Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

Ντελ Μπόσκε: «Δεν φοβόμαστε την Ολλανδία»

Αποφασισμένη να λάμψει στα γήπεδα της Βραζιλίας είναι η Ισπανία, σύμφωνα με τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, ο οποίος τόνισε πως η παρουσία της Ολλανδίας στον όμιλο δεν τον τρομάζει.

Ντελ Μπόσκε: «Δεν φοβόμαστε την Ολλανδία»
Να υπερασπιστεί τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Κόσμου θέλει η Ισπανία στα γήπεδα της Βραζιλίας και ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για την επίτευξη του στόχου.

Ο τεχνικός των «Φούριας Ρόχας» μίλησε για το δρόμο που πρέπει να βαδίσει η ομάδα του ώστε να συνεχίσει να κυριαρχεί, την αμυντική λειτουργία της, αλλά και τα συμπεράσματα που βγήκαν απ’ τα φιλικά που έδωσε.

Το πρώτο εμπόδιο στο δρόμο αυτό θα είναι η Ολλανδία, με τον ομοσπονδιακό τεχνικό να σχολιάζει: «Δεν φοβόμαστε, αλλά δείχνουμε σεβασμό. Είναι η φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ και έχουμε απόλυτο σεβασμό στην Ολλανδία».

Μάλιστα, δεν έκρυψε την αισιοδοξία που του προκάλεσε η προετοιμασία της Ισπανίας: «Είμαστε πολύ αισιόδοξοι μετά την προετοιμασία και τα δύο φιλικά που δώσαμε. Ικανοποιήσαμε τις προσδοκίες μας. Πάμε με αυτοπεποίθηση στο Παγκόσμιο Κύπελλο», ενώ για τα συμπεράσματα που βγήκαν μετά το τελευταίο φιλικό με το Ελ Σαλβαδόρ, ανέφερε: «Πρέπει να είμαστε πιο δημιουργικοί, ώστε να φτιάχνουμε περισσότερες ευκαιρίες στην επίθεση. Θέλουμε πάντα να βγαίνουμε στην επίθεση και να ελέγχουμε τον ρυθμό του αγώνα».

Η επιθετική λειτουργία είναι το δυνατό χαρτί των Ισπανών, όμως ο Ντελ Μπόσκε δεν περιμένει να αντιμετωπίσει ασφυκτική αμυντική λειτουργία απ' τους αντιπάλους στα γήπεδα της Βραζιλίας: «Δεν περιμένουμε κάτι τέτοιο στο Μουντιάλ. Αλλά όταν αντιμετωπίζουμε μια σκληρή άμυνα, προσπαθούμε να βρούμε χόρους και να έχουμε την πρωτοβουλία στην επίθεση. Όσον αφορά τη δική μας αμυντική λειτουργία, είμαι αρκετά ευχαριστημένος».

Πέρα απ’ όλα αυτά πάντως, ο Βιθέντε Ντελ Μπόσκε συνεχίζει να βλέπει μια λαμπρή γιορτή του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και αυτό δεν αλλάζει, ούτε απ’ την απουσία μεγάλων αστέρων που τραυματίστηκαν και δεν θα ταξιδέψουν στη Βραζιλία.

«Κάποια παγκόσμια αστέρια του ποδοσφαίρου δεν θα πάνε στο Μουντιάλ. Δεν νομίζω όμως πως αυτό θα το κάνει λιγότερο ελκυστικό. Θα παραμείνει μια φοβερή διοργάνωση». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: