Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Ταμπακούλης: «Δε με ενδιαφέρει η καρέκλα του προέδρου»

Ο Τάσος Ταμπακούλης αναδείχθηκε πρώτος σε ψήφους στις εκλογές της Κοινωνίας Μελών του Σαββάτου. Μιλώντας στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» αναφέρθηκε στις εκλογές της ΚΜΑ το περασμένο Σάββατο.


Αρχικά αναφέρθηκε στις εκλογές:

«Πρώτη βγήκε η αποχή που μας προβλημάτισε όλους. Θα ήταν προτιμότερο για μένα να ψήφιζαν 10.000 και ας μην έβγαινα εγώ πρώτος. Θέλω πάντως να ευχαριστήσω όλον τον κόσμο που με ψήφισε».

Για την αποχή τόνισε:

«Είναι ένα μεγάλο στοίχημα για εμάς, να φέρουμε και πάλι κοντά τον κόσμο γιατί θα βοηθήσει τον Άρη. Μια δυνατή λέσχη θα βοηθήσει σε πολλά πράγματα».

Για το αν τον ενδιαφέρει η προεδρία:

«Έλεγα και πριν τις εκλογές ότι δε με ενδιαφέρει η καρέκλα. Αν με προτείνουν στο συμβούλιο θα το σκεφτώ αλλά δεν είναι στις σκέψεις μου η καρέκλα του προέδρου».

Για το πότε είναι η συνέλευση:

«Σήμερα στις 9. Έχουμε ένα πρόβλημα με τον κ. Ματθαίου, ελπίζουμε να το ξεπεράσει. Η συνέλευση θα γίνει γιατί πρέπει να τρέξουν κάποια θέματα όπως το πόρισμα του ελέγχου, η ΑΜΚ. Έχουμε επίσης ένα πρόβλημα με την αίθουσα αλλά θα τα καταφέρουμε».

Για το πόρισμα και αν το Σάββατο υπάρξουν τα πρώτα αποτελέσματα:

«Δεν ξέρουμε πραγματικά τι γίνεται. Θα κάνουμε κάποιες επαφές με την NEXIA ώστε να δούμε σε τι στάδιο βρίσκεται ο έλεγχος. Ο κόσμος το περιμένει με ανυπομονησία».

Για το ότι η Σούπερ Λιγκ παρέπεμψε την καταγγελία της ΑΕΚ στην ΕΠΟ:

«Είναι μια νίκη για τον Άρη, δε νομίζω ότι έχει τύχη πλέον η ΑΕΚ». Πηγή: metrosport.gr

Λαγογιάννης: «Η παρανομία πάει... σύννεφο»

Την άποψή του για τον τελικό Κυπέλλου του Σαββάτου και τα διαιτητικά λάθη, κατέθεσε στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα» και ο Νίκος Λαγογιάννης, παλιός διαιτητής.

Για το παιχνίδι του Αστέρα με τον Ολυμπιακό, ανέλυσε: «Δεν γίνεται πια οι διαιτητές να είναι υποχείρια των ομάδων. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Όσο για τον Γιάχο, εγώ θα σας πω πως σύνδεσμος διαιτητών Χίου, ουσιαστικά δεν υπάρχει. Πως είναι δυνατόν η Ένωση Σωματείων να γράφει στα καταστατικά φυσικά πρόσωπα, όταν αρμοδιότητά της είναι να καταγράφει τα σωματεία; Ο τελικός ήταν μία παρωδία».

Ενώ, μίλησε για τα όσα συμβαίνουν εδώ και χρόνια στο ελληνικό ποδόσφαιρο: «Η παρανομία πάει σύννεφο. Θα πρέπει να παρέμβει η πολιτεία, γιατί είναι αυτή που νομοθετεί. Δεν νομοθετεί η ΕΠΟ».
Πηγή: metrosport.gr

Τσιαμπούρης: «Η κατάσταση είναι για γέλια»

Για την διαιτησία Γιάχου στον τελικό του Κυπέλλου, μίλησε ο πρώην πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών Αθηνών, Χρήστος Τσιαμπούρης, στο «Αθλητικό Metropolis» και στην εκπομπή «Στη σέντρα».

«Η κατάσταση είναι για γέλια. Πέρα από τη φάση με το χέρι του Μανιάτη, βγήκαν 6 κίτρινες κάρτες για τον Αστέρα και μόλις 2 για τον Ολυμπιακό. Οι διαιτητές αυτοί τώρα θα πάνε σπίτι τους ή θα αναβαθμιστούν; Προσωπικά πιστεύω το δεύτερο» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Ο Γιάχος ήταν επόπτης παλαιότερα και όχι από τους καλύτερους. Όσο για τον Τριτσώνη, ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του, ο οποίος παράλληλα ήταν δάσκαλος στο Κολλέγιο Αθηνών παλαιότερα και είχε μαθητές του τα παιδιά των Βαρδινογιάννη και Κόκκαλη».

Παράλληλα, τόνισε πως ο Γιάχος δεν είναι κάτοικος Χίου: «Ο Γιάχος ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά ανήκει στον Σύνδεσμο Χίου. Δυστυχώς έτσι όπως είναι τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, πάντα τους τίτλους θα τους σηκώνει ο Ολυμπιακός».Πηγή: metrosport.gr

Ραντεβού με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Αστέρας Τρίπολης!!

Τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά ζήτησαν να δουν οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης, προκειμένου να τον ενημερώσουν για την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τα όσα έγιναν στον τελικό!

Ραντεβού με τον Πρωθυπουργό ζήτησε ο Αστέρας Τρίπολης!
Φτάνοντας στα γραφεία της Σούπερ Λίγκας, ο Γιάννης Καϋμενάκης είχε προαναγγείλει –μιλώντας με δημοσιογράφους- ότι θα φτάσει μέχρι και τον Πρωθυπουργό για τη διαιτησία του τελικού του Κυπέλλου. Τελικά αυτό συνέβη και επισήμως.

Το μεσημέρι της Δευτέρας και μέσω ανθρώπου που βρίσκεται κοντά στον Αντώνη Σαμαρά, οι ιδιοκτήτες του Αστέρα Τρίπολης ζήτησαν ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον Πρωθυπουργό για τα γεγονότα του τελικού και να μάθουν από πρώτο χέρι ποιες είναι οι σκέψεις της πολιτείας για την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η τύχη του αιτήματος για συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, θα κριθεί τις επόμενες ημέρες. Πηγή: sport-fm.gr

Μέσα Έτο και Γεωργιάδης!!

Έτο και Γεωργιάδης ξεπέρασαν τα προβλήματα που τους ταλαιπωρούσαν και τέθηκαν στη διάθεση του Γιώργου Γεωργιάδη, ενόψει της πρεμιέρας των πλέι οφ.

Μέσα Έτο και Γεωργιάδης
Στην τελική ευθεία βρίσκεται η προετοιμασία του ΠΑΟΚ ενόψει της έναρξης των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας.

Ο «Δικέφαλος του βορρά» στην πρώτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει τον Ατρόμητο (15/5) με τους Σίλντενφελντ, Γεωργιάδη και Ετό να δηλώνουν έτοιμοι.

Ο Κροάτης αμυντικός έχει μπει σε κανονικούς ρυθμούς από την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνοντας έτοιμος να βοηθήσει την ομάδα του.

Από την άλλη, στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης συμμετείχαν οι Γεωργιάδης και Ετό ξεπερνώντας την ίωση που τους ταλαιπωρούσε.

Κατσικάς και Κωνσταντινίδης συνέχισαν το ατομικό τους πρόγραμμα, ανεβάζοντας ωστόσο το ρυθμό τους.

Στην προτελευταία προπόνηση οι παίκτες του ΠΑΟΚ ακολούθησαν ασκήσεις τακτικής, τελειώματα φάσεων ενώ στη συνέχεια έπαιξαν οικογενειακό διπλό. Πηγή: sport-fm.gr

Επίκειται συνάντηση Ατρόμητου-Πετρόπουλου!

Μετά το παιχνίδι του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ θα συναντηθούν οι Περιστεριώτες με τον Αντώνη Πετρόπουλο, ώστε να γνωρίζουν τις οικονομικές απαιτήσεις του.

Επίκειται συνάντηση Ατρόμητου-Πετρόπουλου
Στην κορυφή των μεταγραφικών στόχων του Ατρομήτου βρίσκεται ο Αντώνης Πετρόπουλος, ο οποίος είχε όρο στο συμβόλαιό του με την ΑΕΚ να μην ανανεωθεί αν η ομάδα υποβιβαστεί.

Πλέον ο 27χρονος επιθετικός ψάχνει τον επόμενο σταθμό στην καριέρα του και πριν από λίγες μέρες είχε γίνει γνωστό το ενδιαφέρον των Περιστεριωτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της SportDay, θα συναντηθούν μετά τον πρώτο αγώνα των πλέι οφ με τον ΠΑΟΚ και θα συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας.

Στο «κυανόλευκο» στρατόπεδο θέλουν να γνωρίζουν τις απαιτήσεις του Πετρόπουλου, αν και είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο ο παίκτης να περιμένει κάποια πρόταση από το εξωτερικό.Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμο το πλάνο Μελισσανίδη!!

Οι γενικές συνελεύσεις Supporters και ΠΑΕ δρομολογούν τις εξελίξεις για πτώχευση της ομάδας και ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει έτοιμο το πλάνο για την επόμενη μέρα. Τι και ποιους περιλαμβάνει αυτό.

Έτοιμο το πλάνο Μελισσανίδη
Η σημερινή γενική συνέλευση των Supporters και η αυριανή των μετόχων της ΠΑΕ αναμένεται να επικυρώσει την πτώχευση της ΑΕΚ και την επανεκκίνησή της από την τρίτη κατηγορία. Η ομάδα θα περάσει σε καθεστώς οικονομικής εκκαθάρισης (τυπικά αυτό θα γίνει σε επόμενη ΓΣ τον Ιούνιο και μέχρι τότε ο Ανδρέας Δημητρέλος θα παραμείνει στη μεταβατική διοίκηση της ομάδας) και θα αρχίσει από το σημείο μηδέν, με στόχο την ταχύτερη επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία.

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει έτοιμο το πλάνο της επόμενης μέρας. Μπορεί την Τετάρτη να αναχωρεί με ομάδα επιχειρηματιών και επικεφαλής των Δημήτρη Μελισσανίδη για την Κίνα, όπου θα έχουν σειρά επαφών μεγάλης οικονομικής σημασίας, ωστόσο το νερό έχει ήδη μπει στο αυλάκι.

Συνεργάτες του θα «τρέξουν» τα ζητήματα που αφορούν την ΑΕΚ. Ο «τίγρης» έχει ήδη σχεδιάσει το ψηφοδέλτιο των Κοτσάτου και Αλεξίου που θα στηρίξει στις εκλογές της Ερασιτεχνικής (9/6), ενώ το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μίας διοικούσας επιτροπής που θα ασχολείται αποκλειστικά με το ποδοσφαιρικό τμήμα και θα απαρτίζεται από παλιές δόξες της ομάδας.

Λέγεται πως για ηγετικό ρόλο προορίζει τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, κρούση φέρονται να έχουν δεχτεί οι Θωμάς Μαύρος και Στέλιος Μανωλάς, ενώ σίγουρος θεωρείται ο Βασίλης Δημητριάδης. Για το αγωνιστικό κομμάτι ο Μελισσανίδης μοιάζει να έχει καταλήξει στην απόφαση να αναθέσει την τεχνική ηγεσία στον Τραϊανό Δέλλα, με συνεργάτες τους Άκη Ζήκο και Βασίλη Μπορμπόκη και τον Νίκο Λυμπερόπουλο σε ρόλο τεχνικού διευθυντή.

Στο μεταξύ, σήμερα θα συζητηθεί στη Σούπερ Λίγκα η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη για την αίτηση του τελευταίου για υπαγωγή στο άρθρο 99, που αποτελεί το τελευταίο χαρτί για παραμονή στην κατηγορία. Πάντως οι πιθανότητες δικαίωσης είναι ελάχιστες ως ανύπαρκτες και οι «κιτρινόμαυροι» δε φαίνεται να καίγονται πλέον.Πηγή: sport-fm.gr

Ευπρόσδεκτες οι προτάσεις!!

Ανοικτό το ενδεχόμενο πώλησης παικτών για να αντιμετωπίσει τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα αφήνει η διοίκηση του Παναθηναϊκού. «Ανάσα» από Φουρλάνο.

Ευπρόσδεκτες οι προτάσεις
Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και στην κατάσταση που βρίσκεται συζητά οποιαδήποτε πρόταση για πώληση παίκτη του. Πέντε με έξι παίκτες είναι εκείνοι που μπορούν να φέρουν καλά λεφτά στα ταμεία της ΠΑΕ κι εφόσον κατατεθεί πρόταση που κριθεί συμφέρουσα, η διοίκηση δεν θα διστάσει να πει το «ναι».

Στη λίστα ανήκει ο Χάρης Μαυρίας, που έχει συμβόλαιο ως το 2016 και πιθανώς να τραβήξει περισσότερα βλέμματα αγωνιζόμενος στο Παγκόσμιο Νέων το καλοκαίρι. Κάτι ανάλογο ισχύει και με τον Στέφανο Καπίνο, ενώ ο Ορέστης Καρνέζης πωλείται με ένα ποσό κοντά στο 1 εκατ. ευρώ και έχει αυξήσει τις μετοχές του χάρη και στην παρουσία του με την Εθνική. Προτάσεις μπορεί να φέρει και ο Ζέκα, που έχει συμβόλαιο για δύο ακόμη χρόνια και είναι σε καλή ηλικία (25 ετών), ενώ ο Χαμπίμπ Σο εκτιμάται πως μπορεί να βρει αγοραστή αν και είναι τρία χρόνια μεγαλύτερος. Έκπληξη προκάλεσε για αρκετούς η κρούση από ουκρανική ομάδα για τον Αντρέ Πίντο και είναι περιττό να ειπωθεί πως θα πωληθεί εφόσον έρθει και προσφορά.

Ο Παναθηναϊκός θα αποδεχόταν ευχαρίστως την αποχώρηση των Κουίνσι, Φορναρόλι και Βελάσκες, που έχουν συμβόλαιο και δεν υπολογίζονται. Και φυσικά χωρίς αντίτιμο, προκειμένου να γλιτώσει την αποζημίωση.

Στο μεταξύ, ο Παναθηναϊκός θα πάρει βαθιά οικονομική ανάσα από τη μετακίνηση του Σπύρου Φουρλάνου στην Μπριζ. Ο 20χρονος μέσος, που σήμερα θα περάσει από ιατρικά τεστ και θα υπογράψει, μπορεί να μετακινείται στο Βέλγιο ως ελεύθερος, ωστόσο οι «πράσινοι» θα εισπράξουν 340.000 ευρώ ως τροφεία (επειδή ανέδειξαν τον παίκτη από τις ακαδημίες του), ενώ διατηρούν και το 15% σε περίπτωση μεταπώλησης. Η Μπριζ θα δώσει άμεσα 100.000 ευρώ και τα υπόλοιπα σε δόσεις, ενώ δεν αποκλείεται οι δύο ομάδες να παίξουν κι ένα φιλικό.
Πηγή: sport-fm.gr

Κάκος στο Περιστέρι, Παππάς στα Γιάννενα!!

Το Ατρόμητος-ΠΑΟΚ θα διευθύνει ο Τάσος Κάκος, ενώ ο Ανδρέας Παππάς θα σφυρίξει το ΠΑΣ Γιάννινα-Αστέρας Τρίπολης.


Κάκος στο Περιστέρι, Παππάς στα Γιάννενα
Ο Τάσος Κάκος του συνδέσμου Κέρκυρα θα σφυρίξει τον αγώνα του Ατρομήτου με τον ΠΑΟΚ στο Περιστέρι, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής των πλέι οφ (15/5, 19.15).

Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Μπαλτάς (Αχαϊας) και ο Κωνσταντίνος Ποντίκης (Πρέβεζας), 4ος διαιτητής ο Γεώργιος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας) και παρατηρητής ο Εμμανουήλ Γιανναδάκης (Λασιθίου).

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Παππάς θα διευθύνει τον αγώνα του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Αστέρα Τρίπολης στους «Ζωσιμάδες» (15/05, 17:00).

Βοηθοί του θα είναι ο Χρήστος Ακριβός (Αθηνών) και ο Φλώριος Ελευθερίου (Αθηνών), 4ος διαιτητής ο Δημήτρης Στυλιάρας (Αιτωλ/νιας) και παρατηρητής ο Δημήτρης Νταμπώσης (Πιερίας).Πηγή: sport-fm.gr

Επικυρώθηκε η βαθμολογία, τέλος η ΑΕΚ!!

Ανεξάρτητα από την τύχη της καταγγελίας της ΑΕΚ κατά του Άρη, η Σούπερ Λίγκα επικύρωσε τη βαθμολογία, συνεπώς η Ένωση υποβιβάζεται οριστικά και αμετάκλητα.

Επικυρώθηκε η βαθμολογία, τέλος η ΑΕΚ
Η φημολογία ότι η ΑΕΚ θα αποσύρει την καταγγελία που έχει κάνει για την προσφυγή του Άρη στα πολιτικά δικαστήρια, οργιάζει, ενώ η Σούπερ Λίγκα παρέπεμψε ήδη το θέμα στην ΕΠΟ.

Ανεξάρτητα όμως του τι θα κάνει η ΑΕΚ ή του τι θα αποφασίσει η ομοσπονδία, η διοργανώτρια Αρχή επικύρωσε τη Δευτέρα τη βαθμολογία του πρωταθλήματος στο σύνολο της.

Αυτό σημαίνει ότι η Ένωση υποβιβάζεται και με τη βούλα στη Β’ Εθνική και δεν μπορεί τίποτα πλέον να αποτρέψει αυτή την εξέλιξη. Δηλαδή, ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΠΟ δικαιώσει την ΑΕΚ για την καταγγελία που έχει κάνει και άρα ο Άρης υποβιβαστεί, τότε τη θέση του Άρη θα την πάρει ομάδα από τη Football League και όχι η «Ένωση».

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι η Σούπερ Λίγκα παρέπεμψε την υπόθεση στην ΕΠΟ για δυο λόγους: α) Διότι το άρθρο 35 του ΚΑΠ απορρέει από το άρθρο 68 του καταστατικού της FIFA, το οποίο προβλέπει ότι οι ποινές σε αυτές τις περιπτώσεις επιβάλλονται από τις ομοσπονδίες και β) επειδή πάντα για όλες τις περιπτώσεις προσφυγής στα πολιτικά δικαστήρια στο παρελθόν έχει επιληφθεί η ΕΠΟ. Πηγή: sport-fm.gr

Παρέπεμψε στην ΕΠΟ την καταγγελία για Άρη η Σούπερ Λίγκα!!

Αναρμόδια να αποφασίσει για την καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη δήλωσε η Σούπερ Λίγκα παραπέμποντας στην ΕΠΟ. Στη ΓΣ της ΠΑΕ ΑΕΚ θα αποφασιστεί αν θα προχωρήσει την υπόθεση η «Ένωση».

Παρέπεμψε στην ΕΠΟ την καταγγελία για Άρη η Σούπερ Λίγκα
Μη αρμόδια για να αποφασίσει αν η καταγγελία της ΑΕΚ κατά του Άρη για προσφυγή στα πολιτικά δικαστήρια (αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99) δήλωσε η Σούπερ Λίγκα στο σημερινό της ΔΣ παραπέμποντας την υπόθεση στην ΕΠΟ.

Ο Ανδρέας Δημητρέλος έφτασε στη συνεδρίαση με καθυστέρηση μίας ώρας και το συγκεκριμένο ζήτημα είχε ήδη συζητηθεί. Μάλιστα, όπως τόνισε, θα πρέπει να αποφασίσει η αυριανή γενική συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ αν θα στηρίξει την καταγγελία κατά του Άρη (που αποτελεί και την τελευταία ελπίδα της «Ένωσης» για να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα) ή θα την αποσύρει. Έτσι δεν επιβεβαιώθηκε για την ώρα η φημολογία περί εντολής του Δημήτρη Μελισσανίδη να αποσύρει η ΑΕΚ την καταγγελία.Πηγή: sport-fm.gr

Καθάρισε η Ρίβερ, γκέλα η Λανούς

Οι «μιγιονάριος» επικράτησαν με 2-0 της Ολ Μπόις και βρίσκονται μέσα στο παιχνίδι για την κατάκτηση του Τοrneo Final

Καθάρισε η Ρίβερ, γκέλα η Λανούς
Με τα γκολ του Λαντζίνι στο 50ο λεπτό και του Κάρλος Λούνα στις καθυστερήσεις, η Ρίβερ Πλέιτ, επικράτησε 2-0 της Ολ Μπόις και πλησίασε στους 2 πόντους από την Λανούς που βρίσκεται στην 2η θέση και μείωσε ουσιαστικά στους τρεις από την κορυφή, όπου πλέον βρίσκεται η Νιούελς Ολντ Μπόις.

Λίγο νωρίτερα η Λανούς υποχρεώθηκε σε «λευκή» ισοπαλία 0-0 εντός έδρας με την Ιντεπεντιέντε, σε αγώνα με δύο αποβολές. Η «γκρανάτε» υποχρεώθηκε να παίξει με δέκα ποδοσφαιριστές για μια ώρα, με την αποβολή του Πιζάρο, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιξαν με δέκα για περίπου ένα τέταρτο μετά την δεύτερη κίτρινη που είδε ο Τούλα.

Ψηλά στη βαθμολογία παρέμεινε η Κίλμες με την εκτός έδρας νίκη της 3-0 κόντρα στην Κολόν, με δύο γκολ του Κανέο (42’&49’) και ένα του Καρτερούτσιο (62’) και βρίσκεται στην 5η θέση με 20 πόντους.
Πηγή: sport-fm.gr

Επεισόδια στο Φενέρ-Γαλατά με νεκρό οπαδό!!

Την πιο δυσάρεστη κατάληξη είχαν τα επεισόδια που έγιναν πριν τον αγώνα της Φενεμπαχτσέ με την Γαλατασαράι καθώς οπαδός της πρώτης έχασε τη ζωή του.

Επεισόδια στο Φενέρ-Γαλατά με νεκρό οπαδό
Το ντέρμπι της Φενερμπαχτσέ με την Γαλατασαράι ήταν αρκετά επεισοδιακό με αρκετές κόντρες εντός αλλά και εκτός αγωνιστικού χώρου. Μάλιστα, πριν την έναρξη του ματς, 19χρονος φίλος της Φενέρ μαχαιρώθηκε σε στάση λεωφορείου, διακομίστηκε σε νοσοκομείο και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στην ζωή τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Για την ιστορία, η Φενέρ επικράτησε 2-1 της Γαλατά και η διοίκηση της ομάδα αφιέρωσε τη νίκη αυτή στη μνήμη του νεαρού οπαδού. Η τουρκική αστυνομία κάνει έρευνες προκειμένου να βρεθούν οι δράστες της επίθεσης. Πηγή: sport-fm.gr

Απόσυρση με εντολή «τίγρη»

Την απόφαση να αποσύρει την καταγγελία κατά του Άρη πήρε η ΑΕΚ μετά από εντολή του Δημήτρη Μελισσανίδη.

Απόσυρση με εντολή «τίγρη»
Ο Δημήτρης Μελισσανίδης έχει αρχίσει ήδη να κάνει κουμάντο στην ΑΕΚ. Πληροφορίες αναφέρουν πως με δική του εντολή η κιτρινόμαυρη ΠΑΕ αποσύρει την καταγγελία κατά του Άρη για την προσφυγή των «κιτρίνων» στο άρθρο 99, μέσω της οποίας επιχειρούσαν στην «Ένωση» να εξαντλήσουν τα περιθώρια παραμονής στη μεγάλη κατηγορία.

Ο «τίγρης», που έχει αποφασίσει να ηγηθεί της ΑΕΚ αμέσως μετά την πτώχευσή της και να την οδηγήσει από την τρίτη κατηγορία και πάλι ψηλά, έδωσε εντολή στον Ανδρέα Δημητρέλο, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη των μετόχων, να μην προχωρήσει την υπόθεση κατά του Άρη στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λίγκας.

Οι λόγοι είναι δύο: αφενός μεν οι πιθανότητες δικαίωσης της ΑΕΚ σε βάρος του Άρη είναι από ελάχιστες ως μηδαμινές, αφετέρου θεωρεί πως δεν είναι πρέπον για την «Ένωση» να διεκδικήσει δια της πλαγίας οδού να μείνει στη Σούπερ Λίγκα από τη στιγμή που αγωνιστικά υποβιβάστηκε.

Εκπρόσωποι των μικρομετόχων της ΠΑΕ θέλουν να κάνουν παρέμβαση και να ζητήσουν να συζητηθεί το θέμα από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά και να το λάβει υπόψη η ΕΠΟ, αλλά είναι εξαιρετικά αμφίβολο αν θα γίνουν δεκτοί.Πηγή: sport-fm.gr

Αχ…. Σπανούλη!!

Στον επιθετικό οίστρο του Βασίλη Σπανούλη αποδίδουν οι ισπανικές εφημερίδες την απώλεια του… ένατου για τη Ρεάλ Μαδρίτης από τον Ολυμπιακό.

Αχ…. Σπανούλη
Η ήττα της Ρεάλ Μαδρίτης από τον Ολυμπιακό στον τελικό της Ευρωλίγκας δεν απασχολεί πολύ τον ισπανικό Τύπο τη Δευτέρα.

Μόνο η «Marca» και η «As» αφιερώνουν αρκετό χώρο στο Final 4 κάνοντας ειδική μνεία στον Βασίλη Σπανούλη και την απώλεια του ένατου τίτλου στην κορυφαία διοργάνωση για τη «βασίλισσα».

Οι περισσότερες εφημερίδες προτίμησαν να προβάλουν τη νίκη του Φερνάντο Αλόνσο στο Grand Prix της Βαρκελώνης και του Ράφα Ναδάλ στο τουρνουά τένις της Μαδρίτης.

Marca: «Το όνειρο για το ένατο πήρε αναβολή. Τα τρίποντα του Σπανούλη κατέστρεψαν μία Ρεάλ που πέταξε ένα προβάδισμα 17 πόντων».

As: «Ο Σπανούλης μάς στέρησε το ένατο. Ο Ολυμπιακός ανέτρεψε το 27-10 της πρώτης περιόδου». Πηγή: sport-fm.gr

Πρωτάθλημα, «καυτά» συμβόλαια και… three-peat!!

Η επόμενη μέρα του νέου ευρω-θριάμβου του Ολυμπιακού ξεκίνησε. Ο στόχος του πρωταθλήματος, τα «καυτά» συμβόλαια του καλοκαιριού και το όραμα για τρίτη συνεχή Ευρωλίγκα. Το www.sport-fm.gr αναλύει.

Πρωτάθλημα, «καυτά» συμβόλαια και… three-peat
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει το απόγευμα στη βάση του και πάλι ως πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά η αποστολή του δεν έχει ολοκληρωθεί. Στόχος του είναι η κατάκτηση ΚΑΙ του φετινού πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με πέρσι, που μετά το θρίαμβο της Πόλης ρίχτηκε κατευθείαν στη μάχη των τελικών, φέτος υπάρχει χρόνος για αποφόρτιση. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ο εξ αναβολής αγώνας με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια και δύο μέρες μετά οι πρωταθλητές υποδέχονται στο ΣΕΦ τον Απόλλωνα Πάτρας για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου πριν αρχίσουν τα play offs και η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους. Οι τελικοί αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές ή τα μέσα του Ιουνίου.

Είναι ακόμη νωρίς, αλλά εν όψει του καλοκαιριού υπάρχουν αρκετά «καυτά» ζητήματα παικτών και θα χρειαστεί προσπάθεια και υπερβάσεις για να μείνει ο κορμός της ομάδας αναλλοίωτος. Σε πρώτο πλάνο είναι τα συμβόλαια των Σπανούλη και Χάινς που λήγουν και ασφαλώς οι μνηστήρες θα κάνουν ουρά για να τους αποκτήσουν.

Ο αρχηγός κρατά κλειστά τα χαρτιά του και παραπέμπει για τη λήξη της σεζόν σχετικά με το μέλλον του. Το τωρινό του συμβόλαιο είναι 2,4 εκατ. ευρώ και θα χρειαστεί νέα οικονομική θυσία από τη διοίκηση της ΚΑΕ για να μείνει. Όσο για τον Αμερικανό σέντερ, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από τις περίπου 300-350 χιλ. ευρώ που στοίχισε για φέτος προκειμένου να ανανεώσει. Παρεμπιπτόντως, Σπανούλης και Χάινς έχουν τον ίδιο μάνατζερ, τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο για το Final 4.

Μία ακόμη «καυτή πατάτα» είναι αυτή του Κώστα Παπανικολάου, που έχει μεν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά σε αυτό υπάρχει buy out από το ΝΒΑ (τα δικαιώματά του έχουν οι Μπλέιζερς) ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πετυχημένη πορεία των τελευταίων ετών με στόχο τον τρίτο συνεχή ευρωπαϊκό τίτλο ή… three-peat που λένε και οι Αμερικανοί. Όμως δεν θα μπουν σε διαδικασίες πλειστηριασμού ούτε θα ανέβουν σε εξωφρενικά επίπεδα συμβολαίων συνεχίζοντας την ίδια πολιτική που έφερε και τους τίτλους. Άλλωστε αποδείχτηκε και στην πράξη ξανά πως παίκτες οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν από τον Ολυμπιακό έγιναν μεν πλουσιότεροι σε συμβόλαια, αλλά έχασαν την ευκαιρία να κατακτήσουν πολλούς μεγάλους τίτλους την τελευταία διετία.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας!!

Ένας για όλους και όλοι για τον Ολυμπιακό! Τι ΟΜΑΔΑΡΑ είναι αυτή; "Ντου στα αποδυτήρια" με βαθιά υπόκλιση στην τρομερή εμφάνιση του Ολυμπιακού στον τελικό.
Έχω μείνει άφωνος. Ο Ολυμπιακός έπαιξε τρομερό μπάσκετ. Μετά το πρώτο σοκ στην αρχή, ξύπνησε κι έγινε θεριό ανήμερο. Κι άρχισε να δίνει ρεσιτάλ. Μαγικές φάσεις έβγαζε με απίστευτη ταχύτητα και συνεργασίες.

Δεν θα πω μόνο ότι έπαιξε καλή άμυνα ή καλή επίθεση. Όχι. Κι άλλο όπλο είδα εγώ στον Ολυμπιακό, ίσως ακόμα πιο σημαντικό. Την ομαδικότητά του. Ο ένας παίκτης έπαιζε για τον άλλον κι όλοι μαζί για την ομάδα.

Πάνω απ΄ όλα

Κι όπως είπαν και παίκτες του Ολυμπιακού "τι μας νοιάζουν οι ατομικές στατιστικές του καθένα μας; Η ομάδα πάνω απ΄ όλα"!

Κι αυτό ακριβώς έγινε. Ο Ολυμπιακός ήταν κυρίως ομάδα. Ομαδάρα! Δεν περίμενε μόνο από έναν, δυο παίκτες να βγάλουνε τα κάστανα από τη φωτιά.
Λύσεις απ΄ όλους

Κατ΄ αρχήν είχε βάθος στον πάγκο του. Όποιος έμπαινε μέσα για να παίξει είτε λιγότερο, είτε περισσότερο, ήταν έτοιμος να βοηθήσει. Και βοηθούσε! Κανείς δεν υστέρησε. Ο καθένας έδινε αυτό που μπορούσε. Και ο Ολυμπιακός πήρε λύσεις σε κρίσιμα σημεία από πολλούς παίκτες. Αυτό είναι πολύ σημαντικό.

Μια γροθιά

Η αγωνιστική συμπεριφορά του Ολυμπιακού και η νοοτροπία του δείχνουν γιατί έφτασε τόσο ψηλά για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Ο Ολυμπιακός είχε μέταλλο. Και ήταν μια γροθιά όλοι. Προπονητής, παίκτες, διοίκηση, όλοι μαζί προσηλωμένοι στον μεγάλο στόχο.

Αμφισβήτηση

Και, μάλιστα, κατάφερε να κερδίσει ο Ολυμπιακός όχι μόνο τους αντιπάλους του, αλλά και την αμφισβήτηση που είχε δημιουργηθεί από την αρχή της σεζόν.

Σεμνότητα

Δεν γίνεται, άλλωστε, να μην επισημάνει κάποιος τη σεμνότητα του Μπαρτζώκα μετά την κατάκτηση του τίτλου. Και η συμβολή του ήταν πολύ μεγάλη, φυσικά. Κατάφερε να διατηρήσει τον Ολυμπιακό στην κορυφή, που είναι και το πιο δύσκολο απ΄ όλα, όπως ξέρουμε στον πρωταθλητισμό.

Στα σύννεφα οι Αγγελόπουλοι

Και, βέβαια, είναι λογικό να πετάνε στα σύννεφα και οι Αγγελόπουλοι όταν βλέπουν ένα τέτοιο εκτυφλωτικό θέαμα μέσα στο γήπεδο. Έχουν κάνει πολλά γι΄ αυτή την ομάδα, έχουν ξοδέψει χρόνο, χρήμα και συναίσθημα, και γι΄ αυτό αισθάνονται τρισευτυχισμένοι, και με το δίκιο τους, που βλέπουν τον Ολυμπιακό τόσο ψηλά ξανά. Νιώθουν ότι πιάνουν τόπο οι προσπάθειές τους τόσα χρόνια. 

Πηγή: sportdog.gr

Έτσι την πάτησε ο Γιάχος!!

Ο Γιάχος κόλλησε στη φάση του Μανιάτη και ρώτησε δύο βοηθούς. Ποιος του είπε "χέρι" και ποιος "τίποτα"; Πότε το είχε ξανακάνει με Ολυμπιακό; Ο sportdog έχει το παρασκήνιο! Ο Ολυμπιακός το βράδυ του Σαββάτου πανηγύρισε την κατάκτηση του Κυπέλλου και συνεπώς του νταμπλ, ωστόσο αυτός που τράβηξε τα φώτα πάνω του ήταν ο διαιτητής της αναμέτρησης, Θανάσης Γιάχος.
Όπως αποκαλύπτει η στήλη του σκύλου, "Sportdog Penalty", ο Χιώτης ρέφερι είδε μετά το τέλος του ματς τη φάση του 69ου λεπτού, όπου ο Μανιάτης έδιωξε την μπάλα με τον αγκώνα πάνω στη γραμμή και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι δεν είδε την παράβαση.
"Γιατί δεν άκουσα τον Δημήτρη, γιατί; Είχε δίκιο...", μονολογούσε ο Γιάχος και κατηγορούσε τον Τριτσώνη λέγοντας: "Εσύ με πήρες στο λαιμό σου"! Ο Τριτσώνης, όμως, δεν κρύφτηκε και του είπε: "Θα αναλάβω εγώ την ευθύνη, δικό μου λάθος άλλωστε ήταν. Πάμε να τους το πούμε τώρα στον Αστέρα. Θα ζητήσω και συγνώμη".
Με αφορμή, λοιπόν, το γεγονός πως οι Αρκάδες πάνω στη "μανούρα" ξέχασαν δελτία παικτών, Γιάχος-Τριτσώνης πήγαν οι ίδιοι(!) να τους τα δώσουν και να τους εξηγήσουν. Ο Τσιώλης τους άκουγε αλλά ο Μπάκος τους φώναζε "αλήτες" (και άλλα που δεν γράφονται) και τους προκαλούσε, αν είναι άντρες, να ομολογήσουν το λάθος τους στην τηλεόραση...
Μετά από αυτή, λοιπόν, τη φραστική επίθεση και βλέποντας πως δεν μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση, οι δύο διαιτητές αποχώρησαν από τα αποδυτήρια και γύρισαν στο δωματιάκι τους. Ο Γιάχος, που δεν ήταν κλαμμένος όπως διέρρευσαν οι Αρκάδες, μονολογούσε ακόμα για τον ...Δημήτρη που δεν άκουσε.
Ποιος ήταν, όμως, αυτός ο Δημήτρης που επικαλέστηκε ενώπιον όλης της διαιτητοπαρέας ο Γιάχος;
Όπως αποκαλύπτει η στήλη "Sportdog Penalty", ήταν ο 1ος βοηθός του τελικού, ο Δημήτρης Σαραϊδάρης, ο οποίος όταν είδε το Γιάχο να...κολλάει, πήρε πρωτοβουλία και του είπε μέσω ενδοσυνεννόησης για την φάση του Μανιάτη πως... "Είναι πέναλτι"!
Ο Γιάχος, που εξαρχής φοβήθηκε την φάση και δεν θέλησε να την πάρει πάνω του, έκανε το λάθος να ρωτήσει και τον Τριτσώνη ως βοηθό τελικής γραμμής. Ο Τριτσώνης, λοιπόν, του είπε με βεβαιότητα(!) πως δεν είδε τον Μανιάτη να χρησιμοποιεί το χέρι του για να αποκρούσει την μπάλα και έτσι δεν πρότεινε πέναλτι...
Συμπέρασμα: O Γιάχος άκουσε ...λάθος βοηθό που έχει "ένοχο" παρελθόν. Συμπτωματικά πάλι υπέρ του Ολυμπιακού, σε ντέρμπι με την ΑΕΚ στο "Καραϊσκάκης"! Στη 16η αγωνιστική, σεζόν 09-10, ο Αβραάμ ανοίγει το σκορ στο 25΄. Ο Καλόπουλος, με υπόδειξη του βοηθού του Σαραϊδάρη(!), ακυρώνει αρχικά το γκολ σωστά, αφού ο Μήτρογλου που είχε κάνει κίνηση επηρεάζοντας τον γκολκίπερ της ΑΕΚ άρα και τη φάση, ήταν οφσάιντ.
Ωστόσο, ακολουθούν διαμαρτυρυρίες των γηπεδούχων και διαβουλεύσεις του διαιτητή με τον βοηθό, με την τηλεοπτική κάμερα να πιάνει την ...εμπλοκή Τριτσώνη. Ως 4ος τότε και παρότι δεν είχε τέτοιο δικαίωμα, ο Τριτσώνης φαίνεται να λέει πρώτα στο βοηθό και μετά στον διαιτητή πως το γκολ έπρεπε να μετρήσει. Τελικά ο Καλόπουλος αλλάζει ξανά γνώμη, δεν δέχεται την υπόδειξη του Σαραϊδάρη και ασπάζεται την άποψη του Τριτσώνη...
Αυτόν τον Σαραϊδάρη, γιατί δεν τον ακούει κανείς; 
Πηγή: sportdog.gr

Οι Αγγελόπουλοι σώζουν το ποδόσφαιρο!!

Ποια είναι η διαφορά του ελληνικού μπάσκετ με το ελληνικό ποδόσφαιρο και γιατί πρέπει να παραδεχθούμε τους αδερφούς Αγγελόπουλους; Ο Σταύρος Κόλκας εξηγεί στον sportdog! 
Κι όμως, η μεγαλύτερη ελπίδα για το ποδόσφαιρο έρχεται από το μπάσκετ, σε μία στιγμή, ένα 24ωρό για την ακρίβεια που ο ίδιος σύλλογος μπόρεσε να αντιληφθεί τη διαφορά της εικονικής πραγματικότητας από το ξεκάθαρο αθλητικό πρότζεκτ.
Ό,τι και να υποστηρίζω οπαδικά, ό,τι σκατά και να ΄χω στο μυαλό μου, θα υποστηρίξω την ομάδα που παίζει τελικό Γιουρολίγκας γιατί έτσι όπως στήθηκε όχι μόνο καλύπτει την αισθητική μου ως φίλαθλο, αλλά με αναγκάζει να την παραδεχτώ και να συνεισφέρω με την αύρα μου και τη θετική μου ενέργεια υπέρ της.
Οι μεγάλοι σύλλογοι, σε αναγκάζουν να τους υποστηρίξεις μέσα από τον θαυμασμό που σου προκαλούν. Κι αυτό το κατάφεραν οι Αγγελόπουλοι με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο. Όπως το είχαν πετύχει και οι Γιαννακόπουλοι στο παρελθόν και γι΄ αυτό σήμερα, όταν αναφερόμαστε σε παράγοντες τους έχουμε στην κορυφή.
Είναι και τα μούτρα τους. Δεν ξέρω πώς λειτουργούν στην καθημερινότητά τους, δεν ξέρω καν τι κύκλο εργασιών έχουν, αλλά διακρίνω την καθαρότητα στα πρόσωπά τους, μέσα από αυτό που κάνουν στον μπασκετικό Ολυμπιακό. Το πράγμα ξεφεύγει από το οπαδικό και το γεγονός αυτό αποτελεί τη μεγάλη τους νίκη, γιατί μόνο έτσι γράφεις ιστορία.
Επιστρέφοντας στο ποδόσφαιρο, η διαφορά με το μπάσκετ και τους επιχειρηματίες που ασχολήθηκαν με αυτό είναι πως δεν το αγαπάνε. Γνωρίζω πως οι Αγγελόπουλοι πηγαίνουν και παίζουν κανά διπλό εκεί στο Ψυχικό, αν θυμάμαι καλά που μου είχαν πει.
Νιώθουν αυτό που βλέπουν, αντιλαμβάνονται τον κόπο των αθλητών, καταλαβαίνουν το λάθος και το σωστό. Δεν χρειάζονται συμβούλους, κόντρα γλύφτες που θα προσπαθήσουν να τους βάλουν δαιμόνια μέσα τους.
Στο ποδόσφαιρο, σκέφτομαι ένα πέντε επί πέντε. Από τη μία Μαρινάκης, Αλαφούζος, Δημητρέλος, Μπάκος και τερματοφύλακας ο Σπανός και από την άλλη Σαββίδης, Σκόρδας, Αρβανιτίδης, Χριστοβασίλης και τερματοφύλακας ο Πανόπουλος. Αλήθεια, θα πετύχει την μπάλα κανείς τους; Την έχουν κλοτσήσει ποτέ; Μόνο που σκέφτομαι τις συνθέσεις γελάω…
Δεν είναι βέβαια μόνο οι παράγοντες των ομάδων. Είναι και της ΕΠΟ. Άσχετοι με ποδόσφαιρο, με σουλούπι που ξεκάθαρα στο δίνει να το καταλάβεις και βέβαια αποκλεισμό όλων όσων το γνωρίζουν. Μπορεί ο Πιλάβιος να γίνει πρόεδρος της ΕΠΟ επειδή έβγαλε το πανεπηστήμιο, αλλά όχι ο Ντέμης π.χ. ή ο Μπασινάς. Ο Σαρρής τι σχέση μπορεί να έχει με την μπάλα αλήθεια;
Όταν στο παρελθόν είχα αναφερθεί στην ανάγκη του ποδοσφαίρου να ελεγχθεί από αυτούς που το γνωρίζουν, τα άκουσα και από πάνω. Οι Αγγελόπουλοι δικαιώνουν την προσέγγισή μου γιατί ουσιαστικά παρουσίασαν το πιο πετυχημένο μπασκετικό πρότζεκτ σε αναλογία αξίας χρημάτων. Το τι θα καταφέρουν παραπάνω από εδώ και στο εξής, δεν τον γνωρίζω, αλλά σίγουρα έχουν γράψει ήδη ιστορία.
Ο υπεύθυνος βέβαια που αφήνει αυτό το ποδοσφαιρικό αίσχος να εξελίσσεται έχει πρόσωπο και ονοματεπώνυμο. Ονομάζεται Γιάννης Ιωαννίδης και γνωρίζει ακριβώς ποια είναι η κατάσταση. Όχι απλά αδιαφορεί με το χάλι, αλλά συμμετέχει – επιβάλλει – τις αστείες αναδιαρθρώσεις, αυξάνοντας τις ομάδες της Λίγκας για τις δημόσιες σχέσεις του. Με συναιτεράκια τη Λίγκα βέβαια η οποία από τη μία ευαγελίζεται την προστασία του προϊόντος και από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να το διαλύσει.
Ο εκπρόσωπος της Πολιτείας στον αθλητισμό, είναι αυτός που θα μπορούσε να αλλάξει τα δεδομένα, να θεσπίσει κανόνες και να κυνηγήσει τα κακώς κείμενα. Αφού είναι ξεκάθαρο πλέον πως η εποχή του αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου λειτουργεί αντιστρόφως ανάλογα από την αρχική του λογική.
Το τι μπορεί να συμβεί είναι άγνωστο, όμως βασικό μερίδιο ευθύνης πλέον έχει ο Τύπος ο οποίος αν θέλει να επιβιώσει θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψιν του πως οι εποχές που έκανε παιχνιδάκια στο βωμό του βλαχοοπαδισμού τελείωσαν.
Πλέον, κανένας δεν δίνει τα λεφτουδάκια του είτε για να αγοράσει ένα έντυπο, είτε για να διαφημιστεί, μέσα από ένα σαθρό προϊόν.
Εκτός κι αν τα pay roll καλύπτουν τις ανάγκες της έκδοσης...
Πηγή: sportdog.gr

«Τα χρέη σου και φύγε Πηλαδάκη»

Οι οπαδοί της ΑΕΛ έφτασαν πλέον στα όριά τους και με πανό που ανάρτησαν μέλη του Σ.Φ Αλκαζάρ, στο Δημαρχείο της Λάρισας, του ζητούσαν να πάρε τα «χρέη του και να φύγει».
Μάλιστα, υπήρξε και σχετική ανακοίνωση:

«Πικραμένοι και απογοητευμένοι με την επιστροφή μας στα τάρταρα και ξανά βιώνοντας τα πέτρινα χρόνια, αρνούμαστε να ξαναζήσουμε παρόμοια πράγματα και καταστάσεις τις οποίες δεν θέλουμε καν να θυμόμαστε! Κάνουμε την αρχή και καλούμε όλους τους αγνούς φιλάθλους της ομάδας μας στην προσπάθεια που κάνουμε με στόχο την αποχώρηση του υπαίτιου, της κατάντιας που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην ΑΕΛΑΡΑ μας και αυτός δεν είναι άλλος από τον Πηλαδάκη (τα χρέη σου και φύγε)…

Εάν μετά από τόσα χρόνια δεν έχουμε μάθει σαν Λαρισαίοι να διαχειριστούμε μια ομάδα ( την ζωή μας όλη, το σπίτι μας, την ΑΕΛ ) τότε είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Τέλος ας μην ξεχνάμε ότι επί προεδρίας Παπανικολάου οι δημοσιογράφοι ήταν αυτοί που άσκησαν μεγάλη επιρροή στην αποχώρηση του! Ενώ τώρα παραμένουν άπραγοι! ΓΙΑΤΙ ;

Υ.Γ. : Λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει…
»

«Και εμάς μας έσφαξαν με την Λεβάντε»

Ο Γιάννης Καϋμενάκης ήταν έξαλλος στο σημερινό ΔΣ της Σούπερ Λιγκ για την διαιτησία στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, ωστόσο από τον Ολυμπιακό του απάντησαν πως και αυτοί αδικήθηκαν με την Λεβάντε, αλλά δεν το έκαναν και θέμα...Συγκεκριμένα, ο διευθύνων σύμβουλος του Ολυμπιακού Γιάννης Βρέτζος επισήμανε: «Εμάς μας έσφαξε ο διαιτητής όταν παίξαμε με τη Λεβάντε και αποκλειστήκαμε από τη συνέχεια του Europa League, όμως δεν το κάναμε θέμα.

Κινηθήκαμε με το γράμμα του νόμου, στείλαμε επιστολές στους αρμόδιους, κρατώντας όμως χαμηλούς τόνους. Δεν ξεσηκώσαμε το σύμπαν».Πηγή: sportdog.gr

Aνέλαβε την Ιορδανία ο Αλεξανδρής!!

Προπονητής της εθνικής Ιορδανίας είναι, πλέον, ο Βαγγέλης Αλεξανδρής, ο οποίος -από σήμερα- θα έχει στο μυαλό του το Πανασιατικό Πρωτάθλημα, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις Φιλιππίνες από 1 έως 12 Αυγούστου.
Αμεσος συνεργάτης του "τίγρη" θα είναι ο Γιάννης Λιβανός, ο οποίος ήταν προπονητής στην Πυλαία. 

Πηγή: AllAboutAris.com

Ποντίκης: «Ο Ηρακλής είναι με το ένα πόδι στη Σούπερ Λιγκ»

Ο Βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Νίκος Ποντίκης φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για τον Ηρακλή, τις καλές εμφανίσεις στα τελευταία παιχνίδια και για την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ.



Για την αγωνιστική άνοδο του Ηρακλή στα τελευταία παιχνίδια:

«Ο Ηρακλής στα τελευταία παιχνίδια έκανε ένα αγωνιστικό άλμα που του δίνει τη δυνατότητα να ανέβει απευθείας στη Σούπερ Λιγκ».

Για το αν περίμενε αυτή την απόδοση από τον Ηρακλή:

«Κάποια στιγμή περιμέναμε να σταθεροποιήσει την απόδοσή του και να κερδίσει παιχνίδια. Στο χθεσινό ματς ο κόσμος βοήθησε πολύ με την παρουσία του και μας βοήθησε να πάρουμε μια καθοριστική νίκη».

Για τους παίκτες της ομάδας τόνισε:

«Σίγουρα οι ποδοσφαιριστές βρέθηκαν να φοράνε μια βαριά φανέλα όπως αυτή του Ηρακλή. Ήταν δύσκολη η προσαρμογή, σιγά-σιγά όμως και με τη συμπαράσταση του κόσμου αλλά και της διοίκησης τα κατάφεραν. Ένας Ηρακλής αποφασιστικός που μπορεί να μην εντυπωσιάζει αλλά αυτό που μετράει αυτή τη στιγμή είναι οι βαθμοί».

Για το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ και αν είναι πιο ανταγωνιστικό από αυτό της Σούπερ Λιγκ:

«Είναι ένα πολύ ενδιαφέρον Πρωτάθλημα. Της Σούπερ Λιγκ είχε πρωταθλητή πριν καν ξεκινήσει, δεν μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνιστικό. Το Πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ ήταν πιο ενδιαφέρον και πιο ανταγωνιστικό».

Για τα παιχνίδια που έχει να δώσει στη συνέχεια ο Ηρακλής:

«Ο Ηρακλής ευνοείται από τα επόμενα παιχνίδια, παίζει με εύκολους αντιπάλους και με δύο νίκες μπορεί να κάνει μια διαφορά από τις ομάδες που βρίσκονται πίσω του. Αν χρειαστεί όμως και βαθμούς από τα δύο τελευταία παιχνίδια θα μπορέσει και με τη βοήθεια του κόσμου να τους πάρει. Ο Ηρακλής θα έλεγα ότι πατάει με το ένα πόδι στη Σούπερ Λιγκ, θέλει όμως προσοχή. Πολύ δύσκολα θα χάσει την άνοδο, πρέπει όμως να αντιμετωπίσουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα».

Για την αδικία που υπέστη τα τελευταία χρόνια ο Ηρακλής:

«Ο Ηρακλής πέρασε δύο μαρτυρικά χρόνια, αδικήθηκε. Ο κόσμος πέρασε από διάφορες φάσεις, τώρα όμως ολοκληρώνεται με τον καλύτερο τρόπο».

Για τις μεταγραφές του Γενάρη και αν βοήθησαν:

«Η ομάδα ήταν καλή και πριν τις μεταγραφές του Γενάρη. Εγώ θέλω να μείνω στα τελευταία παιχνίδια της ομάδας καθώς ήταν αποφασιστικοί. Αυτοί που ήρθαν βοήθησαν ο καθένας με το δικό τους τρόπο».
Πηγή: metrosport.gr

Μοναδικό ρεσιτάλ 10.000 «διψασμένων» οπαδών!!

Αυτά που έχει ζήσει, τις αδικίες που έχει βιώσει στο «πετσί» του ο λαός του Ηρακλή, είναι ανείπωτα. Δεν περιγράφονται, δε μπορούν να γίνουν αντιληπτά από κανέναν που δεν τα έζησε.

Τέτοια συναισθήματα και αδικίες μοναδικές στα ποδοσφαιρικά χρονιά δεν ξεχνιούνται. Κι όχι μόνο δε λησμονούνται, αλλά γίνονται αφορμή… Αφορμή για συσπείρωση, για πείσμα, για ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση, για γιγάντωση της αγάπης στην ομάδα. Και κυρίως «δίψα» για τη μεγάλη επιστροφή. Για την αγωνιστική επιστροφή μιας ομάδας που εξωαγωνιστικά αποβλήθηκε με το έτσι θέλω, με αποφάσεις που δεν ίσχυσαν ποτέ και για καμία άλλη.

Δεν είναι μόνο η πορεία της ομάδας, η δεδομένη παρουσία όσων ακολουθούσαν από το μακρινό (πια, αλλά αλησμόνητο) απόγευμα που ο Ηρακλής αγωνίζονταν στην Καλλικράτεια για τη Δ? Εθνική, το καλό καιρικά απόγευμα της Κυριακής ή το μειωμένο εισιτήριο – 7 ευρώ - στη θύρα 13 (που έτυχε ανταπόκρισης). Είναι η στήριξη για την υλοποίηση του στόχου, για την επιστροφή, για την εκδίκηση. Έτσι το βλέπει ο κόσμος, αυτό θέλει, αυτό περιμένει. Χθες το απόγευμα το Καυτανζόγλειο είχε μια ανάλογα παθιασμένη αύρα, μια αντίστοιχη «φλογισμένη» ατμόσφαιρα, όπως στο παιχνίδι με τη Λάρισα. Με 10.000 οπαδούς στην κερκίδα να στηρίζουν συνεχώς την ομάδα, με τους οργανωμένους στο «πέταλο» και την Αυτόνομη Θύρα 10 να δίνει ένα μοναδικό ρεσιτάλ για 90 λεπτά με αστείρευτο πάθος, ο Ηρακλής έκανε ακόμη ένα σπουδαίο βήμα. Για να ολοκληρώσει το στόχο. Όχι τον φετινό, αλλά αυτόν που τέθηκε από εκείνο το απόγευμα στην Καλλικράτεια. Την αγωνιστική επιστροφή εκεί απ? όπου ο Ημίθεος αποβλήθηκε εξωαγωνιστικά.

Αγκαλιές, χαμόγελα… προσγείωση

Το χάρηκαν, το πανηγύρισαν σα μικρά παιδιά. Όλοι τους. Όπως άλλωστε είπαν Χατζηνικολάου, Χ. Παληγεώργος, όλοι είναι μια «γροθιά». Είτε παίζουν, είτε όχι, είτε είναι εκτός αποστολής… Όλοι. Στα αποδυτήρια μετά τη χθεσινή νίκη το κλίμα ήταν ασφαλώς πανηγυρικό με ένα… μικρό πάρτι να στήνεται και πάλι. Μέσα σ? αυτές τις στιγμές πάντως, άπαντες προσγειώθηκαν άμεσα. Γνωρίζουν πως έκαναν ακόμη ένα μεγάλο βήμα, αλλά τίποτα δεν τελείωσε και μένουν ακόμη τέσσερις αγώνες όπου καλούνται να τα δώσουν όλα, όπως σχολίαζαν μεταξύ τους οι παίκτες. Πηγή: metrosport.gr

ΕΣΑΚΕ συγχαίρει την ΚΑΕ Ολυμπιακός!

Τα θερμά του συγχαρητήρια στην ΚΑΕ Ολυμπιακός για την κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος εκφράζει ο ΕΣΑΚΕ με σχετική επιστολή που εξέδωσε.


Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ:


"Ο Πρόεδρος Γιώργος Χαλβατζάκης και τα μέλη του Δ.Σ. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. συγχαίρουν θερμά τον Ολυμπιακό για το αξιέπαινο επίτευγμα της δεύτερης συνεχόμενης κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έγινε μόλις η τέταρτη ομάδα τα τελευταία τριάντα χρόνια που επαναλαμβάνει τον θρίαμβο της κατάκτησης του κορυφαίου ευρωπαϊκού διασυλλογικού τροπαίου, στηριζόμενος σε ένα πυρήνα Ελλήνων παικτών που αποτελεί το παρόν και το μέλλον της Εθνικής ομάδας, επιβεβαιώνει τη σταθερή και αδιάλειπτη παρουσία του ελληνικού μπάσκετ στην κορυφαία βαθμίδα της Ευρώπης.

Ιδιαίτερη μνεία οφείλουμε στους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, κ.κ. Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο για την μακροχρόνια και ανιδιοτελή προσφορά τους στον Ολυμπιακό και κατ? επέκταση στο ελληνικό μπάσκετ, όπως επίσης και στον Γιώργο Μπαρτζώκα, τον πρώτο Έλληνα προπονητή που κατακτά τον πιο σημαντικό ευρωπαϊκό τίτλο.

Η διοίκηση του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. αναγνωρίζει την τεράστια προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού και τους συγχαίρει για το μεγάλο άθλο της διατήρησης του τροπαίου της Ευρωλίγκας στην Ελλάδα. Ξεχωριστή θέση στο βιβλίο της ιστορίας εξασφάλισε ο Βασίλης Σπανούλης, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Τόνι Κούκοτς, με τρία βραβεία MVP σε φάιναλ φορ".

ΕΟΚ: «Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση»

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης συγχαίρει τον Ολυμπιακό για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας και τονίζει πως με τη νέα αυτή επιτυχία επιβεβαιώνεται η δυναμική του ελληνικού μπάσκετ σε διεθνές επίπεδο.


«Το ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζει τα συγχαρητήριά του στους καλαθοσφαιριστές, την τεχνική ηγεσία και τη διοίκηση της ομάδας του Ολυμπιακού, αλλά και σε όσους συνέβαλαν στην κατάκτηση από αυτήν την πρώτης θέσης της Euroleague. Πρόκειται για μια κορυφαία διάκριση, η οποία λαμβάνει ιδιαίτερη σημασία, καθώς αποτελεί συνέχεια της αυτής διάκρισης στην Κωνσταντινούπολη το 2012.

Με την αγωνιστική αυτή επιτυχία της ομάδας σας, επιβεβαιώνεται για μια ακόμη φορά ότι η ελληνική καλαθοσφαίριση, σε εθνικό και σωματειακό επίπεδο, αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της Ελλάδας, προβάλλοντας στο διεθνή χώρο την εικόνα της, ως μιας πραγματικά ζωντανής και δημιουργικής κοινωνίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Συγχαρητήρια στους έφηβους από την ΚΑΕ Άρης!!

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Άρης μοίρασε συγχαρητήρια στο εφηβικό τμήμα του συλλόγου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά:

«Η Κ.Α.Ε. ΑΡΗΣ συγχαίρει θερμά τους αθλητές του εφηβικού τμήματος του ΑΡΗ για την κατάκτηση του Πανελληνίου Πρωταθλήματος.

Οι νεαροί παίκτες του Συλλόγου μας αναδείχθηκαν πανάξια Πρωταθλητές Ελλάδος, καταφέρνοντας να ξεπεράσουν, όχι μόνο όποιον αντίπαλο βρέθηκε μπροστά τους, αλλά και την εχθρική αντιμετώπιση της διαιτησίας.

Άξιοι συγχαρητηρίων είναι και όλοι οι άνθρωποι που στελεχώνουν το τεχνικό επιτελείο της ομάδας, αποδεικνύοντας για πολλοστή φορά τη συστηματική και οργανωμένη δουλειά που γίνεται στα τμήματα υποδομής του ΑΡΗ».

Ιωαννίδης: «Γράψατε ιστορία»

Επιστολή προς την ΚΑΕ Ολυμπιακός έστειλε ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης με την οποία δίνει τα συγχαρητήριά του για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Γράψατε ιστορία! Η ψυχή και η καρδιά που δείξατε σας οδήγησε πανάξια στην κορυφή της Ευρώπης. Κατακτήσατε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά την Ευρωλίγκα, το οποίο έχουν καταφέρει μόνο η Γιουγκοπλάστικα και η Μακάμπι.

Μας κάνατε όλους υπερήφανους. Τα θερμότερα συγχαρητήρια μου σε εσάς, τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και φυσικά σε όλους, όσοι συνέβαλαν σε αυτήν την τεράστια επιτυχία.

Εύχομαι από καρδιάς να συνεχίσετε με το ίδιο πάθος να μας προσφέρετε ανάλογες στιγμές και στο μέλλον»

Κεσαπίδης: «Στόχος μας είναι να αγωνιστούν οι παίκτες μας στην πρώτη ομάδα του Άρη»

Ο προπονητής της ομάδας εφήβων του Άρη, Αντρέας Κεσαπίδης, φιλοξενήθηκε στο «Αθλητικό Metropolis» και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» και μίλησε για την κατάκτηση του εφηβικού πρωταθλήματος κόντρα στον Παναθηναϊκό.

Αρχικά αναφέρθηκε για τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν:

«Υπήρχαν μερικοί οργανωμένοι οπαδοί του Παναθηναϊκού που δεν είχαν και την καλύτερη συμπεριφορά αλλά καλύτερα ας μην σταθούμε σε αυτό.»

Για την κατάκτηση του Εφηβικού Πρωταθλήματος:

«Νομίζω πως αυτό που καταφέραμε είναι η συνέχεια ενός προγράμματος που ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο, το βασικότερο όμως για εμάς είναι να μπορέσουν οι παίκτες μας να αγωνιστούν στην ομάδα ανδρών. Ο Άρης έχει μια πολύ καλή βάση και λόγω της κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας, είναι ευκαιρία να βγουν και άλλοι παίκτες σαν τον Παπανικολάου. Το θετικό είναι ότι ο Αγγέλου δίνει βάση και κίνητρα στα νέα παιδιά.»

Τέλος για το αν πιστεύει πως ο Νίκος Γκάλης εμπνέει τα νέα παιδιά του Άρη και ας μην τον έχουν δει να αγωνίζεται:

«Τα παιδιά σίγουρα έχουν παρακολουθήσει το Νίκο Γκάλη μέσω του διαδικτύου. Νομίζω όμως ότι στον Άρη ακόμα και να μην έχεις δει τον Γκάλη να αγωνίζεται, σίγουρα σε εμπνέει.»Πηγή: metrosport.gr

Το χειρότερο offside!! (video)

Στην Αυστραλία ο επιθετικός της Μπρίσμπεϊν Σίτι συνελήφθη σε θέση offside, την ώρα που καλυπτόταν τουλάχιστον πέντε μέτρα.
Επίκαιρη είναι η συζήτηση για τα διαιτητικά λάθη σε σημαντικά παιχνίδια, ωστόσο αυτά συμβαίνουν και στις… καλύτερες οικογένειες. Στο πρωτάθλημα της Αυστραλίας ο επιθετικός της Μπρίσμπεϊν Σίτι έχει κάθε δίκιο να διαμαρτύρεται και να περιγράφει το offside που του καταλογίστηκε για όλη του τη ζωή, καθώς καλυπτόταν περίπου πέντε μέτρα…






Πηγή: onsports.gr

Στοίχημα με το Gazzouxbet.

Καλημέρα σ'όλους. Αυτό μάλιστα!!! Αυτό το κύπελλο το πήρε πανάξια και με εντυπωσιακό τρόπο ο μπασκετικός Ολυμπιακός και συγχαρητήρια σε όλο το επιτελείο και πιο πολύ στο Μπαρτζώκα που έγινε ο πρώτος Έλληνας κόουτς που κατακτά Ευρωπαικό πρωτάθλημα. Πάμε τώρα στο στοιχηματάκι:
300) ΣΙΒΑΣΠΟΡ - ΚΑΡΝΤΕΜΙΡ ΚΑΡΑΜΠΟΚ 1. Να τελειώνει με την υπόθεση σωτηρία έστω και μαθηματικά θέλει η Σίβα και θα αφήσει την φιλοξενούμενη να χαροπαλεύει.
302) ΧΕΛΣΙΝΜΠΟΡΓΚ - ΧΑΚΕΝ 1. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι και σε καλή φόρμα θα σκαρφαλώσουν στην κορυφή παίρνοντας το παιχνίδι.
305) ΜΠΡΑΙΤΟΝ - ΚΡΥΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 1. Η Μπράιτον μετά την ισοπαλία στην έδρα της Πάλας έχει τον πρώτο λόγο.
Επιλέξτε να ποντάρετε σε μόνο αποδεκτό για όσους παίζουν διαδυκτιακά. Καλή τύχη σ'όλους. Για σχόλια στο Facebook στη σελίδα Gazzouxbet.

Γιατί δεν ψήφισαν οι Αρειανοί;

Τι μαρτυρούν οι αριθμοί για την πορεία προς τα κάτω της ΚΜΑ 
Αρνητικό ρεκόρ προσέλευσης το 17.5% στις προχθεσινές εκλογές της ΚΜΑ.
Το φαινόμενο της μεγάλης αποχής στις εκλογές, είτε μιλάμε για βουλευτικές είτε για δημοτικές) μεταφέρθηκε και στις εκλογές για τους θεσμικούς φορείς του ΑΡΗ. Η συμμετοχή στις προχθεσινές αρχαιρεσίες στην ΚΜΑ ήταν απογοητευτική. Μόλις 758 άτομα από τα 4350 περίπου που είχαν δικαίωμα, έκαναν τον κόπο να πάνε να ψηφίσουν για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ επιβεβαιώνοντας- δυστυχώς- τις προβλέψεις για πολύ χαμηλή προσέλευση.

Η αλήθεια πάντως είναι, για να ήμαστε δίκαιοι- ότι σε όσες εκλογικές αναμετρήσεις προηγήθηκαν για τον φορέα, η συμμετοχή ήταν πάντα χαμηλότερη από αυτές για την ΠΑΕ και για του λόγου το αληθές, παρατίθεται ο σχετικός πίνακας.

30-6-2008 (εκλογές Λέσχης) 747 άτομα (ποσοστό συμμετοχής 50.1%)
17-5-2009 (εκλογές ΠΑΕ) 2.564 άτομα (ποσοστό συμμετοχής 80.3%)
21-6-2010 (εκλογές Λέσχης) 961 άτομα (ποσοστό συμμετοχής 44.8%)
22-5-2011 (εκλογές ΠΑΕ) 3.418 άτομα (ποσοστό συμμετοχής 71.6%)
2-7-2012 (εκλογές Λέσχης) 1.129 άτομα (ποσοστό συμμετοχής 46.8%)
11-5-2013 (εκλογές Λέσχης) 758 άτομα (ποσοστό συμμετοχής 17.5%)

Γίνεται πάντως ξεκάθαρο ότι με αυτά τα νούμερα η ΚΜΑ δεν έχει μέλλον και η νέα διοίκηση που θα συγκροτηθεί σε σώμα σήμερα έχει ένα πρώτο δύσκολο έργο να αντιστρέψει το κλίμα και να επαναφέρει τους αρειανούς κοντά στο θεσμό. allaboutaris com

Έτσι προετοίμασε τον ΠΑΟΚ

Τι έχει δοκιμάσει στις προπονήσεις ο Έλληνας τεχνικός και ποιος είναι ο στόχος του;
Ο ΓΧ, έχει δουλέψει σχεδόν αποκλειστικά στην ανάπτυξη της ομάδας, θέλοντας να θέσει ξεκάθαρο στόχο σε αυτή και να αποφύγει τη φλυαρία. Το ερωτηματικό αφορά το κατά πόσο έχει αφωμιώσει η ομάδα αυτό που θέλει ο προπονητής της.
Ο ΠΑΟΚ δούλεψε και πάνω στις στημένες φάσεις. Όχι κάνοντας κάτι πιο σύνθετο από αυτό που δούλεψε μέχρι τη μέρα που έφυγε ο Δώνης, αλλά κάτι πολύ πιο απλό αφού ξεκάθαρα η ομάδα δεν έπαιρνε αυτά που ήθελε από τις στημένες μπάλες μέχρι τώρα, χωρίς να υστερεί στα χτυπήματα με Λίνο και Λόρενς.
Στα πρόσωπα υπάρχει μία ξεκάθαρη λογική από τον ΓΧ. Η μπάλα καίει, παίζουν οι έμπειροι. Στη μάχη αυτών όμως, ένας φαίνεται να πηγαίνει στην άκρη και ο λόγος είναι για τον Κοστίν Λάζαρ.
Η μεταφορά του Κατσουράνη στην μεσαία γραμμή από τη στιγμή που ο Σίλντεφελντ είναι καλά, είναι δεδομένη. Δίπλα του δεν θα είναι ο Κάτσε που πάει σε δεύτερο ρόλο, αλλά ούτε και ο Λάζαρ που προφανώς πληρώνει τα αβίαστα λάθη του σε λάθος σημεία του γηπέδου.
Ο ΓΧ προτιμά τον Φωτάκη, ελπίζοντας προφανώς πως ο Καλαματιανός θα βοηθήσει περισσότερο στην ανάπτυξη, αφού αυτό είναι το ζητούμενο.
Στο δεξί άκρο της άμυνας ο ΓΧ προτιμά τον Έτο από το «παιδί του» Αποστολόπουλο, ενώ ο Σαλπιγγίδης πάει στα δεξιά αντί του Σεκού Ολίσε.
Ο υπηρεσιακός προπονητής του ΠΑΟΚ έχει σε μεγάλη εκτίμηση τον Βούκιτς, όμως ο Σέρβος προέρχεται από τραυματισμό και μέχρι να βρει ρυθμό ο Λόρενς ξεκινά στο αρχικό σχήμα πίσω από τον Κλάους.
Αν ο Ιρλανδός όμως δεν έχει ουσία στο παιχνίδι του, τότε είναι θέμα χρόνου να πάρει φανέλα βασικού ο Βούκιτς.
Πηγή: paok24.com

Το αντίο του Φέργκιουσον στο «Ολντ Τράφορντ»

Tο κοινό του «Ολντ Τράφορντ», αποχαιρέτησε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στην τελευταία του ομιλία ως προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός:

«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους οπαδούς, τους ποδοσφαιριστές, τη διοίκηση και τον κόσμο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Είμαι πραγματικά πολύ τυχερός που είχα την ευκαιρία να δουλέψω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ευχαριστώ τους παίκτες για την φετινή, φανταστική κατάκτηση του τίτλου. Στις δύσκολες στιγμές η ομάδα με στήριξε. Εσείς, να στηρίξετε τον νέο προπονητή. Η απόσυρσή μου δεν σημαίνει και το τέλος της σχέσης μου με τον σύλλογο. Απλά θα την παρακολουθώ σαν διασκέδαση και δεν θα... υποφέρω. Πάντως, όλες οι εμπειρίες από τις ανατροπές, τους τίτλους, τα γκολ στα τελευταία λεπτά, τις νίκες και τις ήττες, ήταν πολύ σημαντικές για όλους μας.

Ο Σκόουλς σταματάει σήμερα. Είναι από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές αυτής της ομάδας. Του εύχομαι τα καλύτερα. Εύχομαι καλή ανάρρωση και στον Ντάρεν Φλέτσερ με το πρόβλημα υγείας που τον ταλαιπωρεί. Να ξέρετε ποια φανέλα φοράτε και να προσπαθήσετε να ανταποκρίνεστε πάντα στις απαιτήσεις, τις προσδοκίες και το μέγεθος του συλλόγου. Ευχαριστώ την οικογένειά μου. Να είστε όλοι καλά... Σας ευχαριστώ».

Μπάκος: «Ο Γιάχος νίκησε τον Αστέρα…»

Δεν μπορεί να χωνέψει ο Δημήτρης Μπάκος τα όσα συνέβησαν το Σάββατο στο ΟΑΚΑ και τη διαιτησία που έτυχε ο Αστέρας Τρίπολης από τον Θανάση Γιάχο.

Μπάκος: «Ο Γιάχος νίκησε τον Αστέρα…»
Ακόμη δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει ο Δημήτρης Μπάκος τα διαιτητικά λάθη που έκανε ο Θανάσης Γιάχος στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ολυμπιακό.

Ο μεγαλομέτοχος της αρκαδικής ΠΑΕ κατηγορεί τον Χιώτη ρέφερι για αλλοίωση αποτελέσματος και τον χαρακτηρίζει αλήτη, επειδή «κατάφερε να διαλύσει τον τελικό».

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Δημήτρης Μπάκος στην «Ελευθεροτυπία»

Περιμένατε σε έναν τελικό Κυπέλλου να γίνουν τόσο σοβαρά διαιτητικά λάθη;

«Ο τελικός μέχρι το 68’ ήταν γιορτή του ποδοσφαίρου. Όλα πήγαιναν ωραία, το παιχνίδι είχε μεγάλο ενδιαφέρον. Μέχρι που το διέλυσε ο Γιάχος και η παρέα του. Ο Γιάχος κατάφερε μόνος του να διαλύσει τον τελικό. Είναι αλήτης. Δεν μας νίκησε ο Ολυμπιακός. Ο Γιάχος, ο αλήτης, μας νίκησε…».

Γιατί ασχολείστε με το ποδόσφαιρο; Τόσα χρόνια είμαστε στο ίδιο έργο θεατές…

«Γιατί να μην ασχοληθώ.; Επειδή πέσαμε πάνω στον Γιάχο; Εγώ και ο κ. Καϋμενάκης έχουμε όραμα για την ομάδα. Κοιτάμε μπροστά. Και γράψε κι αυτό. Θα φτιάξουμε τέτοια ομάδα που θα νικάμε και τον Γιάχο και τους κάθε “Γιάχους” που θα συναντάμε μπροστά μας».

Με τον κ. Σαρρή μιλήσατε; Τι σας είπε για τη διαιτησία;

«Τι παραπάνω να δει ο πρόεδρος της ΕΠΟ; Είδε κι αυτός ό,τι είδε όλη η Ελλάδα. Μια αλητοπαρέα αλλοίωσε το αποτέλεσμα ενός τελικού».

Με τον κ. Μαρινάκη τι είπατε;

«Τι να πούμε. Ο κ. Μαρινάκης καθόταν στη θέση του και έβλεπε το παιχνίδι. Δεν σφύριζε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Ο Γιάχος σφύριζε. Δυστυχώς, για την ομάδα μου και για το ελληνικό ποδόσφαιρο σφύριζε ο Γιάχος…».

Ήταν έκπληξη για σας ότι ο Αστέρας Είχε πάνω από 10.00 φιλάθλους στο πλευρό του;

«Ήταν ευχάριστη έκπληξη και θέλω να τους ζητήσω μια μεγάλη συγγνώμη που δεν μπορέσαμε να νικήσουμε τον Γιάχο. Κι αν θέλεις βάλε τίτλο στο ρεπορτάζ σου: Ο Γιάχος νίκησε τον Αστέρα…».

Υπέγραψε στη Μονακό ο Φαλκάο;

Ο Ρανταμέλ Φαλκάο έχει ήδη αποκτηθεί από τη Μονακό, σύμφωνα με πληροφορίες ιταλικής ιστοσελίδας που εξειδικεύεται στις μεταγραφές. Τον παίκτη διεκδικούν όλες οι μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Υπέγραψε στη Μονακό ο Φαλκάο;
Είναι ένας από τους επιθετικούς που το όνομά του αναμένεται να «παιχθεί» πολύ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων καθ’ όλη τη διάρκεια των μεταγραφών. Ο Ρανταμέλ Φαλκάο είναι βέβαιο πως θα αποχωρήσει από την Ατλέτικο Μαδρίτης το ερχόμενο καλοκαίρι και η ομάδα που επιθυμεί να τον αποκτήσει πρέπει να καταβάλει περίπου 60 εκατ. ευρώ, το ποσό, δηλαδή, που αποτελεί τη ρήτρα παραχώρησης του Κολομβιανού.

Σύμφωνα με ιταλική ιστοσελίδα η οποία εξειδικεύεται με τις μεταγραφικές κινήσεις, ο Φαλκάο δεν πρόκειται να… μονοπωλήσει τους τίτλους των εφημερίδων το καλοκαίρι, αφού έχει, ήδη, συμφωνήσει με την ομάδα στην οποία θα συνεχίσει την καριέρα του. Αυτή είναι η Μονακό.

Η ομάδα του Πριγκιπάτου έχει εξασφαλίσει την άνοδό της στην πρώτη κατηγορία του γαλλικού πρωταθλήματος και πρόθεση των ιδιοκτητών της είναι να ενισχυθεί, προκειμένου να πρωταγωνιστήσει αμέσως στο Σαμπιονά.

Οι πληροφορίες θέλουν τους Μονεγάσκους να έχουν ήδη καταθέσει τα 60 εκατ. ευρώ της ρήτρας σε τραπεζικό λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης, προλαβαίνοντας την Τσέλσι, η οποία βρισκόταν κοντά στην απόκτηση του Κολομβιανού. Παράλληλα οι συζητήσεις των ανθρώπων του συλλόγου με τους εκπροσώπους του Ρανταμέλ Φαλκάο βρίσκονται σε καλό δρόμο και η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές μοιάζει σίγουρη.

Τα χάνεις με τη Χάνα!

Η Χάνα Ελίζαμπεθ μας δείχνει το 30G στήθος της και όχι μόνο. Η ξανθιά καλλονή... μεγάλωσε την μπροστά κίνηση της και έγινε ακαταμάχητη, καθώς πίσω κίνηση διέθετε.