Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Γκρεμίζετε και κτίζετε. Μην σκαλίζετε τις στάχτες, να ξαναβρείτε φωτιά…!!

Γράφει ο Άρις Νικολάκης 


Σε 4/4 αγώνες στα πλέι οφ η μπάλα τα αντίπαλα δίχτυα του ΠΑΟΚ δεν τα άγγιξε. Από μέσα, τ0υλάχιστον. Ο ΠΑΟΚ λοιπόν, μετρά – που αυτό δεν μετριέται δηλαδή – ένα μηδενικό. Τούτο βέβαια ως αποτέλεσμα, ταιριάζει γάντι με την εικόνα του!

Η αδυναμία του να σκοράρει σε 4/4 αγώνες πρέπει, να είναι κι αρνητικό αλλά συνάμα κι ιστορικό ρεκόρ. « Έτσι είναι;», ρωτήσαμε τον expert του είδους. Ποιος είναι ο expert; Ρωτάτε; Είναι σα να ρωτάτε: Από βγαίνει ο ήλιος ανατέλλοντας…

Τέλος πάντων. Ανατρέχοντας στα κιτάπια του, το θησαυροφυλάκιο της γνώσης  του ελληνικού ποδοσφαίρου, ο πρύτανης της στατιστικής του βρήκε ένα ακόμη σερί  4/4 αφλογιστίας το 1967 αλλά κι ένα σερί 5/5 αγώνες με μηδέν ενεργητικό, το  1971! Συμπέρασμα; Υπήρξαν και χειρότερα. Σε άλλες μακρινές και λησμονημένες εποχές. Σε άλλον αιώνα, βρε αδελφέ!

Είναι πάντως, άκρως περίεργο γεγονός πως ο ΠΑΟΚ μήτε επί Γιένε Τσάκναντι (1970-1971) με τις 37 ισοπαλίες σε 34 αγώνες δεν ξεπέρασε τους 3/3 απόλυτης αφλογιστίας! Θυμούνται οι παλιότεροι τα δέκα «ζευγαράκια» στους αγώνες επί του Μαγυάρου προπονητή με τους παίκτες του ΠΑΟΚ σκιές των αντιπάλων τους από τα αποδυτήρια και μέχρι τα αποδυτήρια. Μόνον οι τερματοφύλακες δεν μάρκαραν με εκείνο το ασφυκτικό μαν του μαν.

Τότε τουλάχιστον, υπήρχε πλάνο. Τώρα; Φυσικά, και δεν υπάρχει. Ο ΠΑΟΚ παίζει έτσι. Δίχως πλάνο. Κι ο Θεός βοηθός. Ελάτε όμως, που ο Θεός δεν βοηθά. Συν Αθηνά και χείρα κίνει, έλεγαν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι. Στον ΠΑΟΚ ουδείς κινεί μήτε χείρα, μήτε πόδα...

Η σημερινή μας αναφορά σε μία από τις αιτίες των δεινών κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο είναι για την ιστορία. Με άλλα λόγια; Δεν έχει ουσία. Να ‘χαμε, να λέγαμε, δηλαδή. Σκοτάδι πυκνό σκέπασε αυτόν τον ΠΑΟΚ. Με χαραμάδα φωτός στο βάθος του τούνελ την επιλογή του Φρανκ Άρνεσεν αλλά και την επιστροφή του Πάμπλο Γκαρσία. Είναι ευχής – σύμπαντος του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου – έργο η επιστροφή του «Τσε». Κι αναμένονται ευεργετικά αποτελέσματα.

Εάν κι εφ’ όσον, εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε, η ΠΑΕ εκτιμήσεις αξιοποιήσει ορθά αυτό το, μέχρι σήμερα, ανεκτίμητο κεφάλαιο του ΠΑΟΚ…

Για να ξαναγυρίσουμε όμως, στο θέμα μας οφείλουμε να τονίσουμε για πολλοστή φορά τη ταπεινή μας άποψη. Ο ΠΑΟΚ (αγωνιστικά, έτσι;) δεν χρειάζεται μήτε αναστύλωση, μήτε υποστύλωση. Γκρέμισμα και κτίσιμο εξ αρχής χρειάζεται. Αγωνιστικά επειδή οικονομικά στις πλάτες του Ιβάν Σαββίδη είναι ήδη υπερδύναμη. Για τα ελληνικά δεδομένα, τουλάχιστον.

Να γυρίσει τα μανίκια λοιπόν, η διοικητική και η τεχνική. Έστω μόνον με τον διευθυντή της επί του παρόντος. Και να αρχίσει σήμερα το γκρέμισμα. Για να ξεκινήσει αύριο το κτίσιμο.

Με το σκάλισμα της στάχτης της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου δεν θα ξανάβρουν φωτιά στην Τούμπα…
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: