Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Έργο… τέχνης!!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ! Ο Εργοτέλης, έκανε σεφτέ σε βαθμούς και νίκες στη Σούπερ Λίγκα, περνώντας –με πρωταγωνιστές τους Μπογκντάνοφ και Γιουσούφ- σαν… σίφουνας από το Πανθεσσαλικό (4-1 τη Νίκη Βόλου).

Έργο… τέχνης
Γκάζωσε και παρέσυρε τη Νίκη στον Βόλο ο Εργοτέλης! Οι Κρητικοί πέτυχαν με ιδιαίτερη άνεση την πρώτη τους νίκη στη φετινή Σούπερ Λίγκα επικρατώντας 4-1 στο Πανθεσσαλικό, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.

Με οδηγό τον Μπογκντάνοφ (δύο γκολ 12’ και 49’) αλλά και άξιο συμπαραστάτη του τον Γιουσούφ, που του σέρβιρε τις ασίστ και πέτυχε και το τελευταίο γκολ στο 79’, οι παίκτες του Δερμιτζάκη έφτασαν πιο εύκολα απ’ ότι περίμεναν στη νίκη. Το τρίτο γκολ της ομάδας του Ηρακλείου σημείωσε με κεφαλιά ο Χαλκιαδάκης στο 53’.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να βάλουν για ακόμη ένα ματς βαθμό στο σακούλι, παρότι ισοφάρισαν –προσωρινά- με τον Ίβενς στο 20’.
Επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του Εργοτέλη για τον Σάββα Γκέντσογλου, που μπήκε στη θέση του Μπογκντάνοφ στο 49ο λεπτό.

Το ματς:



Πιο καλά έδειξαν να πατάνε στο ξεκίνημα του ματς οι παίκτες του Εργοτέλη. Η Νίκη κατάφερε να ισορροπήσει, χάρη στις γρήγορες επελάσεις από τους Νικλητσιώτη και Μουζακίτη. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τον ενθουσιασμό των γηπεδούχων και με γρήγορη αντεπίθεση που «έβγαλε» ο Γιουσούφ ο Μπογκντάνοφ άνοιξε το σκορ στο 12ο λεπτό με κοντινό πλασέ. Το γρήγορο γκολ «πάγωσε» τους γηπεδούχους, που όμως βρήκαν απάντηση χάρη στην κεφαλιά του Ίβενς, που έκανε το 1-1.

inner

Το δύο γρήγορα τέρματα «άνοιξαν» το ματς, το οποίο είχε πολύ καλό ρυθμό. Η εξέλιξη αυτή έδειχνε να ευνοεί περισσότερο τους παίκτες του Δερμιτζάκη, που γίνονταν απειλητικοί βρίσκοντας εύκολα χώρους στην άμυνα της ομάδας του Βόλου. Όσο πλησίαζε το ημίχρονο οι δύο ομάδες γίνονταν πιο συντηρητικές με αποτέλεσμα οι ισορροπίες να μην αλλάξουν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Παππά.

Με το… δεξί ξεκίνησε το δεύτερο 45λεπτο ο Εργοτέλης. Στο πρώτο λεπτό της επανάληψης ο Μπογκντάνοφ, χάρη στη δεύτερη ασίστ του Γιουσούφ, διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με κοντινή κεφαλιά (46’). Όπως και στο πρώτο γκολ της ομάδας του Ηρακλείου, η Νίκη δεν μπόρεσε να δείξει άμεσα σημάδια αντίδρασης και αυτή τη φορά οι παίκτες του Δερμιτζάκη δεν χαρίστηκαν. Η άμυνα των γηπεδούχων πιάστηκε στον ύπνο στο 53ο λεπτό, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, και ο Χαλκιαδάκης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 3-1.

inner

Οι αλλαγές του Σβεν Φαντενμπρούκ φρέσκαραν την εικόνα της ομάδας του, που πίεσε και έγινε πιο ουσιαστική, όμως όσες φορές χρειάστηκε ο Τσέρνι ήταν σε ετοιμότητα. Πάντως, τα κενά στα μετόπισθεν δεν καλύφθηκαν και οι Κρητικοί βρήκαν στην αντεπίθεση την ευκαιρία να χτυπήσουν ξανά. Αυτή τη φορά, ήταν η σειρά του Γιουσούφ, που με ωραίο τσίμπημα της μπάλας έκανε το 4-1 στο 79’. Κάπου εκεί, το ματς είχε διαδικαστικό χαρακτήρα και παρά τις τελευταίες προσπάθειες των γηπεδούχων το σκορ δεν άλλαξε και ο Εργοτέλης έφτασε στο πρώτο του τρίποντο, αφήνοντας στον πάτο της βαθμολογίας τη Νίκη.




Οι συνθέσεις:



Νίκη Βόλου (Σβεν Φαντενμπρούκ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Μαχλέλης (54’ Τσουκάνης), Ίβενς, Αργύρης, Λάουκς, Κοτσαρίδης, Μουζακίτης(59’ Τζιώρας), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης (59’ Μάρτινς), Σκουρτάι

Στον πάγκο: Ταΐρης, Καρασαλίδης, Κυζιρίδης, Σταμπόλζιεφ

Εργοτέλης (Παύλος Δερμιτζάκης): Τσέρνι, Βλαχοδήμος (66’ Κούτρης), Μέγι, Γιοβάνοβιτς, Μπογκντάνοφ (49’ Γκέντσογλου), Κοζορώνης, Τζανακάκης, Γιουσούφ, Λυκογιάννης, Χαλκιαδάκης, Νόσκοβιτς (82’ Κούρεζ)

Στον πάγκο: Καβουσάκης, Παντελάκης, Πίτσος, Ρέντζας

Διαιτητής: Ανδρέας Παππάς

Γήπεδο: Πανθεσσαλικό
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: