Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Μπόλονι στο Metropolis: «Δύσκολος χαρακτήρας, αλλά εύκολος στη δουλειά ο Γκαρσία»

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης παραχώρησε ο πρώην προπονητής του ΠΑΟΚ, Λάζλο Μπόλονι, στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» του «Αθλητικού Metropolis». Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους φιλάθλους του ΠΑΟΚ τους οποίους δεν μπορεί να ξεχάσει, τον Πάμπλο Γκαρσία τον οποίο χαρακτηρίζει ηγέτη και μεγάλη προσωπικότητα, τον Θοδωρή Ζαγοράκη αλλά και για το αν θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ αν η ομάδα βρισκόταν σε καλύτεροι οικονομική κατάσταση.


Αρχικά αναφέρθηκε στο πώς περνάει στο Κατάρ:

«Είναι μια ιδιαίτερη περιοχή, οι Ευρωπαίοι δε γνωρίζουν την περιοχή. Έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία και δεν έχει να κάνει με πίεση και στιγμιαίες αντιδράσεις».

Για την ανάπτυξη στο Κατάρ σε αντίθεση με την Ευρώπη που υπάρχει κρίση:

«Είναι δυο διαφορετικές κατηγορίες δεν μπορούμε να τις συγκρίνουμε. Το Κατάρ είναι ξεχωριστή χώρα σε όλο τον κόσμο».

Για το αν αναπτύσσεται το ποδόσφαιρο στο Κατάρ:

«Το ποδόσφαιρο στο Κατάρ έχει δύο κατηγορίες τους ξένους και αυτούς από το Κατάρ. Αυτοί από το Κατάρ διαφέρουν από τους Ευρωπαίους σε νοοτροπία και κουλτούρα».

Για το αν του λείπει η Θεσσαλονίκη και ο ΠΑΟΚ:

«Είμαι άνθρωπος με απαιτήσεις, μου λείπει πάρα πολύ το Γιουρόπα Λιγκ γιατί είχα σαν άνθρωπος βλέψεις υψηλού επιπέδου».

Για το αν του λείπει ο ΠΑΟΚ :

«Μου λείπει πάρα πολύ η ατμόσφαιρα και αυτά που έζησα αλλά είμαι επαγγελματίας και τώρα βρίσκομαι στο Κατάρ».

Για τον Σταφυλίδη και αν χάρηκε που πήρε μεταγραφή στη Λεβερκούζεν μιας και ήταν ένα παιδί που ο ίδιος ανέδειξε:

«Χάρηκα πάρα πολύ όπως και για τον Μαλεζά, είναι δύο παιδιά που όταν ήμουν στον ΠΑΟΚ έγιναν βασικοί ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μέσα από το ταλέντο τους και την ομαδική δουλεία που έκαναν, κατάφεραν να κάνουν κάτι πολύ σημαντικό για την καριέρα τους και τους εύχομαι πάντα επιτύχεις».

Για τον αν πρέπει ο ΠΑΟΚ να συνεχίσει να στηρίζει τους νέους ποδοσφαιριστές του ή να συνεχίσει με έμπειρους:

«Όσο καιρό δεν βρίσκομαι στην ομάδα δεν μου αρέσει να σχολιάζω πράγματα για μια ομάδα. Με την έλευση του νέου μεγαλομετόχου έχω την αίσθηση ότι άλλαξαν κάποια πράγματα θετικά. Απ' ότι γνωρίζω δεν υπάρχουν οικονομικά προβλήματα. Σε ένα ποδόσφαιρο που υποφέρει και υπάρχουν προβλήματα βλέποντας τι γίνεται στον Άρη, ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή
βρίσκεται σε καλή κατάσταση.

Πιστεύω ότι ήταν ευκαιρία ο Δεκέμβρης να κάνει μια διαφορά ουσιαστική ώστε να μπορέσει να ξεφύγει και να αλλάξει επίπεδο οριστικά από τις ομάδες της Αθήνας. Ελπίζω αυτή η κατάσταση με τα οικονομικά η οποία είναι καλή να έχει ως αποτέλεσμα να κάνει μια ομάδα ανταγωνιστική και να τη χαίρονται οι φίλαθλοι».

Για το αν γνωρίζει τον Καμαρά που απέκτησε ο ΠΑΟΚ από τη Σοσό:

«Δεν τον γνωρίζω. Και να τον γνώριζα αυτοί που τον επέλεξαν έχουν το κριτήριο να αποφασίσουν για την επιλογή του παίκτη».

Για το θα μπορούσε να έχει καλύτερα αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ αν η ομάδα βρισκόταν σε καλύτεροι οικονομική κατάσταση:

«Είναι μια υποθετική ερώτηση. Αλλά αν σκεφτούμε ότι θα είχαμε τη δυνατότητα να έχουμε τους Βιτόλο, Αρίας, Βιεϊρίνια, Κοντρέρας και μια μεταγραφή, θα μπορούσαμε να είχαμε περισσότερες πιθανότητες να κάνουμε κάτι καλύτερο.

Η κατάσταση του ΠΑΟΚ ήταν γνωστή με τα οικονομικά προβλήματα, οι ποδοσφαιριστές είχαν πολλούς μήνες να πάρουν τα λεφτά τους, τα πριμ δεν είχαν πληρωθεί. Τα γνώριζα όλα αυτά και είμαι περήφανος και χαρούμενος που βοήθησα και μαζί με τη διοίκηση πετύχαμε μια χρονιά και καταφέραμε κάποια πράγματα. Από την αρχή γνώριζα ότι ο μόνος που θα έχει κόστος από αυτό το πράγμα θα είμαι εγώ, παρόλα αυτά είμαι περήφανος γι' αυτά που πετύχαμε.

Θα πω κάποια πράγματα για την κατάσταση που υπήρχε. Εμείς βάλαμε το μέλλον για να μπορεί ο ΠΑΟΚ και την επόμενη χρονιά να παίζει στην Ευρώπη. Ήταν μια δύσκολη κατάσταση στην οποία καταφέραμε μέχρι το τέλος να γίνουν όλα σωστά».

Για το αν έχει καλή σχέση με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Θοδωρή Ζαγοράκη:

«Με τον κ. Ζαγοράκη τον οποίο είχα πρόεδρο δεν είχαμε μιλήσει πολλές φορές. Όσες φορές μιλήσαμε είπαμε λόγια τα οποία ήταν ουσιαστικά. Είχα την τύχη να δουλέψω με ανθρώπους που ήταν πολύ σπουδαίες προσωπικότητες και είχαμε άριστη συνεργασία . Δεν ήταν σωστό αυτό που συνέβη στο τέλος με τον Ζαγοράκη».

Για τον Γκαρσία και πόσο δύσκολο είναι να χειριστεί ένας προπονητής προσωπικότητες όπως αυτή του Πάμπλο:

«Είναι πλεονέκτημα να δουλεύεις με παίκτες μεγάλης προσωπικότητας. Ο Πάμπλο ήταν ηγέτης και το έδειχνε κάθε στιγμή. Είναι ένας πολύ μεγάλος ποδοσφαιριστής. Όταν ήρθα στην Ελλάδα όλος ο Τύπος έλεγε πότε θα γίνει το πρώτο επεισόδιο μεταξύ Μπόλονι και Γκαρσία, όταν όμως γνώρισα τον άνθρωπο Γκαρσία τότε κατάλαβα περί τίνος πρόκειται. Είναι μια πολύ μεγάλη προσωπικότητα, ένας δύσκολος χαρακτήρας αλλά πολύ εύκολο να δουλέψεις μαζί του.

Όταν τον άφησα εκτός αποστολής για το παιχνίδι με τη Ρουμπίν, τον φώναξα, μιλήσαμε, περπατήσαμε και στο τέλος δώσαμε τα χέρια. Είμαι πολύ χαρούμενος που γνώρισα όχι τον ποδοσφαιριστή Γκαρσία αλλά τον άνθρωπο Γκαρσία.
Εγώ από την πλευρά μου προτιμώ να δουλεύω με ποδοσφαιριστές που έχουν προσωπικότητα παρά με ποδοσφαιριστές που δεν έχουν, χωρίς να θέλω να μειώσω κάποιον ή να εκθέσω κάποιον».

Τέλος, για το αν θέλει να στείλει ένα μήνυμα προς του φιλάθλους του ΠΑΟΚ:

«Αυτό που μπορώ να πω στους φιλάθλους είναι ότι δεν μπορώ να τους ξεχάσω, όπως και την Τούμπα. Όταν σκέφτομαι Τούμπα θυμάμαι «ασπρόμαυρα», δεν μπορώ να ξεχάσω το γήπεδο στο Λονδίνο και την επιστροφή μας από την Τότεναμ στο αεροδρόμιο».


πηγή: metrosport.gr
 


Κλήθηκε σε απολογία ο Ρόκας!

Όπως αναμενόταν, σε απολογία για την Πέμπτη κάλεσε η Πριθαρχική Επιτροπή της Superleague, τον Στάθη Ρόκα του Πανιωνίου, ο οποίος σε έλεγχο αντιντόπινγκ μετά τον αγώνα με τη Βέροια, βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, καθώς το ιατρικό τιμ της ομάδας, αμέλησε να ενημερώσει πως ο παίκτης έκανε ενέσεις κορτιζόνης.

Η ανακοίνωση:

«Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 07/02/2013 και ώρα 13:00 τους Ρόκα Ε. (ποδοσφαιριστή), ΠΑΕ Πανιώνιος: διότι: «σε έλεγχο ντόπινγκ (λήψη δειγμάτων ούρων) που σας έγινε στις 13-1-2013 κατά την διάρκεια του αγώνα Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ μεταξύ των ομάδων ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΒΕΡΟΙΑ, από την εργαστηριακή ανάλυση προέκυψε αντικανονικό αναλυτικό αποτέλεσμα για το Α΄ δείγμα, στο οποίο ανιχνεύθηκε η ουσία Methylprednisolone, το οποίο, θεωρείται οριστικό.

Ήτοι για παράβαση των άρθρων 128 Α επ. του Ν. 2725/99 όπως ο νόμος αυτός ισχύει σήμερα και 24 του Π.Κ. της ΕΠΟ σε συνδυασμό με τις διατάξεις της Κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ? αριθ. 34912/11 των Υπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης - Πολιτισμού και Τουρισμού, της κοινής Υπουργικής Απόφασης υπ? αριθ. 3956/12 των Υφυπουργών Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης – Πολιτισμού, του Κανονισμού Ελέγχου Φαρμακοδιέγερσης στις Διοργανώσεις και εκτός των Διοργανώσεων της FIFA και του κώδικα Αντιντόπινγκ της WADA.»

Σε απολογία ο Άρης και άλλοι τέσσερις!

Σε απολογία κλήθηκαν οι ΠΑΕ Άρης, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους κατά την 20η αγωνιστική της Superleague.

Ενώ κλήση σε απολογία δέχθηκε και ο προπονητής της Κ-17 του ΠΑΟΚ, Αλέξανδρος Θεοδωρίδης.

"Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη 07/02/2013 και ώρα 13:00 τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 20η Αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ ΑΕΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ Πανιώνιος.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ Άρης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Παναθηναϊκός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

* Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός- ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η κάτωθι κλήση αφορά το πρωτάθλημα υποδομής Κ17, 17η αγωνιστική

Α) ΠΑΟΚ (Κ17), Θεοδωρίδη Αλέξανδρο (προπονητή), Θεοδωρίδη Αλέξανδρο (Γυμναστή): Για τη συμπεριφορά του προπονητη κ. Α.Θεοδωριδη και του γυμναστή κ. Α.Θεοδωρίδη στον αγώνα των ομάδων SKODA ΞΑΝΘΗ – ΠΑΟΚ.

*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ".

Χατζάρας: «Στα πόδια των παικτών του Άρη η παραμονή»

Ο άλλοτε προπονητής του Άρη, Γιώργος Χατζάρας, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου μίλησε για το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, τις μεταγραφές του «δικεφάλου» αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο Άρης για την παραμονή στην κατηγορία.
Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για την απόφαση του να παραιτηθεί από τον Ηρακλή:
«Τα είχαμε πει τότε με την ανακοίνωση, μην ασχοληθούμε άλλο. Εύχομαι στον Ηρακλή να ανέβει κατηγορία γιατί τον χρειάζεται το ελληνικό πρωτάθλημα».

Για το ντέρμπι Άρης- ΠΑΟΚ:
«Ο ΠΑΟΚ φυσικά είναι καλύτερη ομάδα από τον Άρη και αυτό το δείχνει η βαθμολογία, αλλά αυτά τα ντέρμπι παίζονται σε γήπεδα φωτιά και έχουν ξεχωριστή σημασία. Ο Άρης έπαιζε το τομάρι του και ήταν πιο αποφασιστικός γιατί αισθανόταν τον άμεσο κίνδυνο. Ο ΠΑΟΚ ήταν κάλος στο α μέρος, έβαλε γρήγορα γκολ. Ο Άρης αντέδρασε αλλά ο ΠΑΟΚ πηρέ πάλι το προβάδισμα, χάρη σε αυτό το παιδί που έπαιξε για πρώτη φορά και είναι πολύ γρήγορος. Ο Άρης είχε πρόβλημα από την δεξιά του πλευρά. Ο ΠΑΟΚ είχε το πάνω χέρι και διαχειρίζονταν το 1-2 με τον Άρη να πιέζει χωρίς να μπορεί να μετουσιώσει σε κάποιο γκολ. Στον ΠΑΟΚ έφτανε το 1-2 και περίμενε κάποια στιγμή αδράνειας του Άρη. Σε μια φάση που δε χρειαζόταν, έγινε ένα λάθος από τον νεαρό ποδοσφαιριστή και έγινε το 2-2, άλλαξαν οι ισορροπίες και ο Άρης δεν εκμεταλλεύτηκε την υπέροχη. Ο ΠΑΟΚ αφυπνίστηκε όταν έμεινε με δέκα και διαχειρίστηκε το 2-2. Πιστεύω πως είναι δίκαιη το αποτέλεσμα».

Για το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ, τον νεαρό Καμαρά:
«Είναι πολύ καλός ποδοσφαιριστής και αν αναλογιστούμε πως έπαιζε για πρώτη φορά σε ένα τόσο καυτό γήπεδο, και δεν ξέρει που πατάει, νομίζω πως ο ΠΑΟΚ έκανε διάνα με την επιλογή του.

Για ποιο θεωρεί το καλύτερο γκολ από τα δύο (Καμαρά- Αγκάνθο):
«Και τα δυο είναι φοβερά. Και τα δυο ήταν πανέμορφα και δε μπορώ να τα ξεχωρίσω. Ήταν από τα καλύτερα του πρωταθλήματος».

Για τον Νταβίντ Αγκάνθο:
«Δεν επιτρέπεται ένας τόσο μεγάλος ποδοσφαιριστής και μάλιστα επιθετικός, να φάει τόσες κάρτες. Αυτό είναι στα μείον του. Δε γίνεται να λείπει σε τόσο σημαντικά παιχνίδια όσο τα επόμενα. Άμα είσαι επαγγελματίας πρέπει να συγκρατηθείς».

Για τον Άρη:
«Το μειονέκτημά του είναι πως δέχεται πολύ εύκολα γκολ. Αν το βελτίωνε αυτό ίσως να βρισκόταν πιο ψηλά. Μερικές φορές μπορείς να διορθώσεις κάποια πράγματα αλλά συνήθως διορθώνονται ανάλογα με την ποιότητα που έχει μια ομάδα. Τώρα αν μια ομάδα δεν έχει ποιοτικούς ποδοσφαιριστές μπορείς να μειώσεις ένα 20% του προβλήματος. Από κει και πέρα εξαρτάται από τους ποδοσφαιριστές».

Για την άλλη μεταγραφή του ΠΑΟΚ που αγωνίστηκε, τον Ολίσε:
«Το παιδί φαίνεται γρήγορος, έχει κάποια καλά στοιχεία αλλά δε μπορούμε να τον κρίνουμε ακόμα. Δεν ήταν άσχημος αλλά ούτε έπεφτε το μάτι σου επάνω του. Θα τον δούμε στα επόμενα παιχνίδια».

Για τη συνέχεια με τον ΠΑΟΚ να παλεύει για τη 2η θέση και τον Άρη να αποφύγει τον υποβιβασμό:
«Πιστεύω πως ο Άρης θα γλιτώσει εύκολα ή δύσκολα. Τις χρειάζεται αυτές τις ομάδες η Λίγκα. Θα πρέπει να παλέψει όμως γιατί δεν είναι εύκολο. Όσο για τον ΠΑΟΚ πιστεύω πως μπορούσε να πάει καλύτερα και δεδομένου πως οι ομάδες που κυριαρχούσαν έχουν κάνει πίσω. Είναι έκπληξη για μένα που η Τρίπολη είναι 2η. Δεν πάει άσχημα ο ΠΑΟΚ αλλά μπορεί να πάει και καλύτερα. Στα πλέι οφ πρέπει να είναι σωστές οι ομάδες για να πάρουν τα αποτελέσματα. Είναι ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ φέτος, με τόσο μέτριες ομάδες να το εκμεταλλευτεί».


πηγή: metrosport.gr
 


Καρύδας: «Ο Γκαρσία είναι επαναστάτης, χρήζει σεβασμού»

Ο άλλοτε βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ, Νίκος Καρύδας, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία, «σκιαγραφώντας» τον Ουρουγουανό από την περίοδο που τον είχε υπό την επίβλεψή του στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον χαρακτήρα του Πάμπλο Γκαρσία:
«Νομίζω ότι ο Γκαρσία είναι ένα μεγάλο παιδί και ένα μεγάλος επαναστάτης. Το μεγάλο παιδί σημαίνει ότι έχει μια ψυχοσύνθεση, είναι ένας ευαίσθητος χαρακτήρας, εκρηκτικός, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει. Παρά το ώριμο της ηλικίας του έχει αυτό το ευαίσθητο στο χαρακτήρα του. «Πονάει» όταν δε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και αυτό το δείχνει στις προπονήσεις με την αφοσίωση που δείχνει. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθάει την ομάδα. Έχει γνώση του ποιος είναι, αν μπορεί να βοηθήσει και πόσο μπορεί να βοηθήσει».

Για την εκρηκτικότητα του Πάμπλο Γκαρσία:
«Είναι εκρηκτικός μέσα στο γήπεδο. Με τον προπονητή όσο καιρό ήμουν εγώ δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Θυμάμαι μια φορά που είχαμε να πάμε στο Καζάν και στα πλαίσια του ροτέισον είχε μείνει εκτός αποστολής. Είχε πει τότε στον Μπόλονι: «ότι πεις εσύ κόουτς», αλλά μέσα του πειράχτηκε. Κανένας ποδοσφαιριστής δε μπορεί να καταλάβει τη διαδικασία του ροτέισον αλλά επειδή μιλάμε για τον Γκαρσία, είναι ο άνθρωπος που δε θέλει να ξεκουράζεται και να απέχει από την ομάδα. Είναι μαχητής».

Για το ποια θέση θα ήταν η καλύτερη για να προσφέρει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ:
«Έχει την προσωπικότητα να λειτουργήσει σε μια ομάδα από πολλές θέσεις. Από προπονητής μέχρι διευθυντής. Ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχω δει στην καριέρα μου, πιστεύω πως μπορούν να κάνουν μια καριέρα προπονητή διότι έχουν τη διορατικότητα και το χαρακτήρα για να περάσουν σε μια ομάδα. Θα μπορούσε να είναι ο Γκαρσία αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει».

Για το μέλλον του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ:
«Ο Γκαρσία στα δυο χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ τον συνάντησα δυο φορές να παρεξηγιέται με προπονητή. Μια ήταν με τον Χάβο όταν επιχείρησε να τον αλλάξει θέση και μια με τον Λάσλο Μπόλονι. Και τα δύο ξεπεράστηκαν. Ο Πάμπλο έχει τρομερό δέσιμο με τον ΠΑΟΚ και χρήζει σεβασμού».

Για το επεισόδιο με τον Χάβο:
«Όταν είχε αναλάβει ο Χάβος ήθελε να περάσει ένα άλλο στυλ στην ομάδα. Ήθελε να παίξει με ένα αμυντικό χαφ, μια θέση που δεν ήθελε να την παίξει μόνος του ο Γκαρσία και είχε πει «αν είναι να παίξω εγώ σε αυτή τη θέση, επειδή δε μπορώ να προσφέρω καλύτερα να παίξει κάποιος άλλος». Ο Χάβος τότε τον είχε διώξει γιατί είχε γίνει παρεξήγηση».







πηγή: metrosport.gr

Μια ενδεκάδα σκόρερ!!

Με το γκολ που πέτυχε στο «Κλεάνθης Βικελίδης», ο Αμπντούλ Καμαρά έγινε αισίως ο ενδέκατος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που βρίσκει τον δρόμο προς τα αντίπαλα δίχτυα στο φετινό πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας.

Ο 23χρονος μεσοεπιθετικός από τη Γουϊνέα σκόραρε το 27ο κατά σειρά γκολ του Δικεφάλου, με τον Στέφανο Αθανασιάδη (φωτό) να παραμένει φυσικά με διαφορά ο πρώτος σκόρερ των «ασπρόμαυρων» και δεύτερος στο πρωτάθλημα πίσω από τον Ραφίκ Τζιμπούρ. Το γκολ του Κλάους κατά του Άρη ήταν το δέκατο του διεθνή Έλληνα επιθετικού, με τον Σαλπιγγίδη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση του σχετικού πίνακα με τέσσερα.

Στο τρίτο «σκαλί» βρίσκονται οι Κοστίν Λάζαρ, Λίαμ Λόρενς, Άλβες Λίνο και Γιώργος Φωτάκης που έχουν βρει δίχτυα από δύο φορές, ενώ μία φορά έχουν πανηγυρίσει πέρα από τον Καμαρά, οι Κώστας Σταφυλίδης, Γιώργος Κατσικάς, Μπερτράντ Ρομπέρ και Απόστολος Γιάννου.


πηγή: metrosport.gr
 


Φάκελος «Γιαννιώτας»

Ο Γιάννης Γιαννιώτας βρέθηκε από το ζενίθ στο ναδίρ. Μέσα σε λίγες ημέρες. Από τη μία μέρα στην άλλη έγινε το «μαύρο πρόβατο» για τον Άρη. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής στα τελευταία παιχνίδια δείχνει σκιά του εαυτού του.

Στον Άρη έχουν θέσει τον 19χρονο παίκτη προ των ευθυνών του. Μια αγωνιστική μετά την αλλαγή που έγινε από τον Αλκαράθ, στην Κέρκυρα, ήρθε η αλλαγή από τον Μιχαλήτσο στην ανάπαυλα του ημιχρόνου. Βάσει της αγωνιστικής εικόνας που είχε ορθά έπραξε ο Έλληνας τεχνικός. Ο Γιαννιώτας δεν βρίσκεται στα καλύτερά του το τελευταίο διάστημα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα. Η αγωνιστική «κοιλιά» που έχει κάνει, ωστόσο, έχει αντίκτυπο και στον χαρακτήρα του. Η πεσμένη ψυχολογία του είναι φως φανάρι. Από τις αντιδράσεις του και μόνο. Όσοι τον παρακολουθούν, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια γνωρίζουν το πότε ο Γιάννης είναι στα πάνω και πότε στα κάτω του.

Η «κατάρρευση» του Γιαννιώτα, ωστόσο, έρχεται σε μία εποχή που η ομάδα χρειάζεται το κάτι παραπάνω. Και είναι αυτονόητο ότι ο Άρης έχει ανάγκη τον Γιαννιώτα, όπως και ο Γιαννιώτας τον Άρη. Είναι χρήσιμος. Η κατάσταση του 19χρονου αποτελεί αντικείμενο προβληματισμού για τον Μιχαλήτσο και τον Σπυρίδων. Οι δύο άνδρες είναι βέβαιο ότι με την επιστροφή του παίκτη από την Αθήνα (χθες ενσωματώθηκε με την Εθνική) θα καθίσουν να τού μιλήσουν με σκοπό να βρεθούν τα αίτια της… χαμηλής πτήσης του. Και πρέπει να το κάνουν διότι ο Γιαννιώτας τώρα είναι που χρειάζεται στήριξη από τους ανθρώπους που αισθάνεται ότι έχει δίπλα του. Είτε αυτοί λέγονται υπεύθυνοι αγωνιστικού τμήματος, είτε οικογένεια. Μιλάμε για ένα παιδί 19 ετών που… ωρίμασε (ποδοσφαιρικά πάντα) πριν την ώρα του. Φέτος κλήθηκε ξαφνικά να σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος –από αυτό που ίσως μπορούσε- στην ομάδα σαν πιο έμπειρος… νέος του ρόστερ. Του ανατέθηκαν μεγάλες ευθύνες λόγω των «ειδικών συνθηκών».

Το ταλέντο του, ωστόσο, είναι σπάνιο, όπως και τα περιθώρια για βελτίωση είναι μεγάλα. Αρκεί ο ίδιος να το πιστέψει και να βοηθήσει τον εαυτό του. Αλλά πάνω απ? όλα να καταλάβει ότι έχει την στήριξη όλων. Δεν είναι υπερβολή ότι από το βράδυ της Κυριακής, όταν στα αποδυτήρια (στο ημίχρονο) ο Μιχαλήτσος του καταλόγισε ευθύνη και για τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ σε συνδυασμό με τα όσα ο κόσμος του… έσυρε μετά το ματς, η ψυχολογία του είναι καταρρακωμένη. Είδε την… άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου στην Ελλάδα.

Ο Γιαννιώτας χρειάζεται βοήθεια, αγωνιστική και ψυχολογική, την οποία θα έχει από τον προπονητή του και τον κόσμο, που και αυτός είναι κομμάτι του εαυτού και της δουλειάς του στον Άρη. Η επάνοδος του Γιαννιώτα δεν θα επιφέρει κέρδη μόνο στον Άρη. Και ο ίδιος ο παίκτης θα βγει κερδισμένος επιβεβαιώνοντας τη φήμη που τον συνοδεύει για το μεγάλο του ταλέντο…


πηγή: metrosport.gr