Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Νίκη και μεταγραφή για Γαλατά!

erkin.jpgΣε εξαιρετική κατάσταση η Γαλατασαράι αποδεικνύει πως είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. Η αντίπαλος του Παναθηναϊκού διατήρησε το απόλυτο νικών, αφού επιβλήθηκε στην Άγκυρα της Άνκαρασπορ με 2-0. Σημαντική μεταγραφή για την "Τσιμ Μπομ" που απέκτησε τον διεθνή μέσο, Κανέρ Ερκίν.


Το απόλυτο νικών στο τουρκικό πρωτάθλημα διατήρησε η Γαλατάσαραϊ, αφού η αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Europa League επικράτησε απόψε 2-0 της Ανκαρασπόρ στην Άγκυρα και έφτασε τους δώδεκα βαθμούς. H «Τσιμ Μπομ» που βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας μαζί με τη «Φενέρμπαχτσε» δυσκολεύτηκε να πάρει τους βαθμούς της νίκης, ωστόσο τη λύση έδωσαν οι δυο αλλαγές του Ράικαρντ. Ο Κιούελ σκόραρε στο 64’ και ο Νοντά στο 83’ δίνοντας έτσι ένα σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα.
Γαλατασαράι: Λέο Φράνκο, Σάμπρι, Εμρέ Ασίκ, Σερβέτ, Χακάν Μπαλτά, Μουσταφά, Μεχμέτ Τοπάλ, Ελάνο (60΄ Κιούελ), Αρντά, Κεϊτά (72΄ Αϊντίν), Μπάρος (60΄ Νοντά).


Ενίσχυση στο… 90’!


Σε μια ακόμα σημαντική μεταγραφή προέβη η Γαλατασαράι, η οποία πήρε από την ΤΣΚΑ Μόσχας τον Τούρκο διεθνή μέσο, Κανέρ Ερκίν. Η «Τσιμ Μπομ» απέκτηση τον 20χρονο ταλαντούχο παίκτη με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο, όπου θα υπάρχει και οψιόν αγοράς.

Έναρξη συνεργασίας Ατρόμητου με Ηλία Αναστασάκο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ Ατρόμητος ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με τον επιθετικό Ηλία Αναστασάκο. Ο ποδοσφαιριστής αποκτήθηκε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και σήμερα το απόγευμα βρέθηκε στα γραφεία του συλλόγου και υπέγραψε διετές συμβόλαιο παρουσία του τεχνικού διευθυντή Γιάννη Αγγελόπουλου. Αμέσως μετά την υπογραφή του συμβολαίου δήλωσε στο επίσημο site της ομάδας τα εξής:« «Είμαι πολύ χαρούμενος που έγινα μέλος της οικογένειας του Ατρόμητου. Το ενδιαφέρον υπήρχε από τον περασμένο Ιανουάριο καθώς από τότε είχαν ξεκινήσει συζητήσεις μεταξύ του εκπροσώπου μου κ. Κίμωνα Κοκορόγιαννη και του τεχνικού διευθυντή κ. Γιάννη Αγγελόπουλου. Ο Ατρόμητος είναι μια ομάδα που καλύπτει απόλυτα τις φιλοδοξίες μου και τον επέλεξα για επόμενο σταθμό της καριέρας μου γιατί με προσέγγισε με εξαιρετικό τρόπο αλλά και λόγω της παρουσίας του κυρίου Γιώργου Δώνη στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσίας.
Πιστεύω ότι με την συμπαράσταση του κόσμου του Ατρόμητου που τον γνωρίζω καλά ως αντίπαλο, και είναι αλήθεια ότι ήθελα πάντα κάποια στιγμή να φορέσω τη φανέλα του, θα καταφέρουμε να υλοποιήσουμε τους στόχους μας. Κι εγώ βέβαια από τη μεριά μου να βοηθήσω την ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο στο σκοράρισμα ώστε να ανταποκριθώ στις προσδοκίες της διοίκησης του προπονητή και των φιλάθλων».
Ο Ηλίας Αναστασάκος επέλεξε και θα φοράει τη φανέλα με το νούμερο «7». Αύριο θα επιστρέψει στη Θεσσαλονίκη για να μαζέψει τα πράγματά του και την Τετάρτη θα κάνει την πρώτη προπόνηση με την ομάδα.

Στη Ρεάλ ο Χοσέλου


Το Σαντιάγκο Μπερναμπέου Ένα... ακατέργαστο διαμάντι ενέταξε στο δυναμικό της η Ρεάλ Μαδρίτης. Ο λόγος για τον Χοσέ Λουίς Μάτο, κοινώς Χοσέλου, ο οποίος έχει όλα τα στοιχεία για να γίνει ένας δυνατός φορ περιοχής. Είναι μόλις 19 ετών και αναμένεται να συνεχίσει την καριέρα του στη Θέλτα Βίγκο.

Στην τελευταία υπέγραψε πρόσφατα το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο. Είναι ήδη διεθνής με την εθνική ομάδα νέων της Ισπανίας, έχει ύψος 1,90 και είναι 80 κιλά. Αναμένεται να αγωνιστεί και φέτος με τη φανέλα της Θέλτα και στη συνέχεια θα αξιοποιηθεί ανάλογα από τη «βασίλισσα».

Ισόπαλη η ΜΠΑΤΕ με τη Ντιναμό Μινσκ


Η μπάλα κατέληξε στο πλεκτό. Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ έφτασε πολύ κοντά στην τρίτη της ήττα στο πρωτάθλημα, ωστόσο κατέφερε στο... παραπέντε να σώσει την παρτίδα και να κατακτήσει το βαθμό της ισοπαλίας. Συγκεκριμένα η αντίπαλος της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Ντιναμό Μινσκ.

Ο Κίσλιακ με πέναλτι στο 39' άνοιξε το σκορ για την Ντιναμό Μινσκ, αλλά στο 85' ο Κρίβετς διαμόρφωσε το τελικό 1-1. Η ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα με διαφορά 10 βαθμών και ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η σύνθεση της ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ: Γκούτορ, Σίτοφ, Γιούρεβιτς, Μπορντάσοφ, Σοσνόβσκι, Κρίβετς, Παβλόφ (59' Στάσεβιτς), Λιχτάροβιτς (76' Σκάβις), Νεχαϊτσικ, Ροντιόνοφ, Αλουμόνα (53' Γκοαριάν).

Στην ΑΕΛ ο Μελίσσης

melisis.filiko.jpgΗ τελευταία μεταγραφική κίνηση της Λάρισας δεν ήταν τελικά ο Σίλβα Κλέιτον, αλλά ένας άλλος παίκτης από τον Παναθηναϊκό: Ο Χρήστος Μελίσσης.

Ο 27χρονος αμυντικός είπε τελικά το «ναι» ενδίδοντας στις πιέσεις των «βυσσινί» που ήθελαν πάση θυσία να τον αποκτήσουν έστω ως «δανεικό», αφού ήταν στην κορυφή της λίστας του Μαρίνου Ουζουνίδη για την άμυνα, μιάς και μπορεί να καλύψει με επιτυχία τόσο τη θέση του στόπερ όσο κι αυτή του δεξιού μπακ. Ο Μελίσσης δόθηκε «δανεικός» με την οψιόν αγοράς του το επόμενο καλοκαίρι να ορίζεται στις 500.000 ευρώ, ενώ δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς της ΑΕΛ με τον Παναθηναϊκό. Η απόκτησή του, ανακοινώθηκε πριν από λίγο και από την επίσημη ιστοσελίδα της θεσσαλικής ΠΑΕ.

«Η ΠΑΕ ΑΕΛ 1964 ανακοινώνει την ένταξη στις τάξεις της του ποδοσφαιριστή Χρήστου Μελίσση από τον Παναθηναϊκό, για την αγωνιστική περίοδο 2009-10, διατηρώντας το δικαίωμα αγοράς μέρους των δικαιωμάτων του το ερχόμενο καλοκαίρι.

Ο Χρήστος Μελίσσης είναι γεννημένος την 1η Δεκεμβρίου του 1982 κι αγωνίζεται με την ίδια ευχέρεια τόσο στο κέντρο της άμυνας όσο και στο δεξί άκρο. Η επαγγελματική του διαδρομή ξεκίνησε από τη Νάουσα, με τα χρώματα της οποίας διακρίθηκε στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αλλά η αναγνώριση ήρθε κατά την τετραετία που ακολούθησε στην Β' Εθνική με τη φανέλα του Πανσερραϊκού. Επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν ο ΠΑΟΚ, του οποίου αποτέλεσε βασικό στέλεχος επί δύο χρόνια, πριν κατηφορίσει πριν έναν χρόνο στην Παιανία με μεταγραφή. Κατά την τελευταία σεζόν του στην Τούμπα χρίστηκε διεθνής, καταγράφοντας 2 συμμετοχές με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.


Η καριέρα του με αριθμούς


Σεζόν / Ομάδα / Συμμετοχές - Γκολ

2000-2001 / Νάουσα / 35 - 0

2001-2002 / Πανσερραϊκός / 9 - 0

2002-2003 / Πανσερραϊκός / 29 - 1

2003-2004 / Πανσερραϊκός / 23 - 1

2004-2005 / Πανσερραϊκός / 32 - 2

2005-2006 (A) / Πανσερραϊκός / 19 - 0

2005-2006 (B) / ΠΑΟΚ / -

2006-2007 / ΠΑΟΚ / 34 - 1

2007-2008 / ΠΑΟΚ / 24 - 2

2008-2009 / Παναθηναϊκός / 11 - 0

Ανακοίνωσε Σάβιο και Μουνιός η Φιορεντίνα


Ο Σάβιο της Γουέστ Χαμ Η Φιορεντίνα απέκτησε τον μέσο Σάβιο από την Γουέστ Χαμ, στην οποία με τη σειρά της παραχώρησε τον αμυντικό Ντα Κόστα. Επιπροσθέτως, οι "βιόλα" επένδυσαν στο ταλέντο του 19χρονου Αργεντινού αμυντικού της Μπόκα Τζούνιορς, Εζεκιέλ Μουνιός, για τον οποίο θα καταβάλουν περίπου 10 εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί, πάντως, ότι ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής αυτή την περίοδο είναι εκτός δράσης, καθώς έχει υποστεί έναν σοβαρό τραυματισμό που δεν θα του επιτρέψει να αγωνιστεί πριν περάσουν τουλάχιστον δύο μήνες. Στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου της Φιορεντίνα ο Μουνιόζ θα τεθεί τον προσεχή Ιανουάριο.

Ανακοίνωσε "Πίτου" και Ρενάτο Ποβεζάν


Ο Πίτου Γκαρσία στο Κλεάνθης Βικελίδης Λίγο πριν εκπνεύσει η προθεσμία της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ο Αρης ανακοίνωσε την απόκτηση δύο ακόμα -κοινοτικών- ποδοσφαιριστών. Ο λόγος για τον Αργεντινό μέσο Μιγκέλ Σεμπαστιάν Γκαρσία γνωστό και ως "Πίτου" και τον Βραζιλιάνο τερματοφύλακα, Ρενάτο Ποβεζάν.

Η ανακοίνωση για τον "Πίτου" Γκαρσία
Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του Miguel Sebastián Garcia γνωστό και με το προσωνύμιο Pitu με ελεύθερη μεταγραφή. O Αργεντίνος ποδοσφαιριστής κάτοχος ιταλικού διαβατηρίου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας δύο ετών παρουσία του Προέδρου της ΠΑΕ Θανάση Αθανασιάδη, του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη και του Γενικού Διευθυντή Γιώργου Ελευθερούδη. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 27 Ιανουαρίου 1984, έχει ύψος 1.74 και είναι 70 κιλά, αγωνίζεται ως αριστερός και επιτελικός μέσος. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Unión de Santa Fe το 2004 με την οποία είχε συνολικά 61 συμμετοχές και 3 γκολ. Το 2006 έπαιξε δανεικός στην Palestino σε 11 αγώνες, πετυχαίνοντας ένα γκολ, ενώ τα τελευταία δύο χρόνια ήταν βασικό μέλος της ομάδας του Ηρακλή, όπως άλλωστε πιστοποιούν οι 45 συμμετοχές του, την στιγμή που πέτυχε και τρία γκολ. Ο ποδοσφαιριστής θα αγωνίζεται με το νούμερο 19.

«Χαρούμενος που ήρθα σε μεγάλη ομάδα»

Ο Sebastián Garcia μετά την υπογραφή των συμβολαίων μίλησε στο arisfc.gr: «Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα σε μία μεγάλη ομάδα, όπως ο ΑΡΗΣ. Στα δύο χρόνια που ήμουν στην Ελλάδα με τον Ηρακλή διαπίστωσα την δυναμική του ΑΡΗ και δεν χρειάστηκα πολύ χρόνο για να απαντήσω θετικά στην πρόταση που μου έγινε. Ανυπομονώ να αγωνιστώ μπροστά στον κόσμο μας, τους οποίους έβλεπα τα προηγούμενα χρόνια ακόμα και μέσα στις αντίπαλες έδρες να δημιουργούν φοβερή ατμόσφαιρα».

Πλήρες όνομα: Miguel Sebastián Garcia Pitu
Ημ. Γέννησης: 27/01/1984
Αρ. Φανέλας: 19
Ύψος: 1.74
Βάρος: 70
Θέση: Μέσος
Χώρα: Αργεντινή (ιταλικό διαβατήριο)

Η ανακοίνωση για τον Πιοβεζάν
Η ΠΑΕ Αρης ανακοινώνει την απόκτηση του Renato Moulin Piovezan. Ο Βραζιλιάνος τερματοφύλακας με ιταλικό διαβατήριο υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας για δύο χρόνια παρουσία του πρόεδρου της ΠΑΕ ΑΡΗΣ Θανάση Αθανασιάδη και του εκτελεστικού διευθυντή Γιάννη Κόντη. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 24 Απριλίου του 1986 στο Rio de Janeiro.

Έχει ύψος 1.85 και είναι 80 κιλά. Την σεζόν 2001-2002 αγωνίστηκε στην Vasco da Gama, την σεζόν 2002-2003 στην Cruzeiro, ενώ το 2003 μεταγράφηκε στην Chievo Verona. Tην σεζόν 2005-06 έπαιξε δανεικός στην Castellana. Από το 2006 ως το 2008 είχε 48 συμμετοχές με την φανέλα της Prato, ενώ πέρσι αγωνίστηκε σε 13 παιχνίδια με την φανέλα της Mezzocorona με μορφή δανεισμού.

"Χαρούμενος που υπέγραψα στον Αρη"
Λίγο μετά τις υπογραφές των συμβολαίων ο ποδοσφαιριστής μίλησε στο arisfc.gr επισημαίνοντας: "Για μένα ο Αρης είναι μία τεράστια ευκαιρία στην καριέρα μου. Έρχομαι με όνειρα και φιλοδοξίες. Ήδη βρίσκομαι με την ομάδα εδώ και 40 μέρες και χαίρομαι που ολοκληρώθηκε το τυπικό μέρος της μεταγραφής μου, με την υπογραφή των συμβολαίων. Υπόσχομαι να προσπαθήσω σκληρά για να δικαιώσω τους ανθρώπους του Αρη για την επιλογή τους".

Πλήρες όνομα: Renato Moulin Piovezan
Ημ. Γέννησης: 24/04/1986
Αρ. Φανέλας: 86
Ύψος: 1.85
Βάρος: 80
Θέση: Τερματοφύλακας
Χώρα: Βραζιλία (ιταλικό διαβατήριο)

Ο Bryce Moon στον ΠΑΟΚ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε την απόκτηση του Bryce Moon για ένα χρόνο με τη μορφή δανεισμού (με οψιόν αγοράς το καλοκαίρι του 2010) από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο 23χρονος νοτιοαφρικανός ποδοσφαιριστής θα ενσωματωθεί στην ομάδα του ΠΑΟΚ μετά από το τέλος των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της χώρας του.

Ποιος είναι ο Bryce Moon

Ημερ. Γέννησης: 06.04.1986
Ύψος: 1.73 μ.
Χώρα: Νότιος Αφρική
Θέση: Δεξί μπακ Διεθνείς
Συμμ.: 15 (1 γκολ)
Προηγούμενες ομάδες: Coleraine (2004-2005), Ajax Cape Town (2005-2008), Παναθηναϊκός (2008-2009)

Στη Γιουβέντους ο Γκρόσο

Μπορεί ο Φάμπιο Γκρόσο να αποτελούσε εδώ και καιρό μεταγραφικό στόχο της Γιουβέντους, χρειάστηκε όμως να φτάσουν στην τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του από τη Λιόν.Η Λιόν δεν υπολόγιζε στον Γκρόσο μετά την άφιξη του Αλι Σισόκο και ο ιταλός διεθνής βρισκόταν σε αναζήτηση ομάδας. Το ενδιαφερον των "μπιανκονέρι" ήταν αρκετά δελεαστικό και τον οδήγησε στο να υπογράψει τριετές συμβόλαιο με την ομάδα τη Δευτέρα (31/08).

Για τη Γιουβέντους αποτελεί μία αξιόπιστη λύση για την αριστερή πλευρά της άμυνάς της, ενώ θα αποτελέσει ακόμα μία μεγάλη μεταγραφή μετά από αυτές των Ντιέγκο, Φελίπε Μέλο και Φάμπιο Καναβάρο.

Μουν για ΠΑΟΚ

ΔΑΝΕΙΚΟΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΠΟΚΤΗΘΗΚΕ ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΜΕΣΟΣ.- Ο ΠΑΟΚ έψαχνε εδώ και μέρες για δεξιό αμυντικό και τελικά, έστω και την τελευταία στιγμή, τα κατάφερε! Ο εκλεκτός είναι ο Μπράις Μουν, ο οποίος μετά την -από τώρα- απόκτηση του Στέργου Μαρίνου στον Παναθηναϊκό, παραχωρήθηκε από το «τριφύλλι» στον «δικέφαλο του βορρά» με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, ο παίκτης θα εισπράξει για έναν χρόνο 200.000 ευρώ.Βέβαια, τις τελευταίες μέρες υπήρξε ενδιαφέρον για την απόκτηση ενός μεσοεπιθετικού, όμως θα έπρεπε να αδειάσει μια θέση και, μάλιστα, υψηλά αμειβόμενου παίκτη, γι' αυτό έγινε προσπάθεια επίτευξης φιλικού διαζυγίου με Γκαρσία και Βερόν. Αποδείχτηκε όμως ανέφικτο.

Έτσι, ο ΠΑΟΚ ενέτεινε τις προσπάθειες για την απόκτηση δεξιού μπακ και μόλις πριν από λίγο πληροφορηθήκαμε ότι πρόκειται για τον Μουν, με τον οποίο γίνονται συζητήσεις που αναμένεται, εκτός απροόπτου, να ευοδωθούν.

Ο Αναστασάκος με 80.000

Σύμφωνα με πληροφορίες του sportdog, ο Ηλίας Αναστασάκος πουλήθηκε στον Ατρόμητο με 80.000 ευρώ. Ο ΠΑΟΚ απαλλάσσεται από το φετινό συμβόλαιo του παίκτη, που προέβλεπε αμοιβή 110.000 ευρώ.

Με αυξημένο μπάτζετ κινήθηκε για την απόκτηση ενός δεξιού μπακ κι αυτό γιατί οι γιατροί γνωματεύουν ότι ο Σνάουτσνερ θα καθυστερήσει περισσότερο να επανέλθει απ' ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Παρέμεινε ο Ζαφειρόπουλος

Υστερα από πολύωρη κουβέντα που έγινε την Δευτέρα (31/8) ανάμεσα στον μεγαλομέτοχο του ΠΑΣ, Γιώργο Χριστοβασίλη και τον Νίκο Ζαφειρόπουλο αποφασίστηκε ο έμπειρος πορτιέτο να συνεχίσει στο ρόστερ των ηπειρωτών. Οι δύο πλευρές είχαν αμοιβαίες εξηγήσεις βάζοντας έτσι τέλος στο φλερτ του 35χρονου άσου με τον Παναιτωλικό.

Οσον αφορά τον τομέα της ενίσχυσης δεν έγινε τελικά η έκπληξη της τελευταίας στιγμής, αφού η διοίκηση του ΠΑΣ σε συνεργασία με την τεχνική ηγεσία αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε άλλη μεταγραφή, καθώς υπάρχει πληρότητα στο ρόστερ του συλλόγου.

Στα αγωνιστικά, οι παίκτες προπονήθηκαν το απόγευμα σε χαλαρούς ρυθμούς και την Τετάρτη (2/9) όσοι έπαιξαν απέναντι στον Πανθρακικό θα πάρουν ρεπό, ενώ οι υπόλοιποι θα μεταβούν στην Άρτα για φιλικό παιχνίδι με την τοπική Αναγέννηση.

Ανακοίνωση ΠΣΑΠ για Σηφάκη

Ανακοίνωση, με την οποία «… συγχαίρει θερμά κι εξάρει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την εξαιρετική κι απόλυτα υπεύθυνη στάση» του Μιχάλη Σηφάκη, ενώ αναφέρεται και σε «… άλλα αρνητικά γεγονότα που λειτουργούν με τον χειρότερο τρόπο για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες», εξέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών.

Σ΄ αυτή ο ΠΣΑΠ αναφέρει τα εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών συγχαίρει θερμά κι εξάρει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την εξαιρετική κι απόλυτα υπεύθυνη στάση του συναδέλφου ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ Αρης Μιχάλη Σηφάκη, ο οποίος κράτησε τη ψυχραιμία του αν και δέχθηκε βάναυση πρόκληση μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο παιχνίδι Ηρακλής-Αρης.

Ο Μιχάλης Σηφάκης, ως Έλληνας ποδοσφαιριστής, τίμησε με τον καλύτερο τρόπο την ιδιότητα του και κατόρθωσε να ξεπεράσει τον εκνευρισμό και την οργή που είναι απόλυτα βέβαιο ότι προκάλεσε σε όλους όσοι αγαπούν κι υπηρετούν το ποδόσφαιρο, η ακραία και χυδαία συμπεριφορά του οπαδού που ανενόχλητος εισέβαλε στο τεραίν και προπηλάκισε τον συνάδελφο μας.

Εάν, όπως θα ήταν απόλυτα φυσιολογικό, αντιδρούσε ο Μιχάλης Σηφάκης για να προστατέψει τον εαυτό του και την αξιοπρέπεια του, κανείς δεν γνωρίζει τι θα γινόταν αφού οι συνέπειες θα ήταν απρόβλεπτες.

Δυστυχώς, η δεύτερη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα επεφύλασσε κι άλλα αρνητικά γεγονότα που λειτουργούν με τον χειρότερο τρόπο για τους ποδοσφαιριστές οι οποίοι καλούνται να κάνουν τη δουλειά τους και να προσφέρουν κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες.

Δεν πέρασε μεγάλο χρονικό διάστημα από την εποχή όπου η σπουδή για τοποθέτηση ολοκληρωμένων εγκαταστάσεων ηλεκτροφωτισμού στα ποδοσφαιρικά γήπεδα, οδήγησε σε σημαντικότατες δαπάνες. Ωστόσο, πολλοί από τους αγώνες γίνονται μέσα στη ζέστη, σε υψηλότατες θερμοκρασίες που είναι εντέλει επικίνδυνες για την υγεία των ποδοσφαιριστών οι οποίοι δεν μπορούν να αναπνεύσουν σε αυτή την αποπνικτική ατμόσφαιρα, αλλά, κατά τα άλλα ακούνε παράπονα για την απόδοση τους.

Την θλιβερή εικόνα, πλήρους απαξίωσης της προσπάθειας και της επαγγελματικής υπόστασης των ποδοσφαιριστών, ολοκληρώνουν οι ακατάλληλοι αγωνιστικοί χώροι, στην πλειοψηφία των γηπέδων της Σούπερ Λίγκα, που είναι επικίνδυνοι για τη σωματική ακεραιότητα όσων αγωνίζονται σε αυτά.

Ποιος θα ασχοληθεί σοβαρά με όλα αυτά ώστε να δώσει λύσεις και να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές και τη σωματική ακεραιότητα τους; Ακούει κανείς;»Πηγη Μετροσπορτ

ΠΑΟΚ-Κορυφώνεται η αγωνία

vrizasssssss.jpgΚινητικότητα υπάρχει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ λίγες μόνο ώρες πριν εκπνεύσει η μεταγραφική περίοδος του Καλοκαιριού. Ο Ηλίας Αναστασάκος αποχώρησε από την Τούμπα για το Περιστέρι, ενώ έπεται όπως λέγεται και συνέχεια. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Καβάλα η τοπική ομάδα εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της για την απόκτηση του Βερόν. Υπάρχει βέβαια και το θέμα της ενίσχυση του ρόστερ όπου και εκεί ψάχνουν και ψάχνονται.




Τελευταία ημέρα των μεταγραφών η σημερινή (31/8) και από νωρίς το πρωί υπάρχει μια κινητικότητα στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Κόσμος πάει και έρχεται και οι συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων του ποδοσφαιρικού τμήματος συνεχίζονται μέχρι και αυτή την ώρα για την πορεία της ομάδας. Ο Ηλίας Αναστασάκος έφυγε για τον Ατρόμητο, ενώ στα γραφεία της Μικράς Ασίας λέγεται ότι υπάρχει πρόταση από Καβάλα για τον Βερόν.

Στον ΠΑΟΚ δεν θα λέγανε και όχι στην παραχώρηση του Αργεντινού μέσου, αρκεί να συμφωνήσει και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής. Το αν θα υπάρξουν κι άλλες αποχωρήσει αυτό είναι άγνωστο. Όπως και στο θέμα απόκτηση παικτών, καθώς τα κενά στην ομάδα είναι εμφανή. Χρειάζεται ένας δεξιός οπισθοφύλακας και ίσως ένας στο κέντρο που θα μπορεί να δημιουργεί παιχνίδι.

Ο Γιώργος Φωτάκης κλήθηκε από τον Ότο Ρεχάγκελ στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών για τους δύο αγώνες με την Ελβετία (5/9/2009) και την Μολδαβία (9/9/2009) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αμέσως μετά από την ενημέρωση που έλαβε για την κλήση του στην Εθνική ομάδα των Ανδρών προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:
«Η σημερινή μέρα μου επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Ενημερώθηκα για την κλήση μου στην Εθνική Ανδρών και μπορώ να πω ότι έτσι εκπληρώθηκε ένα παιδικό μου όνειρο. Ευχαριστώ τον κ. Ρεχάγκελ για την ευκαιρία που μου δίνει. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θέλω να δικαιώσω όσους με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ και σίγουρα να συμβάλλω όποτε μου ζητηθεί στην εκπλήρωση των στόχων της Εθνικής».

«Σίγουρα η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη αυτή της καριέρας μου. Οι άνθρωποι της ομάδας μου έδειξαν εμπιστοσύνη από την αρχή και με βοήθησαν καθοριστικά να προσαρμοστώ γρήγορα στις απαιτήσεις της. Η προσπάθεια όμως δεν σταματάει εδώ. Έχω ένα κίνητρο επιπλέον για περισσότερη σκληρή δουλειά, για να επιτύχουμε με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική τους στόχους μας».

Εκτός από τον Γιώργο Φωτάκη στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών για τους δύο αγώνες με την Ελβετία (5/9/2009) και την Μολδαβία (9/9/2009) συμμετέχει ο Κώστας Χαλκιάς, ενώ από τις προπονήσεις της ομάδας θα απουσιάζει και ο Zlatan Muslimovic ο οποίος κλήθηκε στην αποστολή της Εθνικής Βοσνίας για τους αγώνες με την Αρμενία και με την Τουρκία στα πλαίσια της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010.

Τέλος ο Βασίλης Κουτσιανικούλης κλήθηκε από τον ομοσπονδιακό προπονητή Νίκο Νιόπλια στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των Ελπίδων για τον φιλικό αγώνα εναντίον της Αγγλίας στις 8 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη.

Ανατροπή για Γκρόσο!

grosso.jpgΜπορεί ο Κόμπολι Τζίλι να δήλωσε το πρωί πως δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει μεταγραφή την τελευταία στιγμή για την Γιουβέντους, ωστόσο τα πράγματα δεν τον... δικαίωσαν! Σύμφωνα με την "Gazzeta dello Sport", ο Φάμπιο Γκρόσο είναι κάτοικος Τορίνο, καθώς συμφώνησε στα τρία εκ. ευρώ με την διοίκηση των "μπιανκονέρι". Έτσι, μετά από δύο χρόνια στη Λιόν, ο διεθνής αμυντικός επιστρέφει στην πατρίδα του προκειμένου να έχει αγώνες στα πόδια του ενόψει και του ερχόμενου Μουντιάλ, κάτι το οποίο δεν θα συνέβαινε στην γαλλική ομάδα αφού δεν υπολογιζόταν από τον Πιέλ.

Νωρίτερα, πάντως, ο Τζίλι είχε κλείσει το θέμα της μεταγραφής του Γκρόσο, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Ο Αλέσιο Σέκο έχει τελειώσει τις διαπραγματεύσεις για αυτή την μεταγραφική περίοδο. Δεν θα αποκτήσουμε κανέναν παίκτη σήμερα γιατί είμαστε ικανοποιημένοι με το ρόστερ που έχουμε".

Παράλληλα, ο Τζίλι μίλησε για την πορεία της ομάδας του στο φετινό πρωτάθλημα, χρησιμοποιώντας τα καλύτερα λόγια για την δυναμική της Ίντερ, που θα αποτελέσει τον κύριο αντίπαλο της Γιουβέντους στο δρόμο προς τον τίτλο: "Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από τη νίκη μας στην Ρώμη αλλά η Ίντερ είναι η ομάδα που πρέπει να κερδίσουμε. Δεν είχα καμία αμφιβολία για αυτό και η νίκη της στο ντέρμπι του Μιλάνο το απέδειξε. Ήταν εκπληκτικοί, έχουν βελτιωθεί πολύ φέτος. Η Ίντερ είναι στην pole position. Δεν είμαι εχθρός τους. Απλά είμαι οπαδός της Γιουβέντους. Η λέξη εχθρός δεν έχει χώρο στο ποδόσφαιρο", τόνισε ο πρόεδρος των "μπιανκονέρι".

«Καταλανός» αξίας 100 εκ. ευρώ!

chygrynskiy.jpgΤα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρυσι η Μπαρτσελόνα όσον αφορά στους τραυματισμούς αμυντικών είχαν θορυβήσει εδώ και καιρό τον Γκουαρντιόλα, ο οποίος στο πρόσωπο του Τσιγκρίνσκι βρήκε τον στόπερ που έψαχνε. Οι Καταλανοί ανακοίνωσαν και τυπικά την απόκτηση του Ουκρανού άσου, για τον οποίο είχαν δώσει πριν λίγες μέρες το ποσό των 25 εκ. ευρώ. Το πιο ενδιαφέρον, όμως, είναι η ρήτρα που έβαλαν οι πρωταθλητές Ευρώπης και η οποία αγγίζει τα 100 εκ. ευρώ!

"Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι υπέγραψε συμβόλαιο πέντε χρόνων με την Μπαρτσελόνα με τον σύλλογο μας να δίνει 25 εκ. ευρώ στην Σαχτάρ Ντόνετσκ. Η συμφωνία με τον κεντρικό αμυντικό περιλαμβάνει ρήτρα εξαγοράς αξίας 100 εκ. ευρώ", τονίζει σχετικά η ανακοίνωση των Καταλανών.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Μπαρτσελόνα είχε προσεγγίσει εδώ και αρκετές εβδομάδες την Σαχτάρ, προσφέροντας της 15 εκ. ευρώ για την απόκτηση του 24χρονου αμυντικού. Οι Ουκρανοί αρνήθηκαν, όμως λίγες μέρες πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση για το Σούπερ Καπ (στο οποίο ο Τσιγκρίνσκι φόρεσε για τελευταία φορά την φανέλα της Σαχτάρ), η συμφωνία επήλθε και έτσι ο διεθνής άσος θα είναι για τα επόμενα πέντε χρόνια κάτοικος Βαρκελώνης. Παναγι

Στη Στουτγκάρδη ο Κουζμάνοβιτς

zdravko_kuzmanovic.jpgΣε μια πολύ σημαντική μεταγραφική κίνηση προέβη η Στουτγκάρδη, η οποία απέκτησε από την Φιορεντίνα τον. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Gazzetta dello Sport», οι Γερμανοί συμφώνησαν σε όλα με τους «Βιόλα» και θα δαπανήσουν 8 εκ. ευρώ για τον διεθνή Σέρβο ποδοσφαιριστή.


Παίκτης της Στουτγκάρδης πρέπει να θεωρείται ήδη ο Ζντράφκο Κουζμάνοβιτς, αφού ο Σέρβος διεθνής συμφώνησε σε όλα με τους Γερμανούς. Η «Gazzetta dello Sport» κάνει λόγο πως οι δυο πλευρές τα βρήκαν σε όλα, με τη Φιορεντίνα να βάζει στα ταμεία της περίπου 8 εκ. ευρώ και τους Γερμανούς να γεμίζουν την μεσαία τους γραμμή με έναν ταλαντούχο αμυντικό μέσο.

Την Τετάρτη θα δικαστεί ο εισβολέας


Οπαδός του Ηρακλή έχει πιάσει από το λαιμό τον Μιχάλη Σηφάκη... Την Τετάρτη θα δικαστεί ο οπαδός του Ηρακλή που εισέβαλε, το βράδυ του Σαββάτου, στο αγωνιστικό τερέν του «Καυτανζόγλειου Σταδίου», κατά την έναρξη της ποδοσφαιρικής αναμέτρησης της ομάδας του με τον Αρη και επιτέθηκε στον τερματοφύλακα των «κιτρίνων», Μιχάλη Σηφάκη.

Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όπου παραπέμφθηκε να δικαστεί ο 43χρονος, με τις κατηγορίες της παράνομης εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και της βιαιοπραγίας ανέβαλε, σήμερα, την εκδίκαση της υπόθεσης για «κρείσσονες αποδείξεις», επειδή απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί.

Εξάλλου, το δικαστήριο αποφάσισε να άρει την κράτησή του έως τη διεξαγωγή της δίκης. Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια της προανακριτικής του κατάθεσης, ο 43χρονος κατηγορούμενος φέρεται να εμφανίστηκε μετανιωμένος για τις πράξεις που του καταλογίζονται.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη αναμένεται να δικαστούν από το ίδιο δικαστήριο και οι άλλοι τρεις οπαδοί του «Γηραιού» -δύο 34χρονοι κι ένας 28χρονος- οι οποίοι συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια του ίδιου ποδοσφαιρικού αγώνα, διότι εισήλθαν στις κερκίδες του «Καυτανζόγλειου», με κουτάκια που περιείχαν αλκοολούχα ποτά.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και η πράξη που αντιμετωπίζουν είναι αυτή της παράνομης κατοχής αντικειμένου, από την οποία μπορεί να προκληθεί σωματική βλάβη.

Εξάλλου, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 20χρονου, επίσης φιλάθλου του Ηρακλή, επειδή επιχείρησε να παρεμποδίσει τη σύλληψη ενός εκ των τριών παραπάνω. Η δικογραφία του απεστάλη στο Στρατιωτικό Εισαγγελέα Θεσσαλονίκης, καθώς πρόκειται για νεαρό που υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.

ΑΕΛ: Πάει για φινάλε με Μελίσση


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μέχρι τελευταία στιγμή θα περιμένουν στην ΑΕΛ την απάντηση του Παναθηναϊκού για τον Χρήστο Μελίσση. Κρυφές ελπίδες και για Κλέιτον.

Όπως δήλωσε και νωρίτερα τη Δευτέρα το πρωί ο πρόεδρος της ΑΕΛ Κώστας Πηλαδάκης, η ομάδα "παλεύει" για να κάνει άλλη μια μεταγραφή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Μαρίνος Ουζουνίδης έχει καταλήξει στον παίκτη που επιθυμεί και αυτός είναι ο Χρήστος Μελίσσης. Ο 25χρονος αμυντικός τα έχει βρει σε όλα με την ΑΕΛ και ουσιαστικά αυτό που μένει είναι το OK του Παναθηναϊκού.

Οι διοικήσεις των δυο ομάδων μίλησαν για τον συγκεκριμένο ποδοσφαιριστή την Δευτέρα χωρίς να τα βρουν αρχικά, όμως δεν αποκλείεται αργότερα το απόγευμα να ξεπεραστούν οι διαφορές και ο Μελίσσης να ανακοινωθεί από την Λάρισα.

Κρυφές ελπίδες και για Κλέιτον

Ο Σίλβα Κλέιτον πέρασε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια στη Λάρισα, ομάδα από την οποία πήρε και μεταγραφή στον Παναθηναϊκό. Πριν λίγες εβδομάδες η ΑΕΛ έκανε μια διερευνητική πρόταση στους πράσινους για να δουν τις προθέσεις τους, οι οποίες ήταν όμως για πώληση του Βραζιλιάνου.

Από τη στιγμή που ο Κλέιτον δεν έχει βρει ακόμα ομάδα και με δεδομένη την επιθυμία του να μην πάει στον Ατρόμητο, δεν αποκλείεται τελευταία στιγμή να γίνει το "μπαμ" και να επιστρέψει στον Κάμπο (στην ΑΕΛ δεν επιβεβαιώνουν το ενδιαφέρον τους).

Κόντης: «Ο Άρης πήρε 600.000 ευρώ «καθαρά» για τον Γιάχιτς, αν ήταν οι οπαδοί μας στο γήπεδο δεν θα γίνονταν τίποτα»

Ο εκτελεστικός διευθυντής της ΠΑΕ Άρης, Γιάννης Κόντης μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την επόμενη μέρα του ντέρμπι λέγοντας αρχικά: «Δεν θέλω να σχολιάσω θέματα που έχουν αναλάβει οι νομικοί της ΠΑΕ ενώ για την παραχώρηση του Σανέλ Γιάχιτς τόνισε: «Είναι λίγο χαμηλότερη η ρήτρα αυτή, άφηνε η αρχική στην ΠΑΕ περίπου 700.000 ευρώ, τώρα η ΠΑΕ παίρνει «καθαρά» 600.000 ευρώ. Ο λόγος που προχωρήσαμε σε αυτή την κίνηση ήταν η επιμονή του παίκτη να αποχωρήσει, γι’ αυτό και τον πήγαμε στην Αγγλία όπου τα ανταλλάγματα ήταν μακροπρόθεσμα. Θεωρώ ότι πετύχαμε μία καλή συμφωνία με τα δεδομένα που υπήρχαν. Ακόμα και προχθές που του κάναμε πρόταση για ανανέωση, ο Γιάχιτς απάντησε αρνητικά και ήθελε να φύγει. Δεν θα θέλαμε να έχουμε έναν παίκτη που να μην έχει διάθεση να δουλέψει, να σκέφτεται το πότε θα φύγει από την ομάδα. Στην ΑΕΚ αν αληθεύουν τα ποσά που ακούγονται, θα του δίναμε τα ίδια λεφτά. Αν δεν θέλει να μείνει, δεν είναι εύκολο να κρατήσεις έναν ποδοσφαιριστή. Το ετήσιο συμβόλαιο του ήταν περίπου 180.000 ευρώ. Όταν λες ούτε ένα ευρώ κάτω από την ρήτρα, είναι ένα… διαπραγματευτικό ατού. Αν παίξει επίσης στο Μουντιάλ ο Γιάχιτς θα πάρουμε ως Άρης 150.000 ευρώ, έτσι ήταν το νούμερο την τελευταία φορά που είχαμε συζητήσει το συγκεκριμένα θέμα. Ο προπονητής μας ήταν σαφής, αν έφευγαν δύο κεντρικοί αμυντικοί θα παίρναμε έναν παίκτη. Από την στιγμή που έφυγε ένας, τότε κρατάμε αυτούς που έχουμε. Ο Ρομπέρζ υπήρχε περίπτωση να έφευγε αλλά δεν θα γίνει αυτό».
Αναφερόμενος στο παιχνίδι με τον Ηρακλή είπε: «Ο Άρης για μένα δεν έκανε παιχνίδι, γιατί δεν υπήρχε παιχνίδι. Δεν ήταν κανένας από τους παίκτες σε ψυχολογική κατάσταση να παίξει, ο Ναφτί δεν το πίστευε, δεν μπορούσε να δώσει μία πάσα στα πέντε μέτρα. Έχει βγει μία καινούργια μόδα, να γίνονται τα παιχνίδια σε… αρένες και να υπάρχουν οπαδοί της μίας ομάδας. Αν υπήρχαν οπαδοί μας αυτές οι… βλαχομαγκιές δεν θα γίνονταν. Στα επίσημα τόσα χρόνια δεν γίνονταν τίποτα, φέτος πέταξαν μπουκάλια, σιδερόβεργες και ότι άλλο έβρισκαν μπροστά τους. Αν υπήρχαν οπαδοί του Άρη, μόνο η παρουσία τους θα απέτρεπε τα επεισόδια, γιατί έχουν… μαγικές ιδιότητες. Βγάζουν μία ενέργεια που αποτρέπει τους αντιπάλους οπαδούς να κάνουν επεισόδια. Με εξέπληξε αυτό που έγινε και το πώς το δεχόμαστε απλοικά. Θα σταθώ στο σημείο που τον έπιασε να τον πνίξει τον Σηφάκη, αν πάθαινε κάτι ο τερματοφύλακας μας όλοι θα… κλαίγαμε σήμερα και θα λέγαμε ότι ήταν μεμονωμένο επεισόδιο. Και εμείς πέσαμε κατηγορία για δύο μεμονωμένα επεισόδια, ένας έσπρωξε τον Κατσαμπή και τον άλλο παίκτη του Ηρακλή. Ο Σηφάκης όμως συνέχισε, δεν έκανε τον… καραγκιόζη ούτε εμείς τον πιέσαμε να τον κάνει, θα μπορούσε να πέσει κάτω και να μην παίξει».
Ο Γιάννης Κόντης συνέχισε: «Δεν υπάρχει δικαιοσύνη στην Ελλάδα, δεν θέλω να τιμωρήσω καμία ομάδα. Όταν γίνονται τέτοια περιστατικά δεν θα έπρεπε να γίνει ο αγώνας. Αλλά βρισκόμαστε σε μία… αστεία Ελλάδα που κάποτε ένας διαιτητής διέκοψε έναν αγώνα για επεισόδια και τιμωρήθηκε ο ίδιος».
Για τον Πίτου Γκαρσία είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι για τον Γκαρσία. Είναι κοινοτικός αλλά δεν επιθυμώ να πω κάτι άλλο».
Για το θέμα Ρομπερζ είπε: «Η πρόταση για τον Ρομπέρζ δεν μας ικανοποίησε και έτσι τον κρατήσαμε» και για τις ανανεώσεις είπε: «Ο επόμενος θα είναι αυτός που θα δείξει ότι το αξίζει. Ο Κάλβο μας έδειξε ότι αξίζει να μείνει στον Άρη, πρώτα το έδειξαν οι Έλληνες. Δεν βγήκαν δημοσιεύματα περίεργα για τον Κάλβο, συζήτησε τα ποσά που του προτείναμε και είδαμε όλοι μας την αξία του στον αγώνα με τον Ηρακλή. Το καλό που έχει η ομάδα είναι το εξής. Ότι βλέπουμε παίκτες του επιπέδου Αμπρέου και Χαβίτο να είναι εκτός και να καλύπτεται απόλυτα το κενό τους, όπως έγινε με τον Κάμπορα και τον Κάλβο. Δεν ήμαστε ομάδα με έντεκα παίκτες».

ΕΠΟ: Άλλες 10 μέρες για ελεύθερους


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ως τις 10 Σεπτεμβρίου καλούνται οι ελεύθεροι ποδοσφαιριστές να βρουν ομάδα. Συγκεκριμένα, όσων –Ελλήνων και ξένων- αθλητών τα συμβόλαια έχουν λήξει στις 30 του περασμένου Ιουνίου τότε έχουν δικαίωμα να υπογράψουν σε οποιοδήποτε σύλλογο της Ελλάδας μέχρι το πρώτο δεκαήμερο του επόμενου μήνα.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές:

«Επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, Ελληνες ή αλλοδαποί, τα συμβόλαια των οποίων έληξαν ή λύθηκαν έως τις 30/6/2009 και δεν έχουν εγγραφεί σε ΠΑΕ ή ΤΑΠ μέχρι τη λήξη της μετεγγραφικής περιόδου, μπορούν να εγγραφούν σε ΠΑΕ ή ΤΑΠ από την 1/9/2009 έως τις 10/9/2009».

Ανακοίνωση για Ντουμιτρέσκου ο Πανθρακικός


Ο Ντουμιτρέσκου στον πάγκο του Πανθρακικού δίνει οδηγίες Η διοίκηση της ΠΑΕ Πανθρακικός με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα, επισημοποίησε το γεγονός ότι έχει καταγγείλλει την σύμβαση με τον Ιλιε Ντουμιτρέσκου. Μάλιστα όπως τονίζουν οι παράγοντες της ομάδας, θα κάνουν τα πάντα για να προστατέψουν τα συμφέροντά της από κάθε ζημιά.

Η ανακοίνωση αναφέρει: "Την Παρασκευή 28-08-09 η ΠΑΕ Πανθρακικός, μετά από τις αδικαιολόγητα επανειλημμένες απουσίες από τις προπονήσεις και την εν γένει υβριστική συμπεριφορά του προπονητή Ιλιε Ντουμιτρέσκου και του βοηθού του Αλεξ Μιλέα, υποχρεώθηκε να προβεί σε καταγγελία των σχετικών συμβάσεων.

Εξάλλου αυτό επιβεβαιώθηκε από όλα όσα ανέφεραν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν. Η ΠΑΕ επιφυλάσσεται να διεκδικήσει την αποκατάσταση κάθε ζημίας που έχουν προκαλέσει οι πιο πάνω συμπεριφορές στα έννομα συμφέροντά της".

Ανακοίνωσε Ιτάνζ η Καβάλα


Σαρλ Ιτάνζ Παίκτης της Καβάλας και επίσημα είναι από την Δευτέρα ο Σαρλ Ιτάνζ. Ο Γάλλος τερματοφύλακας αποκτήθηκε ως δανεικός από την Λίβερπουλ, όμως στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα αγορά από την ΠΑΕ Καβάλα για τον επόμενο Ιούνιο.

Η ανακοίνωση της ομάδας, αναφέρει: "Η PUMA ΠΑΕ Καβάλα ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή-τερματοφύλακα Σάρλ Ιτάνζ με τη μορφή δανεισμού για ένα χρόνο από τη Λίβερπουλ και με το δικαίωμα να αποκτήσει τον ποδοσφαιριστή με τη μορφή μεταγραφής τον Ιούνιο του 2010.

Η καριέρα του Σαρλ Ιτάνζ
2000-01 Ρεντ Σταρ 9 συμμ.
2001-02 Λανς -
2002-03 Λανς 22 συμμ.
2003-04 Λανς 35 συμμ.
2004-05 Λανς 38 συμμ.
2005-06 Λανς 37 συμμ.
2006-07 Λανς 38 συμμ.
2007-08(α) Λανς -
2007-08(β) Λίβερπουλ -
2008-09 Λίβερπουλ -".

Στο μεταξύ, η διοίκηση εξέδωσε και την ακόλουθη ανακοίνωση: "Η PUMA Π.Α.Ε. Καβάλα ανακοινώνει ότι λόγω αυξημένης ζήτησης η πώληση των εισιτηρίων διαρκείας παρατείνεται μέχρι το παιχνίδι με την Π.Α.Ε Ατρόμητος".

Στην ΦΙΦΑ ο Ογκουνσότο, πρόταση ο ΟΦΗ


Ο Μαλεζάς παρακολουθεί τον Ογκουνσότο Ιδιαίτερα έντονη κινητικότητα παρατηρείται στο Ηράκλειο την Δευτέρα, τελευταία ημέρα των μεταγραφών, με κεντρικό πρόσωπο τον Πάτρικ Ογκουνσότο. Ο παίκτης φαίνεται να έχει προσφύγει στην ΦΙΦΑ, την στιγμή που ο ΟΦΗ έκανε επίσημη πρόταση στον Εργοτέλη για την απόκτησή του.

Ο ίδιος πάντως μίλησε στον "Athletic Radio 104,2", τονίζοντας: "Εγώ όταν παρουσιάστηκε πρόβλημα δεν είπα τίποτα στον κόσμο αλλά θα πω ένα πράγμα σήμερα. Πριν πέντε ημέρες μίλησα με τον Εργοτέλη και τον Σταύρο Λαμπράκη. Μου είπε ότι αν φέρω 200.000 ευρώ ότι μπορώ να φύγω. Τώρα άκουσα στο ραδιόφωνο ότι δεν δέχεται αυτά τα χρήματα. Τότε γιατί ζητάει τώρα από τον ΟΦΗ 300.000 ευρώ;".

Στην συνέχεια αποκάλυψε ότι δική του επιθυμία είναι να συνεχίσει στον ΟΦΗ: 'Εγώ δεν έχω πρόβλημα να πάω στον ΟΦΗ γιατί είναι ομάδα του Ηρακλείου. Αν συμφωνήσει ο ΟΦΗ με τον Εργοτέλη τότε δεν έχω πρόβλημα να πάω ακόμα και σήμερα που είναι η τελευταία μέρα των μεταγραφών. Αν ο ΟΦΗ έχει τα λέφτα για να τα δώσει στον Παπουτσάκη τότε δεν έχω κανένα πρόβλημα να πάω στον ΟΦΗ. Δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνω εγώ με τον ΟΦΗ ούτε με νοιάζει που παίζει στην Β' Εθνική. Γνωρίζω ότι με θέλει ο ΟΦΗ. Σήμερα μου είπε ο Λαμπράκης ότι αν πληρώσει μια ομάδα 200.000 ευρώ, θα με πάρει".

Παράλληλα αναφέρθηκε και στις 300.000 ευρώ που απαιτεί ο Απόστολος Παπουτσάκης για την παραχώρηση του, λέγοντας πως πριν από λίγες ημέρες είχε επικοινωνία με τον Σταύρο Λαμπράκη όπου και του είπε ότι αν φέρει πρόταση ύψους 200.000 ευρώ θα μπορεί να φύγει: "Ακούω ραδιόφωνο, διαβάζω τις εφημερίδες και τι λένε για εμένα. Εγώ είμαι ο Ογκουνσότο και ο Εργοτέλης ξέρει ποιο είναι το πρόβλημα. Πολύς κόσμος γνωρίζει και καταλαβαίνει τι γίνεται.

Σήμερα τελειώνουν οι μεταγραφές αλλά όχι ο Ογκουνσότο. Ολος ο κόσμος ξέρει ποιος είναι ο Ογκουνσότο. Εγώ είμαι επαγγελματίας ποδοσφαιριστής και όποιος λέει κακές κουβέντες για εμένα, εγώ δεν του κρατάω κακία. Πιστεύω πολύ στον Θεό, πηγαίνω κάθε Κυριακή στην εκκλησία και ο Θεός είναι μαζί μου. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο".

Οσο για την διαμάχη με τον Εργοτέλη, ο Πάτρικ Ογκουνσότο τόνισε ότι θα μιλήσει όταν πρέπει: "Οταν κάνω λάθος, το παραδέχομαι. Θα περιμένω για να βρω το δίκιο μου. Δεν θέλω να πω τίποτα περισσότερο. Δεν είμαι κακό παιδί. Δεν έχω πρόβλημα που αγωνίζεται ο ΟΦΗ στην Β' Εθνική. Το καλό για τον Ογκουνσότο είναι να πάει στον ΟΦΗ. Σημασία έχει να είναι καλά ο Ογκουνσότο. Ποιος άλλος ποδοσφαιριστής έχει κάνει 4 ενέσεις σε μια εβδομάδα για να παίξει σε αγώνα;".

Πάντως ο παίκτης υποστηρίζει ότι ο Λεβαδειακός όταν είχε επικοινωνήσει με τον Εργοτέλη για να τον αποκτήσει, είχε ακούσει την ομάδα του Ηρακλείου να ζητάει 200.000 ευρώ και όχι 300.000 που ζήτησε την Δευτέρα από τον ΟΦΗ. Η διοίκηση του τελευταίου και ο Γιάννης Κουράκης, κατέθεσαν πρόταση ύψους 150.000 ευρώ στον Εργοτέλη, αλλά η απάντηση, για την ώρα ήταν αρνητική.

Βενγκέρ: "Έπαιξε αντιποδόσφαιρο η ΜanUtd"

Το φετινό αήττητο της Άρσεναλ σε επίσημα παιχνίδια έλαβε τέλος στο "Ολντ Τράφορντ", από ένα ανόητο πέναλτι που έκανε ο Αλμούνια στον Ρούνι και ένα αυτογκόλ του Ντιαμπί (ήττα με 2-1 για τους "κανονιέρηδες'), με τον Αρσέν Βενγκέρ να είναι έξαλλος πάντως με τον τρόπο παιχνιδιού της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι.Βενγκέρ: "Έπαιξε αντιποδόσφαιρο η ΜanUtd"

Μέσι: "Και τώρα η Βραζιλία"


Ο Μέσι έχει ανοίξει το σκορ και πανηγυρίζει Σίγουρος ότι μία νίκη επί της «αιώνιας αντιπάλου» εθνικής Βραζιλίας θα είναι ο ιδανικός τρόπος για να κλείσει η εκπληκτική φετινή σεζόν του δήλωσε ο Λιονέλ Μέσι, που θα αντιμετωπίσει τη «σελεσάο» με την εθνική Αργεντινής για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010 το Σάββατο.

«Η νίκη επί των Βραζιλιάνων θα είναι το καλύτερο φινάλε της χρονιάς», σχολίασε ο 22χρονος επιθετικός, που την περασμένη εβδομάδα αναδείχτηκε κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς και κατέκτησε με την Μπαρτσελόνα το Σούπερ Καπ Ευρώπης.

«Η σεζόν ήταν καταπληκτική μέχρι τώρα και θα ήταν ιδανικό να την κλείσουμε με άλλη μία νίκη. Η νίκη κόντρα στη Βραζιλία θα ήταν το επιστέγασμα», συμπλήρωσε ο Μέσι, αλλά στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι η αποστολή απέναντι στους επικεφαλής του ομίλου παραμένει δύσκολη.

«Θα είναι δύσκολο το ματς, αλλά πρέπει να σκεφτούμε μόνο τη δική μας ομάδα και το πώς θα παίξουμε το παιχνίδι μας», κατέληξε.

Συμφωνία με Ατρόμητο Αθηνών για τον Ηλία Αναστασάκο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με την ΠΑΕ Ατρόμητος Αθηνών για την παραχώρηση του ποδοσφαιριστή Ηλία Αναστασάκου.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κ. Θόδωρος Ζαγοράκης και τα μέλη του Δ.Σ. θέλουν να ευχαριστήσουν τον ποδοσφαιριστή για τις υπηρεσίες που προσέφερε στην ομάδα και να του ευχηθούν καλή επιτυχία στη συνέχεια της καριέρας του.

Από την πλευρά του ο Ηλίας Αναστασάκος προέβει στην παρακάτω δήλωση:

"Φεύγω από την ομάδα μετά από μόλις έναν χρόνο, αλλά αυτός ήταν ο καλύτερος χρόνος της καριέρας μου. Έκανα πολλούς φίλους μέσα στην ομάδα και δέχθηκα την αγάπη του κόσμου του ΠΑΟΚ, που ως γνωστόν είναι ένα απαιτητικό κοινό. Πιστεύω ότι πρόσφερα όσα μπορούσα και ο ΠΑΟΚ μου πρόσφερε επίσης τη δυνατότητα να αγωνιστώ σε υψηλό επίπεδο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο, τον Τεχνικό Διευθυντή και τον Προπονητή για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν. Ευχαριστώ φυσικά και τον κόσμο της ομάδας για τη στήριξή του στο πρόσωπό μου, αλλά και σε ολόκληρη την ομάδα. Φεύγω πεπεισμένος ότι ο ΠΑΟΚ θα πετύχει τους στόχους του, γιατί διαθέτει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές, όπως και άρτια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα".

Προτιμά Ρόμα ο Μαντσίνι

inter_mancini.jpgΣτη Ρόμα θέλει να επιστρέψει και πάλι ο Αμαντίνο Μαντσίνι. Ο Βραζιλιάνος άσος της Ίντερ που αρνήθηκε πρόταση του Ολυμπιακού, μετακόμισε το περασμένο καλοκαίρι στο Μιλάνο από τη Ρώμη, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ζοζέ Μουρίνιο.

«Θα ήθελα πολύ να επιστρέψω στη Ρόμα, όπου ένιωθα πολύ καλά και πιστεύω ότι έπαιξα ορισμένα σημαντικά παιχνίδια», δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος παίκτης στο «romanews.eu», ο οποίος είναι δεδομένο ότι αν παραμείνει στην Ίντερ δύσκολα θα πάρει ευκαιρίες.

«Στην Ίντερ ξέρουν ότι θέλω να φύγω. Δεν έχω κάτι με τους ανθρώπους της ομάδας, αφού μου έχουν συμπεριφερθεί άψογα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είμαι ευτυχισμένος αφού δεν αγωνίζομαι», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Μαντσίνι.

Διάψευση Γκουαρντιόλα για Ρομπίνιο


Ο Ρομπίνιο πανηγυρίζει ακόμα ένα γκολ με τη φανέλα της Σίτι «Απίθανο» χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να προχωρήσει η Μπαρτσελόνα σε άλλη μεταγραφή πριν την εκπνοή της προθεσμίας το βράδυ της Δευτέρας ο προπονητής της Πεπ Γκουαρντιόλα. Παράλληλα, ο Καταλανός τεχνικός διέψευσε τις φήμες περί μεταγραφής του Ρομπίνιο στην Μπάρτσα.

«Ο Ρομπίνιο ήταν η μεγαλύτερη είδηση των περυσινών μεταγραφών της Μάντσεστερ Σίτι. Δεν θα είχε νόημα να αφήσει την ομάδα τώρα», εξήγησε σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Sport» ο Γκουαρντιόλα.

«Οι τιμές της φετινής μεταγραφικής αγοράς ήταν υπερβολικές και έτσι, ακόμα και αν τους λείπει η εμπειρία, θα προτιμούσα να αξιοποιήσω παίκτες από τις μικρότερες ομάδες της Μπαρτσελόνα», επέμεινε.

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΣΤΟ ΟΦΗ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΡΙΤΗΣ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την - κοινή συναινέσει - λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Ανέστη Αγρίτη.

Τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και εύχεται το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του.
Στα υπόλοιπα θέματα:Την υπερασπιστική του γραμμή ενώπιον της δικαιοσύνης προετοιμάζει ο Ηρακλής μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Aρη. Χάρη στον «εισβολέα» κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο, ιδιαίτερα βαρύ ή ακόμη και με μερικές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η συνέντευξη του Βίκτορας Γιάκομπ στην εφημερίδα «Metrosport»:
Βίκτορας, πως κρίνεις το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς;
«Ήταν ένα ντέρμπι όπως όλα όσα θα κληθούμε να παίξουμε στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν το πρώτο. Από την εξέλιξη του παιχνιδιού πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα, όμως θα μπορούσαμε και να χάσουμε τελικά. Ήταν καθοριστικό το σημείο νομίζω που ισοφαρίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε το 2-2. Βέβαια σαν ομάδα είχαμε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλο γκολ, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε όπως έπρεπε και να πάρουμε τους βαθμούς».

Πέρσι ο Ηρακλής έδειξε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Φέτος αυτή η εικόνα μέχρι στιγμής δείχνει να αλλάζει
«Πέρυσι ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Εντάξει, αυτή είναι η δουλειά μου. Πρέπει να σκοράρω ως επιθετικός, όταν μου δίνεται η δυνατότητα. Υπάρχει βεβαίως μέσα στο ποδόσφαιρο και ο παράγοντας τύχη, όπως σε αυτή την υπόθεση του γκολ. Και αυτός ο παράγοντας φάνηκε πολύ καθαρά στη μεγάλη ευκαιρία που έχασα μπροστά στην αντίπαλη εστία μετά το 2-2. Ήμουν σίγουρος ότι θα βάλω το γκολ, το πίστεψα, αλλά ίσως και ο παράγοντας κούραση με επηρέασε αρνητικά εκείνη τη στιγμή και δεν έγινε».

Σαν ομάδα πάντως δείξατε πως μπήκατε με όρεξη στον αγώνα για το γκολ από την αρχή
«Ναι όντως. Η ομάδα ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και μπήκαμε στο γήπεδο ώστε να ασκήσουμε μεγάλη πίεση και να φτάσουμε πρώτοι στο γκολ. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Ο Άρης ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο πιστεύω».

Μετά τη διακοπή έχετε ένα ακόμη ντέρμπι, κόντρα στην ΑΕΚ. Πως το περιμένεις;
«Στο ντέρμπι που ακολουθεί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, αυτό με την ΑΕΚ, πάμε με στόχο να μη χάσουμε. Στην καριέρα μου μέχρι τώρα έχω μάθει να παλεύω για τη νίκη και αυτό εννοώ όταν λέω ότι θα παίξουμε την ΑΕΚ για να μη χάσουμε. Θέλουμε τους βαθμούς, τη νίκη και γι’ αυτόν τον στόχο θα παίξουμε κι εκεί».

Διακρίνεται γενικότερα μια νοοτροπία διαφορετική. Έχει περάσει; Έχει επικρατήσει στην ομάδα;
«Ο Ηρακλής πρέπει και αγωνιστικά να γίνει μια μεγάλη ομάδα. Αυτό απαιτεί να έχουμε και τη νοοτροπία του νικητή. Αυτή τη νοοτροπία όμως σίγουρα δεν την αποκτάς από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν έρχεται έτσι εύκολα και απλά. Πιστεύω όμως πως παιχνίδι με το παιχνίδι θα έρθει και σαφώς θέλουμε να την αποκτήσει η ομάδα».

Παρών στο μίτινγκ της Θεσσαλονίκης ο Μπολτ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιουσέιν Μπολτ θα παρεβρεθεί στο grand prix στίβου που θα διεξαχθεί στην Θεσσαλονίκη (12-13/9). Η επιβεβαίωση της είδησης ήρθε από τα πιο επίσημα χείλη, μια και ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης ανακοίνωσε την παρουσία του Τζαμαϊκανού σπρίντερ στη Θεσσαλονίκη. «Είναι χαρά μας που θα έρθει ο Μπολτ. Θέλουμε να επισκεφτεί και διάφορα σχολεία και να υπογράψει δια ζώσης αυτόγραφα δίνοντας χαρά στα παιδιά», δήλωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Στογιάκοβιτς: "Σούπερ μεταγραφή ο Ντρόμπνιακ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.


Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον Πρέντραγκ Ντρόμπνιακ τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά από την εθνική Σερβίας, αλλά κι από το ΝΒΑ.
Ο άσος των Νιου Ορλίνς Χόρνετς μίλησε στο επίσημο site του ΠΑΟΚ λέγοντας ότι: <ΕΜ>"Πιστεύω ότι είναι μία πολύ καλή κίνηση, γιατί είναι παίκτης που βρίσκεται ακόμη σε υψηλό επίπεδο, είχε μία σημαντική παρουσία με γεμάτες χρονιές στο ΝΒΑ και παραμένει δυνατός κοντά, αλλά και μακριά από το καλάθι, αφού έχει και καλό σουτ".

Και συνέχισε λέγοντας: "Πιστεύω ότι θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ, γιατί και έμπειρος παίκτης είναι, αλλά και σε καλή κατάσταση βρίσκεται. Ξέρω ότι παίζει αυτή την στιγμή με την Εθνική ομάδα του Μαυροβουνίου, κάτι που σημαίνει ότι ακόμη κι εάν έρθει αργότερα από τους υπόλοιπους παίκτες στη Θεσσαλονίκη, θα είναι σχεδόν έτοιμος και προετοιμασμένος.

Νομίζω ότι για τα επίπεδα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ και γα το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δεν θα έχει Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, άρα κι ένα παιχνίδι την εβδομάδα, πρόκειται για μία εξαιρετική μεταγραφική κίνηση, που θα ενισχύσει πολύ την ομάδα".

Φωτάκης: «Εκπληρώθηκε ένα παιδικό μου όνειρο»



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Γιώργος Φωτάκης κλήθηκε από τον κ. Otto Rehhagel στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των Ανδρών για τους δύο αγώνες με την Ελβετία (5/9/2009) και την Μολδαβία (9/9/2009) στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Μουντιάλ 2010.

Ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ αμέσως μετά από την ενημέρωση που έλαβε για την κλήση του στην Εθνική ομάδα των Ανδρών προχώρησε στην παρακάτω δήλωση:

«Η σημερινή μέρα μου επιφύλασσε μια μεγάλη έκπληξη. Ενημερώθηκα για την κλήση μου στην Εθνική Ανδρών και μπορώ να πω ότι έτσι εκπληρώθηκε ένα παιδικό μου όνειρο. Ευχαριστώ τον κ. Ρεχάγκελ για την ευκαιρία που μου δίνει. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μου και θέλω να δικαιώσω όσους με βοήθησαν να φτάσω ως εδώ και σίγουρα να συμβάλλω όποτε μου ζητηθεί στην εκπλήρωση των στόχων της Εθνικής. Σίγουρα η μεταγραφή μου στον ΠΑΟΚ έπαιξε ρόλο στην εξέλιξη αυτή της καριέρας μου. Οι άνθρωποι της ομάδας μου έδειξαν εμπιστοσύνη από την αρχή και με βοήθησαν καθοριστικά να προσαρμοστώ γρήγορα στις απαιτήσεις της. Η προσπάθεια όμως δεν σταματάει εδώ. Έχω ένα κίνητρο επιπλέον για περισσότερη σκληρή δουλειά, για να επιτύχουμε με τον ΠΑΟΚ και την Εθνική τους στόχους μας».

Mπάλακ: "Αισθάνομαι ακόμα νέος"

i

Μίκαελ Μπάλακ Ακόμα... παιδί, παρά τα 32 του χρόνια αισθάνεται ο Μίκαελ Μπάλακ, όπως τόνισε ο ίδιος με δηλώσεις του στον αγγλικό Τύπο. Ο Γερμανός μέσος της Τσέλσι είπε ότι πρόθεση του είναι να παίζει σε υψηλό επίπεδο για αρκετά χρόνια ακόμα και πως δεν θα έλεγε όχι σε πρόταση των Λονδρέζων για επέκταση του συμβολαίου του.

"Αισθάνομαι νέος και ας είμαι 32 ετών. Θέλω να παίζω ποδόσφαιρο για πολλά χρόνια ακόμα σε υψηλό επίπεδο γιατί αισθάνομαι καλά. Εδώ στην Αγγλία είναι το καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο και αισθάνομαι χαρούμενος που είμαι μέλος του. Ήταν καλή επιλογή για μένα να μετακομίσω στην Αγγλία. Αισθάνομαι άνετα που είμαι στην Τσέλσι. Η ανανέωση του συμβολαίου μου εξαρτάται και από τις δύο πλευρές. Έχω πολλά χρόνια μπροστά μου αλλά δε θέλω να πιέσω τον εαυτό μου ή την ομάδα. Εάν είναι να προχωρήσουμε μαζί, θα προχωρήσουμε μαζί", ήταν τα λόγια του Μπάλακ.

ΜΑΤ ΜΟΥΣΙΛΟΥ : Τον θέλουν Πανιώνιος, Καβάλα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο «στόχαστρο» του Πανιωνίου και της Καβάλας βρίσκεται ο Ματ Μουσιλού. Όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα «L` Equipe», ο Γάλλος επιθετικός βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους δύο συλλόγους τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο 27χρονος άσος έμεινε ελεύθερος από την Νις, ενώ παλαιότερα έχει αγωνισθεί στην Λιλ, στην Σεντ Ετιέν και την Μαρσέιγ.

ΑΓΓΛΙΑ: Παίρνει Χάιτινγκα η Έβερτον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Έβερον βρίσκεται μία ανάσα από την απόκτηση του Τζόνι Χάιτινγκα από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Τα «ζαχαρωτά» τα έχουν βρει σε όλα με τους «ροχιμπλάνκος» στα 5,7εκ. ευρώ, όπως επιβεβαίωσε και ο τεχνικός της αγγλικής ομάδας, Ντέιβιντ Μόγιες. «Δεν έχει συμφωνήσει ακόμη ο παίκτης μαζί μας. Ελπίζω να γίνει σύντομα, όμως ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά». Αν ολοκληρωθεί η μεταγραφή, θα καλυφθεί με τον καλύτερο τρόπο το κενό που άφησε η μετακίνηση του Τζόλεον Λέσκοτ στη Μάντσεστερ Σίτι.

Στο Πριγκιπάτο ο Γκούντγιονσεν


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Πριγκιπάτο βρίσκεται ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν για να περάσει από τα ιατρικά τεστ της Μονακό και εν συνεχεία να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας, αν φυσικά δεν προκύψει κάποιο πρόβλημα της τελευταίας στιγμής. Για τον μονοετή δανεισμό του Ισλανδού επιθετικού συναίνεσε τελικά η Μπαρτσελόνα, έπειτα από απόφαση του Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Ισπανός τεχνικός δεν θα του έδινε αρκετό χρόνο συμμετοχής, λόγω της παρουσίας των Ιμπραίμοβιτς, Ανρί, Μπόγιαν και Μέσι στην επίθεση των Μπλαουγκράνα.

ΠΑΟ: «Κλωτσάει» ο Κλέιτον


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού ζήτησαν από τον Σίλβα Κλέιτον να πάει στον Ατρόμητο, προκειμένου οι «πράσινοι» να κάνουν από τώρα δικό τους τον Στέργο Μαρίνο. Ο Βραζιλιάνος, όμως, απάντησε αρνητικά σήμερα το πρωί και το «τριφύλλι» ψάχνει άλλον τρόπο για να κάνει από τώρα δικό του τον νεαρό μπακ. Η διοίκηση των «πράσινων» σκέφτεται να δώσει ένα χρηματικό ποσό στην ομάδα του Περιστερίου, προκειμένου να βρεθεί λύση.

Στην ΑΕΚ ο Γιάχιτς


Ο Σανέλ Γιάχιτς χάρισε τη νίκη στον Αρη Στην ΑΕΚ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Σανέλ Γιάχιτς. Η "Ένωση" τα βρήκε σε όλα με τον Αρη και ο Βόσνιος αμυντικός θα κατηφορίσει στην Αθήνα προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο συνεργασίας με τον "δικέφαλο". Το μόνο που απομένει πλέον είναι οι επίσημες ανακοινώσεις...

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τις δύο ομάδες να τα βρήκαν με ένα ποσό γύρω στα 550.000 ευρώ με τους Θεσσαλονικείς να διατηρούν και ένα ποσοστό μεταπώλησης. Τριετές ή τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας θα υπογράψει εκτός απρόοπτου ο 28χρονος διεθνής άσος, ο οποίος θα έχει ετήσιες αποδοχές οι οποίες θα κυμαίνονται στα 300-350.000 ευρώ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από τη Θεσσαλονίκη οι "κίτρινοι" θα καρπωθούν και το bonus της FIFA στην περίπτωση που η εθνική ομάδα της Βοσνίας δώσει το "παρών" στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010.

Κάλεσε και Φωτάκη ο Ρεχάγκελ!

scure
Ο Φωτάκης σε προσπάθεια του στο παιχνίδι με τη Βαλερένγκα... Ο Οτο Ρεχάγκελ κάλεσε για πρώτη φορά στην Εθνική ομάδα τον Γιώργο Φωτάκη και θα τον έχει μαζί του στην αποστολή για τα παιχνίδια με Ελβετία (5/9) και Μολδαβία (9/9), στο πλαίσιο της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010. Επιστρέφουν Σαλπιγγίδης και Νίνης. Εκτός ο τραυματίας Τοροσίδης και ο ανέτοιμος Σεϊταρίδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά που ο 28χρονος Φωτάκης καλείται στην Εθνική ομάδας των ανδρών. Οι διεθνείς θα συγκεντρωθούν την Τρίτη το πρωί (12:30) στο ξενοδοχείο "Vouliagmeni Suites".

Αναλυτικά η αποστολή: Χαλκιά, Τζόρβα, Σηφάκη, Βύντρα, Πατσατζόγλου, Μόρας, Αβραάμ Παπαδόπουλο, Παπασταθόπουλο, Κυργιάκο, Σπυρόπουλο, Κατσουράνη, Τζιόλη, Καραγκούνη, Μάκο, Φωτάκη, Νίνη, Πλιάτσικα, Σαλπιγγίδη, Χαριστέα, Λυμπερόπουλο, Γκέκα, Αμανατίδη, Σαμαρά.

Ειπε..........................

"Μ' αυτούς τους παίκτες θα πορευτούμε και θα πάρουμε κι αυτό το πρωτάθλημα"

Σάββας Θεοδωρίδης

(Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για το ενδεχόμενο ενίσχυσης, έστω και την τελευταία ημέρα της μεταγραφικής περιόδου...)

Ψιθυροι......................

  • Eνας οπαδός του Ολυμπιακού πήγε μεμονωμένα στο Αλκαζάρ για να δει το ματς με τη Λάρισα, αλλά στο γκολ του Μαρέσκα δεν κρατήθηκε και το πανηγύρισε... Η συνέχεια λοιπόν τον βρήκε στο ιατρείο του θεσσαλικού γηπέδου για τις πρώτες βοήθειες...
  • "Και οι τυφλοί τα βλέπουν... εσείς όχι;", έλεγε ένα αλλο πανό, πιο... ψαγμένο, στη Θύρα 6...
  • "Το πρωτάθλημα δεν είναι στόχος, είναι αυτοσκοπός", έγραφε το πανό που ανήρτησαν οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού στο ΟΑΚΑ

ΗΡΑΚΛΗΣ: Δικάζονται οι οπαδοί

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μέρας και για την ακρίβεια στις 11 το πρωί είναι να δικαστούν στο Αυτόφωτο Τριμελές οι πέντε οπαδοί του Ηρακλή, που συνελήφθησαν στο περιθώριο του Σαββατιάτικου αγώνα στο Καυτανζόγλειο. Ο ένας εξ αυτών είναι και ο 43χρονος ιδιωτικός υπάλληλος, εν ονόματι Νίκος, κάτοικος Φιλύρου, πρώην μοναχός και οικογενειάρχης, που συνελήφθη για την είσοδο του στον αγωνιστικό χώρο και το επεισόδιο, που δημιουργήθηκε με τον τερματοφύλακα του Άρη, Μιχάλη Σηφάκη. Το κατηγορητήριο για τον συγκεκριμένο οπαδό κάνει λόγο για «παράνομη είσοδο και βιαιοπραγία κατά αθλητή».
Η οικογένεια του βρέθηκε χθες στα Δικαστήρια, ενώ το ίδιο συνέβη και με οπαδούς του Ηρακλή, που βρέθηκαν εκεί για να του εκφράσουν τη συμπαράσταση τους. Μάλιστα, το ίδιο αναμένεται να συμβεί και σήμερα, στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. «Δεν θέλουμε να δημοσιοποιήσουμε τις προθέσεις μας», έλεγε χθες η πλευρά εκπροσώπησης του οπαδού, η οποία σύμφωνα με τις πληροφορίες αναμένεται να ζητήσει αναβολή της εκδίκασης. Πέρα όμως από τον 43χρονο οπαδό, είναι να δικαστούν άλλοι τέσσερις οπαδοί. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο ένας οπαδός επιχείρησε να παρεμποδίσει τη μεταγωγή ενός οπαδού, ενώ οι άλλοι τρεις κατηγορούνται, επειδή προσπάθησαν να εισάγουν στο στάδιο κουτιά με αλκοολούχα ποτά, τα οποία σύμφωνα με το κατηγορητήριο, θεωρούνται επικίνδυνα αντικείμενα…Πηγη Μετροσπορ

Από τώρα «πράσινος»

marinos.jpgΜια προσθήκη της τελευταίας στιγμής είναι πολύ πιθανό να κάνει ο Παναθηναϊκός. Πρόκειται για τον Στέργο Μάρινο με τον οποίο έχουν δώσει τα χέρια για την επόμενη τετραετία. Οι «πράσινοι» αρχικά είχαν συμφωνήσει με τον νεαρό παίκτη για τον Ιανουάριο που μένει ελεύθερος, αλλά δεν αποκλείεται να μετακομίσει από τώρα στην Παιανία.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του αθλητικού Τύπου, το απόγευμα της Κυριακής υπήρξε επικοινωνία ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ατρόμητο για το συγκεκριμένο θέμα. Ο Χενκ Τεν Κάτε έμεινε ικανοποιημένος από την απόδοση του Μαρίνου, τόσο στο ματς με τον Άρη όσο και σε αυτό με την ΑΕΚ και σκέφτεται να πάρει από τώρα τον παίκτη.

Στις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους δύο συλλόγους ακούστηκε και το όνομα του Κλέιτον τον οποίο θέλει ο Γιώργος Δώνης αφού είχαν συνεργαστεί και στο παρελθόν στη Λάρισα. Αν ο Βραζιλιάνος μέσος απαντήσει θετικά τότε η ανταλλαγή θα ολοκληρωθεί. Μάλιστα, οι άνθρωποι του Ατρομήτου ζήτησαν και τον Πετρόπουλο αλλά στον Παναθηναϊκό δεν το συζητούν.

Τρίζει η καρέκλα του Γκόμες

gomesasteras.jpgΜπορεί ο Αστέρας Τρίπολης να πήρε πολύτιμο διπλό στην Καβάλα ωστόσο το κλίμα παραμένει «βαρύ» για τον τεχνικό του Αστέρα Τρίπολης Ρομπέρτο Γκόμες. Οι διοικούντες του συλλόγου φέρεται να μην είναι ικανοποιημένοι από τις εμφανίσεις παρά τα θετικά αποτελέσματα.



Δεν αποκλείεται να υπάρχουν εξελίξεις ακόμα και σήμερα στο θέμα προπονητή στον Αστέρα Τρίπολης καθώς οι πληροφορίες από την Αρκαδική πρωτεύουσα αναφέρουν ότι δύσκολα θα συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο ο Ρομπέρτο Γκόμες. Ο Αργεντινός τεχνικός θεωρείται «υπεύθυνος» για τις μέτριες εμφανίσεις του Αστέρα τις δύο πρώτες αγωνιστικές παρά τα θετικά αποτελέσματα που παίρνει ο σύλλογος.

Επιπλέον τα σενάρια αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται για κάποιο χρονικό διάστημα να κάνουν τις προπονήσεις οι Γιάννης Ισπριλίδης και Οσβάλντο Γκονσάλβες.

«Σφήνα» για Σεϊταρίδη η Σάλκε

seita.jpgΠολύ κοντά στην Σάλκε φαίνεται ότι βρίσκεται πλέον ο Γιούρκας Σεϊταρίδης καθώς ο έμπειρος παίκτης φαίνεται ότι τα έχει βρει σε όλα με τον συγκεκριμένο Γερμανικό σύλλογο και όχι με την Κολονία. Απομένει η παραχώρηση του Ραφίνια στην Μπάγερν για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γιούρκα.



Ο Έλληνας παίκτης έχει έρθει σε αρχική συμφωνία με την Σάλκε όπου θα συναντήσει τον Κώστα Πλιάτσικα και σήμερα αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η μεταγραφή του. Μπορεί ο Σεϊταρίδης να είχε έρθει σε αρχική συμφωνία με τους ιθύνοντες της Κολονία ωστόσο οι «μπλε» κατάφεραν να μπουν «σφήνα» στην απόκτηση του και να έχουν τον πρώτο λόγο.

Το μόνο που απομένει είναι να παραχωρηθεί ο δεξιός μπακ της Σάλκε Ραφίνια στην Μπάγερν Μονάχου και ο άλλοτε άσος του Παναθηναϊκού να τον αντικαταστήσει.

Για αλλοίωση αποτελέσματος έκανε λόγο ο Σπανός


Ο Γιώργος Σπανός στην έξεδρα Για αλλοίωση αποτελέσματος μίλησε εμμέσως πλην σαφώς, ο Γιώργος Σπανός αμέσως μετά το τέλος της αναμέτρησης του Ατρόμητου με την ΑΕΚ. "Ο Κύρκος είναι καλός διαιτητής, αλλά σήμερα έκανε δύο λάθη. Δεν έδωσε πέναλτι στον Ταττο και το γκολ της ΑΕΚ προέρχεται από φάουλ νωρίτερα", ενώ ανάλογα ήταν και τα λεγόμενα του Γιώργου Δώνη στη συνέντευξη Τύπου: "Σήμερα αδικήσαμε τους εαυτούς μας και συγχρόνως αδικηθήκαμε. Στο πρώτο σκέλος όταν παίζεις με μεγάλες ομάδες, στις ευκαιρίες που δημιουργείς πρέπει να βάζεις γκολ. Και εμείς δεν το κάναμε. Στο δεύτερο σκέλος υπάρχουν δύο λανθασμένες αποφάσεις του διαιτητή που επηρέασαν τον αγώνα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν δίνει πέναλτι υπέρ μας, που έγινε στον Τάτο. Και στο γκολ της ΑΕΚ έχει προηγηθεί φάουλ που δεν καταλογίστηκε".

Μάλιστα το "τρένο" δεν παρέλειψε να αναφερθεί στους πρώην παίκτες του, αυτούς της ΑΕΚ που δεν τον ξέχασαν και τον χαιρέτησαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού: "Θέλω να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ήρθαν να με χαιρετήσουν σχεδόν όλοι. Παρότι ούτε εγώ ούτε οι φίλαθλοι της ΑΕΚ έχουμε τις καλύτερες αναμνήσεις από την θητεία μου στην ΑΕΚ. Οι παίκτες δείχνουν να έχουν καλές αναμνήσεις από τον πρώην προπονητή τους", ενώ ολοκληρώνοντας εξέφρασε τα παράπονά του για την ώρα διεξαγωγής του αγώνα: "Είναι τραγικό να γίνονται τέτοια ώρα τα παιχνίδια. Στην Ιταλία βάζουν τα ματς το βράδυ. Είναι κακή η απόφαση. Παίξαμε δύο ματς 16:45 και ταλαιπωρηθήκαμε πάρα πολύ".

Από την πλευρά του, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς μίλησε καθαρά για τον αγωνιστικό μέρος, αποφεύγοντας οποιαδήποτε αναφορά στις μετεγγραφές: "Ήταν διαφορετικά τα δύο παιχνίδια. Η κούραση επηρέασε την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι δεν παίξαμε καλά. Ο Ατρόμητος ήταν καλύτερος. Μας πίεσε, έκανε και μία καλή ευκαιρία. Η κούραση έπαιξε ρόλο. Ίσως και να μπορούσα να βάλω άλλους παίκτες στο γήπεδο. Είχαμε πρόβλημα με τον Σκόκο. Πονούσε στο πόδι και ήθελε να παίζει. Μετά τραυματίστηκε και ο Μαντούκα, μετά και ο Λεονάρντο. Κάναμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι. Είχαμε πίεση αλλά όχι όση στο πρώτο ημίχρονο. Πιστεύω ότι είχαμε τρεις καλές ευκαιρίες να πετύχουμε ακόμη ένα γκολ και να καθαρίσουμε τη νίκη. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Ατρόμητος δεν ήταν κοντά στο γκολ". Ο τεχνικός της ΑΕΚ έπλεξε το εγκώμιο του Νέμεθ, λέγοντας πως μπορεί να βοηθήσει, ενώ όταν ρωτήθηκε σχετικά με την ενίσχυση της ομάδας, αποχώρησε...

Ένας εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, ο Ζεράλδο Aλβες στάθηκε στη προσωπική του απόδοση: "Νομίζω ότι αυτοί που το είδαν απ' έξω μπορούν να κρίνουν πολύ καλύτερα από μένα την εικόνα του αγώνα. Εγώ έκανα τα πάντα και σε γενικές γραμμές η ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Εγώ θέλω να εκμεταλλεύομαι τις ευκαιρίες που μου δίνει ο προπονητής μου. Πέρυσι έπαιζα ως δεξί μπακ, όμως αυτό δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που προσπαθώ είναι να βοηθάω την ομάδα όπου και να παίζω. Είτε δεξιά, αριστερά, είτε στο κέντρο της άμυνας".

Ο Παντελής Καφές, τόνισε πως η διακοπή θα βοηθήσει την ΑΕΚ να αποκτήσει ομοιογένεια και συμπλήρωσε: "Η κούραση από το παιχνίδι με τη Βασλούι, η πολύ ζέστη και η κακή κατάσταση του γηπέδου, έπαιξαν κι αυτά το δικό τους ρόλο. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι από το πρώτο. Πετύχαμε ένα γκολ και είχαμε τις ευκαιρίες να πετύχουμε τουλάχιστον άλλο ένα. Αυτό που κρατάμε είναι οι τρεις βαθμοί που πήραμε στη δική μας πρεμιέρα στο πρωτάθλημα. Από και πέρα πιστεύω ότι θα βελτιωθούμε αισθητά".

Κοντά σε Χέιτινγκα η Εβερτον


Ο Τζον Χέιτινγκα με τη φανέλα της εθνικής Ολλανδίας Πολύ κοντά στην απόκτηση του Τζόνι Χέιτινγκα βρίσκεται η Εβερτον. Ο προπονητής της αντιπάλου της ΑΕΚ στο Γιουρόπα Λιγκ, Ντέιβιντ Μόγιες, επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία με την διοίκηση της Ατλέτικο Μαδρίτης για την μεταγραφή του Ολλανδού αμυντικού και πρόσθεσε: «Απομένει η συμφωνία με τον παίκτη. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει σύντομα, όμως ακόμα δεν μπορούμε να πούμε κάτι με σιγουριά».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι τα «ζαχαρωτά» εξασφάλισαν την συγκατάθεση των «ροχιμπλάνκος» καθώς προσέφεραν στον ισπανικό σύλλογο πέντε εκατομμύρια ευρώ για την παραχώρηση του Ολλανδού διεθνή άσου.

Kινδυνεύει με βαριά τιμωρία ο Ηρακλής


Ενταση στο Καυτανζόγλειο Την υπερασπιστική του γραμμή ενώπιον της δικαιοσύνης προετοιμάζει ο Ηρακλής μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Aρη. Χάρη στον «εισβολέα» κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο, ιδιαίτερα βαρύ ή ακόμη και με μερικές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Νομικός της ΠΑΕ Ηρακλής ελπίζει ότι δεν θα συμβεί κάτι τέτοιο και η υπόθεση θα κλείσει με πρόστιμο.

Πάντως, η ΠΑΕ Ηρακλής στηρίζει πολλά στο γεγονός ότι το παιχνίδι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε με απόφαση του διαιτητή Δαλούκα. Ο τελευταίος είχε σκοπό να τελειώσει το παιχνίδι που ξεκίνησε μόλις για μερικά δευτερόλεπτα πριν το διακόψει η είσοδος του οπαδού του Ηρακλή και η επίθεση στον τερματοφύλακα του ’ρη, Μιχάλη Σηφάκη.

Από κει και πέρα, μετά τις ανακοινώσεις που μας απασχόλησαν το Σαββατοκύριακο, ο Αντώνης Ρέμος θα επιχειρήσει σύντομα μια ακόμη επαφή με τους συνδεσμίτες για να επανεξετάσουν τις σχέσεις τους και τη λειτουργία της κερκίδας των φανατικών.

Σε συμφωνία με την ομάδα του ΟΦΗ ήλθε ο Ανέστης Αγρίτης και ενημέρωσε σχετικά τους ιθύνοντες της ΠΑΕ Ηρακλής. Αυτό που απομένει είναι η συζήτηση για τη λύση συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή, μιας και ο Ηρακλής δεν πρόκειται να εισπράξει χρηματικό αντίτιμο από τον ΟΦΗ.

Δυσαρέσκεια για Πάμπλο Γκαρσία...


Ο Πάμπλο Γκαρσία με τη φανέλα του ΠΑΟΚ Οι ανακατατάξεις αναβάλλονται. Ωστόσο, ο Πάμπλο Γκαρσία βρίσκεται σε δυσμένεια και η διοίκηση του ΠΑΟΚ δεν αποκλείεται να λάβει μέτρα για τα νέα κρούσματα ανάρμοστης συμπεριφοράς.

Βερόν και ο Κονσεϊσάο δεν θα φύγουν, ο Γκαρσία θα δώσει εξηγήσεις στη διοίκηση για τις ενοχλήσεις που ένοιωσε ξαφνικά το πρωί του Σαββάτου, κάτι που τον έθεσε εκτός αποστολής και όλοι πορεύονται σαν να μην συνέβη τίποτε.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Βρύζας εξετάζει δύο περιπτώσεις περιφερειακών επιθετικών και δεξιού μπακ, ωστόσο, οι πιθανότητες να γίνει μια μεταγραφή, είναι ελάχιστες.

Οποιαδήποτε συζήτηση για την αποδέσμευση του Κονσεϊσάο, του Γκαρσία ή ακόμη και του Ματίας Βερόν για τον οποίο υπήρξε ενδιαφέρον από ομάδα του εξωτερικού, δεν οδηγεί πουθενά .

Ο Ζαγοράκης φεύγοντας από το γήπεδο μετά από τη νίκη με 3-0 επί του Λεβαδειακού διέψευσε τα σενάρια και τις φήμες που κυκλοφόρησαν.

Ωστόσο, όπως αποκαλύφθηκε προσφάτως, Γκαρσία και Βερόν έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό ότι αν υπάρχει κοινή συναίνεση για να λύσουν τα συμβόλαιά τους και βρουν ομάδα που να καλύπτει τις απαιτήσεις τους, τότε ο ΠΑΟΚ θα δέχονταν την αποδέσμευσή τους καθώς θα «γλίτωνε» περίπου 1.000.000 ευρώ.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εξέθεσε τον Πάμπλο Γκαρσία αναφέροντας στο «σάιτ» της ομάδας ότι «επικαλέστηκε» τραυματισμό στη γάμπα. «Πριν την προπόνηση, ο Pablo Garcia επικαλέστηκε ενοχλήσεις στη γάμπα και τέθηκε εκτός αποστολής», αναφέρεται και «αδειάζει» τον Γκαρσία που υποτίθεται ότι τραυματίστηκε, αλλά δεν τραυματίστηκε ποτέ και αποχώρησε από την προπόνηση.

Η διοίκηση θα προσπαθήσει να εξομαλύνει την δυσάρεστη κατάσταση στο εσωτερικό της ομάδας και ο Ζαγοράκης ελπίζει ότι σε ένα μήνα, η ομάδα του θα πετάει.

ΠΑΟΚ: Φήμες περί αποχωρήσεων


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Προσπάθεια, έστω και την τελευταία στιγμή, να αποδεσμευτούν κάποιοι παίκτες είναι πιθανό να κάνει ο ΠΑΟΚ, αν και οι συγκεκριμένοι δύσκολα θα δεχθούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Στο επίκεντρο το τελευταίο διάστημα έχουν βρεθεί ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Πάμπλο Γκαρσία και ο Ματίας Βερόν.

Η συμπεριφορά του πρώτου στο ματς με τη Χέρενφεν έχει κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι θα πληρώσει το λάθος του με πρόστιμο, όπως προβλέπεται από τους εσωτερικούς κανονισμούς. Ωστόσο, κάποιοι ακόμη και μέσα από την ομάδα, θεωρούν ότι ο Πορτογάλος πρέπει να αποχωρήσει.

Σε ό,τι αφορά τον Βερόν, ο Αργεντινός μέσος δείχνει να προσπαθεί λιγότερο από ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και οι Θεσσαλονικείς πιστεύουν ότι αδιαφορεί, επειδή δεν έχει τις ανάλογες ευκαιρίες από τον Φερνάντο Σάντος. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι ο παίκτης περισσεύει, αφού οι «ασπρόμαυροι» ενισχύθηκαν ιδιαίτερα στο χώρο της μεσαίας γραμμής.

Τέλος, ο Γκαρσία, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΠΑΕ, επικαλέστηκε στην τελευταία προπόνηση της ομάδας εν όψει του αγώνα με τον Λεβαδειακό τραυματισμό στη γάμπα. Ο Ουρουγουανός χαφ θα υποβληθεί σήμερα σε ιατρικές εξετάσεις, ώστε να διαπιστωθεί το ακριβές πρόβλημά του. Στη συμπρωτεύουσα ακούγεται ότι είχε δημιουργηθεί θέμα με τον 31 ετών παίκτη, όταν ο ΠΑΟΚ απέκτησε τον Βιτόλο, ο οποίος προορίζεται για το αρχικό σχήμα της ομάδας.

Κλείνει ο Πίτου στον Αρη


Ο Πίτου Γκαρσία σε προσπάθεια του Μετά την αποχώρηση του Γιάχιτς και ίσως την αποχώρηση του Ρομπέρζ που συζητά το ενδεχόμενο να συνεχίσει την καριέρα του στην Σαταντέρ, ο Αρης αναμένεται να ολοκληρώσει τη συμφωνία του με τον Σεμπαστιάν Πίτου Γκαρσία. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα είναι ο τελευταίος ποδοσφαιριστής που θα προστεθεί στο ρόστερ του Αρη εκτός κι αν προκύψει μια ακόμη προσθήκη, κάτι το οποίο ίσως δεν αναμένεται να συμβεί σήμερα, αλλά, μέχρι τα 15 Σεπτεμβρίου, οπότε και ολοκληρώνεται η περίοδος των μεταγραφών για τους ελεύθερους ποδοσφαιριστές.

Ο Πίτου αναμένεται να είναι ο επόμενος για τον Αρη που θα κλείσει μια ντουζίνα καινούργιους ποδοσφαιριστές. Όσο για τα ανταλλάγματα του Γιάχιτς. Το ποσό των 590 χιλιάδων ευρώ θα βάλει στο ταμείο του ο Αρης που υποχώρησε σημαντικά έναντι της αρχικής ρήτρας των 900 χιλιάδων.

Αν βέβαια συνυπολογίσουμε τις αποδοχές του Βόσνιου διεθνή και τις οποίες δεν θα επωμιστεί το ταμείο του Αρη, φτάνουμε περίπου στις 850 χιλιάδες, δηλαδή πολύ κοντά στη λίστα.


Ενδιαφέρον για Μοράλ
Ο 28χρονος Ισπανός μέσος της Ρασίνγκ Σανταντέρ, Τόνι Μοράλ, αναφέρεται μέσα στους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν τον Αρη. Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισπανικής ιστοσελίδας malagacf.sur.es το συμβόλαιοό του με τη Σανταντέρ έχει ολοκληρωθεί και οδεύει στη Θεσσαλονίκη για να γίνει συμπαίκτης του Σέρχιο Κόκε, ενώ η συμφωνία αναμένεται να ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες.

Ο Μοράλ αγωνίζεται στην αριστερή πλευρά της μεσαίας γραμμής για την οποία προορίζεται ο Πίτου, ωστόσο, η απόκτηση του Ισπανού θα «ακυρώσει» οποιαδήποτε συμφωνία με τον Αργεντίνο, ο οποίος βρίσκεται εδώ και τέσσερις μέρες στη Θεσσαλονίκη.

Ρονάλντο: «Θα δείξω ότι αξίζω τα 94 εκ.»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Σίγουρος ότι θα καταφέρει να αποδείξει ότι αξίζει τα 94 εκατ. ευρώ που διέθεσε η Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτησή του εμφανίστηκε ο Κριστιάνο Ρονάλντο, μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα «El Pais». «Είμαι σε ένα σπουδαίο σύλλογο. Θα αποδείξω στον εαυτό μου, την οικογένειά μου, εκείνους που με θαυμάζουν και σε αυτούς που με απέκτησαν ότι άξιζα τον κόπο. Δεν μπορώ να περισσότερα, παρά μόνο δουλειά», τόνισε ο 24χρονος μεσοεπιθετικός.

Ερωτηθείς για την ζωή που απολαμβάνουν οι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, ο Πορτογάλος παίκτης απάντησε ότι στη ζωή δεν είναι τα πάντα δίκαια: «Σέβομαι την γνώμη του κόσμου, αλλά δεν μπορώ να έχω την ίδια άποψη. Υπάρχουν άνθρωποι που είναι χαρούμενοι με αυτά που έχουν και εκείνοι που δεν είναι. Ο καθένας έχει αυτό που του αξίζει», είπε και πρόσθεσε: «Έχω ζήσει στον “πραγματικό” κόσμο. Κατά τη γνώμη μου είμαι φυσιολογικό άτομο. Έχουμε ένα επάγγελμα που μας δίνει ωραία πράγματα, αλλά μας φορτώνει ευθύνες. Πρέπει να κερδίζουμε όλη την ώρα, η πίεση είναι μεγάλη και ως επαγγελματίες οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε».

Καταλήγοντας, ο Ρονάλντο υποστήριξε πως προσπαθεί να δώσει το καλό παράδειγμα ως πρότυπο: «Προσπαθώ να συμπεριφέρομαι καλά και εκτός γηπέδου, παρότι αυτό δεν είναι εύκολο για διάφορους λόγους. Προσπαθώ να δείχνω καλός, ειδικά με τα παιδιά. Είναι σημαντικό να μεγαλώσουν, έχοντας καλά παραδείγματα. Αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη για μένα».

ΠΑΟΚ: Προτάθηκε ο Ίλιτς


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τον Μπράνκο Ίλιτς της Ρεάλ Μπέτις έχουν βάλει στο μάτι οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα, ο 26χρονος Σλοβένος δεξιός μπακ προτάθηκε στον δικέφαλο του βορρά και η περίπτωση του εξετάζεται.

Άλλωστε, ο Σάντος έχει ζητήσει έναν παίκτη για το δεξί άκρο της άμυνας, όπου έχουν παρατηρηθεί κενά, μετά την απουσία λόγω τραυματισμών των Σνάουτσνερ και Αραμπατζή, αλλά και του Κοντρέρας που έπαιζε εκεί υπό προϋποθέσεις. Μάλιστα, στο κυριακάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό, εκεί χρησιμοποιήθηκε ο Αμπουμπακαρί, που είναι αμυντικός μέσος, ενώ στα παιχνίδια με τη Χέρενφεν ο Σαβίνι που είναι αριστερό μπακ.

Όσον αφορά τον Ίλιτς, είναι 26 ετών και αγωνίζεται τα τελευταία δυόμιση χρόνια στη Ρεάλ Μπέτις. Έχει 34 συμμετοχές στην ισπανική ομάδα και άλλες τόσες στην εθνική Σλοβενίας. Βέβαια, οι Ανδαλουσιάνοι από αυτή τη σεζόν θα αγωνίζονται στη δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας και αρκετοί παίκτες, μαζί με αυτούς και ο Ίλιτς, ψάχνουν την έξοδο από το σύλλογο. Πρόκειται για μία εξαιρετική περίπτωση που μπορεί να καλύψει αν του ζητηθεί και τη θέση του κεντρικού αμυντικού.

ΠΑΟΚ: Η αφιέρωση του Λούσιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ανοιξε λογαριασμός ο Λούσιο Φιλομένο. Ο Αργεντινός, που ήταν από τους καλύτερους σε απόδοση παίκτες του ΠΑΟΚ στην άνετη νίκη επί του Λεβαδειακού (3-0), σημείωσε το πρώτο του επίσημο γκολ, το οποίο αφιέρωσε στη σύζυγο του Μαρίνα, την έξι μηνών κόρη του Ρετζίνα και τη μητέρα του που βρέθηκαν στο γήπεδο.

Ο Φιλομένο ήταν ο σκόρερ του δεύτερου τέρματος του «δικεφάλου» του βορρά ενώ συμμετείχε και στο τρίτο. «Είναι πολύ σημαντικό να ξεκινάει η ομάδα με νίκη στο πρωτάθλημα. Μετά τον αποκλεισμό στην Ολλανδία περάσαμε δύσκολες μέρες και είχαμε ανάγκη από ένα θετικό ξεκίνημα.

Φυσικά και είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα, αλλά περισσότερο χαίρομαι για την επιτυχία της ομάδας μου. Το γκολ το αφιερώνω στην κόρη, στη γυναίκα και στη μητέρα μου, που βρέθηκαν σήμερα (σ.σ. χθες) στο γήπεδο, σε όλο τον κόσμο της Αργεντινής και φυσικά στον κόσμο του ΠΑΟΚ, μέσα και έξω από την ομάδα, που μας στηρίζει σε κάθε περίπτωση».

Ερωτηθείς για το αν μπορεί να υποσχεθεί στον κόσμο του ΠΑΟΚ και άλλα τέτοια γκολ τόνισε: «Το μόνο που είμαι σε θέση να υποσχεθώ είναι αυτοθυσία, σκληρή προσπάθεια και δουλειά. Φυσικά και θέλω να σκοράρω. Αλλά οι προσωπικές φιλοδοξίες δεν μπορούν να μπαίνουν πάνω από τους στόχους της ομάδας».