Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014

Όπως λέμε. «Κάτω παρτάλι»

O Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για την ισοπαλία τον τρόπου που ήρθε η ισοπαλία του ΠΑΟΚ απέναντι στον Εργοτέλη και εξηγεί τα όσα είπε ο Χουμπ Στέφενς στη συνέντευξη Τύπου.

Όπως λέμε. «Κάτω παρτάλι»
Για τον Χουμπ Στέφενς, ο ΠΑΟΚ κατέβασε τον διακόπτη στο 47΄. Προηγήθηκε 0-2 και στη συνέχεια, οι ποδοσφαιριστές έχασαν τη συγκέντρωσή τους.Προφανώς ο ίδιος έκανε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να διατηρήσει η ομάδα του την πρωτοπορία και να μην αποκτήσει συγκάτοικο στη δεύτερη θέση, τον Ατρόμητο.

Προφανώς, κανείς από τους ποδοσφαιριστές δεν είχε στο μυαλό του τον Ατρόμητο να προσπερνά τον ΠΑΟΚ στη βαθμολογία και να κάθεται στη δεύτερη θέση, νικώντας εκεί που έχασαν, δηλαδή, στο Αγρίνιο. Η΄ τουλάχιστο δεν αποτελούσε κίνητρο μετά το 47΄.

Ο Ολλανδός ξέχασε να εξηγήσει τι έκανε ο ίδιος ή τι δεν έκανε. Προσπαθεί να μας πείσει ότι συμμετέχει στο 0-2, αλλά, στη συνέχεια τα παρατούν οι ποδοσφαιριστές του. Σαν να μας είπε ότι: «νικούσαμε 0-2 και τελικά. τους ισοφάρισαν (τους ποδοσφαιριστές μου) σε 2-2».

«Απουσιάζει» επιμελώς από το δυσάρεστο τελικό αποτέλεσμα.

Αυτή είναι η αλήθεια: Δεν διαχειρίστηκε την εξέλιξη του αγώνα όπως ο Ουζουνίδης που δεν έβγαλε δα και κανέναν λαγό από το καπέλο του όταν έριξε στη μάχη τον Ρομάνο και τον Μπουχαλάκη. Ο Στέφενς θα μπορούσε να διατηρήσει σφιχτό το κέντρο του. Συμμαζεμένη την άμυνά του. Πιεστική την επίθεση. Θα μπορούσε είτε εύκολα είτε ακόμη και δύσκολα να χειριστεί μια κατάσταση από τον πάγκο και να οδηγήσει με τις υποτιθέμενες του ηγετικές ικανότητες την ομάδα του στην ολοκλήρωση της επιτυχίας.

Η ουσία είναι ότι δεν προσπάθησε να διαχειριστεί ένα παιχνίδι που, υπό άλλες συνθήκες, θα μπορούσε να μην του προσφέρει ούτε καν αυτό το ευεργετικό προβάδισμα των δύο γκολ. Και που στηρίχθηκε σε δύο καλές στιγμές του ΠΑΟΚ καθώς και στην ικανότητα του Γλύκου να μην αφήνει τον αντίπαλο να ελπίζει σε κάτι σπουδαίο όταν φτάνει στην εστία του.
Ο Εργοτέλης έκανε τη χάρη στον ΠΑΟΚ να κλειστεί πίσω στα τελευταία λεπτά και ο ΠΑΟΚ γλίτωσε τα εμφράγματα.
Μέχρι το επόμενο.

Υ. Γ. Το ότι ο Ατρόμητος έφτασε στη δεύτερη θέση είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν είναι κάτι που θα πρέπει να «χρεώνουμε» στην κάμψη του ΠΑΟΚ. Ο Ατρόμητος δείχνει καιρό τώρα ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και σε όλους του αγώνες δικαιολογεί τα θετικά αποτελέσματα με την απόδοσή του. Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Τίποτε δεν του χαρίστηκε. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: