Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Viva Σαχτάρ, arrivederchi Ρόμα!!

Η Σαχτάρ νίκησε 3-0 στην Ουκρανία τη Ρόμα και σε συνδυασμό με το 3-2 στο Ολίμπικο του πρώτου αγώνα προκρίθηκε πανηγυρικά στους «8» του Champions League.
Viva Σαχτάρ, arrivederchi Ρόμα (ΒΙΝΤΕΟ)
Στο 18` ο Γουίλιαν έκανε τη σέντρα σουτ από δεξιά, ο Χούμπσμαν τη... χάιδεψε με τακουνάκι και την έστειλε στα δίχτυα.Σε συνδυασμό με την ήττα 2-3 στο "Ολίμπικο" η Ρόμα χρειαζόταν πλέον ένα θαύμα...
Δέκα λεπτά μετά, ο Μχιταριάν ανέτρεψε τον Μποριέλο στην περιοχή και ο Γουέμπ έδειξε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών, αλλά ο Πιάτοφ έπεσε στη γωνία του και κράτησε το 1-0.
Στο 41` ο Μεξές κοντραρίστηκε με τον Λουίς Αντριάνο, ο οποίος έπεσε και ο Γουέμπ απέβαλε τον Γάλλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα και το έργο της Ρόμα έγινε πια... βουνό, καθώς αγωνιζόταν πλέον με 10.
Στο δεύτερο μέρος, στο 58` o Γουίλιαν με ωραίο φαλτσαριστό σουτ έκανε το 2-0, τελειώνοντας την πρόκριση ουσιαστικά...
H Σαχτάρ έδωσε θριαμβευτικό τόνο στην πρόκριση της, όταν στο 88` ο Εντουάρντο εκμεταλλεύτηκε ένα τραγικό λάθος της άμυνας της Ρόμα και πλάσαρε εύστοχα τον Ντόνι διαμορφώνοντας το 3-0.

«Μπάρτσα» για κούπα!

Μετά από ένα πολύ ωραίο παιχνίδι και κυρίως ένα συναρπαστικό δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα νίκησε την Άρσεναλ με 3-1 και προκρίθηκε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Το παιχνίδι είχε θέαμα, αλλά και αγωνία!

«Μπάρτσα» για κούπα! (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι Καταλανοί ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο ματς και παίζοντας επιθετικά έψαξαν από νωρίς το γκολ. Ωστόσο, η άμυνα των «κανονιέρηδων» ήταν καλά στημένη, με αποτέλεσμα η «Μπάρτσα» να πατάει δύσκολα περιοχή. Βέβαια, το σκορ θα μπορούσε να είχε ανοίξει στο 37’, όταν το σουτ του Αντριάνο από πλάγια θέση σταμάτησε στο δοκάρι ή λίγο νωρίτερα όταν ο Μέσι ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής άφησε το ματς να συνεχιστεί. Τελικά, το γκολ για τους γηπεδούχους ήρθε στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων. Οι παίκτες της Άρσεναλ έκαναν… τακουνάκια και έχασαν τη μπάλα έξω από την περιοχή και ο Μέσι δεν τους συγχώρησε. Βρέθηκε τετ α τετ με τον Αλμούνια, πέρασε τη μπάλα από πάνω του και σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Το δεύτερο ημίχρονο όμως ξεκίνησε ιδανικά για τους Λονδρέζους, αφού μόλις στο 52’, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ ο Μπούσκετς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και έκανε το 1-1. Σκορ με το οποίο προκρινόταν η Άρσεναλ, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν τάσεις… αυτοκτονίας. Στο 56’ αποβλήθηκε ο Φαν Πέρσι με δεύτερη κίτρινη κάρτα, επειδή συνέχισε την φάση ενώ είχε σφυρίξει οφσάιντ ο διαιτητής και το ματς… τελείωσε.

Στην συνέχεια η Μπαρτσελόνα ήταν η απόλυτη κυρίαρχος του ματς, πίεσε και πέτυχε… μόνο δύο γκολ. Το πρώτο ο Τσάβι στο 69’ με κοντινό πλασέ και το δεύτερο ο Μέσι με εύστοχο πέναλτι στο 71’.

Μπαρτσελόνα(ΠέπεΓκουαρντιόλα):Βαλντές, ΝτάνιΆλβες, Τσάβι, Βίγια(82' Αφελάι), Ινιέστα, Μέσι, Μασεράνο(88' Κεϊτά), Μπουσκέτς, Πέδρο, Αντριάνο(90' Μάξγουελ), Αμπιντάλ

Άρσεναλ: (ΑρσένΒενγκέρ):Στσέζνι(19' Αλμούνια), Ντιαμπί, Σανιά, Φάμπρεγκας(78' Μπέντνερ), Κοσιελνί, Ροζίτσκι(74' Αρσάβιν), Νασρί, ΦανΠέρσι, Γουίλσιρ, Τζουρού, Κλισί

Προς ναυάγιο με Τσιώλη, στην λίστα και ο Βλάχος!

Η παράταση στην ανακοίνωση της απάντησης από τον Σάκη Τσιώλη, οδηγεί -όπως όλα δείχνουν- σε ναυάγιο την επικείμενη συνεργασία με τον Θεσσαλό τεχνικό. Σύμφωνα με τους ανθρώπους του Άρη (όπως μεταδόθηκε και από το επίσημο ραδιόφωνο του συλλόγου) ο Τσιώλης δεν απάντησε μέχρι το βράδυ της Τρίτης και λογικά οι παράγοντες του Άρη θα εξαντλήσουν όλα τα περιθώρια μέχρι το πρωί της Τετάρτης.

Σύμφωνα, όμως, με άλλες πληροφορίες, ο 52χρονος προπονητής επικοινώνησε τελικά, απλά όμως, για να τους επαναλάβει ότι "προτιμάω να ξεκινήσω με την ομάδα από την αρχή, δηλαδή από το καλοκαίρι και να μην μπω στη διαδικασία του υπηρεσιακού προπονητή", υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά ότι τον τιμάει το ενδιαφέρον των κίτρινων. Λόγια που είπε και δημόσια μιλώντας τόσο στο The Player, όσο και σε όσα μέσα ενημέρωσης του ζήτησαν να τοποθετηθεί.

Το σίγουρο είναι ότι στον Άρη δεν θα περιμένουν για πάντα τον Τσιώλη. Από το πρωί της Τετάρτης θα δρομολογηθούν οι ενέργειες για την ενδεδειγμένη λύση στον πάγκο της ομάδας. Σε ότι αφορά την περίπτωση του Νίκου Νόμπλια, από την πλευρά των κίτρινων τονίζεται κατηγορηματικά πως δεν υπάρχει καμία επαφή, ούτε κάποια πρόταση προς τον πρώην τεχνικό του Παναθηναϊκού. Την ίδια ώρα, στην λίστα προστέθηκε και το όνομα του Βαγγέλη Βλάχου, προκειμένου να σωθεί η... παρτίδα μέχρι το τέλος της περιόδου, σε αυτήν την κρίσιμη καμπή. Όλα αυτά θα ξεκαθαρίσουν από το πρωί της Τετάρτης.

Επαλέ: «Θέλω να σκοράρω κόντρα στον Παναθηναϊκό»

Ο Ζοέλ Επαλέ μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Ζαλίζομαι», για τη νίκη του Ηρακλή στο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Ο μεσοεπιθετικός του Γηραιού αρχικά αναφέρθηκε στον αγώνα κόντρα στον Άρη:

«Θέλαμε πάρα πολύ αυτή τη νίκη, για πολλούς λόγους. Για τον κόσμο μας και για να παίξουμε τα 5 εναπομείναντα παιχνίδια πιο άνετα. Αν δεν υπάρχει πίστη, δεν υπάρχει ποδόσφαιρο. Πιστεύαμε και ξέραμε πως το παιχνίδι θα ήταν πολύ δύσκολο, εναντίον μιας καλής ομάδας. Δουλέψαμε πολύ σκληρά για αυτό και στο τέλος η τύχη ήταν μαζί μας και κερδίσαμε αυτό το παιχνίδι».
Για το επερχόμενο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, τόνισε:
«Θέλω πάρα πολύ να πετύχω ένα γκολ με τον Παναθηναϊκό. Αν σκοράρω θα είναι πολύ καλό για μένα και θέλω να το αφιερώσω στον κόσμο. Πρέπει να είμαστε λίγο προσεκτικοί για να κερδίσουμε και αυτό το παιχνίδι».

Για τους στόχους της ομάδας ανέφερε:

«Είναι δύσκολο να φτάσουμε στα πλέι οφ, αλλά θα το κυνηγήσουμε μέχρι το τέλος. Ο πρώτος στόχος ήταν να εξασφαλίσουμε τη παραμονή και τώρα προσπαθούμε να κοιτάξουμε ψηλότερα και ότι καλύτερο έρθει, ας έρθει».
Για την απόδοση της ομάδας δήλωσε:
«Έχουμε δυνατότητα να παίξουμε καλύτερα σαν ομάδα. Παίξαμε και με τη Ξάνθη καλά και πλέον παίζουμε πιο άνετα. Η νίκη που πήραμε θα μας δώσει δύναμη για να παίξουμε με καλύτερη ψυχολογία στη συνέχεια. Έχουμε ποιοτικούς παίκτες και μπορούμε να παίξουμε ακόμη καλύτερα. Δεν σκεφτόμαστε ακόμη τη νέα σεζόν, αλλά τα 5 παιχνίδια που απομένουν στο πρωτάθλημα».
Τέλος, έστειλε κι ένα μήνυμα στο κόσμο της ομάδας:

«Θέλουμε ακόμη περισσότερο κόσμο στο γήπεδο, να μας στηρίζει όπως πάντα κι εμείς θα κάνουμε τα πάντα για να φεύγει χαρούμενος από το γήπεδο».

ΟΡΦΑΝΟΣ ΑΠΟ ΔΕΞΙΑ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Τις τελευταίες μέρες γίνεται μεγάλη κουβέντα για τον Ντένις Ρόμενταλ και το μέλλον του στον Ολυμπιακό.Κυρίως τα ξένα Μέσα ασχολούνται με τον Δανό που ήρθε το καλοκαίρι στον Πειραιά για να πάρει φανέλα βασικού.Κάτι τέτοιο σε καμία περίπτωση δεν το πέτυχε,ενώ οι ερυθρόλευκοι αποδείχτηκε ότι δεν βρήκαν τον αντικαταστάτη του Λουτσιάνο Γκαλέτι.
Στην ουσία,η θέση του δεξιού χάφ είναι η μοναδική που φέτος δεν έχει μόνιμο κάτοχο.Δηλαδή δεν υπάρχει κάποιος ποδοσφαιριστής που να παίζει μόνιμα όπως για παράδειγμα,ο Ριέρα και να ξέρεις ότι του ανήκει αυτή η θέση.
Ο Φετφατζίδης έχει παίξει εκεί,ο Ρόμενταλ έχει παίξει,ο Ζαιρί έχει παίξει,ο Μιραλάς,μέχρι και ο Φουστέρ.
Κανένας δεν κατάφερε να αποκτήσει και να πάρει την φανέλα του βασικού σπίτι του.Στην συγκεκριμένη θέση μάλιστα ο Ολυμπιακός έχει δύο ποδοσφαιριστές που μπορούν να παίξουν,Ρόμενταλ,Ζαιρί,αλλά ο Βαλβέρδε κανέναν από τους δύο δεν έχει εμπιστευτεί..

Σάκης Ρεκουντίνης

Ξανά ελεύθερος ο Αντριάνο!

Ο Αντριάνο επέστρεψε στην Ιταλία με τη Ρόμα να του δίνει μια δεύτερη ευκαιρία ώστε να αναστήσει την καριέρα του, αλλά ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής κουβάλησε μαζί του πολλές από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος.

Τα παραπανίσια κιλά και η αντιεπαγγελματική του συμπεριφορά (καθυστέρησε να επιστρέψει από την πατρίδα του μετά από άδεια), οδήγησαν τους Ρωμαίους στην απόφαση να λύσουν το συμβόλαιό του.

Ο ίδιος ο επιθετικός αναφέρει σε δήλωσή του: «Θα ήθελα να κάνω γνωστό πως φτάσαμε σε συμφωνία για φιλικό τερματισμό της συνεργασίας μας και λύση του συμβολαίου, το οποίο είχε διάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013».

Πιστός στην Τσέλσι ο Τσεχ

Τι κι αν η Τσέλσι δεν μπορεί να διεκδικήσει πλέον το πρωτάθλημα και βάζει πλώρη μόνο για την κατάληψη μιας εκ των τεσσάρων πρώτων θέσεων που οδηγούν στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ; Ο Πίτερ Τσεχ, δήλωσε πιστός στους «μπλε» και ευτυχισμένος στο Λονδίνο, μετά τη συμπλήρωση 300 συμμετοχών με την ομάδα, στο ματς με τη Μπλάκπουλ.

Ο έμπειρος πορτιέρο συνεχίζει να θεωρεί την Τσέλσι, ως έναν εκ των πιο σπουδαίων συλλόγων στον κόσμο και για τον λόγο αυτό, δεν σκέφτεται καν, ούτε σαν ενδεχόμενο, την αποχώρησή του. «Είναι αλήθεια. Είμαι πολύ χαρούμενος στην Τσέλσι και δεν έχω κανέναν, μα κανένα λόγο για να σκεφτώ ότι θα φύγω. Όσο η ομάδα μας παραμένει μια εκ των καλύτερων παγκοσμίως και όσο θέλουν οι άνθρωποι του συλλόγου να παίζω και μου δείχνουν εμπιστοσύνη, τόσο θα είμαι και εγώ χαρούμενος που αποτελώ μέλος της ομάδας» είπε ο Τσεχ, και συμπλήρωσε, αναφερόμενος στη δική του επιθυμία:

«Μου πήρε εφτά χρόνια για να συμπληρώσω 300 συμμετοχές και θα είμαι ευτυχισμένος αν μπορέσω να συνεχίσω να αγωνίζομαι σε υψηλό επίπεδο για εφτά ακόμη χρόνια και να προσθέσω άλλες 300 συμμετοχές».

ΡΑΟΥΛ ¨Ηταν όνειρο μου να τελειώσω στην Ρεάλ¨

Ο Ραούλ παραμένει φανατικός φίλαθλος της Ρεάλ Μαδρίτης αλλά είναι ιδιαίτερα πικραμένος καθώς αναγκάστηκε να αποχωρήσει από τον σύλλογο που τον ανέδειξε.Ο 33χρονος Ισπανός επιθετικός αγωνίζεται με την φανέλα της Σάλκε,στο πρωτάθλημα της Γερμανίας,όμως δεν έχει ξεχάσει την <<Βασίλισσα>>,με την φανέλα της οποίας κυριολεκτικά μεγαλούργησε,κατακτώντας τα πάντα.
<<Ήταν όνειρο μου να τελειώσω την καριέρα μου αγωνιζόμενος στην Ρεάλ,αλλά κάποια στιγμή οι συνθήκες άλλαξαν και έπρεπε να φύγω.Ήταν δύσκολο για μένα να αποχωρήσω και να αφήσω πίσω μου τόσους φίλους και τόσα όμορφα πράγματα.Πάντως εξακολουθώ να είμαι οπαδός της Ρεάλ να παρακολουθώ την πορεία της από την Γερμανία>>,ήταν του ιστορικού πρώην αρχηγού των <<μερένχες>>,ο οποίος όπως φαίνεται,δεν έχει ξεχάσει ακόμα τον δεσμό του με την πρώην ομάδα του.

Σάκης Ρεκουντίνης

ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Παναγίωτης Βασιλόπουλος την Παρασκευή επισκέφτηκε το Ιατρικό Κέντρο για να του γίνει παρακέντηση μιας και το γόνατο του έχει γεμίσει υγρό.Η συγκεκριμένη διαδικασία ολοκληρώθηκε καλώς και πλέον ξεπρήστηκε αρκετά το χειρουργημένο γόνατοτου Έλληνα φόργουορντ.
Ο Βασιλόπουλος ταλαιπωρείται και από πυρετό τις μετεγχειρητικής ημέρες γεγονός που ανησυχεί τόσο τον παίκτη όσο και τον Ολυμπιακό,ωστόσο οι ιατροί καθησυχάζουν άπαντες αφού δεν συντρέχει ιδιαίτερος λόγος να αγχώνονται.Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού από εχθές επέστρεψε σπίτι του και συνεχίζει το χαλαρό ακόμη,πρόγραμμα αποθεραπείας του.        Σάκης Ρεκουντίνης

Επιστροφή Μαραντόνα στους πάγκους;

«Σάλο» έχουν προκαλέσει κάποια δημοσιεύματα στην Ουκρανία, καθώς αναφέρουν πως ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι ο Νο1 υποψήφιος για την κενή θέση του ομοσπονδιακού συγκροτήματος της χώρας.

Η ομοσπονδία επιθυμεί να πάρει έναν άνθρωπο στον πάγκο που θα παίξει μεγαλύτερο ρόλο στην ψυχολογία και όχι τόσο πολύ στην τακτική, καθώς θεωρούν πως η ομάδα είναι μεν ποιοτική, αλλά δεν είναι «φτιαγμένη» για μεγάλες διοργανώσεις…

Η Ουκρανία, όντας οικοδέσποινα του Euro 2012, θέλει έναν σταρ στον πάγκο που θα μπορέσει να περάσει τους ποδοσφαιριστές την πίστη για την επιτυχία. Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα είναι ο άνθρωπος που μπορεί να το κάνει αυτό. Η εφημερίδα «Adnkronos» αναφέρει πως έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τον Αργεντινό, ενώ αναφέρουν πως ο Ντιεγκίτο ήδη έχει ξεκινήσει μαθήματα ρωσικών! Ίδωμεν…

Επίθεση ειδικού φρουρού σε διαιτητή !

Ειδικός φρουρός ήταν ο δράστης της επίθεσης σε διαιτητή και επόπτη κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ειδικός φρουρός στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατηγορείται για επίθεση σε διαιτητή και επόπτη στο...
 Νησέλι Αλεξάνδρειας κατά τη διάρκεια του αγώνα Αλιάκμων Νησελίου - ΠΑΟ Παλατίτσια που έληξε 0-1. Μετά από αποβολή ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας εισέβαλε με φίλο του στον αγωνιστικό χώρο


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ειδικός Φρουρός μαζί με άλλον έναν πολίτη, εισέβαλα στον αγωνιστικό χώρο μετά την αποβολή ποδοσφαιριστή της τοπικής ομάδας και χτύπησαν τον διαιτητή, με αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή του αγώνα.

Αμέσως μετά συνελήφθησαν και και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας για παράβαση νομοθεσίας περί αθλητικής βίας.

Παράλληλα σε βάρος του ειδικού φρουρού διατάχθηκε με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.).

Ο Ειδικός Φρουρός, ο οποίος υπηρετεί στη Θεσσαλονίκη τέθηκε σε διαθεσιμότητα.

Πάτο: «Έτοιμος για όλα!»

Πανέτοιμος να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τη Μίλαν να κάνει την ανατροπή και να πάρει την πρόκριση επί της Τότεναμ στον επαναληπτικό της φάσης των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ είναι ο Αλεσάντρε Πάτο, ο οποίος τέθηκε στη διάθεση του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς τη φετινή σεζόν και έχει παίξει σε σχεδόν στα μισά παιχνίδια των «ροσονέρι», όμως ο ρόλος του είναι καταλυτικός, καθώς όποτε επιστρέφει «ματώνει» τα δίχτυα και γενικά ταλαιπωρεί τους αντιπάλους. Την εβδομάδα που πέρασε προπονήθηκε χαλαρά, αλλά το ιατρικό επιτελείο έδωσε το «ok» για τη χρησιμοποίηση του.

«Είμαι 100% έτοιμος για το ματς με την Τότεναμ. Δεν έπαιξα στο πρωτάθλημα για να μη ρισκάρω τραυματισμό και πλέον είναι πανέτοιμος να παίξω. Θα είμαι εκεί να βοηθήσω τη Μίλαν. Όλοι μας πιστεύουμε στην πρόκριση. Είμαστε ποιοτικοί και έμπειροι και μπορούμε να νικήσουμε στην Αγγλία», δήλωσε στο επίσημο κανάλι των «ροσονέρι».

Πάει Τσετσενία ο Φορλάν;

Την απόκτηση του Ντιέγκο Φορλάν από την Ατλέτικο Μαδρίτης διαπραγματεύεται η Τέρεκ Γκρόζνι, σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ.
Πάει Τσετσενία ο Φορλάν;
«Το θέμα της απόκτησης του Ντιέγκο Φορλάν από την ομάδα μας είναι σχεδόν 100% τελειωμένο. Θα έρθει αύριο στο Γκρόζνι να υπογράψει», δήλωσε ανώνυμη πηγή από την ομάδα της Τσετσενίας.

Ψώνισαν από σβέρκο στη Σανταντέρ…

Για απάτη ύψους 72 εκ. ευρώ κατηγορείται στην Αυστραλία ο νέος ιδιοκτήτης της Ράσινγκ Σανταντέρ, ο Ινδός Αλί Σιέντ.
Ψώνισαν από σβέρκο στη Σανταντέρ…
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Sunday Morning Herald» η εταιρία του Σιέντ, Western Gulf Advisory (WGA), κατηγορείται για απάτη που φτάνει τα 100 εκ. ευρώ.
Οι κατηγορίες κάνουν λόγο για απάτη που έχει σχέση με δάνεια και επενδύσεις, με τον Σιέντ να κάνει κατάχρηση των χρημάτων που επενδύθηκαν, όπως για παράδειγμα την αγορά της Σανταντέρ…
Ο ζάπλουτος (;) Ινδός απέκτησε τη Ράσινγκ Σανταντέρ φέτος τον Ιανουάριο, προκειμένου να τη βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο…

«Αρχηγική» κίνηση από τον αρχηγό

Ο αρχηγός μίας ομάδας φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ξεχωρίζει από τις πράξεις και τη συμπεριφορά του έξω από αυτόν.

Λαμπρό παράδειγμα είναι ο φέρων το περιβραχιόνιο της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ ο οποίος μέσω ψηφοφορίας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ αναδείχτηκε αρχηγός της κορυφαίας ενδεκάδας του 2010 και αποφάσισε να διαθέσει το χρηματικό έπαθλο των 100 χιλιάδων ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο αρχηγός των Καταλανών, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν θα αγωνιστεί στην αποψινή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, θα παραλάβει την επιταγή πριν την έναρξη του αγώνα και εν συνεχεία θα δωρίσει το ποσό στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού με σκοπό να ενισχύσει το πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης των θυμάτων από νάρκες του Αφγανιστάν.

«Είναι μεγάλη τιμή η ανάδειξή μου ως αρχηγού της ομάδας της χρονιάς για το 2010.Πράγματι συνειδητοποιώ πόσο προνομιούχοι είμαστε που όχι μόνο μπορούμε να παίζουμε αλλά έχουμε και την υγεία μας. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους», δήλωσε ο Πουγιόλ, ο οποίος συγκέντρωσε 230.000 ψήφους.

Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την ομάδα του 2010.

Τερματοφύλακες: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)

Αμυντικοί: Μαϊκόν (Ίντερ), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι).

Μέσοι: Κριστιανο Ρονάλντο (Ρεάλ Μ.), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Γουέσλι Σνάιντερ (Ίντερ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα).

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα).

Προπονητής: Ζοζέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Χωρίς Βιεϊρίνια με Εργοτέλη

Ολοκλήρωσε την προετοιμασία του ο ΠΑΟΚ ενόψει του εξ’ αναβολής αγώνα με τον Εργοτέλη. Εκτός αποστολής είναι ο Αντελίνο Βιεϊρίνια, ο οποίος ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και θα ξεκουραστεί για να είναι έτοιμος για το ματς με τον Ολυμπιακό. Επιστρέφουν Ίβιτς και Λίνο στην ενδεκάδα.

Ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός κρίθηκε ανέτοιμος από τον Μάκη Χάβο και δεν θα τον έχει στην διάθεση του έτσι ώστε να αποθεραπευθεί τελείως και να αγωνιστεί στο ντέρμπι με τους «ερυθρόλευκους».

Ο Έλληνας τεχνικός επίσης δεν υπολογίζει τους Τσιρίλο και Γκαρσία ενώ ο Σνάουτσνερ ένιωσε κάποιες ενοχλήσεις αλλά συμπεριλήφθηκε κανονικά στην αποστολή. Οι Ίβιτς και Λίνο εξέτισαν την ποινή τους στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ και λογικά θα ξεκινήσουν στο αρχικό σχήμα της ομάδας.

Αναλυτικά η αποστολή του ΠΑΟΚ:

Χαλκιάς, Κρέσιτς, Αθανασιάδης, Κουτσιανικούλης, Μαλεζάς, Σακελλαρίου, Σαλπιγγίδης, Τσουκαλάς, Φωτάκης, Αρίας, Ελ Ζαρ, Έτο, Κοντρέρας, Ίβιτς, Λίνο, Μουσλίμοβιτς, Σαβίνι, Σνάουτσνερ, Βιτόλο.

Γ. Κόντης: «Ο Αρης χρειάζεται άμεσα νέο προπονητή»

Ο εκτελεστικός διευθυντής των Κιτρίνων αναφέρθηκε στις συζητήσεις με τον κ. Τσιώλη και τις φήμες περί Παναθηναϊκού O κ. Γιάννης Κόντης δήλωσε ότι ο Αρης θα αποκτήσει άμεσα προπονητή καθώς ο χρόνος πιέζει τους Κίτρινους . Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν επαφές με τον πρώην τεχνικό του Ολυμπιακού Βόλου κ. Σάκη Τσιώλη, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι εξετάζονται και άλλες περιπτώσεις, ενώ για τις φήμες περί μελλοντικής συνεργασίας του με τον Παναθηναϊκό, σχολίασε «Τώρα μάχομαι για τα συμφέροντα του Αρη. Για το μέλλον κανείς δεν ξέρει».

Αναλυτικά οι δηλώσεις για του κ. Κόντη στο «NovaΣΠΟΡ FM»:

Για το διαζύγιο με τον Γιάννη Μιχαλήτσο:

«Είναι μία απόφαση που πήραμε από κοινού. Αγωνιστικά μπορεί να βλέπαμε ότι υπήρξε βελτίωση, απλά δεν υπήρξαν τα αποτελέσματα και όπως ξέρετε αυτή είναι η μοίρα των προπονητών».

Για τις δηλώσεις που έκανε ο πρώην τεχνικός των Κίτρινων για τους στόχους της ομάδας:

«Δεν θέλω να σχολιάσω. Είναι πάγια θέση να μην μιλάμε για πρώην προπονητές. Ακόμα και αν έχει εντοπιστεί κάτι από την πλευρά μας που δεν μας άρεσε αυτά πρέπει να μένουν εντός ομάδας και είμαστε αντίθετοι στην δημοσιοποίηση».

Για την θέση του προπονητή στον Άρη και τον Σάκη Τσιώλη:

«Ο Άρης χρειάζεται άμεσα προπονητή. Δεν υπάρχουν περιθώρια. Έχουμε συζητήσεις με προπονητές. Σίγουρα ο κ. Τσιώλης είναι ένα πολύ καλός προπονητής με έργο που έχει φιλοσοφία κοντά στην δική μας. Δεν μπορώ να πω περισσότερα πράγματα. Αυτή τη στιγμή ο Άρης έχει ανάγκη, άμεσα, από έναν προπονητή. Αν δεν είναι ο κ. Τσιώλης θα είναι κάποιος άλλος. Περνάνε και άλλες ιδέες και επιλογές για το μέλλον από το μυαλό μας».

Για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ξένο προπονητή:

«Είναι δύσκολο. Το να φέρεις ξαφνικά έναν προπονητή εκτός Ελλάδος και να μάθει την ελληνική πραγματικότητα άμεσα είναι δύσκολο. Έχουμε επαφές με αρκετούς προπονητές αλλά η πρόταση που έχουμε κάνει σε κάποιον συγκεκριμένο είναι η καλύτερη».

Για τις φήμες που τον θέλουν την επόμενη σεζόν να αναλαμβάνει το πόστο του τεχνικού διευθυντή στον Παναθηναϊκό:

«Δεν γνωρίζω τίποτα. Είμαι στον Άρη τώρα και μάχομαι για τα συμφέροντα του Άρη. Κανείς δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει το μέλλον. Εξάλλου, ο Άρης περνά το καλοκαίρι από μια εκλογική διαδικασία και κανείς δεν ξέρει τι θα αλλάξει».

Για τους στόχους του Άρη:

«Αυτή τη στιγμή ο Άρης πρέπει να αξιοποιήσει τις όποιες ελπίδες έχει για πλέι οφ. Στόχος μας είναι να πάρουμε τα πέντε αυτά ματς και να μπούμε στα πλέι οφ, στα προηγούμενα παιχνίδια μας γύρισε η τύχη την πλάτη. Οι παίκτες τώρα θα δείξουν την διάθεση που πρέπει, έχουμε μιλήσει μαζί τους. Αλίμονο αν ο Άρη συζητά και σκέφτεται τον υποβιβασμό, σκέφτεται μόνο πλέι οφ. Η αλήθεια όμως είναι ότι φέτος πετάξαμε βαθμούς και αναστήσαμε ομάδες…».

Για την επιθετική δυστοκία του Άρη:

«Στην Ευρώπη σκοράραμε στα παιχνίδια που θέλαμε… Άρα ίσως είναι θέμα ατυχίας και χαλαρότητας των παικτών στην Ελλάδα, όπως στο ματς με τον Πανιώνιο. Η αλήθεια είναι ότι φέτος παίξαμε παραπάνω παιχνίδια από όλες τις ομάδες και αν δεν έχεις ρόστερ με 25 ισάξιους παίκτες δεν γίνεται να μπορέσεις να ανταπεξέλθεις…»

Για τα όσα γίνονται και λέγονται από τους κ. Βοργιά και Μπέο:

«Τα παρακολουθώ αλλά πιστεύω ότι όπως και τις άλλες φορές δεν θα γίνει τελικά τίποτα. Όταν θα κληθούν να τα πουν δεν θα γίνει τίποτα. Και εμείς ξέρουμε πράγματα που δεν μπορούμε να τα πούμε γιατί δεν μπορούμε να τα αποδείξουμε. Μακάρι να υπάρχουν στην Ελλάδα μηχανισμοί, αλλά νομίζω ότι έχουν παγώσει για μεγαλύτερα θέματα και όχι μόνο για το ποδόσφαιρο. Βλέπω ζοφερό μέλλον δυστυχώς…»

Αποστολίδης: «Θα είναι κρίμα…»

Στο «Αθλητικό Metropolis» τοποθετήθηκε για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ΠΑΟΚ τη δεδομένη χρονική στιγμή, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής, Κούλης Αποστολίδης.
Αρχικά μίλησε για την «αφλογιστία» της ομάδας, λέγοντας: «Η σεζόν ξεκίνησε με τον γνωστό επεισοδιακό τρόπο. Στη συνέχεια όμως όλα άλλαξαν, η ομάδα πήγε πολύ καλά και ήταν μέσα και στους τρεις στόχους της. Στα τελευταία παιχνίδια βλέπουμε όλοι ότι αποσυντονίστηκε και είναι κρίμα αυτή η χρονιά να χαρακτηριστεί αποτυχημένη», για να προσθέσει:
«Στα παιχνίδια που απομένουν πρέπει ο ΠΑΟΚ να τα δώσει όλα και κυρίως εντός έδρας να πάρει όλα τα ματς, γιατί γνώμη μου είναι ότι αυτά θα καθορίσουν την συμμετοχή στα πλέι οφ». Όσο για το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στο ΟΑΚΑ, ο Κούλης Αποστολίδης είπε: «Θα πρέπει να ξεχαστεί άμεσα. Το θέμα δεν είναι ότι ο ΠΑΟΚ έχασε, αλλά ότι έχασε με βαρύ σκορ το οποίο συνδυάστηκε με αναξιοπρεπείς εμφάνιση.
Κανείς δεν αμφισβητεί ότι οι απουσίες που υπάρχουν είναι σημαντικότατες, αλλά δε νομίζω ότι θα πρέπει να αποτελέσει δικαιολογία. Αυτό που έγινε πρέπει να ξεχαστεί άμεσα και ο ΠΑΟΚ να γλιτώσει την παρτίδα. Πρέπει η ομάδα να βρει ξανά τα πατήματά της, γιατί θα είναι απογοήτευση εάν δεν βγει στην πεντάδα»
Για τη ρεβάνς του Κυπέλλου με την ΑΕΚ, τόνισε: «Μετά την εμφάνιση της Κυριακής ο ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να κερδίσει. Είμαι αισιόδοξος τόσο για το ματς Κυπέλλου, όσο και για αυτά με Εργοτέλη και Ολυμπιακό».

Νοκ-άουτ ο Κακά

Εκτός αγωνιστικής δράσης για χρονικό διάστημα 15 ημερών θα μείνει ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ, Κακά, λόγω ενός τραυματισμού.

Σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της «βασίλισσας», ο διεθνής Βραζιλιάνος άσος αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα με το αριστερό γόνατο του, ύστερα από την εγχείριση που έκανε μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής το περασμένο καλοκαίρι.

Ως εκ τούτου, ο Κακά θα χάσει το σαββατιάτικο παιχνίδι κόντρα στην Έρκουλες για την Πριμέρα Ντιβιζιόν, ενώ αναμένεται να απουσιάσει και από τον επαναληπτικό αγώνα με τη Λυών στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.
 

Όλα τα ‘χε η Μαριωρή!

Εν μέσω καταγγελιών για παράγκες, κασετών και επεισοδίων ο ΠΣΑΠ ψήφισε αποχή στα ματς της 26ης αγωνιστικής! Συμφωνούν οι παίκτες 10 ομάδων. Τι θα κάνει η Σούπερ Λίγκα;
Όλα τα ‘χε η Μαριωρή!
Μόνο η αποχή των ποδοσφαιριστών μας έλειπε από το ελληνικό ποδόσφαιρο κι αυτή αποφασίστηκε σήμερα στην έκτακτη σύσκεψη του ΠΣΑΠ.  Παρόντες στο κάλεσμα του προέδρου, Στέλιου Γιαννακόπουλου, ήταν οι αρχηγοί των επαγγελματικών ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός είχε έντονη παρουσία με εκπροσώπηση τεσσάρων παικτών (Τζόρβα, Ζιλμπέρτο, Καραγκούνη, Κατσουράνη), το ίδιο και η ΑΕΚ με Δέλλα, Σκόκο και Καφέ, αλλά τον Ολυμπιακό εκπροσώπησε μόνο ο Αντώνης Νικοπολίδης.

Οι εκπρόσωποι δέκα ομάδων (εκ των οποίων οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ) ψήφισαν υπέρ της αποχής για την ερχόμενη 26η αγωνιστική. Οι υπόλοιπες έξι ομάδες δεν συμφώνησαν με την αποχή.

Πλέον, ο λόγος περνάει στην Σούπερ Λίγκα που είναι πιθανό να αποφασίσει αναβολή της αγωνιστικής υπό τον φόβο να μη γίνει «μπάχαλο» το πρωτάθλημα με άλλες ομάδες να κατεβαίνουν στο γήπεδο κι άλλες να απέχουν.

Από τη μεριά του ο Στέλιος Γιαννακόπουλος, ζήτησε και από τις υπόλοιπες ομάδες να συμμετάσχουν στην αποχή.

Να τι δήλωσε:
«Το θέμα έχει φτάσει στο απροχώρητο. Απειλείται η ζωή τους και η ζωή έχει μεγάλη αξία για όλους τους ποδοσφαιριστές όχι μόνο για αυτούς του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, αλλά και για όσους αγωνίζονται και στις άλλες κατηγορίες. Η πλειοψηφία των ποδοσφαιριστών των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, δηλαδή, οι: ΑΕΚ, Άρης, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, SKODA Ξάνθη, ΠΑΟΚ και Πανσερραϊκός είναι υπέρ της αποχής», είπε αρχικά ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ και πρόσθεσε:
«Περιμένουμε και αυτούς των: Αστέρα Τρίπολης, Κέρκυρας, Καβάλας, Εργοτέλη, Πανιωνίου και Ολυμπιακού Βόλου. Περιμένουμε κι αυτές τις ομάδες να συνταχθούν μαζί μας για τον αγώνα κατά της βίας. Στο ίδιο μήκος κύματος περιμένουμε να είναι και η Σούπερ Λίγκα και η ΕΠΟ. Ζητάμε κάτι που στο εξωτερικό θεωρείται δεδομένο».

Σε απολογία ο Άρης και άλλες εφτά ΠΑΕ

Ο Άρης και άλλες εφτά ΠΑΕ κλήθηκαν από την πειθαρχική επιτροπή της Super League για απολογία την ερχόμενη Πέμπτη το μεσημέρι. Οι «κίτρινοι» της Θεσσαλονίκης είναι φαινομενικά οι μοναδικοί που κινδυνεύουν  με τιμωρία της έδρας τους μετά τα επεισόδια που δημιούργησαν οι οπαδοί του στο ματς με τον Ηρακλή.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της Super League
Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την  Πέμπτη 10/03/2011 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 25η Αγωνιστική. Αναλυτικά :

Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Skoda Ξάνθη- ΠΑΕ Κέρκυρα
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β)  ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα  ΠΑΕ ΑΕΚ- ΠΑΕ ΠΑΟΚ
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ Ηρακλής
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ατρόμητος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Λάρισα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λάρισα-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Καβάλα, Δ.Παναγόπουλο (μασέρ) : Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της, για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του μασέρ  κ. Δ.Παναγόπουλου στον αγώνα ΠΑΕ Καβάλα-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 11,  14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου:  Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της  στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου-ΠΑΕ Πανσερραϊκός.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Πανιώνιος: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης διότι : «Μετά τη λήξη του αγώνα και ενώ οι ομάδες ήταν στα αποδυτήρια εμφανίστηκαν εκεί πέντε με έξι (5-6) άτομα της ασφάλειας της φιλοξενούμενης ομάδας τα οποία και απομακρύνθηκαν άμεσα με τη συμβολή του υπευθύνου ασφαλείας της φιλοξενούμενης ομάδας» στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Πανιώνιος.
* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ., 5, 14 και 15  του Π.Κ. της ΕΠΟ και 13 παρ. 9 του ΚΑΠ.

Τέλος ο Βούκοτιτς

Παρελθόν από τον Πανσερραϊκό αποτελεί και επισήμως ο Μόμτσιλο Βούκοτιτς. Ο Σέρβος τεχνικός έλυσε την συνεργασία του με τους «κόκκινους», μετά τον διαφαινόμενο υποβιβασμό της ομάδας. Ο Βούκοτιτς αποχαιρέτησε τους παίκτες του Πανσερραϊκού την Τρίτη και στην συνέχεια τους ευχήθηκε καλή συνέχεια στο υπόλοιπο της σεζόν.
Ήδη, ο Πέτρος Θεοδωρίδης αναζητεί τον αντικαταστάτη του Σέρβου τεχνικού, ενώ έως το τέλος της σεζόν ο Πανσερραϊκός θα πορευτεί με τον Παύλο Δημητρίου στον πάγκο του. Οι ιθύνοντες των «λιονταριών» θέλουν να ξεκινήσει από τώρα ο προγραμματισμός της νέας σεζόν.
Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Πανασερραϊκός αναφέρει: «Η ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Μόμτσιλο Βούκοτιτς, τον ευχαριστεί για τη συνεργασία και του εύχεται καλή επιτυχία στα επόμενα επαγγελματικά του βήματα».

«Ο κόσμος του Ηρακλή θα τον κρατήσει όρθιο»

Η νίκη στο «Κλεάνθης Βιεκλίδης» κόντρα στον Άρη, έχει δημιουργήσει ενθουσιασμό στις τάξεις του Ηρακλή εν όψει και του αγώνα με τον Παναθηναϊκό. Η διοίκηση του «γηραιού» με ανακοίνωσή της ζήτησε από τον κόσμο να δώσει δυναμικό «παρών» στο «Καυτανζόγλειο» όπου θα υπάρχει γενική είσοδος 15 ευρώ.

Η διοίκηση του Ηρακλή αναφέρει στην ανακοίνωσή της: «Η ώρα της μεγάλης ευκαιρίας για τον κόσμο του ΗΡΑΚΛΗ έχει φτάσει. Μετά την εκτός έδρας νίκη στο τοπικό ντέρμπι, η ομάδα μας συγκρούεται στο Καυτανζόγλειο με τον Παναθηναϊκό (Σάββατο 12/03, 19:30) και χρειάζεται, για πολλούς και σημαντικότατους λόγους, την μαζική συμπαράσταση των φίλων της. Ο κόσμος του ΗΡΑΚΛΗ θα τον στηρίξει και θα τον κρατήσει όρθιο, όχι μόνο με τον παλμό, το πάθος και τη φωνή του, αλλά και συνεισφέροντας στον μεγάλο αγώνα της Αδειοδότησης.

Εισιτήριο γενικής εισόδου 15 ευρώ και σε αυτήν την μεγάλη εντός έδρας μάχη και ευκαιρία έμπρακτης στήριξης του ‘κυανόλευκου’ ποδοσφαιρικού οικοδομήματος από τον ‘γαλάζιο’ κόσμο. Τα εισιτήρια είναι ήδη διαθέσιμα από τα Γραφεία της ΠΑΕ στην Μίκρα και μπορούν να τα προμηθευθούν οι φίλοι της ομάδας μέχρι και την Παρασκευή, από τις 10:00 έως τις 18:00 (τηλ: 2310 478800)
».

Στην σύσκεψη ασφαλείας για το ματς με τους «πράσινους» που έγινε την Τρίτη, ο Παναθηναϊκός δεν ζήτησε εισιτήρια και έτσι η διαδικασία είχε εντελώς τυπικό χαρακτήρα από την στιγμή που θα υπάρχουν μόνο οπαδοί των γηπεδούχων.

Εκτός ο Ιάκομπ

Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε ότι κόντρα στον Παναθηναϊκό θα εκτίσει την μία από τις δύο αγωνιστικές ποινής του ο Βίκτορ Ιάκομπο, ενώ από το τεχνικό τιμ του «γηραιού» δεν υπολογίζονται οι επίσης τιμωρημένοι Χοσέμι, Σολτάνι και Γκαρσία.

Στην φυλακή οι Σέρβοι χούλιγκαν

Πίσω από της φυλακής τα σίδερα θα οδηγηθούν οι Σέρβοι χούλιγκαν που προκάλεσαν εκτενή επεισόδια στον αγώνα της εθνικής Ιταλίας με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους για την προκριματική φάση του EURO 2012 που διεξήχθη τον περασμένο Οκτώβριο στην Γένοβα.

Το παιχνίδι στο «Λουίτζι Φεράρις» δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, αφού ο διαιτητής αναγκάστηκε να το διακόψει έπειτα από τις ρίψεις καπνογόνων και φωτοβολίδων από τους Σέρβους οπαδούς, ενώ η ΟΥΕΦΑ κατοχύρωσε τον αγώνα με 3-0 υπέρ της Ιταλία με 3-0 και τιμώρησε την Σερβία με έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών.

Στον φερόμενο ως «πρωτεργάτη» των επεισοδίων, Ιβάν Μπογκντάνοφ, επιβλήθηκε από την ιταλική δικαιοσύνη ποινή φυλάκισης τριών χρόνων, ενώ άλλοι τρεις Σέρβοι καταδικάστηκαν σε ποινή φυλάκισης από 30 έως 32 μήνες.

Στην Γιουβέντους μέσω… Τύπου

Σημερινό δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της ισπανικής εφημερίδας «Marca» στέλνει τον Μασεράνο στην Γιουβέντους.

Σύμφωνα με τους Ισπανούς, ο 26χρονος μέσος της Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο στόχαστρο των «μπιανκονέρι», οι οποίοι άρχισαν ήδη να κάνουν τα μεταγραφικά τους πλάνα για την ομάδα της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», η οποία γράφει για την επιθυμία του Μασεράνο να αλλάξει σκηνικό και να αγωνιστεί σε μία ομάδα, όπου θα έχει περισσότερο χρόνο συμμετοχής από αυτόν που του εμπιστεύεται ο προπονητής των Καταλανών, Πεπ Γκουαρδιόλα.

Εκτός από τη λύση του διεθνούς Αργεντινού μέσου, η Γιουβέντους εξετάζει και την περίπτωση του Αντρέα Πίρλο της Μίλαν, αν και αυτό το σενάριο φαντάζει λιγότερο εφικτό, δεδομένης της σχέσης που διατηρούν οι δύο ιταλικοί σύλλογοι.

Την ίδια ώρα, η «Corriere dello Sport» αναφέρει ότι ο Μασεράνο ενδέχεται να μην είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα ο οποίος θα μετακομίσει στο Τορίνο, εμπλέκοντας και τον Μπόγιαν Κρκιτς στο γαϊτανάκι των υποψήφιων μεταγραφικών στόχων της «Μεγάλης Κυρίας».

Τσιώλης : «Συμφώνησα με τον Άρη για το καλοκαίρι...»

O Σάκης Τσιώλης επιβεβαιώνει ότι έχει δεχθεί προθεσμία από τη διοίκηση της ΠΑΕ Άρης για να απαντήσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης στην προταση συνεργασιας
 
Ο Θεσσαλός προπονητής μίλησε στο The Player δίνοντας το στίγμα των διαβουλεύσεων του με τους κίτρινους, παραδέχθηκε ότι είναι τιμητική η πρόταση, ενώ επιβεβαίωσε ότι υπήρχε συμφωνία για να αναλάβει την ομάδα από το καλοκαίρι!

-Κατ' αρχήν να θεωρήσουμε δεδομένο ότι υπάρχει πρόταση από τον Άρη...

«Έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους του Άρη και μου ζήτησαν να αναλάβω τις τύχες της ομάδας αυτή τη στιγμή».


-Πώς την σχολιάζετε;

«Ο Άρης είναι μέσα στις πέντε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και θεωρώ ότι όλοι οι προπονητές θέλουν να δουλέψουν σε αυτόν. Είναι μεγάλη μου τιμή που ενδιαφέρεται μια ομάδα όπως είναι ο Άρης. Έχει φοβερό, παθιασμένο κόσμο, ο οποίος όχι μόνο γεμίζει το Χαριλάου, αλλά ακολουθεί την ομάδα και μακριά από την Θεσσαλονίκη».


-Ποια θα είναι η απάντησή σας;

«Το μοναδικό θέμα που έπρεπε να σκεφτώ ήταν με μια ηθική δέσμευση στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου. Όταν έφυγα από την ομάδα είχα πει ότι δεν θα δουλέψω σε άλλη ομάδα ως το τέλος της περιόδου. Τώρα, βέβαια, η ομάδα έχει πάρει άλλον προπονητή και αυτό ίσως είναι ένα εμπόδιο που δεν υφίσταται. Σίγουρα, πρέπει να σκεφτώ πολύ καλά πριν πάρω την απόφαση μου»


-Πότε θα απαντήσετε;

«Ο Άρης μού έδωσε προθεσμία μέχρι το βράδυ για να αποφασίσω. Είχαμε συμφωνήσει να αναλάβω την ομάδα το καλοκαίρι και είχα αρχίσει τον προγραμματισμό μου. Στον Άρη υπήρχε προπονητής, ο Γιάννης Μιχαλήτσος και δεν ήθελα να δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα. Αυτή τη φορά όμως μου ζητήθηκε να αναλάβω την ομάδα από τώρα».


-Γιατί ναι από το καλοκαίρι και ίσως όχι από τώρα;

«Σκέφτομαι τα πάντα, όλα τα ενδεχόμενα και εύχομαι να πάρω την κατάλληλη απόφαση για μένα και φυσικά για τον Άρη. Μην βιάζεστε... Όλα θα πάρουν τον δρόμο τους»

 

«Άξιος αντι-Τόρες ο Σουάρες»

Με κολακευτικά λόγια για την αξία του Λουίς Σουάρες μίλησε ο συμπαίκτης του στη Λίβερπουλ, Λούκας.«Δεν πιστεύω ότι η Λίβερπουλ θα ξόδευε τόσα χρήματα για έναν κακό ποδοσφαιριστή, Έχει ήδη προσαρμοστεί και δείχνει λες και είναι χρόνια στην ομάδα. Όλοι τον βοηθήσαμε και τώρα μπορεί να μας δείξει ποιος πραγματικά είναι. Είναι μαχητής, έχει τρομερή ποιότητα ως παίκτης, είναι δυνατός και γρήγορος και μπορεί από μόνος του να αλλάξει ένα παιχνίδι. Αντικατέστησε επάξια τον Τορες», τόνισε ο Λούκας.

Super 3«Ο πόλεμος δεν τελείωσε»!

Με ανακοίνωση που εξέδωσε ο σύνδεσμος οπαδών Super 3 γνωστοποιεί πως... ο πόλεμος δεν τελείωσε και άπαντες πρέπει να είναι κοντά στην ομάδα για να συνεχίσει την πορεία της.
Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ανακοίνωση:
Όσοι περιμένουν να διαβάσουν «επικήδειο», σε λάθος site έκαναν είσοδο. Όσοι νιώθουν ότι αξίζει στον ΑΡΗ «αυτομαστίγωμα», στην ίδια κατηγορία με τους προηγούμενους ανήκουν. Όσοι πιστεύουν ότι καταθέσαμε τα όπλα και ετοιμαζόμαστε για την καλοκαιρινή «κολεξιόν» από αρχές Μάρτη, κι αυτοί ατύχησαν.

Όσοι είναι λιγόψυχοι και ψάχνουν παρηγοριά, ατυχήσαντες κι αυτοί. Όσοι θέλουν να βγάλουν τα εσώψυχά τους, οι ψυχολόγοι και οι γραμμές κοινωνικής υποστήριξης προσφέρονται, αφειδώς. Όσοι θέλουν να επιστρέψουν σε εποχές προ 5ετίας και να αναβιώσουν το κλίμα των ημερών εκείνων, ανεπιθύμητοι.

Όσοι ένιωσαν ότι είναι η στιγμή της… «επανάστασης» και της «ρεβάνς» τους περιμένουμε με αγωνία και ενδιαφέρον, να μας καταθέσουν δημόσια και με κάθε επισημότητα τις θέσεις τους στο χώρο και στο πεδίο που εδώ και 5 χρόνια καθορίζει τα δρώμενα και το μέλλον της ΠΑΕ ΑΡΗΣ (μέχρι τότε ας αρκεστούν στις αγαπημένες συνήθειες τους να στέλνουν sms, να καλούν εκπομπές ακροατών, να αφήνουν σχόλια σε αθλητικά sites)

Το κείμενο απευθύνεται σε όσους νιώθουν οπαδοί, σε όσους νιώθουν ότι ο πόλεμος δεν τέλειωσε, σε όσους βλέπουν μπροστά τους 5 αγωνιστικές και 15 βαθμούς προς διεκδίκηση. Είναι φυσιολογικό (για την ακρίβεια, ξανάγινε φυσιολογική αντίδραση μετά το 2006) να νιώθουμε στενάχωρα, γιατί κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα κεκτημένο. Ένα κεκτημένο της νέας εποχής του ΑΡΗ, βέβαια.

Αν υπάρχουν κάποιοι που θλίβονται περισσότερο για το ενδεχόμενο αυτό, είναι πρωτίστως εκείνοι που αφιέρωσαν τη ζωή τους για να φτάσουμε στο επίπεδο αυτό, που δυστυχώς για χρόνια, μόνο θεωρητικά ήταν ένα (απολεσθέν) κεκτημένο του ποδοσφαιρικού ΑΡΗ.

Ο πήχης που μετά το 2006 επέστρεψε στα επίπεδα που αρμόζει, κατ' ελάχιστον στην Ιστορία του ΑΡΗ, είναι το «κέρδος» στη διαφαινόμενη χασούρα. Ξεφύγαμε από μίζερες καταστάσεις χρόνων, ο ΑΡΗΣ επέστρεψε στις βαθμολογικές θέσεις που ιστορικά, κατείχε, και η σημερινή κατάσταση μάς κακοφαίνεται και μας εκνευρίζει ταυτόχρονα.

Γιατί, προέκυψε, από το «πουθενά». Σε μια χρονιά που η εκπληκτική ευρωπαϊκή πορεία άφησε άναυδη όλη την Ελλάδα κι έκανε, ακόμα περισσότερο, γνωστό τον ΑΡΗ στην Ευρώπη, δεν περίμενε κανείς ότι θα είχε τέτοιο αντίκτυπο και κόστος στην αντίστοιχη του ελληνικού πρωταθλήματος.

Η θέση μας είναι ότι συνεχίζουμε να διεκδικούμε το στόχο της εισόδου στην πρώτη 5αδα. Απαιτούμε απ’ όλους όσοι ανήκουν στον επίσημο ΑΡΗ και τον υπηρετούν (διοίκηση, προπονητής, ποδοσφαιριστές) να επικεντρωθούν στις 5 επόμενες αγωνιστικές και να δώσουν όλο τους τον εαυτό για να έρθουν οι νίκες.

Επειδή όμως έχει ανοίξει μια πρόωρη συζήτηση για το μέλλον της ποδοσφαιρικής ομάδας και το μυαλό κάποιον έχει «τρέξει» στο μήνα Μάιο, είμαστε υποχρεωμένοι να παρεκκλίνουμε των θέσεων μας και να κάνουμε μια αναφορά και στο κομμάτι αυτό.

Ο ΑΡΗΣ εδώ και 5 χρόνια έχει αποφασίσει να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Να καθορίσει το μέλλον του ο ίδιος ο λαός του (το κομμάτι εκείνο που αποφάσισε να παίξει ρόλο στις εξελίξεις κι όχι να αρκείται στο ρόλο του παρατηρητή και σχολιαστή) και να μην νιώθει αδύναμος απέναντι στις εξελίξεις.

Να μην προσμένει ουρανοκατέβατους «καβαλάρηδες» που με «άσπρο άλογο», θα έρθουν να «απελευθερώσουν» (!) τον ΑΡΗ από την εκάστοτε διοίκηση που θεωρεί ότι δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του, αλλά να γίνει ο ίδιος ένας μικρός «καβαλάρης». Να πάρει την ευθύνη και την κατάσταση στα χέρια του και να κατευθύνει τα πράγματα εκεί που επιθυμεί, στο μέτρο των δυνατοτήτων που έχει ο καθένας, με την ψήφο του.

Αυτή η μορφή άμεσης δημοκρατίας που στον ελληνικό χώρο δεν απαντάται σε καμιά άλλη ποδοσφαιρική ομάδα, θεωρούμε ότι έχει γίνει πλέον συνείδηση σε όλους τους Αρειανούς, ότι τους αφορά. Ο ΑΡΗΣ είναι η μόνη ΠΑΕ που δίνει την αίσθηση στους «μετόχους» της, πως πραγματικά, με τη ψήφο τους στη ΓΣ της διαμορφώνουν το μέλλον της, εκλέγοντας τη διοίκηση της αρεσκείας τους.

Θεωρούμε λοιπόν, ότι «τα του οίκου μας», τα έχουμε λύσει. Καλύτερα, από οποιονδήποτε άλλον οπαδό ελληνικής ομάδας. Το τοπίο είναι τόσο ξεκάθαρο και το πεδίο τόσο ανοικτό που είναι μονότονο να το τονίζουμε εκ νέου.

Δεν αξίζει, όμως, στον ΑΡΗ και δεν θα το επιτρέψουμε να κυριαρχήσει μια ατμόσφαιρα όπου παράκεντρα θα επιχειρήσουν να ρυθμίσουν τις εξελίξεις στην ΠΑΕ. Ξεφύγαμε από τις εποχές όπου τα ραδιόφωνα, οι παραγωγοί, οι δημοσιογράφοι, ένας εσμός ανθρώπων εκτός ΑΡΗ, είχαν αναλάβει το ρόλο του Αρειανάρχη και του διαμορφωτή της κοινής γνώμης.

Τέτοιες «εργολαβίες» και πατροναρίσματα προσώπων από εξωθεσμικά κέντρα είναι μακρινό παρελθόν, που μας δίδαξε… μάθαμε το μάθημα μας και προχωρήσαμε στις επόμενες «τάξεις»

Η έκρηξη Αρειανών (ή και «Αρειανών») μέσων μαζικής ενημέρωσης, μετά το 2009, έδωσε τη δυνατότητα έκφρασης σε πολλά πρόσωπα αμφιλεγόμενης αξιοπιστίας. Θεμιτό, από τη μία, να υπάρχει δυνατότητα έκφρασης και πλουραλισμός, μόνο που ορισμένοι χρησιμοποιούν αυτές τις δυνατότητες που τους δόθηκαν για να ασκήσουν πολιτική στο σύλλογο, αντικαθιστώντας την κατηγορία των ΜΜΕ προηγούμενων χρόνων, από τα οποία, μετά από κόπους, απαλλαγήκαμε.

Κάποιοι ονειρεύονται να γίνουν χαλίφηδες στη θέση του χαλίφη και να στοχοποιούν πρόσωπα και καταστάσεις, ενδεδυμένοι το μανδύα του «προβάτου», ενώ είναι «λύκοι»! Εμφανίζονται ως σοφοί και παντογνώστες, μόνο που περισσότερο με… μπούφο μοιάζουν παρά με κουκουβάγια !

Όσοι θέλουν να παίξουν με «ροκ» μουσική, καλό είναι να επιλέξουν κάτι πιο «απαλό», γιατί ο ΑΡΗΣ δε θα γίνει το πεδίο εκτόνωσης των απωθημένων που τους διακατέχουν και μοιάζουν αγιάτρευτα. Ο ΑΡΗΣ είναι μια «εσωτερική» υπόθεση. Θα λυθεί εντός της κοινωνίας του ΑΡΗ και χωρίς κραυγές και σίριαλ μηνών. Χωρίς εξωτερικές παρεμβάσεις και άκυρες τσιρίδες. Όπως αρμόζει σ’ ένα μεγάλο Σύλλογο.

Όπως αξίζει στον Ευρωπαίο ΑΡΗ, γιατί για όσους το λησμονούν, ο ΑΡΗΣ μεγάλωσε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο φέτος και κάθε είδηση που τον αφορά «ταξιδεύει» άμεσα σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Όσο μεγάλος είναι πια ο ΑΡΗΣ, τόσο μεγάλοι θα πρέπει να είμαστε κι όλοι εμείς. Σε νοοτροπία και χαρακτήρα. Όσοι βλέπουν πισωγυρίσματα και διάλυση, ας μείνουν στη θλίψη. Όσοι θεωρούν ότι η πορεία του ΑΡΗ προς την διαρκή βελτίωση και πρόοδο συνεχίζεται, ας σπεύσουν να το δείξουν με κάθε ευκαιρία.

Ο ΑΡΗΣ θα γίνει τόσο μεγάλος, όσο αποφασίσουν να τον κάνουν αυτοί που τον αγαπούν».

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

Καλησπερα αδερφια...
Το Σ/Κ που περασε ηταν καλο καθως βγαλαμε το τραπεζι της Δευτερας. Παμε να δουμε τις προτασεις διημερου...
1η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΒΑΣΙΚΟΙ)
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ : OVER 3,5 (2,05)
ΤΟΤΕΝΑΜ : OVER 2,5 (1,83)
ΒΕΤ 150€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 3,75)
2η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ)
ΣΑΧΤΑΡ.ΝΤΟΝ : G-G (1,70)
ΣΑΛΚΕ : G-G (1,65)
ΒΕΤ 50€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,80)
3η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΑΓΓΛΙΚΗ)
ΕΞΕΤΕΡ : G-G (1,60)
ΜΑΚΛΣΦΙΛΝΤ : OVER 2,5 (1,50)
ΒΕΤ 40€
(ΑΠΟΔ.ΔΥΑΔΑΣ 2,64)
4η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ)
ΣΑΛΚΕ : Χ (3,25)
ΒΕΤ 70€
5η ΠΡΟΤΑΣΗ (ΣΚΟΡΑΚΙ)
ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΑΡΣΕΝΑΛ : 5-3 (200,00)
ΒΕΤ 5€
Καλη τυχη σε ολους, να περνατε καλα τα ξανα λεμε αυριο...
"ΒΑΝΚΑ"
(ΒΑΣΙΚΟΙ +27,40€)
(ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ -232,20€)
(ΑΓΓΛΙΚΗ -70,00€)
(ΤΑ ΛΑΘΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ -50,57€)
(ΜΟΝΟ ΑΠΟΔΕΚΤΟ +100,00€)
(ΣΚΟΡΑΚΙ -15,00€)
"ΣΥΝΟΛΟ -240,37"

Διαψεύδει για Γιουβέντους ο Νέντβεντ

Διαψεύδει τις φήμες που φέρουν να ναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού προπονητή της Γιουβέντους ο άλλοτε παίκτης των «μπιανκονέρι» Πάβελ Νέντβεντ, ο μάνατζερ του Τσέχου.

Σύμφωνα με ιταλικά δημοσιεύματα, είχαν αναπτυχθεί σενάρια που υποστήριζαν πως αν συνεχιστεί η κακή πορεία της «Γηραιάς  Κυρίας», ο Λουίτζι Ντελ Νέρι θα βρισκόταν στην πόρτα της εξόδου και τη θέση του θα  έπαιρνε ο παλαίμαχος άσος.

Ο μάνατζερ όμως του παίκτη Μίνο Ραϊόλα με δηλώσεις του έβαλε φρένο στις φήμες. Πιο συγκεκριμένα είπε: «Ο Πάβελ δεν θέλει να γίνει προπονητής. Δεν είναι αυτή η φιλοδοξία του». Ο Τσέχος, σύμφωνα με τους Ιταλούς, θα αναλάμβανε τα ηνία της ομάδας το καλοκαίρι μέχρι να βρεθεί ο νέος προπονητής με τα ονόματα των Φάμπιο Καπέλο και Λουτσιάνο Σπαλέτι να είναι τα επικρατέστερα.

Ύποπτος για σεξουαλική επίθεση ο Μπραντάο

Άτακτος πέρα από τα όρια προέκυψε ο επιθετικός της Μαρσέιγ, Μπραντάο, ο οποίος ανακρίνεται από την γαλλική αστυνομία μετά από καταγγελία για σεξουαλική επίθεση.

Ο 30χρονος Bραζιλιάνος ποδοσφαιριστής των «ολυμπιονικών» συνελήφθη το πρωί της Τρίτης στο σπίτι του στην περιοχή Κασί που βρίσκεται ανατολικά της Μασσαλίας και προσήχθη σε αστυνομικό τμήμα όπου και ανακρίνεται για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας μια νεαρή γυναίκα κατηγορεί τον Μπραντάο ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά σε ένα πάρκινγκ σε αυτοκινητόδρομο Γαλλίας, προτείνοντάς της να την γυρίσει με το αυτοκίνητο του στο σπίτι της από ένα κλαμπ της πόλης Αιξ-αν-Προβάνς την προηγούμενη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε στην επίσημη ιστοσελίδα της, η διοίκηση της Μαρσέιγ αναφέρει: «Η ομάδα ενημερώθηκε ότι ο Μπραντάο δεν θα μπορέσει να πάρει μέρος στην σημερινή προπόνηση. Δεν θέλουμε να σχολιάσουμε το γεγονός, αλλά να υπενθυμίσουμε ότι όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου».

14 χρόνια χωρίς τον Λευτέρη Μήλος…

Ημέρα μνήμης είναι η σημερινή για την οικογένεια της ΑΕΛ. Σαν σήμερα ( 8 Μαρτίου 1997), δεκατέσσερα χρόνια πριν η πόλη της Λάρισας θρήνησε ένα ακόμη από τα αγαπημένα παιδιά της. 
Ο Βορειοηπειρώτης μέσος ποδοσφαιριστής Λευτέρης Μήλος έφυγε άδικα από την ζωή, μόλις στα 31 του καθώς άφησε τη τελευταία του πνοή σε αυτοκινητικό δυστύχημα, λίγο έξω από τη Λάρισα. 

Ο Λευτέρης Μήλος διεθνής με την Εθνική ομάδα της Αλβανίας έχοντας 20 συμμετοχές, αποτελούσε από το 1991 μέλος της ΑΕΛ και μαζί με τον Στέφαν Στόικα ήταν οι παίκτες που «τραβούσαν» τον κόσμο στο «Αλκαζάρ». Φόρεσε τα βυσσινί ως το 1996 και ήταν από τους αγαπημένους των οπαδών της ΑΕΛ. Συνέχισε την καριέρα του στον Ηρακλή, ενώ υπήρχαν φήμες ότι από το επόμενο κιόλας καλοκαίρι επρόκειτο να επιστρέψει.

Χαιρετάει ο Σολτάνι;

Μπορεί στον Ηρακλή να είναι αισιόδοξοι για την παραμονή του Σολτάνι στην ομάδα και τη νέα περίοδο, ο ιταλικός Τύπος όμως άλλα μας λέει σήμερα...
Χαιρετάει ο Σολτάνι;
Συγκεκριμένα, σημερινά ρεπορτάζ αθλητικών ιστοσελίδων από τη γειτονική χώρα αναφέρουν ότι για τον παίκτη ενδιαφέρεται η Ουντινέζε, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον και από τη Γαλλία...
Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται μετά τη λήξη της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου και οι Θεσσαλονικείς περιμένουν ότι θα παραμείνει στην ομάδα.Πηγη sportdog.gr

"Να τα πει στη δικαιοσύνη ο παραγκάρχης!"

Ο Νικόλας Πατέρας αρνήθηκε τις κατηγορίες για τις "κασέτες" και κάλεσε τον "παραγκάρχη" Αχιλλέα Μπέο να ξεμπλέξει μόνος του απολογούμενος στη δικαιοσύνη.
"Να τα πει στη δικαιοσύνη ο παραγκάρχης!"
Μάλιστα, ο πρώην πρόεδρος του «τριφυλλιού» αφήνει υπονοούμενο ότι ο Αχιλλέας Μπέος κάπου εκμυστηρεύτηκε τα όσα τον κατηγορεί ο Κούγιας με αποτέλεσμα να βγουν όλα στη φόρα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Πατέρα:
"Με πληροφόρησαν ότι ο κ. Μπέος σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή και σε αντιπαράθεση που είχε με τον κ. Κούγια σε σχέση με τις ‘’παραγοντικές’’ του δραστηριότητες στο Ελληνικό Ποδόσφαιρο , είπε μεταξύ των άλλων σε ότι με αφορά :
‘’Τις κασέτες στον κ. Κούγια , εάν υπάρχουνε, τις έδωσε ο κ.Πατέρας…’’
Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε έχω δώσει σε οποιονδήποτε κασέτες για τα θέματα που αναφέρθηκαν στην εκπομπή γιατί δεν έχω τέτοιες κασέτες στην κατοχή μου.
Ας ψάξει ο πολυτάλαντος , λαλίστατος και άκρως πετυχημένος παράγοντας κ. Μπέος να βρει πού "εξομολογήθηκε" αυτά που του καταμαρτυρούνε και στη συνέχεια να δώσει τις απαραίτητες εξηγήσεις στη δικαιοσύνη για τον τίτλο του "παραγκάρχη" που του απέδωσαν πρόσφατα".

Σπανός: «Για λίγους νταβατζήδες μπαίνουμε σε τριπάκια»




«Χείμαρρος» σε ότι αφορά την απόδοση των παικτών του, ανένδοτος στην παραμονή του Ατρόμητου στην κατηγορία, εμφανίστηκε ο Γιώργος Σπανός, σε δηλώσεις του στο Sentra Fm και την εκπομπή του Νίκου Γέμελου, «Θύρα 11». Ο πρόεδρος της ομάδας του Περιστερίου, χαρακτήρισε επιβεβλημένη την επέμβαση της δικαιοσύνης, στα τεκταινόμενα του ελληνικού ποδοσφαίρου:


«Το κλίμα δεν είναι όσο οικογενειακό έχει βγει. Στα αποδυτήρια, είπα στους παίκτες μας, ότι  πρέπει να αποφασίσετε σε ποιες ομάδες θέλετε να παίζετε ποδόσφαιρο και με ποιους προέδρους θέλετε να είστε. Θέλετε ομάδες που θα σας έχουν στην… φάπα και δεν θα σας πληρώνουν. Είναι υποχρεωμένοι σε ένα ελληνικό πρωτάθλημα που είναι αστείο, διότι αστείο το θεωρώ να αποδίδετε. Αν τηρούνταν οι ποδοσφαιρικοί  νόμοι δεν θα έπαιζαν πάνω από 5 ομάδες μας στην Ευρώπη. Θα δουλεύουν σε ομάδες που θα τους έχουν στην σφαλιάρα , αν συνεχίσουν έτσι. Αντί για χρήματα θα παίρνουν … φιλάκια. Το  θέμα είναι οι πράξεις και όχι τα λόγια. Σίγουρα ήταν ένα κακό αποτέλεσμα αυτό με τον Πανιώνιο.


Ο Ατρόμητος έχει ποιότητα και ρόστερ να ξεφύγει από την επικίνδυνη θέση. Από δικά μας λάθη έχουμε βρεθεί σε αυτή τη κατάσταση. Κατ’ επανάληψη δείχνουμε μια αδυναμία στην διαχείριση του αποτελέσματος. Δεν με απασχολεί το πρόγραμμα που έχουμε, οφείλουμε να μείνουμε. Ομάδες σαν τον Ατρόμητο τις έχει ανάγκη το ελληνικό ποδόσφαιρο.



Προτεραιότητα σε αυτή τη φάση είναι  το παιχνίδι με τον Εργοτέλη. Διαφορετικό είναι  το Κύπελλο με το πρωτάθλημα. Δεν θα αφήσουμε την ευκαιρία, να περάσουμε στο τελικό ανεκμετάλλευτη»
.


Για την περιρρέουσα ατμόσφαιρα με τις κασέτες και τις υπόλοιπες αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, επισήμανε:



«Δυσφημούν το ποδόσφαιρο όλα αυτά που γίνονται με τις κασέτες. Να κάνουν οι θεσμού την δουλειά τους. Για κάποιους λίγους κυρίους που λειτουργούν σαν «νταβατζήδες» δε μπορούμε να μπαίνουμε σε διάφορα  τριπάκια. Να φθάσει η δικαιοσύνη ως το κόκκαλο. Περιμένω να λειτουργήσουν οι θεσμοί σε αυτή τη χώρα, επιτέλους».

Διορία Άρη στον Τσιώλη και στο βάθος... Νιόπλιας!

Ο Άρης έχει καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση μέχρι το καλοκαίρι του 2013 στο Σάκη Τσιώλη, όπως σας έχει ενημερώσει το The Player, ενώ o Έλληνας προπονητής έχει ζητήσει προθεσμία λίγων ημερών για να απαντήσει. Μόνο που ο Άρης δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, έχοντας εκδηλώσει από την πρώτη στιγμή σαφή προτίμηση για συνεργασία με τον Έλληνα προπονητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση των κίτρινων είχε και νέα τηλεφωνική επαφή με τον Τσιώλη, ζητώντας του να απαντήσει μέχρι το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου να προχωρήσει ο σχεδιασμός της «επόμενης ημέρας». Το γοργόν και χάρη έχει... Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το «εμπόδιο» του Ολυμπιακού Βόλου δεν υφίσταται πλέον σε ότι αφορά την απόφαση του Τσιώλη και αυτή είναι μια θετική εξέλιξη.

Την ίδια ώρα, στην Αλκμήνης και ενώ περιμένουν το «ναι» του Τσιώλη έχουν στην ατζέντα τους ονόματα προπονητών που θα τους απασχολήσουν εφόσον υπάρξει αρνητική εξέλιξη στο θέμα. Πρώτο στην λίστα αυτή είναι του Νίκου Νιόπλια, ο οποίος συγκεντρώνει όλα εκείνα τα στοιχεία που θέλουν  οι κίτρινοι για να στελεχώσουν τον πάγκο της ομάδας.
 

Οι 41 ημέρες του «στρατιώτη» Μιχαλήτσου

Παρελθόν αποτελεί για τον Άρη ο Γιάννης Μιχαλήτσος από το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας. Το διαζύγιο των κίτρινων με τον 54χρονο προπονητή έγινε υπό το βάρος της παρατεταμένης αγωνιστικής κρίσης, με άμεσο σκοπό να προκληθεί «ηλεκτροσόκ» πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος.

Την ώρα, λοιπόν, που ο Άρης περιμένει το «ναι» του Σάκη Τσιώλη, αξίζει να θυμηθούμε τις… 41 ημέρες του «στρατιώτη» Γιάννη Μιχαλήτσου στον πάγκο των κίτρινων.

Ο Μιχαλήτσος προπόνησε για πρώτη φορά την ομάδα στις 19 Ιανουαρίου, παίρνοντας... μετάθεση από το πόστο του σκάουτερ, το οποίο είχε μέχρι τότε. Μια μέρα πριν, ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ, μετά από περίπου 15 μήνες στον πάγκο των κίτρινων, παραιτήθηκε. Είχε προηγηθεί η ήττα με 2-0 μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης από τον Πανιώνιο, η οποία έσπασε μια παράδοση δεκαετιών!

Ο Θεσσαλονικιός προπονητής παρέμεινε ακριβώς 41 ημέρες στον πάγκο των κίτρινων. Κοουτσάρισε την ομάδα σε εννιά παιχνίδια (σε Ελλάδα και Ευρώπη) και πέτυχε μόλις μία νίκη.

Πήρε μόλις εφτά βαθμούς στο πρωτάθλημα σε επτά αγώνες (μια νίκη τέσσερις ισοπαλίες, δυο ήττες), έχει οπισθοχωρήσει στην δέκατη θέση με 30 βαθμούς με οκτώ βαθμούς από την πεντάδα και πέντε από την επικίνδυνη ζώνη.

Πρεμιέρα έκανε μέσα στο Παγκρήτιο ξεκινώντας με ισοπαλία 0-0 κόντρα στον Εργοτέλη. Ακολούθησαν τα ντέρμπι φωτιά: 0-0 με τον ΠΑΟΚ στο Κλεάνθης Βικελίδης, η μεγάλη νίκη με 2-1 μέσα στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ και η εντός έδρας ήττα με 2-1 από τον Ολυμπιακό. Ακολούθησε το μεγάλο παιχνίδι με την Μάντσεστερ Σίτι (0-0) στο Χαριλάου, όπου διατηρήθηκε το αήττητο των 43 χρόνων στην Ευρώπη.

Εξίσου πιο δύσκολη η συνέχεια: τρία εκτός έδρας παιχνίδια με Ατρόμητο (0-0), Μάντσεστερ Σίτι (3-0), Λάρισα (2-2), για να φτάσουμε στην εντός έδρας ήττα από τον Ηρακλή με 1-0, η οποία δρομολόγησε την αρχή του τέλους...
 

“Περνάμε δύσκολες στιγμές, στιγμές απόγνωσης”

Ο Νίκος Μαχλάς παραχώρησε συνέντευξη Τύπου, στην οποία αναφέρθηκε στις οικονομικές δυσκολίες του ΟΦΗ, το θέμα της αδειοδότησης και τις προσπάθειες να εξασφαλιστεί δάνειο ενός έως τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Αναλυτικά, ο Νίκος Μαχλάς μίλησε:

Τον λόγο που έδωσε τη συνέντευξη Τύπου:
«Να μπούμε στην ουσία του θέματος που έχει να κάνει με την αδειοδότηση και είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Το θέμα αυτό είναι αρκετά δύσκολο και έχει να κάνει φυσικά με χρήματα. Ο σκοπός ο δικός μου και ο θεσμικός μου ρόλος ήταν να βρω τρόπους όσο μπορώ, γιατί δίνουμε αγώνα καθημερινό να αντέξουμε τις δυσκολίες που έχει ο σύλλογος στα οικονομικά».

«Στόχος είναι να βρει η ομάδα χρήματα από έναν ή πολλούς μετόχους, να εγγυηθούν ένα δάνειο που το έχουμε βάλει στόχο από την στιγμή που πήραμε τα χαρτιά για την αδειοδότηση. Ένα δάνειο που το κυνηγάω εδώ και πολύ καιρό, μιλάω με πολλούς ανθρώπους. Τα μηνύματα είναι καλά. Δεν είναι τελεσίδικο αλλά υπάρχουν άνθρωποι που αγαπάνε πραγματικά την ομάδα και θα κοιτάξω τις επόμενες μέρες, πριν από την ημερομηνία που πρέπει να καταθέσουμε το φάκελο για την αδειοδότηση».

Τα σενάρια περί επενδυτή:
«Είμαι αισιόδοξος και θέλω να προσθέσω ότι ουδέποτε κανένας επενδυτής δεν υπήρξε. Είπα ότι η ομάδα δεν έχει από την αρχή κάτι να κρύψει. Ότι λένε και ότι ακούτε ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας. Δεν με έχει πλησιάσει κανένας και δεν έχω μιλήσει με κανέναν. Ο σύλλογος έχει βαριά ιστορία, βαριά κληρονομιά. Ο αείμνηστος Θεόδωρος Βαρδινογιάννης και η οικογένειά του μας έχουν χαρίσει ένα αθλητικό κέντρο και ένα ιδιόκτητο γήπεδο. Η ομάδα μας κοσμεί το ελληνικό ποδόσφαιρο από ηθικής πλευράς.
Δε μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε και να γίνει ιδιοκτήτης. Η ομάδα σκέφτεται διαφορετικά από άλλες ομάδες. Δε θα γίνουμε ασανσέρ για κανενός τη χάρη. Περνάμε δύσκολες στιγμές και στιγμές απόγνωσης, αλλά εγώ που έχω μεγαλώσει με αυτή την ομάδα, δε θα αφήσω κανένα που δε θα πληροί τις προδιαγραφές να πάρει τις τύχες της ομάδας. Θα το κάνω μόνο αν το αποφασίσουν οι μέτοχοι και ο κόσμος της ομάδας. Δε θα πάρω απόφαση μόνος μου ή το ΔΣ να παρθεί η ομάδα από κάποιους που δεν πληρούν τις προδιαγραφές».

Τις προσπάθειες για δάνειο και την αδειοδότηση:
«Ο πιο εφικτός στόχος που βλέπω εγώ και κινούμαι σε αυτό το σκοπό, είναι ένα δάνεια από 1 ως 3 εκατ. ευρώ και οι επαφές που έχουμε κάνει θα δείξουν αν τελικά θα υλοποιηθεί. Θέλω να τονίσω ότι αν αυτό δεν έχει γίνει σε δύο εβδομάδες το πολύ θα βγω ξανά και θα πω ακριβώς πως προχωράει το θέμα. Αν μέχρι τότε έχει δείξει το ενδιαφέρον κάποιος, γιατί η λέξη επενδυτής δε μου αρέσει αφού από τη στιγμή που επενδύεις πρέπει να βγάλεις λεφτά και το ποδόσφαιρο είναι αγάπη και μεράκι. Πρέπει κάποιος να το έχει μέσα του. Ή να είναι πολύ πλούσιος και να είναι από την Κρήτη και να θέλει να βοηθήσει την ομάδα που μας έχει δώσει μεγάλες χαρές.
Αυτός είναι ο τρόπος που σκέφτομαι στο θέμα της αδειοδότησης, με εγγυήσεις ανθρώπων που μπορούν να μπουν μπροστά για το δάνειο και να βγούμε από το αδιέξοδο.
Υπάρχουν πολλοί που μπορούν να εγγυηθούν το δάνειο. Χωρίς να καταβάλουν χρήματα αλλά με κάποιο τρόπο μπορούν να εγγυηθούν κάποιοι άνθρωποι, ο ένας θα είμαι κι εγώ, για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Δίνω έμφαση στο διάστημα που είπα των δύο εβδομάδων για να μη φτάσουμε στις 31 Μαρτίου και δεν έχουμε κάνει τίποτα. Γιατί αν κάτι δεν πάει καλά με αυτές τις κινήσεις να έχουμε χρόνο να προλάβουμε καταστάσεις. Εδώ και καιρό ψάχνουμε οικονομικούς πόρους και από τα κουπόνια που αγοράζουν οι απλοί φίλαθλοι είναι τεράστια βοήθεια αλλά δε φτάνουν για να μαζευτεί μίνιμουμ το 1 εκατ. ευρώ.
Το δάνειο θα είναι προσωπικό. Θα αφορά τον ΟΦΗ όμως θα είναι ένα προσωπικό δάνειο με τις εγγυήσεις που θα πρέπει να δώσει κάποιος. Όλο αυτό το διάστημα που δε μιλούσαμε για αυτό το θέμα και υπήρχε φημολογία, επέλεξα να μη μιλήσω για να κάνω τις επαφές μου με κάποιους ανθρώπους και η μόνη λύση είναι αυτή. Σαν ΠΑΕ αν προσπαθήσουμε να πάρουμε δάνειο πρέπει να υποθηκεύσουμε το γήπεδο. Και το γήπεδο του ΟΦΗ δεν μπαίνει υποθήκη σε καμία τράπεζα. Δεν είπα ότι θα πάρω μόνος μου το δάνειο. Όταν βρεθούν και οι υπόλοιποι άνθρωποι που σας ανέφερα, θα είμαι κι εγώ ένας εγγυητής.
Εκτός αν έρθει κάποιος που έχει την οικονομική δυνατότητα, την θέληση και την προσωπικότητα για να πάρει την ομάδα. Αυτό θα ήταν το ιδανικό. Εγώ όμως δεν μπορώ να περιμένω το «Άγιο Φως». Πρέπει να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και πως θα τα λύσουμε. Αν τα καταφέρουμε με αυτή την κίνηση, θα πάρουν χρήματα και οι ποδοσφαιριστές που ως τώρα τα έχουν δουλέψει, θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε κάποιους στους οποίους χρωστάει από προηγούμενα χρόνια η ομάδα».

Τα αγωνιστικά ζητήματα:
«Όσο για το αγωνιστικό κομμάτι, να δώσω συγχαρητήρια γιατί πια είμαστε σε τροχιά ανόδου. Οι ποδοσφαιριστές έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια με όλες τις δυσκολίες που είχαμε από την αρχή της χρονιάς. Τώρα πια είμαστε σε θέσεις που οδηγούν κοντά στη Super League. Πρέπει όλοι να αγκαλιάσουμε αυτή την ομάδα, να υπάρχει αγάπη, να μην υπάρχει αρνητικότητα και να δούμε τον ΟΦΗ στη μεγάλη κατηγορία. Να δούμε ξανά τις μεγάλες ομάδες εδώ, να ζήσουμε την ατμόσφαιρα που όλοι ξέρετε ότι υπήρχε εδώ».

Μάτα: «Λυπάμαι που ίσως είναι το τελευταίο παιχνίδι του Ραούλ…»

Αντίθετα συναισθήματα βιώνει ο μεσοεπιθετικός της Βαλένθια, Χουάν Μάτα, ο οποίος αισιοδοξεί για την πρόκριση της ομάδας του στην προημιτελική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο στεναχωριέται για το «αντίο» του Ραούλ στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το βράδυ της Τετάρτης οι «νυχτερίδες» αντιμετωπίζουν εκτός έδρας την Σάλκε στον μεταξύ τους επαναληπτικό για τους «16» της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, έχοντας ως παρακαταθήκη το 1-1 του «Μεστάγια».

Ο Χουάν Μάτα δήλωσε έτοιμος να πανηγυρίσει την πρόκριση της ομάδας του, ωστόσο εξέφρασε την λύπη του για το γεγονός ότι ο αποκλεισμός της Σάλκε θα γράψει τους τίτλους τέλους για τον επιθετικό των Γερμανών, Ραούλ.

«Στο πρώτο παιχνίδι είχαμε πάρει προβάδισμα, όπως θέλαμα, αλλά δεν καταφέραμε να το κρατήσουμε και στο Τσάμπιονς Λιγκ ξέρουμε πολύ καλά ότι οι ομάδες που αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο μπορούν να σκοράρουν οποιαδήποτε στιγμή, ειδικά όταν έχουν στις τάξεις τους έναν παίκτη όπως ο Ραούλ», δήλωσε ο Μάτα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

«Είναι ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών στο Τσάμπιονς Λιγκ κι ένας πολύ έξυπνος παίκτης», τόνισε για τον συμπατριώτη του ο ποδοσφαιριστής της Βαλένθια και πρόσθεσε: «Θέλουμε πολύ να κερδίσουμε στη Γερμανία και δεν έχουμε αμφιβολία ότι μπορούμε να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Λυπάμαι αλλά αυτό το παιχνίδι ενδέχεται να είναι το τελευταίο του Ραούλ στο Τσάμπιονς Λιγκ».

«Είχα την ευκαιρία να του μιλήσω πριν από χρόνια όταν έπαιζα για την ομάδα Νέων της Ρεάλ Μαδρίτης. Πάντα φρόντιζε τους καινούριους παίκτες στις ομάδες Νέων και μας έδινε συμβουλές. Πιστεύω ότι είναι ένα σπουδαίο παράδειγμα για όλους τους ποδοσφαιριστές», κατέληξε ο Μάτα.

Κανακούδης: «Ήταν ευκαιρία για έναν τίτλο…»

Ο έμπειρος αμυντικός του Ηρακλή, που τα πήγε εξαιρετικά στο παιχνίδι απέναντι στον Άρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» μίλησε στην εκπομπή Revolution του Αθλητικού Metropolis για τη νίκη στο ντέρμπι, ενώ χαρακτήρισε μεγάλη ανοικτή πληγή τον αποκλεισμό της ομάδας από τη συνέχεια του Κυπέλλου Ελλάδας από την Κέρκυρα.
Στην αρχή συζήτησε για την εξέλιξη της καριέρας του, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετώπισε: «Τα πράγματα στην καριέρα μου τα έκανα καλά μόνος μου, δυστυχώς ή ευτυχώς ο δρόμος δεν ήταν καθόλου εύκολος. Η αλήθεια είναι πως υπάρχει πολύ διαφορετική αντιμετώπιση του Έλληνα με τον ξένο ποδοσφαιριστή, καθώς οι διοικήσεις εκτιμούν πως θα υπάρξει μεγαλύτερο κέρδος μεταπώλησης στον ξένο».
Για τη νίκη επί του Άρη το Σάββατο: «Είχαμε μια τεράστια ευθύνη απέναντι στον κόσμο μας όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα το καλοκαίρι. Αν δεν ήταν ο κόσμος μας τότε, τώρα δεν ξέρουμε που θα ήμασταν. Με τη νίκη αυτή αισθανθήκαμε ότι δώσαμε χαρά στον φίλαθλο του Ηρακλή και τον κάναμε να αισθανθεί περήφανος. Ο Άρης είχε την κατοχή σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και μπορούσε να διαχειριστεί τον αγώνα, αλλά εμείς είχαμε τις πιο μεγάλες ευκαιρίες στο τέλος».
Για την διαφορά απόδοσης στα θεωρητικά εύκολα παιχνίδια με τα ντέρμπι: «Αν σε κάποια θεωρητικά εύκολα παιχνίδια παίρναμε βαθμούς, θα ήμασταν πιο ψηλά στη βαθμολογία και θα μπορούσαμε να μιλάμε ακόμη και για play-off, αλλά στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχει αν. Ίσως ακόμη δεν έχουμε βρει τον τρόπο να διασπάσουμε πολυπρόσωπες άμυνες, νομίζω ότι με μικρότερους αντιπάλους είμαστε λίγο πιο ανισόρροποι. Στα ντέρμπι βγαίνει περισσότερος εγωισμός, μεγαλύτερο πάθος και τα χαρακτηρίζει κυρίως η δύναμη».
Για τον αποκλεισμό από το Κύπελλο: «Μας έμεινε μια πολύ μικρή γεύση από το Κύπελλο και ο αποκλεισμός από την Κέρκυρα αποτελεί μια φοβερά μεγάλη πληγή για όλους τους παίκτες του Ηρακλή. Ήταν τεράστια ευκαιρία για τον Ηρακλή να καταφέρει να φτάσει σε έναν τίτλο, έτσι όπως ήρθε η κλήρωση».
Τέλος, για το ματς με τον Παναθηναϊκό: «Δίνουμε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκ

Φήμες για Ντεσάμπ στη Γιουβέντους

Τα άσχημα αποτελέσματα της Γιουβέντους, το μόνο που κάνουν είναι να φουντώνουν όλο και περισσότερο την «προπονητολογία». Σύμφωνα με την «Tuttosport» οι υποψήφιοι για να αναλάβουν στη θέση του Λουίτζι Ντελ Νέρι είναι οι Φαν Γκάαλ, Σπαλέτι, Καπέλο και Ντεσάμπ.

Μάλιστα, ο προπονητής της Μαρσέιγ ουδέποτε έκλεισε την πόρτα για την επιστροφή του στο Τορίνο: «Το καλοκαίρι του 2006 δέχθηκα να αναλάβω τον πάγκο της Γιουβέντους, χωρίς να ξέρω αν θα βρισκόμαστε στην δεύτερη ή στην τρίτη κατηγορία και να ξεκινήσουμε στους -18 ή -30 πόντους» και πρόσθεσε: «Τότε μου είχα την ευκαιρία να δώσω στην Γιουβέντους, αυτά που μου είχε δώσει εκείνη όταν φορούσα τη φανέλα της για πέντε χρόνια».

Το συμβόλαιο του 42χρονου τεχνικού με τους Μασσαλούς λήγει το 2012, ωστόσο έχει εκφράσει τη μετάνοιά του, που έφυγε από τη «Μεγάλη Κυρία» το 2007. «Λυπάμαι που έφυγα τότε. Ήταν ένα μεγάλο λάθος, αλλά πλήρωσα τις συνέπειες. Ήταν μία κακή συμβουλή, όμως τότε δεν είχα μεγάλη εμπειρία», είχε δηλώσει ο Ντεσάμπ τον Δεκέμβριο του 2010.

«Ξέφυγε ο Κούγιας, οφείλει να αποδείξει στη δικαιοσύνη»

Νέα αντίδραση από τον Αχιλλέα Μπέο μετά τα όσα -σε βάρος του- υποστήριξε χθες ο Αλέξης Κούγιας. Ο κ. Μπέος κάνει λόγο για «εμετικές, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές».


Αναλυτικά:


"Σχετικά με τις εμετικές, ψευδείς και συκοφαντικές αναφορές του κ. Κούγια προς το πρόσωπό μου, έχω να δηλώσω τα εξής:


Ο κ. Κούγιας είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι μυθοποιεί γεγονότα και καταστάσεις με σκοπό το προσωπικό του όφελος. Αυτή τη φορά όμως ξέφυγε τελείως και οφείλει να αποδείξει στη δικαιοσύνη πλέον τους ψευδείς ισχυρισμούς του, που είχαν ως μοναδικό σκοπό να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, ρίχνοντας λάσπη στο πρόσωπό μου, αφού για άλλη μία χρονιά, ως αποτυχημένος παράγοντας προσπαθεί να αποποιηθεί τις ευθύνες του για την αποτυχία της ιστορικής Παναχαϊκής, ευελπιστώντας να δημιουργήσει θόρυβο και εντυπώσεις, με απώτερο σκοπό την εύνοια των διαιτητών στα τελευταία εναπομείναντα παιχνίδια της Γ’ εθνικής».

Χωρίς Γιάκομπ και Γκαρσία με Παναθηναϊκό

Με τέσσερεις απουσίες θα αντιμετωπίσει ο Ηρακλής τον Παναθηναϊκό, από την στιγμή που Πίτου Γκαρσία και Βικτοράς Γιάκομπ δηλώθηκαν να εκτίσουν σε αυτόν τον αγώνα την ποινή τους και προστίθενται στους ήδη τιμωρημένους Χοσέμι και Σολτάνι.

Συγκεκριμένα ο Γιώργος Παράσχος αποφάσισε να δηλώσει τους Γκαρσία και Γιάκομπ στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό και τον Εργοτέλη, ενώ ο Μάρα θα εκτίσει την ποινή του στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Κρήτη θα απουσιάσει και ο Αραμπατζής.

Από ώρα σε ώρα απαντάει ο Τσιώλης

Το αργότερο σήμερα το βράδυ θα απαντήσει -θετικά ή αρνητικά- στην πρόταση του Άρη για συνεργασία μέχρι το 2013, ο Σάκης Τσιώλης, όπως τονίζει με δηλώσεις του στο σημερινό φύλλο του Metrosport. Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός είναι ο «εκλεκτός» της διοίκησης να αναλάβει τα ηνία του συλλόγου σε μια κρίσιμη καμπή των τελευταίων ετών και να βγάλει την ομάδα από το «τέλμα» στο οποίο έχει περιέλθει το τελευταίο χρονικό διάστημα, με άσχημα αποτελέσματα και εμφανίσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα, που έχουν αφήσει τους «κίτρινους» πολύ μακριά από τους στόχους τους.
Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος ο έμπειρος τεχνικός στο «Μ», εμφανίζεται κολακευμένος και εξαιρετικά χαρούμενος από το ενδιαφέρον μιας τόσο μεγάλης ομάδας όπως ο Άρης, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Για μένα αποτελεί χαρά και μεγάλη τιμή η πρόταση του Άρη και είναι τεράστια πρόκληση να έρθω να εργαστώ σε μια μεγάλη ομάδα» για να παραθέσει στη συνέχεια την ηθική δέσμευση που έχει δώσει στον κόσμο του Ολυμπιακού Βόλου:
«Το μοναδικό θέμα που πρέπει να σκεφτώ έχει να κάνει με μια ηθική δέσμευση στους φίλους του Ολυμπιακού Βόλου. Όταν έφυγα από την ομάδα είχα πει ότι δεν θα δουλέψω σε άλλη ομάδα ως το τέλος της περιόδου. Πρέπει να σκεφτώ πολύ καλά πριν πάρω την απόφαση μου, διότι ο Άρης είναι μέσα στις πέντε μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και θεωρώ ότι όλοι οι προπονητές θέλουν να δουλέψουν σε αυτόν. Έχει φοβερό, παθιασμένο κόσμο, ο οποίος όχι μόνο γεμίζει το Χαριλάου, αλλά ακολουθεί την ομάδα και μακριά από την Θεσσαλονίκη».

Και ο Λεβ «παίζει» για Μπάγερν

Η αναζήτηση του προπονητή που θα διαδεχτεί τον Λουίς Φαν Γκάαλ στο τέλος της σεζόν έχει ήδη αρχίσει από τη διοίκηση της Μπάγερν Μονάχου. Ο Γιουπ Χάινκες, που τον Ιούλιο μένει ελεύθερος από τη Λεβερκούζεν, φέρεται ως πρώτο φαβορί για να αντικαταστήσει τον Ολλανδό τεχνικό, ωστόσο ένα ακόμη όνομα ήρθε στο προσκήνιο.

Ο λόγος για τον Γιόακιμ Λεβ, τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Γερμανίας, που θεωρείται από πολλούς στις τάξεις του βαυαρικού συλλόγου ιδανικός για τη θέση. Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας μέχρι το 2012. Ωστόσο οι καλές σχέσεις της Μπάγερν με την ομοσπονδία αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να εργαστεί παράλληλα στις δύο ομάδες.

Φωτο ημερας

Οι "Ταύροι" θύμωσαν

Οι Σικάγκο Μπουλς πέτυχαν την 10η νίκη τους στα τελευταία 12 παιχνίδια τους επικρατώντας 85-77 των Χόρνετς. Οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν χωρίς τον Κρις Πολ ο οποίος ξεκουραζόταν μετά από την ελαφρά διάσειση που υπέστη στον αγώνα με τους Καβαλίερς. Ο Ντέρικ Ρόουζ είχε 24 πόντους και 9 ριμπάουντ για το Σικάγκο το οποίο  με ρεκόρ 44-18 είναι δεύτερο στην Ανατολή, μπροστά από Μαϊάμι (43-20) και Ορλάντο (40-24), πίσω μόνο από τους Σέλτικς (46-15).
Χωρίς τον τιμωρημένο Ντουάιτ Χάουαρτν οι Ορλάντο Μάτζικ έπεσαν θύμα των Μπλέιζερς οι οποίοι πέρασαν με 89-85 από το Ορλάντο με 24 πόντους του Λαμάρκους Όλντριτζ, που ερήμην του Χάουαρντ έκανε πάρτι κάτω από το καλάθι. Φορμαρισμένο το Πόρτλαντ μετρά πλέον δέκα νίκες στα 13 τελευταία παιχνίδια του, ενώ ολοκλήρωσε με 2-0 τη φετινή σειρά αγώνων με τη Μάτζικ.

Ο Ντιρκ Νοβίτσκι είχε 25 πόντους σε 27 λεπτά και οι Μάβερικς πέρασαν με 108-105 από τη Μινεσότα. Στο ματς αυτό ο Κέβιν Λοβ με 23 πόντους και 17 ριμπάουντ έφτασε τα 51 συνεχή νταμπλ-νταμπλ ισοφαρίζοντας την επίδοση-ρεκόρ του Μόουζες Μαλόουν από την περίοδο 1978-1979.
Συνοπτικά τα αποτελέσματα στους αγώνες του ΝΒΑ

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Λος Άντζελες Κλίπερς 87-92
Χέντερσον 20, Ντιαό 19, Λίβινγκστον 17, Όγκουστιν 13-Γκρίφιν 17 (15 ριμπ.), Ουίλιαμς 17, Κέιμαν 16 (10 ριμπ.), Μπλέντσοου 13, Φόι 10.
Ορλάντο Μάτζικ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 85-89
Ρίτσαρντσον 22, Άντερσον 13, Τούρκογλου 13, Μπας 9, Κλαρκ 9, Αρίνας 9-Όλντριτζ 24, Μίλερ 15, Μάθιους 13, Ουάλας 9 (10 ριμπ.), Ρόι 9, Μπατούμ 9.
Νιου Γιορκ Νικς-Γιούτα Τζαζ 131-109
Άντονι 34, Στούντεμαϊρ 31, Ντάγκλας 20, Σέλντεν Ουίλιαμς 13, Μέισον 9-Τζέφερσον 36 (12 ριμπ.), Φέιβορς 16, Μάιλς 12, Χέιγουορντ 11.
Σικάγο Μπουλς-Νιου Ορλίνς Χόρνετς 85-77
Ρόουζ 24 (9 ασίστ), Μπούζερ 19 (9 ριμπ.), Ντενγκ 10, Μπρούερ 10, Νοά 6 (13 ριμπ.)-Τζακ 23, Μπελινέλι 17 (9 ριμπ.), Γουέστ 11 (11 ριμπ.0, Λάντρι 10.
Μέμφις Γκρίζλις-Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ 107-101
Άλεν 20, Κόνλεϊ 20, Γκασόλ 18, Ράντολφ 17, Γιανγκ 12-Γουέστμπρουκ 27, Ντουράντ 23, Χάρντεν 16, Ιμπάκα 14.
Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Ντάλας Μάβερικς 105-108
Λοβ 23 (17 ριμπ.), Μπίσλεϊ 20, Έλινγκτον 12, Φλιν 11-Νοβίτσκι 25, Κιντ 13 (9 ασίστ), Κάρντιναλ 12, Τέρι 11, Χέιγουντ 8 (10 ριμπ.), Μάριον 9 (10 ριμπ.).
Σακραμέντο Κινγκς-Χιούστον Ρόκετς 101-123
Κάζινς 20 (11 ριμπ.), Θόρντον 16, Ούντριχ 15, Γκαρσία 11, Κάσπι 10, Τέιλορ 10-Μπάντιντζερ 20, Λόουρι 19, Λι 19, Μάρτιν 15, Σκόλα 10, Ντράγκιτς 10.

Απόφαση για την αποχή

Ο ΠΣΑΠ θα αποφασίσει την Τρίτη αν θα προχωρήσει σε αποχή των μελών του από τους αγώνες των επαγγελματικών κατηγοριών. Οι αρχηγοί των ομάδων έχουν κληθεί στη σύσκεψη που συγκάλεσε η διοίκηση με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα φαινόμενα βίας στο ελληνικά γήπεδα.

Ωστόσο είναι άγνωστοι πόσοι και ποιοι θα παραστούν. Αφενός γιατί  ΠΑΟΚ και Εργοτέλης έχουν αγώνα την Τετάρτη, αφετέρου γιατί πολλές ομάδες διαφωνούν με τη λύση της αποχής. Μέχρι στιγμής Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Άρης, Ξάνθη, Ατρόμητος, Λάρισα, Ηρακλής και Πανσερραϊκός έχουν συναινέσει στην αποχή, ενώ Ολυμπιακός Βόλου, Καβάλα, Εργοτέλης, Κέρκυρα, Πανιώνιος και Αστέρας Τρίπολης είναι κατά.

Πανηγύρια τέλος από Νταλγκλίς

Να βάλει τέλος στα πανηγύρια για την νίκη επί της Γιουνάιτεντ θέλει ο τεχνικός της Λίβερπουλ Κένι Νταλγκλίς, μιας και όπως τόνισε θέλει να δει την ομάδα του να παίρνει θετικά αποτελέσματα και στα παιχνίδια που έχουν απομείνει μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος.


«Είναι απλά τρεις βαθμοί,δεν είναι το τέλος της σεζόν για εμάς, επειδή απλά κάναμε ένα φανταστικό αποτέλεσμα κόντρα σε μια ομάδα που είναι στην κορυφή του πίνακα.Αν παίζουμε έτσι εναντίον όλων των ομάδων θα ήμασταν χαρούμενοι με τις αποδόσεις μας. Αυτό σου δείχνει τι μπορούν και θέλουν να κάνουν οι παίκτες», τόνισε αρχικά ο προπονητής των «κόκκινων» και συνέχισε:


«Δεν μπορείς να κουβαλήσεις κανέναν σε ένα παιχνίδι κόντρα στην Γιουνάιτεντ, όλοι πρέπει να παίξουν. Ο Ντιρκ δικαίως πήρε τα πρωτοσέλιδα αλλά και ο Λούις είχε μια φανταστική απόδοση. Πάντα πίστευα ότι το σημαντικό είναι οι παίκτες, οπότε μπορείς να έχεις όποιο σύστημα θέλεις, διότι αυτοί είναι που το δημιουργούν. Ήταν φανταστικοί και σε αυτό δεν έπαιξε ρόλο ο σχηματισμός που έπαιξαν, το σύστημα είναι άσχετο».

Λάκατους για Θεσσαλονίκη;

Το τέλος του Μάριους Λάκατους από τον πάγκο της Στεάουα Βουκουρεστίου επισημοποιήθηκε χθες, όμως ήταν... γνωστό εδώ και μέρες.
Λάκατους για Θεσσαλονίκη;
Ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην ιστορία του συλλόγου και για τρεις διαφορετικές περιόδους τεχνικός των πρωτευουσιάνων, παραιτήθηκε επειδή είχε χάσει τον έλεγχο στα αποδυτήρια.

Οι παίκτες του πήγαιναν συνεχώς για κλάμπινγκ επιδεικνύοντας έναν πρωτοφανή ερασιτεχνισμό και ας πληρώνονταν πλουσιοπάροχα για τα δεδομένα της Ρουμανίας κάτι που ανάγκασε τον 47χρονο τεχνικό σε παραίτηση.

Ο Ρουμάνος τεχνικός ψάχνει ήδη τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και όπως έμαθε ο Sportdog από πηγές μάνατζερ, έχει προταθεί στους Θεσσαλονικείς, ΠΑΟΚ και Άρη για τη νέα σεζόν.
Ας το κρατήσουμε το όνομα, γιατί είναι βαρύ και συγκεντρώνει αρκετούς θαυμαστές σε "Τούμπα" και "Κλεάνθης Βικελίδης".