Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

«Οι παίκτες του ΠΑΟ είναι επαγγελματίες»

Ικανοποιημένος από τον επαγγελματισμό που έδειξαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού τις γιορτινές ημέρες λόγω των αυξημένων υποχρεώσεων, δήλωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

«Οι παίκτες του ΠΑΟ είναι επαγγελματίες»
Ο άμεσος συνεργάτης του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο των «πράσινων», γράφοντας στο paobcblog, εξήγησε ότι τα συνεχή ματς στην Euroleague απαίτησαν την διαρκή παρουσία των αθλητών στις προπονήσεις, στο οποίο και ανταπεξήλθαν επιτυχώς.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην προσεχή αντίπαλο του «τριφυλλιού» στην Ευρώπη, την Εφές Αναντολού, ανέλυσε το προφίλ της και τόνισε ότι το «κλειδί» για το ματς θα είναι ο έλεγχος του ρυθμού.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος

Καλησπέρα…

Καλή χρονιά σε όλους! Με υγεία πάνω από όλα και ότι επιθυμεί ο καθένας… Αυτές οι μέρες κύλησαν για εμάς στο γήπεδο. Δεν γινόταν διαφορετικά, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι συνεχείς. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν όπως έπρεπε, καθώς ήξεραν πολύ καλά και οι ίδιοι τι υποχρεώσεις υπάρχουν για την ομάδα. Δεν δώσαμε περιθώριο να χαλαρώσουν, γιατί κάναμε προπονήσεις καθημερινά και όχι μόνο μπάσκετ, αλλά και βάρη και πολύ βίντεο σε καθημερινή βάση. Είναι επαγγελματίες, έχουν ξαναζήσει τέτοιες καταστάσεις και ήξεραν πολύ καλά πως έπρεπε να δουλέψουμε όλο αυτό το διάστημα.

Πρώτο αγώνας για το 2013 είναι αυτός απέναντι στην Αναντολού Έφες στην Τουρκία. Είναι μια ομάδα που έχει πλούσιο ταλέντο. Διαθέτει παίκτες μεγάλα ονόματα, παίκτες που έχουν κάνει καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά και στην Ευρωλίγκα. Στο ρόστερ της υπάρχουν αρκετοί ικανοί σκόρερ όπως ο Φάρμαρ, ο Βούγιατσιτς, ο Σιπ, ο Σαβάνοβιτς. Είναι παίκτες που σε μια καλή τους μέρα μπορούν να δημιουργήσουν πολλά προβλήματα σε οποιαδήποτε άμυνα. Η Έφες παίζει περισσότερο ελεύθερο μπάσκετ και βασίζεται στο ταλέντο και στις ιδιαιτερότητες, στα δυνατά στοιχεία των παικτών της. Χρησιμοποιεί πάρα πολύ τον αιφνιδιασμό. Είναι ένα μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού της, αλλά και στο μισό γήπεδο είναι αποτελεσματική, καθώς έχει παίκτες έμπειρους, έξυπνους που μπορούν να σου δημιουργήσουν πρόβλημα.

Σε ότι αφορά το κομμάτι της άμυνας ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που αμύνονται και μέσα από αυτό να αλλάξουν τον τρόπο του παιχνιδιού. Εμείς πριν από οτιδήποτε άλλο θα πρέπει να ελέγξουμε το ρυθμό. Το να σταματήσουμε το πολύ γρήγορο παιχνίδι τους είναι ένας από τους βασικούς στόχους μας. Όπως και το να περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τους σκόρερ τους, σύμφωνα με την τακτική μας.

Σωτήρης
 


Δεν υπάρχουν σχόλια: