Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Βραζιλία-Βόρεια Κορέα 2-1

http://www.contra.gr/images/m/brazil2-1korea_m.jpgΗ Βραζιλία νίκησε (2-1), αλλά η σκληροτράχηλη Β. Κορέα κέρδισε το χειροκρότημα με την εμφάνισή της.Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ:

Το ρολόι έδειχνε 34ο λεπτό όταν είδαμε το πρώτο τακουνάκι των Βραζιλιάνων (από τον Ελάνο, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει). Μέχρι να φτάσουμε σε εκείνο το χρονικό σημείο το μοναδικό πράγμα που βλέπαμε είναι μια Βραζιλία να έχει βραχυκυκλώσει από τους σκληροτράχηλους Βορειοκορεάτες, οι οποίοι είχαν το θράσος (χάριν αστεϊσμού) όχι μόνο να αμύνονται, αλλά και να βγαίνουν στην επίθεση με αυτό το “μηχανάκι” τον Τάε Σε, απειλώντας την εστία του Σέζαρ.

Βέβαια, δεν μας προκάλεσε έκπληξη η εικόνα της Β. Κορέας και το ίδιο πιστεύουμε δεν προκάλεσε σε όσους την είχαν ξαναδει στο φιλικό με την Ελλάδα. Τότε λέγαμε ότι μόνο τυχαία δεν ήταν η εμφάνισή της και τα προβλήματα που δημιούργησε στην ελληνική ομάδα. Για να αντιμετωπίσει, λοιπόν, η Βραζιλία αυτή την ομάδα χρειάστηκε να δείξει ένα μονόπλευρο παιχνίδι. Η μπάλα πήγαινε στον Κακά, ο Κακά την έδινε στον Ελάνο, ο Ελάνο στον Μαϊκόν και αυτός είτε προσπαθούσε να βγάλει σέντρα, είτε να κάνει μια διείσδυση στην άμυνα των αντιπάλων. Τίποτε από τα δύο κατάφερνε να κάνει.

Βέβαια, μία και καλή το πέτυχε όταν στο 55ο λεπτό δοκίμασε σέντρα σουτ από πολύ πλάγια θέση στα δεξιά και είδε την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα. Στο γκολ φέρει ευθύνη και ο τερματοφύλακας της Β. Κορέας που έφαγε το γκολ από την κλειστή γωνία του, αλλά επειδή παίζει η Βραζιλία αφήνουμε τις δικαιολογίες και εκθειάζουμε κάθε προσπάθειά τους.

Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Μπορεί το 1-0 να ήταν εύθραυστο σκορ, οι αντίπαλοι, όμως, δεν έδειχναν να έχουν το σθένος να παλέψουν για την ισοφάριση. Ειδικά μετά το 72', όταν ο Ελάνο εκμεταλλεύτηκε την κάθετη πάσα (από τις λίγες στο ματς) του Ρομπίνιο και με πλασέ έγραψε το 2-0.

Το 2-1 του Τζι Γιουν-Ναμ στο 89ο λεπτό μπήκε για να κερδίσει η Β. Κορέα το χειροκρότημα που δικαίως άξιζε για την εξαιρετική της εμφάνιση. Ούτε οι ίδιοι πίστεψαν ότι μπορούν να κάνουν την επική ανατροπή. Ειδικά με τον λίγο χρόνο που απέμενε. Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Ντούνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Μπάστος, Ζουάν, Λούσιο, Ζιλμπέρο Σίλβα, Ελάνο (73' Ντάνιελ Αλβες), Φελίπε Μέλο (84' Ραμίρες), Κακά (78' Νιλμάρ), Ρομπίνιο, Λουίς Φαμπιάνο
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ (Χουν Γιονγκ Κιμ): Ρ. Μιόνγκ Γκουκ, Γιονγκ Χιόκ, Κουάνγκ Τσον, Τσολ Γιν, Ναμ Τσολ, Γιουν Ιλ, Ιν Γκουκ, Γιουν Ναμ, Γιονκ Γιο, Γιονγκ Χακ, Τάε Σε

Μπαρτσελόνα- Μυθική πρόταση 82.000.000 ευρώ για Τόρες!

http://www.sport24.gr/ast/cov/TO/TORRES_2010_6_15_19_38_18_b.jpgΟ Φερνάντο Τόρες αποτελεί το "μήλον της Έριδος" αυτό το καλοκαίρι για τις Μάντσεστερ Σίτι και Τσέλσι, όμως δεν αποκλείεται το μέλλον του να είναι μακριά από την Πρέμιερ Λιγκ μετά από τρία χρόνια παρουσίας σε αυτή.Όπως αποκάλυψε με σημερινό της δημοσίευμα η "Daily Mirror" στο παιχνίδι της απόκτησής του είναι έτοιμη να μπει δυναμικά και η Μπαρτσελόνα, με τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό της Σάντρο Ροσέλ να φέρεται διατεθειμένος να καταθέσει το εξωπραγματικό ποσό των 70.000.000 λιρών (περίπου 82.000.000 ευρώ) για να "πείσει" τη Λίβερπουλ να παραχωρήσει έναν παίκτη που αποτελεί τη μεγάλη του ποδοσφαιρική αδυναμία.

Το ίδιο μέσο προσθέτει με νόημα παλαιότερη δήλωση του Τόρες πως η Μπαρτσελόνα είναι η μοναδική ισπανική ομάδα στην οποία θα μπορούσε να παίξει πλην της Ατλέτικο Μαδρίτης, ενώ επισημαίνει ότι σε περίπτωση άφιξής του στο "Καμπ Νόου" θα αποχωρήσει ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.

Τέβες: "Η Αργεντινή, πρέπει να γίνει πρωταθλήτρια"


Ο Κάρλος Τέβες στη Σίτι Ο Κάρλος Τέβες δήλωσε ότι μόνο η κατάκτηση του τροπαίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο θα είναι αρκετή για την εθνική Αργεντινής. Ο διεθνής στράικερ τόνισε χαρακτηριστικά ότι θα έδινε όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει, με αντάλλαγμα την «πρωτιά» με το συγκρότημα του Ντιέγκο Μαραντόνα, το οποίο μετέχει στον 2ο όμιλο του Μουντιάλ, όπως και η Ελλάδα.

"Ένα καλό Παγκόσμιο Κύπελλο για την Αργεντινή είναι να στεφθεί πρωταθλήτρια, δεν υπάρχει κάτι άλλο", τόνισε χαρακτηριστικά ο 26χρονος στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι, ενόψει της αναμέτρησης με τη Νότια Κορέα, και συμπλήρωσε: "Δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι με την πρόκριση στον δεύτερο γύρο, στους προημιτελικούς, στους ημιτελικούς. Η Αργεντινή θα δεχθεί κριτική σε κάποιο σημείο, εάν δεν κατακτήσει το τρόπαιο. Αυτή η ομάδα, προκειμένου να μη δεχθεί κριτική, πρέπει να γίνει πρωταθλήτρια.

Θα χάριζα όλα τα πρωταθλήματα που έχω, προκειμένου να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής. Αυτή την αίσθηση (σ.σ. του να αγωνίζεται με την εθνική Αργεντινής) δεν την έχω νιώσει στο παρελθόν, είναι μια απίστευτη αίσθηση. Αυτή είναι μια ομάδα, η οποία βγαίνει μπροστά, διαθέτουμε πολύ καλούς επιθετικούς. Δεν καθόμαστε πίσω να περιμένουμε κάποια ομάδα ... Αυτό φαίνεται από το είδος των παικτών που επιλέγει ο Μαραντόνα".

Το κατόρθωμα των αδερφών Τουρέ


Κόλο και Γιάγια Τουρέ στον αγώνα της Ακτής Ελεφαντοστού με την  Πορτογαλία Ενας γονιός που βλέπει το παιδί του να αγωνίζεται σε Παγκόσμιο Κύπελλο, "πλημμυρίζει" από υπερηφάνια. Ωστόσο, πολλές οικογένειες ένιωσαν αυτή τη χαρά εις... διπλούν, αφού δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που δύο αδέλφια έδωσαν το "παρών" στο κορυφαίο -μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες- αθλητικό ραντεβού. Υπάρχουν, όμως, τέσσερις περιπτώσεις που η χαρά γίνεται... συνήθεια!

Σήμερα, ο Γιάγια και ο Κόλο Τουρέ αγωνίστηκαν στο δεύτερο Μουντιάλ της καριέρας τους με την Ακτή Ελεφαντοστου, κάτι που έχουν καταφέρει στο παρελθόν μόνο τρία ζευγάρια, εκ των οποίων τα δύο αφορούν δίδυμους!

Η αρχή έγινε τη δεκαετία του 1960, όταν οι Τζάκι και Μπόμπι Τσάρλτον σήκωσαν το τρόπαιο "Ζιλ Ριμέ" στο Λονδίνο το 1966 και τέσσερα χρόνια αργότερα αγωνίστηκαν και στη διοργάνωση του Μεξικού.

Αμέσως μετά, αποχώρησαν ταυτόχρονα από την εθνική Αγγλίας, αλλά στα επόμενα δύο Μουντιάλ συμμετείχαν οι δίδυμοι Ρενέ και Βίλι φαν ντε Κέρχοφ με την Ολλανδία, που έφτασε στον τελικό τόσο το 1974 στη Γερμανία, όσο και το 1978 στην Αργεντινή.

Το Κύπελλο, πάντως, κατέληξε και στις δύο περιπτώσεις στα χέρια των διοργανωτών! Η δεκαετία του 1980 πέρασε χωρίς... αδέλφια σε Μουντιάλ, για να έλθουν το 1994 στις ΗΠΑ οι δίδυμοι Φρανκ και Ρόναλντ ντε Μπουρ, επίσης Ολλανδοί, που συμμετείχαν και στη διοργάνωση του 1998 στη Γαλλία.

Bόμβα από τον Πέτσκο!


Ο Σλάβομιρ Πέτσκο Ο Σλάβομιρ Πέτσκο, που σύμφωνα με τα ρεπορτάζ έχει "κλείσει" στον Παναθηναϊκό, όταν ρωτήθηκε για τον ανταγωνισμό που θα έχει στο "τριφύλλι" με τον Σωτήρη Νίνη στη δεξιά πτέρυγα της επίθεσης, αποκάλυψε ότι ο νεαρός άσσος θα αποχωρήσει από τους "πράσινους", καθώς στα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός υπάρχει πρόταση 10 εκατομμυρίων ευρώ από την Τότεναμ!

"Από ότι άκουσα, υπάρχει προσφορά δέκα εκ. ευρώ από την Τότεναμ για τον Νίνη και είναι πιθανό να αποχωρήσει. Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό δεν φοβάμαι", τόνισε ο Πέτσκο.

Ντέκο: «Ας απαντήσει ο Κεϊρός»

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_K0P4jCCtqI.jpgΣτον Κάρλος Κεϊρός παρέπεμψε όσους τον ρώτησαν τον λόγο για τον οποίο αντικαταστάθηκε στον αγώνα με την Ακτή Ελεφαντοστού, ο Ντέκο.Ο Πορτογάλος μέσος εμφανίστηκε ενοχλημένος από την απόφαση του Ομοσπονδιακού τεχνικού της χώρας του και υπογράμμισε πως ήταν σε καλή κατάσταση και πως μπορούσε να συνεχίσει το ματς. Επίσης, κριτίκαρε τον Κεϊρός τονίζοντας πως με αυτό τον τρόπο δε μπορεί να κερδίσει η Πορτογαλία τους επόμενους αγώνες.

Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Γιατί αντικαταστάθηκα; Θα πρέπει να ρωτήσετε τον προπονητή γι' αυτό. Εγώ ένιωθα υπέροχα. Αρχικά μου ζήτησε να παίξω δεξιά, που δεν το έχω κάνει ποτέ στην καριέρα μου, γιατί δεν είμαι ακραίος και μετά με έβγαλε έξω. Δεν είμαι εκνευρισμένος που έφυγα από το παιχνίδι, αλλά καταλαβαίνω πως αυτό δεν είναι ο τρόπος για να πάρουμε αποτελέσματα. Το λάθος μας είναι ότι προσπαθήσαμε να κερδίσουμε μόνο για 45', το οποίο προκαλεί άγχος και σχεδόν μας ανάγκασε να χάσουμε. Δεν κάναμε σωστά κάποια πράγματα».

Εκτός του νέου ΔΣ ο Πατέρας, ο Μαυροκουκουλάκης εκπρόσωπος του Βγενόπουλου

http://www.contra.gr/images/m/pateras-15-06_m.jpgΟ Νικόλας Πατέρας δεν θα μετέχει στο νέο ΔΣ της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, όπως έκανε γνωστό με επιστολή του προς την εταιρεία.κπρόσωπός του θα είναι ο Στέφανος Ησαϊας, ο οποίος ήταν διευθυντής του γραφείου του τα δυο τελευταία χρόνια. Ο Νικόλας Πατέρας, στην τελευταία δημόσια τοποθέτησή του, είχε δηλώσει πως θα συμμετάσχει στην αύξηση και στο νέο διοικητικό συμβούλιο, ωστόσο δεν θα δηλώσει τελικά "παρών" στην επόμενη μέρα του συλλόγου, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την αντίθεσή προς όσα τεκταίνονται στο σύλλογο.

Εκπληξη, πάντως, αποτελεί η επιστροφή του Μάνου Μαυροκουκουλάκη στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, υπό την ιδιότητα του εκπροσώπου του Ανδρέα Βγενόπουλου! Ο κ. Μαυροκουκουλάκης υπήρξε επί σειρά ετών ο υπ' αριθμόν δυο στην ιεραρχία της ΠΑΕ πίσω από τον Γιώργο Βαρδινογιάννη. Αποχώρησε μαζί του και κατόπιν εργάστηκε ως κομισάριος της UEFA. Ο έτερος εκπρόσωπος του Βγενόπουλου στο ΔΣ θα είναι ο Γιώργος Κουλούρης (στέλεχος της MIG).

Απορρίφθηκε η ένσταση του ΟΦΗ

http://www.contra.gr/images/m/ofi_m.jpgΣτο... κενό έπεσε το αίτημα του ΟΦΗ προς την πειθαρχική επιτροπή Β'-Γ' Εθνικής σχετικά με τον εκτός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό.Οι κρητικοί είχαν καταθέσει ένσταση και ζητούσαν να κατοχυρωθεί υπέρ τους το ισόπαλο 1-1 παιχνίδι των Σερρών, για ουκ ολίγους λόγους: για την ακύρωση κανονικού γκολ απο τον επόπτη Δάλλα, για τα προβλήματα που υπήρχαν στον φωτισμό του γηπέδου, για τις καθυστερήσεις απο πλευράς γηπεδούχων που δεν κρατήθηκαν απο την διαιτητή της αναμέτρησης, για τα ύποπτα, απο την ΟΥΕΦΑ, παιχνίδια που δεν ελέγχθησαν απο την Αθλητική Δικαιοσύνη, για την αλλαγή έδρας του ματς Εθνικός-Ολυμπιακός Βόλου, για τη μη κατάθεση αιτήματος αδειοδότησης από τον Εθνικό, αλλά και τη μη διενέργεια ντόπινγκ κοντρόλ στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ ανόδου στην Β'Εθνική.ανένας όμως απο τους παραπάνω λόγους δεν βρήκε σύμφωνη την πειθαρχική επιτροπή της Ένωσης, με αποτέλεσμα το αίτημα του ΟΦΗ να απορριφθεί. Μάλιστα σα να μην έφτανε αυτό, στους κρητικούς επιβλήθηκε συνολικό πρόστιμο ύψους 24.475 ευρώ για τη συμπεριφορά των φιλάθλων τους στα παιχνίδια με τον Πανσερραϊκό (1.000 ευρώ για τον εκτός έδρας αγώνα και 6.825 για το εντός έδρας), με τον Πιερικό (3.150 ευρώ) στο Ηράκλειο και τον Εθνικό (10.500 ευρώ). Επίσης με 1000 ευρώ τιμωρήθηκε ο παράγοντας της ομάδας Κ. Λεβαντάκης και με δύο αγωνιστικές αποκλεισμού, ο Χρήστος Μπούρμπος.

Έτσι, η τελευταία ελπίδα των ανθρώπων του ΟΦΗ για επιστροφή απο τη νέα αγωνιστική περίοδο στην Superleague ακούει στον υποβιβασμό του Ηρακλή. Ακόμη όμως και τότε, θα πρέπει να εξασφαλίσουν την άδεια, απο την δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ.

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Νέος τεχνικός ο Μ. Γρηγορίου

Την οριστική συμφωνία με τον Μιχάλη Γρηγορίου ανακοίνωσε πριν από λίγο η Δόξα Δράμας, καθώς ο νεαρός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Μαυραετούς» και θα διαδεχθεί έτσι τον Στράτο Βουτσακέλη στον πάγκο του συλλόγου. Αναλυτικά η ανακοίνωση από τη Δραμινή ΠΑΕ: «Η ΠΑΕ Δόξα Δράμας ανακοινώνει τη με κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας με τον προπονητή Στράτο Βουτσακέλη, τον οποίο ευχαριστεί θερμά για τις υπηρεσίες του και του εύχεται πάντα επιτυχίες. Η Διοίκηση της ΠΑΕ ανακοινώνει την πρόσληψη του Μιχάλη Γρηγορίου ως προπονητή της ομάδας για την περίοδο 2010-2011″.

Ξεχύθηκαν στους δρόμους πάλι οι οπαδοί του Ηρακλή

Ξεχύθηκαν στους δρόμους πάλι οι οπαδοί του Ηρακλή

Ένα ακόμη μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν σήμερα το βράδυ οι οπαδοί του Ηρακλή. Χιλιάδες οπαδοί των «κυανόλευκων» συγκεντρώθηκαν στο Ιβανώφειο και ξεκίνησαν πορεία στο κέντρο της πόλης, ώστε να διατρανώσουν για μία ακόμη φορά την αντίθεση τους στην επιτροπή αδειοδότησης που αρνήθηκε να δώσει την άδεια στην ομάδα του Ηρακλή. Αύριο εκδικάζεται η έφεση του Ηρακλή στην επιτροπή εφέσεων και φυσικά οι φίλοι των «κυανόλευκων» να αποδοθεί δικαιοσύνη και ο Ηρακλής να παραμείνει στην κατηγορία.

"Παίκτης της Ιντερ θα είναι ο Μασεράνο"


Ο Μασεράνο με τη φανέλα της Λίβερπουλ Ο Χαβιέρ Μασεράνο θα αποτελέσει την πρώτη μεταγραφή της Ιντερ, όπως υποστηρίζει ο ατζέντης του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, ο οποίος βρίσκεται στη Νότια Αφρική και σε λίγες μέρες θα τεθεί αντιμέτωπος με την εθνική ομάδα της χώρας μας.

Ο άσος των "κόκκινων" θα ακολουθήσει τον Μπενίτεθ στην πρωταθλήτρια Ευρώπης, καθώς ο αγγλικός σύλλογος θα θελήσει να πουλήσει κάποιους από τους πρωτοκλασάτους παίκτες του, έτσι ώστε να βάλει αρκετά χρήματα στα ταμεία του.

"Η Λίβερπουλ αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και όταν της γίνουν προτάσεις, δύσκολα θα τις αρνηθεί. Ο Μασεράνο θα είναι ένας από τους παίκτες που θα αποχωρήσουν από τη Λίβερπουλ. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα φοράει τη φανέλα της Ιντερ την επόμενη σεζόν", τόνισε ο Κλαούντιο Πασκουαλίν

Θυσιάζεται ο Μουντάρι;

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7ef932f4b43d2a9834d55edef220a6b3_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η Ίντερ ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Γκάρεθ Μπέιλ και ο Ράφα Μπενίτεθ φαίνεται ότι είναι έτοιμος να προσφέρει τον Σούλεϊ Μουντάρι μέσα στα ανταλλάγματα. Ο νέος τεχνικός της Ίντερ έχει θέσει ως πρώτο στόχο για τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τα άκρα της άμυνας. Είναι επίσης γνωστό, ότι κατά πλειονότητα οι φετινές μεταγραφές της Ίντερ θα προέρχονται από την Αγγλία, καθώς εκεί εργάστηκε ο Ισπανός τεχνικός τα τελευταία έξι χρόνια και γνωρίζει πολύ καλά την αγορά.

Και αν από τη μία πλευρά τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, καθώς μόνο αν αποχωρήσει ο Μαϊκόν θα κινηθούν οι «Νερατζούρι» για τον αντικαταστάτη του, από την άλλη πλευρά υπάρχει ...κενό, που φέτος κάλυψε ο δεξιοπόδαρος Ζανέτι. Έτσι, ο πρώην τεχνικός της Λίβερπουλ επιθυμεί την απόκτηση του 20χρονου Ουαλού μπακ-χαφ, Γκάρεθ Μπέιλ, από την Τότεναμ. Είναι δεδομένο εκ των προτέρων ότι πρόκειται για μία πολύ δαπανηρή μεταγραφή, ενώ και η πρόθεση της Τότεναμ εν όψει Τσάμπιονς Λιγκ είναι να παραμείνει ο παίχτης στο Γουάιτ Χαρτ Λέιν.

Προκειμένου, λοιπόν, ο Χάρυ Ρέντναπ να δελεαστεί και να συμφωνήσει στην παραχώρηση του νεαρού άσου, ο Ράφα Μπενίτεθ είναι διατεθειμένος να ρίξει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων εκτός από το κατάλληλο χρηματικό αντίτιμο και τον Σούλεϊ Μουντάρι ως έμψυχο αντάλλαγμα, ποντάροντας στην εξαιρετική άποψη που έχει ο Άγγλος τεχνικός για τον Γκανέζο μέσο. Οι δυό τους είχαν συνεργαστεί στην Πόρτσμουθ με μεγάλη επιτυχία και μάλιστα από εκεί τον αγόρασε η Ίντερ το 2008. Μένει να δούμε αν το «δόλωμα» θα πιάσει τόπο.

ΚΑΕ ΠΑΟΚ-Στη ΦΙΜΠΑ θα προσφύγει ο Τομάσεβιτς

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_MbNs7bDCzn.jpgΣτα δύσκολα πρόκειται να πέσει η νέα διοίκηση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, δυο μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της στον «δικέφαλο του Βορρά».Και αυτό γιατί σύμφωνα με πληροφορίες ο Ντέγιαν Τομάσεβιτς αναμένεται να προσφύγει τις επόμενες μέρες στη ΦΙΜΠΑ, προκειμένου να εισπράξει αυτά που του χρωστάει ο ΠΑΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι τον Απρίλιο ο Τομάσεβιτς δέχτηκε διακανονισμό, όσον αφορά στην οφειλή της ΚΑΕ προς αυτόν (συμφώνησε στα 120.000). Δυο μήνες μετά όμως η πλευρά του πρώην παίκτη των «ασπρόμαυρων» υποστηρίζει ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ασυνεπής ως προς την τήρηση των όρων του διακανονισμού, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει τον Τομάσεβιτς να προσφύγει στην ΦΙΜΠΑ.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι στις 10 Απριλίου η τότε διοίκηση του ΠΑΟΚ τίμησε τον Τομάσεβιτς για την προσφορά του στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, θέλοντας να τον ευχαριστήσουν με αυτή την κίνηση για το γεγονός ότι δέχτηκε διακανονισμό.

Σενάρια για Μπεναγιούν και Τσέλσι


Ο Γιόσι Μπεναγιούν... Στην πόρτα της εξόδου από το "Ανφιλντ" βρίσκεται ο Γιόσι Μπεναγιούν, αν και η διοίκηση της Λίβερπουλ δεν έχει δεχτεί ακόμα πρόταση για τον Ισραηλινό άσο. Ωστόσο τα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Τσέλσι είναι έτοιμη να προσφέρει επτά εκ. ευρώ για τον 30χρονο.

Ο Αντσελότι θεωρεί πως ο Μπεναγιούν είναι ο ιδανικός αντικαταστάτης του Τζο Κόουλ, ο οποίος αποτελεί παρελθόν για τους πρωταθλητές Αγγλίας. Παρόλο που η Λίβερπουλ δεν έχει βρει ακόμα το νέο της προπονητή, αν έρθει αυτή η πρόταση, τότε θα την κάνει δεχτή, καθώς θέλει να βάλει χρήματα στα ταμεία της.

Σύμφωνα πάντα με δημοσιεύματα ο Μπεναγιούν από την πλευρά του έχει συμφωνήσει ήδη με την Τσέλσι για τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας.

Η Βέρντερ Βρέμης απέκτησε τον Φέλιξ Κρος


Ο Φέλιξ Κρος Τον νεότερο αδελφό του μέσου της Λεβερκούζεν, Τόνι Κρος, Φέλιξ, απέκτησε η Βέρντερ Βρέμης. Ο 19χρονος επιθετικός, ο οποίος αποχώρησε από τη Χάνσα Ρόστοκ μετά τον υποβιβασμό της στη Β' κατηγορία της Γερμανίας, υπέγραψε τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους "πράσινους".

"Είμαι ενθουσιασμένος που μου δίνεται η ευκαιρία να αγωνιστώ για έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Στην ομάδα υπάρχουν πολλοί σπουδαίοι ποδοσφαιριστές, από τους οποίους θα προσπαθήσω να μάθω κάποια πράγματα, που θα με βοηθήσουν στην καριέρα μου" είπε ο Φέλιξ Κρος, ο οποίος είναι διεθνής με την εθνική ομάδα U19 της Γερμανίας.

"Ο Φέλιξ είναι ένα μεγάλο ταλέντο. Είμαι ικανοποιημένος για την απόκτησή του. Μετά από μια δύσκολη χρονιά για εκείνον με τη Χάνσα Ροστόκ, είναι η κατάλληλη στιγμή για το συγκεκριμένο βήμα στην καριέρα του", δήλωσε ο αθλητικός διευθυντής της Βέρντερ, Κλάους ’λοφς, αναφερόμενος στον 19χρονο παίκτη.

Η Βέρντερ κατέκτησε την τρίτη θέση στην Μπουντεσλίγκα την παρελθούσα σεζόν και εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

«Βλέπει» Ντέκο η Μίλαν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/7e2c907ac6bd4990571fdc490dda8e9e_L.jpg?943912800?943912800?943912800Η Μίλαν έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Ντέκο που δε βρίσκεται στα πλάνα της Τσέλσι για τη νέα σεζόν. Ο Πορτογάλος μέσος μπορεί να έχει συμβόλαιο συνεργασίας με τους «Μπλε» του Λονδίνου για ακόμη έναν χρόνο, όμως δε βρίσκεται στα πλάνα του Κάρλο Αντσελότι για τη νέα αγωνιστική περίοδο και η Ιταλική ομάδα «βλέπει» ζεστά την περίπτωσή του.

Η Τσέλσι δεν πρόκεται να σταθεί εμπόδιο σε μία τέτοια προοπτική για τον 32χρονο μέσο και η αποζημίωση που θα χρειαστεί να καταβάλουν οι «Ροσονέρι» για την απόκτησή του αναμένεται να είναι ελάχιστη έως μηδαμινή, καθώς το τρέχον συμβόλαιό του είναι αρκετά υψηλό και επιθυμία των Άγγλων είναι να το «ξεφορτωθούν».

Ζαγοράκης: «Αν όχι Τούμπα…τότε ΟΑΚΑ»

Ζαγοράκης: «Αν όχι Τούμπα…τότε ΟΑΚΑ»

Ξεκάθαρος ήταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στην σημερινή του συνάντηση με τους ιθύνοντες του ΟΑΚΑ, στην Αθήνα. Ο Θοδωρής Ζαγοράκης, συνοδευόμενος από τον Μάκη Γκαγκάτση, ξεκαθάρισε στην Αντωνία Ζαφειροπούλου, πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ΟΑΚΑ, ότι στην περίπτωση που δεν δοθεί το «οκ» για να αγωνιστεί ο ΠΑΟΚ στην Τούμπα, στην προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα κατέβει στο ΟΑΚΑ. «Δεν πρόκειταια κίνηση εντυπωσιασμού αλλά γιατί δεν έχουμε άλλη λύση» φέρεται να είπε ο Θοδωρής Ζαγοράκης. Πάντως σήμερα κλιμάκιο της UEFA και της Team επιθεώρησε την Τούμπα και κυρίως τις κερκίδες 7-8, τα δημοσιογραφικά θεωρεία και τον τρίτο και τέταρτο όροφο του νέου κτιρίου, όπου φιλοξενούνται οι σουίτες και οι θέσεις VIP. Τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά, σχετικά με την έγκριση, όμως η τελική απόφαση θα παρθεί στις 15 Ιουλίου.

Ανακοινώθηκαν οι Μενδρινός και Βελλίδης

Ανακοινώθηκαν οι Μενδρινός και Βελλίδης

Δύο ακόμη μεταγραφές ανακοινώθηκαν σήμερα από την ΠΑΕ Άρης. Πρόκειται για τους Μενδρινό και Βελλίδη, οι οποίοι εδώ και αρκετό καιρό είχαν συμφωνήσει με τους «κιτρινόμαυρους». Πιο αναλυτικά: Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Κώστα Μενδρινού για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην μεσαία γραμμή. Έχει γεννηθεί στις 28-05-1985, έχει ύψος 1.79 και είναι 74 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Ολυμπιακό όπου πέρα από την δεύτερη ομάδα το 2002 αγωνίστηκε σε ένα παιχνίδι στην πρώτη ομάδα. Την ίδια χρονιά δόθηκε δανεικός στον Ατρόμητο όπου σε 7 αγώνες σκόραρε μία φορά. Επέστρεψε στον Ολυμπιακό όπου έπαιξε και πάλι σε 3 αγώνες το πρώτο μισό του πρωταθλήματος πριν να πάει δανεικός στον Ιωνικό για το δεύτερο μισό όπου έπαιξε σε 10 αγώνες. Επέστρεψε και πάλι στον Ολυμπιακό και πήρε 3 συμμετοχές. Την επόμενη σεζόν 2005-06 αγωνίστηκε και πάλι δανεικός στον Ιωνικό σε 9 παιχνίδια. Τα επόμενα 3 χρονιά αγωνίστηκε στον Ολυμπιακό έχοντας 45 συμμετοχές (5 στα ευρωπαικά κύπελλα) και 5 γκολ. Πέρσι με την ομάδα του ΠΑΣ Γιάννενα είχε 26 συμμετοχές και 2 γκολ. Έχει κατακτήσει 3 πρωταθλήματα, 2 κύπελλα και ένα Σούπερ Καπ. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Κ21 όπου μετράει 10 συμμετοχές.

Πλήρες όνομα: Κώστας Μενδρινός
Ημ. Γεννησης: 28-05-1985
Ύψος : 1.79
Βάρος: 74κ
Χώρα: Ελλάδα
Θέση: Μέσος

«Θα δικαιώσω την διοίκηση για την ανωτερότητα της»

Αμέσως μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ο Κώστας Μενδρινός τοποθετήθηκε στο www.arisfc.gr για την μεταγραφή του στον ΑΡΗ: « Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το γεγονός ότι θα συνεχίσω την καριέρα μου στην ομάδα του Άρη. Θα δικαιώσω απόλυτα την διοίκηση του ΑΡΗ που στην συγκεκριμένη περίπτωση έδειξε ανωτερότητα, αλλά και τους φιλάθλους του Άρη που μπορεί να είναι διστακτικοί με αυτή την απόφαση. Είμαι όμως σίγουρος πως αν εξηγήσω τους λόγους για τους οποίους πήρα πέρσι εκείνη την απόφαση θα με καταλάβουν απόλυτα. Και αυτό το ξεκαθάρισμα από την πλευρά μου θα γίνει πάρα πολύ σύντομα».

Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Μάρκου Βελλίδη για τα επόμενα τρία χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής αγωνίζεται στην θέση του τερματοφύλακα. Έχει γεννηθεί στις 4 Απριλίου του 1987, έχει ύψος 1.84 και είναι 77 κιλά. Ξεκίνησε την καριέρα του από τον Παναθηναικό το 2005, συνέχισε στο Κορωπί την επόμενη σεζόν όπου είχε 17 συμμετοχές, ενώ τα τρία τελευταία χρόνια παρά το νεαρό της ηλικίας του ήταν ο βασικός τερματοφύλακας του Διαγόρα Ρόδου καταγράφοντας 36 συμμετοχές την σεζόν 2007-08 (Γ΄εθνική), 33 την σεζόν 2008-09 (Β΄Εθνική) και 32 συμμετοχές την περσινή σεζόν και πάλι στην δεύτερη τη τάξει εθνική κατηγορία. Συνολικά αν και μόλις 23 χρονών και στην ιδιαίτερη θέση του τερματοφύλακα έχει 118 συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες. Είναι διεθνής με την εθνική ομάδα Κ21.

Πλήρες όνομα: Μάρκος Βελλίδης

Ημ. Γέννησης: 04-04-1987

Ύψος 1.84

Βάρος: 77 κ.

Χώρα: Ελλάδα

Θέση: Τερματοφύλακας

«Τεράστια τιμή για μένα»

Μετά την οριστικοποίηση της συμφωνίας ανάμεσα στις δύο πλευρές ο Μάρκος Βελλίδης μιλώντας στο www.arisfc.gr επεσήμανε: «Είναι τεράστια τιμή για μένα να φορέσω την φανέλα του Άρη. Θα προσπαθήσω να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν και θα τα δώσω όλα ώστε να ανταποκριθώ στις απαιτήσεις και η μεταγραφή μου στον Άρη να αποτελέσει απαρχή μίας μεγάλης καριέρας».

Απογοήτευσαν...


Ντρογκμπά και Ρονάλντο αποχώρησαν αγκαλιασμένοι Σε έναν απογοητευτικό από πλευράς θεάματος αγώνα, η Ακτή Ελεφαντοστού και η Πορτογαλία αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, στην πρεμιέρα τους για το 19ο Παγκόσμιο Κύπελλο. Το ματς διεξήχθη στο "Νέλσον Μαντέλα Μπέι" του Πορτ Ελίζαμπεθ, στο πλαίσιο του 7ου ομίλου της διοργάνωσης.

Απο πλευράς δυναμικού, δεν υπήρχε αμφιβολία ότι οι δύο ομάδες είχαν τα εχέγγυα για να προσφέρουν πλούσιο θέαμα. Παρόλα αυτά, φαίνεται πως τους πήρε η γενικότερη... κατρακύλα των -έως τώρα- αναμετρήσεων του 19ου παγκοσμίου κυπέλλου, ενώ σίγουρα επηρεάστηκαν και από το άγχος της πρεμιέρας. Ετσι, όλο το πρώτο ημίχρονο συνοψίζεται στον "κεραυνό" του Κριστιάνο Ρονάλντο από απόσταση 25 μέτρων, στο 11ο λεπτό, με τη μπάλα να βρίσκει στο δοκάρι του Μπουμπακάρ Μπαρί.

Από την άλλη πλευρά, οι "Ελέφαντες" προσπάθησαν να απειλήσουν με τον Ζερβίνιο στο 24', αλλά ο Πάουλο Φερέιρα τον πρόλαβε με εξαιρετική προβολή και στη συνέχεια με την είσοδο του Ντιντιέ Ντρογκμπά σε ρόλο... Ελ Σιντ. Η παρουσία του σούπερ σταρ της Τσέλσι μέχρι πριν από 48 ώρες έμοιαζε αδύνατη, όμως ο Ερικσον αποφάσισε να το ρισκάρει ελπίζοντας, κυρίως, στην ψυχολογική ανάταση όλης της ομάδας του.

Με τον Ντρογκμπά "εξαφανισμένο", όμως, δεν ήταν δυνατόν να αλλάξουν πολλά, ενώ στα ρηχά κινήθηκε και ο έτερος σούπερ σταρ της αναμέτρησης, Κριστιάνο Ρονάλντο. Μετά το σουτ του Σάλομον Καλού στο 54' (απέκρουσε ο Εντουάρντο), δεν υπήρξε καμία αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, με το τελικό 0-0 σίγουρα να αφήνει πολλά κέρδη στις εταιρίες στοιχηματισμού, αφού ελάχιστοι μπορούσαν να προβλέψουν ότι αυτή η αναμέτρηση θα τελείωνε χωρίς γκολ.

MVP ο Κρισιτάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης Ακτη Ελεφαντοστού-Πορτογαλία (0-0) για τον 7ο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Μπορεί ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης να μην κατάφερε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα, όμως ήταν δική του η καλύτερη στιγμή του αγώνα, με τη βολίδα στο 11' που "τράνταξε" το δοκάρι του Μπουμπακάρ Μπαρί.

Γήπεδο: "Νέλσον Μαντέλα Μπέι"
Διαιτητής: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
Θεατές: 37.034Ακτή Ελεφαντοστού (Σβεν Γκόραν Έρικσον): Μπαρί, Ντεμέλ, Τιενέ, Κολό Τουρέ, Ζοκορά, Γιαγιά Τουρέ, Εμπουέ (89' Ρομαρίκ), Τιοτέ, Ζερβινιό (82' Κεϊτά), Καλού (66' Ντρογκμπά), Ντιντάν
Πορτογαλία (Κάρλος Κεϊρόζ): Εντουάρντο, Φερέιρα, Κοεντράο, Αλβες, Καρβάλιο, Μέντες, Μεϊρέλες (85' Αμορίμ), Ντέκο (62' Τιάγκο), Ντάνι (55' Σιμάο), Κ. Ρονάλντο, Λίεντσον

Άρης- Μία ανάσα από Μίτσελ Γκαρμπίνι Περέιρα

http://www.sport24.gr/ast/cov/mi/michel_2010_6_15_15_30_55_b.jpgΗ διοίκηση της ΠΑΕ Άρης όπως φάνηκε είχε έτοιμο τον αντικαταστάτη του Κάρλος Αράνο για το αριστερό άκρο της άμυνας με αυτόν να πρόκειται για τον Βραζιλιάνο Mίτσελ Γκαρμπίνι Περέιρα που όπως όλα δείχνουν θα είναι πιθανότατα η επόμενη μεταγραφή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.Η διοίκηση της ΠΑΕ Άρης βρίσκεται μία ανάσα από την συμφωνία της με τον διεθνή Βραζιλιάνο αριστερό μπακ με ιταλικό διαβατήριο, που του επιτρέπει να αγωνίζεται ως κοινοτικός και να μην καταλαμβάνει θέση ξένου.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είναι προχωρημένες και αναμένεται αύριο Τετάρτη (16/06) να έρθει στην Θεσσαλονίκη για τις τελευταίες λεπτομέρειες της συμφωνίας και πιθανότατα θα λάβει χώρα και η υπογραφή των συμβολαίων.

Ο 29χρονος Βραζιλιάνος αριστερός μπακ ξεκίνησε την καριέρα του το 2000 στην Ατλέτικο Μινέιρο όπου παρέμεινε μέχρι το 2003. Το καλοκαίρι του 2004 πήρε μεταγραφή στην βελγική Σταντάρ Λιέγης όπου παρέμεινε μέχρι το 2006 όταν και επέστρεψε στην πατρίδα του για λογαριασμό της Ατλέτικο Παραναένσε.

Ο Περέιρα θα πρέπει να σημειωθεί ότι έχει φορέσει την φανέλα της Εθνικής ομάδας της Βραζιλίας με την οποία συμμετείχε το 2003 στο διεθνές τουρνουά του Κατάρ έχοντας συνολικά 4 συμμετοχές.

Μάλιστα στην Ατλέτικο Μινέιρο στο ξεκίνημα της καριέρα του ήταν συμπαίκτης μεταξύ άλλων με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα του Παναθηναϊκού και νυν αρχηγός της Εθνικής Βραζιλίας ενώ στην Σταντάρ Λιέγης ήταν συμπαίκτης με τους Αλέκο Κακλαμάνο που πλέον αγωνίζεται στην Ρόδο, Σέρχιο Κονσεϊσάο μέχρι πρότινος ποδοσφαιριστή και τεχνικό διευθυντή του ΠΑΟΚ και Σαμπεγκού Μπανγκουρά του Πανσερραϊκού.

Ο Περέιρα ωστόσο δεν αναμένεται να είναι το μόνο νέο πρόσωπο στο ρόστερ του Άρη για την θέση του αριστερού μπακ αφού σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο στόχαστρο βρίσκεται και Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που για την ΠΑΕ Άρης θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της απόκτησης των Κώστα Μενδρινού και Μάρκου Βελλίδη για τα επόμενα τρία χρόνια ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι Ισπανοί Τσάβι Φουέγκο και Αντόνιο Βάσκεθ της Ουέλβα με τον πρώτο να μην αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.

Παράλληλα στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης αλλά και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμένουν και το ποια θα είναι η οριστική στάση της διοίκησης της Ρίβερ Πλέιτ για τον Κριστιάν Νασούτι φροντίζοντας πάντως να εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών ώστε να είναι έτοιμοι σε κάθε περίπτωση.

«No vuvuzelas» !

Μας έχουν πάρει τα αφτιά αυτές οι βουβουζέλες. Σκέτο μαρτύριο. Και όσοι βλέπετε τα ματς από τον καναπέ τουλάχιστον μπορείτε να κλείσετε τον ήχο. Έτσι γλιτώνετε και από τα μαργαριτάρια των περιγραφών.Πού να γλιτώσουμε όμως εμείς εδώ στα γήπεδα; Και ο εφιάλτης δεν σταματάει πουθενά. Ούτε η FIFA τις απαγορεύει, ούτε υπάρχει μαγαζί που να μην τις πουλάει. Πήγαμε εδώ στο τοπικό mall του Ντέρμπαν και μέχρι και τα καταστήματα ηλεκτρικών ειδών έδιναν. Πενήντα ραντ κατά μέσω όρο η μία. Περίπου 5 ευρώ. Υπάρχουν και οι φτηνές των σούπερ μάρκετ. Με 200 ραντ παίρνεις 20, τις φέρνεις πίσω στην Ελλάδα και δεν αφήνεις κανέναν να κοιμηθεί.

Υπάρχουν και στα χρώματα των εθνικών ομάδων. Στα γαλανόλευκα βγήκαν ελάχιστες και αμέσως εξαντλήθηκαν. Ευτυχώς, πάντως, που ορισμένοι κλειστοί χώροι έχουν αρχίσει τις απαγορεύσεις... «NO VUVUZELAS». Όποιος δεν συμφωνεί, έξω!

«Σοκ» για τους Σλοβάκους, ισοφαρίστηκαν στο 93’ από τη Νέα Ζηλανδία!

Εκεί που φαινόταν ότι οι Σλοβάκοι θα πάρουν μια νίκη-χρυσάφι για τον έκτο όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ένα γκολ της Νέας Ζηλανδίας στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων άλλαξε τα δεδομένα και έφερε το τελικό 1-1.Η ομάδα του Βλάντιμιρ Βάις, μετά τη χθεσινή ισοπαλία στην αναμέτρηση της Ιταλίας με την Παραγουάη, είχε την ευκαιρία να πάρει «κεφάλι» στον όμιλο, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον… δεξιό μπακ της Νέας Ζηλανδίας (κύριο Ριντ) που στο 93’ πετάχτηκε μέσα στην περιοχή, ισοφάρισε και χάρισε τον πρώτο βαθμό του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος σε Μουντιάλ!

Εν τω μεταξύ, οι Σλοβάκοι μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κρατούσαν με σχετική ευκολία το 1-0, το οποίο είχε διαμορφωθεί από τις αρχές του πρώτου ημιχρόνου μετά από γκολ του Βίτεκ (50’).

Κατ’ άλλα, το παιχνίδι δε διεκδίκησε σε καμία περίπτωση δάφνες ποιότητας, με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα των Σλοβάκων να έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα στο περισσότερο διάστημα του παιχνιδιού.

Σκληρή επίθεση Κασάνο κατά Λίπι!

http://www.sport24.gr/ast/cov/ca/cassano_2010_6_15_14_47_58_b.jpgH κόντρα του Αντόνιο Κασάνο με τον Μαρτσέλο Λίπι καλά κρατεί. Ο επιθετικός της Σαμπντόρια, ο οποίος παρακολουθεί το φετινό Μουντιάλ από την... τηλεόραση καθώς δεν ήταν μέσα στους 23 "εκλεκτούς" του ομοσπονδιακού τεχνικού των "ατζούρι", υποστήριξε σε συνέντευξή του στο "Sky Sport 24" ότι θα χαίρεται αν πετύχει η εθνική ομάδα, όχι όμως και για τον Λίπι."Θα είμαι χαρούμενος αν η Ιταλία κερδίζει, όχι όμως για αυτόν. Οι πόρτες της εθνικής ομάδας είναι ανοιχτές για όλους αλλά όχι για μένα. Ίσως να φταίει το γεγονός ότι ο Λίπι δεν αντέχει την προσωπικότητά μου.

Ελπίζω ότι με τον Πραντέλι (συμφώνησε για τέσσερα χρόνια με την ομοσπονδία και ξεκινάει στον πάγκο μετά το τέλος του Μουντιάλ) θα είναι διαφορετικά τα πράγματα.

Το ματς της Ιταλίας με την Παραγουάη δεν το είδα, όταν όμως μου λένε πως η Ιταλία στερείται ποιότητας πιστεύω ότι θα μπορούσαν να είναι εκεί οι Τότι, Ντελ Πιέρο, αν και όλοι εδώ και δύο χρόνια πιστεύουν ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ".

Αυτά δεν ήταν όμως τα μοναδικά παράπονα που διατύπωσε δημόσια ο "Φανταντόνιο", ο οποίος είχε και άλλα "βέλη" για τον Λίπι, την ώρα που έδωσε "ψήφο εμπιστοσύνης" στον διάδοχό του.

"Ο Πραντέλι είναι ένα σπουδαίο άτομο, με εκείνον είχα μερικα προβλήματα που έφταιγα εγώ. Τα πήγε περίφημα στη Φλωρεντία, μπορεί να τα πάει εξίσου καλά στην εθνική ομάδα.

Και μακάρι να μπορέσει να έρθει στη Γένοβα να με παρακολουθήσει, καθώς τα τελευταία δύο χρόνια ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός δεν ήρθε. Και όμως έχει παίξει στη Σαμπντόρια...

Εγώ δεν έχω τίποτα μαζί του, μιλήσαμε μόνο όταν ανέλαβε και μου είχε πει ότι θα κουραζόμουν να πηγαίνω στην Εθνική Ιταλίας. Τελικά κουράστηκα να μην πηγαίνω",
κατέληξε χαρακτηριστικά.

Επέστρεψαν στις προπονήσεις Ρούνι, Κόουλ

http://www.sport24.gr/ast/cov/en/england_2010_6_15_12_42_43_b.jpgΠέρα από την πίκρα τους για το 1-1 στην πρεμιέρα με τις ΗΠΑ οι φίλοι της Εθνικής Αγγλίας είχαν αγωνία για την κατάσταση των Γουέιν Ρούνι και Άσλι Κόουλ οι οποίοι απουσίασαν από την προπόνηση της Δευτέρας, όμως όλα δείχνουν πως θα είναι στη διάθεση του Φάμπιο Καπέλο για τον αγώνα της Παρασκευής (18/6) κόντρα στην Αλγερία.Μετά από απουσία μίας ημέρας που έμειναν off κυρίως για προληπτικούς λόγους, τόσο ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όσο και ο αριστερός μπακ της Τσέλσι έβγαλαν όλη την προπόνηση της Τρίτης χωρίς να αισθανθούν την παραμικρή ενόχληση, κάτι που σημαίνει πως ο μοναδικός αμφίβολος για τα "λιοντάρια" είναι ο Λίντλεϊ Κινγκ.

Ο σέντερ μπακ της Τότεναμ αποχώρησε αναγκαστικά στο ημίχρονο του αγώνα με τις ΗΠΑ δίνοντας τη θέση του στον Τζέιμι Κάραγκερ, και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις είναι αδύνατο να επιστρέψει υγίης σε διάστημα λιγότερο από τρεις εβδομάδες.

Μπαρτσελόνα -Στο κυνήγι του Τζέραρντ

http://www.sport24.gr/ast/cov/ge/gerrard_2010_6_12_23_48_22_b.jpgΣτην μάχη για την απόκτηση του Στίβεν Τζέραρντ είναι έτοιμη να μπει η Μπαρτσελόνα αν δεν προχωρήσει η περίπτωση του Σεσκ ΦάμπρεγκαςΚάτι τέτοιο ανέφερε την Τρίτη, ο ισπανικός Τύπος καθώς από τη στιγμή που η περίπτωση του άσου της Άρσεναλ παρουσιάζει δυσκολίες, ο νέος πρόεδρος της ομάδας, Σάντρο Ροσέλι, έχει τον άγγλο μέσο στην λίστα του.

Ο Τζέραρντ που έχει περάσει όλη την καριέρα του μέχρι στιγμής στην Λίβερπουλ, φέρεται σύμφωνα με τα σενάρια που έχουν αναπτυχθεί αυτό το καλοκαίρι, έτοιμος να αποχωρήσει από τους "κόκκινους" ύστερα από μία απογοητευτική σεζόν.

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχει δείξει πάντως και η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την αποτυχημένη προσπάθεια της για να εντάξει στο δυναμικό της τον Ντανιέλε Ντε Ρόσι από τη Ρόμα.

Μπενίτεθ: "Δεν είμαι ο αντί-Μουρίνιο"

http://www.sport24.gr/ast/cov/ra/rafa_2010_6_15_13_3_44_b.jpgΛίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας του με την Ίντερ για τα επόμενα δύο χρόνια, ο Ράφα Μπενίτεθ παρουσιάστηκε στο Απιάνο Τζεντίλε από την διοίκηση των πρωταθλητών Ευρώπης .Ο πρώην προπονητής της Λίβερπουλ ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί τον εαυτό του... αντί-Μουρίνιο, εξέφρασε την αισιοδοξία για παραμονή στο "Μεάτσα" μέχρι και οκτώ χρόνια, ενώ υπογράμμισε ότι τον ενδιαφέρει οι ομάδες του να νικούν συνδιάζοντας το αποτέλεσμα με καλό ποδόσφαιρο.

Επιπλέον μίλησε για την πρόκληση των έξι τίτλων που θα διεκδικήσουν φέτος οι Μιλανέζοι, ενώ αναφέρθηκε ονομαστικά μεταξύ άλλων στους Μάικον, Τζέραρντ και Μπαλοτέλι.

Η πρώτη συνέντευξη του Ράφα Μπενίτεθ:

"Θα μιλήσω λίγο ισπανικά, μετά θα προσπαθήσω να μιλήσω και ιταλικά. Σας καλημερίζω όλους, θα ήθελα πάνω απ'όλα να ευχαριστήσω τη διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να προπονήσω αυτό τον μεγάλο σύλλογο, αλλά και τους οπαδούς για τον ενθουσιασμό με τον οποίο με υποδέχτηκαν", ήταν τα πρώτα λόγια του Ράφα Μπενίτεθ, για να συνεχίσει:

"Δεν νομίζω ότι είμαι ο αντί-Μουρίνιο. Η πρώτη σκέψη που σου έρχεται για την Ίντερ και την Ιταλία είναι ότι αναπνέει για το ποδόσφαιρο.

Ήμουν διακοπές στη Σαρδηνία όταν άρχισαν να εμφανίζονται δημοσιογράφοι και παπαράτσι, δίνεται μεγάλη σημασία στο ποδόσφαιρο. Εδώ αναπνέουν για το ποδόσφαιρο και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό.

Η Ίντερ έρχεται από μία σχεδόν τέλεια χρονιά. Αυτό που θέλω είναι οι παίκτες να μην χάσουν τη θέληση να νικούν. Πιστεύω ότι η νοοτροπία εδώ είναι ίδια με την ισπανική, υπάρχει πολλή κουβέντα και κριτική.

Εάν νικάμε και παίζουμε και καλό ποδόσφαιρο τότε όλα θα είναι πιο εύκολα για όλους. Έχουμε τη δυνατότητα να πάρουμε έξι τρόπαια φέτος.

Έχω παρόμοια εμπειρία επειδή με τη Λίβερπουλ έπαιξα μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Κομιούνιτι Σιλντ. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά επειδή από τον Αύγουστο μας περιμένουν μεγάλες υποχρεώσεις".

Από εκεί και πέρα, ο Μπενίτεθ αναφέρθηκε ατομικά σε ορισμένους παίκτες όπως οι Μάικον (τον θέλει η Ρεάλ Μαδρίτης), Τόρες (σενάρια τον θέλουν να τον ακολουθεί στην Ίντερ), αλλά και Μπαλοτέλι:

"Υπάρχουν πάρα πολλοί παίκτες υψηλού επιπέδου στην ομάδα, ο Μάικον είναι ένας από αυτούς. Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι όλοι οι παίκτες που αγωνίζονται στο Μουντιάλ είναι σημαντικοί.

Στην παρούσα φάση είμάστε ευχαριστημένοι γιατί ο Μάικον είναι ένας δυνατός παίκτης και μας ανήκει. Ο Τόρες είναι ένας καλός παίκτης και έφτασε εκεί που έφτασε χάρη στη δουλειά και στον ζήλο που έδειξε.

Ο Μπαλοτέλι είναι ποιοτικός παίκτης και είμαι ευχαριστημένος που τον έχω. Εγώ από την πλευρά μου περιμένω να αγοράσω καλούς παίκτες, επιπέδου Ίντερ: δηλαδή παίκτες τοπ επιπέδου".

Ο 50άχρονος τεχνικός μίλησε επίσης για τα έξι χρόνια που πέρασε στο "Άνφιλντ", για τους Στίβεν Τζέραρντ και Ζοσέ Μουρίνιο, ενώ εξέφρασε την επιθυμία του ο κύκλος του στην Ίντερ να διαρκέσει αρκετά χρόνια όπως και στη Λίβερπουλ.

"Ήταν δύσκολο να αφήσω τη Λίβερπουλ μετά από έξι χρόνια δουλειάς, αφήνω μία φανταστική ομάδα και έναν φανταστικό σύλλογο, είχα αυτή την ευκαιρία και την άρπαξα επειδή ήταν ώρα για αλλαγή.

Έχω διατηρήσει επαφή με πάρα πολλούς παίκτες, και με τον Τζέραρντ, και ευχηθήκαμε ο ένας στον άλλο καλή επιτυχία στο Μουντιάλ.

Τώρα όλοι είναι συγκεντρωμένοι σε αυτή τη διοργάνωση. Δεν έχω μιλήσει ακόμα με τον Μουρίνιο, επειδή είμαι πολύ απασχολημένος εδώ.

Εάν τα πάμε καλά σκέφτομαι ότι μπορεί να μείνω εδώ έξι, επτά, οκτώ χρόνια. Πιστεύω ότι ένας κύκλος όπως εκείνος στη Λίβερπουλ μπορεί να επαναληφθεί εδώ στην Ίντερ.

Τί είναι καλό ποδόσφαιρο; Δεν είναι ξεκάθαρο, όλοι ξέρουμε ότι στην Αγγλία υπάρχει μεγαλύτερος δυναμισμός και παίζουν με μεγάλες μπαλιές, στην Ισπανία γίνονται περισσότερες πάσες σε μικρή απόσταση.

Εξαρτάται από την ομάδα και τους παίκτες που έχεις, εγώ όμως έχω την νοοτροπία να κερδίζω παίζοντας καλά".

Όσον αφορά στην τελευταία ερώτηση, που του τέθηκε αυτή είχε να κάνει με τις διαπραγματεύσεις του με τη Γιουβέντους λίγο καιρό πριν προκύψει η περίπτωση της Ίντερ, με τον Ισπανό να κάνει περίτεχνη... ντρίμπλα:

"Δεν έχω πολύ καλή μνήμη...", ήταν η τελευταία ατάκα του στην πρώτη συνέντευξή του ως προπονητής των Μιλανέζων.

Λαζαρίδης: «Ο Άρης τα έχει όλα»

Λαζαρίδης: «Ο Άρης τα έχει όλα»

Η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των υποχρεώσεων του Άρη, ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου ξεκίνησε, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ να περνούν τις τελευταίες ημέρες των διακοπών τους. Ένας από αυτούς και ο Νίκος Λαζαρίδης. Το δεύτερο χρονικά μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, περνάει με την οικογένειά του, στην Χαλκιδική, τις τελευταίες ημέρες των διακοπών. Το «Αθλητικό Metropolis» επικοινώνησε με τον έμπειρο αμυντικό, ο οποίος δήλωσε ανυπόμονος για την στιγμή που θα συγκεντρωθεί για πρώτη φορά με τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ και τους συμπαίκτες του στον Άρη.
-Οι μέρες που θα γίνει η πρώτη συγκέντρωση στον Άρη, φτάνουν. Είσαι ανυπόμονος για την στιγμή εκείνη;
«Είναι κάτι το πρωτόγνωρο για μένα. Βρίσκομαι σε μία μεγάλη ομάδα, όπου οι απαιτήσεις είναι περισσότερες. Είμαι όμως έτοιμος να ανταπεξέλθω και θα ήθελα να ευχαριστήσω την διοίκηση του Άρη και τον προπονητή που με επέλεξαν».

-Νίκο, ποια ήταν η αντίδρασή σου, όταν έμαθες για το ενδιαφέρον του Άρη να σε αποκτήσει;
«Όπως θα ήταν κάθε ποδοσφαιριστή, το όνομα του οποίου συζητιέται για τον Άρη. Έτσι ένιωσα και εγώ. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που ο Άρης ενδιαφέρθηκε να με αποκτήσει. Ήθελα πολύ να έρθω και άκουσα με μεγάλη ευχαρίστηση το ενδιαφέρον».

-Είπες κατευθείαν «ναι» στον Άρη ή μελέτησες και τις άλλες προστάσεις που είχες στα χέρια σου;
«Το συμβόλαιό μου με τον Αστέρα έληγε το καλοκαίρι και όπως κάθε ποδοσφαιριστής, έτσι και εγώ μπορούσα να συζητήσω με άλλη ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι είχαν κι’ άλλες προτάσεις. Η αλήθεια όμως είναι πως δεν μπήκα καν στον κόπο να τις σκεφτώ».

-Αυτό οφείλεται και στην παρουσία του Κούπερ;
«Ο Άρης είναι παραπάνω επίπεδα. Έχει έναν αξιόλογο προπονητή, με τεράστια εμπειρία και αυτό θα βοηθήσει και εμένα. Παράλληλα έχει έναν φανταστικό κόσμο. Δεν χρειάζεται λοιπόν κάτι άλλο για να επιλέξεις μια ομάδα. Ο Άρης τα έχει όλα… κόσμο, προπονητή, διοίκηση».

-Πριν από δέκα χρόνια λοιπόν, βλέποντας τον Έκτορ Κούπερ σε τελικό Champions League, πίστευε ότι κάποτε θα ήταν ο προπονητή σου;
«Η αλήθεια είναι πως όχι. Για να έρθει όμως στην Ελλάδα σημαίνει κάτι. Η παρουσία του είναι μεγάλο βήμα για τον Άρη. Θεωρώ πως αν καθίσει στην ομάδα και τα επόμενα χρόνια, τότε ο Άρης θα κατακτήσει τίτλους».

-Ποιοι είναι οι στόχοι του Νίκου Λαζαρίδη, με την φανέλα του Άρη;
«Στόχος μου είναι να μπορέσω να βοηθήσω την ομάδα, όποτε χρειαστεί. Αν και είμαι 31 ετών, έχω όνειρα και στόχους. Θέλω να φτάσω ψηλά με τον Άρη και γιατί όχι να τελειώσω την καριέρα μου στα κίτρινα. Μεγάλο βήμα παράλληλα στην καριέρα μου είναι και η συμμετοχή στην Ευρώπη. Είναι κάτι το πρωτόγνωρο και πιστεύω να αποκτήσω εμπειρίες από τον θεσμό του Europa League».

-Σίγουρα γνωρίζεις πως ο ανταγωνισμός στην ομάδα θα είναι μεγάλος, είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις μια θέση στην ενδεκάδα;
«Έχω μάθει να αγωνίζομαι και να διεκδικώ. Θα δουλέψω σκληρά, αλλά αυτός που θα κρίνει είναι ο προπονητής».

-Με τον κόσμο του Άρη έχεις έρθει… αντιμέτωπος σε κάποια παιχνίδια, πλέον θα είστε… συμπαίκτες.
«Για τον κόσμο του Άρη, δεν χωράνε λόγια. Αυτός ο λαός σε πνίγει από τις εξέδρες. Υπάρχει πίεση και φαντάζομαι το πόσο σημαντικό είναι να έχεις τέτοιο κόσμο πίσω σου και να σε βοηθάει. Νιώθω έτοιμος να ανταπεξέλθω σε αυτήν την πίεση. Στον Άρη οι απαιτήσεις είναι μεγάλες».

Κοντά σε συμφωνία για Μαϊκόν η Ρεάλ


Ο Μαϊκόν ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της νίκης της Ίντερ Θέμα ημερών είναι η μεταγραφή του Μαϊκόν στη Ρεάλ Μαδρίτης, σύμφωνα με δηλώσεις του μάνατζερ του Βραζιλιάνου αμυντικού. Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα "AS", ο Αντόνιο Καλιένδο επισήμανε ότι η τελική συμφωνία αναμένεται να επιτευχθεί σε επικείμενη συνάντηση του πρόεδρου των "μερένγκες", Φλορεντίνο Πέρεθ, με τον ομόλογό του της Ιντερ, Μάσιμο Μοράτι.

Η εφημερίδα πάντως επισημαίνει στο ρεπορτάζ της ότι οι απαιτήσεις των πρωταθλητών Ευρώπης ανέρχονται στα 35 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η Ρεάλ προσφέρει 25 εκατομμύρια ευρώ, διαφορά που θα πρέπει να "γεφυρωθεί" προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετγαραφή του 28χρονου άσου, ο οποίος βρίσκεται στην κορυφή της λίστας του Ζοσέ Μουρίνιο, μαζί με τον Ανχελ Ντι Μαρία της Μπενφίκα.

Ο Ναφτί στην εθνική Τυνησίας


Ο Ναφτί πανηγυρίζει το γκολ κόντρα στον ΠΑΣ Όπως αναφέρθηκε από την ΠΑΕ Αρης η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Τυνησίας ενημέρωσε για την κλήση του Μεντί Ναφτί από την Εθνική της πατρίδας του. Ο Τυνήσιος μέσος κλήθηκε για τα παιχνίδια με το Σουδάν στις 20 Ιουνίου στο Χαρτούμ και την Μποτσουάνα στην Τύνιδα την 1η Ιουλίου.

Το πρώτο παιχνίδι είναι φιλικό, ενώ το δεύτερο στα πλαίσια των προκριματικών αγώνων για το Κόπα Αφρικα του 2012. Ο παίκτης θα ενσωματωθεί σήμερα με την Εθνική ομάδα της χώρας του για να ακολουθήσει το απαραίτητο πρόγραμμα προετοιμασίας.

Η Κέρκυρα θέλει Αραμπατζή και Αμπουμπακάρι


Ο Αμπουμπακαρί στην προπόνηση του ΠΑΟΚ Η Κέρκυρα έδειξε ενδιαφέρον για την απόκτηση δανεικών ποδοσφαιριστών από τον ΠΑΟΚ, ξεκινώντας από τον Βερόν. Στη συνέχεια, το ενδιαφέρον στράφηκε στον Αραμπατζή και τον Αμπουμπακάρι. Για τους δύο τελευταίους, το ενδιαφέρον είναι πιο "ζεστό". Μάλιστα, ειπώθηκε ότι οι απαιτήσεις του Βερόν ήταν υψηλές κι αυτό ήταν αφορμή να ανασκουμπωθούν οι Κερκυραίοι.

Τρελά λεφτά για Σκόκο!


Ο Σκόκο μόλις έχει πετύχει το δεύτερο τέρμα εναντίον του  Ολυμπιακού Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μικρομεσαία ομάδα της Ρωσίας Ανζχί, είναι διατεθειμένη να δαπανήσει οχτώ εκατομμύρια ευρώ (!) για να αποκτήσει τον Νάτσο Σκόκο. Μάλιστα, οι "κιτρινόμαυροι" βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με την πλευρά του ρωσικού συλλόγου.

Στις συζητήσεις που έχουν γίνει τις τελευταίες ημέρες, οι ιθύνοντες της Ανζχί έχουν δώσει στους ανθρώπους της Ενωσης να καταλάβουν ότι η προσφορά που θα τους καταθέσουν θα είναι πολύ κοντά και ακόμα υψηλότερη από τις απαιτήσεις τους.

Μένει να δούμε πλέον αν οι Ρώσοι θα τηρήσουν τα λεγόμενα τους καθώς επίσης και τη στάση που θα κρατήσει ο ποδοσφαιριστής καθώς το όνομα της Ανζχί δεν είναι και το πλέον εμπορικό για να τον δελεάσει.

Στο στόχαστρο της Μπρέσια ο Ρεκόμπα

http://www.sport24.gr/ast/cov/Re/Recoba_2010_2_1_13_1_5_b.jpgΗ Μπρέσια εξασφάλισε την άνοδο στην Serie A και πλέον η διοίκηση της ομάδας καταστρώνει τα πλάνα της ενόψει της νέας σεζόν.Ο πρόεδρος της ομάδας, Τζίνο Κοριόνι στην προσπάθεια ώστε η ομάδα να παραμείνει στα "μεγάλα σαλόνια", στοχεύει στην ενίσχυση της με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες. Ένας από αυτούς είναι ο πρώην παίκτης του Πανιωνίου και της Ίντερ, Αλβάρο Ρεκόμπα.

Ο Ουρουγουανός άσος αποχώρησε από τους "κυανέρυθρους" τον περασμένο Ιανουάριο για να συνεχίσει την καριέρα του στην πατρίδα του με τα χρώματα της Ντανούμπιο, ωστόσο είναι θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής του στην Ιταλία, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα στην χώρα.

Έτσι δεν αποκλείεται να επιστρέψει ξανά στην Ευρώπη και την Ιταλία όπου εκτός από την σπουδαία καριέρα στην Ίντερ, αγωνίστηκε και στην Τορίνο.

Δεν ανανεώνει με Μπαρτσελόνα ο Άλβες


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απέρριψε την πρόταση της Μπαρτσελόνα για πρόωρη ανανέωση του συμβολαίου του ο Ντάνι Άλβες. Ο διεθνής Βραζιλιάνος μπακ έχει στα χέρια του εξαιρετική πρόταση της Μάντσεστερ Σίτι που τριπλασιάζει τις αποδοχές του.

Τον τελευταίο μήνα οι Τσάβι, Πέδρο, Μπούσκετς, Μιλίτο και Κεϊτά πέρασαν από τα γραφεία των «μπλαουγκράνα» και υπέγραψαν επέκταση των συμβολαίων τους. Επόμενος στη σειρά ήταν ο 27χρονος Άλβες, ο οποίος σύμφωνα με τη «Sport» χρησιμοποίησε τον τεράστιο μισθό που του πρότεινε η Σίτι ως μοχλό πίεσης για να πετύχει αύξηση αποδοχών.

Η αγγλική ομάδα έχει καταθέσει επίσημη πρόταση στους Καταλανούς για τον Βραζιλιάνο, ύψους 50 εκ. ευρώ. Οι διοικούντες και ο Γκουαρντιόλα δεν σκοπεύουν βέβαια να παραχωρήσουν τον καλύτερο δεξιό μπακ της Πριμέρα Ντιβιζιόν, ωστόσο όσο ο Άλβες αρνείται να ανανεώσει, τόσο αυξάνονται οι ελπίδες του Ρομπέρτο Μαντσίνι να τον φέρει στο Μάντσεστερ.

Μαρκόφσκι και Σκούφαλη θέλει η Κέρκυρα


Ο Σκούφαλης σε προσπάθεια του στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη Δύο παίκτες που έχουν απασχολήσει και άλλες ομάδες της Σούπερ Λιγκ, έχει στο στόχαστρό της η Κέρκυρα. Πρόκειται για τον Μανώλη Σκούφαλη, που έχει αγωνιστεί κατά το παρελθόν στην ομάδα, αλλά και τον Μάρκο Μαρκόφσκι που αγωνίστηκε πέρσι στην Δόξα Δράμας.

Μάλιστα οι δύο παίκτες έχουν κάνει τις πρώτες επαφές με την διοίκηση της νησιωτικής ομάδας, όμως ακόμα δεν έχουν μπει και οι υπογραφές στα συμβόλαια. Ειδικά στην περίπτωση του Σκούφαλη, θα πρέπει πρώτα να λύσει το συμβόλαιό του με τον Πανιώνιο και μετά θα είναι ελεύθερος να συνεχίσει την καριέρα του στους "Φαίακες".

Πιθανότερος διάδοχος του Ρεχάγκελ ο Σάντος

Πιθανότερος διάδοχος του Ρεχάγκελ ο Σάντος

Ο Φερνάντο Σάντος θα είναι κατά πάσα πιθανότητα ο διάδοχος του Ότο Ρεχάγκελ στην εθνική Ελλάδας. Ο Πορτογάλος τεχνικός αποτελεί την πρώτη επιλογή της ΕΠΟ, καθώς είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πολύ καλά την ελληνική πραγματικότητα και βέβαια έχει την δυνατότητα να δουλέψει με παίκτες που ξέρει καλά και έχει συνεργαστεί με αρκετούς από αυτούς. Παράλληλα, δεν θα διαφοροποιηθεί και ιδιαίτερα το στιλ που έχει εφαρμόσει στην εθνική ο νυν ομοσπονδιακός τεχνικός. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην χθεσινή του ομιλία προς τους ποδοσφαιριστές της εθνικής, ο Ότο Ρεχάγκελ έμοιαζε να προετοιμάζει το έδαφος για το «αντίο» τονίζοντας πως : «σε λίγες ημέρες ίσως δεν θα είμαστε μαζί». Το «Μ» είχε επισημάνει από τον περασμένο Νοέμβρη τις σκέψεις των ιθυνόντων της ΕΠΟ περί συνεργασίας με τον πρώην πλέον τεχνικό του ΠΑΟΚ, που είναι πλέον πιθανό να γίνει πραγματικότητα τις επόμενες εβδομάδες και μετά το τέλος βέβαια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

ΣΛ.ΠΕΤΣΚΟ : «10 εκ. η Τότεναμ για Νίνη!!!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τν Πέτσκο έχει «παγώσει», ωστόσο ο Πολωνός άσος μιλώντας σε Μέσο της πατρίδας του προχώρησε σε μια αποκάλυψη που αφορά τους «πράσινους». Και πιο συγκεκριμένα τον Σωτήρη Νίνη.

«Απ’ ότι άκουσα, υπάρχει προσφορά δέκα εκ. ευρώ από την Τότεναμ για τον Νίνη και είναι πιθανό να αποχωρήσει. Ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό δεν φοβάμαι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως πως από το περιβάλλον του παίκτη υπήρχε σχετική διάψευση για το παραπάνω.

Μέσι: «Μόνος αντίπαλος… ο εαυτός μας!»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το μόνο εμπόδιο που χωρίζει την Αργεντινή από το Παγκόσμιο Κύπελλο, σύμφωνα με τον Λιονέλ Μέσι, είναι… η Αργεντινή! Κατά τον άσο της Μπαρτσελόνα, η ομάδα του Μαραντόνα έχει όλα τα φόντα για να στεφθεί ξανά πρωταθλήτρια κόσμου μετά από 24 χρόνια.

«Το μόνο που πρέπει να φοβόμαστε είναι ο εαυτός μας. Το λέω με απόλυτο σεβασμό για τις άλλες ομάδες, αλλά ξέρω ότι έχουμε ποιότητα και ταλέντο. Πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι και ενωμένοι και να συνεχίσουμε έτσι όπως ξεκινήσαμε».

Ο Μέσι έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη στις επιλογές του Μαραντόνα και του έπλεξε το εγκώμιο, αποδίδοντας σ’ αυτόν την αναμόρφωση της ομάδας. «Είναι τιμή μας να τον έχουμε προπονητή. Ξέρει πώς να σου δίνει κίνητρο. Είναι δίπλα μας, είναι ένας από μας και μας βοηθάει με την απίστευτη εμπειρία του. Αυτός άλλαξε τη νοοτροπία μας και παρουσιάζουμε εξαιρετικά σημάδια βελτίωσης».

Ο 23χρονος «μάγος» αναφέρθηκε και στην κριτική που δέχονταν οι «γκαούτσος» στα προκριματικά, όπου είχαν αρκετά στραβά αποτελέσματα, αλλά και στο τι άλλαξε από τότε. «Όλα άλλαξαν μετά την προκριματική φάση. Η συμπεριφορά όλων των παικτών έγινε πολύ διαφορετική. Πριν δεν ήμασταν δεμένοι, δεν αποδίδαμε καλά, δεν μπορούσαμε να κερδίσουμε και δικαιολογημένα δεχόμασταν κριτική. Τώρα είμαστε μια διαφορετική Αργεντινή, προπονούμαστε σκληρά και απολαμβάνουμε τους καρπούς των κόπων μας».

Προάγγελος αποχώρησης


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο ο Ότο Ρεχάγκελ να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα μετά την λήξη του Μουντιάλ.

Ο Γερμανός τεχνικός κατά την διάρκεια ομιλίας του προς τους παίκτες, που ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο της προετοιμασία για τον αγώνα κόντρα στην Νιγηρία, άφησε ορθάνοικτο το ενδεχόμενο αποχώρησής του από τον πάγκο της Εθνικής αμέσως μετά το τέλος του Μουντιάλ.

"Έχουμε ζήσει πολλά. Πανέμορφες στιγμές. Δεν θα αφήσουμε μια ήττα να χαλάσει τις διαπροσωπικές σχέσεις που χτίσαμε τόσα χρόνια. Μπορεί σε λίγες ημέρες να μην είμαστε πια μαζί, αλλά αυτή η άψογη ατμόσφαιρα που όλοι μαζί δημιουργήσαμε μέσα στην ομάδα αυτά τα εννέα χρόνια δεν θα χαλάσει ποτέ. Όσα ζήσαμε δεν ξεχνιούνται, ό,τι και αν γίνει. Ούτε αλλοιώνονται. Στο κάτω κάτω ήρθε μια ήττα όχι η καταστροφή", ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικού σε μια συγκινητική ομιλία προς τους Έλληνες διεθνείς, που μεταξύ άλλων φαίνεται πως είχε ως στόχο και τη συσπείρωση μετά τα όσα ακολούθησαν τον αγώνα με τη Νότια Κορέα.

Για πρώτη φορά ο Ότο Ρεχάγκελ μίλησε με τέτοιο ύφος στους παίκτες, προαναγγέλοντας ουσιαστικά το αντίο του από την Εθνική.

Δηλώσεις έκανε και στο ZDF όσον αφορά την πιθανότητα αποχώρησης του από την Εθνική μετά το Μουντιάλ: "Θα αποφασίσουμε μετά το Μουντιάλ. Εξαρτάται αν θα έχουμε επιτυχία στο παγκόσμιο κύπελλο ή όχι. Από αυτή τη βάση θα εξαρτηθεί η όλη συζήτηση που θα έχουμε με τον πρόεδρο. Θα ήταν λάθος μου αν είχα υπογράψει πριν το Μουντιάλ".

Αναφορικά με τον αγώνα κόντρα στην Νιγηρία ο Ότο Ρεχάγκελ έδωσε σύνθημα νίκης: "Mπορούμε να νικήσουμε την Νιγηρία. Είναι καλή ομάδα, έχασαν ευκαιρίες κόντρα στην Αργεντινή, αλλά τα έχουμε καταφέρει κατά καιρούς απέναντι σε καλύτερες ομάδες απ΄αυτήν. Είναι μέσα στις δυνατότητες μας να τους νικήσουμε. Πρέπει να συμμαζέψουμε την άμυνα μας η οποία ήταν πάντα το μεγάλο μας όπλο, αλλά εσχάτως μας πρόδωσε".

Άρης: Παρελθόν ο Αράνο. Κλείνει Βραζιλιάνο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μία εβδομάδα πριν από τη έναρξη της προετοιμασίας του Άρη για την νέα αγωνιστική περίοδο και η διοίκηση της ΠΑΕ ανακοίνωσε την λύση της συνεργασίας της με τον Κάρλος Αράνο μετά από έναν χρόνο παρουσίας του κι ενώ το συμβόλαιό του έληγε το επόμενο καλοκαίρι.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Άρης ανέφερε σχετικά: "Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την λύση της συνεργασίας κοινή συναινέσει με τον ποδοσφαιριστή Κάρλος Αντρές Αράνο. H ΠΑΕ ΑΡΗΣ ευχαριστεί τον ποδοσφαιριστή για την μέχρι τώρα προσφορά του και του εύχεται καλή επιτυχία στην συνέχεια της καριέρας του".

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο αριστερός μπακ που θα κληθεί να καλύψει το κενό του Αράνο θα είναι από την Βραζιλία με την συμφωνία μαζί του σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις να μην αργήσει να ανακοινωθεί ενώ στο στόχαστρο βρίσκεται και Έλληνας ποδοσφαιριστής.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που για την ΠΑΕ Άρης θέμα χρόνου είναι η ανακοίνωση της απόκτησης των Κώστα Μενδρινού και Μάρκου Βελλίδη για τα επόμενα τρία χρόνια ενώ στο στόχαστρο βρίσκονται και οι Ισπανοί Τσάβι Φουέγκο και Αντόνιο Βάσκεθ της Ουέλβα με τον πρώτο να μην αποκλείεται να ανακοινωθεί ακόμη και σήμερα.

Παράλληλα στις τάξεις της διοίκησης της ΠΑΕ Άρης αλλά και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ αναμένουν και το ποια θα είναι η οριστική στάση της διοίκησης της Ρίβερ Πλέιτ για τον Κριστιάν Νασούτι φροντίζοντας πάντως να εξετάζουν και άλλες περιπτώσεις κεντρικών αμυντικών ώστε να είναι έτοιμοι σε κάθε περίπτωση.

Skoda Ξάνθη : Τίτλοι τέλους για Λουτσιάνο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Παρελθόν αποτελεί από την Τρίτη για την Ξάνθη, ο Λουτσιάνο Ντε Σόουζα καθώς οι δύο πλευρές αποφάσισαν να χωρίσουν οι δρόμοι τους.

"Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ μετά από συζητήσεις με τον ποδοσφαιριστή LUCIANO, αποφάσισαν από κοινού να μην ανανεωθεί η συνεργασία τους για την νέα αγωνιστική περίοδο και εύχεται στον ποδοσφαιριστή και άνθρωπο LUCIANO καλή συνέχεια στην καριέρα του", ανέφερε η ανακοίνωση της ΠΑΕ για τον Βραζιλιάνο που το περασμένο καλοκαίρι είχε επιστρέψει στους ακρίτες όπου είχε ξεκινήσει την καριέρα του στην Ελλάδα.

O Λουτσιάνο Ντε Σόουζα για πρώτη φορά ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό της Ξάνθης την περίοδο 1995-1996. Για ένα μικρό διάστημα την επόμενη σεζόν, παραχωρήθηκε δανεικός στην Καστοριά για να επιστρέψει ξανά στην Ξάνθη στην συνέχεια όπου έμεινε έως το 1998 όταν και πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό.

Τον Δεκέμβριο του 2004 και αφού μετά τους "ερυθρόλευκους" και τον ΠΑΟΚ, είχε αγωνιστεί και στην Κύπρο με την ΑΕ Λεμεσού, επέστρεψε ξανά στην Ξάνθη όπου έμεινε έως τον Δεκέμβριο του 2006.

Το περασμένο καλοκαίρι και αφού φόρεσε την φανέλα του Πανιωνίου(σ.σ ως δανεικός από την Ξάνθη), του Ατρόμητου και του ΠΑΣ Γιάννινα, γύρισε ξανά στην Ξάνθη απ΄όπου πλέον αποχωρεί.

Θέλει Ολυμπιακό ο Επστάιν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f65bc8c7ff7c10774621aeb30a091e40_L.jpg?1276577606?1276577606?1276577606Την επιθυμία του να συνεργαστεί μαζί με τον Έβαλντ Λίνεν στον Ολυμπιακό εξέφρασε ο Ντένις Επστάιν, ο οποίος χαρακτήρισε «ιδανική επιλογή» τους Πειραιώτες και «φούντωσε» τα σενάρια που τον θέλουν να είναι κοντά στη μεταγραφή του στους «ερυθρόλευκους». Στο ραδιόφωνο του «NovaΣΠΟΡ FM 94,6» μίλησε ο Ντένις Επστάιν με αφορμή τη φημολογία που τον θέλει να βρίσκεται κοντά στην συνέχεια της καριέρας του στον Ολυμπιακό, ενώ ο Γερμανός άσος μίλησε για τον συμπατριώτη και τεχνικό των Πειραιωτών πλέον, Έβαλντ Λίνεν:

«Τον γνωρίζω, από την περίοδο που εγώ ήμουν στους νέους της Κολωνίας και εκείνος προπονητής στη μεγάλη ομάδα. Είναι εξαιρετικός προπονητής και ιδανική περίπτωση για τον Ολυμπιακό. Στον Πανιώνιο έκανε καλή δουλειά και φυσικά θα ήθελα να αγωνιστώ υπό τις οδηγίες του», είπε αναφερόμενος στον Λίνεν ο 24χρονος μέσος και συνέχισε μιλώντας για τον Ολυμπιακό:

«Είμαι ακόμη παίκτης του Ηρακλή. Δεν ξέρω πού θα αγωνίζομαι την επόμενη σεζόν. Τώρα δεν μπορώ και δεν θέλω να πω περισσότερο. Θα ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, γιατί ο κόσμος μού έχει συμπεριφερθεί πολύ καλά. Δεν θέλω όμως να μιλήσω για τον Ολυμπιακό. Ότι συμβεί θα γίνει γνωστό τις επόμενες μέρες».

Ο Γερμανός άσος δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην εθνική Γερμανίας που ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Μουντιάλ με πολύ καλή εμφάνιση και ευρεία νίκη κόντρα στην Αυστραλία:

«Η Γερμανία είχε καλή απόδοση και έμεινα ικανοποιημένος. Φυσικά η Αυστραλία δεν είναι κορυφαία ομάδα, έμεινε και με δέκα παίκτες, αλλά είδαμε πως και η Ιταλία απέναντι στην Παραγουάη αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες», τόνισε ο Ντένις Επστάιν και πρόσθεσε: «Οι προσδοκίες μετά από τη νίκη αυτή με 4-0 έχουν γίνει μεγάλες. Πιστεύω πως η εθνική μπορεί να διεκδικήσει τον τίτλο, αλλά υπάρχουν κι άλλες πολύ καλές ομάδες και στους επόμενους γύρους τα πράγματα θα είναι δύσκολα».

Τέλος, χαρακτήρισε αρνητική έκπληξη την εμφάνιση της Ελλάδας απέναντι στη Νότιο Κορέα:

«Είδα την Ελλάδα και μπορώ να πω ότι το αποτέλεσμα με σόκαρε. Η ελληνική ομάδα άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο μετά το 60’, αλλά ήταν αργά. Το αποτέλεσμα ήταν φυσιολογικό με βάση την εικόνα του αγώνα», είπε.

Ντιέγκο Μαραντόνα-«Είμαι σαν ...πισινός»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/5eac8517a57d55fe9caa7e5bf7cdd457_L.jpg?1276576365?1276576365?1276576365Καυστικός με τον ...φωτογράφο της FIFA ήταν σε δηλώσεις του ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αργεντινής, Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος εξέφρασε την απογοήτευση του για την επίσημη φωτογραφία του στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, τονίζοντας ότι μοιάζει με ...πισινό! Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι άνθρωπος που τα λέει ...«χύμα και τσουβαλάτα» και αυτό φάνηκε σε δηλώσεις που έκανε σε ισπανική εφημερίδα στην οποία τόνισε ότι είναι δυσαρεστημένος από την φωτογραφία που υπάρχει στο επίσημο σάιτ της FIFΑ, λέγοντας ουσιαστικά ότι ο φωτογράφος δεν έκανε σωστά την δουλεία του:

«Η φωτογραφία μου στην ιστοσελίδα της FIFA είναι χάλια. Σαν κώ..ς είμαι! Μας είχαν στημένους 14 ώρες εμένα και τους ποδοσφαιριστές ώστε να μας φωτογραφίσουν για την παρουσίαση της ομάδας στην ιστοσελίδα τους. Χρειάστηκαν πέντε δευτερόλεπτα για να τραβήξουν τη φωτογραφία μου και κατάφεραν αυτό το πράγμα!
Να με κάνουν να φαίνομαι σαν ένας ...πισινός!», είπε χαμογελώντας ο κατά πολλούς κορυφαίος ποδοσφαιριστής που έχει περάσει από τους αγωνιστικούς χώρους και κατέληξε τονίζοντας:

«Ας κερδίζουμε εμείς και δεν με ενδιαφέρει πώς μοιάζω. Το παν είναι να παίρνουμε τους τρεις βαθμούς σε κάθε παιχνίδι και μετά να κερδίζουμε στα νοκ άουτ».

«Θέλω να μείνω στον Άρη»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/af87bad155137e024da75b82b6ba19f9_L.jpg?1276574986?1276574986?1276574986Την ακράδαντη επιθυμία του να παραμείνει κάτοικος Θεσσαλονίκης, φορόντας τη φανέλα του Άρη, εξέφρασε με τοποθέτηση του ο Κριστιάν Νασούτι. «Όλα εξαρτώνται από την πρόταση του Άρη στην Ρίβερ». Ο Αργεντίνος στόπερ μιλώντας στο «La Red» της Αργεντινής, υπογράμμισε:

«Ο Αρης έκανε πρόταση, αλλά η Ρίβερ δεν την αποδέχτηκε και για το λόγο αυτό περιμένω να δω τι θα γίνει. Στις 21 Ιουνίου αρχίζει η προετοιμασία του Άρη, έχω συμβόλαιο ως τις 30 του μήνα και θέλω να ξέρω αν θα πρέπει να ταξιδέψω στην Ελλάδα ή όχι. Υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα», είπε αρχικά και στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Θέλω να συνεχίσω στον Άρη, γιατί είναι ευκαιρία να αγωνίζεσαι στην Ευρώπη και δεν θέλω να τη χάσω. Δεν εξαρτάται όμως από μένα και θα πρέπει η πρόταση του Άρη να γίνει αποδεκτή από τη Ρίβερ. Εγώ δεν έχω μιλήσει με κανέναν, παρά μόνο με τον μάνατζέρ μου. Αν τελικά μείνω στη Ρίβερ, θα φορέσω και πάλι τη φανέλα της με περηφάνια και θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

«Ομάδα... της κλωτσιάς η Αγγλία»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/777616fd47d089dbbe8431c2b340ca37_L.jpg?943912800?943912800?943912800Ιδιαίτερα καυστικός αναφορικά με την απόδοση της εθνικής Αγγλίας στο παιχνίδι με τις ΗΠΑ, εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Φραντς Μπεκενμπάουερ. «Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό... είναι για κλωτσιές», υποστήριξε ο «Κάιζερ». Ο παλαίμαχος Γερμανός σούπερ σταρ είπε:

«Αυτό που είδα από την Αγγλία στον αγώνα κόντρα στις Η.Π.Α. δεν έχει και πολύ σχέση με το ποδόσφαιρο. Μου φάνηκε (οι Άγλλοι) σαν να γύρισαν πίσω στις παλιές κακές μέρες της κλωτσιάς και της βιασύνης. Δεν είμαι σίγουρος αν ο προπονητής της Αγγλίας Φάμπιο Καπέλο μπορεί ακόμα να αλλάξει πολλά», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Οι Άγγλοι τιμωρούνται από το γεγονός πως λίγοι Άγγλοι ποδοσφαιριστές αγωνίζονται στο αγγλικό πρωτάθλημα καθώς οι αγγλικοί σύλλογοι προτιμούν να χρησιμοποιούν ξένους ποδοσφαιριστές από όλο τον κόσμο».

ΠΑΟΚ-Πάλι ο Ντένις


Ο Αργεντίνος στράικερ της Νάπολι, Γκουστάβο Ντενίς Στην ιστοσελίδα του περιοδικού της Νάπολι, "Napolimagazine.com", υπάρχει ένα θέμα για τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις που πρόκειται να γίνουν στην ιταλική ομάδα. Αναφέρεται το όνομα του Ντένις, τον οποίο η διοίκηση των "παρτενοπέι", επιθυμεί να... ξεφορτωθεί.

Οι ιθύνοντες της Νάπολι θέλουν να φέρουν στην ομάδα τον Ελβετό μέσο της Ουντινέζε, Γκοκχάν Ινλέρ και μέσα στα ανταλλάγματα προσφέρουν και τον Αργεντινό. Ωστόσο όπως τονίζεται στο δημοσίευμα υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες όπως η Μάλαγα, η Τζένοα, Κάλιαρι και ο ΠΑΟΚ.

Στη Ν. Αφρική ο Κόντης

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_FnS38E7PSW.jpgΓια τη Νότια Αφρική αναχώρησε από χθες ο Γιάννης Κόντης και αναμένεται να μείνει περίπου μία εβδομάδα.Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ θα έχει συναντήσεις με διάφορους μάνατζερ, ενώ δεν αποκλείεται να παρακολουθήσει και μερικά παιχνίδια του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη, στην ατζέντα του υπάρχουν προγραμματισμένα ραντεβού με δύο εκπροσώπους παικτών που ενδιαφέρουν τους 'κίτρινους' και είναι πολύ πιθανό να γίνει κίνηση για την απόκτησή τους.

Σήμερα υπογράφουν Βαζέχα-Ιορδανίδης. Συμφωνία με Κέζο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_tKTnik3ocP.jpgΣήμερα αναμένεται να περάσουν από τα γραφεία της ΠΑΕ Παναθηναϊκός οι Μιχάλης Ιορδανίδης και Κριστόφ Βαζέχα, προκειμένου να υπογράψουν τα συμβόλαιά τους με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.Αμφότεροι θα συναντηθούν με τον Φάνη Βουτσαρά και στη συνέχεια θα ανανεώσουν για έναν ακόμα χρόνο τα συμβόλαιά τους, όπως έγινε πριν από λίγες ημέρες και με τον Νίκο Νιόπλια.

Συμφωνία με Κέζο, αλλά...

Σε συμφωνία με τον Αντώνη Κέζο έχουν έρθει οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, για να αναλάβει τη θέση του Στέργιου Φωτόπουλου στο τεχνικό τιμ, ως γυμναστής. Ο Κύπριος συνεργάζεται αυτό το διάστημα με την ΑΕΚ, παρόλα αυτά οι άνθρωποι του 'τριφυλλιού' είχαν εξετάσει την περίπτωσή του και το διάστημα που αποχώρησε ο Τεν Κάτε από την ομάδα μαζί με τον Έμπεν.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συμφώνησε για έναν χρόνο με τον Παναθηναϊκό, μετά από εισήγηση του Νιόπλια, αν και από το 'στρατόπεδο' της ΑΕΚ έλεγαν χθες ότι ο 46χρονος γυμναστής θα ανανεώσει το συμβόλαιό του με την ομάδα...

Νέος κύκλος επαφών Κόκκαλη-Μαρινάκη.

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd13/imgv3b_mpWNeIF9pa.jpgΝέες επαφές του Σωκράτη Κόκκαλη με τον Βαγγέλη Μαρινάκη, αποκαλύπτει σήμερα το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φως».Σύμφωνα με την εφημερίδα οι δύο άνδρες αναμένεται να καθίσουν ξανά στο τραπέζι προκειμένου να συζητήσουν το ενδεχόμενο της συνεργασίας τους.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού παρουσιάζεται να πήρε την απόφαση να αρχίσει νέο κύκλο επαφών με τον Πειραιώτη εφοπλιστή, προκειμένου να βοηθηθεί ο σύλλογος οικονομικά.

Η πρόθεση που υπάρχει φαίνεται ότι είναι να συνεχίσει στο τιμόνι ο Σωκράτης Κόκκαλης, αλλά έχοντας στο πλευρό του έναν ισχυρό «συμπαίκτη» που θα βάλει χρήματα.

Εξάλλου, το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν διστάζει να κάνει λόγω για «ραγδαίες εξελίξεις από μέρα σε μέρα» στα διοικητικά του Ολυμπιακού με αφορμή τις νέες συζητήσεις των Κόκκαλη-Μαρινάκη.

Φωτο Ημερας

http://www.sport.gr/files/news/2009-05-16/1242505580_xalkida1.jpgΕχει... κάψες το κορίτσι και πίνει μια μπυρίτσα για να δροσιστεί!

Παράσχος: "Γιατί να μην μείνω στον ΟΦΗ;"

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/684089_2008_4_19_19_28_12_b.jpgΣυνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε στην "Αthletic Press", ο Γιώργος Παράσχος. Ο τεχνικός του ΟΦΗ μίλησε τόσο για τους αγώνες μπαράζ που έδωσε η ομάδα του, όσο και για το ενδεχόμενο να παραμείνει στην τεχνική ηγεσία του Κρητικού συλλόγου.Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Παράσχος δήλωσε στην "Athletic Press":

Κύριε Παράσχο μετανιώσατε που αναλάβετε τις τύχες του ΟΦΗ σε μια δύσκολη περίοδο;

"Δεν σας κρύβω ότι δεν θα έμπαινα σε αυτήν την διαδικασία αν γνώριζα ότι θα αντιμετωπίζαμε στα πλέι οφ αυτά τα προβλήματα που είδατε όλοι. Αυτά δεν γίνονταν ούτε στην εποχή της «παράγκας» και ειδικά τόσο οφθαλμοφανώς.

Είναι απίστευτα αυτά που τραβήξαμε με τον Δαλούκα και τον Καλόπουλο, μέχρι και ότι έγινε στις Σέρρες. Αυτή η ομάδα δικαιούνταν να βρίσκεται στην Σούπερ Λίγκ, όμως δυστυχώς αυτοί οι αστάθμητοι παράγοντες την έφεραν σε αυτό το σημείο. Το χειρότερο είναι ότι η επόμενη μέρα φαντάζει πολύ δύσκολη".

Μήπως όμως και οι παράγοντες του ΟΦΗ δεν μπόρεσαν να προστατέψουν την ομάδα από το παρασκήνιο;

"Κοιτάξτε να δείτε, εγώ δεν είμαι αυτής της άποψης. Δεν μπορούν να αλλάξουν οι παράγοντες που εγώ γνώρισα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι εξαιρετικοί χαρακτήρες, δεν μπορούν να γίνουν «Μπέηδες», «Ψωμιάδηδες» και να γίνουν τυχοδιώκτες.

Να κυνηγούν τους ανθρώπους με τα πιστόλια και να είναι τέτοιοι τυχοδιώκτες. Το λέω αυτό γιατί αυτοί οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν στο ποδόσφαιρο και να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν πέρυσι. Δηλαδή τι πρέπει να γίνει; Να γίνουμε όλοι τυχοδιώκτες και να γυρίζουμε με τα πιστόλια; Θα πρέπει να συνεχίσουν το έργο που ξεκίνησαν αν και τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι αρκετά δύσκολα".

Σκέφτεστε το ενδεχόμενο να βρίσκεστε με τον ΟΦΗ στην Β' Εθνική;

"Το έχω πει αρκετές φορές ότι αν δούλευα σε κάποια ομάδα Β' Εθνικής αυτή θα ήταν ο ΟΦΗ. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις ώστε η ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο και αν μπορέσει να προφυλαχθεί τότε γιατί να μην μείνω στον ΟΦΗ και τη νέα σεζόν;".

Την Τρίτη οι υπογραφές με Κοκότοβιτς

http://www.sport24.gr/ast/cov/68/680550_b.jpgΤην Τρίτη (το αργότερο την Τετάρτη) αναμένεται να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς, που τα έχει βρει σχεδόν σε όλα με τον Πέτρο Θεοδωρίδη. Ευχάριστα είναι τα νέα για τους φίλους των "λιονταριών" όσον αφορά το θέμα του προπονητή, αφού σύμφωνα με πληροφορίες Ντράγκαν Κοκότοβιτς και Πέτρος Θεοδωρίδης είναι πολύ κοντά σε νέα συμφωνία.

Ο Σέρβος τεχνικός είχε και νέα συνομιλία με τον ισχυρό άνδρα του Πανσερραϊκού την Δευτέρα, στην οποία λύθηκαν οι περισσότερες διαφορές που υπήρχαν τόσο στο οικονομικό όσο και στον προγραμματισμό της καινούργιας σεζόν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα την Τρίτη (το αργότερο μέχρι την Τετάρτη) να πέσουν οι υπογραφές, με τον Σέρβο προπονητή να συνεχίσει στις Σέρρες για τουλάχιστον ένα ακόμα χρόνο. Όπως και να έχει πάντως μέχρι την Τετάρτη θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το ζήτημα.

Οι μεταγραφικές ανησυχίες της ΑΕΚ

http://www.sport24.gr/ast/cov/du/dusan_2010_5_17_13_44_44_b.jpgΗ προσπάθεια ενίσχυσης αποτελεί προτεραιότητα στην παρούσα φάση για την ΑΕΚ. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς επιθυμεί ένα ολοκληρωμένο τουλάχιστον κατά 80% ρόστερ όταν η ομάδα μεταβεί στο Ζέεφελντ για το βασικό στάδιο προετοιμασίας της, ωστόσο αυτό το ενδεχόμενο δεν μοιάζει και τόσο εφικτό.΄ον χρόνο τον κερδίζεις και όταν τον εκμεταλλεύεσαι σωστά, όχι όταν απλώς τον έχεις για να τον ξοδεύεις. Όχι βέβαια ότι οι υπεύθυνοι για τις μεταγραφικές εξελίξεις κάθονται και περιμένουν, αντιθέτως το σκαλίζουν ενδελεχώς το θέμα και προσπαθούν για τις καλύτερες δυνατές επιλογές βάσει και των οικονομικών δεδομένων της εταιρίας.

Απλώς η υπερβολική δημοσιοποίηση των στόχων από την πλευρά της διοίκησης και ο πήχης που ανέβηκε ιδιαίτερα ψηλά με τις περιπτώσεις Ντιοπ και Ζεοβάνι, ίσως τελικά δεν κάνει και τόσο καλό…

Σκόκο, Τζιμπούρ και πωλήσεις

Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι κινήσεις σημαντικές δεν μπορούν να γίνουν αν πρώτα δεν πωληθούν ποδοσφαιριστές. Υπάρχει ξεκάθαρη βούληση για την προσθήκη δύο παικτών, ενός αμυντικού μέσου κι ενός αριστερού μπακ, ανεξάρτητα από το ποιοι και πότε θα αποχωρήσουν από εκείνους που ανήκουν στη λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, αλλά δεν υπάρχει φως ακόμα.

Στην ΑΕΚ περιμένουν και ελπίζουν… Ότι θα προκύψουν σύντομα οι επίσημες προτάσεις που αναμένουν από τη Λανς για την αγορά του Τζιμπούρ και τη ρωσική Άνζι για την απόκτηση του Σκόκο (που όμως σύμφωνα με το περιβάλλον του δεν "ψήνεται" να μετακομίσει τόσο βόρεια). Όσο όμως αυτές δεν προκύπτουν, τόσο μεγαλώνει το ενδεχόμενο να παραμείνουν αμφότεροι στην ΑΕΚ και να ξεκινήσει η προετοιμασία με τους δύο παρόντες.

Ο κίνδυνος περυσινών κακών μαντάτων

Στην περίπτωση αυτή η ομάδα θα ξεκινήσει προπονήσεις ενόψει της νέας σεζόν έχοντας ακόμα στις τάξεις ποδοσφαιριστών που ενδέχεται να πωληθούν αργότερα, όπως επί παραδείγματι ο Κυργιάκος τον περασμένο Αύγουστο.

Αν συμβεί αυτό ακόμα ένας αγωνιστικός προγραμματισμός θα έχει τιναχθεί στον αέρα, όπως… κακή ώρα πέρυσι, μετά το Ζέεφελντ. Ο Μπάγεβιτς είχε "στήσει" μια σφιχτή, αμυντικογενή ομάδα γύρω από το δίδυμο Κυργιάκου - Μαϊστόροβιτς και στην πορεία αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει το πλάνο του με την πώληση του πρώτου και την προσθήκη οκτώ ποδοσφαιριστών μέσα στον Αύγουστο!

Να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα

Η συμφωνία προέδρου, προπονητή και τεχνικού διευθυντή στην τελευταία συζήτηση που είχαν προτού ο Μπάγεβιτς αποχωρήσει για το Μόσταρ ήταν να γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε το ρόστερ της ομάδας που θα ταξιδέψει στο Ζέεφελντ να είναι καταρτισμένο τουλάχιστον κατά 80%.

Τουτέστιν θα πρέπει να είναι ξεκαθαρισμένο ότι όσοι ποδοσφαιριστές μεταβούν στη Αυστρία, θα υπολογίζονται για τη νέα σεζόν και δεν θα προκύψουν προσθαφαιρέσεις της τελευταίας στιγμής.

Συμπεριλαμβάνονται και οι Σκόκο, Τζιμπούρ, Μπλάνκο ανάμεσά τους; Τότε θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο ότι δεν παραχωρούνται οποιαδήποτε πρόταση κι αν προκύψει από το… Ζέεφελντ και μετά. Τουλάχιστον αυτή ήταν η συμφωνία προτού ο προπονητής αναχωρήσει για την πατρίδα του.

Εβδομάδα Ντιοπ, Δέλλα, πλάγιου μπακ

Ο Μπάγεβιτς θα βρίσκεται στην Ελλάδα ως την Παρασκευή για να παρακολουθήσει από κοντά πλέον τις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Η ΑΕΚ προσπαθεί να κάνει το μεγάλο κόλπο με την απόκτηση του Πάπα Μπούμπα Ντιοπ και περιμένει από τον ίδιο να ξεκαθαρίσει την κατάσταση με την Πόρτσμουθ και να απελευθερωθεί.

Από εκεί και πέρα ο Τραϊανός Δέλλας περιμένει το τηλεφώνημα του Σταύρου Αδαμίδη για να μεταβεί στην ΠΑΕ και να υπογράψει την επιστροφή του στην ΑΕΚ και την έναρξη της τρίτης θητείας του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Η μεταγραφή θα χαλάσει μόνον εφόσον ο Μπάγεβιτς αποφανθεί ότι δεν τον θέλει. Κάτι που δεν προβλέπεται να συμβεί σύμφωνα με το ρεπορτάζ των τελευταίων ημέρων.

Κοντά σε Φγιόλουσον

Εν τω μεταξύ ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Άρναρ Γκρέταρσον θα συναντηθεί την Δευτέρα με τον Γιόν Γκουάνι Φγιόλουσον, προκειμένου να πείσει τον 21χρονο στόπερ να συνεχίσει την καριέρα του στην ΑΕΚ.

Μάλιστα το ραντεβού επιβεβαίωσε μιλώντας στην ιστοσελίδα "The Player", ο μάνατζερ του Ισλανδού κεντρικού αμυντικού, Μάγκους Άγκναρ Μάγκνουσον τονίζοντας ότι "έχουμε τη Δευτέρα ένα ραντεβού με τον Γκρέταρσον στο οποίο θα είναι παρών και ο ίδιος ο παίκτης. Θα πούμε περισσότερα αν υπάρχει κάτι ουσιαστικό".