Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Άρης Παπαδόπουλος: "Προχωράμε ενωμένοι"


Σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΑΣ Άρης και μέλος του δ.σ. της ΠΑΕ Άρης, Νίκος Παπαδόπουλος, μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ και ανέφερε ότι ο Άρης κάνει την αυτοκριτική του και θα προχωρήσει ενωμένος μπροστά καθώς το πρωτάθλημα έχει ακόμη πολύ δρόμο.
Ακόμα υπογράμμισε πως υπάρχουν πολλά παράπονα στις τάξεις της ΠΑΕ Άρης από την γενικότερη αντιμετώπιση του από την διαιτησία ενώ εξέφρασε παράπονα και για την στάση της αστυνομίας μετά τον αγώνα έξω από το "Κλεάνθης Βικελίδης".

Στην αρχική του τοποθέτηση στον Libero 107,4 σχετικά με το τελικό αποτέλεσμα του χθεσινού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο γήπεδο της Τούμπας είπε: "Σίγουρα πολλοί παράγοντες παίζουν ρόλο στην εξέλιξη και στο αποτέλεσμα ενός παιχνιδιού όπως είναι η διαιτησία αλλά και η απόδοση της ομάδας. Για να είμαστε δίκαιοι και να κάνουμε σωστή αυτοκριτική θα πρέπει να τα λάβουμε υπ’ όψη μας όλα. Σαφώς η ομάδα μας δεν ανταποκρίθηκε στις συνθήκες του αγώνα αλλά πιστεύουμε ότι επηρεάστηκε και από την διαιτησία που είχε να αντιμετωπίσει. Πολύ γρήγορα οι πιο μαχητικοί μας παίκτες φορτώθηκαν με κάρτες και δεν μπορούσαν να παίξουν όπως θα ήθελαν και έτσι η ομάδα δεν αντέδρασε σωστά, για να μην μιλήσουμε για κάποιες άλλες αποφάσεις του διαιτητή. Σαν Άρης έχουμε πολύ μεγάλα παράπονα για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η ομάδα μας από την διαιτησία και δεν μιλάω μόνο για τον χθεσινό αγώνα με τον ΠΑΟΚ, είναι κάτι γενικότερο που βιώνουμε στην ομάδα. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά στις αποφάσεις που αφορούν στην ομάδα μας, δεν θέλω να μειώσω την νίκη του ΠΑΟΚ, ήταν μια ήττα με ένα βαρύ σκορ για εμάς αλλά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Άρης έχει αυτή την αντιμετώπιση από την διαιτησία σε όλους σχεδόν τους αγώνες".

Συνεχίζοντας, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε επίσης: "Οι δηλώσεις του κ. Κούπερ μετά το παιχνίδι αντανακλούν σε μεγάλο βαθμό πως αντιμετωπίζουμε σαν Άρης την ήττα στο χθεσινό παιχνίδι. Ο κ. Κούπερ είναι μόλις 2 εβδομάδες στην ομάδα και ήδη έχει δεχθεί πολλά κακόβουλα σχόλια και έχει λοιδορηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Εμείς όμως πιστεύουμε ότι με την προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και την δουλειά που κάνει, θα αλλάξει πολύ την εικόνα της ομάδας στην συνέχεια. Θα τον στηρίξουμε φυσικά και θα προχωρήσουμε μαζί για να έρθουν επιτυχίες στην συνέχεια, βγάλαμε τα συμπεράσματα μας από την ήττα και κάνουμε τώρα μια νέα αρχή, σήμερα είναι μια καινούρια μέρα".

Αναφερόμενος στην φιλοξενία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ είπε: "Από τον επίσημο ΠΑΟΚ, την διοίκηση της ομάδας, δεν έχουμε κανένα παράπονο, ήταν άψογη η φιλοξενία, όπως άψογη είναι πάντα και η δική μας στην έδρας μας. Δυστυχώς όμως είδαμε στο γήπεδο μερικά πανό, που δεν τα χαρακτηρίζω αλλά απορώ πως επετράπη να ξεκινήσει ο αγώνας χωρίς να δοθεί εντολή να κατέβουν. Σε μια ανάλογη περίπτωση στο γήπεδο μας, είχε καθυστερήσει η έναρξη του αγώνα μια ώρα και πλέον για να κατέβουν μερικά πανό, άλλο ένα δείγμα της αντιμετώπισης που έχουμε. Θα πρέπει να υπάρχει σωστός αθλητικός πολιτισμός κάποια στιγμή και να μην συμβαίνουν αυτά".

Σχολίασε επίσης και την στάση της αστυνομίας μετά το τέλος του αγώνα στο "Κλεάνθης Βικελίδης" λέγοντας: "Πήγαμε όλη η διοίκηση μετά τον αγώνα, γύρω στις 10.30 στο γήπεδο μας και είδαμε μια κατάσταση απαράδεκτη, με τα ΜΑΤ να έχουν κάνει αλόγιστη χρήση δακρυγόνων και να επικρατεί μια κατάσταση ακατανόητη. Με εξέπληξε το γεγονός αυτό και η προκλητική στάση της αστυνομίας μέσα σε αυτή την πυκνοκατοικημένη περιοχή. Τα δακρυγόνα δημιούργησαν πολλά προβλήματα σε ολόκληρη την περιοχή, τι ήθελε να κάνει η αστυνομία, να αδειάσει τις καφετέριες της περιοχής; τα γυράδικα; και τον κόσμο από τα διαμερίσματα του; Είναι απορίας άξια αυτή η στάση της αστυνομίας όταν την ίδια στιγμή γινόταν επεισόδια σε άλλα σημεία της πόλης και ήταν απούσα. Με μεγάλη μου λύπη είδα να συμβαίνουν αυτά τα πράγματα και ακόμη δεν έχει δοθεί κάποια εξήγηση γι αυτό. Αν υπήρχε κάτι για να κατασταλεί θα το καταλάβαινα αλλά χωρίς λόγο; δεν μπορώ να το κατανοήσω".

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος έστειλε το εξής μήνυμα που ήταν: "Προχωράμε, συνεχίζουμε, δεν μπορούμε να απογοητεύσουμε αυτό τον κόσμο που είναι δίπλα στην ομάδα και μας στηρίζει συνέχεια. Έχουμε νέο προπονητή και έχουμε μπροστά μας τα 2/3 του πρωταθλήματος και θα συνεχίσουμε όλοι μαζί, να προχωρήσουμε ενωμένοι μπροστά και να έρθουν τα καλά αποτελέσματα".

Ηρακλής Επστάιν: "Έπρεπε να μετρήσει"


Ανάμεικτα συναισθήματα επικρατούσαν σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα λίγες ώρες μετά το τέλος του χθεσινού παιχνιδιού με τον Ατρόμητο.
Η ισοφάριση για το τελικό 2-2 μπορεί να ήρθε στις καθυστερήσεις από το γκολ του Βέλλιου μετά την ασίστ του προωθημένου Κοβαλέφσκι ωστόσο η ακύρωση του τρίτου γκολ για την ομάδα του Σάββα Κωφίδη με την λήξη άφησε όπως ήταν επόμενο γλυκόπικρη γεύση για την κατάκτηση του βαθμού της ισοπαλίας.

Ένας Ηρακλής πάντως που ήταν διπρόσωπος όπως παραδέχθηκε στις δηλώσεις του και ο Ντένις Επστάιν που τόνισε: "Στο δεύτερο μέρος κάναμε καλό παιχνίδι, προσπαθώντας να ανατρέψουμε τα εις βάρος μας δεδομένα. Μπήκαμε δυνατά και κάναμε το 1-2 κι αν η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη δεν παραδώσαμε τα όπλα αφού φτάσαμε στην ισοφάριση και μπορούσαμε να πάρουμε ακόμα και τη νίκη".

Ο Γερμανός δεν δίστασε να πάρει θέση και για το γκολ του Γιάκομπ που ακυρώθηκε ως επιθετικό φάουλ στον Μιχαηλίδη με αποτέλεσμα το 3-2 για τον Ηρακλή να μην γίνει ποτέ λέγοντας: "Από τη θέση που ήμουν πιστεύω ότι το γκολ του Γιάκομπ έπρεπε να μετρήσει".

Κι όσο για τον Βόιτσεχ Κοβαλέφσκι; Ο Πολωνός τερματοφύλακας του Ηρακλή στάθηκε με την σειρά του στα; Δύο πρόσωπα της ομάδας του σε κάθε ημίχρονο λέγοντας: "Είχαμε ένα κακό πρώτο ημίχρονο όμως στο δεύτερο αντιδράσαμε χωρίς να το βάλουμε κάτω και καταφέραμε να φθάσουμε στην ισοπαλία".

Σε ερώτηση για την ασίστ που έδωσε στον Βέλλιο και ο τελευταίος ισοφάρισε στο τελικό 2-2 δήλωσε: "Ήταν κάτι που είχα προσπαθήσει και σε περσινά ματς, χωρίς να το πετύχω. Όταν είδα ότι δεν μένει πολύς χρόνος βγήκα μπροστά και πήρα την κεφαλιά από την οποία ο Βέλλιος πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης".

Στο αγωνιστικό κομμάτι το σημερινό πρόγραμμα του Ηρακλή περιλάμβανε μία ελαφρά προπόνηση για όσους αγωνίστηκαν στην χθεσινή αναμέτρηση με τον Ατρόμητο ενώ σε πλήρεις ρυθμούς για τους υπόλοιπους. Η εβδομάδα ωστόσο άρχισε με το ενθαρρυντικό της παρουσίας του Ιωαννίδη σε κανονικά επίπεδα προπόνησης με την ομάδα.

Αυτή η εβδομάδα έχει εντατικό ατομικό πρόγραμμα για τους Λέκι και Ντάλα Μπόνα, με τον Αργεντινό να υπολογίζεται ότι από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας θα περάσει στο πρόγραμμα της ομάδας, ενώ ο Ιταλός ίσως να πετύχει κάτι τέτοιο προς τα τέλη της εβδομάδας, που διανύουμε. Αύριο Τρίτη (24/11), η ομάδα του Ηρακλή θα προπονηθεί στις εγκαταστάσεις της ΠΑΕ στην Μίκρα το πρωί στις 11:00.

Αύριο εξάλλου και ώρα 13:30 στην αίθουσα Τύπου των εγκαταστάσεων της ΠΑΕ Ηρακλής στην Μίκρα, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας και προπονητής της Ομάδας Νέων της ΠΑΕ, Παγώνης Βακαλόπουλος, θα απονείμει το έπαθλο του Best Scorer της προηγούμενης Αγωνιστικής Περιόδου (2008-2009) στον Μανώλη Παπαστεριανό.

ΠΑΟΚ Το ντέρμπι στα…. παρασκήνια


Το ντέρμπι χθες στην Τούμπα ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και τον Άρη τα είχε όλα. Θέαμα με πολλά γκολ, δοκάρια, ένταση, φανατισμό, διαπληκτισμούς και "ιδιαίτερες" προσωπικές ιστορίες. Γκαρσία:"Ήθελα να πανηγυρίσω με τους φανατικούς οπαδούς".
Ο Δικέφαλος πέτυχε με αυτό το 4-1 μία από τις μεγαλύτερες σε έκταση νίκη στις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ-Άρη. Όπως ήταν φυσικό η ικανοποίηση στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ για τη νίκη είναι μεγάλη. Μία νίκη όχι μόνο γοήτρου αλλά και με μεγάλη βαθμολογική αξία μετά και τα «στραβοπατήματα» των δύο πρωτοπόρων.

Η χαρά ήταν τέτοια που αμέσως μετά την λήξη της αναμέτρησης ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ζήσης Βρύζας πήγε στα αποδυτήρια κα έδωσε συγχαρητήρια στους ποδοσφαιριστές της ομάδας. «Μας κάνατε υπερήφανους με αυτήν την νίκη. Να συνεχίσουμε έτσι γιατί μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια στην συνέχεια. Και πάλι μπράβο για την εμφάνιση.

Το πέναλτι του Βιτόλο

Ο αγώνας αυτός ήταν ιδιαίτερος για έναν παίκτη που τόσα πολλά γράφτηκαν και ακουστήκαν κατά την διάρκεια της μεταγραφής του. Ο Βίκτορ Βιτόλο που αγωνιζόταν πέρσι ως δανεικός από τον Άρη, έγινε το «κόκκινο» πανί από τους φιλάθλους του Άρη επειδή φέτος πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ. Ο Ισπανός φαίνεται πως «ξέσπασε» με το πέναλτι που εκτέλεσε. Την στιγμή που ο συνήθης εκτελεστής Βλάνταν Ίβιτς ετοιμαζόταν να εκτελέσει την εσχάτη των ποινών ο Ισπανός ζήτησε από τον Σέρβο μέσο την μπάλα και τελικά αυτός εκτέλεσε το πέναλτι όπου και σημείωσε το 2-0.

"ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου"

Ο Βιτόλο ήταν αρκετά δυσαρεστημένος μετά το τέλος του αγώνα για την συμπεριφορά κάποιων πρώην συμπαικτών του. Ένας από αυτούς, ο Σταύρος Λαμπριάκος με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο τον χτύπησε δυνατά με τον Βιτόλο να έχει υποστεί αιμάτωμα. "Αξίζω τον σεβασμό τον Άρη, γιατί όταν έπαιξα για την ομάδα έδωσα τον καλύτερο μου εαυτό. Αγωνιζόμουν σκληρά σε κάθε ματς και μάλιστα τραυματίστηκε σοβαρά πέρσι, γιατί πάλευα με όλη μου την δύναμη για το καλό της ομάδας.

Τώρα όμως αγωνίζομαι σε άλλη ομάδα και όλοι οι άνθρωποι πεθαίνουν για το φαγητό της οικογένειας τους. Τώρα φοράω την φανέλα με τον Δικέφαλο και θα υπερασπιστώ αυτό το σήμα και στην ομάδα μου τον ΠΑΟΚ μέχρι θανάτου", δήλωσε ο Βιτόλο.

Το "αυτογκόλ" του Λαμπριάκου

Ο Σταύρος Λαμπριάκος που μετά το τέλος του αγώνα είχε συνομιλία με το διοικητικό μέλος του ΠΑΟΚ, τον Παναγιώτη Ποικιλίδη, με τον δεύτερο να του λέει πως δεν έπρεπε να κάνει τις δηλώσεις που έκανε. Δηλώσεις που φαίνεται πως τελικά αποδείχτηκαν "αυτογκόλ" για τον Λαμπριάκο, καθώς δυναμίτισε το κλίμα λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι κάτι που σίγουρα ποτέ δεν βολεύει τον φιλοξενούμενο.

Μάλιστα ο Έκτορ Κούπερ "πιάστηκε" αδιάβαστος για το τι συνέβη τις προηγούμενες ημέρες και ενώ όλη η Τούμπα απαιτούσε με ειρωνική διάθεση να μπει στον αγωνιστικό χώρο ο Λαμπριάκος, ο προπονητής του Άρη τον έβαλε μέσα στον αγωνιστικό χώρο στο τέλος του αγώνα και σε ένα σημείο όπου όλα είχαν κριθεί. Με τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να "ξεσπούν" σε χειροκροτήματα κατά την είσοδο του στο γήπεδο.

Η τέταρτη κίτρινη του Γκαρσία

Στο μεταξύ ο Πάμπλο Γκαρσία δέχθηκε εχθές την τέταρτη κίτρινη κάρτα του στο πρωτάθλημα, και θα πρέπει να εκτίσει ποινή τιμωρίας σε έναν από τους επόμενους τέσσερις αγώνες.

Ο Ουρουγουανός έκανε δηλώσεις για τους έξαλλους πανηγυρισμούς, μετά την επίτευξή του γκολ που πέτυχε.

"Δεν έχω την ευκαιρία συχνά να πανηγυρίσω ένα γκολ με τους φιλάθλους και τώρα που έκατσε η φάση, ήθελα να πανηγυρίσω μαζί με τους φανατικούς οπαδούς μας".

Β' Εθνική, Ολυμπιακός Βόλου, Εθνικός Αστέρας Σπουδαίο "διπλό" στον Βόλο


Στον Βόλο έπεσε η αυλαία της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β’ Εθνικής. Στο ΕΑΚ ο Εθνικός Αστέρας πήρε μια πολύ μεγάλη νίκη με 1-0 επί του τοπικού Ολυμπιακού Βόλου και "σκαρφάλωσε" στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα με 20 βαθμούς, τέσσερις λιγότερους από την πρωτοπόρο Κέρκυρα.
Από την άλλη ο Ολυμπιακός Βόλου που γνώρισε την τρίτη του εντός έδρας ήττα (σ.σ. είχαν προηγηθεί οι ήττες από Κέρκυρα και Αναγέννηση Καρδίτσας), παρέμεινε στην πέμπτη θέση με 16 βαθμούς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης για την ομάδα του Αντώνη Μανίκα σημείωσε στο 52’ ο Λουάμο.

Ο διαιτητής του αγώνα Κύζας (Δράμας), έδειξε την κίτρινη κάρτα στους Προβατίδη, Κριπιντίρη, Γκίτκο και Γκαρσία.

Ολυμπιακός Βόλου: Γλύκος, Κοτίτσας, Καρλόπουλος (46’ Χανιώτης), Κοντέων, Ιακωβάκης (66’ Καμπάνταης), Μπουλούτ, Άλβαρες, Σωτήρχος, Αμπράμοβιτς (58’ Μόνχε), Ροτζέριο, Ουμπίντες.

Εθνικός Αστέρας: Γκίτκος, Παριανός, Προβατίδης (86’ Τσιτσομήτσος), Καρατζάς, Τραορέ, Κριπιντιρής, Χωριανόπουλος, Ουκάρ, Τζημόπουλος, Σικαλόπουλος (62’ Διαμάντης), Λουάμο.

Πρόβλημα με Ιέρο


Νέο πρόβλημα προέκυψε στον Ολυμπαικό, καθώς ένας πόνος στο στήθος δεν επέτρεψε στον Ιεροκλή Στολτίδη να πάρει μέρος στην προπόνηση στην Άλκμααρ. Ο πολύπειρος μεσοαμυντικός αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα από τη Δευτέρα και η κατάστασή του θα επανεκτιμηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, όταν και θα φανεί αν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί κόντρα στους πρωταθλητές Ολλανδίας.

Σημειώνεται πως η έντονη βροχόπτωση έχει προκαλέσει προβλήματα στον αγωνιστικό χώρο του «DSB» και για να μην επιβαρυνθεί επιπλέον, η προπόνηση του Ολυμπιακού αποφασίστηκε να γίνει στο βοηθητικό της Άλκμααρ.

Σε ό,τι αφορά στα πλάνα του Ζίκο, όλα θα κριθούν από την ετοιμότητα των Στολτίδη και Αβραάμ Παπαδόπουλου. Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία των Νικοπολίδη, Μέλμπεργκ, Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Μαρέσκα, Ζαϊρί, Όσκαρ και Μήτρογλου.

Την αποστολή των «ερυθρoλεύκων» απαρτίζουν οι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδης, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου. Στην Αθήνα έμειναν οι Ντιόγο, Λεντέσμα, Τοροσίδης, Γκαλέτι και Ντάρμπισαϊρ, οι οποίοι έχουν διάφορα προβλήματα τραυματισμών.

Ο Ζλάταν συγκρίνει Μουρίνιο - Κουαρντιόλα


Σε μια σύγκριση του φετινού με τον περσινό προπονητή του, προέβη ο Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς με αφορμή και το μεγάλο μεταξύ των δυο ομάδων παιχνίδι.

Ο διεθνής Σουηδός επιθετικός, που το καλοκαίρι μετακόμισε από τους νερατζούρι στους μπλαουγκράνα και από τότε έχει πει διάφορα κατά της πρώην ομάδας του, κλήθηκε από την επίσημη ιστοσελίδα της FIFA να συγκρίνει τους Γκουαρντιόλα και Μουρίνιο, ανάμεσα στους οποίος βρήκε μία ουσιαστική διαφορά.

«Η κυριότερη διάφορα τους είναι ότι ο Γκουαρντιόλα όταν σου ζητάει να κάνεις κάτι στο γήπεδο, σου δείχνει και πώς ακριβώς πρέπει να κινηθείς. Το εξηγεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς κάνει ο ίδιος στην προπόνηση αυτό που περιμένει από σένα. Κάτι που είναι λογικό καθώς υπήρξε ποδοσφαιριστής παγκόσμιας κλάσης. Ο Μουρίνιο, από την άλλη πλευρά, δεν υπήρξε ποδοσφαιριστής σε τέτοιο επίπεδο, αλλά έχει κι αυτός πολύ καλή νοοτροπία και τεράστια διάθεση για επιτυχία. Είναι και οι δύο ευθείς με τους ποδοσφαιριστές και έχουν τη νοοτροπία του νικητή», τόνισε ο Ιμπραΐμοβιτς, που συνέχισε αναφερόμενος στο ματς της Τρίτης ανάμεσα στις δύο ομάδες αλλά και στις φιλοδοξίες του.

«Ο στόχος μας είναι η νίκη και αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα τα δώσουμε όλα για να τα καταφέρουμε και να προκριθούμε στον επόμενο γύρο. Θέλω να κατακτήσω τα πάντα με την Μπαρτσελόνα, όπως το ήθελα και σε όλες τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκα. Το να κατακτήσει η ομάδα το treble για δεύτερη σερί χρονιά είναι πολύ δύσκολο, αλλά είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα, έχουμε την εμπειρία από την περασμένη χρονιά, οπότε γιατί όχι;», κατέληξε.

Στη Σιένα ο Μαλεζάνι


Ο Αλμπέρτο Μαλεζάνι θα είναι ο αντικαταστάτης του Μάρκο Μπαρόνι στον πάγκο της Σιένα. Ο άλλοτε προπονητής του Παναθηναϊκού υπέγραψε ως το τέλος της περιόδου με την ομάδα της Τοσκάνης, που είναι ουραγός στη Serie A με μόλις 6 βαθμούς μετά από 13 αγωνιστικές. Ο 55χρονος τεχνικός έχει περάσει πέρα από τον πάγκο του «τριφυλλιού» και από αυτούς των Κιέβο Βερόνα, Φιορεντίνα, Πάρμα, Μόντενα, Ουντινέζε και Έμπολι.

Ζίκο: «Να πάρουμε μια χαρά»


Ένα αποτελέσμα που θα δώσει χαρά στην ομάδα του ζητάει ο Ζίκο υπογραμμίζοντας πως προτιμά ισοπαλία με Άλκμααρ και νίκη με τον Παναθηναϊκό.

"Θέλουμε αύριο να κερδίσουμε τους πόντους γιατί έχουμε χάσει δύο παιχνίδια εκτός έδρας και είναι πολύ σημαντικό για μας. Είμαστε σε πολύ δύσκολο όμιλο και όλοι έχουν την ευκαιρία να περάσουν. Έχω ξαναπαίξει εδώ και ξέρω ότι δε θα είναι εύκολο. Αλλά θέλω αύριο να πάρουμε μια χαρά, που μας έχει λείψει στα τελευταία παιχνίδια", δήλωσε αρχικά ο Βραζιλιάνος.

Αποφασίσατε για την εντεκάδα; Επέστρεψε και ο Αβρααμ. Η εντεκάδα θα είναι όπως στα Γιάννενα ή όπως στη Λιέγη; "Για να αποφασίσω για τον Αβραάμ πρέπει να δω πως αιθάνεται σήμερα, γιατί μετά την εθνική δεν έχει κάνει ούτε μια προπόνηση. Πρέπει να τον δω".

Ποια στοιχεία που δεν είχατε στη Λιέγη θα πρέπει να έχετε για να κερδίσετε και να ξεπεράσετε τα αρνητικά αποτελέσματα των τελευαταίων ημερών; "Με τη Σταντάρ παίξαμε καλά, αλλά δεν εκμεταλλευτήκαμε τις ευκαιρίες μας. Δεχθήκαμε τα δύο γκολ από 2 αντεπιθέσεις που είμασταν όλοι οι παίχτες μπροστά. Αύριο θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και να πάρουμε το αποτέλεσμα γιατί είναι σημαντικό".

Αν είχατε μια ισοπαλία και μία νίκη να μοιράσετε στα δύο παιχνίδια με Αλκμάαρ και ΠΑΟ, πότε θα προτιμούσατε να κερδίσετε; Αύριο ή το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό; "Δεν μπορούμε να μιλήσουμε υποθετικά αλλά αύριο και η ισοπαλία είναι καλή, ενώ το Σάββατο μια νίκη θα μας δώσει ώθηση για το πρωτάθλημα. Ισοπαλία αύριο
λοιπόν και νίκη τη Κυριακή. Αλλά πάντα το σημαντικό είναι η νίκη".

Αύριο ο αγώνας θα είναι όπως στο Βέλγιο; Θα ρίξετε το βάρος στην άμυνα; "Μοιάζουν τα παιχνίδια, αλλά δε θα παίξουμε έτσι αύριο".

Πώς θα επηρεάσει η επίσκεψη του προέδρου τους παίκτες για το αυριανό παιχνίδι και τη συνέχεια; "Θετικά. Αν ο πρόεδρος είναι μαζί μας, μας δίνει ηρεμία και δείχνει ότι μας στηρίζει. Είναι πάντα σημαντικό να τον νιώθουμε μέσα στην ομάδα. Οι λέξεις του προέδρου πάνε κατευθείαν στους παίκτες και είναι σημαντικό να ακούγεται η φωνή του".

Ποια είναι η εντύπωσή σας για τον Κούμαν και αν δείτε την ιστορία σας, ποια νομίζετε ότι είναι τα κοινά σας στοιχεία; "Ήταν ένας από τους καλύτερους αμυντικούς. Δεν είχα τη χαρά να παίξω εναντίον του, αλλά ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες. Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε στο παγκόσμιο κύπελλο του ‘98 που ήταν βοηθός του Χίντινγκ και εγώ ήμουν συντονιστής στην εθνική Βραζιλίας.

Ηταν σημαντική στιγμή όπως και η συνάντησή μου με τον Ράικαρντ. Νομίζω ότι έχουμε την ίδια νοοτροπία: παίζουμε επιθετικά με κατοχή της μπάλας. Όποτε βλέπω παιχνίδια των ομάδων του μου αρέσει ο τρόπος που παίζει. Παίξαμε αντίπαλοι (ως προπονητές) εκείνος με την PSV και εγώ με τη Φενέρ. Το παιχνίδι έληξε 0-0.

Δεν αναφέρατε όμως το κοινό χαρακτηριστικό σας. Τα χτυπήματα φάουλ. Ποιο θυμάστε; "Εκείνος χτυπούσε από πιο μακρά και δυνατά. Εγώ πιο κοντά στην περιοχή".

Μετά τα άτυχα αποτελέσματα του ΟΣΦΠ, νιώθετε ότι παίζετε με την πλάτη στον τοίχο; Έχετε αναθεωρήσει τη λογική ότι πρέπει να παίζετε πάντα επιθετικά; Μήπως χρειάζεται και καλύτερη αμυντική λειτουργία; "Όλοι οι προπονητές νιώθουμε έτσι. Είναι επικίνδυνο να χάνεις αλλά αυτή είναι η μοίρα μας. Είναι εύκολο να μιλήσεις μετά από τα τελευταία αποτελέσματα, αλλά όταν δεχθήκαμε τα γκολ όλοι οι παίκτες μας ήταν στην άμυνα. Το
σημαντικό είναι να παίζει όλη η ομάδα άμυνα, όχι να έχεις παίκτες στην άμυνα".

Ποιοι παίχτες της ΑΖ σας έκαναν μαγαλύτερη εντύπωση; "Το νούμερο 8 (Σχάαρς) που δημιουργεί όλες τις φάσεις και ο Ντέμπελε που τον έχω αντιμετωπίσει άλλη μια φορά".

Μαρέσκα: "Νίκη και με Άλκμααρ και με Άρσεναλ"

Υπάρχει άγχος; Έχετε αύριο ένα σημαντικό παιχνίδι με την Αλκμάαρ και μετά έχετε το Σάββατο το ντέρμπι με τον ΠΑΟ. "Είμαστε συγκεντρωμένοι στο αυριανό παιχνίδι που είναι σημαντικό για να περάσουμε στους ομίλους. Από αύριο το βράδυ θα σκεφτόμαστε το παιχνίδι της Κυριακής".

Πόσο σας έχει επηρεάσει το αποτέλεσμα του αγώνα στα Γιάννενα; Η είναι άλλη διοργάνωση; "Έτσι όπως πήγαινε το παιχνίδι στα Γιάννενα νομίζαμε ότι μπορούσαμε να το κερδίσουμε. Μας άφησε πίκρα. Αλλά είναι άλλη διοργάνωση, είμαστε επαγγελματίες και πρέπει να ξεπεράσουμε αυτό το αρνητικό αποτέλεσμα".

Έχετε βρει τι δεν παει καλά στα τελευταία λεπτά και χάνετε βαθμούς; Με Ηρακλή και με Γιάννενα υπήρχε το ίδιο πρόβλημα. "Εμείς πάντα λέμε ότι προσπαθούμε να κερδίσουμε. Αυτή είναι η δουλειά μας".

Τι σας προβληματίζει για το αυριανό παιχνίδι; Τι φοβάστε; "Όλοι οι παίκτες ξέρουν ότι η Αλκμάαρ είναι πολύ καλή ομάδα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Και το Ελληνικό πρωτάθλημα είναι δύσκολο αλλά το Champions
League περισσότερο. Έχουν καλή κατοχή της μπάλας, αλλά αν τους κερδίσουμε θα περάσουμε και αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε".

Μετά τον αγώνα με τον ΠΑΣ δήλωσες ότι όλοι οι αντίπαλοι σας αντιμετωπίζουν σαν να παίζουν τελικό παγκοσμίου κυπέλου. Εσείς είστε έτοιμοι να παίξετε αύριο σαν να παίζετε τελικό; "Αυτό έχω καταλάβει τους λίγους μήνες που είμαι στην Αθήνα. Κι εμείς προσπαθούμε πάντα σαν να είναι τελικός, αλλά δεν είναι πάντα εύκολο".

Ο ΟΣΦΠ έχασε την πρώτη ευκαιρία για πρόκριση στη Λιέγη. Πώς το βλέπετε; Αύριο θα παίξετε σαν να είναι η τελευταία σας ευκαιρία ή σκέφτεστε ότι υπάρχει και η ευκαιρία με την Άρσεναλ; "Θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε αύριο, αλλά γιατί όχι και την Άρσεναλ;"

Μάθαμε από την Αθήνα ότι σκέφτεσαι να επιστρέψεις στην Ιταλία και την Αταλάντα. Είσαι ευχαριστημένος από την απόφασή σου το καλοκαίρι να έρθεις στην Ελλάδα; "Είναι απόλυτο ψέμα. Είμαι ευχαριστημένος όπως όλοι οι παίκτες που παίζουν στην ομάδα και δε σκεφτομαι να φύγω".

ΠΑΟΚ: Παραιτήθηκε ο Μανδρίνος


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ ΠΑΕ υπέβαλλε ο Ανδρέας Μανδρίνος.

Η ανακοίνωσή που εξέδωσε έχει ως εξής:

"Αξιότιμοι φίλοι,

Σήμερα, 23 Νοεμβρίου 2009, υπέβαλλα την παραίτηση μου από μέλος του Δ.Σ. στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Ζήση Βρύζα.

Οι υπεύθυνες θέσεις που κατείχα εδώ και 2,5 χρόνια απαιτούσαν πολύωρη απασχόληση, συνεχή επαγρύπνηση, συνοδευόταν δε από ιδιαίτερο άγχος και έφταναν κάποιες φορές να γίνονται ψυχοφθόρες.

Θυσιάζοντας πολύτιμο χρόνο από τον επαγγελματικό μου τομέα, αλλά και από την οικογένεια μου ανταποκρίθηκα έως σήμερα και αφήνω όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ να κρίνουν αν η παρουσία μου είχε θετικό αποτέλεσμα στην επίλυση σημαντικών προβλημάτων για τον αγαπημένο μας σύλλογο.

Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου το Θόδωρο Ζαγοράκη για την επιλογή και την εμπιστοσύνη του, τον Ηλία Βιολίδη για την στήριξη του σε δύσκολες στιγμές, όλους τους συνεργάτες μου και το προσωπικό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την άριστη συνεργασία μας.

Εύχομαι μέσα από την καρδιά μου στο Ζήση Βρύζα και σε όλα τα παιδιά της διοίκησης καλή δύναμη και αντοχή στη συνέχεια του ανηφορικού δρόμου. Τόσο ο πρόεδρος όσο και τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΕ γνωρίζουν ότι ανά πάσα στιγμή θα είμαι δίπλα τους.

Το αίσθημα της ανιδιοτελούς προσφοράς και η συμμετοχή στο όραμα της οικονομικής εξυγίανσης δεν με εγκαταλείπουν και για το λόγο αυτό θα βρίσκομαι πάντα κοντά στο Σύλλογο.

ΥΓ. Οποιοσδήποτε συσχετισμός της παραίτησής μου από τη θέση του μέλους της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με τα διαδραματιζόμενα στον Ερασιτέχνη ΠΑΟΚ θα είναι άστοχος αλλά και ύποπτος..."

Νυστέρι για Πλιάτσικα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εκτός δράσης για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες θα μείνει ο Βασίλης Πλιάτσικας. Ο νεαρός μέσος της Σάλκε υπέστη ρήξη μηνίσκου και υποβλήθηκε σε αρθροσκόπηση. Ο 21χρονος άσος θα επιστρέψει πλέον μετά τη χειμερινή διακοπή της Bundesliga (18/12 έως 17/1) στερώντας ένα πολύτιμο εργαλείο από την ομάδα του Φέλιξ Μάγκατ.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ μετρά φέτος 8 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και 3 στο Κύπελλο με τη Σάλκε έχοντας κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του, αλλά και του Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος τον εμπιστεύθηκε στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Ουκρανία για τα μπαράζ πρόκρισης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Μπάγεβιτς: «Δεν τα παρατάω»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Αποφασισμένος να παλέψει με τους παίκτες του για να βελτιώσουν τη βαθμολογική θέση της ΑΕΚ, η οποία «...δεν αρμόζει στην ιστορία της», είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, όπως αναφέρει με γραπτή του δήλωση στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ. «Το πιο εύκολο είναι να καταθέσεις τώρα τα όπλα. Έχω βρεθεί πολλές φορές και στη ζωή μου και στην καριέρα μου σε δύσκολη στιγμή. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, δεν θα το κάνω ούτε τώρα», τονίζει ο Σερβοέλληνας τεχνικός. Αναλυτικά, η δήλωσή του:

«Όλοι στην ομάδα είμαστε πολύ στενοχωρημένοι για τη βαθμολογική θέση που βρισκόμαστε. Δεν αρμόζει στην ΑΕΚ και την ιστορία της αυτή η θέση. Είχα μια συζήτηση με τους παίκτες μου, μιλήσαμε αρκετή ώρα για πολλά θέματα που απασχολούν την ομάδα. Πιστεύω ότι η συζήτηση που κάναμε ήταν ειλικρινής και θεωρώ ότι θα μας βοηθήσει στη συνέχεια. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι του καθενός ώστε να την ανεβάσουμε ψηλότερα. Να δώσουμε τουλάχιστον μια ικανοποίηση στους φιλάθλους μας που είναι απογοητευμένοι από τα άσχημα αποτελέσματα που εμείς φέραμε. Η ΑΕΚ έχει ακόμα στόχους και γι’ αυτούς πρέπει να παλέψουμε. Το πιο εύκολο είναι να καταθέσεις τώρα τα όπλα. Έχω βρεθεί πολλές φορές και στη ζωή μου και στη καριέρα μου σε δύσκολη στιγμή. Δεν τα έχω παρατήσει ποτέ, δεν θα το κάνω ούτε τώρα».

Δυσχερής η κατάσταση στην ομάδα

Μέσα στην εβδομάδα θα πάρει ο Νίκος Νοτιάς τα πληρεξούσια των υπόλοιπων μετόχων της ΠΑΕ ΑΕΚ. Εφόσον ο μεγαλομέτοχος της «Ένωσης» τα έχει στα χέρια του, τότε θα μπορεί να ορίσει μαζί με τον Χαράλαμπο Κοζώνη την ημερομηνία και τον τόπο όπου θα υπογραφεί το προσύμφωνο, με το οποίο ο Ελληνοαμερικανός επιχειρηματίας έχει την υποχρέωση να προσκομίσει τραπεζική εγγύηση για τα 19 εκατ. ευρώ (σ.σ.: το αντίγραφό της θα συμπεριληφθεί στον φάκελο).

Μέχρι τότε, τα οικονομικά προβλήματα συσσωρεύονται, καθώς υπάρχει καθυστέρηση πληρωμών παικτών και προπονητών, ενώ δεν φαίνεται να υπάρχει διάθεση από τους νυν μετόχους να στηρίξουν την επένδυσή τους.

Πιθανότατα θλάση ο Γιάχιτς

Θλάση στο οπίσθιο μηριαίο έχει υποστεί ο Σανέλ Γιάχιτς, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση του ιατρικού επιτελείου της ΑΕΚ. Ο Βόσνιος μέσος αποχώρησε τραυματίας από το παιχνίδι της «Ένωσης» στην Καβάλα και θα υποβληθεί σήμερα το μεσημέρι σε απεικονιστικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται όντως για θλάση ή είναι τράβηγμα.

Όσον αφορά το σημερινό πρόγραμμα των «κιτρινόμαυρων», όσοι αγωνίστηκαν το Σάββατο έκαναν αποθεραπεία και ασκήσεις αποκατάστασης και οι υπόλοιποι προπονήθηκαν κανονικά, επιδιδόμενοι σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης και τακτικής. Ο Ταμαντανί Ενσαλίβα προπονήθηκε μόνος του, όπως και ο Κρίστιαν Νέμεθ που ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και έκανε θεραπεία. Από την πλευρά του, ο Νίκος Καράμπελας έχει ένα εκτεταμένο αιμάτωμα στο μηρό και έκανε θεραπεία.

ΛΑΡΙΣΑ: Στη μνήμη του Αντόνιο


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αφιερωμένος στον αδικοχαμένο Αντόνιο Ντε Νίγκρις θα είναι ο προσεχής αγώνας πρωταθλήματος της Λάρισας με την Καβάλα (Κυριακή, 14:30). Στο «Αλκαζάρ» θα γίνουν μία σειρά από συμβολικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Μεξικανού άσου, ενώ μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου η ομάδα θα αγωνίζεται με μαύρο περιβραχιόνιο και θα φορά τις τρίτες εμφανίσεις της, που έχουν ως βάση το μαύρο χρώμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των «βυσσινί»:

Βαθύτατη υποχρέωση αλλά και επιθυμία σύσσωμης της οικογένειας της ΑΕΛ, αποτελεί η απόδοση της δέουσας τιμής στη μνήμη του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή μας, Αντόνιο Ντε Νίγκρις. Ως εκ τούτου, η ΠΑΕ ΑΕΛ αποφάσισε ο προσεχής αγώνας με την ΠΑΕ Καβάλα, να είναι πλήρως αφιερωμένος στον Αντόνιο, με μια σειρά συμβολικών εκδηλώσεων για τις οποίες ενημέρωσε σχετικά τόσο την διοργανώτρια Super League, όσο και την φιλοξενούμενη ομάδα.
Εξάλλου, αποφασίσθηκε όπως:

A) Στο εξής και ως το τέλος του α’ γύρου, οπότε και συμπληρώνονται 40 μέρες από τον θάνατο του, οι ποδοσφαιριστές μας να αγωνίζονται φορώντας μαύρο περιβραχιόνιο και
Β) Για το ίδιο διάστημα, να χρησιμοποιείται από την ομάδα μας αποκλειστικά η τρίτη από τις δηλωθείσες για φέτος εμφανίσεις της, που φέρει ως βάση στο σύνολό της (φανέλα, σορτς, κάλτσες) το μαύρο χρώμα.

Champions League: Ρέστα για την πρόκριση


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

H προτελευταία στροφή στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, περιλαμβάνει σπουδαίες αναμετρήσεις και ορισμένα από τα φαβορί κινδυνεύουν με πρόωρο αποκλεισμό.

Στην πρώτη βραδιά με τη διεξαγωγή των αναμετρήσεων στους ομίλους 5-8, το Ελληνικό ενδιαφέρον εκτός από την αναμέτρηση του Ολυμπιακού στην Ολλανδία με την Άλκμααρ(21:45-NOVASPORTS 2), θα είναι στραμμένο και στο Λονδίνο.

Η Άρσεναλ υποδέχεται την Σταντάρ Λιέγης και χρειάζεται ένα βαθμό για να προκριθεί και μαθηματικά στους "16" της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης ενώ από την άλλη πλευρά οι Βέλγοι χρειάζονται ένα θετικό αποτέλεσμα για να συνεχίσουν να ελπίζουν ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής για τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Κατά τα άλλα, η Λίβερπουλ είναι πλέον με την πλάτη στον τοίχο και μόνο με δύο νίκες αλλά και απώλειες της Φιορεντίνα θα καταφέρει να μην πει πρόωρο αντίο στον θεσμό. Οι "κόκκινοι" χρειάζονται τη νίκη αρχικά στην έδρα της Ντέμπρετσεν(21:45-ΝΟVASPORTS 4) και την ίδια στιγμή να μην νικήσει στον άλλο αγώνα του γκρουπ, η Φιορεντίνα την Λυών(21:45-ΝΟVASPORTS 7) προκειμένου να έχουν την ευκαιρία να τα παίξουν όλα για όλα στο φινάλε για την πρόκριση.

Σπουδαίο παιχνίδι φιλοξενείται στο "Καμπ Νου". Η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίζει την Ίντερ στο μεγάλο ντέρμπι της βραδιάς(21:45-ΝΟVASPORTS 3) και ο αγώνας έχει έντονο βαθμολογικό ενδιαφέρον.

Οι "μπλαουγκράνα" χρειάζονται μόνο τη νίκη για να έχουν πολλές ελπίδες ενώ για τους "νερατζούρι" και η ισοπαλία δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα. Όλα αυτά ενώ στον άλλο αγώνα η Ρούμπιν Καζάν αντιμετωπίζει τη Ντιναμό Κιέβου(21:45-ΝΟVASPORTS 2) με τη νικήτρια της συγκεκριμένης αναμέτρησης να αποκτά σημαντικό πλεονέκτημα για την πρόκριση.

Εξάλλου η Σεβίλλη αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ουνιρέα και ακόμη και με την ισοπαλία, εξασφαλίζει πλέον και την πρωτιά στον όμιλο της μετά την πρόκριση στους "16" ενώ στον άλλο αγώνα η Ρεϊντζερς υποδέχεται την Στουτγκάρδη(21:45-NOVASPORTS 6) και οι δύο ομάδες παίζουν τα ρέστα τους. Πιο αναλυτικά το πρόγραμμα:

5ος όμιλος:Το φάσμα του πρόωρου αποκλεισμού από την συνέχεια του Τσάμπιονς Λιγκ είναι πιο ορατό από ποτέ για την Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" χρειάζονται δύο νίκες αλλά και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βρεθούν στους "16".

Πρώτος στόχος είναι το "διπλό" στην έδρα της Ντέμπρετσεν που για να έχει όμως αξία θα πρέπει στο άλλο παιχνίδι η Φιορεντίνα να μην νικήσει την Λυών. Χωρίς τον Τόρες, η ομάδα του Σωτήρη Κυργιάκου θέλει να παραμείνει ζωντανή με τη νίκη επί των Ούγγρων οι οποίοι στην πρώτη τους συμμετοχή στον θεσμό, αγωνίζονται πλέον για το γόητρο τους.

Τα βλέμματα θα είναι στραμμένα στην Φλωρεντία όμως όπου οι "βιόλα" κάνουν όνειρα για πρόκριση και δεν θέλουν να "αυτοκτονήσουν". Με νίκη επί της Λυών θα έχουν την ευκαιρία να πανηγυρίσουν. Σε περίπτωση ισοπαλίας ή ήττας αντίθετα θα πρέπει να πάνε για αποτέλεσμα στο "Άνφιλντ" στο φινάλε κόντρα στην Λίβερπουλ.

Οι Γάλλοι από την άλλη πλευρά θα επιδιώξουν και μαθηματικά να κάνουν το αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση και την πρωτιά.

6ος όμιλος:Τιτανομαχία διεξάγεται στο "Καμπ Νου" με θέα την πρόκριση στους "16". Η Μπαρτσελόνα λίγες μέρες πριν το ντέρμπι με την Ρεάλ, παίζει τα ρέστα της για να πάρει το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης και η νίκη αποτελεί μονόδρομο.

Από την άλλη πλευρά η Ίντερ μετά τη νίκη στο Κίεβο επί της Ντιναμό είναι σε καλύτερη θέση και η ισοπαλία θα είναι επίσης θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια να βρεθεί στην επόμενη φάση.Για τους γηπεδούχους υπάρχουν σημαντικά προβλήματα καθώς οι Ιμπραϊμοβιτς και Μέσι είναι τραυματίες.

Στο άλλο παιχνίδι του ομίλου, η Ρούμπιν Καζάν αντιμετωπίζει την Ντιναμό Κιέβου και η νικήτρια του συγκεκριμένου αγώνα όχι μόνο θα μείνει ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης αλλά παράλληλα θα θέσει ουσιαστικά νοκ-άουτ και την αντίπαλο της.

Οι Ρώσοι προέρχονται από την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην χώρα τους και έχουν ανεβασμένη ψυχολογία ενώ οι φιλοξενούμενοι θα επιδιώξουν να "ρεφάρουν" για την εντός έδρας ήττα από την Ίντερ.

7ος όμιλος:Την ευκαιρία να "σφραγίσει" εκτός από την την πρόκριση στους "16" και την πρωτιά στον όμιλο της, έχει η Σεβίλλη. Η ομάδα της Ανδαλουσίας αντιμετωπίζει στην Ρουμανία την Ουνιρέα και με ένα θετικό αποτέλεσμα θα πετύχει τον στόχο της.

Οι γηπεδούχοι από την άλλη πλευρά στοχεύουν στη νίκη για να παραμείνει "αφεντικό" για τη δεύτερη θέση. Στον άλλο αγώνα, Ρεϊντζερς και Στουτγκάρδη παίζουν τα ρέστα τους.

Οι Σκωτσέζοι μόνο με νίκη θα συνεχίσουν να ελπίζουν για την πρόκριση ενώ και οι Γερμανοί για να έχουν ελπίδες χρειάζονται το θετικό αποτέλεσμα και ενώ στο φινάλε υποδέχονται στην έδρα τους την Ουνιρέα.

8ος όμιλος: Το εισιτήριο για τους "16" του Τσάμπιονς Λιγκ θέλει να "σφραγίσει" και μαθηματικά, η Άρσεναλ με αντίπαλο την Σταντάρ Λιέγης στο "Έμιρεϊτς". Οι "κανονιέρηδες" στοχεύουν και στην πρώτη θέση και με το τρίποντο θα παραμένουν σε θέση ισχύος.

Στην αντίπερα όχθη οι Βέλγοι έμειναν ζωντανοί για την πρόκριση μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού και πλέον θα επιδιώξουν να κάνουν την έκπληξη και να αποσπάσουν ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα έχουν την ευκαιρία στο φινάλε να ελπίζουν στη δεύτερη θέση αν ο Ολυμπιακός δεν κερδίσει στην Ολλανδία.

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ

(ΣΕ 4 ΑΓΏΝΕΣ)

5Ος ΌΜΙΛΟΣ

1.ΛΥΩΝ 10 8-2

2.ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ 9 11-6

3.ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ 4 3-5

4.ΝΤΕΜΠΡΕΤΣΕΝ 0 5-14

6ος ΟΜΙΛΟΣ

1.ΙΝΤΕΡ 6 5-4

2.ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ 5 4-5

3.ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 5 3-2

4.ΝΤΙΝΑΜΟ ΚΙΕΒΟΥ 4 6-7

7ος ΟΜΙΛΟΣ

1.ΣΕΒΙΛΛΗ 10 10-3

2.ΟΥΝΙΡΕΑ 5 6-5

3.ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ 3 4-6

4.ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ 2 4-10

8ος όμιλος

1.ΑΡΣΕΝΑΛ 10 10-4

2.ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 6 3-5

3.ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ 4 6-6

4.ΑΛΚΜΑΑΡ 2 3-7

Συνθήματα στο "Ολίμπικο" κατά Μπαλοτέλι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όλη η ποδοσφαιρική Ιταλία περιμένει με ανυπομονησία το ντέρμπι της 15ης αγωνιστικής (5/12) μεταξύ της Γιουβέντους και της Ίντερ, όμως φαίνεται πως αυτό ξεκίνησε δύο εβδομάδες νωρίτερα...

Κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της "βέκια σινιόρα" με την Ουντινέζε που βρήκε νικητές τους Τορινέζους με 1-0, η εξέδρα των οργανωμένων δεν ασχολήθηκε μόνο με το παιχνίδι αυτό καθ'αυτό αλλά "έπιασε στο στόμα της" και τον Μάριο Μπαλοτέλι, εκτοξεύοντας συνθήματα εναντίον του.

Συνθήματα όπως "εάν τους γ......με, ο Μπαλοτέλι θα πεθάνει" ακούγονταν τόσο δυνατά στο γήπεδο, αναγκάζοντας ακόμα και τον εκφωνητή να κάνει δύο φορές έκκληση από τα μεγάφωνα για να αποφεύγονται τα ρατσιστικά συνθήματα με επίκεντρο τον Ιταλογκανέζο επιθετικό των "νερατζούρι".

"Είμαι εναντίον κάθε προσβολής και ρατσιστικής διάκρισης, αλλά αν πάμε σε γήπεδα δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε καθώς υπάρχουν προσβολές παντού.

Υπήρξα και εγώ παίκτης και θυμάμαι ακόμα το σύνθημα "αφήστε το Βεζούβιο να τους κάψει όλους".

Το θυμάμαι και με πληγώνει. Είναι αλήθεια ότι ο κόσμος πληρώνει εισιτήριο, όμως δεν έχουν κανένα δικαίωμα να προσβάλλουν ανθρώπους", δήλωσε αμέσως μετά το ματς ο τεχνικός των "μπιανκονέρι", Τσίρο Φεράρα, αναφερόμενος στο άσχημο συμβάν με τον Μπαλοτέλι.

Υπενθυμίζεται ότι στο αντίστοιχο περσινό παιχνίδι της Γιουβέντους με την Ίντερ (1-1) οι φανατικοί της Γιούβε είχαν "στολίσει" με πάρα πολλά τραγούδια ρατσιστικού περιεχομένου τον Μάριο Μπαλοτέλι, με την ιταλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία να μην χαρίζεται στους Τορινέζους και να αναγκάζονται να παίξουν με κλειστές τις πόρτες κόντρα στην Αταλάντα.

Αποκλεισμός-σοκ για την Μπενφίκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Βιτόρια Γκιμαράες κέρδισε την Μπενφίκα μέσα στο "Λουζ" με 1-0 και την απέκλεισε από το πορτογαλικό κύπελλο.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Γκουστάβο Λατσαρέτι στο 25' και οι "αετοί" δεν κατάφεραν να αντιδράσουν, αν και έπαιζαν με βασικούς.

Αυτή είναι η φάση των "32" του κυπέλλου, ενώ η Σπόρτινγκ προκρίθηκε στους "16" κερδίζοντας με 4-1 την Πεσκαδόρες (ομάδα 4ης κατηγορίας), αν και βρέθηκε χάνει.

Η σύνθεση της Μπενφίκα...
Μορέιρα, Ρούμπεν Αμορίμ (84' Φελίπε Μενέζες), Σίντεϊ, Νταβίντ Λουΐζ, Φάμπιο Κοεντράο, Χάβι Γκαρθία, Ραμίρες, Ντι Μαρία, Αϊμάρ (67' Ουέλντον), Σαβιόλα, Κεϊρίσον (80' Νούνο Γκόμες).

*Η Πόρτο αγωνίζεται στις 6 Ιανουαρίου με την Ολιβεϊρένσε (ομάδα 2ης κατηγορίας)

Μπενφίκα - Γκιμαράες 0-1

Γιώργος Φωτάκης: «Ήμασταν καλύτεροι και κερδίσαμε δίκαια»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Φωτάκης και μίλησε για το χθεσινό ντέρμπι της Θες/νίκης, τόνισε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια τον αγώνα ενώ η διαιτησία δεν έπαιξε ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα, ανέφερε επίσης ότι η απόδοση του θα ανέβει στην συνέχεια ενώ πιστεύει ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να φύγει νικητής από το ΟΑΚΑ την ερχόμενη εβδομάδα.


Στην εκπομπή του Libero 107,4 «Γεγονότα» φιλοξενήθηκε σήμερα ο Γιώργος Φωτάκης, ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ μίλησε για τον χθεσινό αγώνα με τον Άρη αλλά και για το παιχνίδι με την ΑΕΚ.
Στην αρχική του τοποθέτηση, ο Γιώργος Φωτάκης ανέφερε τα εξής :
«Όλοι οι αγώνες είναι ίδιοι και η κάθε νίκη δίνει 3 βαθμούς, αυτή είναι η νοοτροπία που θέλει να μας περάσει ο προπονητής μας. Μας είπε πάντως χθες να μπούμε και να κερδίσουμε για τους εαυτούς μας και για τον κόσμο, που ήταν συγκλονιστικός χθες, καθώς σαφώς ο αγώνας ήταν σημαντικός»
Συνεχίζοντας, ο διεθνής μέσος ανέφερε επίσης :
«Πιστεύω πως θέλαμε πιο πολύ τον αγώνα, ξεκινήσαμε καλά και δυνατά το παιχνίδι, είχε και ο Άρης ευκαιρίες και ίσως αν είχε προηγηθεί να ήταν διαφορετική η εικόνα του αγώνα. Πετύχαμε όμως μια μεγάλη και δίκαιη νίκη, όταν πετυχαίνεις 4 γκολ δεν μπορεί να είναι διαφορετικά ενώ δεν συμφωνώ ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο στον χθεσινό αγώνα. Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και κέρδισε δίκαια το παιχνίδι, αυτή είναι η αλήθεια»
Για την εικόνα της ομάδας αλλά και για την προσωπική του απόδοση, ο Γιώργος Φωτάκης είπε :
«Όπως είπα και πριν λίγο καιρό, ο αποκλεισμός από την Ευρώπη μας κόστισε πολύ και μας επηρεάσε ως ομάδα. Τώρα όμως έχει αλλάξει η εικόνα της ομάδας, παίζουμε καλύτερα ενώ επιστρέφουν και οι τραυματίες που είχαμε τελευταία. Πιστεύω ότι κι εγώ είμαι πλέον σε θέση να βοηθήσω περισσότερο την ομάδα, είχα σκαμπανεβάσματα το τελευταίο διάστημα λόγω του τραυματισμού μου αλλά νομίζω ότι στην συνέχεια θα ανέβω περισσότερο πιστεύω»
Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να συμμετάσχει στο Μουντιάλ το ερχόμενο καλοκαίρι, τόνισε :
«Σίγουρα η συμμετοχή στο Μουντιάλ με την Εθνική ομάδα είναι κάτι που με ενδιαφέρει και θέλω να πάω καλά με την ομάδα μου στην συνέχεια ώστε να μπορέσω να πάω με την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής»
Μιλώντας για το επόμενο παιχνίδι, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, ο Γιώργος Φωτάκης ανέφερε τα εξής :
«Είναι σαφώς δύσκολο το παιχνίδι με την ΑΕΚ, που είναι μια πολύ καλή ομάδα. Τελευταία πάντως είχε αρκετά άτυχα αποτελέσματα και σίγουρα δεν έχει την καλύτερη δυνατή ψυχολογία ενώ εμείς τώρα είμαστε σίγουρα πολύ καλύτερα ψυχολογικά. Πιστεύω ότι με μια εμφάνιση όπως η χθεσινή μπορούμε να τα καταφέρουμε και να πάρουμε την νίκη»
Κλείνοντας, αναφέρθηκε στον κόσμο του ΠΑΟΚ λέγοντας :
«Ο κόσμος μας ήταν συγκλονιστικός, όπως είπα και πριν και όλοι στην ομάδα θέλαμε την νίκη, την οποία της αφιερώνουμε φυσικά σε αυτόν τον κόσμο που είναι δίπλα μας»

Παπούλιας: «Τρομοκρατήσατε τους Ουκρανούς»!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκαν οι Έλληνες διεθνείς και δέχθηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής.

Η πρώτη ατάκα του πρώτου πολίτη της χώρας ήταν: «Τρομοκρατήσατε τους αντιπάλους σας. Κανείς δεν μπορεί να πει τίποτα, μετά από αυτό που πετύχατε, ότι δεν τα δίνετε όλα. Κανείς δεν μπορεί να σας αμφισβητήσει» και συνέχισε: «Ήμουν στη Λιουμπλιάνα και σας έβλεπα από εκεί. Είχα αγωνία. Μαζί με εμάς γιόρτασαν και οι Σλοβένοι, γιατί απέκλεισαν και εκείνοι την Ρωσία».

Στη συνέχεια, ο κ. Παπούλιας ρώτησε: «Που είναι ο Ότο;» (σ.σ.: για προσωπικούς λόγους είναι στη Γερμανία) και απάντησε ο Κώστας Κατσουράνης: «Πήγε στο σπίτι του. Τον κυνηγάει η γυναίκα του».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε: «Γιατί έχει μάθει τίποτα;» και ο μέσος του Παναθηναϊκού του απάντησε: «Πρέπει να πάρει άδεια…».

Μετά πήρε τον λόγο ο Κώστας Χαλκιάς: «Σας περιμένουμε στη Νότιο Αφρική», είπε στον κ. Παπούλια και εκείνος με τη σειρά του είπε: «Σίγουρα θα είμαι εκεί. Πιστεύω πάλι θα έχουμε ένα 2004. Είναι καλές οι προοπτικές».

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε: «Υπάρχει σύμπνοια;» και ο Κατσουράνης πήρε τον λόγο: «Ναι, είμαστε μία ομάδα».

Σε εκείνο το σημείο πήρε μία φανέλα με το νούμερο «4» του Νίκου Σπυρόπουλου, υπογεγραμμένη από όλους τους ποδοσφαιριστές και μία μπάλα. Μόλις τα παρέλαβε, ανέφερε: «Να δοξαστώ και εγώ λίγο». Μετά είπε: «Μπράβο σας. Περάσαμε και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση. Να το γιορτάσουμε. Αποδείχθηκε ότι όλα γίνονται στον αθλητισμό και φυσικά όλα μπορούν να γίνουν εκεί».

Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, λέγοντας: «Να μας πει ο Σαλπιγγίδης πως πέτυχε το γκολ».

Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν λίγο τρακαρισμένος και δεν μίλησε. Ο κ. Παπούλιας πήγε στον παίκτη και του είπε: «Τον ζάλισες, ε; Σκόπευσες;» και ο «Σάλπι» απάντησε χαμογελώντας: «Ναι, αυτό είχα σκοπό να κάνω» και συμπλήρωσε ο Κατσουράνης: «Αν το είχε κάνει με το δεξί, θα είχε βάλει δύο γκολ στην ίδια φάση».

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ανανέωσε το ραντεβού για τη Νότιο Αφρική και σχολίασε: «Όλα γίνονται, όταν παλεύετε όπως παλέψατε. Μπορείτε να κερδίσετε οποιονδήποτε, εάν συνεχίσετε έτσι. Ραντεβού στο γήπεδο!».

Στην πρώτη φωτογραφία με τους Έλληνες διεθνείς και τα στελέχη της ΕΠΟ, είπε: «Είμαι και εγώ στην αποστολή», ενώ ρώτησε: «Γιατί απουσιάζουν ο Γιώργος Καραγκούνης (σ.σ.: «που είναι ο Γιώργος;», είπε) και οι υπόλοιποι διεθνείς;».

Ο αρχηγός της Εθνικής ταλαιπωρείται από ίωση, ενώ οι διεθνείς ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού ταξίδεψαν στην Ολλανδία για το παιχνίδι με την Άλκμααρ και οι υπόλοιποι έχουν υποχρεώσεις με τις ομάδες που αγωνίζονται στο εξωτερικό.

Η αντιπροσωπεία των Ελλήνων διεθνών που παρευρέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο είναι η εξής: Χαλκιάς, Κατσουράνης, Σεϊταρίδης, Τζιόλης, Σηφάκης, Νίνης, Βύντρα, Σαλπιγγίδης, Σπυρόπουλος, Μάκος, Τζόρβας και Τζαβέλλας. Το «παρών» έδωσαν, επίσης, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο τεχνικός διευθυντής της Εθνικής, Τάκης Φύσσας, ο συνεργάτης του Ρεχάγκελ, Γιάννης Τοπαλίδης, ο γυμναστής της ομάδας, Νεκτάριος Πανατζής και άλλα στελέχη της «γαλανόλευκης».

Πιλάβιος: «Παράδειγμα η Εθνική»

Κατά την έξοδο των διεθνών από το Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, δήλωσε: «Η Εθνική είναι υπόθεση όλων. Μας αφορά όλους και μας κάνει περήφανους. Θεωρώ ότι η ψυχική ανάταση και δύναμη που έδειξαν τα παιδιά είναι παράδειγμα για το πόσα μπορούμε όλοι να καταφέρουμε. Αυτό είναι το μήνυμα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: «Ηταν δικαίωση των ποδοσφαιριστών που είναι οι πρωταγωνιστές. Να συνεχίσουν να λειτουργουν έτσι οι Ελληνες ποδοσφαιριστές».

Από την πλευρά του, ο Αλέξανδρος Τζόρβας τόνισε: «Από τη στιγμή που καταφέραμε να προκριθούμε σε τελικά Μουντιάλ ύστερα από τόσα χρόνια, νομίζω πως αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να διασκεδάσουμε τον θεσμό και ό,τι προκύψει. Θέλουμε να δώσουμε χαρά στους Ελληνες και να κάνουμε τα πάντα για να τους προσφέρουμε ένα ευχάριστο θέαμα».

Η Παλέρμο απέλυσε τον Τζένγκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Βάλτερ Τζένγκα ανέλαβε με όνειρα και προσδοκίες το τιμόνι της Παλέρμο στις αρχές του καλοκαιριού, όμως η θητεία του στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" δεν κράτησε και πολύ.

Για την ακρίβεια η 13η αγωνιστική της Serie A αποδείχτηκε... γρουσούζικη για τον 49χρονο Ιταλό τεχνικό καθώς η εντός έδρας ισοπαλία στο ντέρμπι με την Κατάνια (1-1) άφησε τους "ροζανέρι" στην 12η θέση του πίνακα και οδήγησε τον πρόεδρο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι στην τελεσίδικη απόφαση να τον απομακρύνει από τον πάγκο.

"Η Παλέρμο ανακοινώνει ότι έλυσε τη συνεργασία της με τον κύριο Βάλτερ Τζένγκα, πρώτο προπονητή της ομάδας.

Η διοίκηση ευχαριστεί τον Ζένγκα για το ζήλο και την αφοσίωση που έδειξε και του δίνει τις καλύτερες ευχές για τη συνέχεια", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "ροζανέρι" μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους το μεσημέρι της Δευτέρας (23/11).

Το εντυπωσιακό είναι πως η επιλογή του Τζαμπαρίνι έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τη δήλωσή τού πως "ο Τζένγκα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ", με τον Ντέλιο Ρόσι να είναι πλέον το πρώτο φαβορί για τον πάγκο, και τους Ντανιέλε Αριγκόνι και Αλμπέρτο Τζακερόνι να προβάλλουν ως αουτσάιντερ στην άτυπη κούρσα της διαδοχής.

Από την πλευρά του ο Βάλτερ Τζένγκα δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την απομάκρυνσή του τον πάγκο, με δηλώσεις που έκανε στην ιταλική ιστοσελίδα "Stadionews":

"Δεν θέλω να σχολιάσω εν θερμώ αυτή την απόλυση. Μίλησα αυτό το πρωί με τον πρόεδρο Τζαμπαρίνι, όμως με τον Τύπο δεν θα μιλήσω πριν από την Τετάρτη", ήταν το λακωνικό σχόλιό του.

Όσο για τα κυριότερα αίτια της φυγής του; Αυτά σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα συμπυκνώνονται σε δύο πράγματα: στο γεγονός ότι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη στο ξεκίνημα της σεζόν κάνοντας λόγο ακόμα και για... πρωτάθλημα αλλά και στο ότι η ομάδα δεν παρουσίασε βελτίωση σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν, με τα τρία χρόνια χωρίς Ευρώπη να παίζουν ρόλο στην απόφαση του προέδρου των Σικελών.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: «Πεντάσφαιρος» Αίαντας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Άγιαξ ήταν εντυπωσιακός απέναντι στη Χέρενφεν , την οποία νίκησε με 5-1 και συνεχίζει να βρίσκεται στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Η Φέγενορντ και η Ουτρέχτη έμειναν στο 0-0 στο «Ντε Κάιπ», ενώ η Φένλο συνέτριψε με 5-0 τη Σπάρτα Ρότερνταμ. Η Αϊντχοβεν είχε εύκολο απόγευμα απέναντι στην Άλμελο, την οποία κέρδισε με 4-0 στο «Φίλιπς Στάντιουμ».

Τ' αποτελέσματα της 14ης αγωνιστικής:
Σάββατο 21/11
Ρόντα-Αλκμααρ 2-4
Μπρέντα-Ναϊμέγκεν 3-3
Βάαλβικ-Γκρόνινγκεν 3-1
Τβέντε-Φίτεσε 1-0

Κυριακή 22/11
Φέγενορντ-Ουτρέχτη 0-0
Αγιαξ-Χέρενφεν 5-1
Φένλο-Σπάρτα Ρότερνταμ 5-0
Βίλεμ-Ντεν Χάαγκ 1-1
Αϊντχόφεν-Αλμέλο 4-0

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 14 αγώνες)
Τβέντε 38
Αϊντχόφεν 36
Άγιαξ 32
Φέγενορντ 25
Ουτρέχτη 23
Αλκμααρ 22
Μπρέντα 21
Αλμέλο 20

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Μόνη πρώτη η Μπάγερ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Λεβερκούζεν έμεινε «όρθια» μέσα στην «Αλιάνζ Αρένα» και διατηρήθηκε στη κορυφή της βαθμολογίας. Η Μπάγερν προηγήθηκε στο 8' με τον Γκόμεζ, όμως οι «ασπιρίνες» ισοφάρισαν στο 14' με τον Κίεσλινγκ. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια είχαν την υπεροχή, έχασαν ευκαιρίες, όμως το 1-1 παρέμεινε. Η Μπόχουμ έκανε την έκπληξη και νίκησε με 0-1 μέσα στο «AOL Arena» το Αμβούργο, πετυχαίνοντας σπουδαία νίκη στην προσπάθεια που κάνει για να «ξεκολλήσει» από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

Κυριακή 22/11
Μπάγερν Μονάχου-Λεβερκούζεν 1-1
(8' Γκόμεζ-14' Κίεσλινγκ)
Αμβούργο-Μπόχουμ 0-1
(77' Γκρότε)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
Λεβερκούζεν 27
Βέρντερ Βρέμης 26
Σάλκε 25
Χοφενχάιμ 23
Αμβούργο 23
Μάιντς 22
Βόλφσμπουργκ 21
Μπάγερν Μονάχου 21
Ντόρτμουντ 18
Ανόβερο 16
Άϊντραχτ Φρανκφούρτης 16
Γκλάντμπαχ 15
Φράιμπουργκ 13
Νυρεμβέργη 12
Κολονία 12
Στουτγκάρδη 11
Μπόχουμ 11
Χέρτα Βερολίνου 5

ΙΤΑΛΙΑ: Νίκες για Μίλαν, Γιούβε


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μίλαν νίκησε με 4-3 την Κάλιαρι σ' ένα θεαματικό ματς με ανατροπές. Οι «ροσονέρι» προηγήθηκαν με τον Σέεντορφ στο πέμπτο μόλις λεπτό, όμως οι φιλοξενούμενοι πήραν το προβάδισμα με τα γκολ των Μάτρι στο 9' και τον Λατσάρι στο 30'. Ο Μποριέλο στο 38' έφερε το ματς στα ίσια, ενώ ο Πάτο στο 40' έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους. Ο Ροναλντίνιο με πέναλτι έκανε στο 62' το 4-2, ενώ στο 69' ο Νενέ διαμόρφωσε το τελικό 4-3. Η Σαμπντόρια επικράτησε με 2-1 της Κιέβο στο «Λουίτζι Φεράρι» και διατηρήθηκε στην πρώτη τετράδα. Η Ρόμα με χατ-τρικ του Τότι κέρδισε 3-1 την Μπάρι στο «Ολίμπικο». Η Γιουβέντους επικράτησε με 1-0 της Ουντινέζε στο παιχνίδι που έκλεισε την 13η αγωνιστική στο Καμπιονάτο και συνεχίζει να βρίσκεται στο «κυνήγι» της πρωτοπόρου Ίντερ.

Αναλυτικά τ' αποτελέσματα:
Κυριακή 22/11
Λιβόρνο-Τζένοα 2-1
(21΄ Λουκαρέλι, 90΄+ Πουλτσέτι - 63΄ Κρισίτο)
Σαμπντόρια-Κιέβο 2-1
(19΄ Ρόσι, 65΄ Πατσίνι - 80΄ Μαντοβάνι)
Μίλαν-Κάλιαρι 4-3
(5΄ Σέεντορφ, 38΄ Μποριέλο, 40΄ Πάτο, 62΄ πεν. Ροναλντίνιο - 9΄ Μάτρι, 30΄ Λατσάρι, 69΄ Νενέ)
Παλέρμο-Κατάνια 1-1
(4΄ Μιλιάτσο - 55΄ Μαρτίνεζ)
Σιένα-Αταλάντα 0-2
(52΄ Τιριμπόκι, 67΄ πεν. Ακουαφρέσκα)
Νάπολι-Λάτσιο 0-0
Ρόμα-Μπάρι 3-1
(6΄ πεν., 14΄, 28΄ Τότι - 73΄ αυτ. Αντρεόλι)
Γιουβέντους-Ουντινέζε 1-0
(51' Γκρόσο)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 13 αγώνες)
Ιντερ 32
Γιουβέντους 27
Μίλαν 25
Σαμπντόρια 24
Πάρμα 23
Φιορεντίνα 21
Τζένοα 20
Κάλιαρι 19
Νάπολι 19
Μπάρι 18
Ρόμα 18
Παλέρμο 17
Κιέβο 15
Ουντινέζε 15
Μπολόνια 12
Λάτσιο 12
Αταλάντα 12
Λιβόρνο 12
Κατάνια 9
Σιένα 6

Κ.ΡΟΝΑΛΝΤΟ - «Η μαμά μου με έχει σαν μωρό»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Πρόσφατα στην Ισπανία βγήκαν στην δημοσιότητα αποσπάσματα από την αυτοβιογραφία του Κριστιάνο Ρονάλντο. Σε ένα σημείο του βιβλίου γίνεται αναφορά για την πολυσυζητημένη πια σχέση του διεθνή Πορτογάλου σούπερ σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης με τη μητέρα του.

Τι αναφέρει χαρακτηριστικά ο 24χρονος άσος: «Διατηρώ μια εξαιρετική σχέση με τη μητέρα μου. Γι’ αυτήν είμαι πάντα ένα μικρό παιδί. Μέχρι και σήμερα με φροντίζει σαν να είμαι μωρό».

ΤΣΕΛΣΙ - Σούπερ πρόταση για Ριμπερί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

«Σφήνα» στην Ρεάλ Μαδρίτης για την απόκτηση του Φρανκ Ριμπερί μπήκε η Τσέλσι. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του αγγλικού τύπου, οι «μπλε» ετοιμάζονται να προσφέρουν στη Μπάγερν Μονάχου το ποσό των 45 εκατομμυρίων λιρών έτσι ώστε να εντάξουν στο δυναμικό τους τον διεθνή Γάλλο άσο τον Ιανουάριο.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι Βαυαροί αναφέρουν πως έχουν απορρίψει ήδη μία πρόταση της Τσέλσι για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Τσέλσι προσφέρει στον Ριμπερί συμβόλαιο το οποίο θα του αποφέρει εβδομαδιαία το ποσό των 172 χιλιάδων λιρών.

Τότι: «Ας λένε ότι είμαι τελειωμένος»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την απάντηση του σε αυτούς που του ασκούν έντονη κριτική έδωσε ο Φραντσέσκο Τότι, ο οποίος ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της Ρόμα στη νίκη επί της Μπάρι (3-1) για την 13η αγωνιστικής της Serie A. «Τώρα ελπίζω να συνεχίσουν να λένε ότι είμαι παρελθόν, καθώς αυτό μου φέρνει τύχη. Εξακολουθείτε να λέτε ότι είμαι τελειωμένος ως παίκτης», ανέφερε αρχικά ο αρχηγός των «τζαλορόσι».

Και συνέχισε: «Αυτό είναι το μόνο που λέω, καθώς θα ήταν εύκολο για μένα να δίνω συνεντεύξεις μετά από ένα χατ-τρικ. Προτιμότερο είναι να πάω σπίτι». Ο Τότι με τοχατ-τρικ «έπιασε» στην κορυφή του πίνακα των σκόρερ με 9 τέρματα τον Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε).

Το εγκώμιο του Τότι έπλεξε και ο τεχνικός του στη Ρόμα, Κλαούντιο Ρανιέρι: «Ο Φραντσέσκο απέδειξε πάρα πολύ γρήγορα πόσο πολύ μας έλειψε. Έχω πει ότι θα ήταν δύσκολη η σεζόν χωρίς αυτόν και μπορείτε να δείτε την διαφορά που έκανε.

Ο Τότι είναι ένα κόσμημα που πρέπει να περιφρουρήσουμε και πραγματικά δεν περίμενα μία τέτοια εμφάνιση. Πέρα από τα τρία γκολ, δεν έκανε το παραμικρό λάθος και ήταν πάντα στη σωστή θέση».

Αραμπατζής:«Δεν περιμέναμε τέτοιο σκορ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χαμηλούς τόνους κράτησε ο Νίκος Αραμπατζής με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6 για το θρίαμβο του ΠΑΟΚ επί του Άρη (4-1).

«Δεν περιμέναμε ότι θα πάρει τέτοιες διαστάσεις η νίκη, αν είχε βάλει το γκολ ο Άρης στο 0-0, τα πράγματα ίσως να ήταν διαφορετικά» τόνισε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ και στάθηκε στο γεγονός ότι η ομάδα του ήταν πιο συγκεντρωμένη και προσηλωμένη στον στόχο.

Για τους στόχους του ΠΑΟΚ τη φετινή σεζόν ο Νίκος Αραμπατζής τόνισε ότι δεν αλλάζουν παρά την μείωση της διαφοράς από την κορυφή. «Νομίζω ότι θα ήταν λάθος να λέμε ότι πάμε για πρωτάθλημα και Τσάμπιονς Λιγκ. Πρέπει να κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι και θα δούμε στο τέλος τι θα γίνει»

Αναλυτικά τι δήλωσε ο αμυντικός του ΠΑΟΚ:

«Είναι ένα τοπικό ντέρμπι, ξέρουμε πολύ καλά την κόντρα που υπάρχει στην πόλη. Όταν κερδίζεις ένα ντέρμπι με τέτοιο σκορ, δίνεις παντού απαντήσεις και σε βοηθάει τόσο ψυχολογικά όσο και βαθμολογικά για τη συνέχεια».

«Είχε δυσκολίες το παιχνίδι. Δεν περίμενα ότι θα πάρει τέτοιες διαστάσεις το σκορ. Μπήκαμε αποφασισμένοι για τη νίκη, ήμασταν συγκεντρωμένοι και τα καταφέραμε. Σταθήκαμε τυχεροί, γιατί ο Άρης είχε δοκάρι στο 0-0. Αν είχε βάλει εκείνο το γκολ, ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά. Δεν επηρεαστήκαμε από αυτή τη φάση, βγήκαμε μπροστά, πετύχαμε γκολ σε καίρια χρονικά σημεία και κερδίσαμε το παιχνίδι».

«Όλη την εβδομάδα μας ζητούσε ο κύριος Σάντος να μην επηρεαστούμε από τα εξωαγωνιστικά του ντέρμπι και να παραμείνουμε συγκεντρωμένοι. Υπήρχε ένταση αλλά εμείς ήμασταν πιο προσηλωμένοι και πιο παθιασμένοι στο παιχνίδι μας».

«Έχουμε έναν τρόπο παιχνιδιού τον οποίο έχει επιλέξει ο προπονητής μας. Δεν μας είπε ποτέ να βάζουμε ένα γκολ και να γυρνάμε πίσω να κρατάμε το αποτέλεσμα. Είχαμε φάσεις, ήμασταν τυχεροί και πετύχαμε γκολ. Μας «πήγε» βέβαια και το παιχνίδι. Σε άλλα παιχνίδια δημιουργούσαμε ευκαιρίες αλλά δεν βάζαμε γκολ».

«Δεν σκεφτήκαμε καθόλου ότι στραβοπάτησαν οι δύο πρώτοι (σ.σ. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός) και θα πλησιάσουμε την κορυφή. Στόχος μας είναι να μειώσουμε την διαφορά γιατί έχουν ξεφύγει πολύ και οι δυο τους. Καλό είναι να μειώνεται η διαφορά. Εμείς είμαστε συγκεντρωμένοι στα δικά μας παιχνίδια και όχι σε αυτά των άλλων. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον, αλλά δεν αλλάζει ο στόχος μας. Είναι λάθος μετά από αυτή τη νίκη να λέμε πως πάμε για πρωτάθλημα, Τσάμπιονς Λιγκ και δεύτερη θέση. Παραμένουμε συγκεντρωμένοι, κοιτάμε να γινόμαστε καλύτεροι και θα δούμε στο τέλος τι έχουμε πετύχει».

«Πιστεύω πως οι, θεωρητικά, υποδεέστερες ομάδες, όπως ΠΑΣ και Καβάλα, οι οποίες ανέβηκαν από τη Β’ Εθνική έχουν δυνατά σύνολα και πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να τους πάρεις αποτέλεσμα. Έχουν ανέβει ποιοτικά. Με τον Πανθρακικό, ειδικά στο δεύτερο μέρος προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να κρατήσουμε το υπέρ μας σκορ».

ΠΑΣ Γιάννινα: Πριμ για την ισοπαλία με Ολυμπιακό


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ένα ποσό κοντά στα 50.000 ευρώ θα μοιραστούν οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα για το θετικό αποτέλεσμα (2-2) κόντρα στον Ολυμπιακό.

Ο αντιπρόεδρος της ομάδας, Νίκος Χήτας, επισκέφθηκε τους παίκτες πριν την έναρξη του ματς με τους «ερυθρόλευκους» και τους είπε χαρακτηριστικά:«Εγώ θα είμαι εδώ και θα αποζημιώσω την εμφάνιση και όποιο θετικό αποτέλεσμα, συμπεριλαμβανομένης και της ισοπαλίας».

Σκέφτονται Τάτση για γενικό αρχηγό

Πολλά ονόματα έχουν ακουστεί για τη θέση του γενικού αρχηγού στον ΠΑΣ Γιάννινα. Επικρατέστερος, ωστόσο, γι' αυτό το πόστο φέρεται να είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής της ομάδας, Γιάννης Τάτσης. Την Κυριακή, μάλιστα, ο πρόεδρος του ΠΑΣ, Γιώργος Χριστοβασίλης παρακολούθησε μαζί με τον Τάτση των αγώνα Νέων του συλλόγου.

Το μεσημέρι της Δευτέρας (15:30) ο ΠΑΣ θα δώσει φιλικό με την Κρανούλα. Ο Γιώργος Παράσχος θα έχει την ευκαιρία να δει την αγωνιστική κατάσταση όσων παικτών δεν αγωνίστηκαν το Σάββατο κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΗΠΑ: Έχασε το πρωτάθλημα ο Μπέκαμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Στη ρώσικη ρουλέτα χάθηκε το αμερικανικό όνειρο για τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Οι Γκάλαξι ηττήθηκαν στα πέναλτι απο τη Ρεάλ Σολτ Λέικ. στον τελικό του MLS, που διεξήχθη στο Σιάτλ.

Ο διεθνής Άγγλος μέσος που θα αφήσει το Λος Άντζελες για τους επόμενους μήνες με προορισμό τη Μίλαν, αποχωρεί πικραμένος, χάνοντας την ευκαιρία να προσθέσει στο παλμαρέ του κι έναν τίτλο από το αμερικανικό πρωτάθλημα.

Οι Γκάλαξι προηγήθηκαν με γκολ του Μάικ Μαγκί στο 41ο λεπτό, μετά από συνδυασμό των Ντόνοβαν και Μπέκαμ, όμως η Ρεάλ ισοφάρισε στο 64` με τον Ρόμπι Φίντλεϊ. Στο υπόλοιπο διάστημα και στην ημίωρη παράταση, το σκορ δεν άλλαξε και έτσι ο τίτλο κρίθηκε στα πέναλτι, όπου επικράτησε η Ρεάλ με 5-4.

«Τα πέναλτι είναι ρώσικη ρουλέτα. Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να χάνεις έναν τίτλο, αλλά και τα πέναλτι είναι μέρος του ποδοσφαίρου».

MEΞΙΚΟ: Στη γειτονιά των αγγέλων ο Ντε Νίγκρις


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ήταν όλοι εκεί στο τελευταίο αντίο του Αντόνιο ντε Νίγκρις. Περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι, παρευρέθηκαν στην τελετή του αδικοχαμένου παίκτη της Λάρισας, στο στάδιο «Τεχνολότζικο» στην πόλη Μοντερέι του Μεξικού.

Η οικογένεια του αείμνηστου 31χρονου, ο Αρχιεπίσκοπος της περιοχής, μέλη της ομάδας Ραγιάδος, από την οποία ξεκίνησε την καριέρα του και χιλιάδες ανωνύμων.

Στο κέντρο του γηπέδου είχε στηθεί ένα ειδικό βάθρο, που έμοιαζε με βωμό, εκεί όπου αποτεφρώθηκε ο Ντε Νίγκρις, σε μία διαδικασία που διήρκεσε περισσότερο από ώρα.

Στο τέλος, οι στάχτες του σώματος του , συγκεντρώθηκαν σε ένα ειδικό δοχείο και μέσω αυτού, έκαναν το γύρο του γηπέδου, με το πλήθος να τραγουδούσε ρυθμικά το όνομά του.

ΞΑΝΘΗ: Επιστρέφει ο Άντζας!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Έτοιμος να φορέσει ξανά τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια φέρεται να είναι ο Παρασκευάς Αντζας, έξι μήνες μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από το ποδόσφαιρο. Ο πρώην διεθνής αμυντικός εξετάζει σοβαρά την πρόταση του Χρήστου Πανόπουλου να αγωνιστεί στην Ξάνθη.

Κάποιοι, μάλιστα, υποστηρίζουν ότι ο 34χρονος Δραμινός έχει ήδη αποδεχθεί την πρόταση του μεγαλομετόχου της ακριτικής ομάδας για συμβόλαιο ενάμιση χρόνου. Το μόνο που απομένει είναι η επισημοποίηση της συνεργασίας των δύο πλευρών, αφού ακούγεται ότι ο Άντζας έχει στα χέρια του ειδικό πρόγραμμα εκγύμνασης, προκειμένου να φτάσει τα επίπεδα των υπόλοιπων ποδοσφαιριστών της Ξάνθης.

Από την πλευρά της, η ΠΑΕ δεν επιβεβαιώνει τις πληροφορίες, αλλά οι ακρίτες ουδέποτε στο παρελθόν έχουν επιβεβαιώσει μεταγραφές που στο τέλος έχουν ολοκληρωθεί.

Γιάννης Μώραλης: «Toυς χρειάζεται οφθαλμίατρος!»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Απάντηση στις χθεσινοβραδινές (22/11) δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας (μετά το 1-1 του Παναθηναίκού με τον Αστέρα Τρίπολης), έδωσε ο Γιάννης Μώραλης, λίγο πριν την αναχώρηση της αποστολής του Ολυμπιακού με προορισμό την Ολλανδία, ενόψει του αγώνα την Τρίτης (25/11) με την Αλκμααρ για την 5η αγωνιστική του Champions League.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, απαντώντας στη δήλωση του κ. Πατέρα ότι «... αν κάποιοι διαιτητές θέλουν οφθαλμίατρο, είναι δουλειά της ΚΕΔ να τους στείλει στον γιατρό», είπε με καυστικό ύφος πως «... Οσοι έχουν δει φέτος τα εντός έδρας παιχνίδια του Παναθηναϊκού, σίγουρα θα έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα πως οι διαιτητές χρειάζονται οφθαλμίατρο».

Σε ερώτηση που δέχθηκε στη συνέχεια προκειμένου να τοποθετηθεί επίσης για δήλωση του Νικόλα Πατέρα, ο οποίος πρόσθεσε: «...είμαι προβληματισμένος αλλά δεν θέλω να κάνω τέτοιες συζητήσεις. Τις αφήνω για τα παπαγαλάκια που υπάρχουν στην άλλη πλευρά», ο Γιάννης Μώραλης αρκέστηκε να απαντήσει «Δεν απαντάω για τα παπαγαλάκια».

Συνεχίζοντας, ο κ. Μώραλης αναφέρθηκε και στο παιχνίδι με την Αλκμααρ: «Πρόκειται για ένα δύσκολο παιχνίδι, στο οποίο έχουμε την ευκαιρία να τελειώσουμε την υπόθεση πρόκριση. Αν αυτό δεν συμβεί, τότε υπάρχει και το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με την Αρσεναλ στο Καραϊσκάκη. Οχι ότι το συγκεκριμένο παιχνίδι θα είναι εύκολο, ή Αρσεναλ θα είναι αδιάφορη, αλλά θεωρώ ότι σε ένα γεμάτο Καραϊσκάκη, μπορούμε να κερδίσουμε και να πάρουμε την πρόκριση».

Την αποστολή, η οποία αναχώρησε στις 09:00, αποτελούν οι: Νικοπολίδης, Παναγόπουλος, Πάρντο, Ντομί, Γκαλίτσιος, Λεονάρντο, Μέλμπεργκ, Πάντος, Α. Παπαδόπουλος, Κ. Παπαδόπουλος, Ρ. Μπράβο, Ζεβλάκοφ, Ντουντού, Φετφατζίδης, Όσκαρ, Κατσικογιάννης, Μαρέσκα, Νικλητσιώτης, Στολτίδης, Ζαϊρί, Μήτρογλου.

Μεταξύ των «εκλεκτών» συμπεριλαμβάνεται και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος. Ο κεντρικός αμυντικός των πρωταθλητών δεν έπαιξε στα Γιάννενα λόγω ενοχλήσεων (τράβηγμα) στον προσαγωγό, αλλά όλα δείχνουν ότι θα είναι στη διάθεση του προπονητή του για το μεγάλο ματς της Τρίτης.

Νέο σοκ με Τοροσίδη

Τα προβλήματα τραυματισμών δεν έχουν τελειωμό για τον Ολυμπιακό και χθες το νέο πρόβλημα, που είναι μάλιστα και ανησυχητικό έχει να κάνει με τον Βασίλη Τοροσίδη. Ο διεθνής άσος των πειραιωτών αποκλείστηκε από την αποστολή για το παιχνίδι με την Άλκμααρ και θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι δεν πρόκειται να αγωνιστεί ούτε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ο «Τόρο» δοκίμασε χθες να προπονηθεί αλλά δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα καθώς αισθάνθηκε έντονες ενοχλήσεις, αυτή τη φορά στο γόνατο, με αποτέλεσμα να σταματήσει αμέσως την προπόνηση.

Ο διεθνής άσος είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα είναι σε θέση να παίξει ούτε με τον Παναθηναϊκό στο «Καραϊσκάκη» και το θέμα πλέον είναι για πόσο καιρό ακόμα θα μείνει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων του Ολυμπιακού. Δεν είναι λίγοι μάλιστα αυτοί που εκφράζουν φόβους για παράταση της απουσίας του παίκτη και όχι για μικρό διάστημα.

«Λίγα πράγματα τον Ιανουάριο»

Κατηγορηματικοί πλέον είναι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού όσον αφορά τη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας τον Ιανουάριο και το γεγονός ότι δεν πρόκειται να γίνουν ακριβές μεταγραφές με μεγάλα ονόματα. Ειδικά αν δεν περάσει η ομάδα στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, τότε θα κοιτάξουν για μια μεταγραφή επιθετικού και λογικά εκεί θα τελειώσει το θέμα. Αν η ομάδα είναι για τα καλά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, τότε ίσως να γίνει και άλλη κίνηση, σε αντίθετη περίπτωση δεν αποκλείεται να μη γίνει και τίποτα.

Τα οικονομικά της ΠΑΕ είναι σφιχτά και αν το πρωτάθλημα δείχνει δύσκολο δεν πρόκειται ο Κόκκαλης να ρισκάρει βάζοντας χρήματα και ξέροντας ότι μπορεί να μην έχει τα 20 εκατ. ευρώ από την απευθείας πρόκριση στους ομίλους. Οι περιπτώσεις του Λούα Λούα και του Φαρίας επανεξετάζονται στον Ολυμπιακό από τη στιγμή που είναι εφικτές και φτηνές, ενώ από τον ελληνικό χώρο είναι στα υπόψη ο Τσέζαρε.

Άρης: Επεισόδια στο "Κλεάνθης Βικελίδης"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Επεισόδια δημιουργήθηκαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" κατά την επιστροφή της αποστολής του Άρη, από μαινόμενους οπαδούς των κίτρινων που ήταν δυσαρεστημένοι από την ήττα της ομάδας τους με 4-1.

Πριν την έναρξη της αναμέτρησης με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, οι φίλοι του Άρη αποθέωναν την αποστολή της ομάδας τους την ώρα που αναχωρούσε από το "Κλεάνθης Βικελίδης", για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης.

Λίγες ώρες αργότερα το σκηνικό άλλαξε με τους οπαδούς των κίτρινων να περιμένουν με άγριες διαθέσεις τους παίκτες του Άρη, μετά την βαριά ήττα με 4-1.

Στην περιοχή γύρο από το "Κλεάνθης Βικελίδης" υπήρχε μεγάλη αστυνομική δύναμη, που έκανε αδικαιολόγητη χρήση δακρυγόνων με σκοπό να διαλύσει το πλήθος που ήταν συγκεντρωμένο.

Αυτό όπως ήταν λογικό έφερε την αντίδραση των οπαδών, που στη συνέχεια δημιούργησαν επεισόδια στην γύρο περιοχή.