Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

M. Γιουνάιτεντ: Να επιστρέψει θέλει ο Μπέκαμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Διακαής ο πόθος του Ντέιβιντ Μπέκαμ για επιστροφή στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Αγγλος μεσοεπιθετικός που ανήκει στους Λος Αντζελες Γκάλαξι, βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας καθώς από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Μάρτιο δεν υπάρχει δράση στις ΗΠΑ. Ετσι, όπως έγινε εφέτος με την Μίλαν, ο Μπέκαμ θέλει να παίξει στους «μπέμπηδες», όπου έκανε σπουδαία καριέρα.

«Είναι η ομάδα της καρδιάς μου, θα ήθελα να επιστρέψω. Είναι ο καλύτερος σύλλογος στον οποίο έχω αγωνισθεί, με τους καλύτερους φιλάθλους. Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να φορέσει αυτήν την φανέλα», δήλωσε σχετικά ο Μπέκαμ, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι ενδιαφέρον για να τον εντάξουν στο δυναμικό τους, ως δανεικό, έχουν δείξει η Τότεναμ, η Μίλαν και η Τσέλσι.

Μουρίνιο: :«Πρωταθλήτρια η Σίτι!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πάλι έκλεψε την παράσταση ο Ζοσέ Μουρίνιο... Αυτή τη φορά, ο εκκεντρικός Πορτογάλος τεχνικός, έκανε τις δικές του ξεχωριστές προβλέψεις για την έκβαση της Πρέμιερσιπ της νέας σεζόν, χρίζοντας από τώρα πρωταθλήτρια... την Μάντσεστερ Σίτι!

Ο προπονητής της Ιντερ, με δηλώσεις του στη «News of the World» υποστήριξε ότι οι «σίτιζενς» θα πάρουν τον τίτλο στην Αγγλία και εξήγησε το γιατί: «Ο Αντεμπαγιόρ μπροστά με τον Τέβες. Απίστευτο», είπε ο Μουρίνιο, ο οποίος συμπλήρωσε ότι «έχουν και τον Σάντα Κρουζ και τον Ρομπίνιο. Τι δύναμη κρούσης! Αυτό ήταν. Η Σίτι θα είναι σίγουρα πρωταθλήτρια».

Μιλώντας και για το δικό του παράδειγμα στην Αγγλία με την Τσέλσι, ο «Special One» υποστήριξε ότι «δεν μπορείς να αγοράσεις τον τίτλο. Αγοράζεις τους παίκτες που θεωρείς ότι θα σου κάνουν τη δουλειά, όμως ακόμα χρειάζεσαι δουλειά για να φτάσεις στην κορυφή, τον καλύτερο προπονητή, την καλύτερη ομάδα και τα λεφτά δεν μπορούν να το αγοράσουν αυτό».

Λίβερπουλ: Έριξε πεντάρα...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λίβερπουλ επικράτησε με 5-0, της Εθνικής ομάδας της Σιγκαπούρης, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση, κόντρα όμως σε εξαιρετικά αδύναμο αντίπαλο…

Ο Αντρέι Βορονίν "άνοιξε" το σκορ για τους "κόκκινους" στο 45ο λεπτό και στη συνέχεια τη…σκυτάλη πήραν οι Ριέρα, Τόρες και Νέμεθ.Μάλιστα, ο Ούγγρος επιθετικός, πέτυχε δύο γκολ, σε μία εξαιρετική εμφάνιση, που του δίνει πολλούς πόντους.Εκπληκτικός ο Ντιρκ Κάουτ, ο οποίος έδωσε τρεις ασίστ, παρουσιάζοντας φοβερό δημιουργικό "πρόσωπο".

Χρόνο συμμετοχής για την ομάδα του λιμανιού, είχαν οι:

Καβαλιέρι, Ντομίνγκεζ, Γκάραχερ, Άγγερ, Ντεγκέν, Μπάμπελ, Μασεράνο, Λέιβα, Μπεναγιούν, Βορονίν, Ν’ Γκογκ, Αλόνσο, Ντοσένα, Τζόνσον, Ριέρα, Πατσέκο, Πλέσις, Κάουτ, Σπίρινγκ, Τόρες, Αεμπελόα, Νέμεθ.

Συμφωνία της Τότεναμ για Κράουτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Πόρτσμουθ αποδέχτηκε πρόταση της Τότεναμ για τον Πίτερ Κράουτς, όπως επιβεβαίωσε ο τεχνικός της πρώτης.

Φυσικά δεν ανακοίνωσε το ποσό ο Πολ Χαρτ, όμως οι πληροφορίες από το νησί αναφέρουν πως είναι περίπου 10.000.000 λίρες.

"Προφανώς είμαι απογοητευμένος που βλέπω τον Πίτερ να φεύγει, αλλά με βάση τα οικονομικά δεδομένα εδώ στον σύλλογο δεν είχαμε παρά να κάνουμε δεκτή την πρόταση της Τότεναμ", αποκάλυψε ο Χαρτ.

"Εκτιμώ πως οι άνθρωποι πρέπει πλέον να καταλάβουν πως η Πόρτσμουθ προσπαθούσε να κάνει πράγματα που ήταν πέρα από τις δυνάμεις της και δεν μπορεί να ξοδεύει πια όπως έκανε τα τελευταία τρία χρόνια".

Ο προπονητής των "πομπέις" πάντως ξεκαθάρισε πως σε λίγο που θα αλλάξει χέρια ο σύλλογος και θα περάσει σε αυτά του Dr Sulaiman Al Fahim, δεν αρχίσει να ξοδεύει όπως η Μάντσεστερ Σίτι.

Όσον αφορά στον Κράουτς, το μόνο που μένει είναι να συμφωνήσει με την Τότεναμ στους όρους του συμβολαίου του και να... μετακομίσει στο "Γουάιτ Χαρτ Λέιν".

Ο 28άχρονος επιθετικός νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι είχε απορρίψει την Σάντερλαντ για γεωγραφικούς λόγους, ενώ εκτός από την Τότεναμ τον διεκδικούσε και η Φούλαμ.

Εξάλλου, η Σάντερλαντ πλέον έχει ρίξει αλλού το βάρος των προσπαθειών της, αφού ο τεχνικός της, Στιβ Μπρους, ανέφερε πως θα κάνει ότι μπορεί για να πάρειο τον Ντάρεν Μπεντ από την Τότεναμ.

ΠΑΟΚ: Αμφίβολος ο Κοντρέρας...



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απρόοπτο πρόβλημα με τον Πάμπλο Κοντρέρας προέκυψε την Κυριακή (26/7) για τον τεχνικό του ΠΑΟΚ Φερνάντο Σάντος, λίγες μόνο μέρες πριν από το πρώτο παιχνίδι του «δικεφάλου» στη Νορβηγία, με την Βαλερένγκα για το Γιουρόπα Λιγκ.

Συγκεκριμένα στη σημερινή πρωϊνή προπόνηση που έγινε κεκλεισμένων των θυρών, στην Τούμπα, ο Χιλιανός αμυντικός αισθάνθηκε εντονότερες ενοχλήσεις λόγω ερεθισμού στην λαγονοκνημιαία ταινία και δεν προπονήθηκε. Η αποθεραπεία του εκτιμάται στις 3-4 ημέρες κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει από αυτή την ευρωπαϊκή πρεμιέρα της ομάδας του.

Στο μεταξύ, ο Νίκος Αραμπατζής δεν προπονήθηκε λόγω ελαφράς κάκωσης της ποδοκνημικής αλλά έτσι κι αλλιώς ο Σερραίος αμυντικός δεν επρόκειτο να ξεκινήσει στο βασικό σχήμα της ομάδας του. Ο Μίρκο Σαβίνι που είναι εκτός της λίστας των 22 παικτών του ΠΑΟΚ για τα δυο πρώτα του ευρωπαϊκά παιχνίδια, ακολουθεί πρόγραμμα θεραπείας.

Η προπόνηση περιελάμβανε ασκήσεις τεχνικής και τακτικής. Η αυριανή προπόνηση θα διεξαχθεί στην Τούμπα (09:00) ενώ αύριο, αναμένεται και ανακοίνωση της αποστολής, που το μεσημέρι της Τρίτης θα αναχωρήσει για τη Νορβηγία.

Ζητάει παίκτες ο… Γκατούσο!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο ίδιος ο Τζενάρο Γκατούζο ζήτησε από τον πρόεδρο της Μίλαν Σίλβιο Μπερλουσκόνι να ενισχύσει την ομάδα για τη νέα σαιζόν! Ο Ιταλός μέσος θεωρεί πως οι «ροσονέρι» ναι μεν έχουν ανταγωνιστικό σύνολο, αλλά αυτό δεν διαγράφει τα τρανταχτά κενά στο ρόστερ.

«Η Μίλαν διαθέτει ανταγωνιστική ομάδα, αλλά ακόμη κάτι της λείπει. Μέχρι τις 31 Αυγούστου ελπίζουμε σε κάποιο δώρο του προέδρου μας (σ.σ. Μπερλουσκόνι). Μας λείπε ένας καθαρός φορ και ένα μπακ με επιθετικούς προσανατολισμούς. Παρόλα αυτά, όμως, η Μίλαν παραμένει καλή ομάδα», τόνισε αρχικά ο «Ρίνο» και συνέχισε σχολιάζοντας τις πρώτες μέρες του Λεονάρντο στον πάγκο:

«Υπάρχει, πλέον, ένα πνεύμα που είχα καιρό να δω. Έχουμε γυρίσει σελίδα μετά την αποχώρηση του Αντσελότι. Τώρα ελπίζω να τελειώσω την καριέρα μου στους «ροσονέρι». Από τη στιγμή που πέρσι αποφάσισα να μείνω, νομίζω ότι δεν υπάρχουν άλλες πιθανότητες να αποχωρήσω».

Γραπτή δήλωση παραμονής από Τέρι


Eπιμέλεια: Δ.Μ

Οριστικό τέλος στα όποια σενάρια υπήρχαν περί αποχώρησης του από την Τσέλσι έβαλε ο ίδιος ο Τζόν Τέρι με γραπτή δήλωση του στην επίσημη ιστοσελίδα των «μπλε»

«Είμαι απόλυτα δεσμευμένος με την Τσέλσι, όπως ήμουν πάντα. Η Τσέλσι άλλωστε μου είχε ξεκαθαρίσει πως δεν είχε καμία πρόθεση να δεχτεί οποιαδήποτε πρόταση για μένα».

«Όταν σε συνδέουν με έναν σύλλογο, ή με έναν προπονητή τον οποίο σέβομαι, κάνουν σπουδαία πρωτοσέλιδα, αλλά το ενδεχόμενο να αφήσω την Τσέλσι δεν υπήρχε ποτέ».

«Ξέρω ότι υπήρχαν σχόλια και έπρεπε να τοποθετηθώ νωρίτερα. Πάντως, αυτό το διάστημα είχα πολλές συζητήσεις με τους ανθρώπους της διοίκησης της Τσέλσι και συμφωνήσαμε για το πότε θα βγει αυτή η ανακοίνωση».

«Αυτό που κατάλαβα από αυτές τις συζητήσεις είναι πως οι φιλοδοξίες της Τσέλσι παραμένουν υψηλές όπως πάντα. Αυτό αποδεικνύεται και από την πρόσληψη του Κάρλο Αντσελότι στην τεχνική ηγεσία. Είμαι σίγουρος πως θα πάει την ομάδα στο επόμενο επίπεδο.

Σημαντικό είναι επίσης πως ξέρω ότι η Τσέλσι θα κρατήσει τους σπουδαίους παίκτες της. Θα δυναμώσει το ρόστερ και πάει για την επιτυχία. Είμαι υπερήφανος που θα ηγηθώ αυτήν την ομάδα όσο μπορώ».

TENORIO ! Στοίχημα...


Επιμέλεια-TENORIO !


Προβάδισμα σε 3 διπλά απο Ελβετία μεριά..για Γ.Μπόις-Γκρασχόπερς-Βασιλεία.
Με πιό θετική σκέψη για την Γκρασχόπερς.

.... Η τρειάδα μου από Β Νορβηγίας είναι τα διπλά των ΧΑΟΥΓΚΕΣΟΥΝΤ-ΧΟΝΕΦΟΣ-Χ. ΚΑΜ.

Επίσης υπάρχει σκέψη γιά το διπλό της Σάο πάολο κ τον άσσο της Κάπφενμπεργκ.

Καλή τύχη νά'χετε σε ότι και αν επιλέξετε, με μοναδικό στόχο το δρόμο πρός το ταμείο. Τα σέβη μου...

SUPERLEAGUE 2009-2010

Το συνδρομητικό κανάλι απάντησε θετικά στο αίτημα της Σούπερ Λίγκα για μετάθεση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος κι αυτό που πλέον απέμεινε είναι να συναινέσει και η ΕΠΟ. Ετσι το φετινό πρωτάθλημα, εκτός εξαιρετικού απροόπτου, πρόκειται να ξεκινήσει το τελευταίο Σαββατοκύριακο (29-30/08) του Αυγούστου αντί για το προηγούμενο που είχε αρχικά προγραμματιστεί.

Η Λίγκα είχε στείλει την Πέμπτη επιστολή στη διοίκηση της συνδρομητικής τηλεόρασης την οποία και ενημέρωνε για τους λόγους για τους οποίους εισηγείται τη μετάθεση της πρεμιέρας. Αίτημα που θυμίζουμε ότι αρχικά υιοθέτησαν οι εκπρόσωποι στη γενική συνέλευση του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού και στο οποίο συναίνεσαν όλες οι υπόλοιπες ΠΑΕ.

Την Παρασκευή, η ΝΟVΑ με επιστολή της απάντησε στη Λίγκα την οποία και ενημέρωνε ότι βλέπει με θετικό μάτι το συγκεκριμένο αίτημα στην προσπάθεια που γίνεται για να διευκολυνθούν και οι ομάδες μας που θα συμμετάσχουν στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Παράλληλα καθιστούσε σαφές ότι είναι διατεθειμένη ν' αποσυρθεί από την ρήτρα (σ.σ. ύψους 3 εκ. ευρώ για κάθε αγωνιστική) την οποία έχουν υπογράψει στο συμβόλαιό τους οι δύο πλευρές, οπότε ξεπερνάτε και το τελευταίο εμπόδιο για να πραγματοποιηθεί η αναβολή. Θυμίζουμε ότι τόσο η ΕΡΤ, όσο και ο ΣΚΑΙ συναινούν στο συγκεκριμένο αίτημα, ενώ αυτό που απέμεινε είναι το «ναι» της ΕΠΟ, το οποίο κύκλοι της Λίγκας έλεγαν την Παρασκευή ότι είναι... δεδομένο.

Πιθανότατα τη Δευτέρα η Σούπερ Λίγκα πρόκειται ν' ανακοινώσει την συγκεκριμένη εξέλιξη.

Eπιμέλεια : Γιάννης Τσάκαλος

Πιο γρήγορος από τον... Κεντέρη!


Λυκούργος Τσάκωνας Ένα ρεκόρ που κρατούσε 17 χρόνια με κάτοχο τον Ολυμπιονίκη του Σίδνεϊ, Κώστα Κεντέρη, κατέρριψε ο Λυκούρκος Τσάκωνας, στα 200 μέτρα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εφήβων/νεανίδων το οποίο φιλοξενείται στο Νόβι Σαντ της Σερβίας.

Ο 19χρονος σπρίντερ του ΦΣ Σπάρτης, στα ημιτελικά του αγωνίσματος κάλυψε την απόσταση σε 20.94, καταρρίποντας το ρεκόρ που κατείχε ο Κεντέρης από τις 18/9/1992 στο παγκόσμιο εφήβων/νεανίδων της Σεούλ με 21.05.

Εκτός των άλλων, ο Τσάκωνας προκρίθηκε με τον τρίτο καλύτερο χρόνο στον τελικό του αγωνίσματος.


Τέταρτος στον τελικό
Την 4η θέση στον τελικό των 200 μέτρων κατέκτησε ο Λυκούργος-Στέφανος Τσάκωνας. Ο σπρίντερ του ΦΣ Σπάρτης, δεν μπόρεσε να επαναλάβει την εμφάνιση του ημιτελικού. Το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος πήρε ο Αζέρος Ραμίλ Γκουλίγιεφ (20.33), ενώ στις δύο επόμενες θέσεις βρέθηκαν οι Ρόμπερτ Χέρινγκ (Γερμανία) και Ντιέγκο Μαράνι (Ιταλία) με 20.83 και 21.03 αντίστοιχα.

Mιλάει με Γεωργίου, Λισγάρα ο Απόλλων Καλαμαριάς


Ο Λισγάρας σε προσπάθειά του με τη φανέλα της Παναχαϊκής Σε επαφές με τους Σάκη Γεωργίου και Χρήστο Λισγάρα έχει προχωρήσει ο Απόλλων Καλαμαριάς. Ο πρώτος δοκιμάστηκε πριν μερικές ημέρες από τον Κώστα Βασιλακάκη στη Δόξα Δράμας, αλλά απορρίφθηκε. Όσο για τον Λισγάρα, ο οποίος συνοδεύεται από εξαιρετικές συστάσεις με τη φανέλα της Παναχαϊκής είναι ο 23χρονος αμυντικός που κατευθύνει την αμυντική γραμμή. Ξεκίνησε την καριέρα του από τους Ερασιτέχνες του Ολυμπιακού.

Ο Νιγηριανός επιθετικός Ντίξον που δοκιμάστηκε από τον Παλατσίδη, δεν έδειξε κάτι το ιδιαίτερο στο σύντομο διάστημα παρουσίας του στην Κουτσούφλιανη. Ωστόσο δεν ήταν αυτός ο λόγος που τελικά απορρίφθηκε, αλλά το γεγονός πως δεν είχε στα χέρια του κανένα κοινοτικό διαβατήριο.

Τέλος, στάσιμο παραμένει το θέμα του Σάββα Παντελιάδη που χειρίζεται αποκλειστικά ο Ευθύμης Σολομωνίδης και πολύ σύντομα θα υπάρξει μια ακόμη επαφήμε τον ’γγελο Διγκόζη για να παίξει στον Απόλλωνα, αν και φαίνεται να καταλήγει στην Αναγέννηση Καρδίτσας.
(25/7 16:59)

Ηττα της Σίτι στο ντεμπούτο του Αντεμπαγιόρ


Ανακοίνωσε τον Αντεμπαγιόρ η Μάντσεστερ Σίτι Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ αγωνίσθηκε το Σάββατο για πρώτη φορά με την Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η αγγλική ομάδα ηττήθηκε από τους Κάιζερ Τσιφς με 1-0. Η αναμέτρηση διεξήχθη στην Πρετόρια και στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνουν οι «Πολίτες» στην Νότια Αφρική, ενώ το μοναδικό τέρμα του αγώνα, σημείωσε ο Τζέφρι Ντούκα στο 42ο λεπτό.

Α.Ε.Κ.-Επτασφράγιστο μυστικό...


Από τη συνέντευξη Τύπου του Νίκου Θανόπουλου..... Κλειστά κράτησε τα... χαρτιά του ο Νίκος Θανόπουλος αναφορικά με τους υποψήφιους επενδυτές. Ο πρόεδρος της ΑΕΚ αρκέστηκε να πει πως δεν πρόκειται για ένα άτομο, αλλά για μία ομάδα επιχειρηματιών, η οποία αν όλα πάνε καλά θα πάρει το 21% των μετοχών της ΠΑΕ. Τι είπε για τον Μάντζιο, Λεονάρντο, Εντίνιο και Σεϊταρίδη...

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Νίκος Νοτιάς...

Για τους νέους επενδυτές: «Όπως είναι γνωστό κλείσαμε την χρονιά με άνοιγμα 14 εκ ευρώ και είπαμε σιγά σιγά να νοικοκυρέψουμε την κατάσταση. Δεν μπορούσαμε απευθείας να πάμε στο μηδέν από άποψη χρεών και ξεκινήσαμε γνωρίζοντας ότι και η φετινή θα είναι μια ελλειμματική για την ΠΑΕ. Δεν κρύψαμε ποτέ ότι θέλαμε κάποιον συμμέτοχο όμως αυτό δεν σημαίνει πως σκοπεύουμε να αποχωρήσουμε. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό.

Υπήρξαν πολλοί που μας χτύπησαν την πόρτα το τελευταίο εξάμηνο ωστόσο ως επί το πλείστον δεν επρόκειτο για σοβαρές προτάσεις. Η συγκεκριμένη ομάδα επιχειρηματιών που μας χτύπησε την πόρτα, μας προσέγγισε εδώ και αρκετό καιρό με σκοπό να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Ρώτησε για τους όρους συμμετοχής σε αυτήν και έκανε τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστώσει ποιά είναι η κατάσταση στην ΠΑΕ. Αν θέλαμε να πούμε κάτι περισσότερο θα το είχαμε πει εδώ και καιρό. Δεν ήταν στις προθέσεις μας να διαρρεύσει το θέμα, δεν είχαμε κανένα λόγο να το κάνουμε αυτό και να προκαλέσουμε αναστάτωση στον κόσμο της ΑΕΚ. Αυτή ήταν και η επιθυμία των επιχειρηματιών με τους οποίους μιλάμε. Δηλαδή οι συζητήσεις και η ταυτότητα των ανθρώπων αυτών θα παραμείνουν κρυφές. Δυστυχώς όταν το θέμα βγήκε στην δημοσιότητα, ξεκίνησε η ακατάσχετη ονοματαλογία. Κάτι που κανείς μας δεν ήθελε. Ναι λοιπόν, είναι αλήθεια. Επιβεβαιώνουμε τις συζητήσεις.

Πρόκειται για μια ομάδα ιδιαίτερα σοβαρών ανθρώπων αλλά τη στιγμή αυτή δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο και τίποτα ανακοινώσιμο. Υπάρχει όντως ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο συζητείται μεταξύ των δύο πλευρών αλλά τίποτα δεν έχει υπογραφεί ούτε έχουν μπει λεφτά στην ΠΑΕ. Όλα τα άλλα που έχουν γραφτεί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Γι' αυτό λοιπόν είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος. Δεν θέλω ξαφνικά, ούτε μου αρέσει κάποιοι ξαφνικά να γράφουν για κροίσους και άλλα τέτοια πράγματα. Στην παρούσα φάση και μέχρι να υπάρξει κάτι το οποίο είναι ανακοινώσιμο, όλα είναι θεωρίες. Ο κόσμος της ΑΕΚ είναι αυτός που παραμένει μπροστάρης στην προσπάθεια μας, έχουμε ήδη πουλήσει 14.000 διαρκείας και δεν υπολογίζουμε ακόμα σε αυτά τις κάρτες διαρκείας που θα πάρουν οι σύνδεσμοι».

Για το πότε θα ολοκληρωθούν οι επαφές και θα πέσουν οι υπογραφές: «Όπως θα έχετε διαπιστώσει μια μέρα που είμαι εδώ, μιλάω διαρκώς στο τηλέφωνο και δεν σας κρύβω πως μιλάω γι' αυτό το θέμα. Είναι πολλοί οι άνθρωποι από τη συγκεκριμένη ομάδα που πρέπει να έρχομαι καθημερινά σε επαφή και προσπαθούμε να φτάσουμε σ' ένα τελικό πλάνο. Πρόκειται για μια ομάδα επιχειρηματιών πολύ σοβαρή, δεν υπάρχει όμως κάποιος μέσα στην ομάδα που να κυριαρχεί. Πρόκειται για μια οντότητα όχι για ένα άτομο. Σε πρώτη φάση μιλάμε για 8,5 με 9 εκατομμύρια ευρώ με τα οποία θα ολοκληρωθεί η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Όπως αντιλαμβάνεστε αυτά τα χρήματα είναι ένα πολύ μεγάλο ποσό για την ΑΕΚ.

Είναι λοιπόν σαφές ότι με μια χρηστή διοίκηση η ομάδα δεν θα αντιμετωπίσει ξανά προβλήματα του παρελθόντος. Η σωστή οικονομική διαχείριση θα εξασφαλίσει ένα καλό μέλλον για την ΑΕΚ. Γι' αυτό σας λέω ότι τα χρήματα που θα μπουν, εφόσον θα μπουν, δεν θα τα σπαταλήσουμε αλόγιστα για μεταγραφικά παιχνίδια εντυπώσεων. Τα μπάτζετ που διαβάζω στις εφημερίδες δεν υπάρχουν. Πρέπει όλοι εμείς να είμαστε προσεκτικοί στο τι λέμε και εσείς στο τι γράφετε. Δεν πρόκειται να χαραμίσουμε με τίποτα μια τέτοια ευκαιρία, δηλαδή να μπουν στην ομάδα τέτοια κεφάλαια σε μια πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο παγκοσμίως. Εμείς αυτό που θέλουμε αρχικά είναι να βγούμε από την οικονομική δυσπραγία».

Για τον Νίκο Νοτιά: «Ο Νίκος Νοτιάς είναι ένας άνθρωπος που σπανίζει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Για να είμαι πιο ακριβής, διευκρινίζω ότι τέτοιος χαρακτήρας δεν έχει περάσει από το ποδόσφαιρο και ελληνική ομάδα. Γι' αυτό εννοείται ότι θα συνεχίσει να είναι μαζί μας εφόσον προχωρήσει η συμφωνία. Αυτό που χρειάζεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος και όσοι είναι δίπλα είναι να πάρει μια ανάσα. Να κάτσει λίγο στον πάγκο και να ξεκουραστεί. Αν αυτοί οι άνθρωποι μπουν στην ΠΑΕ τότε και ο Νίκος Νοτιάς θα έχει μεγαλύτερο όραμα. Και μαζί θα αποτελέσουν μια πολύ ισχυρή ομάδα».

Για τις μετεγγραφές: «Δεν έχω προλάβει ακόμη να μιλήσω με τον προπονητή για τις μεταγραφές που θα γίνουν. Είναι αλήθεια ότι ατυχήσαμε με τις δύο υποθέσεις που θέλαμε πολύ, δηλαδή με τον Σεϊταρίδη και με τον Λεονάρντο και ακόμα δεν έχω ενημερωθεί για το πλάνο που θέλει να ακολουθήσουμε ο προπονητής όσον αφορά τις εναλλακτικές λύσεις».

Για τον Λεονάρντο: «Ο Λεονάρντο είναι ένας παίκτης ο οποίος με την στάση του τίμησε την ΑΕΚ και γι αυτό τον λόγο δεν μπορώ να πω ότι η υπόθεσή του έχει κλείσει. Από την άλλη όμως εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε άλλη κίνηση. Αν ο Λεβαδειακός μας προσεγγίσει για να συζητήσουμε ξανά τότε εμείς είμαστε πρόθυμοι να βρούμε μια λύση».

Για τον Σεϊταρίδη: «Αντίθετα για τον Σεϊταρίδη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν. Κάναμε μια πολύ καλή και αξιοπρεπέστατη πρόταση και εκείνος δεν μπήκε καν στον κόπο να μας απαντήσει. Συγγνώμη αλλά ως πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ νομίζω ότι μου αξίζει έστω μια απάντηση κι ας είναι αρνητική».

Για τον Μάντζιο: «Η αλήθεια δεν είναι ότι έχει τεθεί θέμα για να αποκτήσουμε επιθετικό. Ο Μάντζιος είναι ένας παίκτης που αρέσει στον Μπάγεβιτς κυρίως λόγο του στυλ με το οποίο αγωνίζεται και των χαρακτηριστικών που έχει ως ποδοσφαιριστής. Αυτά όμως που γράφονται περί συμφωνίας μαζί του δεν ισχύουν. Εγώ δεν έχω μιλήσει ποτέ με τον Μάντζιο. Πάντως θα κοιτάξουμε την περίπτωση του, θα δούμε αν το μπάτζετ που έχουμε αυτή τη στιγμή μας επιτρέπει να μπούμε σε μια διαδικασία συνομιλιών με τον Παναθηναϊκό και θα αποφασίσουμε. Δεν αποκλείω πάντως το ενδεχόμενο να αποκτηθεί ως δανεικός αρκεί ο δανεισμός να τηρεί κάποιες προϋποθέσεις που να θέσουμε εμείς.

Για τον Εντίνιο: «Αυτό που έχω να πω είναι πως απομένουν οι υπογραφές. Έχουμε στα χέρια μας επίσημη πρόταση από την Μάλαγα και έχουμε αποστείλει στην ισπανική ομάδα όλα τα απαραίτητα έγγραφα για να επισημοποιηθεί η μεταγραφή του. Διαβάζω όμως τις τελευταίες μέρες, ότι ο προπονητής της Μάλαγα δεν έχει αποφασίσει αν τον θέλει ή όχι. Θα είναι μεγάλο πισωγύρισμα για εμάς αν χαλάσει αυτή η υπόθεση και θα δούμε σε μια τέτοια περίπτωση πως θα κινηθούμε νομικά. Και το λέω αυτό γιατί τόσες μέρες η Μάλαγα ουσιαστικά κρατάει τα χέρια μας δεμένα και δεν μπορούμε να διαπραγματευτούμε με άλλους συλλόγους που ενδεχομένως ενδιαφέρονται για τον Εντίνιο. Πάντως επειδή ο μάνατζέρ του, ο Μέντεζ, είναι ένας πολύ σοβαρός άνθρωπος και πολύ καλός ατζέντης πιστεύω ότι θα έχουμε αίσιο τέλος»

"Ηταν έτοιμος να πάει στον Ολυμπιακό"!



Ο Φερνάντο Μοριέντες προσπαθεί να ξεφύγει από τιον Μίκα Κόπινεν Μια ανάσα από τον Ολυμπιακό είχε βρεθεί ο Φερνάντο Μοριέντες, όπως δήλωσε ο μάνατζερ του Ισπανού επιθετικού, Χίνες Καρβαχάλ, στη γαλλική ιστοσελίδα maxifoot.fr. Ο Καρβαχάλ πραγματοποίησε δηλώσεις στα πλαίσια της μεταγραφής του πελάτη του στην Μαρσέιγ, τονίζοντας ότι η συμφωνία με τους «ερυθρόλευκους» χάλασε όταν μπήκε στο κόλπο η γαλλική ομάδα.

"Ο Φερνάντο δεν πιστεύει ότι υπάρχει καλύτερη λύση από αυτή της Μαρσέιγ. Όλα ήταν έτοιμα για να πάει στον Ολυμπιακό. Το πρόβλημα ήταν περισσότερο θέμα επιλογής από οτιδήποτε άλλο. Και τότε ήρθε το τηλεφώνημα από τη Μαρσέιγ και ο Φερνάντο τα ακύρωσε όλα. Ο Ντεσάμπ είναι γι' αυτόν σαν αθλητικός πατέρας. Ανάμεσά τους υπάρχει εμπιστοσύνη και αμοιβαίος σεβασμός. Τεράστια εκτίμηση. Ο Φερνάντο μού έλεγε πάντα πως αν θα του παρουσιαστεί η ευκαιρία να ξαναδουλέψει με τον Ντεσάμπ, θα το έκανε όπου κι αν ήταν", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Καρβαχάλ.

Ειπε..........................

"Ελπίζω σύντομα να πάρουμε εκδίκηση για τον περσινό χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό"

Ισμαελ Μπλάνκο

(...ο άσος της ΑΕΚ περιμένει πως και πως την πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκας)

Ψιθυροι......................

  • Πολύ τους... χάλασε τους ισπανούς η ήττα από την Εθνική στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ των Νέων. Μετά το τέλος του αγώνα φώναζαν και έβριζαν στα αποδυτήρια. Εσπασαν και μία πόρτα πάνω στα νεύρα τους...
  • Εχει πάρει... φωτιά τις τελευταίες ημέρες η σελίδα των fans του Γιασικεβίτσιους στο Facebook. Βλέπετε, η παραμονή του Σάρας στον Παναθηναϊκό απογείωσε τους οπαδούς του Τριφυλλιού.
  • "Γιούρκα, μου φαίνεται ότι το έχεις παρατήσει το σπορ. Μόνο με αμάξια και γυναίκες ασχολείσαι", είπε οπαδός του Παναθηναϊκού στον Σεϊταρίδη, ο οποίος με τη σειρά του έδειξε τους κοιλιακούς του, λέγοντάς τους: "Αν τα είχα παρατήσει, έτσι θα ήταν..."!

Νέες χορηγίες στον Ηρακλή

Το χορηγικό είναι ένα από τα σημαντικότερα κομμάτι που απασχολούν τους ανθρώπους του Ηρακλή ενόψει της νέας περιόδου. Από την στιγμή που απουσιάζει ο μεγάλος επενδυτής, απαιτούνται όσες περισσότερες συμφωνίες για να μπουν και αρκετά έσοδα στα ταμεία της ομάδας. Χρήματα τα οποία δεν θα δοθούν μόνο για να καλύψουν το αγωνιστικό μπάτζετ για την νέα περίοδο αλλά και να… τρέξουν οι διακανονισμοί που έχουν γίνει με παλιότερους οφειλέτες από την διοίκηση του ΤΑΚ, μετά από μεγάλο αγώνα.
Μέχρι τις πρώτες ημέρες του Αυγούστου, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται ανακοινώσεις όσον αφορά νέες χορηγίες στην ομάδα του Ηρακλή, μετά την πρώτη συμφωνία με πολυεθνική εταιρείας αθλητικού εξοπλισμού. Οι «κυανόλευκοι» πλέον απαλλαγμένοι από τα χρέη των παλιότερων ετών, έχουν δημιουργήσει ένα αξιόπιστο πρόσωπο και αυτό το… ξεπληρώνουν με το ενδιαφέρον εταιρειών να επενδύσουν μέσω χορηγίας ή διαφήμισης. Βέβαια για να γίνει αυτό πρέπει να… τρέξουν και κάποιοι άνθρωποι όπως τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΚ, με πρόσφατο το ταξίδι του Φώτη Θέου στην Αθήνα. Όσον αφορά τα διαρκείας η ανακοίνωση αναφέρεται ότι: «Ο Γ.Σ. Ηρακλής ανακοινώνει ότι άρχισε η διάθεση των διαρκείας του μπάσκετ παράλληλα με αυτά του βόλεϊ. Οι τιμές τους για την κερκίδα των επισήμων GOLD 500 ευρώ – SILVER 150 ευρώ – WHITE 100 ευρώ. Για την χαμηλή κερκίδα COOPER 120 ευρώ. Διαρκείας Συνδέσμων 50 ευρώ.

Σημείωση: 1. Για τους κατόχους κάρτας μέλους του Γ.Σ. υπάρχει έκπτωση 10%. 2. Γ’ αυτούς που θα προμηθευτούν ταυτόχρονα διαρκείας μπάσκετ και βόλει επιπλέον έκπτωση 10%. Η έκπτωση δεν ισχύει στα διαρκείας των Συνδέσμων. Η διάθεση θα γίνεται από το «Ιβανώφειο», τηλ. 2310249600 και τα γραφεία του Γ.Σ. τηλ. 2310207715.

Καλούνται οι φίλοι του Ηρακλή που θέλουν να στηρίξουν την προσπάθεια των τμημάτων όπως προμηθευτούν έγκαιρα τα εισιτήρια τους. Επίσης συνεχίζεται η διάθεση της κάρτας μέλους του Γ.Σ. Ηρακλής. Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την έγκαιρη προμήθεια της».

Η «Α.Θ 10″ για τα διαρκείας

Ανακοίνωση για τα διαρκείας εξέδωσε και η «ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΘΥΡΑ 10″ και στην οποία αναφέρει ότι: «Επίσης από την Πέμπτη 23/7, υπάρχουν σε όλους τους συνδέσμους μας, αιτήσεις για καρτελάκια διαρκείας για το μπάσκετ και για το βόλεϊ(απαραίτητη ταυτότητα), για όλες τις κερκίδες και φυσικά τα του πετάλου στην προσιτή τιμή των 50€(και μπάσκετ και βόλεϊ)».Πηγη Μετροσπορ

Πολλά τα κενά για το ρόστερ

Ο Σούλης Μαρκόπουλος έχει αναλάβει να σχεδιάσει τον ΠΑΟΚ της επόμενης χρονιάς, αλλά μέχρι τώρα δεν έχει ανακοινωθεί κανένα όνομα παίκτη για την στελέχωση του ρόστερ. Ο έμπειρος τεχνικός καλείται να κάνει τον δικό του προγραμματισμό με συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα, αλλά η κρίση είναι γενικότερη και οι ελεύθεροι παίκτες δεν μπορούν να απαιτούν υπέρογκα ποσά. Από την υπάρχουσα κατάσταση στον ΠΑΟΚ θα πρέπει να εκμεταλλευτούν το γεγονός και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν, αλλά παράλληλα προέρχονται και από τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Για την ενίσχυση με τους Αμερικανούς, ο ΠΑΟΚ καλείται να βρει λύσεις από την άλλη μεριά του Ατλαντικού, αφού οι καλοί παίκτες κοστίζουν.
Από την άλλη μεριά βέβαια στον ΠΑΟΚ δεν παύουν να κοιτούν ονόματα με αυτά των Τορίν Φράνσις, Γιάννη Καλαμπόκη και Μπράνκο Μιλισάβλιεβιτς να βρίσκονται στο προσκήνιο. Για την ώρα πάντως έχουν τοποθετηθεί σε δευτερεύουσα μοίρα, αφού το κασέ των παικτών είναι μακριά από τις οικονομικές δυνατότητες της ομάδας, και όπως έχει αναφερθεί πολύ δύσκολα τα χρήματα που μπορούν να διατεθούν για την ενίσχυση της ομάδας μπορούν να ξεπεράσουν τα 800000 ευρώ.
* Ο Νίκος Σταυρόπουλος παρευρέθηκε και χθες στο «Βενετόκλειο» προκειμένου να παρακολουθήσει το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα νέων, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι μπήκαν σε δεύτερη μοίρα τα θέματα του ΠΑΟΚ Πηγη Μετροσπορ

Πέρασαν τα κορίτσια!

ethniki_omadiki09.jpgΤην πρόκρισή της στα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα, η Εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών. Το συγκρότημα του Γιώργου Μορφέση, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 7-5, επικράτησε τελικά της Ιταλίας με 10-9, με την Τσουκαλά να σημειώνει το νικητήριο γκολ στα μέσα του τέταρτου οκταλέπτου.


Επόμενος αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος θα είναι η Αυστραλία την προσεχή Δευτέρα. Τα οκτάλεπτα: 4-4, 1-2, 4-3, 1-0

Τα τέρματα της ελληνικής ομάδας σημείωσαν οι Αντωνάκου (3), Ασημάκη, Ρουμπέση, Γερόλυμου (2), Λιόση (2) και Τσουκαλά. Τα γκολ της Ιταλίας πέτυχαν οι Καζανόβα (2), Μπιανκόνι, Μποσούρτζι (2), Έμολο (2) και Γκαριμπότι (2).

«Εκδίκηση στην πρεμιέρα»

blanco-scocco.jpgΤο μεγάλο... κανόνι της ΑΕΚ, ο Ισμαέλ Μπλάνκο, δεν έχει ξεχάσει τον χαμένο τελικό Κυπέλλου από τον Ολυμπιακό και εμφανίζεται έτοιμος να πάρει... εκδίκηση στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, βρίσκοντας τον δρόμο προς τα δίχτυα. Τι είπε στους απεσταλμένους του Τύπου για την νέα ομάδα που χτίζει ο Μπάγεβιτς.


Στα πρώτα δύο φιλικά σε είδαμε να παίρνεις λίγες τελικές πάσες. Βλέπεις και φέτος πως θα κυλήσει έτσι η σεζόν;

«Η αλήθεια είναι πως πρόκειται για δύο φιλικά παιχνίδια, που είναι πάντα διαφορετικά από τα επίσημα. Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας τρέχουμε πολύ και δεν ξέρω αν θα συνεχιστεί αυτό. Είναι κάτι που θα δούμε στη συνέχεια».

Πόσο δύσκολο είναι να παίζεις 90’ και να είσαι συγκεντρωμένος στη μία φορά που θα έρθει η μπάλα στα πόδια σου;

«Βρισκόμαστε στη προετοιμασία και έχουμε αρκετή κούραση στα πόδια μας. ελπίζω μέχρι το πρώτο επίσημο παιχνίδι να έχουν βελτιωθεί τα πράγματα σχετικά με τις τελικές πάσες και είμαι αισιόδοξος γι’ αυτό».

Εχεις βγει δύο σεζόν πρώτος σκόρερ, αλλά η ΑΕΚ έχασε δύο τίτλους σε λεπτομέρειες. Θεωρείς πως ήρθες η ώρα να τα συνδυάσεις;

«Μία μεγάλη ομάδα πάντα έχει στόχο να κερδίζει κάθε ματς. Δυστυχώς, πέρυσι χάσαμε τον τελικό στις λεπτομέρειες. Αυτό που κάνουμε είναι να δουλεύουμε καθημερινά να προσπαθούμε να βελτιωθούμε και να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη. Ελπίζω σύντομα, να έρθει και η «εκδίκηση» για τον περυσινό τελικό».

Εχεις βελτιώσει πολύ το παιχνίδι σου. Ποιος από τους τέσσερις προπονητές σε βοήθησε περισσότερο σε αυτό;

«Απ’ όλους τους προπονητές που είχα μέχρι τώρα στην καριέρα μου, προσπαθώ να κρατήσω τα θετικά. Από αυτά προσπαθώ να βελτιωθώ και εγώ, αλλά δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον. Ολοι με έχουν βοηθήσει».

Νιώθεις πως απειλείσαι στην πρωτιά των σκόρερ από τον ερχομό του Σισέ στον Παναθηναϊκό;

«Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να βοηθήσω την ομάδα. Να συνεργάζομαι με τους συμπαίκτες μου για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα ως ομάδα. Υπάρχουν πολλοί επιθετικοί στο ελληνικό πρωτάθλημα, όπως ο Παυλής και ο καθένας με τον τρόπο του προσπαθεί να βοηθήσει την ομάδα. Το αν θα βγω πρώτος σκόρερ είναι το τελευταίο που με ενδιαφέρει».

Την πρώτη σεζόν σου στην ΑΕΚ, η ομάδα έπαιζε 4-4-2 με παρτενέρ τον Λυμπερόπουλο, ενώ πέρυσι έπαιζες κυρίως μόνος στη κορυφή. Ποιο σύστημα σε βολεύει περισσότερο;

«Προτιμώ αυτό που αποφασίζει ο προπονητής. Αν εκείνος αποφασίσει να παίξουμε με έναν, δύο ή τρεις επιθετικούς, εγώ θα προσαρμοστώ σε αυτό που ζητά»

Στο προχθεσινό φιλικό, ο προπονητής είχε παράπονα από τη συνεργασία των τριών επιθετικών και πως όλοι θέλουν να παίζουν σέντερ φορ. Εκτιμάς πως έχετε βρει τη σωστή «χημεία»;

«Η αλήθεια είναι πως και οι τρεις είμαστε επιθιτικογενείς. Αυτό που μένει είναι να δουλέψουμε για να έχουμε καλύτερη συνεργασία μέσα στον αγωνιστικό χώρο και αυτό κάνουμε στην προετοιμασία».

Στον τελικό έβαλες δύο γκολ, αλλά η ΑΕΚ δεν κέρδισε. Για να πάρεις την εκδίκηση σου, μήπως χρειάζονται τρία γκολ στην πρεμιέρα;

«Εβαλα...τέσσερα γκολ στον τελικό (σ.σ. εννοεί και τα δύο πέναλτι)! Αυτό που λέω πάντα είναι πως στο τέλος του παιχνιδιού πρέπει να έχει κερδίσει η ομάδα. Φυσικά, αν έχω καταφέρει και εγώ να βάλω γκολ θα είμαι πολύ ευχαριστημένος. Το πλέον βασικό είναι να βγούμε νικητές από το ντέρμπι, όπως και από κάθε άλλο παιχνίδι».

Διαπίστωσες την πρόθεση της ΑΕΚ να σε επιβραβεύσει με ένα νέο βελτιωμένο συμβόλαιο;

«Θα πρέπει να ρωτήσετε τη διοίκηση. Αυτό που ξέρω είναι πως έχω ακόμα δύο χρόνια συμβόλαιο. Αν γίνει κάποια αναπροσαρμογή αυτό εξαρτάται καθαρά από τη διοίκηση. Εγώ μένω ήσυχος με το συμβόλαιο που έχω μέχρι τώρα».

Τα είχε όλα εκτός από γκολ!

aris-ergot.jpgΟ Άρης παρουσίασε σήμερα θετικά δείγματα γραφής σ' ένα ακόμη φιλικό του παιχνίδι επί ιταλικού εδάφους. Τα... είχε όλα εκτός απ' το γκολ στο 0-0 Σιένα στο Μπολζάνο. Οι Θεσσαλονικείς είχαν μάλιστα την συνδρομή 200 φιλάθλων τους ενώ οι καιρικές συνθήκες είναι καλές και βοηθούν στην διεξαγωγή ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.


Τι είδαμε στο πρώτο ημίχρονο

Ο Άρης ήταν σαφώς καλύτερος απ' την Σιένα, την αντίπαλό του. Δημιούργησε ορισμένες καλές ευκαιρίες με τους Αράνο και Γκρασιάν, φτάνοντας κοντά στην επίτευξη ενός γκολ. Είχε επίσης πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας αλλά και θετική αμυντική λειτουργία.

Οι Νασούτι και Γιάχιτς συνέθεσαν ένα πολύ καλό δίδυμο. Οι Ιταλοί απ' την μεριά τους δεν μπόρεσαν να φανούν απειλητικοί σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους. Ο Άρης έπαιξε με σύστημα 4-2-3-1 έχοντας στην βασική του σύνθεσνη τους Τέσκοβιτς, Νέτο, Γιάχιτς, Νασούτι, Αράνο, Νάτσο Γκαρσία, Πρίττας, Κάλβο, Γκρασιάν, Ντέιλι, Αμπρέου.

Απ' την άλλη οι Ιταλοί είχαν ως σύστημα το 4-3-3, παίζοντας με τους: Κούρτσι, Ροσετίνι, Πορτανόβα, Ρόσι, Ζενεβιέ, Περγκάσολα, Βιανέτι, Ντελ Γκρόσο, Παολούτι, Γκέζαλ, Φίνι. Εκτός απ' την καλή εικόνα του Άρη στο πρώτο μέρος υπήρχε και η πολύ καλή παρουσία του φίλαθλου του κόσμου στις κερκίδες του γηπέδου. Περίπου 200 φίλαθλοι του Άρη έκλεψαν την παράσταση με τα συνθήματά τους και την στήριξή τους προς την ομάδα. Επρόκειτο για εκδρομείς απ' την Super 3 στην Θεσσαλονίκη καθώς και απ' την Γερμανία.

Μπήκε δυναμικά στην επανάληψη

Ο Άρης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία μεγάλη ευκαιρία με τον αρχηγό του, Σέρχιο Κόκε. Η ενέργειά του ωστόσο δεν βρήκε δίχτυα. Ακολούθησε ένα σουτ του Χαβίτο στο 53' αλλά και μία επικίνδυνη φάση για τον Άρη στο 56'. Μία φάση όπου μετά από λάθος του Ναφτί ο Φλάβιο έδιωξε την την μπάλα πριν αυτή περάσει την γραμμή μετά από κόρνερ του Φίνι.

Στο 64' έγινε ένα αρκετά καλό σουτ του Κέζαλ, που όμως δεν ανησύχησε τον Σηφάκη. Ήταν πλέον φανερό πως οι Ιταλοί έπαιζαν πολύ πιο επιθετικά αλλά και πιο καλά, όμως και πάλι ο Άρης ήταν αυτός που έπρεπε να βάλει ένα γκολ.

Στο 70' ο Κάμπορα βρήκε δίχτυα, ωστόσο δεν υπήρχε γκολ λόγω υπόδειξης οφσάϊντ. Στο 71' μετά από κεφαλιά του Αρόε η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 73' έγινε μία πολύ μεγάλη επέμβαση του Σηφάκη μετά από πολύ καλό σουτ του Λαρόντο.

Πρόβλημα με Μουν!

moongoal.jpgΟ Νοτιοαφρικανός αμυντικός ταλαιπωρείται από κάκωση στην ποδοκνημική, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και όπως έλεγαν από το ιατρικό επιτελείο του Παναθηναϊκού δύσκολα θα καταφέρει να είναι στην διάθεση του Τεν Κάτε για το ματς της Τριτης κόντρα στην Σπάρτα Πράγας! Τον Μπίαρσμιρ δοκίμασε πάλι ο Ολλανδός!





Μετά το πρόβλημα με τον Μουν ο έμπειρος προπονητής θα πρέπει να αλλάξει τα πλάνα του για τα δεξιά της άμυνας αν και θα πρέπει να τονίσουμε πως στο διπλό της Τετάρτης είχε χρησιμοποιήσει στην συγκεκριμένη θέση τον Μάτιας Μπίαρσμιρ. Kάτι που δοκίμασε και στο σημερινό διπλό! Ο Σουηδός είναι το φαβορί.

Από κει και πέρα, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ξεκίνησαν τη σημερινή προπόνηση με ζέσταμα και στην συνέχεια χωρίστηκαν σε δυο γκρουπ και δούλεψαν πάνω στην επιθετική ανάπτυξη και την τακτική. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα. Ατομικά προπονήθηκαν οι Ρουκάβινα και Μουν. Νίκος

Ικανοποιητική η κατάσταση του Μάσα

massa_accident.jpgΔεν έχουν τελειώσει τα βάσανα για τον Φελίπε Μάσα, ο οποίος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά από το αντικείμενο που χτύπησε στο κεφάλι κατά την ώρα των δοκιμαστικών στην Ουγγαρία. Ο Βραζιλιάνος οδηγός βρίσκεται με φαρμακολογική καταστολή στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου «Χόνβεντ» και η κατάστασή του είναι σταθερή.



αλλά συνάμα σταθερή. Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν τόνιζε ότι είναι ικανοποιητική η κατάσταση του ενώ μερικές ώρες πριν αναφερόταν ότι κινδυνεύει ακόμα και η ζωή του. Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν: «Ο Φελίπε Μάσα βρίσκεται στην εντατική μονάδα θεραπείας και η κατάστασή του χαρακτηρίζεται σταθερή και ικανοποιητική».

Τον Βραζιλιάνο την ώρα που οδηγούσε με 190 χλμ. την ώρα χτύπησε στο κεφάλι ένα μεταλλικό ελατήριο περίπου ενός κιλού και προερχόταν από το μονοθέσιο του συμπατριώτη του Μπαρικέλο.

Πάει για Κ-Ομπίνα

obihna.jpgΝέο όνομα προέκυψε για την επίθεση του Ολυμπιακού τις τελευταίες ώρες. Πρόκειται για το Νιγηριανό άσο της Ίντερ, Βίκτορ Ομπίνα ο οποίος συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να φορέσει την «ερυθρόλευκη» φανέλα. Μετά το δημοσίευμα της «Gazzetta dello Sport» ότι ο 22χρονος άσος είναι στο δρόμο προς την Αθήνα, ήρθε και η επιβεβαίωση από τον τεχνικό διευθυντή της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκα για επαφές με τον Ολυμπιακό.

Η ιταλική εφημερίδα στο χθεσινό της φύλλο ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο Ομπίνα πάει στην Αθήνα. Ο Βεζούβιος μπορεί να περιμένει μιας και ο Βίκτορ προτιμά να πάει στην Ελλάδα. Ο πρώην παίκτης της Ίντερ δεν συμφώνησε με τη Νάπολι εξαιτίας μιας διαφοράς αναφορικά με την εκμετάλλευση των δικαιωμάτων της εικόνας του και κλείνει το μάτι στον πρωταθλητή Ολυμπιακό».

Λίγες ώρες αργότερα ο ήρθε η επιβεβαίωση της παραπάνω είδησης από τον τεχνικό διευθυντή της Ίντερ, Μάρκο Μπράνκο, ο οποίος μίλησε στον «Πρωταθλητή» για τις επαφές ανάμεσα στις δύο πλευρές. «Ναι είναι αλήθεια ότι υπάρχει επαφή με τον Ολυμπιακό για τη μεταγραφή του Βίκτορ Ομπίνα. Δεν μιλάμε απευθείας με την ελληνική ομάδα σε επίσημο επίπεδο. Όλα γίνονται μέσω ενός γραφείου μάνατζερ», τόνισε αρχικά ο Ιταλός.

Για να γίνει στη συνέχεια πιο αποκαλυπτικός λέγοντας τα εξής: «Πριν από δύο μέρες ενημερωθήκαμε ότι ο Ολυμπιακός ζήτησε πληροφορίες για το κόστος της μεταγραφής αλλά και δανεισμού με οψιόν αγοράς. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε το ενδεχόμενο παραχώρησής του, αφού ο παίκτης δεν υπολογίζεται από τον προπονητή μας. Ο Ολυμπιακός δεν έχει προχωρήσει σε πρόταση μέχρι τώρα. Υπάρχουν οι πρώτες επαφές και θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πως θα εξελιχθούν».

Τέλος ο Μπράνκα συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι μέχρι την Τρίτη ή την Τετάρτη θα ξέρουμε. Βρισκόμαστε σε επαφές και με άλλους συλλόγους. Δεν είναι μόνο ο Ολυμπιακός που θέλει τον Ομπίνα». Αξίζει να σημειωθεί ότι για τον Νιγηριανό επιθετικό έχουν ενδιαφερθεί οι Μαρσέιγ, Μονακό, Παρί Σεν Ζερμέν από τη Γαλλία και οι Τότεναμ, Γουέστ Χαμ από την Αγγλία.

Τρόπαιο με «πεντάρα» η Άλκμααρ

Το Σούπερ Καπ Ολλανδίας κατέκτησε η Αλκμααρ συντρίβοντας την Χέρενφεν του Τροντ Σόλιντ με 5-1 στο «Αμστερνταμ Αρίνα». Οι πρωταθλητές δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίστασης στους κυπελλούχους καθώς στο πρώτο μισάωρο το σκορ ήταν ήδη 3-0.



Τον χορό των γκολ άνοιξε ο Χόλμαν στο 15΄ ενώ σειρά πήρε ο Ελ Χαμνταουΐ στο 24' και ο Μάρτενς στο 29'. Το μόνο που κατάφεραν οι «καρδούλες» ήταν να μειώσουν με τον Μίχαλ Παπαδόπουλο στο 60΄ και στη συνέχεια να δεχτούν δύο γκολ από τον Λενς στο 67΄και το 87'.

Ηττα για τον Ατρόμητο από την Αντάλια


Ο Δώνης στην προπόνηση του Ατρομήτου Το πρώτο του φιλικό επί γερμανικού εδάφους έδωσε το Σάββατο ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη, γνώρισε την ήττα με 3-2, όμως έδειξε καλά στοιχεία στο παιχνίδι της, δείγμα της δουλειάς που έχει γίνει μέχρι τώρα.

Το πρώτο ημίχρονο διεξήχθη κάτω από συνεχή και δυνατή βροχή όμως ο Ατρόμητος πέρα από το γκολ δημιούργησε πολλές ευκαιρίες πραγματοποιώντας πολύ καλή απόδοση.

Η ομάδα άνοιξε το σκορ μόλις στο πρώτο λεπτό έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Μπρίτο και σουτ του Καλαντζή στο "Γ" της εστίας της τουρκικής ομάδας (1-0). Η Αντάλιασπορ ισοφάρισε στο έκτο λεπτό όταν από άτυχη στιγμή του Νάστου που γλίστρησε, εξαιτίας του τερέν, ο αντίπαλος του νίκησε τον Μιχαηλίδη (1-1).

Στο 80' τραυματίστηκε ο Αποστολόπουλος (ράμματα στο φρύδι) και οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν την αριθμητική υπεροχή, όση ώρα ο αμυντικός του Ατρόμητου ήταν εκτός γηπέδου, πετυχαίνοντας το 1-2 από στημένη φάση.

Στο 82' ο Βάσι κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του και ο Περόνε το εκτέλεσε εύστοχα (δύο φορές) κάνοντας το 2-2. Στο 88' αποβλήθηκε ο Μελισσάς γιατί χειροκρότησε το διαιτητή και η τούρκικη ομάδα εκμεταλλεύτηκε εκ νέου την αριθμητική υπεροχή πετυχαίνοντας γκολ πάλι από στημένη φάση στο 89' για το τελικό 2-3.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Ατρόμητος παρατάχθηκε με την ακόλουθη ενδεκάδα:
Μιχαηλίδης, Κουτσόπουλος, Μαρίνος, Ολιβέιρα, Νάστος, Σφακιανάκης, Νεμπεγλέρας, Σαρμιέντο, Καλαντζής, Μπρίτο, Πόποβιτς.
Στην επανάληψη αγωνίστηκαν και οι: Κηπουρός, Φαβάλι, Μελισσάς, Τάτος, Περόνε, Κόρμπος, Μασάρα, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Ρες, Βάσι.

Αμέσως μετά το τέλος του αγώνα ο προπονητής της ομάδας Γιώργος Δώνης δήλωσε τα εξής: "Σε γενικές γραμμές είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από την προσπάθεια που έκαναν όλοι οι παίκτες μου γιατί δημιουργήσαμε πολλές φάσεις.
Εκεί που πρέπει να βελτιωθούμε είναι στο τελείωμα των φάσεων γιατί όπως είπα δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες αλλά και να γίνουμε καλύτεροι στις στημένες φάσεις".

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοινώνει το δανεισμό για ένα χρόνο του ποδοσφαιριστή Λούκας Τρέχο στην ΠΑΕ Ηλυσιακός.

Εντυπωσιάζει ο Στίβαρ στην Σκόντα Ξάνθη


Ο Πίτερ Στίβαρ της Μπρίστολ Σίτι Τον "εκτελεστή" που έψαχναν φαίνεται πως βρήκαν στην Σκόντα Ξάνθη στο πρόσωπο του Πίτερ Στίβαρ. Ο πανήψυλςο επιθετικός εντυπωσιάζει με τις επιδόσεις του στο σκοράρισμα, τόσο στα φιλικά παιχνίδι, όσο και στις προπονήσεις και δείχνει ότι μπορεί να αποτελέσει την "αιχμή του δόρατος".

Η προετοιμασία στην Γερμανία συνεχίστηκε το Σάββατο με διπλή προπόνηση. Στην πρωινή προπόνηση που ο Βόλφανγκ Βολφ έριξε το βάρος στην φυσική κατάσταση, ενώ το απόγευμα έγιναν ασκήσεις τακτικής.

Στην απογευματινή προπόνηση πάντως, υπήρξε και... μονομαχία του Μίχαελ Γκσπούρνιγκ και του Λουτσιάνο Ντε Σόουζα με τον Βραζιλιάνο να προσπαθεί να νικήσει τον Αυστριακό τερματοφύλακα με εκτελέσεις φάουλ. Η κόντρα των δυο ποδοσφαιριστών τράβηξε αρκετά βλέμματα, καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να δουν ποιος θα... νικήσει. Τελικά κανείς δεν μπορεί να θεωρήσει ότι... επιβλήθηκε στον άλλο.

Δεν σκόραρε ο "Παπ" στην "επτάρα" της Ντιναμό


Από την παρουσίαση του Δημήτρη Παπαδόπουλου από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε το πρωτάθλημα Κροατίας, η Ντιναμό Ζάγκρεμπ του Δημήτρη Παπαδόπουλου καθώς στην πρώτη αγωνιστική φιλοδώρησε με επτά τέρματα την Ιστρα (7-1)! Ο πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού πέρασε στο ματς ως αλλαγή στο 65ο λεπτό, χωρίς όμως να σκοράρει κάποιο από τα πολλά τέρματα της ομάδας του.

Από δύο γκολ πέτυχαν οι Μοράλες (16', 76'), Μάντζουκιτς (31', 78') και από ένα οι Σλέπιτσκα (9'), Σίβονιτς (35'), Μπάντελι (49'). Απλά είχε μειώσει ο Ζούπαν στο 39' σε 4-1.

"Ανοιξε λογαριασμό" και ο Ριέρα


Ανοιξε λογαρισμό με τη φανέλα του Πανιωνίου ο Ριέρα Μετά τους Μπόσκο Μπάλαμπαν, Σουλεϊμάν Ομο που σκόραραν στο ντεμπούτο τους με την φανέλα του Πανιωνίου, το Σάββατο στο φιλικό με την Σερκλ Μπριζ ήταν η σειρά του Σίτο Ριέρα να "ανοίξει" τον λογαριασμό του. Ο Ισπανός ισοφάρισε σε 1-1 και έδειξε με την σειρά του ότι είναι σε καλό δρόμο.

Ο Πανιώνιος παρατάχθηκε χωρίς τα μεγάλα αστέρια του, καθώς Ρεκόμπα, Μπάλαμπαν, Σμόγιε είναι τραυματίες και κάνουν θεραπεία, ενώ ο Εστογιανόφ ξεκουράστηκε από τον προπονητή του.

Ο Φερέρα για μία ακόμα φορά επέλεξε το 4-4-2, με τον Ανδριόλα κάτω από τα δοκάρια. Ο Μπεθέρα δεν έχει πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής και αυτό ίσως να σημαίνει ότι ακόμα δεν έχει πείσει τον προπονητή του.

Ευκαιρίες χάθηκαν και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο, ενώ τα γκολ σημειώθηκαν στην επανάληψη. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 55'. Συγκεκριμένα ο Μπόζοβιτς, μπήκε στην περιοχή από αριστερά και με διαγώνιο σουτ νίκησε Ανδριόλα.

Ο Πανιώνιος "απάντησε" στο 70' με εκπληκτικό γκολ του Ριέρα, ο οποίος "κρέμασε" τον Βέρμπιστ με ψηλοκρεμαστό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή.

Στο 87' υπήρξε αυστηρή αποβολή του Αναστασόπουλου, ο οποίος ανέτρεψε τον Μπουφέλ έξω από την περιοχή και ο διαιτητής της αναμέτρησης θεώρησε σωστό να του δείξει την κόκκινη κάρτα.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν την έναρξη της αναμέτρησης τιμήθηκε από τις δύο ομάδες ο Βέλγος τεχνικός, Ούρμπεν Μπραμς, ο οποίος έχει διατελέσει προπονητής για πέντε χρόνια της Σερκλ Μπριζ και για τρία του Πανιωνίου.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ανδριόλας, Λάτκα, Κοντοές, Τζαβέλας, Καστελιόνε, Σίμωσης (88' Λαζούρας), Κούκετς, Αναστασόπουλος, Γουνδουλάκης, Κούρντι, Ριέρα.
ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ: Βέρμπιστ, Πορτιέρ, Εβενς, Γκομπαμί, Βιάν, Ιάστστουκ (73' Φόλεϊ), Μπόζοβιτς (73' Μπουφέλ), Μπόι, Σερεμπρένικοφ (73' Βίνταρσον), Σερζάντ, Νιόνι.