Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Με το στυλό στο χέρι ο Στοΐκοβιτς!

Στο Ισραήλ προκειμένου να υπογράψει συμβόλαιο με την Μακάμπι Χάιφα βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς ο οποίος την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε στον Εργοτέλη.

Με το στυλό στο χέρι ο Στοΐκοβιτς
Μια ανάσα από τη Μακάμπι Χάιφα βρίσκεται ο Βλάντιμιρ Στοΐκοβιτς του Εργοτέλη. Ο Σέρβος γκολκίπερ είναι ήδη στο Ισραήλ προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες και ήδη από τις πρώτες του δηλώσεις δείχνει να συμπεριφέρεται ως παίκτης της ομάδας.

«Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ. Η Μακάμπι Χάιφα είναι ένας σπουδαίος σύλλογος. Δημιουργείται μια καλή ομάδα εδώ και πιστεύω ότι στη φετινή σεζόν θα κάνουμε σημαντικά πράγματα».
Πηγή: sport-fm.gr

«Θέμα» με Τζέραρντ!

Τραυματίας αποχώρησε απ’ την προπόνηση της Εθνικής Αγγλίας και σήμανε «συναγερμός» στις τάξεις των «τριών λιονταριών».

«Θέμα» με Τζέραρντ
Απρόοπτο πρόβλημα προέκυψε στην εθνική Αγγλίας με τον Στίβεν Τζέραρντ! Ο αρχηγός της Λίβερπουλ ξεκίνησε με ένα μίνι τρέξιμο, αλλά κατά τη διάρκεια της πρώτης προπόνησης επί βραζιλιάνικου εδάφους ένιωσε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και αναγκάστηκε να αποχωρήσει.

Ακόμα δεν έχει γίνει σαφές το πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και κατά πόσο επηρεάζει τη συμμετοχή του διεθνούς άσου στην πρεμιέρα του Μουντιάλ, αν και σε πρώτη φάση φαίνεται πως δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά τα νέα.Πηγή: sport-fm.gr

Φόβοι με Βιδάλ στη Χιλή!!

Έντονη ανησυχία στην Χιλή για την κατάσταση του Αρτούρο Βιδάλ! Ο Χιλιανός παραμένει στα... πιτς και υπάρχουν φόβοι πως ενδεχομένως χάσει το Μουντιάλ.

Φόβοι με Βιδάλ στη Χιλή!
Η αγωνία στο κόκκινο στη Χιλή με τον Αρτούρο Βιδάλ! Ο μέσος της Γιουβέντους δεν έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό που τον ταλαιπωρεί και η συμμετοχή του στο Μουντιάλ θα κριθεί πραγματικά την τελευταία στιγμή.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής των Λατινοαμερικάνων, Σαμπαόλι έχει σε εγρήγορση τον Μιλάρ της Άτλας σε περίπτωση που ο 27χρονος άσος δεν μπορέσει να τα καταφέρει και τεθεί οριστικά νοκ-άουτ.

Δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Βιδάλ ενδέχεται να χάσει την πρώτη φάση της διοργάνωσης, κάτι που εφόσον επιβεβαιωθεί θα αναγκάσει τον «εκλέκτορα» της Χιλής να προχωρήσει στην αντικατάσταση του. Πηγή: sport-fm.gr

«Τελειώνει του Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό»!

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η πρόσληψη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον πάγκο του Παναθηναϊκού, σύμφωνα με δημοσιογράφο του εξωτερικού. Απομένει η ανακοίνωση, τονίζει.

«Τελειώνει του Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό»
Δεν είναι κάποιο μυστικό, απλώς επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο το σενάριο για την πρόσληψη του Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό. Μπορεί στο τριφύλλι να τηρούν σιγή ιχθύος, ωστόσο ο Μαυροβούνιος τεχνικός φαίνεται πως είναι προ των πυλών και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Στις πληροφορίες που ήδη γνωρίζουμε, προστέθηκε και αυτή του Ντέιβιντ Πικ. Ο Ισραηλινός δημοσιογράφος θεωρεί δεδομένη τη συμφωνία των νταμπλούχων Ελλάδας με τον Ιβάνοβιτς και τονίζει πως απομένουν ουσιαστικά οι ανακοινώσεις απ' την πράσινη ΚΑΕ για να ολοκληρωθεί το deal.

«Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έχει καταθέσει τα χαρτιά για να γίνει ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού. Η επίσημη ανακοίνωση έρχεται», έγραψε σχετικά.





Την Τετάρτη ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα δώσει συνέντευξη Τύπου όπου θα ξεκαθαρίσουν πολλά θέματα και πιθανώς να έχουμε και κάποια ανακοίνωση σχετικά με τον νέο τεχνικό.Πηγή: sport-fm.gr

Στο Πρόχωμα Σαββίδης, Βρύζας και Αναστασιάδης!

Τον Ιερό Ναό του Προχώματος Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν σήμερα οι Ιβάν Σαββίδης, Ζήσης Βρύζας και Άγγελος Αναστασιάδης, με αφορμή τη γιορτή του Αγίου Πνεύματος.

Στο Πρόχωμα Σαββίδης, Βρύζας και Αναστασιάδης
Στη γενέτειρα του στο Πρόχωμα Θεσσαλονίκης βρέθηκε ο Ιβάν Σαββίδης και επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό του Αγίου Πνεύματος, όπως και ο Ζήσης Βρύζας μαζί με τον Άγγελο Αναστασιάδη. Ο έμπειρος τεχνικός αφίχθη μαζί με τον γυμναστή της ομάδας, Λεωνίδα Δημητρακόπουλο και τους υποδέχθηκαν μέλη της οικογένειας του μεγαλομετόχου του συλλόγου.

Ο πρόεδρος, ο προπονητής και ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ είχαν μια σύντομη συνομιλία, μία ημέρα μετά τη σύσκεψη κορυφής που πήρε μέρος στα γραφεία της ΠΑΕ και αφορούσε το σχεδιασμό της ομάδας για τη νέα σεζόν, όπως και άλλα οργανωτικά θέματα.

Η συγκεκριμένη εκκλησία χτίστηκε ύστερα από δωρεά του μεγαλομετόχου του «Δικεφάλου του Βορρά».
Πηγή: sport-fm.gr

Ξύλο στην προπόνηση της Ολλανδίας! (video)

Άριεν Ρόμπεν και Μπρούνο Μάρτινς Ίντι είχαν ένα «θερμό» επεισόδιο στην προπόνηση της Ολλανδίας. Και μάλιστα μπροστά στις κάμερες.

Ξύλο στην προπόνηση της Ολλανδίας (video)
Πέφτουν κορμιά στις προπονήσεις της Ολλανδίας. Κι αν δεν ηρεμήσουν τα πνεύματα, βλέπουμε τον Λουίς Φαν Χάαλ να μετρά τραυματίες. Ήδη έχει χάσει Στρούτμαν και Φαν Ντερ Φάαρτ, μη βρεθεί και με άλλες απώλειες…

Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας, ο Άριεν Ρόμπεν και ο Μπρούνο Μάρτινς Ίντι είχαν πολλές δυνατές μονομαχίες. Σε μία από αυτές, μάλιστα, ο μεσοεπιθετικός της Μπάγερν και ο αμυντικός της Φέγενορντ λίγο έλειψε να έρθουν στα χέρια.



Πηγή: sport-fm.gr

Ευχές Ντόρτμουντ σε Σωκράτη!!

Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος κλείνει σήμερα τα 26 και η Ντόρτμουντ τού ευχήθηκε μέσω Twitter.

Ευχές Ντόρτμουντ σε Σωκράτη

Γενέθλια στο Αρακαζού, όπου βρίσκεται από χθες η αποστολή της Εθνικής εν όψει Μουντιάλ, θα κάνει ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος. Ο αμυντικός στυλοβάτης της ελληνικής ομάδας κλείνει τα 26 και η Ντόρτμουντ τού ευχήθηκε τα δέοντα μέσω Twitter.

«Χρόνια Πολλά, Papa Sokratis», ήταν το μήνυμα που συνοδεύεται από μία φωτογραφία του διεθνούς άσου.



Πηγή: sport-fm.gr

Το λένε πια και στο Μεξικό...!

Ακόμη και οι Μεξικανοί έχουν συμβιβαστεί πλέον με την ιδέα της μετακίνησης του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό. Τι δηλώνει πηγή κοντά στον παίκτη σε μεξικανική ιστοσελίδα για την «κλεισμένη» μεταγραφή.

Το λένε πια και στο Μεξικό...
Μόνο η ανακοίνωση και διαδικαστικού χαρακτήρα ζητήματα απομένουν για την τυπική ολοκλήρωση της μεταγραφής του Άλαν Πουλίδο στον Ολυμπιακό.

Την ώρα που και η έγκυρη ιστοσελίδα transfermarkt αναφέρει πλέον τον Μεξικανό φορ σαν παίκτη του Ολυμπιακού, ο Τύπος της χώρας που μέχρι πρότινος κρατούσε «πισινή» λόγω της επιμονής της Τίγκρες έχει αρχίσει να συμβιβάζεται με την ιδέα της αποχώρησης του μουντιαλικού φορ.

Ιστοσελίδα στο Μεξικό επικαλούμενη πηγές κοντά στην Τίγκρες αναφέρει πως υπάρχει προσύμφωνο με τον Ολυμπιακό. «Έχει σχεδόν κλείσει, το ξέρει και ο ίδιος και είναι ενθουσιασμένος. Ο Άλαν αυτή τη στιγμή είναι 100% αφοσιωμένος στην εθνική του ομάδα και δεν πρόκειται να πει τίποτα για το μέλλον του πριν τελειώσει τις υποχρεώσεις του στο Μουντιάλ», ανέφερε η συγκεκριμένη πηγή για τον 23χρονο άσο.
Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζονται οι επαφές!!

Ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά τους διοικούντες τον Άρη και για αυτό δεν θα ξαποστάσουν ούτε ανήμερα του Αγ. Πνεύματος. Αναλαμβάνει δράση ο Δ. Καλαϊτζίδης και θα τα πει με κάποιους από τους ποδοσφαιριστές.

Συνεχίζονται οι επαφές
Περίπου δυο εβδομάδες έχουν απομείνει για την καθοριστική γενική συνέλευση της Κοινωνίας Μελών Άρη. Μέχρι τις 25 Ιουνίου η Διοίκηση των «κίτρινων» θα πρέπει να έχει έτοιμο, ώστε να το παρουσιάσει στην ΚΜΑ, το πλάνο βιωσιμότητας της ΠΑΕ. Ο Παναγιώτης Στεφανίδης και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης θα πρέπει να πείσουν ότι πρέπει να μπει σε εφαρμογή το σχέδιο που θα έχουν ετοιμάσει και πως αυτό είναι καλύτερο από του Γιώργου Γαλανού.

Ο πρόεδρος του συλλόγου συνεχίζει τις επαφές με πιστωτές, αλλά και με ανθρώπους που μπορούν να ενισχύσουν οικονομικά μέσω χορηγιών, ώστε να μπορέσει ο Άρης να δηλώσει συμμετοχή στη Football League. Από την άλλη ο υποψήφιος επενδυτής, έχει στο μυαλό του μια λύση σαν αυτή της φετινής ΑΕΚ. Δηλαδή, ειδική εκκαθάριση της ΠΑΕ, που θα έχει ως συνέπεια τον υποβιβασμό στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία… τη Football League 2.

Τα γραφεία των ΠΑΕ θα είναι κλειστά ανήμερα του Αγίου Πνεύματος και το ίδιο συνέβαινε μέχρι πέρυσι και στον Άρη. Φέτος, ωστόσο δεν υπάρχει χρόνος για… ξεκούραση και για αυτό θα βρεθούν σε αυτά ο Παναγιώτης Στεφανίδης, όπως και ολόκληρο ΔΣ, αλλά και ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης. Ο νέος τεχνικός της ομάδας θα μιλήσει με κάποιους από τους παίκτες που έχουν μείνει στο ρόστερ για να παραδώσει στη συνέχεια την έκθεση του στη διοίκηση. Εντός της εβδομάδας, ίσως και σήμερα θα υπογράψει το συμβόλαιο του ο έμπειρος προπονητής.

Για τις 30 Ιουνίου έχει γίνει πρόσκληση προς τους μετόχους με θέματα συζήτησης:
1. Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου
2. Ανανέωση θητείας του Διοικητικού Συμβουλίου – εκλογή νέου Διοικητικού Συμβουλίου
3. Λήψη απόφασης για θέση της ΠΑΕ σε εκκαθάριση – καθορισμός τρόπου εκκαθάρισης.
Πηγή: sport-fm.gr

Όλα καλά με «Σίφο»

Ο Γκόρντον Σίλντενφελντ ξεπέρασε τον μυϊκό του τραυματισμό και υπολογίζεται από την Κροατία εν όψει της πρεμιέρας με τη Βραζιλία. Νοκ άουτ παραμένει ο Πράνιτς.

Όλα καλά με «Σίφο»
Βίοι αντίθετοι για τους δύο μουντιαλικούς Κροάτες του Παναθηναϊκού. Ενώ ο Ντάνιελ Πράνιτς συνεχίζει θεραπεία μετά τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και θα χάσει τουλάχιστον την πρεμιέρα της Πέμπτης με τη Βραζιλία, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ είναι καλά.

Ο 29χρονος αμυντικός αντιμετώπιζε κάποιες ενοχλήσεις στον οπίσθιο μηριαίο, αλλά τις ξεπέρασε και συμμετείχε κανονικά στην τελευταία προπόνηση θέτοντας εαυτόν στη διάθεση του Νίκο Κόβατς.Πηγή: sport-fm.gr

Περιμένει... έτοιμος!

Τις εξελίξεις στις υποθέσεις των Αμπέντ, Σίλντενφελντ και Καραγκούνη περιμένουν στον Παναθηναϊκό, αλλά δεν κάθονται με σταυρωμένα τα χέρια και είναι έτοιμοι για… όλα.

Περιμένει... έτοιμος
Κρίσιμη εβδομάδα είναι αυτή που άρχισε για τον Παναθηναϊκό, αφού πιθανώς να υπάρξουν εξελίξεις σε δύο «καυτά» ζητήματα για το ρόστερ της ερχόμενης περιόδου.

Οι «πράσινοι» περιμένουν την απάντηση του Γιώργου Καραγκούνη στην πρόταση που του έχουν κάνει για να επιστρέψει και να κλείσει την καριέρα του στην ομάδα. Αυτή πιθανώς να έρθει μετά την ελληνική πρεμιέρα στο Μουντιάλ, κόντρα στην Κολομβία το Σάββατο. Στις τάξεις της ΠΑΕ υπάρχει αισιοδοξία πως ο 37χρονος μέσος θα πει το «ναι», παρότι έχει τουλάχιστον μια πρόταση (από το MLS).

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό εκτιμούν πως θα κλείσει σύντομα και η υπόθεση του Γκόρντον Σίλντενφελντ, ίσως και πριν τη σέντρα στο Μουντιάλ, όπου η Κροατία αντιμετωπίζει την οικοδέσποινα Βραζιλία. Η πλευρά του παίκτη ασκεί πιέσεις στη Ντιναμό Μόσχας για την αποδέσμευσή του με κάποια καλή αποζημίωση και ο 29χρονος αμυντικός έχει ήδη συμφωνήσει για συμβόλαιο δύο ή τριών ετών με 300.000 ευρώ το χρόνο.

Αντίθετα, περισσότερη υπομονή θέλει η υπόθεση του Μεχντί Αμπέντ, αφού η Νιούκαστλ δεν έχει ξεκαθαρίσει τις προθέσεις της για τον παίκτη. Θα λάβει μέρος στην προετοιμασία; Θα αναζητηθεί ομάδα να πουληθεί; Θα δοθεί ξανά δανεικός; Κανείς δεν ξέρει. Αν ισχύσει πάντως το τρίτο σενάριο, ο Παναθηναϊκός είναι το μεγάλο φαβορί για τον Αλγερινό μέσο.

Στο «τριφύλλι» πάντως δεν μένουν με σταυρωμένα χέρια. Πέρα από τον έναν αμυντικό που θα αποκτήσουν ανεξάρτητα από την έκβαση στην υπόθεση του «Σίφο», έχουν κάνει την προεργασία τους για αν είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο εφόσον «στραβώσουν» κάποια/ες από τις παραπάνω υποθέσεις. Ο Γιάννης Αναστασίου θέλει να έχει το ταχύτερο δυνατό το ρόστερ, ει δυνατόν και πλήρες, στη διάθεσή του για την προετοιμασία, που αρχίζει σε 20 μέρες (28/6), καθώς η ομάδα δίνει νωρίς-νωρίς κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια και πρέπει να είναι έτοιμη. Πηγή: sport-fm.gr

Λίγοι (ακόμη) και καλοί!

Τις τελευταίες κινήσεις για τη συμπλήρωση του παζλ αποφασίζουν στην ΑΕΚ στην προσεχή σύσκεψη κορυφής. Η απάντηση Παπαδόπουλου, το ερωτηματικό Κατσουράνη και οι Κουρμπέλης-Κοροβέσης.

Λίγοι (ακόμη) και καλοί
Η ΑΕΚ έχει ήδη προχωρήσει σε δώδεκα μεταγραφές κι απομένουν ακόμη 5-6 κομμάτια για να συμπληρωθεί το παζλ για την επόμενη σεζόν. Ένας ή δύο επιθετικοί, αριστερός χαφ, στόπερ και μεσοαμυντικός είναι τα κομμάτια που λείπουν και αποφάσεις για τα ζητήματα αυτά θα ληφθούν στη μεταγραφική σύσκεψη κορυφής που θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη μέσα στην εβδομάδα.

Την Τρίτη αναμένεται η απάντηση του Δημήτρη Παπαδόπουλου στην πρόταση της ΑΕΚ για διετές συμβόλαιο (έναντι περίπου 150.000 ευρώ, συν μπόνους). Στις τάξεις της «Ένωσης» υπάρχει αισιοδοξία για θετική απάντηση, αλλά κι αυτή να μην έρθει θα ενεργοποιηθεί η λύση του Ντάνκο Λάζοβιτς. Σε περίπτωση που ο 32χρονος φορ πει το «ναι», πιθανότατα θα γίνει κίνηση και για τον 22χρονο Μαυροβούνιο σέντερ φορ Στέφαν Μουγκόσα.

Για τη θέση του στόπερ διακαής πόθος είναι ο Δημήτρης Κουρμπέλης κι αναμένεται νέα επαφή με τον Αστέρα Τρίπολης, που όμως θα χρειαστεί να ρίξει τις απαιτήσεις του στις 300-400 χιλιάδες ευρώ για να προχωρήσει η υπόθεση.

Όσο για την θέση του αριστερού χαφ, πέραν του Κάλβο της Ξάνθης, παραμένει στα υπόψη ο Νίκος Κοροβέσης. Παρότι η απόκτηση του Άρη Σοϊλέδη έκανε πολλούς να πιστέψουν πως ο άσος του ΠΑΣ Γιάννινα έπαψε να απασχολεί, αυτό δεν ισχύει, καθώς ο τελευταίος μπορεί να αγωνιστεί και σαν χαφ. Οι καλές σχέσεις με τον ηπειρωτικό σύλλογο, από τη μεταγραφή του Κολοβέτσιου, είναι ένα ατού.

Πιο περίπλοκη είναι η υπόθεση του μεσοαμυντικού. Ο Κώστας Κατσουράνης παραμένει στο προσκήνιο, αλλά είναι αβέβαιο αν θα γίνει τελικά πρόταση για να επιστρέψει, αφού φαίνεται πως υπάρχουν κάποιοι ενδοιασμοί και ίσως εξεταστούν άλλες λύσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Λύθηκαν τα χέρια τους!

Αναστασιάδης και Βρύζας μπορούν -μετά τη συνάντηση κορυφής που πραγματοποιήθηκε με τον Ι. Σαββίδη- να τρέξουν τον σχεδιασμό για τη νέα σεζόν. Σε πρώτο πλάνο οι αποχωρήσεις και δύο μεταγραφές.

Λύθηκαν τα χέρια τους
Κύβος ερρίφθη… Ζήσης Βρύζας, Άγγελος Αναστασιάδης και Ιβάν Σαββίδης, αλλά και η Μαρία Γκοντσάρεβα συναντήθηκαν την Κυριακή για να μιλήσουν για τον ΠΑΟΚ της σεζόν 2014-15 και σημειώθηκαν εξελίξεις.

Η ΠΑΕ είχε ανακοινώσει την πρόσληψη του 61χρονου τεχνικού από τις 19 Μαΐου, αλλά υπήρχαν κάποιες εκκρεμότητας, οι οποίες διευθετήθηκαν με την άφιξη του μεγαλομετόχου του συλλόγου και ο έμπειρος προπονητής θα υπογράψει το συμβόλαιο του εντός της εβδομάδας. Επιπλέον, φαίνεται από τα όσα ειπώθηκαν πως συνεχίζουν στον «Δικέφαλο του Βορρά» ο πρόεδρος του, αλλά και η Μαρία Γκοντσάρεβα, καθώς είχε «παίξει» για κάποιο καιρό το σενάριο ότι θα αντικατασταθούν. Ειδικά για τον πρώην παίκτη της ομάδας είχαν φουντώσει οι φήμες.

Σε ότι αφορά το ρόστερ της νέας σεζόν, επιθυμία του Άγγελου Αναστασιάδη είναι να γίνει πρώτα ένα ξεκαθάρισμα. Έχοντας αποκτήσει άποψη για τους παίκτες που βρίσκονται στον «Δικέφαλο του Βορρά» θέλει να γίνουν οι απαραίτητες αποδεσμεύσεις, χωρίς να έχουν ακουστεί τα ονόματα των πρώτων υποψήφιων. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν υπολογίζεται ο Σανθ Χακόμπο, ο οποίος από τις αρχές της σεζόν που έφυγε ήταν ουσιαστικά εκτός ομάδας.

Μπορεί να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο οι αποχωρήσεις, αλλά θα γίνουν κάποιες μεταγραφές πριν ολοκληρωθούν αυτές. Κρίνεται ως επιτακτική ανάγκη η απόκτηση ενός χαφ και ενός εξτρέμ και από εκεί και πέρα… βλέπουμε.
Πηγή: sport-fm.gr

Break και 1-1 οι Χιτ!

Ο Λεμπρόν Τζέιμς σημείωσε 35 πόντους, ο Μπος ένα φαρμακερό τρίποντο που καθόρισε το παιχνίδι και το Μαϊάμι ισοφάρισε (98-96) την σειρά των τελικών του ΝΒΑ σε 1-1 κόντρα στους Σπερς

Break και 1-1 οι Χιτ
Ο King LeBron, μετά την 1η περίοδο, όταν σημείωσε μόνον 2 πόντους, πήρε μπροστά και τελείωσε με 35π ενώ είχε και 10 ριμπάουντ. Ο Μπος είχε 18, ενώ από 14 σημείωσαν Λιούις και Γουέιντ. Για τους ηττημένους, ο Πάρκερ είχε 21, ο Τζινόμπιλι 19 και ο Ντάνκαν 18.

Μετά από την πρώτη περίοδο, όταν οι γηπεδούχοι Σπερς προσπάθησαν να επιβάλλουν το δικό του παιχνίδι και προηγήθηκαν με 26-19 και 30-19 στις αρχές της 2ης, οι Χιτ επανήλθαν και έκλεισαν το ημίχρονο ισόπαλοι με τους αντιπάλους τους στο 43-43. Σε αυτό συνετέλεσε η αφύπνιση του «βασιλιά Λεμπρόν» που μετά από μόνον 2 πόντους στην πρώτη περίοδο, άρχισε ν’ανεβάζει στροφές και να φτάνει στους 13 στο τέλος του πρώτου μέρους.

Η 3η περίοδος ήταν ένας ανελέητος βομβαρδισμός και από τις δύο πλευρές με το σκορ να κλείνει στο 78-77 με επιμέρους 35-34 για τους γηπεδούχους. Στην 4η περίοδο οι Χιτ ξεκινούν καλύτερα και προηγούνται με 83-80, οι Σαν Αντόνιο κάνουν ένα 7-2 και περνούν μπροστά με 87-85.

Στο 6:43 πριν το τέλος, Πάρκερ και στο 6:33 ο Ντάνκαν χάνουν τέσσερις απανωτές βολές, για να έρθει ο Τζέιμς και να γράψει το 88-87. Παρά την ισοφάριση με τρίποντο του Ντιαό σε 90-90, 4:39 πριν το τέλος κι ενώ οι Σπερς περνάνε πάλι μπροστά στο 2:26 πριν τη λήξη 93-92 με τρίποντο του Πάρκερ, θα χάσουν το ματς. Στο 1:18 πριν το τέλος, ο Μπος με ένα τρίποντο θα γράψει το 95-93. Ο Τζέιμς ευστοχεί σε μια βολή, ο Τζινόμπιλι στα 29’’ πριν το τέλος χάνει την επίθεση κι έτσι ο Μπος βγάζει ασίστ για τον Ουέιντ κι εκείνος κάνει το 98-93 που ουσιαστικά χάρισε τη νίκη στους Χιτ. Ο Τζινόμπιλι απλά μείωσε με τρίποντο στο φινάλε.

Η σειρά μεταφέρεται για τα δύο επόμενα παιχνίδια στο Μαϊάμι, ξεκινώντας από τα ξημερώματα Τετάρτης (4:00).

Δωδεκάλεπτα: 26-19, 43-43, 78-77, 96-98.

Σπερς (Πόποβιτς): Πάρκερ 21 (7 ασίστ), Ντάνκαν 18 (15 ριμπ.), Τζινόμπιλι 19, Λέοναρντ 9, Γκριν 9, Μιλς 8, Ντιαό 7 (10 ριμπ., 5 ασίστ), Μπελινέλι 3, Σπλίτερ 2 (6 ριμπ., 5 ασίστ), Μπόνερ.

Χιτ (Σπόελστρα): Τζέιμς 35 (10 ριμπ.), Μπος 18, Ουέιντ 14 (7 ριμπ.), Λιούις 14, Άλεν 9, Τσάλμερς 5, Άντερσεν 3, Κόουλ, Τζόουνς, Χάσλεμ.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Ζόρντι Άλμπα η Γιουνάιτεντ!

Σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο Λουίς Φαν Γκάαλ, επιθυμεί να εντάξει στο δυναμικό των «κόκκινων διαβόλων» τον αριστερό μπακ της Μπαρτσελόνα

Θέλει Ζόρντι Άλμπα η Γιουνάιτεντ
Βέβαια δεν γνωρίζουμε αν αυτό μπορεί ν’ αποτελεί ευσεβή πόθο ή πραγματικό σενάριο, από τη στιγμή που ο διεθνής μπακ της Μπάρτσα, έχει συμβόλαιο μέχρι το 2017 με ρήτρα 90 εκ. ευρώ. Ωστόσο, σύμφωνα με τον αγγλικό Τύπο, ο νέος τεχνικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θέλει τον Ζόρντι Άλμπα. Μπορεί ο Εβρά ν’ ανανέωσε για άλλον έναν χρόνο, αλλά ο Ολλανδός θέλει μια δυνατή επιλογή για τη θέση του αριστερού μπακ.Πηγή: sport-fm.gr

Καλά νέα για Τσάμπερλαιν!

Ο ποδοσφαιριστής της Άρσεναλ, που είχε τραυματιστεί στο ματς με τον Ισημερινό, θα προλάβει το Μουντιάλ, όπως αποκάλυψε ο Ρόι Χόγκτσον

Καλά νέα για Τσάμπερλαιν
Ο 20χρονος χαφ-εξτρέμ είχε διαπιστωθεί πως υπέστη μερική ρήξη συνδέσμων στο γόνατό του στον αγώνα με τον Ισημερινό. Μετά τη φιλική αναμέτρηση με τις Ονδούρες (0-0), ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Αγγλίας, ήταν καθησυχαστικός για την συμμετοχή του νεαρού άσου. «Νομίζω ότι θα είναι πανέτοιμος για το τουρνουά, χωρίς κανένα ίχνος αμφιβολίας. Αυτά είναι πολύ καλά νέα».
Θυμίζουμε πως η Αγγλία, αγωνίζεται απέναντι στην Ιταλία, στην πρεμιέρα της στο Μουντιάλ, στις 14 Ιουνίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Υπέρμαχος του 5-3-2 ο Ρόμπεν!

Ο Ολλανδός άσος της Μπάγερν, θεωρεί πως το 5-3-2, είναι το σύστημα που μπορεί να δώσει τη νίκη στους «οράνιε», στο εναρκτήριο παιχνίδι με την Ισπανία

Υπέρμαχος του 5-3-2 ο Ρόμπεν
Η μονομαχία με την Πρωταθλήτρια Κόσμου, σίγουρα αποτελεί το ματς που κλέβει την παράσταση στην 1η αγωνιστική του Μουντιάλ. Άλλωστε μιλάμε για την επανάληψη του προηγούμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Άριεν Ρόμπεν, κλήθηκε να σχολιάσει την επιλογή του Λουίς Φαν Γκάαλ, που γύρισε πλέον το σύστημα της Ολλανδίας, σε 5-3-2 από το κλασσικό 4-3-3 και εμφανίστηκε πολύ θετικός με την εφαρμογή του.

Ο άσος της Μπάγερν, αποκαλύπτει πως η μέρα που έκανε τόσο τον τεχνικό της Ολλανδίας, όσο και πολλούς παίκτες, να σκεφτούν αυτή την αλλαγή, αποτέλεσε εκείνη της ήττας στο φιλικό με την Γαλλία, τον Μάρτιο. «Μετά από τον αγώνα με την Γαλλία, κάθισα και σκέφτηκα πάρα πολύ, αλλά το συζήτησα και με τους άλλους συμπαίκτες μου. Συζητούσαμε δύο ώρες, για το ποιο είναι το σωστό για την ομάδα. Ο κόουτς είχε την ιδέα για το 5-3-2 και συμφώνησα» τόνισε ο Ρόμπεν και συνέχισε, αναλύοντας την άποψη του: «Στην Ολλανδία μιλάμε για την δική μας σχολή ποδοσφαίρου και το περίπλοκο ποδόσφαιρο. Θεωρώ πως με το 5-3-2, ακόμα έχουμε τη δυνατότητα για κατοχή μπάλας και να μπορούμε να παίζουμε επιθετικά, δίχως όμως να είμαστε τόσο ανοιχτοί στα μετόπισθεν. Αν βρεθούμε με μεγάλα κενά κόντρα στην Ισπανία, θα έχουμε πρόβλημα». Πηγή: sport-fm.gr

Ναδάλ: «Κλειδί η κατάκτηση του 2ου σετ»

Σε έντονα φορτισμένη συναισθηματικά ατμόσφαιρα, η απονομή του τροπαίου στο Rolland Garros – «Πήρα αυτό που έχασα στην Αυστραλία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Ναδάλ

Ναδάλ: «Κλειδί η κατάκτηση του 2ου σετ»
Ο Ράφαελ Ναδάλ, κατέκτησε για 9η φορά και 5η συνεχόμενη, τον τίτλο στο Grand Slam, της χωμάτινης επιφάνειας στο Παρίσι. Μετά το τέλος της μονομαχίας του με τον Τζόκοβιτς, το νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, που έφτασε τα 14 Grand Slam συνολικά, μίλησε για τις καιρικές συνθήκες, αλλά και γι’ αυτό που του χρωστούσε η μοίρα από το Αυστραλιανό Όπεν, όπου στον τελικό με τον Βαβρίνκα, ταλαιπωρήθηκε από πρόβλημα στην πλάτη, στην διάρκεια του τελικού.

«Η μέρα ήταν πολύ σκληρή, η υγρασία και η απότομη αλλαγή του καιρού μετά το κρύο τις δύο προηγούμενες εβδομάδες, σε ζέστη χθες και προχθές, σίγουρα μας επηρέασαν και τους δύο. Μετά τα μισά του 2ου σετ ήμασταν και οι δύο πολύ κουρασμένοι. Ήταν πολύ σημαντικό για μένα που πήρα το 2ο σετ, διότι αν δεν το είχα κατακτήσει, δεν θα ήμουν στη θέση του νικητή αυτή τη στιγμή. Είναι μια πολύ έντονη μέρα για μένα σήμερα. Έχασα τον τελικό στην Αυστραλία, αντιμετωπίζοντας ένα πρόβλημα στην πλάτη και για μένα ήταν κάτι πολύ σκληρό. Σήμερα το τένις μου έδωσε πίσω, αυτό που μου πήρε στην Αυστραλία» είπε ο Ναδάλ.

Με την σειρά του ο Νόβακ Τζόκοβιτς στην δική του ομιλία τόνισε: «Υπήρξε ένα κομμάτι του ματς, στο τέλος του 2ου σετ και σε όλο το 3ο που πραγματικά ήμουν έξω από τα νερά μου. Στο 4ο κατόρθωσα να συνέλθω, αλλά σε καμία στιγμή δεν μπόρεσα να παίξω το τένις που μπορώ. Με τον Ράφαελ (σ.σ Ναδάλ) αντίπαλο, είναι αδύνατο να παίξεις σε τοπ-επίπεδο σε όλη την διάρκεια του αγώνα». Πηγή: sport-fm.gr

Tελικό Βραζιλίας- Γερμανίας βλέπει ο Καφού!

Ο παίκτης με τα δύο Παγκόσμια Κύπελλα σε τρεις συμμετοχές σε Μουντιάλ, κάτι που δεν έχει καταφέρει κανείς άλλος, δήλωσε θαυμαστής της τωρινής ομάδας των «πάντσερ»

Tελικό Βραζιλίας- Γερμανίας βλέπει ο Καφού
Ο παλιός άσος της Ρόμα και της Μίλαν, πιστεύει πως η Εθνική Γερμανίας, που είχε κάνει πολύ καλή εντύπωση στη Νότιο Αφρική με τη νεανική της ομάδα, που έφτασε στην τελική τετράδα, θα είναι, αντίπαλος της Βραζιλίας στον τελικό της διοργάνωσης.

Τούτο το στηρίζει, στο γεγονός, πως πλέον η γερμανική ομάδα έχει επιπλέον τέσσερα χρόνια εμπειρίας, μετά από το 2010. «Η Γερμανία είναι μια πάρα πολύ δυνατή ομάδα. Στην Βραζιλία, υπάρχει μεγάλη εκτίμηση και σεβασμός γι’ αυτή την ομάδα και έχει κάνει μεγάλη πρόοδο. Όλοι προσδοκούμε σε έναν τελικό με την Γερμανία και πιστεύω πως αυτή, μπορεί να φτάσει μέχρι εκεί», τόνισε ο Καφού. Πηγή: sport-fm.gr

Σταυρόπουλος: «Υπέρβαση προσδοκιών η 3η θέση»

Ο τεχνικός διευθυντής της ΚΑΕ ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος, υπογράμμισε πως είναι πολύ δύσκολη παραμονή του Κούπερ, ενώ έπλεξε το εγκώμιο των Μπόγρη και Τσαϊρέλη

Σταυρόπουλος: «Υπέρβαση προσδοκιών η 3η θέση»
Ο γνωστός στο μπασκετικό κοινό και με το παρατσούκλι «Μάτζικ», έκανε έναν απολογισμό της σεζόν που πέρασε και μεταξύ άλλων τόνισε:

«Κατ’ αρχάς προσδοκούσαμε την παρουσία μας στην 4άδα των πλέι οφ. Με την κατάκτηση της 4ης θέση θα θεωρούσαμε επιτυχημένη την περίοδο. Με την 3η υπερβήκαμε τις προσδοκίες μας. Είχαμε συνεχώς καθαρό μυαλό. Είχαμε αυτοπεποίθηση. Δεν είχαμε πίεση ασκούμενη σε κόουτς και παίκτες. Αυτό βοήθησε στην αγωνιστική και ψυχολογική ισορροπία μας. Ακόμα και σε απρόσμενα αρνητικά αποτελέσματα πιστεύαμε σε εαυτούς κι αλλήλους. Η ομάδα μας ήταν σταθερά ανταγωνιστική. Η απόδοση της ενέπνεε εμπιστοσύνη. Δεν αισθανθήκαμε φόβο σε οποιαδήποτε φάση της αγωνιστικής περιόδου».

Αναφερόμενος στην περίπτωση του Σι Τζέι Κούπερ, ο Σταυρόπουλος απάντησε: «Φαίνεται δύσκολο. Μακάρι να μείνει, για να συνεχίσουμε την οικοδόμηση της ομάδας. Εάν φύγει θα πρέπει να επιχειρήσουμε εκ νέου την οικοδόμηση. Αυτή είναι η μοίρα των ομάδων και των παικτών. Οι παίκτες να αναζητούν το καλύτερο κι οι ομάδες τους καλύτερους».

Όσο για τους πρωταγωνιστές πέραν, των Κούπερ και Χαραλαμπίδη: «Ο Μπόγρης κι ο Τσαϊρέλης ξεπέρασαν τις προσδοκίες μας. Έκαναν καταπληκτική χρονιά. Ο Δέδας επίσης. Ο Τσόχλας ως νεοφερμένος δικαίωσε την επιλογή του. Όλοι οι παίκτες -επειδή ονομαστικά ίσως, αδικήσω, εάν συνεχίσω- αποτέλεσαν εξαιρετικά «υλικά» για να «κτίσουμε» την επιτυχία! Με όλα τα παιδιά φθάσαμε την ομάδα στο ζενίθ της». Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν ταιριάζω στη Μπάγερν του Γκουαρντιόλα»

Σε αυτή την ομολογία, προχώρησε ο Μάριο Μάντζουκιτς, μιλώντας στην Sportske και αποκάλυψε πως ήδη έχει ανοίξει ο δρόμος για την αποχώρηση του από τους Βαυαρούς

«Δεν ταιριάζω στη Μπάγερν του Γκουαρντιόλα»
Ο Κροάτης στράικερ, μιλώντας στο sportske.jutarnji.hr, αποκάλυψε πως έχει ενημερώσει εδώ και έναν μήνα τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, πως θέλει να αλλάξει περιβάλλον και κατ’ επέκταση ομάδα. Αυτό όπως είπε ο ίδιος, το αντιλήφθηκε μετά τον πρώτο αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατά το οποίο συνειδητοποίησε πως δεν ταιριάζει στο στιλ της ομάδας που θέλει να φτιάξει ο Γκουαρντιόλα.

«Θα σας πω ότι στις 8 Μαΐου συναντήθηκα, μαζί με τον ατζέντη μου, με τον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε. Τότε, του είπα ότι θέλω να αλλάξω περιβάλλον. Η Μπάγερν είναι φανταστικός σύλλογος και η αλήθεια είναι ότι μέχρι πρόσφατα δεν σκεφτόμουν να φύγω. Όμως κατάλαβα πως, δεν ταιριάζω στο στυλ παιχνιδιού του Γκουαρδιόλα. Το κατάλαβα μετά το πρώτο παιχνίδι με την Ρεάλ. Όσο και να προσπάθησα, δεν μπόρεσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Ευχαριστώ τον σύλλογο, που μου προσέφερε νέο συμβόλαιο και τον Γκουαρδιόλα, που είναι εξαιρετικός προπονητής και εύχομαι τα καλύτερα στην Μπάγερν, που είναι η πιο όμορφη ιστορία μέχρι τώρα στην καριέρα μου. Ήρθε η ώρα, όμως, για μία νέα πρόκληση» τόνισε χαρακτηριστικά ο Κροάτης φορ.Πηγή: sport-fm.gr

Ντεσάν: «Οκτάρα αυτοπεποίθησης»

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Γαλλίας, δεν θέλησε να δώσει μεγάλη έκταση στην φιλική "οκτάρα", απέναντι στη Τζαμαϊκα, ωστόσο έριξε το "καρφί" του για τα ΜΜΕ

Ντεσάν: «Οκτάρα αυτοπεποίθησης»
Ο Ντεσάν, μιλώντας στο πρώτο κανάλι της κρατικής τηλεόρασης, ύστερα από το 8-0 απέναντι στην Τζαμάικα, δεν φάνηκε ανήσυχος για την κατάσταση του δεξιού οπισθοφύλακα των "τρικολόρ", Ματιέ Ντεμπισί, που αντικαταστάθηκε από τον Μπακαρί Σανιά. "Ένιωσε μία μικρή ενόχληση, καθώς έτρεχε και θα γίνουν εξετάσεις, για να διαπιστώσουμε το μέγεθος του προβλήματος" είπε ο Γάλλος τεχνικός για το συγκεκριμένο πρόβλημα που προέκυψε.

Όσο για το εμφατικό σκορ με την Τζαμάικα, απάντησε με νόημα: "Γνωρίζω πως ο Τύπος θα γράψει πως παίζαμε με κάτι...τουρίστες. Ωστόσο εγώ στέκομαι στην εμφάνιση των ποδοσφαιριστών μας και αυτή μας δίνει αυτοπεποίθηση. Πάντως μας περιμένει ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι, στο ματς με την Ονδούρα". Πηγή: sport-fm.gr

Σουάρεζ: «Δεν χάνω το Μουντιάλ»

Παρά το γεγονός, πως δεν θέλησε να εκφράσει την βεβαιότητα, πως θα είναι έτοιμος στην πρεμιέρα της Ουρουγουάης, ο Λουίς Σουάρεζ, τόνισε πως θα παίξει στο Μουντιάλ

Σουάρεζ: «Δεν χάνω το Μουντιάλ»
Ο άσος της Λίβερπουλ υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση, δεν ένιωσε να πιέζεται ή δεν καταβλήθηκε ψυχολογικά, γιατί είναι βέβαιος πως θα καταφέρει τελικά να βοηθήσει την Εθνική του ομάδα: «Σε κανένα σημείο, δεν ένιωσα να πιέζομαι ή δεν αισθάνθηκα λυπημένος, μιας και ήμουν βέβαιος πως θα πάρω μέρος στο Μουντιάλ. Βέβαια ποτέ δεν ξέρεις πως θα αντιδράσει το πόδι σου σε έναν τέτοιο τραυματισμό. Θα μπορούσα να σας πω, πως θα είμαι έτοιμος να παίξω στην πρεμιέρα ή να σας πω, πως είναι προτιμότερο ν’ αγωνιστώ στο δεύτερο ή στο τρίτο ματς».

Το θετικό για τον Σούαρεζ και την Ουρουγουάη είναι πως το πρώτο ματς στις 14 του μήνα, στη Φορταλέζα, είναι το θεωρητικά ευκολότερο, με την Κόστα Ρίκα, οπότε ίσως να μην βιαστεί να μπει στη μάχη από το πρώτο παιχνίδι. Πηγή: sport-fm.gr

Μεγάλο show Ιμόμπιλε! (video)

Φιλικο μεν, ματσάρα δε! Η Ιταλία επικράτησε 5-3 της Φλουμινένσε, δείχνοντας τις αρετές και τα προβλήματά της, με τον Ιμόμπιλε να κάνει χατ-τρικ και να μοιράζει τα άλλα δύο!

Μεγάλο show Ιμόμπιλε (video)
Σε one man show μετέτρεψε το φιλικό της Ιταλίας με την Φλουμινένσε ο Ιμόμπιλε! Ο νεοαποκτηθείς άσος της Ντόρτμουντ σημείωσε χατ-τρικ, μοίρασε άλλα δύο στον Ινσίνιε και κάπως έτσι η «σκουάντρα ατζούρα» πάει... φορτσάτη Μουντιάλ (5-3), αν και προβλημάτισε η αμυντική της εικόνα.

Ο άσος της Νάπολι άνοιξε το σκορ στο 23’, προτού δύο λεπτά αργότερα οι Βραζιλιάνοι φέρουν το παιχνίδι στα ίσα, χάρη στο τέρμα του Τσικίνιο. Οι γείτονές μας ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα με τον Ιμόμπιλε (31’), αλλά δεν κράτησε πολύ αφού οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν ξανά με τον Καρλίνιος (37’).

Μέσα σε τρία λεπτά(!) στο δεύτερο μέρος, οι Ιταλοί πέτυχαν ισάριθμα γκολ! Ο 23χρονος φορ των Βεστφαλών σκόραρε δις (53’, 55’), ενώ στη συνέχεια μοίρασε στο συμπαίκτη του (56’) για να γράψει το 5-2! Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε απ’ τον Ματέους, 25 λεπτά πριν το φινάλε του αγώνα.



Ιταλία (Πραντέλι): Περίν (61’ Μιράντε), Αμπάτε (61’ Ντε Σίλιο), Παλέτα (61’ Μπονούτσι), Ρανόκια (61’ Μπαρτσάλι), Νταρμιάν, Ακουιλάνι (61’ Πίρλο), Τιάγκο Μότα (Ντε Ρόσι), Παρόλο (73’ Καντρέβα), Τσέρτσι (61’ Κασάνο), Ιμόμπιλε (61’ Μπαλοτέλι), Ινσίνιε (61’ Μαρκίζιο) Πηγή: sport-fm.gr

MLS: Πάλι στραβοπάτημα για Γκάλαξι!! (videos)

Με 1-1 έληξε το ντέρμπι των Λος Άντζελες Γκάλαξι με τη Σίβας ΗΠΑ στην «πόλη των αγγέλων» για το MLS.
Ο 21χρονος Μεξικανός στράικερ Έρικ Τόρες άνοιξε το σκορ για τη Σίβας στο 20ό λεπτό, αλλά ο Γκιάσι Ζάρντς ισοφάρισε με κεφαλιά στο 35’ για τους Γκάλαξι, που πίεσαν για το «τρίποντο» στο τέλος του αγώνα, αρκέστηκαν όμως στην ισοπαλία. Δείτε, εδώ, τις καλύτερες φάσεις του ματς. Πριν από το ντέρμπι οι ελλιπέστατοι Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς πήραν εκτός έδρας 2-0 σε βάρος των Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιoν χάρη σε κεφαλιά του Έρικ Αλεξάντερ στο 17ο λεπτό και ωραίο σουτ του Πεγκί Λουιντουλά στο 73’. Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς…
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον - Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς 0-2
Σίβας ΗΠΑ - Λος Άντζελες Γκάλαξι 1-1
Οι βαθμολογίες
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
14
23
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
15
22
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
14
22
Τορόντο
11
19
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
15
18
Κολόμπους Κρου
15
18
Χιούστον Ντάιναμο
16
17
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
16
15
Σικάγο Φάιρ
14
14
Μόντρεαλ Ίμπακτ
12
10
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
15
32
Ρέαλ Σολτ Λέικ
15
25
Κολοράντο Ράπιντς
15
22
Ντάλας
16
21
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
13
21
Πόρτλαντ Τίμπερς
15
19
Λος Άντζελες Γκάλαξι
12
17
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
13
16
Σίβας ΗΠΑ
14
11
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα πλέι οφ.



Πηγή: onsports.gr

Η απεργία στο μετρό του Σάο Πάολο... απειλεί το Μουντιάλ!!

Η απεργία στο μετρό του Σάο Πάολο συνεχίζεται κι απειλεί να βάλει... φωτιά στο Μουντιάλ.
Τέσσερις ημέρες πριν την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Βραζιλία και η συνέχιση της απεργίας των εργαζομένων στο μετρό του Σάο Πάολο έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία.
«Όσο έχει δύναμη η κινητοποίηση θα συνεχιστεί, και είναι πιθανό να φτάσει ως το Παγκόσμιο Κύπελλο» ανέφερε στο γαλλικό πρακτορείο ο εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό Ροζέριου Μαλακίγιας, τη στιγμή που οι τρεις από τις πέντε γραμμές στο μετρό της πόλης λειτουργούν σποραδικά. 
Πηγή: gazzetta.gr

Ο... Βουγιούκας που του έλειψε!!

Ο Αρης Λαούδης εξηγεί γιατί ο Ιαν Βουγιούκας ταριάζει «γάντι» στους «πράσινους» και αναλύει πόσο καλύτεροι θα μπορούσαν να είναι οι πρωταθλητές φέτος, αν είχαν έναν κλασικό σέντερ στο ρόστερ τους. 
Ενα λάθος που κόστισε στην Ευρωλίγκα, αλλά καλύφθηκε εκ των έσω στην Α1, επιδιώκει να καλύψει ο Παναθηναϊκός με την φημολογούμενη απόκτηση του Ιαν Βουγιούκα.
Ενα λάθος που έκανε «μπαμ» μεσούσης της περιόδου και δεν είχε να κάνει με το πρόσωπο, αλλά με την συγκεκριμένη θέση και τα χαρακτηριστικά που τόσο έλειψαν από το παιχνίδι του Παναθηναϊκού.
Το καλοκαίρι του 2013 με εισήγηση του Αργύρη Πεδουλάκη, οι «πράσινοι» αποφάσισαν να αποδεσμεύσουν τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, εκτιμώντας πως ο συνδυασμός Μαυροκεφαλίδη - Μπατίστ ήταν σε θέση να καλύψει όσα δεν μπορούσε να δώσει ο Λάσμε.
Δηλαδή, παιχνίδι με πλάτη, δημιουργία μέσα από τη ρακέτα, αυτό δηλαδή που κάποτε λέγαμε «παραδοσιακός σέντερ» που μπορεί να μην είναι πλέον το Νο1 στοιχείο που απαιτείται σε μία ομάδα, αλλά είναι πάντα πρόβλημα όταν δεν το διαθέτεις.
Είναι νόμος στο μπάσκετ πως ο κάθε προπονητής επιλέγει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά σε κάθε θέση, προσπαθώντας μ' αυτό τον τρόπο να καλύψει την αδυναμία του ενός με την ικανότητα του άλλου.
Ο Λάσμε για παράδειγμα είναι ο ιδανικός σέντερ για παιχνίδι με πρόσωπο στο καλάθι, άψογος στην άμυνα στο πικ εντ ρολ, αθλητικός και ανίκητος πάνω από το καλάθι, αλλά με συγκεκριμένες αδυναμίες στο παιχνίδι με πλάτη.
Το «πάρε την μπάλα να παίξεις ένας εναντίον ενός» για να φθείρεις τον αντίπαλο από το χαμηλό ποστ είναι στοιχείο που δεν διαθέτει ο Λάσμε και ο Παναθηναϊκός όφειλε να το αναζητήσει για να «ματσάρει» τους ψηλούς και να αισθανθεί σίγουρος πως έχει και τις δύο επιλογές.
Οπως αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος, η έμπνευση του Πεδουλάκη να εισηγηθεί την αποδέσμευση του Σχορτσανίτη κόστισε στον Παναθηναϊκό, με δεδομένο ότι ο Μπατίστ δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που μπορούσε να παίξει με πλάτη τον αντίπαλο και να τον βάλει μέσα στο καλάθι, ενώ ο Μαυροκεφαλίδης είχε περιορισμένο ρόλο επί «Αρτζι».
Είναι δεδομένο ότι ο Σχορτσανίτης δεν μπορούσε να έχει διάρκεια στον συγκεκριμένο ρόλο, αλλά το «λίγο» ήταν καλύτερο από το «καθόλου» που είχε ο Παναθηναϊκός στο μεγαλύτερο διάστημα. Ακόμη κι αν ο παίκτης δεν λεγόταν «Σόφο», θα έπρεπε να υπάρχει κάποιος άλλος με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, αλλά με δεδομένη την έλλειψη στην αγορά, η παρουσία του Σχορτσανίτη φάνταζε ως η καλύτερη δυνατή.
Η κατάσταση αυτή οδήγησε τον Παναθηναϊκό σ' αυτό το μονοδιάστατο στυλ παιχνιδιού που βλέπαμε για περισσότερο από ένα εξάμηνο. Χωρίς απειλή κοντά στη ρακέτα, αδύναμος να δημιουργήσει από μέσα (ρακέτα) προς τα έξω (περιφέρεια), με αποτέλεσμα η αμυντική τακτική των αντιπάλων να προσαρμόζεται ξεκούραστα στην αντιμετώπιση του πικ εντ ρολ.
Η έλλειψη ενός κλασικού σέντερ «φώναζε» από νωρίς και δεν ήταν λίγοι αυτοί που υποστήριζαν πως η απόκτηση «ψηλού» ήταν μεγαλύτερη ανάγκη από την προσθήκη «κοντού» και πιθανότατα είχαν δίκιο, τουλάχιστον μέχρι ο Αλβέρτης να αποφασίσει να δώσει την ευκαιρία στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη.
Πλέον ο Παναθηναϊκός κινείται για να διορθώσει το λάθος του 2013 και η διαφαινόμενη απόκτηση του Βουγιούκα είναι προς την κατεύθυνση αυτή. Πρόκειται για έναν σέντερ παλιάς κοπής, ικανό να δημιουργήσει και να εκτελέσει από την περιφέρεια, εξαιρετικό στο παιχνίδι με πλάτη, πολύ καλό στις ελεύθερες βολές, έχοντας βεβαίως και συγκεκριμένες αδυναμίες, όπως για παράδειγμα η ταχύτητα στην άμυνα, η έλλειψη νεύρου, στοιχεία που από την άλλη προσφέρονται στον Παναθηναϊκό από τον Στεφάν Λάσμε.
Σε περίπτωση που καταλήξει σε «γάμο» το «φλερτ» με τον Βουγιούκα, ο Παναθηναϊκός θα «κλείσει» την τριάδα των «ψηλών» με τρεις παίκτες που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, κάτι που ταιριάζει απόλυτα στη φιλοσοφία των σύγχρονων προπονητών.
Τον αθλητικό Λάσμε, τον «βαρύ» Βουγιούκα και τον ποιοτικό Μαυροκεφαλίδη που μπορεί να παίξει σε δύο θέσεις και είναι ο μόνος που συνδυάζει τα χαρακτηριστικά του πάουερ φόργουορντ μ' αυτά του σέντερ. Ταυτόχρονα, ο Παναθηναϊκός θα προσθέσει έναν ακόμη Ελληνα στο ρόστερ του, προσαρμοσμένος στην ελληνοποίηση που έχει υποσχεθεί ο Γιαννακόπουλος και αφήνοντας θέσεις ξένων για την περιφέρεια όπου η αμερικανική αγορά μοιάζει μονόδρομος...
Υ.Γ1:  Για να φτάνει ο Ομπράντοβιτς να θέλει τον Τεόντοσιτς σκεφτείτε πόσο μεγάλη είναι η λειψανδρία στην ευρωπαϊκή αγορά. Κάποτε λέγαμε «δεν υπάρχουν ψηλοί στην Ευρώπη», τώρα ψάχνουμε με το κυάλι να βρούμε έναν Ευρωπαίο γκαρντ που θα κάνει τη διαφορά. Φτάνοντας στο όνομα του Τεόντσοτς  αντιλαμβανόμαστε γιατί η αμερικανική αγορά είναι μονόδρομος και συνάμα λαχείο...
Υ.Γ.2: Ο κάθε παίκτης που έχει προσφέρει επί χρόνια στις εθνικές ομάδες έχει δικαίωμα να πει «όχι» στην εθνική ομάδα, εφόσον πρόκειται για προσωπική του απόφαση. Ο Σπανούλης είναι 10 και πλέον χρόνια στις υπηρεσίες των αντιπροσωπευτικών συγκροτημάτων και κανείς μα κανείς δεν μπορεί να τον κατηγορήσει για την επιλογή του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ο Μπαρτζώκας είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα, παίρνει ξεκάθαρα θέση υπέρ της παραμονής του στον πάγκο του Ολυμπιακού, αλλά τονίζει πως μόνο οι Αγγελόπουλοι θα αποφασίσουν και κανείς άλλος. Η οργάνωση και ο σχεδιασμός μίας ομάδας ξεκινάει από τις επιθυμίες του προπονητή. Όταν δε, αυτές ταιριάζουν με την φιλοσοφία των διοικούντων τότε τα πράγματα γίνονται ευκολότερα. Αν όμως δεν υπάρχει διοίκηση ή προπονητής δε γίνεται να προχωρήσει κανείς σχεδιασμός. Ευτυχώς στον Ολυμπιακό υπάρχει διοίκηση και μένει να δούμε αν θα συνεχίσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας στον πάγκο της ομάδας.
Ο Έλληνας προπονητής ο οποίος κατέκτησε πέρυσι την Ευρωλίγκα, δεν είναι ο καλύτερος κόουτς στην Ευρώπη. Το ξέρει και ο ίδιος, αλλά δεν είναι και κάποιος που περνά απαρατήρητος.
Επίσης σημαντική σημείωση... ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι άνθρωπος και όχι ρομπότ. Κάνει λάθη, κάνει σωστά, έχει συναισθήματα.
Στη μία εβδομάδα που μεσολάβησε από την ανακήρυξή τους σε ΘΕΟΥΣ (aka 1-2 στους τελικούς) σε ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΥΣ (aka 3-2 στους τελικούς) λογικό ήταν να πάρει η μπάλα και τον προπονητή. Απλά ως λαός έφτασαν οι φίλοι του Ολυμπιακού στο σημείο να τον κατηγορούν και για τις καταιγίδες το τριήμερο ή για το χώμα που έβρεξε. Ε λοιπόν, δε φταίει για όλα ο Μπαρτζώκας.
ΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΣΩΣΤΑ ΤΟΥ
Έκανε λάθη. Ειδικά στα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό δυσκολεύτηκε δύο χρόνια να βρει αντίδοτο στο «ταμπούρι» των αντιπάλων και στο ματσάρισμα του Γκιστ με τον Σπανούλη. Συμφωνώ 100%.
Άλλο λάθος του ήταν οι κακές επιλογές ορισμένων ξένων παικτών. Κι εδώ θα συμφωνήσω, αλλά...
Ήταν αυτός που έφερε τον Μπράιαντ Ντάνστον και τον Ματ Λοτζέσκι, παίκτες που ελάχιστοι γνώριζαν και οι οποίοι ανταποκρίθηκαν αρκετά καλά για ΠΡΩΤΗ χρονιά σε αυτό το επίπεδο.
Ήταν και αυτός που βρήκε λύσεις τον μήνα που είχε τραυματιστεί ο Βασίλης Σπανούλης και βοήθησε στην πρόκριση στα play offs της Ευρωλίγκας. Ελάχιστοι κόουτς οι οποίοι δε θα είχαν στη διάθεσή τους Σπανούλη, Περπέρογλου και Πρίντεζη (οι τρεις πρώτοι σκόρερ της ομάδας έλειψαν ταυτόχρονα για ένα 15θήμερο) τον πιο κρίσιμο μήνα της σεζόν, θα μπορούσαν να ανταποκριθούν.
Το μπάσκετ που έπαιξε ο Ολυμπιακός μέχρι και τους τελικούς ήταν αρκετά καλό, ειδικά στο 5on5 είδαμε καινούρια πράγματα που δεν είχαμε δει, έπαιζαν με ταχύτητα μετακινώντας τη μπάλα με γρήγορες πάσες, έριξε τον Παπαπέτρου στα βαθιά σταδιακά ως όφειλε αφού ο μικρός δεν είχε την παραμικρή εικόνα από ευρωπαϊκό μπάσκετ. (Σας προλαβαίνω) Ήθελα κι εγώ να τον δω στο παρκέ περισσότερη ώρα στους τελικούς. Πήγε την Ρεάλ Μαδρίτης σε 5 ματς υποχρεώνοντας την σε δύο συνεχόμενες ήττες για πρώτη φορά στη σεζόν. Έφερε τους Καββαδά, Αγραβάνη και Παπαπέτρου κάνοντας προσωπικές ενέργειες.
ΠΕΡΙ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΩΝ
Πολλοί είναι αυτοί που κατηγορούν τον Μπαρτζώκα για τη νευρικότητα που τον χαρακτηρίζει την ώρα του αγώνα, για τον εκνευρισμό του και την συνεχή ασχολία του με τους διαιτητές. Εννοείται πως υπάρχουν φορές που υπερβάλλει και διαμαρτύρεται χωρίς λόγο, ωστόσο από το να έχω προπονητή κάποιον που παίζει με μία βέργα και κάνει πλακίτσα με τον αντίπαλο κόουτς ή κάποιον που κάθεται στον πάγκο, κουμπώνει το σακάκι του και λέει μόνο «υπομονή»... Χίλιες φορές να έχω κάποιον σαν τον Μπαρτζώκα. Βάζω στοίχημα πως αν ήταν ήρεμος, όλοι οι οπαδοί του Ολυμπιακού θα γκρίνιαζαν «γιατί δεν τα κάνει λίγο πουτ... και κάθεται ήρεμος».
Το γεγονός ότι οι φίλοι του Παναθηναϊκού ασχολούνται τόσο πολύ μαζί του κάτι σημαίνει και κυρίως είναι σημαντικό να μην ασχολούνται με τους παίκτες του Ολυμπιακού και να τραβάει τα μύρια όσα από την εξέδρα αυτός και κανείς άλλος. Μαγκιά του είναι. Ως κυματοθραύστης λειτουργεί.
Κανένας μα κανένας παίκτης στον κόσμο δε θέλει να γυρίζει το βλέμμα του στον πάγκο και να βλέπει έναν προπονητή ήρεμο, καθισμένο στον πάγκο να δίνει οδηγίες. Θέλει να βλέπει κάποιον που παλεύει μαζί του.
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
Ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα μείνει ή όχι ο Μπαρτζώκας στον Ολυμπιακό. Αυτό είναι κάτι που θα το αποφασίσουν μόνο οι ιδιοκτήτες της ομάδας και ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟΣ. Αν θέλει κάποιος να φτιάξει την ομάδα όπως θέλει, ας παίξει «basketball manager» στο PS4 (δεν υπάρχει αλλά ας θεωρήσουμε πως υπάρχει κατά το football manager) γιατί ο Ολυμπιακός δεν είναι παιχνίδι.
Στη δική μου πάντως ομάδα στο... basketball manager ο Ολυμπιακός του 2014-15 θα είχε τον Μπαρτζώκα προπονητή.
ΥΓ: Δέκα ώρες στο γήπεδο, 365 μέρες το χρόνο. Τα τελευταία δύο χρόνια 24 ώρες το 24ώρο σκέφτεται μόνο πως θα παρουσιαστεί καλύτερος ο Ολυμπιακός.
ΥΓ 2: Αν βελτιώσει τις επιλογές του στους ξένους τότε θα ανέβει επίπεδο.
Πηγή: gazzetta.gr

Ένα τάλιρο στο τραπέζι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος παρατηρεί στο blog του στο gazzetta.gr ορισμένα πράγματα σχετικά με τις μεταγραφές του Ολυμπιακού και των άλλων μεγάλων του ελληνικού πρωταθλήματος.
Την ώρα που οι άλλοι διεκδικητές (έστω στα χαρτιά, την τελευταία διετία) του ελληνικού πρωταθλήματος, προσπαθούν να ενισχυθούν «με τα ψέματα», τουλάχιστον απ΄όσα βλέπουμε μέχρι στιγμής, ο Ολυμπιακός ρίχνει πέντε χαρτιά στο τραπέζι για να αποκτήσει σέντερ φορ.
Δεν είναι τυχαίο ότι ένας από τους θεωρούμενους ως ένας εκ των καλύτερων Ιταλών δημοσιογράφων στο μεταγραφικό ρεπορτάζ, ο gianluca dimarzio, έγραψε τις προάλλες για προσφορά 5-6 εκ. Ευρώ στη Φέγενορντ για τον Ιταλό Γκρατσιάνο Πελέ (23 γκολ φέτος στο πρωτάθλημα της Ολλανδίας). Ούτε ότι η gazzetta dello sport ανέφερε πρόσφατα περί παρόμοιας πρότασης στη Λιβόρντο για τον Βραζιλιάνο Παουλίνιο (15 γκολ φέτος στο Καμπιονάτο). Επαναλαμβάνω ρεπορτάζ από την Ιταλία κι όχι προερχόμενα από τον Ολυμπιακό-γιατί κάποιος κακόπιστος μπορεί να επιχειρούσε να αμφισβητήσει την αξιοπιστία των σχετικών διαρροών.
Όπως δεν είναι τυχαίο ότι η Χέρενβεν, όπως κι ο μάνατζερ του Φινμπόγκασον, έχουν παραδεχθεί δημοσίως ότι ο Ολυμπιακός έχει καταθέσει προσφορά για τον πρώτο σκόρερ του ολλανδικού πρωταθλήματος, τον οποίο ο σύλλογός του κοστολογεί 8-9 εκ. Ευρώ. Άρα, εύκολα καταλαβαίνει ο καθένας ότι η πρόταση των πρωταθλητών Ελλάδας δεν μπορεί παρά να είναι μίνιμουμ 4-5 εκ. Ευρώ…
Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι ο Ολυμπιακός ρίχνει στην αγορά ένα σεβαστό ποσό, όπως έιναι το "τάλιρο" για να αποκτήσει ένα καλό  γκολτζή. Κι από εκεί και πέρα, είναι θέμα να γίνει η καλύτερη επιλογή.
Όπως ο Ολυμπιακός θα ρίξει λεφτά για να πάρει και ένα επιθετικό χαφ (Κασάμι;) και ένα εξτρέμ, αλλά και για να κρατήσει τον Κάμπελ.
Εγώ εδώ δεν θα αναλύσω αν ορθά η, όχι συμβαίνει αυτό που θα περιγράψω παρακάτω, αλλά επειδή υπάρχει η γνωστή…επωδός, «μα ο Ολυμπιακός παίρνει τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ κάθε χρόνο και γι΄αυτό δεν έχει οικονομικό πρόβλημα», να θυμίσω ότι τα έσοδα του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο από αυτή την πηγή. Είναι κι από τις πωλήσεις καλών παικτών του, που μέσα από την καλή πορεία της ομάδας και σε συνδυασμό με τις δικές τους δυνατότητες, προκαλούν το ενδιαφέρον συλλόγων που δίνουν πολλά λεφτά για να τους αποκτήσουν (βλέπε Μήτρογλου, Μιραλάς, Φετφατζίδης, Φέϊσα, Βάϊς, Ριέρα, Αμπντούν).
Και στο σημείο αυτό να παρατηρήσω πρώτον ότι τα έσοδα του ΠΑΟΚ από πωλήσεις παικτών του την τελευταία εξαετία (βλέπε Βιεϊρίνια, Σταφυλίδης, Μαλεζάς) είναι-δεν είναι όσα εισέπραξαν οι ερυθρόλευκοι για τον Βάϊς τον Γενάρη, έχοντάς τον πάρει ελεύθερο έξι μήνες νωρίτερα-για να μην πάω πιο μακριά και θυμίσω ότι πριν την εξαετία το μεγαλύτερο έσοδο του ΠΑΟΚ ήταν από την πώληση των Χριστοδουλόπουλου και Μελίσση στον...Παναθηναϊκό (χωρίς σχόλια εδώ)!
Και δεύτερον ότι τα έσοδα του Παναθηναϊκού από πωλήσεις δικών του παικτών (Σισέ, Μαυρίας, Τζιόλης, Τζόρβας, Καρνέζης, Φιγκερόα) εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία δεν φτάνουν όσα πήραν οι ερυθρόλευκοι από την παραχώρηση του Μήτρογλου.
Φαντάζομαι ότι δεν είναι κι αυτό ευθύνη του Ολυμπιακού…
Πηγή: gazzetta.gr

Mundial 2014: Τρέχουν να... προλάβουν οι Βραζιλιάνοι!!

Οι Βραζιλιάνοι προσπαθούν στο...90' να σώσουν την κατάσταση σε υποδομές, ενώ στο αεροδρόμιο του Μπέλο Οριζόντε παρουσιάστηκαν χτυπητές αδυναμίες. 
Λίγες ημέρες πριν τη σέντρα και οι Βραζιλιάνοι προσπαθούν να βάλουν τις τελευταίες τους... πινελιές ή μάλλον να καλύψουν επιδερμικά τις αδυναμίες στις υποδομές τους. Το πρωί της Δευτέρας οι αποστολές των ομάδων της Αργεντινής και της Βραζιλίας φτάνουν στο Μπέλο Οριζόντε και το αεροδρόμιο της πόλης θέλει... δουλειά, πολύ δουλειά. Οι εργάτες δουλεύουν κάτω από τον καυτό ήλιο για να... σώσουν ό,τι μπορούν, αφού οι κάμερες θα είναι στραμμένες και στις δυο αποστολές. Το βάρος έπεσε σε ανελκυστήρες, κυλιόμενες σκάλες, κάμερες ασφαλείας, μπαλώματα στις οροφές και οι Βραζιλιάνοι ελπίζουν πως όλα θα είναι έτοιμα....


Πηγή: gazzetta.gr

Μουντιάλ '98: Τι χτύπησε τον Ρονάλντο πριν τον τελικό;

Κανείς πραγματικά δεν ξέρει τι συνέβη με τον Ρονάλντο πριν τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 1998. Αυτό δεν έχει εμποδίσει την άγρια κερδοσκοπία, από θεωρίες συνωμοσίες, μέχρι φήμες του πεζοδρομίου και ισχυρισμούς συμπαικτών. 
Το μυστήριο στο δωμάτιο...
Κάποιοι παίκτες ισχυρίζονται ότι ο γιατρός της ομάδας, Λίντιο Τολέδο μπήκε κλαίγοντας στο δωμάτιο του Ρονάλντο. Ο Τολέδο το αρνείται αυτό, υποστηρίζοντας πως ο Ρονάλντο είχε τις αισθήσεις του όταν μπήκε, αλλά ήταν γεμάτος σάλια γύρω από το στόμα. Ο παίκτης διακομίσθηκε στο νοσοκομείο για νευρολογικά τεστ και όλοι πίστευαν πως δεν θα παίξει. Ωστόσο, τα τεστ ήταν φυσιολογικά και ο Τολέδο μαζί με άλλον γιατρό και τον κόουτς, Ζαγκάλο αποφάσισαν πως ήταν καλά για να αγωνιστεί. 
Οι ισχυρισμοί του Εντμούντο
Ο Εντμούντο ο οποίος ήταν βασικός στο φύλλο αγώνα ισχυρίστηκε πως είδε τους συμπαίκτες του να μπαίνουν στο δωμάτιο του Ρονάλντο μετά από την κραυγή βοήθειας του Ρομπέρτο Κάρλος. Μετά από αυτό, ο Ρονάλντο κοιμήθηκε πριν πάει στο νοσοκομείο για εξετάσεις. «Υπήρχαν άνθρωποι της Nike εκεί 24 ώρες το 24ωρο, σα να ήταν άνθρωποι του τεχνικού τιμ. Αυτό μπορώ να πω μόνο...» τόνισε ο Εντμούντο ο οποίος κάθισε τελικώς στον πάγκο.  
Νευρικός κλονισμός 
Mια από τις μεγαλύτερες εφημερίδες της Βραζιλίας ισχυρίστηκε πως ο Ρονάλντο είχε νευρικό κλονισμό κατά τη διάρκεια του κυπέλλου. Οπως τονίστηκε, ο Ρονάλντο είχε σημάδια κατάθλιψης μια εβδομάδα πριν τον τελικό σπάζοντας ένα ποδήλατο πετώντας το στον τοίχο. Την παραμονή του αγώνα υπέστη νευρική κρίση, ο Τολέδο μπήκε στο δωμάτιό του τον άφησε να κλαίει, αφού δεν μπόρεσε να του δώσει φάρμακα λόγω του κινδύνου για ντόπινγκ. 

Η συνωμοσία της FIFA
Μια από τις πιο βλακώδεις θεωρίες ανέφερε: Ενα mail που έφτασε στην από μια πηγή στην TV Globo τόνιζε πως η Βραζιλία πούλησε το Μουντιάλ για 23 εκατ. δολάρια. Η ιδέα ήταν να αφήσουν τη Γαλλία να κερδίσει το Μουντιάλ, να ευχαριστήσουν τον Σεπ Μπλάτερ και να ξεχάσει ο γαλλικός λαός τα προβλήματά του. Μάλιστα, η FIFA υποσχέθηκε ότι η Βραζιλία θα κερδίσει το Μουντιάλ του 2002 και θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στην επόμενη δεκαετία. Για μισό λεπτό...
Η μοιραία ένεση...
Ο Ρονάλντο έπαθε αλλεργική αντίδραση μετά από ένεση που του έκανε ο γιατρός στο γόνατο. Αυτή η πηγή πάντως δεν είναι τόσο σοβαρή, αφού έχει μεταδώσει και άλλα περίεργα πράγματα...
Το σεξουαλικό σκάνδαλο
Σύμφωνα με δυνατές πληροφορίες (ψίθυροι και φήμες από παμπ και πεζοδρόμια), ο Ρονάλντο «έπεσε» εξαιτίας της σχέσης της τότε κοπέλας του, Σουζάνα Βέρνερ - τώρα σύζυγος του Σέζαρ- με έναν Βραζιλιάνο δημοσιογράφο της τηλεόρασης. 
Το 2000 μια κοινοβουλευτική εξεταστική επιτροπή συστάθηκε για να ερευνήσει τη σύμφωνα της Νike με την Ομοσπονδία της Βραζιλίας, ωστόσο η επιτροπή έκλεισε την υπόθεση χωρίς να βρεθούν απαντήσεις. 
Πηγή: gazzetta.gr

Κάνα γκολάκι σεντερφορίσιο θα βάλουμε;

«Ντου από Παντού» για την εθνική που ψάχνει το γκολ για το μουντιάλ. Κάτι που φάνηκε και μετά το τελευταίο φιλικό με την Βολιβία, παρά τη νίκη.
Εντάξει, η Βολιβία δεν είναι και καμία υπερδύναμη του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, όμως ήταν καλό ότι την κέρδισε η εθνική μας. Πήρε, δηλαδή, λίγο τα πάνω της για το μουντιάλ που αρχίζει σε λίγα 24ωρα.
Σε άμυνα και χαφ
Κι ενώ τα πράγματα πάνε καλά στην άμυνα, ειδικά με τα στόπερ και μια χαρά σε χαφ και περιφερειακούς, υπάρχει θέμα με το γκολ από τους καθαρόαιμους επιθετικούς.
Κι άλλο χρόνο
Ο Κονέ πάτησε περιοχή και σκόραρε με την Βολιβία. Ο Κατσουράνης έβαλε το γκολ μετά το κόρνερ. Ναι, αλλά ο Γκέκας έχασε τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, ενώ ο Μήτρογλου πάλι έδειξε ότι θέλει κι άλλο χρόνο για να βρει τα πατήματά του.
Είναι γκολτζήδες
Με λίγα λόγια, στο διάστημα που απομένει χρειάζεται να ανέβουν τα 9άρια της εθνικής μας. Και δεν νομίζω να αμφισβητεί κανείς ότι Μήτρογλου και Γκέκας είναι γκολτζήδες.
Η έφεση
Ούτως ή άλλως για σέντερ φορ, αυτοί οι δυο προορίζονται. Κι αν χρειαστεί μπορεί να παίξει εκεί και ο Σαλπιγγίδης ή ο Σαμαράς. Που, πάντως, δεν έχουν τέτοια έφεση στο γκολ όπως ο Μήτρογλου και ο Γκέκας.
Για το 1-0
Η εθνική, πάντως, έτσι κι αλλιώς δεν πηγαίνει στα παιχνίδια της για το 2-0 και το 3-0. Συνήθως της αρκεί το 1-0. Οπότε αν κρατάει πίσω και μπροστά σκοράρει είτε με κάποιο χαφ, όπως ο Κονέ, είτε από στημένες φάσεις, δεν υπάρχει και τόσο μεγάλο πρόβλημα.
Με ρυθμό
Αν, πάντως, ανεβάσουν ρυθμό τα επόμενα 24ωρα ειδικά ο Μήτρογλου, αλλά και ο Γκέκας, τότε οι πιθανότητες πρόκρισης αυξάνουν σημαντικά για την εθνική μας. Για να δούμε, αφού υπάρχουν κάποιες μέρες προπονήσεων ακόμα.
Πηγή: sportdog.gr

Έβγαλε… οκτάσφαιρο η Γαλλία!! (video)

Δε σκότωσε κανένα «θηρίο (Τζαμάικα), αλλά όσο να ‘ναι η Γαλλία έδειξε κάτι παραπάνω από φορτσάτη ενόψει Μουντιάλ, επικρατώντας 8-0! Καθησυχαστικοί οι «τρικολόρ» για τον τραυματισμό του Ντεμπισί.

Έβγαλε… οκτάσφαιρο η Γαλλία! (video)
Με τον καλύτερο και πιο πειστικό τρόπο πάει Μουντιάλ η Γαλλία! Οι «τρικολόρ» πήραν την ώθηση που χρειάζονταν κόντρα στην Τζαμάικα, την οποία διέλυσαν με σκορ 8-0 και έβγαλαν έναν μίνι τρόμο με το επιθετικό τους ποδόσφαιρο.

Άλλωστε, μπορεί ο αντίπαλός τους να μην… λέει κάτι, αλλά είχαν 19 χρόνια να βάλουν τόσα πολλά γκολ. Τότε είχαν νικήσει 10-0 το Αζερμπαϊτζάν για τα προκριματικά του Euro.

Ήδη στο πρώτο μέρος, οι παίκτες του Ντεσάν είχαν πετύχει τρία τέρματα με τους Καμπάιγ (17’), Ματουιντί (20’) και Μπενζεμά (38’). Στο δεύτερο συνεχίστηκε η… καταιγίδα! Ο Ζιρού έκανε… καρέ (53’), ο φορ της Ρεάλ Μαδρίτης βρήκε δίχτυα ξανά στο 63’, όπως και ο μέσος της Παρί Σεν Ζερμέν (Ματουιντί) τρία λεπτά αργότερα! Το… πάρτι ολοκληρώθηκε απ’ τον Γκριζμάν που σκόραρε στο 77’ και στο 89’, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ!

Ο Ντεμπισί αποχώρησε τραυματίας απ’ τον αγώνα, στην αρχή δημιουργήθηκε μια αναστάτωση με φόβο ακόμα και να χάσει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ωστόσο φαίνεται πως δεν είναι κάτι σοβαρό.

Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Εβρά, Σακό, Βαράν, Ντεμπισί (46' Σανιά), Καμπάγ (59' Μαβουμπά), Ματουιντί, Σισοκό, Βαλμπουένα (80' Ρεμί), Μπενζεμά (86' Σνέιντερλεν), Ζιρού (71' Γκριζμάν)



Πηγή: sport-fm.gr

Αλόνσο: «Λίγο για τη Ferrari»

Απογοητευμένος από την παρουσία των δύο Ferrari στον Καναδά εμφανίστηκε ο Φερνάντο Αλόνσο.

Αλόνσο: «Λίγο για τη Ferrari»
Σε έναν αγώνα με προβληματικές Mercedes και τόσες εγκαταλείψεις, οι δύο Ferrari δεν πέτυχαν πολλά και ο Φερνάντο Αλόνσο δεν θα μπορούσε να είναι ικανοποιημένος.

«Ήμασταν τυχεροί με τις εγκαταλείψεις κάποιων πιλότων και έτσι πήραμε κάποιους βαθμούς, αλλά η έκτη και η δέκατη θέση είναι λίγες για τη Ferrari. Το μονοθέσιο έχει παρουσιάσει κάποια σημάδια βελτίωσης συγκριτικά με τους τελευταίους αγώνες, αλλά οι υπόλοιπες ομάδες έκαναν μεγαλύτερα βήματα από εμάς. Τώρα πρέπει να δουλέψουμε όπως έκανε και η Red Bull», δήλωσε ο Ισπανός πιλότος.
Πηγή: sport-fm.gr

Θα τον βρούμε μπροστά μας…!

Έκπληξη από τον ομοσπονδιακό τεχνικό της Κολομβίας, αντιπάλου της Ελλάδας στο Μουντιάλ, που κάλεσε τον Κάρλος Καρμπονέρο στη θέση του τραυματία Άλντο Ραμίρες.

Θα τον βρούμε μπροστά μας…
Έκανε την έκπληξη ο Πέκερμαν σε ό,τι αφορά τον αντικαταστάτη του Άλντο Ραμίρες, ο οποίος αποχώρησε τραυματίας κατά τη διάρκεια του φιλικού παιχνιδιού της Κολομβίας με την Ιορδανία.

Ενώ όλοι πίστεψαν πως θα επέλεγε τον Ελκίν Σότο, τελικά στράφηκε στον Κάρλος Καρμπονέρο, ο οποίος δεν ήταν καν στην προεπιλογή!

Ο Καρμπονέρο είναι 24 ετών ανήκει στην Εστουντιάντες και αγωνιζόταν στην Ρίβερ Πλέιτ, ενώ έχει μόλις μία συμμετοχή στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας.Πηγή: sport-fm.gr

Το deja vu των «αιωνίων» και η διαλυμένη τούρτα της Α1!!

Το deja vu των «αιωνίων» και η διαλυμένη τούρτα της Α1Γράφει ο Άγγελος Αρτελάρης
Έχουμε χάσει τελευταία το δάσος στο ελληνικό μπάσκετ και ασχολούμαστε με τα δύο δέντρα, δηλαδή, το πράσινο και το κόκκινο. Αναπτύξαμε σε υπερθετικό βαθμό κατά τη διάρκεια των τελικών μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού τη συνομωσιολογία, εισχωρήσαμε με βάναυσο τρόπο στις ζωές των άλλων (διαιτητών) και ρίξαμε «λάσπη» προς πάσα κατεύθυνση. Αλήθεια, το ελληνικό μπάσκετ είναι οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι»; Όλα περιστρέφονται γύρω από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό; Οι άλλοι σύλλογοι είναι απλά κομπάρσοι στο σίριαλ της Α1;
Κακά τα ψέματα, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός είναι το χαλάκι κάτω από το οποίο έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία χρόνια όλες οι παθογένειες και οι δυσλειτουργίες του ελληνικού μπάσκετ. Είναι το κερασάκι που θα μας αφήσει στον ουρανίσκο μας μια γλυκιά γεύση, ξεχνώντας ότι η τούρτα ήταν σκέτη αποτυχία. Και όταν μας ρώταγαν αν «η τούρτα είναι για δώρο;» εμείς έπρεπε ν” απαντήσουμε «όχι για μάπα…» Διότι, όλα αυτά τα χρόνια τρώμε την ίδια και την ίδια τούρτα αλλά στην μούρη…
Τόσα και τόσα χρόνια βλέπουμε καθ” όλη τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου το ίδιο έργο. Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στις δύο αναμετρήσεις στη ρέγκιουλαρ σίζον, καθώς και στο εκτός έδρας ματς στο οποίο θα ηττηθεί ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός από κάποια υποδεέστερη ομάδα. Και βέβαια, τους τελικούς, στους οποίους η ομάδα που θα χάσει θα διαμαρτυρηθεί για τη διαιτησία, φταίει – δεν φταίει, κι αυτή που θα κερδίσει θα πετάξει το καρφί της για το επόμενο ματς. Μελετημένα πράγματα… Στην καλύτερη περίπτωση οι οπαδοί της ηττημένης ομάδας θα επιτεθούν φραστικά στους διαιτητές, θα πετάξουν αντικείμενα προς την αντίπαλη πλευρά και θ” ανάψουν εθιμοτυπικά τις φωτοβολίδες εντός του κλειστού, ενώ οι παράγοντες θα ρίξουν την «μπηχτή» τους. Στη χειρότερη οι παράγοντες θα… ουρλιάξουν, θα μιλήσουν απταίστως εις τη γαλλική γλώσσα, θα προειδοποιήσουν (sic) τους διαιτητές και οι ανεγκέφαλοι θα διακόψουν τον αγώνα. Αναμέτρηση με καθόλου εκπλήξεις και προβλέψιμη έκβαση…
Δυστυχώς, το ελληνικό μπάσκετ αρχίζει και τελειώνει στους πέντε – έξι αγώνες όλο το χρόνο και συγκεκριμένα, μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού. Και το χειρότερο είναι ότι η έκβαση είναι εξαιρετικά προβλέψιμη. Εκ των προτέρων γνωρίζουμε τι θα προηγηθεί ή τι θα επακολουθήσει των αναμετρήσεων. Γνωρίζουμε τι θα διεξαχθεί στη συνεδρίαση της ΚΕΔ, τους διαλόγους που θα επακολουθήσουν, το προεόρτια και τέλος τι θα συμβεί πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την λήξη των αγώνων. Όσοι ασχολούνται με την Α1 δεν θα θεωρήσουν, προφανώς σπάνιο φαινόμενο το «déjà vu» ή ελληνιστί «αυτό που έχω ήδη δει». Η αίσθηση, δηλαδή, της οικειότητας με κάτι που είναι εντελώς καινούργιο, παραμένει κρυμμένη κάπου βαθιά, κρυμμένη στον εγκέφαλό μας. Ο χρόνος, εν τέλει, επαναλαμβάνεται. Η πλειοψηφία των οπαδών δεν θα θυμάται, ούτε ποιες ομάδες έπεσαν στην Α2, αλλά ούτε και ποιες ανέβηκαν στην Α1. Ούτε βέβαια, ποια είναι η ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος. Ίσως, πάλι να μην ενθυμούνται αν ο ΠΑΟΚ ή ο Πανιώνιος κατέκτησε την τρίτη θέση στην Α1. Αυτά που σίγουρα, όμως έχουν χαραχθεί στο μυαλό τους είναι οι διαμαρτυρίες των διοικούντων για τη διαιτησία στο τρίτο και στο τέταρτο τελικό. Είναι τα έντονα παράπονα προς τα μέλη της ΚΕΔ και οι καταγγελίες για τον Βασιλακόπουλο. Είναι οι απαράδεκτες δηλώσεις που έφερναν και λίγο ως απειλή. Είναι, εν κατακλείδι, ο ισχυρισμός ότι ο Παναθηναϊκός πήρε άδικα το πρωτάθλημα, διότι βοηθήθηκε από το ελληνικό μπασκετικό σύμπαν. Το ίδιο ακριβώς θα συνέβαινε και στην περίπτωση την οποία ο Ολυμπιακός κατακτούσε το τρόπαιο.
Δυστυχώς, ουδείς ασχολήθηκε ότι το πρωτάθλημα δεν είναι, πλέον, ανταγωνιστικό από την τρίτη θέση και κάτω. Δυστυχώς, ουδείς ασχολήθηκε ότι το μπάτζετ των ομάδων κυμαίνεται από 100 έως και 400χιλ. ευρώ. Δυστυχώς, ουδείς ασχολήθηκε ότι ο υγιής σύλλογος είναι είδος προς εξαφάνιση.
Δυστυχώς, τέλος, ουδείς ενδιαφέρθηκε ότι η διοίκηση του ΕΣΑΚΕ λειτούργησεμε «αυτόματο πιλότο», δίχως να έχει λάβει σημαντικές αποφάσεις για το μέλλον της Α1. Και αυτό που έκανε, κυρίως, τα δύο τελευταία χρόνια είναι να τοποθετεί τα σκουπίδια κάτω από το χαλί για να μην τα βλέπει η πεθερά, όπως θα έλεγε και ο λαός. Έλα, όμως, που τώρα έχουν φουσκώσει και πλέον, πρέπει κάποιοι να τολμήσουν να τα σηκώσουν και να τα ρίξουν στον κάλαθο των αχρήστων… Και το άσχημο είναι ότι δεν φαίνεται να υπάρχουν…

Πηγή:Superbasket.gr

Μένει «Μπερναμπέου» ο Ζιντάν!

Τέλος στα φημολογία που τον ήθελε να αποχωρεί από το πόστο του βοηθού προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης προκειμένου να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπορντό έβαλε ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Μένει «Μπερναμπέου» ο Ζιντάν
Δίπλα στον Κάρλο Αντσελότι θα κάθεται και την επόμενη σεζόν ο Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο «Ζιζού», μιλώντας στην «La Sexta» μετά το τέλος του φιλικού παλαιμάχων της Ρεάλ απέναντι στη Ίντερ, έβαλε τέλος στις φήμες που τον ήθελαν να αποχωρεί από το πόστο του βοηθού προπονητή της «βασίλισσας» για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Μπορντό.

«Απολαμβάνω την εμπειρία εδώ. Είναι σα να παίζεις και είναι εξίσου διασκεδαστικό», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Ζιντάν.
Πηγή: sport-fm.gr

Απογοητευμένοι στη Mercedes!

Απογοητευμένοι στη Mercedes Ο Νίκο Ρόσμπεργκ και ο Λιούις Χάμιλτον στάθηκαν στα προβλήματα του μονοθεσίου τους που τους κράτησε μακριά από το στόχο στο Grand Prix του Καναδά.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ περιορίστηκε στη δεύτερη θέση και ο Λιούις Χάμιλτον δεν τερμάτισε καν λόγω προβλημάτων στα φρένα, αποτέλεσμα που δεν ικανοποίησε κανέναν στη Mercedes.

«Είχαμε πρόβλημα μετά το πιτ στοπ και έχασα έδαφος. Στη συνέχεια δεν είχα δύναμη στον κινητήρα στις ευθείες. Δυστυχώς ήταν αδύνατο να κρατήσω πίσω μου τον Ρικιάρντο», δήλωσε ο Γερμανός, που πάντως αύξησε τη διαφορά του από τον ομόσταβλό του στους 22 βαθμούς.

Από την πλευρά του, ο Βρετανός πιλότος είπε: «Δεν μπορούσα να κάνω κάτι. Έκανα ό,τι μπορούσα, όπως και η ομάδα. Είναι κρίμα γιατί δεν καταφέραμε να κάνουμε το 1-2, αλλά ελπίζω αυτό να συμβεί στον επόμενο αγώνα. Έχασα τα φρένα και δεν κατάφερα να τερματίσω. Είναι η δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα για μένα, ενώ ο Νίκο έχει τερματίσει σε όλους τους αγώνες».

Το εκ των αφεντικών της Mercedes, Τότο Βολφ, ανέλυσε τα προβλήματα των δύο Mercedes. «Αντιμετωπίσαμε πρόβλημα με τα δύο μονοθέσια στον ίδιο γύρο. Όταν ο Λιούις πήγε στα πιτ, ανέβασε πολύ υψηλή θερμοκρασία στα φρένα και τα χάσαμε. Ο Νίκο κατάφερε να τα συντηρήσει οδηγώντας πολύ καλά. Οι δύο πιλότοι μας έκαναν πολύ καλή δουλειά».
Πηγή: sport-fm.gr

Το βασικό θέμα των «εξετάσεων»

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για την ανάγκη της Εθνικής να σκοράρει γκολ αν θέλει να πετύχει στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Το βασικό θέμα των «εξετάσεων»
Άλλα τεστ δεν έχει. Ομοίως και περιθώρια για λάθη. Όπως λέμε και στο σχολείο, "ό,τι μάθαμε, μάθαμε". Η εθνική μετράει αντίστροφα για το πρώτο ματς του Μουντιάλ.

Δεν έχει να κάνει παρά μόνο προπονήσεις και να καλή ψυχολογική προετοιμασία για την κόντρα με την Κολομβία. Ούτε άλλα συστήματα, μήτε τίποτα άλλο. Ο Σάντος ξέρει καλύτερα. Και τα καλά και τα άσχημα της ομάδας μας. Τι μπορούμε να περιμένουμε; Το καλό είναι ότι οι χαφ και οι πλάγιοι έδειξαν σε καλή κατάσταση στα φιλικά. Και ανασταλτικά λειτουργήσαμε σωστά και κίνηση υπήρξε από τη μεσαία γραμμή. Ανάλογα με τον αντίπαλο υπήρξε και η απαραίτητη προσαρμογή παικτών και ανάπτυξης. Σίγουρα, η Κολομβία είναι ένας άλλος αντίπαλος. Πολύ διαφορετικός, αλλά η "γαλανόλευκη" ξέρει τι πρέπει να κάνει. Θα ήθελε πάντως να έχει δει την επίθεση να έχει μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα.

Δεν αποτελεί μομφή. Κάθε άλλο. Η ατυχία του Μήτρογλου να προέρχεται από τραυματισμό και η γκίνια του Γκέκα ελπίζουμε να είναι αρνητικά στοιχεία που θα εξαφανισθούν το ερχόμενο Σάββατο. Σίγουρα, όλοι αμύνονται και όλοι επιτίθενται. Ο κάθε παίκτης όμως έχει τη θέση του. Θα ήταν όλα ιδανικά ενόψει πρεμιέρας αν και οι φορ μας ήταν σε φόρμα. Δημιουργία υπάρχει. Το θέμα είναι η εκτέλεση. Σε τέτοια παιχνίδια που οι ομάδες προσέχουν πολύ, δεν σου δίνονται πολλές φορές ευκαιρίες να σκοράρεις. Μια ιδέα περί κλειστού ματς πήραμε κόντρα στην Πορτογαλία.

Οι αγώνες αυτοί πάνε στο ένα γκολ. Το έβαλες; Συνήθως κερδίζεις. Θυμάστε τι έγινε στην Πορτογαλία το 2004, αλλά και στο Euro2012; Η αποτελεσματικότητα είναι το ζήτημα. Το σίγουρο είναι ότι η εθνική μας μπορεί. Έχει την εμπειρία και ξέρει καλά από μεγάλες διοργανώσεις. Η αγωνία για το πρώτο παιχνίδι αυξάνεται όσο κυλούν οι ώρες. Ίσως αυτή τη φορά η μπάλα να πάει μέσα. Να μη μείνουμε το "αχ" στη χαμένη ευκαιρία. Οι καταστάσεις είναι πάντα οριακές και ένα λάθος κρίνει τα πάντα. Η εθνική έδειξε να είναι προσεκτική πίσω και να μην δέχεται φάσεις. Είναι το κλασσικό της στυλ. Δεν είναι όμως μεγάλος όμιλος ώστε ένα λάθος να μπορείς να το διορθώσεις στη συνέχεια. Η νίκη ή τουλάχιστον το να μη χάσουμε, θα μας φέρει σε πλεονεκτική θέση για την πρόκριση. Αυτός είναι και ο βασικός στόχος σε αυτή τη διοργάνωση. Χωρίς γκολ όμως δεν γίνεται. Εκτός κι αν περάσουμε με τρεις "λευκές" ισοπαλίες... Πηγή: sport-fm.gr

Άνετα πριν τη Βραζιλία...!!

Ιδανικά ολοκληρώθηκαν τα φιλικά προετοιμασίας του Ιράν, που επικράτησε 2-0 του Τρινιντάντ και Τομπάγκο στο τελευταίο τεστ πριν την έναρξη των υποχρεώσεών του στο Μουντιάλ.

Άνετα πριν τη Βραζιλία...
Με άνετη νίκη (2-0) επί του Τρινιντάντ και Τομπάγκο ολοκλήρωσε το Ιράν τα φιλικά προετοιμασίας πριν το πρώτο ματς του Παγκόσμιου Κυπέλλου στη Βραζιλία.

Οι Ιρανοί προηγήθηκαν στο πρώτο μισό του ματς με τον Χαζσαφρί, ενώ το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε με γκολ του Κουτσανεζάντ στο 54’.

Το ματς διεξάχθηκε χωρίς θεατές, μετά από αίτημα του Κάρλος Κιερόζ, ο οποίος κρατάει… κλειστά τα χαρτιά του ενόψει της πρεμιέρας της ομάδας του στο Μουντιάλ κόντρα στη Νιγηρία.

Το Ιράν είχε μεγάλη ευκαιρία να διευρύνει τη νίκη του, όμως ο Γουίλιμας απέκρουσε την εκτέλεση πέναλτι του αρχηγού των Ιρανών, Νεκούναμ.

Η σύνθεση του Ιράν: Χαγιγί, Μονταζερί, Χοσεϊνί, Σαντεγί, Πουλαντί (65’Μαχινί), Τεϊμουριάν (80’ Χανταντί), Νεκουνάμ, Χαζσαφρί, Χαϊνταρί (Τζαχανμπάχς), Ντεζαγιέ (80’ Σοτζάι), Κουτσανεζάντ (80’ Ανσαριφάρντ) Πηγή: sport-fm.gr

Φέτελ: «Η μέρα ανήκει στον Ρικιάρντο»

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ μπορεί να ήταν και πάλι η δεύτερη καλύτερη Red Bull, αλλά συνεχάρη ιπποτικά τον Ντάνιελ Ρικιάρντο για τη νίκη του στον Καναδά.

Φέτελ: «Η μέρα ανήκει στον Ρικιάρντο»
Ιπποτικά ο Σεμπάστιαν Φέτελ έβγαλε το καπέλο στον Ντάνιελ Ρικιάρντο για τη νίκη του στον Καναδά και τόνισε την πρόοδο που παρουσίασαν οι Red Bull καταφέρνοντας να εκμεταλλευτούν τα προβλήματα των δύο Mercedes.

«Συγχαρητήρια στον Ντάνιελ. Η μέρα αυτή του ανήκει. Είχαμε μεγάλη βοήθεια από τη Mercedes με τα προβλήματα που αντιμετώπισαν Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ, ωστόσο σε αντίθεση με τα προηγούμενα Grand Prix καταφέραμε να εκμεταλλευτούμε αυτή την κατάσταση και να εξαργυρώσουμε το προβάδισμα που αποκτήσαμε. Ήταν σίγουρα μια θετική μέρα. Είναι η πρώτη νίκη του Ντάνιελ και η πρώτη νίκη για τη Renault στη νέα εποχή των κινητήρων. Είναι ένα καλό ξεκίνημα, αλλά έχουμε ακόμη πολλή δουλειά μπροστά μας γιατί οι Mercedes είναι πιο γρήγορες στην ευθεία. Όμως γενικά το πρόσημο είναι θετικό», δήλωσε ο Γερμανός παγκόσμιος πρωταθλητής, που έμεινε τρίτος.Πηγή: sport-fm.gr

Ρικιάρντο: «Είμαι σοκαρισμένος»

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο «τσιμπιόταν» για να πιστέψει πως πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας του σε Grand Prix της Formula 1.

Ρικιάρντο: «Είμαι σοκαρισμένος»
Ενθουσιασμένος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο μετά τη νίκη του στο Grand Prix του Καναδά, την πρώτη στην καριέρα του στη Formula 1.

«Είμαι ακόμη λίγο σοκαρισμένος. Είναι απίστευτο αυτό που συνέβη. Ευχαριστώ τους πάντες», δήλωσε ο Αυστραλός πιλότος της Red Bull.

«Ο αγώνας ήταν συναρπαστικός στους 15-20 τελευταίους γύρους. Ο Χάμιλτον είχε πρόβλημα, ο Ρόσμπεργκ ήταν αργός στις ευθείες και είχαμε μια ευκαιρία. Δυσκολεύτηκα να περάσω τον Πέρες, αλλά όταν τα κατάφερα έβαλα στον στόχο τον Νίκο και είχα κάποιους γύρους μπροστά μου για να τα καταφέρω. Το πέτυχα ενεργοποιώντας στο κατάλληλο σημείο το DRS. Είναι ένα τρομερό συναίσθημα», πρόσθεσε. Πηγή: sport-fm.gr

«Προίκα» για τριπλ-κράουν από Μακάμπι!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε της Μακάμπι Χάιφα εκτός έδρας με 81-77 και είναι μια ανάσα από την κατάκτηση ΚΑΙ του πρωταθλήματος Ισραήλ.

«Προίκα» για τριπλ-κράουν από Μακάμπι
Μια ανάσα από το τριπλ-κράουν βρίσκεται η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ μετά την κατάκτηση Ευρωλίγκας και Κυπέλλου απέχει λίγο από το πρωτάθλημα Ισραήλ. Επικράτησε στη Χάιφα της… συνονόματης Μακάμπι με 81-77 και αρκεί να υπερασπιστεί το +4 στον επαναληπτικό της Τετάρτης στη «Nokia Arena» για να σηκώσει κι αυτή την κούπα.

Ο Ταϊρίς Ράις είχε 30 πόντους, ενώ 14 πρόσθεσε ο Ρίκι Χίκμαν και 12 ο Ντέιβιντ Μπλου. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είχε 9 πόντους (3/6 δίποντα, 3/4 βολές) και 4 ριμπάουντ σε 16 λεπτά. Ο Ντόντα Σμιθ με 29 και ο Μπράιαν Ραντλ με 27 πόντους πάλεψαν περισσότερο από τους γηπεδούχος.Πηγή: sport-fm.gr

Το τρομερό ατύχημα των Μάσα και Πέρεζ!! (video)

«Πάγωσαν» στην πίστα του Καναδά έπειτα από το ατύχημα του Μάσα με τον Πέρεζ. Με τρομακτική ταχύτητα πάνω στις προστατευτικές μπάρες «έφυγαν» τα μονοθέσια των δύο πιλότων.

Το τρομερό ατύχημα των Μάσα και Πέρεζ! (video)
Συγκλονιστικό ήταν το φινάλε του Gran Prix του Καναδά. Την ανατροπή στην κορυφή και την πρωτιά του Ρικιάρντο επισκίασε το τρομερό ατύχημα του Φελίπε Μάσα στην προσπάθειά του να προσπεράσει τον Σέρχιο Πέρεζ στις τελευταίες στροφές πριν την καρό σημαία.

Ο Βραζιλιάνος πιλότος της Williams βρήκε το μονοθέσιο της Force India, στο οποίο πιλότος ήταν ο Μεξικανός, με αποτέλεσμα να χάσουν και οι δύο τον έλεγχο. Η εικόνα έκοψε την ανάσα, αφού Μάσα και Πέρεζ έφυγε στις προστατευτικές μπάρες με ιλιγγιώδη ταχύτητα με αποτέλεσμα τα μονοθέσιά τους να διαλυθεί.

Οι άνθρωποι ασφαλείας της πίστας επενέβησαν άμεσα και ευτυχώς και οι δύο πιλότοι ήταν καλά στην υγεία τους.



Πηγή: sport-fm.gr

«Ντου» από Μουρίνιο και φάουλ! (video)

Γεννημένος star είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο. Εντός, εκτός γηπέδου, σε φιλικά, σε επίσημα. Παντού. Και το επιβεβαίωσε όταν εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε φάουλ σε τραγουδιστή!

«Ντου» από Μουρίνιο και φάουλ! (video)
Όταν λογίζεσαι «special one», καλείσαι να το επιβεβαιώνεις παντού. Όχι μόνο στην προπονητική, αλλά και στις πλάκες.

Και μπορεί πολλοί να τον θεωρούν «στριμμένο», μπορεί να ‘χει αρκετούς εχθρούς (όπως και ορκισμένους φίλους), μπορεί να θεωρείται ψυχρός, αλλά μια χαρά… τυπάρα αποδείχθηκε ο Ζοσέ Μουρίνιο!

Στο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ανάμεσα σε celebrities και παλαίμαχους ποδοσφαιριστές, ο Πορτογάλος τεχνικός… μπούκαρε στον αγωνιστικό χώρο και έκανε φάουλ στον τραγουδιστή Όλι Μαρς!

Κάτι που πέραν από χαμόγελα, έκανε τον Μουρίνιο να κλέψει την παράσταση!


Πηγή: sport-fm.gr

Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή...!!

Ο Δημήτρης Ευαγγελάτος... blogάρει από το Αρακαζού της Βραζιλίας και μεταφέρει... βαθμούς και εντυπώσεις

Πήγαινέ με όπου θέλεις ταξιτζή...
Εικόνα πρώτη: βγαίνουμε από το αεροδρόμιο, δεν υπάρχει πουθενά μα πουθενά γκισέ για να κάνεις συνάλλαγμα. Τι γκισέ δηλαδή, ούτε μαγαζί σε ολόκληρη πόλη δεν υπάρχει για τέτοιες δουλειές. Παζάρεμα λοιπόν με τους ταξιτζήδες στην πιάτσα. «Να σου δώσουμε ευρώ να μας πας;». «English no», η σαφής και περιεκτική απάντηση.

Αποστολή στο Αρακαζού: Δημήτρης Ευαγγελάτος

Του δείχνουμε με το χέρι: «10 euros OK;», η ερώτηση σε... άπταιστα greeklish. «ΟΚ, ΟΚ», η απάντηση με πάθος. Και ξάφνου να και άλλος «ταρίφας» να μπει στη μέση για να παζαρέψει: «Εγώ σας πάω με τα μισά», επεμβαίνει. Η συνεννόηση βέβαια γίνεται με τη γλώσσα του σώματος, γιατί στο Αρακαζού σχεδόν κανείς δεν μιλάει αγγλικά. Ούτε καν οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων! Και βέβαια όσα μεταφέρουμε δεν τα λέμε για να επικρίνουμε τους ανθρώπους εδώ. Κάθε άλλο. Ισα ίσα που πρέπει να είναι η πιο ευγενικός λαός που έχουμε συναντήσει. Απλώς οι άνθρωποι δεν ξέρουν γρι αγγλικά, πράγμα όχι ακριβώς αφύσικο όταν μιλάμε για μια επαρχιακή πόλη της Βραζιλίας στην άλλη άκρη του πουθενά.

Μπαίνουμε λοιπόν σε ταξί. Ο υποτυπώδης διάλογος γίνεται στη γλώσσα... του ποδοσφαίρου. «Νεϊμάρ» του λέμε. Και απαντάει με την γνωστή χειρονομία με τον αντίχειρα προς τα κάτω, για να μας πει ότι ο Νεϊμάρ είναι... λίγος. «Ο Σκολάρι;», το επόμενο ερώτημα. «Scolari, tourist!», η απάντηση. Όπως καταλαβαίνετε, στον απλό λαό οι δύο διάσημοι «Μπραζιλέιρος» δεν τυγχάνουν ακριβώς ευνοϊκής αποδοχής...

Από τα συμφραζόμενα καταλαβαίνουμε ότι μας λέει κάτι σαν «ο Νεϊμάρ δεν είναι ούτε το ένα... εκατοστό της αξίας του Ρομάριο και του Ρονάλντο!». Είναι κι αυτή μια άποψη...

Μ’αυτά και μ’αυτά φτάνουμε ξενοδοχείο. Αυτό το ρημάδι το «jet lag», που λένε και στο χωριό μου, νόμιζα ότι σημαίνει μόνο κούραση, αλλά τελικά... φέρνει και ναυτία. Ας είναι. Με τον ύπνο γιατρεύονται όλα. Ο οποίος ύπνος μας πήρε κατά τις 10 το βράδυ τοπική, που είχα να κοιμηθώ τέτοια ώρα από την δευτέρα δημοτικού. Σκεφτείτε όμως για τι ταξίδι μιλάμε. Αθήνα-Φρανκφούρτη 3 ώρες, Φρανκφούρτη-Ρίο 11,5 ώρες, Ρίο- Αρακαζού 2.30 ώρες. Κι αν φοβάσαι και τα αεροπλάνα, που τα φοβάσαι ρε αδερφέ, άντε να κλείσεις μάτι στο αεροπλάνο.

Είπαμε όμως, με τον ύπνο σε κανονικό κρεβάτι και όχι σε θέση αεροσκάφους, γιατρεύονται όλες οι πληγές. Οπερ και εγένετο...
Πηγή: sport-fm.gr

Τα πάνω-κάτω!!

Ο Ντάνιελ Ρικιάρντο ήταν ο μεγάλος νικητής στο συγκλονιστικό Grand Prix του Καναδά. Δεύτερος ο Ρόσμπεργκ, τρίτος ο Φέτελ. Δεν τερμάτισε ο Χάμιλτον.

Τα πάνω-κάτω!
Την πρώτη νίκη της καριέρας του στη Formula 1 πανηγύρισε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο σε ένα επεισοδιακό Grand Prix στο Μόντρεαλ. Ο νεαρός Αυστραλός πιλότος της Red Bull με προσπέραση στον προτελευταίο γύρο απέναντι στον Νίκο Ρόσμπεργκ που αντιμετώπισε προβλήματα με τη Mercedes είδε πρώτος την καρό σημαία, ενώ τρίτος ήταν ο Σεμπάστιαν Φέτελ. Μπάτον, Χούλκενμπεργκ, Αλόνσο, Μπότας, Βερνιέ, Μάγκνουσεν και Ραϊκόνεν συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα, ενώ ο Λιούις Χάμιλτον δεν τερμάτισε καν.

Όλα έδειχναν πως οδηγούμασταν σε έναν ακόμη αγώνα για δύο… Mercedes, με τον Νίκο Ρόσμπεργκ να οδηγεί την κούρσα (και να παραμένει πρώτος αφού δέχτηκε απλή προειδοποίηση όταν «έκοψε» δρόμο) και τον Λιούις Χάμιλτον να ακολουθεί. Στον 43ο γύρο, ωστόσο, οι δύο οδηγοί ανέφεραν απώλεια ισχύος στα μονοθέσιά τους και οι διώκτες τους άρχισαν να μαζεύουν τη διαφορά. Τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα για τον Βρετανό, καθώς στον 48ο γύρο υποχρεώθηκε λόγω βλάβης στα φρένα να αποσυρθεί, για δεύτερη φορά στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Ρόσμπεργκ έδωσε μεγάλη μάχη για να κρατήσει την… προβληματική Mercedes του στην κορυφή, αλλά ένιωθε την πίεση πολλών μονοθεσίων και τελικά «λύγισε» στην πίεση του Ρικιάρντο στο 69ο γύρο. Πάντως αύξησε τη διαφορά του από τον δεύτερο Χάμιλτον στη βαθμολογία των οδηγών στους 22 βαθμούς.

Οι συγκινήσεις όμως δεν είχαν τελειώσει, με τον Σεμπάστιαν Φέτελ να περνά τρίτος και λίγο πριν τον τερματισμό τα μονοθέσια των Φελίπε Μάσα και Σέρχιο Πέρες να έχουν σφοδρή σύγκρουση και να καταλήγουν στις μπαριέρες, καταστρέφοντας τον αγώνα για αμφότερους αφού ήταν στην πέμπτη και τέταρτη θέση αντίστοιχα. Ευτυχώς αμφότεροι δεν τραυματίστηκαν.

Απογοητευτική ήταν και πάλι η παρουσία του Κίμι Ραϊκόνεν, καθώς έμεινε από νωρίς πολύ πίσω και μετά από τετ-α-κε υποχώρησε ακόμη και στη 15η θέση, προτού τερματίσει δέκατος, ενώ η άλλη «αδύναμη» Ferrari, του Φερνάντο Αλόνσο, περιορίστηκε στην έκτη θέση.

Ξινό βγήκε στη Marussia ότι στον περασμένο αγώνα κατέκτησε τους πρώτους της βαθμούς στο πρωτάθλημα, καθώς στον πρώτο γύρο ο Μαξ Τσίλτον έχασε τον έλεγχο κι έπεσε πάνω στον ομόσταβλό του, Ζιλ Μπιανκί, με αποτέλεσμα αμφότεροι να μείνουν εκτός αγώνα. Μάλιστα η κίτρινη σημαία που υψώθηκε κράτησε για άλλους έξι γύρους καθυστερώντας τη… δράση στον αγώνα.

Τον αγώνα δεν τελείωσαν και οι Μάρκους Έρικσον, Παστόρ Μαλδονάδο, Ντάνιελ Κβίατ, Καμούι Κομπαγιάσι και Ρομάν Γκροσάν με τους τρεις πρώτους να αντιμετωπίζουν μηχανικό πρόβλημα και τους δύο τελευταίους να χάνουν τμήματα του μονοθεσίου τους στη διάρκεια του αγώνα.

Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στην Αυστρία, στις 22 Ιουνίου.

Η κατάταξη:

1. Ρικιάρντο Red Bull
2. Ρόσμπεργκ Mercedes +4.2
3. Φέτελ Red Bull +5.2
4. Μπάτον McLaren +11.7
5. Χούλκενμπεργκ 27 Force India +12.8
6. Αλόνσο Ferrari +14.8
7. Μπότας Williams +23.5
8. Βερνιέ STR +28.0
9. Μάγκνουσεν McLaren +29.2
10. Ραϊκόνεν Ferrari +53.6
11. Πέρες Force India +1 γύρο
12. Μάσα Williams +1 γύρο
13. Σούτιλ Sauber +1 γύρο
14. Γκουτιέρες Sauber +6 γύρους

Βαθμολογία οδηγών

1. Ρόσμπεργκ 140
2. Χάμιλτον 118
3. Ρικιάρντο 79
4. Αλόνσο 69
5. Φέτελ 60
6. Χούλκενμπεργκ 57
7. Μπάτον 43
8. Μπότας 40
9. Μάγκνουσεν 23
10. Πέρες 20
11. Μάσα 18
12. Ραϊκόνεν 18
13. Βερνιέ 8
14. Γκροσάν 8
15. Κβίατ 4
16. Μπιανκί 2

Βαθμολογία κατασκευαστών

1. Mercedes 258
2. Red Bull 139
3. Ferrari 87
4. Force India 77
5. McLaren 66
6. Williams 58
7. Toro Rosso 12
8. Lotus 8
9. Marussia 2 Πηγή: sport-fm.gr