Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

Στις 18 Δεκεμβρίου ο Τελικός του Μουντιάλ!!

Μουντιάλ τον Νοέμβριο και Τελικός στις 18 Δεκεμβρίου του 2022! H FIFA ανακοίνωσε την απόφαση της για το Παγκόσμιο Κύπελλο στο Κατάρ!
Μουντιάλ τον Χειμώνα και Τελικός λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, με την FIFA να ανακοινώνει την απόφασή της! Ετσι, το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ θα αρχίσει τον Νοέμβριο και θα ολοκληρωθεί στην Εθνική Ημέρα, όπου εορτάζεται η ανεξαρτησία της χώρας. Θυμίζουμε, πως η Μεγάλη Βρετανία είχε ασκήσει πιέσεις στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ώστε ο τελικός να μην γίνει τα Χριστούγεννα, μιας και στο Νησί υπάρχει φουλ δράση. Οι Βρετανοί δεν ήθελαν σε καμία περίπτωση να... χαλάσουν μια παράδοση ετών, κάτι που σεβάστηκε και η FIFA. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό και η ημερομηνία έναρξης του Μουντιάλ! Βέβαια, η Πειθαρχική Επιτροπή της Ομοσπονδίας πρέπει να αποφασίσισει και για την τύχη των πρωταθλημάτων, αν θα διακοπούν για δυο μήνες ή οι ομάδες θα συνεχίζουν να παίζουν χωρίς διεθνείς παίκτες. 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Για Ντε Μπρόινε η Σίτι!

Ο Κέβιν Ντε Μπρόινε φέρεται να είναι στην κορυφή της λίστας της Μάντσεστερ Σίτι για το καλοκάιρι.
Οι πολίτες αναμένεται να κάνουν κινήσεις για την ανανέωση του ρόστερ και σύμφωνα με την Manchester Evening News ο Κέβιν Ντε Μπρόινε βρίσκεται στην κορυφή της λίστας. Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Τσίκι Μπέγκιρισταϊν θα βρεθεί σήμερα (19/03) στο Μιλάνο, προκειμένου να δει από κοντά τον Βέλγο στην αναμέτρηση της Βόλφσμπουργκ με την Ίντερ. Φυσικά, η περίπτωσή του μόνο εύκολη δεν είναι, καθώς η Βόλφσμπουργκ παρουσιάζεται αρνητική στην πώλησή του.

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Έχουμε μεγάλες δυνατότητες»

Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι ήταν απόλυτα ευχαριστημένος από την νίκη-πρόκριση της Γιουβέντους επί της Ντόρτμουντ στη Γερμανία.
Ο Ιταλός τεχνικός τόνισε πως οι «μπιανκονέρι» έχουν μεγάλες δυνατότητες, συμπληρώνοντας πως το 3-0 κόντρα στη Ντόρτμουντ ήταν αποτέλεσμα σκληρής δουλειάς.
«Ήταν αποτέλεσμα της δουλειάς μας. Τακτικά και αμυντικά η ομάδα ήταν καλή απόψε και κλέψαμε πολλές μπάλες, κάτι που μας επέτρεψε να δημιουργήσουμε ευκαιρίες», σχολίασε ο Αλέγκρι.
Αν έχει κάποια προτίμηση για τον επόμενο αντίπαλο: «Ας δούμε πως θα πάει η κλήρωση, εμείς θα παίξουμε τις πιθανότητές μας μέσα στο γήπεδο. Πρέπει να το πιστέψουμε γιατί αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες».
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον Κάρλος Τέβες: «Ο Τέβες είναι ένας εξαιρετικός παίκτης, όχι μόνο από τεχνικής πλευράς, αλλά και από χαρακτήρα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Πελεγκρίνι: «Δεν είναι αποτυχία...»

Η Μάντσεστερ Σίτι ίσως τελικά να μην ήταν ούτε φέτος έτοιμη για το βήμα παραπάνω στο Τσάμπιονς Λιγκ, αφού ο Μανουέλ Πελεγκρίνι υποστήριξε ότι δεν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός από τη φάση των «16» μετά και τη δεύτερη ήττα (1-0) από τη Μπαρτσελόνα.  
Οι Πρωταθλητές Αγγλίας δεν κατάφεραν να διεκδικήσουν την πρόκριση στα προημιτελικά και οι Καταλανοί έδειξαν την ανωτερότητά τους και στα δύο παιχνίδια για να συνεχίσουν για όγδοη διαδοχική σεζόν στη φάση των «8» της διοργάνωσης.
Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι, αφού πρώτα απένειμε τα εύσημα στον Λιονέλ Μέσι για την εμφάνισή του, υποστήριξε ότι δεν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός για τη Σίτι, δικαιολογήθηκε στην... ατυχή κλήρωση και την τιμωρία με το περιορισμένο ρόστερ, ενώ αναφέρθηκε και στα συνεχή παιχνίδια μέσα στις γιορτές, τη στιγμή που τα υπόλοιπα πρωταθλήματα είχαν χειμερινή διακοπή...
«Ο Μέσι ήταν εξαιρετικός. Αυτή τη στιγμή οφείλουμε να παραδεχθούμε αυτό που είδαν όλοι. Ότι δηλαδή η Μπαρτσελόνα είναι καλύτερη από εμάς. Δεν είναι αποτυχία ο αποκλεισμός. Είναι όμως απογοητευτικό το ότι δεν καταφέραμε να προχωρήσουμε. Ήμασταν και άτυχοι μέσα σε όλα κόντρα στη Μπαρτσελόνα δύο σερί χρονιές. Είχαμε και την τιμωρία με το περιορισμένο ρόστερ στο Τσάμπιονς Λιγκ. Έχουμε βελτιωθεί, αλλά ακόμα έχουμε πολύ δρόμο για να μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.
Στην Αγγλία παίζουμε πολλά ματς μέσα στα Χριστούγεννα και είμαστε κουρασμένοι τον Φεβρουάριο... Στην Ισπανία, την Ιταλία και τη Γερμανία έχουν διακοπή. Πέρυσι παίξαμε εννέα ματς τον Δεκέμβριο, άλλα εννέα τον Ιανουάριο και μετά έπρεπε να παίξουμε με τη Μπαρτσελόνα Φλεβάρη μήνα...».
*Πηγή: England365.gr*

Χαρτ: «Έκανα ό,τι μπορούσα...»

Πικραμένος από τον αποκλεισμό εμφανίστηκε ο Τζο Χαρτ μετά τη νέα ήττα (1-0) της Μάντσεστερ Σίτι πό τη Μπαρτσελόνα στη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Άγγλος πορτιέρο ήταν εξαιρετικός στο παιχνίδι του «Καμπ Νόου», τονίζοντας όμως πως απογοητεύθηκε από το γεγονός πως τελικά δεν είχε ουσία η απόκρουση στο πέναλτι του Μέσι στο πρώτο ματς.  
Πραγματοποιώντας 10 επεμβάσεις και κρατώντας καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα την ομάδα του στο παιχνίδι, ο Χαρτ προσπάθησε να δείξει στους συμπαίκτες ότι κι αυτοί έπρεπε να τα δώσουν όλα και να κυνηγήσουν το θαύμα μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά η προσπάθεια της Σίτι δεν καρποφόρησε.
«Αποκλειστήκαμε από μια πολύ δυνατή ομάδα για δεύτερη διαδοχική χρονιά... Η Μπαρτσελόνα θα πάρει τους επαίνους, όμως είχαμε κι εμείς την ευκαιρία μας και όσο μπορούσαμε., αντέξαμε. Είχαμε και το πέναλτι με τον Αγουέρο, όμως δεν το εκμεταλλευτήκαμε. Είναι πικρό που έπιασα εγώ το πέναλτι του Μέσι στο πρώτο ματς και στο φινάλε δεν είχε καμία ουσία στη ρεβάνς αυτό... Σίγουρα είχα πολλή δουλειά στο παιχνίδι. Ήταν δουλειά μου να προσπαθήσω να τους σταματήσω κι έκανα ό,τι μπορούσα...» είπε ο διεθνής τερματοφύλακας. 
*Πηγή: England365.gr*

«Λόγω του Χαρτ δεν βάλαμε περισσότερα γκολ»

Στο πλήθος των ευκαιριών που θα είχαν μετουσιωθεί σε γκολ αν δεν βρισκόταν σε εξαιρετική κατάσταση ο τερματοφύλακας της Μάντσεστερ Σίτι, Τζο Χαρτ, στάθηκε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Λουίς Ενρίκε.
Τα εύσημα στον Τζο Χαρτ για την εκπληκτική του εμφάνιση στο χθεσινό ματς της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Μάντσεστερ Σίτι για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ, έδωσε ο Λουίς Ενρίκε.
Ο Άγγλος κίπερ των «πολιτών» δεν επέτρεψε στον Μέσι και στην «παρέα» του να διευρύνει το 1-0 του Ιβάν Ράκιτιτς, με τον τεχνικός των «μπλαουγκράνα» να αναγνωρίζει την προσπάθειά του.
«Είχαμε έναν απίστευτο αριθμό ευκαιριών, το οποίο δεν είναι φυσιολογικό για ένα τέτοιου είδους παιχνίδι. Ίσως να είχαμε λίγο την έλλειψη ακρίβειας, αλλά επίσης δεν μπορούμε να μην το πιστώσουμε στον Χαρτ. Αξίζαμε να περάσουμε πιο άνετα, δεδομένων των ευκαιριών που είχαμε», ήταν τα λόγια του Ισπανού κόουτς.
*Πηγή: England365.gr*

Κόπα Λιμπερταδόρες: Νίκη… πρόκριση για Σάο Πάολο με Μισέλ Μπάστος!! (videos)

Χάρη σε γκολ του Μισέλ Μπάστος στο 90ό λεπτό, η Σάο Πάολο κέρδισε με 1-0 τη Σαν Λορένζο σε ματς του δεύτερου ομίλου του Κόπα Λιμπερταδόρες.
Από την πλευρά της, η Ιντερνασιονάλ ξεπέρασε… φονικό λάκτισμα του Εστεμπάν Ντριτ επί του Σάσα και εκμεταλλεύτηκε δεύτερη κίτρινη στον Οσμπάλντο Λάστρα στο 52ο λεπτό για 1-1 στην έδρα της Έμελεκ, ενώ η Εστουντιάντες πήρε κρίσιμο 1-0 σε βάρος της Λιμπερτάδ χάρη σε τέρμα του Γκουίντο Καρίγιο στο 80ό. Επίσης με 1-0, η Ατλέτικο Μινέιρο στάθηκε όρθια στην Κολομβία απέναντι στην Ιντεπεντιέντε και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της πρόκρισης στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Νότιας Αμερικής. Τέλος, η Γκουαρανί απέσπασε 1-1 στην έδρα της Ντεπορτίβο Τατσίρα.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Έμελεκ – Ιντερνασιονάλ 1-1
Εστουντιάντες – Λιμπερτάδ 1-0
Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε – Ατλέτικο Μινέιρο 0-1
Σάο Πάολο – Σαν Λορένζο 1-0
Ντεπορτίβο Τατσίρα – Γκουαρανί 1-1
Και οι βαθμολογίες:
1ος όμιλος: Κόλο Κόλο (Χιλή) 6 (3 αγ.), Ιντεπεντιέντε Σάντα Φε (Κολομβία) 6 (3 αγ.), Ατλέτικο Μινέιρο (Βραζιλία) 3 (3 αγ.), Άτλας (Μεξικό) 3 (3 αγ.).
2ος όμιλος: Κορίνθιανς (Βραζιλία) 9 (3 αγ.), Σάο Πάολο (Βραζιλία) 6 (3 αγ.), Σαν Λορένζο (Αργεντινή) 3 (3 αγ.), Ντανούμπιο (Ουρουγουάη) 0 (3 αγ.).
3ος όμιλος: Ουνιβερσιτάριο (Βολιβία) 5 (3 αγ.), Ουρακάν (Αργεντινή) 3 (3 αγ.), Κρουζέιρο (Βραζιλία) 2 (2 αγ.), Μινέρος ντε Γκουαγιάνα (Βενεζουέλα) 1 (2 αγ.).
4ος όμιλος: Έμελεκ (Εκουαδόρ) 7 (4 αγ.), Ιντερνασιονάλ (Βραζιλία) 7 (4 αγ.), Δε Στρόνγκεστ (Βολιβία) 6 (4 αγ.), Ουνιβερδιδάδ Ντε Τσίλε (Χιλή) 3 (4 αγ.).
5ος όμιλος: Μπόκα Τζούνιορς (Αργεντινή) 12 (4 αγ.), Μοντεβιδέο Ουόντερερς (Ουρουγουάη) 6 (3 αγ.), Παλεστίνο (Χιλή) 3 (3 αγ.), Ζαμόρα (Βενεζουέλα) 0 (4 αγ.).
6ος όμιλος: Τίγκρες (Μεξικό) 10 (4 αγ.), Χουάν Αούριτς (Περού) 4 (3 αγ.), Σαν Χοσέ (Βολιβία) 3 (4 αγ.), Ρίβερ Πλέιτ (Αργεντινή) 2 (3 αγ.).
7ος όμιλος: Εστουντιάντες (Αργεντινή) 7 (4 αγ.), Λιμπερτάδ (Παραγουάη) 7 (4 αγ.), Ατλέτικο Νασιονάλ (Κολομβία) 5 (3 αγ.), Μπαρτσελόνα (Εκουαδόρ) 0 (3 αγ.).
8ος όμιλος: Ρασίνγκ Κλουμπ (Αργεντινή) 9 (4 αγ.), Γκουαρανί (Παραγουάη) 5 (4 αγ.), Σπόρτινγκ Κριστάλ (Περού) 5 (4 αγ.), Ντεπορτίβο Τατσίρα (Βενεζουέλα) 2 (4 αγ.).
-Οι πρώτοι δύο από κάθε όμιλο προκρίνονται στους «16».













*Πηγή: onsports.gr*

CONCACAF Champions League: Γρήγοροι… Ίμπακτ για τελικό!! (video)

Χάρη σε δύο γκολ στα πρώτα δεκατέσσερα λεπτά, οι Μόντρεαλ Ίμπακτ επικράτησαν με 2-0 της Αλαχουελένσε.
Στο 9ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Ιγνάσιο Πιάτι ολοκληρώνοντας ωραία επιθετική ενέργεια των γηπεδούχων, ενώ πέντε λεπτά αργότερα έπειτα από εκτέλεση κόρνερ σκόραρε ο Βικτόρ Καμπρέρα, ο οποίος διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα των δύο ομάδων για την ημιτελική φάση του CONCACAF Champions League. Την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός στην Κόστα Ρίκα, αλλά ο σύλλογος του MLS πήρε σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό. Θυμίζουμε πως στην άλλη ημιτελική σειρά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής, η Ερεντιάνο κέρδισε χθες με 3-0 τη μεξικανική Κλαμπ Αμέρικα στην Κόστα Ρίκα εξασφαλίζοντας επίσης προβάδισμα πρόκρισης.




*Πηγή: onsports.gr*

To TOP 10 της βραδιάς!! (video)

Καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το TOP 10 της βραδιάς! Ήρθε η ώρα για τις πιο εντυπωσιακές στιγμές από τις αναμετρήσεις του ΝΒΑ, με τον Κρις Άντερσεν των Μαίάμι Χιτ να… πετάει στην κορυφή!
Απολαύστε το TOP 10 στο video που ακολουθεί…







*Πηγή: superbasket.gr*

Άδοξο και θλιβερό τέλος για Πάρμα...!!

Με μαύρα γράμματα θα γραφτεί στην ιστορία της Πάρμα η 19η Μαρτίου 2015, καθώς όπως ανακοινώθηκε από ιταλικό δικαστήριο, η ομάδα επίσημα… βάρεσε κανόνι.

Άδοξο και θλιβερό τέλος για Πάρμα...
Ημέρα θλίψης είναι η σημερινή για τους φίλους της Πάρμα εντός κι εκτός Ιταλίας. Μετά από 102 χρόνια ιστορίας, η ομάδα κήρυξε πτώχευση, απόφαση που λήφθηκε μετά από μια σύντομη ακροαματική διαδικασία από την ιταλική δικαιοσύνη.

Χτυπημένη καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς από οικονομικά προβλήματα και με τον πρόεδρό της, Τζιαμπιέτρο Μανέντι να έχει ήδη συλληφθεί για ξέπλυμα χρήματος, το μέλλον του συλλόγου ήταν λίγο-πολύ προδιαγεγραμμένο.

Πλέον, στην ευχέρεια των πιστωτών είναι το τι θα κάνουν με τα περιουσιακά στοιχεία της ομάδας, ενώ ορισμένοι απευθύνουν έκκληση ώστε να συνεχίσει να υπάρχει τουλάχιστον ως το τέλος της τρέχουσας σεζόν με χρήματα που θα καταβάλουν οι υπόλοιπες ομάδες.

Έτσι, θα της επιτρέψουν ένα αξιοπρεπές «αντίο» από τη Serie A, κίνηση που παράλληλα θα διασφαλίσει και τους υπόλοιπους, που σε περίπτωση αποχώρησης της Πάρμα θα χάσουν πολύ περισσότερα λεφτά από τηλεοπτικά δικαιώματα και άλλα συμβόλαια.

Η Πάρμα κέρδισε πολυάριθμους φίλους τη δεκαετία του ΄90 όταν κατέκτησε τίτλους μέσα κι έξω από τα σύνορα. Κυριότερες διακρίσεις της τα δύο Κύπελλα UEFA (1995, 1999), το Κύπελλο Κυπελλούχων (1993, φιναλίστ στην ίδια διοργάνωση μία χρονιά μετά) και το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ το 1993.





Υπό την καθοδήγηση του Νέβιο Σκάλα ανέβηκε κατηγορία και κατέκτησε τους πρώτους της τίτλους, ενώ επί ημερών Κάρλο Αντσελότι (1996-98) έφτασε μέχρι τους ομίλους του Champions League. Ακολούθησε ο γνωστός από το πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, Αλμπέρτο Μαλεζάνι, ο οποίος την οδήγησε στο τελευταίο ευρωπαϊκό της τρόπαιο. 



Το Κύπελλο Ιταλίας του 2002 (το ένα από τα τρία που έχει στην τροπαιοθήκη της, όπως κι ένα Σούπερ Καπ το 1999) ήταν οι τελευταίοι τίτλοι για μια ομάδα με τα χρώματα της οποίας αγωνίστηκαν στο παρελθόν θρύλοι όπως οι Κρέσπο, Καναβάρο, Ασπρίγια, Βερόν, Τζόλα, Μπουφόν, Σενσίνι, Ταφαρέλ, Ντίνο Μπάτζιο, Ταφαρέλ, Τιράμ, Στόιτσκοφ, Αλμέιδα και πολλοί άλλοι.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κονσεϊσάο: «Γράφουν για τον ΠΑΟΚ, αλλά…»

Αφοσιωμένος στην Μπράγκα εμφανίστηκε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο σχολιάζοντας έμμεσα τα σενάρια που τον θέλουν να αναλαμβάνει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ. Δείτε τι δήλωσε στον πορτογαλικό Τύπο.

Κονσεϊσάο: «Γράφουν για τον ΠΑΟΚ, αλλά…»
Χαρούμενος στην Μπράγκα και διατεθειμένος να συνεχίσει να κάθεται στον πάγκο της δήλωσε ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

«Στην Ελλάδα υπάρχουν πολλές αθλητικές εφημερίδες που γράφουν για εμένα και τον ΠΑΟΚ, αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω πως είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στην ομάδα της Μπράγκα.

Ζω με πάθος τις στιγμές σε αυτό το κλαμπ και θέλω δίπλα μου τους οπαδούς μας. Είμαι πλήρης και ευτυχισμένος εδώ. Θέλω να συνεχίσω. Τι θα γίνει μετά είναι μια άλλη ιστορία...»
, δήλωσε στον Τύπο της πατρίδας του, ο άλλοτε παίκτης του «Δικεφάλου». *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι ευχές του Ρομπέρτο στον πατέρα του!!

Η γιορτή του πατέρα είναι σήμερα στην Ισπανία και ο Ρομπέρτο έστειλε τις διαδικτυακές του ευχές στον μπαμπά του, τον οποίο χαρακτήρισε τον καλύτερο του κόσμου.

Οι ευχές του Ρομπέρτο στον πατέρα του
Η γιορτή του πατέρα είναι σήμερα στην Ισπανία και ο Ρομπέρτο έστειλε τις διαδικτυακές του ευχές στον μπαμπά του, τον οποίο χαρακτήρισε τον καλύτερο του κόσμου.

«Σε αγαπάω, σε θαυμάζω, σε σέβομαι… Χρόνια πολλά πάτερα. Συνεχίζω να μαθαίνω από τον καλύτερο», έγραψε ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού στο Instagram.

Δείτε τις φωτογραφίες

Te queremos... Te admiramos.. Te respetamos... Feliz dia del padre papi... @sergiojgago y yo seguimos aprendiendo del mejor!❤️ #happyfathersday


*Πηγή: sport-fm.gr*

Το μεγαλύτερο… βραβείο του Μέσι!! (pic)

Καλά τα γκολ, οι τίτλοι, οι διακρίσεις… Αλλά σαν την οικογένεια δεν έχει. Και ο Λιονέλ Μέσι απολαμβάνει την αγάπη της συντρόφου του και του γιου τους, στη γιορτή του πατέρα.

Το μεγαλύτερο… βραβείο του Μέσι (pic)

Η σύντροφός του, Αντονέλα, και ο γιος του, ευχήθηκαν στον Αργεντινό σταρ με ένα φιλί για τη γιορτή του πατέρα.

«Χρόνια Πολλά για τη γιορτή του πατέρα. Σε αγαπάμε. Φιλιά στον μπαμπά», είναι η λεζάντα στη φωτογραφία που ανέβασε η σύντροφός του στο Instagram, με τον «Λέο» να δέχεται τα φιλιά τους.



Feliz dia del Padre 😊 Te amamooos ❤️❤️#besosapapi @leomessi
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόκκινη σε 45’’ για Σταφυλίδη!!

Μέσα σε 45 δευτερόλεπτα κατάφερε να αποβληθεί ο Έλληνας μπακ της Φούλαμ, Κώστας Σταφυλίδης, στον αγώνα απέναντι στη Λιντς.

Κόκκινη σε 45’’ για Σταφυλίδη
Το ότι ο Έλληνας πρώην παίκτης του ΠΑΟΚ, είναι ένα δυνατό μπακ με πάθος στο παιχνίδι του το ξέραμε πολύ καλά, αλλά το ότι θα μπορούσε να δεχτεί δυο κίτρινες σε μόλις 45 δευτερόλεπτα μας το απέδειξε στο ματς της Τετάρτης (18/3) κόντρα στη Λιντς.








*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο κενό η έφεση!!

Απορρίφθηκε από την αρμόδια επιτροπή η έφεση του Παναθηναϊκού για την ποινή αφαίρεσης 3 βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Μόνο με... αυτοχειρία χάνουν το πρωτάθλημα οι Πειραιώτες.

Στο κενό η έφεση του Παναθηναϊκού
Χάνει και τις τελευταίες του ελπίδες για τον τίτλο ο Παναθηναϊκός, αφού στη χθεσινή ήττα από τον Ατρόμητο ήρθε να προστεθεί και η απόρριψη της έφεσης που είχε καταθέσει η ΠΑΕ για την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (συν δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 100.000 ευρώ).

Η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή των «πράσινων», που πλέον πάνε στους 58 βαθμούς, τρεις λιγότερους από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό που έχει και δύο παιχνίδια λιγότερα (με Πανθρακικό εκτός και Αστέρα Τρίπολης εντός έδρας) και οδεύει προς την κατάκτηση και του φετινού τίτλου.

Πλέον αναμένεται η επίσημη αντίδραση του Παναθηναϊκού.

Αναλυτικά η απόφαση: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έλαβε την εξής απόφαση:

Δέχεται τυπικά και απορρίπτει κατ’ ουσίαν την έφεση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ κατά της υπ΄ αριθμ. 126/26-2-2015 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE
».

Φεύγουν οι… μισοί!!

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών απόψε στο Europa League με τις ρεβάνς των «16». Ξεχωρίζει ο εμφύλιος Ρόμα-Φιορεντίνα.

Φεύγουν οι… μισοί

Η Ντιναμό Κιέβου, με μόλις τέσσερις νίκες σε 23 ματς απέναντι σε αγγλικές ομάδες, υποδέχεται την Έβερτον θέλοντας να ανατρέψει το 2-1 του πρώτου αγώνα. Μπελχαντά και Λενς είναι οι δύο μεγάλοι απόντες των γηπεδούχων, την ώρα που οι Χίμπερτ, Οβιέδο, Πίεναρ και ΜακΓκίντι από τα «ζαχαρωτά».

Η Ρόμα, που έχει να κερδίσει… μήνες στο «Ολίμπικο», αναμετράται με τη Φιορεντίνα μετά το 1-1 της Φλωρεντίας. Ο τιμωρημένος Ναϊνγκολάν μαζί με τους τραυματίες Μανωλά, Τότι, Ντε Ρόσι, Ιμπάρμπο, Μαϊκόν και Καστάν «γεμίζουν» το απουσιολόγιο του Ρούντι Γκαρσιά, αλλά αρκετά προβλήματα υπάρχουν και στον αντίποδα, όπου θα λείψουν Γκόμεζ, Ρόσι, Μπερναντέσκι, Φερνάντες, Πισάρο, Σάβιτς και Ταταρουσάνου.

Η Ντνίπρο μετά τον Ολυμπιακό φιλοδοξεί να πετάξει εκτός συνέχειας και τον Άγιαξ έχοντας προβάδισμα μετά το 1-0 του Κιέβου. Φεντέτσκι, Ρόταν, Ζοζούλια, Κραβτσένκο, Ματέους και Μάζουχ δεν υπολογίζονται από τους Ουκρανούς, ενώ Φίσερ και Τσίμλινγκ για τον «Αίαντα».

Η Μπεσίκτας μετά την ανατροπή κόντρα στη Λίβερπουλ καλείται να κάνει μια ακόμη υποδεχόμενη την Κλαμπ Μπριζ μετά το 2-1 του Βελγίου. Κοΐμπασι, Κουρτουλούς, Μιλόσεβιτς, Σόσα, Χάτσινσον και Τοσούν είναι εκτός για τους Τούρκους, Κόουπμαν, Ένχελς και Βάσκες για τους Βέλγους.

Η Ίντερ έχει μπροστά της ένα «βουνό» μετά την ήττα με 3-1 από τη φορμαρισμένη Βόλφσμπουργκ στη Γερμανία. Ελλείψει των Ναγκατόμο, Σακίρι και Βίντιτς τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα για τους «νερατζούρι», ενώ Νάλντο και Χαντ θα απουσιάσουν από τους «λύκους».

Το μεγαλύτερο προβάδισμα από όλες τις ομάδες της συγκεκριμένης φάσης έχει η Σεβίλλη που μετά το θρίαμβο με 3-1 στο «Μαδριγάλ», φιλοξενεί στην Ανδαλουσία τη Βιγιαρεάλ. Κρικόβιακ και Μπέτο είναι οι δύο απόντες των γηπεδούχων, τη στιγμή που το «κίτρινο υποβρύχιο» δεν θα έχει στο… πλήρωμά του τους Κόστα, Μαρίν, Τσέρισεφ, Σοριάνο και Ρουίς.

Μεγάλο πλεονέκτημα έχει και η Ζενίτ, που ταξίδεψε στο Τορίνο με το 2-0 της Αγίας Πετρούπολης στις αποσκευές της. Έστω κι αν ο Αντρέ Βίλας Μπόας δεν υπολογίζει σε Ανιούκοφ, Αρσάβιν, Γκαρθία, Φαϊζούλιν και Κερζακόφ. Η «γκρανάτα» μετρά αήττητο σερί δέκα ευρωπαϊκών αγώνων στην έδρα της από το 1993, αλλά θα παίξει χωρίς Μπενάσι, Μασιέλο και Βίβες.

Την Παρασκευή θα γίνει στη Νιόν η κλήρωση για τα προημιτελικά.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

19:00 Ντιναμό Μόσχας-Νάπολι (1-3)
20:00 Ντιναμό Κιέβου-Έβερτον (1-2)
20:00 Ρόμα-Φιορεντίνα (1-1)
22:05 Άγιαξ-Ντνίπρο (0-1)
22:05 Μπεσίκτας-Κλαμπ Μπριζ (1-2)
22:05 Ίντερ-Βόλφσμπουργκ (1-3)
22:05 Σεβίλλη-Βιγιαρεάλ (3-1)
22:05 Τορίνο-Ζενίτ (0-2) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Σύννεφα» για Γκρανέρο στη Βέροια!

Σε εξαιρετικά δύσκολη θέση όσον αφορά το μέλλον του στη Βέροια βρίσκεται ο Χοσέ Γκρανέρο, ο οποίος δεν αποκλείεται να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία της ομάδας.

«Σύννεφα» για Γκρανέρο στη Βέροια
Επτά ήττες (δύο ισοπαλίες και μία νίκη) στα τελευταία δέκα παιχνίδια μετράει η Βέροια στο πρωτάθλημα, κάτι που φαίνεται πως έχει προκαλέσει τον προβληματισμό της διοίκησης του συλλόγου.

Μάλιστα, η τελευταία ήττα από τον Πανιώνιο φαίνεται πως αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και δεν αποκλείεται σύντομα να σημειωθούν εξελίξεις στο θέμα «προπονητής».

Με βάση τα τελευταία αποτελέσματα η «Βασίλισσα του Βορρά» έχει υποχωρήσει στην ενδέκατη θέση της βαθμολογίας και υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα είχε αναπτυχθεί ξανά έντονη φημολογία επί του θέματος, αλλά η νίκη επί του Λεβαδειακού (με σκορ 2-0) έδωσε παράταση στην παραμονή του Ισπανού τεχνικού. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σκέψεις ανανέωσης για Νιόπλια!!

Τεράστια είναι η αλλαγή στην εικόνα του Ατρομήτου μετά την έλευση του Νίκου Νιόπλια και η διοίκηση φέρεται έτοιμη να καταθέσει πρόταση για νέο συμβόλαιο στον Έλληνα τεχνικό.

Σκέψεις ανανέωσης για Νιόπλια
Στις 9 Φεβρουαρίου ο Νίκος Νιόπλιας ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του Ατρομήτου, ο οποίος με τον Ρικάρντο Σα Πίντο πέρασε μία μεγάλη αγωνιστική κρίση που λίγο έλειψε να στοιχίσει τη συμμετοχή της ομάδας στα πλέι οφ.

Με την έλευση του Έλληνα τεχνικού οι Περιστεριώτες έχουν τέσσερις νίκες και μόλις μία ήττα στην Τρίπολη από τον Αστέρα, ενώ αυτή τη στιγμή απέχουν έναν βαθμό από την πέμπτη θέση που είναι ο ΠΑΣ Γιάννινα και ισοβαθμεί με τον Παναιτωλικό (43 βαθμοί).

Αυτά είναι τα στοιχεία που έχει εκτιμήσει η διοίκηση του συλλόγου και, σύμφωνα με πληροφορίες, σκοπεύει να καταθέσει πρόταση για νέο συμβόλαιο στον 50χρονο προπονητή για την επόμενη σεζόν.

Μάλιστα, αυτό δεν αποκλείεται να συμβεί πριν από τη λήξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μπαράλες: «Τιμή μου να παίξω στην Εθνική Ελλάδος»

Ανοιχτός στο ενδεχόμενο να γίνει Έλληνας και να παίξει στην Εθνική δηλώνει ο Τζερόνιμο Μπαράλες στη Marca. Τι λέει για τον Αστέρα, τον ανταγωνισμό με τον… Μήτρογλου και τη βία στα ελληνικά γήπεδα.

Μπαράλες: «Τιμή μου να παίξω στην Εθνική Ελλάδος»

Αναλυτικά, ο Μπαράλες μίλησε για:

-το μυστικό των πολλών του γκολ φέτος: «Είναι θέμα δουλειάς και ρέντας. Η τύχη παίζει ρόλο, αλλά η δουλειά είναι το 90% του γκολ. Τα τελευταία τρία χρόνια πάω καλά, αλλά φέτος έχοντας προσαρμοστεί στο πρωτάθλημα, έχω περισσότερη αυτοπεποίθηση. Η Super League είναι πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Ευτυχώς έχουμε μια ομάδα με σπουδαίους παίκτες και δύναμη στην επίθεση, που πετυχαίνει πολλά γκολ».

-τον ανταγωνισμό με τον Μήτρογλου για την κορυφή των σκόρερ: «Έχω ακούσει να μιλάνε γι’ αυτό, αλλά δεν διαβάζω πολύ Τύπο. Ο ανταγωνισμός με τον Μήτρογλου είναι κάτι δευτερεύον για μένα. Δεν δίνω σημασία σε αυτό. Πέρσι ανταλλάξαμε φανέλες. Δεν έχω σκοράρει απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά ελπίζω να το κάνω».

-τους προσωπικούς και ομαδικούς στόχους: «Δεν μου αρέσει να μιλώ για συγκεκριμένο στόχο αριθμού γκολ. Ελπίζω πάντως να φτάσω τα 20. Αυτό που προέχει για μας είναι να εξασφαλίσουμε ξανά τη θέση στην Ευρώπη και να μπούμε μετά στους ομίλους του Europa League. Ήταν μια φανταστική εμπειρία και θέλουμε να τη ζήσουμε ξανά. Δεν έχει σημασία ποιος θα βάλει τα γκολ, αρκεί να πετύχουμε το στόχο μας».

-το λόγο που πήγε στον Αστέρα: «Υπάρχουν πολλοί παίκτες από την Αργεντινή που μιλούν ισπανικά και αυτό έπαιξε το ρόλο του για να υπογράψω για τρία χρόνια. Επίσης η συμμετοχή στην Ευρώπη ήταν ένα κίνητρο. Ο Αστέρας είναι ένας πολύ υγιής σύλλογος, με σπουδαία οργάνωση, που ξέρει τι θέλει. Η Τρίπολη είναι μια μικρή πόλη, αλλά όλοι αγαπούν το ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ έχουν το οικονομικό πλεονέκτημα, αλλά προσπαθούμε να κλείσουμε την ψαλίδα».

-το ποδοσφαιρικό του ίνδαλμα: «Ο Τιερί Ανρί. Αν εξαιρέσουμε τον Μαραντόνα και τώρα τον Μέσι, εγώ πάντα ονειρευόμουν να κάνω έστω και το 10% από όσα έκανε ο Ανρί. Έχει τόση ποιότητα και ταχύτητα… Όταν άρχισα την καριέρα μου στην Αργεντινή, φορούσα το 14 επειδή ήταν και το δικό του νούμερο».

-την εθνική Αργεντινής: «Είναι πολύ μακρινό όνειρο αυτό, αφού η χώρα διαθέτει σπουδαίους επιθετικούς».

-το ενδεχόμενο ελληνοποίησης και κλήσης στην Εθνική: «Είναι μια πιθανότητα που δεν αποκλείω. Το να παίζεις σε μια εθνική ομάδα είναι σημαντικό και θα ήταν τιμή για μένα. Θα ήμουν ευγνώμων αν συνέβαινε κάτι τέτοιο, αλλά είναι κάτι που βρίσκεται στον αέρα».

-τη βία στα ελληνικά γήπεδα: «Είναι κάτι που δεν μας αρέσει. Είναι άσχημο που παίξαμε τα δύο προηγούμενα παιχνίδια σε άδειο γήπεδο, για επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί άλλων ομάδων. Ο κόσμος του Αστέρα είναι ένθερμος, αλλά όχι βίαιος και δεν προκαλεί προβλήματα. Ο μόνος τρόπος για να βάλεις τέλος στη βία είναι με ποινές αφαίρεσης βαθμών. Με τόσο αυστηρές τιμωρίες, οι οπαδοί δεν θα σκέφτονταν να κάνουν τέτοια πράγματα. Νομίζω πως είναι το καλύτερο μέτρο για να σταματήσει αυτή η κατάσταση».

Μιγκέλ Τόρες: «Δεν έχουν σχέση η Ελλάδα με την Ισπανία»

Στις διαφορές που υπάρχουν στις εξέδρες των γηπέδων της Ελλάδας και της Ισπανίας αναφέρθηκε ο Μιγκέλ Τόρες, ο οποίος είχε αγωνιστεί πέρσι με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα ελληνικά γήπεδα.

Μιγκέλ Τόρες: «Δεν έχουν σχέση η Ελλάδα με την Ισπανία»
Στην Ισπανία τα πράγματα όσον αφορά τον οπαδισμό είναι πιο ανθρώπινα σε σχέση με την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο Μιγκέλ Τόρες.

Ο Ισπανός μπακ είχε αγωνιστεί πριν από έναν χρόνο με τη φανέλα του Ολυμπιακού στα ελληνικά γήπεδα και μίλησε στον ισπανικό Τύπο για αυτή του την εμπειρία.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του

«Δεν υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο ποδόσφαιρο και το μπάσκετ που είναι τα χόμπι τους. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι ραγδαία. Πήγα την περσινή σεζόν να δω το Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν μία πραγματική κόλαση. Ευτυχώς, παρακολουθώντας τον αθλητισμό στην Ισπανία το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ ερμηνεύονται με διαφορετικό τρόπο. Ο φανατισμός δεν έχει τόσο ραγδαίες εξελίξεις. Ζούμε με ένα πιο οικείο, εορταστικό τρόπο. Είναι πολυτέλεια για εμάς.

Ας ελπίσουμε ότι αυτό θα αποτελέσει τη βάση για να γεμίσουμε περισσότερα γήπεδα, περισσότερες αθλητικές εγκαταστάσεις και να πωλούνται εισιτήρια σε προσιτές τιμές, ανάλογα με την κατάσταση που βρίσκεται η κοινωνία μας. Πρέπει να ενθαρρύνουμε και εμείς οι ίδιοι να καλέσουμε τον κόσμο. Ο αθλητισμός πρέπει να αντιπροσωπεύει κάτι θετικό και να έχουν όλα τα παιδιά έχουν πρόσβαση
» *Πηγή: sport-fm.gr*

Πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε ο Κοκκινάκης!

Ο Αυστραλός με ελληνικές ρίζες Θανάσης Κοκκινάκης αποκλείστηκε στους «16» του «BNP Paribas Open» από τον Μπέρναρντ Τόμιτς. Συνεχίζουν Τζόκοβιτς, Φέντερερ και Ναδάλ.

Πάλεψε, αλλά αποκλείστηκε ο Κοκκινάκης
Η εξαιρετική πορεία του Θανάση Κοκκινάκη στο «BNP Paribas Open» έλαβε τέλος. Ο 19χρονος τενίστας από την Αυστραλία με τις ελληνικές ρίζες, που είναι στο νούμερο 124 στον κόσμο, αποκλείστηκε από τον συμπατριώτη του Μπέρναρντ Τόμιτς (Νο 35) με 2-1 σετ, 6-4, 4-6 και 6-4.

Ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς, κορυφαίας στην παγκόσμια λίστα, προκρίθηκε επί του Αμερικανού Τζον Ίσνερ με 2-0, 6-4 και 7-6, και θα αντιμετωπίσει τον Τόμιτς στα προημιτελικά.

Ο Ελβετός Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε πανεύκολα (6-3, 6-2) του Αμερικανού Τζακ Σοκ, ενώ ο Ισπανός Ράφα Ναδάλ έκαμψε την αντίσταση του Γάλλου Ζιλ Σιμόν (6-2, 6-4). *Πηγή: sport-fm.gr*

Γιάννης και Γουόριορς… σαν πρωταθλητές!!

Εμφάνιση πρωταθλητή έκανε ο Αντετοκούνμπο απέναντι στους Σπερς, οι οποίοι ωστόσο πέρασαν από το Μιλγουόκι. Σαρωτικοί οι Γουόριορς, «καθάρισαν» τους Χοκς στο ντέρμπι κορυφής.

Γιάννης και Γουόριορς… σαν πρωταθλητές

Στο μεταξύ, οι Γουόριορς συνέτριψαν με 114-95 τους Χοκς στη μάχη των κορυφαίων ομάδων Δύσης και Ανατολής. Ο Χάρισον Μπαρνς με 25 και ο Αντρέ Ιγκουοντάλα με 21 πόντους απέδειξαν το βάθος των «πολεμιστών» που έπαιξαν χωρίς τον τραυματία Κλέι Τόμπσον.

Οι Καβαλίερς με όπλο τον πλουραλισμό σάρωσαν με 117-92 τους Νετς και πλέον μετρούν 25 νίκες σε 31 ματς από τις 15 Ιανουαρίου, όταν το ρεκόρ τους ήταν 19-20.

Το Μαϊάμι με τον Ντουέιν Γουέιντ σε κέφια να σταματά στους 30 πόντους «λύγισαν» με 108-104 τους Μπλέιζερς, ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς με 25 πόντους «κουβάλησε» πάλι τους Μπουλς στους ώμους του για το 103-86 απέναντι στους Πέισερς.

Ο Ράσελ Γουέστμπρουκ συνέχισε τα… δικά του και αυτή τη φορά είχε 36 πόντους, 10 ασίστ, 5 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα στο 122-118 της Θάντερ επί των Σέλτικς.

Αναλυτικά:

Κλίβελαντ Καβαλίερς-Μπρούκλιν Νετς 117-92 Μοζγκόφ 17, Σμιθ 17, Τζέιμς 16, Ίρβινγκ 12 (10 ασίστ), Λοβ 10 (11 ριμπ.), Σάμπερτ 10, Τόμπσον 10-Γουίλιαμς 20, Μπογκντάνοβιτς 12, Τζακ 11, Λόπεζ 10, Μπράουν 10, Πλάμλι 10.

Φιλαδέλφεια 76ερς-Ντιτρόιτ Πίστονς 94-83 Σμιθ 15, Ρίτσαρντσον 14, Ρόμπινσον 12, Νόελ 11, Γκραντ 10-Κάλντγουελ-Πόουπ 20, Τζάκσον 11 (11 ριμπ., 10 ασίστ), Ντράμοντ 9 (14 ριμπ.).

Μαϊάμι Χιτ-Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 108-104 Γουέιντ 32, Ντενγκ 24, Ντράγκιτς 20 (11 ασίστ), Γουάιτσαϊντ 12 (10 ριμπ.)-Όλντριτζ 34 (12 ριμπ.), Λίλαρντ 17, Αφλάλο 15, Κέιμαν 9 (13 ριμπ.).

Τορόντο Ράπτορς-Μινεσότα Τίμπεργουλβς 105-100 ΝτεΡόζαν 21, Βαλαντσιούνας 15 (15 ριμπ.), Ρος 15, Πάτερσον 14, Βάσκες 11-Μάρτιν 37, Μπάντιντζερ 19, Γουίγκινς 15.

Σικάγο Μπουλς-Ιντιάνα Πέισερς 103-86 Μίροτιτς 25, Ντανλίβι 21, Γκασόλ 19 (12 ριμπ.), Σνελ 14, Μπρουκς 13, Νοά 6 (14 ριμπ.)-Σ. Χιλ 13, Χίμπερτ 12, Στάκεϊ 11, Μάιλς 10, Τζ. Χιλ 10, Σκόλα 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Σαν Αντόνιο Σπερς 103-114 Αντετοκούνμπο 19, Ιλιασόβα 17, Μίντλετον 15, Μπέιλες 12, Κάρτερ-Γουίλιαμς 11, Πατσούλια 10-Γκριν 20, Ντάνκαν 19, Ντιαό 18, Πάρκερ 15, Λέοναρντ 14, Μπελινέλι 11.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ-Μπόστον Σέλτικς 122-118 Γουέστμπρουκ 36 (10 ασίστ), Καντέρ 22 (10 ριμπ.), Μόροου 20, Άνταμς 14 (13 ριμπ.), Όγκουστιν 10-Σμαρτ 25, Μπας 20, Όλινικ 20, Μπράντλεϊ 13, Ζέλερ 12, Κράουντερ 11.

Ντάλας Μάβερικς-Ορλάντο Μάτζικ 107-102 Νοβίτσκι 25, Έλις 21, Χάρις 12, Βιλανουέβα 10, Ρόντο 9 (11 ασίστ)-Ολαντίπο 19, Χάρκλες 18, Πέιτον 15 (12 ασίστ, 10 ριμπ.), Βούτσεβιτς 12, Φράι 11.

Σακραμέντο Κινγκς-Λος Άντζελες Κλίπερς 105-116 Γκέι 23, Μίλερ 16, Στάουσκας 13, Τόμπσον 12, Γουίλιαμς 11, Έβανς 8 (11 ριμπ.)-Πολ 30 (11 ασίστ), Ρέντικ 27, Γκρίφιν 19 (10 ριμπ.), Τούρκογλου 19, Τζόρνταν 6 (15 ριμπ.).

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς-Ατλάντα Χοκς 114-95 Μπαρνς 25, Ιγκουοντάλα 21, Γκριν 18, Κάρι 16 (12 ασίστ), Μπαρμπόσα 13, Μπόγκουτ (14 ριμπ.)-Κάρολ 16 (12 ριμπ.), Μίλσαπ 16, Τιγκ 12, Μακ 10.

Γιούτα Τζαζ-Γουάσινγκτον Γουίζαρντς 84-88 Χέιγουορντ 26, Φέιβορς 16, Μπερκ 14, Γκομπέρ 9 (14 ριμπ.)-Γουόλ 24, Πιρς 18, Μπιλ 9, Γκούντεν 9.

Δείτε τις βαθμολογίες στο ΝΒΑ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοινώνει Φουστέρ, είδε Πουλίδο!

Τα τυπικά έχουν απομείνει για την ανακοίνωση της ανανέωσης του συμβολαίου του Νταβίντ Φουστέρ, όπως ειπώθηκε χθες από τον Ολυμπιακό. Στη Λιβαδειά για Πουλίδο και Κεϊτά (;) ο Ισά.

Ανακοινώνει Φουστέρ, είδε Πουλίδο
Σύντομα, δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο και μέσα στην ημέρα, θα ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του Νταβίντ Φουστέρ με τον Ολυμπιακό.

Έχουν προηγηθεί ο Μανιάτης και ο Τσόρι που έχουν υπογράψει τα νέα τους συμβόλαια και πλέον έχουν μείνει τα τυπικά για την υπόθεση του Ισπανού χαφ.

Όλα δείχνουν ότι ο 33χρονος μέσος θα υπογράψει για άλλα δύο χρόνια και με εκείνον θα κλείσει ο πρώτος κύκλος στο κομμάτι των συμβολαίων για τους «ερυθρόλευκους».

Εν τω μεταξύ, στη Λιβαδειά βρέθηκε χθες ο Πιέρ Ισά για να παρακολουθήσει τον αγώνα του τοπικού Λεβαδειακού με την Καλλονή, την οποία νίκησε με σκορ 3-0.

Ο αθλητικός διευθυντής των Πειραιωτών θέλησε να δει από κοντά τον Άλαν Πουλίδο, ο οποίος σε ακόμη ένα παιχνίδι πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση.

Ωστόσο, υπάρχουν πληροφορίες περί ενδιαφέροντος των πρωταθλητών Ελλάδας για την απόκτηση του Πολ Κεϊτάλ. Πρόκειται για τον 23χρονο αμυντικό μέσο της Καλλονής για τον οποίο φημολογείται ότι έχουν υπάρξει συζητήσεις με τον σύλλογό του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εμπιστοσύνη σε Σαλίνο!!

Την πετυχημένη συνταγή της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με τη Skoda Ξάνθη θα ακολουθεί και για το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης ο Βίτορ Περέιρα, διατηρώντας στην αρχική ενδεκάδα τον Σαλίνο.

Εμπιστοσύνη σε Σαλίνο!
Τελικά Σαλίνο και όχι Ελαμπντελαουί! Την ίδια ενδεκάδα με αυτήν του ματς Ολυμπιακός-Skoda Ξάνθη (2-0) επέλεξε ο Βίτορ Περέιρα και για αυτό με τον Αστέρα Τρίπολης (19/3, 16:45), για την 26η (εξ’ αναβολής) αγωνιστική της Super League.

O Βραζιλιάνος μπακ, ο οποίος χώρεσε στο αρχικό σχήμα στα τελευταία ματς, λόγω του τραυματισμού του 23χρονου συμπαίκτη, αλλά και του γεγονότος ότι ο Πορτογάλος τεχνικός έκανε ροτέισον στο πρώτο παιχνίδι με την ΑΕΚ για το Κύπελλο, θα είναι και πάλι βασικός. Παρότι ο Ελαμπντελαουί δεν έχει πλέον ενοχλήσεις.

Αναλυτικά η ενδεκάδα: Ρομπέρτο, Μασουακού, Σιόβας, Μποτία, Σαλίνο, Μιλιβόγεβιτς, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Αφελάι, Χάρα.

Αστέρας Τρίπολης: Θεοδωρόπουλος, Γκοϊάν, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Τσοκάνης, Ινγκλέσιας, Μουνάφο, Μάσα, Ρόλε, Λούι, Μπαράλες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζει με...αήττητο!!

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta την ιδιαιτερότητα του σημερινού αγώνα του Ολυμπιακού και κάνει κι ένα σχόλιο για το ματς στο Περιστέρι. 
ΣΙΓΟΥΡΑ για τον Ολυμπιακό ήταν ευχάριστο το χθεσινό στραβοπάτημα του Παναθηναϊκού. Μόνο που για να έχει ουσία πρέπει να συνοδευθεί κι από νίκη σήμερα επί του Αστέρα.
Άλλωστε, όλοι οι «ειδικοί», που από χθες λένε ότι το πρωτάθλημα και καλά τελείωσε και ότι το πήρε ο Ολυμπιακός, απόψε θα λένε άλλα, σε περίπτωση που δεν έρθει άσος στο Καραϊσκάκη…
Αυτό που εγώ ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός καλείται να αντιμετωπίσει τη μία από τις δύο ομάδες του φετινού πρωταθλήματος, που δεν έχουν χάσει από τους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου! Αυτός είναι ο Αστέρας (κι ο άλλος ο ΠΑΣ, μεθεπόμενος αντίπαλος του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα...)! Έχει φέρει ισοπαλίες στην Τρίπολη με Ολυμπιακό (και δη με 10 παίκτες από το 40’) και με Παναθηναϊκό, ενώ με τον ΠΑΟΚ έχει ρίξει τεσσάρα στην Τρίπολη κι έχει φέρει 0-0 στην Τούμπα. Κι όχι μόνο είναι αήττητος στα τέσσερα παιχνίδια του με τους μεγάλους, αλλά έχει και παθητικό μόλις ένα γκολ.
Ένας Ολυμπιακός χωρίς το Μήτρογλου, αλλά και χωρίς τους Μανιάτη, Ντουρμάζ, Φουστέρ κι έχοντας ήδη παίξει Τετάρτη με ΑΕΚ και Κυριακή με Ξάνθη, είναι υποχρεωμένος να δώσει πολλά στο σημερινό παιχνίδι, αν θέλει να πιστοποιήσει την αγωνιστική του (επ)άνοδο. Να θυμίσω ότι στον Πειραιά πρόπερσι είχε κερδίσει 1-0 τον Αστέρα κι ότι πέρσι μέχρι το 75’ το αποτέλεσμα ήταν στο 0-0...
Το «κακό» με τον Αστέρα είναι ότι έχει μπροστά πολύ γρήγορους παίκτες (με πιο επικίνδυνο το Μάσα) κι έτσι εσύ σα γηπεδούχος οφείλεις να αφήνεις πίσω αρκετούς δικούς σου αμυντικούς για να φυλάς τα νώτα σου. Ο ΠΑΟΚ, στο τελευταίο ματς του Άγγελου, έπαιξε έξυπνα τον Αστέρα, όμως ήταν άτυχος και κόλλησε στο 0-0. Του είχε δώσει την μπάλα του Αστέρα, αλλά έτσι ο ΠΑΟΚ έβρισκε χώρους κι έκανε ευκαιρίες, ενώ αμυντικά δεν κινδύνευσε.
Με παρόμοιο τρόπο παιχνιδιού σήμερα, αλλά διαφορετική ευστοχία ο Ολυμπιακός μπορεί να κερδίσει 3-0. Αλλά δύσκολα δεν θα πέσει…κράξιμο στο Καραϊσκάκη, με την κατοχή της μπάλας στον Αστέρα...Οπότεμάλλον θα την ψάξει τη νίκη με άλλο τρόπο. Όπως κι αν έχει, είναι ένα ματς που μπορεί να θέλει και υπομονή και πίεση, «καλή» πίεση, προς τον αντίπαλο, από την εξέδρα.
Παρεμπιπτόντως, βλέποντας το ΠΑΟΚ-Αστέρα, σε μία φάση στο β΄ μέρος φεύγουν τρεις του Αστέρα στην κόντρα με ένα του ΠΑΟΚ. Ο Γιαννιώτας, όμως, δε δίνει την μπάλα ούτε αριστερά, ούτε δεξιά σε συμπαίκτη του και πάει να βάλει γκολ. Ανεπιτυχώς. Εκείνη την στιγμή είπα ότι ο Βεργέτης θα του δώσει ένα μάθημα. Όντως, μέσα σε ένα λεπτό τον έκανε αλλαγή και χθες δεν τον πήρε ούτε 18άδα. Του χρειάζονταν. Πρέπει να ωριμάσει κάποια στιγμή.
Έχω, όμως, την αίσθηση, σε συνδυασμό με τη συγκεκριμένη κίνηση, ότι ο καλός Έλληνας τεχνικός θα παίξει αλλιώς σήμερα στο Καραϊσκάκη. Και ότι μπορεί να παίξει με τρεις κόφτες (Ιγκλέσιας, Μουνάφο, Κουρμπέλη), προκειμένου να μπλοκάρει τον Τσόρι. Τότε, θα χρειαστεί να δώσουν πολύ περισσότερα δημιουργικά κι ο Λούκα με τον Κασάμι κι οι δύο μπακ.
Για το παιχνίδι στο Περιστέρι, χθες κατέληγα το κομμάτι μου γράφοντας ότι θα κριθεί στο πρώτο 20λεπτο και μετά το 80’. Υπολόγιζα ότι ο Ατρόμητος (είχα προβλέψει, εύκολο αυτό, ότι ο Νιόπλιας θα έβαζε τον Πίτου αντί του Καράσκο) μπορεί να προηγηθεί στο σκορ στην αρχή, όπως κι έγινε. Υπολόγιζα κι ότι ο Παναθηναϊκός στο φινάλε θα ήταν πολύ επικίνδυνος, όπως κι έγινε, άσχετα αν δεν του έκατσε ένα γκολ. Γενικά οι επιθετικοί του δεν είχαν καλά τελειώματα. Κύρια ο Μπεργκ, αφού ο Ατζαγκούν δεν θυμάμαι να έχει συχνά καλά τελειώματα-το αντίθετο, συνήθως έχει από άσχημα έως τραγικά τελειώματα.
Το ματς κρίθηκε από την κακή επιλογή να παίξει ο Τριανταφυλλόπουλος πάνω στο φορμαρισμένο ταχύτατο Μαρτσελίνιο, σε συνδυασμό με την απόφαση να εκτίσει την ποινή του σε αυτό το ματς ο Σίντεφελντ-ο ΠΑΟΚ (θα μπορούσε εκεί να την εκτίσει) αυτή την εποχή είναι πιο εύκολος αντίπαλος ακόμη και σε άδεια Λεωφόρο, απ΄ ότι ο Ατρόμητος στο Περιστέρι. Ο Μπούρμπος δεν είναι του πεταματού.
Κακώς έχασε ο Αναστασίου και τον Λαγό και μία αλλαγή τόσο γρήγορα, χωρίς ιδιαίτερο λόγο, ενώ χθες αποδείχθηκε πάλι ότι ο πραγματικά ταλαντούχος Δώνης δεν είναι ακόμη έτοιμος για τον Παναθηναϊκό. Ειδικά για την ευαίσθητη θέση του αμυντικού χαφ. Ίσως για 8άρι. Ίσως.
Θα μου επιτρέψουν οι φίλοι του Παναθηναϊκού να θεωρώ ότι το ματς δεν κρίθηκε στη φάση του πέναλτι, ειδικά αν θυμηθούμε την προ δευτερολέπτων αντίδραση των Στιλ και Ζέκα πάνω στο Ναπολεόνι. Αυτό που κατά βάση έγινε ήταν ότι ο Παναθηναίκός, όπως κι ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ έπεσαν στην παγίδα που πάντα στήνει ο Ατρόμητος στο Περιστέρι: μπαίνει στο φουλ, προηγείται και μετά γυρίζει πίσω και σπάει τα νεύρα του αντίπαλου με καλά οργανωμένο παιχνίδι στην άμυνα, αλλά και πολλά φάουλ, αψιμαχίες, όπως όμως και φαρμάκι αντεπιθέσεις...
Στο Περιστέρι αν φας πρώτος γκολ, πρέπει να είσαι πάρα πολύ καλός, αλλά και τυχερός για να γλιτώσεις. Αν βάλεις εσύ πρώτος γκολ (δες κεφαλιά του Μπεργκ κι απόκρουση του γκολκίπερ στο ξεκίνημα του ματς), όλα αλλάζουν…

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καζάνι που βράζει…!!

Ξεχειλίζει η οργή στον Παναθηναϊκό μετά τη διαιτησία στον χθεσινό αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Ολομέτωπη επίθεση κατά Δασκαλόπουλου αλλά επίσης Super League και ΕΠΟ ετοιμάζουν οι «πράσινοι».

Καζάνι που βράζει…

Κατ’ αρχάς υπάρχει οργή για τη διαιτησία του Δασκαλόπουλου, τον οποίο κατηγορούν όχι μόνο για το πέναλτι που καταλόγισε και τις κίτρινες κάρτες που μοίρασε αφειδώς, αλλά και για τη συμπεριφορά του. Λαγός και Νίνης κατήγγειλαν πως ο Κορίνθιος ρέφερι τούς έβριζε χυδαία.

Χθες από πλευράς Παναθηναϊκού επελέγη ο δρόμος της σιωπής, αφού πέραν του συνεργάτη του Γιάννη Αναστασίου, Στιβ Ρούτερ, που παρέστη στη συνέντευξη Τύπου, δεν μίλησε κανένας άλλος και υπήρξε απαγόρευση δηλώσεων. Σήμερα, ωστόσο, αναμένεται ολομέτωπη επίθεση. Οι «πράσινοι» αναμένεται να εκδώσουν οργισμένη ανακοίνωση κατά της διαιτησίας, αλλά επίσης κατά της Super League και της ΕΠΟ, με τελευταία αφορμή τη… διευκρίνιση πως η αγωνιστική χωρίς κόσμο με τον ΠΑΟΚ δεν υπολογίζεται στις δύο με τις οποίες τιμωρήθηκε η ΠΑΕ για τα επεισόδια στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά και την τύχη της έφεσης που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Οφείλει να συνεχίσει…

Ξέχωρα από ό,τι συνέβη, ο Παναθηναϊκός οφείλει να συνεχίσει την προσπάθεια μέχρι το τέλος της σεζόν. Αρχικά στο υπόλοιπο της κανονικής περιόδου για να μπει με τη μεγαλύτερη δυνατή διαφορά στα play offs κι αφετέρου στο μίνι-πρωτάθλημα που ακολουθεί για να πάρει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League.

Από σήμερα η προσοχή θα στραφεί στον εκτός έδρας αγώνα της Κυριακής με τη Βέροια (19:30). Θα απουσιάσει σίγουρα ο Ζέκα που είναι τιμωρημένος, ενώ εξέτισαν και επιστρέφουν Σίλντενφελντ και Μπούρμπος, όπως και ο Ντάνιελ Πράνιτς που ταλαιπωρήθηκε από ίωση αλλά ανεβάζει στροφές. Στο μεταξύ, τέσσερις κίτρινες συμπλήρωσε ο Μπεργκ και θα αποφασιστεί σε ποιο από τα τέσσερα προσεχή ματς θα εκτίσει (Βέροια εκτός, Αστέρα εντός, Πανθρακικό εκτός, Ξάνθη εντός). *Πηγή: sport-fm.gr*

Διπλή «μάχη» της ΑΕΚ!!


Μάχη για τρίποντο στα Ψαχνά απέναντι στον Ηρακλή, αλλά και στις… δικαστικές αίθουσες για να αποφύγει τα χειρότερα για το ματς με τον Ολυμπιακό δίνει σήμερα η ΑΕΚ.Πάει Βραζιλία για… 4 ο Μιλοβάνοβιτς.

Διπλή «μάχη» της ΑΕΚ

Ο Τραϊανός Δέλλας κάλεσε τους παίκτες του να ολοκληρώσουν το πρωτάθλημα όχι απλώς… πρώτοι, αλλά με την καλύτερη επίθεση και την καλύτερη άμυνα. Στο σημερινό ματς θα γίνουν κάποιες αλλαγές. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, ο Βούρας θα είναι στο τέρμα, στα άκρα της άμυνας οι Μπακάκης και Σοϊλέδης, ενώ στόπερ θα παίξουν Τζανετόπουλος και Λαμπρόπουλος, με τον Κολοβέτσιο να μένει στον πάγκο. Το δίδυμο Γιόχανσον-Ανάκογλου στον άξονα δεν «σπάει», με τον Μπαρμπόσα αριστερά και τον Ντούνη να διεκδικεί με αξιώσεις τη θέση του Πλατέλλα δεξιά. Στη θέση του τραυματία Μάνταλου δοκιμάστηκε χθες ο Γροντής, αλλά είναι πιθανό να διατηρηθεί ο Ζόριτς μετά την πολύ καλή παρουσία του στο ματς με τον Φωστήρα, ενώ ο Αραβίδης θα πάρει θέση στην κορυφή της επίθεσης.

Μάχη για… μικρό κακό

Στις 15:00 απολογείται η ΑΕΚ ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΟ για τα όσα έγιναν στον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Βάσει κατηγορητηρίου θεωρείται απίθανο η «Ένωση» να αποφύγει την αφαίρεση τριών βαθμών από το τρέχον πρωτάθλημα, την ποινή κεκλεισμένων των θυρών (2-4 αγωνιστικές προβλέπονται από τον κανονισμό) και ένα βαρύ πρόστιμο. Θεωρητικά υπάρχει κίνδυνος και για αφαίρεση δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, ωστόσο οι «κιτρινόμαυροι» στηρίζονται στο γεγονός ότι δεν προβλέπεται κάτι τέτοιο για επεισόδια που έχουν γίνει σε αγώνες Κυπέλλου. Όσον αφορά στην υπερασπιστική γραμμή της ΑΕΚ, θα στηριχτεί σε όσες κινήσεις έγιναν για να τηρηθεί η τάξη, στην εξαιρετική ατμόσφαιρα που υπήρχε στο ΟΑΚΑ για 89 λεπτά και χάλασε από μια μικρή μειοψηφία, ενώ θα γίνει αναφορά σε προκλήσεις του Ολυμπιακού (από Περέιρα και Κασάμι) και πιθανώς σε παραλείψεις της αστυνομίας στα μέτρα ασφαλείας. Η απόφαση δεν αποκλείεται να εκδοθεί ακόμη και μέσα στη μέρα, αν και δεν συνηθίζεται από την εν λόγω επιτροπή να αποφασίζει άμεσα.

Φεύγει για Λούκα και άλλους τρεις

Για τη Βραζιλία αναχωρεί το απόγευμα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς για μεταγραφικές υποθέσεις της ΑΕΚ. Η πιο προχωρημένη είναι αυτή του Λούκα, του 25χρονου δεξιού μεσοεπιθετικού (και περιφερειακού επιθετικού) της Κρισιούμα, αλλά δεν είναι η μοναδική. Σύμφωνα με την «Ώρα για Σπορ», ο τεχνικός διευθυντής της «Ένωσης» έχει ξεχωρίσει ακόμη έναν σέντερ φορ, έναν στόπερ και έναν ακόμη παίκτη, τον 26χρονο δεξιό μπακ-χαφ της Σάντος, Σισίνιο. Από την ελληνική αγορά, ο Νίκο Μαρτίνες του Παναιτωλικού παραμένει στο προσκήνιο για τη θέση του επιτελικού μέσου και πληροφορίες αναφέρουν πως το θέμα είναι σε καλό δρόμο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ήλιος με… δόντια!!


Ικανοποίηση για τη νίκη, αλλά προβληματισμός για άλλα θέματα, επικρατεί στον ΠΑΟΚ, την επομένη της επικράτησης του Εργοτέλη. Αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης στην Τούμπα και τραυματισμοί στον «Δικέφαλο».

Ήλιος με… δόντια
Σε μία πύρρειο νίκη κατάφερε να φτάσει χθες ο ΠΑΟΚ, ο οποίος κατάφερε να επικρατήσει (1-0) του Εργοτέλη στην Τούμπα. «Τέτοια παιχνίδια θα έπρεπε να τα κερδίζουμε εύκολα, αλλά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, και με ένα γκολ θα είμαστε ευχαριστημένοι…».

Αυτή είναι η αλήθεια για την κατάσταση στο «ασπρόμαυρο» στρατόπεδο την επομένη της νίκης επί των Κρητικών. Ο λόγος είναι η κατάσταση που επικρατεί μέσα και έξω από την ομάδα. Πρώτα από όλα χθες σημειώθηκε αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης επί εποχής Ιβάν Σαββίδης.

Συγκεκριμένα, το «παρών» στην Τούμπα έδωσαν μόνο 3.574, ενώ η τελευταία φορά που είχαν παρακολουθήσει από κοντά τόσο λίγοι οπαδοί ήταν στις 26 Ιανουαρίου 2014, όταν στις εξέδρες βρέθηκαν 5.268 άνθρωποι. Αυτό είναι ενδεικτικό της απογοήτευσης που επικρατεί στον κόσμο για την εικόνα που παρουσίασε η ομάδα το τελευταίο διάστημα.

Παράλληλα, από το ιατρικό επιτελείο υπήρξε ενημέρωση για τους τραυματισμούς του Ρατς και του Κόστα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τον κ. Ουσαντζόπουλο ο Ρουμάνος μπακ-χαφ έχει μία διάταση στον προσαγωγό, ενώ ο Πορτογάλος φαίνεται πως έχει χτυπήσει στον έσω πλάγιο σύνδεσμό, αν και υπήρχαν φόβοι μέχρι και για ρήξη χιαστών! Η κατάσταση του έμπειρου κεντρικού αμυντικού θα επανεκτιμηθεί σήμερα.

Την ίδια ώρα, είχαμε ενεργοποίηση του Ζήση Βρύζα, ο οποίος μετά την απόφασή του να αποχωρήσει από το πόστο του τεχνικού διευθυντή, πήγε χθες στα αποδυτήρια για να δώσει συγχαρητήρια στους παίκτες.

Μάλιστα, νωρίτερα πήγε και παρακολούθησε από κοντά και τον αγώνα της ομάδας Νέων του ΠΑΟΚ, κάτι που δείχνει πως είτε θα επιστρέψει στο πόστο του είτε από άλλη θέση θα παραμείνει στον σύλλογο.

Από την πλευρά του, ο Ιβάν Σαββίδης βρέθηκε και εκείνος στα επίσημα της Τούμπας, αλλά απέφυγε να κάνει δηλώσεις μετά το τέλος του ματς, αλλά δεν αποκλείεται το επόμενο διάστημα να μιλήσει στους εκπροσώπους του Τύπου για την απομάκρυνση Αναστασιάδη και όλα τα θέματα που αφορούν την ομάδα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νίκη και… ξεφεύγει!!

Μήνυμα ανωτερότητας θέλει να στείλει σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιθυμεί να προσφέρει γκολ και θέαμα στους οπαδούς που επιστρέφουν στο Καραϊσκάκη. Μία μόνο αλλαγή στην ενδεκάδα ετοιμάζει ο Περέιρα.

Νίκη και… ξεφεύγει
Τη χθεσινή γκέλα του Παναθηναϊκού θέλει να εκμεταλλευτεί σήμερα ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται τον Αστέρα Τρίπολης στο Καραϊσκάκη για την εξ αναβολής 26η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (16:45, Novasports 1, ΣΠΟΡ FM 94,6 και sport-fm.gr).

Αυτή τη στιγμή οι Πειραιώτες είναι ισόβαθμοί (61 βαθμοί) με τους «πράσινους» και σε περίπτωση νίκης παίρνουν προβάδισμα τριών βαθμών, ενώ δεν έχει τελεσιδικήσει η ποινή της αφαίρεσης τριών βαθμών στο «τριφύλλι» για τα επεισόδια στη Λεωφόρο και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν έναν αγώνα λιγότερο (το παιχνίδι με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή).

Για τους παραπάνω λόγους η νίκη επί των Αρκάδων μοιάζει μονόδρομο, αν και οι πρωταθλητές Ελλάδας αναγνωρίζουν ότι η ομάδα του κ. Βεργέτη είναι ένα αξιόμαχο σύνολο και θα παλέψει για να φύγει με το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα από το Φάληρο.

Όσον αφορά τα πλάνα του Βίτορ Περέιρα, όλα δείχνουν ότι θα παρατάξει το ίδιο ακριβώς σχήμα με τη Skoda Ξάνθη, αλλά στη θέση του Σαλίνο θα παίξει ο Ελαμπντελαουί. Συγκεκριμένα, κάτω από τα δοκάρια θα καθίσει ο Ρομπέρτο, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχεις τους Ομάρ, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού.

Στον άξονα θα αγωνιστούν ο Κασάμι με τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ στα άκρα θα είναι ο Αφελάι και ο Ντοσεβί. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Τσόρι και στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Χάρα.

Την αποστολή συμπληρώνουν οι Γιαννιώτης, Σαντάνα, Σαλίνο, Εντινγκά, Φορτούνης, Μπενίτες και Διαμαντάκος. Εκτός έμειναν οι Μέγιερι, Μανιάτης, Φουστέρ, Ντουρμάζ και Μήτρογλου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η αστυνομία παραδέχεται τις ευθύνες για το Χίλσμπορο!!

Ο Ντέιβιντ Ντάκενφιλντ, επικεφαλής της αστυνομίας στην τραγωδία του Χίλσμπορο, παραδέχθηκε ότι η δική του αμέλεια ήταν η «βασική αιτία για τον θάνατο 96 ατόμων».
Ο Ντάκενφιλντ, ομολόγησε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που συνεχίζεται στο Γουόρινγκντον ότι πάγωσε όταν είδε εκατοντάδες οπαδούς της Λίβερπουλ να περνούν από μία πόρτα, για την οποία είχε δώσει εντολή να ανοίξει λίγο πριν το καταραμένο εκείνο ματς της Λίβερπουλ με τη Νότιγχαμ Φόρεστ το 1989.
Ο 70χρονος πλέον πρώην αστυνομικός, έχει παραδεχθεί στο παρελθόν ότι είπε ψέμματα όταν κατηγόρησε τους οπαδούς της Λίβερπουλ ότι με τη βία άνοιξαν την πόρτα, ρωτήθηκε αν αποδέχεται πως το ότι απέτυχε να κλείσει το τούνελ ήταν ο βασικός λόγος που 96 άτομα έχασαν τη ζωή τους. Ο Ντάκενφιλντ απάντησε θετικά.
Σε ερώτηση για το αν δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτούσε ο ρόλος του εκείνη τη μέρα, είπε πως: «Νομίζω πως είναι κάτι με το οποίο θα συμφωνήσω κύριε», ενώ παραδέχθηκε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και τόνισε πως ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής του.
Πάντως, ο 70χρονος, που όταν αποχώρησε από την αστυνομία είχε διαγνωσθεί με κατάθλιψη, αρνήθηκε τις κατηγορίες ότ συγκάλυψης και την εμπλοκή του σε αλλαγές καταθέσεων των αστυνομικών.
*Πηγή: gazzetta.gr*

Τα... σπάει για Μπέιλ η Γιουνάιτεντ!!

Η Γιουνάιτεντ... ψάχνεται για τη μεταγραφή της χρονιάς και ο Γκάρεθ Μπέιλ μπαίνει ψηλά στη λίστα της. Οι πρώτες επαφές έγιναν και η Μάντσεστερ δίνει... χρυσό!
H Γιουνάιτεντ είναι αποφασισμένη να κάνει την κίνηση του καλοκαιριού και στη λίστα της είναι ο Γκάρεθ Μπέιλ. Η Μάντσεστερ φέρεται να έχει αρχίσει ήδη επαφές με τον Ουαλό και δείχνει διατεθειμένη να του προσφέρει 414.000 ευρώ την εβδομάδα κάνοντάς τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη της ομάδας. Η Μάντσεστερ εφόσον τα βρει με τον Μπέιλ θα προβεί σε συζητήσεις με τη Ρεάλ και στα ανταλλάγματα θα περιλαμβάνεται πιθανότατα και ο Νταβίντ Ντε Χέα. Αλλωστε, οι Μαδριλένοι ψάχνουν τον αντικαταστάτη του Κασίγιας και ο Ισπανός γκολκίπερ είναι ψηλά στη λίστα τους.  Θυμίζουμε, πως λίγες ημέρες νωρίτερα ο Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τα είπε με τον Κριστιάνο προσπαθώντας να τον πείσει για την μεγάλη επιστροφή, κάτι πάντως που θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Λαζαρίδης: «Κέρδισε ο καλύτερος»

Δίκαιη χαρακτήρισε τη νίκη του Ατρόμητου ο Νίκος Λαζαρίδης, που όπως τόνισε κέρδισε ο καλύτερος...
Χαρούμενος με τη νίκη του Ατρόμητου επί του Παναθηναϊκού ο Νίκος Λαζαρίδης, ο οποίος μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Περιστέρι, τόνισε πως η ομάδα του ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε τη νίκη.
«Σήμερα κέρδισε η καλύτερη ομάδα. Και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχαμε κατοχή αλλά ήμασταν καλοί τακτικά και δεν αφήσαμε τον αντίπαλο να κάνει κλασική ευκαιρία πλην μιας φάσης από στημένο. Πρέπει να συνεχίσουμε έτσι ως το τέλος για να μπούμε πλέι οφ», ήταν το σχόλιό του.
Συνέχισε λέγοντας: «Η ομάδα έχει και είχε ποιοτικούς παίκτες. Με την έλευση του κ. Νιόπλια η ομάδα έχει αλλάξει πολύ. Συγχαρητήρια και στα παιδιά και στον κόσμο μας. Πρέπει να παλέψουμε όλοι μαζί για την πεντάδα. Ο Παναθηναϊκός ερχόταν από σερί αλλά κι εμείς στο Περιστέρι είμαστε αήττητοι. Θεωρώ πως η σημερινή νίκη δίνει ώθηση στην ομάδα. Τη χρειαζόμασταν πάρα πολύ, γιατί κάποιοι μας είχαν υποτιμήσει. Εμείς βάλαμε το κεφάλι κάτω, δουλέψαμε και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι και στη συνέχεια».

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το... 'χασε ο Τζέκο!! (vid)

Μια κίνηση του Τζέκο, που δεν χρησιμοποιήθηκε στο Καμπ Νου, έχει προκαλέσει σοκ και ερωτηματικά για τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Δείτε το βίντεο και θα καταλάβετε!
Σε μια κίνηση που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι θέλει να πει ο Τζέκο, έπιασε τον ποδοσφαιριστή η κάμερα στο ματς με την Μπαρτσελόνα... Ο Βόσνιος, βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας του και κάνει κάποια τρελά πράγματα που νόημα δε βγάζουν. Σίγουρα ο μόνος που γνωρίζει τι έχει κάνει είναι ο ίδιος! Ακόμα και οι συμπατριώτες του δεν έχουν βγάλει άκρη και το μόνο που μπορεί να πει κανείς είναι πως... τον έπιασε τρέλα από το γεγονός πως ο Μπονί του 'χει πάρει την θέση και ξέσπασε με αυτό τον ακατανόητο τρόπο!
Δείτε και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!




*Πηγή: gazzetta.gr*

H εξήγηση του πέναλτι!!

Ο Τάσος Νικολογιάννης μπήκε στο διαδίκτυο και βρήκε την εξήγηση του πέναλτι, που έδωσε ο Δασκαλόπουλος στο Περιστέρι.
Με αφορμή την... πεναλτάρα, που έδωσε ο... αψογος Δασκαλόπουλος στο παιχνίδι Ατρόμητος-Παναθηναϊκός και με το οποίο... δίκαια και παλικαρίσια έγινε το 2-0 και τελείωσε το παιχνίδι μπήκα και είδα στο διαδίκτυο την ετυμηγορία της απόφασης του εξαιρετικού και... αδέκαστου διαιτητή από την Κόρινθο.
Διαβάστε με προσοχή παρακαλώ: «Μαϊμού ονομάζεται κάθε κερκοπιθηκιδές (μαϊμούδες Παλαιού Κόσμου) ή πλατύρρινο (μαϊμούδες Νέου Κόσμου) πρωτεύον. Όλα τα πρωτεύοντα που δεν είναι προσιμιίδες ή πίθηκοι, είναι μαϊμούδες. Σήμερα υπάρχουν 264 γνωστά σωζόμενα είδη μαϊμούδων και αντιπροσωπεύουν δύο από τις τρεις ομάδες των σιμιίδων πρωτευόντων (η τρίτη ομάδα αποτελείται από τα 22 είδη πιθήκων). Οι μαϊμούδες γενικά θεωρούνται νοήμονα ζώα και, σε αντίθεση με τους πιθήκους, οι μαϊμούδες έχουν ουρές».
Κατά τα άλλα κύριε Κοντονή φταίνε για την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου τα ηλεκτρονικά εισιτήρια, οι οπαδοί και οι κάμερες...
ΥΓ: Όσοι πουν « μα αφού έχανε ο Παναθηναϊκός με 1-0 τι θα άλλαζε αν δεν το έδινε» η απάντηση είναι, ότι «σε 33 λεπτά πολλά μπορούν να γίνουν και ο Παναθηναϊκός στο ίδιο διάστημα είχε γυρίσει το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ».
ΥΓ2: Ο Δασκαλόπουλος διατηρεί την παράδοση, που έχουν δημιουργήσει φέτος όλοι οι ---οπουλοι διαιτητές. Ο Καλογερόπουλος, ο Δημητρόπουλος και ο Δασκαλόπουλος οι καλύτεροι... παίκτες του πρωταθλήματος, βάζουν γκολάρες και δίνουν τίτλους...

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το τρωκτικό που βρυχάται!

O Nίκος Παπαδογιάννης επικαλείται προσωπικές εμπειρίες και τονίζει ότι όλοι κινδυνεύουμε από το bullying, διαδικτυακό και άλλο.
Eλάτε τώρα, που πέφτετε από τα σύννεφα...
Δεν το βλέπετε γύρω σας το bullying; Στο σχολείο, στον στρατό, στις παρέες, παντού. Εκφοβισμός λάιτ και εκφοβισμός χαρντ, αναλόγως με την γαϊδουριά του θύτη και με το ευάλωτον του θύματος. Και στον δρόμο και στο μετρό και στο λεωφορείο, ιδίως τώρα που νομιμοποιήσαμε με την ψήφο μας τους κατ'επάγγελμα τραμπούκους. Ελάτε τώρα...
Ελάτε τώρα, που δεν έχετε δει να κατεβάζουν από το τρόλεϊ τον μετανάστη, επειδή δεν τους αρέσει η φάτσα του και η μυρωδιά του.
Εσύ που κοιτάς αλλού, μάλλον το έχεις διαπράξει και ο ίδιος το αδίκημα. Συ δεν είσαι που έκανες καψόνια στον φουκαρά τον χοντρό τον νεοσύλλεκτο; Συ δεν είσαι που κρέμασες κουδούνια στο κοριτσάκι με τα υπερμεγέθη βυζιά, στην αυλή του σχολείου;
Ελάτε τώρα, μεταξύ μας μιλάμε...
Για τον εκφοβισμό μέσω διαδικτύου έχετε ακουστά; Για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων και ατιμωτικών φημών; Για τις ανώνυμες απειλές; Για την κατασυκοφάντηση μέσα από το Facebook και τα υβριστικά τιτιβίσματα; Ούτε για αυτά είχατε ποτέ ακουστά;
Ελάτε λοιπόν να σας πω τη δική μου ιστορία.
Υπήρχε κάποτε μία ιστοσελίδα, ονόματι troktiko. Πραγματικός βόθρος. Είχα ακουστά για το ποιόν του, γνώριζα πολύ καλά ποιος  δημοσιογράφος κρυβόταν πίσω του και απέφευγα συστηματικά να τον επισκέπτομαι, για να μη λερώνω τα μάτια μου.
Νόμιζα ότι το ίδιο έκανε η υπόλοιπη κοινωνία, η εχέφρων κοινωνία, ώσπου διάβασα μία εκπληκτική είδηση: "Το troktiko ξεπέρασε τους 1.000.000 μοναδικούς χρήστες".
Επεσα, όπως λένε, από τα σύννεφα.
"Κακώς δεν το διαβάζεις", μου είπε ένας εχέφρων. "Γράφει και για σένα. Και για τον Συρίγο".
Αυτό δεν μου προξένησε εντύπωση. Το περίμενα. Ο εγκέφαλος της σελίδας, ο Σωκράτης Γκιόλιας για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας (άλλωστε ομολογήθηκε από τους συνεργάτες του μετά τον θάνατό του) μάς είχε στοχοποιήσει αμφότερους και μέσα από τη στήλη του στον "Πρωταθλητή".
Πιο ήπια, εκεί. Διότι εκεί φαινόταν το ονομά του και δεν ήθελε τραβήγματα, ούτε για τον εαυτό του ούτε για την εφημερίδα.
Στο troktiko, όμως, έπεφτε το ανώνυμο υβρεολόγιο σύννεφο. Από άγνωστο, βεβαίως, χέρι. Χωρίς φρένο και χωρίς έλεγχο.
Το έγκλημα του Συρίγου, και κατά δεύτερο λόγο το δικό μου, ήταν ότι βάλαμε πλώρη να ξεσκεπάσουμε το πολλαπλό σκάνδαλο Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου. Όποτε γράφαμε κάτι σχετικό στην -τότε κραταιά- "Ελευθεροτυπία", συντονιζόμασταν και οι δύο στο troktiko και περιμέναμε την απάντηση, που ερχόταν με μαθηματική ακρίβεια αυθωρεί και παραχρήμα.
Εντελώς συμπτωματικά, ο Σ.Γκιόλιας ήταν κουμπάρος του Κώστα Κεντέρη και αυτόκλητος υποστηρικτής των ντοπαρισμένων του ελληνικού στίβου. Ο Συρίγος δεν τα έβαλε μόνο με αυτούς, αλλά και με τους ατιμασμένους της άρσης βαρών και των άλλων αθλημάτων. Η δική μου αρμοδιότητα στην εφημερίδα ήταν αποκλειστικά ο στίβος.
Ο Κεντέρης και η Θάνου ουδέποτε πιάστηκαν ντοπέ. Αυτό ήταν το απόλυτο επιχείρημα όσων επιχείρησαν να βαφτίσουν "δικαίωση" την καραντίνα στην οποία υποχρεώθηκαν κατόπιν διαβουλεύσεων, από την ΙΑΑF. Αυτό, και ο δήθεν πόλεμος των ξένων.
Yπάρχει βεβαίως η ιστορία με το μηχανάκι, η εξαφάνισή των δύο από το Ολυμπιακό Χωριό την παραμονή της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, η καθ'όλα διάτρητη έρευνα που ακολούθησε, το διεθνές ρεζιλίκι. Και άλλα πολλά, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού Ωκεανού. Ολο και κάτι θα έπιασε το μάτι σας, ιδίως αν διαβάζατε τότε τις αθλητικές σελίδες (αλλά και τον Ιό) της "Ελευθεροτυπίας".
Εάν πάλι ανήκετε στους πεφωτισμένους που αντλούσαν την πληροφόρησή τους από το troktiko, θα έπιασε το μάτι σας άλλα. Οχι για τον Κεντέρη, τη Θάνου ή τον Τζέκο, αυτούς τους θεωρούσε η σελίδα αθώες περιστερές, αλλά για τον Συρίγο και για τον Παπαδογιάννη. Τους ...δίδυμους συκοφάντες.
Ο πρώτος παραήταν μεγάλο ψάρι, ακόμα και για τα δόντια ενός ανώνυμου λιβελλογράφου. Και, εν πάση περιπτώσει, τον έγραφε στα μέζεα. Εγώ, πάλι, δεν γινόταν να ξεφύγω τόσο εύκολα.
Το troktiko φλόμωσε τους εκατοντάδες χιλιάδες αναγνώστες του με χυδαία ψέματα για την επαγγελματική μου υπόσταση. Οτι δήθεν δουλεύω σε γραφεία Τύπου, ότι είμαι στο payroll καναλαρχών, ότι παίζω παιχνιδάκια του Κυριακού, ότι ασκώ ατιμασμένη δημοσιογραφία, ότι είμαι εξαπτέρυγο όσων επιβουλεύονται την προκοπή του ελληνικού αθλητισμού.
Διανθισμένα, όλα, με υπέροχους χαρακτηρισμούς: "περίγελος", "κοιμισμένος", "δημοσιοκάφρος" και άλλα χειρότερα, που προτιμώ να μην αναφέρω. Πάντοτε ανυπόγραφα και συχνά ανορθόγραφα. Τα ελληνικά δεν ήταν το φόρτε των συντελεστών του troktiko.
Εφτιαξα λοιπόν έναν ωραίο φάκελο με τα άπαντα του λεγάμενου και συμβουλεύτηκα δικηγόρο. Εκείνος με διαβεβαίωσε ότι πολλά από τα δημοσιεύματα ήταν μηνύσιμα και με ρώτησε ποιος είναι ο "κατά νόμον υπεύθυνος" της ιστοσελίδας, ώστε να προχωρήσει στα περαιτέρω.
Ελα ντε; Ποιος ήταν; Ο κανένας, να ποιος.
Οι εφημερίδες είναι υποχρεωμένες να δημοσιεύουν τις σχετικές πληροφορίες στην "ταυτότητά" τους, αλλά τα σάιτ και τα μπλογκ όχι. Δεν υπήρχε πουθενά στο troktiko, η παραμικρή πληροφορία. Ούτε όνομα υπευθύνου ούτε διεύθυνση επικοινωνίας ούτε τηλέφωνο ούτε τίποτε. Ενα σκέτο, τρωκτικό, σάιτ. Στρογγυλοκαθισμένο στις γκρίζες ζώνες της δημοσιογραφίας και της νομοθεσίας.
Εάν όμως έγραφα εγώ στην "Ελευθεροτυπία" κάτι συκοφαντικό και ατεκμηρίωτο ενάντια στον Κεντέρη, θα καθόμουν στο εδώλιο μαζί με τον Συρίγο και τον Φυντανίδη, καλή τους ώρα εκεί που πήγαν...
Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εκλήματος δεν ασχολείται, εκτός αν δεχθεί επώνυμη καταγγελία. Τότε αναγκάζεται να αναζητήσει το ηλεκτρονικό ίχνος του διαχειριστή και να προχωρήσει σε έρευνα. Οι διαχειριστές που έχουν τη φωλιά λερωμένη δεν είναι τόσο χαζοί ώστε να αφήνουν ίχνη οποιασδήποτε μορφής.
Ο "φάκελος troktiko" αρχειοθετήθηκε στο συρτάρι του γραφείου μου στην "Ελευθεροτυπία", όπου βρίσκεται μέχρι σήμερα. Το troktiko εξαφανίστηκε από το διαδίκτυο δύο μέρες μετά την άνανδρη δολοφονία του Σ.Γκιόλια, από το χέρι αγνώστου κακοποιού, το καλοκαίρι του 2010.
"Κλείνουμε για να τιμήσουμε τη μνήμη του μεγάλου Σωκράτη", έγραψαν πριν μαζέψουν τα μπογαλάκια και εξαφανιστούν, όσοι έμειναν πίσω. Διότι ήταν και ευαίσθητοι.
Η κατακίτρινη κληρονομιά της ιστοσελίδας πέρασε στα χέρια άξιων συνεχιστών. Στον ίδιο λασπώδη δρόμο βάδισαν δεκάδες ιστοσελίδες που προσπάθησαν να μιμηθούν το troktiko, όχι μόνο στο περιεχόμενο, αλλά και στην ονομασία, π.χ. tromaktiko και άλλα παρόμοια. Σκέτο makeleio.
Οσο αυξάνονταν τα "κλικ", πολλαπλασιάζονταν και οι εστίες της ανώνυμης οχετογραφίας, πασπαλισμένες συνήθως με αίμα, σπέρμα, μπάλα, φλογερές καταγγελίες του κώλου, θεωρίες συνωμοσίας, χρυσαυγίτικη πατριδολαγνεία και ό,τι άλλο πουλάει στον λαουτζίκο.
Μία παρομοίου φυράματος σελίδα, που τώρα έκλεισε κακήν κακώς, φιλοξένησε τα βδελύγματα των αργόσχολων κοπριτών που περνούσαν την ώρα τους αμαυρώνοντας τη μνήμη του νεκρού των Ιωαννίνων. "Ψόφα Βαγγέλη", του έγραφαν, τα καθάρματα. Το είδους μήτρα βγάζει τέτοια παιδιά; Και τι είδους χώρα τα ανέχεται;
Στα χνάρια των αλητών έτρεξαν, για να μην υστερήσουν, αυτόκλητοι εισαγγελείς της μπλογκόσφαιρας, ανώνυμοι φυσικά και αυτοί, που έσπευσαν να δημοσιεύσουν φωτογραφίες των κατ'εκτίμηση ενόχων: "Αυτοί έσπρωξαν τον Βαγγέλη σε αυτοκτονία".
Κι αν μωρέ κάποιος από τους σπουδαστές που εικονίζονται είναι αθώος; Αυτός πώς θα αντέξει την άδικη ρετσινιά του φονιά; Δεν μας φτάνει μία αυτοκτονία σε αυτή την υπόθεση;
Προσωπικά πιστεύω ότι το troktiko και οι επίγονοί του δημιούργησαν μια γενιά αστοιχείωτων ψεκασμένων, που πιστεύουν ότι για όλα φταίνε οι Σιωνισταί, ότι στις πιστωτικές κάρτες κρύβεται ο αντίχριστος, ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τον Σείριο, ότι όλοι οι ξένοι ζηλεύουν την Ελλαδάρα, ότι στην Ολλανδία υπάρχει κόμμα παιδόφιλων και ότι η αλήθεια κρύβεται στα οράματα του γέροντα Παϊσιου - για να μείνω στα ανώδυνα.
Με τα πολλά, οι φωστήρες που ισχυρίζονται ότι μας ψεκάζουν αόρατες δυνάμεις έφτασαν να μετέχουν και στην κυβέρνηση: μία κυβέρνηση, μάλιστα, της Αριστεράς. Ντροπής πράγματα, σύντροφοι.
Μη δώσετε στην προσωπική μου υπόθεση περισσότερη σημασία απ'όσο της αξίζει. Μπορεί να είχε και δίκιο ο μακαρίτης Γκιόλιας, να είμαι δηλαδή κοιμισμένος και ξεφτίλας. Ή να με πληρώνει ο Κυριακού χωρίς να το ξέρω.
Ως παράδειγμα χρησιμοποιώ τον εαυτό μου και μόνο. Προσπαθώ να πω, ότι ουδείς δικαιούται να αισθάνεται ασφαλής από το bullying, ιδίως το διαδικτυακό.
Και ότι δεν υπάρχει μηχανισμός άμυνας, νομικός ή άλλος. Ούτε για το δημόσιο πρόσωπο ούτε για τον ανθρωπάκο της διπλανής πόρτας. Ούτε για τον ευαίσθητο ούτε για τον αναίσθητο και τον θαρραλέο.
Ο δύσμοιρος Βαγγέλης Γιακουμάκης δεν άντεξε τη διαπόμπευση και έβαλε τέλος σε όλα, με τον πιο τραγικό τρόπο. Αλλοι, ιδίως στην Κρήτη, θα έστρεφαν την κάννη προς το μέρος των ενόχων. Ο Βαγγέλης δεν ήταν από αυτούς. Ηταν γνήσιο τέκνο της λεβεντογέννας.
Ως Κρητικός, ομολογώ ότι ντρέπομαι για τις πράξεις των αδίστακτων συντοπιτών μου, αλλά αισθάνομαι υπερήφανος για τον ανδρισμό του αυτόχειρα. Εύχομαι να είναι το τελευταίο θύμα, αλλά ξέρω ότι θα ακολουθήσουν κι άλλα.
Οι Κρητικοί των Ιωαννίνων οπλοφορούν, αλλά το κλειστό στόμα αυτού που φοβάται ότι θα χαρακτηριστεί "ρουφιάνος" είναι το χειρότερο πιστόλι. Το πλέον θανατηφόρο.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Συνάντηση Πογκμπά-Παρί!!

Ο ιδιοκτήτης της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί είχε συνάντηση με τον Πολ Πογκμπά στο Μόντε Κάρλο και του έκανε σαφές ότι θέλει να τον αποκτήσει.
Αν το αφεντικό των πρωταθλητών Γαλλίας έπρεπε να επιλέξει μόνο έναν παίκτη για να πάρει το ερχόμενο καλοκαίρι, αυτός θα ήταν ο Πολ Πογκμπά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του RMC, ο Αλ-Κελαϊφί έκανε το πρώτο βήμα για το «μπαμ» που έχει στο μυαλό του συναντώντας τον πολυσύνθετο κεντρικό μέσο και εκφράζοντάς του τη δυνατή επιθυμία να τον δει στο «Παρκ Ντε Πρενς». Επίσης, η Παρί ενόχλησε την επίσημη Γιουβέντους για να κάνει γνωστό το ενδιαφέρον για τον παίκτη. Οι Μπιανκονέρι ζητούν τουλάχιστον 70 εκατ. ευρώ, με την Παρί να έχει να ανταγωνιστεί όμως Ρεάλ Μαδρίτης και Μπαρτσελόνα.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Σάλκε: Σφυρηλατώντας το αύριο!!

Ο Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για τη δουλειά στις ακαδημίες της Σάλκε, που αποδίδει πλέον καρπούς και θέτει στέρεες βάσεις για το μέλλον.
Στον τεχνικό διευθυντή της Σάλκε μπορείς να προσάψεις πολλά. Ο Χορστ Χελντ είναι ξεροκέφαλος, είναι μεγαλομανής, κάποιες φορές μοιάζει εκτός πραγματικότητας. Ό,τι αρνητικό μπορείτε να σκεφτείτε, μάλλον θα ταιριάζει. Έχει κάνει πολλά λάθη. Και σε μεταγραφές και στην επιλογή προπονητών. Όπως αποκάλυψε πρόσφατα ο ίδιος, όταν ανέλαβε το 2010, τέθηκαν 3 στόχοι. Η μείωση του χρέους, η παρουσία στην Ευρώπη κάθε χρόνο και η βελτίωση των ακαδημιών.
Η αλήθεια είναι ότι μέσα σε 4,5 χρόνια, τα έχει πετύχει όλα. Παρά την γκρίνια, παρά τα πισωγυρίσματα, με κάποιον τρόπο τα καταφέρνει. Παρά το γεγονός ότι τα προηγούμενα χρόνια Χέβεντες, Νόιερ και Οζίλ είχαν βγει από τις ακαδημίες των μπλε, στην αξιολόγηση της ομοσπονδίας σχεδόν ποτέ δεν έπαιρναν τη μέγιστη βαθμολογία (3 αστέρια). Όλα αυτά μέχρι την έλευση του Χελντ, καθώς μετά από λίγους μήνες ήρθε και αυτό.

Φυσικά, η βελτίωση δε σταμάτησε εκεί, όπως είχε πει ο Γερμανός παράγοντας το 2012. Οι ακαδημίες ήταν χωρισμένες σε δύο μέρη του Γκελζενκίρχεν και μπήκε σε πρώτο πλάνο η κατασκευή νέου κέντρου. Αυτό κόλλησε αρκετές φορές για οικονομικούς λόγους, όμως όπως αποκάλυψε πριν από λίγες ημέρες ο πρόεδρος Κλέμενς Τένις, λογικά μέσα στο 2015 θα έχουμε τα εγκαίνια.
Σιγά-σιγά σχεδόν όλα έχουν αλλάξει. Με το ξεκίνημα της σεζόν 2011-12 οι ακαδημίες μετονομάστηκαν. Πλέον είναι γνωστές ως  Knappenschmiede. Το δεύτερο συνθετικό συνδέει ολόκληρη την πόλη και το παρελθόν της. Σημαίνει «σφυρηλατώ», όπως έκαναν οι μεταλλωρύχοι τόσα χρόνια. Το πρώτο συνθετικό (όπως ενημέρωσε ο Μπαγερν Μοναχου στα σχόλια) είναι ένα παρατσούκλι των μπλε, που προέρχεται από τους ακόλουθους των ιπποτών, αλλά χρησιμοποιούταν και για τους ανθρακωρύχους λόγω της δύσκολης και σκληρής δουλειάς που έκαναν. Οι τελευταίοι ήταν και οι πρώτοι οπαδοί της Σάλκε. Οι ακαδημίες είναι η καρδιά της ομάδας. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά και στην ουσία.
Οι μπλε είναι περήφανοι για το περίφημο «Der Schalker Weg», τον τρόπο της Σάλκε. Αυτός θέλει τον σύλλογο να είναι ανεξάρτητος από επενδυτές και να βασίζεται στο ταλέντο του. «Θέλουμε να γίνουμε η καλύτερη ακαδημία στον κόσμο. Δεν υπάρχει μυστικό για την επιτυχία. Απλά δουλειά, δουλειά, δουλειά», είχε σχολιάσει ο επί 23 έτη διευθυντής των ακαδημιών, Μπόμπο Μέντσε, το καλοκαίρι του 2013. «Πλέον, έχουμε και μία διοίκηση που μας στηρίζει 100%».
Λίγους μήνες αργότερα ήρθε η ώρα της απόσυρσης για τον τελευταίο, με τον Όλιβερ Ρούνερτ να είναι ο αντικαταστάτης του και πρόσφατα να ανανεώνει μέχρι το 2016. «Καλό σκάουτινγκ, ειλικρίνεια, να παραμένεις αυθεντικός». Αυτό είναι τρίπτυχο της επιτυχίας σύμφωνα και με τους δύο. Αυτές είναι οι αρχές που διέπουν τις ακαδημίες της Σάλκε.

Τα τελευταία χρόνια δύο παίκτες των μπλε έχουν καταφέρει να κατακτήσουν την πρώτη θέση του βραβείου Fritz-Walter (για το καλύτερο ταλέντο), δύο τη δεύτερη και ένας την τρίτη. Ντράξλερ και Χέβεντες στην πρώτη περίπτωση, Νόιερ και Μάιερ στη δεύτερη και ο Αντβιτζάι, που αγωνίζεται δανεικός στη Στουρμ Γκρατς, στην τρίτη.
Η Σάλκε έχει με διαφορά την καλύτερη ροή από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα, όχι τόσο σε ποσότητα, αλλά ποιοτικά. Ειδικά, αν σκεφτεί κανείς το γεγονός ότι διεκδικεί σταθερά θέση στην 4άδα και τα καταφέρνει κιόλας. Φέτος, στο ματς με την Μπάγερν στον πρώτο γύρο (1-1), 6 παίκτες από τις ακαδημίες ξεκίνησαν, με τον Κολάσιντας να είναι τραυματίας, ενώ στη σεζόν, με αρκετούς από αυτούς να αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ποτέ δεν έχουν ξεκινήσει λιγότεροι από 3.
Από το ξεκίνημα της σεζόν έχουν παίξει 11 παίκτες από τα σπλάχνα του συλλόγου. Δίπλα στους παλιούς Χέβεντες, Ντράξλερ, Φέρμαν, Μάτιπ, Αϊχάν, Μάιερ, Κολάσινατς και Σανέ (είχε παίξει για 13' πέρυσι) έκαναν το ντεμπούτο τους οι Φρίντριχ, Βέλενροϊτερ και Πλάτε.
Τον Ιανουάριο του 2014 η Σάλκε είχε προσλάβει την ψυχολόγο Τερέζα Χολστ, που ακολούθησε την προετοιμασία της πρώτης ομάδας. Το μακροπρόθεσμο πλάνο, όμως, ήταν άλλο, καθώς κλήθηκε να φτιάξει πλάνο για τις ακαδημίες και μετά την προετοιμασία αφοσιώθηκε σε αυτές. Μαζί της προσλήφθηκε και ο Ντίτμαρ Ράινερ, του οποίου η δουλειά είναι να βοηθάει τους νεαρούς παίκτες στα μαθήματά τους.

Η ολιστική προσέγγιση είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο της επιτυχίας. Εκπαίδευση, προπόνηση σε επαγγελματικά πρότυπα και εξέλιξη μαζί. Αυτό το τελευταίο εξασφαλίζει και τη συνέχεια των ακαδημιών, που δέχονται παιδιά από 9 ετών και πάνω. «Στη Σάλκε έχουμε, φυσικά, την ίδια φιλοσοφία και έχουμε συμφωνήσει στα θεμελιώδη. Δίνουμε σε όλες τις ομάδες μεγάλο βάρος στο πρέσινγκ, όταν χάνουμε την κατοχή. Στο transition, στις αλλαγές θέσεων και στο κάθετο παιχνίδι. Στο πρόγραμμα μου υπάρχουν προπονήσεις που γίνονται σε επαγγελματικό επίπεδο. Το πως θα παίξει η ομάδα μου, όμως, στο τέλος ουσιαστικά το αποφασίζουν οι ίδιοι οι παίκτες», αποκάλυψε ο τεχνικός της U19 Νόρμπελτ Έλγκερτ.
Αυτό είναι το ένα σημαντικό, καθώς το δεύτερο είναι η διαχείριση. Και εκεί οι άνθρωποι των μπλε τα έχουν πάει εξαιρετικά. Μεγαλύτερο παράδειγμα από τον Βέλενροϊτερ δεν υπάρχει. Ο νεαρός τερματοφύλακας βρέθηκε από το πουθενά στην 11άδα της Σάλκε και έγινε πασίγνωστος μετά το ματς με την Ρεάλ για το Champions League. Εντός συνόρων, τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα όμως. Ο Βέλενροϊτερ έχει κάνει σημαντικά λάθη που έχουν οδηγήσει σε γκολ στα ματς με Βέρντερ, Ντόρτμουντ και Χέρτα και σε απώλεια σημαντικών βαθμών. Δύο φορές, όμως, η WAZ κυκλοφόρησε με τον ίδιο τίτλο: «τείχος προστασίας». Αυτό που έχτισαν γύρω του οι μπλε. Το ίδιο συμβαίνει με όλους.
Το επόμενο σημαντικό συστατικό της επιτυχίας είναι η υπομονή. Διότι για παράδειγμα ο Αϊχάν έχει ταλαιπωρηθεί από τραυματισμούς, ενώ όταν ο Φέρμαν επιστρέψει ο Βέλεροϊτερ δύσκολα θα βρεθεί ξανά σε αποστολή της Σάλκε. Ο ενθουσιασμός είναι πάντα καλός, όμως θα πρέπει να συνδυάζεται από υπομονή.

Επίσης, είναι θεμελιώδες να ξέρεις τι ζητάς από τις ακαδημίες σου και πως να το πετύχεις. «Στόχος μας ήταν πάντα να φέρνουμε 1 ή 2 παίκτες από κάθε ηλικιακό γκρουπ στην Bundesliga. Έχουμε ομάδες από U9 μέχρι U23 και διαλέγουμε κάθε ομάδα με κριτήριο την απόδοση. Οι πιο σημαντικοί παράγοντες είναι να είσαι γρήγορος, να παίρνεις σωστές αποφάσεις υπό πίεση και αυτά να συνδυάζονται από καλή τεχνική και κατανόηση τακτικής», είχε τονίσει παλαιότερα ο Μέντσε.
«Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια έχουμε πλέον την εμπειρία να ξέρουμε ποιος μπορεί να φτάσει στη κορυφή. Είμαι πάντα προσεκτικός με τις προβλέψεις μου, πάντως. Το ταλέντο σου ανοίγει την πόρτα. Πρέπει να έχεις χαρακτήρα, προσωπικότητα και σωστή συμπεριφορά για να την περάσεις. Σε μία εποχή που όλα πηγαίνουν πιο γρήγορα, πρέπει να έχεις και επιμονή και υπομονή για να τα καταφέρεις. Πρέπει να είναι άριστος τεχνικά, τακτικά και αθλητικά για να κάνεις τη διαφορά. Σε τελική ανάλυση, εκείνο που δείχνει πόσο ψηλά μπορείς να χάσεις είναι η ψυχική σου δύναμη. Προετοιμάζουμε κατάλληλα τους παίκτες», τόνισε ο Έλγκερτ.
Το τελευταίο είναι η ταύτιση. Πριν από λίγα χρόνια ο Οζίλ αρνήθηκε να ανανεώσει το συμβόλαιό του, παρά την πρόταση για απολαβές 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως, και χάθηκε μόλις για 5 εκατ. ευρώ, υπογράφοντας στην Βέρντερ. Η νέα γενιά της Σάλκε δείχνει μεγαλύτερη ταύτιση. «Η ταύτιση είναι κλειδί. Είναι κάτι που πάντα θα λέω. Η Σάλκε ζει από την παράδοση και το συναίσθημα. Όλοι όσοι είναι στις ακαδημίες μας έχουν ταλέντο, όμως είναι πολύ σημαντικό να έχεις και θέληση για διάκριση με εμάς. Να ταυτιστείς με τον σύλλογο», σχολίασε ο Ρούνερτ.
Μην μπερδέψετε το τελευταίο, όμως, με αιώνια πίστη. Η ταύτιση μπορεί να αποδειχθεί με πολλούς τρόπους. Ακόμη και με μεταγραφή στην Μπάγερν, καθώς για παράδειγμα ο Νόιερ έναν χρόνο πριν λήξει το συμβόλαιό του, έφερε στα ταμεία περισσότερα από 24 εκατ. ευρώ. Η Σάλκε θα πρέπει να βλέπει και τις ευκαιρίες μέσα από τις ακαδημίες.

«Αυτό που μας ξεχωρίζει είναι ότι το κυνηγάμε μέχρι τέλους. Δε φοβόμαστε να προωθήσουμε παίκτες στην πρώτη ομάδα και αυτό με τη σειρά του ανοίγει το δρόμο για νεότερους παίκτες. Πιστεύω ότι άλλοι σύλλογοι το βρίσκουν πιο δύσκολο», είχε σχολιάσει ο Χελντ. Για να ανοίξει ο δρόμος, όμως, θα πρέπει να υπάρχουν και αποχωρήσεις. Από την αστεία πρόταση του Τένις για εθελοντική πληρωμή των οπαδών (από 1.000 ευρώ), προκειμένου να μειωθεί το χρέος, μία πώληση για παράδειγμα του Ντράξλερ με τους όρους, όμως, της Σάλκε, μόνο καλό θα μπορούσε να κάνει. Με πολλαπλά οφέλη και για τον ίδιο, που μοιάζει στάσιμος εδώ και καιρό, αλλά και για την Σάλκε, καθώς στην «καλή» του θέση (10), υπάρχει και ο εκπληκτικός Μάιερ.
Ίσως ακούγεται κάπως ριζοσπαστικό, όμως μέχρι οι μπλε να ξεχρεώσουν, είναι ένας τρόπος να βρεθούν ακόμη περισσότερα χρήματα, που θα μπορούσαν να επενδυθούν για τις ακαδημίες. «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στους παίκτες μας ότι δεν αξιολογούμε το ταλέντο τους διαφορετικά από ό,τι ενός μηχανικού για παράδειγμα. Θα πρέπει να είναι ταπεινοί και προσγειωμένοι. Αυτό έχει μέχρι τώρα πολύ θετικό αντίκτυπο στους παίκτες μας. Μην με παρεξηγείτε όμως. Αν ο Ντράξλερ για παράδειγμα κάποια στιγμή θελήσει μία νέα πρόκληση, θα το καταλάβω. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να βιαστεί», είπε ο Έλγκερτ.
Οι μπλε έχουν αναγνωρίσει και έχουν μάθει από τα λάθη του παρελθόντος σχετικά με τις ακαδημίες. Τώρα, σταδιακά παρουσιάζεται η ευκαιρία για περαιτέρω ανάπτυξη. Το μείγμα εμπειρίας, ταλέντου, σωστού σχεδιασμού και ενθουσιασμού, φέρνουν επιτυχίες και το σημαντικότερο φήμη. Τώρα, θα χρειαστεί να γίνει ξανά σωστή διαχείριση, ώστε να συνεχιστούν και να έχουν αντίκτυπο σε όλες τις πτυχές του συλλόγου.

*Πηγή: gazzetta.gr*