Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Και πως να χάσει!

Μέχρι το 72' η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν κοντά στην πρώτη της ήττα, αλλά το 2-0 από την Μπλάκπουλ έγινε 3-2 για την ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον! Στο «Μπλούμφιλντ Ρόουντ», η Μπλάκπουλ κυριάρχησε πλήρως στο πρώτο μέρος και με γκολ των Κάθκαρτ και Κάμπελ προηγήθηκε με 2-0 και έδειχνε έτοιμη για την μεγάλη έκπληξη! Η Γιουνάιτεντ ήταν εκτός τόπου και χρόνου μέχρι και το 66' όταν βγήκε ο Ρούνεϊ και μπήκε ο Τσικαρίτο. Από εκείνο το σημείο και μετά τα πράγματα άλλαξαν πλήρως! Ο Μπερμπάτοφ από κοντά μείωσε στο 72' και ο Μεξικανός δύο λεπτά αργότερα με πλασέ έφερε το παιχνίδι στα ίσια! Η ψυχολογία ήταν με το μέρος των φιλοξενούμενων και στο 88' πέτυχαν την ανατροπή, με τον Μπερμπάτοφ να σκοράρει για δεύτερη φορά (πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος με 19 γκολ) και να κάνει το 3-2. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε στα δέκα λεπτά των καθυστερήσεων (λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Ράφαελ) και έτσι η Γιουνάιτεντ πέτυχε μία ακόμα μεγάλη ανατροπή!

Δεύτερη σερί νίκη, για πρώτη φορά φέτος, για την Άστον Βίλα που πέρασε από το «DW Stadium» κερδίζοντας με 2-1 την Γουίγκαν. Οι «χωριάτες» προηγήθηκαν με 2-0 έπειτα από τα γκολ των Αγκμπονλαχόρ στο 50' και του Άσλει Γιάνγκ στο 61' με πέναλτι, οι γηπεδούχοι μείωσαν με τον Μακάρθι στο 80' και είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, όμως η Βίλα κράτησε τη νίκη που της επέτρεψε να ξεφύγει ακόμα περισσότερο από την επικίνδυνη ζώνη, εκεί όπου εξακολουθεί να βρίσκεται η Γουίγκαν.

Μπλάκπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-3
(15' Κάθκαρτ, 43' Κάμπελ - 72', 88' Μπερμπάτοφ, 74' Τσικαρίτο)
Γουίγκαν-Αστον Βίλα 1-2 (80' Μακάρθι - 50' Αγκμπονλαχόρ, 61' πεν. Ασλει Γιανγκ)

Ο Μανωλάς στον Ολυμπιακό!

Ο Στέλιος Μανωλάς θα είναι ο νέος προπονητής της ομάδας νέων του Ολυμπιακού. Oι «ερυθρόλευκοι» συμφώνησαν μαζί του να αναλάβει τις τύχες της «δεύτερης» ομάδας μετά από την σημερινή αποχώρηση του Αλέκου Αλεξανδρή.

Τρελά λεφτά στο ματς της Γιουνάιτεντ!

Στο στοίχημα τίποτα δεν είναι σίγουρο και κανείς δεν μπορεί να είναι νικητής πριν τελειώσει ένα ματς. Δείτε για παράδειγμα τι γίνεται αυτή την ώρα με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία χάνει με 2-0 από τη Μπλάκπουλ και έχει κάνει τους παίκτες σε όλο τον κόσμο να τρέχουν… πανικόβλητοι.
Τρελά λεφτά στο ματς της Γιουνάιτεντ!
Μάλιστα, αυτή τη στιγμή σε γνωστή στοιχηματική εταιρία έχουν «παιχτεί» σε αυτό το ματς παραπάνω από 5 εκατομμύρια  ευρώ ανεξαρτήτως σημείου, ενώ 900.000 ευρώ έχουν… ρίξει οι παίκτες σε under/over.

Μάλιστα, αξίζει να αναφέρουμε πως ο «άσος» της Μπλάκπουλ πριν τη σέντρα είχε απόδοση 10,00, ενώ στην ανάπαυλα και με το σκορ υπέρ της η απόδοση είχε πέσει στο 1.55, τη στιγμή που η Γιουνάιτεντ έχει εκτοξευτεί στο 7.00.

Για να δούμε όμως τι θα γίνει στο ματς, γιατί το ποδόσφαιρο είναι απρόβλεπτο…

Τον… μάτιασαν τον Φάνη!

Ο Φάνης Γκέκας ήταν ένας από τους πιο φορμαρισμένους ποδοσφαιριστές της Μπουντεσλίγκα, ωστόσο τα πολλά καλά λόγια που άκουσε, δεν του βγήκαν σε καλό…
Τον… μάτιασαν τον Φάνη!
Ο Έλληνας επιθετικός της Άιντραχτ Φρανκφούρτης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της προπόνησης και θα χάσει τουλάχιστον τα δύο επόμενα παιχνίδια του Γερμανικού συλλόγου
Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», στην ηλεκτρονική της μορφή, ο Γκέκας υπέστη μυϊκή ρήξη στον αριστερό μηρό και θα χάσει τα δύο επόμενα παιχνίδια με τη Γκλάντμπαχ και τη Φράιμπουργκ.

Πολλά τα ερωτηματικά στον Άρη εν όψει του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ

Η αγωνία χτυπάει... κόκκινο στον Άρη, καθώς ο Γιάννης Μιχαλήτσος περιμένει να μάθει σε ποιους παίκτες μπορεί να υπολογίζει εν όψει του κυριακάτικου ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Οι εκκρεμότητες που υπάρχουν είναι πολλές με τους τραυματίες.

Αντίθετα, ο Ρονάλντο Γκιάρο από ότι φαίνεται θα βρεθεί στην διάθεση του υπηρεσιακού τεχνικού των «κίτρινων». Ο Βραζιλιάνος ακολουθεί εντατικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης, έχει παρουσιάσει βελτίωση και όλα δείχνουν ότι έπειτα από διάστημα (περίπου) δύο μηνών θα επιστρέψει στο κέντρο της άμυνας του Άρη.

Ο Σάκης Πρίττας επίσης έχει δείξει ότι μπορεί να υπολογίζεται από τον προπονητή του. Και μένουν δύο πρόσωπα. Σέρχιο Κόκε και Κώστας Μενδρινός. Αμφότεροι θα υποβληθούν σε τεστ δοκιμασίας στην προπόνηση της Πέμπτης και αναλόγως θα παρθεί η απόφαση.

Συνεχίζοντας επί των αμφίβολων, αυτός που έχει εντυπωσιάσει είναι ο Νέρι Καστίγιο. Ο Μεξικανός ποδοσφαιριστής αφού ακολούθησε πρόγραμμα διπλών προπονήσεων, μπήκε την Τρίτη στο ομαδικό πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως έθεσε υποψηφιότητα ώστε να αγωνιστεί αλλά η οριστική απόφαση θα παρθεί εντός του επόμενου 48ώρου, ανάλογα με τις αντιδράσεις του σε διάφορα τεστ.

Σχετικά με τον Ραούλ Μπομπαντίγια, δεν έχει διευκρινιστεί κατά πόσο ο Αργεντινός επιθετικός έχει δικαίωμα συμμετοχής. Στο διάστημα που αγωνίζονταν στην Γκλάντμπαχ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό πέντε αγωνιστικών. Στον Άρη έχουν ζητήσει επισήμως να ενημερωθούν κατά πόσο έχουν το δικαίωμα να τον χρησιμοποιήσουν άμεσα ή αν θα πρέπει να εκτίσει μία ακόμη ποινή αγωνιστικής. Σχετικά με τον Νταϊσούκε Σακάτα, οι Θεσσαλονικείς περιμένουν την μπλε κάρτα του, αφού από πλευράς αγωνιστικής και φυσικής κατάστασης δείχνει έτοιμος.

Έφεση του ΠΑΟΚ για την... άδεια Τούμπα στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, τιμώρησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 80.000 ευρώ για τα επεισόδια των οπαδών του «Δικεφάλου» στο Πανθεσσαλικό.

Σε πρώτη φάση αυτό σημαίνει ότι η ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (2/2) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα γίνει κεκλεισμένων θυρών, όμως, η ΠΑΕ αποφάσισε να καταθέσει έφεση την Τετάρτη.

Στον «Δικέφαλο» θεωρούν ότι η ποινή μπορεί να εκπέσει, αφού με σχεδόν το ίδιο κατηγορητήριο, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πρωτόδικα με μία αγωνιστική και 85.000 ευρώ πρόστιμο και στην δευτεροβάθμια επιτροπή, το πρόστιμο έπεσε στις 72.500 ευρώ και... εξαφανίστηκε η ποινή αποκλεισμού της έδρας του.
Η δευτεροβάθμια συνεδριάζει κάθε Τετάρτη, αλλά επειδή την επόμενη Τετάρτη είναι η προγραμματισμένη η ρεβάνς, η ΠΑΕ θα ζητήσει να εκδικαστεί η έφεσή της κατ' εξαίρεση το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, έτσι ώστε εάν δικαιωθεί, να προλάβει να παίξει με κόσμο εναντίον του Ολυμπιακού.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα «πατήσουν» στο δεδικασμένο του Παναθηναϊκού και μάλιστα οι Θεσσαλονικείς έως και την εκδίκαση της έφεσης, δικαιούνται να εκδώσουν εισιτήρια.
Αναλυτικά η απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ έχει ως εξής: «Η Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α΄ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ».
Λόγια ψυχολογίας και προβληματισμός

Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ουσιαστικό κομμάτι της προετοιμασίας του εν όψει του ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Και το πρόγραμμα περιλάμβανε την ομιλία του Μάκη Χάβου στους ποδοσφαιριστές για τα τρία ντέρμπι που ακολουθούν, αλλά και δύο αποχωρήσεις καθώς τόσο ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς όσο και ο Στέφανος Αθανσιάδης ένιωσαν ενοχλήσεις και δεν ολοκλήρωσαν την προπόνηση.

Ξεκινώντας από τα λόγια του Μάκη Χάβου, ξεκάθαρα προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του, λέγοντας ότι «μπράβο σας γιατί απέναντι στην Ξάνθη κυνηγήσατε μέχρι το τέλος για τη νίκη και γενικότερα ήσασταν καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η προσπάθειά σας, σας τιμά», είπε και αναφέρθηκε στα ντέρμπι. «Πρέπει να έχουμε την ίδια διάθεση.

Θέλουμε καλά αποτελέσματα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά με την απαιτούμενη συγκέντρωση και με την ίδια διάθεση μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», φέρεται να είπε ο προπονητής του Δικεφάλου. Στο μεταξύ, η προπόνηση περιλάμβανε και δύο αποχωρήσεις καθώς ο μεν Μουσλίμοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και ο δε Στέφανος Αθανασιάδης στον δικέφαλο.

Διευκρινίστηκε όμως ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, καθώς επίσης και πως αμφότεροι υπολογίζονται για το ντέρμπι. Αυτό δεν ισχύει ασφαλώς για τον Γιώργο Φωτάκη ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 40 ημέρες.

Ο Μουρίνιο «νίκησε»!

Είναι το αφεντικό και αυτό αποδείχθηκε… Ο Ζοζέ Μουρίνιο βγήκε νικητής στην κόντρα του με τον Χόρχε Βαλντάνο στη Ρεάλ Μαδρίτης, που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες.

Ο γενικός διευθυντής της «βασίλισσας» και ο Πορτογάλος τεχνικός ποτέ δεν είχαν τις καλύτερες σχέσεις. Το… θερμόμετρο όμως, ανέβηκε επικίνδυνα, λόγω των επισκέψεων του Βαλντάνο στα αποδυτήρια της ομάδας, πριν, κατά τη διάρκεια, αλλά μετά των αγώνων της.

Αυτές οι ενέργειες εκνεύρισαν αρκετά τον Μουρίνιο ο οποίος ξεκαθάρισε ότι δεν θέλει τέτοιου είδους επισκέψεις στα αποδυτήρια, ούτε και παρεμβάσεις.

Έτσι –όπως ο αναφέρουν ισπανικά δημοσιεύματα- ο Πορτογάλος τεχνικός έθεσε στον πρόεδρο της ομάδα, Φλορεντίνο Πέρεθ το παρακάτω δίλλημα. «Ή εγώ ή αυτός»…

Το αποτέλεσμα ήταν άμεσο και δικαίωσε τον Μουρίνιο. Ο Πέρεθ εξήγησε στον Βαλντάνο ότι δεν πρέπει να επαναλάβει μια από τις επισκέψεις του στα αποδυτήρια.

Η αρχή έγινε από σήμερα. Η αποστολής της ομάδας άρχισε το ταξίδι της για την Σεβίλλη ενόψει του αυριανού αγώνα Κυπέλλου των δύο ομάδων, με τον Βαλντάνο να μένει στη Μαδρίτη.

Όπως διευκρινίστηκε ο γενικός διευθυντής της «βασίλισσας» θα ταξιδέψει αύριο για τη Σεβίλλη με τον πρόεδρος της ομάδας.

Εντύπωση –πάντως- προκαλεί και το γεγονός ότι –όπως αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ- ο Μουρίνιο ξεκαθάρισε στον Πέρεθ πως εάν θέλει να συνεχίσει στην ομάδα και για την επόμενη σεζόν, τότε αυτό δεν θα γίνει εάν ο Βαλντάνο παραμείνει…

Ήττα για Άρη από Λε Μαν (85-70)

Αγνώριστος ο Άρης στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Λε Μαν,Με τον Άλεξ Ακερ πρωταγωνιστή, τον πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, αλλά και τον Μιχάλη Κακιούζη, η Λε Μαν υποχρέωσε σε ήττα 85-70 τον Άρη για τη δεύτερη αγωνιστική του Eurocup στο πλαίσιο της φάσης των «16».
Έχασε από Άκερ και Κακιούζη
Πάντως, σε ό,τι αφορά την πρόκριση οι «κίτρινοι» δεν κινδυνεύουν άμεσα, ωστόσο σε περίπτωση ισοβαθμίας με τους Γάλλους υποχρεούνται να καλύψουν διαφορά 15 πόντων στο Αλεξάνδρειο.
Πλην του Ακερ, που σημείωσε 19 πόντους. 14 πρόσθεσε για τους γηπεδούχους ο Μιχάλης Κακιούζης, ενώ από πλευράς Αρη κορυφαίος ήταν ο Χρήστος Ταπούτος επίσης με 14.

Τα δεκάλεπτα: 19-18, 43-42, 67-54, 85-70

«Έκλεισε» Αντεμπαγιόρ η Ρεάλ

Το κενό στην επίθεση της Ρεάλ Μαδρίτης καλύφθηκε και ίσως με τον καλύτερο τρόπο. Οι Μαδριλένοι προχώρησαν στην απόκτηση του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ ο οποίος από το αγγλικό πρωτάθλημα θα μετακομίσει στο ισπανικό.

Όπως έγινε γνωστό, η Μάντσεστερ Σίτι και η Ρεάλ Μαδρίτης ήρθαν σε συμφωνία για τον επιθετικό από Τόγκο. Η αγγλική ομάδα θα πάρει δύο εκατομμύρια ευρώ για τον δανεισμό του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι.

Από εκεί και πέρα η «βασίλισσα» εάν θελήσει να κρατήσει τον παίκτη και μετά το καλοκαίρι υποχρεούται –βάσει του συμφωνητικού- να δώσει στους «σίτιζενς» 14 εκατομμύρια ευρώ.

Όπως μεταδίδουν τα ισπανικά ΜΜΕ ο Αντεμπαγιόρ είναι στην Μαδρίτη σύντομα θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο και δεν αποκλείεται και αύριο, Τετάρτη, να γίνει η επίσημη παρουσίασή του.

Τιμωρήθηκε για την αφιέρωση στη μαμά του!

Με πρόστιμο 2000 ευρώ τιμωρήθηκε από την Πειθαρχική επιτροπή της ισπανικής Λίγκας ο Λιονέλ Μέσι για την αφιέρωση που έκανε στη μητέρα του στο γκολ που πέτυχε στο ματς με τη Σανταντέρ.
Τιμωρήθηκε για την αφιέρωση στη μαμά του!
Ο Αργεντινός άσος πανηγυρίζοντας το τέρμα που πέτυχε, σήκωσε τη φανέλα και έδειξε μια μπλούζα που φορούσε στην οποία έγραφε «Χρόνια Πολλά μαμά», με αφορμή τα γενέθλια της μητέρας του.
Γενικά, στην Ισπανία έχουν... θέμα με τις αφιερώσεις, καθώς ανάλογα είχε τιμωρηθεί και ο Χοσέ Καγεχόν της Εσπανιόλ, για μια μπλούζα-αφιέρωση στον αδικοχαμένο Ντάνι Χάρκε.

Επιστρέφει στην εθνική ο Ζούλιο Σέζαρ

Έφτασε ο καιρός να επιστρέψει στην εθνική Βραζιλίας ο Ζούλιο Σέζαρ. Ο διεθνής τερματοφύλακας της Ιντερ κλήθηκε για τον φιλικό αγώνα του ερχόμενου Φλεβάρη κόντρα στη Γαλλία, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας της Λατινικής Αμερικής. Ο 27χρονος γκολκίπερ είχε να αγωνιστεί με τη φανέλα με το εθνόσημο από το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής το περασμένο καλοκαίρι, αφού τον Νοέμβριο αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού στον μηρό.

Σε αποχή κατέβηκαν την Τρίτη οι πολίστες του ΠΑΟΚ.

Σε αποχή κατέβηκαν την Τρίτη οι πολίστες του ΠΑΟΚ. Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα υδατοσφαίρισης του «Δικεφάλου» και η απροθυμία της διοίκησης ς του Ερασιτέχνη να ακούσει τα προβλήματα των «ασπρόμαυρων» αθλητών, ανάγκασε τους αθλητές της ομάδας της Θεσσαλονίκης να μην μπουν στην πισίνα του Ποσειδωνίου κολυμβητηρίου, τέσσερις μέρες πριν την αναμέτρηση της Α1 με το Π. Φάληρο στην Αθήνα. Πάντως, οι παίκτες του ΠΑΟΚ δηλώνουν πως θα αγωνιστούν κανονικά στην αναμέτρηση της 10ης αγωνιστικής.

«Αποφασίσαμε να μην κατέβουμε στην προπόνηση, όχι μόνο λόγω των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, αλλά και γιατί η διοίκηση, μέσω του γενικού αρχηγού του τμήματος, μας εμπαίζει και δεν στέκεται στο πλευρό μας», ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσαν το απόγευμα της Τρίτης οι παίκτες του «Δικεφάλου».

Τσάβι: «Κορυφαίος όλων των εποχών ο Μέσι»

Την άποψη ότι ο συμπαίκτης του στην Μπαρτσελόνα Λιονέλ Μέσι θα μείνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου ως ο κορυφαίος όλων των εποχών εξέφρασε ο Τσάβι. Αναφερόμενος στον Αργεντινό επιθετικό, ο άσος των «μπλαουγκράνα» είχε μόνο καλά λόγια. 
 
«Η Χρυσή Μπάλα ήταν η γιορτή της Μπαρτσελόνα. Το ότι ήμουν στην τελική τριάδα μαζί με τον Μέσι και τον Ινιέστα ήταν τεράστια ικανοποίηση. Πιστεύω όμως ότι ο Μέσι θα είναι μία μέρα ο κορυφαίος όλων. Από την άλλη πλευρά, τα βραβεία αυτά είναι κατά κάποιο τρόπο άδικα, γιατί το ποδόσφαιρο είναι ομαδικό άθλημα», σχολίασε σε συνέντευξή του ο Τσάβι.
 
Αναφερόμενος στην αντιπαλότητα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, ο Ισπανός διεθνής εξέφρασε το σεβασμό του για τον προπονητή της Ζοσέ Μουρίνιο. «Μας δυσκολεύουν πάντα, έκαναν καλές μεταγραφές, έχουν καταπληκτικό προπονητή και τρέφουμε μεγάλο σεβασμό για αυτούς.  Ο Μουρίνιο είναι γεννημένος νικητής, αυτό το ξέρουν όλοι. Εκανε φανταστική δουλειά όταν ήταν στην Μπαρτσελόνα και τη σέβεται πολύ», συμπλήρωσε ο 30χρονος παίκτης.

Τότι: «Δεν τελείωσε τίποτα»

Κόντρα στις προβλέψεις που θέλουν τη Ρόμα να έχει τεθεί εκτός στη μάχη του φετινού τίτλου της Serie A, ο Φραντσέσκο Τότι επιμένει ότι οι «τζαλορόσι» δεν έχουν χάσει ακόμα το παιχνίδι. Λογική η δήλωση, δεδομένου ότι η ομάδα της πρωτεύουσας ακολουθεί ανοδική πορεία, εξακολουθώντας να πλησιάζει στην κορυφή της βαθμολογίας. Με την τελευταία νίκη της απέναντι στην Κάλιαρι ανέβηκε στην τρίτη θέση.   
 
«Επιστρέψαμε στη μάχη για τις πρώτες θέσεις, τις οποίες αξίζουμε, δεδομένης της ποιότητας της ομάδας συνολικά, αλλά και των παικτών σε ατομικό επίπεδο», σχολίασε ο αρχηγός της Ρόμα, στη στήλη του στην εφημερίδα «Corriere dello Sport». «Αυτό που έχουμε να κάνουμε σε αυτή τη φάση, είναι να αποφύγουμε τα λάθη, για να απειλήσουμε ακόμα περισσότερο αυτούς που βρίσκονται πάνω από εμάς στη βαθμολογία. Σημαντικό είναι επίσης να μην παραχωρήσουμε βαθμούς στις μικρότερες ομάδες. Η μάχη του τίτλου θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Η πρωτοπόρος Μίλαν είναι δυνατή ομάδα, αλλά αυτό που μετράει είναι αυτό που συμβαίνει στο γήπεδο», κατέληξε ο Τότι.

Πρόστιμο 5.000 για το «ντου»!

Πολύ… ακριβά θα πληρώσει ο Παναθηναϊκός τον «ντου» του Γιώργου Βαρδινογιάννη στα δημοσιογραφικά και την διακοπή της τηλεοπτικής μετάδοσης με την Καβάλα, καθώς η Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λιγκ επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ.Αυτό σημαίνει πως η Επιτροπή θεώρησε απολύτως σωστή την υπερασπιστική γραμμή των πρασίνων, οι οποίοι μεταξύ άλλων κατηγόρησαν τον σπίκερ και πρόσθεσαν πωςδεν υπαρχει νομος για την απαγορευση εισοδου.

Πάει Ιντερ ο Φαμπιάνο;

Φαίνεται πως υπάρχει έντονο ενδιαφέρον της Ιντερ για τον Λουίς Φαμπιάνο. Ο αθλητικός διευθυντής των «νερατζούρι», Μάρκο Μπράνκα, τόνισε την Τρίτη πως ενδιαφέρονται οι πρωταθλητές Ευρώπης για τον Βραζιλιάνο διεθνή επιθετικό της Σεβίλλης, όμως θεωρείται ακριβός. Οι Μιλανέζοι προσφέρουν 18 εκατομμύρια ευρώ στις δυο φορές κυπελλούχους UEFA, όμως οι Ανδαλουσιάνοι αξιώνουν 25.

Μία αγωνιστική στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Με ποινή διεξαγωγής ενός αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή 80,000 ευρώ τιμώρησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.
Σύμφωνα με τα όσα αναγράφονται στο σκεπτικό της απόφασης "οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α' Ι του Π. Κ της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια)". Αυτό σημαίνει ότι ο ΠΑΟΚ καλείται να δώσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στη ρεβάνς του προημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, στην άδεια Τούμπα.

Πάρκερ: «Ενθουσιασμένος στον Ηρακλή»

Την επιθυμία του να συνεισφέρει στο μέγιστο βαθμό, προκειμένου ο Ηρακλής να κατακτήσει στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος τις περισσότερες δυνατές νίκες, προέταξε σήμερα ο Σμους Πάρκερ.
Ο εσχάτως αποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ έφτασε σε ελληνικό έδαφος για τον «Γηραιό» και παρουσιάστηκε στο Κατσάνειο από την ΚΑΕ: «Είμαι ενθουσιασμένος που επέστρεψα στη Θεσσαλονίκη. Θέλω να βοηθήσω στο γήπεδο τον Ηρακλή, να φέρω λίγη ζωή στο σύλλογο. Επαιξα εδώ στον Αρη, ήταν καλά, ελπίζω και τώρα να ισχύσει στο ίδιο», ήταν τα πρώτα λόγια του καλαθοσφαιριστή. Πρόσθεσε λέγοντας: «Θυμάμαι γενικά από το ελληνικό πρωτάθλημα τους φιλάθλους σε όλα τα γήπεδα. Ηταν πολύ παθιασμένοι με τις ομάδες, ήταν μέρος του παιχνιδιού. Το λατρεύω αυτό. Δε θυμάμαι πολλά αντιμετωπίζοντας με τον Αρη τον Ηρακλή. Θυμάμαι την αντιπαλότητα μεταξύ Αρη, ΠΑΟΚ και Ηρακλή επειδή μοιραζόμασταν την ίδια πόλη. Θέλω να βοηθήσω την ομάδα να κερδίζει. Από τη στιγμή που έχουμε τρεις νίκες και απομένουν δεκατέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα, θέλω να βοηθήσω να πετύχει ο Ηρακλής άλλες επτά -οκτώ». Σε προσωπικό επίπεδο εξήγησε: «Είμαι πάντα σε καλή κατάσταση. Πιστεύω ότι είμαι πιο ώριμος, σε σχέση με την προηγούμενη θητεία μου στο ελληνικό πρωτάθλημα».
Για το παιχνίδι την Κυριακή στο Ιβανώφειο με τον ΠΑΟΚ σχολίασε: «Ξέρω ότι υπάρχει αντιπαλότητα μεταξύ των ομάδων της Θεσσαλονίκης. Είμαι εδώ να βοηθήσω τον Ηρακλή να πετύχει νίκες είτε είναι κατά του ΠΑΟΚ, είτε κατά του Αρη, είτε κατά του Ολυμπιακού. Δε θυμάμαι κάτι άλλο ξεχωριστό από αυτού του είδους τις αναμετρήσεις».

Γκσπούρνιγκ: «Θα νικήσουμε την ΑΕΚ»

Αισιόδοξος για τη συνέχεια της SKODA Ξάνθης εμφανίστηκε ο Μίκαελ Γκσπούρνιγκ σε συνέντευξη που παραχώρησε, ενώ για το επερχόμενο παιχνίδι της ακριτικής ομάδας με την ΑΕΚ, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα να κερδίσουμε».

«Στα τελευταία παιχνίδια στην έδρα μας (με αντιπάλους Καβάλα, Παναθηναϊκό, Εργοτέλη) έχουμε μόλις μία ισοπαλία κι αυτός είναι ένας καλός λόγος για να τα δώσουμε όλα και να πανηγυρίσουμε την επιτυχία.

Νομίζω ότι ήρθε ο καιρός για να κερδίσουμε» ανέφερε ο ψηλόσωμος τερματοφύλακας.

Στη συνέχεια, ο 33χρονος πορτιέρο, ανέλυσε τους λόγους τους οποίους δεν φοβάται πως η ομάδα του θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, παρά τα διαδοχικά αρνητικά αποτελέσματα. «Δεν φοβάμαι. Έχουμε την ποιότητα κι έχουμε αποδείξει τι μπορούμε να πετύχουμε. Ακόμη και στα παιχνίδια που δεν πήραμε βαθμό ή βαθμούς, δεν χάσαμε εύκολα. Κερδίσαμε τον Άρη και πήραμε ισοπαλία από τον ΠΑΟ εκτός, και έχουμε αποτελέσματα μιας ομάδας που μάχεται παντού» ήταν τα λόγια του έμπειρου τερματοφύλακα.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Πρόταση ανανέωσης σε Βέλλιο

Η ΠΑΕ Ηρακλής με σχετική ανακοίνωση γνωστοποίησε την πρόθεση της να διατηρήσει τον Απόστολο Βέλλιο στις τάξεις της ομάδα. Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ, επιβεβαιώνοντας την πρόθεσή της να διατηρεί στο δυναμικό της όλους τους ποδοσφαιριστές, που έχουν την επιθυμία προσφοράς στην ομάδα και ιδίως εκείνους, που προέρχονται από τα σπλάχνα της και συμμεριζόμενη την ανάλογη διάθεση, που εξέφρασε η πλευρά του Απόστολου Βέλλιου, κατέθεσε, σήμερα, Τρίτη 25/01/2011, στον ποδοσφαιριστή επίσημη πρόταση ανανέωσης του συμβολαίου του, ύψους 480.000 ευρώ για τρία χρόνια, πέρα από τους μισθούς, τα ομαδικά και προσωπικά πριμ, που προβλέπει το νέο συμβόλαιο. Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ καλεί την πλευρά του ποδοσφαιριστή να υπογράψει το νέο συμβόλαιο συνεργασίας, την Παρασκευή 28/01/2011».

Πού πας, ρε Καραμήτρο;

Μετά τους δανεικούς Σουμπίνιο, Παπάζογλου, ο Μαρινάκης στέλνει στον Πανσερραϊκό και δανεικό προπονητή, τον Αλεξανδρή! Πού πάει η ΑΕΚ να ζητήσει τον Γεωργιάδη;
Πού πας, ρε Καραμήτρο;
Εντάξει, το ξέραμε πως ο Πανσερραϊκός διατηρούσε φιλικές σχέσεις με τον Ολυμπιακό, αλλά αυτοί δεν κρατάνε ούτε τα προσχήματα.

Διώξανε τον Κοκότοβιτς κι αντί να πάρουν έμπειρο προπονητή μπας και σώσουν τη χρονιά, σκέφτονται να κάνουν πειράματα με τον Αλέκο, που μέχρι σήμερα δούλευε στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού!
Φαίνεται πως το τελευταίο, ότι δηλαδή προέρχεται από τον Ολυμπιακό, μετράει περισσότερο. Ίσως σκέφτονται πως έτσι η ομάδα θα χτυπήσει και τα δύσκολα παιχνίδια των τελευταίων αγωνιστικών, όπως αυτό με τον Παναθηναϊκό στην 28η αγωνιστική.

Βέβαια, μέχρι τότε μπορεί και να έχουν πέσει, αλλά ο Αλέκος θα το έχει κάνει το "αγροτικό" του.
Την ίδια στιγμή που οι σχέσεις Πανσερραϊκού - Ολυμπιακού είναι τόσο φιλικές ως και παρεξηγήσιμες, η ΑΕΚ σκέφτεται να κάνει πρόταση στον Θεοδωρίδη για να πάρει τον Γεωργιάδη. Η μεταγραφή αυτή φυσικά θα γίνει μόνο αν δεν τον θέλει τον παίκτη ο Βαλβέρδε για το προσεχές καλοκαίρι.
Και οι πληροφορίες από το λιμάνι λένε πως ο Γεωργιάδης και Ανάκογλου του Πανσερραϊκού είναι δυο περιπτώσεις που εξετάζονται. Οπότε, πού πας ρε ΑΕΚ;

Χωρίς… Φωτάκη πώς θα βλέπει;

Σε τέσσερις με πέντε εβδομάδες αναμένεται να επιστρέψει στα γήπεδα ο Γιώργος Φωτάκης, αφού στο χέρι του θα τοποθετηθεί νάρθηκας για να ξεπεράσει το πρόβλημα του τραυματισμού του.
Χωρίς… Φωτάκη πώς θα βλέπει;
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέδωσε σχετική ανακοίνωση για το θέμα, στην οποία αναφέρει:
«Σήμερα ολοκληρώθηκε ο παρακλινικός ιατρικός έλεγχος στον οποίο υποβλήθηκε ο Γιώργος Φωτάκης μετά τον τραυματισμό του στον αγώνα εναντίον της Skoda Ξάνθης.
Όπως διαπιστώθηκε ο ποδοσφαιριστής υπέστη βλάβη του πρόσθιου επιχείλιου χόνδρου, τύπου Bony Bankart, με συνοδό κάταγμα κορακοειδούς απόφυσης, τύπου ΙΙ.
Ο Γιώργος Φωτάκης θα παραμείνει με το δεξί άνω άκρο σε νάρθηκα για τρεις εβδομάδες και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πρόγραμμα ενεργητικής αποκατάστασης».
Πλέον ο Μάκης Χάβος αντιμετωπίζει ένα ακόμα πρόβλημα στα χαφ και καλείται να βρει επείγοντος λύσεις.

Λαζαρίδης: «Θα κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ!»

Άπαντες στο στρατόπεδο του Αρη ζουν στους ρυθμούς του μεγάλου ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, κόντρα στον ΠΑΟΚ (Κυριακή 19:30, Novasports 1). Πρώτοι απ΄ όλους ασφαλώς εισπράττουν αυτό το κλίμα οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές των «κιτρίνων» οι οποίοι  προετοιμάζονται πυρετωδώς για αυτή την πολύ μεγάλη αναμέτρηση.
 Ο Νίκος Λαζαρίδης μιλώντας στο Novasports.gr αναφέρεται αρχικά στις αγωνιστικές συνθήκες κάτω από τις οποίες θα μπουν στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την ερχόμενη Κυριακή: « Σίγουρα θα ήταν καλύτερο αν είχαμε κερδίσει στη Κρήτη, αλλά θεωρώ πως με την εμφάνισή μας αφήσαμε υποσχέσεις για μια καλύτερη συνέχεια. Το 0-0 με τον Εργοτέλη δεν ήταν δίκαιο, καθώς βάση των ευκαιριών που κάναμε, αλλά και του γκολ που δεν μέτρησε, έπρεπε να φύγουμε με τους τρεις βαθμούς».
Για τον Καστοριανό αμυντικό, το ντέρμπι που έρχεται θα είναι το πρώτο του με τη φανέλα του Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και το περιμένει με αγωνία: « Πράγματι, θα είναι η πρώτη φορά που θα ζήσω ένα Αρης-ΠΑΟΚ στο δικό μας γήπεδο και αυτό με κάνει να το περιμένω κάπως ιδιαίτερα. Βεβαίως την ατμόσφαιρα μπορώ να τη φανταστώ, καθώς σε όλα τα μεγάλα ματς και όχι μόνο οι οπαδοί μας δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα. Κάπως έτσι θα είναι τα πράγματα και την Κυριακή».
Όσο για το τι περιμένει να συμβεί εντός γηπέδου; « Αν και σε αυτά τα παιχνίδια δεν μπορούν να γίνουν προγνωστικά, είμαι βέβαιος πως θα κερδίσουμε τον ΠΑΟΚ! Η ομάδα δουλεύει καλά, ενισχύθηκε στις μεταγραφές, παίζει στην έδρα της και δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».
Στο μεταξύ ο Γιάννης Μιχαλήτσος ξεκίνησε την προετοιμασία των παικτών του με μία πρωινή προπόνηση στις εγκαταστάσεις του Ρυσίου. Μάλιστα είδε με ιδιαίτερη ικανοποίηση να μετέχουν στο κανονικό πρόγραμμα οι Κόκε, Μενδρινός, Πρίττας, όπως και ο Νέρι Καστίγιο του οποίου το δελτίο εκδόθηκε και ως εκ τούτου έχει δικαίωμα συμμετοχής στο επερχόμενο ντέρμπι. Αντίθετα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο τραυματίας Οριόλ. Μόνος του εξάλλου γυμνάστηκε ο νεοαποκτηθέντας Μαρσέλο Μπομπαντίγια. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί την Τετάρτη, επίσης με μια πρωινή προπόνηση.
*Την Τετάρτη επιστρέφει από τη Γουατεμάλα ο Κάρλος Ρουίζ, όπως ενημέρωσε την ΠΑΕ Άρης η ομοσπονδία της χώρας.
*Ξεκίνησε η διάθεση των εισιτηρίων για την αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ. Στις θύρες 1 και 3 κοστίζουν 20 ευρώ, στη θύρα 2 η τιμή είναι στα 30 ευρώ, στις θύρες 5,6,9 κοστίζουν 35 ευρώ, ενώ στη θύρα 7 το εισιτήριο έχει 50 ευρώ. Η ζήτηση είναι μεγάλη και αναμένεται μέχρι την ώρα του αγώνα νε έχουν εξαντληθεί.  
*Τον πέμπτο χρόνο λειτουργίας της γιορτάζει η Λέσχη Φίλων Άρη. Ο διοικητικός φορέας της ΠΑΕ αριθμεί αυτή τη στιγμή 8052 μέλη και ο στόχος μέσα στο έτος που διανύουμε είναι να φτάσει σε πενταψήφιο νούμερο. Εορταστικά μηνύματα έστειλαν προς τον κόσμο του Αρη, ο πρόεδρος του φορέα Γιάννης Γρανούζης, ο πρόεδρος του ΑΣ κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θανάσης Αθανασιάδης και ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Γιάννης Δαμιανίδης. Ολοι τους εύχονται χρόνια  πολλά στο δημιούργημα της Αρειανής οικογένειας το οποίο σαν σήμερα έπαιρνε σάρκα και οστά

Aλεξανδρής αντί Κοκότοβιτς!

Ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς αποτελεί παρελθόν από τον Πανσερραϊκό και ο Αλεξανδρής που παραιτήθηκε από προπονητής της ομάδας Νέων του Ολυμπιακού, θα πάρει την θέση του. Ο Αλεξανδρής παραιτήθηκε - όπως αναφέρει η ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων»- επειδή επιθυμεί να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, ως πρώτος προπονητής. Παράλληλα, έγινε γνωστό πως ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς αναλαμβάνει την ευθύνη του τμήματος σκάουτινγκ και θα είναι τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας.

Η ανακοίνωση για τον Αλέκο Αλεξανδρή:

«Μετά από συνάντηση που είχε σήμερα ο Δ΄ Αντιπρόεδρος της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κ. Γιάννης Μώραλης με τον προπονητή της ομάδας νέων κ. Αλέξη Αλεξανδρή, αποφασίστηκε η από κοινού λύση της συνεργασίας της Π.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ με τον κ. Αλεξανδρή, καθώς και ο ίδιος εκδήλωσε την επιθυμία να συνεχίσει την προπονητική του καριέρα σε διαφορετικό από τις υποδομές τομέα.

Την τεχνική ηγεσία της ομάδας νέων αναλαμβάνει, προσωρινά, ο Διευθυντής της Ακαδημίας κ. Χαράλαμπος Ζελενίτσας
».

Ο Αλεξανδρής είναι πλέον το μεγάλο φαβορί για τον Πανσερραϊκό, ενώ εάν «ναυαγήσει» η συμφωνία, τότε επόμενος για αντικαταστάτης του Κοκότοβιτς, φέρεται να είναι ο Σίνισα Γκόγκιτς.

Στην Τσέλσι ο Νταβίντ Λουίζ

Στην Τσέλσι αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του ο Νταβίντ Λουίζ, καθώς απομένουν μόνο κάποιες λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του από την Μπενφίκα.Ο Κάρλο Αντσελότι επέμεινε για την απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού και φαίνεται ότι τελικά τα κατάφερε. Το διοικητικό συμβούλιο της πορτογαλικής ομάδας αποφάσισε να κάνει δεκτή την πρόταση της Τσέλσι ύψους 25 εκατ. ευρώ συν έναν παίκτη ως έμψυχο αντάλλαγμα, ενώ οι Άγγλοι ήδη κατέθεσαν αίτημα για έκδοση άδειας εργασίας, καθώς φαίνεται να τα έχουν βρει σε όλα και με τον 23χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος θα υπογράψει συμβόλαιο έως το καλοκαίρι του 2015.

Η Μπενφίκα δεν έχει επιλέξει ακόμη τον παίκτη που θα ακολουθήσει το αντίθετο δρομολόγιο, όμως τα ονόματα που ακούγονται είναι εκείνα των Ραΐκοβιτς, Μάτιτς, Μπρούμα και Φαν Άανολτ. Η μεταγραφή αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες και η Τσέλσι να κλείσει με τον καλύτερο τρόπο τα αμυντικά της κενά.

Μέσα Φλεβάρη ο Βιτόλο...

Για την πορεία της αποθεραπείας του Βίκτορ Βιτόλο αλλά και το πότε θα επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Ισπανός αμυντικός μέσος μίλησε ο αρχίατρος του ΠΑΟΚ, Παναγιώτης Γιγής.
Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Sport 103»
«Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Ο Βιτόλο κάνει αποκατάσταση στην πατρίδα του, κοντά στην οικογένειά του. Ταλαιπωρήθηκε αρκετά και του κάνει καλό να βρίσκεται εκεί. Θα έρθει σε καμιά βδομάδα, δέκα μέρες στην Ελλάδα. Κάνει κανονικά προπονήσεις σε ένα προπονητικό κέντρο που ξέρουμε και είναι πολύ καλό. Τρέχει, κάνει ποδήλατο, απλά δεν παίζει μπάλα. Στην αρχή ανησυχήσαμε με τη μόλυνση που έπαθε. Πήρε την αντιβίωσή του και καλυτερεύει διαρκώς. Μετά το ματς με τον Ολυμπιακό θα έρθει."

Για το γιατί δεν ήρθε ακόμα στην Ελλάδα: «Είναι χαρακτήρας που δεν μπορεί να κάθεται εκτός γηπέδου. Αν ήταν εδώ θα ήθελε να μπει μέσα να παίξει. Δεν είναι του χαρακτήρα του να μένει εκτός».

Για το πότε θα επιστρέψει σε αγωνιστική δράση: «Αυτή η εβδομάδα που διανύουμε είναι η τέταρτη. Πρέπει να τελειώσει την αντιβίωση που παίρνει. Από τις 15 Φεβρουαρίου και μετά θα μπορεί να παίξει. Μόλις επιστρέψει και περάσει από εργομετρικά θα ξέρουμε ακριβώς πότε θα παίξει. Είναι να μη σου τύχει αυτό που έπαθε. Απλά, δεν είναι τίποτα ανησυχητικό. Είναι καθαρά θέμα ατυχίας».

«Μέσα» ο Κόκε

Με μία πρωινή προπόνηση ξεκίνησε η προετοιμασία του Άρη για το ντέρμπι της Κυριακής με τονΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Εντός προγράμματος οι Κόκε, Μενδρινός και Πρίττας.Η εν λόγω «τριανδρία» παικτών ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα της ομάδας του Γιάννη Μιχαλήτσου, ενώ παράλληλα ο Νέρι Καστίγιο ακολούθησε το κανονικό πρόγραμμα με τον «Νιντέντο» να έχει πλέον δικαίωμα συμμετοχής στα παιχνίδια των «Κίτρινων» έπειτα από την έκδοση του δελτίου του από την ΕΠΟ.

Συνάμα, ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Μπομπαντίγια, Αγτζίδης και Οριόλ. Από εκεί και πέρα, αύριο αναμένεται στη Θεσσαλονίκη ο Κάρλος Ρουίζ ενώ απόντες από τη σημερινή προπόνηση ήταν οι διεθνείς Ντανίλο, Κατίδης και Μπουγαίδης. Αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει μία πρωινή προπόνηση για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Αποχώρησαν Μούσλι και Αθανασιάδης

Ενοχλήσεις ένιωσαν λίγο πριν από το φινάλε της σημερινής προπόνησης του ΠΑΟΚ, οι Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Στέφανος Αθανασιάδης με συνέπεια να αποχωρήσουν από το πρόγραμμα του «Δικεφάλου».Ο Βόσνιος επιθετικός ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς, ενώ ο «Κλάους» είχε πρόβλημα στο δεξιό δικέφαλο. Αμφότεροι αποχώρησαν περισσότερο για προληπτικούς λόγους προκειμένου να μην επιδεινωθεί η κατάστασή τους ενόψει του ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Από εκεί και πέρα, κανονικά συμμετείχε στην προπόνηση ο Πάμπλο Γκαρσία αλλά και ο Ντιέγκο Αρίας. Ατομικό πρόγραμμα ακολούθησαν οι Ελ Ζαρ και Γεωργίου, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες των «ασπρόμαυρων» έκαναν ασκήσεις φυσικής κατάστασης.

Ντεγκρά: «Έχω μιλήσει με τον Ολυμπιακό»

Επιβεβαίωσε τις επαφές του με τον Ολυμπιακό ο Ματίας Ντεγκρά μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας εξέφρασε την επιθυμία να παραμείνει στην Ελλάδα και μετά τη λήξη του συμβολαίου του με τον Αστέρα Τρίπολης και ξεκαθάρισε πως στην παρούσα φάση το μόνο που τον απασχολεί είναι πώς θα βοηθήσει τους Αρκάδες να παραμείνουν στη Σούπερ Λίγκα.

Αναλυτικά, ο Ματίας Ντεγκρά μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για:

-το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτησή του: «Βλέπω κάθε μέρα ξεχωριστά. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα αλλάζουν συνεχώς. Έχει γίνει μία κουβέντα με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν μου αρέσει να μιλάω πριν γίνει κάτι. Η Ελλάδα μού αρέσει πάρα πολύ, όπως και στην οικογένειά μου. Μακάρι να συνεχίσω την καριέρα μου εδώ. Αυτό θα το δούμε το καλοκαίρι, καθώς τότε λήγει το συμβόλαιό μου με τον Αστέρα. Αυτή τη στιγμή θέλω το καλύτερο για την ομάδα που αγωνίζομαι και το μυαλό μου είναι μόνο εκεί: να παραμείνουμε στη Σούπερ Λίγκα».

-την απόδοσή του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό: «Αν δεν παίρνει η ομάδα σου βαθμούς, δεν μετρά η προσωπική σου απόδοση. Κάναμε μία μεγάλη προσπάθεια και είμαστε λίγο στενοχωρημένοι γιατί δεν πήραμε τίποτα από αυτό το παιχνίδι».

-το αν θα επικρατούσε ο Ολυμπιακός χωρίς το πέναλτι που λανθασμένα καταλογίστηκε υπέρ του: «Δεν είναι εύκολο να πω τι θα γινόταν αν δεν δινόταν το πέναλτι. Ο διαιτητής είναι άνθρωπος και μπορεί να κάνει λάθος».

-την προσπάθεια του Αστέρα να παραμείνει στην κατηγορία: «Πιστεύω πολύ στην ομάδα μας. Έχουμε καλούς παίκτες και καλό κλίμα. Αν πάρουμε τους βαθμούς που πρέπει απέναντι στις ομάδες που είναι κοντά μας στη βαθμολογία, πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε».

-τη μικρή συγκομιδή βαθμών στα εντός έδρας ματς: «Όταν παίζουμε εκτός έδρας, οι αντίπαλοι ανοίγονται και βρίσκουμε χώρους. Αντίθετα, όταν παίζουμε στο γήπεδό μας, που είναι και λίγο μικρό, οι αντίπαλοι παίζουν κάπως πιο κλειστά και δυσκολευόμαστε. Ίσως είναι και θέμα τύχης. Για να πετύχουμε το στόχο μας θα πρέπει να πάρουμε βαθμούς και εντός και εκτός έδρας».

-την αλλαγή στην τεχνική ηγεσία του Αστέρα: «Μερικές φορές η αλλαγή προπονητή κάνει καλό, άλλες όχι. Αυτό θα το δούμε. Εμείς συνεχίζουμε να δουλεύουμε με την ίδια σοβαρότητα και πιστεύω πως με λίγη τύχη θα καταφέρουμε να σωθούμε».

-το ματς της ερχόμενης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι: «Είναι πολύ σημαντικό το παιχνίδι αυτό για μας. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τους τρεις βαθμούς. Μετά από τους 6-7 προσεχείς αγώνες, που θα κρίνουν πολλά, θα δούμε πού βρισκόμαστε».

-το αν η διαφορά του Ολυμπιακού από τον Παναθηναϊκό δικαιολογείται στο γήπεδο: «Όταν έχεις επτά βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο και ακόμη μεγαλύτερη από τον τρίτο, αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Ολυμπιακός έχει πολύ καλό και μεγάλο ρόστερ, με παίκτες που βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Εκεί πιστεύω πως οφείλεται η διαφορά».

Στο Λουζνίκι οριστικά το ΤΣΣΚΑ-ΠΑΟΚ για το Europa League

Στο Λουζνίκι πρόκειται να διεξαχθεί οριστικά και αμετάκλητα ο αγώνας για τη φάση των 32 του Europa League μεταξύ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και του ΠΑΟΚ (22 Φεβρουαρίου), μετά από σχετική απόφαση των υπευθύνων της ρωσικής ομάδας.

Η διοίκηση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε επικοινωνία που είχε με την αντίστοιχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ την Τρίτη γνωστοποίησε στους θεσαλλονικείς ότι ο εν λόγω αγώνας θα πραγματοποιηθεί κανονικά στο Λουζνίκι, καθώς οι ρώσοι αποφάσισαν να μην αλλάξουν έδρα.

Η ΤΣΣΚΑ είχε δηλώσει ως δεύτερη έδρα το Κράσνονταρ στη Μαύρη Θάλασσα, στην περίπτωση που το κρύο δεν επέτρεπε να διεξαχθεί το παιχνίδι στο Λουζνίκι της Μόσχας. Παρόλα αυτά, η περίπτωση αλλαγής έδρας απορρίφθηκε.

Το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο για τις 22 Φεβρουαρίου στις 18:00 ενώ το πρώτο ραντεβού μεταξύ των δύο ομάδων στο γήπεδο της Τούμπας είναι για τις 17 Φεβρουαρίου στις 22:05.

Μάλιστα στην διάρκεια της σημερινής επικοινωνία και ενώ η διοίκηση της ρωσικής ομάδας ζήτησε 300 εισιτήρια για τις ανάγκες των φιλάθλων της προτίθεται να δώσει σε πρώτη φάση στην ομάδα της Θεσσαλονίκης τον αριθμό των 2.000 εισιτηρίων.

Ένας αριθμός που στην πορεία της κουβέντας συμφωνήθηκε και με δεδομένο ότι ο επαναληπτικός θα διεξαχθεί στο Λουζνίκι να φθάσει μέχρι και τις 4.000 ανάλογα πάντα με την πορεία που θα παρουσιάση η διάθεση των πρώτων.

Σεβίλλη-Ρεάλ και «Μπάρτσα»-Αλμερία πράξη πρώτη στον δρόμο για τον τελικό

Από τη μέρα που έγινε η κλήρωση του κυπέλλου Ισπανίας (από τη φάση των «16» κι έπειτα), το ενδιαφέρον όλων εστιάστηκε στο ενδεχόμενο να βρεθούν αντίπαλοι στον τελικό, για πρώτη φορά από το 1990, Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Μία πιθανότητα που πλέον είναι κάτι παραπάνω από ορατή, αφού οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» έχουν φτάσει στα ημιτελικά και απέχουν ένα βήμα (ή για την ακρίβεια δύο αγώνες) από το να δώσουν ραντεβού στον μεγάλο τελικό.

Τελευταίο εμπόδιο που πρέπει να υπερπηδήσουν είναι, για τους μεν «μερένγκες» η Σεβίλλη, για τους δε «μπλαουγκράνα» η Αλμερία.

Εκ των δύο, πιο δύσκολο μοιάζει το έργο της Ρεάλ, που την Τετάρτη δίνει στο «Σάντσεθ Πιχουάν» το πρώτο παιχνίδι απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου. Η Σεβίλλη κάνει κακή σεζόν, έχοντας μείνει πολύ πίσω στο πρωτάθλημα και γνωρίζοντας έναν ταπεινωτικό αποκλεισμό στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, βλέπει το κύπελλο ως μία καλή ευκαιρία να σώσουν το γόητρό τους.

Το κίνητρό των Ανδαλουσιάνων είναι υψηλό, αλλά αυτό ίσως να μην αποδειχθεί αρκετό απέναντι στην ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, που φιλοδοξεί να κατακτήσει το τρόπαιο για πρώτη φορά από το 1993.

Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα υποδέχεται επίσης την Τρίτη στο «Καμπ Νου» την Αλμερία και έχει στόχο να πάρει ένα σκορ ασφαλείας, ώστε να μετατρέψει τη ρεβάνς του «Μεντιτεράνι» σε τυπική διαδικασία.

Οι Καταλανοί είναι φυσικά το απόλυτο φαβορί του ζευγαριού, αλλά θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην υποτιμήσουν την αντίπαλό τους, που δεν έχει να χάσει τίποτα και θα παίξει χωρίς άγχος.

Συνοπτικά το πρόγραμμα των πρώτων ημιτελικών:

Σεβίλλη-Ρεάλ Μαδρίτης 26/1
Μπαρτσελόνα-Αλμερία 26/1

* Οι ρεβάνς θα γίνουν στις 2 Φεβρουαρίου

Τέλος ο Κοκότοβιτς

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο του Πανσερραϊκού ο Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Αν και το βράδυ της Δευτέρα μετά τη συνάντηση με τον Πέτρο Θεοδωρίδη είχε αποφασιστεί η παραμονή του Σέρβου τεχνικού μέχρι το τέλος της σεζόν, μετά από τις αντιδράσεις μελών του ΔΣ της ΠΑΕ, αλλά και οπαδών που έγραψαν συνθήματα εναντίον του προπονητή στους τοίχους του γηπέδου, αποφασίστηκε πως το διαζύγιο είναι αναπόφευκτο.

Έτσι τα «λιοντάρια» βρίσκονται σε αναζήτηση προπονητή που θα αναλάβει το δύσκολο έργο να οδηγήσει την ομάδα στην παραμονή στη Σούπερ Λίγκας.

ΠΑΟΚ=Με δύο χιλ. και βάλε!

Τουλάχιστον δύο χιλ. φίλους του θα έχει στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ, στην αναμέτρηση εναντίον της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο «Λουζνίκι», ενώ ενδέχεται ο αριθμός τους να αυξηθεί.
Με δύο χιλ. και βάλε!
Η συμφωνία μεταξύ των διοικήσεων των δύο συλλόγων ανέφερε ότι ο «δικέφαλος του Βορρά» θα λάμβανε δύο χιλ. εισιτήρια για την αναμέτρηση στη Μόσχα.
Τώρα, όμως, που η διεξαγωγή του αγώνα έχει «κλειδώσει» ότι θα γίνει στο «Λουζνίκι» (υπήρχε το ενδεχόμενο να γίνει σε άλλο γήπεδο), οι Θεσσαλονικείς μπορούν να ζητήσουν περισσότερα εισιτήρια!
Κάτι που είναι πιθανό να γίνει μέσα στο επόμενο διάστημα.

Τέρι: «Έχουμε δύο ματς με Γιουνάιτεντ»

Εντός του παιχνιδιού για τον τίτλο είναι η Τσέλσι σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αρχηγός των Λονδρέζων, Τζον Τέρι. Τι είπε για την διαφορά των «Μπλε» από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ«Η Γιουνάιτεντ, παίζει καλά το τελευταίο διάστημα αν και σε μερικά παιχνίδια έχει σταθεί τυχερή. Όλα μπορούν να αλλάξουν αφού έχουμε ακόμα δύο παιχνίδια μαζί τους. Μακριά από την έδρα μας έχουμε πραγματοποιήσει ορισμένες καλές εμφανίσεις αλλά κόντρα στην Μπόλτον όλα κύλησαν εξαιρετικά. Ο Ντρογκμπά σημείωσε ίσως το καλύτερο του τέρμα φέτος και μας βοήθησε πολύ στη συνέχεια. Χάρηκα και για τον Ραμίρεζ γιατί έψαχνε το γκολ εδώ και αρκετό καιρό. Έχει δυσκολευτεί πολύ με τη γλώσσα αλλά σιγά-σιγά αρχίζει και προσαρμόζεται» τόνισε ο 'Αγγλος κεντρικός αμυντικός της Τσέλσι.

Στον εισαγγελέα για το... ξεβράκωμα

Ο αθλητικός δικαστής, Κώστας Σιμιτζόγλου κάλεσε τον Κώστα Μήτρογλου για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ του κόντρα στον Παναθηναϊκό (κατεβασμένο σορτσάκι).Ο επιθετικός του Πανιωνίου (αγωνίζεται ως δανεικός από τον Ολυμπιακό) θα παραστεί μπροστά στον αθλητικό εισαγγελέα για να δώσει εξηγήσεις για τον τρόπο που πανηγύρισε το γκολ που σημείωσε.

«Στην ΑΕΚ ο Βέλλιος!»

Στην «Ένωση» θα συνεχίσει την καριέρα του ο Απόστολος Βέλλιος, σύμφωνα με όσα γράφουν τα ιταλικά ΜΜΕ. «Περισσότερο ελκυστική η πρόταση των Ελλήνων από της Μπολόνια».
«Στην ΑΕΚ ο Βέλλιος!»
Αυτό, τουλάχιστον, αναφέρει το «calcionews24.it», στο ρεπορτάζ του ιταλικού συλλόγου:
«Σύμφωνα με πληροφορίες φαίνεται ότι η μεταγραφή του Έλληνα επιθετικού, Απόστολου Βέλλιου στην Μπολόνια δεν θα γίνει. Αυτό γιατί ο παίκτης δέχτηκε μια πιο ελκυστική πρόταση από τους ΑΕΚ».
Στην ΑΕΚ εξετάζουν την περίπτωση του Έλληνα σέντερ φορ με ενδιαφέρον, το ζήτημα είναι πού βρήκαν τα χρήματα και κατέθεσαν καλύτερη πρόταση…
 

Ρονάλντο: «Θέλω τίτλους, όχι Χρυσές Μπάλες»

Καμία κόντρα υποστήριξε ο Κριστιάνο Ρονάλντο πως δεν έχει μεταξύ του ιδίου και του Λιονέλ Μέσι. Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης επεσήμανε πως για τον ίδιο μετράει περισσότερο η κατάκτησης τίτλων, παρά ατομικών βραβείων όπως η «Χρυσή Μπάλα», που κέρδισε πρόσφατα ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός της Μπαρτσελόνα.

«Δεν έχω καμία εμμονή ή αντιπαλότητα μαζί του, νιώθω ό,τι ακριβώς και με τους άλλους ποδοσφαιριστές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θέλω να γίνω ο καλύτερος όλων» δήλωσε σε συνέντευξη που έδωσε στην “Gazzetta dello Sport”, για να προσθέσει: «Δεν ζηλεύω καθόλου τον Μέσι. Προτεραιότητά μου είναι να κερδίσω το ισπανικό πρωτάθλημα και το Champions League με τη Ρεάλ Μαδρίτης και όχι Χρυσές Μπάλες».

Αναφερόμενος στην κούρσα για τον τίτλο στην Primera Division, συμπλήρωσε: «Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά όχι ακατόρθωτα. Το επόμενο El Clasico θα κρίνει πολλά και θα είναι μεγάλη πρόκληση για εμάς, ειδικά μετά από εκείνο του Νοεμβρίου στην Βαρκελώνη».

Στη Μίλαν ο Φαν Μπόμελ!

Την παραχώρηση του Μαρκ Φαν Μπόμελ στη Μίλαν ανακοίνωσε η Μπάγερν Μονάχου. Ο Ολλανδός μέσος επρόκειτο να μείνει ελεύθερος από τους Βαυαρούς στο τέλος της περιόδου, ενώ δεν υπολογιζόταν από τον συμπατριώτη του, Λουίς Φαν Γκάαλ, μετά την απόκτηση του Λουίς Γκουστάβο από τη Χόφενχαϊμ.

«Ήταν αίτημα του Μαρκ να του επιτρέψουμε για αθλητικούς λόγους να φύγει για τη Μίλαν το συντομότερο δυνατό. Ανέκαθεν ήταν ένα υπόδειγμα επαγγελματία και υπήρξε ένας πετυχημένος και σημαντικός παίκτης της Μπάγερν, ενώ υπήρξε και αρχηγός της ομάδας. Για τους λόγους αυτούς αποφασίσαμε να κάνουμε δεκτό το αίτημά του», δήλωσε ο πρόεδρος των νταμπλούχων Γερμανίας, Καρλ-Χάιντς-Ρουμενίγκε.

Ο 33χρονος μέσος, που φέτος είχε 18 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με τους Βαυαρούς, δήλωσε με τη σειρά του: «Φεύγω από την Μπάγερν με βαριά καρδιά, αλλά με το κεφάλι ψηλά. Πέρασα 4,5 πολύ όμορφα και πετυχημένα χρόνια εδώ και θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου στο σύλλογο και τους φιλάθλους. Η Μπάγερν θα έχει πάντα μία μεγάλη θέση στην καρδιά μου»

Στοιχημα απο τον Bet Steloumpas

ΠΕΝΤΑΔΑ 2ΗΜΕΡΟΥ
ΜΠΡΑΙΤΟΝ : OVER (1,72)
ΠΟΡΤ ΒΕΙΛ : OVER (1,90)
ΣΑΜΠΝΤΟΡΙΑ : G-G (1,70)
ΝΑΠΟΛΙ : G-G (1,65)
ΣΕΛΤΙΚ : OVER (1,65)
(ΑΠΟΔ.ΠΕΝΤΑΔΑΣ 15,39)

Ομάδα βετεράνων φτιάχνουν;

Την ανανέωση στο συμβόλαιο του Πολ Σκόουλς για έναν ακόμα χρόνο σκέφτεται να προτείνει ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μετά τον Ράιαν Γκιγκς.
Ομάδα βετεράνων φτιάχνουν;
Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θεωρεί ότι ο 36χρονος άσος έχει έναν ακόμα χρόνο καλής μπάλας, όπως συμβαίνει δηλαδή και με τον 37χρονο Ουαλό εξτρέμ.
Λογικά αμφότεροι θα συνεχίσουν στον αγγλικό σύλλογο και τη νέα σεζόν, δείχνοντας ότι το… λέει η καρδούλα τους και μπορούν παρά τα χρονάκια τους να συνεχίσουν σε υψηλό επίπεδο.

Δεν… το κουνάει ο Γκερέιρο!

Κανέναν απολύτως λόγο να φύγει από την ΑΕΚ δεν βλέπει ο Ρότζερ Γκερέιρο.

Με αφορμή τα πρόσφατα «σενάρια» στη χώρα του που τον ήθελαν στόχο των Λέγκια και Βίσλα Κρακοβίας, ο Πολωνός ξεκαθάρισε πως είναι (πλέον) απόλυτα ικανοποιημένος στην «Ένωση» και καθόλου διατεθειμένος να αποχωρήσει από αυτήν.

«Κανείς δεν ήρθε σε επαφή με εμένα. Υπήρξαν κάποιες ερωτήσεις προς τον μάνατζερ μου, αλλά έμεινε εκεί το θέμα, δεν υπήρξε κάτι συγκεκριμένο», ανέφερε στην «Przegladzie Sportowym» ο Γκερέιρο.

«Παίζω πλέον ποδόσφαιρο στην ΑΕΚ όλο και περισσότερο και δεν έχω κανένα πρόβλημα υγείας», ανέφερε ο 28χρονος μέσος και αφού εξήγησε ότι «υπήρχε μια καθυστέρηση με τις πληρωμές, το παραδέχομαι και ήταν δύσκολο για εμένα», κατέληξε: «Τώρα, όμως, όλα είναι τακτοποιημένα. Δεν έχω κανένα λόγο να αφήσω την ΑΕΚ».

Στο δημοσίευμα, δε, φιλοξενούνται και δηλώσεις του μάνατζερ του Γκερέιρο, Ρομπαλίνιο, ο οποίος επιβεβαίωσε, επίσης, πως ο πελάτης του δεν ενδιαφέρεται να αφήσει την Ελλάδα (σ.σ. και το συμβόλαιο των περίπου 600.000 ευρώ που έχει στην ΑΕΚ), για να επιστρέψει σε πολωνικό σύλλογο.

Ψηφίζει Μπλάκπουλ ο Φέργκι

Ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον αποθέωσε την Μπλάκπουλ τονίζοντας πως αν τελείωνε τώρα η Πρέμιερ Λιγκ θα την ψήφιζε ως ομάδα της χρονιάς και τον προπονητή της, ως τον καλύτερο.Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από την Μπλάκπουλ σήμερα και δεν πιστεύει πως θα είναι εύκολο ματς: «Η Μπλάκπουλ πηγαίνει εξαιρετικά ως τώρα. Αν έπρεπε να επιλέξω τώρα την ομάδα της χρονιάς θα επέλεγα αυτή και τον Ιαν Χολόγουεϊ προπονητή της χρονιάς. Παίζουν ωραίο ποδόσφαιρο και σκοράρουν πολλά τέρματα. Γνωρίζω ότι δέχονται και εύκολα γκολ αλλά έτσι είναι ο τρόπος παιχνιδιού τους. Σκοράρουν σε κάθε παιχνίδι και ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα για εμάς».

Φωτο ημερας

Γουάντα Νάρα η σύζυγός του Μάξι Λόπες.

«Ποτέ στον ΠΑΟ!».

Πιστός στρατιώτης του Ολυμπιακού δηλώνει ο Ματ Ντάρμπισιρ, που δεν θα πήγαινε ποτέ στον Παναθηναϊκό. «Έστειλα συγχαρητήριο μήνυμα στον Μήτρογλου για το γκολ που τους έβαλε!».
«Ποτέ στον ΠΑΟ!». Κι εσύ… gavros;
Ο Άγγλος επιθετικός παραχώρησε συνέντευξη για τον Ολυμπιακό και την καριέρα του στο «sentragoal» και, μεταξύ άλλων, σχολίασε για το αν θα πήγαινε ποτέ στο «τριφύλλι»:
«Δεν θα δεχόμουν! Με τίποτα. (σ.σ. ο Ντάρμπισαϊρ αλλιώς απάντησε, και μάλιστα σε άπταιστα ελληνικά, αλλά δεν είναι κάτι που μπορεί να γραφτεί...) Οχι, όχι, όχι! Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση. Για μένα δεν παίζουν ρόλο τα χρήματα, αλλά ο σεβασμός. Δεν υπάρχει καμία, μα καμία περίπτωση να πήγαινα στον Παναθηναϊκό! Ούτε μία στο εκατομμύριο... Ποτέ. Ο Ολυμπιακός θα είναι για πάντα στην καρδιά μου».
Για το γκολ του Μήτρογλου: «Παρακολούθησα τα αποτελέσματα της Κυριακής και είδα τον Μήτρογλου να σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού ως παίκτης του Πανιωνίου. Αμέσως του έστειλα γραπτό μήνυμα για να τον συγχαρώ που έβαλε γκολ στον Παναθηναϊκό!».
Για την πιθανότητα επιστροφής: «Δεν μου έχει μείνει καμία πικρία! Όπως είπα μπορεί να επιστρέψω στην Ελλάδα και να ξαναπαίξω στον Ολυμπιακό. Δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Προς το παρόν θέλω να τελειώσω τη χρονιά μου στην Μπέρμινγχαμ και το καλοκαίρι θα δούμε πως θα έχει η κατάσταση... Σίγουρα δεν πρόκειται να καταστρέψω την ευκαιρία να επιστρέψω στον Ολυμπιακό».

Αταλάντα ή κάποια άλλη;

Σε δεύτερες σκέψεις έχουν μπει οι άνθρωποι της ΑΕΚ αναφορικά με το αν είναι όντως η Αταλάντα που ενδιαφέρεται για τους Γκέντσογλου και Μανωλά ή κάποια άλλη ομάδα.
Αταλάντα ή κάποια άλλη;
Στους «κιτρινόμαυρους» έκανε εντύπωση το γεγονός ότι οι Ιταλοί ανέβασαν άμεσα την προσφορά τους από τα 2 εκ. ευρώ στα 2,7 αφού μιλάμε για μία ομάδα που αγωνίζεται στη β΄ κατηγορία.
Στην «Ένωση» θεωρούν ότι κάποιος άλλος ιταλικός σύλλογος είναι πιθανό να κρύβεται από πίσω, αν και το μοναδικό που τους ενδιαφέρει ουσιαστικά είναι να μπει ρευστό στο ταμείο…
 

Το παλεύει για Αγκουέρο η Ρεάλ

Έτοιμη να βάλει «φωτιές» στη Μαδρίτη είναι η Ρεάλ, η οποία έχει βάλει στο στόχαστρό της τον Σέρχιο Αγκουέρο, της συμπολίτισσάς Ατλέτικο, σύμφωνα με την “As”.

Οι «μερένχες» ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Γκονσάλο Ιγκουαΐν, αλλά όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα, θα περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι, αν είναι να αποκτήσουν, αντί του ποσού των 35 εκατομμυρίων ευρώ, τον Αργεντινό στράικερ.

Ο φορ των «ροχιμπλάνκος» υπέγραψε πρόσφατα επέκταση συμβολαίου με την ομάδα του, ενώ προσφάτως είχε δηλώσει πως δεν θα πάει ποτέ σε ομάδα που το όνομά της αρχίζει από “R”.

Πιθανή η απομάκρυνση Κοκότοβιτς

Αλλαγή δεδομένων για Ντράγκαν Κοκότοβιτς; Οι έντονες αντιδράσεις οπαδών του Πανσερραϊκού για την παραμονή του Σέρβου τεχνικού στον πάγκο της ομάδας, που αποτυπώθηκαν με (υβριστικά ως επί το πλείστον) συνθήματα εναντίον του στους τοίχους του γηπέδου, έβαλαν σε σκέψεις τη διοίκηση των «λιονταριών». Έτσι, αν και αργά το βράδυ της Δευτέρας έγινε γνωστό πως θα παραμείνει στον πάγκο, δεν είναι καθόλου απίθανο να υπάρξει διαζύγιο ακόμη και μέσα στην ημέρα.

Αυτό που είναι βέβαιο, πάντως, είναι οι κακές σχέσεις του προπονητή με αρκετούς παίκτες της ομάδας, οι οποίοι εκφράζουν παράπονα για τη συμπεριφορά του απέναντί τους.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ Η μετατροπή του Μπερμπάτοφ σε σταρ πρώτης γραμμής

Τα 17 γκολ που έχει σημειώσει στην εφετινή περίοδο έχουν αρχίσει να δικαιολογούν τα 35 εκατ. ευρώ που ξόδεψε η Γιουνάιτεντ για να τον αποκτήσει πριν από τρία χρόνια.
Ο Μπερμπάτοφ σπάνια δείχνει να βιάζεται, ωστόσο εφέτος έχει κατορθώσει να είναι εκείνος που δίνει τον ρυθμό στην πρωτοπόρο της Πρέμιερ Λιγκ Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν μάλιστα, συνεχίσει και το βράδυ της Τρίτης (25/1) στο εκτός έδρας ματς των «Κόκκινων Διαβόλων» με τη Μπλάκπουλ (21.30, novasports1) τότε θα επιτρέψει στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον και στους συμπαίκτες του να κοιτούν τους διώκτες τους από απόσταση τουλάχιστον πέντε βαθμών!
Μια πτυχή για το πόσο περίεργο άθλημα είναι το ποδόσφαιρο και το τι περιπλοκές μπορεί να επιφέρει στην ψυχολογία των αθλητών, φαίνεται από την απλή παρατήρηση των αγωνιστικών επιδόσεων του Γουέιν Ρούνεϊ και του Μπερμπάτοφ στη Γιουνάιτεντ. Πέρυσι ο Ρούνεϊ έβαζε γκολ σε ρυθμό προπόνησης (συνολικά 34), ενώ εφέτος οι ρόλοι έχουν αντιστραφεί. Ενώ ο νωχελικός Μπερμπάτοφ έχει τονώσει την αυτοπεποίθησή του με κάθε γκολ που σημειώνει, ο Ρούνεϊ αναλώνεται σε βοηθητικούς ρόλους.
Ο βούλγαρος επιθετικός που στις 30 Ιανουαρίου θα γιορτάσει τα 30α γενέθλιά του, διακρίνεται τόσο για την μαγική επαφή του με τη μπάλα, όσο και για τη φαντασία στο παιχνίδι του, στοιχεία που μπορεί να πείθουν τους περισσότερους προπονητές, αλλά δεν αρκούν για να μετακομίσει κάποιος στο «Ολντ Τράφορντ» και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Κι όμως, έπειτα από δύο μέτριες αγωνιστικές περιόδους, το περασμένο καλοκαίρι ο τεχνικός των «Κοκκινων Διαβόλων» αρνήθηκε κατηγορηματικά να «ξεφορτωθεί» τον ποδοσφαιριστή που έμοιαζε να εξελίσσεται σε πανάκριβο... παλτό. «Δεν υπάρχει περίπτωση να τον πουλήσουμε. Είναι φανταστικός επιθετικός και ταιριάζει απόλυτα στο πλάνο μας» έλεγε τότε ο σκοτσέζος προπονητής, που πλέον δικαιώνεται, καθώς ελάχιστοι παίκτες σε παγκόσμιο επίπεδο συνδυάζουν την αποτελεσματικότητα ενός σέντερ φορ με την ποδοσφαιρική χάρη ενός δεκαριού παλιάς κοπής.
Επιπλέον ο Μπερμπάτοφ εξελίσσεται σε αγαπημένο του κοινού της Γιουνάιτεντ, καθώς αφενός έχει σημειώσει τα 15 από τα 17 εφετινά τέρματά του στο «Ολντ Τράφορντ» και αφετέρου το ένα από τα τρία χατ τρικ σημειώθηκε απέναντι στη μισητή (για τους φίλους της Γιουνάιτεντ) Λίβερπουλ.
Βέβαια κανείς δεν είναι τέλειος. Η «μαύρη τρύπα» για τον βούλγαρο σταρ είναι το Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έχει σκοράρει από τον Σεπτέμβριο του 2008 και ως λογική συνέπεια συνηθίζει να μένει εκτός 11άδας στα κρίσιμα ματς. Ισως όμως, καταφέρει να το αλλάξει και αυτό εφέτος. Το σίγουρο είναι ότι χάρη στα γκολ του Μπερμπάτοφ η Γιουνάιτεντ επανήλθε στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ, ενώ παράλληλα επέτρεψε στον Ρούνεϊ να αγοράσει τον χρόνο που χρειαζόταν ωσότου να ξεχαστεί το σίριαλ ανανέωσης του συμβολαίου του. Αν μάλιστα συνεχίσει να σκοράρει με αυτόν τον ρυθμό ο βούλγαρος επιθετικός και... ξαναφτιάξει ο Ρούνεϊ τη σχέση του με τα αντίπαλα δίχτυα τότε οι «Κόκκινοι Διάβολοι» θα μπορούν να ονειρεύονται και ευρωπαϊκά.

Υπογράφει Σοάρες στον Ατρόμητο

Οι καλές εντυπώσεις που έχει αφήσει ο Άλντο Σοάρες στις προπονήσεις του Ατρομήτου φαίνεται πως τον κρατούν στο Περιστέρι. Ο 20χρονος Αργεντινός επιθετικός, που προέρχεται από τις ακαδημίες της Λανούς, έχει παρουσιάσει στοιχεία που αρέσουν στον Γιώργο Δώνη.

Μάλιστα ο τελευταίος φέρεται να εισηγήθηκε την απόκτησή του και μάλιστα όχι για να δοθεί δανεικός, αλλά για να παραμείνει και να προπονείται με την ομάδα.

Θέλει πίσω το παιδί του!

ράφαμε προηγουμένως για το ενδιαφέρον της Βόλφσμπουργκ για τον Πάντελιτς. Είναι λογικό, λοιπόν, να τον θέλει η γερμανική ομάδα και διαβάστε γιατί…
Θέλει πίσω το παιδί του!
Στη Βόλφσμπουργκ είναι προπονητής ο Χένες. Ο Γερμανός είχε άριστες σχέσεις με τον Πάντελιτς στη Χέρτα και ο Σέρβος θεωρείται «παιδί» του.

Μάλιστα, το γεγονός ότι η Χέρτα έδιωξε την Πάντελιτς ανάγκασε τον Χένες να αποχωρήσει από την ομάδα.