Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

Πρωτάθλημα, «καυτά» συμβόλαια και… three-peat!!

Η επόμενη μέρα του νέου ευρω-θριάμβου του Ολυμπιακού ξεκίνησε. Ο στόχος του πρωταθλήματος, τα «καυτά» συμβόλαια του καλοκαιριού και το όραμα για τρίτη συνεχή Ευρωλίγκα. Το www.sport-fm.gr αναλύει.

Πρωτάθλημα, «καυτά» συμβόλαια και… three-peat
Ο Ολυμπιακός επιστρέφει το απόγευμα στη βάση του και πάλι ως πρωταθλητής Ευρώπης, αλλά η αποστολή του δεν έχει ολοκληρωθεί. Στόχος του είναι η κατάκτηση ΚΑΙ του φετινού πρωταθλήματος. Σε αντίθεση με πέρσι, που μετά το θρίαμβο της Πόλης ρίχτηκε κατευθείαν στη μάχη των τελικών, φέτος υπάρχει χρόνος για αποφόρτιση. Την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί ο εξ αναβολής αγώνας με τον Ηλυσιακό στα Ιλίσια και δύο μέρες μετά οι πρωταθλητές υποδέχονται στο ΣΕΦ τον Απόλλωνα Πάτρας για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου πριν αρχίσουν τα play offs και η προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου τους. Οι τελικοί αναμένεται να αρχίσουν στις αρχές ή τα μέσα του Ιουνίου.

Είναι ακόμη νωρίς, αλλά εν όψει του καλοκαιριού υπάρχουν αρκετά «καυτά» ζητήματα παικτών και θα χρειαστεί προσπάθεια και υπερβάσεις για να μείνει ο κορμός της ομάδας αναλλοίωτος. Σε πρώτο πλάνο είναι τα συμβόλαια των Σπανούλη και Χάινς που λήγουν και ασφαλώς οι μνηστήρες θα κάνουν ουρά για να τους αποκτήσουν.

Ο αρχηγός κρατά κλειστά τα χαρτιά του και παραπέμπει για τη λήξη της σεζόν σχετικά με το μέλλον του. Το τωρινό του συμβόλαιο είναι 2,4 εκατ. ευρώ και θα χρειαστεί νέα οικονομική θυσία από τη διοίκηση της ΚΑΕ για να μείνει. Όσο για τον Αμερικανό σέντερ, θα χρειαστούν πολλά περισσότερα από τις περίπου 300-350 χιλ. ευρώ που στοίχισε για φέτος προκειμένου να ανανεώσει. Παρεμπιπτόντως, Σπανούλης και Χάινς έχουν τον ίδιο μάνατζερ, τον Μίσκο Ραζνάτοβιτς, ο οποίος βρέθηκε στο Λονδίνο για το Final 4.

Μία ακόμη «καυτή πατάτα» είναι αυτή του Κώστα Παπανικολάου, που έχει μεν συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, αλλά σε αυτό υπάρχει buy out από το ΝΒΑ (τα δικαιώματά του έχουν οι Μπλέιζερς) ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν την πετυχημένη πορεία των τελευταίων ετών με στόχο τον τρίτο συνεχή ευρωπαϊκό τίτλο ή… three-peat που λένε και οι Αμερικανοί. Όμως δεν θα μπουν σε διαδικασίες πλειστηριασμού ούτε θα ανέβουν σε εξωφρενικά επίπεδα συμβολαίων συνεχίζοντας την ίδια πολιτική που έφερε και τους τίτλους. Άλλωστε αποδείχτηκε και στην πράξη ξανά πως παίκτες οι οποίοι επέλεξαν να φύγουν από τον Ολυμπιακό έγιναν μεν πλουσιότεροι σε συμβόλαια, αλλά έχασαν την ευκαιρία να κατακτήσουν πολλούς μεγάλους τίτλους την τελευταία διετία.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: