Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Να... σφίξουν τα δόντια και να σώσουν την χρονιά!

Γράφει ο Δημήτρης Μπούζας
Η αγωνιστική απαξίωση της ομάδας και η «αποδόμηση» των στόχων της χρονιάς, προβάλλει σαν υπαρκτό το εφιαλτικό σενάριο μιας ολοσχερούς παρέκκλισης και αποσταθεροποίησης που υπάρχει κίνδυνος να επηρεάσει αρνητικά -και σε μεγάλο βαθμό- τον σχεδιασμό Σαββίδη-Αρνεσεν. Στο ξεκίνημα της προσπάθειας της αναμόρφωσης και της ολικής επαναφοράς σίγουρα δεν θα είναι ότι καλύτερο, η ομάδα του γενναιόδωρου Ιβάν να ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις μερικές μέρες μετά το φινάλε των πλέι οφ. Κι αυτό θα συμβεί, αν δεν «κατακτηθεί» η δεύτερη θέση. Οι συνθήκες για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος (ο τελευταίος και μάλιστα σε δεύτερο επίπεδο αξιολόγησης) δεν παρουσιάζονται την συγκεκριμένη στιγμή ιδανικές.

Ως εκ τούτου επιβάλλεται άπαντες οι «εμπλεκόμενοι» και οι «ενεχόμενοι» να συνειδητοποιήσουν ότι δεν τους μένει τίποτα άλλο πέρα από την απόφαση να υπερβάλλουν εαυτούς, να σφίξουν τα δόντια και ξεπερνώντας τα όποια προβλήματά τους να βρεθούν στα χαρακώματα και να πολεμήσουν αποφασιστικά. Αυτό το τελευταίο αφορά και κάποιους οι οποίοι «ταλαιπωρούνται» από ημιτελείς αποθεραπείες και προφανώς βασανίζονται από διλλήματα.... της τελευταίας στιγμής. Το σημερινό παιχνίδι όπως και το επόμενο, βέβαια, που θα είναι το τελευταίο, θα κρίνουν με το αποτέλεσμά τους, αν και κατά πόσο θα προκληθεί «ζημιά» στην επόμενη χρονιά, όσο και στο συνολικό σχεδιασμό της «τριετίας Αρνεσεν».

Ενας σχεδιασμός που ομολογουμένως καθυστέρησε αναίτια να ξεκινήσει και του οποίου η παρατεταμένη απενεργοποίηση έχει σαν αποτέλεσμα ο χρόνος της προετοιμασίας να έχει περιοριστεί σημαντικά και ανησυχητικά. Σκεφτείτε, λοιπόν, ο ήδη λειψός αυτός χρόνος να συμπιεστεί περισσότερο. Ο σημερινός αντίπαλος του ΠΑΟΚ παίζει κι αυτός το τελευταίο χαρτί του. Θεωρείται και σίγουρα είναι δύσκολο το παιχνίδι. Το γεγονός ότι η ΚΕΔ... επέλεξε ένα διαιτητικό τρίο κοντοχωριανών του κ. Μποροβήλου ανησυχεί και έχει και το νόημά του. Το ίδιο ανησυχητική είναι, όμως, και η πιθανότητα ο ξενερωμένος ΠΑΟΚτσής να δυσκολευτεί να πάρει την απόφαση και να εκπληρώσει και την δική του τελευταία υποχρέωση. Να βρεθεί, δηλαδή, το βράδυ στην Τούμπα.

Όπως ήρθαν τα πράγματα (όπως τα έφεραν μερικοί) δεν μένει παρά οι παίκτες του ΠΑΟΚ να σφίξουν όλοι τα δόντια και να σωθεί την τελευταία στιγμή ό,τι απέμεινε από την χρονιά. Σαν επίλογο αναδημοσιεύω το σχόλιο ενός Αθηναίου δημοσιογράφου, ο οποίος αναφέρεται στο τι συμβαίνει σήμερα στον ΠΑΟΚ. Τίτλους του σημειώματός του: «Κίνδυνος και για του χρόνου». Διαβάστε το: «Και τώρα; Πόσο ακόμα... Ταρζάν, Μπάτμαν και Σπάιντερμαν θα γίνει ο Γιώργος Γεωργιάδης για να σώσει τον ΠΑΟΚ, ο οποίος συνεχίζει να κατρακυλάει και να ψάχνει όχι μόνο την χαρά της νίκης αλλά και το γκολ. Και πως μπορεί να αποφύγει νέο ισχυρό έμφραγμα ο Δικέφαλος του Βορρά, ο οποίος όχι μόνο έχασε πανηγυρικά την πρωτιά στα πλέι οφ, αλλά βρέθηκε να κυνηγάει με αγωνία και λαχτάρα τον Αστέρα της Τρίπολης. Γιατί η νέα χαλαρή ήττα του ΠΑΟΚ από τον Παναθηναϊκό, σε συνδυασμό με την πολύτιμη νίκη του Αστέρα επί του Ατρομήτου βάζει τρελές φωτιές στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, που κινδυνεύει να μείνει έξω από τον χορό. Με δυο βαθμούς πίσω από τον Αστέρα, τον οποίο, μάλιστα, αντιμετωπίζει την τελευταία αγωνιστική στην Τρίπολη νιώθει να πατάει στα κάρβουνα χωρίς να είναι αναστενάρης. Γιατί καλός και Άγιος ο Φρανκ Αρνεσεν -σε ρόλο Ιντιάνα Τζόουνς- καλή και η σκέψη του Λάυντρουπ, αλλά τι γίνεται αν ξεκινήσει να παίζει πάλι από τα τέλη του μήνα; Κόλαση λοιπόν οι δύο τελευταίες αγωνιστικές για να σώσει την παρτίδα ο ΠΑΟΚ».

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: