Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

ΗΡΑΚΛΗΣ:ΣΤΟ ΟΦΗ ΚΑΤΑΛΗΓΕΙ Ο ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΓΡΙΤΗΣ.


Επιμέλεια:Γρηγόρης Παπαγιαννάκης


Η ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ ανακοινώνει την - κοινή συναινέσει - λύση της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή, Ανέστη Αγρίτη.

Τον ευχαριστεί για την προσφορά του στην ομάδα και εύχεται το καλύτερο για τη συνέχεια της καριέρας του.
Στα υπόλοιπα θέματα:Την υπερασπιστική του γραμμή ενώπιον της δικαιοσύνης προετοιμάζει ο Ηρακλής μετά τα όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του Σαββάτου με τον Aρη. Χάρη στον «εισβολέα» κινδυνεύει να τιμωρηθεί με πρόστιμο, ιδιαίτερα βαρύ ή ακόμη και με μερικές αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Η συνέντευξη του Βίκτορας Γιάκομπ στην εφημερίδα «Metrosport»:
Βίκτορας, πως κρίνεις το πρώτο ντέρμπι της χρονιάς;
«Ήταν ένα ντέρμπι όπως όλα όσα θα κληθούμε να παίξουμε στο φετινό πρωτάθλημα. Ήταν το πρώτο. Από την εξέλιξη του παιχνιδιού πιστεύω πως θα μπορούσαμε να κερδίσουμε τον αγώνα, όμως θα μπορούσαμε και να χάσουμε τελικά. Ήταν καθοριστικό το σημείο νομίζω που ισοφαρίσαμε στο δεύτερο ημίχρονο και κάναμε το 2-2. Βέβαια σαν ομάδα είχαμε πολλές σημαντικές ευκαιρίες για να πετύχουμε κι άλλο γκολ, αλλά δυστυχώς δεν καταφέραμε να τις αξιοποιήσουμε όπως έπρεπε και να πάρουμε τους βαθμούς».

Πέρσι ο Ηρακλής έδειξε πρόβλημα στο σκοράρισμα. Φέτος αυτή η εικόνα μέχρι στιγμής δείχνει να αλλάζει
«Πέρυσι ήταν διαφορετικά τα πράγματα στο κομμάτι του σκοραρίσματος. Εντάξει, αυτή είναι η δουλειά μου. Πρέπει να σκοράρω ως επιθετικός, όταν μου δίνεται η δυνατότητα. Υπάρχει βεβαίως μέσα στο ποδόσφαιρο και ο παράγοντας τύχη, όπως σε αυτή την υπόθεση του γκολ. Και αυτός ο παράγοντας φάνηκε πολύ καθαρά στη μεγάλη ευκαιρία που έχασα μπροστά στην αντίπαλη εστία μετά το 2-2. Ήμουν σίγουρος ότι θα βάλω το γκολ, το πίστεψα, αλλά ίσως και ο παράγοντας κούραση με επηρέασε αρνητικά εκείνη τη στιγμή και δεν έγινε».

Σαν ομάδα πάντως δείξατε πως μπήκατε με όρεξη στον αγώνα για το γκολ από την αρχή
«Ναι όντως. Η ομάδα ξεκίνησε καλά στο παιχνίδι και μπήκαμε στο γήπεδο ώστε να ασκήσουμε μεγάλη πίεση και να φτάσουμε πρώτοι στο γκολ. Αυτός ήταν ο στόχος μας. Ο Άρης ήταν καλός στο πρώτο ημίχρονο. Εμείς ήμασταν καλύτεροι στο δεύτερο πιστεύω».

Μετά τη διακοπή έχετε ένα ακόμη ντέρμπι, κόντρα στην ΑΕΚ. Πως το περιμένεις;
«Στο ντέρμπι που ακολουθεί μετά τη διακοπή του πρωταθλήματος, αυτό με την ΑΕΚ, πάμε με στόχο να μη χάσουμε. Στην καριέρα μου μέχρι τώρα έχω μάθει να παλεύω για τη νίκη και αυτό εννοώ όταν λέω ότι θα παίξουμε την ΑΕΚ για να μη χάσουμε. Θέλουμε τους βαθμούς, τη νίκη και γι’ αυτόν τον στόχο θα παίξουμε κι εκεί».

Διακρίνεται γενικότερα μια νοοτροπία διαφορετική. Έχει περάσει; Έχει επικρατήσει στην ομάδα;
«Ο Ηρακλής πρέπει και αγωνιστικά να γίνει μια μεγάλη ομάδα. Αυτό απαιτεί να έχουμε και τη νοοτροπία του νικητή. Αυτή τη νοοτροπία όμως σίγουρα δεν την αποκτάς από τη μία μέρα στην άλλη. Δεν έρχεται έτσι εύκολα και απλά. Πιστεύω όμως πως παιχνίδι με το παιχνίδι θα έρθει και σαφώς θέλουμε να την αποκτήσει η ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: