Κυριακή 19 Ιουλίου 2009

Στόουκ Σίτι θέλει Λούα Λούα

Ο Τρεζόρ Λομανά Λούα Λούα είναι πιθανό να επιστρέψει στην Αγγλία την επόμενη σεζόν καθώς ενδιαφέρον για την απόκτηση του έχει εκδηλώσει η Στόουκ Σίτι.

Ο προπονητής της ομάδας, Τόνι Πούλις έχει εισηγηθεί την απόκτηση ενός επιθετικού και ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού είναι στην λίστα του.

Στόχος είναι η μεταγραφή ενός έμπειρου παίκτη και ο Λούα Λούα μοιάζει να αποτελεί την ιδανική λύση. Ο 28χρονος ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε στο Κατάρ την τελευταία σεζόν μετά την παραχώρηση του από τον Ολυμπιακό.

Επιμέλεια : Γιάννης Πέννος

Σαραγόσα πήρε Ούτσε

Η Σαραγόσα ανακοίνωσε την απόκτηση του Ικετσούκβου Ούτσε από την Χετάφε έναντι 5.500.000 ευρώ.

Έπειτα από την αποτυχημένη προσπάθεια απόκτησης του Ρανταμέλ Φαλκάο Γκαρσία (πήγε στην Πόρτο από την Ρίβερ Πλέιτ), ο ισπανικός σύλλογος κατέλληξε στον Αφρικανό άσο.

Αύριο το πρωί ο Ούτσε θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και θα παρουσιαστεί την Τρίτη. Το συμβόλαιό του θα είναι τετραετές και θα παίρνει για κάθε χρόνο 1.800.000 ευρώ.

Αρχικά η Χετάφε είχε ζητήσει 6.000.000, αλλά τελικά συμβιβάστηκε με 5.500.000, ενώ είχε προτάσεις επίσης από την Βαλένθια και την Σεβίλλη.

Ο 25άχρονος Νιγηριανός είναι ο μικρός αδελφός του Κάλου Ούτσε. Από το 2003 μέχρι το 2007 είχε 50 γκολ σε 133 με την Ουέλβα και από το 2007 μέχρι το 2009 11 γκολ σε 55 ματς με την Χετάφε.

Αυτή είναι η τρίτη μεταγραφή της Σαραγόσα, αφού έχει αποκτήσει τον Ζερμέν Πέναντ (Λίβερπουλ), και Πάμπλο Μπάρος από την Μάλαγα, ενώ ενδέχεται να πάρει τον Χουάν Πάμπλο Καρίσο ως δανεικό από την Λάτσιο στο πλάισιο της μεταγραφής του Ματουζαλέμ.

Επιμέλεια : Γιάννης Πέννος

Ροναλντίνιο: "Αδυνάτισα..."

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Eχει γίνει πολύς λόγος για το βάρος του Ροναλντίνιο τον τελευταίο καιρό. Στη Μύκονο στην οποία πέρασε μέρος των διακοπών του ο σούπερ-σταρ της Μίλαν τα σχόλια για το συσσωρευμένο λίπος γύρω από τη μέση του έδιναν και έπαιρναν. Ο ίδιος φαίνεται ότι κατάλαβε το πρόβλημα και όπως ενημέρωσε με δηλώσεις του το Σάββατο, αδυνάτισε.

Ιδού τι δήλωσε: «Εχασα κάποια κιλά και νομίζω ότι πλησιάζω στο ιδανικό μου βάρος. Σ’ αυτό που είχα στα πρώτα χρόνια μου στην Μπαρτσελόνα». Σημειωτέον, αυτά τα χρόνια ήταν και τα καλύτερα της καριέρας του.

Εν συνεχεία ο Ροναλντίνιο μίλησε για τη νέα σεζόν της Μίλαν και τόνισε: «Θέλω να επανέλθω στο υψηλό επίπεδο. Είμαι πολύ αισιόδοξος για τη Μίλαν της επόμενης περιόδου. Θέλω να δώσω όλα αυτά που υποσχέθηκα όταν ήρθα στο Μιλάνο πέρυσι. Όλα θα πάνε καλά με μία αποδοτική προετοιμασία».

Φερνάντο Σάντος: «Στον κατάλληλο δρόμο»

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Φερνάντο Σάντος ήταν σαφώς ευχαριστημένος από την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ στη φιλική νίκη 2-0 επί της Βίλεμ, ιδίως σε σχέση με την εμφάνιση του προηγούμενου φιλικού απέναντι στην Τσίβας. Τόνισε ότι ο «δικέφαλος» είναι στον κατάλληλο δρόμο, ότι θα πορευθεί με το «γνωστό», περυσινό, 4-3-3, αλλά αναγνώρισε ότι έχει ακόμα πολλά περιθώρια βελτίωσης.

«Είμαστε πιο κοντά σε αυτό που θέλουμε. Ήμουν σίγουρος πως θα είμαστε καλύτεροι σε αυτό το φιλικό από ότι σε αυτό με την Τσίβας. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί όσο περνάει ο καιρός πέφτουν οι ρυθμοί στις προπονήσεις και έτσι οι παίκτες είναι πιο ξεκούραστοι και θα είναι ακόμη πιο φρέσκοι στα επόμενα ματς από πλευράς φυσικής κατάστασης. Θα το δείτε και στη συνέχεια, για να είμαστε έτοιμοι μέχρι τις 30 του μήνα», τόνισε αρχικά ο Πορτογάλος τεχνικός.

Όσο για το παιχνίδι με τη Βίλεμ, επεσήμανε: «Στα πρώτα 10-15 λεπτά δεν παίξαμε καλά. Κάναμε ατομικά λάθη και δεν ήμασταν 100% συγκεντρωμένοι. Μετά το 15λεπτο ισορροπήσαμε τον αγώνα, βάλαμε το γκολ και στο δεύτερο κυριαρχήσαμε, έχοντας πολύ καλές τοποθετήσεις».

Ωστόσο ξεκαθάρισε, εν όψει και των αγώνων με την Βαλερένγκα: «Εχουμε πάρα πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είμαστε ακόμα πολύ μακριά από τον ΠΑΟΚ που θέλουμε να βλέπουμε. Δεν θα είμαστε στο 100% στο πρώτο επίσημο παιχνίδι, αλλά θέλουμε να είμαστε στο καλύτερο δυνατό επίπεδο».

Οσο για τα στοιχεία βελτίωσης σε σχέση με τον αγώνα με την Τσίβας; «Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης με τον αγώνα απέναντι στην Τσίβας. Τα πάντα πήγαν στραβά σε εκείνο το ματς, σήμερα ήταν τελείως διαφορετικά. Δείξαμε ότι είμαστε στον κατάλληλο δρόμο για να φτιάξουμε μια ομάδα που πολύ δύσκολα θα δέχεται γκολ και θα μπορεί κάποιος να τη νικήσει και που πάντα θα έχει στόχο τη νίκη».

Για την «επιστροφή» στο περυσινό, γνωστό, 4-4-3, αντί για το 4-4-2 που προσπάθησε αρχικά να εφαρμόσει: «Δυστυχώς τώρα δεν έχουμε το χρόνο για να δουλέψουμε το 4-4-2. Δεν θα βιαστούμε να κάνουμε πράγματα, πόσο μάλλον όταν στις 30 Ιουλίου έχουμε επίσημο παιχνίδι. Οι περισσότεροι παίκτες που υπάρχουν φέτος στο ρόστερ, ήταν και πέρσι και ξέρουν το 4-3-3 και τις τοποθετήσεις που πρέπει να έχουν. Με τους ποδοσφαιριστές που αποκτήσαμε φέτος, γίναμε ακόμη πιο επιθετικοί με το 4-3-3. Αυτός είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουμε».

Φωτάκης: «Οσο πιο έτοιμοι γίνεται»
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Φωτάκης τόνισε: «Στόχος μας, είτε σε φιλικά είτε σε επίσημα παιχνίδια είναι η νίκη. Κάναμε καλή εμφάνιση σήμερα, παρά το γεγονός ότι είμαστε σφιγμένοι από τις διπλές προπονήσεις. Είχαμε καλή αμυντική συμπεριφορά. Ο πρώτος μας στόχος είναι να μην δεχόμαστε γκολ. Ημασταν καλά οργανωμένοι, ενώ και στην επίθεση όσο περνάει ο καιρός θα είμαστε βελτιωμένοι. Τα δύο γκολ που βάλαμε θα μας βοηθήσουν ψυχολογικά, καθώς όλοι έχουμε την πίεση ότι δεν δημιουργούμε φάσεις».

Για τις αναμετρήσεις του Γιουρόπα Λιγκ με την Βαλερένγκα σχολίασε: «Δεν μας φοβίζει ο αντίπαλος. Το μόνο κακό είναι ότι έχει δώσει 18 επίσημα παιχνίδια και θα είναι πιο φρέσκος από μας. Εμείς δεν μπορούμε να είμαστε έτοιμοι στο 100%, αλλά θα είμαστε σε όσο πιο ικανοποιητικό βαθμό γίνεται».

Τέλος, για τον εαυτό του, ο πρώην μέσος της Λάρισας, δήλωσε: «Όλα τα παιδιά που ήταν από καιρό στην ομάδα, έχουν βοηθήσει τόσο εμένα όσο και τους άλλους νέους για να ενσωματωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται».

Willem II-ΠΑΟΚ 0-2


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κόντρα στη Βίλεμ ο βελτιωμένος ΠΑΟΚ εμφάνισε ένα πρόσωπο αρκετά κοντά σε αυτό που επιδιώκει ο Φερνάντο Σάντος. Μάλιστα η καλή εμφάνιση συνδυάστηκε με νίκη, αφού ο "Δικέφαλος" επιβλήθηκε, με γκολ των Ζλάταν Μουσλίμοβιτς και Ηλία Αναστασάκου, 2-0 της ολλανδικής ομάδας.

Σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο φιλικό με αντίπαλο τη μεξικάνικη Τσίβας, ο ΠΑΟΚ ήταν... άλλη ομάδα. Ο Πορτογάλος προπονητής δεν άλλαξε πολλά στο αρχικό σχήμα (μάλιστα ο Κοντρέρας "καθιερώνεται" ως δεξί μπακ, αφού οι Τσιρίλο και Μπιζέρα έπαιξαν ως κεντρικοί αμυντικοί), ωστόσο η εικόνα του "Δικεφάλου" ήταν τελείως διαφορετική. Η μέρα με τη νύχτα.

Η τριάδα των Γκαρσία-Φωτάκη-Σορλέν στη μεσαία γραμμή δούλεψε αρμονικά, ενώ ο Φιλομένο δείχνει να δένει σιγά-σιγά με τον Μουσλίμοβιτς, έστω κι αν αναγκάζεται να κινείται πιο περιφερειακά και όχι τόσο μέσα στην περιοχή. Οι δυο τους ήταν άλλωστε εκείνοι που τελείωσαν με επιτυχία τη σέντρα ακριβείας του Φωτάκη στο 33ο λεπτό, καθώς μετά την κεφαλιά του Αργεντινού (αποκρούστηκε ενστικτωδώς), ο Βόσνιος ήταν στην καίρια θέση και σκόραρε προ κενής εστίας.

Το γκολ δεν μετέβαλε τη μορφή του αγώνα, καθώς ο ΠΑΟΚ συνέχισε να είναι το ίδιο αποδοτικός. Υπήρξαν στιγμές αδράνειας, οι οποίες δικαιολογούνται για την εποχή, αλλά εν πολλοίς ο "Δικέφαλος" ήταν ανώτερος από τη Βίλεμ. Δεν έδωσε... δικαιώματα, ενώ όποτε βρέθηκαν χώροι επιτέθηκε σωστά. Μετά μάλιστα τις αλλαγές του Σάντος, όταν η ενδεκάδα φρεσκαρίστηκε, ήρθε και το 2-0 από τα πόδια του Αναστασάκου. Στις καθυστερήσεις, ο Αραμπατζής έκανε μια ωραία κούρσα από αριστερά και έβγαλε στον έμπειρο επιθετικό που σκόραρε από κοντά.

Κρούση της Τότεναμ για Κράουτς


Ο Πίτερ Κράουτς έχει ανοίξει το σκορ για την Πόρτσμουθ σε βάρος της Μπρίστολ Σίτι Το ενδιαφέρον της Τότεναμ αλλάζει τα δεδομένα σχετικά με το μέλλον του Πίτερ Κράουτς, αφού οι «Πετεινοί» λέγεται ότι έχουν ήδη καταθέσει πρόταση στην Πόρτσμουθ για τον επιθετικό, ο οποίος στο παρελθόν αγωνιζόταν με τη φανέλα της Λίβερπουλ. Μέχρι τώρα, προβάδισμα για την απόκτησή του είχε η Σάντερλαντ.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «News of the World» την Κυριακή, έκανε λόγο για πρόταση της Τότεναμ ύψους 12 εκατ. ευρώ, ενώ το ενδιαφέρον του λονδρέζικου συλλόγου επιβεβαίωσε με δηλώσεις του και ο προπονητής του Χάρι Ρέντναπ. «Από τη στιγμή που η Πόρτσμουθ έχει αποφασίσει να τον παραχωρήσει, μας ενδιαφέρει σίγουρα. Εχω συνεργαστεί μαζί του δύο φορές στο παρελθόν και γνωρίζω τις δυνατότητες και τις ικανότητές του», υποστήριξε ο Ρέντναπ

Συμφωνία Αρη με Χατζηβρέττα


Από αντίπαλοι συμπάικτες; Ο Νίκος Χατζηβρέττας που το Σάββατο έμεινε ελεύθερος από τον Παναθηναϊκό ετοιμάζει τα πράγματα του για να μετακομίσει και πάλι στη Θεσσαλονίκη. Ο έμπειρος γκαρντ δεν θα μείνει για πολύ καιρό στο ταμείο ανεργίας, καθώς φαίνεται ότι έχει συμφωνήσει να συνεχίσει την καριέρα του στον Αρη.

Εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου ο Χατζηβρέττας την επόμενη σεζόν θα ανήκει στους "κίτρινους" με τους οποίος θα προσπαθήσει να συνεχίσει να αγωνίζεται στην Ευρωλίγκα. Οι δύο πλευρές έχουν έρθει σε προφορική συμφωνία και το μόνο που απομένει για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή είναι, ο διεθνής άσος να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να βάλει την υπογραφεί του στο συμβόλαιο.

ΠΑΟΚ ΜΠΑΣΚΕΤ: Εισητήρια διαρκείας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η ΚΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι από την Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009, ξεκινά η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010. Με την απόκτηση του εισιτηρίου διαρκείας, οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ έχουν δικαίωμα εισόδου σε όλους ανεξαιρέτως τους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010.

Οι τιμές στα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2009-2010 είναι...

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΙΜΗ

ΔΙΑΖΩΜΑ

GOLD 1.500€ VIP 2&3
SILVER 500€ VIP 1&4
BLACK 200€ 108, 109, 110, 111
WHITE 80€ Ολα τα υπόλοιπα διαζώματα

• Από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009 μέχρι και την Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009, θα έχουν δικαίωμα αγοράς εισιτηρίου διαρκείας, οι κάτοχοι καρτών διαρκείας της περιόδου 2008-09 και οι οποίοι θέλουν να ανανεώσουν τις θέσεις τους.
• Παράλληλα για το ίδιο χρονικό διάστημα (Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009 μέχρι και Πέμπτη 13 Αυγούστου 2009) θα είναι δυνατή η διάθεση των ελεύθερων θέσεων σε όλα τα διαζώματα του PAOK Sports Arena.
• Από τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2009, τα εισιτήρια διαρκείας της περιόδου 2009-2010 θα διατίθενται ελεύθερα και χωρίς καμία άλλη δέσμευση.

ΣΗΜΕΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗΣ
• Από το PAOK Sports Arena, Δευτέρα με Παρασκευή (12.00 – 8μ.μ)

ΤΡΟΠΟΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ
Για την προεγγραφή των εισιτηρίων διαρκείας απαιτείται καταβολή του 50% της τιμής του εισιτηρίου ή εξόφλησή του.
Σε κάθε περίπτωση, η εξόφληση πρέπει να γίνει με την παραλαβή των καρτών διαρκείας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Για την προεγγραφή ή την αγορά εισιτηρίου διαρκείας απαιτείται η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου, το οποίο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθεύονται από τα σημεία διάθεσης, η προσκόμιση αστυνομικής ταυτότητας και η κατάθεση του 50% της τιμής του εισιτηρίου διαρκείας ή η εξόφλησή του.
Για την ανανέωση θέσης, απαιτείται και η προσκόμιση της κάρτας διαρκείας της περιόδου 2008-09.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Για όλα τα παιδιά μέχρι 14 ετών, η τιμή των εισιτηρίων διαρκείας σε όλες τις κατηγορίες θα είναι μειωμένη κατά 50%.

ΕΙΔΙΚΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΟΧΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΠΡΟΝΟΜΙΑ-ΠΑΡΟΧΕΣ

GOLD * Πάρκινγκ VIP
* Χρήση αίθουσας VIP
* Πρόσκληση για την παρουσίαση της ομάδας
* Ειδικές εκπτώσεις για αγορά προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών από τους χορηγούς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
* Εκπτωση για αγορά προϊόντων από την μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
SILVER * Πάρκινγκ
* Ειδικές εκπτώσεις για αγορά προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών από τους χορηγούς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
* Εκπτωση για αγορά προϊόντων από την μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
BLACK * Πάρκινγκ (περιορισμένες θέσεις)
* Ειδικές εκπτώσεις για αγορά προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών από τους χορηγούς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
* Εκπτωση για αγορά προϊόντων από την μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
WHITE * Ειδικές εκπτώσεις για αγορά προϊόντων ή παροχή υπηρεσιών από τους χορηγούς της ΚΑΕ ΠΑΟΚ
* Εκπτωση για αγορά προϊόντων από την μπουτίκ της ΚΑΕ ΠΑΟΚ

Ανακοίνωσε Ίβαντσιτς η Μάιντς ...


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μάιντς ανακοίνωσε τη συμφωνία της με τον Αντρέας Ίβανσιτς, καθώς ο διεθνής Αυστριακός μέσος πέρασε από ιατρικές εξετάσεις και πλέον και το μόνο που απομένει είναι να... πέσουν οι υπογραφές, κάτι που θα γίνει σήμερα.
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο παίκτης έκανε και τις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης της γερμανικής ομάδας: «Η Μάιντς έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για να με εντάξει στο δυναμικό της. Υπάρχει μεγάλη ευφορία και ικανοποίηση λόγω της ανόδου στην Μπουντεσλίγκα. Εγώ, από την πλευρά μου, ήθελα να κάνω αλλαγή και να παίξω σε καλύτερο Πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Ίβανσιτς, που σήμερα θα κάνει την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Ετό:"Εγώ θα αποφασίσω"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μήνυμα έστειλε ο Σάμουελ Ετό στην διοίκηση της Μπαρτσελόνα λέγοντας ότι ο ίδιος θα αποφασίσει αν θα πάει ή όχι στην Ίντερ.

Ο Καμερουνέζος επιθετικός αναμένεται να επιστρέψει στην Βαρκελώνη στις αρχές της εβδομάδας και δείχνει δυσαρεστημένος για το γεγονός ότι οι "μπλαουγκράνα" συζητούν με τους "νερατζούρι" για την απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραϊμοβιτς με το ενδεχόμενο ανταλλαγής του ίδιου αλλά και του Χλεμπ, χωρίς να έχει ενημερωθεί.

"Εγώ θα αποφασίσω", φέρεται να είπε ο Αφρικανός φορ στον εκπρόσωπο του σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο και ενώ έχει ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα.

Ρομπίνιο: «Στόχος η πεντάδα!»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τους στόχους της Μάντσεστερ Σίτι εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου έθεσε ο Ρομπόνιο, μιλώντας στη «Sunday Mirror». Ο Βραζιλιάνος επιθετικός μίλησε, επίσης, με τα καλύτερα λόγια τον Κάρλος Τέβες και ανυπομονεί να συνεργαστεί μαζί του στη γραμμή «κρούσης» των «πολιτών». Ο 24χρονος παίκτης σχολίασε για την υπόθεση του Τζον Τέρι, λέγοντας: «είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και μπορεί να ηγηθεί της άμυνάς μας».

«Το κάναμε για την πεντάδα του πρωταθλήματος. Από φέτος πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας τη συγκεκριμένη νοοτροπία. Είμαι ενθουσιασμένος που αποκτήσουμε τον (Κάρλος) Τέβες. Είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και θα ήταν φανταστικό να συνεργαστούμε», δήλωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής και αναφέρθηκε στην υπόθεση του Σαμουέλ Ετό: «Είναι κρίμα που επήλθε συμφωνία με τον Ετό για οποιονδήποτε λόγο, επειδή είναι ακόμη ένας παίκτης παγκόσμιας κλάσης και η ομάδα ψάχνει τέτοιους ποδοσφαιριστές. Ωστόσο, έχουμε πάρει ήδη τον Σάντα Κρουζ και υπάρχει η προοπτική του Αντεμπαγιόρ».

Στη συνέχεια, ο Ρομπίνιο υπογράμμισε πως: «Παρότι πάντα έλεγα ότι πρέπει να αποκτήσουμε παίκτες όπως ο Τέβες και ο Κακά όταν μας δινόταν η ευκαιρία, ξέρω ότι πρέπει να “χτίσουμε” την άμυνά μας. Μπορεί να έχει τους έξι καλύτερους επιτιθέμενους παίκτες στον κόσμος, αλλά είναι χωρίς την άμυνα δεν μπορείς να κάνεις τίποτα».

Ερωτηθείς για το ενδιαφέρον των «πολιτών» για την απόκτηση του Τζον Τέρι, απάντησε: «Δεν ξέρω κάτι για τον Τέρι, εκτός από εκείνα που έχω διαβάσει. Παρόλα αυτά, είναι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και μπορεί να ηγηθεί της άμυνάς μας».

Σίγουρος για Τέρι, ο Αντσελότι


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Η Μάντσεστερ Σίτι συνεχίζει να εντυπωσιάζει με τις μεταγραφικές τις κινήσεις αλλά ο Κάρλο Αντσελότι δεν δείχνει να ανησυχεί. Οι σίτιζενς» έχουν βάλει στο μεταγραφικό τους στόχαστρο τον Τζον Τέρι αλλά ο προπονητής της Τσέλσι είναι σίγουρος ότι ο Αγγλος κεντρικός αμυντικός θα μείνει στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Ιταλός τεχνικός ανέφερε ότι δεν χρειάζεται καν να ρωτήσει τον διεθνή άσο καθώς το βλέπει στα μάτια του ότι θέλει να παραμείνει στο Λονδίνο «Είμαι σίγουρος ότι θα μείνει στη Τσέλσι. Είμαι σίγουρος 100%. Εχει συμβόλαιο για τρία ακόμη χρόνια. Δεν χρειάζεται να τον ρωτήσω επειδή μπορώ να δω στα μάτια του ότι είναι αφοσιωμένος».

Μπάλακ: «Αυτός που φταίει είναι πάντα ο προπονητής»

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Μίκαελ Μπάλακ προειδοποίησε τον Κάρλο Αντσελότι, πως αν δεν κερδίσει κάποιο τρόπαιο φέτος με την Τσέλσι, πολύ δύσκολα θα παραμείνει στον πάγκο των «μπλε» και την επόμενη περίοδο.

«Ίσως δεν είναι δίκαιο, αλλά στο ποδόσφαιρό, όσο πιο μεγάλος είναι ένας σύλλογος, τόσο μεγαλύτερες είναι και οι απαιτήσεις. Ειδικά στην Τσέλσι, εάν δε βρίσκεσαι στην κορυφή, αυτός που φταίει είναι πάντα ο προπονητής, ο οποίος πρέπει να φύγει», δήλωσε σε αγγλικά ΜΜΕ, ο Γερμανός διεθνής.

Συμπληρωματική κλήση από Καζλάουσκας

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σημαντικοί παίκτες της Εθνικής Ελλάδος ανακοίνωσαν πως δεν θα δώσουν το παρών τους στο Ευρωμπάσκετ και ο Γιόνας Καζλάουσκας αποφάσισε ήδη για τους αντικαταστάτες τους.

Πρόκειται για τους γκαρντ του Πανελλήνιου, Μανώλη Παπαμακάριο και Γιάννη Γεωργαλή, αλλά και τον φόργουορντ του Άρη, Κώστα Παπανικολάου. Ο τελευταίος αναδείχθηκε καλύτερος νέος παίκτης της Α1 για τη σεζόν που μας πέρασε, ενώ αποτέλεσε βασικό στέλεχος της εθνικής εφήβων που πρόσφατα κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ, χάνοντας στον τελικό από τις ΗΠΑ. Η επιλογή του Παπαμακάριου ήταν αναμενόμενη, αλλά οι άλλες δύο αποτελούν έκπληξη.

Οι τρεις παίκτες θα συμμετάσχουν στην προετοιμασία της εθνικής που ξεκινάει την Τρίτη(21/7) και είναι υποψήφιοι για να συμπεριληφθούν στην ομάδα που θα ταξιδέψει στην Πολωνία για το Ευρωμπάσκετ που θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΠΑΟΚ: Oι 3 αρχηγοί


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σέρτζιο Κονσεϊσάο, Κώστας Χαλκιάς και Πάμπλο Κοντρέρας θα είναι οι τρεις αρχηγοί του ΠΑΟΚ για τη νέα σεζόν.

Εχασε 2-1 από τη Σαντάνσκι ο Αγροτικός Αστέρας


Από προπόνηση του Αγροτικού Αστέρα Την ήττα με 2-1 γνώρισε ο Αγροτικός Αστέρας στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι στο Μπάνσκο κόντρα στη Σαντάνσκι, που αγωνίζεται στην Α' κατηγορία της Βουλγαρίας. Το ματς διεξήχθη στο γήπεδο του κέντρου προετοιμασίας Alexander Piri. Οι Βούλγαροι έδειξαν πιο έτοιμοι (άλλωστε το Πρωτάθλημα της χώρας αρχίζει στις 2 Αυγούστου) και είχαν μεγαλύτερο βαθμό ετοιμότητας.

Το πρώτο γκολ της αναμέτρησης ήρθε στο 43' με σουτ από την περιοχή, ενώ το 2-0 έγινε στο 60' με σουτ έξω από την περιοχή. Ο Στεφανίδης μείωσε για τον Αγροτικό Αστέρα και διαμόρφωσε το τελικό 2-1 με σουτ έξω από την περιοχή.

Οι ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιήθηκαν στο πρώτο ημίχρονο ήταν: Διλμπέρης, Παπαδόπουλος Ν., Παπαδόπουλος Γ., Χασιώτης, Βαγγελόπουλος, Κούτσης, Τσουκαλίδης, Τσούκλης, Μπεκιάρης, Γιέσιτς, Γιέβνοβιτς. Στο δεύτερο ημίχρονο: Διλμπέρης, Παπαδόπουλος Γ., Βαγγελόπουλος, Ναλμπάντης, Κούτσης, Καθάριος, Κοσμίδης, Παλάσκας, Κρουσταλέλης, Στεφανίδης, Μπλαζέφσκι.

Μετά το τέλος του φιλικού ο τεχνικός Γιώργος Φοιρός δήλωσε: "Αυτά τα παιχνίδια προετοιμασίας ως μόνο σκοπό έχουν να μας δείξουν τις αδυναμίες μας, πόση δουλειά χρειαζόμαστε ακόμα και τι πρέπει να προσέξουμε, για να αποδώσουμε τα μέγιστα κατά τη διάρκεια του Πρωταθλήματος. Οπότε η ήττα αυτή καθαυτή δεν με ενδιαφέρει τόσο, όσο με ενδιαφέρει να δέσει η ομάδα και να αποφύγει τα λάθη. Στη συνέχεια θα δουλέψουμε πάνω σε αυτά".

TENORIO ! Στοίχημα......


Επιμέλεια-TENORIO !

Ακρως ρισκαδόρικα όπως πάντα και σήμερα τα σημεία πού έχω επιλέξει απο το σημερινό πρόγραμμα... Οι τελικές μου επιλογές μετά την ανάγνωση των ρεπορτάζ είναι..... ΚΟΥΟΠΙΟ-ΧΕΛΣΙΝΓΚΜΠΟΡΓΚ-ΕΛΦΣΜΠΟΡΓΚ-ΑΣΙΡΙΣΚΑ-ΟΝΤΕΝΣΕ...... Σε ποντάρισμα με σύστημα....... Καλό μεσημέρι... σε όλους....τα σέβη μου...........


Επίσης για τούς κυνηγούς φαντασμάτων υπάρχουν οι μπόμπες των ΒΑΣΑΛΟΥΝΤ και ΑΟΥΣΤΡΙΑΣ ΒΙΕΝΝΗΣ... με προτίμηση στο διπλό της ΒΑΣΑΛΟΥΝΤ...


Καλά να περνάτε τα σέβη μου TENORIO !

Πλατινί: "Εγώ θα κόστιζα 93"!


Ο Μισέλ Πλατινί στη συνέντευξη Τύπου Oτι ο Μισέλ Πλατινί υπήρξε μεγάλος ποδοσφαιριστής στα νιάτα του είναι γνωστό σε όλο τον πλανητή. Ο ισχυρός άνδρας της UEFA μίλησε στο ιταλικό περιοδικό «L�Espresso», τονίζοντας ότι αν ο Κριστιάνο Ρονάλντο κοστίζει 92 εκατομμύρια ευρώ τότε εκείνος όταν έπαιζε ποδόσφαιρο θα κόστιζε σίγουρα 93 (!).

Ο κάθε άλλο παρά μετριοφρόνων παράγοντας σχολίασε επίσης τα αμέτρητα χρήματα που ξοδεύει στις μεταγραφές η Ρεάλ Μαδρίτης, λέγοντας ότι αυτό ίσως έχει αρνητικό αντίκτυπο στην υπόλοιπη Ευρώπη.

«Λιοντάρια» Ριμόλντι και Σκάνγκλια

rimoldi.jpgΑργεντίνικη ενίσχυση για τον Πανσερραϊκό όπου απέκτησε τους Λούκας Ριμόλντι και Λούκας Σκάνγκλια από τον ΠΑΣ Γιάννινα.



Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει «Την κόκκινη φανέλα θα φοράνε για την επόμενη αγωνιστική περίοδο οι Λούκας Ριμόλντι και Λούκας Σκάγκλια. Οι δύο Αργεντίνοι παίκτες συμφώνησαν με τη διοίκηση της ομάδας των "λιονταριών" και τη Δευτέρα το απόγευμα θα βρίσκονται στα 3-5 πηγάδια της Νάουσας για να γνωρίσουν τους νέους τους συμπαίκτες.

Ο Ριμόλντι είναι αμυντικό χάφ και γεννήθηκε στις 7 Αυγούστου 1980 στην Κόρντομπα, έχει ύψος 1,84 και ζυγίζει 79 κιλά. Ο Σκάγκλια είναι σεντερ φόρ γεννήθηκε στις 6 Μαϊου 1987 στο Ροζάριο της Αργεντινής, έχει ύψος 1,68 και βάρος 68 κιλά. Να θυμίσουμε ότι πέρσι ο Λούκας Ριμόλντι αγωνίστηκε με τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα από την αρχή της χρονιάς, ενώ ο Λούκας Σκάγκλια πήγε στον "Άγιαξ της Ηπείρου" τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου».

Ισόπαλες 1-1 Σκόντα Ξάνθη-Δόξα Δράμας


Βολφ και Κωνσταντινίδης στην πρώτη της Ξάνθης Ισόπαλι 1-1 έληξε το φιλικό παιχνίδι της Σκόντα Ξάνθης με την Δόξα Δράμας, που διεξήχθει το Σάββατο στα Πηγάδια, έδρα της πρώτης. Για την ομάδα του Βόλφανγκ Βολφ το γκολ σημείωσε ο Πίτερ Στίβαρ, ενώ για τους Δραμινούς σκόρερ ήταν ο Χαράλαμπος Μουρατίδης.

Οι προπονητές των ομάδων Βολφγκανγκ Βολφ και Κώστας Βασιλακάκης είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και να δώσουν χρόνο συμμετοχής σε όλους τους ποδοσφαιριστές τους.

ΣΚΟΝΤΑ ΞΑΝΘΗ: Λυμπερόπουλος (30' Γκσπούρνιγκ), Κωστούλας (46' Βάλλας), Σταθάκης (46' Λιαπάκης), Φερναντέζ (46' Τζιωρτζόπουλος), Μπέρτος (30' Κομεσίδης), Γκουέντε (46' Ριζογιάννης), Ταϊντέρ (30' Στρμπα), Γκόμεζ (46' Ζιέντσουκ), Μαρσελίνιο (46' Πόι), Λουτσιάνο (30' Κόλμπας), Σουάνης (46' Στίβαρ).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ: Καρατζιοβαλής, Παπαθανασίου, Παπαδόπουλος, Πακαλτσής, Σαμαράς, Ντορ, Τσουκαλάς, Μαχαιρούδης, Γκοντζάλες, Αγγος, Ντιό.
Ακόμη αγωνίστηκαν οι Καραβελίδης, Τσιμπλίδης, Γαλακτερός, Αθανασιάδης, Πατενταλής, Πινδώνης, Γκίκας, Βαν Ες, Μουρατίδης Λ, Μουρατίδης Χ, Τρελλόπουλος, Γεωργίου, Κωνσταντινίδης, Τοπαλίδης.

Ο Αντεμπαγιόρ στη Μάντσεστερ Σίτι!


Ανακοίνωσε τον Αντεμπαγιόρ η Μάντσεστερ Σίτι Η Μάντσεστερ Σίτι ανακοίνωσε το Σάββατο την απόκτηση του Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ της Αρσεναλ. Ο 25χρονος διεθνής με το Τογκο, υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας πέντε χρόνων με την ομάδα του Μάντσεστερ, που μαζί με τον Αντεμπαγιόρ έχει και τους Κάρλος Τέβεζ, Ρόκε Σάντα Κρουζ (που αποκτήθηκαν φέτος), Ρομπίνιο, Κρεγκ Μπέλαμι και Μβαρουβαρί στην επίθεση.

«Ήρθα να γράψω ιστορία με την ομάδα. Αυτό μου είπαν ότι ήθελαν και ο πρόεδρος με τον προπονητή και είμαι ανυπόμονος να αρχίσω» υποστήριξε στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο Αντεμπαγιόρ. Από την πλευρά του ο προπονητής της ομάδας Μαρκ Χιούζ είπε: «Ο Εμανουέλ είναι ένας από τους κορυφαίους επιθετικούς της Πρέμιερ Λιγκ, από τότε που ήρθε από την Γαλλία και είμαστε ενθουσιασμένοι που συμφώνησε μαζί μας».

Ειπε..........................

"Οταν δεν είσαι σοβαρός αυτά παθαίνεις"

Τιμούρ Κετσπάγια

(...ο προπονητής του Ολυμπιακού για το γεγονός ότι το 3-1 υπέρ της ομάδας του απέναντι στην Μπόχουμ έγινε τελικά 3-3)

Ψιθυροι..........................

  • Δύο προθεσμίες εκπνέουν σήμερα Κυριακή (19/7). Μεγάλη μέρα για Σάρας και Γιούρκα...
  • Δεν άργησαν οι Παναθηναϊκοί να "ανακαλύψουν" παρατσούκλι στο νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, τον Κελάτι, τον οποίο αποκαλούν... Πελάτη! Τι καλά που θα ήταν να μέναμε απλώς και μόνο στην καζούρα...
  • Ακόμη κι οι ίδιοι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού ξαφνιάστηκαν όταν πληροφορήθηκαν τα σενάρια που κυκλοφόρησαν περί ενδιαφέροντος της ομάδας τους για τον Οκκά και τον Κωνσταντίνου!

Συναγερμός στο ξενοδοχείο της Ιντερ...


Δεν έμεινε ικανοποιημένος ο Μουρίνιο... Ένα τηλεφώνημα για βόμβα στο ξενοδοχείο που διαμένει η αποστολή της Ιντερ στο Λος Αντζελες, ανάγκασε τους πρωταθλητές Ιταλίας να φύγουν από τα δωμάτια τους και να καθίσουν περίπου μία ώρα στο γκαζόν έξω από το κτήριο περιμένοντας την αστυνομία να φτάσει και να ερευνήσει το χώρο. Όπως αποδείχθηκε το τηλεφώνημα ήταν φάρσα και έτσι η αποστολή της Ιντερ, μαζί με 200 άλλους πελάτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου ταλαιπωρήθηκαν χωρίς λόγο.

Οι Ιταλοί την Κυριακή το απόγευμα θα δώσουν φιλικό παιχνίδι με τη μεξικανική Κλαμπ Αμέρικα, ενώ την Τρίτη ο Ζοζέ Μουρίνιο θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην του ομάδα, την Τσέλσι. Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλαμβάνει ταξίδι στη Βοστώνη, όπου την Κυριακή θα κοντραριστούν οι δύο μεγάλοι σύλλογοι του Μιλάνο, Ιντερ και Μίλαν

Θέλουν Δέσπο στο Ιβανώφειο

Μετά τους περιφερειακούς σειρά παίρνουν και οι ψηλοί για την ομάδα του Ηρακλή, με τον Λευτέρη Κακιούση να έχει ετοιμάσει μία λίστα παικτών που επιθυμεί να φέρει στο Ιβανώφειο ενόψει της επόμενης περιόδου. Ένας απ’ αυτούς φέρεται να είναι ο Δημήτρης Δέσπος (2.09), παλιότερα παίκτης της ΜΕΝΤ και ο οποίος προέρχεται από μία εξαιρετική σεζόν με την ομάδα του Περιστερίου με το οποίο κέρδισε την άνοδο στην Α1 κατηγορία. Ο Έλληνας σέντερ ήταν πρώτος σκόρερ στην ομάδα του Περιστερίου με συνολικά 292 πόντους και 9.7 μέσο όρο ενώ ήταν ο κορυφαίος και στα ριμπάουντ έχοντας 5.8 ανά αγώνα. Ο Δημήτρης Δέσπος έδινε μία ασίστ ανά αγώνα ενώ είχε 65% στις βολές και 64% στα δίποντα, όταν από τους κορυφαίος στην άνοδο του Περιστερίου στην Α1. Οι “κυανολευκοι” θέλουν να τον αποκτήσουν για να πάρουν έναν παίκτη που έχει γνώση της κατηγορίας έχοντας αγωνιστεί επί σειρά ετών και ο οποίος να δίνει λύσεις σε άμυνα και επίθεση. Ουσιαστικά θέλουν να έχουν το επιτυχημένο δίδυμο του Περιστερίου, με τον Ραλφ Μπούτσι να έχει ήδη υπογράψει στον Ηρακλή ενώ πέρυσι είχε μία εξαιρετική χρονιά όντας συμπαίκτης του Δέσπου.
Στην περίπτωση του Σάββα Καμπερίδη ο Ηρακλής πρότεινε στον Έλληνα γκαρντ να δεχθεί μία μείωση της τάξεως του 25%, την οποία όμως θα έπαιρνε με την μορφή πριμ ανόδου. Ουσιαστικά δεν θα έχανε τίποτα με τον Σάββα Καμπερίδη να απαντάει αρνητικά, κάτι που δεν άρεσε στους “κυανόλευκους”. Ανάλογη απάντηση είχε δώσει και Κώστας Τότσιος ο οποίος αποτέλεσε παρελθόν από την ομάδα του Ηρακλή.
Οι “κυανόλευκοι” θα περιμένουν την νέα απάντηση του παίκτη ή την επόμενη κίνηση του μιας και έχει όψιον για να αποχωρήσει από την ομάδα. Περισσότερες εξελίξεις στα θέματα των παικτών αναμένονται από την Δευτέρα, με τον Λευτέρη Κακιούση να προσπαθεί να κλείσει το θέμα.
Φήμες για Α1
Έντονη φημολογία στην Αθήνα κατά την διάρκεια της χθεσινής ημέρας ότι ο Ηρακλής θα μπορέσει μέσω ενός… ντόμινο να βρεθεί στην Α1 κατηγορία, αναπληρώνοντας την Ολύμπια Λάρισας η οποία αδυνατεί να συμμετάσχει στο πρωτάθλημα. Οι φήμες ανέφεραν ότι η Δάφνη δεν θα δέχονταν να ανέβει στην Α1 και έτσι ο επόμενος επιλαχών είναι ο Ηρακλής. Αυτή η φημολογία δεν επιβεβαιώθηκε με τους ανθρώπους των “κυανολεύκων” να μην ασχολούνται από την στιγμή που δεν υπάρχει κάτι επίσημο.
Μέσα στην εβδομάδα που έρχεται αναμένεται να υπάρχει εξέλιξη και στα εισιτήρια διαρκείας ώστε να ξεκινήσει η διάθεση τους προς τον κόσμο που περιμένει με ενδιαφέρον για να μπορέσει να αγοράσει και να βοηθήσει οικονομικά την ομάδα.Πηγη Μετροσπορ

Στην Τζένοα ο Κλέιτον!

kleiotoninter.jpgΑκόμη ένας παίκτης που δεν ήταν στα πλάνα του Χενκ Τεν Κάτε φαίνεται να βρίσκει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Μετά τον Ίβανσιτς που απο το πρωί του Σαββάτου είναι και επίσημα παίκτης της Μάιντζ, ο Σίλβα Κλέιτον προβάρει την φανέλα της Τζένοα.

Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες εβδομάδες οι Γενοβέζοι... τσέκαραν από dvd τον Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό και ο τεχνικός της ομάδας Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι έδωσε το «πράσοινο» φως για την μεταγραφή του παίκτη που θα φτάσει στα 2 εκ. ευρώ. Πιθανότατα και σήμερα να υπάρξει η ανακοίνωση της απόκτηση του Κλέιτον από την Τζένοα.

Έμεινε χωρίς Φεράρι!

aida_yespica113.jpgΗ σχέση του Ματέο Φεράρι με την Άιντα Γέσπικα έλαβε οριστικά τέλος. Το ζευγάρι χώρισε μετά από επιθυμία του ποδοσφαιριστή καθώς τόνισε ότι δεν είναι ερωτευμένος πλέον με το 27χρονο μοντέλο. Οι φήμες που θέλουν το ζεύγος να χωρίζει λόγω της μεταγραφής του Ιταλού στην Τουρκία και την Μπεσίκτας δεν ισχύουν. Πλέον και οι δύο έχουν βάλει ως προτεραιότητα τον γιο τους.

Προς Αρη ο Χατζηβρέττας

xatzivrettas_karfoma_panathinaikos.jpgΟ Νίκος Χατζηβρέττας δεν θα συνεχίσει την καριέρα του στον Παναθηναϊκό αλλά δεν θα μείνει και άνεργος. Ο 32χρονος διεθνής άσος συμφώνησε προφορικά με τον Άρη.


Όπως όλα δείχνουν ο πρώην πράσινος αφού δεν τα βρήκε στον οικονομικό τομέα με το τριφύλλι και αφού ευχαρίστησε την ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα αγωνιστεί και πάλι σε σύλλογο της Θεσσαλονίκης μετά τον Ηρακλή.

«Τετράδα πρωταθλήματος»

santos_proponisi.jpgΝα βάλει τον ΠΑΟΚ μέσα στις τρεις μεγάλες αθηναϊκές ομάδες θέλει ο Φερνάντο Σάντος. Ο προπονητής του δικεφάλου παρέθεσε συνέντευξη στους εκπροσώπους του Τύπου και δήλωσε ότι επιθυμεί να σταθεροποιήσει τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης σε υψηλό επίπεδο. Ο Πορτογάλος τεχνικός ανέφερε ότι η ομάδα του δεν μπορεί να παίξει με 4-4-2 με το σημερινό ρόστερ ενώ αποκάλυψε ότι πίστεψε από την πρώτη στιγμή στον Ζαγοράκη θα θα ήθελε να δουλεύει και του χρόνου στην Τούμπα.


Αναλυτικά όσα δήλωσε:
Δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός για την εικόνα του ΠΑΟΚ εξαιτίας της εμφάνισης στο φιλικό παιχνίδι με την Τσίβας. Εσείς πως βλέπετε το θέμα;
«Δεν πρέπει να επικεντρώσουμε την προετοιμασία σε ένα φιλικό. Η προετοιμασία είναι για να γίνει δουλειά σε πολλά επίπεδα και οι προπονήσεις μετράνε. Κανένα αποτέλεσμα και καμία αγωνιστική εικόνα στην παρούσα φάση δεν θα μας αποπροσανατολίσει από την ανταγωνιστική νοοτροπία που δημιουργήσαμε πέρυσι θέλουμε να κρατήσουμε και φέτος. Καταλαβαίνω ότι βγαίνει κούραση σε παίκτες από την επιβάρυνση των δύο πρώτων εβδομάδων. Στην παρούσα φάση της προετοιμασίας δεν μπορείς να βγάλεις μέσα στο γήπεδο την πραγματική σου δυναμική και τεχνική, ούτε βέβαια ακόμη και την τακτική στο βαθμό που θέλουμε λόγω κούρασης. Αυτοί οι τομείς απαιτούν να είναι οι παίκτες φρέσκοι και σωματικά αλλά και στο μυαλό. Αναγνωρίζουμε τον παράγοντα κούραση στην παρούσα φάση, αλλά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για όλα. Οι παίκτες ξέρουν καλά ότι φέτος έχουμε λίγο χρόνο στη διάθεσή μας για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών μας, καθώς στις 30 Ιουλίου δίνουμε το πρώτο μας παιχνίδι στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε καλά προετοιμασμένοι για τότε και αυτό ξεκινάει από την ανταγωνιστική νοοτροπία που πρέπει να δείχνουμε παντού, η οποία δεν εξαρτάται από την κούραση. Είναι αδύνατον στο πρώτο μας επίσημο παιχνίδι να βρεθούμε σε φουλ αγωνιστική φόρμα, οπότε πρέπει να ισορροπήσουμε την έλλειψη ετοιμότητας με σωστή αγωνιστική νοοτροπία. Είμαι σίγουρος ότι η εικόνα των τελευταίων φιλικών στην Ολλανδία θα είναι διαφορετική. Και περιμένω να είναι καλύτερες οι εμφανίσεις τις ομάδας επειδή οι παίκτες θα αποκτήσουν μεγαλύτερη φρεσκάδα από το γεγονός ότι οι προπονήσεις θα μειώνονται σταδιακά σε διάρκεια και ένταση».

Στα πρώτα φιλικά φάνηκε η μεσαία γραμμή να μην έχει σωστά τρεξίματα και να μένει πίσω όλη η ομάδα. Θα αλλάξει αυτό;
«Είμαι σίγουρος ότι θα το ξεπεράσουμε αυτό. Θα αλλάξουμε κάποια πράγματα καθώς φάνηκε ότι με δύο παίκτες σε κεντρικό άξονα δεν πάει η ομάδα όπως πρέπει. Θα βάλουμε πιο πολλούς παίκτες στη μεσαία γραμμή για να κερδίσουμε μάχες και να βγάλουμε σωστά μπροστά την ομάδα».

Άρα θα δούμε αλλαγή του συστήματος από 4-4-2 που δοκιμάζατε ως τώρα στην προετοιμασία σε 4-3-3, επειδή ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί με αυτό το ρόστερ που διαθέτει να παίξει 4-4-2;
«Είναι γεγονός ότι δε μας ταίριαξε το 4-4-2. Ο ΠΑΟΚ δεν μπορεί να παίξει με 4-4-2 όπως το θέλω εγώ, με το σημερινό ρόστερ. Δεν έχουμε παίκτες με τα χαρακτηριστικά που απαιτεί το σύστημα. Και το λέω αυτό με βεβαιότητα γιατί κατά το παρελθόν έχω παίξει πολλές φορές 4-4-2, περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο σύστημα».

Αφού προτιμάτε το 4-4-2, γιατί δεν αποκτήθηκαν παίκτες με αυτά τα χαρακτηριστικά για να παίξει έτσι ο ΠΑΟΚ;
«Δεν είπα ότι προτιμώ το 4-4-2 και κανένα άλλο σύστημα. Και το 4-3-3 είναι από τα αγαπημένα μου. Και δεν είναι μόνο οι παίκτες που πήραμε στις μεταγραφές, είναι και κάποιοι που θέλαμε να πάρουμε αλλά δεν τα καταφέραμε τελικά. Με αυτό δυναμικό που έχουμε δεν μπορούμε να παίξουμε 4-4-2. Έτσι θα επικεντρωθούμε περισσότερο στο 4-3-3 και θα δουλέψουμε με αυτούς τους παίκτες που έχουμε για να γίνουμε καλύτερη ομάδα».

Ποιος ήταν ο δικός σας ρόλος στις μεταγραφές;
«Αυτό δεν είναι σημαντικό θέμα. Έχουμε ένα πολύ καλό ρόστερ και το εμπιστευόμαστε απόλυτα. Κάνουμε κάποιες δοκιμές και επικεντρώνουμε τη δουλειά μας σε αυτούς τους παίκτες που έχουμε».

Είστε ικανοποιημένος με τον τρόπο ένταξης των μεταγραφών στην ομάδα;
«Ναι, είμαι ικανοποιημένος καθώς έχουν δουλέψει πολύ σε μεγάλες εντάσεις προπονήσεων που κάποιοι δεν είχαν συναντήσει ποτέ πριν. Όλοι οι παίκτες δείχνουν μεγάλη αφοσίωση στις οδηγίες και τον τρόπο που δουλεύουμε και είναι καλός ο ρυθμός προσαρμογής τους στις απαιτήσεις της ομάδας. Υπάρχουν βέβαια κάποιες διαβαθμίσεις. Ο Φωτάκης για παράδειγμα είναι πιο κοντά από άποψη τακτικής σε αυτά που ζητάμε καθώς έχει μεγαλύτερη εμπειρία, ενώ για άλλους παίκτες όπως οι Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου, Αμπουμπακάρι δουλεύουν ίσως πρώτη φορά με τέτοιο τρόπο και δεν ξέρουν τι ακριβώς ζητάμε για να ανταποκριθούν άμεσα. Και πάλι όμως είμαι ικανοποιημένος από όλους, και είμαι σίγουρος ότι όλοι θα αποτελέσουν εργαλεία της ομάδας».

Προετοιμασία έκαναν με την πρώτη ομάδα και κάποιοι πιο μικροί σε ηλικία παίκτες. Πιστεύετε ότι έχουν ταλέντο και θα μπορέσουν γρήγορα να προσφέρουν;
«Καταρχάς έχουμε μικρούς παίκτες και στην πρώτη ομάδα, όπως είναι ο Παπάζογλου, ο Κουτσιανικούλης κτλ. Νομίζω ότι σίγουρα έχουν ταλέντο και θα χρησιμεύσουν στην ομάδα αλλά χρειάζονται το χρόνο τους. Δεν είναι έτοιμοι για να βρουν μία σταθερότητα καθώς τόσα χρόνια δεν δούλευαν με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και στόχους όπως έχουμε εμείς τώρα».

Πως μπορεί να κοντράρει ο ΠΑΟΚ ομάδες με τριπλάσιο και τετραπλάσιο μπάτζετ; Μπορεί η ομάδα να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός τέτοιου ανταγωνισμού;
«Εμείς παραμένουμε πιστοί στο πλάνο που είχαμε θέσει εξ αρχής πριν από δύο χρόνια. Βάσει αυτού θέλαμε τον 3ο χρόνο ο ΠΑΟΚ θα σταθεροποιηθεί μέσα στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας και να διεκδικεί τα ίδια πράγματα με αυτές. Εγώ βλέπω την ομάδα να σταθεροποιείται σε ένα υψηλό επίπεδο κοντά σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Άρα στο εξής κάθε χρόνο αυτές οι τέσσερις ομάδες θα διεκδικούν το πρωτάθλημα, και θα είναι αυτές που θα παλέψουν για τις πρώτες θέσεις. Εμείς θέλουμε να είμαστε κοντά σε αυτές τις τρεις ομάδες.

Θα είστε ικανοποιημένος με μία σεζόν όπως η περσινή;
«Σαφέστατα και θα είμαι, καθώς κάτι τέτοιο θα είναι μέσα στο πλάνο. Αν ο ΠΑΟΚ κάνει και φέτος ότι πέρυσι θα είναι μία επιτυχία. Θέλουμε να παλέψουμε για μία από τις τέσσερις πρώτες θέσεις και να είμαστε εκεί κοντά στην κορυφή με μικρή βαθμολογική διαφορά. Αν μείνουμε 15-20 βαθμούς πίσω, τότε θα είναι αποτυχία».

Πέρυσι έλειπε το εύκολο γκολ από τον ΠΑΟΚ. Πιστεύετε ότι με τις μεταγραφές που έγιναν θα βρεθεί η λύση;
«Έχουμε άλλες λύσεις, άλλου τύπου και πρέπει να τις εφαρμόσουμε. Έχουμε πίκτες με χαρακτηριστικά που θα δώσουν λύσεις και από τα πλάγια, όπως για παράδειγμα ο Φιλομένο, ο Κουτσιανικούλης, ο Βιερίνια… Υπάρχει επίσης φέτος και ο Φωτάκης στην ομάδα, ο οποίος θα δώσει και ένα ακόμη χαρακτηριστικό που μας έλειψε, τα σουτ έξω από την περιοχή. Έχουμε εναλλακτικές λύσεις, και αν κάτι δεν πηγαίνει καλά μπορούμε να το αλλάζουμε. Αλλά δεν μπορούν να γίνουν άμεσα συγκρίσεις με πέρυσι. Πέρυσι η πρόοδος της ομάδας ήταν αλματώδης! Πρόπερσι είχαμε μία καταστροφική σαιζόν και καταφέραμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στην ομάδα μέσα σε ένα χρόνο. Αυτό που έγινε ήταν εκπληκτικό. Και είχαμε δύο μήνες προετοιμασία πέρυσι, ενώ τώρα έχουμε λιγότερο χρόνο. Μέχρι να φτάσουμε στην έναρξη του πρωταθλήματος υπάρχει χρόνος, αλλά πρέπει να παίξουμε σωστά και στην Ευρώπη, ακόμη κι αν δεν είμαστε 100% έτοιμοι».

Πότε θεωρείτε ότι οι φίλαθλοι θα κάτι παραπάνω πρέπει ζητήσουν κάτι παραπάνω;
«Ο κόσμος έχει πάντα πιο υψηλές απαιτήσεις αλλά σε κάθε περίπτωση θα έχει κάθε δίκαιο να παραπονεθεί αν ο ΠΑΟΚ δεν είναι ανταγωνιστικός με τις τρεις ομάδες των Αθηνών. Αν μέσα στο πρωτάθλημα μείνουμε 15 βαθμούς πίσω από την πρώτη θέση, τότε ο κόσμος έχει δίκαιο να παραπονιέται. Αλλά αν είμαστε ακόμη και 5-6 βαθμούς πίσω από την κορυφή τότε παραμένουμε ανταγωνιστικοί και είμαστε μέσα στο στόχο μας. Τώρα είναι πιο ξεκάθαροι οι στόχοι, κάτι που έλειψε στον ΠΑΟΚ όλα τα χρόνια που θυμάμαι τον εαυτό μου στην Ελλάδα από το 2000 και μετά. Είναι πολύ σημαντικό ότι ο ΠΑΟΚ έχει καταφέρει να παλεύει παντού και να είναι ανταγωνιστικός».

Τι έχετε να πείτε για την πρόσληψη του πρώην προέδρου της ΕΠΟ στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ σε ρόλο εκτελεστικού διευθυντή;
«Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει επίπεδο οργάνωσης. Και με καλύτερη οργάνωση προσπαθεί να φτάσει εκεί που ήταν κάποτε. Δεν μιλάω για οπαδούς και ιστορία. Μιλάω για άλλα θέματα τα οποία κάνουν μία μεγάλη ομάδα μεγαλύτερη και τη φέρνει στα πρότυπα των μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων. Αρκεί να δούμε τώρα την οργάνωση που έχει όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα του ΠΑΟΚ στο οποίο όλοι ξέρουν τις αρμοδιότητές τους. Τώρα ο ΠΑΟΚ λειτουργεί σαν μεγάλη ομάδα με διακριτούς ρόλους σε όλα τα πόστα, το αθλητικό κέντρο να είναι σε εξέλιξη και η ομάδα έχει ανακτήσει πλέον το σεβασμό όλων. Κάθε άνθρωπος που έρχεται στον ΠΑΟΚ αναλαμβάνει και ένα ρόλο βοηθώντας την ομάδα να ανέβει επίπεδο. Οι μεγάλες ομάδες δεν είναι μόνο αυτές που έχουν καλούς παίκτες και προπονητή, αλλά τεράστια οργάνωση σε όλα τα επίπεδα. Σε όλους τους τομείς. Η Μάντσεστερ και η Μίλαν είναι καλύτερες ομάδες όχι μόνο επειδή έχουν περισσότερα χρήματα αλλά επειδή έχουν τέλεια οργάνωση παντού. Εμείς είμαστε στην αρχή και κάνουμε κάποια βασικά πράγματα. Έχουμε δουλειά μπροστά μας. Κάνουμε σκάουτινγκ σε συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς να σημαίνει αυτό ότι αν μας τύχει κάτι καλό θα πούμε όχι. Ο ΠΑΟΚ θα πάει ακόμη καλύτερα με το αθλητικό κέντρο και θα έχει μεγαλύτερη σταθερότητα. Όλα όσα χρειάζονται στην ομάδα έχουν μπει σε ένα δρόμο και ο κόσμος που περιμένει πολλά χρόνια χωρίς κανένα φως στο τούνελ και ήταν μέσα στο σκοτάδι χωρίς ελπίδα, πλέον αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει φως και η ομάδα πηγαίνει μπροστά σε όλα τα θέματα».

Πιστεύατε εξ αρχής όταν ήρθατε στον ΠΑΟΚ ότι μέσα σε δύο χρόνια η ομάδα θα μεταμορφωθεί;
«Πίστεψα στο Ζαγοράκη. Τον γνώριζα σαν προσωπικότητα και πίστεψα στο πλάνο που μου είπε. Με γνώριζε από την ΑΕΚ και μου ζήτησε συγκεκριμένα πράγματα που ήξερε ότι μπορώ να κάνω. Ξέρει ότι εγώ δεν δίνω ψεύτικες ελπίδες και δεν θα πω αυτά που θέλουν να ακούσουν οι οπαδοί. Ήξερα το σοβαρό πλάνο, αλλά το αποτέλεσμα κανείς δεν το ήξερε. Κανείς δεν ξέρει το μέλλον. Ο ΠΑΟΚ κατά την άποψη μου έχει μπει σε σωστές ράγες για να πάει καλύτερα στο μέλλον, ακόμη και χωρίς Ζαγοράκης και Σάντος. Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα βρίσκεται σταθερά ψηλά και τα επόμενα χρόνια και θα γίνει η Ελλάδα όπως η Ιταλία, η Αγγλία και άλλες χώρες όπου 3-4 ομάδες διεκδικούν τον τίτλο. Έτσι πρέπει να γίνεται και όχι όπως στην Ελλάδα (και την Πορτογαλία τελευταία…) όπου ένας πάντα παίρνει τον τίτλο… Φέτος όλοι θα μιλάνε για τέσσερις διεκδικητές του τίτλου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια ήταν μόνο τρεις…»

Του χρόνου θα είστε και πάλι μαζί στην προετοιμασία του ΠΑΟΚ;
«Θα περάσουμε σε άλλα πράγματα και αν είναι να κοιτάξουμε πιο ψηλά, ναι θα ήθελα να είμαι. Αλλά από την αρχή αυτό που είχαμε πει με το Ζαγοράκη ήταν να κάνουμε ένα τριετές πλάνο. Μετά από τα τρία χρόνια θα δούμε αν θα συνεχίσουμε και παρακάτω. Έχω μεγάλες απαιτήσεις από τον εαυτό μου και θέλω πάντα να κερδίζω. Το ίδιο θέλουν και ο Ζαγοράκης με το Βρύζα. Είναι γεννημένοι νικητές, όπως και εγώ. Θέλομε νίκες παντού και βλέπουμε πάντα όσο πιο ψηλά γίνεται… Για το μέλλον θα μιλήσουμε μετά από το τέλος της φετινής σεζόν… »

Φουλάρει για Λεονάρντο η ΑΕΛ

leonarntooooooooo.jpgΕπανέρχονται δυναμικά στο κυνήγι της απόκτησης του Βραζιλιάνου μεσοεπιθετικού του Λεβαδειακού Λεονάρντο οι ιθύνοντες των «βυσσινί». Από την στιγμή που η ΑΕΚ απέσυρε το ενδιαφέρον της οι Θεσσαλοί θεωρούν ότι μπορούν να αποκτήσουν το παίκτη.



Κόλπο γκρόσο ετοιμάζουν οι άνθρωποι της Λάρισας προκειμένου να αποκτήσουν τον Βραζιλιάνο Λεονάρντο και να τον εντάξουν άμεσα στο έμψυχο δυναμικό τους. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ οι «βυσσινί» ετοιμάζουν επίσημη πρόταση στον Λεβαδειακό και αισιοδοξούν ότι μπορούν να πάρουν την θετική απάντηση του Γιάννη Κομπότη.

Από την πλευρά τους οι διοικούντες της ΑΕΛ δεν επιβεβαιώνουν το συγκεκριμένο ενδιαφέρον για την ώρα αφού έχουν στρέψει την προσοχή τους στον επαναληπτικό με την ΚΡ Ρέικιαβικ.

Υπογράφει στον Άρη ο Φερνάντες

fernadario.jpgΤα «κίτρινα» προβάρει ο Ντάριο Φερνάντες ο οποίος τα έχει βρει σε όλα με τους ιθύνοντες του Άρη και αφού εξασφάλισε κοινοτικό διαβατήριο φτάνει σήμερα στην Θεσσαλονίκη για υπογραφές. Αύριο είναι το καθοριστικό ραντεβού για τον Μπουάζα.



Κοντά σε μια σημαντική προσθήκη βρίσκεται ο Άρης όπου έχει έρθει σε συμφωνία με τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό Ντάριο Φερνάντες. Ο Λατινοαμρικανός υποστηρίζει ότι έχει το κοινοτικό διαβατήριο στα χέρια του σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΕΔΡΑ και σήμερα μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη για να πέσουν οι υπογραφές. Από την πλευρά τους οι άνθρωποι του Άρη έχουν συμφωνήσει με τους Ισραηλινούς για τον μονοετή δανεισμό του παίκτη.

Από κει και πέρα οι ιθύνοντες του Άρη πιέζουν και για την περίπτωση του Αμούρ Μπουάζα της Φούλαμ ώστε να πάρει μεταγραφή για ένα χρόνο με την μορφή δανεισμού. Αύριο θα γίνουν οι καθοριστικές συζητήσεις με τους Άγγλους όπου και θα αποφασιστεί το μέλλον του 25χρονου Αλγερινού αριστερού εξτρέμ

Γκριγκέρα, Νταμπό και Γιούρκας

grygera.jpgΦιλικό με την Γκλάντμπαχ. Επιστροφή στην Αθήνα και φουλ για ενίσχυση στο δεξί άκρο της άμυνας είναι το πρόγραμμα του Παναθηναϊκού για τις επόμενες ημέρες. Οι πράσινοι μαζί με τις αποχωρήσεις που αποτελούν προτεραιότητα θα κινηθούν και για τις περιπτώσεις τον Ζντένεκ Γκριγκέρα, Μουχαμαντού Νταμπό και Γιούρκα Σεϊταρίδη. Πατέρας: «Να μην ανησυχεί ο κόσμος».


Οσον αφορά τον Τσέχο αμυντικό της Γιουβέντους, ειδοποιήθηκε από την ιταλική ομάδα ότι δεν υπολογίζεται για τη νέα χρονιά και πρέπει να βρει άλλη ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο διεθνής άσος βρίσκεται στην κορυφή της μεταγραφικής λίστας του τριφυλλιού και είναι ο παίκτης που απασχολεί πιο πολύ.
Ο Παναθηναϊκός πιστεύει ότι με ένα ποσό κοντά στα τρία εκατομμύρια ευρώ η «Κυρία» θα τον παραχωρήσει αλλά ο παίκτης έχει υπέρογκες οικονομικές απαιτήσεις και αυτό είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο. Αν ο Γκριγκέρα ρίξει το κασέ του θα έχει πολλές πιθανότητες να πραγματοποιηθεί η μεταγραφή.
Στην περίπτωση του Νταμπό, η Σεντ Ετιέν τον κοστολογεί στα πέντε εκατομμύρια ευρώ αλλά οι πράσινοι έχουν καλές σχέσεις με την γαλλική ομάδα και μπορούν να ρίξουν την τιμή. Πάντως για το νεαρό Γάλλο ενδιαφέρονται και ομάδες από την Μπουντεσλίγκα. Ο Γιούρκας Σεϊταρίδης είναι πιο εφικτή περίπτωση αφού είναι ελεύθερος αλλά έχει ως προτεραιότητα το Καμπιονάτο.

Πατέρας: «Να μην ανησυχεί ο κόσμος»
Καθησυχαστικός ήταν ο Νικόλας Πατέρας σε δηλώσεις που έκανε στην εφημερίδα «Φίλαθλος». Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού ζήτησε από τον κόσμο να μην ανησυχεί «Ο κόσμος να μην ανησυχεί. Η ομάδα βρίσκεται σε περίοδο προετοιμασίας και γνωρίζετε όλοι πως είναι αυτά τα πράγματα. Γιατί λοιπόν να ανησυχεί ο κόσμος. Τα παιχνίδια της προετοιμασίας γίνονται για να διαπιστωθούν κάποια πράγματα και για να δουλέψει η ομάδα. Δεν έδωσε παιχνίδι Τσάμπιονς Λιγκ, ούτε πρωταθλήματος. Ευτυχώς γίνονται όλα αυτά τα φιλικά παιχνίδια για να φανούν τα υπέρ και τα κατά. Ο κ. Τεν Κάτε αυτό που κάνει είναι να ταιριάξει τους νέους παίκτες με τους παλιούς κι αυτό δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη. Ολα θα γίνουν όπως πρέπει και ο Παναθηναϊκός θα είναι έτοιμος όταν πρέπει».

Μικρά – μικρά από τον Τύπο
Ο Παναθηναϊκός φωτογραφήθηκε για την ΟΥΕΦΑ.
Στο στόχαστρο της Τουλούζ είναι ο Αλέξανδρος Τζιόλης.
Ακόμα και σήμερα αναμένεται η ψηφοφορία για τους νέους αρχηγούς του τριφυλλιού.
Το τραπέζι έκανε χθες ο Νικόλας Πατέρας σε όλη την αποστολή.
Εχει προταθεί ο Μεντί της Χαλ και ίσως εξεταστεί η περίπτωση του.

Σούπερ Μήτρογλου, κενά στην άμυνα...


Τρία γκολ πέτυχε ο Μήτρογλου Ισόπαλη 3-3 έληξε η φιλική αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Μπόχουμ, που διεξήχθη στην πόλη όπου εδρεύει η γερμανική ομάδα. Οι «ερυθρόλευκοι», με τους οποίους αγωνίστηκε για πρώτη φορά ο νεοαποκτηθείς Εντσο Μαρέσκα, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και κατάφεραν να σκοράρουν τρεις φορές στο πρώτο ημίχρονο, με τον εξαιρετικό Κώστα Μήτρογλου, όμως κάποια λάθη στην άμυνα τους στέρησαν τη δυνατότητα να πάρουν τη νίκη.

Οι "ερυθρόλευκοι" έδειξαν να βρίσκονται σε καλό δρόμο ωστόσο η έλλειψη συγκέντρωσης και σοβαρότητας στο δεύτερο μέρος από τους βασικούς, αλλά και τα αμυντικά προβλήματα κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, προβλημάτισαν και "κόστισαν" μία νίκη που θα είχε θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των παικτών.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Μήτρογλου, εκμεταλλευόμενος λάθος του πρώην τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, Ντανιέλ Φερνάντεζ. Στο 8' ο Αβραάμ Παπαδόπουλος υπέπεσε σε πέναλτι και ο Σέστακ ισοφάρισε.

Στη συνέχεια, οι πρωταθλητές προηγήθηκαν 3-1 με δύο κεφαλιές του Μήτρογλου (στο 20' από σέντρα του Ζεβλάκοφ και στο 24' από σέντρα του Ζαϊρί), ενώ έχασαν ευκαιρίες για περισσότερα γκολ. Ο Σέστακ μείωσε στο 67' και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 85΄ από αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Με τον Ολυμπιακό έπαιξε για πρώτη φορά στα φιλικά και ο Ματ Ντάρμπισιρ, ενώ αντίθετα δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Γκαλέτι.

Mπόχουμ (Mαρσέλ Κόλερ): Φερνάντεζ, Μάλτριτζ, Νταμπρόβσκι, Κ. Φουξ, Φρέιερ, Γιόχανσον, Σέστακ, Κλίμοβιτς, Μαβράι, Πφέρντζελ, Σίντζι 'Ονο
Ολυμπιακός (Τιμούρ Κετσπάγια): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ (46' Πάντος), Κ. Παπαδόπουλος (46' Μέλμπεργκ), Α. Παπαδόπουλος, Ραούλ Μπράβο (63' Λεονάρντο), Ζαϊρί (46' Τοροσίδης), Λεντέσμα (46' Ντουντού), Γ. Παπαδόπουλος (46' Μαρέσκα), Σοϊλέδης (46' Νικλητσιώτης), Όσκαρ (57' Ντάρμπισιρ), Μήτρογλου (46' Ντιόγκο)

Νέες βολές Εντίνιο κατά Μπάγεβιτς


Προβληματισμένος ο Εντίνιο Για ευνοϊκή μεταχείριση σε κάποιους παίκτες από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, έκανε λόγο ο Εντίνιο σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "sportday". Ο Πορτογάλος που θα συνεχίσει την καριέρα του στη Μάλαγα εξαπόλυσε επίθεση στον τεχνικό της ΑΕΚ, ενώ αναφέρθηκε στα πειθαρχικά παραπτώματα που υπέπεσε.

Αποσπάσματα της συνέντευξης:

Για τη μεταγραφή του στη Μάλαγα:
"Είμαι ευτυχισμένος. Υστερα από όλα όσα πέρασα το τελευταίο διάστημα, αυτή ήταν η καλύτερη είδηση που έλαβα τελευταία. Αν και αρχικά ήθελα να πάω στην Αγγλία, σαφώς και είμαι ικανοποιημένος που θα παίξω στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, στο καλύτερο πρωτάθλημα στον κόσμο, με αντιπάλους τον Κριστιάνο Ρονάλντο, τον Μέσι, τον Κακά".

Για την ευνοϊκή μεταχείριση κάποιων παικτών της ΑΕΚ από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς:
"Εγώ ποτέ δεν επιδίωξα να έχω πρόβλημα με τον προπονητή μου. Αισθάνθηκα όμως ότι δεν με σεβόταν και δεν με μεταχειριζόταν όπως κάποιους άλλους συμπαίκτες μου. Δεν θέλω να πω ονόματα, γιατί κάποιοι είναι φίλοι μου, αλλά είναι γεγονός ότι κάποιοι είχαν ευνοϊκή μεταχείριση από τον προπονητή. Υπήρχαν παίκτες που αρνούνταν να παίξουν σε άλλη θέση από τη φυσική τους και το δεχόταν. Υπήρχαν παίκτες που δεν προπονούνταν στο 100% αλλά στο 50% και την Κυριακή έπαιζαν. Εντάξει, υπάρχουν και εξαιρέσεις. Ο Γεωργέας για παράδειγμα, συχνά δεν ακολουθούσε το πρόγραμμα της ομάδας και στα παιχνίδια όμως ήταν "σκυλί", αλλά ήταν ειδική περίπτωση, λόγω των πολλών τραυματισμών. Όταν είχα κάποια ενόχληση έκαναν προπόνηση, μόνο αν ήταν κάτι σοβαρό ακολουθούσα ατομικό πρόγραμμα. Άλλοι συμπαίκτες μου έμεναν με το παραμικρό εκτός προπόνησης. Από την ΑΕΚ λείπουν παίκτες που επιθυμούν να τα δώσουν όλα".

Για τα πειθαρχικά παραπτώματα:
Το αποκορύφωμα ήταν ένα περιστατικό στους Θρακομακεδόνες, για το οποίο δέχθηκα πρόστιμο, χωρίς να έχουν συμβεί τα πράγματα όπως μεταφέρθηκαν στον πρόεδρο. Θεωρητικά είχα τιμωρηθεί επειδή έδειχνα απρόθυμος σε μια άσκηση, ο προπονητής με έδιωξε και εγώ κλότσησα 4-5 μπάλες. Η αλήθεια είναι ότι κλότσησα μόνο μια, βγήκε εκτός γηπέδου και πήγα και τη μάζεψα. Αυτό που μεταφέρθηκε στον πρόεδρο δεν είχε καμία σχέση με την πραγματικότητα και αισθάνθηκα τρομερή αδικία. Του είπα τι είχε συμβεί. Με στήριξαν αρκετοί συμπαίκτες μου, τους ζήτησα να έρθουν μάρτυρες, να πουν στον πρόεδρο τι έγινε και το έκαναν. Ο πρόεδρος μου είπε πως δεν μπορεί να κοντραριστεί με τον προπονητή και ότι έπρεπε να πληρώσω το πρόστιμο, μίλησα με τον δικηγόρο μου και δεν πλήρωσα.

Για τη φυγή του και τι παίρνει μαζί του:
"Δεν ήθελα να φύγω. Αλλά αυτά είναι ήδη παρελθόν για μένα. Τα έχω ξεχάσει. Δεν κρατάω κακία σε κανέναν. Τα προβλήματα αυτά με βοήθησαν να ωριμάσω. Θέλω η ΑΕΚ να πανηγυρίσει τους τίτλους που δεν μπόρεσα να χαρώ εγώ. Αν και θεωρώ ότι πρόπερσι αναδείχτηκα πρωταθλητής μέσα στο γήπεδο... Θέλω να θυμάμαι μόνο τις καλές στιγμές. Την αγάπη των φιλάθλων που με αγκάλιασαν και με στήριξαν, τους έχω στην καρδιά μου. Θα ήθελα η ΑΕΚ να πάρει τίτλους για τον κόσμο και τους συμπαίκτες μου. Οι φιλίες που έκανα στην ομάδα θα διατηρηθούν. Και κάτι ακόμη: παρά τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας, εγώ δεν είχα ποτέ πρόβλημα".

Άλλα δύο γκολ από τον Ρονάλντο...


Eπιμέλεια-TENORIO !

Το "φαινόμενο" μετά το χατ-τρικ κόντρα στην Φλουμινένσε, πέτυχε δύο γκολ, αμφότερα με κεφαλιά, κόντρα στην Σπορτ Ρεσίφε στο "Pacaembu" και η "Timão" επικράτησε με 4-3.

Η Ατλέτικο Μινέιρο, Ιντερνασιονάλ και Παλμέιρας διατηρήθηκαν στην πρώτη τριάδα (κατά σειρά), αφού κέρδισαν Σάο Πάολο, Φλουμινένσε και Φλαμένγκο, αντίστοιχα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής:

Κοριτίμπα - Γκρέμιο 2-1 (45'+2 Μαρσελίνιο Παραΐμπα, 53' Άριελ / 10' Ζόνας)
Γκοϊάς - Αβαΐ 0-2 (49' Μουρίκι, 90' Ρομπέρτο)
Σάντο Αντρέ - Ατλέτικο Παραναένσε 1-0 (51' αυτ. Βαλέντσια)
Σάντος - Μπαρουερί 3-3 (27' Μάντσον, 81' Ρόμπσον, 89' Νεϊμάρ / 14' και 30' Βαλ Μπαϊάνο, 18' Φερναντίνιο)
Ιντερνασιονάλ - Φλουμινένσε 4-2 (15' Σορόντο, 31' Αντρεζίνιο, 80' και 92' Τάισον / 73' Ρουΐ και 75' Νταρίο Κόνσα)
Φλαμένγκο - Παλμέιρας 1-2 (72' Αντριάνο / 25' Ντιέγκο Σόουζα, 44' Ορτιγκόσα)
Ατλέτικο Μινέιρο - Σάο Πάολο 2-0 (2' Ντιέγκο Ταρντέλι, 53' Σερζίνιο Μινέιρο)
Ναούτικο - Βιτόρια 1-1 (67' Ζιλμάρ / 13' Ρότζερ)
Κορίνθιανς - Σπορτ Ρεσίφε 4-3 (28' και 35' Ρονάλντο, 51' Κριστιάν, 81' Μοραντέι / 13' Φαμπιάνο, 64' και 68' Βαντίνιο)
Μποταφόγκο - Κρουζέιρο (27/08)

Η βαθμολογία

1. Ατλέτικο Μινέιρο 24
2. Ιντερνασιονάλ 23
3. Παλμέιρας 22
4. Βιτόρια 20
5. Μπαρουερί 18
6. Κορίνθιανς 17
7. Σάντο Αντρέ 17
8. Γκρέμιο 15
9. Φλαμένγκο 15
10. Γκοϊάς 14
11. Σάντος 14
12. Κοριτίμπα 13
13. Σπορτ Ρεσίφε 11
14. Ατλέτικο Παραναένσε 11
15. Σάο Πάολο 11
16. Κρουζέιρο 10
17. Μποταφόγκο 10
18. Αβαΐ 10
19. Φλουμινένσε 10
20. Ναούτικο 9

Ο πίνακας των σκόρερς

8 γκολ
Ρότζερ (Βιτόρια)

7 γκολ
Φελίπε (Γκοϊάς)
Ντιέγκο Ταρντέλι (Ατλ. Μινέιρο)

6 γκολ
Αντριάνο (Φλαμένγκο)
Έντερ Λουΐς (Ατλ. Μινέιρο)
Πεντράο (Μπαρουερί)

5 γκολ
Ρονάλντο (Κορίνθιανς)
Κεϊρίσον (Παλμέιρας)
Oμπίνα (Παλμέιρας)
Κλέμπερ Περέιρα (Σάντος)
Μαρσελίνιο Παραΐμπα (Κοριτίμπα)

4 γκολ
Νιλμάρ (Ιντερνασιονάλ)
Μπόργκες (Σάο Πάολο)
Φρεντ (Φλουμινένσε)
Μάξι Λόπες (Γκρέμιο)
Έμερσον (Φλαμένγκο)
Ράφαελ Σάντος (Ατλ. Παραναένσε)
Γουέλντον (Σπορτ Ρεσίφε)
Πάουλο Ενρίκε Λίμα (Σάντος)
Μουρίκι (Αβαΐ)
Βαλ Μπαΐανο (Μπαρουερί)

Όλα για Κουαρέσμα!


Επιμέλεια-TENORIO !


Η αρνητική απάντηση της Ίντερ στην Μπεσίκτας για τον δανεισμό του Κουαρέσμα, δεν επηρεάζει σε καμία περίπτωση τον σύλλογο της Τουρκίας. Ο πρόεδρός της ομάδας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν δέχεται... πιέσεις από τους οπαδούς για μια μεγάλη μεταγραφή και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να τους χαλάσει το χατίρι. Περίπου στα 14 εκ. η τιμή πώλησης του Πορτογάλου.

Η... χυλόπιτα των «νερατζούρι» μάλλον πείσμωσε τους Τούρκους, με τον πρόεδρο της Μπεσίκτας, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν να αναζητεί χορηγούς, ώστε να καλύψει τα 14 εκ. Ευρώ που απαιτούνται για την απόκτηση του Ρικάρντο Κουαρέσμα, αλλά και για τα 3 εκ., ευρώ που απαιτούνται για κάθε χρόνο συνεργασίας με τον Πορτογάλο. Μάλιστα, στην Μπεσίκτας είναι «ζεστοί», ενώ όπως κάνουν λόγο θα πουλήσουν και κάποιους παίκτες, όπως τον Μπομπό για να βάλουν ρευστό στα ταμεία.

Μαραντόνα: «Μ’αρέσει να βλέπω τον Σαβιόλα»


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-TENORIO !


Δηλώσεις που ουσιαστικά προαναγγέλλουν την επιστροφή του Χαβιέ Σαβιόλα στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε ο Ντιέγκο Μαραντόνα.

«Είναι ένας παίκτης που μ’ αρέσει να τον βλέπω να αγωνίζεται», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του ομοσπονδιακού προπονητή της «μπιανκοσελέστε» ο οποίος δείχνει πως υπολογίζει πολύ στις υπηρεσίες του 27χρονου επιθετικού που μεταγράφηκε στη Μπενφίκα.

Στα υπέρ του «κουνελιού» για να φορέσει και πάλι το εθνόσημο ενόψει και του Παγκοσμίου Κυπέλλου (αν προκριθεί), είναι πως στους Πορτογάλους θα έχει ξεκάθαρα θέση βασικού, κάτι που φυσικά δεν συνέβη στη Ρεάλ Μαδρίτης.

Δίτερμα αντί για Σλάβια!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-TENORIO !


Η βροχή που έπεφτε ασταμάτητα από το πρωί στο Ζέεφελντ μπορεί να ματαίωσε το φιλικό με την Σλάβια Πράγας. Δεν ακύρωσε όμως την πρόθεση του Ντούσαν Μπάγεβιτς για να κάνει κάποιες αγωνιστικές δοκιμές. Έστω και σε οικογενειακό δίτερμα. Έστω και υπό βροχή.

Ο Μπάγεβιτς παρέταξε την ομάδα των «κίτρινων» με την ενδεκάδα με την οποία είχε σκοπό να ξεκινήσει και το φιλικό με την Σλάβια. Με ένα σύστημα 4-3-3 και τον Σάχα στο τέρμα, τον Μαιστόροβιτς με τον Κυργιάκο στο κέντρο της άμυνας, τον Χουανφράν με τον Γεωργέα στα δυο άκρα της άμυνας, τον Καφέ στο κέντρο της τριάδας στην μεσαία γραμμή με τον Μάκο και τον Ενσαλίβα στα δυο άκρα, τον Μπλάνκο στην κορυφή της επίθεσης και τον Ιορντάκε με τον Σκόκο σε θέση εξτρέμ.

Το δίτερμα έληξε ισόπαλο 1-1. Οι «κίτρινοι» άνοιξαν το σκορ με εύστοχο πέναλτι του Μπλάνκο(το κέρδισε ο Ιορντάκε από τον Μανωλά) αλλά οι «γκρι» ισοφάρισαν με πλασέ του Ντιούφ στην τελευταία φάση. Το γεγονός πως οι παίκτες έπαιξαν ένα δυνατό δίτερμα, επιτρέπει στον Μπάγεβιτς να ακολουθήσει κανονικά το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως αύριο οι κιτρινόμαυροι θα έχουν ρεπό ολόκληρη την μέρα.

Οπαδών παρόντων

Το «δίτερμα» που έπαιξαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ όχι μόνο ήταν δυνατό σαν φιλικό παιχνίδι, αλλά είχε και συνθήκες…ματς. Τι εννοούμε; Στο γήπεδο έδωσαν το παρών περισσότεροι από 50 οπαδοί της ΑΕΚ οι οποίοι είχαν φτάσει στο Ζέεφελντ και από την Γερμανία αλλά και από την Αγγλία. Ταξίδεψαν στην Αυστρία για να παρακολουθήσουν το φιλικό με την Σλάβια, αλλά αφού το ματς αυτό ακυρώθηκε, προτίμησαν αντί να φύγουν άπραγοι, να παρακολουθήσουν το δίτερμα. Και μάλιστα δεν σταμάτησαν να αποθεώνουν τους κιτρινόμαυρους.

Τα Highlights

Η ατάκα: «Μπράβο φίλε, πολύ καλά το έκανες» ακούστηκε να λέει ο Σωτήρης Κυργιάκος όταν ο Μαντούκα έχασε πέναλτι στο δίτερμα.

Η αντίδραση: Στο πέναλτι που καταλόγισε ο Μπάγεβιτς στον Μανωλά, ο νεαρός αμυντικός αντέδρασε πιάνοντας το κεφάλι του, αφού θεώρησε πως δεν ανέτρεψε τον Ιορντάκε.

Η οδηγία: Όπως και όλες τις προηγούμενες φορές, έτσι και στο σημερινό δίτερμα, αυτό που ζητούσε συνεχώς ο Μπάγεβιτς ήταν… «παίξτε την μπάλα με την…μια»

Ο πρωταγωνιστής: Μπορεί να μην ήταν στην ομάδα των βασικών, αλλά πολύ σύντομα θα διεκδικήσει την θέση. Ο Μαντούκα ήταν και πάλι από τους καλύτερους παίκτες και ας έπαιζε στους «αναπληρωματικούς» και ας έχασε πέναλτι.

Ο αδύναμος κρίκος: Θα μπορούσε στην θέση αυτή να βρίσκεται ο Μπερνς ο οποίος και πάλι έδειχνε «χαμένος» στο γήπεδο. Όμως η βροχή, το χιόνι στα γύρω ορεινά και η θερμοκρασία στους 4 βαθμούς κελσίου μέσα Ιουλίου, χαρίζει στον…καιρό τον τίτλο του αδύναμου κρίκου.

Το γκολ: Ο Ντιούφ μπορεί να μην έθελξε ούτε σήμερα με την απόδοση του, αλλά πέτυχε ένα εξαιρετικό γκολ με ατομικό προσπάθεια και πλασέ στην κλειστή γωνία.

Το πέναλτι: Όχι ένα, αλλά δυο καταλογίστηκαν στο σημερινό δίτερμα. Το ένα πήγε χαμένο και στο άλλο ευστόχησε ο Μπλάνκο.

Επέστρεψε στην Αργεντινή ο Κουφρέ ....

επιμελεια-ΤΕΝΟΡΙΟ !


Στην αγαπημένη του ομάδα επέστρεψε ο Λεάντρο Κουφρέ. Ο πρώην διεθνής Αργεντινός αμυντικός αποφάσισε ότι ήρθε η ώρα να επιστρέψει στη πατρίδα του και συμφώνησε σε όλα με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα για να συνεχίσει και να ολοκληρώσει τη καριέρα του. Ο 31χρονος αμυντικός είχε μείνει ελεύθερος από τη Χέρτα Βερολίνου.

Στην Αργεντινή επέστρεψε ο Λεάντρο Κουφρέ. Ο 31χρονος αμυντικός συμφώνησε σε όλα με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα για να συνεχίσει τη καριέρα του. Ο Κουφρέ είχε μείνει ελεύθερος από τη Χέρτα Βερολίνου και αποφάσισε μετά από οκτώ χρόνια παραμονής στην Ευρώπη να γυρίσει στην πατρίδα του.

Στη Λιόν ο Σισόκο .....

Με τη φανέλα της Λιόν θα αγωνίζεται για τα επόμενα πέντε χρόνια ο Αλί Σισόκο. Ο Σενεγαλέζος αμυντικός με γαλλική υπηκοοτητα πέρσασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια υπέγραψε το συμβόλαιο του.

Η γαλλική ομάδα έβγαλε από τα ταμεία της το ποσό των 15 εκατ ευρώ, ενώ παραχώρησε στην Πόρτο και το 20% των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή. Ο Σισόκο αναμένεται να κάνει την πρώτη του προπόνηση με του «Λιονέ» τη Δευτέρα, ενώ την ίδια μέρα πρόκειται να παρουσιαστεί και επίσημα από τους ιθύνοντες του συλλόγου.