Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Έφεση του ΠΑΟΚ για την... άδεια Τούμπα στη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Η απόφαση της Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής της Λίγκας, τιμώρησε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 80.000 ευρώ για τα επεισόδια των οπαδών του «Δικεφάλου» στο Πανθεσσαλικό.

Σε πρώτη φάση αυτό σημαίνει ότι η ρεβάνς της επόμενης Τετάρτης (2/2) για τα προημιτελικά του Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό θα γίνει κεκλεισμένων θυρών, όμως, η ΠΑΕ αποφάσισε να καταθέσει έφεση την Τετάρτη.

Στον «Δικέφαλο» θεωρούν ότι η ποινή μπορεί να εκπέσει, αφού με σχεδόν το ίδιο κατηγορητήριο, ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε για επεισόδια στο παιχνίδι με τον Πανσερραϊκό πρωτόδικα με μία αγωνιστική και 85.000 ευρώ πρόστιμο και στην δευτεροβάθμια επιτροπή, το πρόστιμο έπεσε στις 72.500 ευρώ και... εξαφανίστηκε η ποινή αποκλεισμού της έδρας του.
Η δευτεροβάθμια συνεδριάζει κάθε Τετάρτη, αλλά επειδή την επόμενη Τετάρτη είναι η προγραμματισμένη η ρεβάνς, η ΠΑΕ θα ζητήσει να εκδικαστεί η έφεσή της κατ' εξαίρεση το αργότερο μέχρι την Δευτέρα, έτσι ώστε εάν δικαιωθεί, να προλάβει να παίξει με κόσμο εναντίον του Ολυμπιακού.
Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ θα «πατήσουν» στο δεδικασμένο του Παναθηναϊκού και μάλιστα οι Θεσσαλονικείς έως και την εκδίκαση της έφεσης, δικαιούνται να εκδώσουν εισιτήρια.
Αναλυτικά η απόφαση τιμωρίας του ΠΑΟΚ έχει ως εξής: «Η Πρωτοβάθμιας Πειθαρχικής Επιτροπής θεωρεί ότι οι πράξεις του κατηγορητηρίου συνιστούν την παράβαση του άρθρου 15 παρ. 5 α΄ Ι του Π.Κ. της ΕΠΟ (ευρείας κλίμακας επεισόδια) και επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ την ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές και χρηματική ποινή ογδόντα χιλιάδων (80.000,00) ευρώ».
Λόγια ψυχολογίας και προβληματισμός

Στο μεταξύ, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο ουσιαστικό κομμάτι της προετοιμασίας του εν όψει του ντέρμπι με τον Αρη στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Και το πρόγραμμα περιλάμβανε την ομιλία του Μάκη Χάβου στους ποδοσφαιριστές για τα τρία ντέρμπι που ακολουθούν, αλλά και δύο αποχωρήσεις καθώς τόσο ο Ζλάταν Μουσλίμοβιτς όσο και ο Στέφανος Αθανσιάδης ένιωσαν ενοχλήσεις και δεν ολοκλήρωσαν την προπόνηση.

Ξεκινώντας από τα λόγια του Μάκη Χάβου, ξεκάθαρα προσπάθησε να τονώσει την ψυχολογία των παικτών του, λέγοντας ότι «μπράβο σας γιατί απέναντι στην Ξάνθη κυνηγήσατε μέχρι το τέλος για τη νίκη και γενικότερα ήσασταν καλοί σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Η προσπάθειά σας, σας τιμά», είπε και αναφέρθηκε στα ντέρμπι. «Πρέπει να έχουμε την ίδια διάθεση.

Θέλουμε καλά αποτελέσματα, ξέρουμε ότι είναι δύσκολο το πρόγραμμα, αλλά με την απαιτούμενη συγκέντρωση και με την ίδια διάθεση μπορούμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε», φέρεται να είπε ο προπονητής του Δικεφάλου. Στο μεταξύ, η προπόνηση περιλάμβανε και δύο αποχωρήσεις καθώς ο μεν Μουσλίμοβιτς ένιωσε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς και ο δε Στέφανος Αθανασιάδης στον δικέφαλο.

Διευκρινίστηκε όμως ότι δεν πρόκειται για κάτι σοβαρό, καθώς επίσης και πως αμφότεροι υπολογίζονται για το ντέρμπι. Αυτό δεν ισχύει ασφαλώς για τον Γιώργο Φωτάκη ο οποίος θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για τουλάχιστον 40 ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: