξεκουράστηκα και πλέον είμαι με το μυαλό και το σώμα στην προετοιμασία της ομάδας».

*Οι αγώνες του τουρνουά θα μεταδοθούν από το Novasports 3.*Πηγή: sport-fm.gr*

Η μεγάλη έκπληξη της Premier League!!

Ο Θάνος Σαρρής γράφει για τη βελούδινη μετάβαση της Σαουθάμπτον και τις επιλογές του Κούμαν, που μέχρι στιγμής έχουν κλείσει στόματα!
Δέκα βαθμοί σε πέντε παιχνίδια. Η Σαουθάμπτον κάνει το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της  στην Premier League. Ισάριθμους βαθμούς είχε και τη σεζόν 1988/89, όταν ήταν ακόμα First Dividion. Οι «Άγιοι» δίνουν μαθήματα αναδημιουργίας και ομαλής εξέλιξης μιας ομάδας μετά την αποχώρηση του κορμού της.
Η αλήθεια είναι ότι τα δείγματα το καλοκαίρι δεν ήταν καλά. Ο Νίκολα Κορτέζε, ο άνθρωπος που κινούσε τα νήματα σε όλα τα επίπεδα του συλλόγου, από τις χορηγικές συμφωνίες μέχρι την οικονομική σταθεροποίηση και τις μεταγραφές, είχε αποχωρήσει από τον Ιανουάριο, ανοίγοντας την πόρτα για τους υπόλοιπους. Με το τέλος της ποδοσφαιρικής σεζόν τον ακολούθησε ο Μαουρίτσιο Ποκετίνο και αρκετοί ποδοσφαιριστές. Ο Σο στη Γιουνάιτεντ, ο Λαλάνα, ο Λόβρεν και ο Λάμπερτ στη Λίβερπουλ, ο Τσάμπερς στην Άρσεναλ. Παίκτες, πάνω στους οποίους οι «Άγιοι» είχαν χτίσει τον κορμό τους, έφυγαν, αποφέροντας όμως τεράστια έσοδα. Συνολικά, για τους παραπάνω παίκτες, η Σαουθάμπτον έβαλε στα ταμεία της 90.5 εκατομμύρια λίρες.

Ο Ρόναλντ Κούμαν ηγείται στην επόμενη μέρα 


Ένα από τα χαρακτηριστικά της ομάδας που είχε δημιουργήσει ο Κορτέζε με τους Άτκινς και Ποκετίνο ήταν οι στοχευμένες μεταγραφές. Και όταν η αναπλήρωση αφορά παίκτες-κλειδιά, τα πράγματα γίνονται πολύ  πιο δύσκολα. Ο Κούμαν, όμως, είχε κάνει τα... κουμάντα του. «Αυτή είναι η ιστορία του ποδοσφαίρου, παίκτες πηγαινοέρχονται. Το πιο σημαντικό μήνυμά μου είναι ότι πρέπει να κρατήσουμε τη φιλοδοξία και την φιλοσοφία μας. Αν χάνουμε παίκτες, φέρνουμε άλλους με την ίδια ποιότητα ή και καλύτερους, αν είναι δυνατόν. Υπάρχουν χρήματα για να ξοδέψουμε», τόνιζε. Ο 51χρονος πολύπειρος Ολλανδός, έχοντας δουλέψει σε πολλά μεγάλα κλαμπ ανά την Ευρώπη (χωρίς πάντα να έχει επιτυχία!), ήταν μια επιλογή που έμοιαζε να ενέχει ρίσκο για την μετάβαση. Αρκετοί θεώρησαν ότι θα τα βροντήξει από νωρίς. Μέχρι στιγμής, δείχνει ιδανικός για τη δουλειά.
Ο Σάμι Λι, με θητεία στην Εθνική ομάδα και τη Λίβερπουλ του Ουγιέ, ήταν μια ακόμα στοχευμένη επιλογή για το τεχνικό τιμ, ως δεξί του χέρι. «Ανοιχτός» σαν άνθρωπος και προπονητής, έχει δέσει ιδανικά με τον μεθοδικό Κούμαν, που δεν ήρθε για να κάνει... επανάσταση. Στόχος ήταν να φέρει παίκτες κατάλληλους για να καλύψουν τα κενά και να «δέσουν» ιδανικά με τους ήδη υπάρχοντες. Παίκτες με συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά, που θα μπορούσαν να ανταποκριθούν στο όραμά του.
Ο Ολλανδός έφερε τον Τάντιτς από την Τβέντε (16 γκολ και 14 ασιστ στη δεύτερη χρονιά του) έναντι 10.3 εκατομμυρίων για να... κάνει τους Άγγλους να τρίβουν τα μάτια τους. Ευέλικτος, με τεχνική, εξαιρετικές μεταβιβάσεις και στημένα. Ικανός να καλύψει πολλές θέσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να δώσει την τελική πάσα. Ο Γκρατσιάνο Πελέ, που είχε δείξει σε όλη την Ευρώπη τα διαπιστευτήριά του με την Φέγενοορντ έχει κάνει τους «Άγιους» να ξεχάσουν ήδη τον Λάμπερτ. Υπό τις οδηγίες του Κούμαν, είχε 55 γκολ σε 66 εμφανίσεις, γνωρίζει τα «θέλω» του προπονητή του και είναι ήδη ο αρχισκόρερ του.

Ο Τάντιτς μοιράζει ασίστ και δημιουργεί κενούς χώρους


«Κάθε μέρα που περνά μαζί μας και προπονείται γίνεται καλύτερος, αποκτά περισσότερη αυτοπεποίθηση. Προφανώς, βοηθούν τα γκολ και δείχνει ότι ήταν μια καλή προσθήκη», τόνισε ο αρχηγός Ζοσέ Φοντέ ενώ ο Μόργκαν Σνάιντερλιν ξεκαθάρισε ότι δίνει στην ομάδα ότι και ο Ρίκι πέρυσι. Ο Σέιν Λονγκ, ο οποίος τα τελευταία χρόνια είχε καλή σχέση με τα δίχτυα με Χαλ και Γουέστ Μπρομ ήρθε για να προσφέρει μια ακόμα λύση. Όχι τόσο στο σκοράρισμα, αλλά... σε όλα τα υπόλοιπα, παίζοντας στο «φτερό» Στην άμυνα, ο Αλντερβάιρελντ αποδεικνύεται λίρα 100 στην άμυνα, ενώ ο Μπερτράντ έχει καπαρώσει τη θέση στα αριστερά, προσφέροντας και στην επίθεση.
Και το ταλέντο παραμένει. Ο Ναθάνιελ Κλάιν έχει ξεκινήσει εξαιρετικά τη χρονιά, συμπληρώνοντας την άμυνα από τα δεξιά. Ο 19χρονος Γουόρντ-Πρόουζ έχει όλο το μέλλον μπροστά του και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής στοιχεία, αυτό θα είναι λαμπρό. Ο Τζέι Ροντρίγκες έμεινε και ο Κούμαν περιμένει να γυρίσει από τον τραυματισμό του. Έμειναν και ο Γουανιγιάμα και με τον Σνάιντερλιν. Τον Σνάιντερλιν, που το καλοκαίρι τουίταρε ότι «Ένα εκπληκτικό ταξίδι έξι χρόνων καταστράφηκε σε μια στιγμή». Και μην ξεχνάμε ότι ακόμα δεν έχει παίξει ο Μανέ, που αποκτήθηκε από τη Σάλτσμπουργκ και μόλις πρόσφατα εξασφάλισε άδεια εργασίας.

Ο Γκρατσιάνο Πελέ συνεχίζει το σερί του και στην Premier League


Οι αντικαταστάτες, λοιπόν, των «φευγάτων» δείχνουν μέχρι στιγμής ιδανικοί. Σε αυτούς προστέθηκε και ο Φόρστερ από τη Σέλτικ για το τέρμα, ένας εξαιρετικός κίπερ, ο οποίος έχει βελτιώσει την επικοινωνία με την άμυνα. Σε σύγκριση με πέρυσι, οι «Άγιοι» έχουν περισσότερα σουτ, περισσότερες πάσες, περισσότερα τάκλιν και καλύτερο μέσο όρο τερμάτων ανά αγώνα! Η ομάδα του Κούμαν δεν πρεσάρει τόσο ψηλά όσο αυτή του Ποκετίνο, ωστόσο δουλεύει καλύτερα με τη μπάλα και εκμεταλλεύεται άψογα τους χώρους. Το 4-3-3 του Κούμαν έχει ολλανδικές πινελιές και φαντασία.
Προφανώς, κανείς δεν ξέρει αν η Σαουθάμπτον θα συνεχίσει να είναι τόσο αποδοτική. Με τη Σουόνσι, για παράδειγμα, αν δεν υπήρχε το αριθμητικό πλεονέκτημα που βοήθησε πολύ στην κατοχή του δευτέρου μέρους, τα πράγματα ενδεχομένως να ήταν διαφορετικά, καθώς οι «κύκνοι» στο πρώτο ημίχρονο έβαλαν δύσκολα στους «Άγιους». Το σίγουρο είναι ότι ο Ολλανδός και οι παίκτες του έχουν καταφέρει να διαψεύσουν σχεδόν τους πάντες (ανάμεσα τους και εμάς!) που περίμεναν ένα πολύ δύσκολο ξεκίνημα. Και είναι στο χέρι τους να συνεχίσουν...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Οι Έλληνες του εξωτερικού!! (vid)

Ο Γκέκας για ακόμη ένα σαββατοκύριακο έκλεψε την παράσταση με τα γκολ του. «Κέρβερος» ο Καρνέζης, σταθερός ο Μανωλάς, άδικημένος ο Βύντρα. Δείτε τι έκαναν όλοι οι Έλληνες του εξωτερικού.
Έχει πάρει φόρα και δεν σταματάει ο Φάνης Γκέκας στην Τουρκία. Ο Έλληνας επιθετικός και πάλι σκόραρε δις με την Ακχίσασπορ, ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις έκαναν τόσο οι Καρνέζης, Κονέ με την Ουντινέζε, όσο και ο Κώστας Μανωλάς. Σταθερές αξίες οι Μόρας και Ταχτσίδης στην Βερόνα...
ADVERTISEMENT
ΙΤΑΛΙΑ
Κώστας Μανωλάς (Ρόμα): Μπορεί να μην είχε πολύ δουλειά, καθώς η Κάλιαρι δεν απείλησε ιδιαίτερα την Ρόμα, όμως ο Έλληνας αμυντικός κέρδισε και πάλι τα εγκωμιαστικά σχόλια των Ιταλών λόγω των σωστών και γρήγορων μεταβιβάσεών του, στα 90 λεπτά που έπαιξε.
Βασίλης Τοροσίδης (Ρόμα): Είδε από τον πάγκο την Ρόμα να κερδίζει 2-0 την Κάλιαρι στο «Ολίμπικο».
Χοσέ Χολέμπας (Ρόμα): Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Έλληνας ομογενής δεν συμπεριλήφθηκε στα πλάνα του Ρούντι Γκαρσία, με αποτέλεσμα να μείνει στο πάγκο.




Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος (Βερόνα): Ξεκίνησε βασικός στην εκτός έδρας νίκη της Βερόνα στο Τορίνο με 1-0, αλλά έγινε αλλαγή στο 64. Όσο αγωνίστηκε ήταν αρκετά κινητικός, έχοντας στο ενεργητικό του την εκτέλεση φάουλ από την οποία προήλθε η ευκαιρία με την κεφαλιά του Ταχτσίδη.
Βαγγέλης Μόρας (Βερόνα): Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχε πολύ δουλειά, καθώς η Τορίνο δεν είχε πάρει επιθετικές πρωτοβουλίες. Στην επανάληψη όμως και ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο βοήθησε με τις σωστές του επεμβάσεις και τοποθετήσεις, να φύγει η Βερόνα με τους τρεις βαθμούς στην... τσέπη.
Παναγιώτης Ταχτσίδης (Βερόνα): Έπαιξε και στα 90 λεπτά του παιχνιδιού στο Τορίνο, έχοντας καλή απόδοση και βοηθώντας την ομάδα του να κρατήσει τον έλεγχο του αγώνα και τελικά να πάρει τη νίκη. Θα μπορούσε μάλιστα να είχε χριστεί και σκόρερ στην φάση του πρώτου ημιχρόνου από το φάουλ του Χριστοδουλόπουλου.
Ορέστης Καρνέζης (Ουντινέζε): Ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν βασικός στη νίκη της Ουντινέζε με 1-0 επί της Νάπολι. Μάλιστα είχε και κάποιες καλές επεμβάσεις στο ενεργητικό του, όπως η διπλή στο 65' στις προσπάθειες του Ιγκουαΐν και του Καγιεχόν.
Παναγιώτης Κονέ (Ουντινέζε): Έπαιξε σε όλο το παιχνίδι της Ουντινέζε με την Νάπολι, τρέχοντας αρκετά χιλιόμετρα και βοηθώντας στο να πάρει η ομάδα του τη νίκη. Όχι μόνο στον επιθετικό τομέα, αλλά και ανασταλτικά.




Γιάννης Φετφατζίδης (Τζένοα): Ήταν εκτός αποστολής του παιχνιδιού με την Λάτσιο λόγω του τραυματισμού του.
Μάριος Οικονόμου (Μπολόνια): Αν και ήταν στην αποστολή, ο 22χρονος αμυντικός δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στην εντός έδρας ήττα της ομάδας του από την Κροτόνε με 2-0.
Βασίλης Καραγκούνης (Ρετζίνα): Ήταν εκτός αποστολής στην εκτός έδρας ήττα της Ρετζίνα από την Λέτσε με 2-0.
Γιάννης Νικολίτσας (Προ Βερτσέλι): Ο 17χρονος τερματοφύλακας ήταν εκτός αποστολής στην εντός έδρας νίκη της ομάδας του με 4-0 επί της Βαρέζε.
Τάσος Δώνης (Γιουβέντους Πριμαβέρα): Δεν ήταν απλά βασικός στην ισοπαλία της Γιουβέντους με την Τραπάνι με 2-2, αλλά σκόραρε κιόλας, ανοίγοντας το σκορ.
Άλμπερτ Ρούσος (Γιουβέντους Πριμαβέρα): Βασικός σε όλο το ματς της Γιουβέντους με την Τραπάνι που έληξε 2-2.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Λουκάς Βύντρα (Λεβάντε): Ξεκίνησε βασικός στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα, αλλά δεν κατάφερε να βγάλει το πρώτο ημίχρονο, καθώς στο 43ο λεπτό αποβλήθηκε για ένα πέναλτι στον Μέσι. Μπορεί να ήταν μέσα στην φάση, αλλά ουσιαστικά το φάουλ εντός περιοχής το έκανε ο Τόνιο. Πάντως όσο αγωνίστηκε είχε καλές τοποθετήσεις, με 2-3 σωστές επεμβάσεις, χωρίς να φέρει μερίδιο ευθύνης στην φάση του γκολ που δέχθηκε η ομάδα του.
Νίκος Καράμπελας (Λεβάντε): Ήταν εκτός αποστολής για το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα λόγω του τραυματισμού του.

ΑΓΓΛΙΑ
Γιώργος Σαμαράς (Γουέστ Μπρόμ): Δεν ήταν στην αποστολή της Γουέστ Μπρομ, αλλά η ομάδα του κατάφερε να κερδίσει 1-0 την Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν».
Χάρης Μαυρίας (Σάντερλαντ): Ήταν και πάλι εκτός αποστολής στο παιχνίδι με την Μπέρνλι, αλλά όπως τόνισε και ο Γκουστάβο Πογιέτ σύντομα θα έρθει η στιγμή να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Κώστας Σταφυλίδης (Φούλαμ): Ξεκίνησε βασικός στην εντός έδρας ήττα της Φούλαμ από την Μπλάκμπερν με 1-0, αλλά έγινε αλλαγή στο 83'. Παίζοντας πάντως ως αριστερό χαφ, ήταν από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας τους.
Δημήτρης Κωνσταντόπουλος (Μίντλεσμπρο): Με τον Έλληνα τερματοφύλακα, για ακόμη μία φορά κάτω από τα δοκάρια της, η Μίντλεσμπρο θριάμβευσε με 4-0 επί της Μπρέντφορντ.
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Σωκράτης Παπασταθόπουλος (Μπορούσια Ντόρντμουντ): Έπαιξε βασικός σε όλο το παιχνίδι, αλλά έχει ευθύνη για τα δύο γκολ που δέχθηκε η Ντόρντμουντ. Στο πρώτο χάνει την μονομαχία από τον Σεμπέριο που έδωσε την ασίστ στον Οκαζάκι, ενώ στο δεύτερο έχασε το μαρκάρισμα του Ισπανού, πιστεύοντας οτι ήταν οφσάιντ.




Κυργιάκος Παπαδόπουλος (Μπάγερ Λεβερκούζεν): Ήταν εκτός αποστολής λόγω του τραυματισμού του.
Στέφανος Καπίνο (Μάιντζ): Είδε από τον πάγκο την ομάδα του να κερδίζει 2-0 την Μπορούσια Ντόρντμουντ.
Γιάννης Γκέλιος (Άουγκσμπουργκ): Ο 22χρονος τερματοφύλακας ήταν εκτός αποστολής στη νίκη με 4-2 επί της Βέρντερ Βρέμης.
Αλέξανδρος Καρτάλης (Γκρόιτερ Φιρτ Β'): Ο 19χρονος αμυντικός, ξεκίνησε βασικός στην ήττα της Γκρόιτερ Φιρτ από την Ομπενφράνκεν με 2-1, αλλά αντικαταστάθηκε στο 53ο λεπτό.
Θανάσης Ράπτης (Στουτγκάρτερ): Ήταν εκτός αποστολής στο ισόπαλο 1-1 ματς των Κίκερς με την Όσναμπρικ.
Άγγελος Οικονόμου (Μπάγερν Μονάχου Β'): Έπαιξε για 90 λεπτά με την δεύτερη ομάδα της Μπάγερν, στην εκτός έδρας νίκη της με 2-1 επί της Γκάρχινγκ.
Παναγιώτης Αρναούτογλου (Καρλσρούη Β'): O 18χρονος αμυντικός έπαιξε για 90 λεπτά στην εκτός έδρας νίκη της Καρλσρούης επί της Ράβενσμπουρν με 3-2.
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
Ανδρέας Σάμαρης (Μπενφίκα): Ξεκίνησε βασικός στο παιχνίδη με την Μορεϊρένσε, αλλά έγινε αλλαγή στο 35'. Όχι λόγω της απόδοσής του, αλλά επειδή ο Ζέσους θέλησε να αλλάξει την διάταξη της ομάδας μετά το γκολ της ισοφάρισης που δέχθηκαν οι «αετοί». Η κίνησή του αυτή τελικά δικαιώθηκε, καθώς η Μπενφίκα κέρδισε 3-1.
Δημήτρης Πέλκας (Βικτόρια Σετουμπάλ): Ήταν εκτός αποστολής στην ήττα με 2-0 από την Πενιαφέλ.
ΟΛΛΑΝΔΙΑ
Κώστας Λάμπρου (Βίλεμ): Βασικός για 5ο παιχνίδι ο Έλληνας τερματοφύλακας, βοηθώντας την ομάδα του να πάρει την εντός έδρας νίκη με 2-1 επί της Μπρέντα.
Νίκος Ιωαννίδης (Τσβόλε): Μπήκε στα τελευταία 8 λεπτά του αγώνα με την Άλκμααρ, όπου η Τσβόλε γνώρισε την ήττα με 1-0.
Θανάσης Καραγκούνης (Τσβόλε): Ήταν εκτός αποστολής για το εκτός έδρας παιχνίδι με την Άλκμααρ.
Τζέιμς Ευμορφίδης (Άγιαξ Α1): Ο ομογενής επιθετικός, παίζοντας με την δεύτερη ομάδα του Άγιαξ, μπήκε αλλαγή στο 64ο λεπτό, αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του να πάρει τη νίκη επί της Ντε Χάαγκ, καθώς το παιχνίδι στο Άμστερνταμ έληξε 1-1.
ΒΕΛΓΙΟ
Γιώργος Γκαλίτσιος (Λόκερεν): Έπαιξε και στα 90 λεπτα, στη νίκη της Λόκερεν επί της Μαλίν με 3-2.
Στέργος Μαρίνος (Σαρλερουά): Ξεκίνησε βασικός στη νίκη με 2-1 επί της Ζούλτε Βάρεγκεμ, αλλά αντικαταστάθηκε στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης.
Απόστολος Βέλλιος (Λιρς): Έπαιξε και στα 90 λεπτά της βαριάς ήττας της Λιρς από την Βέστερλο με 6-1.
Σωκράτης Διούδης (Μπριζ): Η Μπριζ κέρδισε 5-0 την Κορτράικ, αλλά ο Έλληνας τερματοφύλακας έμεινε στον πάγκο.
Νίκος Ρούμπος (Τουμπίζ): Δεν αγωνίστηκε στην εντός έδρας ήττα της Τουμπίζ από την Ρούζελαρ με 1-0.
Κωνσταντίνος Αποστολόπουλος (Ουνιόν): O 21χρονος επιθετικός μπήκε στο 54ο λεπτό του αγώνα με την Χάσελτ, αλλά η Ουνιόν γνώρισε την εκτός έδρας ήττα με 4-1.
ΤΟΥΡΚΙΑ
Φάνης Γκέκας (Ακχίσαρ): Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται ο Έλληνας επιθετικός, καθώς πάλι πέτυχε δύο γκολ, αυτή την φορά στην Ερτσίγεσπορ. Στο 53' της αναμέτρησης ισοφάρισε σε 1-1 και στο 90' χάρισε την εκτός έδρας νίκη στην Ακχίσαρ με 2-1.



ΡΟΥΜΑΝΙΑ
Βασίλης Πλιάτσικας (Άστρα): Ήταν εκτός αποστολής στη νίκη της Άστρα κόντρα στην Παντούρι με 2-1.
Γιάννης Αραμπτζής (Άστρα): Και ο Έλληνας τερματοφύλακας ήταν εκτός αποστολής για το ματς με την Παντούρι.
ΑΥΣΤΡΙΑ
Θανάσης Πέτσος (Ραπίντ Βιέννης): Είδε από τον πάγκο την ομάδα του να κερδίζει εύκολα 3-0 την Βόλφεσμπεργκ.
ΠΟΛΩΝΙΑ
Ανέστης Αργυρίου (Ζαβίσζα): Κακή βραδιά, όχι μόνο ο 26χρονο αμυντικό, αλλά γενικότερα για την οπισθοφυλακή της Ζαβίσζα, που έχασε 6-2 από την Λεχ Πόζναν. Ο Αργυρίου αντικαταστάθηκε στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Μαυρουδής Μπουγαΐδης (Λέχια Γκντανσκ): Έπαιξε και στα 90 λεπτά της εντός έδρας ήττας από την Πογκον με 1-0.
ΙΣΡΑΗΛ
Γιάννης Παπαδόπουλος (Μπνέι Σακχνίν): Έπαιξε βασικός στην εντός έδρας ισοπαλία με 1-1 κόντρα στην Χάποελ Ακρέ, έχοντας καλή απόδοση ως αριστερός εξτρέμ.
ΟΥΓΓΑΡΙΑ
Κωνσταντίνος Οικονόμου (ΜΤΚ Βουδαπέστης): Ο 18χρονος στόπερ έπαιξε για 90 λεπτά με την Κ-21 της ΜΤΚ την Παρασκευή, στην νίκη της με 2-1 επί της Νταναουζβάρος.
*Οι Παναγόπουλος (Ουνιβερσιτατέα Κλουζ) και ο Παπαδόπουλος (Τραμπζονσπόρ) παίζουν την Δευτέρα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Νίκησε και... τα ανθρώπινα λάθη!!

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για το πέρασμα του Παναθηναϊκού από τα Χανιά κόντρα στον Πλατανιά και τον επόπτη Τσολάκη! Το... παγκόσμιο ρεκόρ του ενός φάουλ από τον Αρετόπουλο.
Δεν είναι η πρώτη. Ούτε και η τελευταία φορά που ο Παναθηναϊκός καλείται εκτός από τους ποδοσφαιρικούς του αντιπάλους, να νικήσει και τις αποφάσεις των διαιτητών. Τα... ανθρώπινα λάθη που λέμε και εδώ στην Ελλάδα. Αυτές τις καταραμένες συμπτώσεις. Επαναλαμβανόμενες συμπτώσεις, βέβαια, αλλά δεν βαριέσαι. Πάνω από όλα η ποδοσφαιρική ανάλυση. Τι σημασία έχει αν κόντρα σε Λεβαδειακό, Καλλονή και Πλατανιά οι κουφοί άκουσαν, οι μουγκοί μίλησαν αλλά μοναχά οι τυφλοί δεν είδαν! Εδώ έχουμε αρχιδιαιτητή και μάλιστα όχι κανέναν τυχαίο, αλλά τον Χιου Ντάλας! Που αυτό το σαββατοκύριακο μας έκανε την τιμή να έρθει στην Ελλάδα, να αφήσει την NOVA και... μόλις την τέταρτη αγωνιστική να διαπιστώσει(;) το επίπεδο της ελληνικής διαιτησίας.
ADVERTISEMENT
Ο Παναθηναϊκός μπορεί να μην είναι στα... καλά του φεγγάρια, μπορεί να αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, μπορεί να χρειάζεται χρόνο και εμπιστοσύνη στο πλάνο, αλλά στα Χανιά έκανε μεγάλη ανατροπή και πήρε ένα «τρίποντο» κόντρα σε όλους και σε όλα. Ακόμη και απέναντι στην δική του τραγική αμυντική συμπεριφορά που τον έφερε από ρόλο οδηγού, να κυνηγάει πάλι την ανατροπή! Την έκανε, έβγαλε ψυχή, έβγαλε δουλεμένη στημένη μπάλα με το όμορφο γκολ του κορυφαίου Θανάση Ντίνα, πήρε τέρμα από τον Ζέκα και δεν «γκέλαρε» παρά τα όσα έδειχνε ο επόπτης Τσολάκης και ο Αρετόπουλος.
Από που να ξεκινήσεις και που να τελειώσεις; Μόνο... τρεις κάλυπταν τον Μέντες που βρέθηκε απέναντι από τον πορτιέρο και έχοντας δύο επιλογές πάσας στο κενό τέρμα στο 2-2. Ο Τσολάκης αφού έκανε την αρχή, έδωσε και συνέχεια όταν «έκοψε» τον Καρέλη που έβγαινε... φάτσα με το 2-4. Στην φάση αυτή καλυπτόταν μοναχά από ένα, οπότε... δικαιολογείται η απόφαση.
Πάντως, όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Πλατανιά θα πρέπει να αισθάνονται τυχεροί. Όχι, για τα πέντε γκολ που είδαν, τις ανατροπές και ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παιχνίδι. Σιγά το ποδόσφαιρο, όταν μιλάμε για παγκόσμιο ρεκόρ! Ποιο ήταν αυτό; Δεν το ξέρετε; Σε ολόκληρο παιχνίδι, σε 94 αγωνιστικά λεπτά, ο Παναθηναϊκός και με κατοχή μπάλας 65-35 κέρδισε μόλις ένα φάουλ! Ναι! Ένα φάουλ! Τώρα πως γίνεται αυτό, κανείς δεν μπορεί να δώσει την απάντηση. Εκτός από τον ρέφερι της συνάντησης, τον κ. Αρετόπουλο...
Με αυτά και με αυτά, ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στην Αθήνα με ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο». Κερδίζει χρόνο, ανακτά την χαμένη του αυτοπεποίθηση και με περισσότερη ηρεμία θα μπορέσει στην συνέχεια να δουλέψει για να βελτιώσει τις αδυναμίες του, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι. Εκτός από τους βαθμούς και την ψυχολογία, το «τριφύλλι» κερδίζει ακόμη έναν ποδοσφαιριστή που αποδεικνύει ότι μπορεί να δώσει λύσεις.Τον Χρήστο Δώνη...

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Σεντερφοράρα» ο Μπενίτες!!

Ο Ηρακλής Αντύπας γράφει για τον Κασάμι που μπορεί να κάνει τη διαφορά στον Ολυμπιακό και τον Μπενίτες, ο οποίος είναι σέντερ φορ με όλη τη σημασία της λέξης!  
Αν κάποιος από τους… ανυπόμονους φίλους του Ολυμπιακού, που φεύγουν πάντα πέντε λεπτά νωρίτερα για να προλάβουν τη κίνηση, αποφάσισε να πράξει το ίδιο και στο παιχνίδι με τη Βέροια, τότε θα έχασε τα δύο τελευταία γκολ. Ο Θρύλος φυλούσε το καλύτερο για το τέλος, αφού το… ρευστό και επικίνδυνο 1-0, μετατράπηκε σε 3-0 με δύο γκολάρες. Μία του Μπενίτες και μία του Κασάμι.
ADVERTISEMENT
Σε αυτούς τους δύο παίκτες θα σταθούμε. Κι αν για τον Κασάμι έχουν ήδη γραφτεί, ουκ ολίγα εγκωμιαστικά σχόλια, δεν έχει συμβεί το ίδιο και για τον Μπενίτες, τον νέο… Μπόρχα, όπως κάποιοι είχαν γράψει.
Ο Κασάμι είναι παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά. Είτε παίζει στον άξονα , είτε στα άκρα, όπως συνέβη κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας. Φτιάχνει παιχνίδι (η μπάλα περνά συνεχώς από τα πόδια του), μαρκάρει και απειλεί επιθετικά. Τόσο με μακρινά σουτ, όσο και με ατομικές προσπάθειες. Συν τοις άλλοις είναι ακούραστος και κάνει σπριντ ακόμα και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όπως συνέβη το Σάββατο το βράδυ. Κοινώς τα κάνει όλα και συμφέρει…
Πάμε τώρα και στον Μπενίτες. Ο Παραγουανός επιθετικός, του οποίου η μεταγραφή και είχε περάσει στα ψιλά, αλλά και αρκετοί την είχαν μειώσει, δείχνει εξαιρετικά στοιχεία. Στα δύο σερί ματς, στα οποία χρησιμοποιήθηκε από τον Μίτσελ σαν αλλαγή, κατάφερε να κάνει αισθητή την παρουσία του.
Κόντρα στον ΟΦΗ είχε δοκάρι σε κλασική κίνηση σέντερ φορ και κόντρα στη Βέροια ανέβασε στροφές. Την πρώτη φορά του είπε «όχι» ο Καντιμοίρης, αλλά την δεύτερη κανείς δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Ούτε ο Μπράβο (που είχε εξαιρετική παρουσία στο ματς), αλλά ούτε και ο πορτιέρο της «Βασίλισσας του Βορρά».
Άνοιξε λογαριασμό με τον Ολυμπιακό, με ένα πολύ όμορφο γκολ και ο νεαρός επιθετικός δείχνει ότι μπορεί να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα. Και το γκολ είναι η τροφή του επιθετικού. Μιλάμε ια σέντερ φορ με όλη την σημασία της λέξης…
Υ.Γ. Ήταν δεδομένο, ότι μετά την υπερπροσπάθεια του αγώνα μ την Ατλέτικο, ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να κρύψει την μπάλα. Και οι ποδοσφαιριστές άνθρωποι είναι.
Υ.Γ. (1) Το επεισόδιο του Μήτρογλου με τον Ντομίνγκεζ, ξεκίνησε στο 32’ και τελείωσε αμέσως. Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο και μόνο τυχαίο δεν ήταν που οι δύο παίκτες έκαναν την σέντρα στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.
Υ.Γ. (2) Εξαιρετική η παρουσία της Βέροιας στο Καραϊσκάκη. Ούτε έπαιξε κλεφτοπόλεμο, ούτε κλείστηκε πίσω. Έπαιξε ανοιχτά, πρέσαρε ψηλά και έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», αφού δεν είχαν την δυνατότητα για άνετες πάσες και εύκολη ανάπτυξη. Απέδειξε, περίτρανα ότι οι τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς, μόνο από σπόντα δεν ήρθαν…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σαν Ροκ συγκρότημα!!

Ο Κώστας Γκόντζος σημειώνει το τι έχει μεγαλύτερη σημασία από τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Πλατανιά και τι πρέπει να γίνει για να πιάσει τόπο το τρίποντο... Έμεινε λοιπόν στην σκηνή ο Παναθηναϊκός. Και απ' ότι φάνηκε και πάλι από το... χειροκρότημα, μπορεί να ελπίζει ότι αυτή την φορά θα τον αντέξει το... σκοινί. Έστω κι αν χρειάστηκε να παίξει στην κυριολεξία σαν...ροκ συγκρότημα, σε ένα επίσης ροκ παιχνίδι.
Δεν διέφερε βέβαια σαν απόδοση και σαν συνολική λειτουργία το παιχνίδι κόντρα στον Πλατανιά από τα προηγούμενα παιχνίδια. Με την ίδια ευκολία που θα μπορούσε να μην χάσει ή να κερδίσει τα προηγούμενα, με την ίδια κέρδισε και το σημερινό. Όπως επίσης με την ίδια ευκολία που έχασε τα προηγούμενα, θα μπορούσε να χάσει και το σημερινό.
Οι λεπτομέρειες και οι συγκυρίες καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα.
Γι' αυτό και πρέπει να μην μείνει σ' αυτές ο Παναθηναϊκός. Όπως αντίστοιχα δεν έπρεπε να μείνει σ' αυτές και στα παιχνίδια που έχασε.
Σήμερα δεν μπήκε είναι η αλήθεια νωθρά στο παιχνίδι. Προηγήθηκε μάλιστα και νωρίς στο σκορ. Όμως νωθρά και πάλι αντιμετώπισε αυτή την διαφορετικότητά του. Με αποτέλεσμα να χάσει γρήγορα το προβάδισμα.
Το ανάποδο έγινε στο δεύτερο ημίχρονο.
Δέχθηκε γκολ σε ρυθμό προπόνησης. Απάντησε όμως γρήγορα. Και μπήκε και σχετικά γρήγορα επίσης μπροστά στο σκορ. Μόνο που γι' αυτό θα πρέπει να... ανάψει μια λαμπάδα στον γκολκίπερ του Πλατανιά που... αναπλήρωσε επάξια το κενό του εξαφανισμένου και πάλι από το γήπεδο Πέτριτς, με δυο γκάφες ολκής.
Από κει και πέρα ο Παναθηναϊκός δεν κινδύνεψε.
Αυτό τουλάχιστον το επίπεδο τόχει κατακτήσει με ομάδες σαν τον Πλατανιά και τα λοιπά και θα πρέπει να του κάτσουν πολύ ανάποδα το ματς, οι λεπτομέρειες και οι φάσεις, για να μην τα κερδίσει και ακόμα περισσότερο να τα χάσει τέτοια παιχνίδια.
Επειδή όμως, προφανώς και δεν είναι αυτό το ζητούμενο για την φετινή χρονιά αλλά και διαχρονικά για μια ομάδα που είτε έτσι είτε αλλιώς εξακολουθεί να κουβαλάει το όνομα του Παναθηναϊκού, θα πρέπει από αύριο να κοιτάξει το επόμενο βήμα του.
Να μην μείνει δηλαδή και πάλι στα γνωστά... αναστήθηκε, έδωσε απαντήσεις, αυτός ναι ήταν Παναθηναϊκός, έδειξε ψυχή και πάθος και όλα τα σχετικά που πιθανότατα θα "ντύσουν" την νίκη με τον Πλατανιά.
Αλλά να επιμείνει να κοιτάει συνολικά την εικόνα του και να βελτιώνει στο μέτρο που μπορεί τις αδυναμίες του.
Για παράδειγμα.
Για ένα ακόμα παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός στηρίχθηκε πιο πολύ στη φλόγα και στην διάθεση των νεαρών του, όπως κυρίως ο Δώνης όσο άντεχε και ο Καρέλης, παρά στις βοήθειες από τους έμπειρους όπως Πράνιτς ή Πέτριτς.
Για ένα ακόμα παιχνίδι επίσης, φάνηκε πως το μοναδικό βαρόμετρο που υπάρχει στο κέντρο αλλά και συνολικά στην ομάδα, είναι ο Ζέκα. Είναι ο μόνος που μπορεί να ανεβοκατεβάσει ρυθμό, να παρασύρει τους συμπαίκτες του σε ανταγωνιστικό τέμπο και γενικότερα είναι ο μόνος που η απόδοσή του -ακόμα και ανά... δεκάλεπτα- επηρεάζει σαφέστατα την συνολική εικόνα της ομάδας.
Για ένα ακόμα παιχνίδι επίσης, φάνηκε πως αν ο Σίλντεφελντ δεν είναι σε καλή μέρα ή γενικά σε καλή κατάσταση όπως σήμερα, αμυντικά ο Παναθηναϊκός μοιάζει ευάλωτος, ακόμα και σε επιθέσεις σαν του Πλατανιά που δεν είναι δα και το φόβητρο της Σούπερ Λίγκα.
Με λίγα λόγια.
Ο Παναθηναϊκός πήρε σήμερα μια πολύτιμη -κυρίως ψυχολογικά και από πλευράς κερδίσματος χρόνου- νίκη. Θα πρέπει όμως να την... ξεπεράσει γρήγορα για να μπορέσει αυτή η νίκη να αποτελέσει αφετηρία για μια συνολική αλλαγή της εικόνας του.
Κι εδώ θα επανέλθω και πάλι στην γνωστή... πονεμένη ιστορία.
Έχει μεγάλη σημασία το πως θα διαχειριστεί αυτή την νίκη ο Παναθηναϊκός. Κι αν όχι το... περιβάλλον του Παναθηναϊκού το οποίο μοιάζει... ανεπίδεκτο μαθήσεως στο συγκεκριμένο τομέα, τουλάχιστον το ποδοσφαιρικό τμήμα.
Αν απλά χρησιμοποιήσει αυτή την νίκη για να... δικαιώσει τα αδικαίωτα, χαμένη θα πάει και η νίκη και η ευκαιρία που δίνει στον Παναθηναϊκό να επιστρέψει σε νορμάλ καταστάσεις από πλευράς λειτουργίας και νοοτροπίας.
Αντίθετα, αν χρησιμοποιήσει αυτή την νίκη, κρατώντας χαμηλά το κεφάλι και κοιτώντας κατάματα τις αδυναμίες και τις δυνατότητές του με την άνεση χρόνου και ψυχολογίας που του δίνει αυτή η νίκη, τότε ασφαλώς και μπορεί να πιάσει τόπο το τρίποντο στα Χανιά.
Είναι καθαρά πλέον θέμα δικό του.*Πηγή: sportdog.gr*

Ο Άρης πλήρωσε τον δολοφόνο του!!

Όλο το πρωτάθλημα, κι αυτό της σούπερ ληγκ κι εκείνο της Γ' εθνικής, παίχθηκε στο Καυταντζόγλειο. Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Όλα τα λεφτά γι' αυτόν που έχει μάτια, όποιας ομάδας οπαδός είναι, στο μεγάλο στάδιο της Θεσσαλονίκης παίχθηκαν. Ο Άρης με ρόστερ, που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη για άνοδο, έκανε τη μεγάλη κίνηση. Με λεφτά από την άδεια τσέπη του πλήρωσε τη συντριβή του! Έχασε 3-0, ευτυχώς πολύ ενωρίς, μόλις την δεύτερη αγωνιστική, για να ξυπνήσει.
Δεν έχει ξαναγίνει. Όλα τα έσοδα του παιχνιδιού θα τα πάρει ο Καμπανιάκος, διότι ο Άρης συμφώνησε να παίξει στο Καυταντζόγλειο κι όχι στη Χαλάστρα. Γιατί; Πλήρωσε τον δολοφόνο του ο Άρης διότι δεν έχει συνειδητοποιήσει σε ποια κατάσταση βρίσκεται.
Ο Άρης είμαστε, σου λένε. Θα ανεβούμε τραίνο Ιαπωνίας, τα υπερσύγχρονα με τις υπερβολικές ταχύτητες. Άρης είμαστε, δεν καίμε καρβουνόσκονη, είμαστε ταπί αλλά ψύχραιμοι. Φοβερό. Να είσαι ξεβράκωτος και να θαρρείς πως κυκλοφορείς με σμόκιν.
Στο δρόμο με τις παγίδες βρίσκεται ο Άρης. Πρώτα πρέπει να βγει από το λάκο με τα κωλοδάκτυλα και μετά τον περιμένουν οι περιπέτειες. Αν φοράει το κοστούμι το ακριβό της μεγάλης ομάδας και θα πατάει στις μύτες, σαν πεταλουδίτσα, θα πάει άκλαφτος στην Γ' εθνική. Οι αντίπαλοί του είναι μαθημένοι με αρβύλες, όχι με σκαρπίνια να βαδίζουν στις λάσπες της κατηγορίας.
Από σαράντα κύματα θα περάσει ο Άρης στο άγνωστο σ' αυτόν πρωτάθλημα των ινδιάνων. Το είμαι Άρης και παίζω με 12 παίκτες, ο λαός μου είναι ο 12ος παίκτης, είναι αντιλήψεις νοσηρές και καταστροφικές. Ο Άρης θέλει παίκτες. Πρώτος, λοιπόν, και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ στόχος ο Δεκέμβρης! Να ενισχυθεί στις μεταγραφές.

ΤΙΣ ΩΜΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ για τον Αρη, γράφει ο apodytiriakias.gr 

Ο Άρης δεν έχει τίτλους, να ξέρουμε τι λέμε. Αυτό που έχει είναι πολύ κόσμο και γι' αυτό θεωρείται μεγάλη ομάδα. Σήμερα ο Άρης είναι στην Γ' εθνική και το μέγα πρόβλημα, πιο κρίσιμο από την αγωνιστική και οικονομική του χρεοκοπία, είναι η φαντασία των οπαδών του. Ότι είμαστε μεγάλη ομάδα.
Δεν φθάνει αυτό. Να θεωρείς ότι επειδή είσαι μεγάλος, είναι αρκετό για να επανέλθεις στο μεγάλο πρωτάθλημα και να δικαιούσαι ρόλο πρωταγωνιστή. Τεράστιο περιουσιακό στοιχείο για τον Άρη ο κόσμος, ο πολύς κόσμος του, όμως αν οι διοικήσεις δεν είναι σε θέση να τον αξιοποιήσουν, περί τίνος συζητάμε;
Με την ευκαιρία, αλήθεια, πού οφείλεται το ότι ο Άρης απέκτησε μπούγιο, ενώ στο πρωτάθλημα δεν παίζει πρώτο τραπέζι πίστα; Στο μπάσκετ! Η αυτοκρατορία με Γκάλη, Γιαννάκη γέννησε πλούσιο σε λαό τον Άρη του ποδοσφαίρου.
Τον Νίκο Γκάλη τον έφερε στον Άρη ο Χάρης Παπαγεωργίου, ο παληός μπασκετμπωλίστας. Και ο Γκάλης προτίμησε να πάει στον Άρη, γιατί; Επειδή οι κιτρινόμαυροι ήταν οι πρωταθλητές στο μπάσκετ.
Οι αθλητικές επιτυχίες έκαναν μεγάλο τον Άρη σε λαϊκή δύναμη. Οι αποτυχίες είναι επόμενο να υπονομεύσουν τη λαϊκή του δυναμική.

*Πηγή: sportdog.gr*

Αργεντινή: Στραβοπάτημα για Μπόκα, επέλαση για Ρίβερ! (videos)

Στο 1-1 έμεινε η Μπόκα Τζούνιορς, ενώ η πρωτοπόρος της Inicial της Αργεντινής, Ρίβερ Πλέιτ, διέσυρε με 4-1 την Ιντεπεντιέντε.
Οι «χεϊνέσες» προηγήθηκαν στο 66ο λεπτό με τον Αντρές Τσάβεζ, αλλά στο 90’ ισοφάρισε ο Εμιλιάνο Τερζάγκι για την Μπάνφιλντ. Με τη σειρά της, η Ρίβερ μπήκε μπροστά με το Λεονάρντο Πισκουλίτσι να σκοράρει με εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση στο 4’, ενώ στο 37’ο Άριελ Ρόχας διαμόρφωσε το 2-0. Στο 58’ ο Φεντερίκο Μανκουέγιο μείωσε σε 2-1, αλλά οι «μιλονάριος» συνέχισαν με το 3-1 στο 66’ χάρη σε τέρμα του Τεό Γκουτιέρεζ, ενώ στο 77’ ο Ροντρίγκο Μόρα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Εξάλλου, η Άρσεναλ Σαραντί προηγήθηκε στο 7’ με τον Εμίλιο Ζελάγια να βρίσκει δίχτυα στην έδρα της πρώτης ομάδας του, αλλά ηττήθηκε με 3-1 από τη Ροζάριο Σεντράλ, που ισοφάρισε με τον Νταμιάν Μούστο στο 67’, ενώ ο Χοσέ Βαλέντσια σκόραρε στο 76’και το 87’. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Ροζάριο Σεντράλ - Άρσεναλ Σαραντί 3-1
Μπάνφιλντ - Μπόκα Τζούνιορς 1-1
Ρίβερ Πλέιτ - Ιντεπεντιέντε 4-1
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ρίβερ Πλέιτ
7
19
Λανούς
8
16
Νιούελς Ολντ Μπόις
7
15
Ιντεπεντιέντε
8
15
Βελέζ Σάρσφιλντ
8
14
Ροζάριο Σέντραλ
8
13
Ατλέτικο Ραφαέλα
8
13
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
8
10
Μπόκα Τζούνιορς
7
10
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
9
Άρσεναλ Σαραντί
7
9
Μπελγκράνο
8
8
Ντεφένσα Ι Χουστίσια
7
8
Γοδόι Κρουζ
7
8
Τίγκρε
7
7
Σαν Λορένζο
6
7
Ολίμπο
7
7
Μπάνφιλντ
8
7
Χιμνάσια Λα Πλάτα
8
7
Κίλμες
8
6
-Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει «εισιτήριο» στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015.








*Πηγή: onsports.gr*

Brasileiro: Νευρικό ντέρμπι με θρίαμβο της Κορίνθιανς! (videos)

Επεισόδια στις εξέδρες, δύο κόκκινες και πέντε γκολ καταγράφηκαν στο ντέρμπι της Κορίνθιανς με τη Σάο Πάολο, στο οποίο επικράτησαν με 3-2 οι γηπεδούχοι.
Δύο γκολ με πέναλτι, στο 36ο και στο 66ο λεπτό, σημείωσε ο Φάμπιο Σάντος, ο οποίος στο 84’ αντίκρισε απευθείας κόκκινη, ενώ στο 74’ ο Πάολο Γκερέρο σημείωσε το νικητήριο γκολ για την Κορίνθιανς. Στο 6’ ο Σόουζα άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, που στο 45’ προηγήθηκαν με 2-1 χάρη σε γκολ του Έντσον, αλλά στο 65’ έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Άλβαρο Περέιρα δέχθηκε δεύτερη κίτρινη λόγω διαμαρτυριών στον καταλογισμό του δεύτερου πέναλτι. Στο άλλο ντέρμπι του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος, Φλαμένγκο και Φλουμινένσε έμειναν στο 1-1, καθώς ο Κάρλος Εντουάρντο άνοιξε το σκορ στο 27’ και ο Φρεντ ισοφάρισε στο 45’, ενώ σε ντέρμπι μικρότερης εμβέλειας η Βιτόρια ξεπέρασε γκολ του Κιέζα στο 6’ για την Μπαΐα με ισοφάριση του Καντού στο 9’ και στο 53’ βρέθηκαν στο τελικό 2-1 με τον Λουίζ Γκουστάβο.
Ο Ρομπίνιο ξεχώρισε σε άλλο σημερινό (22/09) ματς του Brasileiro με πανέμορφο γκολ, με το οποίο συνέβαλε στο 3-1 της Σάντος επί της Φιγκουιρένσε. Ο Λεάντρο Νταμιάο άνοιξε το σκορ στο 39’, αλλά ο Ζιοβάνι Αουγκούστο ισοφάρισε με πέναλτι στο 45’, πριν σκοράρουν ο 30χρονος Ρομπίνιο στο 56’ και ο Λούκας Λίμα στο 88’. Εξάλλου, η Ατλέτικο Μινέιρο πήρε τυχερό 3-2 στην «καυτή» έδρα της πρωτοπόρου Κρουζέιρο, καθώς ο Κάρλος Καρβάλιο βρήκε δίχτυα στο 39’ και το 41’, ενώ ο Ντιέγκο Ταρντέλι σκόραρε στο 41’, πριν ο Ρικάρντο Γκουλάρτ στο 45’ και ο Άλισον στο 52’ ισοφαρίσουν προσωρινά για τους γηπεδούχους.
Στο μεταξύ, η Παλμέιρας γνώρισε ντροπιαστική ήττα με 6-0 από την Γκοΐας, που σκόραρε στο 6’ με το Ραμόν, στο 11’ με το Ρούμπενς, στο 26’ με τον Έρικ, στο 37’ με τον Ντέιβιντ, στο 48’ με τον Τιάγκο Ριμπέιρο και στο 89’ με τον Ουέλινγκτον Τζούνιορ, ενώ οι ηττημένοι έμειναν με δέκα παίκτες από το 63’ λόγω απευθείας κόκκινης στον Αγκουστίν Αγιόνε. Τέλος, η φορμαρισμένη Γκρέμιο επικράτησε με 1-0 της Σαπεκοένσε χάρη σε τέρμα του 22άχρονου Ντούντου στο 7’ και ο Φελίπε Αζεβέντο πέτυχε στο 75’ το μοναδικό γκολ στο 1-0 της Σπορτ Ρεσίφε σε βάρος της Κοριτίμπα. Αναλυτικά τα αποτελέσματα…
Κορίνθιανς - Σάο Πάολο 3-2
Κρουζέιρο - Ατλέτικο Μινέιρο 2-3
Βιτόρια - Μπαΐα 2-1
Φλαμένγκο - Φλουμινένσε 1-1
Σπορτ Ρεσίφε - Κοριτίμπα 1-0
Γκοΐας - Παλμέιρας 6-0
Γκρέμιο - Σαπεκοένσε 1-0
Σάντος - Φιγκουιρένσε 3-1
Η βαθμολογία
ΟΜΑΔΕΣ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κρουζέιρο
23
49
Σάο Πάολο
23
42
Ιντερνασιονάλ
23
41
Κορίνθιανς
23
40
Γκρέμιο
23
39
Ατλέτικο Μινέιρο
23
37
Φλουμινένσε
23
36
Σπορτ Ρεσίφε
23
35
Σάντος
23
33
Γκοΐας
23
30
Φλαμένγκο
22
29
Ατλέτικο Παραναένσε
23
28
Φιγκουιρένσε
23
26
Βιτόρια
23
24
Σαπεκοένσε
23
24
Μποταφόγκο
23
23
Κοριτίμπα
23
23
Μπαΐα
23
23
Κρισιούμα
23
23
Παλμέιρας
23
22
-Στο Κόπα Λιμπερταδόρες προκρίνονται οι πρώτες τέσσερις ομάδες, ενώ οι τελευταίες τέσσερις υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.

















*Πηγή: onsports.gr*

MLS: Νίκη και.. ξύλο για Τορόντο!! (video)

Εύκολη νίκη με 3-0 πέτυχε το Τορόντο σε βάρος της Σίβας ΗΠΑ, που αποκλείστηκε και επίσημα από τα πλέι οφ του MLS.
Στο μοναδικό σημερινό (22/09) ματς της βορειοαμερικανικής λίγκας ο 26άχρονος Βραζιλιάνος Τζάκσον άνοιξε το σκορ στο 23ο λεπτό, αλλά αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 66’ έπειτα από καβγά του στον αγωνιστικό χώρο με το Νάιτζελ Ρίο-Κόκερ, ο οποίος επίσης αντίκρισε τηνς κόκκινη κάρτα. Πάντως, ο Λουκ Μουρ πρόλαβε να διαμορφώσει το 2-0 στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ενώ στο 54’ ο 25άχρονος Ζιλμπέρτο σημείωσε το τελικό αποτέλεσμα.
Η βαθμολογία
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
29
48
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
29
45
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
29
42
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
29
41
Κολόμπους Κρου
29
40
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
29
38
Τορόντο
28
37
Χιούστον Ντάιναμο
28
33
Σικάγο Φάιρ
28
31
Α-Μόντρεαλ Ίμπακτ
29
24
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Π-Σιάτλ Σάουντερς
28
54
Π-Λος Άντζελες Γκάλαξι
29
54
Ρέαλ Σολτ Λέικ
29
49
Ντάλας
29
45
Πόρτλαντ Τίμπερς
29
39
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
29
37
Κολοράντο Ράπιντς
29
31
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
28
28
A-Σίβας ΗΠΑ
29
24
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.
Π-Προκρίθηκε στα πλέι οφ.
Α-Αποκλείστηκε από τα πλέι οφ.




*Πηγή: onsports.gr*

Συνάντηση «πρώην» και το… τεστ!!

Με το παιχνίδι Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ ολοκληρώνεται η 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας, σε ένα παιχνίδι με αρκετά έντονο «ασπρόμαυρο» παρελθόν για ορισμένους παίκτες του συλλόγου του Αγρινίου.

Συνάντηση «πρώην» και το… τεστ
Τον ΠΑΟΚ υποδέχεται απόψε ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο, σε ένα παιχνίδι που θα είναι ιδιαίτερο για αρκετούς παίκτες των γηπεδούχων, καθώς έχουν έντονο «ασπρόμαυρο» παρελθόν.

Πρώτος από όλους ο Μάκης Χάβος είχε αγωνιστεί για χρόνια με τη φανέλα του «Δικεφάλου του Βορρά», ενώ τη σεζόν 2010/11 καθίσει στον πάγκο της ομάδας τη σεζόν 2010/11. Μάλιστα, εκείνη τη σεζόν καθιέρωσε ως βασικό τον Αθανασιάδη και «ανέβασε» από τη δεύτερη ομάδα τον Κάτσε.

Από εκεί και πέρα, ο Στέλιος Μαλεζάς είχε παίξει από το 2003 μέχρι και το 2012 στους Θεσσαλονικείς, εκτός από μία χρονιά που ήταν δανεικός στον Ηρόδοτο. Επίσης, τέσσερα χρόνια ήττα συμπαίκτης με τον Γιώργο Φωτάκη, ο οποίος επίσης ανήκει στον Παναιτωλικό.

Εκτός από τον προπονητή και τους παίκτες, και συνεργάτες του Χάβου είχαν εργαστεί στον ΠΑΟΚ, όπως οι κ.κ. Ζουμπούλης και Νικολαϊδης. Μάλιστα, ο πρώτος είχε παίξει παλιά στην ομάδα, ενώ ο δεύτερος είχε ξεκινήσεις ως τερματοφύλακας στις «ασπρόμαυρες» ακαδημίες.

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» ψάχνει τη νίκη με την οποία θα καταφέρει να πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας τον Ολυμπιακό. Ωστόσο, το έργο των παικτών του Άγγελου Αναστασιάδη δεν είναι εύκολο, καθώς οι Αγρινιώτες είναι ιδιαίτερα μαχητικοί και αυτό το κατάλαβαν πριν από λίγο καιρό και οι Πειραιώτες που έφυγαν με την ισοπαλία (1-1). Παρόλα αυτά, ο κ. Αναστασιάδης ποντάρει πολλά στη μέχρι στιγμής εντυπωσιακή πορεία της ομάδας και ελπίζει να συνεχιστεί το σερί της.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου

Skoda Ξάνθη-Λεβαδειακός 2-0

Οι Παντελής Καπετάνος και Σίλβα Κλέιτον επέστρεψαν στα γκολ στο ελληνικό πρωτάθλημα και ταυτόχρονα η Ξάνθη στις νίκες από πέρυσι, επικρατώντας 2-0 του Λεβαδειακού, που ήταν μαχητικός με δέκα παίκτες.

ΟΦΗ-Ατρόμητος

Μία ενέργεια του Τζορτζ ήταν αρκετή για τη νίκη του ΟΦΗ! Με μία πάσα «πάρε-βάλε» στον Περογαμβράκη από τη χρυσή… αλλαγή του Γκατούζο, οι Κρητικοί επικράτησαν 1-0 του Ατρόμητου!

Ολυμπιακός-Βέροια 3-0

Με γκολ των Μήτρογλου (33' πεν.), Μπενίτες (88') και Κασάμι (90+1'), ο Ολυμπιακός προσπέρασε (3-0) την Βέροια και πάτησε στην κορυφή. «Μανούριασαν» για το πέναλτι Μήτρογλου-Τσόρι.

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου

Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή 1-0

Ένα γκολ του Μάσα στο ξεκίνημα της αναμέτρησης Αστέρας Τρίπολης-Καλλονή ήταν αρκετό για να δώσει στους γηπεδούχους την δεύτερη νίκη (1-0) στο πρωτάθλημα. Ένα… τσουβάλι ευκαιρίες έχασαν οι Αρκάδες.

Κέρκυρα-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0

Μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα απ' το θάνατο του Ανδρέα Νίκα, η Κέρκυρα έκαμψε την αντίσταση του ΠΑΣ Γιάννινα (2-0) κι αφιέρωσε τη νίκη της στον 19χρονο που έφυγε απ’ τη ζωή. Γκολάρα ο Ζορμπάς!
Πανθρακικός-Πανιώνιος

Τρεις αγωνιστικές περίμενε ο Πανθρακικός! Η ομάδα της Κομοτηνής επικράτησε 1-0 του Πανιωνίου, με το εύστοχο χτύπημα του Ίγκορ από την άσπρη βούλα και πήρε την πρώτη της νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα!

Νίκη Βόλου-Εργοτέλης

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Εργοτέλης, έκανε σεφτέ σε βαθμούς και νίκες στη Σούπερ Λίγκα, περνώντας –με πρωταγωνιστές τους Μπογκντάνοφ και Γιουσούφ- σαν… σίφουνας από το Πανθεσσαλικό (4-1 τη Νίκη Βόλου).

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός

Με ένα συλλεκτικό κομμάτι (γκολ του αρχηγού Ζέκα) ο Παναθηναϊκός νίκησε 3-2 τον ψυχωμένο Πλατανιά (προηγήθηκε 2-1) κι ελπίζει πως αυτή η ανατροπή θα αποτελέσει αφετηρία για καλύτερες μέρες.

Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου

Παναιτωλικός-ΠΑΟΚ (19:30): Μιχάλης Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

Η επόμενη (5η) αγωνιστική

Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου

Πλατανιάς-Αστέρας Τρίπολης (16:00)
Πανιώνιος-Skoda Ξάνθη (18:15)
Ατρόμητος-Ολυμπιακός (20:30)

Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου

Παναθηναϊκός-Νίκη Βόλου (16:00)
Βέροια-ΠΑΣ Γιάννινα (18:15)
Εργοτέλης-Παναιτωλικός (18:15)
Λεβαδειακός-Καλλονή (18:15)
ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (20:30)

Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου

Καλλονή-Πανθρακικός*Πηγή: sport-fm.gr*

Ήλιος με… δόντια!


Χαμόγελα στον Παναθηναϊκό για τη νίκη-ανάσα επί του Πλατανιά και το χαρακτήρα που έβγαλε η ομάδα,αλλά και οργή για τη διαιτησία σε ένα ακόμη παιχνίδι. Προς «ψυγείο» ο βοηθός Τσολάκης.Στροφή στο… Βόλο.

Ήλιος με… δόντια
Ξέσπασε την κατάλληλη στιγμή ο Παναθηναϊκός. Μετά από μια σειρά άσχημων αποτελεσμάτων, οι «πράσινοι» επικράτησαν 3-2 του Πλατανιά στα Χανιά. Μπορεί οι αμυντικές αδυναμίες να εμφανίστηκαν σε ένα ακόμη παιχνίδι (στα εννιά φετινά επίσημα ματς το μηδέν έχει μείνει μόνο στη Λιέγη με τη Σταντάρ), ωστόσο αυτή τη φορά η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου ήταν πολύ πιο παραγωγική στην επίθεση, τόσο σε δημιουργία φάσεων όσο και σε γκολ. Επίσης αυτό που γέμισε ικανοποίηση τους ανθρώπους του «τριφυλλιού» είναι ο χαρακτήρας που έβγαλε η ομάδα στο γήπεδο, καθώς ανέτρεψε ένα ματς που φάνηκε να στραβώνει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου.

Πάντως σε ένα ακόμη παιχνίδι στον Παναθηναϊκό έχουν φοβερά παράπονα από τη διαιτησία. Κυρίως με τον βοηθό Τσολάκη, που «έκοψε» δύο φορές την ομάδα με οφσάιντ (σίγουρο γκολ η μία περίπτωση), αλλά και με τον διαιτητή Αρετόπουλο, που καταλόγισε υπέρ τους σε όλη τη διάρκεια του αγώνα μόλις ένα (!) φάουλ. Τουλάχιστον ο επόπτης αναμένεται να τεθεί σε… διαθεσιμότητα από την ΕΠΟ, αλλά οι «πράσινοι» θεωρούν ότι παρά την πρόσληψη του Χιού Ντάλας δεν έχει βελτιωθεί ούτε στο ελάχιστο η εικόνα της διαιτησίας.

Στροφή στο Κύπελλο

Ο Παναθηναϊκός, χωρίς ανάσα αφού ο ρυθμός των αγώνων είναι… καταιγιστικός, στρέφει πλέον την προσοχή του στο Κύπελλο σε μια εβδομάδα που περιλαμβάνει πολύ… Βόλο. Την Τετάρτη (19:00) αντιμετωπίζει στο ΕΑΚ Βόλου τον τοπικό Ολυμπιακό για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων και θέλει τη νίκη για να θέσει από τώρα τις βάσεις πρόκρισης στους «16» του θεσμού έχοντας να αντιμετωπίσει στη συνέχεια τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ (28/10) και τα Χανιά στην Κρήτη (2/12).

Ο Γιάννης Αναστασίου αναμένεται να κάνει κάποιες αλλαγές, αφού ακολουθεί την Κυριακή το ματς με τη Νίκη Βόλου στη Λεωφόρο (16:00) και αμέσως μετά η… Διαβολοβδομάδα με τα κρίσιμα όσο και δύσκολα εκτός έδρας ματς με Εστορίλ και Παναιτωλικό μέχρι να έρθει η διακοπή.*Πηγή: sport-fm.gr*

Καθυστερημένο το ξέσπασμα του Γκατούζο!

Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε για τις φήμες που αφορούσαν το μέλλον του στον ΟΦΗ ο Τζενάρο Γκατούζο έγινε έξω φρενών και, μάλιστα, είχε συνάντηση με τον Μάνθο Πουλινάκη. Διαβάστε τι συνέβη.

Καθυστερημένο το ξέσπασμα του Γκατούζο
Τον γύρο της Ευρώπης έκανε το βίντεο με την αντίδραση του Τζενάρο Γκατούζο μετά το σαββατιάτικο παιχνίδι του ΟΦΗ με τον Ατρόμητο.

Ο Ιταλός τεχνικός είναι γνωστό ότι δεν μπορεί να συγκρατήσει τα νεύρα του και αυτό αποδείχθηκε λίγα λεπτά μετά τη λήξη του αγώνα στο «Γεντί Κουλέ», παρότι η ομάδα του είχε κερδίσει, εκείνος ξέσπασε για τα δημοσιεύματα που τον ήθελαν να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τους Κρητικούς.

Όπως γράφει η «Live Sport», ο παλαίμαχος χαφ ενημερώνεται καθημερινά από ανθρώπους του συλλόγου για το τι γράφεται στις εφημερίδες και τις ιστοσελίδες για εκείνον και την ομάδα του. Μόλις έμαθε την παραπάνω είδηση, τρελάθηκε!

Μάλιστα, ζήτησε να συναντηθεί άμεσα με τον πρόεδρο της ΠΑΕ, Μάνθο Πουλινάκη, ο οποίος τον καθησύχασε και του τόνισε ότι έχει την απεριόριστη στήριξή του. Η πρώτη σκέψη που υπήρξε ήταν να εκδώσουν μία επίσημη ανακοίνωση, αλλά κάτι τέτοιο ενδεχομένως να δημιουργούσε θέμα στα αποδυτήρια και να αποπροσανατόλιζε τους παίκτες εν όψει του αγώνα με τον Ατρόμητο.

Έτσι ο Γκατούζο έκανε λίγες ημέρες υπομονή, αλλά ο θυμός του δεν είχε υποχωρήσει και έτσι προέκυψε το ξέσπασμά του στη συνέντευξη Τύπου. Από εκεί και πέρα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι ο Ιταλός έχει καταφέρει να «χτίσει» μία οικογένεια στα αποδυτήρια του ΟΦΗ, με τους παίκτες να αναγνωρίζουν ότι η δουλειά του είναι πολύ καλή (ιδιαίτερα στον τομέα της ψυχολογίας και της τακτικής).

Πάντως, Γκατούζο έχει πεισμώσει και παρουσιάζεται έτοιμος να δουλέψει ακόμη περισσότερο για να διαψεύσει και στις πράξεις όλους εκείνους που θεωρούν ότι θα αποχωρήσει σύντομα από την ομάδα, αφήνοντας στη μέση το έργο του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Κληρώνει…!

Στις 19:30 πραγματοποιείται η κλήρωση για την Α1, αλλά τρεις ομάδες, ΑΕΚ, Πανιώνιος και Κόροιβος, περιμένουν την ΕΕΑ για να μάθουν αν θα συμμετέχουν σε αυτή.

Κληρώνει…
Απόψε στις 19:30 (Novasports 2) πραγματοποιείται σε αίθουσα του Αμερικανικού Κολεγίου Αθηνών η κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα της Α1. Μεγαλύτερο ενδιαφέρον, ωστόσο, υπάρχει στα γραφεία της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, όπου λίγες ώρες νωρίτερα θα γίνει η συνεδρίαση που θα αποφασίσει για την τύχη τριών ομάδων και το αν θα τους χορηγηθεί πιστοποιητικό συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Πρόκειται για την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο και τον Κόροιβο. Η «Ένωση» φέρεται να έχει συγκεντρώσει τα απαραίτητα στοιχεία και χρήματα για να παίξει χωρίς πρόβλημα στην Α1 μετά από τρία χρόνια απουσίας, ενώ έχει φτιάξει ρόστερ σε διάστημα 20 ημερών και την Τετάρτη ετοιμάζεται για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Κολοσσό. Αντίστοιχα και στον νεοφώτιστο σύλλογο της Αμαλιάδας επικρατεί βεβαιότητα πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα με την εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, «ζοφερά» είναι τα πράγματα για τον Πανιώνιο, που δεν έχει διοίκηση, χρήματα και… ομάδα λόγω της απαγόρευσης μεταγραφών. Αν οι «κυανέρυθροι» δεν εξασφαλίσουν πιστοποιητικό, τότε το πιθανότερο είναι να «διαλυθούν» και να αρχίσουν από ερασιτεχνική κατηγορία, ενώ τη θέση τους στην Α1 θα πάρει ως πρώτη επιλαχούσα η (τρίτη της περσινής Α2) Καβάλα, που λέγεται πως έχει ήδη προσυμφωνήσει και με ξένους παίκτες.

Με εξίσου μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΣΑΚΕ πριν την κλήρωση, καθώς οι ΚΑΕ θα ενημερωθούν για τη χορηγία του ΟΠΑΠ, που φημολογείται πως με μείωση από πέρσι θα αποφέρει σε καθεμία περίπου 150.000 ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το τζάμπολ του νέου πρωταθλήματος θα γίνει στις 11 Οκτωβρίου. Τα τηλεοπτικά δικαιώματα έχει εξασφαλίσει για όλες τις ομάδες πλην Ολυμπιακού (που δεν αποκλείεται όμως τελικά να συμφωνήσει κι αυτός) η Nova.*Πηγή: sport-fm.gr*

Συναντά τους προέδρους ο Ντάλας!

Στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας θα βρεθεί σήμερα ο Χιού Ντάλας, ο οποίος θα έχει την ευκαιρία να τα πει από κοντά με τους μεγαλομετόχους και προέδρους των ΠΑΕ.

Συναντά τους προέδρους ο Ντάλας
Στη Σούπερ Λίγκα θα βρεθεί σήμερα το μεσημέρι ο Χιού Ντάλας, ο οποίος θα συναντηθεί με τους μεγαλομετόχους και προέδρους των ΠΑΕ της κατηγορίας.

Συγκεκριμένα, ο Σκοτσέζος αρχιδιαιτητής θα αναλύσει τη φιλοσοφία του, θα εκφράσει τις απόψεις του και θα ακούσει τις δικές τους των εκπροσώπων των συλλόγων.

Από εκεί και πέρα, ο Ντάλας το Σαββατοκύριακο παρακολούθησε από κοντά δύο αγώνες, στα οποία σφύριξαν διαιτητές που είναι υποψήφιοι για διεχθείς.

Χθες βρέθηκε στην Τρίπολη και παρακολούθησε τον Παπαπέτρου στην αναμέτρηση Αστέρας-Καλλονή, ενώ το Σαββάτο είδε τον Καλογερόπουλο στο ματς Ολυμπιακός-Βέροια. Για τον δεύτερο και τους βοηθούς τους, όμως, όλα δείχνουν ότι θα μείνουν για λίγο καιρό εκτός ορισμών.*Πηγή: sport-fm.gr*

Σπανός: «Διορθώστε την εικόνα σας»

Απογοητευμένος από την ήττα από τον ΟΦΗ ήταν ο Γιώργος Σπανός, ο οποίος πήγε στα αποδυτήρια και επέστησε την προσοχή των ποδοσφαιριστών του Ατρομήτου στη συνέχεια των υποχρεώσεών του.

Σπανός: «Διορθώστε την εικόνα σας»
Ενάμιση μήνα μετά την τελευταία του ομιλία στους παίκτες του Ατρομήτου, μόλις η ομάδα είχε αποκλειστεί από τη Σαράγεβο στο Europa League, ο Γιώργος Σπανός πήγε στα αποδυτήρια του «Γεντί Κουλέ» και έφερε τους πάντες προ των ευθυνών τους.

«Οι παίκτες του ΟΦΗ έπαιζαν με πολύ πάθος. Από εσάς δεν το είδα αυτό. Φαίνονταν σαν να το ήθελαν περισσότερο. Πρέπει να διορθώσετε την εικόνα σας. Να βελτιωθείτε και να αρχίσετε να κερδίζετε. Δεν είναι εικόνα αυτή που παρουσιάζετε», είπε μεταξύ άλλων ο Σπανός που ήταν αρκετά στενοχωρημένος από το γεγονός πως η ομάδα του παρουσίασε τόσο άσχημο πρόσωπο για δεύτερο σερί παιχνίδι, μετά απ' αυτό με τον Παναιτωλικό.

Από εκεί και πέρα, έχουν κυκλοφορήσει διάφορες φήμες που αφορούν το μέλλον του Γιώργου Παράσχου στους Περιστεριώτες, αλλά αυτή τη στιγμή δεν τίθεται κανένα θέμα απομάκρυνσής του.

Άλλωστε, πέρσι ο Ατρόμητος έσπασε όλα τα ρεκόρ και έπαιξε εξαιρετικό ποδόσφαιρο με τον έμπειρο προπονητή στον πάγκο του και όλοι εκείνο που περιμένουν να υπάρξει άμεση αντίδραση, αρχής γενομένης από το ματς του Κυπέλλου και στη συνέχεια στο σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό.*Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαρμπόσα: «Μεγαλύτερη από ό,τι νόμιζα η ΑΕΚ»

Όσα συνάντησε στην ΑΕΚ ο Έλντερ Μπαρμπόσα έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες του. «Θέλω να μείνω χρόνια και ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα», δήλωσε. Τι είπε για Ολυμπιακό.

Μπαρμπόσα: «Μεγαλύτερη από ό,τι νόμιζα η ΑΕΚ»

Αναλυτικά, ο Έλντερ Μπαρμπόσα μίλησε για:

-την προσαρμογή του σε Αθήνα και ΑΕΚ: «Μιλάμε για μα μεγάλη πόλη με όλες τις ανέσεις και μια τεράστια ομάδα με πολύ μέλλον μπροστά της. Από την πρώτη στιγμή διαπίστωσα πως η ΑΕΚ μια μεγάλη οικογένεια και ένιωσα σαν να είμαι εδώ πολλά χρόνια. Ήξερα πως είναι μεγάλη ομάδα και διαπίστωσα πως είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι νόμιζα. Η ΑΕΚ έχει σαν στόχο να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να αγωνιστεί ξανά στο Champions League. Έβλεπε τα παιχνίδια της πρώτης αγωνιστικής και σκεφτόμουν τη στιγμή που θα παίξω εκεί με την ΑΕΚ».

-το συμβόλαιό του: «Έχω συμβόλαιο για τρία χρόνια. Ένα, συν ένα, συν ένα. Έχουμε μιλήσει καλά με τον πρόεδρο και τα έχουμε βρει. Πιστεύει πολύ σε μένα και μου το είπε κι εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να ανταποδώσω την εμπιστοσύνη που μου δείχνει».

-τα σχέδιά του για το μέλλον του: «Εγώ δεν ήρθα για να παίξω ένα χρόνο και να φύγω σαν περαστικός. Ήρθα για να μείνω πολλά χρόνια. Όσο η ΑΕΚ θα θέλει ο Μπαρμπόσα να είναι εδώ και θα είναι ευχαριστημένη από την προσφορά του, ο Μπαρμπόσα θα συνεχίσει στην ΑΕΚ. Θέλω να προσφέρω στο σύλλογο πολλά, έχω πολλή όρεξη, οι συνθήκες είναι ιδανικές για έναν ποδοσφαιριστή και πιστεύω ότι θα μείνω χρόνια στην Αθήνα μαζί με την οικογένειά μου».

-την ετοιμότητά του: «Νομίζω πως έχω φτάσει στο 100% και είμαι έτοιμος να κάνω αυτό που θα ζητήσει κάθε φορά ο προπονητής. Δεν με ενδιαφέρει αν ο αντίπαλος παίζει σκληρά ή αν το γήπεδο είναι καλό. Πρέπει και θέλω να κερδίζω όλα τα παιχνίδια. Είμαι προετοιμασμένος για αυτό που θα αντιμετωπίσουμε φέτος και μπορώ να αντεπεξέλθω στις ειδικές απαιτήσεις που θα υπάρξουν».

-την πρόταση που του είχε κάνει ο Ολυμπιακός: «Πριν δύο χρόνια είχα μια μεγάλη πρόταση από τον Ολυμπιακό. Έδιναν πολλά χρήματα για να με αποκτήσουν, με τις απαιτήσεις της ομάδας μου να είναι τότε 6 εκατ. ευρώ. Τότε δεν ήθελα να φύγω. Τώρα ήρθε η πρόταση της ΑΕΚ και ήρθα γιατί ξέρω πως μπορούμε να κάνουμε μεγάλα πράγματα».

-την εθνική Πορτογαλίας: «Φυσικά και έχω στο μυαλό μου την εθνική ομάδα. Στόχος είναι να βελτιώνομαι και να διεκδικήσω ξανά θέση».