Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Αναρμόδιο το CAS, οριστικά Europa!!

cas
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πληροφορήθηκε μόλις την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου να δηλώσει αναρμόδιο να δικάσει επί της ουσίας την προσφυγή μας για την απόφαση των Πειθαρχικών Επιτροπών της ΕΠΟ που αφορούσε την ποινή αφαίρεσης τριών βαθμών από τα πλέι οφ του Πρωταθλήματος 2013-14. Συγκεκριμένα, το CAS απέφυγε να καλύψει το κενό της νομοθεσίας της ΕΠΟ και να αποτελέσει το τριτοβάθμιο όργανο στη μεταξύ μας διαμάχη.
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ αποδέχεται την απόφαση του CAS να μην μπει στην ουσία του ζητήματος, ωστόσο οφείλει να επισημάνει πως η δήθεν αξιοπιστία της ΕΠΟ και των επιτροπών της δεν πείθει ούτε τον πλέον αφελή.
Η “ακεραιότητα” και η “ανεξάρτητη κρίση” των ανθρώπων που αποφάσισαν να τιμωρήσουν τον ΠΑΟΚ αποδεικνύονται περίτρανα μέσα τις… τυχαίες συνομιλίες “αλλοδαπών” που ερευνά η δικαιοσύνη.
Η ΕΠΟ και οι Πειθαρχικές Επιτροπές της εκτίθενται μόνες τους, δέσμιες ενός συστήματος που τις ¨θρέφει” και ανήμπορες για πραγματικά έργα που θα προασπίσουν το συμφέρον του αθλήματος.
Ο κ. Σαρρής, βέβαια, όχι μόνο δεν έχει την ευθιξία να παραιτηθεί, όχι μόνο δεν έχει αρθρώσει μια συλλαβή, έστω για τους τύπους,  για όσα του καταλογίζονται από έντιμους λειτουργούς της Δικαιοσύνης, αλλά αρνείται να διατάξει μια υποτυπώδη έρευνα για τις συνταρακτικές αποκαλύψεις! Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, άλλωστε, έχει δείξει πως αντιδρά μόνο σε ό,τι αφορά τον ΠΑΟΚ…
Το ελληνικό ποδόσφαιρο χάνει και τους λίγους φιλάθλους που απέμειναν να αντιστέκονται στην εικόνα απόλυτης παρακμής που παρουσιάζει και οι “άρχοντές του” ορθώνουν το ανάστημά τους μόνο για να εκδικηθούν όποια ΠΑΕ φωνάξει για την κατάντια τους. Θα επανέρθουμε σύντομα…
ΥΓ: Παράλληλα με την κατάρρευση του παραποδοσφαίρου, ευελπιστούμε ότι θα καταρρεύσει το διαβρωμένο σύστημα σε μεγάλο μέρος των ΜΜΕ που προσπαθούν πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες να κάνουν τον συνήγορο του Διαβόλου και να υποβιβάσουν ή να αποκρύψουν τις αποκαλύψεις που προκύπτουν για το ελληνικό ποδόσφαιρο.
Πηγή: paokfc.gr

Ανεβαίνει και ο Βρύζας!!

vrizas_27-4-12.4
Στο Οστεμπεργκ της Ολλανδίας θα βρεθεί και ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ Ζήσης Βρύζας.
Αφού τρέξει κάποιες εκκρεμότητες αυτές τις ημέρες, ο πρόεδρος του “Δικεφάλου” θα βρεθεί και αυτός στην Ολλανδία από την προσεχή Κυριακή (13/7).
Το ερώτημα ωστόσο είναι, αν θα έχει και κάποιον νέο ποδοσφαιριστή μαζί του.
Πηγή: arenafm.gr

Συνδυαστική προπόνηση!! (vid/pic)

DSC00019Συνδυαστική προπόνηση με βάρη και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ανά γκρουπ παικτών, με διαδρομές μέσα στο δάσος του ξενοδοχειακού συγκροτήματος όπου καταλύει ο ΠΑΟΚ, περιελάμβανε το πρωινό πρόγραμμα στο Όστερμπικ.
Η προπόνηση το απόγευμα είναι προγραμματισμένη για τις 7.30 μ.μ. ώρα Ελλάδας και θα αφιερωθεί στην τακτική, ενόψει του πρώτου φιλικού αγώνα το Σάββατο 12/10 με την Σταντάρ Λιέγης, ο οποίος θα διεξαχθεί σε ένα απο τα δυο γήπεδα του αθλητικού κέντρου.
Δείτε το βίντεο και την εικόνα από τον απεσταλμένο του Arena:



 

Πηγή: arenafm.gr

Σε θολό… τοπίο στο Ζέεφελντ!!

Με τον καιρό να θυμίζει… Νοέμβριο και όχι Ιούλιο, συνεχίστηκε η πέμπτη μέρα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού στο Ζέεφελντ. Βροχή, χαμηλή θερμοκρασία και ομίχλη αντιμετώπισαν οι «ερυθρόλευκοι».

Σε θολό… τοπίο στο Ζέεφελντ
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή οι θερμοκρασίες πλησιάζουν στα όρια του… καύσωνα και οι περισσότεροι σπεύδουν στις παραλίες. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει στο Ζέεφελντ της Αυστρίας, με την πέμπτη μέρα της προετοιμασίας του Ολυμπιακού να γίνεται σε τοπίο ομιχλώδες και… χειμωνιάτικο!

Όπως έκαναν και πέρυσι, έτσι και φέτος οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν αρκετά χιλιόμετρα στο γήπεδο του γκολφ της περιοχής, καθώς εκεί οι συνθήκες για τρέξιμο είναι ιδανικές και ειδικά για το κομμάτι της αντοχής και της φυσικής κατάστασης. Το πρωί της Παρασκευής (11/7) ο καιρός στο Ζέεφελντ ήταν άκρως χειμωνιάτικος, αφού η θερμοκρασία κυμαινόταν μεταξύ 9 και 10 βαθμών Κελσίου, οι ουρανοί είχαν… ανοίξει, ενώ το τοπίο ήταν ομιχλώδες!

Αυτά έγιναν στο πρώτο μέρος της προπόνησης, με το δεύτερο να διεξάγεται στο γήπεδο ποδοσφαίρου και να περιλαμβάνει ασκήσεις ενδυνάμωσης και ισορροπίας, ενώ στο τέλος στο τέλος οι παίκτες έκαναν το απαραίτητο χαλάρωμα.

Όμως, τέσσερις παίκτες των πρωταθλητών Ελλάδας έμειναν εκτός και συγκεκριμένα οι Βούρος, Βέργος, Σάλιακας και Βατουσιάδης να ακολουθούν διαφορετικό πρόγραμμα με τον φυσιοθεραπευτή Αλέξη Καπετανάκη.

Δείτε το… τρέξιμο στην ομίχλη:



Το τρομερό γκολ του Τσόρι στη χθεσινή προπόνηση:


 
Πηγή: sport-fm.gr

Στην Μπαρτσελόνα ο Σουάρες!!

Ολοκληρώθηκε το super deal και η μεταγραφή της χρονιάς! Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε πως τα βρήκε σε όλα με την Λίβερπουλ και ο Λουίς Σουάρες θα υπογράψει συμβόλαιο για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Στην Μπαρτσελόνα ο Σουάρες!
Παίκτης της Μπαρτσελόνα είναι και επίσημα ο Λουίς Σουάρες! Οι Καταλανοί εξέδωσαν ανακοίνωση μέσω της οποίας έκαναν γνωστή τη συμφωνία τους με τη Λίβερπουλ για την απόκτηση του Ουρουγουανού άσου, κάτι που είχε δρομολογηθεί τις τελευταίες μέρες κι απλώς σήμερα έγινε οριστικό το deal!

Η μεταγραφή φαίνεται πως έκλεισε περίπου στα 80 εκατ. ευρώ, αφού βρέθηκε η χρυσή τομή κάπου στην μέση σε σχέση με αυτά που έδινε ο καταλανικός σύλλογος κι αυτά που ζητούσαν οι «κόκκινοι».

Την επόμενη εβδομάδα, ο παίκτης θα ταξιδέψει για Βαρκελώνη, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις, να υπογράψει το νέο του πενταετές συμβόλαιο και στη συνέχεια να παρουσιαστεί (μάλλον την προσεχή Τετάρτη) ως το πιο ηχηρό μεταγραφικό απόκτημα των «μπλαουγκράνα» στην τρέχουσα περίοδο!

Την φανέλα με τον αριθμό «9» επέλεξε ο Σουάρες, που πέρσι έκανε την καλύτερη σεζόν της καριέρας του με 31 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ.

Δεδομένης δε της τιμωρίας που του έχει επιβληθεί απ’ την FIFA (κι αφού απορρίφθηκε η ένσταση) με τον αποκλεισμό για τέσσερις μήνες μακριά απ’ τα γήπεδα, σημαίνει πως η Μπάρτσα θα τον έχει στη διάθεσή της απ’ τις αρχές Νοεμβρίου.
Πηγή: sport-fm.gr

Συνεχίζει δυνατά ο Εργοτέλης!

Σε υψηλούς ρυθμούς πραγματοποιήθηκε και η προπόνηση της Παρασκευής στον Εργοτέλη. Σε αντίθεση με τους υπόλοιπους, οι Μπαμ Μπαμ και Επιτάσιο ακολούθησαν ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Συνεχίζει δυνατά ο Εργοτέλης
Για τα καλά έχουν μπει οι διπλές προπονήσεις στην καθημερινότητα των παικτών του Εργοτέλη, με τον τεχνικό των Κρητικών, Χουάν Φεράντο να θέλει να δώσει… γκάζια.

Προ ολίγου τελείωσε η πρωινή προπόνηση της ομάδας που επικεντρώθηκε σε θέματα φυσικής κατάστασης. Μοναδικοί απόντες ο Μπαμ Μπαμ και ο νεοαποκτηθείς, Επιτάσιο που γυμνάστηκαν ξεχωριστά.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΠΑΕ:

Σε υψηλούς ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία του Εργοτέλη.

Το πρωινό πρόγραμμα της Παρασκευής αφιερώθηκε σε ασκήσεις συναρμογής και αερόβιο τρέξιμο περιμετρικά του βοηθητικού γηπέδου του Παγκρητίου Σταδίου.

Οι Μπαμ Μπαμ και Επιτάσιο έκαναν ειδικό πρόγραμμα φυσικής κατάστασης.

Το απογευματινό πρόγραμμα έχει ώρα έναρξης στις 19.00.

«Όχι ακόμη κατάλληλες οι συνθήκες για Γιαννάκη»

Η ΚΑΕ Άρης με ανακοίνωσή της επιβεβαίωσε πως δεν κατέληξε σε συμφωνία με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας τονίζοντας πως ακόμη δεν έχουν ωριμάσει οι συνθήκες.

«Όχι ακόμη κατάλληλες οι συνθήκες για Γιαννάκη»
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης απάντησε αρνητικά στην πρόταση του Άρη να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, όπως επιβεβαίωσε η ΚΑΕ με ανακοίνωσή της στην οποία κάνει λόγο για συνθήκες που ακόμη δεν έχουν ωριμάσει. Πάντως οι σχέσεις των δύο πλευρών παραμένουν άριστες και το ενδεχόμενο συνεργασίας στο μέλλον είναι ανοικτό.

Η ανακοίνωση:

«Η ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. θα ήθελε να ενημερώσει τον κόσμο του ΑΡΗ ότι, οι συζητήσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας μας, δεν κατέληξαν σε συμφωνία.

Έπειτα από προσεκτική ανάλυση όλων των δεδομένων και με γνώμονα το συμφέρον, πρωτίστως του ΑΡΗ, κρίναμε από κοινού με τον Παναγιώτη Γιαννάκη ότι οι συνθήκες δεν είναι κατάλληλα διαμορφωμένες για μια συνεργασία, όπως αυτή θα άρμοζε ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Οφείλουμε, δε, να υπογραμμίσουμε, ότι τόσο εμείς σαν διοίκηση, όσο και ο κ. Γιαννάκης, καθ όλη την διάρκεια των επαφών μας, αντιμετωπίσαμε αλλήλους με ειλικρίνεια και σεβασμό. Αυτό άλλωστε, επέβαλλε η ιστορική πορεία του ένδοξου παρελθόντος.

Σαν ΑΡΗΣ Κ.Α.Ε. ευχόμαστε στον Παναγιώτη Γιαννάκη καλή επιτυχία σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο, υπογραμμίζοντας ότι οι πόρτες του ΑΡΗ έχουν ανοίξει και δεν πρόκειται να κλείσουν ούτε για εκείνον, ούτε για οποιονδήποτε άλλον τίμησε την κιτρινόμαυρη φανέλα. Παράλληλα, τον ευχαριστούμε για τις εγκάρδιες ευχές του, για δικαίωση του αγώνα που δίνουμε σαν διοίκηση, για την οικονομική και αγωνιστική εξυγίανση του ΑΡΗ.

Τέλος, ενημερώνουμε τον κόσμο του ΑΡΗ ότι δουλεύουμε σκληρά και επεξεργαζόμαστε όλα τα δεδομένα, στην αναζήτηση του νέου προπονητή της ομάδας μας. Σύντομα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας
».

Όστεμπερκ μέρα 2η: Τα Σούπερ Μάρκετ και ο Πακιστανός!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει από την Ολλανδία για της τιμές, τα... κιλά την προσφυγή του ΠΑΟΚ και την προετοιμασία. 
Η πρώτη μέρα στο βασικό στάδιο είναι πάντα προβληματική και από τη στιγμή που την ξεπεράσαμε βάλαμε μία σειρά στο πρόγραμμά μας.
Το βασικό θέμα που μου τριγυρνάει το μυαλό εκτός ποδοσφαίρου τέτοιες μέρες, είναι τα ψώνια στο Σούπερ Μάρκετ. Μιλάμε για μία χώρα που ένα σπίτι έχει για χαβαλέ μηνιαίο εισόδημα στα 2 χιλιάρικα και πας στο Σούπερ Μάρκετ και διαπιστώνεις πως είναι φθηνότερο από το δικό σου.
Την προηγούμενη φορά είχα εκνευριστεί με την άμμο για γάτες, όπου σε εμάς την πουλάνε σε τιμές κοκαΐνης και εκεί στο 25% της τιμής της. Μιλάμε για την καλή την άμμο, όχι αυτή που πρέπει να την αλλάξεις μετά από μία χρήση του γάτου σου.
Σήμερα, συγχύστηκα με την τιμή της ζαχαρίνης, η οποία σε εμάς η μεγάλη έχει πέντε ευρώ και στην Ολλανδία, η ίδια συσκευασία έχει 1,6 ευρώ. Υπάρχουν και άλλα προϊόντα που μπορώ να αναφερθώ όπως το redbull, τα αναψυκτικά, τα απορρυπαντικά ακόμη και το αλκοόλ, όμως τα αφήνω στην άκρη. Η ουσία είναι πως η ελληνική αγορά δεν έχει προσαρμοστεί στην οικονομική κρίση στον βαθμό που θα έπρεπε και ο έλληνας του αστείου εισοδήματος πλέον, καλείται να βγάλει άκρη χωρίς να έχει κανέναν σύμμαχο.
Στο ξενοδοχείο που είμαστε, ήρθαμε για 5η φορά και κάθε χρόνο, οι κοπέλες που δουλεύουν εδώ έχουν τέσσερα – πέντε κιλάκια συν. Στην έρευνα που έκανα, είναι όλες παντρεμένες αν εξαιρεθεί μία που δεν βρήκε ακόμη τον ήρωα.
Θέλω να καταλήξω πως δεν είναι μόνο ελληνικό το φαινόμενο του παντρεύομαι και βάζω κιλά.
Το ξενοδοχείο της ομάδας είναι του ίδιου ομίλου με αυτό που είμαστε εμείς, αλλά είναι ελαφρώς καλύτερο αφού πηγαίνοντας εκεί είδα έναν άνθρωπο μικρότερης ηλικίας από 65 ετών. Επίσης, είδα και μία αδύνατη σερβιτόρα, κάτι που σημαίνει πως δίνουν μεγαλύτερη βάση σε κομβικά θέματα όσον αφορά στη ψυχολογία του πελάτη.
Από εκεί και πέρα, ψάχτηκα για κινητό νούμερο έτσι ώστε να γλιτώσω τα 80 λεπτά το τηλεφώνημα που …προσφέρει γνωστή εταιρία τηλεφωνίας. Τι ωραία προσφορά, χτυπάει το κινητό σου και κλαις.
Βρήκα έναν Πακιστανό, τον ρώτησα τι παίζει εδώ και μου είπε πως θα με καβαντζώσει αυτός. Έτσι λοιπόν, αν παρακολουθείτε το κινητό μου να ξέρετε από εδώ και πέρα πως αυτός που μιλάει ελληνικά με μία φωνή που μοιάζει με τη δική μου, δεν είμαι εγώ, αλλά ο Αμπτούλ Αζίζ Κοϊμπρα Φουμούμποντ. Το τρίτο όνομα ανήκει στην Βραζιλιάνα μάνα του.
Αφού αναλύσαμε καυτά κοινωνικά θέματα, πάμε και για λίγο στον χαβαλέ που ονομάζεται ελληνικό ποδόσφαιρο. Η υπόθεση του ΚΑΣ που προσέφυγε ο ΠΑΟΚ, είναι από αυτές που λες πως δεν υπάρχει μία στο εκατομμύριο να βγάλει άκρη. Έλα όμως που η ΕΠΟ του Γκιανγκιάν Ζιάνγκ που μένει στην Αιόλου αλλά μιλάει από τη Χίο άπταιστα ελληνικά, τα έχει κάνει κουβάρι και μπέρδεψε ακόμη και τους ξένους δικαστές.
Οι τρεις δικαστές, διέκοψαν την υπόθεση για να αποφασίσουν αν είναι αρμόδιοι ή όχι να αποφασίσουν και εκεί που περιμένεις να διακόψουν τη δίκη ως αναρμόδιοι γυρνάνε και λένε στην αίθουσα πως άκρη δεν έβγαλαν και θα αποφανθούν για το συγκεκριμένο γεγονός με την απόφαση.
Η απόφαση μπορεί να βγει σήμερα αργά, αλλά μάλλον πάει για Δευτέρα με τον ΠΑΟΚ να κρατά πολύ μικρό καλάθι. Για τον δικηγόρο του Παναθηναϊκού που για να πείσει πως υπάρχει τραυματισμός πήρε τον Γαύρο στα χέρια του, νομίζω πως δεν χαίρει σχολιασμού. Ας ρίξουν τα μπινελίκια οι Παναθηναϊκοί. Εσωτερικό τους θέμα είναι.
Πάντως πλάκα θα έχει να μας δικαιώσει το ΚΑΣ – λέμε τώρα – και να πρέπει να κάνουμε τέσσερις μεταγραφές πρώτης γραμμής μέσα σε μία εβδομάδα. Αν του στείλουν του Σαββίδη τέσσερα αιτήματα έγκρισης μεταγραφών ταυτόχρονα, αυτές θα ολοκληρωθούν κοντά στις 20 Νοέμβρη.
Εδώ στην Ολλανδία πάντως καλά περνάμε. Η ομάδα ήρεμη είναι, οι χαμηλοί τόνοι της ταιριάζουν, τα πολλά φρου – φρου κι αρώματα έχει αποδειχτεί πως καλό δεν κάνουν, κάποια ιδιαίτερη εντύπωση από τις προπονήσεις, θετική ή αρνητική δεν υπάρχει γιατί είναι πολύ νωρίς ακόμη. Αυτό που κάπως με παραξενεύει είναι πως οι τερματοφύλακες κάνουν με την υπόλοιπη ομάδα προπόνηση. Αυτό δεν το έχω ξαναδεί είναι η αλήθεια, αλλά πιστεύω πως άμεσα θα κάνουν το δικό τους πρόγραμμα. Δύο είναι άλλωστε.
Αύριο παίζουμε το πρώτο φιλικό εναντίον της Σταντάρ Λιέγης. Προσπαθούσα να βγάλω από το μυαλό μου ένα πιθανό σχήμα μιας και το ρόστερ ακόμη είναι πολύ άδειο.
Κατέληξα σε ένα 4-3-3 με τον Γιακουμή τερματοφύλακα, τους Σκόνδρα, Μιγκέλ Βίτορ, Κατσικά και Σπυρόπουλο στην άμυνα, τους Μαντούρο, Κίτσιου και Γκολάσα στα χαφ και τους Πόζογλου ή Πόποβιτς και Μάρτενς στις πλευρές και τον Κλάους στη κορυφή.
Από εκεί και πέρα βέβαια μπορεί να μοιραστούν οι έμπειροι στα δύο ημίχρονα, έτσι ώστε να υπάρχει μεγαλύτερη ισορροπία. Μόλις πάμε στην απογευματινή προπόνηση θα έχουμε καλύτερη εικόνα.
ΥΓ Κάποτε στην Ιταλία οι … κολοσσοί υποβιβάστηκαν. Και για τους γείτονες τότε ήταν κάτι το αδιανόητο όμως συνέβη και πλέον ξαναέχουν ποδόσφαιρο. Αυτά…
Πηγή: gazzetta.gr

Ταμούζ, o… εκλεκτός!!

Στον Τότο Ταμούζ καταλήγουν στον Ατρόμητο για να καλύψουν το κενό στην επιθετική γραμμή.

Ταμούζ, o…  εκλεκτός
Με το θέμα του επιθετικού ασχολούνται αυτές τις ημέρες στον Ατρόμητο.

Οι «μπλε» έχουν καταλήξει στον Τότο Ταμούζ, που είναι 26 χρονών και στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν αγωνίστηκε στη ρουμανική, Πετρολούλ, πραγματοποιώντας 16 εμφανίσεις, που συνδυάστηκαν με τέσσερα γκολ. Στο ξεκίνημα της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 έκανε επτά συμμετοχές στη Ρωσία με την Ουράλ.

Ως γνωστόν έχει ενσωματωθεί στους Περιστεριώτες ο 31χρονος τερματοφύλακας, Αντρέι Γκορμπούνοφ. Ωστόσο, αυτό που έχει φανεί εδώ και κάποιες ημέρες, είναι πως ο Γιώργος Παράσχος έχει μείνει απόλυτα ικανοποιημένος από την παρουσία των παικτών του στην προετοιμασία και δεν θα χρησιμοποιήσει κάποια από τις μεταγραφές στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League.
Πηγή: sport-fm.gr

Ήρθαν και ανακοινώνονται!!

Στην Ελλάδα βρίσκονται οι Αλεξάνταρ Λαζέφσκι και Σάσα Καϊκούτ και αναμένεται να ανακοινωθούν άμεσα από την Κέρκυρα και στη συνέχεια θα ενσωματωθούν στην προετοιμασία της ομάδας.

Ήρθαν και ανακοινώνονται
αριστερά ο Λαζέφσκι, δεξιά ο Καϊκούτ
Την απόκτηση δύο ποδοσφαιριστών είναι έτοιμη να ανακοινώσει η Κέρκυρα.

Οι Σάσα Καϊκούτ και Αλεξάνταρ Λαζέφσκι είναι στην Ελλάδα και σύντομα θα ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή τους στους νησιώτες.

Ο 30χρονος επιθετικός που αγωνιζόταν στην Κίνα και ο αριστερός μπακ από την ΠΓΔΜ που έπαιζε στην ουκρανική Χοβέρλα και εντός της ημέρας θα συναντήσουν τους νέους συμπαίκτες τους στα Τρία Πέντε Πηγάδια.
Πηγή: sport-fm.gr

Ψάχνει χωρίς να βιάζεται!!

Ο Ολυμπιακός έμαθε στην Βαρκελώνη τα ευχάριστα νέα από τη κλήρωση της πρώτης φάσης και πλέον στρέφεται στις τελευταίες προσθήκες που θα κάνει στο ρόστερ του. Εγκαταλείπεται ο «αλμυρός» Μίτσοφ.

Ψάχνει χωρίς να βιάζεται
Με χαμόγελα επιστρέφει σήμερα η διοικητική αποστολή της ΚΑΕ Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη, όπου πραγματοποιήθηκε χθες η κλήρωση της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας της νέας σεζόν. Οι «ερυθρόλευκοι» θα αντιμετωπίσουν Βαλένθια, Λαμποράλ Κούτσα, Γαλατάσαραϊ, Ερυθρό Αστέρα και Νεπτούνας, σε έναν όμιλο που είναι φαβορί για τη πρώτη θέση. Σε καμία περίπτωση δεν υποτιμούν τους αντιπάλους, αφού ξέρουν από πρώτο χέρι πως ακόμα και το 10-0 στη κανονική περίοδο της διοργάνωσης δε λέει απολύτως τίποτα, όμως με εξαίρεση τα δύσκολα και μακρινά ταξίδια, η κλήρωση στον 4ο όμιλο ήταν… παραγγελία.

Πλέον ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του, φουλάρουν για την εύρεση ενός ή δύο βασικών παικτών που θα πλαισιώσουν τους ήδη υπάρχοντες για να ολοκληρωθεί το ρόστερ και μετέπειτα θα γίνουν και οι προσθήκες δύο-τριών νεαρών είτε συμπληρωματικών, είτε για επένδυση στο μέλλον. Η περίπτωση του Βλαντιμίρ Μίτσοφ απασχόλησε έντονα τις προηγούμενες ημέρες και απασχολεί, αλλά για τον Σέρβο φόργουορντ υπάρχουν πολλά εμπόδια. Εκτός του ότι έχει δεχθεί αρκετές κρούσεις από ευρωπαϊκούς συλλόγους, έχει πολύ υψηλό κασέ, που μάλιστα ανεβαίνει συνεχώς, λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει γι’ αυτόν. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές στο οικονομικό ξεπερνά τις 300 χιλιάδες ευρώ ετησίως, ενώ κάποιες πληροφορίες ανέφεραν χθες πως στόχος του μάνατζερ του Σέρβου φόργουορντ, Μίσκο Ραζνάτοβιτς, είναι να τον υπογράψει έναντι περίπου ενός εκατομμυρίου ετησίως.

Ο Σέρβος φόργουορντ θέλει να παίξει στην Ρεάλ και έχει καλύτερη πρόταση στο οικονομικό από την Γαλατάσαραϊ, οπότε ο Ολυμπιακός δεν είναι προτεραιότητά του. Οι «ερυθρόλευκοι» κοιτούν πλέον την αγορά για παίκτη που θα μπορεί να προσφέρει στη περιφέρεια και θα έχουν έχει τις επόμενες ημέρες τη προσοχή τους στραμμένη στο summer league του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας. Κάποιες πληροφορίες αναφέρουν πως κοιτούν και παίκτη στο «4», αν και ο Μπρεντ Πέτγουεϊ φαίνεται να έχει κερδίσει τη μάχη της… παραμονής του.

Τέλος, όπως αποκαλύπτει σήμερα η Sportday ο Ολυμπιακός κοιτάζει με ενδιαφέρον την περίπτωση του 24χρονου σμολ φόργουορντ του Πανιωνίου, Χρήστου Σαλούστρου, που τη περίοδο 2008-2009 αγωνίστηκε στο τμήμα των εφήβων του συλλόγου. Πηγή: sport-fm.gr

Μεταγραφή... Κούη και άλλων δύο!!

Βέβαιη θεωρείται πλέον η επιστροφή του Ντίνου Κούη στον Άρη, ύστερα από είκοσι τρία χρόνια και αναμένεται να αναλάβει διοικητικές δραστηριότητες. Ανακοινώνονται Λιόνης και Καλί.

Μεταγραφή... Κούη και άλλων δύο
Κλείνει ένα-ένα τα μέτωπα ο Άρης!

Μετά την οριστικοποίηση της συμμετοχής του συλλόγου στη Football League της σεζόν 2014-15, ήρθαν αλυσιδωτά και άλλες εξελίξεις στους «κίτρινους», καθώς έκλεισε δύο παίκτες και έναν… παράγοντα.

Ο Παναγιώτης Στεφανίδης κατάφερε να πείσει την παλιά δόξα της ομάδας, τον Ντίνο Κούη, να ενεργοποιηθεί και θα αναλάβει διοικητικές αρμοδιότητες, επιστρέφοντας στον Άρη είκοσι τρία χρόνια περίπου μετά την ημέρα που «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ τον ήθελε συμμέτοχο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να επηρεάσει καταστάσεις, διότι ξέρει ότι εμπνέει με την παρουσία του ο πρώτος σκόρερ (142 γκολ) στην ιστορία της ομάδας. Άμεσα θα επισημοποιηθεί η συμφωνία των δύο πλευρών και η ΠΑΕ θα γνωστοποιήσει τον ακριβή του ρόλο.

Μέσα στην εβδομάδα, ίσως και εντός της ημέρας θα ολοκληρωθούν δύο μεταγραφές. Ο 24χρονος αριστερός μπακ, Μιλτιάδης Λιόνης, που πέρυσι αγωνίστηκε στην Καλαμαριά, όπως και ο κεντρικός αμυντικός, Σιρίλ Καλί, που αποτελεί παρελθόν από τον Παναιτωλικό. Με τους συγκεκριμένους παίκτες βρίσκεται σε συνεχή επαφή ο προπονητής του Άρη, Δημήτρης Καλαϊτζίδης και φαίνεται πως τους έχει «ψήσει».
Πηγή: sport-fm.gr

Και τώρα… μεταγραφές!!

Η μεταγραφική ενίσχυση του Παναθηναϊκού ήταν δεδομένη, όμως η δύσκολη κλήρωση στο 3ο όμιλο της Ευρωλίγκας ανεβάζει τον πήχη και επισπεύδει τις διαδικασίες. Την επόμενη βδομάδα ξεκαθαρίζει για Καλάθη.

Και τώρα… μεταγραφές
Ο Παναθηναϊκός έχει εις γνώση του χάσει σημαντικό χρόνο στο μεταγραφικό παζάρι λόγω της κωλυσιεργίας στο θέμα του Νικ Καλάθη, όμως από τη στιγμή που αυτή η προσθήκη είναι στη κορυφή της λίστας και θα αλλάξει επίπεδο την ομάδα, η αναμονή αξίζει. Το θέμα του ομογενούς γκαρντ θα τελειώσει θετικά ή αρνητικά την επόμενη εβδομάδα, αφού εκτός του ότι τη Τρίτη 15 Ιουλίου λήγει η προθεσμία που έχουν οι Μέμφις Γκρίζλις για να ανανεώσουν μονομερώς το συμβόλαιό του, ο παίκτης θα απολογηθεί στην αρμόδια επιτροπή της FIBA για το θέμα της απαγορευμένης ουσίας στην οποία βρέθηκε «θετικός».

Οι «αρκούδες», θέλουν να κρατήσουν τον παίκτη και τη νέα σεζόν παρότι είναι τιμωρημένος για 13 αγωνιστικές στο ΝΒΑ, αλλά με δεδομένη την επιθυμία του να επιστρέψει στην Ευρώπη για το «χρυσό» συμβόλαιο που του προσφέρει ο Παναθηναϊκός, ενδέχεται να κάνουν πίσω. Ακόμα και αυτό πάντως, δεν καθιστά σίγουρους τους «πράσινους», καθώς αν η Παγκόσμια ομοσπονδία και η WADA που ίσως θελήσει να εμπλακεί στην τιμωρία του για την Ευρώπη, εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους, ο δρόμος της επιστροφής προσωρινά θα κλείσει.

Υπενθυμίζουμε πως ο Καλάθης μπορεί να τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τέσσερις μήνες μέχρι και δύο χρόνια. Αν ισχύσει η μικρότερη χρονική διάρκεια, όχι μόνο θα είναι μία ανάσα από τον Παναθηναϊκό –εφόσον οι Γκριζλις του το επιτρέψουν- αλλά θα συμμετάσχει κανονικά και στο Παγκόσμιο κύπελλο με την Εθνική ομάδα.

Στον Παναθηναϊκό παρακολουθούν με αγωνία τις εξελίξεις, αλλά η χθεσινή κλήρωση-«φωτιά» με Μπαρτσελόνα, Φενέρμπαχτσε, Αρμάνι Μιλάνο, Μπάγερν Μονάχου και Τούροβ στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας, ενδέχεται να επισπεύσει σημαντικά τις διαδικασίες συμπλήρωσης του ρόστερ. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, καλείται να προετοιμάσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μία νέα ομάδα με αρκετές αλλαγές στις θέσεις βασικών, οπότε δεν θα ρισκάρει με άλλη χρονοτριβή, ούτως ώστε άπαντες να δώσουν το παρών στη προετοιμασία και στα μέσα Οκτωβρίου να είναι έτοιμοι να αντεπεξέλθουν στις δυσκολίες του συγκεκριμένου ομίλου.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, έχουν ψηλά στη λίστα τους Έι Τζέι Σλότερ και Μαρκίζ Χέινς για τις θέσεις των γκαρντ, τον Τρεμέλ Ντάρντεν για την κάλυψη στο «3» και τον Μάρκους Σλότερ για τη θέση του σέντερ, ενώ δεν αποκλείεται να έχουν ήδη προχωρήσει και με άλλες περιπτώσεις παικτών, τα ονόματα των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Πηγή: sport-fm.gr

Βρέθηκε ο εξτρέμ, αλλά…!!

Ζήσης Βρύζας και Άγγελος Αναστασιάδης έχουν καταλήξει σε κάποιες περιπτώσεις εξτρέμ, όμως η απουσία του Ιβάν Σαββίδη βάζει «φρένο» για άλλη μια φορά τις εξελίξεις.

Βρέθηκε ο εξτρέμ, αλλά…
Το βάρος στην απόκτηση ενός ακραίου μεσοεπιθετικού έχουν ρίξει στον ΠΑΟΚ, διότι θεωρούν ότι αποτελεί άμεση ανάγκη η απόκτηση ενός παίκτη για αυτήν τη θέση.

Ο τεχνικός και ο πρόεδρος της ομάδας έχουν, εδώ και κάποιες ημέρες έτοιμη τη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονται ονόματα ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται ως εξτρέμ και πλέον έχουν ξεχωρίσει και τις περιπτώσεις που θεωρούν καλύτερες.
Ωστόσο, δεν μπορούν να «φορτσάρουν» ακόμη για την απόκτηση κάποιου μεταγραφικού στόχου, διότι θα πρέπει να περιμένουν το «OK» του μεγαλομετόχου.

Ο Ιβάν Σαββίδης δεν βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και έχει να παρουσιαστεί στην Ελλάδα περίπου τρεις εβδομάδες. Αν δεν έρθει ή αν δεν υπάρξει επικοινωνία μαζί του, είναι δύσκολο να σημειωθούν εξελίξεις. Έχει φανεί αυτό σε όλα τα σημαντικά θέματα του ΠΑΟΚ, όπως και στην υπογραφή του συμβολαίου του Αναστασιάδη, που είχε ανακοινωθεί, αλλά δεν έβαλε τις… τζίφρες μέχρι να έρθει ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ.

Επιπλέον, η άφιξη του θα σημάνει εξελίξεις και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Αθανασιάδη.

Ο πρώτος σκόρερ της ομάδας δεν τα βρήκε στις συζητήσεις που είχε με τον Βρύζα και το θέμα θα χειριστεί ο Σαββίδη, όταν έρθει, ενώ έχει τονίσει πως θα πρέπει να λήξει άμεσα αυτό το ζήτημα.
Πηγή: sport-fm.gr

Υπογράφει ο Μπεχαράνο!!

Το συμβόλαιό που θα τον «δένει» με τον Παναιτωλικό αναμένεται να υπογράψει σήμερα ο Ντιέγκο Μπεχάρανο.

Υπογράφει ο Μπεχαράνο
Ο Βολιβιανός μπακ που αποκάλυψε χθες η «Sportday» βρίσκεται στο Αγρίνιο για να ολοκληρώσει την μεταγραφή του στην ελληνική ομάδα.

Ο 23χρονος θα περάσει σήμερα από τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και μετά θα υπογράψει στα «καναρίνια» πιθανότητα για τρία χρόνια.

Ο διεθνής άσος καλείται να καλύψει επάξια το κενό που άφησε ο Γκάλο -κατά πρώτο λόγο- και μετά ο Μπακάκης.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέλει Λίλα και Βίλα ο Τσιώλης!

Τις περιπτώσεις των πρώην άσων του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα και Βίλα θα εξετάζουν πολύ σοβαρά στην SKODA Ξάνθη.

Θέλει Λίλα και Βίλα ο Τσιώλης
Τις περιπτώσεις των πρώην άσων του ΠΑΣ Γιάννινα, Λίλα και Βίλα θα εξετάζουν πολύ σοβαρά στην SKODA Ξάνθη.

Έχοντας συνεργαστεί μαζί τους ο Σάκης Τσιώλης έχει ταχθεί υπέρ της απόκτησης των δύο παικτών όπως αναφέρουν και ιστοσελίδες της πόλης.

Οι Θρακιώτες έχουν ασχοληθεί σοβαρά με τις περιπτώσεις των δύο Αλβανών διεθνών, οι οποίες όμως δεν είναι και τόσο εύκολες.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν βιάζεται για τους επόμενους!!

Έχοντας προχωρήσει αρκετά τον μεταγραφικό σχεδιασμό, στον Ολυμπιακό επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους για την απόκτηση ενός επιθετικού χωρίς όμως να βιάζονται.

Δεν βιάζεται για τους επόμενους
Ο Ολυμπιακός έχει προχωρήσει αρκετά τον μεταγραφικό του σχεδιασμό του για τη νέα αγωνιστική σεζόν. Υπάρχουν εκκρεμότητες αλλά αυτές –πλέον- επισημαίνουν από την ομάδα πως δεν υπάρχει λόγος βιασύνης.

Χθες για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις της ομάδας συζήτησαν οι Μίτσελ και Πιέρ Ισά. Οι δύο τους τα είπαν για την πορεία της προετοιμασίας αλλά ο αθλητικός διευθυντής του συλλόγου ενημέρωσε από κοντά τον Ισπανό προπονητή και για τις επαφές για παίκτες που είναι σε εξέλιξη.

Στο… λιμάνι το βάρος το έχουν ρίξει στη μεταγραφή σέντερ φορ, όπου είναι πιθανό να δοθούν και τα περισσότερα χρήματα αυτό το καλοκαίρι.

Για τη συγκεκριμένη θέση, οι Ιταλοί επιμένουν για τον Ρολάντο Μπιάνκι της Μπολόνια, αν και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν διαψεύσει ότι έχουν προχωρημένες επαφές για την απόκτησή του.

Είναι γνωστό ότι έχει προταθεί, αλλά δεν αποτελεί την πρώτη επιλογή. Αυτό που προβληματίζει δεν είναι η αξία του, καθώς έχει κάνει καριέρα και έχει πάει και στη Μάντσεστερ Σίτι, αλλά η χρονιά που έκανε και δεν είναι καλή.

Φαίνεται λοιπόν ότι παραμένει στις εναλλακτικές λύσεις και άλλη επιλογή είναι αυτήν τη στιγμή ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού, χωρίς να έχει επιβεβαιωθεί ποιος είναι ο παίκτης. Πηγή: sport-fm.gr

Τζεμπούρ και άλλος… ένας!!

Σε ανοιχτή γραμμή με τον Ράφικ Τζεμπούρ βρίσκονται στην ΑΕΚ, αναμένοντας να μείνει ελεύθερος ο Αλγερινός από την Νότιγχαμ. Αναζητείται ακόμη ένας επιθετικός, λόγω Μπρέσεβιτς.

Τζεμπούρ και άλλος…  ένας
Έντονη κινητικότητα παρατηρείται στην ΑΕΚ για τη γραμμή κρούσης, ώστε να αποκτηθούν συνολικά δύο παίκτες
Στην Ένωση έχουν συχνή επικοινωνία με τον Ράφικ Τζεμπούρ, που βρίσκεται στην Αγγλία, ώστε να μείνει ελεύθερος από τη Νότιγχαμ και είναι απολύτως ενήμεροι για τις εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα.

Στον 30χρονο ποδοσφαιριστή έχει τονιστεί ότι θα προγραμματιστεί ραντεβού με τον Δημήτρη Μελισσανίδη με το που έρθει στην Αθήνα, κάτι που δεν αποκλείεται να συμβεί και την Παρασκευή, εφόσον θα έχει αποδεσμευθεί από τον αγγλικό σύλλογο. Οι «κιτρινόμαυροι» είναι συγκρατημένα αισιόδοξοι, διότι τα έχουν βρει με τον πρώην παίκτη τους, αλλά είναι σε ετοιμότητα και έχουν εναλλακτικές, για το ενδεχόμενο να ανεβάσει τις απαιτήσεις του την τελευταία στιγμή ο «τρομοκράτης».

Ως γνωστόν τον θέλει και ο ΑΠΟΕΛ και ο πρόεδρος του είχε δηλώσει ότι υπάρχει ουσιαστικά προφορική συμφωνία μαζί του. Αν… μπει το νερό στο αυλάκι και μείνει ελεύθερος, το θέμα θα αναλάβει αποκλειστικά ο ισχυρός άνδρας της ΑΕΚ.

Επιπλέον, δεν θα πρέπει να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να αποκτηθεί και δεύτερος επιθετικός. Υπάρχουν φόβοι ότι ο Ιβάν Μπρέσεβιτς, που έκανε επέμβαση στο γόνατο, δεν θα είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση στο βασικό στάδιο προετοιμασίας, που θα πραγματοποιηθεί στο Πήλιο από τις 9 μέχρι τις 21 Αυγούστου.

Για αυτήν την θέση υπάρχουν επίσης ο Ντακόλ, ο Αραβίδης, ενώ πρόσφατα δόθηκε δανεικός ο Τσεβάς στη Νίκη Βόλου.Πηγή: sport-fm.gr

Κοντά σε Μάιντς, στο... βάθος η Σοσιεδάδ!!

Στη Μάιντς θα συνεχίσει, κατά πάσα πιθανότητα, την καριέρα του ο Στέφανος Καπίνο. «Παίζει» δυνατά και η Σοσιεδάδ. Έτοιμο έχει τον... διάδοχο ο Νίκος Νταμπίζας.

Κοντά σε Μάιντς, στο... βάθος η Σοσιεδάδ
Προς τη Μάιντς οδεύει ο Στέφανος Καπίνο.

Ο γερμανικός σύλλογος προσφέρει στον Παναθηναϊκό ένα ποσό λίγο πάνω από τα δύο εκατομμύρια ευρώ. Όσα έδινε και η Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, αλλά με αυτήν την πρόταση μένει ικανοποιημένος και ο παίκτης, διότι εφόσον πει το «ναι» θα λαμβάνει 450.000 ευρώ ετησίως, ενώ τα «λιοντάρια» έφτασαν μέχρι τις 330.000, δηλαδή 70.000 λιγότερο από όσα χρήματα ήθελε ο Καπίνο.

Επιπλέον, βλέπει ότι στη Μάιντς έχει περισσότερες πιθανότητες να παίξει, διότι αποτελεί παρελθόν ο γνωστός μας από το πέρασμα του από Πανιώνιο και ΠΑΟΚ, Ντάριο Κρέσιτς. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες ο διεθνής ποδοσφαιριστής βρέθηκε στη Γερμανία για να συζητήσει το μέλλον του, ενώ θεωρείται καθοριστική ημέρα η Παρασκευή.

Πάντως, δεν πρόκειται για 100% κλεισμένη υπόθεση, διότι υπάρχει κινητικότητα και από άλλη ομάδα για τον Καπίνο, που κατά τα φαινόμενα είναι η Σοσιεδάδ, η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον εδώ και κάποιες ημέρες.

Ο Νίκος Νταμπίζας έχει έτοιμη τη λύση ξένου και έμπειρου τερματοφύλακα για την περίπτωση που αποχωρήσει ο βασικός του τερματοφύλακας, τη σεζόν που έφυγε.
Πηγή: sport-fm.gr

Κούγιας: «Να παρέμβει ο Πρωθυπουργός»!

Την παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να προβιβαστεί στην Σούπερ Λίγκα στην θέση του Πλατανιά η Παναχαϊκή ζήτησε ο πρόεδρος της Αλέξης Κούγιας σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα!
«Πρέπει να γίνει άμεση αποκατάσταση της Παναχαϊκής» ήταν η χαρακτηριστική ατάκα του κ. Κούγια που μεταξύ άλλων τόνισε: «Ζητάμε να κηρυχθεί έκπτωτο το Δ.Σ. της ΕΠΟ και να στείλουμε επιστολή επ' αυτού στον κ. Τασούλα, τον κ. Ανδριανό, ακόμα και στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Ζητάμε να πάρει θέση το Δ.Σ. της Ενωσης Β' Εθνικής και επίσης να αποφασίσει το Δ.Σ. της ΕΠΟ να μας επιστρέψει όλα τα πρόστιμα που έχουμε πληρώσει για ανακοινώσεις από το 2009 έως σήμερα.
Πρέπει να παρέμβει άμεσα ο Πρωθυπουργός. Γιατί αν δεν παρέμβει, θα το πληρώσει ακριβά η ελληνική κοινωνία. Μέχρι τώρα το πληρώνω εγώ ακριβά. Είναι δυνατόν να με καλεί η κρατική ασφάλεια και να μου λέει ότι πρέπει να με προστατεύουν γιατί αυτοί οι άνθρωποι είναι ικανοί για όλα;Μια ελεύθερη Παναχαϊκή που μπαίνει στο πρωτάθλημα, όπως ο Απόλλων ή ο Παναιτωλικός δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα. Η προσπάθεια τους ήταν να μπουν και στα Γιάννενα, τα οποία έχουν οικονομικά προβλήματα. Πέρυσι με τα Γιάννινα ο Ολυμπιακός έπαιξε με αναπληρωματική ομάδα και εάν δεν κέρδιζαν τα Γιάννινα θα είχαν πέσει Κατηγορία. Και αντί για αυτά έπεσε ο Απόλλων, που και ιδιοκτήτη είχε και οικονομικά προβλήματα δεν είχε. Και κινδύνευσε η Ξάνθη, μια ανεξάρτητη ομάδα με φωνή. Και ποιοι μένουν στο πρωτάθλημα; Οι Καλλονές, ο Εργοτέλης που παίζει μόνο για τα τσιμέντα, ο Πανιώνιος».
Στην συνέχεια ο Αλέξης Κούγιας, επικαλέστηκε το προ 2ετίας παράδειγμα άλλων ομάδων που... αποκαταστάθηκαν και επισήμανε:
«Ζητάμε να συγκληθεί εκτάκτως Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ και να αποφασιστεί η άμεση τοποθέτηση της Παναχαϊκής στη Σούπερ Λίγκα. Όπως έκανε ο Πιλάβιος με Ηρακλή, Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα. Έτσι να γίνει και τώρα. Και να μπει η Παναχαϊκή άμεσα στη Σούπερ Λίγκα είτε ως υπεράριθμη είτε στη θέση του Πλατανιά», είπε ο κ. Κούγιας.
Ο γνωστός ποινικολόγος, αφού εξαπέλυσε επίθεση κατά του προέδρου του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη, επισήμανε ότι θα διεκδικήσει 7 εκ. ευρώ (!!!), το ποσό δηλαδή που έχει πάρει από την Λίγκα ο Πλατανιάς, ενώ προανήγγειλε και μηνύσεις τονίζοντας: «Θα διεκδικήσουμε δικαστικά τα επτά εκατομμύρια ευρώ που έχει πάρει ο Πλατανιάς αντί για την Παναχαϊκή στη Σούπερ Λίγκα. Θα υποβάλουμε μηνύσεις και αγωγές κατά του Μαρινάκη, του Καραπαπά, του Σαρρή, του Αμπάρκιολη, του Κουρίδη, του Μάνταλου, του Ιωαννίδη, του Θανασακούδη για τη ζημιά που μας έκαναν! Θα στείλουμε επιστολή στους φορείς της Αχαΐας και στους βουλευτές και θα ζητάμε συγκέντρωση όλης της Πάτρας την επόμενη εβδομάδα για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την άνοδο άμεσα της Παναχαϊκής στη Σούπερ Λίγκα. Πρέπει να ενωθούμε όλοι για να βρει η Παναχαϊκή το δίκιο της».
Μάλιστα μεταξύ άλλων ο ισχυρός άντρας της Πατρινής ΠΑΕ, ανέφερε πως θα ζητήσει έκπτωση του προέδρου του Ολυμπιακού από το αξίωμα του, αλλά και υποβιβασμό της ομάδας θυμίζοντας το παράδειγμα της Ιταλίας:«Έγινε και στην Ιταλία, στο σκάνδαλο Μότζι. Από λίγα τηλεφωνήματα υποβιβάστηκε η Γιουβέντους και της αφαιρέθηκαν οι τίτλοι των προηγούμενων ετών, που οι δραστηριότητες αποκαλύπτονταν. Με πολύ λιγότερα στοιχεία. Μίλαγε ο Μότζι με τον πρόεδρο των διαιτητών με υπονοούμενα που θα στήσουν παιχνίδια. Εκεί τα πειθαρχικά δικαστήρια ενήργησαν σύγχρονα»!
Πηγή: gazzetta.gr

Οι μεταγραφές θα κρίνουν την κλήρωση!!

Ο Αρης Λαούδης γράφει για την... γκαντεμιά του Παναθηναϊκού στην κλήρωση, εξηγεί πως το ζητούμενο δεν είναι το ποιοι είναι οι άλλοι, αλλά το ποιοι είμαστε εμείς και αναλύει τις δηλώσεις - έκπληξη του Νικ Καλάθη για το μέλλον του. 

Μόνο οι... Σπερς έλειπαν από τον όμιλο του Παναθηναϊκού για να «δέσει» το γλυκό στην κλήρωση της Ευρωλίγκας.
Ολοι οι πρωταθλητές των προηγμένων μπασκετικά χωρών θα βρίσκονται στον δρόμο των «πράσινων» που με λίγο ακόμη... τύχη θα είχαν στον όμιλο και τον νικητή των προκριματικών που πιθανότατα θα είναι η Ούνικς Καζάν του Αργύρη Πεδουλάκη. Κι όλο αυτό την στιγμή που στον όμιλο του Ολυμπιακού κατέληγαν όλοι οι δευτεραθλητές των ομίλων, με την κληρωτίδα να χαμογελάει φαρδιά πλατιά στους «ερυθρόλευκους» που δικαιούνται να κάνουν όνειρα για την επόμενη φάση.
Το βασικό ζήτημα του Παναθηναϊκού πάντως δεν είναι οι αντίπαλοί του, αλλά πρώτα απ' όλα ο ίδιος ο εαυτός του. Για να μπορέσουμε δηλαδή να βγάλουμε συμπεράσματα, να μιλήσουμε - έστω και θεωρητικά - για τις πιθανότητες πρόκρισης, θα πρέπει πρώτα απ' όλα να δούμε το ρόστερ που θα κατεβάσουν οι πρωταθλητές και στη συνέχεια να το συγκρίνουμε μ' αυτό της Μπαρτσελόνα, της Φενέρ, της Μιλάνο και της Μπάγερν.
Το πρώτο δηλαδή ζητούμενο δεν είναι το ποιοι είναι οι άλλοι, αλλά το ποιοι είμαστε εμείς κι αυτή την στιγμή περισσότερο γνωρίζουμε τι θα παρουσιάσουν οι άλλοι και και λιγότερο τι πρεσβεύει ο Παναθηναϊκός. Υπό αυτή την έννοια, όλα τα σενάρια είναι άκυρα, χωρίς αυτό να σημαίνει βεβαίως πως όποιες κι αν είναι οι τελικές συνθήκες οι «πράσινοι» θα είναι το το φαβορί του ομίλου.
Κακά τα ψέμματα, αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός έχει μείνει πίσω χρονικά. Εχει σημαντικότατα κενά στο ρόστερ και θα πρέπει να τρέξει για να προλάβει. Αν δεν έχει σκοπό να πρωταγωνιστήσει στην Ευρώπη, τότε μπορεί να συνεχίσει σε... ρηχά νερά στη μεταγραφική περίοδο, αλλά αν θέλει να βάλει πλώρη για τους «16» και να έχει βλέψεις για την 8άδα, θα πρέπει να βιαστεί και να πληρώσει.
Τα δεδομένα τα 'χουμε επαναλάβει, άλλωστε δεν άλλαξε τίποτα από την προηγούμενη φορά που αναφέρθηκε στα κενά του ρόστερ. Αυτή την στιγμή ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο γκαρντ (Διαμαντίδης, Παππάς), έχει «κλείσει» έναν ακόμη (Σλότερ) και χρειάζεται έναν «πενταδάτο» πλέι μέικερ κι έναν ακόμη γκαρντ που θα συμπληρώσει την πεντάδα των κοντών.
Στο «3» υπάρχει ο Γιάνκοβιτς με τον Χαραλαμπόπουλο και η προσθήκη ενός ακόμη φόργουρντ μοιάζει απαραίτητη, έστω κι αν αυτός προορίζεται για δεύτερος κι όχι για πρώτος. Η θέση «4» είναι η μόνη που παρουσιάζεται κλεισμένη με Φώτση και Γκίστ, ενώ στο «5» είναι απαραίτητος ένας βαρβάτος ψηλός και ενδεχομένως ένας ακόμη που θα καλύπτει τη θέση του τρίτου ψηλού.
Ολα αυτά με την προϋπόθεση ξαναλέω ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να παρουσιαστεί ανταγωνιστικός στην α' φάση, να στοχεύσει στην είσοδο στους «16» και ενδεχομένως στην πρόκριση στους «8».
Ακόμη κι αν η διοίκηση αποφασίσει να προχωρήσει σ' αυτό το μοντέλο θα πρέπει οι κινήσεις να γίνουν... χθες, με δεδομένο ότι η υπόθεση Καλάθη τα έχει φέρει όλα πίσω. Ο Νικ διέψευσε κατηγορηματικά πως έχει ζητήσει την αποδέσμευσή του από το Μέμφις και λίγο - πολύ έδειξε να μην «καίγεται» για τα λεφτά ή τη δόξα. «Ο,τι και να γίνει, εγώ θα το υπηρετήσω» μοιάζει να λέει και με τον τρόπο που παρουσιάστηκαν οι δηλώσεις του δύσκολα θα βάλει το μαχαίρι στο λαιμό στο Μέμφις για να του δώσει την ελευθέρας.
Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός πρέπει σύντομα να πάει παρακάτω, να κοιτάξει τις εναλλακτικές του λύσεις και να «μοιράσει» αλλού τα 2 εκατομμύρια δολάρια που σκόπευει να δαπανήσει για την περίπτωση του Καλάθη. Η κλήρωση καθιστά ακόμη μεγαλύτερη την αναγκη για ενίσχυση σε αρκετές θέσεις, με την προϋπόθεση επαναλαμβάνω πως ο Παναθηναϊκός θέλει να διεκδικήσει μια καλή πορεία, αν όχι το φάιναλ φορ...
Υ.Γ1: Ο Πεδουλάκης «λατρεύει» τον Ματσιούλις κι εδώ που τα λέμε δεν έχει άδικο. Δύο χρόνια αποδείχτηκε «λίρα 100» ο Λιθουανός κι έβγαλε στο ακέραιο τα λεφτά που πήρε από τον Παναθηναϊκό. Ο «Αρτζι» ήταν αυτός που πέρυσι το καλοκαίρι πίεσε ασφυκτικά για να μείνει ο Ματσιούλις καθ' υπέρβαση του μπάτζετ και η επικείμενη συνεργασία τους στο Καζάν μοιάζει φυσικό επακόλουθο της αμοιβαίς εκτίμησης.
Υ.Γ2: Εχει απόλυτο δίκιο ο Γιαννακόπουλος που έθεσε οικονομικό θέμα στην Ευρωλίγκα. Ναι, δεν είπε κάτι καινούριο, αλλά είπε κάτι που είναι αυτονόητο και πρέπει κάποια στιγμή να εφαρμοστεί για να υπάρχει μέλλον. Είναι αδιανόητο η φετινή πρωταθλήτρια Ευρώπης στο ποδόσφαιρο να εισπράττει 60 εκατομμύρια ευρώ μόνο από τα αγωνιστικά οφέλη και ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μπάσκετ να εισπράττει λιγότερο μάξιμουμ 800 χιλιάδες! Αναμφισβήτητα, άλλο άθλημα, άλλη δυναμική, άλλοι χορηγοί, αλλά αυτή η διαφορά ξεπερνάει τα όρια της λογικής...

Πηγή: gazzetta.gr

Ο σέντερ φορ του Ολυμπιακού!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταθέτει κάποιες απόψεις στο blog του στο gazzetta για το θέμα του σέντερ φορ του Ολυμπιακού.
ΕΧΟΥΝ πραγματικά προταθεί πάρα πολλοί και καλοί σέντερ φορ στον Ολυμπιακό. Γνωστοί σε όλο τον κόσμο, αλλά και γνωστοί σε όχι πολλούς-χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι κι αυτοί άξιοι και καλοί γκολτζήδες.
Θα καταγράψω σήμερα δύο επιθετικούς, Γάλλους, που έχουν ακουστεί για τον Ολυμπιακό και που είναι από αυτούς τους παίκτες, που λέμε ότι κάνουν τη διαφορά, κατά την γνώμη μου.
Ο ένας είναι πιο γνωστός, καθότι ανήκει στη Μίλαν. Ο Νιάνγκ είναι, που έπαιξε δανεικός από το Γενάρη στη Μονπελιέ.
Αυτός είναι πολύ θεαματικός σέντερ φορ. Θα άρεσε πολύ στο Καραϊσκάκη με την τεχνική του. Τον βλέπεις να κοντρολάρει με το στήθος με υπέροχο στιλ, να πασάρει ωραία, να ελίσσεται, να πιάνει σουτ κεραυνό με το δεξί η, το αριστερό, να μπουκάρει και να σεντράρει, αλλά και να βγαίνει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Πανύψηλος, με πόδια-κανιά, αφενός μεν κερδίζει πολλές κεφαλιές, αφετέρου φεύγει μπροστά με ταχύτητα και δύναμη.
Μειονέκτημα; Τον "έκοψα" λίγο επιπόλαιο, κι έτσι θυμήθηκα και τη φήμη που τον κυνηγάει για τον ασταθή χαρακτήρα του, κάτι που πάντα είναι θέμα.
Ο άλλος είναι λιγότερο γνωστός, καθότι έπαιζε στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας, με την Τουρς, ο Άντι Ντελόρ.
Για να είμαι ειλικρινής, τον είδα ένα ημίχρονο, σε ένα παιχνίδι με τη Λανς, που ανέβηκε στην Α΄κατηγορία. Θα μου πείτε, μα από ένα ημίχρονο; Ναι, από ένα ημίχρονο, γιατί μου έβγαλε τα μάτια! Φορ με έξοχη τεχνική, σούπερ κινητικότητα, έξυπνες ασίστ, κεφαλιές, καλό κράτημα της μπάλας, μαχητής, με ικανότητα να παίζει με την πλάτη, γρήγορος, με σουτ φαρμάκι, ντριμπλέρ! Δεν πίστευα στα μάτια μου ότι υπάρχει τέτοιος επιθετικός στη Β΄κατηγορία της Γαλλίας.
Κι από γκολ;
Στη μία φάση πήρε την μπάλα από κεφαλιά συμπαίκτη, κοντρόλαρε κι εκτέλεσε άψογα φεύγοντας πίσω από την πλάτη της άμυνας.
Στην άλλη φάση έφυγε στην κόντρα, πέρασε στο σπριντ τον στόπερ και πλάσαρε τέλεια.
Μειονέκτημα; Δεν βρήκα! Παρά μόνο την απειρία (22,5 ετών), τόσο λόγω ηλικίας, όσο και λόγω παραστάσεων, που επίσης δεν είναι μικρό θέμα, ειδικά αν σκεφθεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός έχει υπογράψει κι άλλο 23χρονο φορ, τον Μεξικάνο Πουλίδο και θεωρητικά θα ταίριαζε να τον "δέσει" ένα πιο έμπειρο κυνηγό.
Να διευκρινίσω κάτι: δεν θέλω να υπονοήσω με αυτό το κομμάτι μου ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει έναν από τους δύο Γάλλους. Άλλωστε, ο Νιάνγκ, για διάφορους λόγους, δεν είναι προτεραιότητα στα πλάνα του Ολυμπιακού, ο δε Ντελόρ, τουλάχιστον σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στη Γαλλία, δεν επιθυμεί να έρθει στην Ελλάδα κι ήδη υπάρχουν προσφορές 5 εκ. Ευρώ για την πάρτη του.
Αλλού θέλω να το πάω: Μπορεί να πάρει ο Ολυμπιακός κάποιο σέντερ φορ-όνομα και να πάρει έξι-εφτά πράγματα από αυτόν. Μπορεί, όμως, να πάρει ένα «άγνωστο» κυνηγό, αλλά με ποιότητα και ταλέντο και να σκίσει.
Ο Μιραλάς μας άρεσε καλύτερα η, ο Ριέρα;…
Παρεμπιπτόντως, έγραψα κάτι για τον Θ. Παπάζογλου: να το επαναλάβω-το παιδί στη διετία του στον ΟΦΗ είχε 18 ασίστ, εκ των οποίων οι 10 έγιναν γκολ. Στην στατιστική υπηρεσία της ελληνικής Λίγκας, το galanissportsdata.com, έχει διάφορες κατηγορίες επιδόσεων. Μία από αυτές είναι οι ασίστ που γίνονται γκολ (ass:assists to goal) και άλλη είναι οι ασίστ που γίνονται κλασικές ευκαιρίες που χάνονται (ang:assists no goal). Φαντάζομαι ότι είναι απλό να το κατανοήσει κάποιος…
Πηγή: gazzetta.gr

Δύσκολα ταξίδια, εύκολος όμιλος και το αντίθετο!!

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες σχολιάζει την κλήρωση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού ενώ εστιάζει στα ταξίδια που έχουν οι ομάδες στο δρόμο για το Top 16. Η πορεία τους μέχρι τα play offs εξαρτάται από τις ίδιες και όχι από τους αντιπάλους τους. Κάθε τέτοια μέρα το χρόνο αισθάνομαι πως επαναλαμβάνω τις σκέψεις μου. Η κλήρωση της Ευρωλίγκας αποτελεί τυπικά την έναρξη της σεζόν για τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. 31 ομάδες -οι 8 εκ των οποίων μέσω των προκριματικών- κάνουν τα δικά τους όνειρα. Υπάρχει ένα γκρουπ 6-7 ομάδων των οποίων τα όνειρα φτάνουν μέχρι και την κατάκτηση της κούπας, Ένα άλλο γκρουπ θα ήταν ευτυχισμένο να ζήσει την εμπειρία ενός Final 4 και φυσικά υπάρχουν και ομάδες οι οποίες παίζουν διασκεδάζοντας και προσπαθώντας να φτιάξουν ένα όνομα στον ευρωπαϊκό πορτοκαλί χάρτη.
Δε θέλω να σας χαλάσω τις ατέλειωτες συζητήσεις με την παρέα σας περί της κλήρωσης της αγαπημένης σας ομάδας, αλλά δεν έχουν καμία απολύτως σημασία οι αντίπαλοι. Άλλα πράγματα κοιτάζουν οι προπονητές σε μία κλήρωση και ειδικά αυτές των ελληνικών ομάδων...
ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΧΗΜΕΙΑ
Τα πρώτα δέκα ματς της Ευρωλίγκας δίνουν τη δυνατότητα σε όλες τις ομάδες να βρουν ρυθμό και να αποκτήσουν χημεία. Αναφερόμαστε σε γκρουπ παλαιών και νέων παικτών με τον προπονητή να ζητά συντονισμό στις κινήσεις στο παρκέ. Τα λάθη που θα γίνονται θεωρούνται δεδομένα, αναγκαία όμως προς διόρθωση όταν ξεκινήσει το Top 16.
Στην πρώτη φάση υπάρχουν εύκολα και δύσκολα παιχνίδια, στη δεύτερη μόνο δύσκολα. Το περσινό παράδειγμα του Ολυμπιακού όπου τερμάτισε αήττητος με 10-0 και επί της ουσίας δεν κέρδισε τίποτα, πρέπει να αποτελέσει οδηγό και φέτος. Μη σας νοιάζει αν τερματίσει η αγαπημένη σας ομάδα πρώτη ή δεύτερη, αρκεί να προκριθεί. Μόνο αν τερματίσει τέταρτη θα έχει πρόβλημα στο Top 16, αλλιώς δεν έχει καμία διαφορά.
ΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑ
Μπορεί κάποιοι να γελάσουν, αλλά για τους προπονητές είναι πιο σημαντικό στοιχείο ο προορισμός παρά η ομάδα που θα αντιμετωπίσουν σε αυτόν. Τα ταξίδια είναι πολλά και είναι κουραστικά. Οι δύο ελληνικές ομάδες δε ναυλώνουν τσάρτερ πλέον και πολλές φορές οι ανταποκρίσεις από αεροδρόμιο σε αεροδρόμιο επιβαρύνουν την κατάσταση.
Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχει να πάει στο Βελιγράδι το οποίο μπορεί να είναι δίπλα, αλλά θέλει ανταπόκριση (εκτός αν επιλεγεί η σερβική αερογραμμή), στην Κωνσταντινούπολη το οποίο είναι «ευκολάκι» και ακολουθούν ταλαιπωρίες. Στη Βαλένθια μέσω Βαρκελώνης, στη Βιτόρια πας Μαδρίτη μετά Μπιλμπάο και μετά πούλμαν για καμιά ώρα. Στην πόλη Κλαϊπέντα για να πας θες απλά να πάρεις μαζί σου 2-3 πυξίδες και να πετάς περίπου κανά 12ώρο.
Ο Παναθηναϊκός έχει να ταξιδέψει απευθείας σε Κωνσταντινούπολη, Μιλάνο, Βαρκελώνη και Μόναχο και θα ταλαιπωρηθεί να φτάσει στην Πολωνία.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ
Δε μπορούμε να κάνουμε οποιαδήποτε ανάλυση αντιπάλου αφού ακόμη τα ρόστερ είναι προς διαμόρφωση και σε αρκετές ομάδες ελλιπέστατα.
Με μία πρώτη ματιά στον όμιλο του Ολυμπιακού η Νεπτούνας θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις προσπαθώντας να πετύχει 1-2 νίκες. Η Βαλένθια θεωρώ πως θα είναι άκρως ανταγωνιστική. Ομάδα με ικανό προπονητή, θορυβώδη έδρα (έχει πάρει σημαντικό διπλό εκεί ο Ολυμπιακός με σούπερ Νεστέροβιτς) και τα δημοσιογραφικά στο... Θεό (αυτό δε σας ενδιαφέρει απλά βγάζω τον πόνο μου). Η Λαμποράλ Κούτσα μοιάζει υπό διάλυση και κανείς δε ξέρει πως θα κινηθεί μεταγραφικά (χάνει Νοτσιόνι, Πλάις και ίσως τον Ερτέλ, πήρε μόνο τον Σενγκέιλα). Η Γαλατάσαραϊ τη στιγμή αυτή έχει μόνο πέντε συμβόλαια στην ομάδα (που σημαίνει αρκετές μεταγραφές). Ο Ερυθρός Αστέρας έχει για όπλο του την έδρα, αλλά με τον Ολυμπιακό δε θα ισχύσει κάτι τέτοιο λόγω της αδερφοποιημένης σχέσης των οπαδών των δύο συλλόγων.
Ο Παναθηναϊκός βρίσκεται μακράν σε πολύ πιο δύσκολο όμιλο. Για τις Φενέρμπαχτσε και Μπαρτσελόνα δε χρειάζεται να αναφέρουμε πολλά για να σας πείσουμε για τη δυναμικότητά τους. Αρμάνι Μιλάνο και Μπάγερν Μονάχου είναι οι ομάδες με τις οποίες θα κοντραριστεί ο Παναθηναϊκός αφού η πρώτη δυάδα δύσκολα θα αλλάξει. Σίγουρα οι «πράσινοι» διαθέτουν περισσότερη εμπειρία και με τις κατάλληλες προσθήκες δε θα αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα ως προς την πρόκρισή τους. Η Τουρόφ θα είναι η «Νεπτούνας» του δικού του ομίλου και η ομάδα που θα ηττηθεί από αυτήν ίσως και να το πληρώσει.
ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Η πορεία της φετινής χρονιάς για τις δύο ελληνικές ομάδες δε μπορεί να χαραχθεί αυτή τη στιγμή. Ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τουλάχιστον 3-4 καλές προσθήκες (όχι τύπου Σλότερ, αλλά τύπου Καλάθη) αφού μέχρι τώρα έχει επενδύσει (ορθά) στο μέλλον (Λούντζης και Παπαγιάννης), αλλά καθόλου στο παρόν.
Ο Ολυμπιακός ψάχνει ξένο γκαρντ (δε θα είναι ο Μίτσοφ) και ρίχνει ματιές για «τεσσάρι» και Ελληνα παίκτη. Θέλει πιο λίγα πράγματα μετά τις υπογραφές των Λαφαγέτ και Χάντερ, αλλά και την παραμονή ολόκληρου του βασικού του κορμού (πλην του Περπέρογλου).
Μέχρι την «οκτάδα» όλα εξαρτώνται από τις ίδιες τις ομάδες και από τις κινήσεις στελέχωσης των ρόστερ τους.
ΥΓ: Η επόμενη ανακοίνωση του Ολυμπιακού δε θα είναι μεταγραφική...
Πηγή: gazzetta.gr

Επαφές Σαμπντόρια με Σαμαρά!!

Ο Γιώργος Σαμαράς παραμένει χωρίς ομάδα μετά την αποχώρησή του από τη Σέλτικ κι έγκυρες ιταλικές πηγές μιλούν για επαφές με τη Σαμπντόρια. 
Ο διεθνής στράικερ είχε πολύ καλή παρουσία με την Εθνική ομάδα στο Μουντιάλ και θέλει να την εξαργυρώσει με τη μεταγραφή του σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα. Πρόσφατα δημοσιεύματα τον ήθελαν στο στόχαστο της Ατλέτικο, οι Τούρκοι τον έχουν πάντα στα υπόψιν τους, το τελευταίο κάλεσμα ωστόσο έρχεται από τη Serie Α.
Σύμφωνα με έγκυρες ιταλικές πηγές ο «Sam» βρίσκεται στο στόχαστρο της Σαμπντόρια, ενώ έχουν υπάρξει και επαφές των Γενοβέζων με τον 29χρονο επιθετικό κι αναμένονται εξελίξεις τις προσεχείς ώρες.
Πηγή: gazzetta.gr

Το... Clasico του Μουντιάλ!! (vids)

Το Γερμανία-Αργεντινή είναι το ζευγάρι με τους περισσότερους τελικούς στην ιστορία και ο Γιώργος Καραμάνος καταγράφει τις -συνολικά έξι- προηγούμενες παγκόσμιες κόντρες τους.
Μέχρι την Τετάρτη αργά το βράδυ μοιραζόταν την τιμή με το άλλο μεγάλο μουντιαλικό ζευγάρι: το Βραζιλία-Ιταλία (1970, 1994). Την Κυριακή όμως στο «Μαρακανά», Γερμανία και Αργεντινή θα κοντραριστούν ως φιναλίστ Παγκοσμίου Κυπέλλου για τρίτη φορά. Η αρχή έγινε το 1986 και την κούπα του Μαραντόνα. Το 1990 ήρθε η εκδίκηση με τον σούπερ Ματέους. Οι δύο χώρες βέβαια έχουν συναντηθεί κι άλλες φορές σε Μουντιάλ. Συνολικά έξι είναι οι προηγούμενες αναμετρήσεις τους, με τα Πάντσερ να τα πηγαίνουν σαφώς καλύτερα, μετρώντας τρεις νίκες, μία ήττα και δύο ισοπαλίες εκ των οποίων βέβαια η μία ήταν πρόκριση στα πέναλτι...
2010 (Νότια Αφρική)
Αργεντινή – Γερμανία 0-4

Σε μία από τις μεγαλύτερες ντροπές εάν όχι τη μεγαλύτερη, ο Μαραντόνα επιβεβαίωσε το ότι οι τεράστιοι παίκτες δεν γίνονται απαραίτητα και μεγάλοι προπονητές. Στον προημιτελικό η Αργεντινή τα έκανε όλα λάθος και η Γερμανία τη διέλυσε με 4-0. Η αρχή έγινε με το καλημέρα από τον Μίλερ (3'), για να συνεχίσει ο Κλόζε με δύο ακόμα τεμάχια (68', 89') και τον Φρίντριχ να προσθέτει ενδιάμεσα (74') το όνομα του στους σκόρερ. Οι Γερμανοί θα έμεναν εκτός στον ημιτελικό από την Ισπανία



2006 (Γερμανία)
Γερμανία – Αργεντινή 1-1 (4-2 στα πέναλτι)

Ο προημιτελικός είχε φτάσει στο 80' και η Αργεντινή φαινόταν να έχει στα χέρια της την πρόκριση. Είχε το γκολ του Αγιάλα (49') και δεν δεχόταν μεγάλες φάσεις. Τότε όμως χτύπησε ο Κλόζε, ο οποίος άρχισε την... πελατειακή σχέση του με τους Γκαούτσος. Οδήγησε την πρόκριση σε παράταση και μετά στα πέναλτι. Εκεί ήρωας αναδείχτηκε ο Γενς Λέμαν που απέκρουσε τις εκτελέσεις των Αγιάλα, Καμπιάσο. Αντιθέτως, οι Γερμανοί ευστόχησαν σε όλες τις δικές τους και πέρασαν στα ημιτελικά, όπου όμως η Ιταλία έβαλε τέλος στα όνειρα να να το κατακτήσουν στο σπίτι τους.






1990 (Ιταλία)
Δυτική Γερμανία – Αργεντινή 1-0

Οι Γερμανοί θα έπαιρναν το αίμα τους πίσω για ότι συνέβη τέσσερα χρόνια νωρίτερα. Μόνο που θα το έκαναν και με τη συμβολή του Μεξικανού διαιτητή του τελικού. Από το 65' και με το ματς χωρίς σκορ, οι Αργεντινοί έπαιζαν με παίκτη λιγότερο (σωστή αποβολή Μονσόν), αλλά κρατούσαν. Στο 85' ο ρέφερι είδε ανατροπή στο τάκλιν του Σενσίνι στον Φέλερ (σε καμία περίπτωση δεν ήταν) και ο Μπρέμε, ευστοχώντας, χάρισε το τρίτο και τελευταίο τρόπαιο στην χώρα του. Το φινάλε μας άφησε ως χαρακτηριστική εικόνα τα δάκρυα του Ντιεγκίτο που είχε οδηγήσει ξανά τόσο μακριά μία τόσο μέτρια ομάδα με απλά καλή άμυνα και πεναλτάκια τερματοφύλακα. Η Γερμανία πάλι καθοδηγούμενη από τον τέλειο Λόταρ Ματέους διέθετε μία εξαιρετική 11άδα.



1986 (Μεξικό)
Δυτική Γερμανία – Αργεντινή 2-3

Τούτος ήταν ο πρώτος από τους τρεις τελικούς τους. Ηταν το τουρνουά του Μαραντόνα, ο οποίος μπορεί να μην σκόραρε, αλλά έκανε μαεστρικό ματς και... κέρασε το νικητήριο γκολ. Η Αργεντινή ξεκίνησε τέλεια και προηγήθηκε με 2-0 με τους Μπράουν (23') και Βαλδάνο (55'). Ωστόσο, στο εκπληκτικό Β' μέρος του τελικού, όπου μπήκαν συνολικά τέσσερα γκολ, οι Γερμανοί ως συνήθως αρνήθηκαν να παραδοθούν χωρίς μάχη. Δύο κόρνερ οδήγησαν στην ισοφάριση (Ρουμενίγκε 74', Φέλερ 80'). Ο Μπουρουτσάγα όμως (ίσως και να ήταν οφσάιντ) έκανε το σπριντ (83') και πλάσαρε τον Σουμάχερ για το 3-2, χαρίζοντας τον παγκόσμιο τίτλο στους Γκαούτσος.




1966 (Αγγλία)
Δυτική Γερμανία – Αργεντινή 0-0

Οι δυο τους βρέθηκαν και πάλι στον ίδιο όμιλο και είχαν τελείως διαφορετικά ρόστερ, καθώς αμφότερες είχαν προχωρήσει σε ανανέωση. Το ματς δεν είχε νικητή, με το βαθμό να τις οδηγεί σε συγκατοίκηση στην 1η θέση (5 βαθμοί), αλλά τους Γερμανούς να έχουν καλύτερή διαφορά τερμάτων. Οι Αργεντινοί αποκλείστηκαν στα προημιτελικά, ενώ η Νασιονάλμανσαφτ έφτασε στον χαμένο από την Αγγλία τελικό.

1958 (Σουηδία)
Δυτική Γερμανία – Αργεντινή 3-1

Ηταν η πρώτη συνάντηση τους σε Μουντιάλ και το πρώτο ματς του ομίλου τους. Η Δυτ. Γερμανία που είχε ταξιδέψει στα γήπεδα της Σουηδίας για να υπερασπιστεί το στέμμα της, βρέθηκε μόλις στο 3' (Κορμπάτα) να κυνηγάει το σκορ. Ωστόσο, πριν το ημίχρονο Ραν (32') και Ζέελερ (42'), είχαν κάνει την ανατροπή. Οι Αργεντινοί που σε εκείνη τη διοργάνωση είχαν γερασμένη ομάδα, πίεσαν, αλλά δέχτηκαν στην αντεπίθεση ακόμα ένα γκολ από τον θρυλικό Χέλμουτ Ραν (79'). Τα Πάντσερ τερμάτισαν στην 1η θέση του ομίλου και έφτασαν στα ημιτελικά, ενώ η Αλμπισελέστε έμεινε τελευταία και καταϊδρωμένη.

Πηγή: gazzetta.gr

Η αρετή της υπομονής…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου ακολουθεί την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία και γράφει για την υπομονή που χρειάζεται για την ομάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικότερα.Σπουδαίο πράγμα! Πραγματική αρετή! «Μην βιάζεσαι! Κάνε υπομονή και όλα κάποτε θα έρθουν όπως τα περιμένεις…». Έτσι είναι και στο ποδόσφαιρο. Ειδικά στο Ελληνικό!

Έτσι είναι και στον ΠΑΟΚ φέτος. Από την Ολλανδία όπου βρισκόμαστε για να καλύψουμε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι θα χρειαστεί… μεγάλη υπομονή. Εξάλλου… όταν για να υπογράψει ο προπονητής χρειάστηκαν 18 μέρες από την πρώτη προφορική συμφωνία και για να υπογράψει η πρώτη μεταγραφή (Ρατ) χρειάστηκαν 22 μέρες από τότε που ανακοινώθηκε, δεν χρειάζονται και πολλά παραπάνω για να βγει το πρώτο βασικό συμπέρασμα: «Κάντε υπομονή».

Ο Δικέφαλος του Βορρά ξεκινάει έχοντας… πολύ-πολύ χαμηλά την μπάλα και το εντυπωσιακό είναι ότι αυτό το αποδέχεται μερίδα του κόσμου. Στην Γερμανία (κατά την άφιξη της αποστολής στο Ντύσελντορφ) πάντα υπήρχαν ΠΑΟΚτσήδες που υποδέχονταν την αποστολή. Φέτος οι ΠΑΟΚτσήδες ομογενείς (δεν γίνεται λόγος για την υπεροπλία τους επί Γερμανικού και όχι μόνο εδάφους) σεβάστηκαν την επιθυμία του προπονητή και έστειλαν μόνο τον πρόεδρο του Συνδέσμου για ένα απλό.. καλωσόρισμα.
Υπάρχει βέβαια και μεγάλο κομμάτι του ΠΑΟΚτσήδικου κοινού που έφθασε στο άλλο άκρο της… κούρασης, της ταλαιπωρίας και της αδιαφορίας και αυτό είναι σαφώς πολύ επικίνδυνο.  

Η μπάλα «παίζεται» πολύ χαμηλά και στα μεταγραφικά και στους στόχους και στα διαρκείας και στα λόγια, παντού… Απ’ ότι φαίνεται ο ΠΑΟΚ δεν θα ακουστεί πολύ τώρα το καλοκαίρι, αλλά θα κάνει την μεγάλη προσπάθεια να χτίσει κάτι γερό ώστε να πρωταγωνιστήσει την ερχόμενη άνοιξη όταν και κρίνονται οι στόχοι. Αυτό θέλει ο Αναστασιάδης που είναι και το κεντρικό πρόσωπο για τον φετινό ΠΑΟΚ, ο άνθρωπος από τον οποίο όλοι περιμένουν να πάρει μία ομάδα και κάποιους παίκτες του… 6 και να ετοιμάσει ένα σύνολο που θα παίζει για 8!

Υπομονή λοιπόν για τον ΠΑΟΚ… Υπομονή γενικώς και στην ζωή! Υπομονή για όλους και θετική σκέψη! Κάτι καλό θα βγει στο τέλος! 

Ακόμη και στο Ελληνικό ποδόσφαιρο! Θα στρώσει η κατάσταση! Αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα! Αν κάτι πάει στραβά… γιατί υπάρχουν πολλοί (όπως ακούμε και διαβάζουμε) που θεωρούν ότι η κατάσταση είναι φυσιολογική! Για όλους τους άλλους… κάποτε θα έρθει ο καιρός που θα… στρώσει το πράγμα. Βιασύνη δεν χρειάζεται. Έχουμε να δούμε πράγματα…
Όποιος είναι υπομονετικός, κάποτε δικαιώνεται. Ακόμη και στον χώρο μας… Όποιος επιχειρηματολογεί και δεν «μιλάει» στον αέρα, κάποτε –έστω και αργά- θα έρθει η ώρα που θα πείσει και τους…. άπιστους. 
 Πηγή: sportdog.gr

Αλλαγή σκυτάλης, με εγγυήσεις!!

Κοντά στην αλλαγή σκυτάλης βρίσκεται η ΠΑΕ Απόλλων 1926, με τον Αχιλλέα Χαραλαμπίδη να επαναλαμβάνει στη σημερινή συνέλευση την απόφασή του να αποχωρήσει και τον επιχειρηματία Παναγιώτη Πιαστόπουλο να καταθέτει πρόταση για την ΠΑΕ.

Η συνέλευση ολοκληρώθηκε σε κλίμα συναίνεσης, με τον πρόεδρο και μεγαλομέτοχο του Απόλλωνα, Αχιλλέα Χαραλαμπίδη να δηλώνει αδυναμία να συνεχίσει στην ομάδα. «Έχω φτάσει στο κόκκινο. Οι λόγοι που με ωθούν σε αυτή την απόφαση είναι ότι δεν μπορώ να αντεπεξέλθω οικονομικά άλλο και δε θέλω να φανώ ασυνεπής στις πολλές υποχρεώσεις που έχει μια επαγγελματική ομάδα. Παραδίδω τον σύλλογο χωρίς καμία εκκρεμότητα και με αδειοδότηση», τόνισε μεταξύ άλλων. Ο κ. Χαραλαμπίδης ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, τον κόσμο, τους συνδέσμους και όλη την οικογένεια του Απόλλωνα για τη στήριξη.

Το λόγο πήρε και ο αντιπρόεδρος Γιάννης Λουιζίδης και έπλεξε το εγκώμιο του Αχιλλέα Χαραλαμπίδη, τονίζοντας το πόσο σημαντική ήταν η συμβολή του όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα και σε πολύ δύσκολους καιρούς. Μετά μίλησε ο πρόεδρος του ερασιτέχνη Παναγιώτης Χατζηανδρέας, που επεσήμανε ότι το σημαντικό είναι ο ερασιτέχνης να παίξει το ρόλο του θεματοφύλακα και να μην επιτρέψει η ΠΑΕ να κινδυνεύσει ξανά.

 

Η πρόταση Πιαστόπουλου


Μετά τις αρχικές τοποθετήσεις, ο Καλαμαριώτης επιχειρηματίας Παναγιώτης Πιαστόπουλος, που έχει παίξει ποδόσφαιρο στον Απόλλωνα και τώρα είναι έφορος στις ακαδημίες ποδοσφαίρου του συλλόγου, πήρε το λόγο και ανακοίνωσε το ενδιαφέρον του για την ΠΑΕ. «Εγώ και μια παρέα φίλων ενδιαφερόμαστε για τον Απόλλωνα. Θέλουμε να αναλάβουμε τον Απόλλωνα και θα θέλαμε να γνωρίζουμε αν ο κ. Χαραλαμπίδης θέλει αντίτιμο ή παραδίδει τις μετοχές», είπε, ενώ διευκρίνισε ότι η αγγλική εταιρία SMWW δεν είναι από πίσω, απλά θα παρέχει τεχνογνωσία.

Ο κ. Χαραλαμπίδης τόνισε στη συνέχεια ότι με τις απαραίτητες εγγυήσεις θα παραδώσει τις μετοχές, χωρίς αντίτιμο, ενώ σε αυτό (στις εγγυήσεις) ρόλο θα παίξει και ο εραιστέχνης Απόλλων. Ακολούθησαν ερωτήματα των φιλάθλων προς την πλευρά Πιαστόπουλου, ο οποίος εξήγησε ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα μπάτζετ 700.000 ευρώ, αλλά και ότι υπάρχουν χρήματα για να ξεκινήσει ο σχεδιασμός της ομάδας.

Οι εξελίξεις πλέον θα δρομολογηθούν από αύριο, με συνάντηση που θα έχει ο Αχιλλέας Χαραλαμπίδης με τον Παναγιώτη Πιαστόπουλο, παρουσία και του προέδρου του ερασιτέχνη, για να προχωρήσουν οι συζητήσεις και να αλλάξει χέρια η ΠΑΕ Απόλλων.
Πηγή: metrosport.gr

Το απίστευτο βραζιλιάνικο πρωτοσέλιδο υπέρ της Γερμανίας!!

GERMANY
Οι Βραζιλιάνοι τρέμουν και μόνο στην ιδέα πως η Αργεντινή θα σηκώσει το Μουντιάλ μέσα στη χώρα τους και έχουν ήδη αρχίσει να στηρίζουν Γερμανία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα σημερινό πρωτοσέλιδα όπου ουστικά υποστηρίζουν την ομάδα που πριν από δυο μέρες τους διέλυσε με 7-1 .
Το σημερινό πρωτοσέλιδο της βραζιλιάνικης εφημερίδας Lance νομίζω πως τα λέει όλα…
“Γερμανία από τότε που ήμουν μικρό παιδί”, αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ έχει φωτογραφία του Γερμανού διεθνούς μεσοεπιθετικού Λούκας Ποντόλσκι στο πλαίσιο πρόσφατης επίσκεψής του σε φυλή ιθαγενών στη Μπαχία.
Πηγή: arenafm.gr

«Μπορούσε και άλλο ο Λίνο»

GOUERINO-610x385
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Βραζιλιάνος, βετεράνος άσσος του ΠΑΟΚ, Νέτο Γκουερίνο. Μίλησε για τον Μαρσέλ Λίνο και για τα όσα προσέφερε, ο Βραζιλιάνος πλάγιος μπακ στην ομάδα. Τόνισε πως είχε και άλλα να δώσει στον “Δικέφαλο” αλλά και πως είναι δεδομένο πως θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
Για την αποχώρηση του Λίνο από την ομάδα:
“Νομίζω ότι ο Λινό στα πεντέμισι χρόνια που πρόσφερε στον ΠΑΟΚ ήταν επαγγελματίας, τίμησε την φανέλα, έδινε το 100% σαν ποδοσφαιριστής και σαν χαρακτήρας τιμήθηκε από τον κόσμο του ΠΑΟΚ με τα χειροκροτήματα και το γνωστό τραγούδι. Έκανε μια πολύ καλή πορεία και είχε ένα τέλος που ίσως δεν έπρεπε να είχε. Χθες ήταν λίγο στεναχωρημένος γιατί η αντιμετώπιση του ΠΑΟΚ δεν ήταν ανάλογη με αυτό που περίμενε. Δεν ξέρω τι έγινε με το οικονομικό αλλά ξέρω πως πρόσφερε πολύ και παρά τα 37 του μπορούσε να προσφέρει και άλλο. Όταν έχει άλλους τρεις στην ίδια θέση είναι δύσκολο να κρατήσεις κάποιον 37 χρόνων. Εγώ σαν Γκουερίνο θα τον κρατούσα όχι μόνο για αυτά που πρόσφερε αλλά και αυτά που μπορεί να προσφέρει ακόμα”.
Για τις λύσεις που έδωσε ο Λίνο την φετινή χρονιά:
“Ο Λίνο ήταν καθοριστικός σε πολλά παιχνίδια, έδωσε πάρα πολλές λύσεις και θα ήταν παράλογο αν τον έκριναν για τα 90 λεπτά της απόδοσης του. Τον κρίνω για τις πέντε – έξι ενέργειες που έκανε και έβγαιναν οι φάσεις και τα γκολ. Είναι κρίμα που η καριέρα του έχει τέτοιο τέλος στον ΠΑΟΚ όμως η ζωή συνεχίζεται. Θα παίξει ποδόσφαιρο αλλού σε Ευρώπη ή και Βραζιλία και μετά από εμένα και τον Φορτούλα ίσως πρόσφερε τα περισσότερα στον ΠΑΟΚ με βάση τα χρόνια ήταν στην ομάδα. Είναι καλός μου φίλος και η ζωή συνεχίζεται. Σαν χαρακτήρας είναι χαμηλών τόνων, γεννημένος μέσα από το ποδόσφαιρο τόσα χρόνια και στην Πορτογαλία και είναι τόσο ώριμος να πάρει αποφάσεις”.
Για την πιθανότητα να παίξει ο Λίνο σε άλλη Ελληνική ομάδα:
“Ίσως ναι. Έτσι μου έδωσε να καταλάβω. Δεν ξέρω τα σχέδια του όμως θα συνεχίσει να παίζει ποδόσφαιρο. Είναι θέμα δικό του. Καμιά φορά μπορεί να θέλουμε αλλά οι καταστάσεις ένιαι διαφορετικές. Είναι καλός ποδοσφαιριστής και παιδί. Τίμησε την φανέλα που φορούσε”.
Για τον ΠΑΟΚ ενόψει της νέας χρονιάς:
“Ο ΠΑΟΚ δεν έχει την τύχη να ξεκινήσει τόσο νωρίς τις μεταγραφές και τον σχεδιασμό. Κάθε χρόνο υπάρχουν κάποια προβλήματα και καθυστέρηση. Εύχομαι να μπει στο πρωτάθλημα με έναν κορμό παρόμοιο με τον περσινό. Ο σχεδιασμός έχει καθυστερήσει λίγο αλλά τις επόμενες μέρες ίσως έχουν έρθει κάποιες ανακοινώσεις και κάποιες εσωτερικές μεταγραφές. Εύχομαι να βρεθούν λύσεις και η ομάδα από την Ολλανδία να είναι έτοιμη να χτυπήσει πρωτάθλημα”.
Για τους τρεις τερματοφύλακες της ομάδας (Γλύκος, Ιτάνζ, Γιακουμής):
“Είναι ένα καλό τρίο. Θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει η ομάδα”.
Για τις προσθήκες που χρειάζεται η ομάδα στα άκρα:
“Ο ΠΑΟΚ φέτος ήταν πολύ δυνατός ειδικά στα άκρα με Στοχ και Λούκας που στο ένας εναντίον ενός έβρισκαν τις λύσεις και δημιουργούσαν ευκαιρίες. Από την  άλλη πλευρά πρέπει να δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε τι ποδοσφαιριστές θα φέρουν. Εύχομαι να φέρουν ποδοσφαιριστές με αυτά τα στοιχεία”.
Για το αν χρειάζεται επιθετικό ο ΠΑΟΚ:
“Κάθε ομάδα χρειάζεται σέντερ φορ. Υπάρχουν οι τραυματισμοί και μια ομάδα που είναι πλήρης μπορεί να αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Ο ΠΑΟΚ παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και θέλει κάποιον να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Όταν ο Αθανασιάδης λείπει θα χρειάζεται κάποιος να λύσει τα προβλήματα. Πέρυσι το έκανε ο Βούκιτς αυτό. Εγώ μιλάω σαν απλός φίλαθλος που θέλω να δω την ομάδα να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο”.
Για την κατάσταση στην Βραζιλία μετά την συντριβή από την Γερμανία:
“Καλά πήγαμε εκεί. Στο ημιτελικό της Αργεντινής δεν υπήρχε ούτε μια κίτρινη φανέλα στο γήπεδο. Υπάρχει μια αγανάκτηση στην Βραζιλία. Διάβασα ένα άρθρο του Ρομάριο που είναι δύο σελίδες και ένα ολόκληρο κατεβατό. Πίσω από το 7-1 υπάρχουν πάρα πολλά που δεν είναι ώρα να τα πω στον αέρα. Δεν μπορώ να αφήσω μια προσωπικότητα σαν τον Ροναλντίνιο και τον Κακά εκτός Μουντιάλ. Ο Λουίς Φαμπιάνο είναι και αυτός μια προσωπικότητα που κάνει καλή χρονιά αλλά προτιμήθηκε ο Φρέντ και ο Τζο. Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να καλέσουμε αυτούς τους δύο επιθετικούς στην ομάδα. Μιλάω καθαρά και πιστεύω έχω το δικαίωμα να εκφράσω την άποψη μου. Ο Ροναλντίνιο είχε κάποια κόντρα. Το λάθος στην Βραζιλία είναι πως ο Σκολάρι πίστευε και πάντα πιστεύει σε κάποιους που είναι “κλειδωμένοι” μαζί του ότι και να γίνει”.
Για τον Σκολάρι:
“Ο καλός προπονητής κρίνεται στα αποτελέσματα. Ο Σκολάρι είχε μια καλή πορεία όμως σε αυτή την διοργάνωση που ήταν στην Βραζιλία έπρεπε να δουλέψει την τακτική, να μπορεί να αντιμετωπίζει το σύγχρονο ποδόσφαιρο που παίζουν οι Γερμανοί και οι Ολλανδοί που ετοιμάζονται έξι χρόνια για αυτό το Παγκόσμιο. Η Γερμανία ετοιμάζει ένα ποδόσφαιρο εδώ και έξι χρόνια για αυτή την διοργάνωση”.
Πηγή: arenafm.gr

Η πρώτη προπόνηση στην Ολλανδία!! (pics)

sasq
Υπό βροχή ολοκληρώθηκε η πρώτη προπόνηση του ΠΑΟΚ στο Όστερμπεκ της Ολλανδίας.
Οι Κιόσε, Κάτσε και Ρατς ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα υπό το βλέμμα του, εκ των γυμναστών της ομάδας, Γιάννη Κατσανίκα ενώ όλοι οι υπόλοιποι παίκτες προπονήθηκαν κανονικά με το βασικό πρόγραμμα να περιλαμβάνει ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Από αύριο ξεκινούν οι διπλές προπονήσεις.
Δείτε τις φωτογραφίες από τον απεσταλμένο του Arena:
 
Τις καιρικές συνθήκες σχολίασε και η ΠΑΕ ΠΑΟΚ στον επίσημο λογαριασμό της στο twitter:




Πηγή: arenafm.gr

Νεϊμάρ: «Δύο εκατοστά κάτω και θα ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι...»

Συγκλονιστική εξομολόγηση του Νεϊμάρ με δάκρυα στα μάτια, λέγοντας πως ο τραυματισμός του θα μπορούσε να τον αφήσει σε αναπηρικό καροτσάκι. «Περήφανος για την εθνική μου, να το πάρει ο Μέσι» πρόσθεσε.

Νεϊμάρ: «Δύο εκατοστά κάτω και θα ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι...»
Μέσα απ' τα βάθη της ψυχής του μίλησε ο Νεϊμάρ για τον... εφιάλτη που έζησε την τελευταία εβδομάδα.

Ο Βραζιλιάνος φορ αναφέρθηκε στον σοκαριστικό τραυματισμό του απ' τον Σουνίγκα, που θα μπορούσε να τον αφήσει σε αναπηρικό καροτσάκι αν το χτύπημα ήταν δύο εκατοστά πιο κάτω! Βέβαια, ο άσος της Μπαρτσελόνα δεν κρατάει κακία στον Κολομβιανό συνάδελφό του και του ευχήθηκε ό,τι καλύτερο στο μέλλον.

Ερωτηθείς για το βαρύ 7-1 απ' τη Γερμανία και πώς το βίωσε, ο Νεϊμάρ δεν έκρυψε την απογοήτευσή του, ωστόσο δήλωσε πέρα για πέρα περήφανος που ανήκει στη σελεσάο, ενώ ευχήθηκε η... μισητή Αργεντινή να σηκώσει το Μουντιάλ, λόγω Μέσι!

Αναλυτικά όσα είπε ο Νεϊμάρ:

«Θέλω τόσο πολύ να δω ξανά τους συμπαίκτες μου. Σίγουρα η κατάστασή μου είναι άσχημη, αλλά με κάνει χαρούμενο που μπορώ τουλάχιστον να περπατάω. Ξεκινήσαμε μαζί και θα τελειώσουμε όλοι μαζί. Η ήττα απ’ την Γερμανία ήταν ιστορική, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα αποχωρήσουμε απ’ το τουρνουά με κατεβασμένο κεφάλι. Έτσι είναι ο αθλητισμός, ελπίζω να χαμογελάσουμε σύντομα. Ήταν ένα μπλάκ-άουτ με την Γερμανία, είναι εύκολο πάντα να μιλάμε στο τέλος των αγώνων. Δεν ντρέπομαι να πω ότι ήμουν στην ομάδα του 7-1. Είμαι περήφανος που έπαιξα στο πλάι του Τιάγκο Σίλβα, του Φρεντ και των άλλων».

«Είναι μια απ’ τις πιο άσχημες εβδομάδες της ζωής μου. Δεν θα μπορούσα να φανταστώ χειρότερη. Θα μάθω από αυτό, ο Θεός ξέρει τα πάντα, θα πρέπει να υπήρχε λόγος που συνέβη ό,τι συνέβη. Δεν δέχομαι πως ήταν φυσιολογικό το χτύπημα του Σουνίγκα. Όλοι το ξέρουν αυτό. Ο τρόπος που ήρθε από πίσω, δεν μπορούσα να αμυνθώ. Ο Θεός με βοήθησε... Αν ήταν δύο εκατοστά πιο κάτω, θα ήμουν σε αναπηρικό καροτσάκι τώρα. Με πήρε τηλέφωνο την επόμενη μέρα και μου ζήτησε συγνώμη. Δεν κρατώ κακία, του εύχομαι ό,τι καλύτερο».

Ερωτηθείς για τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, είπε: «Εύχομαι και στις δύο ομάδες καλή τύχη. Νομίζω πως ο Μέσι αξίζει τον τίτλο. Είναι φίλος μου και συμπαίκτης μου στην Μπαρτσελόνα, θα είμαι μαζί του και με τον Μασεράνο»!
Πηγή: sport-fm.gr

«Έκλεισε» Σάντσες η Έβερτον!!

Μόνο οι ανακοινώσεις φαίνεται πως απομένουν προκειμένου ο Κολομβιανός Κάρλος Σάντσες να αποτελέσει το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Έβερτον.

«Έκλεισε» Σάντσες η Έβερτον
Παίκτης της Έβερτον θα πρέπει να θεωρείται ο Κάρλος Σάντσες. Τα «ζαχαρωτά» παρακολούθησαν τον Κολομβιανό μέσο στο Μουντιάλ, πείστηκαν απ’ τις δυνατότητές του και κινήθηκαν άμεσα για την απόκτησή του.

Το deal με την Έλτσε φαίνεται πως είναι ήδη... τελειωμένο και ουσιαστικά απομένουν οι ανακοινώσεις, προκειμένου ο 28χρονος άσος να κάνει το... άλμα στην καριέρα του, στα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ.

Στην πρώτη του, περσινή, σεζόν στο ισπανικό πρωτάθλημα μέτρησε συνολικά 30 συμμετοχές, ενώ τα προηγούμενα έξι χρόνια έπαιζε... φουλ στην Βαλενσιέν.
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν πάει Σουηδία η Σερένα!!

Η άσχημη εμφάνιση και η εικόνα πως η Σερένα Ουίλιαμς ήταν άρρωστη στο Γουίμπλεντον, αναγκάζουν την Αμερικανίδα τενίστρια να αναθεωρήσει τις καλοκαιρινές της υποχρεώσεις.

Δεν πάει Σουηδία η Σερένα
Το Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA αποφάσισε να μην αγωνιστεί στο Οπεν της Σουηδίας, αφού δεν αισθάνεται η ίδια 100% έτοιμη να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός δύσκολου τουρνουά.

«Αποφάσισα να μη συμμετάσχω στο Μπάσταντ. Θέλω να είμαι σε τέλεια κατάσταση όταν επιστρέψω στο γήπεδο και, δυστυχώς, δεν είμαι. Ελπίζω να μπορέσω να κάνω την επόμενη εβδομάδα προπόνηση.

Είμαι πολύ απογοητευμένη που δεν θα αγωνιστώ. Το Μπάσταντ είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη μου. Θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές και τους φιλάθλους για την υποστήριξη και την κατανόησή τους. Ανυπομονώ να επιστρέψω εκεί του χρόνου», τόνισε η 32χρονη σταρ. Πηγή: sport-fm.gr

Επιβεβαίωσε πως δεν πάει Παγκόσμιο ο Πάρκερ!!

Μπορεί να ήταν γνωστό εδώ και καιρό, όμως ο ίδιος ο Τόνι Πάκερ επιβεβαίωσε την Πέμπτη πως δε θα ενισχύσει τη Γαλλία στο προσεχές Παγκόσμιο Κύπελλο στην Ισπανία.

Επιβεβαίωσε πως δεν πάει Παγκόσμιο ο Πάρκερ
Ο διεθνής Γάλλος γκαρντ βρέθηκε ως πρόεδρος της Βιλερμπάν στη Βαρκελώνη για την κλήρωση των ομίλων της Ευρωλίγκας και αναφέρθηκε στην πρόθεσή του να μην αγωνιστεί αυτό το καλοκαίρι.

Αναλυτικά: «Δεν θα αγωνιστώ στο Μουντομπάσκετ. Είναι πολλά τα παιχνίδια και συνεχόμενες οι χρονιές, επομένως φέτος θέλω να ξεκουραστώ… Θα είμαι, όμως, στο επόμενο Ευρωμπάσκετ, όπου θα υπερασπιστούμε τον τίτλο μας και στόχος που είναι να παίξω και στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Θα βρεθώ ως θεατής στην Ισπανία και πιστεύω ότι η Γαλλία μπορεί να πάει καλά». Πηγή: sport-fm.gr

Εντυπωσιακός με το… καλημέρα ο Κασάμι!!

Ήρθε με… όρεξη ο Παϊτίμ Κασάμι! Στην πρώτη του εμφάνιση -έστω και ανεπίσημη- με τα ερυθρόλευκα, το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού εντυπωσίασε τους πάντες στο Ζέεφελντ. Τρομερό γκολ από Τσόρι.

Εντυπωσιακός με το… καλημέρα ο Κασάμι
Το κοντέρ συνεχίζει να γράφει… χιλιόμετρα για τους παίκτες του Ολυμπιακού! Το τρέξιμο μπορεί να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς στο Ζέεφελντ για τους ποδοσφαιριστές των πρωταθλητών Ελλάδας, ωστόσο στη διπλή προπόνηση της Πέμπτης (10/7) είχε και μπάλα και όσοι ήταν παρόντες επιβραβεύτηκαν -και με το παραπάνω- από το θέαμα.

Το πρώτο κομμάτι της προπόνησης εστίαζε στην αντοχή και τη φυσική κατάσταση, αλλά στο δεύτερο ήταν όλο το… ζουμί! Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, Παϊτίμ Κασάμι, ο οποίος μόλις μία μέρα πριν ανακοινώθηκε επίσημα, ξεδίπλωσε ένα μέρος του ταλέντο του στο «οικογενειακό» δίτερμα, δείχνοντας με το… καλημέρα την όρεξή του.

Μαζί με τον Ελβετό μέσο μπήκαν ακόμα οι Ελαμπντελαουί και Ντοσεβί, με τον πρώτο να έχει στο ενεργητικό του μία πολύ εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά και να χάνει για λίγο το γκολ.

Ωστόσο, ό,τι δεν κατάφερε ο Νορβηγός δεξιός μπακ, το έκανε η «παλιοσειρά» Τσόρι, ο οποίος με ένα πολύ δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο «Γ» της εστίας, πετυχαίνοντας ένα γκολ-ποίημα.

Μάλιστα, οι παίκτες του Μίτσελ δεν ήταν μόνοι τους, καθώς στο προπονητικό κέντρο του Ζέεφελντ, έδωσαν το «παρών» αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού -κυρίως από το Μόναχο- όπου με τα πανό και τα συνθήματά τους, έκαναν την ατμόσφαιρα να θυμίζει… Καραϊσκάκη. Πηγή: sport-fm.gr

Αποχαιρέτησε ο Κουρτουά!!

Φίλους και ανθρώπους που μέχρι τώρα έβλεπε καθημερινά στην Ατλέτικο Μαδρίτης αποχαιρέτησε ο Τιμπό Κουρτουά, που επιστρέφει στην Τσέλσι.

Αποχαιρέτησε ο Κουρτουά
Στην Αγγλία και το Λονδίνο θα βρίσκεται στο εξής η βάση του Τιμπό Κουρτουά. Ο Βέλγος γκολκίπερ –συνοδευόμενος απ’ τη σύντροφό του- πήγε την Πέμπτη το απόγευμα για τελευταία φορά στο προπονητικό κέντρο της Ατλέτικο Μαδρίτης.

Ο διεθνής τερματοφύλακας αποχαιρέτησε συμπαίκτες, τεχνικό τιμ και υπαλλήλους των «ροχιμπλάνκος» αφού απ’ του χρόνου θα ανήκει στο δυναμικό της Τσέλσι, απ’ τη στιγμή που ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του στους πρωταθλητές Ισπανίας.

Την τριετία που έκλεισε στην Μαδρίτη κατέκτησε πρωτάθλημα, Κύπελλο, Europa League και Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, ενώ έφτασε και σε τελικό Champions League. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε σε 56 αγώνες, δεχόμενος μόλις 40 γκολ και κρατώντας ανέπαφη την εστία του σε 26 αναμετρήσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Μόρας: «Σπίτι μου η Ιταλία»

Ως ποδοσφαιρικό «παράδεισο» που δεν είχε κανένα λόγο να εγκαταλείψει, περιέγραψε τη Βερόνα ο Βαγγέλης Μόρας. Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ 94,6, ο Έλληνας στόπερ εξήγησε τους λόγους παραμονής στη Serie A.

Μόρας: «Σπίτι μου η Ιταλία»
Τις εξαιρετικές συνθήκες που υπάρχουν στη Βερόνα και γενικότερα στη Serie A χαρακτήρισε ως τους κυριότερους λόγους που παρέμεινε στην Ιταλία ο Βαγγέλης Μόρας.

Μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ο Έλληνας αμυντικός σημείωσε ότι νιώθει εξαιρετικά στην ομάδα και μίλησε με κολακευτικά λόγια για την οργάνωση και τον κόσμο της.

Αφού μίλησε λοιπόν και για τη συνύπαρξή του με τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, αναφέρθηκε και στην πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ, την οποία δε δίστασε να χαρακτηρίσει ως «υπέρβαση».


Αναλυτικά όσα είπε ο Μόρας

Για την ανανέωση με τη Βερόνα: «Θεωρώ ότι η Ιταλία είναι σπίτι μου μετά από τόσα χρόνια. Το θέλαμε και οι δυο πλευρές να μείνω και μετά το μουντιάλ φτάσαμε σε συμφωνία. Είμαι πολύ χαρούμενος. Βρίσκομαι επτά χρόνια στη χώρα, έχω συνηθίσει και η ζωή γεμίζει εμένα και την οικογένεια μου. Από ‘κει και πέρα, ήξερα ότι θα υπάρχει ένας καλός προπονητής στην Εθνική και έπρεπε να μείνω σε ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα για να ελπίζω ότι θα πάω και στο Euro».

Για το πόσο τον βοήθησε ο σύλλογος και η Serie A: «Είναι το καλύτερο πρωτάθλημα για τους αμυντικούς. Υπάρχει πολλή τακτική και πίεση και με βοήθησε πολύ σε αρκετούς τομείς. Όσο για την ομάδα, από την πρώτη στιγμή είχαμε καλή διάθεση να τα βρούμε. Γι’ αυτό δεν ψάχτηκα ποτέ εντός Ιταλίας. Τους είχα πει ότι πρώτα θα συζητούσα μαζί τους. Υπήρχαν προτάσεις από άλλες χώρες, αλλά στην Ιταλία δε μίλησα με κανέναν άλλο.

Εξάλλου η Βερόνα είναι ένα σωματείο νοικοκυρεμένο κι εκεί οφείλεται η επιτυχία της. Όταν το κεφάλι είναι υγιές, δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα. Ο κόσμος λατρεύει την ομάδα, ζει για την Κυριακή και την επόμενη σεζόν θα έχουμε 20.000 διαρκείας. Εκεί φαίνεται η δυναμική της».


Για τη συνύπαρξη πλέον με τον Χριστοδουλόπουλο: «Θα είναι ό,τι καλύτερο. Προσωπικά θα τον βοηθήσω να μπει γρήγορα στο κλίμα, αν και δεν θα είναι δύσκολο, μετά από 1,5 χρόνο που βρίσκεται στην Ιταλία. Τον ήθελε πολύ η ομάδα τον Λάζαρο και νομίζω ότι θα τον εκμεταλλευτεί όσο το δυνατόν καλύτερα».

Για την πορεία της Εθνικής στο Μουντιάλ: «Αυτό που είχαμε πει από την αρχή ήταν να το ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Νομίζω ότι κάναμε μια υπέρβαση σαν ομάδα. Μετά το 2004 είχαμε πει ότι πρέπει να βρισκόμαστε σε κάθε μεγάλη διοργάνωση. Το κάναμε, προχωρήσαμε, το χάρηκε ο κόσμος κι εμείς. Όλοι ευχαριστημένοι».

Για τον Ρανιέρι: «Μπορεί να τα καταφέρει, είναι πολύ καλός προπονητής. Είναι δουλευταράς και παρόλο που είναι άλλο πράγμα ο σύλλογος και άλλο η εθνική ομάδα, νομίζω ότι θα μπορέσει να κάνει κάτι καλό».
Πηγή: sport-fm.gr

Τελειώνει του Εμάνουελσον στη Ρόμα!!

Στη Ρώμη βρίσκεται από το βράδυ της Πέμπτης (10/7) ο Ούρμπι Εμάνουελσον, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του στη Ρόμα.

Τελειώνει του Εμάνουελσον στη Ρόμα
Μόνο η επίσημη ανακοίνωση απομένει από τη Ρόμα για την απόκτηση του Ούρμπι Εμάνουελσον.

Ο Ολλανδός αριστερός μπακ, ο οποίος έμεινε ελεύθερος από τη Μίλαν, βρίσκεται ήδη στην πρωτεύουσα της Ιταλίας, όπου την Παρασκευή (11/7) θα περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια θα υπογράψει το νέο του συμβόλαιο που θα είναι διάρκειας δύο ετών.

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στη Ρώμη και περιμένω πολλά την επόμενη σεζόν», δήλωσε ο Ολλανδός αριστερός μπακ κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο της Ρώμης, ο οποίος στη συνέχεια τόνισε πως ο συμπατριώτης του Κέβιν Στρούτμαν ήταν αυτός που τον έπεισε να φορέσει τη φανέλα των Ρωμαίων. Πηγή: sport-fm.gr

Κλόζε: «Ο Ρονάλντο είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης όλων των εποχών»

Τι σημασία έχει που τον ξεπέρασε στην κορυφή των σκόρερ των Μουντιάλ; Ο Μίροσλαβ Κλόζε δεν είναι… βλάσφημος. Γι’ αυτό μιλώντας για τον Ρονάλντο, έκανε βαθιά υπόκλιση στην αξία του «φαινομένου».

Κλόζε: «Ο Ρονάλντο είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης όλων των εποχών»
Είναι και με τη βούλα πλέον ο κορυφαίος σκόρερ των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Δικαιολογημένος θα ήταν να την έχει… ψωνίσει λιγάκι.

Ο Μίροσλαβ Κλόζε ωστόσο δεν παραμένει απλώς προσγειωμένος. Αλλά δείχνει και τον απαραίτητο σεβασμό στο μεγάλο προκάτοχό του.

«Ο Ρονάλντο ήταν ένας απίστευτος ποδοσφαιριστής. Παίζω στην Ιταλία και με οποιονδήποτε κι αν έχω μιλήσει εκεί λέει ότι ήταν ο καλύτερος που έχει παίξει στη χώρα. Για μένα, είναι ο πιο ολοκληρωμένος παίκτης όλων των εποχών», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κι αφού τόνισε ότι «θα ήταν πικρό για εκείνον το ότι βρισκόταν στο γήπεδο όταν ξεπέρασα το ρεκόρ του στο παιχνίδι με τη Βραζιλία», κατέληξε στο ίδιο σεμνό μοτίβο:

«Πριν το ματς μου είχε στείλει ένα μήνυμα όπου έλεγε “Κλόζε, καλώς ήρθες στο κλαμπ των 15 γκολ”. Τώρα εγώ μπορώ να στείλω το μήνυμα: “Ο Μίροσλαβ Κλόζε είναι στο κλαμπ των 16 και ο καθένας είναι ευπρόσδεκτος σ’ αυτό”. Πηγή: sport-fm.gr