Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Καραγεωργίου: «Ο ΠΑΟΚ μπορεί να κοντράρει το κατεστημένο»

Ο τεχνικός του Παναιτωλικού, Νίκος Καραγεωργίου, μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για την πορεία της ομάδας του Αγρινίου, το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ, αλλά και τον ΠΑΟΚ.

Αρχικά αναφέρθηκε στον Παναιτωλικό:

«Στόχος του Παναιτωλικού είναι η άνοδος, θα ενισχυθούμε και θα κυνηγήσουμε το στόχο. Δεν πίστευα ότι θα είναι τόσο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα, οι 15 ομάδες από τις 21 διεκδικούν άνοδο. Πολλά παιχνίδια της Φούτμπολ Λιγκ φέτος θυμίζουν Α? Εθνική, όμως πρέπει να οργανωθεί καλύτερα το πρωτάθλημα».

Για την εικόνα που έχει για τον Ηρακλή:

«Τον Ηρακλή δεν τον αντιμετωπίσαμε ακόμη, έχω μια εικόνα και ο Ηρακλής είναι μία από τις ομάδες που διεκδικούν την άνοδο. Βέβαια ο Ηρακλής έχει και τη φανέλα και θέλει δε θέλει θα πάει για άνοδο. Είναι καλό αυτό γιατί οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να πάνε για την άνοδο».

Για τον ΠΑΟΚ και τη φετινή προσπάθεια είπε:

«Θετικές εντυπώσεις έχω για τον ΠΑΟΚ. Τώρα πλέον υπάρχουν οι οικονομικές δυνατότητες για περισσότερα πράγματα σε σχέση με τις προϋποθέσεις του καλοκαιριού. Ο Κατσουράνης είναι έμπειρος, θα βοηθήσει πολύ τον ΠΑΟΚ. Είναι φυσιολογικό ο ΠΑΟΚ να χτυπήσει τον Ολυμπιακό με αυτά τα δεδομένα. Πρέπει βέβαια να κοιτάξει κι αλλού, να προσέξει και το παρασκήνιο. Ας μην περιμένουμε μαγικά πράγματα μέσα σε τρεις μέρες, ας δούμε λίγο πιο πέρα, αν μπει στο Τσάμπιονς Λιγκ θα υπάρξει και κάποια ομάδα που θα κοντράρει το κατεστημένο. Μόνο ο ΠΑΟΚ μπορεί να το κάνει».


πηγή: metrosport.gr
 


Στάμου: «Να διακριθώ και να επιστρέψω»

Ο παίκτης του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Στάμου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Στη Σέντρα» για το δανεισμό του στην Κέρκυρα και τους νέους παίκτες της ομάδας:

«Δεν έχω υπογράψει ακόμη, μάλλον όμως θα γίνει σύντομα αυτό και θα συνεχίσω στην Κέρκυρα για τους επόμενους έξι μήνες. Όλη τη χρονιά είχα πέρυσι προβλήματα τραυματισμού και μου είπε ο κ. Γεωργιάδης να πάω δανεικός και να πάρω μερικά παιχνίδια. Κι εγώ ήθελα να πάρω παιχνίδια και είναι σωστή επιλογή αυτή», είπε αρχικά και συνέχισε:

Για την επιστροφή του στον ΠΑΟΚ και τους νέους παίκτες της ομάδας:

«Είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ και μέσω της συμμετοχής μου στην Κέρκυρα θέλω να διακριθώ και να επιστρέψω στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα για όλους τους παίκτες είναι φοβερό συναίσθημα το να παίζουν στην Τούμπα. Υπάρχουν πολλοί νεαροί με αξία και πιστεύω ότι οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν στην ομάδα, είναι στο χέρι του καθενός να μείνει στον ΠΑΟΚ».

Για τους στόχους της ομάδας, τέλος, τόνισε:

«Να βγει στο Τσάμπιονς Λιγκ και ένας τίτλος, το κύπελλο θα ήταν ό,τι καλύτερο για την ομάδα».


πηγή: metrosport.gr
 


«Απώλεια ο Διαμαντίδης, αλλά πάμε για τη νίκη»

Σημαντική μεν χαρακτηρίζουν Αργύρης Πεδουλάκης και Ρόκο Λένι Ούκιτς την απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη από το ματς με την Αναντολού Εφές, ωστόσο δεν παύουν να πιστεύουν πως η νίκη είναι εφικτή.

«Απώλεια ο Διαμαντίδης, αλλά πάμε για τη νίκη»
Οι «πράσινοι» στοχεύουν στο 2/2 στο Top 16, έστω και χωρίς τον λαβωμένο αρχηγό τους. «Αντιμετωπίζουμε μια πλήρη ομάδα. Η Εφές μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη αν επιβάλει το ρυθμό της. Εμείς πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Οι αντίπαλοί μας παίζουν γρήγορα στο ανοικτό γήπεδο, αλλά και σε σετ παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι σωματικά και πνευματικά», ανέφερε ο προπονητής της ομάδας και πρόσθεσε: «Θα παίξουμε χωρίς τον Διαμαντίδη, που αποτελεί απώλεια καθώς είναι ένας παίκτης που συμβάλει σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού μας: άμυνα, επίθεση, δημιουργία και εκτέλεση. Από την άλλη ο Σχορτσανίτης θα είναι μαζί μας, ενώ έχουμε στη διάθεσή μας και τα νέα παιδιά, που πρέπει να αποκτήσουν εμπειρία και να καταλάβουν καλύτερα τη φιλοσοφία μας».

Ο Κροάτης γκαρντ ανέφερε στο ίδιο μήκος κύματος: «Θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο, ενώ θα μας λείψει ο Διαμαντίδης. Όλοι θα προσπαθήσουμε να δώσουμε κάτι παραπάνω γιατί είναι ο ηγέτης μας και σίγουρα δεν θα είναι εύκολο να καλύψουμε το κενό του. Έχουμε όμως αποδείξει πως μπορούμε να παίξουμε καλά και να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε αν αυξήσουμε τα διαστήματα που παίζουμε καλό μπάσκετ. Αν το κάνουμε αυτό, μπορούμε να πετύχουμε καλά πράγματα στην Τουρκία. Η Εφές αποδίδει καλά στην έδρα της και θα είναι μία δύσκολη πρόκληση για μας. Στηρίζονται πολύ στον Φάρμαρ και τον Βούγιατσιτς, στη δημιουργία και το επιθετικό ταλέντο που διαθέτουν και σίγουρα θα είναι πρώτος μας στόχος να τους περιορίσουμε. Διαθέτουν πολλούς ποιοτικούς παίκτες, συνεπώς δεν μπορούμε να πούμε πως αν κλείσουμε έναν παίκτη θα κερδίσουμε. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για 40 λεπτά για να πάρουμε τη νίκη».

Καλαϊτζίδης: «Ο Ολαϊτάν ήθελε ΠΑΟΚ, αλλά τώρα είναι πιο κοντά ο Ολυμπιακός»

Ο τεχνικός της Βέροιας, Δημήτρης Καλαϊτζίδης μιλώντας στο Αθλητικό Metropοlis και την εκπομπή "Στη Σέντρα" "φώτισε" το θέμα του Μάικλ Ολαϊτάν, τόσο για το θέμα της μεταγραφής του, όσο και για την απουσία του από τις τελευταίες προπονήσεις των "κυανέρυθρων".

Πρώτα αναφέρθηκε στην απουσία του Νιγηριανού:

«Ο Ολαϊτάν σήμερα το βράδυ αναμένεται να έρθει στη Θεσσαλονίκη. Το είπε ο εκπρόσωπός του και θα δούμε αν όντως συνέβησαν όλα όσα είπε. Γνώριζα ότι υπήρχε ένα πρόβλημα υγείας ενός συγγενικού του προσώπου, δεν μπορούσα όμως να του δώσω μεγαλύτερη άδεια. Θα δούμε αν έγινε η κλοπή στο πορτοφόλι του, δε θέλω να προδικάζω. Γνωρίζω καλά τον Ολαϊτάν και μου έχει εξωτερικεύσει κάποια πράγματα και το εκτιμώ αυτό».

Για τη μεταγραφή του Ολαϊτάν και αν ο Ολυμπιακός με την παρουσία του Κουντούρη στη Βέροια είναι πιο κοντά στο να τον αποκτήσει:

«Τον πρώτο λόγο έχει ο Ολυμπιακός. Πριν από ένα μήνα ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ κοντά, αλλά κι εκείνη την περίοδο ο Ολυμπιακός παρακολουθούσε τις εξελίξεις, έκανε την παρέμβασή του και είναι κοντά στον παίκτη. Δε γνωρίζω τον κ. Κουντούρη, δεν υπέπεσε στην αντίληψή μου κάτι, ίσως έκανε επαφή με τη διοίκηση. Ο τρόπος που λειτούργησε ο Ολυμπιακός ήταν καταλυτικός για να αλλάξει στάση και ο παίκτης. Ο τρόπος που τον προσέγγισε ο Ολυμπιακός τον κέρδισε και ήταν καλύτερος από τον ΠΑΟΚ. Πριν ένα μήνα ο Ολαϊτάν έλεγε ΠΑΟΚ και Θεσσαλονίκη. Του αρέσει η πόλη, αλλά άλλαξε από τον τρόπο προσέγγισης του Ολυμπιακού. Σε κάθε περίπτωση η Βέροια επιθυμεί την παραμονή του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι».


πηγή: metrosport.gr
 


«Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό»

Για την Αναντολού Εφές δεν υπάρχει άλλος… δρόμος από τη νίκη στον αγώνα της Πέμπτης με τον Παναθηναϊκό στην Κωνσταντινούπολη για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16.

«Μόνο νίκη με Παναθηναϊκό»
Αυτό κατέστησαν σαφές τόσο ο προπονητής της ομάδας, Οκτάι Μαχμούτι, όσο και ο γκαρντ Σινάν Γκιουλέρ.

«Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη αγωνιστική του Top 16. Παίζοντας μπροστά στο κοινό μας, δεν έχουμε άλλο στόχο πέρα από τη νίκη. Κάθε ματς σε αυτή τη φάση είναι δύσκολο, αλλά θέλουμε να κερδίσουμε στο πρώτο μας παιχνίδι για το νέο έτος», ανέφερε ο Τούρκος τεχνικός.

Ο διεθνής γκαρντ με τη σειρά του τόνισε: «Το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, που έχει χαρακτηριστεί και ‘Ματς της αγωνιστικής’, είναι πολύ σημαντικό για μας. Ξέρουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας και για να τις δείξουμε θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας. Ελπίζω να αρχίσουμε να τις παρουσιάζουμε από αυτό το ματς».

«Να προστατευτεί ο Αλκαράθ, διότι κάποιοι θέλουν να κάνουν κουμάντο»

Ο πρώην προπονητής του Άρη, Μάκης Κατσαβάκης, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», αναφέρθηκε στον Άρη, μίλησε έξω από τα δόντια για όσα συνέβησαν όντας οι ίδιος προπονητής των «κιτρίνων», ευχήθηκε ο Αλκαράθ να προστατευτεί από τη νέα διοίκηση, ενώ αναφέρθηκε και στη συζήτηση που είχε για να αναλάβει την ΑΕΚ.

Αρχικά μίλησε για το δύσκολο επάγγελμα του προπονητή:

«Για μας τους προπονητές πρέπει να υπάρχουν εναλλαγές, διότι θα μένουμε στο περιθώριο. Για το 2013 εύχομαι από την κοινωνική αναταραχή να προκύψει κάτι καλό, να στηρίξουμε τα ελληνόπουλα και τις ακαδημίες, να γίνει οικονομική εξυγίανση, διότι αλλιώς τα σωματεία θα φυτοζωούν».

Για όσα είχαν ακουστεί πριν την έλευση Λίνεν για συνεργασία με την ΑΕΚ:

«Είχε γίνει μια επιφανειακή κουβέντα, δε νομίζω ότι μετά το ρίσκο που πήρα στον Άρη ότι θα πήγαινα σε μια ομάδα με οικονομικά προβλήματα και με ένα έμψυχο υλικό που το μόνο που μπορεί να διεκδικήσει είναι η παραμονή. Ακούω επίσης ότι βγήκε άχρηστος ο Κατσικοκέρης, που έκανε πολύ καλή σεζόν πέρυσι και δεν το καταλαβαίνω. Έφυγε ο Κοντοές, τα παιδιά είναι απλήρωτα και εκτός από το αγωνιστικό πρόβλημα και υπάρχει και το οικονομικό».

Για το αν μετάνιωσε που πήγε στον Άρη είπε:

«Δε μετάνιωσα που πήγα στον Άρη, μετάνιωσα που δεν έφυγα όταν κάποιοι μου δημιουργούσαν συνεχώς προβλήματα. Με λασπολόγησαν και συνεχίζουν και ελπίζω η νέα διοίκηση να μην κάνει τα λάθη που έγιναν το καλοκαίρι. Να στηρίξει τα παιδιά και όσοι θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στον πάγκο του Άρη, να μην τους αφήσει. Ο Άρης έχει τεράστια δυναμική και κόσμο που δεν έχει κατέβει κάτω από 12% στα φετινά εισιτήρια σε σχέση με πέρυσι, ενώ άλλες ομάδες έπεσαν στο 25%. Ο κόσμος αποπροσανατολίζεται όμως και παρασύρεται από κάποιους. Ο Άρης πρέπει να ενισχυθεί τώρα, να αποφύγει τους κινδύνους και να βρει την ταυτότητά του. Αυτοί που κάνουν ζημιά όμως δεν έχουν απομακρυνθεί. Η νέα διοίκηση πρέπει να προστατεύσει τον Αλκαράθ, γιατί κάποιοι θέλουν να κάνουν κουμάντο. Σε βάθος χρόνου κάποιοι δε θα μπορούν να αποδείξουν ότι είναι αθώοι. Εγώ έκανα την προσπάθειά μου και έχω καθαρή τη συνείδησή μου».

Για την παρουσία του Άγγελου Σπυρίδωνα στο ποδοσφαιρικό τμήμα:

«Ο Άγγελος θα βοηθήσει, έχει τη δική του εμπειρία, τον ενδιαφέρει το καλό του Άρη και αξίζει αυτή την προσπάθεια να στηριχθεί».

Για το αν έχει βρεθεί λύση στην οικονομική διαφορά με τον Άρη:

«Ούτε καν καθίσαμε να μιλήσουμε ακόμη. Θα μιλήσουν οι δικηγόροι με την καινούργια διοίκηση και ελπίζω πως θα βρούμε χρυσή τομή στα δεδουλευμένα και θα χωρίσουμε σα φίλοι».

Για τη… μαύρη λίστα που υπάρχει με παίκτες που ετοιμάζονται για αποχώρηση:

«Κακώς δημιουργείται η μαύρη λίστα. Έχεις άλλους έτοιμους παίκτες να έρθουν από πίσω; Ο Ψυχογιός χωρίς προετοιμασία βοήθησε. Λαθεμένο και αυτό που έγινε με τον Καπετάνο. Το παιδί έκανε μια ειλικρινή προσπάθεια. Και για τον Γκέσιο αυτό που βγήκε είναι λάθος. Έδειξαν ότι μπορούν να βοηθήσουν και ο Γκέσιος και ο Ψυχογιός».

Για τν προσπάθεια της νέας διοίκησης:

«Θα προσπαθήσουν να την ηρεμήσουν την ομάδα οι καινούργιοι διοικούντες και πιστεύω ότι θα ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη η ομάδα. Ο Άρης θέλει ηρεμία και εμπιστοσύνη στα παιδιά που παίζουν. Είναι νωρίς ακόμη να κριθεί ο Αλκαράθ. Και με τον Πασιαλή και τον Μπουγιουκλή πάλι υπήρχε μια προπονητολογία και δεν άφηναν την ομάδα να δουλέψει».

Τέλος, για την εικόνα που έχει για το πρωτάθλημα:

«Το ξεκίνημα που κάνει ο ΠΑΟΚ τώρα, αν το έκανε το καλοκαίρι, ίσως προλάβαινε τον Ολυμπιακό. Τώρα δύσκολα. Θα έχει πιστεύω τη δεύτερη θέση, ο κόσμος βοηθάει, οι μικροί θέλουν στηρίγματα και θα κερδίσουν με τον ερχομό των πιο έμπειρων παικτών».


πηγή: metrosport.gr
 


Φαργκάνης: «Δε θα αφήσουμε να περάσει το μέτρο»

Το μέλος της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε, Νίκος Φαργκάνης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την εφαρμογή του μέτρου περί επιβολής φόρου 10% επί των κερδών των παικτών από το πρώτο ευρώ.

Για την απεργία που θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου και θα είναι επ' αόριστον:

«Για το ίδιο θέμα είχαμε κάνει ξανά απεργία και είχαμε πει ότι δε σταματάμε αν δε δικαιωθούμε. Μόλις πήραμε τις διαβεβαιώσεις ότι δε θα ισχύσει το 10% σταματήσαμε. Πριν 2 χρόνια το παλέψαμε και το διεκδικήσαμε, αλλά το επανέφεραν ξανά.

Την ιστορία αυτή την ξέρουμε εδώ και 10 μήνες αλλά μας είχαν πει ότι θα το τρενάρουν. Δε χάνουμε μόνο από τον τζίρο αλλά και από τα κέρδη. Το μέτρο είναι μείον γι' αυτόν που θέλει να παίξει καθώς παίζει 1 ευρώ και είναι σαν να παίζει 90 λεπτά».

Για τις εταιρίες:

«Είναι πολλά αυτά που γίνονται εις βάρος του ΟΠΑΠ. Οι πράκτορες παθαίνουν πολλά από τις εταιρίες στις οποίες δώσανε πάλι 3 μήνες παράταση και χάνουμε από το τζίρο το δικό μας. Το Ελληνικό Δημόσιο γιατί τις αφήνει χωρίς να πληρώνουν φόρους;»

Για το ότι πρέπει να στηρίξει και ο κόσμος στην απεργία:

«Οι πράκτορες ξέρουν ότι με αυτό το μέτρο είναι σαν να κατεβάζουμε ρολά. Θα φύγουν και οι τελευταίοι μας πελάτες. Θα το τραβήξουμε ως το τέλος. Η απεργία γίνεται για τον κόσμο και πρέπει να μας βοηθήσουν και οι πελάτες μας σε αυτό. Δε θα αφήσουμε να περάσει αυτό το μέτρο. Το επ' αόριστο δυστυχώς θα κρατήσει όσο χρειαστεί. Τα κέρδη του ΟΠΑΠ είναι 1,5 εκατομμύριο την ημέρα δε γίνεται να μπει 10% φόρος.

Μας ήρθε απότομα σε εμάς αλλά και στον κόσμο γιατί είχαν πει ότι θα το τρενάρουν το θέμα. Όσο περνάει ο καιρός θα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι δεν πρέπει να περάσει αυτό το μέτρο και να μην παίξει κανείς πουθενά όσο καιρό κάνουμε την απεργία».


πηγή: metrosport.gr