Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Καρύδας: «Ο Γκαρσία είναι επαναστάτης, χρήζει σεβασμού»

Ο άλλοτε βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ, Νίκος Καρύδας, μίλησε στην εκπομπή «Στη Σέντρα» του «Αθλητικού Metropolis», όπου αναφέρθηκε στον Πάμπλο Γκαρσία, «σκιαγραφώντας» τον Ουρουγουανό από την περίοδο που τον είχε υπό την επίβλεψή του στην ομάδα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον χαρακτήρα του Πάμπλο Γκαρσία:
«Νομίζω ότι ο Γκαρσία είναι ένα μεγάλο παιδί και ένα μεγάλος επαναστάτης. Το μεγάλο παιδί σημαίνει ότι έχει μια ψυχοσύνθεση, είναι ένας ευαίσθητος χαρακτήρας, εκρηκτικός, αλλά είναι ένα από τα καλύτερα παιδιά που έχω γνωρίσει. Παρά το ώριμο της ηλικίας του έχει αυτό το ευαίσθητο στο χαρακτήρα του. «Πονάει» όταν δε μπορεί να βοηθήσει την ομάδα και αυτό το δείχνει στις προπονήσεις με την αφοσίωση που δείχνει. Είναι ένας άνθρωπος που θέλει να βοηθάει την ομάδα. Έχει γνώση του ποιος είναι, αν μπορεί να βοηθήσει και πόσο μπορεί να βοηθήσει».

Για την εκρηκτικότητα του Πάμπλο Γκαρσία:
«Είναι εκρηκτικός μέσα στο γήπεδο. Με τον προπονητή όσο καιρό ήμουν εγώ δεν είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Θυμάμαι μια φορά που είχαμε να πάμε στο Καζάν και στα πλαίσια του ροτέισον είχε μείνει εκτός αποστολής. Είχε πει τότε στον Μπόλονι: «ότι πεις εσύ κόουτς», αλλά μέσα του πειράχτηκε. Κανένας ποδοσφαιριστής δε μπορεί να καταλάβει τη διαδικασία του ροτέισον αλλά επειδή μιλάμε για τον Γκαρσία, είναι ο άνθρωπος που δε θέλει να ξεκουράζεται και να απέχει από την ομάδα. Είναι μαχητής».

Για το ποια θέση θα ήταν η καλύτερη για να προσφέρει ο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ:
«Έχει την προσωπικότητα να λειτουργήσει σε μια ομάδα από πολλές θέσεις. Από προπονητής μέχρι διευθυντής. Ορισμένους ποδοσφαιριστές που έχω δει στην καριέρα μου, πιστεύω πως μπορούν να κάνουν μια καριέρα προπονητή διότι έχουν τη διορατικότητα και το χαρακτήρα για να περάσουν σε μια ομάδα. Θα μπορούσε να είναι ο Γκαρσία αλλά αυτό δεν ξέρω κατά πόσο μπορεί να γίνει».

Για το μέλλον του Πάμπλο Γκαρσία στον ΠΑΟΚ:
«Ο Γκαρσία στα δυο χρόνια που ήμουν στον ΠΑΟΚ τον συνάντησα δυο φορές να παρεξηγιέται με προπονητή. Μια ήταν με τον Χάβο όταν επιχείρησε να τον αλλάξει θέση και μια με τον Λάσλο Μπόλονι. Και τα δύο ξεπεράστηκαν. Ο Πάμπλο έχει τρομερό δέσιμο με τον ΠΑΟΚ και χρήζει σεβασμού».

Για το επεισόδιο με τον Χάβο:
«Όταν είχε αναλάβει ο Χάβος ήθελε να περάσει ένα άλλο στυλ στην ομάδα. Ήθελε να παίξει με ένα αμυντικό χαφ, μια θέση που δεν ήθελε να την παίξει μόνος του ο Γκαρσία και είχε πει «αν είναι να παίξω εγώ σε αυτή τη θέση, επειδή δε μπορώ να προσφέρω καλύτερα να παίξει κάποιος άλλος». Ο Χάβος τότε τον είχε διώξει γιατί είχε γίνει παρεξήγηση».







πηγή: metrosport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: