Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Ζαμπέτας: «Δεν θέλουν επενδυτή στον Άρη» (audio)

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης Αντώνης Ζαμπέτας και αναφέρθηκε στις τρέχουσες εξελίξεις στους «κιτρινόμαυρους».

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είναι στενάχωρο το γεγονός ότι επέλεξαν 25-30 άτομα χωρίς γνώση του αντικειμένου για ένα γινάτι οδήγησαν για προσωπικούς λόγους τον Άρη στη Γ’ Εθνική. Δεν έλαβαν υπόψη τους το γεγονός ότι η ΑΕΚ είχε 210 εκ. ευρώ και εμείς 15 εκ., το ότι η ΑΕΚ είχε έναν Μελισσανίδη από πίσω του και εμείς κανέναν. Εκεί έγινε ένα restart κανονικό».

Για το ποιοι ευθύνονται για την μη άνοδο της ομάδας: «Για να φτάσουμε στο να μην ανέβει, η ομάδα πρώτα έπεσε στη Γ’ Εθνική. Ή μάλλον την έριξαν. Ευθύνεται πρώτα από όλα η απόφαση που ελήφθη για τη Γ' Εθνική. Ευθύνεται επίσης μια μικρή ομάδα οπαδών που στο όνομα του Super 3 οδήγησαν στην απόφαση για Γ’ Εθνική. Και βέβαια ευθύνονται οι άνθρωποι που πήραν την ομάδα στα χέρια τους, ο Γαλανός και ο Καλαϊτζίδης».

Για τον Καλαϊτζίδη: «Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης είναι ένας καλός προπονητής, αλλά μια ομάδα χρειάζεται και άλλα πράγματα. Ο Κάλας έχει γνώση του αντικειμένου ως προς την επιχειρηματικότητα, ο Καλαϊτζίδης γνωρίζει το αγωνιστικό όμως, υπάρχει και το διοικητικό κομμάτι, το αγωνιστικό και δυστυχώς ο Άρης δεν οργανώθηκε όπως μιας επαγγελματική ομάδα στο μέγεθος του Άρη. Δεν παντρεύτηκε σωστά το επιχειρηματικό κομμάτι με τον αδερφό του».

Για το αν μπορεί να πορευθεί ο Άρης με τον Κάλας και στην Β’ Εθνική αν έρθει η άνοδος μέσω μπαράζ: «Αν αλλάξει το πρότυπο διοίκησης και οργάνωσης γιατί όχι; Αν παντρευτούν σωστά το αγωνιστικό που το κατέχει ο Καλαϊτζίδης και το επιχειρηματικό που το κατέχει ο Κάλας γιατί όχι; Δεν προστάτευσαν και οι δύο την επένδυση. Τα ανέλαβε όλα ο Καλαϊτζίδης και δεν έβαλε τους σωστούς ανθρώπους στα κατάλληλα πόστα».

Για το τι θα έκανε αυτός αν είχε υπό τον έλεγχό του την ομάδα: «Θα έπαιρνα 3-4 περισσότερους παίκτες επιπέδου Πόι, για να βγω χωρίς άγχος μη ρισκάροντας την επένδυση. Θα έπαιρνα τεχνικό διευθυντή ευρωπαϊκών προδιαγραφών. Θα οργάνωνα τις ακαδημίες, οι οποίες πρέπει να είναι υπό την επίβλεψη του ποδοσφαιρικού τμήματος και θα έβαζα εμπορικό και διοικητικό τμήμα για να χειρίζεται τα θέματα οργάνωσης των αγώνων και της ΕΠΟ. Αυτό που συμβαίνει με την Άρης Εμπορική είναι τραγωδία. Δεν την ακουμπάει κανείς λόγω χρεών. Επίσης, αντί να δώσω τα 25 χιλιάρικα στη Nexia να μας επιβεβαιώσει αυτά που λένε οι δικοί μας ορκωτοί λογιστές θα τα έδινα σε μια χρηματοοικονομική εταιρεία να μας βοηθήσει στην ανεύρεση επενδυτή. Γιατί κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει επενδυτής. Αν δεν τον ψάξεις δεν θα βρεθεί. Αλλά, μάλλον δεν θέλουν επενδυτή στον Άρη».

Για τις δικές του προσπάθειες για ανεύρεση επενδυτή: «Εγώ έψαχνα και συνεχίζω να ψάχνω για επενδυτή. Είχα ραντεβού με το γραφείο που πήγε τονΛοντίγκιν στη Ζενίτ στις 25 Δεκεμβρίου και ακυρώθηκε λόγω έλλειψης εξουσιοδότησης από τον ΑΣ. Εγώ απλά θα έκανα το ραντεβού, η γενική συνέλευση του ΑΣ και του ΚΜΑ θα επικύρωνε την συμφωνία, την οποία δεν ήθελαν ποτέ».

Για την μικρή συμμετοχή στην γ.σ. και τα χρέη της ΠΑΕ: «Τραγωδία. Είναι όλοι αυτοί που οδήγησαν το 2012 εκτός Άρη όλους αυτούς τους ανθρώπους λέγοντάς τους ‘φύγετε εσείς που χρεώσατε τον Άρη’, ενώ τα χρέη δεν ξεπερνούν τα 15 εκ. ευρώ. Κατέθεσα αίτημα στην ΦΑΕ για να μάθω ποιο είναι το ποσό που απαιτείται για να ξεχρεώσει ο Άρης με μετρητά και ποιο για τις 100 δόσεις. Όταν ακούσετε το νούμερο θα γελάσει και ο κάθε πικραμένος και θα δείτε ότι πήγαμε στην Γ’ Εθνική χωρίς λόγο και αιτία. Αν γινόταν ό,τι έγινε στο μπάσκετ και βρισκόταν επενδυτής, αυτός θα μπορούσε να πληρώσει το ποσό. Στην Γ’ Εθνική δεν μπορεί να βρεθεί επενδυτής, γιατί δεν υπάρχουν έσοδα. Στην Α’ Εθνική ο Άρης θα έχει 4-5 εκ. ευρώ, αγοράζοντας λοιπόν το χρέος μπορεί να τα φέρει γρήγορα πίσω».

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο Αντώνης Ζαμπέτας στην εκπομπή «Στη Σέντρα»:


Upload Audio - Download Music - Psy -Gangnam style


*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: