Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

Η Παλέρμο απέλυσε τον Τζένγκα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Βάλτερ Τζένγκα ανέλαβε με όνειρα και προσδοκίες το τιμόνι της Παλέρμο στις αρχές του καλοκαιριού, όμως η θητεία του στο "Ρέντσο Μπαρμπέρα" δεν κράτησε και πολύ.

Για την ακρίβεια η 13η αγωνιστική της Serie A αποδείχτηκε... γρουσούζικη για τον 49χρονο Ιταλό τεχνικό καθώς η εντός έδρας ισοπαλία στο ντέρμπι με την Κατάνια (1-1) άφησε τους "ροζανέρι" στην 12η θέση του πίνακα και οδήγησε τον πρόεδρο Μαουρίτσιο Τζαμπαρίνι στην τελεσίδικη απόφαση να τον απομακρύνει από τον πάγκο.

"Η Παλέρμο ανακοινώνει ότι έλυσε τη συνεργασία της με τον κύριο Βάλτερ Τζένγκα, πρώτο προπονητή της ομάδας.

Η διοίκηση ευχαριστεί τον Ζένγκα για το ζήλο και την αφοσίωση που έδειξε και του δίνει τις καλύτερες ευχές για τη συνέχεια", αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι "ροζανέρι" μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα τους το μεσημέρι της Δευτέρας (23/11).

Το εντυπωσιακό είναι πως η επιλογή του Τζαμπαρίνι έρχεται μόλις τρεις ημέρες μετά τη δήλωσή τού πως "ο Τζένγκα είναι ο καλύτερος προπονητής που είχα ποτέ", με τον Ντέλιο Ρόσι να είναι πλέον το πρώτο φαβορί για τον πάγκο, και τους Ντανιέλε Αριγκόνι και Αλμπέρτο Τζακερόνι να προβάλλουν ως αουτσάιντερ στην άτυπη κούρσα της διαδοχής.

Από την πλευρά του ο Βάλτερ Τζένγκα δεν μπόρεσε να κρύψει την απογοήτευσή του για την απομάκρυνσή του τον πάγκο, με δηλώσεις που έκανε στην ιταλική ιστοσελίδα "Stadionews":

"Δεν θέλω να σχολιάσω εν θερμώ αυτή την απόλυση. Μίλησα αυτό το πρωί με τον πρόεδρο Τζαμπαρίνι, όμως με τον Τύπο δεν θα μιλήσω πριν από την Τετάρτη", ήταν το λακωνικό σχόλιό του.

Όσο για τα κυριότερα αίτια της φυγής του; Αυτά σύμφωνα με τα ΜΜΕ στη γειτονική χώρα συμπυκνώνονται σε δύο πράγματα: στο γεγονός ότι έβαλε πολύ ψηλά τον πήχη στο ξεκίνημα της σεζόν κάνοντας λόγο ακόμα και για... πρωτάθλημα αλλά και στο ότι η ομάδα δεν παρουσίασε βελτίωση σε σύγκριση με την περυσινή σεζόν, με τα τρία χρόνια χωρίς Ευρώπη να παίζουν ρόλο στην απόφαση του προέδρου των Σικελών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: