Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΑΕΚ μόνο στο… τσαγανό!!


Με… καλοκαιρινή διάθεση παρουσιάστηκε η ΑΕΚ στην Ριζούπολη. Η Ένωση δεν ήταν συγκεντρωμένη και ο ψυχωμένος Απόλλων έκανε τα πάντα για τη νίκη, την οποία του στέρησε ο Μπαρμπόσα στο φινάλε (3-3).

ΑΕΚ μόνο στο… τσαγανό!
Φτηνά την γλίτωσε η ΑΕΚ στην Ριζούπολη. Ο Απόλλων «σκύλιασε» για τη νίκη, όμως η «Ένωση» με σωτήρες τους Κρισάντους (2γκολ) και Μπαρμπόσα (ισοφάρισε στο τέλος), κατάφερε να αποφύγει την ήττα σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι, 3-3.

Καλύτερη στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού η ομάδα του Αλέκου Βοσνιάδη. Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» άνοιξε το σκορ με τον Τζιώρα (24’), όμως παρά το γεγονός ότι της ακυρώθηκε γκολ ως οφσάιντ (ο Ανγκούλο καλυπτόταν οριακά) και ο Κρισάντους απάντησε για την ΑΕΚ, πήγε στα αποδυτήρια με το προβάδισμα (Ανγκούλο 45+1’).

Η πίεση των «κιτρινόμαυρων» στο δεύτερο 45λεπτο μπορεί να μην ανησύχησε ιδιαίτερα τους αμυντικούς του Ταϊρη, όμως στον πρώτο συνδυασμό των Αραβίδη-Μπαρμπόσα ο Νιγηριανός φορ έγραψε το 2-2. Λίγα λεπτά αργότερα ο Σουάνης (81’) έβαλε με γκολάρα μπροστά τους γηπεδούχους και ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της «Ένωσης» διαμόρφωσε το τελικό σκορ (88’).

Η βαθμολογία (8 αγώνες)

1. ΑΕΚ 27
2. Ηρακλής 23
3. Απόλλων Σμύρνης 14
4. ΑΕΛ 12
5. Παναχαϊκή 5
6. Ολυμπιακός Βόλου 4


Την επόμενη (9η) αγωνιστική η ΑΕΚ αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ την Λάρισα, ενώ ο Απόλλων θα παίξει στο «Καυταντζόγλειο» κόντρα στον Ηρακλή.

Το ματς:



Πιο συνειδητοποιημένη έδειξε στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η ΑΕΚ. Οι παίκτες του Τραϊανού Δέλλα είχαν την κατοχή και προσπάθησαν με οργανωμένες επιθέσεις να απειλήσουν τον Ταΐρη. Παρά τις προσπάθειες των φιλοξενούμενων, η ομάδα του Βοσνιάδη δεν αγχώθηκε και με ψυχραιμία βγήκε απ’ την άμυνά της. Σταδιακά κατάφερε να γίνει και απειλητική, με επιθέσεις που ξεκινούσαν από τα δεξιά. Μια, δυο.. τρεις και η ζημιά έγινε για την «Ένωση» -που πιάστηκε στον ύπνο- και ο Τζιώρας άνοιξε το σκορ στο 24ο λεπτό με κεφαλιά.

Το γκολ της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» την βοήθησε να εφαρμόσει ακόμη καλύτερα το πλάνο της, που βασιζόταν στην μεστή άμυνα. Η ΑΕΚ τα έβρισκε… μπαστούνια όταν πλησίαζε την αντίπαλη περιοχή και το «έριξε» στα σουτ. Οι γηπεδούχοι χτύπησαν με αντεπιθέσεις και τους ακυρώθηκε γκολ του Ανγκούλο (33’) ως οφσάιντ, σε μια φάση που ήταν εξαιρετικά δύσκολη και ο παίκτης φαίνεται να καλύπτεται οριακά. Τέσσερα λεπτά αργότερα ήρθε το 1-1. Πρώτη κακή αντίδραση στην άμυνα του Απόλλωνα, έπειτα από στημένη φάση, με τον Κρισάντους να φέρνει το ματς στα ίσα. Αυτό που άξιζε, η ομάδα του Βοσνιάδη κατάφερε να το πάρει στην εκπνοή του ημιχρόνου. Ο Μπαρμπόσα πέταξε στα… σκουπίδια κόντρα επίθεση και η ΑΕΚ το πλήρωσε με το «ίδιο νόμισμα», με τον Ανγκούλο στέλνει την ομάδα του με προβάδισμα στα αποδυτήρια.

Περισσότερες πρωτοβουλίες προσπάθησαν να πάρουν οι «κιτρινόμαυροι» στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου. Από την μεριά τους οι παίκτες του Απόλλωνα αν και έδωσαν μέτρα στο γήπεδο δεν το πλήρωσαν και με όπλο την αμυντική τους συνοχή δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα. Αντίθετα, η ΑΕΚ με το πέρασμα των λεπτών έχασε την ψυχραιμία της και η κυκλοφορία της μπάλας στον χώρο του κέντρου ήταν ανούσια. Μετά την συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Μπαρμπόσα «ξύπνησε» και η ομάδα του έγινε πιο δραστήρια, χωρίς όμως να καταφέρει να φτάσει στην ισοφάριση.

Η… έκρηξη της «Ένωσης» κράτησε μόλις ένα 5λεπτο, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν και πάλι τον τρόπο να αφοπλίσουν τα ατού των αντιπάλων. Για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βοσνιάδης έδωσε εντολή στην ομάδα του να πάρει μέτρα, ώστε να ξεκουράσει τα μετόπισθεν. Το σχέδιο αν και έδειχνε να αποδίδει δεν… έπιασε, αφού σε μία φάση που βρήκαν χώρο Μπαρμπόσα και Αραβίδης συνδυάστηκαν άψογα, με τον πρώτο να σερβίρει στον Κρισάντους, που τελείωσε υποδειγματικά την φάση (77’). Παρά την ισοφάριση, ο Απόλλων και πάλι δεν παραδόθηκε, με γκολάρα του Σουάνη (μόλις είχε μπει) πήρε και πάλι το προβάδισμα βάζοντας με την πλάτη στον τοίχο την ΑΕΚ. Τελικά, οι «κιτρινόμαυροι» έσωσαν στο φινάλε την παρτίδα, με ωραία κίνηση και σουτ του Μπαρμπόσα στο 88ο λεπτό.





Οι συνθέσεις:



Απόλλων (Αλέκος Βοσνιάδης): Ταϊρης, Βασιλαντωνόπουλος, Κύργιας, Γκόλιας, Κοτσώνης, Ψιάνος, Βάντερσον, Φαρινόλα, Ανγκούλο (70’ Ηρακλής), Λαγός (78’ Σουάνης), Τζιώρας (87΄ Καραδέμητρος)

Στον πάγκο: Πίτκας, Γεωργίου, Πινέιρο, Μπαμ Μπαμ

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Καραγκιολίδης, Ρόβας, Κολοβέτσιος (81’ Κορδέρο), Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης (63’ Σοϊλέδης), Ανάκογλου (71’ Ντούνης), Γιόχανσον, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα, Αραβίδης, Κρισάντους

Στον πάγκο: Ανέστης, Γεωργέας, Ντακόλ, Σβάρνας

Διαιτητής: Γιάννης Παπαδόπουλος

Γήπεδο: Ριζούπολη
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Αλεπού» ο Φουχς!!


Στην Αγγλία θα συνεχίσει την καριέρα του ο Κρίστιαν Φουχς, καθώς ο αρχηγός της Εθνικής Αυστρίας συμφώνησε με τη Λέστερ για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Αλεπού» ο Φουχς!
Τους… μπελάδες που είχε τη φετινή σεζόν στην Premier League θέλουν να γλιτώσουν στη Λέστερ του χρόνου και φροντίζουν νωρίς την ενίσχυσή τους. Οι «Αλεπούδες» προχώρησαν σε μία πολύ καλή κίνηση, αφού τα βρήκαν σε όλα με τον Κρίστιαν Φουχς, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Σάλκε.

Ο 29χρονος αριστερός μπακ είναι ο αρχηγός της εθνικής Αυστρίας, με την οποία έχει μέχρι σήμερα 66 συμμετοχές και αγωνιζόταν στους «βασιλικούς μπλε» από το 2011.

«Είμαι ευτυχισμένος που υπέγραψα στη Λέστερ. Ήταν πάντα ένας στόχος για μένα να αγωνιστώ στην Premier League, και είμαι ευτυχισμένος που θα εκπληρώσω αυτό το όνειρο. Όλοι παρακολουθούν την Premier League. Νομίζω είναι το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου. Η Λέστερ είναι μία νέα εμπειρία και μία νέα πρόκληση για μένα», δήλωσε περιχαρής ο Κρίστιαν Φουχς μετά την υπογραφή του νέου συμβολαίου του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ερευνά την ανάθεση των Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ το FBI!!

Στο μικροσκόπιο του FBI μπαίνει ο τρόπος που Ρωσία και Κατάρ ανέλαβαν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022, όπως ανακοινώθηκε.

Ερευνά την ανάθεση των Μουντιάλ σε Ρωσία και Κατάρ το FBI!
Η αποκάλυψη του σκανδάλου στις τάξεις της FIFA και η παραίτηση του Ζεπ Μπλάτερ ίσως να ήταν μόνο η αρχή…

Το FBI, που έφερε στην επιφάνεια τη διαφθορά κορυφαίων στελεχών της παγκόσμιας ομοσπονδίας, ανακοίνωσε πως η έρευνά του προχωρά πλέον και στον τρόπο που η Ρωσία και το Κατάρ ανέλαβαν τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018 και το 2022 αντίστοιχα.

Σκοπός του FBI είναι να εξετάσει αν χρησιμοποιήθηκαν αθέμιτα μέσα από τις χώρες που εξασφάλισαν τις μεγάλες διοργανώσεις, προκειμένου να κερδίσουν ψήφους. Μένει να φανεί ποια θα είναι τα αποτελέσματα των ερευνών κι αν-σε περίπτωση που προκύψουν επιβαρυντικά για τους διοργανωτές στοιχεία-αν υπάρχει πιθανότητα να «αφαιρεθούν» από τις συγκεκριμένες χώρες τα Παγκόσμια Κύπελλα και να ανατεθούν αλλού.

Ήδη η Ρωσία έχει επισήμως διαψεύσει οποιαδήποτε παρασπονδία σχετικά με την ανάληψη της διοργάνωσης του 2018, πράγμα που έκανε και η Νότιος Αφρική σχετικά με το Μουντιάλ που διοργάνωση το 2010. *Πηγή: sport-fm.gr*

Τρεις... σώθηκαν!

Αχαρναϊκός, Αγροτικός Αστέρας και Ζάκυνθος πήραν τρίποντα σωτηρίας στην όγδοη αγωνιστική των play out της Football League.

Τρεις... σώθηκαν
Πολύ σκληρές για να πεθάνουν είναι η ομάδες που διεκδικούν την παραμονή τους στη Football League, με Αγροτικό Αστέρα, Αχαρναϊκό και Ζάκυνθο να εξασφαλίζουν την παραμονή τους δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε.

Μεγάλη εκτός έδρας νίκη με σκορ 1-0 επί της Ερμιονίδας πανηγύρισε ο Ηρακλής Ψαχνών. Το γκολ του Μπαλαράμπε στο 65’ χάρισε στην ομάδα των Ψαχνών το τρίποντο που την κράτησε στο παιχνίδι, αφού σε περίπτωση ήττας θα αποχαιρετούσε σήμερα την κατηγορία.

Σημαντικούς βαθμούς πήρε και η Καλλιθέα με σκορ 3-1 επί της Επισκοπής. Ο αθηναϊκός σύλλογος ξέσπασε στους -ήδη υποβιβασμένους- Ρεθυμνιώτες και «έπιασε» τον Παναιγιάλειο στην τρίτη θέση με 17 βαθμούς, μετά την ήττα των Αιγιωτών με 2-1 απ’ τον πρωτοπόρο Αχαρναϊκό, ο οποίος με τη νίκη σφράγισε την παρουσία του στη Football League της επόμενης περιόδου.

Στο ντέρμπι του Βόρειου ομίλου η Ζάκυνθος επιβλήθηκε 2-0 του Τυρνάβου και ανέβηκε στη 2η θέση, πίσω απ’ τον Αγροτικό Αστέρα που «εξαφάνισε» την Αναγέννηση Καρδίτσας με σκορ 5-0, με τις δύο νικήτριες να «κλειδώνουν» την παραμονή τους στην κατηγορία.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής των πλέι άουτ:
Τετάρτη 3/6

Ερμιονίδα-Ηρακλής Ψαχνών 0-1
(65’ Μπαλαράμπε)

Αχαρναϊκός- Παναιγιάλειος 2-1
(22’ Γιέσιτς, 26’ Ταμπάκης - 83’ Πιζ)

Καλλιθέα-Επισκοπή 3-1
(8’ Αρναρέλλης, 19’ Μπέλλης, 54’ Σταμόπουλος - 63’ Πάλλας)

Αγροτικός Αστέρας-Αναγέννηση Καρδίτσας 5-0
(3’ Καρακατσάνης, 8’πεν.Πάτο, 33’ Χιντζίδης, 51’ Μίλιτς, 66’ Βελλίνης)

Ζάκυνθος-Τύρναβος 2-0
(82’ Τσοπέλας, 90+3’ Κρολ)

Η βαθμολογία του Βόρειου ομίλου:
1. Αγροτικός Αστέρας 19
2. Ζάκυνθος 17
3. Τύρναβος 14
4. Αναγέννηση Καρδίτσας 13
5. Αιγινιακός 12
6. Πιερικός 1

Η βαθμολογία του Νότιου ομίλου:
1. Αχαρναϊκός 23
2. Ερμιονίδα 18
3. Παναιγιάλειος 17
4. Καλλιθέα 17
5. Ηρακλής Ψαχνών 12
6. Επισκοπή 1

Η επόμενη (9η) αγωνιστική:
Κυριακή 7/6 - 17.00

Παναιγιάλειος-Ερμιονίδα
Επισκοπή-Αχαρναίκός
Ηρακλής Ψαχνών-Καλλιθέα
Αιγινιακός-Αγροτικός Αστέρας
Αναγέννηση Καρδίτσας-Ζάκυνθος *Πηγή: sport-fm.gr*

Ζήτω ο νέος βασιλιάς!!

Άνετη νίκη με 3-0 σετ πήρε ο Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στο «βασιλιά του χώματος», Ραφαέλ Ναδάλ στους «8» του Ρολάν Γκαρός. Αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Ισπανού στο γαλλικό Grand Slam έπειτα από 6 χρόνια.

Ζήτω ο νέος βασιλιάς!
Ο βασιλιάς είναι νεκρός, ζήτω ο νέος βασιλιάς στο τένις! Τι άλλο μπορεί να πει κανείς μετά την πρώτη νίκη του Νόβακ Τζόκοβιτς απέναντι στον Ραφαέλ Ναδάλ στο Ρολάν Γκαρός και μάλιστα με 3-0 σετ.

Μάλιστα ο Ισπανός κάνει «μαύρα γενέθλια» σήμερα που γίνεται 29 ετών, καθώς αυτή ήταν η πρώτη ήττα του ύστερα από μία πορεία 39 συνεχόμενων νικών τα προηγούμενα έξι χρόνια στο γαλλικό Grand Slam, το οποίο έχει κατακτήσει τις 9 από τις 10 τελευταίες φορές. Η μοναδική ήττα που μετρούσε μέχρι σήμερα ήταν αυτή το 2009 απέναντι στον Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

inner

Έτσι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς ξεπέρασε το μεγαλύτερο εμπόδιο στην πορεία του για την κατάκτηση του πρώτου Ρολάν Γκαρός στην καριέρα του και προκρίθηκε στα ημιτελικά όπου θα αντιμετωπίσει τον Άντι Μάρεϊ, ο οποίος νίκησε με 3-1 σετ τον Ισπανό Νταβίδ Φερέρ.

Ο 28χρονος Σέρβος έδειξε με τον πλέον εμφατικό τρόπο πως βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση που ήταν ποτέ και παρά τη χωμάτινη επιφάνεια στο Παρίσι δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα, με εξαίρεση τη χαλάρωση του μετά το 4-0 games στο πρώτο σετ, όταν ο αντίπαλός του έφερε το ματς στα ίσα. Στη συνέχεια ήταν εντυπωσιακός και έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στο 3-0 σετ.

Το ματς:

Αποφασισμένος να δείξει ποιος είναι το νέο αφεντικό και στο χώμα, ξεκίνησε τον αγώνα στο γήπεδο Φιλίπ Σατριέρ στο Παρίσι. Ο Σέρβος άσος μπήκε «φουριόζος» και κάνοντας δύο συνεχόμενα break πήρε τεράστιο προβάδισμα με 4-0 games. Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ισπανός μέχρι αυτό το σημείο είχε μόλις τέσσερις κερδισμένους πόντους. Ξαφνικά όμως φάνηκε να… ξυπνάει από το λήθαργό του. Ο Ναδάλ ανέβασε αισθητά την απόδοσή του και απάντησε με τον ίδιο τρόπο στο δυναμικό ξεκίνημα του Τζόκοβιτς. «Έσπασε» τα επόμενα δύο σερβίς του αντιπάλου του και έφερε το ματς στα ίσα (4-4 games). Ο «Νόλε» φάνηκε να αντιδράει και έκανε το break στο τελευταίο game παίρνοντας το πρώτο σετ με 7-5.

Πιο προσεκτικοί στο σερβίς τους ήταν οι δύο σπουδαίοι τενίστες στην αρχή του δεύτερου σετ και μοιράστηκαν τα έξι πρώτα games. Ωστόσο, ο Τζόκοβιτς ήταν πιο αποτελεσματικός τόσο στο σερβίς όσο και στις επιστροφές και το εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο. Ο Σέρβος ήταν αυτός που έκανε το καθοριστικό break στο 8ο game και κατόπιν έκλεισε το σετ με 6-3, αν και ο Ναδάλ προέβαλλε σθεναρή αντίσταση την ύστατη στιγμή. Έτσι, έφτασε στο 2-0 σετ και πήρε πολύ σημαντικό προβάδισμα για τη νίκη.

Έχοντας μπροστά του ένα… βουνό για να μπορέσει να επιστρέψει σοβαρά στη διεκδίκηση του αγώνα, ο Ισπανός φάνηκε να μένει από δυνάμεις, ενώ και η ψυχολογία του ήταν στο ναδίρ μετά το 0-2 σετ. Έτσι , ο Τζόκοβιτς έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για να τελειώνει μία ώρα αρχύτερα με την υπόθεση-νίκη. Ο Σέρβος ξεκίνησε όπως στο πρώτο σετ, με δύο διαδοχικά break και προβάδισμα 4-0 δηλαδή. Ωστόσο, αυτή τη φορά δεν ήταν διατεθειμένος να αφήσει τον Ισπανό να επιστρέψει στο ματς. Ο Ναδάλ σέρβιρε καλά και μείωσε σε 4-1, αλλά αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή του στο σετ. Ο Τζόκοβιτς μάλιστα πήρε τη νίκη με 3-0 σετ κάνοντας ακόμα ένα break στο έβδομο και τελευταίο game με 6-1 games. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γκάουντλοκ: «Δεν ζήτησα λεφτά. Παντρεύομαι!»

Διέψευσε ο Άντριου Γκάουντλοκ τις φήμες πως ζήτησε χρήματα για να ενισχύσει την εθνική Τουρκίας στο Ευρωμπάσκετ και εξήγησε γιατί απέρριψε τη σχετική πρόταση.

Γκάουντλοκ: «Δεν ζήτησα λεφτά. Παντρεύομαι!»
Ο επικείμενος γάμος του κι όχι η απαίτησή του να πληρωθεί αδρά για να φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο είναι ο λόγος που ο Άντριου Γκάουντλοκ απέρριψε την πρόταση να ενισχύσει την Τουρκία στο Ευρωμπάσκετ.

«Υπήρχαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πως ζήτησα χρήματα για να παίξω στην εθνική Τουρκίας για να αγωνιστώ μαζί της. Αυτές οι φήμες είναι ψευδείς. Αυτό το καλοκαίρι παντρεύομαι κι αυτός είναι ο λόγος που απέρριψα την πρόταση να παίξω στην εθνική Τουρκίας. Δεν θα έδειχνα τέτοια έλλειψη σεβασμού απέναντι στον εαυτό μου ή την εθνική Τουρκίας φερόμενος τόσο εγωιστικά», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός γκαρντ της Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η απάντηση του ΣΚΑΪ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός!

Με ανακοίνωση του ο ΣΚΑΪ απάντα στην ΠΑΕ Ολυμπιακός τονίζοντας ότι θα συνεχίσει τη μαχητική ανάδειξη της αλήθειας με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος

Η απάντηση του ΣΚΑΪ στην ΠΑΕ Ολυμπιακός

Με αφορμή την ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός σχετικά με τις πρόσφατες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για τις ελεγχόμενες από τη Δικαιοσύνη δραστηριότητες του κ. Αιμίλιου Κοτσώνη, ο ΣΚΑΪ δηλώνει τα εξής:

«Ο ΣΚΑΪ από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας του έχει διακριθεί για την δημοσιογραφική ανεξαρτησία, την ακεραιότητα και την μαχητική ανάδειξη της αλήθειας. Αυτό θα συνεχίσει να το κάνει πάντα με αποκλειστικό γνώμονα την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος και της ελευθερίας της πληροφόρησης».

«Πρόκληση για εμάς το ματς με τον Ολυμπιακό»

Έτοιμος για να ανταποκριθεί στη μεγάλη πίεση του Ολυμπιακού πρέπει να εμφανιστεί την Πέμπτη ο Άρης, όπως δήλωσε ΛαΜάρκους Ριντ. «Τους μπλοκάραμε αμυντικά», σχολίασε ο Αμερικάνός.

«Πρόκληση για εμάς το ματς με τον Ολυμπιακό»
Πάθος και ενέργεια έβγαλε ο Άρης χθες στο τρίτο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά των play off της Basket League, όπως δήλωσε ο ΛαΜάρκους Ριντ την ιστοσελίδα του συλλόγου, τονίζοντας ότι η ομάδα του έφθασε στη νίκη, μπλοκάροντας τον αντίπαλο στο αμυντικό κομμάτι. Ο 27χρονος αθλητής χαρακτήρισε πρόσκληση την αυριανή αναμέτρηση (4/6, 20:30) με τους «ερυθρόλευκους».

«Σίγουρα κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Μπορεί να κάναμε κάποιες βαριές ήττες, όμως σε κάθε ματς κατεβαίνουμε για να κερδίσουμε. Είχαμε πάθος και ενέργεια, τους μπλοκάραμε στο αμυντικό κομμάτι και παρουσιαστήκαμε καλύτεροι επιθετικά», ανέφερε.

Όσο για τον αυριανό αγώνα; «Σίγουρα θέλουν πολύ να κερδίσουν, το ότι φέρνουν στη Θεσσαλονίκη τον αρχηγό τους τα λέει όλα. Το αυριανό ματς είναι μία πρόκληση για μας. Περιμένουμε από τον Ολυμπιακό να παίξει με μεγαλύτερη ένταση και πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να ανταποκριθούμε στην πίεσή τους. Πρέπει να κάνουμε ό,τι και στο τρίτο ματς, να δείξουμε την ίδια ένταση και το ίδιο πάθος».

Ο Άρης κέρδισε τον Ολυμπιακό παρά τις πολλές απουσίες του. «Σίγουρα παίξαμε και για τους απόντες. Έχουμε αρκετά προβλήματα στο πιο κρίσιμο σημείο της σεζόν, όμως προσπαθήσαμε να καλύψουμε τα κενά των παιδιών που δεν έπαιζαν. Ελπίζουμε τα προβλήματα να μειωθούν, τώρα που βρισκόμαστε στην τελική ευθεία».

Ακόμα ένα «μείον» για τον Άρη, τόσο στο χθεσινό ματς (αν και δεν πτόησε τους παίκτες), όσο και στο αυριανό, είναι το άδειο, λόγω τιμωρίας, «Nick Galis Hall». «Σίγουρα δεν είναι καλό να παίζεις σε άδειες εξέδρες. Έχουμε ξαναπαίξει φέτος χωρίς τον κόσμο μας και μάλιστα είχαμε υποστεί μία επώδυνη ήττα (σ.σ. από τον Κολοσσό Ρόδου). Ελπίζουμε να μειωθεί η ποινή μας και να έχουμε τον κόσμο στο πλευρό μας στα επόμενα παιχνίδια», καταλήγει ο Ριντ.

Φέρνει την Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ!!

Είναι οριστικό. Οι επαφές των ανθρώπων της ΑΕΚ με αυτούς της Σεβίλλης ολοκληρώθηκαν και η ομάδα της Ανδαλουσίας θα έρθει στην Αθήνα για φιλικό με την «Ένωση» στις 8 Αυγούστου.

Φέρνει την Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ η ΑΕΚ!

Η ομάδα της Ανδαλουσίας και κάτοχος του Europa League (τα τελευταία δύο χρόνια) θα έρθει στο ΟΑΚΑ το Σάββατο στις 8 Αυγούστου. Αυτό θα είναι και το πρώτο ματς των «κιτρινόμαυρων» μπροστά στον κόσμο τους, έπειτα και από την ολοκλήρωση του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Πολωνία.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ:

«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει τη διεξαγωγή διεθνούς φιλικού αγώνα με την Σεβίλλη, κάτοχο του UEFA Europa League 2015, το Σάββατο 8 Αυγούστου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται να υποδεχθεί στο πρώτο της φιλικό μπροστά στο κοινό της, μετά το βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία, την ομάδα της Ανδαλουσίας που έχει πανηγυρίσει την κατάκτηση πέντε ευρωπαϊκών τροπαίων (τέσσερα Europa League και ένα ευρωπαϊκό Super Cup) την τελευταία δεκαετία και η οποία την προσεχή σεζόν θα αγωνίζεται στους ομίλους του Champions League για πέμπτη φορά στην ιστορία της.

Η Sevilla FC SAD ιδρύθηκε στις 14 Οκτωβρίου του 1905 και έχει αναδειχθεί μία φορά πρωταθλήτρια (1946) και πέντε φορές κυπελλούχος Ισπανίας με τελευταία κατάκτηση το 2010.
ΑΕΚ και Σεβίλλη θα αναμετρηθούν για τρίτη φορά σε φιλικό παιχνίδι και πάλι στην Αθήνα. Η πρώτη τους φορά ήταν πριν από 19 χρόνια στις 19 Αυγούστου 1996 (3-2 υπέρ της ΑΕΚ) στο πλαίσιο της μεταγραφής του Βασίλη Τσιάρτα στην ισπανική ομάδα και η δεύτερη σε φιλικό διάρκειας ενός ημιχρόνου στις 3 Αυγούστου του 2001 με την Ενωση να επικρατεί με 1-0.»


Ανακοίνωση για το φιλικό εξέδωσε και η ομάδα της Ανδαλουσίας αναφέροντας πως «… η ΑΕΚ για να γιορτάσει την επιστροφή της στην ελίτ, επέλεξε τη Σεβίλλη. Ο αγώνας θα γίνει πριν από τον τελικό του Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, που θα γίνει στις 11 Αυγούστου στην Τιφλίδα απέναντι στο νικητή του τελικού του Champions League ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους». Ο ισπανικός σύλλογος στην ανακοίνωσή του υπενθυμίζει τις προηγούμενες συναντήσεις με την ΑΕΚ και στέκεται σε αυτή που συνέπεσε λίγες μέρες μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Αντόνιο Πουέρτα.

Πάτησε… ράπερ σε φιλανθρωπικό ματς ο Νέντβεντ!! (video)

Ο Πάβελ Νέντβεντ δεν καταλαβαίνει από φιλικά και ματς φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Έτσι όταν έφαγε μια «ποδιά» από έναν Ιταλό ράπερ, του έδειξε πως δεν αστειεύεται.

Πάτησε… ράπερ σε φιλανθρωπικό ματς ο Νέντβεντ (video)
Όλα κι όλα… Δεν θα μπει ένας Ιταλός ράπερ (Μορένο) στα χωράφια του Πάβελ Νέντβεντ και θα του κάνει και ντρίμπλες!

Ο Τσέχος παλαίμαχος άσος δεν νοιάστηκε καν πως το παιχνίδι στο οποίο συμμετείχε ήταν για φιλανθρωπικό σκοπό κι όταν έφαγε μια μεγαλοπρεπή «ποδιά» από έναν… ερασιτέχνη, του τη φύλαγε και δευτερόλεπτα μετά του έδειξε με ένα μεγαλοπρεπές πάτημα με τις τάπες ποιος είναι το αφεντικό στο χορτάρι.









*Πηγή: sport-fm.gr*

Επόμενος στόχος στην Ελβετία!

Πέντε Έλληνες πρωταθλητές θα διεκδικήσουν διακρίσεις στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ξιφασκίας που θα γίνει στο Μοντρέ της Ελβετίας.

Επόμενος στόχος στην Ελβετία
Σε ρυθμούς Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κινείται η ελληνική ξιφασκία. Πέντε διεθνείς μας θα ταξιδέψουν στον Μοντρέ της Ελβετίας με στόχο να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν.

Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν οι Βάσω Βουγιούκα, Ζωή Βάχλας, Μαρίνα Παΐζη, Γιώργος Τσουρούτας (Σπάθη) και Νίκος Κοντοχριστόπουλος (ξίφος ασκήσεως), ενώ στην Ελβετία θα βρεθούν και οι προπονητές Γκάμπριελ Ντούτσια και Ελισάβετ Τσολακίδου.

Οι καλύτεροι αθλητές της γηραιάς Ηπείρου θα δώσουν το παρών και όλοι ελπίζουμε ότι οι αθλητές μας θα πετύχουν τους στόχους τους. Η Βάσω Βουγιούκα απέδειξε και στη Μόσχα ότι εκτός από αθλήτρια υψηλού επιπέδου βρίσκεται και σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι αθλητές είναι υψηλού επιπέδου και έχουν σαν στόχο την υπέρβαση. Σίγουρα σημαντικό ρόλο και στην πορεία τους θα παίξει η κλήρωση!

Ο Γκάμπριελ Ντούτσια μιλώντας στο fencing.org.gr ανέλυσε τους στόχους των αθλητών του: «Το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα είναι πάντα δύσκολο. Η Βάσω έχει σαν στόχο την είσοδο στην 4αδα. Υπάρχουν αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου και πραγματικά κάθε μία από αυτές μπορεί να βγει από πρώτη έως 16η. Όλα είναι ανοιχτά και θα εξαρτηθεί σε τι μέρα θα βρεθείς. Από εκεί και πέρα ο Τσουρούτας έχει πολύ ταλέντο και σαν στόχο έχει την πρόκριση στο Ρίο. Το κακό με τον Γιώργο, αλλά την Βάχλας και την Παΐζη είναι ότι δεν έχουν δώσει πολλούς αγώνες. Πιστεύω ότι θα περάσουν όλοι τους ομίλους κι από εκεί και πέρα βλέπουμε» τόνισε ο κ. Ντούτσια

Ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος με την Ελισάβετ Τσολακίδου αναχώρησαν σήμερα για την Ελβετία και η προσπάθειά του ξεκινάει την Παρασκευή.

Το ετήσιο συνέδριο στο Μοντρέ

Παράλληλα με το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μοντρέ της Ελβετίας θα διεξαχθεί και το ετήσιο συνέδριο των Ευρωπαϊκών Ομοσπονδιών. Ο πρόεδρος της Ε.Ο.Ξ. Μανώλης Κατσιαδάκης θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και την Κύπρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ένας στους δύο… πέφτει!!

Προθεσμία μέχρι την Τρίτη πήραν Βέροια και Λεβαδειακός από την Εφέσεων της ΕΠΟ, με τη δεύτερη να μιλά για υπαιτιότητα της πρώτης σε χειραγωγημένο ματς και να ζητεί τη θέση της στη Super League.

Ένας στους δύο… πέφτει!
Μάχη στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, όπου εκδικάστηκε η έφεση του αναπληρωτή ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της πρωτόδικης αθωωτικής απόφασης για τη Βέροια σχετικά με τον περιβόητο αγώνα με τον Ολυμπιακό, έδωσαν η ομάδα της Ημαθίας και ο Λεβαδειακός, με τον δεύτερο να ζητεί την τιμωρία της πρώτης με υποβιβασμό για να επωφεληθεί έχοντας έννομο συμφέρον.

Η διαδικασία διήρκεσε αρκετή ώρα και οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι την Τρίτη για την κατάθεση υπομνημάτων, με την απόφαση να αναμένεται την Τετάρτη.

Η πλευρά της Βέροιας (που εκπροσωπείτο από τέσσερις δικηγόρους) ζήτησε να καταθέσουν οι Γεωργέας και Καλαϊτζίδης, που είχαν καταγγείλει χειραγώγηση του αγώνα, ωστόσο μετά την άρνηση του Λεβαδειακού (που είχε δύο δικηγόρους στο πλευρό του) το αίτημα αποσύρθηκε.

Η πλευρά της ομάδας της Βοιωτίας υποστήριξε πως από τη στιγμή που υπάρχει εμπλοκή τουλάχιστον δύο παραγόντων της ομάδας (των κ.κ. Αρβανιτίδη και Λαναρή, που ήταν παρόντες στην εκδίκαση ως… θεατές), η Βέροια πρέπει να θεωρηθεί υπαίτια και να υποβιβαστεί, με αποτέλεσμα ο Λεβαδειακός που έχει έννομο συμφέρον να παραμείνει στη θέση της στην κατηγορία.

Μάλιστα, ο δικηγόρος του Λεβαδειακού, κ. Ρούσαρης, χαρακτήρισε νομικό ακροβατισμό την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League που «αθώωνε» τη Βέροια και δεν λάμβανε υπόψη τις καταθέσεις των Γεωργέα και Καλαϊτζίδη, «… παρότι έγινε παγκόσμιος ντόρος από τις καταθέσεις αυτές».

Η πλευρά της Βέροιας έκανε λόγο για αντικρουόμενες καταθέσεις από πλευράς παικτών που έκαναν λόγο για χειραγώγηση, θέλοντας να πλήξει την αξιοπιστία των μαρτυριών αυτών. Μάλιστα, οι νομικοί εκπρόσωποι της Βέροιας στάθηκαν σε στοιχεία του στοιχήματος, αναφέροντας πως στο over του συγκεκριμένου αγώνα παίχτηκαν 48.000 ευρώ και στο under 42.000 ευρώ. «Αν ήταν στημένο το παιχνίδι, δεν θα υπήρχε τόσο μικρή απόκλιση», είπαν, ενώ πρόσθεσαν πως οι περίπου 500.000 ευρώ που παίχτηκαν στον «άσο» οφείλονται στο γεγονός ότι η Βέροια ήταν ελλιπής κι αντιμετώπιζε μια πολύ καλύτερη ομάδα εκτός έδρας.

Παράλληλα, η πλευρά της Βέροιας ζήτησε να μη ληφθούν υπόψη από την Επιτροπή Εφέσεων οι καταθέσεις των Γεωργέα, Καλαϊτζίδη και Καλογέρη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ματεράτσι: «Καλή τύχη στους οπαδούς της Ρεάλ με τον Μπενίτεθ…»

Ένα καυστικό σχόλιο για την πρόσληψη του Ράφα Μπενίτεθ από τη Ρεάλ έκανε ο Μάρκο Ματεράτσι, που είχε συνεργαστεί με τον 55χρονο προπονητή στην Ίντερ.

Ματεράτσι: «Καλή τύχη στους οπαδούς της Ρεάλ με τον Μπενίτεθ…»
Κάθε άλλο παρά καλή γνώμη για τον Ράφα Μπενίτεθ έχει ο Μάρκο Ματεράτσι. Ο Ιταλός παλαίμαχος αμυντικός και πλέον προπονητής σε ομάδα της… Ινδίας, είχε συνεργαστεί με τον Ισπανό προπονητή στην Ίντερ τη σεζόν 2010/11 και δεν αποκόμισε και τις καλύτερες εντυπώσεις.

«Του εύχομαι καλή τύχη, αλλά πάνω από όλα εύχομαι καλή τύχη στους φίλους της Ρεάλ», δήλωσε στο Goal.com ο Ματεράτσι για τον 55χρονο τεχνικός. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σε… αναμμένα κάρβουνα με Κιελίνι!

Αγωνία στην Γιουβέντους με τον Τζόρτζιο Κιελίνι. Ο έμπειρος αμυντικός ένιωσε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο και η κατάστασή του -ενόψει του τελικού κόντρα στην Μπαρτσελόνα- θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη.

Σε… αναμμένα κάρβουνα με Κιελίνι

Ο Τζόρτζιο Κιελίνι αποχώρησε από το πρόγραμμα της υπόλοιπης ομάδας και καθώς ένιωσε ενοχλήσεις στο γαστροκνήμιο του αριστερού του ποδιού.

Το ιατρικό τιμ των «μπιανκονέρι», επηρεασμένο και από το γεγονός πως το ματς κόντρα στην Μπαρτσελόνα είναι το ερχόμενο Σάββατο, δεν θέλησε να προβεί ούτε σε κάποια πρώτη εκτίμηση και η κατάσταση του Ιταλού στόπερ θα ξεκαθαρίσει την Πέμπτη. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ράφα εναντίoν… Ρεάλ!!

Προπονητής της Ρεάλ και με τη… βούλα είναι πλέον ο Ράφα Μπενίτεθ και το sport-fm.gr σας παραθέτει τους τίτλους του Ισπανού κόντρα σε αυτούς της «βασίλισσας» από το 2001 μέχρι σήμερα.

Ράφα εναντίoν… Ρεάλ!

Η αλήθεια όμως είναι, πως από το καλοκαίρι του 2001 (όταν και ο 55χρονος ξεκινούσε τα πρώτα του βήματα προπονητικής στα… μεγάλα σαλόνια με τη Βαλένθια), μέχρι σήμερα, οι τίτλοι του Ισπανού τεχνικού συγκριτικά με αυτούς που κατέκτησε συνολικά η «βασίλισσα» δε διαφέρουν τόσο.

Το sport-fm.gr συγκρίνει και σας παραθέτει τα… παλμαρέ των Μπενίτεθ και Ρεάλ τα τελευταία 14 χρόνια:

Πρωταθλήματα
Το ένα από τα δύο μεγαλύτερα κατορθώματα του 55χρονου στην καριέρα του είναι σίγουρα τα δύο πρωταθλήματα Ισπανίας (2001/02, 2003/04) που κατάφερε να κατακτήσει με τη Βαλένθια, μπαίνοντας «σφήνα» όχι μία, αλλά δύο φορές ανάμεσα σε Ρεάλ και Μπαρτσελόνα.

Από εκεί και πέρα όμως, δεν έχει να επιδείξει κάτι καθώς με καμία εκ των Λίβερπουλ, Ίντερ, Τσέλσι και Νάπολι δεν κατάφερε να… γευτεί ξανά την εγχώρια κορυφή.

Η μόνη φορά που έφτασε κοντά ήταν το 2009, όταν με τους «κόκκινους» τερμάτισε δεύτερος στην Αγγλία, τέσσερις βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Την ίδια περίοδο, η Ρεάλ των «Γκαλάκτικος» (έως το 2006), αργότερα των Ολλανδών (2006-2009) και ύστερα και πάλι των «Γκαλάκτικος» (από το 2009 μέχρι σήμερα), κατάφερε να τερματίσει μόλις τέσσερις φορές στην «κορυφή» της Primera Division (2002/03, 2006/07, 2007/08, 2011/12)

Ευρώπη
Το δεύτερο μεγαλύτερο κατόρθωμα που έχει να επιδείξει ο Μπενίτεθ είναι σίγουρα το Champions League με τη Λίβερπουλ το 2005, στον δραματικό τελικό της Κωνσταντινούπολης, όταν και κατέκτησε το τρόπαιο στα πέναλτι κόντρα στη Μίλαν και ενώ βρέθηκε να χάνει με 3-0.

Βρέθηκε ακόμη μία φορά σε τελικό με τους «κόκκινους», το 2007 και πάλι κόντρα στη Μίλαν, όμως ηττήθηκε με 2-1.

Πέρα από το Champions League, κατέκτησε δύο φορές το Uefa Cup/Europa League, αρχικά με της «νυχτερίδες» το 2004 και ξανά το 2013 με την Τσέλσι.

Η Ρεάλ από την πλευρά της βρέθηκε δύο φορές στην «κορυφή» της Ευρώπης στο ίδιο διάστημα, αρχικά το 2002 όταν και επικράτησε 2-1 της Λεβερκούζεν και ξανά το 2014, όπου πήρε το πολυπόθητο «δέκατο» κόντρα στην Ατλέτικο με 4-1.

Κύπελλα
Εδώ τα πράγματα είναι μοιρασμένα. Ο 55χρονος μετράει δύο κατακτήσεις Κυπέλλων, στην Αγγλία με τη Λίβερπουλ το 2006 και στην Ιταλία με την Νάπολι το 2014.

Η «βασίλισσα» έχει επίσης δύο κατακτήσεις Copa Del Rey, το 2011 και το 2014.

Άλλα τρόπαια
Συνολικά, ο Μπενίτεθ μετράει πέντε ακόμη τρόπαια αυτά τα 14 χρόνια καθώς έχει ένα Ευρωπαϊκό (2006) και ένα Αγγλικό (2005) Super Cup με τη Λίβερπουλ, ένα ιταλικό Super Cup και ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2010) με την Ίντερ και ένα ακόμη Super Cup στην Ιταλία (2014), αυτή τη φορά με την Νάπολι.

Η Ρεάλ έχει οκτώ «μικρά» τρόπαια τη συγκεκριμένη περίοδο, καθώς μετράει δύο Ευρωπαϊκά Super Cup (2002. 2014), ένα Διηπειρωτικό (2002), ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2014) και τέσσερα ισπανικά Super Cup (2001, 2003, 2008, 2012)

Αναλυτικά τα τρόπαια του Ράφα Μπενίτεθ και της Ρεάλ από το 2001 μέχρι και σήμερα:

Ράφα Μπενίτεθ

Βαλένθια (2001-2004):
2 Πρωταθλήματα (2001-2002, 2003-2004)
1 Ουέφα (2003-2004)

Λίβερπουλ (2004-2010):
1 Champions League (2004-2005)
1 Ευρωπαϊκό Super Cup (2006)
1 FA Cup (2005-2006)
1 Αγγλικό Super Cup (2005)

Ίντερ (2010-2011):
1 Ιταλικό Super Cup (2010)
1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2010)

Τσέλσι (2012-2013):
1 Europa League (2012-2013)

Νάπολι (2013-2015):
1 Ιταλικό Κύπελλο (2013-2014)
1 Ιταλικό Super Cup (2014)

Ρεάλ Μαδρίτης

4 Πρωταθλήματα (2002–03, 2006–07, 2007–08, 2011–12)
2 Champions League (2001–02, 2013–14)
2 Κύπελλα (2010–11, 2013–14)

2 Ευρωπαϊκά Super Cup (2002, 2014)
4 Ισπανικά Super Cup (2001, 2003, 2008, 2012)
1 Διηπειρωτικό (2002)
1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων (2014) *Πηγή: sport-fm.gr*

Τέλος από την Λαμποράλ ο Άνταμς!!

Χωρίς τον Ντάριους Άνταμς θα πορευτεί την επόμενη σεζόν η Λαμποράλ Κούτσα, καθώς οι Βάσκοι δεν ανανέωσαν τη συνεργασία τους με τον Αμερικανό πόιντ γκαρντ.

Τέλος από την Λαμποράλ ο Άνταμς
Παρελθόν από τη Λαμποράλ Κούτσα αποτελεί ο Ντάριους Άνταμς. Ο 26χρονος Αμερικανός έπαιξε αρκετά καλά μετά την μεταπήδησή του από τη Νανσί στο τέλος του Δεκεμβρίου, αλλά οι Βάσκοι προτίμησαν να μην τον κρατήσουν στην ομάδα.

Ο «βραχύσωμος» πόιντ γκαρντ στα 14 παιχνίδια του με τους Βάσκους για τη δεύτερη φάση των ομίλων της Ευρωλίγκας είχε κατά μέσο όρο 12,2 πόντους και 2,8 ασίστ.

«Ήταν τιμή μου να εκπροσωπώ τη (Λαμποράλ Κούτσα) Μπασκόνια. Θέλω να ευχαριστήσω την ομάδα για την ευκαιρία και τους οπαδούς που με αποδέχτηκαν. Τις καλύτερες ευχές μου. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συμπαίκτες μου, ήταν μία καταπληκτική εμπειρία να παλέψω στο πλευρό σας. Με διαφορά το καλύτερο γκρουπ παικτών που ήμουν μέλος», έγραψε ο Άνταμς στο λογαριασμό του στο twitter.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Κάνει πλάκα η Σερένα…!!

Κάτι παραπάνω από μια ώρα χρειάστηκε η Σερένα Γουΐλιαμς για να «καθαρίσει» 2-0 σετ την Σάρα Εράνι και να προκριθεί στα ημιτελικά του Roland Garos, όπου θα βρει απέναντί της την Μπατσίνσκι.

Κάνει πλάκα η Σερένα…
Όταν έχεις κερδίσει τον αντίπαλό σου στο 90% των φορών που τον έχεις βρει μπροστά σου, όπως και να το κάνουμε, οι πιθανότητες είναι με το μέρος. Η Σερένα Γουΐλιαμς, λοιπόν, κόντρα στην… πελάτισσα Σάρα Εράνι, δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα και μέσα σε 1 ώρα και 5 λεπτά εξασφάλισε μια θέση στα ημιτελικά του Roland Garos.

Η Αμερικανίδα τενίστρια νίκησε 2-0 σετ (6-1, 6-3), κατακτώντας το πρώτο μέσα σε 27 λεπτά μόλις και πλέον στην προσπάθειά της να φτάσει σε άλλο ένα τρόπαιο στο γαλλικό Open (έχει ήδη δύο, το 2002 και το 2013) θα χρειαστεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ελβετίδας Μπατσίνσκι.

Το νούμερο 23 της παγκόσμιας κατάταξης νίκησε δύσκολα, αλλά καθαρά (6-4, 7-6) με 2-0 σετ την Άλισον Φαν Ουΐτβανκ και γνωρίζει πως θα χρειαστεί μια υπέρβαση αν θέλει να προκριθεί επί της επονομαζόμενης «βασίλισσας των κορτ» και να διεκδικήσει τον πρώτο grand slam τίτλο της καριέρας της. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ηρ(θ)α!!

Το φωνάζει πιο δυνατά από ποτέ ο Ηρακλής! Με τον βαθμό που πήρε κόντρα στην Παναχαϊκή (1-1), ο Γηραιός επέστρεψε στη φυσική του θέση, στη Σούπερ Λίγκα ύστερα από μια περιπετειώδη τετραετία.

Ηρ(θ)α!
Τους καρπούς μιας εκπληκτικής χρονιάς μπορούν να απολαύσουν πλέον οι παίκτες του Ηρακλή! Ο Γηραιός πήρε το «χρυσό» 1-1 κόντρα στην Παναχαϊκή και εξασφάλισε και μαθηματικά την άνοδό του στη Σούπερ Λίγκα.

Ναι, είναι γεγονός. Οι Θεσσαλονικείς ύστερα από τέσσερα χρόνια… περιπέτειας, ύστερα από τέσσερα χρόνια προβληματισμού, γύρισαν στη φυσική τους θέση, στα σαλόνια και το τέλος του αγώνα τους βρήκε όλους αγκαλιασμένοι να γιορτάζουν την επιτυχία τους.

Η βαθμολογία (8 αγώνες)

1. ΑΕΚ 27
2. Ηρακλής 23
3. Απόλλων Σμύρνης 14
4. ΑΕΛ 12
5. Παναχαϊκή 5
6. Ολυμπιακός Βόλου 4

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Παπαδόπουλου, με τον συνήθη ύποπτο, Λουκίνα (7’) να πλασάρει εύστοχα και να βάζει ακόμα ένα λιθαράκι προβιβασμού. Βέβαια, οι Πατρινοί αντέδρασαν και κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσα, χάρη στην αμυντική αδράνεια του αντιπάλου και το «καλό» πλασέ του Αναστασόπουλου (στο 27’). Θα μπορούσαν βέβαια οι φιλοξενούμενοι να ανακτήσουν εκ νέου τα ηνία πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, αλλά την μία ο Μπαρτολίνι βρήκε σε «τείχος», την άλλη ο Μασούρας έδιωξε λίγο πριν περάσει τη γραμμή το σουτ του Κυριακίδη.

Ο Ηρακλής είχε αυτό που ήθελε. Σίγουρα η νίκη θα τον κρατούσε πιο ζεστό στο… κόλπο του άτυπου πρωταθλήματος στη Football League, αλλά και ο βαθμός ήταν μια χαρά για την μεγάλη επιστροφή. Ακόμα κι όταν η Παναχαϊκή έμεινε με παίκτη λιγότερο -λόγω αποβολής του Ασίγκμπα στο 66’- η κατάσταση δεν άλλαξε με τους Θεσσαλονικείς να αρκούνται στο αποτέλεσμα που ήδη είχαν και να 'χουν το μυαλό τους στους πανηγυρισμούς. Τίποτα το ιδιαίτερο στο τελευταίο τέταρτο, με το σφύριγμα της λήξης να βρίσκει παίκτες και προπονητικό τιμ… ένα κουβάρι για να πανηγυρίζουν τη δίκαιη άνοδό τους στη Σούπερ Λίγκα.


ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Δημήτρης Σπανός): Παπαδόπουλος, Ασίγκμπα, Κάργας, Στεργίδης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κυβελίδης, Χοτζάλι, Τρίγκας, Μπουντόπουλος

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Βαλεριάνος, Μπουκουβάλας, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Σιατραβάνης, Κυριακίδης, Πασάς, Λουκίνας *Πηγή: sport-fm.gr*

Ο σοβαρός και ο ψυχωμένος!!

Αν και χωρίς βαθμολογικό κίνητρο, ο Παναθηναϊκός κυνήγησε τη νίκη (με κλασικές ευκαιρίες Μπεγκ), ωστόσο έμεινε στο 0-0 με τον Αστέρα Τρ., ο οποίος είναι με το... αυτί στην Τούμπα για το Europa League.

Ο σοβαρός και ο ψυχωμένος
Μπορεί να μην είχε κίνητρο (αφού έχει εξασφαλίσει την πρωτιά), μπορεί να είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του, ωστόσο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε -κυρίως προς το τέλος- για να πάρει τη νίκη γοήτρου, δίχως όμως να τα καταφέρει.

Ο ψυχωμένος Αστέρας Τρίπολης (των πολλών απουσιών) έμεινε όρθιος στη Λεωφόρο και με το 0-0 ξέφυγε με τρεις βαθμούς απ' τον ΠΑΟΚ και είναι με το... αυτί στην Τούμπα για να δει τι θα κάνουν οι Θεσσαλονικείς απέναντι στον Ατρόμητο για την μάχη της δεύτερης θέσης που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Μέτριο το θέαμα στο Απόστολος Νικολαΐδης, κυρίως στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο οι Αρκάδες είχαν 2-3 καλές στιγμές (κυρίως με Παντελιάδη και Ιγκλέσιας), ενώ και το τριφύλλι θα μπορούσε να κάνει το 5x5 αν ο Μπεργκ δεν είχε αστοχήσει σε δύο μεγάλες ευκαιρίες.

Η βαθμολογία (5 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 15 (9-0)
2. Αστέρας Τρίπολης 7 (1-4)
3. ΠΑΟΚ 4 (1-4)*
4. Ατρόμητος 2 (1-3)*

*Ματς λιγότερο

Το ματς


Ο Παναθηναϊκός είχε αρκετές αλλαγές στη σύνθεσή του. Το Champions League είχε ήδη εξασφαλίσει. Θα ‘ταν λοιπόν και… παράλογο να ζητήσει κάποιος να μπει απ’ το πρώτο λεπτό και να πιάσει τον αντίπαλό του απ’ τον… λαιμό. Όπως και δεν έγινε προφανώς, με τους πράσινους ναι μεν να ‘χουν την υπεροχή και την κατοχή, αλλά να μην μπορούν να βρουν διαδρόμους για την εστία του Αστέρα Τρίπολης. Όταν, βέβαια, τους δόθηκε αυτή η δυνατότητα -μετά από κάθετη μπαλιά του Ατζαγκούν- ο Μπεργκ δεν μπόρεσε να πλασάρει τον Θεοδωρόπουλο στο τετ-α-τετ!

inner

Τα λεπτά περνούσαν και είναι αλήθεια πως δεν υπήρχε ρυθμός στο ματς. Το τριφύλλι δεν καιγόταν να πιέσει, ενώ οι Αρκάδες δεν καίγονταν να επιτεθούν. Μοιραία, λοιπόν, ο χρόνος έφευγε και το θέαμα δεν υπήρχε στη Λεωφόρο σε ένα άκρως υποτονικό παιχνίδι στο πρώτο ημίωρο. Και όταν υπήρξε μίνι «επεισόδιο» μεταξύ παικτών (σε μαρκάρισμα του Νάνο με τον Γιαννιώτα όπου… άθελά του «μπλέχτηκε» και ο Λαγός), το παιχνίδι… χάλασε για τα καλά, με αποτέλεσμα στα εναπομείναντα δέκα λεπτά του πρώτου μέρους να μην δούμε το παραμικρό σε ένα… άγευστο 0-0.

Καλός ήταν ο βαθμός για τον Αστέρα, αλλά δεν θα τον «χάλαγε» να… πατήσει πάνω στον βαθμολογικά αδιάφορο Παναθηναϊκό και να κάνει το «μπαμ» στη Λεωφόρο. Και είναι αλήθεια πως ο Κοτσόλης αισθάνθηκε για πρώτη φορά απειλή στα σουτ των Γιαννιώτα (που έφυγε ελάχιστα άουτ) και Τσοκάνη (που το μπλόκαρε ο Έλληνας γκολκίπερ) σε διάστημα δύο λεπτών. Την ίδια η πράσινη απάντηση ήρθε απ’ τον Ατζαγκούν, ο οποίος δεν κατάφερε να βρει… στόχο και να κάνει δύσκολη τη ζωή του Θεοδωρόπουλου.

inner

Οι δύο προπονητές έκαναν τις κινήσεις τους απ’ τον πάγκο και ο Καρέλης έδωσε ένα… κλικ στο επιθετικό παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Πριν όμως ο διεθνής μεσοεπιθετικός αναλάβει δράση, λίγο έλειψε ο Παντελιάδης να «παγώσει» την Λεωφόρο, αν η «βολίδα» του δεν είχε φύγει μόλις άουτ, αλλά είχε καταλήξει στα δίχτυα. Ο Μπεργκ ήθελε να χριστεί σκόρερ. Είχε στην «πλάτη» του το χαμένο τετ-α-τετ του πρώτου μέρους και έψαχνε εξιλέωση. Τελικά, όμως, αυτή δεν ήρθε… Γιατί την μία δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή, την άλλη τον πρόλαβε ο Θεοδωρόπουλος και την… παράλλη από πολύ κοντά και προ κενής εστίας σημάδεψε άουτ.

inner

Λογικά λοιπόν το 0-0 δεν άλλαξε για τις δύο ομάδες, με τον Ιγκλέσιας να χάνει την τελευταία «καλή» φάση του αγώνα (με τον Κοτσόλη έστω και ασθενώς να βγάζει το σουτ του) και τον Ατζαγκούν να… πετάει στα «σκουπίδια» την δυνατότητα αντεπίθεσης, αφού αντί για πάσα στους αφύλαχτους συμπαίκτες του, προτίμησε ένα τραγικό σουτ!




Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός (81’ Νίνης), Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης (60’ Ζέκα), Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαυρίας (68’ Καρέλης)

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Αλόκο, Νίκο (67’ Μουκάμ), Σκουρτάι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (59’ Ρόλε)

Γήπεδο: Λεωφόρος *Πηγή: sport-fm.gr*

Μοντέλα ή Μιχαϊλοβιτς στην Μίλαν!!

Ο μεγάλος στόχος των «ροσονέρι» για τον πάγκο τους ήταν ο Κάρλος Αντσελότι, ωστόσο η αρνητική του απάντηση έχει στρέψει την ομάδα του Μιλάνο σε άλλες περιπτώσεις.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, οι εκλεκτοί του Εκτελεστικού Διευθυντή της ομάδας είναι ο Βιντσέντσο Μοντέλα και Σίνισα Μιχαΐλοβιτς. Τόσο για τον τεχνικό της Φιορεντίνα, όσο και για τον ομόλογό του στον πάγκο της Σαμπντόρια οι πιθανότητες φαίνεται πως είναι μοιρασμένες.

Όπως, αναφέρει η «Gazzetta dello Sport» στην Μίλαν θα έχουν αποφασίσει μέχρι την Πέμπτη, με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να είναι ο άνθρωπος που θα πει την τελευταία λέξη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ποινική διερεύνηση για τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου!

Ποινική έρευνα από τις εισαγγελικές αρχές έχει ξεκινήσει για την υπόθεση με τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο.

Θυμίζουμε, ότι το Εφετείο Αθηνών είχε δικαιώσει στις 14 Μαΐου τη Forthnet-Nova κατά της απόφασης της ΕΠΟ να παραχωρήσει τα δικαιώματα του κυπέλλου για την τριετία 2013 – 2016 στην κυπριακή εταιρεία «Media Gold» και όχι απευθείας σε κάποιο μιντιακό οργανισμό. Παρ’ όλα αυτά, η ΕΠΟ δεν άλλαξε τη στάση της.

«Η υπόθεση της παράνομης ανάθεσης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου αποτέλεσε αντικείμενο ποινικής διερεύνησης από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, η οποία βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης» αναφέρει η επιστολή της Forthnet.

Η Forthnet επιδιώκει να γίνει σύντομα νέος διαγωνισμός και ζητάει από τις ΠΑΕ να πιέσουν την ΕΠΟ για να τηρήσει τις νόμιμες διαδικασίες.

Η Nova θεωρεί πως αν καταφέρει να πάρει το Κύπελλο, η απώλεια του Τσάμπιονς Λιγκ και του Γιουρόπα Λιγκ, δεν θα της κοστίσει αισθητά.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ανεστάλη η ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας!!

Την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας αποφάσισε να αναστείλει η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Προειδοποιεί η ΕΠΟ.
 
Η κίνηση της ΕΠΣ Θεσσαλίας να καταθέσει αίτηση στο Ειρηνοδικείο Αθηνών ζητώντας την έκπτωση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ και τον ορισμό προσωρινής διοίκησης, οδήγησε την ομοσπονδία στην απόφαση να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της.
 
Σε ενημέρωσή της η ΕΠΟ ανέφερε: ''Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας αποφάσισε να αναστείλει την ιδιότητα μέλους της ΕΠΣ Θεσσαλίας, όπως προβλέπεται στο άρθρο 14 του Καταστατικού.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων συνεδρίασε μετά την κοινοποίηση της αίτησης έκπτωσης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ και διορισμού προσωρινής διοίκησης, την οποία κατέθεσε η ΕΠΣ Θεσσαλίας προς το Ειρηνοδικείο Αθηνών, παραβιάζοντας τις διατάξεις του Καταστατικού της ΕΠΟ, των Καταστατικών της FIFA και της UEFA και τη ρήτρα ανεξαρτησίας της Ομοσπονδίας (άρθρο 17).

Η ΕΠΟ ενημέρωσε σχετικά όλες τις Ενώσεις-Μέλη της, καθώς επίσης τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος Αθηνών, διότι στην περίπτωση που η προσφυγή της ΕΠΣ Θεσσαλίας γίνει δεκτή από το Ειρηνοδικείο Αθηνών, τότε ακυρώνεται η ρήτρα ανεξαρτησίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (διεθνής αποκλεισμός ελληνικού ποδοσφαίρου) όπως αυτή περιγράφεται ρητώς στο άρθρο 17 του Καταστατικού της και στα άρθρα 17 και 13 των Καταστατικών FIFA και UEFA, αντίστοιχα''.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ματζουράκης: Ο ΠΑΟΚ είναι μια πετσέτα βρεγμένη για να πέφτει και πιο γρήγορα!!

Ο Γιάννης Ματζουράκης μίλησε στο Metropolis 95,5 και τον Δημήτρη Κανελλάκη για τον Παναθηναϊκό,τον ΠΑΟΚ και τα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετώπισε αλλαγές, ξεκουράστηκε και μπορώ να πω πως είναι η καλύτερη ομάδα στο τουρνουά, η πιο φρέσκια, αλλά κυρίως η πιο καλή. Είναι μια ομάδα αποτελεσματική, έχει ουσία. Αναδεικνύει άτομα σε πολύ καλό επίπεδο, τα δύο στόπερ και Ζέκα και Νίνης είναι εξαιρετικά ανεβασμένοι. Οι επιθετικοί το ίδιο. Έχει και άτομα και γενικότερα σύνολο σε αυτό το επίπεδο. Ο παναθηναϊκός είναι αποτέλεσμα μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής. Στα πλέι οφ απέδειξε ότι είναι η πιο καλή ομάδα, πράγματι αξίζει να είναι εκεί που είναι και με διαφορά από τον μεγάλο ανταγωνιστή του τον ΠΑΟΚ.

Η αλήθεια είναι ότι τον ΠΑΟΚ δεν τον περιμέναμε τόσο κακό, όλα όμως είναι συνδυασμός. Δεν μπορεί να είσαι συνέχεια σε κατάσταση «έλα εσύ – φύγε εσύ». Αυτά πρέπει να απαγορεύονται. Επιπλέον πολύ κακές επιλογές ειδικά στη μεσσαία γραμμή. Ο Νομπόα για παράδειγμα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα. Όταν δίνεις λεφτά πρέπει να εξετάζεις την ποιότητα του παίκτη. Η βραδύτητα είναι χαρακτηριστικό του, σε μια στις πέντε πάσες είναι σωστός κτλ. Δεν δικαιολογεί τα λεφτά του. Ίσως σε άλλη ομάδα να τον βοηθούσαν άλλοι καλύτεροι παίκτες, αλλά αυτόν τον έφεραν ως τον καλύτερο! Ο Κάτσε κάνει πού και πού κανά σουτ! Γενικά ο ΠΑΟΚ, εδώ και πολλά χρόνια, στερείται σωστών επιλογών. Πέρυσι δύο παίκτες μπορούσαν να δώσουν λύση. Αλλά πού επίπεδο στον ΠΑΟΚ; Όταν δε, έπαιζε με τον Παναθηναϊκό, μετά το τέλος του αγώνα φέρθηκα σαν άσπρη πετσέτα, βρεγμένη κιόλας, για να πέφτει πιο γρήγορα! Λοιπόν, εφόσον ο Πρόεδρος έχει λεφτά, ας μπουν στόχοι!
*Πηγή: metrosport.gr*

Επιστρέφει Σουηδία;

Η χρονιά ολοκληρώνεται και η πρώτη αποχώρηση ποδοσφαιριστή είναι προ των πυλών και αναφέρομαστε στον Σωτήρη Παπαγιαννόπουλο.

Ο ομογενής εκ Σουηδίας κεντρικός αμυντικός, μετά την εμφάνιση του στην Κομοτηνή, ουσιαστικά «τελείωσε» από τον ΠΑΟΚ και γνωρίζει και αυτός πολύ καλά ότι το μέλλον του στην ομάδα είναι δυσοίωνο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο ίδιος σκέφτεται σοβαρά με το τέλος της σεζόν να επιστρέψει στην Σουηδία και να αναζητήσει εκεί τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.
*Πηγή: metrosport.gr*

Να... σφίξουν τα δόντια και να σώσουν την χρονιά!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Η αγωνιστική απαξίωση της ομάδας και η «αποδόμηση» των στόχων της χρονιάς, προβάλλει σαν υπαρκτό το εφιαλτικό σενάριο μιας ολοσχερούς παρέκκλισης και αποσταθεροποίησης που υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσει αρνητικά -και σε μεγάλο βαθμό- τον σχεδιασμό Σαββίδη-Αρνεσεν. Στο ξεκίνημα της προσπάθειας της αναμόρφωσης και της ολικής επαναφοράς σίγουρα δεν θα είναι ότι καλύτερο, η ομάδα του γενναιόδωρου Ιβάν να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις μερικές μέρες μετά το φινάλε των πλέι οφ. Κι αυτό θα συμβεί, αν δεν «κατακτηθεί» η δεύτερη θέση. Οι συνθήκες για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος (ο τελευταίος και μάλιστα σε δεύτερο επίπεδο αξιολόγησης) δεν παρουσιάζονται την συγκεκριμένη στιγμή ιδανικές.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται άπαντες οι «εμπλεκόμενοι» και οι «ενεχόμενοι» να συνειδητοποιήσουν ότι δεν τους μένει τίποτα άλλο πέρα από την απόφαση να υπερβάλλουν εαυτούς, να σφίξουν τα δόντια και ξεπερνώντας τα όποια προβλήματά τους να βρεθούν στα χαρακώματα και να πολεμήσουν αποφασιστικά. Αυτό το τελευταίο αφορά και κάποιους οι οποίοι «ταλαιπωρούνται» από ημιτελείς αποθεραπείες και προφανώς βασανίζονται από διλλήματα.... της τελευταίας στιγμής. Το σημερινό παιχνίδι όπως και το επόμενο, βέβαια, που θα είναι το τελευταίο, θα κρίνουν με το αποτέλεσμά τους, αν και κατά πόσο θα προκληθεί «ζημιά» στην επόμενη χρονιά, όσο και στο συνολικό σχεδιασμό της «τριετίας Αρνεσεν».

Ενας σχεδιασμός που ομολογουμένως καθυστέρησε αναίτια να ξεκινήσει και του οποίου η παρατεταμένη απενεργοποίηση έχει σαν αποτέλεσμα ο χρόνος της προετοιμασίας να έχει περιοριστεί σημαντικά και ανησυχητικά. Σκεφτείτε, λοιπόν, ο ήδη λειψός αυτός χρόνος να συμπιεστεί περισσότερο. Ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ παίζει κι αυτός το τελευταίο χαρτί του. Θεωρείται και σίγουρα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Το γεγονός ότι η ΚΕΔ... επέλεξε ένα διαιτητικό τρίο κοντοχωριανών του κ. Μποροβήλου ανησυχεί και έχει και το νόημά του. Το ίδιο ανησυχητική είναι, όμως, και η πιθανότητα ο ξενερωμένος ΠΑΟΚτσής να δυσκολευτεί να πάρει την απόφαση και να εκπληρώσει και την δική του τελευταία υποχρέωση. Να βρεθεί, δηλαδή, το βράδυ στην Τούμπα.

Όπως ήρθαν τα πράγματα (όπως τα έφεραν μερικοί) δεν μένει παρά οι παίκτες του ΠΑΟΚ να σφίξουν όλοι τα δόντια και να σωθεί την τελευταία στιγμή ό,τι απέμεινε από την χρονιά. Σαν επίλογο αναδημοσιεύω το σχόλιο ενός Αθηναίου δημοσιογράφου, ο οποίος αναφέρεται στο τι συμβαίνει σήμερα στον ΠΑΟΚ. Τίτλους του σημειώματός του: «Κίνδυνος και για του χρόνου». Διαβάστε το: «Και τώρα; Πόσο ακόμα... Ταρζάν, Μπάτμαν και Σπάιντερμαν θα γίνει ο Γιώργος Γεωργιάδης για να σώσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος συνεχίζει να κατρακυλάει και να ψάχνει όχι μόνο την χαρά της νίκης αλλά και το γκολ. Και πως μπορεί να αποφύγει νέο ισχυρό έμφραγμα ο Δικέφαλος του Βορρά, ο οποίος όχι μόνο έχασε πανηγυρικά την πρωτιά στα πλέι οφ, αλλά βρέθηκε να κυνηγάει με αγωνία και λαχτάρα τον Αστέρα της Τρίπολης. Γιατί η νέα χαλαρή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με την πολύτιμη νίκη του Αστέρα επί του Ατρομήτου βάζει τρελές φωτιές στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που κινδυνεύει να μείνει έξω από τον χορό. Με δυο βαθμούς πίσω από τον Αστέρα, τον οποίο, μάλιστα, αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη νιώθει να πατάει στα κάρβουνα χωρίς να είναι αναστενάρης. Γιατί καλός και Άγιος ο Φρανκ Αρνεσεν -σε ρόλο Ιντιάνα Τζόουνς- καλή και η σκέψη του Λάυντρουπ, αλλά τι γίνεται αν ξεκινήσει να παίζει πάλι από τα τέλη του μήνα; Κόλαση λοιπόν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές για να σώσει την παρτίδα ο ΠΑΟΚ».

*Πηγή: metrosport.gr*

Γκρεμίζετε και κτίζετε. Μην σκαλίζετε τις στάχτες, να ξαναβρείτε φωτιά…!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης 


Σε 4/4 αγώνες στα πλέι οφ η μπάλα τα αντίπαλα δίχτυα του ΠΑΟΚ δεν τα άγγιξε. Από μέσα, τ0υλάχιστον. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, μετρά – που αυτό δεν μετριέται δηλαδή – ένα μηδενικό. Τούτο βέβαια ως αποτέλεσμα, ταιριάζει γάντι με την εικόνα του!

Η αδυναμία του να σκοράρει σε 4/4 αγώνες πρέπει, να είναι κι αρνητικό αλλά συνάμα κι ιστορικό ρεκόρ. « Έτσι είναι;», ρωτήσαμε τον expert του είδους. Ποιος είναι ο expert; Ρωτάτε; Είναι σα να ρωτάτε: Από βγαίνει ο ήλιος ανατέλλοντας…

Τέλος πάντων. Ανατρέχοντας στα κιτάπια του, το θησαυροφυλάκιο της γνώσης  του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πρύτανης της στατιστικής του βρήκε ένα ακόμη σερί  4/4 αφλογιστίας το 1967 αλλά κι ένα σερί 5/5 αγώνες με μηδέν ενεργητικό, το  1971! Συμπέρασμα; Υπήρξαν και χειρότερα. Σε άλλες μακρινές και λησμονημένες εποχές. Σε άλλον αιώνα, βρε αδελφέ!

Είναι πάντως, άκρως περίεργο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μήτε επί Γιένε Τσάκναντι (1970-1971) με τις 37 ισοπαλίες σε 34 αγώνες δεν ξεπέρασε τους 3/3 απόλυτης αφλογιστίας! Θυμούνται οι παλιότεροι τα δέκα «ζευγαράκια» στους αγώνες επί του Μαγυάρου προπονητή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ σκιές των αντιπάλων τους από τα αποδυτήρια και μέχρι τα αποδυτήρια. Μόνον οι τερματοφύλακες δεν μάρκαραν με εκείνο το ασφυκτικό μαν του μαν.

Τότε τουλάχιστον, υπήρχε πλάνο. Τώρα; Φυσικά, και δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ παίζει έτσι. Δίχως πλάνο. Κι ο Θεός βοηθός. Ελάτε όμως, που ο Θεός δεν βοηθά. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Στον ΠΑΟΚ ουδείς κινεί μήτε χείρα, μήτε πόδα...

Η σημερινή μας αναφορά σε μία από τις αιτίες των δεινών κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι για την ιστορία. Με άλλα λόγια; Δεν έχει ουσία. Να ‘χαμε, να λέγαμε, δηλαδή. Σκοτάδι πυκνό σκέπασε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Με χαραμάδα φωτός στο βάθος του τούνελ την επιλογή του Φρανκ Άρνεσεν αλλά και την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία. Είναι ευχής – σύμπαντος του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου – έργο η επιστροφή του «Τσε». Κι αναμένονται ευεργετικά αποτελέσματα.

Εάν κι εφ’ όσον, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, η ΠΑΕ εκτιμήσεις αξιοποιήσει ορθά αυτό το, μέχρι σήμερα, ανεκτίμητο κεφάλαιο του ΠΑΟΚ…

Για να ξαναγυρίσουμε όμως, στο θέμα μας οφείλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά τη ταπεινή μας άποψη. Ο ΠΑΟΚ (αγωνιστικά, έτσι;) δεν χρειάζεται μήτε αναστύλωση, μήτε υποστύλωση. Γκρέμισμα και κτίσιμο εξ αρχής χρειάζεται. Αγωνιστικά επειδή οικονομικά στις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη είναι ήδη υπερδύναμη. Για τα ελληνικά δεδομένα, τουλάχιστον.

Να γυρίσει τα μανίκια λοιπόν, η διοικητική και η τεχνική. Έστω μόνον με τον διευθυντή της επί του παρόντος. Και να αρχίσει σήμερα το γκρέμισμα. Για να ξεκινήσει αύριο το κτίσιμο.

Με το σκάλισμα της στάχτης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου δεν θα ξανάβρουν φωτιά στην Τούμπα…
*Πηγή: metrosport.gr*

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δυστυχώς δεν είναι!!

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης



Τι αστεία ιστορία είναι αυτή με το πόσες ομάδες θα παίξουν στην FootballLeague την επόμενη σεζόν; Ναι, αστεία…

Δεν ξέρω πώς το αντιλαμβάνεται ο καθένας από εσάς, αλλά εγώ δεν μπορώ να την χαρακτηρίσω με διαφορετικό τρόπο.

Μου φαίνεται αδιανόητο αυτό που συμβαίνει, έστω κι αν το καταλαβαίνω απόλυτα. Το καταλαβαίνω, ασφαλώς, σε σχέση με το τι ισχύει, σε σχέση με το πώς και πόσο γρήγορα αλλάζουν τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το καταλαβαίνω σε σχέση με το γεγονός ότι τίποτε, ποτέ, δεν είναι σίγουρο στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Τίποτε που ψηφίζεται σήμερα δεν είναι σίγουρο πως θα ισχύει και μετά από μερικούς μήνές, γιατί αναλόγως των συγκυριών, των συσχετισμών, των προσωπικών σχέσεων, μπορεί να αλλάξει.

Σε αυτό το παιχνίδι είναι υποχρεωμένος αυτή τη φορά να παίξει ο Αρης. Όπως έπαιξαν, αντιστοίχως, τα προηγούμενα χρόνια άλλες ομάδες. Κάποιες εκ των οποίων κέρδισαν, κάποιες έχασαν. Κι αυτές που έχασαν δεν ήταν, πάντα, γιατί είχαν άδικο. Ούτε αυτές που κέρδισαν ήταν γιατί κατέθεσαν ένα δίκαιο, τεκμηριωμένο αίτημα.

Αν αυτά που γράφω τα διάβαζε ένας ξένος, ο οποίος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θα μπερδευόταν. Θα έλεγε «δεν μπορεί, κάτι έχει πάθει αυτός που γράφει αυτά τα πράγματα»

Για εσάς που είσαστε, όμως, μυημένοι στο τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καταλαβαίνετε, νομίζω, τι εννοώ. Καταλαβαίνετε ποια πραγματικότητα περιγράφω.

Είναι η πραγματικότητα του παραλογισμού. Είναι μια κατάσταση που, αν δεν σε αγγίζει, δεν σε αφορά, την παρακολουθείς και απλά ξεκαρδίζεσαι στα γέλια.

Αν εξαρτάσαι, όμως, από το πώς θα λειτουργήσουν οι πρωταγωνιστές αυτής της κατάστασης, τι θα αποφασίσουν για σένα, τότε… τρελαίνεσαι.

Ειδικά τις τελευταίες ημέρες, ακούγονται συνεχώς διαφορετικά πράγματα. Ακούς τον έναν να λέει ότι το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής θα γίνει με 18 ομάδες, έναν άλλο να λέει πως θα ήταν καλύτερα με 16 και κάποιον τρίτο να επιμένει πως το ιδανικό σενάριο θα ήταν με 14 ομάδες!

Κι όλα αυτά, μάλιστα, να ισχύσουν για την περίοδο 2015-2016! Για την οποία περίοδο έχει αποφασιστεί ήδη από πέρσι πως από πρωτάθλημα σε δύο ομίλους, θα πάμε σε έναν όμιλο με 20 ομάδες και αυτό αναφέρεται στην προκήρυξη του πρωταθλήματος, ενώ είναι γνωστό πως καμία αναδιάρθρωση που αποφασίζεται δεν εφαρμόζεται στο επόμενο πρωτάθλημα, αλλά στο μεθεπόμενο.

Αρα, πώς θα αποφασίσουν αναδιάρθρωση και θα την εφαρμόσουν στο επόμενο πρωτάθλημα; Τι είναι το διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ; Είναι μια ομάδα ανθρώπων που φροντίζουν για να τηρούνται νόμοι και κανονισμοί, ή μια ομάδα ανθρώπων στη λογική τού «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω»;

Μοιάζει με ανέκδοτο, αλλά δεν είναι. Είναι η καθημερινότητα του ελληνικού ποδοσφαίρου, με όλα τα τρελά κι απίστευτα που συμβαίνουν…


*Πηγή: metrosport.gr*

Οι αριθμοί του ΠΑΟΚ - Ατρόμητος!!

Ενδιαφέροντα στοιχεία από την προϊστορία των αναμετρήσεων του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο παρουσιάζει η επίσημη ιστοσελίδα του Δικεφάλου με αφορμή την σημερινή κόντρα ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Αναλυτικά:

#17 αγώνες έχουν δώσει μέχρι τώρα ο ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο στην Θεσσαλονίκη και ο Δικέφαλος έχει επικρατήσει στους 10 από αυτούς. Υπάρχουν ακόμη 2 ισοπαλίες και 5 νίκες για την ομάδα του Περιστερίου.

#5-1 είναι η ευρύτερη νίκη που έχει σημειώσει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Ατρόμητο και έγινε στις 27 Απριλίου 1975. Οι Αποστολίδης, Κερμανίδης, Σαράφης, Τερζανίδης και Λάζος σημείωσαν τα γκολ, ενώ αυτό της «τιμής» για τον Ατρόμητο ο Βακάλης.

#Το αγαπημένο σκορ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις είναι το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ και έχει εμφανιστεί τρεις φορές. Μετά ακολουθούν αρκετά με δύο εμφανίσεις (2-0 / 1-0 / 1-2 / 0-1). Στα 16 από τα 17 μεταξύ τους ματς έχουν σημειωθεί γκολ και μόνο την σεζόν 2012-13 υπήρξε λευκή ισοπαλία.

#Στους σκόρερς των μεταξύ τους αγώνων η πρώτη θέση είναι μοιρασμένη ανάμεσα σε Σαλπιγγίδη – Κερμανίδη – Σαράφη. Ακολουθεί ο Νάτχο με δύο γκολ κόντρα στον Ατρόμητο στα δύο εντός έδρας ματς που έχει με την ομάδα του Περιστερίου.

#Για τα πλέι οφ οι αναμετρήσεις είναι τρεις, με τον Ατρόμητο να έχει καταφέρει να πάρει αποτέλεσμα στις δύο πρώτες του επισκέψεις για αυτό το μίνι πρωτάθλημα στην Τούμπα και τον ΠΑΟΚ να εκμεταλλεύεται την έδρα του την περσινή χρονιά με καθαρή νίκη 3-0 (Νάτχο – Στοχ – Βούκιτς).
*Πηγή: metrosport.gr*

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού!

Αρκετές αλλαγές απ' τον Γιάννη Αναστασίου στο... αδιάφορο (και τελευταίο φετινό στη Λεωφόρο) παιχνίδι με τον Αστέρα. Ποιες οι επιλογές των Αρκάδων που... καίγονται για βαθμούς.

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού
Παναθηναϊκός: Κοτσόλης, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Λαγός, Μπεργκ, Μαρινάκης, Ατζαγκούν, Δώνης, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαυρίας

Στον πάγκο του τριφυλλιού: Στιλ, Ζέκα, Μπερίσα, Καρέλης, Ντίνας, Νίνης, Στάικος

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Παντελιάδης, Μουνάφο, Αλόκο, Νίκο, Σκουρτάι, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας

Στον πάγκο των Αρκάδων: Μπαντής, Ρόλε, Γαρυφαλλόπουλος, Καστριτσέας, Τορμένα, Παπαχρήστος, Μουκάμ

Η βαθμολογία (4 αγώνες)

1. Παναθηναϊκός 14 (9-0)
2. Αστέρας Τρίπολης 6 (1-4)
3. ΠΑΟΚ 4 (1-4)
4. Ατρόμητος 2 (1-3) *Πηγή: sport-fm.gr*

Και Βαρέλα στο... κόλπο για Ολυμπιακό!! (vids)

O Ολυμπιακός με τις... ευλογίες του Βίτορ Περέιρα έκανε κίνηση για την απόκτηση του Σιλβέστρ Βαρέλα, σύμφωνα με πορτογαλικές και ιταλικές πηγές.
Πρόκειται για τον 30χρονο Πορτογάλο εξτρέμ με καταβολές από το Πράσινο Ακρωτήρι. Ο Βαρέλα -που μπορεί να παίξει και στην κορυφή της επίθεσης- είχε δοθεί δανεικός από την Πόρτο στην Πάρμα για ένα εξάμηνο, με τον δανεισμό του να ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου. Στην Serie A είχε 3 γκολ σε 19 ματς καθώς και 1 ασίστ. Εκτός από την Πάρμα είχε προηγουμένως παίξει σε Γουέστ Μπρόμιτς, Πόρτο, Σπόρτινγκ και Σετουμπάλ. Οι νεότερες πληροφορίες από Πορτογαλία και Ιταλία αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός χτύπησε ήδη την... πόρτα του Βαρέλα με τον Περέιρα να ανάβει το πράσινο φως. Ο Βαρέλα πάντως είναι ένα ιδιαίτερα καλό όνομα με σημαντική ποδοσφαιρική πορεία αλλά και συμμετοχές στην Εθνική Πορτογαλίας.








*Πηγή: gazzetta.gr*

«Χαρούμενος για τον αδερφό μου Εσιέν, μεγάλος σύλλογος ο Παναθηναϊκός»

Ο «θρυλικός» αρχηγός της εθνικής Γκάνας, Στέφεν Άπια μιλάει αποκλειστικά στο gazzetta.gr για τον Μίκαελ Εσιέν εξηγώντας γιατί θα ξεχωρίσει αλλά και γιατί επέλεξε το «τριφύλλι». «Εξαιρετική επιλογή για τον αδερφό μου Εσιέν. Θα έρθω στην Αθήνα να τον δω».
Ο Στέφεν Άπια, όπως και ο «κολλητός» του Μίκαελ Εσιέν ανδρώθηκαν ποδοσφαιρικά στην Ευρώπη.
ADVERTISEMENT
Μολονότι αγωνίζονταν σε διαφορετικές χώρες διατήρησαν αναλλοίωτη την φιλία τους, η οποία αναπτύχθηκε μέσα από τα κλιμάκια της Εθνικής Γκάνας.
Ο «θρυλικός» πρώην κάπτεν των Blacκ Stars έπειτα από 20 χρόνια καριέρας εγκατέλειψε τον περασμένο Ιανουάριο την ενεργό δράση.
Ο πρώην μέσος της Γιουβέντους και της Φενέρμπαχτσε, ο οποίος θεωρείται από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες της πατρίδας του δέχθηκε με χαρά να μιλήσει στο gazzetta.gr για τον «αδερφό» του Εσιέν, όπως τον αποκαλεί, ενώ προανήγγειλε ταξίδι στην Αθήνα προκειμένου να τον παρακολουθήσει δια ζώσης.
Ο Άπια όχι μόνο επιδοκίμασε την απόφαση του φίλου και πρώην συμπαίκτη του να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αλλά έπλεξε παράλληλα το εγκώμιο του Παναθηναϊκού!

«Ο αδερφός μου (σ.σ.: Εσιέν) έκανε μία πολύ καλή επιλογή ερχόμενος στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.
Γνωρίζουμε όλοι πως στην Ελλάδα υπάρχουν δύο πολύ μεγάλα clubs. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός.
Ο Παναθηναϊκός είναι σπουδαία ομάδα με συνεχή παρουσία στο Champions League μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία και παράδοση.
Τον γνωρίζω πολύ καλά αφού τον αντιμετώπισα με την Φενέρμπαχτσε. Ξέρω πόσο φανατικούς οπαδούς διαθέτει, οι οποίοι ήδη έχουν αγαπήσει τον Μίκαελ. Είμαι χαρούμενος για την απόφαση του. Είναι ένας παίκτης που θέλει να παίζει στο Champions League και ο Παναθηναϊκός μπορεί να του προσφέρει αυτή την ευκαιρία».

Ο Στέφεν Άπια περιέγραψε στο gazzetta.gr τα συναισθήματα του αδελφικού του φίλου λίγο πριν την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.
«Για να είμαι ειλικρινής στις συζητήσεις που είχαμε δεν μου είπε πολλά για τον Παναθηναϊκό, μιλήσαμε για άλλα θέματα.
Πριν από δύο μήνες με είχε φιλοξενήσει στο σπίτι του. Ήταν πολύ ενοχλημένος που δεν έπαιζε στη Μίλαν. Ο Μίκαελ είναι ποδοσφαιριστής που πρωταγωνιστεί και ο Παναθηναϊκός του δίνει την ευκαιρία να επιστρέψει στο υψηλότερο επίπεδο. Εύχομαι τα καλύτερα για τον αδερφό μου».
Πως όμως χαρακτηρίζει ο άλλοτε άσος της Ουντινέζε τον «Βίσονα»;
«Είναι ο καλύτερος φίλος μου. Σε όλες τις αποστολές της Εθνικής Γκάνας ήμασταν στο ίδιο δωμάτιο. Πρόκειται για έναν ήρεμο άνθρωπο, ο οποίος μπορεί να εμπνεύσει τους συμπαίκτες του.
Είναι ένας προπονητής ανάμεσα στους παίκτες, τον οποίο σέβονται όλοι».

Ο Άπια κάνει λόγο στο gazzetta.gr για έναν γεννημένο νικητή!
«Διαθέτει μεγάλο πάθος και δίνει την καρδιά του σε κάθε παιχνίδι για την ομάδα που αγωνίζεται. Πάντα θέλει να νικάει και δουλεύει σκληρά. Είναι ένας μαχητής που κοιτάζει το καλό της ομάδας του».
Ο παλαίμαχος μέσος στον επίλογο της συνέντευξης του στο gazzetta.gr ισχυρίστηκε πως η πόρτα της Εθνικής Γκάνας είναι πάντα ανοικτή για τον Εσιέν ωστόσο αυτό που προέχει στην παρούσα φάση είναι ο Παναθηναϊκός.
«Στην Εθνική Γκάνας αγωνίζονται οι καλύτεροι παίκτες και ο Μίκαελ είναι πάντα ανάμεσα στους κορυφαίους.

Τελευταία δεν παίζει. Είναι ένα θέμα το οποίο έχουμε συζητήσει πολύ. Νομίζω πως η πόρτα της Εθνικής είναι πάντα ανοικτή.
Από εκείνον εξαρτάται, όμως αυτό που προέχει είναι να επικεντρωθεί στις υποχρεώσεις που έχει με τον Παναθηναϊκό. Θα έρθω στην Αθήνα να τον δω αγωνιζόμενο».

*Πηγή: gazzetta.gr*

"Mην παραμυθιάζετε τον κόσμο με τον Εσιέν" έλεγαν και ...έπεσαν μέσα!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την ...χολή που έβγαλαν κάποιοι από την ημέρα, που βγήκε στην επιφάνεια το θέμα του Εσιέν μέχρι χθες, που υπέγραψε και την προπαγάνδα της ...πλάκας, που γίνεται από το αντίπαλο στρατόπεδο, που ήθελε τον Εσιέν πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά δεν κατάφερε να τον πάρει.
Kαι τώρα τι κάνουμε; Ο Εσιέν, όχι μόνο ήρθε, αλλά υπέγραψε κιόλας. Και... δυστυχώς για κάποιους , πέρασε και τις ιατρικές εξετάσεις. Και τώρα τι θα ανακαλύψετε να πείτε ρε παιδιά, όλοι εσείς που λυσσάξατε ένα μήνα τώρα να λέτε και να γράφετε διάφορα ;Θυμάμαι, όταν γράψαμε το θέμα στην «ΠΡΑΣΙΝΗ» και τόλμησα να γράψω και μετά ένα άρθρο στο gazzetta.gr το τι άκουσα και το τι ειπώθηκε. «Παραμυθιάζετε τον κόσμο». «Σιγά μην δώσει ο... Αφραγκούζος τόσα λεφτά για να φέρει τον Εσιέν», «Κοροιδεύετε τον κόσμο» και άλλα τέτοια. Και όταν έβλεπαν κάποιοι ότι ο χρόνος περνάει και ότι οι πιθανότητες  αυξάνονται για να έρθει ο παικταράς στον Παναθηναϊκό, το γύρισαν οι ίδιοι το …ποίημα. «Κουτσός είναι δεν θα περάσει τα ιατρικά». «Ελα μωρέ με το σαπάκι». «Σιγά το παλτό» και άλλα τέτοια. Κατ’αρχάς πριν συνεχίσω να πω …..περαστικά σε όλους αυτούς, που έλεγαν ότι πουλάμε παραμύθι με τον Εσιέν και ότι δεν πρόκειται να έρθει , διότι δεν δίνει τα λεφτά ο Παναθηναϊκός. Επίσης περαστικά σε όλους αυτούς, που έλεγαν, ότι δεν θα περάσει τα ιατρικά. Οι ίδιοι αυτοί, βέβαια, δεν σκέφτηκαν καν ότι πριν ενάμισι χρόνο ο Εσιέν πέρασε ιατρικές εξετάσεις από το Milan Lab, που είναι από τα πιο σύγχρονα κέντρα, που υπάρχουν στην Ευρώπη. Μπορεί και  να το σκέφτηκαν , αλλά στα πλαίσια της προπαγάνδας έσπειραν την ανησυχία και την αμφιβολία στον κόσμο του Παναθηναϊκού, που έχω πει ότι θα πρέπει κάποια στιγμή να ξέρει ποιος λέει, τι λέει και να τα αξιολογεί.
ADVERTISEMENT
Εγώ δεν λέω, ότι δεν έχει ταλαιπωρηθεί στο παρελθόν από τραυματισμούς ο Εσιέν, ούτε μπορώ να πω ότι δεν έχει κάνει τις δύο εγχειρήσεις χιαστών στα γόνατα, την τελευταία το 2011. Αν είχε πρόβλημα, όμως, δεν θα είχε παίξει σε 86 παιχνίδια τα επόμενα τέσσερα χρόνια και σε υψηλό επίπεδο με την Ρεάν, την Τσέλσι και την Μίλαν. Και το γεγονός, ότι την περίοδο που τελείωσε έπαιξε με την Μίλαν 13 ματς έχει να κάνει με την επιλογή του προπονητή της Μίλαν να παίζει με ένα αμυντικό χαφ και να μην προτιμάει τον Εσιέν.  Και ευτυχώς, που δεν τον έβαζε ο προπονητής, διότι αν τον έβαζε σήμερα ο Εσιέν δεν θα ήταν εδώ.
Αυτό, που έχω να πω είναι ότι ο Εσιέν είναι  η μεγαλύτερη μεταγραφή, που έγινε την τελευταία 5ετία στην Ελλάδα, μία από τις τρεις κορυφαίες, που έχουν γίνει στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου και κάποιοι εδώ στο…..Ελλαδιστάν βγάζουν χολή, αντί να λένε ευχαριστώ στον Παναθηναϊκό και τον Αλαφούζο, που έφερε έναν τέτοιο παικταρά στην Ελλάδα. Οσο για το άλλο ανέκδοτο που ακούω, ότι ο Ολυμπιακός δεν τον ήθελε και άλλα τέτοια , να θυμίσω όλα τα πρωτοσέλιδα πέρυσι τέτοια εποχή από εφημερίδες που πρόσκεινται στον Ολυμπιακό κι έγραφαν , ότι «ο Καρεμπέ πάει να φέρει τον Εσιέν και να κάνει την βόμβα». Τελικά ο Καρεμπέ δεν τα κατάφερε, αλλά τα κατάφεραν ο Βόκολος και ο Φύσσας. Δεν τα κατάφερε ο Μαρινάκης, αλλά τα κατάφερε ο Αλαφούζος. Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Τώρα που ήρθε , λοιπόν και υπέγραψε ο Εσιέν βγείτε και πείτε ότι δεν βλέπει καλά από το ένα μάτι, η ότι το ένα πόδι είναι πιο κοντό από το …άλλο. Εξάλλου από προπαγάνδα της …πλάκας ξέρετε να κάνετε. Τα ίδια λέγατε και για τον Σισέ και ανακουφιστήκατε την ημέρα, που έφυγε από τον Παναθηναϊκό .
Και θα κλείσω με ένα από τα σχόλια που επέλεξα να δημοσιεύσω και έγινε την ημέρα, που έγραψα εδώ στο gazzetta.gr για το ενδεχόμενο να έρθει ο Εσιέν στον Παναθηναϊκό(http://www.gazzetta.gr/football/article/742668/o-esien-deihnei-tin-apofasi-gia-oikonomiki-ypervasi). Διαβάστε τι μου έγραψε ένας πολύ ευγενής αναγνώστης: «Ολυμπιακός-Τσελσι
16:16 | 09-05-2015 Ημαρτον..ο Παναθηναικος το διεψευσε και εσυ λες τα δικα σου.. Μακαρι να γινοταν αυτο δεν εχω θεμα με τον Παναθηναικο εχω θεμα με την προπαγανδα».
Η απόκτηση του Εσιέν είναι η καλύτερη απάντηση στον αναγνώστη, που έχει μπερδέψει την προπαγάνδα με την αλήθεια!

*Πηγή: gazzetta.gr*