Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Θρύλος back to back!!

Ο Ολυμπιακός έγινε η 3η ομάδα στην ιστορία της ευρωλίγκας που κατακτάει για 2η σερί χρονιά το τρόπαιο με μορφή Final Four.

Θρύλος back to back!
Μετά την Γιουγκοπλάστικα(1989,1990,1991) και την Μακάμπι Τελ Αβίβ(2004,2005), ο Ολυμπιακός γίνεται η 3η ομάδα της ιστορίας της Ευρωλίγκας που παίρνει δεύτερη συνεχόμενη σεζόν το πολυπόθητο τρόπαιο (με μορφή Final Four). Οι «ερυθρόλευκοι» με τη νίκη επί της Ρεάλ Μαδρίτης (100-88) κατέκτησαν την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη σερί φορά και έκαναν κάτι που σπάνια πετυχαίνει ομάδα.

Η πρώτη φορά που διεξήχθη Final Four ήταν την περίοδο 1987-88, με το τρόπαιο να καταλήγει στην Ολίμπια Μιλάνο, η οποία είχε κατακτήσει και την προηγούμενη σεζόν τον τίτλο. Ο οποίος δεν ήταν με την σημερινή μορφή, αφού υπήρχαν νοκ-αουτ παιχνίδια μέχρι τον τελικό. Ούτως ή άλλως, με τη νοκ-αουτ μορφή και η Βαρέζε αλλά και η Ρεάλ Μαδρίτης έχουν repeat.

Με την άνετη επικράτηση του επί της Ρεάλ Μαδρίτης ο Ολυμπιακός κατάφερε αυτό που έδειχνε ακατόρθωτο. Διότι πρόκειται για μία ομάδα που δεν στηρίζεται στα πολλά εκατομμύρια, αλλά στη δουλειά, τη χημεία, το μεράκι και την τεχνογνωσία. Οι αδερφοί Αγγελόπουλοι έχουν δημιουργήσει ένα καλοκουρδισμένο σύνολο που από Έλληνες και πολλούς νέους παίκτες και πολύ βασικό, πάνω σε έναν Έλληνα προπονητή που αμφισβητήθηκε αρκετά. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: