Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Τελευταία ευκαιρία σε Βιντιάδη!

Ή σε… 20 μέρες ή ποτέ! Αφού μεταφέρθηκε η πρόταση του Βιντιάδη για την ΑΕΚ (που περιλαμβάνει 13,5 εκατ. ως του χρόνου) Γ.Σ. και οπαδοί του έδωσαν τελευταία προθεσμία για να επιτύχει ρύθμιση των χρεών

Τελευταία ευκαιρία σε Βιντιάδη
Μέσα στο… αναμενόμενα φορτισμένο κλίμα πραγματοποιήθηκε η κρίσιμη Γενική Συνέλευση της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Παρουσία, λοιπόν, των καταληψιών οπαδών και εν μέσω έντονων πιέσεων που άσκησαν στη διοίκηση για το θέμα Βιντιάδη, τουλάχιστον ξεκαθαρίστηκε τι και ως πότε αναμένεται πλέον από την πλευρά του επίδοξου επενδυτή.

Όχι και λίγο βάσει της αβεβαιότητας που περιβάλλει το θέμα των συζητήσεων του με την ΑΕΚ για περισσότερους από έξι μήνες.

Πρώτα λοιπόν μεταφέρθηκε στη Γενική Συνέλευση η ακριβής πρόταση του Βιντιάδη για την ΠΑΕ. Έτσι, δια στόματος του Ανδρέα Δημητρέλου, τονίστηκε ότι εκείνος έχει συγκεντρώσει 13,5 εκατ. ευρώ -εκ των οποίων τα 9 εκατ. προτίθεται να τα καταθέσει για το διάστημα ως τις 30 Ιουνίου και τα υπόλοιπα 4,5 εκατ. για την επόμενη σεζόν (2013/14).

Όλα αυτά φυσικά με απαραίτητη προϋπόθεση -όπως τόνισε ο Δημητρέλος και όπως του έκανε σαφές την Κυριακή ο Βιντιάδης- τη ρύθμιση των χρεών σε 48 δόσεις που θα αφαιρέσει από την πλάτη της ΠΑΕ το βάρος να καταβάλλει μηνιαίως περίπου 800.000 ευρώ.

Αφού εξασφαλίστηκε λοιπόν ότι η παρούσα διοίκηση θα παραμείνει στη θέση της μόνο έως ότου ξεκαθαρίσει το θέμα του επενδυτή (με τους καταληψίες οπαδούς να αποσπούν εγγράφως τις παραιτήσεις του Ανδρέα Δημητρέλου και των εκπροσώπων των μεγαλομετόχων, Βασίλη Σίμου και Βασίλη Γεώργα) αποφασίστηκε να δοθεί μια τελευταία προθεσμία στην πλευρά του Βιντιάδη.

Αυτή θα έχει ισχύ 20 ημερών, διάστημα στο οποίο η νυν διοίκηση θα μείνει στη θέση της, ενώ θα προστεθούν και τέσσερα επιπλέον μέλη (ένας εκπρόσωπος των καταληψιών, ένας της Ανεξάρτητης Ένωσης Φίλων ΑΕΚ, ένας των υπόλοιπων συνδέσμων της ΑΕΚ κι ένας επιπλέον εκπρόσωπος των παλαιμάχων).

Έτσι, η νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου που αποφασίστηκε (ύψους 25 εκατ. ευρώ και με τιμή μετοχής 1,12 ευρώ) θα τρέχει μέχρι τις 25 Φεβρουαρίου. Και ως τότε θα είναι το διάστημα που θα έχει στη διάθεσή του ο επενδυτής για να κάνει την προσπάθειά του (μαζί με τον Ανδρέα Δημητρέλο) για ρύθμιση των χρεών.

Εφόσον εκείνη φέρει λοιπόν αποτέλεσμα, στις 28 Φεβρουαρίου -όταν και ορίστηκε νέα Γενική Συνέλευση- θα μπορεί να γίνει μεγαλομέτοχος. Αν, από την άλλη, δεν τα καταφέρει ούτε αυτή τη φορά να παρουσιαστεί συνεπής (ή δεν καταφέρει να πείσει τους κρατικούς φορείς για την αναγκαιότητα της ρύθμισης) και αν εν τω μεταξύ δεν εμφανιστεί κάποιος άλλος ενδιαφερόμενος, η ΠΑΕ θα βαδίσει στο μόνο ρεαλιστικό δρόμο που θα της απομένει και δεν είναι άλλος από το Πρωτοδικείο.


Αναλυτικά οι αποφάσεις της Γ.Σ. όπως ανακοινώθηκαν από την ΠΑΕ

«Πραγματοποιήθηκε στις 04/02/2013 η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΕΚ ΠΑΕ, στην οποία αποφασίσθηκε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι το ποσό των 25.000.000 ευρώ, με την έκδοση νέων κοινών ονομαστικών μετοχών ονομαστικής αξίας 1,00 ευρώ η κάθε μία, οι οποίες θα διατεθούν σε επενδυτές, καταργουμένου του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, με την καταβολή μετρητών ανά επενδυτή τουλάχιστον το ποσό των 50.000 ευρώ, με τιμή διαθέσεως 1,12 ευρώ καθεμιάς, ώστε να καλυφθεί και το ποσοστό 10%, που θα διατεθεί στο Σωματείο κατά το άρθρο 71 του Ν. 2725/1999, με προθεσμία καταβολής του ποσού αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου μέχρι 25/02/2013.

Εκλέχθηκε δεκαμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο θα ανακοινωθεί την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου. Επίσης, εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να προβεί σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προκειμένου να υλοποιηθεί η ανωτέρω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. Σε περίπτωση μερικής κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου να προβλεφθεί η δυνατότητα αύξησής του μέχρι του ποσού της κάλυψης»
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: