Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Κοντονής: «Υπέγραψα κλήση και περιμένω να απολογηθεί η ΚΑΕ Αρης»!

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή Τρίτο Ημίχρονο για τον ποδοσφαιρικό Άρη, ρωτήθηκε όμως και για τον μπασκετικό και τη βαριά τιμωρία που του επιβλήθηκε από τον ΕΣΑΚΕ για τα επεισόδια με την ΑΕΚ, αποκαλύπτοντας ότι και ο ίδιος υπέγραψε κλήση προς την ΚΑΕ Αρης δίνοντας το δικαίωμα στη νομική του υπηρεσία να καταθέσει τις απόψεις της για τα γεγονότα της εν λόγω αναμέτρησης.

Αναλυτικά όσα είπε για το μπάσκετ του Άρη:

«Δε θέλω να αντιδικήσω με κανέναν πρόεδρο, ο Άρης είναι ιστορικό σωματείο και έχει προσφέρει μεγάλες χαρές σε όλους τους Έλληνες φιλάθλους. Ήταν η ομάδα που διέπρεψε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. μετά την ΑΕΚ. Μπορεί από συγκυρίες να μην έφερε ευρωπαϊκό τίτλο, αν και πήρε αργότερα κύπελλο Κόρατς, αλλά η αγάπη όλων των Ελλήνων για τον Αρη είναι δεδομένη. θέλω να πω προς όλους τους προέδρους να μην εμπλέκουν την Πολιτεία με θέματα απονομής πειθαρχικής δικαιοσύνης. Αυτό το ζήτημα πρέπει να απασχολεί τα όργανα της κάθε διοργανώτριας αρχής. Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε κάνεις γενναίες ενέργειες για την πάταξη της βίας, το πρώτο νομοσχέδιο ήταν με επείγοντα μέτρα κατά της βίας που αποτυπώνουν μια κατάσταση και τόνιζε ότι θα εφαρμοστούν όλα χωρίς να παρεκκλίνουμε από την ισονομία. Επομένως οποιεσδήποτε αναφορές για την κυβέρνηση σε αυτό το επίπεδο είναι άστοχες. Οπου γίνονται επεισόδια και υπάρχουν βιαιότητες θα εφαρμόζεται το άρθρο 1 του νόμου που δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να επιβάλλει διοικητικά πρόστιμα. Δε θα χαριστούμε σε κανένα, είτε τον συμπαθούμε είτε όχι. Ο νόμος εφαρμόζεται προς όλες τις κατευθύνσεις. Για το θέμα του Άρη, έχω εξετάσει τα στοιχεία και έχω υπογράψει κλήση για να ακούσω τις απόψεις του Αρη. Θα καταθέσουν τις απόψεις τους σε μένα και θα εκδώσω την απόφαση, η οποία θα μπορεί να προσβληθεί ενώπιον των διοικητικών δικαστηρίων».   

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΣΑ ΕΙΠΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΤΟΥ ΑΡΗ


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Μήπως να το πάρετε αλλιώς κύριε Σαββίδη;

Γράφει ο Δημήτρης Κανελλάκης 
Πραγματικά, έχω αρχίσει να δυσκολεύομαι πάρα πολύ να σκεφτώ τι πρέπει να γίνει στον ΠΑΟΚ για να υπάρξει ένα μίνιμουμ –έστω- σοβαρότητας, το οποίο, βέβαια, να δίνει το δικαίωμα στον κόσμο να αποκτήσει ελπίδα, να πιστέψει πως η ομάδα του μπορεί να πετύχει κάτι στο μέλλον.

Αυτά που συμβαίνουν στον ΠΑΟΚ, νομίζω, δεν συμβαίνουν πουθενά αλλού. Εχω γράψει στο παρελθόν ότι αυτή η ομάδα έχει τις τάσεις αυτοκαταστροφής στο dna της. Το πιστεύω ακράδαντα, πλέον, ότι ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα η οποία ακόμη κι αν έχει τα πάντα υπέρ της, ακόμη κι αν είναι αυτή που διαθέτει μακράν τις καλύτερες προϋποθέσεις, ακόμη κι αν είναι αυτή που έχει σαφέστατα πλεονεκτήματα έναντι των ανταγωνιστών της, θα βρει τον τρόπο για να τα δώσει όλα αυτά μια κλωτσιά, να τα απεμπολήσει.

Βέβαια, σε κάθε ευκαιρία κατά την οποία τα τρία τελευταία χρόνια ανοίγουμε αυτή την συζήτηση, καταλήγουμε πάντα στον Ιβάν Σαββίδη. Καταλήγουμε στον άνθρωπο ο οποίος από οικονομικής απόψεως είναι αναμφισβήτητα ευεργέτης για τον ΠΑΟΚ, από οργανωτικής πλευράς, όμως, διοικητικής, επιλογής στελεχών τα οποία καλούνται να οδηγήσουν την ομάδα στην κορυφή, συνεχώς αποτυγχάνει.

Ωστόσο, προχθές το βράδι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ ξεπέρασε κάθε όριο. Η… μπούκα στον αγωνιστικό χώρο, οι υποδείξεις στον Γεωργιάδη, ήταν μια κατάσταση πρωτοφανής, η οποία εξέθεσε τον Σαββίδη, εξέθεσε τον προπονητή του ΠΑΟΚ, εξέθεσαν την ομάδα συνολικά ως οργανισμό.

Και έδειξε, ασφαλώς, η ενέργεια Σαββίδη, ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μια ομάδα η οποία δεν διαθέτει μηχανισμούς οι οποίοι, σε καμία περίπτωση, δεν θα επέτρεπαν να κάνει αυτό που έκανε ο Σαββίδης. Δεν υπάρχουν, δηλαδή, οι άνθρωποι που θα φροντίσουν ώστε με άλλο τρόπο να εκτονώνονται τέτοιες κρίσεις, να μην καταλήγουν όπως κατέληξε η προχθεσινή έκρηξη του μεγαλομετόχου.

Είναι δυστύχημα, λοιπόν, που δεν υπάρχει κανένας στον ΠΑΟΚ ο οποίος να μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τον Σαββίδη και να του μιλήσει στα ίσια. Δεν υπάρχει κανείς στον ΠΑΟΚ που να έχει τη δύναμη να ορθώσει το ανάστημα στον Σαββίδη και να του πει ότι σφάλλει, όταν πραγματικά… σφάλλει. Δεν υπάρχει κανείς στον ΠΑΟΚ που όταν παρεμβαίνει, και μάλιστα πολύ άκομψα, ο Σαββίδης στην δουλειά του, να πει «ως εδώ, παραιτούμαι»

Απορώ πώς ο Γεωργιάδης δεν έχει θέσει ακόμη την παραίτησή του στην διάθεση της διοίκησης. Αν δεν κάνω λάθος, ο Γεωργιάδης θέλει να κάνει καριέρα προπονητή. Αναρωτήθηκε τι μπορεί να σκέφτεται γι’ αυτόν ο κάθε επόμενος πρόεδρος ή μεγαλομέτοχος με τον οποίο θα συνεργαστεί, όταν τον βλέπει να του κάνει υποδείξεις ο Σαββίδης σε κοινή θέα και αυτός να τις δέχεται και να μην αντιδρά;

Εκτός κι αν το μόνο που τους νοιάζει όλους στον ΠΑΟΚ είναι η θεσούλα τους και ο μισθός τους. Γι’ αυτό και βλέπουμε να ανακυκλώνονται τα πρόσωπα, να πηγαίνουν από τη μία θέση στην άλλη, να φεύγουν απαξιωμένοι και να επιστρέφουν (βλ. Γκαρσία) και η ζωή να συνεχίζεται σαν να μην συμβαίνει τίποτε.

Ετσι, όμως, ας με συγχωρήσει ο κ. Σαββίδης, αλλά, πιθανότητα να πιάσουν τόπο τα λεφτά του αγωνιστικά, όπως έπιασαν τόπο με τα χρέη, δεν υπάρχει…  


*Πηγή: metrosport.gr*

Κοντονής για Άρη: «Δεν μπορεί ο Υφυπουργός να εφαρμόσει το καταστατικό της ΕΠΟ»

Ο Σταύρος Κοντονής μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» για πολλά ζητήματα της επικαιρότητας, ένα εκ των οποίων ήταν και η συνάντηση που θα έχει με τον Αλεξ Κάλας για τον ποδοσφαιρικό Άρη, που ζητά εφαρμογή του καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου να παίξει τη νέα σεζόν στη Φούτμπολ Λιγκ.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού ήταν ξεκάθαρος, τονίζοντας:                

«Θα δω οποιονδήποτε θέλει να με συναντήσει, είτε είναι παράγοντας του ποδοσφαίρου, είτε άλλου αθλήματος. Προχθές συνάντησα εξαιρετικούς συναδέλφους που εκπροσωπούσαν την ομάδα μπάσκετ του Αρη. Δεν μπορεί να ζητήσει κανένας από τον αρμόδιο Υφυπουργό να εφαρμόσει το καταστατικό μιας ομοσπονδίας, αυτό πρέπει να το ζητήσει από τη διοίκηση της ομοσπονδίας. Η νομιμότητα των αποφάσεων των οργάνων θα κριθεί από τα δικαστήρια, όχι από την εκτελεστική εξουσία».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΑΡΗ


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style



*Πηγή: metrosport.gr*

Κλείσιμο καριέρας στην Τσέλσι θέλει ο Τέρι!

Ο φίλος του και πρώην συμπαίκτης του Φρανκ Λάμπαρντ αποφάσισε να κάνει το υπερατλαντικό ταξίδι για το MLS ενώ στους LA Galaxy ανήκει πλέον και ο Στίβεν Τζέραρντ. Ωστόσο ο Τζον Τέρι ξεκαθάρισε ότι θα ήθελε να ολοκληρώσει την καριέρα του στην Τσέλσι.
Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός πανηγύρισε ένα ακόμη πρωτάθλημα με την Τσέλσι φέτος, αγωνιζόμενος σε ολόκληρα τα 38 90λεπτα της Πρέμιερ Λιγκ. Φυσικά δεν θα μπορούσαν να μην υπάρχουν οι σκέψεις και γύρω από αυτόν αν θα επιθυμούσε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα των Η.Π.Α.
«Θα ήθελα να ολοκληρώσω την καριέρα μου στην Τσέλσι. Έτσι κι αλλιώς θεωρώ ότι έχω ακόμα καιρό για να σκεφτώ αν θα μπορούσα να μετακομίσω στο MLS. Πάντα ήλπιζα να παίξω μπάλα σε τοπ επίπεδο μέχρι τα 35 μου χρόνια και τώρα πλησιάζω σε αυτό τον στόχο. Νιώθω ότι έχω αλλά δύο χρόνια καλού ποδοσφαίρου» τόνισε σε δηλώσεις του ο αρχηγός των «μπλε».
*Πηγή: England365.gr*

Σε απολογία για τη μπουνιά ο Αμπέλ Ερνάντες!!

Σε απολογία από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας με την κατηγορία της ανάρμοστης συμπεριφοράς, κλήθηκε ο Αμπέλ Ερνάντες της Χαλ για τη γροθιά στον Φιλ Τζόουνς, στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Ο Ερνάντες, στην προσπάθειά του να ξεμαρκαριστεί για ένα κόρνερ μέσα στην περιοχή των «κόκκινων διαβόλων» στο 70ο λεπτό του αγώνα για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, χτύπησε τον Τζόουνς με γροθιά στο στομάχι.
Ο ρέφερι του αγώνα δεν το αντιλήφθηκε, η φάση συνεχίστηκε κανονικά σαν να μη συμβαίνει τίποτα, όμως με τη χρήση του βίντεο, η FA επενέβη και κάλεσε τον άσο των «τίγρεων» σε απολογία.
*Πηγή: England365.gr*

Πρωταθλητές και στους… δρόμους!! (pics)

Τα… μεθεόρτια της κατάκτησης της φετινής Ευρωλίγκα δεν έχουν κοπάσει ακόμα στη Μαδρίτη και αυτή τη φορά είχαν σειρά τα ξεχωριστά και πολυτελή δώρα στους νικητές!
Οι παίκτες της Ρεάλ παρέλαβαν τα κλειδιά πολυτελών αυτοκινήτων που είχαν μάλιστα και το όνομά τους και πλέον θα πηγαίνουν στις προπονήσεις με… περισσότερο στυλ!
Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσε και ο Φλορεντίνο Πέρεθ ο οποίος έστειλε και το δικό του μήνυμα ενόψει των πλέι οφ της ισπανικής λίγκας…
«Η Ρεάλ είναι μεγάλη ομάδα, που δεν επαναπαύεται ποτέ και πάντα απαιτεί περισσότερα. Για αρχή, τίτλους. Είναι ευθύνη σας να ανταποκριθείτε στην ιστορία του οργανισμού. Θα σας ζητήσω να κάνετε άλλη μια, τελευταία για φέτος, προσπάθεια και να πάρετε το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά.

*Πηγή: superbasket.gr*

Συνάντηση Χαλβατζάκη με το προεδρείο του ΠΣΑΚ!!

Στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ βρέθηκαν την Τρίτη (26/05) ο πρόεδρος του ΠΣΑΚ Μανώλης Παπαμακάριος και ο γενικός γραμματέας Δημήτρης Τσαλδάρης, όπου συναντήθηκαν με τον Γιώργο Χαλβατζάκη.
Η συνάντηση έγινε επίσης με την παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΕΣΑΚΕ κ. Γιώργο Κονδύλη και του Γενικού Διευθυντή του ΠΣΑΚ, κ. Κώστα Αλεξανδρίδη.
«Στην συνάντηση που έγινε σε πολύ καλό κλίμα συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η πολύ καλή συνεργασία των δύο πλευρών, η οποία θα συνεχιστεί.
Οριστικοποιήθηκε, επίσης, η συμμετοχή του ΕΣΑΚΕ στο «3Χ3 Streetball Τάπα στην Βία και στον Ρατσισμό», που θα διοργανώσει ο ΠΣΑΚ στον Πειραιά (27-28/6), με την ονοματοδοσία τεσσάρων γηπέδων του τουρνουά», αναφέρει το δελτίο Τύπου του ΕΣΑΚΕ.
*Πηγή: superbasket.gr*

Μοίρασε χαμόγελα ο Παπαπέτρου!

Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τους μικρούς μαθητές του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αγίου Δημητρίου, το πρωί της Τρίτης (26/05), καθώς τους επισκέφθηκε ο Ιωάννης Παπαπέτρου και προπονήθηκε μαζί τους!

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου επισκέφθηκε σήμερα το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Ευθύνης της ΚΑΕ Ολυμπιακός, ONE TEAM.
Εκφράζοντας το δικό του μήνυμα στήριξης στα παιδιά του σχολείου, ο Ιωάννης Παπαπέτρου, συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση των παιδιών, έπαιξε μαζί τους, ενώ στο τέλος φωτογραφήθηκε και υπέγραψε αρκετά αυτόγραφα. «Είναι μεγάλη τιμή για μένα η σημερινή μου παρουσία στο σχολείο αυτό. Τα παιδιά αυτά είναι πραγματικοί αγωνιστές και στην καθημερινότητα τους μπορούν να αντιμετωπίζουν τόσα προβλήματα όσα όλοι μας μαζί. Με τη συμμετοχή μου στο πρόγραμμα ONE TEAM, θέλω να δείξω σε όλα τα παιδιά που αντιμετωπίζουν κάποιου είδους κοινωνικό αποκλεισμό ότι είναι ισότιμα μέλη της κοινωνίας μας και δεν έχουν να φοβηθούν τίποτα και κανέναν».

PAPAPETROU2 PAPAPETROU3
*Πηγή: superbasket.gr*

Στην Γενεύη ο Βασιλακόπουλος!!

Για την Γενεύη αναχωρούν την Τρίτη (26/5) ο πρόεδρος της ΕΟΚ Γιώργος Βασιλακόπουλος και ο γενικός γραμματέας Παναγιώτης Τσαγκρώνης, για να συμμετάσχουν στην συνάντηση της FIBA με τις ευρωπαϊκές λίγκες που είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη 27 Μαΐου.

«Η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει συζήτηση για το ισχύον καθεστώς των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, καθώς και ανάλυση για το νέο καλεντάρι της Παγκόσμιας ομοσπονδίας που θα ισχύσει από το 2017.
Συζήτηση θα γίνει και για το νέο μοντέλο διακυβέρνησης του αθλήματος, με τον Γιώργο Βασιλακόπουλο, να προεδρεύει της αρμόδιας επιτροπής. Επίσης, θα γνωστοποιηθούν στις λίγκες λεπτομέρειες του σχεδίου της FIBA για την αναδιοργάνωση των συλλογικών διοργανώσεων, το οποίο θα εγκριθεί οριστικά στις 16 Ιουνίου στη συνεδρίαση του κεντρικού γραφείου της Παγκόσμιας ομοσπονδίας», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.
*Πηγή: superbasket.gr*

«Πράσινη» οργή για… το ηχητικό!!


Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εκφράζουν την οργή τους και την αγανάκτησή τους για το περίφημο ηχητικό που διέρρευσε στο διαδίκτυο και είχε… εμετικές εκφράσεις για το «τριφύλλι».

«Πράσινη» οργή για… το ηχητικό!
Δεν άφησαν ασχολίαστο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού το περίφημο ηχητικό, το οποίο έχει διαρρεύσει από χθες και έχει προκαλέσει σάλο, με τις εμετικές εκφράσεις για την ομάδα, τη Λεωφόρο και όχι μόνο. Στο ηχητικό φέρεται να μιλάει ο Χριστόφορος Ζωγράφος.

Οι «πράσινοι» είναι οργισμένοι και αγανακτισμένοι με την εμετική φρασεολογία, αλλά και τη μεθοδολογία στην επιλογή διαιτητών. Μάλιστα, προσθέτουν ότι: «είναι τόσο «δυνατά» όλα όσα κυκλοφόρησαν που τα λόγια περιττεύουν και αδυνατούν να «απαντήσουν» στη συγκεκριμένη χυδαιότητα».

Σε ό, τι έχει να κάνει με τις… ευχές του συγκεκριμένου για το γήπεδο της Λεωφόρου, από τον Παναθηναϊκό έλεγαν ότι: «το μένος, η εμπάθεια και το μίσος με τα οποία αντιμετωπίζεται ο Παναθηναϊκός από το διαιτητικό σύστημα καθρεφτίζονται πλήρως μέσα από τις κατάρες που εκτοξεύει ο συγκεκριμένος «κύριος» αδιαφορώντας ακόμη κι αν χαθούν κάποιες ψυχές». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο σπίτι του Αντσελότι ο Γκαλιάνι!!

Μίλαν συνεχίζει να πιέζει τον Κάρλο Αντσελότι και ο Γκαλιάνι θα βρεθεί το βράδυ στο σπίτι του. Μέχρι Παρασκευή η απάντηση του Καρλέτο.
Επόμενος σταθμός μετά την Ισπανία για τον CEO των Ροσονέρι είναι το σπίτι του Κάρλο Αντσελότι σύμφωνα με το Sky Italia καθώς θα φάει το βράδυ με τον πρώην προπονητή της Ρεάλ Μαδρίτης και θα του παρουσιάσει το project της Μίλαν. Αν και τα σημάδια μοιάζουν να είναι αρνητικά η καταδίωξη θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες, με τον Καρλέτο να αναμένεται να απαντήσει πριν την Παρασκευή το πρωί, όταν και θα αναχωρήσει για το Βανκούβερ. Ο Γκαλιάνι θα έχει επίσης συναντήση με τον μάνατζερ, Κιγιόν, για να φιξάρει την ανανέωση της παραμονής του Ντιέγο Λόπεθ στο San Siro και την πιθανότητα απόκτησης του μέσου, Μάριο Σουάρεθ. Για τον Ισπανό και για τον Μάριο Μάντζουκιτς θα βρεθεί και με ανθρώπους της Ατλέτικο Μαδρίτης.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Έλληνες χούλιγκανς στο ντέρμπι της Ρώμης!!

Για παρουσία και δράση Ελλήνων χούλιγκανς στο ντέρμπι της Ρώμης ανάμεσα σε Λάτσιο και Ρόμα κάνουν λόγο οι αρχές της Ρώμης!  
Λίγο πριν την έναρξη της αναμέτρησης στο Ολίμπικο, δυο οπαδοί της Ρόμα μαχαιρώθηκαν στην κοιλιακή χώρα από οπαδούς της Λάτσιο και διακομίστηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, χωρίς η ζωή τους να βρίσκεται σε κίνδυνο.
ADVERTISEMENT
Όπως τονίζεται στον ιταλικό Τύπο στο πλευρό των Ultras της Λάτσιο βρίσκονταν Έλληνες χούλιγκανς, Βούλγαροι, οπαδοί της Γουέστ Χαμ αλλά και της Βίσλα Κρακοβίας.

Μάλιστα οι Πολωνοί υπολογίζονταν σε περισσότερους από 50. Έξι εξ αυτών συνελήφθησαν παραμονές του μεγάλου ντέρμπι έχοντας στην κατοχή τους λοστούς και πιστόλια με δεκάδες φωτοβολίδες.

«Οι οπαδοί που έρχονται από το εξωτερικό συνιστούν ένα φαινόμενο που έχει γεννηθεί εδώ και μερικά χρόνια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Μείωσαν κι...αποκλείστηκαν οι Ρόκετς!! (pics & vid)

Οι Χιούστον Ρόκετ έκαναν δικό τους το Game 4 απέναντι στους Γουόριορς (3-1) κι έπειτα αποκλείστηκαν! Όχι, από τη συνέχεια των playoffs, αλλά από την κακοκαιρία.
Η δυνατή βροχή είχε ως αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι δρόμοι της πόλης κι έτσι παίκτες όπως ο Ντουάιτ Χάουαρντ και πάνω από 200 φίλαθλοι των Ρόκετς αποκλείστηκαν στη Toyota Center μέχρι τις 6 το πρωί!
ADVERTISEMENT
Όσοι έτρεξαν να φύγουν αμέσως μετά το τέλος του παιχνιδιού χρειάστηκαν σχεδόν τρεις ώρες για να φτάσουν ασφαλείς στα σπίτια τους.




*Πηγή: gazzetta.gr*

Έτοιμος ο Αστέρας!

Χωρίς κάποιο απρόοπτο ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Αστέρα Τρίπολης για το παιχνίδι κόντρα στον Ατρόμητο. Γιαννιώτας και Φερνάντες, που είναι τιμωρημένοι, οι απόντες του Βεργέτη.

Έτοιμος ο Αστέρας
Με δύο προβλήματα αλλά χωρίς απρόοπτα θα αντιμετωπίσει ο Αστέρας Τρίπολης τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Στην τελευταία προπόνηση της ομάδας (την Τρίτη) πριν το εκτός έδρας ματς για την 3η αγωνιστική των πλέι-οφ της Σούπερ Λίγκας, ο Στάικος Βεργέτης είδε όλους τους ποδοσφαιριστές του να προπονούνται σε φουλ ρυθμούς και να ολοκληρώνουν το πρόγραμμα χωρίς απρόοπτα.

Μοναδικές απουσίες για τον τεχνικό των Αρκάδων είναι οι Γιαννιώτες και Φερνάντες, οι οποίοι είναι τιμωρημένοι. Μετά το τέλος της προπόνησης ανακοινώθηκε η αποστολή για το παιχνίδι στο Περιστέρι.

Αναλυτικά: Μπαντής, Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Ζησόπουλος, Σανκαρέ, Αλόκο, Παντελιάδης, Τσοκάνης, Λούι, Κουρμπέλης, Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Ρόλε, Μάσα, Μπαντιμπανγκά, Μπαράλες, Σκούρτης, Πάρα
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρόταση Ολυμπιακού για Καρίγιο»

Προχωρά άμεσα για τον Γκουίντο Καρίγιο ο Ολυμπιακός σύμφωνα με δημοσίευμα στην Αργεντινή. Επίσημη πρόταση ύψους 7 εκατ. δολαρίων στην Εστουντιάντες συν τον Χάρα δανεικό, γράφουν χαρακτηριστικά.

«Πρόταση Ολυμπιακού για Καρίγιο»
Άμεσες εξελίξεις στην περίπτωση του Γκουίντο Καρίγιο και του Ολυμπιακού βλέπουν στην Αργεντινή.

Στο “eldia.com” γίνεται λόγος για πρόταση 7 επτά εκατομμυρίων δολαρίων από τους πρωταθλητές στην Εστουντιάντες, συν την παραχώρηση του Φράνκο Χάρα με την μορφή δανεισμού.

Πρόταση πάντως που πιθανώς να μην καλύπτει πλήρως τη διοίκηση του συλλόγου για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του 24χρονου επιθετικού, ο οποίος θέλει να κάνει το βήμα στην Ευρώπη.

Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται πως ο Λουτσιάνο Γκαλέτι είναι ο άνθρωπος των «ερυθρολεύκων» στη χώρα του τάνγκο, όπως επίσης και το ενδιαφέρον της Ίντερ και την Μονακό.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάει Έδεσσα ο Δουβαλίδης!!

Στην Έδεσσα θα βρεθεί την Τετάρτη ο Κώστας Δουβαλίδης, ώστε να συμμετάσχει στα «35α Αλεξάνδρεια».

Πάει Έδεσσα ο Δουβαλίδης
Ο πανελλήνιος ρέκορντμαν των 110 μέτρων με εμπόδια βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση, κάτι που φάνηκε και από την εμφάνισή του στους Διασυλλογικούς Αγώνες, όπου κάλυψε τη συγκεκριμένη απόσταση σε 13.52.

«Είμαι σε καλή κατάσταση και πιστεύω θα κυνηγήσω μια επίδοση καλύτερη από το 13.52, που σημείωσα στους Διασυλλογικούς Αγώνες. Την επόμενη ημέρα θα αναχωρήσω για την Καλαμάτα, προκειμένου να τρέξω στα "Παπαφλέσσεια". Την συνέχεια δεν τη γνωρίζω, ωστόσο ελπίζω πως θα κάνω κάποια κούρσα και στο εξωτερικό», τόνισε ο Δραμινός πρωταθλητής.

Πάντως, ο Δουβαλίδης δεν θα είναι ο μοναδικός σημαντικός αθλητής που θα δώσει το «παρών» στο μίτινγκ της «πόλης των καταρρακτών». Στην πρωτεύουσα της Πέλλας, αναμένεται να λάβουν μέρος η Ευαγγελία Γαλένη και η Έφη Κολοκυθά στο μήκος, «κυνηγώντας» αμφότερες άλμα στα 6.30.

Επίσης, η Ηρώ Πιντή θα συνεχίσει στις ταχύτητες και θα τρέξει σε 100 και 200 μέτρα, λίγο πριν από τις πρώτες της εμφανίσεις στα 400 μέτρα. Στο μήκος των ανδρών, θα συμμετάσχει ο Νίκος Ξενικάκης, ενώ η Σοφία Υφαντίδου θα τρέξει 100 μέτρα και θα ρίξει και ακόντιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Mένει στη Σίτι ο Πελεγκρίνι!!

Να δώσει μία ακόμη ευκαιρία στον Μανουέλ Πελεγκρίνι φαίνεται πως αποφάσισε ο πρόεδρος της Μάντσεστερ Σίτι, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ, ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Χιλιανό τεχνικό.

Mένει στη Σίτι ο Πελεγκρίνι
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι θα κάθεται, εκτός απροόπτου, στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι και την επόμενη σεζόν.

Ο Χιλιανός τεχνικός είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Χαλντούν Αλ Μουμπάρακ, ώστε να δει τι θα γίνει με το μέλλον του και, όπως όλα δείχνουν, ο "ισχυρός" άνδρας των «πολιτών» αποφάσισε να του δώσει ακόμη μία ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι δεν κατάφερε να κατακτήσει κάποιο τρόπαιο φέτος.

Βέβαια, τα αγγλικά Μέσα αναφέρουν πως στην απόφασή του αυτή έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Πεπ Γκουαρντιόλα, που είναι και ο μεγάλος του στόχος, δεν ήταν διαθέσιμος, ενώ δεν έδειχνε ιδιαίτερα «ζεστός» στις περιπτώσεις των Κάρλο Αντσελότι και Γιούργκεν Κλοπ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ ο Τσιτσαρίτο!!

Πίσω στο Μάντσεστερ θα γυρίσει ο Τσιτσαρίτο, καθώς η Ρεάλ Μαδρίτης αποφάσισε να μην ενεργοποιήσει την οψιόν αγοράς του Μεξικανού, με τη Γιουνάιτεντ να ετοιμάζεται να τον βγάλει στο… σφυρί.

Επιστρέφει στη Γιουνάιτεντ ο Τσιτσαρίτο
Στην Αγγλία και την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιστρέφει, έστω και προσωρινά, ο Τσιτσαρίτο, καθώς, όπως αναφέρουν τόσο στην Ισπανία, όσο και στην Αγγλία, η Ρεάλ αποφάσισε να μην αγοράσει τον 26χρονο επιθετικό.

Από την πλευρά του, ο Λουίς Φαν Χάαλ δείχνει, επίσης, να μην τον υπολογίζει, με αρκετές ομάδες, όμως, να περιμένουν στη… γωνία για να τον αποκτήσουν.

Ήδη, Ίντερ, Έβερτον και Γουέστ Χαμ βλέπουν «ζεστά» το ενδεχόμενο να αγοράσουν τον Μεξικανό, με τους «κόκκινους διάβολους», ωστόσο, να ετοιμάζονται να τον προσφέρουν στη Σαουθάμπτον.

Ο Μεξικανός ήταν πέρυσι στη λίστα του Ρόναλντ Κούμαν και, αν ο τεχνικός των «αγίων» τον θέλει ακόμη, τότε σίγουρα η Γιουνάιτεντ θα κοιτάξει να τον χρησιμοποιήσει ως αντάλλαγμα για τον Ναθάνιελ Κλάιν, ο οποίος είναι και ένας από τους καλοκαιρινούς στόχους του Φαν Χάαλ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώθηκαν αγωνίσματα και πρόγραμμα στα Βενιζέλεια!!

Ένα από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα μίτινγκ στίβου στην Ελλάδα, τα Βενιζέλεια, θα διεξαχθεί και φέτος την 1η Ιουνίου στα Χανιά για 67η χρονιά στην ιστορία στο «Έλενα Βενιζέλου».

Ανακοινώθηκαν αγωνίσματα και πρόγραμμα στα Βενιζέλεια
Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν φέτος ο ΑΟ Κύδων, ο ΣΕΓΑΣ και η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος της περιοχής, το ΕΑΚ Χανίων και το Ίδρυμα Ερευνών και Μελετών «Ελ. Κ. Βενιζέλος».

Το φετινό μίτινγκ, μετά από απόφαση της ελληνικής ομοσπονδίας, συμπεριλαμβάνεται στους αγώνες κριτήριο για τη συγκρότηση της Εθνικής ομάδας στίβου που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εθνικών Ομάδων ανδρών – γυναικών στο Ηράκλειο τον επόμενο μήνα, αλλά και για την επίτευξη των ορίων συμμετοχής στα παγκόσμια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων και Εφήβων – Νεανίδων αντίστοιχα.


Τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν κατά κατηγορία είναι:

ΑΝΔΡΩΝ

Δρόμοι 100μ. – 200μ. – 1.500μ. – 400 Εμπόδια
Άλματα: Ύψος - Μήκος
Ρίψεις : Σφαιροβολία - Δισκοβολία

ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Δρόμοι : 100μ. – 400 - 1.500. – 400 Εμπόδια – 3.000 Φ.Ε.
Άλματα: Μήκος – Τριπλούν - Ύψος
Ρίψεις: Δισκοβολία

ΠΑΙΔΩΝ: Ρίψεις: Ακοντισμός

ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ: Ρίψεις : Ακοντισμός


Ο Κύδων θα συμπεριλάβει στο αγωνιστικό πρόγραμμα και αγωνίσματα για τοπικούς νεαρούς αθλητές – αθλήτριες των κατηγοριών ΠΠ-ΠΚ Α΄ - Β΄ - ΜΙΝΙ και Παίδων – Κορασίδων, που είναι:

50 ΜΙΝΙ ΠΠ-ΠΚ - 60 ΠΠ-ΠΚ Β΄ - Σφαίρα ΠΠ-ΠΚ Α΄, Δίσκος ΠΠ Α΄ - Παίδων, Ακόντιο ΠΠ Α΄ - Π.


Το ωρολόγιο πρόγραμμα:

14.00: Δισκοβολία Παμπαίδων Α΄ (2000 – 01)
15.00: Δισκοβολία Παίδων (1998 – 99)
15.00: Άλμα σε Μήκος Ανδρών
15.45: Σφαιροβολία Παγκορασίδων Α΄(2000 – 01)
16.05: Άλμα σε Ύψος Γυναικών
16.15: Δισκοβολία Γυναικών
16.25: Άλμα σε Μήκος Γυναικών
16.30: 100 μ. Ανδρών
16.40: Σφαιροβολία Παμπαίδων Α΄ (2000 – 01)
16.45: 100 μ. Γυναικών
17.00: 80 μ. Παμπαίδων Α΄ (2000 – 01)
17.15: 80 μ. Παγκορασίδων Α΄ (2000 – 01)
17.30: 400 Εμπόδια Γυναικών
17.35 Άλμα σε Ύψος Ανδρών
17.40: Δισκοβολία Ανδρών
17.45: 400 Εμπόδια Ανδρών
17.50: Άλμα Τριπλούν Γυναικών
17.55: Σφαιροβολία Ανδρών
18.00: 1.500 μ. Ανδρών
18.15: 1.500 μ. Γυναικών
18.30: 200 μ. Ανδρών
18.45: 400 μ. Γυναικών
18.45: Ακοντισμός Παίδων και Κορασίδων (1998 – 99)
19.00: 3.000 μ Φυσικά Εμπόδια Γυναικών
19.20: 50 μ. Μίνι Παμπαίδων – Παγκορασίδων (2004 – 2006)
19.40: 60 μ. Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β΄ (2002 – 03)
19.45: Ακοντισμός Παμπαίδων Α΄ (2000 – 01) *Πηγή: sport-fm.gr*

Πήρε άδεια ο Ηρακλής!!

Είναι οριστικό: Τίποτα δεν μπορεί να εμποδίσει την επιστροφή (χωρίς περιορισμούς) του Ηρακλή στα σαλόνια! Η Επιτροπή Εφέσεων δικαίωσε τον «Γηραιό» και του χορήγησε άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα.

Πήρε άδεια ο Ηρακλής!
Όσο δυνατός επιβάλλει τ’ όνομα και η ιστορία του θα μπορέσει να επιστρέψει στην πρώτη κατηγορία ο Ηρακλής.

Μετά την αρχική απόρριψη του φακέλου του, ο «Γηραιός» δικαιώθηκε την Τρίτη από την Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και τελικά του χορηγήθηκε άδεια συμμετοχής στη Σούπερ Λίγκα.

Στο συμπληρωματικό φάκελο η διοίκηση της ομάδας κατέθεσε ό,τι της ζητήθηκε, σημείο μάλιστα που να θεωρηθεί πλήρης ακόμα και σε σημεία που εκφράστηκαν επιφυλάξεις σε πρώτο βαθμό.

Κατόπιν της δικαίωσής του λοιπόν, ο Ηρακλής θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μεταγραφές χωρίς κανένα περιορισμό και να σχηματίσει όπως επιθυμεί το ρόστερ της δυναμικής επιστροφής του στα σαλόνια.

Αντίθετα, η Επιτροπή απέρριψε την έφεση του Ολυμπιακού Βόλου κι έκανε δεκτή εκείνη του διευθυντή αδειοδότησης της ΕΠΟ στο θέμα του Παναιγιαλείου, με αποτέλεσμα να μη χορηγηθεί άδεια σε κανέναν απ' τους δυο για συμμετοχή στη Football League. Όσο για τις εφέσεις Τυρνάβου και Χανίων, έγιναν δεκτές κι έτσι αμφότεροι πήραν άδεια για τη δεύτερη κατηγορία.


Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

«Η Επιτροπή Εφέσεων Αδειοδότησης (Ε.Ε.Α.) της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση εξέτασε τις εφέσεις των ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΑ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ–ΑΕΛ, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ-ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 και ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937, κατά των αποφάσεων του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης.

Έκανε δεκτή την έφεση και χορήγησε την άδεια συμμετοχής τόσο για την Α΄ Εθνική Κατηγορία (Super League) όσο και για την Β΄ Εθνική Κατηγορία (Football League) περιόδου 2015-2016 στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ - ΗΡΑΚΛΗΣ 1908.

Έκανε δεκτές τις εφέσεις και χορήγησε την άδεια συμμετοχής μόνο για την Β΄ Εθνική Κατηγορία (Football League) και όχι για την Α΄ Εθνική Κατηγορία (Super League) περιόδου 2015-2016 στις ΠΑΕ: ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 και ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΧΑΝΙΑ.

Δεν έκανε δεκτή την έφεση και δεν χορήγησε την άδεια συμμετοχής τόσο για την Α΄ Εθνική Κατηγορία (Super League) όσο και για την Β΄ Εθνική Κατηγορία (Football League) περιόδου 2015-2016 στην ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ - ΑΕΛ ΠΑΕ.

Έκανε δεκτή την έφεση του Διευθυντή Αδειοδότησης της ΕΠΟ και δεν χορήγησε την άδεια συμμετοχής τόσο για την Α΄ Εθνική Κατηγορία (Super League) όσο και για την Β΄ Εθνική Κατηγορία (Football League) περιόδου 2015-2016 στην ΠΑΕ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ.

Απέρριψε ως απαράδεκτη την έφεση της ΠΑΕ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ 1937. Κατά συνέπεια ισχύει η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης για την μη χορήγηση άδειας τόσο για την Α΄ Εθνική Κατηγορία (Super League) όσο και για την Β΄ Εθνική Κατηγορία (Football League) περιόδου 2015-2016».

«Ήρθαμε και κάποιοι θα πρέπει ν’ ανησυχούν»

Μήνυμα αντεπίθεσης έστειλαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ. Με ανακοίνωσή τους, οι παλιές δόξες της «Ένωσης» τονίζουν ότι αποκαταστάθηκε ιστορικό λάθος με την επιστροφή κι ότι τώρα κάποιοι πρέπει ν’ ανησυχούν.

«Ήρθαμε και κάποιοι θα πρέπει ν’ ανησυχούν»
Έζησαν -και συνέβαλαν στο να δημιουργηθεί- μια ΑΕΚ που πάντα ήταν πρωταγωνίστρια.

Γι’ αυτό οι παλαίμαχοι της «Ένωσης» δε θα μπορούσαν να κρύψουν την ικανοποίησή τους που ετοιμάζονται ξανά να τη δουν έτσι.

Με ανακοίνωσή τους, οι παλιές δόξες του συλλόγου μιλούν για αποκατάσταση ενός ιστορικού λάθους με την επάνοδό του στην πρώτη κατηγορία.

Αφού συγχαίρουν λοιπόν όλους τους συντελεστές, σημειώνουν ότι ήρθε πλέον η ώρα κάποιοι ν’ ανησυχήσουν με την επιστροφή της ΑΕΚ.


Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η περιπέτεια της ομάδας μας (στα γήπεδα Β και Γ εθνικής) πήρε και τυπικά τέλος. Ο Δικέφαλος επέστρεψε σε ένα φτωχό πρωτάθλημα που είχε γίνει φτωχότερο, λόγω της δικής του απουσίας. Με την επάνοδο της ΑΕΚ αποκαθίσταται ένα ιστορικό λάθος.

Συγχαρητήρια στους κ.κ. Μελισσανίδη, Μπάγεβιτς, το ΔΣ της ομάδας, τους ποδοσφαιριστές, σε όλο το τεχνικό και ιατρικό επιτελείο και στους φανταστικούς οπαδούς μας, οι οποίοι στήριξαν και ακολούθησαν αυτά τα δύο μαρτυρικά χρόνια, την ομάδα μας, όπου και αν έπαιζε.

Επιστρέψαμε και κάποιοι θα πρέπει να ανησυχούν».

Μάρκεβιτς: «Υπάρχει νευρικότητα…»

Ο Μίρον Μάρκεβιτς παραδέχθηκε πως δεν περίμενε να φτάσει τόσο μακριά η Ντνίπρο, αποκάλυψε ότι υπάρχει… νευρικότητα, αλλά ελπίζει πως η ομάδα του θα τα καταφέρει κόντρα στη Σεβίλλη στον τελικό.

Μάρκεβιτς: «Υπάρχει νευρικότητα…»
Περήφανος για την εκπληκτική πορεία της Ντνίπρο και ανυπόμονος -όπως και οι παίκτες του- για τον μεγάλο τελικό του Europa League με αντίπαλο την Σεβίλλη εμφανίστηκε ο Μίρον Μάρκεβιτς.

Μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου παραμονή της ιστορικής αναμέτρησης, ο Ουκρανός τεχνικός δεν έκρυψε πως υπάρχει νευρικότητα, ωστόσο έδειξε να πιστεύει στο πλάνο του.

«Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάσουμε ως εδώ, αλλά όσο τρως σου ανοίγει η όρεξη», ανέφερε αρχικά:

«Το παιχνίδι της Νάπολι μοιάζει πολύ με εκείνο της Σεβίλλης κάτι το οποίο θα μας βοηθήσει πολύ», εκτίμησε ο 64χρονος.

«Μπορούν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες, η άμυνά μας όμως παίζει σε υψηλό επίπεδο και πρέπει να τους εξουδετερώσουμε», συμπλήρωσε.

«Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν υπάρχει νευρικότητα. Το σημαντικό είναι να το έχουν ξεχάσει μέχρι αύριο», υπογράμμισε.

Τέλος υποστήριξε πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη ποιος εκ των Κάλινιτς ή Ζελέζνιοφ θα ξεκινήσει στην επίθεση. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Πρόταση Παναθηναϊκού για Ντε Βινσέντι»

«Κρούση» στον ΑΠΟΕΛ για την απόκτηση του Τόμας Ντε Βινσέντι έκανε ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με κυπριακό δημοσίευμα.

«Πρόταση Παναθηναϊκού για Ντε Βινσέντι»
Ξανά στις λίστες των ανθρώπων του Παναθηναϊκού ισχυρίζονται οι Κύπριοι ότι έχει μπει το όνομα του Τόμας Ντε Βινσέντι. Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «livenews.com.cy», οι «πράσινοι» εμφανίζονται να χτύπησαν με πρόταση την πόρτα του ΑΠΟΕΛ για τον 26χρονο μεσοεπιθετικό.

Από το συγκεκριμένο ρεπορτάζ προκύπτει ότι οι πρωταθλητές Κύπρου δεν είναι διατεθειμένοι να παραχωρήσουν τον παίκτη αν δεν βάλουν ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία τους.

Ο Ντε Βινσέντι είχε απασχολήσει το «Τριφύλλι» όταν αγωνιζόταν στον ΠΑΣ Γιάννινα, ωστόσο, η περίπτωσή του τότε δεν είχε προχωρήσει και είχε καταλήξει στον Ολυμπιακό, απ’ όπου παραχωρήθηκε στον ΑΠΟΕΛ. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Να διώξουμε τη σαπίλα απ’ το ποδόσφαιρο»

Κίνηση ανατροπής της διοίκησης της ΕΠΟ ετοιμάζει η ΕΠΣ Θεσσαλίας. Όπως αποκάλυψε ο δικηγόρος, Γιώργος Παναγόπουλος, στον ΣΠΟΡ FM 94,6 είναι ήδη έτοιμη η ομάδα ανθρώπων που θα επιχειρήσουν την κάθαρση.

«Να διώξουμε τη σαπίλα απ’ το ποδόσφαιρο»
Μια πρωτοβουλία που θα επιχειρήσει θεαματική ανατροπή στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου ετοιμάζει η ΕΠΣ Θεσσαλίας.

Μιλώντας στον ΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Άρη Ασβεστά, ο Γιώργος Παναγόπουλος αποκάλυψε την κατάθεση αιτήματος για ανατροπή της νυν διοίκησης της ΕΠΟ και αντικατάστασή της από άλλη προσωρινή.

Ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπόθεση τόνισε ότι πρέπει να εκδιωχθεί η σαπίλα που υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου κι ότι είναι ήδη έτοιμη η σύνθεση της νέας διοίκησης, η οποία έχει συγκροτηθεί από γνωστές προσωπικότητες με προσφορά στο χώρο κι απήχηση σε όλες τις περιοχές και τις ομάδες.

Η συγκεκριμένη ομάδα, όπως τόνισε, θα ενεργεί «χωρίς εκβιασμούς, με ελευθερία κινήσεων και χωρίς να ανεβαίνουν στο άρμα κανενός», σε αντίθεση με το υπάρχουν καθεστώς στο χώρο του ποδοσφαίρου, για το οποίο σημείωσε (με αφορμή και τις τελευταίες συνομιλίες που είδαν το φως της δημοσιότητας) ότι οι πρωταγωνιστές του θα έπρεπε ήδη να έχουν φύγει μόνοι τους.


Αναλυτικά όσα είπε ο Παναγόπουλος στην εκπομπή «Αποκάλυψη τώρα»

Για την πρωτοβουλία που ετοιμάζεται: «Προσπαθούμε να βάλουμε στις θέσεις των παραγόντων τους πραγματικούς πρωταγωνιστές, που είναι οι ποδοσφαιριστές. Είχε ξεκινήσει η ΕΠΣ Θεσσαλίας με κίνηση με δικηγόρο τον κ. Καϊμακάμη και τώρα ανέλαβα εγώ. Μου ανατέθηκε να υποβάλω αίτηση έκπτωσης της τωρινής διοίκησης της ΕΠΟ. Ετοιμάζω κι έχω τελειώσει τη συγκρότηση της προσωρινής διοίκησης και είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε την αίτηση. Από ‘κει και πέρα, όποιος πιστός μπορεί να προσέλθει.

Ζητάμε την έκπτωση της παρούσας διοίκησης και να αντικατασταθούν τα μέλη της από άτομα με κοινωνική καταξίωση και γνωστή προσφορά στο ποδόσφαιρο. Δε θέλω να πω ονόματα, αλλά ενημερώνω ότι εκτός των προσώπων που έχουν θητεύσει στο χώρο, είναι και παλιοί παίκτες με μεγάλη παρουσία στα δρώμενα, εκλεκτοί επιστήμονες με κατανομή σε όλες τις ομάδες και τις περιοχές, ακόμα και ένας διαιτητής».


Για το που αποσκοπεί η κίνηση: «Ο στόχος της κίνησης είναι κάποιοι άνθρωποι να επιχειρήσουν να βγάλουν το κάρο από τη λάσπη. Όχι για να πάρουν οφίτσια, αλλά για να διώξουν αυτή τη σαπίλα που υπάρχει στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Προσπαθούμε να είναι μια ενδεικτική σύνθεση με ανθρώπους που θα προσφέρουν, χωρίς εκβιασμούς, με ελευθερία κινήσεων και χωρίς να ανεβαίνουν στο άρμα κανενός.

Την Πέμπτη το πρωί θα κατατεθεί η αίτηση, το δικαστήριο θα αποφασίσει και μέχρι το καλοκαίρι ελπίζω ότι θα κινηθούν οι διαδικασίες. Σημασία έχει να ταραχθούν τα λιμνάζοντα νερά, αυτός ο βούρκος στο ελληνικό ποδόσφαιρο που αποκαλύφθηκε ακόμα περισσότερο από τις τελευταίες απομαγνητοφωνήσεις. Είναι κάτι που ζητούν όλοι θέλουν ένα ποδόσφαιρο διαφορετικό. Και μόνο που ακούς τη διάλεκτο που χρησιμοποιούν είναι ορατή η κατάσταση που υπάρχει. Θέλουμε την πλήρη κάθαρση και την αθλητική τιμωρία όλων»
.

Για τις απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες που βγήκαν στη δημοσιότητα: «Η ποινική δικαιοσύνη πρέπει να το ερευνήσει το θέμα. Ειπώθηκε ότι αυτό το υλικό βρίσκεται ήδη στα χέρια της Εισαγγελίας. Σήμερα ήρθαν κάποιες διαψεύσεις, ότι πρόκειται περί συρραφής… Σημασία έχει ότι αυτό το βρωμερό καθεστώς που υπάρχει βγαίνει στο προσκήνιο. Υπάρχει πλήρης αδιαφάνεια και στη διαιτησία και στην αθλητική δικαιοσύνη.

Η ΕΠΟ έχει επιτροπή δεοντολογίας που είναι σε πλήρη εναρμόνιση με της FIFA και μπορεί να επιληφθεί επί όλων των θεμάτων. Υπάρχει όμως και το άρθρο 26 του ΚΑΠ που προβλέπει ρητά τι ισχύει για δυσφήμηση του αθλήματος. Σήμερα κιόλας ο αθλητικός εισαγγελέας έπρεπε να έχει στείλει την υπόθεση στα πειθαρχικά όργανα. Είναι δυνατόν αυτός ο άνθρωπος (σ.σ. Ζωγράφος) να υπάρχει στο ποδόσφαιρο; Έπρεπε να έχει σηκωθεί να φύγει. Έτσι ενεργεί κάποιος που είναι σε υπεύθυνο πόστο. Ειδικά μετά την επίθεση που είχε δεχθεί και του συμπαραστάθηκε τότε όλη η κοινή γνώμη».


Για τις κυρώσεις με τις οποίες θ’ απειληθεί η ΕΠΣ Θεσσαλίας: «Έχει σταλεί έγγραφο από την ανακοίνωση κιόλας της πρόθεσης να προσφύγει στη δικαιοσύνη, το οποίο απειλεί για αποβολή. Παραβιάζουν τους κανονισμούς και του ίδιου του διαιτητικού δικαστηρίου που λέει ότι αρμόδιο είναι το Ειρηνοδικείο. Πέρα απ’ αυτό όμως, υπάρχουν θέματα που θα μας απασχολήσουν στην πορεία. Πρέπει να μπουν οι τακτικοί δικαστές. Αν επιληφθούν στα ανοικτά θέματα που υπάρχουν οι τωρινές συνθέσεις, θα προκαταβάλουν τις αποφάσεις, θα λειτουργήσουν ως πλυντήρια. Θα έπρεπε να έχουν αποχωρήσει μόνοι τους. Δεν έχουν ηθική και αξιοπρέπεια»;

Χωρίς αλλαγές η Α1, ξανά «στο τραπέζι» η Pre League!!

Με το ίδιο σύστημα διεξαγωγής θα πραγματοποιηθεί η Α1 βόλεϊ γυναικών, όπως αποφασίστηκε στο Δ.Σ της ΕΟΠΕ. Αλλαγές στις ανδρικές κατηγορίες, καθώς εγκρίθηκε η δημιουργία της Pre League.

Χωρίς αλλαγές η Α1, ξανά «στο τραπέζι» η Pre League
Τις βάσεις για αλλαγές στην Α2 βόλεϊ ανδρών βάζει η ΕΟΠΕ, καθώς εγκρίθηκε επί της αρχής η δημιουργία της Pre League.

Στο σημερινό συμβούλιο η Ομοσπονδία ενέκρινε την προσθήκη μιας κατηγορίας, με στόχο να ανέβει το επίπεδο στην Α2 και κατ επέκταση στην Volleyleague.

Βέβαια, για να γίνει πράξη θα πρέπει να ξεπεραστούν διαδικαστικά ζητήματα για τη λειτουργία της. Εφόσον γίνει αυτό θα αποφασιστούν οι όροι και οι λεπτομέρειες του πρωταθλήματος στην επόμενη συνεδρίαση.

Όσον αφορά στην Α1 γυναικών δεν θα υπάρξουν αλλαγές. Το πρώτο σερβίς θα γίνει στις 17 Οκτωβρίου, ενώ ο πρωταθλητής θα έχει γίνει γνωστός μέχρι τις 27 Απριλίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλάθης: «Προτεραιότητά μου το NBA»

Η Φενέρ του Ζοτς τον θέλει, η Μπαρτσελόνα το ίδιο (όπως αναφέρουν οι Ισπανοί), στον Παναθηναϊκό είχε... δεσμευτεί, ωστόσο ο ίδιος ο Νικ Καλάθης ξεκαθαρίζει πως πρώτα θα «ψαχτεί» για παραμονή στο NBA.

Καλάθης: «Προτεραιότητά μου το NBA»

Πριν περίπου ένα χρόνο είχε ξεκαθαρίσει πως αν επέστρεφε στη Γηραιά Ήπειρο, πρώτη επιλογή του θα ήταν ο Παναθηναϊκός. Το τελευταίο διάστημα όμως κυκλοφορούν πολλά δημοσιεύματα για στενό… μαρκάρισμα απ’ τη Φενέρμπαχτσε του Ομπράντοβιτς και την Μπαρτσελόνα.

Ο ίδιος βάζει «φρένο» στα σενάρια και ξεκαθαρίζει πως προτεραιότητά του είναι να βρει ένα καλό συμβόλαιο στο NBA και να παραμείνει στην άλλη μεριά του Ατλαντικού.

«Δεν είναι αλήθεια πως μου έχει κάνει πρόταση η Μπάρτσα. Προτεραιότητά μου είναι το NBA», είπε ο ομογενής γκαρντ στο Hoopshype.com, ο οποίος είναι αλήθεια πως θα ψαχτεί πολύ για να πάρει την καλύτερη δυνατή απόφαση για το μέλλον του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Καλλιθέα κατά Σταθόπουλου!!

Ανακοίνωση με αιχμές κατά του Σταθόπουλου, για το πέναλτι που καταλόγισε στο ματς με την Ερμιονίδα εξέδωσε η Καλλιθέα, τονίζοντας την πίστη των ανθρώπων της ομάδας για παραμονή στη Football League.

Καλλιθέα κατά Σταθόπουλου
Καυστική ανακοίνωση για τη διαιτησία του ματς κόντρα στην Ερμιονίδα εξέδωσε η Καλλιθέα, αφήνοντας αιχμές για το πέναλτι που καταλόγισε ο Σταθόπουλος.

Η ομάδα των νοτίων προαστίων διαμαρτύρεται για την απόφαση του διαιτητή, υποστηρίζοντας πως δεν πρέπει οι αμφισβητούμενες φάσεις να διαμορφώνουν ματς που κρίνουν μια κατηγορία.

Ζητάει, μάλιστα, ισονομία για τη συνέχεια του πρωταθλήματος, επικροτώντας το αίτημα του Παναιγιάλειου για αξιολογημένους διαιτητές στη συνέχεια των πλέι άουτ .

Η ανακοίνωση:

«Ίσως κάποιοι να νομίζουν ότι η σιωπή είναι αδυναμία, αλλά θα πρέπει να μάθουν ότι για την Καλλιθέα μόνο αυτό δεν ισχύει. Αλλά η διαιτησία και συμπεριφορά του κ. Σταθόπουλου του συνδέσμου Δυτ. Αττικής στον αγώνα με την Ερμιονίδα εκτός έδρας, μας αναγκάζει να αλλάξουμε την πολιτική που έχουμε επιλέξει στη διαδικασία των play out, να μην αναφερόμαστε σε διαιτησίες. Η ομάδα μας έχει πάρει 13 βαθμούς στη μέχρι τώρα διαδικασία και είναι βαθμοί οι οποίοι έχουν αποκτηθεί ΟΛΟΙ μέσα στο γήπεδο. Κανείς δεν μας χαρίστηκε και ούτε περιμένουμε να το κάνουν στη συνέχεια των play out και ούτε το θέλουμε άλλωστε.

Αλλά αυτό που θέλουμε είναι ισονομία και να μην έχουμε να αντιμετωπίσουμε και άλλους παράγοντες εκτός από τις αντίπαλες ομάδες μέσα στους αγωνιστικούς χώρους. Στον αγώνα με την Ερμιονίδα και ενώ η Καλλιθέα προηγούταν στο σκορ, ο διαιτητής Σταθόπουλος θεώρησε σωστό να δώσει ένα πέναλτι, το οποίο μέχρι και ο ίδιος φάνηκε να αμφισβητεί στο τέλος του αγώνα. Όταν ρωτήθηκε από μέλος της ομάδας μας, για την παράβαση που υπέδειξε ο ίδιος, απάντησε «το κέρδισε έξυπνα ο ποδοσφαιριστής της Ερμιονίδας»! Άρα δεν ήταν πέναλτι, αλλά ξεγελάστηκε και ο ίδιος! Εμείς τουλάχιστον αυτό εισπράττουμε από την απάντηση του συγκεκριμένου διαιτητή!

Αλήθεια όμως, πώς γίνεται σε μία σημαντική διαδικασία όπως αυτή των αγώνων των play out, ένας διαιτητής να υποδεικνύει μία αμφισβητούμενη και για τον ίδιο παράβαση, ενώ σε κάθε αγώνα των play out “παίζεται” μία κατηγορία;

Για αυτό, πάντως, που θα πρέπει να είναι σίγουροι όλοι όσοι δεν θέλουν την Καλλιθέα στην κατηγορία, είναι πως η ομάδα μας θα αγωνίζεται και του χρόνου στη Football League, διότι υπάρχει εμπιστοσύνη στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές ότι ο στόχος θα επιτευχθεί μέσα στους αγωνιστικούς χώρους...

Αναφορικά με το αίτημα του Παναιγιάλειου για διαιτητές από τη Superleague στην μεταξύ μας αναμέτρηση, η ΠΑΕ Καλλιθέα ήταν η πρώτη που είχε προτείνει διαιτητές από τη μεγάλη κατηγορία από τον πρώτο αγώνα των play out και όχι επιλεκτικά. Παρόλα αυτά όμως επικροτούμε και θεωρούμε εύλογο το αίτημα του Παναιγιάλειου για το μεταξύ μας παιχνίδι.

Ραντεβού, λοιπόν, στο γήπεδο και περιμένουμε από τον φίλαθλο κόσμο της Καλλιθέας να βρεθεί δίπλα στην ομάδα, για να φτάσει στον στόχο της παραμονής
». *Πηγή: sport-fm.gr*

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…!

Την πρώτη του νίκη στα πλέι οφ, ύστερα από δύο ανεπιτυχείς προσπάθειες θα διεκδικήσει την Τετάρτη κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης ο Ατρόμητος. Εκτός ο Μπρίτο.

Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη…
Την πρώτη αγωνιστική ήρθε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ, την δεύτερη έχασε απ' τον Παναθηναϊκό.

Ελπίδα όλων στον Ατρόμητο είναι να κάνουν... σεφτέ την Τετάρτη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να τον ξεπεράσουν στη βαθμολογία των πλέι οφ και να αποσπαστούν μερικώς απ' την τελευταία θέση (που... κανείς δεν την θέλει, αφού θα σημάνει και την πρόωρη έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας).

Ενόψει Αρκάδων, λοιπόν, οι προπονήσεις ολοκληρώθηκαν και ο Νίκος Νιόπλιας δεν υπολογίζει στον Μπρίτο και στον Τσέναμο.

Την αποστολή αποτελούν οι παρακάτω 20 ποδοσφαιριστές: Γκορμπούνοφ, Μπάρκας, Κιβρακίδης, Κούρος, Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Αγκουαζί, Δημούτσος, Μπάλλας, Κατσουράνης, Μαρσελίνιο, Νάστος, Καραμάνος, Γεωργίου, Καράσκο, Παπάζογλου, Ούμπιντες, Κοντοές, Ναπολεόνι, Γκαρσία. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ρίισε: «Χε…κε πάνω του ο Γκατούζο»!!

Δέκα ολόκληρα χρόνια έχουν περάσει απ’ τον ιστορικό τελικό Λίβερπουλ-Μίλαν. Κι όμως! Ο Γιον Άρνε Ρίισε… ευχαριστιέται (και νευριάζει) το ίδιο όταν θυμάται τον Τζενάρο Γκατούζο την ώρα της ανατροπής.

Ρίισε: «Χε…κε πάνω του ο Γκατούζο»!

Και μια ακόμη απόδειξη γι’ αυτό έδωσε ο Γιον Άρνε Ρίισε.

Με αφορμή τη χθεσινή επέτειο του τελικού της Κωνσταντινούπολης (όταν η Λίβερπουλ είχε πετύχει ιστορική ανατροπή φτάνοντας απ’ το 3-0 στο 3-3 και παίρνοντας τελικά το τρόπαιο στα πέναλτι) ο Νορβηγός μίλησε στη «Mirror». Μπορεί να σκεφτεί κανείς λοιπόν πόσα είχε μαζεμένα στον Ιταλό για να… φτιαχτεί και μόνο με την ανάμνηση της φάτσας του όταν οι «κόκκινοι» έκαναν την αντεπίθεσή τους.

«Όταν η Μίλαν πέτυχε το τρίτο γκολ, σκέφτηκα “γ…ε με”, ήταν απαίσιο. Δεν μπορούσε να γίνει χειρότερο», είπε αρχικά ο Ρίισε αναφερόμενος στο πρώτο ημίχρονο.

Όταν όμως ερωτήθηκε συγκεκριμένα για τον Γκατούζο, δε δίστασε να περιγράψει γλαφυρά τα αισθήματά του: «Αυτός ο μικρός γαμ…ος. Πανηγύριζε στο ημίχρονο. Όταν βάλαμε το πρώτο γκολ χ…ε πάνω του. Μόλις φτάσαμε σε απόσταση ενός τέρματος, ήξερε. Λάτρευα να βλέπω τη φάτσα του τότε. Ζεις μόνο μια φορά και πρέπει να το απολαμβάνεις». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στo Europa League η Γουέστ Χαμ!!

Δεν χρειάστηκε να πλασαριστεί ψηλά στο αγγλικό πρωτάθλημα. Της αρκούσαν οι επιδόσεις της στο fair play! Χάρη λοιπόν στην πρωτιά στη σχετική λίστα η Γουέστ Χαμ θ' αγωνιστεί στο Europa League!

Στo Europa League η Γουέστ Χαμ!
Η 12η θέση στον βαθμολογικό πίνακα δεν ήταν φυσικά ικανή να χαρίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Γουέστ Χαμ. Δεν ισχύει το ίδιος όμως και για εκείνον του fair play.

Εκεί τα «σφυριά» πρώτευσαν και χάρη στις επιδόσεις τους στον συγκεκριμένο τομέα θα επιστρέψουν στην Ευρώπη μετά την σεζόν 2006-2007!

Οι άνθρωποι του συλλόγου δεν μπορούσαν να κρύψουν την χαρά τους γι' αυτή την εξέλιξη!

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε μια θέση στο Europa League! Είναι πρόκληση ότι θα ξεκινήσουμε τις υποχρεώσεις μας από τον Ιούλιο, αλλά όλοι στον σύλλογο, η διοίκηση και οι παίκτες, είμαστε ενθουσιασμένοι που θα βρεθούμε στην Ευρώπη! Θα είναι μια φανταστική εμπειρία!», ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση οι πρόεδροι Ντέιβιντ Σάλιβαν και Ντέιβιντ Γκόουλντ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάνμαατ: «Απογοητεύσαμε τον κόουτς...»

Άσχημα τόνισε πως αισθάνεται ο Ντάριλ Γιάνμαατ για την απογοήτευση που έχουν προκαλέσει οι ποδοσφαιριστές της Νιούκαστλ στον προπονητή της ομάδας, Τζον Κάρβερ, άσχετα από την παραμονή στην Πρέμιερ Λιγκ.  
Ο Ολλανδός φουλ μπακ, πανηγύρισε έξαλλα με τον Κάρβερ στα γκολ που πέτυχαν οι «καρακάξες» απέναντι στα «σφυριά» για να εξασφαλίσουν τη σωτηρία τους και μιλώντας στην «Chronicle», εξέφρασε τις σκέψεις του και τη στεναχώρια του για τις ατυχείς και δύσκολες συγκυρίες που υπήρξαν πρόσφατα στην ομάδα...
«Άξιζε τη νίκη ο κόουτς στο ματς με τη Γουέστ Χαμ γιατί έχει δουλέψει πολύ σκληρά για να καταφέρουμε να μείνουμε στην κατηγορία. Αισθάνομαι άσχημα για εκείνον γιατί πραγματικά προσπαθούσε να κάνει τα πάντα κι εμείς είναι η αλήθεια ότι δεν ήμασταν όπως έπρεπε και τον έχουμε απογοητεύσει» είπε. 
*Πηγή: England365.gr*

Η επιστροφή της Παπαχρήστου!!


Με την επιστροφή της Βούλας Παπαχρήστου να τραβάει τα φώτα, αλλά και αρετές ακόμα πρωταθλήτριες να ξεχωρίζουν θα διεξαχθεί το 16ο Γκαλά Γυναικών στη Φιλοθέη την Τετάρτη (27/5).

Η επιστροφή της Παπαχρήστου
Όλα είναι έτοιμα για την έναρξη του 16ου Γκαλά Γυναικών που θα γίνει την Τετάρτη (27/5) στην Φιλοθέη. Η διοργάνωση που συγκεντρώνει τις καλύτερες αθλήτριες από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα γίνει μια ακόμα χρονιά με λάμψη και σπουδαία ονόματα να ξεχωρίζουν.

Αναμφίβολα η επιστροφή της Βούλας Παπαχρήστου στην δράση τραβάει τα φώτα, αφού η άλτρια του τριπλούν θα δώσει την πρώτη της -ουσιαστικά- εμφάνιση μετά την γέννηση της κόρης της.

«Όπως έκανα πάντα έτσι και φέτος ξεκινάω τη χρονιά μου στη Φιλοθέη. Είναι ένα θεσμός, μια διοργάνωση αναγνωρισμένη παγκοσμίως. Είμαι χαρούμενη που βρίσκομαι και πάλι εδώ. Εχω προσπαθήσει πολύ για να μπορέσω να επανέλθω. Αγώνα, με τον αγώνα θα βρίσκομαι στο επίπεδο που ήμουν», είπε η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι στη συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης.

Με στόχο μια επίδοση κοντά στο όριο για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα θα συμμετάσχει στο άλμα εις μήκος η Χάιδω Αλεξούλη, στην πρώτη της συμμετοχή στη διοργάνωση, ενώ το παρών στο Γκαλά θα δώσει και η Γκαμπριέλα Πέτροβα, η οποία κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Πράγας. Στη διοργάνωση ξεχωρίζουν ακόμη οι Ελισάβετ Πεσιρίδου και Μαρία Πιννή στα 100 μ. εμπ., η Λορέλα Μάνου στο επί κοντώ και η Τόνια Στεργίου στο ύψος.

Ο δήμαρχος Φιλοθέης-Ψυχικού Παντελής Ξυριδάκης ανέφερε: «Φτάσαμε στο 16ο Γκαλά Γυναικών, μια φρέσκια ιδέα για εκείνη την εποχή. Τώρα πια αποτελεί υπέρβαση για το Δήμο που καταφέρνει και την στηρίζει, παρά τα οικονομικά προβλήματα. Είναι σημαντικό για τον Δήμο να είναι δίπλα σε ένα τέτοιο γεγονός. Η διοργάνωση έχει και κοινωνικό χαρακτήρα, φέτος στηρίζει τον φορέα “Το λιθαράκι”», ενώ ο αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου, Παναγιώτης Δημάκος τόνισε: «Θέλω να συγχαρώ το Δήμαρχο που στηρίζει την προσπάθεια, παρά τα οικονομικά προβλήματα. Είμαι χαρούμενος που είμαι εδώ και που κι εμείς σαν ομοσπονδία – και παρά τα οικονομικά προβλήματα μας- στεκόμαστε δίπλα στο γεγονός. Καλή επιτυχία σε όλες τις αθλήτριες».

Το Γκαλά Γυναικών θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΝΕΡΙΤ (17.00-19.00).

Το πρόγραμμα
16.10 Υψος ΠΚ-Κ-Ν
16.15 Μήκος ΠΚ-Κ-Ν
17.00 Επί κοντώ Gala
17.10 100 μ. εμπ. Κ
17.15 Υψος Gala
17.20 Μήκος Gala - Τριπλούν Gala
17.25 100 μ. εμπ. Gala
17.40 50 μ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΟΦ ΚΟΡΙΤΣΙΑ (6-7 ΣΕΙΡΕΣ)
18.20 100 μ. ΠΚ-Κ-Ν
18.40 100 μ. Gala *Πηγή: sport-fm.gr*

«Αξιολογημένοι διαιτητές στα πλέι άουτ»

Αξιολογημένους διαιτητές για τα υπόλοιπα ματς των πλέι άουτ της Football League αιτήθηκαν Αναγέννηση Καρδίτσας και Παναιγιάλειος, με την πρώτη να εκδίδει μακροσκελή ανακοίνωση, ζητώντας ισονομία.

«Αξιολογημένοι διαιτητές στα πλέι άουτ»
Τον ορισμό αξιολογημένων διαιτητών για τα υπόλοιπα ματς των πλέι άουτ της Football League αιτήθηκαν Αναγέννηση Καρδίτσας και Παναιγιάλειος.

Οι δύο ομάδες μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία και κατέθεσαν αίτημα στη διοργανώτρια αρχή, ζητώντας αξιολογημένους διαιτητές στις υπόλοιπες αναμετρήσεις, στις οποίες αντιμετωπίζουν Τύρναβο και Καλλιθέα αντίστοιχα.

Η ομάδα της Καρδίτσας, μάλιστα, εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση με την οποία ζητάει ισονομία για την συνέχεια των πλέι άουτ, αναφέροντας ανάμεσα σε άλλα:

«Υπενθυμίζουμε προς πάσα κατεύθυνση πως ο αθλητικός οργανισμός “Αναγέννηση Καρδίτσας 1904” με την γνωστή αδιάκοπη και πολύχρονη συνεισφορά στο αθλητικό κίνημα της Ελλάδας, εκπροσωπεί μια μεγάλη περιοχή και ενδιαφέρει χιλιάδες φιλάθλους στο Νομό Καρδίτσας, σε όλη την επικράτεια και στο εξωτερικό όπου διαμένουν Καρδιτσιώτες.

Απαιτούμε, λοιπόν, την ΙΣΟΝΟΜΙΑ την οποία υπηρετούμε με όλες μας τις δυνάμεις, καθώς είναι μια απο τις ΑΞΙΕΣ που εντάσσονται στις αρχές που διέπουν τη φιλοσοφία του συλλόγου μας
».

Ατάκα έπος για τον τελικό του 2005 από τον Φίναν!!

Ο Στιβ Φίναν, υποστήριξε ότι αυτός είναι που πρέπει να θεωρείται ο ήρωας της Λίβερπουλ για εκείνη τη μαγική νύχτα της 25ης Μαΐου του 2005 και έχει... απίστευτη αιτιολογία.

Ατάκα έπος για τον τελικό του 2005 από τον Φίναν!
Ούτε ο Τζέραρντ, ούτε ο Σμίτσερ, ούτε ο Τσάμπι Αλόνσο, ούτε ο κόσμος που τραγουδούσε στο «Ataturk». Ο Στιβ Φίναν, υποστήριξε ότι αυτός είναι που πρέπει να θεωρείται ο ήρωας της Λίβερπουλ για εκείνη τη μαγική νύχτα της 25ης Μαΐου του 2005 και έχει... απίστευτη αιτιολογία.
Μιλώντας στη «Liverpool Echo» για τη 10η επέτειο από εκείνο το θαύμα στον τελικό με τη Μίλαν, ο Φίναν ανέφερε:
«Εγώ θα έπρεπε να θεωρούμαι ήρωας της ομάδας...Αν ήμουν κι εγώ βασικός, η Λίβερπουλ δεν θα έπαιρνε το τρόπαιο. Εγώ είμαι η αιτία της επιτυχίας, γιατί τραυματίστηκα και δεν ήμουν μέσα! Είμαι ό,τι καλύτερο έχει συμβεί στον σύλλογο. Ήμουν στ' αποδυτήρια, άκουγα τον χαμό και καταλάβαινα ότι καλό γινόταν στο δεύτερο ημίχρονο... Μόλις ξαναβγήκα για να πάω στον πάγκο, το σκορ ήταν 3-3»!

*Πηγή: England365.gr*

Πρόβλημα με Τριανταφυλλόπουλο!!

Δίχως τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο θα παραταχθεί ο Παναθηναϊκός στο ματς με τον ΠΑΟΚ, καθώς ο Ελληνας στόπερ έχει ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Πρόβλημα με Τριανταφυλλόπουλο
Μεγάλωσε η λίστα των απόντων για τον Παναθηναϊκό, ενόψει του παιχνιδιού με τον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, για τα πλέι οφ. Ο Κώστας Τριανταφυλλόπουλος έκανε σήμερα ατομικό, λόγω ενοχλήσεων στον δικέφαλο και έμεινε εκτός αποστολής. Ετσι, προστέθηκε στους γνωστούς απόντες, Χουχούμη, Πέτριτς, Σπυρόπουλο και Κλωναρίδη. Εκτός, επίσης, είναι και ο Μέντες, ενώ στην αποστολή βρίσκεται ο Μαρινάκης.

Στη διάθεση του Γιάννη Αναστασίου βρίσκονται οι: Κοτσόλης, Στιλ, Αναγνωστόπουλος, Κουτρουμπής, Σίλντενφελντ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μπούρμπος, Ζέκα, Λαγός, Δώνης, Μαρινάκης, Ντίνας, Πράνιτς, Μαυρίας, Μπεργκ, Ατζαγκούν, Καρέλης, Νίνης και Μπερίσα.

Το πρόγραμμα των «πράσινων» περιλάμβανε στην αρχή ζέσταμα, στη συνέχεια ασκήσεις κυκλοφορίας της μπάλας και στο τέλος εξάσκηση στις στημένες φάσεις. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αρβανίτης: «Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους»

Άνιση αντιμετώπιση από την αθλητική δικαιοσύνη είχε ο Άρης σε σχέση με άλλες ομάδες, όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Λευτέρης Αρβανίτης.

Αρβανίτης: «Οι νόμοι πρέπει να ισχύουν για όλους»
Άδικη, υπερβολική και άνιση σε σχέση με παλαιότερες ποινές χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της ΚΑΕ Άρης, Λευτέρης Αρβανίτης, αυτή που επιβλήθηκε στην ομάδα του για τον αγώνα με την ΑΕΚ στα play offs. Μάλιστα καλεί την κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την αντιμετώπιση της βίας και την τήρηση της ισονομίας, ενώ διαβεβαιώνει πως δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να βάλει σε κίνδυνο την επένδυση που έγινε στην ΚΑΕ με την είσοδο νέου μετόχου.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Είμαστε οι πρώτοι που καταδικάσαμε και καταδικάζουμε οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά στο γήπεδό μας. Και δε μένουμε μόνο στα λόγια, αλλά πράττουμε. Όμως δε ζούμε σε γυάλα, ούτε παίζουμε μόνοι μας. Ο ΑΡΗΣ αποτελεί μέρος της αθλητικής, και όχι μόνο, κοινωνίας και τον διέπουν οι ίδιοι νόμοι που (θα έπρεπε να) ισχύουν για όλους. Για ακόμα μία φορά, βλέπουμε ότι η αυστηρότητα εξαντλείται στην ομάδα μας και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση.

Κάποια στιγμή πρέπει να αλλάξει η λογική αντιμετώπισης κάποιων καταστάσεων. Οι ομάδες (και αυτό το έχουμε βιώσει στο πετσί μας) πληρώνουν δυσβάσταχτα ποσά και στερούνται άλλα τόσα και παραπάνω έσοδα από τους αγώνες χωρίς κόσμο. Κάποια στιγμή πρέπει να πληρώσουν και όσοι προκαλούν αυτές τις συμπεριφορές. Καλώ τον υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Σταύρο Κοντονή, να λάβει μέτρα για την αιτία η οποία γεννά όλα αυτά τα προβλήματα, που δεν είναι άλλη από την εντός αγωνιστικού χώρου και όχι μόνο, αδικία. Γιατί είναι γνωστό σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής, ότι η αδικία γεννά τη βία. Είναι πρόδηλο ότι κανείς δεν ήρθε στο «Nick Galis Hall» με σκοπό να προκαλέσει επεισόδια, κάτι που φάνηκε και στα προηγούμενα ντέρμπι στο γήπεδό μας, όπου η συμπεριφορά του κόσμου ήταν υποδειγματική.

Ως ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. κάνουμε και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας. Δε θα αφήσουμε κανέναν να βάλει σε κίνδυνο την επένδυση που ξεκίνησε και θα συνεχίσουμε να απαιτούμε ισονομία
».

Η Μπαρτσελόνα… αναδομείται!! (video/pics)

Τα ολοκληρωμένα σχέδια για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου» και την ανέγερση ενός νέου γηπέδου μπάσκετ παρουσίασε η Μπαρτσελόνα. Εντυπωσιακές οι μακέτες.

Η Μπαρτσελόνα… αναδομείται! (video/pics)
Πέρα από μια πανίσχυρη ομάδα, η Μπαρτσελόνα σύντομα θα αγωνίζεται σε ένα υπερσύγχρονο γήπεδο. Η διοίκηση του συλλόγου παρουσίασε τα ολοκληρωμένα σχέδια για την ανακατασκευή του «Καμπ Νου», αλλά και τη δημιουργία νέου κλειστού για την ομάδα μπάσκετ, όπως κι ενός βοηθητικού που άλλες ομάδες θα ζήλευαν για… κανονικό τους γήπεδο.

Στο ποδοσφαιρικό γήπεδο της ομάδας η βασικότερη διαφορά έχει να κάνει με την τοποθέτηση στεγάστρου, που θα καλύπτει όλες τις θέσεις των κερκίδων. Παράλληλα θα τοποθετηθούν πινακίδες LED και φωτοβολταϊκά, θα βελτιωθεί η αίθουσα Τύπου, ενώ θα γίνει αναμόρφωση σχεδόν όλων των χώρων του σταδίου και θα δημιουργηθούν νέες σουίτες, εστιατόριο χωρητικότητας 1.000 ατόμων και υπόγειο πάρκινγκ με 3.000 θέσεις στάθμευσης.

Όσο για το κλειστό της ομάδας, το νέο «Παλάου Μπλαουγκράνα», που θα χτιστεί εκεί που βρίσκεται το «Mini Estadi», θα έχει χωρητικότητα 10.000 θεατών που θα μπορεί να φτάνει τις 12.200, με όλα τα σύγχρονα μέσα που απαιτούνται για ένα μπασκετικό γήπεδο.

inner

Το προσεχές διάστημα θα γίνουν οι σχετικοί διαγωνισμοί κι εφόσον τα μέλη του συλλόγου και η διοίκηση εγκρίνουν τον προϋπολογισμό θα αρχίσουν το συντομότερο δυνατό τα έργα, δίχως να έχει τεθεί ακόμη συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, με εξαίρεση το νέο «Mini Estadi», που υπολογίζεται πως θα είναι έτοιμο προς χρήση τη σεζόν 2017/18.

inner


Espai Barça, un any de treball από fcbarcelona


Skyline Espai Barça από fcbarcelona




*Πηγή: sport-fm.gr*