Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

«Αρχηγική» κίνηση από τον αρχηγό

Ο αρχηγός μίας ομάδας φαίνεται μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο ξεχωρίζει από τις πράξεις και τη συμπεριφορά του έξω από αυτόν.

Λαμπρό παράδειγμα είναι ο φέρων το περιβραχιόνιο της Μπαρτσελόνα, Κάρλες Πουγιόλ ο οποίος μέσω ψηφοφορίας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ αναδείχτηκε αρχηγός της κορυφαίας ενδεκάδας του 2010 και αποφάσισε να διαθέσει το χρηματικό έπαθλο των 100 χιλιάδων ευρώ για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Ο αρχηγός των Καταλανών, ο οποίος λόγω τραυματισμού δεν θα αγωνιστεί στην αποψινή αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με την Άρσεναλ για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, θα παραλάβει την επιταγή πριν την έναρξη του αγώνα και εν συνεχεία θα δωρίσει το ποσό στη Διεθνή Επιτροπή Ερυθρού Σταυρού με σκοπό να ενισχύσει το πρόγραμμα φυσικής αποκατάστασης των θυμάτων από νάρκες του Αφγανιστάν.

«Είναι μεγάλη τιμή η ανάδειξή μου ως αρχηγού της ομάδας της χρονιάς για το 2010.Πράγματι συνειδητοποιώ πόσο προνομιούχοι είμαστε που όχι μόνο μπορούμε να παίζουμε αλλά έχουμε και την υγεία μας. Είμαι χαρούμενος που μπορούμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής τους», δήλωσε ο Πουγιόλ, ο οποίος συγκέντρωσε 230.000 ψήφους.

Αναλυτικά, οι ποδοσφαιριστές που απαρτίζουν την ομάδα του 2010.

Τερματοφύλακες: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ Μαδρίτης)

Αμυντικοί: Μαϊκόν (Ίντερ), Ζεράρ Πικέ (Μπαρτσελόνα), Κάρλες Πουγιόλ (Μπαρτσελόνα), Άσλεϊ Κόουλ (Τσέλσι).

Μέσοι: Κριστιανο Ρονάλντο (Ρεάλ Μ.), Τσάβι (Μπαρτσελόνα), Γουέσλι Σνάιντερ (Ίντερ), Αντρές Ινιέστα (Μπαρτσελόνα).

Επιθετικοί: Λιονέλ Μέσι (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Βίγια (Μπαρτσελόνα).

Προπονητής: Ζοζέ Μουρίνιο (Ρεάλ Μαδρίτης).

Δεν υπάρχουν σχόλια: