Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

ΚΛΕΙΣΤΟΝ!

Οι Αθλητικοί Ψίθυροι θα είναι πάλι κοντά σας την Τρίτη 4 Μαρτίου. Καλή Σαρακοστή σε όλους!

Γεωργιάδης και βλέπουμε!!

Ο Γιώργος Γεωργιάδης θα αναλάβει τον ρόλο του πρώτου προπονητή στον ΠΑΟΚ μέχρι νεωτέρας. Αν τα αποτελέσματα είναι ικανοποιητικά θα βγάλει όλη την χρονιά, αλλιώς θα έρθει νέος τεχνικός. Στη μετά Χιουμπ Στέφενς εποχή ο Γεωργιάδης θα οδηγήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης στις άμεσες υποχρεώσεις. Ο βοηθός του Ολλανδού τεχνικού θα ξεκινήσει με δύσκολα καθώς έρχεται το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν τα αποτελέσματα είναι θετικά τότε θα βγάλει όλη την χρονιά. Αλλιώς  οι διοικούντες του ΠΑΟΚ θα εξετάσουν όλες τις πιθανές λύσεις για τη διάδοχη κατάσταση.Πηγή: gazzetta.gr

Φτάνει!!

Ο Σταύρος Κόλκας γράφει για το... φάντασμα του ΠΑΟΚ που παρουσιάστηκε στο Ηράκλειο και μιλάει για τις ευθύνες παικτών και προπονητή!
Τι να κάτσει να πει κανείς για αυτό το τερατούργημα ομάδας που έχουμε φτιάξει. Δεν μπορεί να κερδίσει ούτε παιχνίδια που η μέρα δείχνει να τους πάει.
Η αλήθεια είναι απλή. Μία ομάδα δεν μπορεί να διαχειριστεί αποτελέσματα όταν δεν είναι ομάδα και οι παίκτες της δεν έχουν καμία συναίσθηση του που βρίσκονται και τι κάνουν.
Νομίζω πως η ώρα των αποφάσεων έχει έρθει, αυτό το κλίμα εισπράττω και στην ερώτηση που έκανα για το αν υπάρχει θέμα προπονητή δεν άκουσα εκείνο το βαρύγδουπο όχι των προηγούμενων εβδομάδων.
Από την άλλη, πλην του προπονητή, θα πρέπει να κατανοήσουν οι παίκτες πως υπάρχουν συμπεριφορές που δεν αντέχονται πλέον. Δεν μπορεί να μεταδίδω το παιχνίδι και στο 0-2 να λέω πως ο ΠΑΟΚ πρέπει να πετύχει τρίτο γκολ για να είναι ήσυχος.  Πάμε παρακάτω, δεν έχω άλλη δύναμη να σχολιάσω κάτι που δεν έχει γιατρειά αν δεν παρθούν σημαντικές αποφάσεις.
Περάσαμε σχεδόν μία εβδομάδα με την ομάδα. Εντάξει, δεν ήμασταν και όλη την ώρα μαζί, αλλά είχαμε αρκετά κοινά βιώματα. Και ταυτόχρονα, έτρεχαν θέματα στην Ελλάδα όσο ήμασταν στο εξωτερικό.
Τη στιγμή που ήμασταν στη Πορτογαλία, μίλησε ο Σαρρής με τον Μόραλη για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Μας κατηγόρησαν ουσιαστικά  πως δεν προβάλουμε τα καλά που γίνονται. Και θέλοντας να κάνω την αυτοκριτική μου έψαξα για κανά καλό που έχει γίνει και δεν βρήκα κανένα.
Μιλάμε για ένα προϊόν που απασχολεί ενεργά το 0,5% του πληθυσμού της χώρας, κοινώς μία αποτυχία που χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να την καταφέρεις όταν το ποδόσφαιρο είναι τόσο εμπορικό στην Ελλάδα και συντηρεί ουσιαστικά δύο συνδρομητικές πλατφόρμες. Και το ενεργά βέβαια που αναφέρω παραπάνω, αφορά την παρουσία κοινού στο γήπεδο που σημαίνει παράλληλα μεγαλύτερα κέρδη για τις ΠΑΕ.
Όμως το συστηματάκι που έχουν στήσει, ευνοεί τα έσοδα μίας μόνο ΠΑΕ, η οποία έχει πεισθεί πλέον πως δεν την ενδιαφέρει το γεμάτο γήπεδο γιατί μέσα από τα έσοδα του Τσάμπιονς Λιγκ και την υπεραξία που δημιουργείται στους παίκτες της απ όλες τις υποχρεώσεις της, έχει μεγαλύτερα έσοδα με την διαμορφωμένη κατάσταση.
Είναι για παράδειγμα τόσο σαθρό το προϊόν, που εκείνος ο κουβάς ο Σωτηρόπουλος από την Πάτρα ουδέποτε τιμωρήθηκε για τα όργια στη Βέροια όπου μέτρησε δύο γκολ οφσάιντ και μια μανσέτα. Έπαιξε εχθές στη Ξάνθη.
Τώρα που μιλάω για διαιτητές, πετύχαμε στη Κρήτη τον Γιάχο, τους βοηθούς του και τον τέταρτο σε γνωστό μαγαζί του κέντρου. Είναι η 4η φορά που με πετυχαίνουν κάπου διαιτητές και εξαφανίζονται στο δίλεπτο. Λες και θα τους έκανα μανούρα. Ενημερωτικά, ποτέ δεν μαλώνω σε μαγαζιά γιατί σέβομαι την προσπάθεια που κάνει ο ιδιοκτήτης για να την βγάλει έχοντας πλέον συνέταιρο το κράτος και βέβαια δεν είναι δουλειά μου να μαλώνω με αυτούς. Υπάρχουν άλλοι για αυτοί της δουλειά, συνήθως.
Και μιας και πιάσαμε το κομμάτι των διαιτητών, έρχονται οι δύο αγώνες κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, σε άγνωστη ημερομηνία ακόμη αλλά έρχονται. Σε αυτά και επειδή στον Πειραιά φοράνε παντελόνια, θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία για τους διαιτητές. Να μπει δηλαδή ο Κάκος και στα δύο παιχνίδια.
Αν νομίζει η ΕΠΟ πως θα βάλει τον Κάκο στον αγώνα πρωταθλήματος και θα καθαρίσει, είναι γελασμένη. Κανένα από αυτά τα πουλιά δεν είναι ικανά να βγάλουν εις πέρας τους δύο αυτούς αγώνες πλην του Κερκυραίου που έχει αποδείξει πως δεν ξεφτιλίζεται τελευταία. Και δεν έχει ανάγκη να μείνει κι άλλο σε αυτό το μπουρδέλο, αφού μάλλον το καλοκαίρι θα αποχωρήσει.
Τέλος, ο Σαρρής αναφέρθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ για τρεις ενώσεις που είναι κοντινές στον ΠΑΟΚ. Δεν τις έχει μετρήσει καλά, αφού αυτή τη στιγμή είναι τουλάχιστον δώδεκα. Και αυξάνονται συνεχώς, ακόμη και εκεί που νομίζουν πως έχουν δικούς τους και μάλιστα τους υποστηρίζουν εμπράκτως.
Το αστείο μάλιστα, είναι ότι κατεβάζουν δικό τους και στην Θεσσαλονίκη. Μιλάμε για θράσος.
ΥΓ Επειδή πρέπει να λες και τα καλά όπως λέει ο πρόεδρος Σαρρής, ο Γιάχος στο Παγκρήτιο ήταν έξοχος. Από τις καλύτερες διαιτησίες που έχω δει. 
Πηγή: gazzetta.gr

Αποθεωτική υποδοχή στο Κορωπί! (vids)

Περισσότεροι από 2 χιλ. φίλοι του Παναθηναϊκού βρέθηκαν στο Κορωπί για να αποθεώσουν την αποστολή της ομάδας, μετά το μεγάλο διπλό στο ντέρμπι. «Σήκωσαν» Ζέκα και Μπρεργκ! Δείτε τα βίντεο της υποδοχής!
Τη... νύχτα-μέρα έκαναν οι φίλοι του Τριφυλλιού που βρέθηκαν στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, έπειτα από τον θρίαμβο των «πρασίνων» στο «Καραϊσκάκης». Η αποστολή του Παναθηναϊκού έφτασε στο Κορωπί λίγο μετά τα μεσάνυχτα και περίπου 2 χιλ. φίλους της ομάδας τους περίμεναν για να τους αποθεώσουν, εν μέσω συνθημάτων και πανηγυρισμών.
Το σύνθημα φυσικά που ξεχώρισε κατά την άφιξη του Τριφυλλιού δεν ήταν άλλο από το  «οε, οε, οε, αήττητο πρωτάθλημα δεν παίρνετε ποτέ!», ενώ οι περισσότεροι δεν σταμάτησαν να τραβούν βίντεο από τις απίστευτες στιγμές των πανηγυρισμών. Εκείνοι που βρέθηκαν περισσότερο στο επίκεντρο, ήταν Πράνιτς και Μπεργκ, που πέτυχαν και τα δύο από τα τρία γκολ της νίκης επί του Ολυμπιακού.
Ο κόσμος των «πρασίνων» μάλιστα δεν δίστασε να σηκώσει στα χέρια τους Κάρλος Ζέκα και Μάρκους Μπεργκ, δημιουργώντας μία μοναδική... παναθηναϊκή ατμόσφαιρα. Βίντεο ωστόσο δεν τραβούσαν μόνο οι οπαδοί, αλλά και ο Γιάννης Αλαφούζος μαζί με άλλα μέλη της αποστολής που τα είχαν κι εκείνοι... χαμένα από την απίστευτη υποδοχή που τους επιφύλαξαν οι φίλοι των «πρασίνων», ενώ είναι χαρακτηριστικό πως άνοιξαν μέχρι και σαμπάνιες!
Αξίζει να αναφέρουμε πως ήταν τέτοια η παρουσία του κόσμου, που το πούλμαν δεν μπόρεσε να φτάσει μέχρι την πύλη του «Απήλιον», με αποτέλεσμα να σταματήσει περίπου 100 μέτρα μακριά, με αποτέλεσμα οι παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής να κατέβουν και να πάνε με τα πόδια, περνώντας μέσα από τους οπαδούς του Τριφυλλιού.




Πηγή: gazzetta.gr

Οι επίμαχες φάσεις του ντέρμπι!! (vid)

Το ντέρμπι «αιωνίων» ολοκληρώθηκε χωρίς να λείψουν φάσεις που σηκώνουν κουβέντα... Παρακολουθήστε τις επίμαχες φάσεις που σχολιάστηκαν από τον Ναούμ Μιντιούρη.  Η αυλαία του ντέρμπι «αιωνίων» έπεσε, χωρίς να λείψουν επίμαχες φάσεις. Ο καθηγητής διαιτησίας, Ναούμ Μιντιούρης σχολιάζοντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ τις φάσεις τόνισε πως ο Κουτρουμπής υπέπεσε σε παράβαση στον Βαλντές, αλλά στην αρχή της υπάρχει φάουλ του Πέρες στον Τριανταφυλλόπουλο. Ο κ. Μιντιούρης υποστήριξε πως δεν υπάρχει πέναλτι στο πέσιμο του Τσόρι Ντομίνγκες, ενώ έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας για το φάουλ στον Καρέλη. Σε αυτή τη φάση άλλωστε ο Παναθηναϊκός πέτυχε το 3-0.




Πηγή: gazzetta.gr

Η αστοχία του Μίτσελ φώτισε τη δουλειά του Αναστασίου!

Ο Βασίλης Σαμπράκος γράφει για την "γκέλα" του προπονητή του Ολυμπιακού που ανέδειξε στην ολότητά τους τις αρετές της ομάδας που φτιάχνει ο προπονητής του Παναθηναϊκού Ηταν μια πολύ κακή βραδιά για τον Μίτσελ. Ηταν μια υπέροχη βραδιά για τον Γιάννη Αναστασίου και τη δουλειά του, την εξέλιξη της ομάδας που μοντάρει από το περασμένο καλοκαίρι μέσα από σκαμπανεβάσματα και δοκιμασίες.
Ηταν μια νίκη κατά κράτος του Παναθηναϊκού επειδή ο Ολυμπιακός πλήρωσε ακριβά την αστοχία του προπονητή του στην προσέγγιση του παιχνιδιού. Ο Μίτσελ πίστεψε ότι ο ρυθμός και το κέφι των 11 της Γιουνάιτεντ, μαζί και το επιπλέον κίνητρο της μαθηματικής κατάκτησης του τίτλου και της εξασφάλισης του έξτρα πριμ που τους είχε τάξει ο πρόεδρός τους για τις σερί νίκες θα ήταν αρκετά συστατικά για μια επιτυχημένη και αποτελεσματική συνταγή. Κι έπεσε έξω. Πολύ. Οσο ακριβώς φαίνεται στο μη transition της φάσης του πρώτου γκολ του Παναθηναϊκού. Οσο φαίνεται στον σκασμένο Εντιγκά, που δεν έχει κουράγιο να ακολουθήσει τη φάση, λες κι ήταν αδιάβαστος και δεν είχε δει ότι στις φετινές αντεπιθέσεις του Παναθηναϊκού τον φορ ακολουθούν τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές που κάνουν κίνηση εντός περιοχής.
Μετά το 0-1 το παιχνίδι στρώθηκε σαν χαλί στα πόδια των Πράσινων, διότι ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να βρει ενέργεια για να γυρίσει το παιχνίδι. Η αναγκαστική αλλαγή του Ολαϊτάν, στον οποίο όλοι ευχόμαστε να μην ξαναδούμε ποτέ τον τρόμο ζωγραφισμένο στα μάτια του, και η δεύτερη αναγκαστική, όπως φαίνεται, αλλαγή του Μαρκάνο έκανε πολλαπλά κακά στον Ολυμπιακό. Του στέρησε τις αλλαγές που θα τον φρέσκαραν και έφεραν στο τερέν τον ανέτοιμο, όπως καταλάβαμε Αβραάμ. 0-2.
Ο Μίτσελ δεν λάθεψε σε σχέση με τις φυσικές δυνάμεις. Τέτοιες διέθεταν οι ποδοσφαιριστές, όπως ορίζει άλλωστε η προπονητική, όταν έχουν μεσολαβήσει 5 ημέρες από το ένα παιχνίδι μέχρι το άλλο. Λάθεψε σε σχέση με τις ψυχικές δυνάμεις των ποδοσφαιριστών του. Δεν ένιωσε ότι έχουν αδειάσει. Και κάπως έτσι αναγκάστηκε να δει τη φάση του τρίτου γκολ, όπου οι άδειοι ποδοσφαιριστές του είναι θεατές: ο Ρομπέρτο δεν έχει καθαρό κεφάλι για να στήσει τείχος, και οι υπόλοιποι απλώς κοιτάζουν μια μπάλα να περνά από το τόλμημα του Αμπέιντ και να καταλήγει στα δίχτυα.
Για τον Μίτσελ αυτό ήταν ένα κακό βράδυ, που δεν θα τον είχε φθείρει καθόλου αν το σκορ είχε κρατηθεί στο 0-1. Για τον Αναστασίου αυτή είναι μια μεγάλη βραδιά, διότι δίνει έμφαση σε μια δουλειά που γίνεται εδώ και μήνες μεθοδικά από τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Μπορεί στο Καραϊσκάκη να μην έκανε πάρα πολλά, επειδή ο Μίτσελ και ο Ολυμπιακός του το έκαναν εύκολο. Εχει κάνει όμως πολλή και καλή δουλειά στη διάρκεια της σεζόν, για να φτάσει ο Παναθηναϊκός του, που στην αρχή της σεζόν ήταν μια εντελώς άψητη ομάδα, να διαχειρίζεται με τέτοια νηφαλιότητα μέχρι τέλους ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη.
Πηγή: gazzetta.gr

Κίνδυνος τιμωρίας για Ολυμπιακό!!

Ο τραυματισμός του Αναστασίου είναι πιθανό να στοιχίσει στον Ολυμπιακό τιμωρία της έδρας του μια έως δυο αγωνιστικές. Κίνδυνος για τον ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ. Ο Αναστασίου βρέθηκε στο έδαφος από το ποτήρι που εκτοξεύθηκε στο πρόσωπό του και το «Γ. Καραϊσκάκης» απειλείται με λουκέτο. Το άρθρο 15, παράγραφος 3ε προβλέπει τιμωρία για μαι έως δυο αγωνιστικές και πρόστιμο 60.000 ευρώ. Αν γίνει αυτό, τότε είναι πιθανό ο Ολυμπιακός να παίξει χωρίς κόσμο τον πρώτο ημιτελικό με τον ΠΑΟΚ, αφού μια κενή ημερομηνία που υπάρχει για το ματς είναι στις 12 Μαρτίου. Αν ο αγώνας οριστεί τότε, ο Ολυμπιακός έχει τιμωρηθεί, τότε δεν θα υπάρχουν οπαδοί. Εξάλλου, το επόμενο εντός έδρας ματς για το πρωτάθλημα είναι στις 15 Μαρτίου με τον Πανθρακικό και με τον Αρη στις 30 Μαρτίου. Πηγή: gazzetta.gr

Φασίνες, καμένα λάδια και ιστορική Πανάθα!!

Γι’ αυτό δεν θα πεθάνει ποτέ το ποδόσφαιρο, γράφει ο Αποδυτηριάκιας! Επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο που στη θέση του μπορεί να προσφέρει μ’ ένα μονάχα παιχνίδι και μεγαλείο, και ανατροπή. Αθάνατο ποδόσφαιρο. Αιώνιο ποδόσφαιρο Ποιος θα τολμούσε να προβλέψει το 3-0 του Παναθηναϊκού. Για φασίνες ήταν αυτός που θα έλεγε ότι θα χάσει ο Ολυμπιακός με τρία τεμάχια. Κλείστε τον στο τρελλάδικο. Κι όμως έγινε. Πεντακάθαρα. Με τρεις γκολάρες.
Φαρμάκι ήπιαν οι γάβροι. Είπαμε. Ποδόσφαιρο είναι αυτό. Όλα μέσα παίζουν. Και τα απρόβλεπτα. Τα απίθανα. Αμέσως μετά τη μεγαλύτερη νίκη της Ιστορίας του Ολυμπιακού με Μάντσεστερ, τους ξεβράκωσε στο Καραϊσκάκη ο Παναθηναϊκός.
Μίλησε η δύναμη. Η διαφορά ενέργειας που είχαν οι δύο αντίπαλοι. Πήγε περίπατο η διαφορά δυναμικότητας. Ο Ολυμπιακός με καλύτερους παίκτες, όμως και με καμένα λάδια.
Από την άλλη ο Παναθηναϊκός, μια κλάση κατώτερος από τον πρωταθλητή, υπερτερούσε σε πάθος, σε αγωνιστικότητα, χαλούσε κάθε σκέψη να προωθηθεί ο Ολυμπιακός.
Τα τρία γκολ έγιναν από αντεπιθέσεις. Και το τρίτο, παρ’ ότι προήλθε από στημένη φάση. Προηγήθηκε φάουλ στον Καρέλη, που κατέβαινε με τη μπάλλα.
Και το πέναλτυ υπέρ του Ολυμπιακού έγινε σε «νεκρό» χρόνο. Ο διαιτητής έπρεπε να δώσει φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού σε φάση που είχε προηγηθεί. Πέναλτυ κανονικό υπέρ του Ολυμπιακού, όμως αμέσως μετά από φάουλ-μαρς υπέρ του Παναθηναϊκού.
Τρία γκολ από το χώρο ευθύνης του κέντρου της άμυνας του Ολυμπιακού Μανωλάς με Μαρκάνο στο α’ μέρος και με Παπαδόπουλο στην επανάληψη ήταν αδύνατο να διαχειριστούν μια περιοχή 50 μέτρων περίπου. Μόνοι τους ήταν οι δυο σέντερμπακ, απέναντι σε διψασμένους κυνηγούς του Παναθηναϊκού.

ΕΝΣΤΑΣΗ του Ολυμπιακού πριν την έναρξη του ντέρμπυ, αποκαλύπτει ο apodytiriakias 

Αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται. Σε καμμία άλλη χώρα, ακόμα και στην Ανατολική Ευρώπη, δεν θα φας τέτοια ρεζιλίκια στη μάπα παραμονές, λίγες ώρες πριν από ένα ντέρμπυ.
Αυτή η καταραμένη αντιπαλότητα Ολυμπιακού- Παναθηναϊκού που, αποδυτηριάκιας μιλάει, ξεκινάει από την προσωπική κόντρα των δύο προέδρων. Για τον Αλαφούζο είναι δάκτυλος του Μαρινάκη ότι κρύφτηκε ο ήλιος από τα σύννεφα. Επειδή κόπηκε το παλαμάρι στο σκάφος του Μαρινάκη και έφυγε σκαστό στα ανοικτά του πελάγους, η βρωμοδουλειά είναι του Αλαφούζου.
Έτσι παίζει το έργο. Η απόλυτη καχυποψία. Σύσκεψη για τα μέτρα ασφαλείας σήμερα το πρωί της Κυριακής εν όψει ντέρμπυ και στον Ολυμπιακό χάσανε το χρώμα τους όταν είδαν στη λίστα του Παναθηναϊκού το όνομα Γιάννης Αϊδινιώτης (φωτό).
-Τι τον θέλετε αυτόν, είναι άνθρωπος της νύχτας, άνθρωπος του υποκόσμου, αντέδρασαν οι ολυμπιακοί.
02-03-14aid
Πυγμάχος του Παναθηναϊκού, παληόφιλος του αποδυτηριάκια ο Αϊδινιώτης, ταλέντο στην γροθιά όταν πρωτοξεκίνησε πριν 45 χρόνια, είναι ο πρώτος στην Ελλάδα που άρχισε να προπονεί γυναίκες μποξερίνες. Είναι μπλεγμένος σε προστασίες, είπαν οι ολυμπιακοί. Και οι βαζέλοι την βγήκαν από αριστερά.
-Και εσείς γιατί πέρυσι στο μπουθ, στο ΟΑΚΑ, κουβαλήσατε τον Γιδάκο και τον τρομπετίστα της Θύρας 7;
Γιδάκος και Κουλίζος, λέει ο αποδυτηριάκιας, το έπαιζαν «έφοροι» και καθόντουσαν στον πάγκο της Προοδευτικής, επί προεδρίας Γιάννη Καρρά. Ο Κουλίζος, με οικογενειακή μανιάτικου τύπου Εντολή, είναι ο δολοφόνος του περιβόητου Γιαννέα, μακράν Νο 1στη νύχτα, συγχωριανός των Βαρδινογιάννηδων, από την Επισκοπή Ρεθύμνου. Ο Γιαννέας είχε καθαρίσει το πρωτοπαλλήκαρό του Κουλίζο, ο αδελφός του οποίου πήρε τελικά την εκδίκηση.
Με την εικόνα της Παναγίας να πάνε στο Καραϊσκάκη οι δύο «αιώνιοι αντίπαλοι» και ο ένας και ο άλλος θα μιλάνε για έργο του Σατανά.

Πηγή: sportdog.gr

Xτίζει μεγάλο Παναθηναϊκό!!

«Ντου από Παντού» για τον θρίαμβο του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού μέσα στο Γ. Καραϊσκάκης. Το μέλλον, η υγεία και η... Παρί! Απίστευτη εμφάνιση έκανε ο Παναθηναϊκός. Αυτό νομίζω ότι το είδαν όλοι. Οι πράσινοι στο συγκεκριμένο παιχνίδι ήταν καλύτεροι από τον Ολυμπιακό. Κι έφτασαν στον θρίαμβο. Με τους ερυθρόλευκους να παρουσιάζονται αγνώριστοι.
Κτίζει
Εδώ, όμως, πρέπει να σταθούμε λίγο παραπάνω στην ομάδα που κέρδισε. Και νομίζω ότι ο Αναστασίου κτίζει μεγάλο Παναθηναϊκό.
Τι θα γίνει;
Αν, δηλαδή, μ’ αυτό το φτωχό ρόστερ και με το μισό μπάτζετ από πέρυσι μπορεί και φτιάχνει τέτοια ομάδα ύστερα από μόλις οκτώ – εννιά μήνες δουλειάς, τότε τι θα γίνει αν μπορέσει ο Παναθηναϊκός να κάνει μερικές μεταγραφές ακόμα το καλοκαίρι κι αφήσουν τον Αναστασίου να δουλέψει σε βάθος χρόνου;
Εκπέμπει υγεία
Απόψε είδαμε στο Γ. Καραϊσκάκης μια ομάδα που εκπέμπει υγεία. Και το έχουμε επισημάνει ξανά αυτό στην διάρκεια της σεζόν.
Ζωντανός
Ένας Παναθηναϊκός ζωντανός, με τρεξίματα, με οργάνωση στο παιχνίδι του, με αρχή και τέλος.
Το αήττητο
Και κατάφερε να κερδίσει τον Ολυμπιακό με τρία γκολ διαφορά μέσα στο Καραϊσκάκη. Ποιος το έχει κάνει αυτό στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια; Αήττητος ήταν φέτος ο Ολυμπιακός.
Μόνο η Παρί
Ακόμα και στην Ευρώπη, όμως, μόνο η Παρί πέτυχε φέτος μια παρόμοιας έκτασης νίκη στο ξεκίνημα της σεζόν.
Όλο το μέλλον μπροστά του
Ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, απέδειξε ότι προχωράει στον σωστό δρόμο. Αυτή η νίκη είναι σημαντική υποθήκη για το αύριο.
Μην ξεχνάμε ότι μέχρι πριν λίγα 24ωρα ο Ολυμπιακός ήταν Νο1 θέμα στην Ευρώπη για το 2-0 επί της Μάντσεστερ. Αυτό δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στο διπλό του Παναθηναϊκού. Που αν συνεχίσει έτσι, έχει το μέλλον μπροστά του.
Πηγή: sportdog.gr

Αήττητο πότε; Ποτέεεεεε!!

Ο Κώστας Γκόντζος γράφει για την ΠΟΛΥ ΒΑΡΙΑ φανέλα του Παναθηναϊκού και τη θριαμβευτική και ισοπεδωτική νίκη των πρασίνων στο Καραϊσκάκη! Τελικά είναι βαριές μερικές φανέλες. Πολύ βαριές. Τόσο που δεν καταλαβαίνουν τίποτε.
Κι ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη υπεράσπισε με τον καλύτερο τρόπο την φανέλα που φοράει. Κι επειδή οι "υπερασπιστές" δεν είναι ανώνυμοι, ο Αναστασίου και οι παίκτες του, υπεράσπισαν και εκπροσώπησαν με τον καλύτερο τρόπο την φανέλα με το τριφύλλι στο στήθος.
Κι εκείνο που τελικά μένει για τους φίλους του Παναθηναϊκού, πέρα απ' όλα τα άλλα, είναι ένα.
Ότι όσα χρόνια και αν πέρασαν, όσα σκαμπανεβάσματα και αν είχε η ιστορία, εκείνο το τεράστιο επίτευγμα του αήττητου πρωταθλήματος το 63 θα παραμείνει και μοναδικό.
Καθώς αφού δεν κατάφερε πέρυσι και ειδικά φέτος να πάρει αήττητο πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός δεν πρόκειται να το καταφέρει ποτέ.
Κι αυτή τη φορά το ποτήρι είναι πιο πικρό, καθώς το αήττητο το έχασε από τον Παναθηναϊκό μέσα στην έδρα του και με τρόπο που δεν χωράει ούτε αντίρρηση ούτε πολύ κουβέντα.
Αλλά αντίθετα με τρόπο ισοπεδωτικό και θριαμβευτικό για το τριφύλλι.
Δεν ρίχνω τον πήχη και δεν λέω πως τέλειωσε η χρονιά ή σβήστηκαν τα πάντα για τον Παναθηναϊκό αφού κέρδισε τον Ολυμπιακό με 3-0 μέσα στο Καραϊσκάκη.
Όμως αυτή η νίκη ήταν πραγματικά τεράστια ιστορία. Τεράστια ιστορία και τεράστια μαγκιά ταυτόχρονα.
Πρώτα και κύρια για τί επιτεύχθηκε με καθαρά ποδοσφαιρικό και αγωνιστικό τρόπο.
Μέσα στο γήπεδο, χωρίς... έξωθεν βοήθειες και στο δεύτερο ημίχρονο μάλιστα και κόντρα στον Σιδηρόπουλο που μάλλον σαν να πανικοβλήθηκε από το απρόοπτο τέλος του πρώτου ημιχρόνου με το γκολ του Πράνιτς, ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο σφυρίζοντας εντελώς αλλοπρόσαλλα.
Δεύτερον γιατί ο Παναθηναϊκός κέρδισε επειδή ήταν καλύτερος σαν ομάδα, πιο αγωνιστικός, πιο επικίνδυνος και κυρίως με πιο συγκεκριμένο πλάνο και σχέδιο στην διάρκεια των ενενήντα λεπτών.
Τρίτον κι επειδή το άκουγα συνέχεια στην μετάδοση και σε σχόλια στο ραδιόφωνο μετά το παιχνίδι. Ότι δηλαδή ο Ολυμπιακός είχε έλλειμμα ενέργειας από την υπερπροσπάθεια που έκανε στο παιχνίδι με την Μάντσεστερ. Αστεία εντελώς άποψη ποδοσφαιρικά.
Κι αυτό για μια σειρά λόγους, Γιατί πρώτον ο Ολυμπιακός δεν είναι δα και καμιά υπερφορτωμένη αγωνιστικά ομάδα, καθώς στο ελληνικό πρωτάθλημα κάνει όχι απλά περίπατο και από πλευράς αγωνιστικής αλλά και ψυχολογικής. Γιατί δεύτερον υποτίθεται όπως διαβάζουμε και ακούμε καθημερινά έχει βάθος τεράστιο σε έμψυχο υλικό και δεν δικαιολογείται τόσο μεγάλη έλλειψη ενέργειας.
Και τρίτον και το πιο ουσιαστικό, μιλάμε ότι το παιχνίδι με τον Μάντσεστερ έγινε Τρίτη δηλαδή πέντε μέρες ολόκληρες πριν το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Ε αν μια ομάδα με τόσο βάθος, τέτοια άνεση στο πρωτάθλημα και τέτοια ποιότητα όπως ακούμε και διαβάζουμε, δεν μπορεί σε διάρκεια πέντε ημερών να ανακάμψει σωματικά και ψυχολογικά, τότε μάλλον κάτι δεν πάει καλά.
Η ουσία βέβαια είναι, πως τίποτε απ' όλα αυτά δεν συνέβη.
Δηλαδή δεν είχε έλλειψη ενέργειας ο Ολυμπιακός. Αλλά είχε περίσσευμα ενέργειας ο Παναθηναϊκός. Ο οποίος με ένα δαιμονισμένο πρεσάρισμα αλλά όχι πρεσάρισμα στα κουτουρού, κλείδωσε τον Ολυμπιακό, τον άφηνε να αναλώνεται σε μια κατοχή άνευ σημασία κάπου στο κέντρο και κυρίως στο χώρο ανάμεσα στις δύο περιοχές και κατάφερνε ταυτόχρονα να είναι σαφέστατα πιο επικίνδυνος και αποτελεσματικός κιόλας, όταν έβγαινε στις αντεπιθέσεις.
Τέλος δυο-τρία ακόμα πραγματάκια.
Για την επίθεση στον Αναστασίου και όλα τα σχετικά πίσω από την εστία του Καπίνο δεν έχω να πω πολλά. Αν ακόμα βρισκόμαστε στην διαδικασία και το επίπεδο να τα... καταδικάζουμε, τότε καληνύχτα και όνειρα γλυκά. Γιατί νάσατε σίγουροι για δύο πράγματα. Πως πρώτον ότι ακόμα κι αυτοί που τα έκαναν φραστικά θα τα... καταδικάζουν και δεύτερον ακόμα κι εκείνοι που τα καταγγέλουν φραστικά είναι έτοιμοι να τα επαναλάβουν με την σειρά τους με την δικαιολογία ότι... τα έκαναν και οι άλλοι.
Δεύτερον για την φάση του πέναλτι. Είναι πέναλτι, αλλά ακριβώς πριν αυτή την φάση, το παιχνίδι έπρεπε να σταματήσει γιατί είχε γίνει πεντακάθαρο επιθετικό φάουλ του Ούμπιακού.
Τρίτον, δεν ξέρω και δεν έχω πληροφόρηση τι έχει γίνει τελικά με τον Ολαϊτάν. Καλά να είναι το παιδί, σιδερένιο και να επιστρέψει γρήγορα. 
Πηγή: sportdog.gr

Άρρωστη κατάσταση…!!

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για την ομάδα των 17-18 εκατομμυρίων που εκτίθεται σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας, αλλά και για τους γελοίους και... εγκληματίες του ποδοσφαίρου. Ο ΠΑΟΚ δεν έπεισε, δεν κυριάρχησε, δεν άντεξε, δεν κατάφερε να επιβάλει την ποιοτική του ανωτερότητα, ούτε απέναντι στον Εργοτέλη. Μία ομάδα που χωρίς λύσεις στην επίθεση, κόντεψε να του γυρίσει το 0-2 σε 3-2!

Ακόμη και στο 0-2 όσοι έβλεπαν προσεκτικά το παιχνίδι καταλάβαιναν ότι σαφώς ο ΠΑΟΚ δεν άξιζε τέτοιο προβάδισμα. Μπήκε απλώς καλύτερα στα δύο ημίχρονα και πήρε προβάδισμα με δύο καλές αλλά μεμονωμένες επιθέσεις.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι τα έπαιξαν όλα για όλα και με το φρεσκάρισμα του Ουζουνίδη απλώς πίεσαν τον ΠΑΟΚ. Και εκεί έγινε το μοιραίο…

Για το σημερινό 2-2 του ΠΑΟΚ, δεν φταίει ούτε το σύστημα, ούτε οι επιλογές, ούτε η άμυνα, ούτε το κέντρο, ούτε ο Στέφενς και το στήσιμο της ομάδας. (Ο Στέφενς απλώς άργησε να φρεσκάρει την δική του ομάδα).

Ο ΠΑΟΚ είναι άρρωστος και οι παίκτες δεν έχουν τις ψυχολογικές δυνάμεις να διαχειριστούν δύσκολες καταστάσεις ούτε με τον Εργοτέλη στο άδειο Παγκρήτιο. Φταίνε αυτοί; Φταίει ο προπονητής; Φταίει η ανοργανωσιά που κυριαρχεί από την πρώτη μέρα… Τι σημασία έχει πλέον;

Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την λύση. Φέτος η χρονιά χάθηκε μια και ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να κάνει ομάδα. Το θέμα αφορά τα αποτελέσματα και πως θα έρθουν στα παιχνίδια στόχων…

Ποιος και πως μπορεί να εγγυηθεί γι’ αυτά; Ποιος ξέρει την λύση για να γιατρέψει αυτή την ομάδα των 17-18 εκατομμυρίων που εκτίθεται σε όλα τα γήπεδα της Ελλάδας;

* Έχουν δίκιο όλοι οι φίλοι του Ολυμπιακού που ειρωνεύονται τον ΠΑΟΚ.  Σωστά κάνουν όλοι όσοι θυμούνται τα «ντόρτια» του πρώτου γύρου. Τι να πεις για εκείνους που βάζουν (πάνω απ’ όλα) το +20; Πολύ καλά τα λένε όλοι όσοι αναλύουν την διαφορά δυναμικότητας, ποιότητας-οργάνωσης κτλ, κτλ… Έτσι είναι: Όπως τα λέτε!
Τον Κάκο όμως θα τον δεχθούνε στο κύπελλο; (Προσέξτε μάγκες… Όχι στο πρωτάθλημα…)
 Η ΠΑΕ Ολυμπιακός έχει οποιοδήποτε πρόβλημα για διαιτητή κοινής αποδοχής, άρα για τον καλύτερο και πιο έμπειρο και πλέον ανεξάρτητο διαιτητή; (Ποιον άλλον να προτείνουν; Τον Γιάχο; Θα παίζει σε βόλεϊ εκείνη την περίοδο μια και πέρυσι στον τελικό κυπέλλου έδειξε ότι το έχει…). 
Καλά λοιπόν όλα τα άλλα… Επί του προκειμένου τι λέμε; Τι λένε; Τι θα πουν από την ΠΑΕ Ολυμπιακός που είναι δεδομένο ότι ΔΕΝ αφήνουν τίποτα στην τύχη, καταργώντας την ποδοσφαιρική μοίρα ;
Πως και πως περιμένουμε αυτή την επιχειρηματολογία που θα προκύψει…

* Γελοίοι... Ξεφτιλισμένοι. Εγκληματίες του ποδοσφαίρου: Ο βοηθός Σωτηρόπουλος που «έκανε» ότι δεν είδε 1-2-3 οφσάιντ στο Βέροια- Ολυμπιακός, ΔΕΝ τιμωρήθηκε!! Την 24η αγωνιστική ξεφτιλίστηκε (και πάλι) πανελλαδικώς και την 27η αγωνιστική έπαιξε Ξάνθη-Λεβαδειακός.
Τι να μας πείτε ρε κορόιδα, που ακόμη ασχολείστε σοβαρά με το Ελληνικό ποδόσφαιρο!! (Περισσότερο αναφερόμαστε σε αυτούς που ακόμη ξοδεύουν λεφτά σε αυτό το πράγμα…).
(Ξέρω και σήμερα ότι οι απαντήσεις-ειρωνείες πολλών για το δεύτερο και τρίτο θα αφορούν την τραγική εικόνα του ΠΑΟΚ και όχι την ουσία των γραφομένων. Είναι γνωστό ότι γι' αυτά δεν υπάρχουν επιχειρήματα...)..
Πηγή: sportdog.gr

Αυτοί ήταν Άντρες, δεν ήταν ...Μπέμπηδες!!

Ή ήταν άλλος ο Ολυμπιακός την Τρίτη ή ο Παναθηναϊκός του Αναστασίου είναι ...πέντε κλάσεις ανώτερος από τη Γιουνάιτεντ του Μόγιες! Ένα από τα ...τρία! Κατ΄αρχάς, ο Ολυμπιακός δεν ήταν άλλος. Ο ίδιος που έπαιξε την Τρίτη με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και την καθάρισε σαν αυγό στο πρώτο ματς για τους "16" του Champions League, ΑΚΡΙΒΩΣ ο ίδιος ήταν κι αυτός που ξεκίνησε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Μπορεί, εξαιτίας του προηγούμενου αγώνα, βέβαια, να μην είχε την απόλυτη φρεσκάδα, ωστόσο μην είμαστε και υπερβολικοί. Πέντε μέρες πέρασαν από το προηγούμενο ματς και δεν μεσολάβησε και κανένα ταξίδι. Δεν έχασε από κούραση ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι. Κι εδώ που τα λέμε, δεν έχασε απλώς. Εκτέθηκε και μέσα στο σπίτι του!
Από την άλλη, σαφώς και ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλύτερος από τη Γιουνάιτεντ. Από καμία άποψη; Σχεδόν από καμία. Άλλο επίπεδο, άλλο ρόστερ, άλλα λεφτά, άλλη φανέλα, άλλο, άλλο, άλλο... Κι όλα με το μέρος της Γιουνάιτεντ. Τι έγινε, λοιπόν, κι η πανάκριβη Γιουνάιτεντ των αστέρων με τη βαριά φανέλα έχασε με κάτω τα χέρια 2-0, ενώ ο Παναθηναϊκός της φτώχειας πέρασε πανηγυρικά από το "Καραϊσκάκη" με το επικό 3-0;
Ο Παναθηναϊκός που είδαμε στο ντέρμπι ήταν ομάδα. Ή, μάλλον, ΟΜΑΔΑ! Διαβασμένη σε όλες τις λεπτομέρειες και με όλους τους παίκτες να έχουν το μαχαίρι στα δόντια. Αντριλίκι πούλησε ο Παναθηναϊκός στο "Καραϊσκάκη". Μαγκιά. Τρώγανε σίδερα τα παιδαρέλια του Αναστασίου, ενώ ο παιχταράς Μπεργκ έδινε δωρεάν μαθήματα απλού και αποτελεσματικού ποδοσφαίρου. Η Γιουνάιτεντ ήταν απλώς αδιάβαστη, με παίκτες που βαριούνταν, μια ομάδα(;) υπό διάλυση και αποδείχθηκε μάλλον εύκολη λεία για τον σοβαρό, διαβασμένο και αποτελεσματικό Ολυμπιακό εκείνης της βραδιάς.
Τον Ολυμπιακό που ξέχασε όλα αυτά τα στοιχεία στο προηγούμενο παιχνίδι, μένοντας στις δάφνες του θριάμβου του. Ομάδα κορεσμένη (πιθανώς και κουρασμένη, αλλά είπαμε πως δεν ήταν αυτό το θέμα), που δεν είχε "δουλέψει" πάνω στο παιχνίδι, τις αδυναμίες και τις ικανότητες του αντιπάλου, με ύφος μπλαζέ, με τη σιγουριά ότι "αφού κερδίσαμε ολόκληρη Γιουνάιτεντ, σιγά μη μας γλιτώσει ο πτωχός Παναθηναϊκός". Εκ του αποτελέσματος, δεν ήταν έτσι.
Εκτός κι αν έχετε αντίθετη άποψη...
Πηγή: sportdog.gr

«Κάποιοι νόμιζαν πως τελείωσε στο 60’»

Αιχμηρός με την αγωνιστική συμπεριφορά, που είχαν ορισμένοι συμπαίκτες του, ιδιαίτερα μετά το 0-2, εμφανίστηκε ο Ντάνι Χούσεν

«Κάποιοι νόμιζαν πως τελείωσε στο 60’»
Ο επιθετικός του ΠΑΟΚ, μιλώντας στη NOVA μετά το τέλος της αναμέτρησης, τόνισε πως κόντρα σε ομάδες που το παλεύουν μέχρι το τέλος, δεν μπορείς να επαναπαύεσαι. «Δεν ξέρω τι πήγε λάθος. Μετά το 2-0 ίσως κάποιοι πίστεψαν πως το παιχνίδι τελείωσε, αλλά το ματς διαρκεί 90 λεπτά και ιδιαίτερα απέναντι σε τέτοιες ομάδες που παλεύουν σε όλη τη διάρκεια του ματς δεν αρκεί να είσαι συγκεντρωμένος μόνο για 60 λεπτά» είπε αρχικά ο Χούσεν που πρόσθεσε:

«Στο ημίχρονο είπαμε να κρατήσουμε το μηδέν πίσω, αποφεύγοντας τα ανόητα λάθη. Με την εμφάνισή μας μετά το 2-0 δώσαμε δικαίωμα στον αντίπαλο. Δεν νομίζω πως συνδέεται το αποτέλεσμα με το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Το παιχνίδι με τον Εργοτέλη δεν έχει από μόνο του τόση σημασία, θα πρέπει να ανασυνταχθούμε μέσα στην εβδομάδα, να βρούμε ένα ισχυρό κίνητρο και να παλέψουμε για ότι καλύτερο».

Έρχεται τραυματίας ο Κονέ!

Με πρόβλημα τραυματισμού θα ταξιδέψει στην Ελλάδα για το φιλικό της Εθνικής με τη Νότιο Κορέα ο Παναγιώτης Κονέ, ο οποίος έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς της Ελλάς Βερόνα με την Μπολόνια.

Έρχεται τραυματίας ο Κονέ
Με πρόβλημα τραυματισμού αποχώρησε απ’ το γήπεδο στο 33ο λεπτό της αναμέτρησης της Ελλάς Βερόνα με την Μπολόνια ο Παναγιώτης Κονέ.

Ο Έλληνας μέσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και έγινε αναγκαστική αλλαγή στο ματς, όμως τα δυσάρεστα επεκτείνονται και στην Εθνική ομάδα, αφού θα έρθει στην Ελλάδα ενδέχεται να μην είναι διαθέσιμος για το φιλικό ματς της Τετάρτης κόντρα στη Νότια Κορέα.

Ο Κονέ θα συμπεριληφθεί κανονικά στην αποστολή της ομάδας, όμως η συμμετοχή του στο ματς θα κριθεί ανάλογα με την σοβαρότητα του τραυματισμού του.Πηγή: sport-fm.gr

Ζέκα: Μεγάλο παιχνίδι, μεγάλη νίκη!

Ο Χοσέ Ζέκα, ήταν περιχαρής μετά το τέλος της αναμέτρησης μιλώντας στο συνδρομητικό κανάλι και δήλωσε αισιόδοξος για τη συνέχεια

Ζέκα: Μεγάλο παιχνίδι, μεγάλη νίκη
Ήταν και αυτός από τους παίκτες που έκαναν τα πάντα μέσα στο γήπεδο, ώστε να φτάσει ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη νίκη μέσα στο «Καραϊσκάκη». Μετά το τέλος του ματς, υπογράμμισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του, ακολούθησαν κατά γράμμα, το σχέδιο του προπονητή. «Νομίζω ήταν ένα καλό παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες, νομίζω σήμερα παίξαμε καλύτερα, αξίζαμε τη νίκη και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους μας, σε όλη την ομάδα, είναι ένα μεγάλο παιχνίδι «Κάναμε αυτό που ήθελε ο προπονητής και αυτό που είχαμε δουλέψει στην εβδομάδα έτσι όλα πήγαν καλά και αυτό είναι που θέλουμε και είμαστε χαρούμενοι για αυτή τη νίκη».

Όσο για τη συνέχεια ο Ζέκα, επισήμανε: «Θα πάμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε τι μπορούμε να κάνουμε, αλλά νομίζω και ελπίζω ότι υπάρχει καλό μέλλον».

Ε-ε έρχεται η Μπάρτσα!!

Σιγά μην δεν εκμεταλλευόταν το ισόπαλο ντέρμπι της Μαδρίτης! Η Μπαρτσελόνα προσέφερε γκολ και θέαμα, επικρατώντας της Αλμερία (4-1) και πλησιάζοντας σε απόσταση… βολής τη Ρεάλ!

Ε-ε έρχεται η Μπάρτσα! (video)
Η Μπαρτσελόνα –προφανώς- δεν παραδίδει ποτέ τα όπλα.

Πόσω μάλλον όταν λίγες ώρες νωρίτερα Ατλέτικο και Ρεάλ έχουν μείνει στο 2-2.

Έτσι, οι Καταλανοί πήραν το «δωράκι» και με το υπέρ τους 4-1 κόντρα στην Αλμερία ανέβηκαν στη δεύτερη θέση και στο -1 από τη «βασίλισσα».

Μόλις στο 9’ ο Σάντσες έδειξε τις… άγριες διαθέσεις των «μπλαουγκράνα» κι άνοιξε το σκορ, για να έρθει –ποιος άλλος- ο Μέσι στο 24’ να εκτελέσει υποδειγματικά το φάουλ και να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του.

Προς στιγμήν οι φιλοξενούμενοι έδωσαν ένα ενδιαφέρον στο ματς. Κι αυτό διότι τρία λεπτά μετά ο Τρουχίγιο μείωσε το σκορ! Κι ενώ τα πάντα κυλούσαν… ρευστά, στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Μαρτίνο έδιωξαν το όποιο άγχος υπήρχε. Αρχικά με τον Πουγιόλ να βρίσκει δίχτυα μετά από καιρό (83’) και στη συνέχεια τον Τσάβι να υπογράφει στην εκπνοή το τελικό 4-1!


Το πρόγραμμα της 26ης αγωνιστικής

Παρασκευή 28/02

Μπιλμπάο-Γρανάδα 4-0
(7', 18', 74' πεν. Αντούριθ, 80' Γκουρπέγκι)

Σάββατο 01/03

Μάλαγα-Βαγιαδολίδ 1-1
(13’ Σάντα Κρουζ-30’ Λάρσον)

Λεβάντε-Οσασούνα 2-0
(4’ Ντιόπ, 42’ Γκαρσία)

Χετάφε-Εσπανιόλ 0-0

Έλτσε-Θέλτα 1-0
(85’ Κάρλες Χιλ)

Κυριακή 02/03

Βιγιαρεάλ-Μπέτις 1-1
(71’ πεν. Σοριάνο-85’ Κάστρο)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ρεάλ Μαδρίτης 2-2

Σεβίλλη-Σοσιεδάδ 1-0

Μπαρτσελόνα-Αλμερία 4-1

Βαγεκάνο-Βαλένθια 1-0

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Σάββατο 08/03
Βαγιαδολίδ-Μπαρτσελόνα (17:00)
Μπέτις-Χετάφε (19:00)
Θέλτα-Ατλέτικο Μαδρίτης (21:00)
Γρανάδα-Βιγιαρεάλ (23:00)

Κυριακή 09/03
Εσπανιόλ-Έλτσε (13:00)
Αλμερία-Σεβίλλη (18:00)
Ρεάλ Μαδρίτης-Λεβάντε (20:00)
Βαλένθια-Μπιλμπάο (22:00)

Δευτέρα 10/03
Οσασούνα-Μάλαγα (21:00)
Σοσιεδάδ-Βαγεκάνο (23:00)
Πηγή: sport-fm.gr

Με το ένα χέρι στην κούπα!!

Σιγά μην πέταγε στα σκουπίδια τη «γκέλα» της Μονακό. Η Παρί έδειξε τα «δόντια» της απέναντι στη Μαρσέιγ, επικράτησε 2-0 στο «Παρκ ντε Πρενς» και με τη διαφορά στο +11 σκέφτεται ήδη την απονομή της.

Με το ένα χέρι στην κούπα!
Ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του γαλλικού πρωταθλήματος έφτασε η Παρί Σεν Ζερμέν. Η ομάδα του Λοράν Μπλαν επικράτησε στο «clasico» 2-0 της Μαρσέιγ στο «Παρκ ντε Πρενς» και εκτόξευσε τη διαφορά της από τη 2η Μονακό στους 11 βαθμούς.

Οι Παριζιάνοι αν και δεν χρειάστηκε να ανεβάσουν στροφές απέναντι στους κατά τ’ άλλα καλά στημένους Μασσαλούς προηγήθηκαν στο 50ο λεπτό με τέρμα του Μάξουελ έπειτα από ασίστ του Ιμπραΐμοβιτς. Το 1-0 δεν πτόησε τους φιλοξενούμενους, που πάλεψαν για την ισοφάριση, όμως ο Καβάνι τους «τέλειωσε» της ελπίδες και με γκολ στο 79’ διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Έτσι, η Παρί έφτασε τους 64 βαθμούς, 11 περισσότερους από τη δεύτερη Μονακό, που ηττήθηκε το Σάββατο στην έδρα της Σεντ Ετιέν. Στον αντίποδα, η Μαρσέιγ έμεινε στην 5η θέση με 43.

Αναλυτικά η 27η αγωνιστική

Παρασκευή (28/2)

Εβιάν-Ναντ 2-0
(61' Mπαρμπόσα, 77΄ Βας)

Σάββατο (3/1, 21:00)

Σεντ Ετιέν- Μονακό 2-0
(17' Λεμουάν, 67' Χαμουμά)

Λοριάν- Μπαστιά 1-1
(35' Eκουέλε - 50' Μπρούνο)

Νις- Τουλούζ 0-2
(65' Μπεν Μπασάτ, 90+2' Μπεν Γιαντάρ)

Ρεμς- Βαλανσιέν 3-1
(21' Ντε Πρεβίλ, 38' Ονιάνγκ, 78' Σαρμπονιέ - 88' Ντοσεβί)

Ρεν-Γκινγκάμπ 0-2
(39' Γκιρέζ, 90+4' Γιαταμπαρέ)

Σοσό- Μπορντό 2-0
(70' Αγιού, 82' Μπακάμπου)

Κυριακή (3/2)

Αζαξιό-Λιλ 2-3
(1', 42' Τάλο - 26', 38', 74' Καλού)

Λιόν- Μονπελιέ 0-0

Παρί Σ.Ζ.-Μαρσέιγ 2-0
(50' Μάξουελ, 79' Καβάνι)

Επόμενη αγωνιστική (28η)

Παρασκευή (7/3, 21:30)

Μαρσέιγ-Νις

Σάββατο (8/3, 21:00)

Μπαστιά-Παρί Σεν Ζερμέν (17:30)
Γκινγκάμπ- Εβιάν
Μονακό-Σοσό
Ναντ-Αζαξιό
Τουλούζ-Ρεμς
Βαλανσιάν-Ρεμς

Κυριακή (9/3)

Λιλ-Μονπελιέ (15:00)
Λοριάν- Σεντ Ετιέν (18:00)
Μπορντό-Λιόν (22:00) Πηγή: sport-fm.gr

Γιουβ -end- ους!! (video)

Λαμβάνει τέλος η υπόθεση τίτλος στην Serie A! Η Γιουβέντους πέρασε και από την έδρα της Μιλάν με 2-0 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία της Ρόμα με την Ίντερ, απομένει μόνο η στέψη για την Κυρία.

Γιουβ -end- ους! (video)
Τι και αν έμεινε μερικούς βαθμούς πίσω από την Ρόμα στην αρχή του πρωταθλήματος.

Τι και αν είχε δώσει βάρος στο Champions League έδειχνε να παραμελεί τις εγχώριες υποχρεώσεις της.

Η Γιουβέντους νίκησε -και- την Μίλαν 2-0 εκτός έδρας και απαίτησε να της απονείμουν από τώρα τον τίτλο της πρωταθλήτριας στη Serie A!

Μουδιασμένη μπήκε η Κυρία στην αρχή της αναμέτρησης στο «Σαν Σίρο» και έδωσε δικαιώματα. Η Μίλαν απείλησε και είχε τις προϋποθέσεις να πετύχει κάποιο τέρμα, αλλά όσο δεν κατάφερνε να μπει μπροστά στο σκορ, τόσο οι παίκτες του Αντόνιο Κόντε έπαιρναν μέτρα στο γήπεδο.

Και έγινε το φυσιολογικό. Για τις ικανότητες και την τέλεια χημεία των παικτών της Γιουβέντους. Ο Γιορέντε ήταν ο αποδέκτης ενός εξαιρετικού συνδυασμού, ο οποίος έχει γίνει ουκ ολίγες φορές με τον Λιχτστάινερ να βγαίνει από πίσω με φόρα και να «κόβει» την άμυνα στα δύο, και έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του πριν τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού, οι «ροσονέροι» ανέβηκαν, προσπάθησαν να φέρουν το ματς στα ίσα, αλλά πάλι… τίποτα. Και όχι μόνο δεν κατάφεραν την ισοφάριση, αλλά κοίταξαν τον Τέβες να πανηγυρίζει, καθώς ο Αργεντινός βρήκε κενό χώρο, μέτρησε τα βήματα, έριξε μια κλεφτή ματιά στον τερματοφύλακα και… 2-0!

Έτσι, η «Γιούβε» μπορεί να αφοσιωθεί απερίσκεπτα στο Europa League, καθώς βρίσκεται στο +11 από την Ρόμα και μόνο αν γυρίσει το σύμπαν ανάποδα θα μπορέσει να χάσει το φετινό τίτλο.

Εκτός, όμως από νίκη των «μπιακονέρι» είχαμε και άλλο ματς. Η Φιορεντίνα υπέστη ήττα-σοκ 1-0 από την Λάτσιο, ωστόσο εξακολουθεί να μυρίζει Ευρώπη, καθώς ακόμα βρίσκεται στην τέταρτη θέση.



Αναλυτικά η 26η αγωνιστική

Σάββατο 1/3
Ρόμα-Ίντερ 0-0

Κυριακή 2/3

Κάλιαρι-Ουντινέζε 3-0
(18’ Ιμπάρμπο, 81’ Βετσίνο, 89’ Ιμπραΐμι)

Αταλάντα-Κιέβο 2-1
(21’ Καρμόνα, 85’ Τσιγκαρίνι – 72’ Νταϊνέλι)

Τζένοα-Κατάνια 2-0
(14’ Αντονέλι, 85’ Στουράρο)

Σασουόλο-Πάρμα 0-1
(2’ Παρόλο)

Τορίνο-Σαμπντόρια 0-2
(7’ Οκάκα, 79’ Γκαμπιαντίνι)

Βερόνα-Μπολόνια 0-0
(Μόρας, Κονέ)

Λιβόρνο-Νάπολι 1-1
(Μέρτενς πέναλτι 32’- Ρέινα αυτογκόλ 39’)
Μίλαν-Γιουβέντους 0-2
( Γιορέντε 44’, Τέβεζ 68’)
Φιορεντίνα-Λάτσιο 0-1
(Τσάνα 5’)

Η επόμενη (27η) αγωνιστική

Σάββατο 8/3

Ουντινέζε-Μίλαν (19:00)
Κατάνια-Κάλιαρι (21:45)

Κυριακή 9/3

Γιουβέντους-Φιορεντίνα (13:30)
Μπολόνια-Σασουόλο (16:00)
Κιέβο-Τζένοα (16:00)
Ίντερ-Τορίνο (16:00)
Λάτσιο-Αταλάντα (16:00)
Πάρμα-Βερόνα (16:00)
Σαμπντόρια-Λιβόρνο (16:00)
Νάπολι-Ρόμα (21:45) Πηγή: sport-fm.gr

Μπήκε ο ένας, βγήκε ο άλλος!

Με τον Κατάι να συμπεριλαμβάνεται κανονικά στην αποστολή και τον Καζναφέρη να μένει εκτός θα υποδεχτεί ο Πλατανιάς τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 27η αγωνιστική της Super League.

Μπήκε ο ένας, βγήκε ο άλλος
Χωρίς τον Κώστα Καζναφέρη θα αντιμετωπίσει ο Πλατανιάς τον ΠΑΣ Γιάννινα στην 27η αγωνιστική της Super League, ενώ κανονικά τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού επιτελείου ο Κατάι.

Οι δύο ποδοσφαιριστές εντάχθηκαν το απόγευμα της Παρασκευής στις προπονήσεις των Κρητικών, όμως ο Καζναφέρης θεωρήθηκε ανέτοιμος απ’ τον Άγγελο Αναστασιάδη. Εκτός της 20άδας του τεχνικού του Πλατανιά έμειναν και οι τραυματίες Κατάι και Καζναφέρης.

Αναλυτικά η αποστολή του Πλατανιά: Αγκιλέρα, Βλαχοδήμος, Γιαχία, Γουνδουλάκης, Δημήτρης, Ζαραδούκας, Ζουμπουλάκης, Θέρα, Ινκούμ, Κατάι, Κοκκαλάς, Μενδρινός, Μπέλιτς, Περιστερίδης, Σιαλμάς, Τέτε, Τόρες, Τσοντάκης, Φαΐσκα, Φερνάντες.
Πηγή: sport-fm.gr

Σκοράρει και με το πόδι ο Αντετοκούνμπο!! (video)

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδειξε και τις… ποδοσφαιρικές του ικανότητες στο Μιλγουόκι.

Σκοράρει και με το πόδι ο Αντετοκούνμπο (video)
Ότι το μπάσκετ το κατέχει… το βλέπουμε κάθε μέρα και περισσότερο. Όμως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο αποδεικνύεται κρυφό ταλέντο και με την μπάλα στα πόδια.

Ο 19χρονος άσος των Μπακς έδωσε το «παρών» σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου σε κλειστό γήπεδο και συμμετείχε σε έναν φιλανθρωπικό διαγωνισμό. Ευστοχώντας, δε, με… καλλιτεχνικό πλασεδάκι σε μια τρύπα κατάφερε να χαρίσει σε έναν φίλαθλο ένα σκούτερ και να γνωρίσει την αποθέωση.




Πηγή: sport-fm.gr

Πάρτι στη Λεωφόρο!!

Περίπου 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού βρίσκονται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας και περιμένουν να αποθεώσουν την αποστολή της ομάδας, η οποία αναμένεται να περάσει από εκεί.

Πάρτι στη Λεωφόρο!
Τρελό πανηγύρι έχουν στήσει αυτή την ώρα οι φίλοι του Παναθηναϊκού στη Λεωφόρο!

Ο κόσμος, αμέσως μετά το ντέρμπι, βρέθηκε στη «φυσική έδρα» της ομάδας και έχει στήσει μια μικρή γιορτή, μετά το μεγάλο «διπλό» του «τριφυλλιού» επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Οι φίλαθλοι περιμένουν την αποστολή της ομάδας, η οποία θα περάσει από εκεί, προκειμένου να αποθεωθεί και στη συνέχεια να αναχωρήσει για το Κορωπί. Πηγή: sport-fm.gr

Στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης!

Στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού βρέθηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης μετά την ήττα στο ντέρμπι από τον Παναθηναϊκό.

Στα αποδυτήρια ο Μαρινάκης
Εμφανώς στεναχωρημένος από την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Βαγγέλης Μαρινάκης κατά την επίσκεψή του στους παίκτες στα αποδυτήρια του «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο ισχυρός άνδρας των «ερυθρόλευκων» έστειλε μήνυμα ενότητας στους ποδοσφαιριστές και προσπάθησε να κρατήσει ψηλά το ηθικό τους. Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού δεν θέλει σε καμία περίπτωση να διαταράξει το κλίμα στην ομάδα καθώς ακολουθούν κρίσιμες αναμετρήσεις, τόσο για το Champions League όσο και επί ελληνικού εδάφους. Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Να δεχθούμε το αποτέλεσμα»

Ψύχραιμος προσπάθησε να μείνει ο Μίτσελ μετά τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Μίτσελ: «Να δεχθούμε το αποτέλεσμα»
Καταστροφική -απ’ όλες τις απόψεις- χαρακτήρισε την αποψινή βραδιά για τον Ολυμπιακό ο Μίτσελ.

Στη συνέντευξη Τύπου μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (0-3), ο Ισπανός τόνισε ότι -τόσο εξαιτίας του περιστατικού με τον Ολαϊτάν, όσο κι εξαιτίας του αποτελέσματος, τα πάντα πήγαν στραβά.

Παρόλα αυτά προσπάθησε να μείνει ψύχραιμος κι αφού υπενθύμισε ότι είχε χρησιμοποιήσει καταπονημένη ενδεκάδα και στο ντέρμπι του α’ γύρου, τόνισε ότι η ομάδα πρέπει να δεχθεί το αποτέλεσμα και να συνεχίσει να δουλεύει.


Αναλυτικά όσα είπε ο Μίτσελ

Για την κατάσταση του Ολαϊτάν και για το τι έφταιξε για την ήττα: «Κατ' αρχάς είχαμε σοκαριστεί και είχαμε τρομάξει πάρα πολύ για το περιστατικό με τον Μάικλ. Ήταν πάρα πολύ δυσάρεστη κατάσταση. Ήταν μία κρίσιμη στιγμή, όταν τον είδαμε να φεύγει με το φορείο και δεν είχαμε νέα του από το νοσοκομείο για αρκετή ώρα. Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί, αλλά πρέπει να κάνει διάφορες εξετάσεις γιατί ήταν μία λιποθυμία και πρέπει να βρούμε την αιτία.

Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε ένα περιστατικό που έχει να κάνει με την υγεία με το αγωνιστικό, αλλά απ' όλες τις απόψεις ήταν μία καταστροφική βραδιά για μας. Δεν δώσαμε την κατάλληλη απάντηση στις απαιτήσεις του αγώνα απέναντι στον Παναθηναϊκό, δεν μπορέσαμε να αναπτύξουμε το παιχνίδι που θέλαμε. Δεν μας άρεσε καθόλου, έχουμε ένα πάρα πολύ κακό αποτέλεσμα.

Παρ' όλο που η χρονιά μας πηγαίνει πολύ καλά, δεν θέλαμε σε καμία περίπτωση ένα στραβοπάτημα σαν το σημερινό. Δεν ήμασταν καλοί, όμως δεν μπορούμε να σταθούμε σε αυτό, πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε, να παραδεχτούμε ότι ήμασταν κατώτεροι και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μέχρι το τέλος της χρονιάς»
.

Για το αν η ομάδα του ήταν κουρασμένη μετά το ματς με τη Γιουνάιτεντ και το αν έπρεπε να είχε κάνει αλλαγές στην ενδεκάδα: «Στον πρώτο γύρο, όταν παίξαμε με τον Παναθηναϊκό, ήταν ανάμεσα σε ματς με Μπενφίκα και ΠΑΟΚ. Τότε κερδίσαμε και τα τρία ματς, αλλά κανένας δεν μου έκανε τότε αυτή την ερώτηση. Αλλά ίσως αυτή τη φορά να έγινε αυτό το λάθος».

Για το αν είναι έτοιμη η ομάδα να διαχειριστεί την πρώτη ήττα της σεζόν εν όψει της συνέχειας: «Ήταν η πρώτη ήττα της σεζόν και δεν περιμέναμε ούτε θέλαμε μία τέτοια ήττα. Είχαμε προετοιμαστεί γι' αυτό το παιχνίδι. Φυσικά δεν πρόκειται να σταματήσουμε. Είναι πάρα πολύ άσχημο που δεχτήκαμε την πρώτη μας ήττα, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε.

Έχουν συμβεί πάρα πολλά αρνητικά πράγματα σήμερα, διάφορες καταστάσεις. Δεν θα με δείτε να έχω ευφορία μετά από μία νίκη και δεν θα με δείτε αρνητικό τώρα. Πρέπει να μάθουμε να δεχόμαστε το αποτέλεσμα και να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».

«Κάηκε» στο… 48 ο Μίτσελ!

Το αήττητο του Μίτσελ στον πάγκο του Ολυμπιακού για τις εγχώριες διοργανώσεις έσπασε στο 48ο παιχνίδι του.

«Κάηκε» στο… 48 ο Μίτσελ
Ο Μίτσελ αγνοούσε την ήττα στον πάγκο του Ολυμπιακού σε 47 ματς στις εγχώριες διοργανώσεις. Το αήττητό του έσπασε στο 48ο παιχνίδι του στην τεχνική ηγεσία των «ερυθρολεύκων» ο Παναθηναϊκός με το επιβλητικό 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ο Ισπανός προπονητής κατά την περσινή θητεία του είχε οκτώ νίκες και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, αλλά και πέντε νίκες σε ισάριθμα ματς στο Κύπελλο, ενώ φέτος μέχρι τώρα μετρούσε 24 νίκες και δύο ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και τέσσερις νίκες με δύο ισοπαλίες στο Κύπελλο. Συνολικά πριν την πρώτη του ήττα ο Μίτσελ είχε 41 νίκες και 6 ισοπαλίες σε όλες τις εν Ελλάδι διοργανώσεις. Πηγή: sport-fm.gr

Τέλος ο Στέφενς!!

Υπήρχε «καπνός», μπήκε και φωτιά! Η διοίκηση του ΠΑΟΚ εμφανώς απογοητευμένη απ’ την εικόνα με τον Εργοτέλη –όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση- γνωστοποίησε το «διαζύγιο» με τον Στέφενς!

Τέλος ο Στέφενς!
«Χώρισαν» οι δρόμοι του ΠΑΟΚ με τον Χουμπ Στέφενς!

Τα τελευταία αποτελέσματα του «Δικεφάλου του βορρά» και κυρίως η εμφάνιση στον αγώνα με τον Εργοτέλη οδήγησαν τις δύο πλευρές στο κοινή συναινέσει διαζύγιο για το… κοινό καλό!

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΑΕ, υπήρχε έντονη απογοήτευση από τις εμφανίσεις του συλλόγου και αξίζει να τονιστεί πως κι ο Ολλανδός τεχνικός είχε καταλάβει πως… δεν πάει άλλο και συμφώνησε να μπει ένα τέλος στη συνεργασία των δύο πλευρών, μερικούς μήνες μετά την έναρξή της.

Μέχρι νεοτέρας, ο Γιώργος Γεωργιάδης αναλαμβάνει το... τιμόνι του ΠΑΟΚ και η αναζήτηση για τον διάδοχο του Στέφενς συνεχίζεται.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ με δεδομένη την εμφανή και παρατεταμένη αγωνιστική κρίση του τελευταίου διμήνου, αποφάσισε τη λύση της συνεργασίας της με τον Χουμπ Στέφενς.

Ήταν μεγάλη μας επιθυμία να ευοδωθεί η συνεργασία με τον κ. Στέφενς και συνεργαστήκαμε στενά ώστε να στεφθεί με επιτυχία το πλάνο του. Δυστυχώς, η εικόνα στην αναμέτρηση με τον Εργοτέλη απέχει πολύ από τις απαιτήσεις που υπάρχουν και κρίνουμε την αλλαγή επιβεβλημένη ενόψει των κρισιμότατων αγώνων για πρωτάθλημα και Κύπελλο και την επίτευξη των στόχων που έχουν απομείνει.

Διατηρούμε απόλυτο σεβασμό στον κ. Στέφενς και του ευχόμαστε ό,τι καλύτερο στο μέλλον»

Πόρτο σε… παύση!

Για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική η Πόρτο γκέλαρε, μένοντας στο 2-2 με την Γκιμαράες και συνεχίζει να χάνει έδαφος απ’ τις κορυφαίες θέσεις στην 21η αγωνιστική Πορτογαλίας.

Πόρτο σε… παύση
Συνεχίζει να χάνει έδαφος απ’ τις κορυφαίες θέσεις τις βαθμολογίας η Πόρτο, που έμεινε ισόπαλη (2-2) με τη Γκιμαράες σε ένα συγκλονιστικό ματς της 21ης αγωνιστικής.

Οι «δράκοι» πήραν προβάδισμα δύο γκολ μέχρι το 40’ όμως η Γκιμαράες ισοφάρισε βάζοντας από ένα γκολ στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου και στις αρχές του δεύτερου.

Ο Κουαρέσμα άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 18’ ενώ ο Λίκα στο 42’ διπλασίασε τα τέρματα για την Πόρτο.

Η χαρά της όμως δεν κράτησε για πολύ. Ο Μαζού στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου μείωσε για την Γκιμαράες, που ισοφάρισε στο 52’ με τον Ματίας και πήρε σημαντικό βαθμό που την κρατάει στην έκτη θέση, τέσσερις βαθμούς πίσω απ’ την πεντάδα.

Από την άλλη, η Πόρτο έκανε τη δεύτερη σερί γκέλα της, αφού μετά την ήττα απ’ την Εστορίλ την περασμένη αγωνιστική, έμεινε και πάλι μακριά απ’ τη νίκη και έδωσε την ευκαιρία στην Σπόρτινγκ Λισαβόνας να μείνει με το +4 στη δεύτερη θέση.


Αναλυτικά η 21η αγωνιστική:

Σάββατο 1/3

Εστορίλ-Ολιανένσε 2-0
(10’ αυτ. Μλάντεν,44’,61 Γκαλβάο, 89’πεν. Βαζ)

Σπόρτινγκ-Μπράγκα 2-1
(70' Τζέφερσον, 74΄Σλιμανί - 37' αυτ. Πατρίσιο)

Κυριακή 2/3

Ζιλ Βιθέντε-Σετούμπαλ 1-0
(73’ πεν. Πειχότο)

Νασιονάλ-Ρίο Άβε 1-1
(80’ Ντιέγκο – 58’ Μαγκούμπ)

Πάσος Φερέιρα-Μαρίτιμο 3-1
(54’ Σέρι, 83’ Μποαβεντούρα, 85’ Μπέμπε - 31' Ντερλέι)

Μπελενένσες-Μπενφίκα 0-1
(7’ Γκαϊτάν)

Γκιμαράες-Πόρτο 2-2
(45+1’ Μααζού, 52’ Ματίας – 18’ πεν. Κουαρέσμα, 42’ Λίκα)

Δευτέρα 3/3

Αρούκα- Ακαντέμικα (22:00)

Επόμενη αγωνιστική (22η):
Ρίο Άβε – Ακαντέμικα
Μπράγκα – Νασιονάλ
Ολιανένσε – Μπελενένσες
Πάσος Φερέιρα – Ζιλ Βιθέντε
Μπενφίκα – Εστορίλ
Σετούμπαλ – Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Πόρτο – Αρούκα
Μαρίτιμο - Γκιμαράες
Πηγή: sport-fm.gr

Τίποτα σοβαρό ο Ολαϊτάν!

Ανακούφιση στον Ολυμπιακό με τις εξετάσεις του Μάικλ Ολαϊτάν. Αυτές έδειξαν ιογενή μυοκαρδίτιδα –λόγω άγχους- και δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό, όπως διαβεβαιώνει το ιατρικό επιτελείο της ομάδας.

Τίποτα σοβαρό ο Ολαϊτάν
Δεν εμπνέει ανησυχία η κατάσταση του Μάικλ Ολαϊτάν. Η αρχική «παγωμάρα» με την κατάρρευση του Νιγηριανού μεσοεπιθετικού κατά τη διάρκεια του Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ήρθε να δώσει τη θέση της στην ανακούφιση.

Κι αυτό διότι ο άσος των Πειραιωτών μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο και οι πρώτες εξετάσεις που υποβλήθηκε, έδειξαν πως έχει ιογενή μυοκαρδίτιδα. Αυτή προκλήθηκε απ’ το άγχος και το στρες που είχε εκείνη την ώρα ο παίκτης, ωστόσο το ιατρικό επιτελείο των «ερυθρολεύκων» ξεκαθαρίζει πως δεν είναι κάτι σοβαρό, δεν αφορά κάποια χρόνια πάθηση και ο Ολαϊτάν θα είναι μια χαρά στην υγεία του.

Σήμερα, βέβαια, θα παραμείνει στο «Μετροπόλιταν» προκειμένου να υποβληθεί και σε άλλες εξετάσεις, κυρίως προληπτικού χαρακτήρα και είτε την Δευτέρα, είτε το αργότερο την Τρίτη θα πάρει εξιτήριο για να επιστρέψει στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Μάλιστα, ο Μίτσελ και οι παίκτες του Ολυμπιακού επισκέφτηκαν τον Ολαϊτάν στο νοσοκομείο, προκειμένου να δουν πως είναι στην υγεία του.
Πηγή: sport-fm.gr

Θέμα διαχείρισης (πριν και μετά...)!!

Ο Γιώργος Μαζιάς γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη του Παναθηναικού κόντρα στον Ολυμπιακό.

Θέμα διαχείρισης (πριν και μετά...)
Απλά τα πράγματα. Τρομερή νίκη. Ιστορική για τον Παναθηναϊκό. Από εκείνες που δεν τις ξεχνάς ποτέ. Είτε είσαι ο νικητής είτε ο χαμένος. Ο ΠΑΟ έπαιξε με αυτογνωσία. Ηξερε που πάει και με ποιον παίζει. Δεν ήταν αφελής όπως σε άλλα ματς. Ετοιμος από καιρό για τέτοιο παιχνίδι. Αψογη προετοιμασία και άριστη εκτέλεση. Με πάθος, δίψα και κίνητρο. Οτι ακριβώς δεν υπήρχε από την άλλη πλευρά.

Στο φινάλε, μάλλον άνετα κέρδισε ο ΠΑΟ. Ο Ολυμπιακός βραχυκύκλωσε και έγινε εκείνος το τέλειο θύμα. Ο Αναστασίου πήρε βαρύ παράσημο από αυτό το διπλό. Η θιγμένη υπερηφάνεια των «πρασίνων» μίλησε στο γήπεδο. Πλέον, ο κόσμος του «τριφυλλιού» φούσκωσε από περηφάνεια και νιώθει ότι κάτι αλλάζει. Προκάλεσε σοβαρά ψυχολογικά προβλήματα στον αντίπαλο και βλέπει ο ίδιος αλλιώς το μέλλον.

Δεν έγινε ομαδάρα (αγωνιστικά) από τη μια μέρα στην άλλη. Είναι στο χέρι του να κάνει πολλά περισσότερα. Μπορεί και το έδειξε. Οπως έδειξε ότι αδίκησε σε άλλα ματς τον εαυτό του. Τα οικονομικά προβλήματα και οι όλες δυσκολίες δεν σβήνουν μόνο με μια νίκη. Η ελπίδα όμως φούντωσε και πάλι στη Λεωφόρο. Αρκεί να γίνει σωστή διαχείριση. Οπως έγινε πριν το ματς, να γίνει και μετά από αυτό τον θρίαμβο.

Για τον Ολυμπιακό; Βαρύτατη ήττα. Μπορεί να μην έκρινε τίτλο ή πρόκριση, αλλά του χάλασε το αήττητο και του διέλυσε την ψυχολογία. Δεν είναι όμως σωστό από το ένα άκρο να περάσουμε στο άλλο. Την Τρίτη να είναι ημίθεοι και την Κυριακή ρεμάλια. Οι «ερυθρόλευκοι» έχουν καταφέρει πολλά φέτος και μπορούν να πετύχουν ακόμη περισσότερα. Η διαχείριση αυτής της συντριβής είναι το κλειδί για τη συνέχεια.

Δεν μπορεί και δεν πρέπει για τους Πειραιώτες να φέρει την καταστροφή. Οσο λάθος ήταν η διαχείριση του ντέρμπι πριν αυτό ξεκινήσει και όσο αυτό παιζόταν τόσο σοβαρή πρέπει να είναι τώρα. Προφανώς δεν γίνεται οι ίδιοι έντεκα να παίξουν με την ίδια ακριβώς απόδοση όπως έκαναν κόντρα στη Μάντσεστερ. Επιλογές δεν υπήρχαν πολλές και αυτές που είχε ο Ισπανός περιορίσθηκαν με τις αναγκαστικές αλλαγές των Ολαϊταν και Μαρκάνο.

Ισως η σκέψη για φουλ επίθεση δίχως τις απαραίτητες δυνάμεις να μην ήταν και το πιο ενδεδειγμένο πλάνο. Η προσμονή για εύκολο ματς και τεσσάρα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Στο ποδόσφαιρο όταν την Γιουναϊτεντ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός σκέφτεσαι πιο μετρημένα. Στο ποδόσφαιρο επίσης δεν θα σου βγαίνουν όλα. Γενικά στη ζωή δεν θα τα έχεις όλα δεξιά. Φέτος, ως τώρα, τα είχε όλα πρίμα ο Ολυμπιακός. Σε Ελλάδα και Ευρώπη. Κάτι θα σου στραβώσει.

Ετυχε στο χειρότερο ψυχολογικά παιχνίδι. Το «αιώνιο» ντέρμπι δεν είναι το οποιοδήποτε ματς. Είναι ΤΟ ΜΑΤΣ. Οπως κι αν είσαι, όπως κι αν είναι ο αντίπαλός σου. Πολλές φορές όταν ετοιμάζεσαι για φιέστα, καταλήγεις να κλαις. Η συγκυρία του να ακολουθεί το ντέρμπι μετά τη Μάντσεστερ ήταν η χειρότερη. Καμία ομάδα στον κόσμο δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα σε τόσο υψηλό βαθμό και επίπεδο μέσα σε τέσσερις μέρες.

Ακόμη και η Ρεάλ ή η Μπαρτσελόνα μετά από (πχ) ημιτελικό Τσάμπιονς Λιγκ να παίξουν μεταξύ τους δεν θα έχουν την ίδια καλή απόδοση. Ολα αυτά δεν μειώνουν την τρομερή επιτυχία του Παναθηναϊκού. Κάθε άλλο. Είναι ένας Παναθηναϊκός από τα παλιά. Μια ομάδα που έρχεται.

Μια ομάδα που αυτή τη φορά ήξερε τι ήθελε και πως θα το πάρει. Εδωσε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Στο χέρι της είναι να αποδείξει πως γίνεται και αγωνιστικά (πάλι) γίγαντας. Ο κόσμος πια πιστεύει ότι και την κατάκτηση του κυπέλλου μπορεί και την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτό το εκκωφαντικό διπλό δημιουργεί και υποχρεώσεις...
Πηγή: sport-fm.gr

«Ξεσάλωσε» και ο… Τοτσέ!!

Τελείωσε. Το σύμπαν απόψε συνωμότησε για τους παίκτες του Παναθηναϊκού. ΚΑΙ τους παλιούς! Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι την ώρα που οι «πράσινοι» έβαζαν 3 στον Πειραιά, ο Τοτσέ έβαζε… δυο στο ίδιο ματς;

«Ξεσάλωσε» και ο… Τοτσέ!
Δεν υπάρχει αμφιβολία: Τα άστρα απόψε είναι με τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Νυν και πρώην!

Την ώρα που το «τριφύλλι» πετύχαινε μια απ’ τις μεγαλύτερες νίκες του σε ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, ο Τζιμπρίλ Σισέ πανηγύριζε.

Το ίδιο όμως έκανε και ο Χοσέ Τοτσέ. Στο γήπεδο με τη φανέλα της Λα Κορούνια! Γιατί δεν έβαλε απλώς μπροστά την ομάδα του στο παιχνίδι με τη Χέρκουλες.

Αλλά σημειώνοντας το τέταρτο φετινό του τέρμα στο 85’, τη λύτρωσε και με το 3-2 την κράτησε στην κορυφή της Segunda Division!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Γιαννακόπουλος: «Υπάρχει Θεός»!

Σύντομος, όσο πιο σύντομος μπορεί να υπάρξει κανείς, ήταν ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μετά το 3-0 του Παναθηναϊκού επί του Ολυμπιακού.

Γιαννακόπουλος: «Υπάρχει Θεός»!
Λίγα λεπτά -μόλις- μετά το 3-0 κόντρα στον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος της ΚΑΕ ο οποίος από το καλοκαίρι θα εμπλακεί και στην ΠΑΕ, σχολίασε τη μεγάλη νίκη της ποδοσφαιρικής ομάδας.

«Υπάρχει Θεός», αρκέστηκε να δηλώσει ο διοικητικός ηγέτης του μπασκετικού Παναθηναϊκού, αφού προφανώς δεν θέλησε να χαλάσει άλλο χρόνο σε λόγια, αλλά να συνεχίσει να πανηγυρίζει για το θρίαμβο!Πηγή: sport-fm.gr

Πέρεζ: «Άσχημη βραδιά για εμάς και τον κόσμο»

Απογοητευμένος από τη βαριά ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε ο Ερνάν Πέρεζ, ο οποίος είχε τόνισε πως φανταζόταν αλλιώς το πρώτο του ελληνικό «clasico».

Πέρεζ: «Άσχημη βραδιά για εμάς και τον κόσμο»
Δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια ο Ερνάν Πέρεζ μετά την ήττα του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο μεσοεπιθετικός των «ερυθρόλευκων», με δηλώσεις του στη Nova, τόνισε πως η ομάδα καλείται να αντιδράσει άμεσα και να επιστρέψει στα θετικά αποτελέσματα.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

Για το ματς: «Μου είχαν πει για το πως είναι το ντέρμπι. Ήθελα να κερδίσουμε στο πρώτο μου ντέρμπι εδώ και να συνεχίσουμε να μαζεύουμε βαθμούς. Ήταν μια πολύ άσχημη βραδιά και για εμάς αλλά και για τον κόσμο μας, αλλά πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε».
Για την αντίδραση του Ολυμπιακό: «Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να δουλεύουμε. Να έχουμε στο επόμενό μας παιχνίδι ένα θετικό αποτέλεσμα όπως και σε όλα τα εναπομείναντα ματς».

Πλέι μέικερ… 2,11μ.!

Ο Γιοακίμ Νοά είχε 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 14 ασίστ οδηγώντας τους Μπουλς σε άνετη νίκη επί των Νικς με 109-90.

Πλέι μέικερ… 2,11μ.
Σε εξαιρετική κατάσταση οι Μπουλς, έφτασαν τις εννιά νίκες στα δέκα τελευταία παιχνίδια επικρατώντας εύκολα των Νικς με 109-90.

Ο Γιοακίμ Νοά κατέγραψε το πέμπτο τριπλ-νταμπλ της καριέρας του έχοντας 13 πόντους, 12 ριμπάουντ και 14 ασίστ. Άλλοι έξι παίκτες των «ταύρων» είχαν διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ ντεμπούτο έκανε ο Τζίμερ Φριντέτ με 2 πόντους.

Οι γηπεδούχοι τελείωσαν το ματς με μόλις τρία λάθη, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ για την ιστορία τους.

Οι Νικς γνώρισαν τη δωδέκατη ήττα στα τελευταία 14 παιχνίδια τους, με τον Καρμέλο Άντονι να έχει 21 πόντους, αλλά να μην έχει συμπαραστάτες.

Δωδεκάλεπτα: 37-16, 59-48, 80-68, 109-90.

Μπουλς (33-26): Όγκουστιν 23, Μπάτλερ 19, Μπούζερ 14, Νοά 13 (12 ριμπ., 14 ασίστ), Γκίμπσον 13, Χάινριχ 11, Ντανλίβι 10, Σνελ 4, Φριντέτ 2, Μέρφι, Σενγκέλια.

Νικς (21-39): Άντονι 21, Χάρνταγουεϊ 14, Στούντεμαϊρ 14, Σμιθ 13, Τσάντλερ 8 (22 ριμπ.), Φέλτον 8, Τάιλερ 4, Μέρι 3, Σάμπερτ 3, Πριγκιόνι 2, Κλαρκ, Μπράουν.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

«Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να χάνουμε»!

Δεν μπορεί να συνεχιστεί η κακή εικόνα που παρουσιάζει ο ΠΑΟΚ, βάσει όσων υποστήριξε ο Κοστίν Λάζαρ σε δηλώσεις του.Παράλληλα σχολίασε και για τις αλλαγές του Χουμπ Στέφενς.

«Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να χάνουμε»!
Απόλυτα συνειδητοποιημένος εμφανίστηκε ο Κοστίν Λάζαρ σε δηλώσεις του στη Nova μετά την ισοπαλία του ΠΑΟΚ 2-2 με τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο: «Δεν γίνεται να συνεχίσουμε να χάνουμε», είπε χαρακτηριστικά.

«Tο παιχνίδι φάνηκε να είναι εύκολο για εμάς, αλλά δεν μπορώ να δώσω καμία εξήγηση για το μετά. Πρέπει να συζητήσουμε και να βρούμε τι φταίει για να το λύσουμε.

Περνάμε άσχημη περίοδο με κακά αποτελέσματα. Έχουμε όλοι επηρεαστεί από αυτή την κατάσταση.

Στο ποδόσφαιρο υπάρχουν καλές και κακές περίοδοι, πρέπει να ξεπεράσουμε γρήγορα αυτή την κακή περίοδο για εμάς, γιατί ακολουθούν πολύ δύσκολα ματς και δεν γίνεται να συνεχίσουμε να χάνουμε»
, είπε ο Ρουμάνος μέσος, ενώ για τις αλλαγές του προπονητή σχολίασε:

«Δεν μπορώ να εκφέρω άποψη για το αν οι συχνές αλλαγές στην ενδεκάδα επηρεάζουν την ομάδα. Αρμόδιος για αυτό το θέμα είναι ο προπονητής».

Φουστέρ: «Δεν αξίζει να μείνουμε σ’ αυτό το παιχνίδι»

Μακριά απ’ τον καλό του εαυτό έμεινε ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, σύμφωνα με τον Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος τόνισε πως η ομάδα πρέπει να προχωρήσει μπροστά και να μη σταθεί στην ήττα.

Φουστέρ: «Δεν αξίζει να μείνουμε σ’ αυτό το παιχνίδι»
Το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει ήδη στο μυαλό του ο Νταβίντ Φουστέρ, ο οποίος τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να σταθεί στην ήττα απ’ τον Παναθηναϊκό.

Ο ποδοσφαιριστής των «ερυθρόλευκων» υπογράμμισε πως η ομάδα του πρέπει να κοιτάξει μπροστά και να πανηγυρίσει την επόμενη αγωνιστική το πρωτάθλημα, ενώ αναφέρθηκε και στο περιστατικό με την λιποθυμία του Μάικλ Ολαϊτάν.

«Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το παιχνίδι που θα μπορούσε και θα ήθελε να κάνει. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του. Δεν αξίζει να μείνουμε σ’ αυτό το παιχνίδι. Η ομάδα κάνει πολύ καλή χρονιά, τα πηγαίνει εξαιρετικά μέχρι τώρα. Είναι μια απ’ τις πικρές στιγμές αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά».

Για τον Μάικλ Ολαϊτάν ανέφερε: «Θα πρέπει να δίνουμε τα πάντα σε ένα ντέρμπι. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες, όμως αυτό που συνέβη με τον Ολαϊταν μας επηρέασε. Δεν είναι εύκολο να βλέπεις έναν συμπαίκτη σου να πέφτει στο χορτάρι την ώρα του αγώνα. Ευτυχώς η κατάσταση είναι σταθερή, είναι καλά. Θέλω να ζητήσω συγνώμη απ’ τον κόσμο και να τον ευχαριστήσω. Από δω και πέρα, θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».

Για το ερχόμενο ματς με τον ΠΑΟΚ: «Πρέπει να αφήσουμε πίσω την ήττα και να κοιτάξουμε το ματς με τον ΠΑΟΚ, ώστε να πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα. Πρόκειται για έναν απ’ τους αντιπάλους που διεκδικούσε το τρόπαιο, όμως ο Ολυμπιακός αξίζει το καλύτερο και θα το πάρει στη συνέχεια».

Αναστασίου: «Ήμασταν καλύτερη ομάδα»

Στην ανωτερότητα της ομάδας του απέδωσε ο Γιάννης Αναστασίου τη νίκη του Παναθηναϊκού. «Δυστυχώς χάθηκε ο πολιτισμός», τόνισε για το κύπελλο που δέχθηκε.

Αναστασίου: «Ήμασταν καλύτερη ομάδα»
Άξιο νικητή χαρακτήρισε τον Παναθηναϊκό ο Γιάννης Αναστασίου. Ο τεχνικός του τριφυλλιού τόνισε πως η ομάδα του ήταν ανώτερη στο «Γ. Καραϊσκάκης» και δικαίως πήρε το διπλό.

Όσον αφορά το άσχημο περιστατικό με το κύπελλο που δέχθηκε απ’ την κερκίδα, τόνισε: «Ζαλίζομαι λίγο, αλλά είμαι καλά. Δυστυχώς σήμερα χάθηκε ο πολιτισμός, κρίμα».

Οι δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου:

«Ζαλίζομαι λίγο, αλλά είμαι καλά. Σήμερα δυστυχώς χάθηκε ο πολιτισμός, κρίμα. Ερχόμαστε να παίξουμε ένα παιχνίδι και κινδυνεύει η ακεραιότητά μας. Ξέρουμε πως έχουμε δυνατότητες και προσπαθούμε να σταθεροποιηθούμε για να βρούμε την ταυτότητά μας. Στα μεγάλα παιχνίδια προσπαθούμε και είμαστε πάντα εκεί. Συνεχίζουμε τη δουλειά και στα λεγόμενα μικρά ματς για να έχουμε καλύτερη νοοτροπία και να βελτιωνόμαστε παιχνίδι με το παιχνίδι».

«Μια αλλαγή περίμενα σε σχέση με το ματς του Ολυμπιακού με τη Γιουνάιτεντ, να παίξει δηλαδή ο Φουστέρ. Πριν από κάθε ματς ο προπονητής επιλέγει τους παίκτες με τους οποίους πιστεύει πως μπορεί να κάνει τη ζημιά. Εγώ πίστευα πως μπορούμε να κερδίσουμε. Όλη την εβδομάδα δουλέψαμε συγκεκριμένα πράγματα στην προπόνηση και φάνηκε πόσο πολύ θέλαμε τη νίκη. Δείξαμε πως ήμασταν η καλύτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και δίκαια πανηγυρίσαμε τους τρεις βαθμούς».

Και στο τέλος κερδίζουν οι πιο ακριβοί!!

Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος γράφει για τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας.

Και στο τέλος κερδίζουν οι πιο ακριβοί!
Η διαφορά των πολλών εκατομμυρίων ανάμεσα στην Μάντσεστερ Σίτι και την Σάντερλαντ ήταν τελικά αυτή που έκρινε τη μάχη. Σε ένα ματς, το οποίο όσο πήγαινε στο γκολ παρέμενε ανοιχτό με μια Σάντερλαντ ιδιαίτερα αξιόμαχη.

Αν μάλιστα ο Φλέτσερ στο 88ο λεπτό δεν καθυστερούσε για να φέρει την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, ίσως το ματς να είχε οδηγηθεί και στην παράταση όμως στην αμέσως επόμενη αντεπίθεση, η Σίτι τελείωσε το ματς με το τρίτο γκολ.
Όλο το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο όταν ο Μπορίνι είχε μια σπουδαία ευκαιρία – η οποία πάντως προήλθε από λάθος του βοηθού αφού υπήρχε οφσάιντ – για το 2-0 αλλά και στις δύο υπέροχες εμπνεύσεις και εκτελέσεις των Γιάγια Τουρέ και Νασρί, οι οποίοι μέσα σε ένα δίλεπτο έκαναν το 2-1 για τη Σίτι.
Αυτή ήταν μια φυσιολογική εξέλιξη τελικά σε ένα ματς μιας ομάδας με αυτό το ρόστερ όπως η Σίτι, απέναντι σε μια άλλη, η οποία ξεπέρασε κάθε λογική. Αν μάλιστα η Σάντερλαντ κερδίσει την Χαλ στα προημιτελικά του Κυπέλλου, τότε θα ξαναβρεθεί στο «Γουέμπλεϊ» για τα ημιτελικά και ποιος ξέρει, ίσως καταφέρει να φτάσει ξανά σε τελικό μέσα στην ίδια σεζόν αν και ο πρώτος στόχος παραμένει η παραμονή.
Για την Σίτι και τον Πελεγκρίνι το απόγευμα κύλησε ιδανικά. Στον Χιλιάνο όταν προσλήφθηκε, οι ιδιοκτήτες ζήτησαν πέντε τίτλους σε πέντε χρόνια. Ο πρώτος ήρθε και η Σίτι εξακολουθεί να κυνηγά κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ στο αγγλικό ποδόσφαιρο. Την κατάκτηση του εσωτερικού τρεμπλ. Η ομάδα που έφτασε πιο κοντά ποτέ σε αυτό, ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν κατέκτησε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο αλλά έχασε το Λιγκ Καπ στον τελικό από την Άστον Βίλα.
Εν ολίγοις ήταν ένας τελικός, τον οποίο ευχαριστήθηκαν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο, όσοι τον παρακολούθησαν γενικά και έδωσε πόντους στη διοργάνωση αφού ο Πελεγκρίνι χρησιμοποίησε στους περισσότερους αγώνες του βασικούς ενώ η Σάντεραλντ παρ’ότι εξακολουθεί να κινδυνεύει δεν αγνόησε τη διοργάνωση και αυτό δεδομένα πιστώνεται στον Πογιέτ.

Πηγή:england365.gr

Δακρυγόνα έξω απ’ το Καραϊσκάκη!

Ένταση επικράτησε μετά το τέλος του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στον περιβάλλοντα χώρο του «Γ. Καραϊσκάκης», ανάμεσα σε οπαδούς των «ερυθρόλευκων» και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Δακρυγόνα έξω απ’ το Καραϊσκάκη
Συγκρούσεις οπαδών του Ολυμπιακού με δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποιήθηκαν αμέσως μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, έξω απ’ το «Γ. Καραϊσκάκης».

Για αρκετά λεπτά οι οπαδοί ήρθαν σώμα με σώμα με την αστυνομία, που προχώρησε σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων κάνοντας την ατμόσφαιρα αποπνικτική.

Τελικά λίγο πριν τις δέκα τα πνεύματα ηρέμησαν και η κατάσταση πλέον έχει ομαλοποιηθεί.Πηγή: sport-fm.gr

Πράνιτς: «Δεν παίζουν μπάλα τα χρήματα»

Ενθουσιασμένος από τη νίκη του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ντάνιελ Πράνιτς, ο οποίος στάθηκε στις διαφορές στα μπάτζετ των δύο ομάδων.

Πράνιτς: «Δεν παίζουν μπάλα τα χρήματα»
Κάθε λόγο να είναι χαρούμενος μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» είχε ο Ντάνιελ Πράνιτς. Ο σκόρερ του πρώτου τέρματος του «Τριφυλλιού», με δηλώσεις του στη Nova, αναφέρθηκε στις διαφορές στα μπάτζετ των δύο ομάδων, τονίζοντας πως κυριάρχησε η μαχητικότητα που έδειξε η ομάδα του.

Αναλυτικά τα όσα είπε στη Nova:

«Αφιερώνω τη νίκη στον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ακόμα δεν το πιστεύουμε. Όλα πήγαν καλά για εμάς. Η καρδιά και η ψυχή παίζει μπάλα και όχι τα χρήματα. Πήραμε μία πολύ μεγάλη νίκη.

Ο Παναθηναϊκός έκλεισε τους χώρους και κρατήσαμε το μηδέν. Ο Ολυμπιακός θα ανοιγόταν και εκμεταλλευτήκαμε τους κενούς χώρους. Ήμασταν εξαιρετικοί στην τακτική.

Είναι από τα σημαντικότερα γκολ της καριέρας μου. Είναι ένα μεγάλο ντέρμπι. Είχε καιρό να κερδίσει ο Παναθηναϊκός σε αυτή την έδρα. Δείξαμε πως ήμασταν εξαιρετικοί και μπορούμε να πετύχουμε πολλά.

Όπως λέμε πάντα πηγαίνουμε βήμα – βήμα. Αρχικά θα απολαύσουμε τη νίκη και από αύριο θα σκεφτούμε τη συνέχεια. Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Μάντσεστερ του είχε δώσει δύναμη. Θα πάρει το πρωτάθλημα λογικά. Για εμάς όμως ήταν ξεχωριστό το παιχνίδι. Δείξαμε πως έχουμε μέλλον. Μπορούμε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι».

«Τριάρα» μετά από 18 χρόνια ο Ολυμπιακός!!

Η μεγάλη αποψινή νίκη του Παναθηναϊκού δεν έσπασε μόνο το αήττητο του Ολυμπιακού. Έσπασε και μια παράδοση σχεδόν είκοσι χρόνων, που ήθελε τους "ερυθρόλευκους" να μη χάνουν με τρία γκολ στην έδρα τους.

«Τριάρα» μετά από 18 χρόνια ο Ολυμπιακός!
Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 3-0 μέσα στο «Γ. Καραϊσκάκης» για το πρωτάθλημα, ήταν την περίοδο 1995-96 και συγκεκριμένα στις 5 Μαϊου του 1996, με γκολ των Νικολαϊδη (7’), Μπάρνιακ (32’) και Κόλα (59’).

Στο νέο «Καραϊσκάκη» όσα ντέρμπι έχασε ήταν με ένα γκολ διαφορά και αυτή ήταν η πρώτη φορά που έχασε με διαφορά άνω των δύο τερμάτων στο πρωτάθλημα.

Επίσης αυτή ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση εκτός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού από την περίοδο 1987-88, όταν το «τριφύλλι» είχε επικρατήσει με 4-1, αλλά στο ΟΑΚΑ (22’ Ζελελίδης - 13’(αυτογκόλ) Μίχος, 42’,86’ Βλάχος, 46’ (αυτογκόλ) Καζιμιέρσκι) το οποίο είχαν κοινή έδρα οι δύο αντίπαλοι. Τέλος αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Παναθηναϊκός κέρδισε με διαφορά τριών γκολ στο «Καραϊσκάκη» από την παρθενική σεζόν στην Α’ Εθνική, όταν είχε επικρατήσει με 4-1.

Δείτε τα γκολ από το 1-4 στο ΟΑΚΑ, την σεζόν 1987-88:



1987-88: olympiakos-PΑΟ 1-4 από martelis

Δείτε τα γκολ από Ολυμπιακός-Απόλλωνας 0-3


Πηγή: sport-fm.gr

Μπεργκ: «Τα κάναμε όλα σωστά»!

Στην άψογη τακτική προσέγγιση του Παναθηναϊκού στη νίκη επί του Ολυμπιακού στάθηκε σε δηλώσεις του ο Μάρκους Μπεργκ. Παράλληλα τόνισε πως ο ίδιος και οι συμπαίκτες του πίστευαν στο θετικό αποτέλεσμα.

Μπεργκ: «Τα κάναμε όλα σωστά»!
Το πόσο καλά διαβασμένος ήταν ο Παναθηναϊκός στη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού υπογράμμισε ο Μάρκους Μπεργκ με δηλώσεις του στην κάμερα της Nova.

«Είμαστε ικανοποιημένοι, κάναμε μεγάλη νίκη. Πιστεύαμε στους εαυτούς μας και είχαμε δουλέψει πολύ για αυτό το αποτέλεσμα. Τα κάναμε όλα σωστά, είμαστε ευτυχισμένοι που παίρνουμε τους τρεις βαθμούς», τόνισε αρχικά ο Σουηδός επιθετικός.

Οι δηλώσεις του Μάρκους Μπεργκ στην κάμερα της Nova

Για την τακτική προσέγγιση του Παναθηναϊκού στο παιχνίδι:

«Είχαμε στόχο να βρούμε χώρους και να φύγουμε στην κόντρα. Θέλαμε μπαλιές στην πλάτη της άμυνας. Ήμασταν καλά στημένοι στον αγωνιστικό χώρο και ότι είχαμε σχεδιάσει βγήκε. Έτσι ήρθε και το γκολ μου. Δεν ξέρω αν ο Τάσος (σ.σ Λαγός) με είχε δει ή αν βγήκε στην τύχη, όμως την κατάλληλη στιγμή κάναμε τη ζημιά».

Για το ότι ο Παναθηναϊκός σκοράρει περισσότερο εκτός έδρας:

«Έχουμε την ποιότητα να σκοράρουμε περισσότερο και εντός έδρας. Στο σπίτι μας οι αντίπαλοι αμύνονται περισσότερο. Σήμερα βρήκαμε χώρους για να παίξουμε στην αντεπίθεση».

Για την κλήση του στην εθνική Σουηδίας:

«Προσπαθώ να κάνω το καλύτερο. Κάνω τη δουλειά μου και θέλω να βοηθάω την ομάδα. Είμαι ικανοποιημένος που κλήθηκα στην εθνική».

Νίκη με ανατροπή για Μακάμπι!!

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε 83-73 της Μακάμπι Ρισόν και παραμένει πρώτη στο πρωτάθλημα Ισραήλ.

Νίκη με ανατροπή για Μακάμπι
Στην κορυφή της λίγκας του Ισραήλ, μαζί με τη Χάποελ Τελ Αβίβ αλλά υπερτερώντας στην ισοβαθμία, παραμένει η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Για την 21η αγωνιστική επικράτησε 83-73 της Μακάμπι Ρισόν εκτός έδρας, αν και στο πρώτο ημίχρονο ήταν πίσω στο σκορ με διψήφια διαφορά, ενώ αγωνίστηκε χωρίς Ζίζιτς, Οχαγιόν και Τζέιμς.

Ο Άλεξ Τάιους με 18 και ο Ντέβιν Σμιθ με 17 πόντους πάλεψαν περισσότερο για την ομάδα του λαού, ενώ ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είχε 4 πόντους (2/3 δίποντα) και 5 ριμπάουντ. Πηγή: sport-fm.gr

Το πανηγύρισε κι ο Σισέ!

Το σώμα του στην Γαλλία, η ψυχή του στην Ελλάδα. Ο Τζιμπρίλ Σισέ δεν θα μπορούσε να μην παρακολουθήσει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό και να πανηγυρίσει το 3-0 των «πράσινων».

Το πανηγύρισε κι ο Σισέ
Δεν ξεχνάει ποτέ τον Παναθηναϊκό. Ούτε όταν ήταν στην Ρωσία, ούτε τώρα που είναι στη Γαλλία.

Ανάμεσα στους θεατές του ελληνικού «κλάσικο» ήταν και ο Τζιμπρίλ Σισέ. Και φυσικά η εξέλιξή του –με τη νίκη των πράσινων (3-0)- έδωσε μεγάλη χαρά στον Γάλλο άσο.

Και μέσω Twitter έγραψε: «Πανάθααααα», δείγμα του πόσο «δεμένος» παραμένει με το τριφύλλι και πόσο ευχαριστήθηκε το διπλό της πρώην ομάδας του.

Panathaaaaaaaaaaaaaa


Πηγή: sport-fm.gr

Ξανά... καουμπόυ ο Σολδάδο!!

Είχε να σκοράρει δύο μήνες και! Ο Σολδάδο, όμως, φόρεσε «σπιρούνια»καουμπόυ, επέλεξε σαλούν, «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» και οδήγησε την Τότεναμ σε νίκη 1-0 επί της Κάρντιφ, βάζοντάς την σε τροχιά Ευρώπης.

Ξανά... καουμπόυ ο Σολδάδο! (video)
Τους τελευταίους δύο μήνες, όσο και να περιπλανιόταν στις αντίπαλες περιοχές, δεν κατάφερνε να «καπνίσει« την κάννη του όπλου του!

Στην αναμέτρηση, όμως, με τη Κάρντιφ, ο Ρομπέρτο Σολδάδο πήρε την κατάσταση πάνω του και οδήγησε την Τότεναμ σε νίκη 1-0, δίνοντάς την ξανά τη δυνατότητα να σκέφτεται Ευρώπη.

Εξ αρχής, το ματς ήταν δύσκολο για την ομάδα του Τιμ Σέργουντ, διότι αντιμετώπιζε ένα σύνολο που θα έδινε τα πάντα για να μην ηττηθεί. Να πάρει ό,τι μπορεί προκειμένου να διατηρήσει τις ελπίδες για παραμονή στην Premier League.

Τη λύση, ωστόσο, για τα «σπιρούνια» την έδωσε ο Ισπανός «φονιάς» με πολύ ωραίο πλασέ στο 28’, αφού πρώτα υποδέχθηκε την ασίστ του -φορμαρισμένου εσχάτως- Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ και έβαλε τους Λονδρέζους σε θέση οδηγού. Παράλληλα, έδωσε τέλος στο προσωπικό του αρνητικό σερί, αφού είχε να «ματώσει» δίχτυα, από τις 29 Δεκεμβρίου.


Πέρα από τη νίκη… Ευρώπης της Τότεναμ όμως, είχαμε και το 4-1 της Άστον Βίλα επί της Νόριτς στο «Βίλα Παρκ», το οποίο απομακρύνει ακόμη περισσότερο την ομάδα του Λάμπερτ από την επικίνδυνη ζώνη του υποβιβασμού.

Τέλος, ο Τόνι Πιούλις αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι είναι ο μόνος προπονητής που θα μπορούσε να σώσει την Κρίσταλ Πάλας. Πήγε στην έδρα της Σουόνσι, απέσπασε την ισοπαλία 1-1 και μένει έξω από μπελάδες.

Το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής

Σάββατο, 1/3

Έβερτον-Γουέστ Χαμ 1-0
(81’ Λουκάκου)

Φούλαμ-Τσέλσι 1-3
(74’ Χάιτινχα - 52’, 65’, 69’ Σίρλε)

Χαλ-Νιούκαστλ 1-4
(47’ Ντέιβις - 10’, 55’ Σισοκό, 42’ Ρεμί, 90’+2’ Ανίτα)

Στόουκ-Άρσεναλ 1-0
(76’ πεν. Γουόλτερς)

Σαουθάμπτον-Λίβερπουλ 0-3
(16’ Σουάρες, 58’ Στέρλινγκ, 90’+5’ Τζέραρντ)

Κυριακή, 2/3 (18:30)


Άστον Βίλα-Νόριτς 4-1
( Μπεντέκε 25’,27’, Μπακουνά 37’ Μπασόνγκ 41’ αυτογκόλ- Χόλαχαν 3’)


Σουόνσι-Κρίσταλ Πάλας 1-1
(Ντε Γκούζμαν 25’- Μάρεϊ 72’ πέναλτι)
Τότεναμ-Κάρντιφ 1-0
(Σολδάδο 28’)

** Τα παιχνίδια Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Μάντσεστερ Σίτι και Σάντερλαντ-Γουέστ Μπρομ αναβάλλονται λόγω του τελικού του Λιγκ Καπ, ανάμεσα στην ομάδα του Πελεγκρίνι και τις «μαυρόγατες».


Η επόμενη αγωνιστική (29η)

Σάββατο, 8/3 (17:00)

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (14:45)
Κάρντιφ-Φούλαμ
Κρίσταλ Πάλας-Σαουθάμπτον
Νόριτς-Στόουκ
Τσέλσι-Τότεναμ (19:30)

** Αναβάλλονται λόγω Κυπέλλου τα παιχνίδια: Άρσεναλ-Σουόνσι, Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα, Γουέστ Χαμ-Χαλ, Νιουκάστλ-Έβερτον και Λίβερπουλ-Σάντερλαντ. Πηγή: sport-fm.gr

Μίτσελ: «Όλα στραβά σήμερα…»

Απαρηγόρητος από την «βαριά» ήττα του Ολυμπιακού κόντρα στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε λίγα λεπτά μετά το φινάλε ο Μίτσελ.

Μίτσελ: «Όλα στραβά σήμερα…»
Δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια ο Μίτσελ μετά την ήττα του Ολυμπιακού απ’ τον Παναθηναϊκό στο «Γ. Καραϊσκάκης» (3-0).

Ο Ισπανός τεχνικός αρκέστηκε να πει πως όλα πήγαν στραβά για την ομάδα του, παραδεχόμενος πως οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν σε πολύ κακό βράδυ.

«Είναι αρνητικές όλες οι σκέψεις μας απ’ το σημερινό παιχνίδι. Δεν εμφανιστήκαμε καλοί, κάναμε κακό παιχνίδι. Μπορούμε να πούμε πως όλα πήγαν στραβά σήμερα…», ήταν τα λόγια του Μίτσελ στην κάμερα της Nova.

«Παιχνίδι με δύο όψεις»

Στην υπεροχή που μοιράστηκαν ανά ημίχρονο Πανιώνιος και Καλλονή στάθηκε ο Νίκος Αναστόπολος στις δηλώσεις του μετά το ματς. «Μπορούσαμε την νίκη» τόνισε ο τεχνικός των «κυανόλευκων».

«Παιχνίδι με δύο όψεις»
Σημαντικό χαρακτήρισε το βαθμό που πήρε ο Πανιώνιος κόντρα στην Καλλονή ο Νίκος Αναστόπουλος, τονίζοντας πως η ομάδα του θα μπορούσε να πάρει τη νίκη.

Ο τεχνικός των «κυανόλευκων» αναφέρθηκε στις δύο όψεις που είχε το παιχνίδι, υπογραμμίζοντας πως ο Πανιώνιος είναι πολύ κοντά στο να πετύχει το στόχο του.

Αναλυτικά:

«Το παιχνίδι είχε δύο όψεις. Στο α' μέρος η Καλλονή ήταν καλύτερη. Στο δεύτερο εμείς. Ειδικά μετά το 1-0. Η ΑΕΛΚ ισοφάρισε σε μία φάση όπου αδράνησε η άμυνά μας,. Στο ποδόσφαιρο συμβαίνουν αυτά. Βάσει ευκαιριών θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Ξέραμε ότι το ματς είναι πολύ σημαντικό και θέλαμε τη νίκη, αλλά και ο βαθμός είναι σημαντικός.

Είμαστε ευχαριστημένοι από την εικόνα μας και συνεχίζουμε. Το θέμα είναι να σωθούμε όσο πιο γρήγορα γίνεται και να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά. Θέλαμε τη νίκη για να πάμε στους 33 βαθμούς, αλλά και με τους 31 δεν έχουμε πρόβλημα. Θα πετύχουμε το στόχο μας, ενώ κοιτάμε μόνο τι κάνουμε εμείς όχι τους αντιπάλους μας
».

Για την αλλαγή του Γιάννου: «Ήταν θέμα τακτικής. Υπολογίζουμε όλα τα παιδιά»

Για το πως αισθάνεται με την επιστροφή του στον Πανιώνιο: «Όμορφα. Σαν να είμαι εδώ για πρώτη φορά»

Κύπελλο στο κεφάλι του Αναστασίου!! (video)

Ένα ακόμα άσχημο συμβάν σημειώθηκε στο ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Πλαστικό κύπελλο με αναψυκτικό που εκτοξεύτηκε απ’ την εξέδρα χτύπησε στο κεφάλι του Γιάννη Αναστασίου.

Κύπελλο στο κεφάλι του Αναστασίου! (video)
Άλλο ένα άσχημο περιστατικό -μετά την κατάρρευση του Ολαϊτάν- στιγμάτισε το ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό.

Δευτερόλεπτα μετά τον καταλογισμό πέναλτι στους «ερυθρόλευκους» κι ενώ ο Γιάννης Αναστασίου διαμαρτυρόταν για την απόφαση του διαιτητή, ένα κύπελλο με αναψυκτικό που εκτοξεύτηκε απ’ την εξέδρα πίσω απ’ τον πάγκο τον χτύπησε στο κεφάλι.

Αμέσως μετά απ’ αυτό ο προπονητής των «πράσινων» σωριάστηκε στο έδαφος, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι -πέραν του ιατρικού επιτελείου που έσπευσε για τις πρώτες βοήθειες- δίπλα του βρέθηκε και ο Μίτσελ.

Το θετικό τουλάχιστον είναι ότι ο Αναστασίου δεν τραυματίστηκε και μετά από κάποια λεπτά σηκώθηκε και συνέχισε το κοουτσάρισμα της ομάδας του.



Η φάση με το ποτήρι στο πρόσωπο του Αναστασίου από kokoretsi


Πηγή: sport-fm.gr