Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Βίκτορ στο gazzetta.gr: «Σίγουρα θα επιστρέψω στην Ελλάδα»

Ο προπονητής της Λα Κορούνια και πρώην βοηθός του Μίτσελ αναλύει στο gazzetta.gr την προπονητική φιλοσοφία του εξηγώντας πως κράτησε την «Ντέπορ» στη Primera Division. Το μυστικό της επιτυχίας και η βεβαιότητα για επιστροφή στην Ελλάδα.  
Ο Βίκτορ Σάντσεθ για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν αποτελούσε απλά έναν ασίσταντ της σειράς που διεκπεραίωνε τον ρόλο του στο πλευρό του Μίτσελ.
ADVERTISEMENT
Ο άλλοτε άσος της Ρεάλ ήταν κάτι περισσότερο. Ήταν ο άνθρωπος που οργάνωνε κάθε λεπτομέρεια στις προπονήσεις του Ολυμπιακού, επέβλεπε τις ασκήσεις, διαδραμάτιζε σημαίνοντα ρόλο στο σκάουτινγκ τον αντιπάλων, ενώ διακρίνονταν για την πειθαρχία που επέβαλε.
Ένας προπονητής με ξεκάθαρη φιλοσοφία που παραπέμπει σε μάνατζερ αγγλικού συλλόγου δίχως ωστόσο να λάβει το feed back που του αναλογούσε στη ζούγκλα του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Καθόλη την διάρκεια της συνεργασίας του με τον Ολυμπιακό διατήρησε χαμηλούς τόνους. Ακόμη και όταν αποχώρησε αρνήθηκε να πει το παραμικρό σεβόμενος την ευκαιρία που του έδωσαν οι πρωταθλητές Ελλάδας.
Η δικαίωση για τον Βίκτορ Σάντσεθ ήρθε στις 9 Απριλίου. Η ομάδα της καρδιάς του, η Ντεπορτίβο Λα Κορούνια του πρότεινε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της.
Για πολλούς έμοιαζε με αποστολή αυτοκτονίας. Ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δεν φοβήθηκε ούτε στιγμή. Χωρίς χρονοτριβή απάντησε καταφατικά διατηρώντας την στην Primera Division. Οι Γαλλιθιάνοι στο τελευταίο ματς απέσπασαν ισοπαλία από την Μπαρτσελόνα στο «Κάμπ Νόου».

Ο Βίκτορ μίλησε αποκλειστικά στο gazzetta.gr για όσα ευχάριστα συνέβησαν τις τελευταίες εβδομάδες στην καριέρα του.
«Το πρωταρχικό μέλημα όταν πρέπει να διαχειριστείς τόσο κρίσιμες καταστάσεις είναι να βοηθήσεις την ομάδα να συνέλθει ψυχολογικά.
Επικεντρωθήκαμε σε ότι αφορά την ανάκτηση της αυτοπεποίθησης των παικτών. Εάν θέλεις να έχει μία ανταγωνιστική ομάδα χρειάζεσαι ποδοσφαιριστές με δυνατό μυαλό.
Απομακρύναμε κάθε αρνητική και τρομακτική σκέψη και συγκεντρωθήκαμε ολοκληρωτικά στο να δουλέψουμε για κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Κατά την διάρκεια των οχτώ αγώνων η ομάδα βρέθηκε πίσω στο σκορ πέντε φορές αλλά κατάφερε να απαντήσει».

Ο Βίκτορ εξηγεί ποιο ήταν το κλειδί της επιτυχίας για την «Ντέπορ» κρατώντας διατηρώντας πάντα χαμηλούς τόνους.
«Το επιτελείο μας πιστεύει πως το κλειδί της επιτυχίας είναι η σκληρή δουλειά. Μπορούμε να αντιληφθούμε ωστόσο μπορεί η σκληρή δουλειά δεν είναι θέμα μόνο ωρών αλλά είναι πολύ σημαντική και η ποιότητα.
Ξοδέψαμε πολλές ώρες σκεπτόμενοι προκειμένου να λάβουμε τις καλύτερες αποφάσεις αφού αναλύσαμε την ομάδα αλλά και τους αντιπάλους μας πραγματοποιώντας μία 'πνευματική εργασία'”.
Υπάρχει ένας κανόνας για τους παίκτες γιατί δουλεύουμε με αυτό τον τρόπο. Απαιτούμε τον καλύτερο εαυτό του κάθε μέρα σε ότι αφορά την προσπάθεια αλλά και την προσήλωση τους».
Στο μυαλό του 39χρονου τεχνικού αυτή τη στιγμή υπάρχει μόνο η Λα Κορούνια.
«Πράγματι στο μυαλό μας έχουμε μόνο την Λα Κορούνια. Έχω ένα συναισθηματικά δέσιμο με τον σύλλογο. Πρώτον είναι τιμή για μένα και δεύτερο μου δίνει ένα τεράστιο κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να πάει μπροστά σε αυτή την σημαντική στιγμή της ιστορίας της! Ελπίζω πως θα ζήσω μία μεγάλη και πετυχημένη θητεία».

Ο πρώην ασίσταντ του Μίτσελ τονίζει στο gazzetta.gr πως σε καμία περίπτωση δεν αντιμετώπισε ως ρίσκο την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας των Γαλλιθιάνων, αλλά ως ευκαιρία.
«Αυτό που εννοείς ως ρίσκο για μένα είναι ευκαιρία. Πάντα έχω θετική σκέψη. Τα προβλήματα αποτελούν ευκαιρίες για να εξελιχθείς. Ανήκω στην κατηγορία των ανθρώπων που μάχονται κάτω από δύσκολες και αγχωτικές συνθήκες και ποτέ δεν τα παρατούν. Η καρδιά είναι η μηχανή και το κεφάλι ο οδηγός».
Ο Βίκτορ μολονότι πλέον καθοδηγεί ομάδα της Primera Division δεν ξεχνάει την Ελλάδα. Μάλισα εμφανίζεται σίγουρος πως κάποια στιγμή θα επιστρέψει στη χώρα μας. Αυτή τη φορά ως πρώτος προπονητής. 




*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: